Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Trampolin test-guide: De 10 bedste trampoliner til haven

Trampolin test-guide: De 10 bedste trampoliner til haven

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Hvis solen er fremme, er det oplagt at finde på sjove aktiviteter i haven, og her er trampoliner et populært valg. Der findes et stort udvalg af trampoliner på markedet, og det kan derfor være svært at finde den rette model at investere i.

Når du er på udkig efter en ny trampolin, er der flere faktorer, der spiller ind. Læs med i vores oversigt og bliv klogere på, hvad du skal kigge efter, når du skal købe en trampolin, så du får en kvalitetsmodel med sikkerheden i top.

Sidste ændring: 29. august 2023

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af trampoliner, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 10 bedste trampoliner i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

5 ting du skal overveje, før du køber trampoliner

 • Størrelse og form

  Trampoliner findes i mange forskellige størrelser og former. Den mest populære form blandt brugerne er cirkulær, da den fordeler vægten af de samlede fjedre ligeligt. En rektangulær form er dog passende, hvis du har brug for ekstra plads til eksempelvis at øve tricks. Her skal du dog være opmærksom på, at den ujævne form gør, at den ene side kan strækkes hurtigere end den anden. Trampoliner findes i størrelser fra 180-450 cm i diameter, hvor de mindste er beregnet til børn og de største til flere børn, teenagere eller voksne på én gang. Når du placerer trampolinen i haven, skal du huske, at mindst 60 cm åben plads omkring den og 700 cm over den er nødvendigt.

 • Ramme og funktioner

  Rammen bærer hele konstruktionen, så den skal være af solide materialer, der kan tåle intensivt brug. Kig efter en trampolin med en pulverlakeret eller galvaniseret stålramme, som modstår rust, selv hvis trampolinen står udenfor hele året. Vi anbefaler altid trampoliner med sikkerhedsfunktioner som polstring rundt om rammens kant og net rundt om springfladens omkreds, så risikoen for skader mindskes. Trampolinstiger eller en indgangslukning er to yderligere sikkerhedselementer, der kan tilføjes, for at gøre det mere sikkert og bekvemt for personer i alle aldre at hoppe.

 • Samling og vedligeholdelse

  Før du går i gang, er det afgørende at læse vejledningen grundigt, da nogle trampoliner kræver specialudstyr eller viden. På grund af den nødvendige udgravning kræver modeller i jorden typisk mere tid til at samle end modeller over jorden. Nogle modeller tager måske kun et par timer at færdiggøre, mens andre kræver ekstra hænder. Kig efter vandtæt eller UV-bestandigt stof, hvis du har til hensigt at bruge din trampolin ofte samt, hvis den skal stå ude året rundt.

 • Pris

  Du kan finde små billige trampoliner fra 500 kr. til premium trampoliner, der koster 10.000 kr. eller mere. Overvej først, hvor ofte du vil bruge trampolinen. En billigere model kan være tilstrækkelig, hvis den kun bruges sjældent. Hvis trampolinen derimod bruges ofte, kan det betale sig at bruge flere penge på en bedre model. Nogle trampoliner er også udstyret med ekstra sikkerhedsfunktioner som f.eks. puder eller net, hvilket kan være grunden til, at de koster mere.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Det kan være nyttigt at læse bruger- og ekspertanmeldelser, da de kan give oplysninger om, hvordan trampolinen fungerer og deres generelle kvalitet. Brugeranmeldelser kan eksempelvis give en indsigt i, hvad folk kan lide og ikke lide ved en trampolin, hvorimod ekspertanmeldelser dybdegående kan forklare modellernes funktioner. For at hjælpe dig med din købsbeslutning er bruger- og ekspertvurderinger inkluderet nedenfor.

Vores favorit trampoliner

Berg Elite 430 med sikkerhedsnet

Premium valg trampolin Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Berg Grand Champion 520 Inground m/sikkerhedsnet

Godt valg til springende tricks Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Berg Grand Favorit

Godt valg til flere brugere Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

JumpMaster 430

God trampolin i mellemstørrelse Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Salta Royal Baseground 305
Lager

Salta Royal Baseground 305

Gå til bedste pris
3.164 Kr. hos Fitshop
Læs vores anmeldelse
Lager
Exit Silhouette Trampolin 366
Lager

Exit Silhouette Trampolin 366

Gå til bedste pris
2.109 Kr. hos Jollyroom.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Salta First Class
Lager

Salta First Class

Gå til bedste pris
6.683 Kr. hos Haveglad.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Premium valg trampolin test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Berg Elite 430 med sikkerhedsnet
trampolin med Airflow hoppedug

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Elite 430 med sikkerhedsnet:

 • Langtidsholdbar og stærk beskyttelseskant
 • Nyeste design af hoppepuder fra BERG
 • Vejrbestandige materialer

Grunde til at købe

 • Airflow hoppedug som forbedrer hoppeoplevelsen
 • Egnet til både børn og voksne
 • God til at træne akrobatiske færdigheder
 • Komfortable og høje spring

Grunde til at undgå

 • Kræver nedgravning
 • Høj prisklasse

Berg Elite er en inground model og skal derfor graves ned. Det er selvfølgelig én af de ting, du skal overveje i forbindelse med købet, da der skal graves et hul til trampolinen. Til gengæld glider den naturligt ind i udendørsmiljøet, når den er monteret, hvor den blot måler 20 cm i højden.

Derfor anbefaler vi Berg Elite 430 Inground

Detaljer

 • Diameter: 430 cm
 • Kantpude (bredde): 40 cm
 • Højde: 95 (275 med net) cm
 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Trampolinen kommer fra den velkendte hollandske producent Berg, hvis modeller er fremtrædende i forskellige bedst-i-test bedømmelser. Det er også tilfældet med Berg Elite, der har opnået en fjerdeplads hos den svenske avis, Expressen. Her bemærker testpanelet især trampolinens gode hoppeegenskaber, der bl.a. skyldes Airflow-teknologien og TwinSpring Goldspring-fjedrene, som er unikke for Bergs trampoliner. Den eneste ulempe er prisen, men til gengæld får du en trampolin af så god kvalitet, at den også egner sig til offentlige legepladser og institutioner.

Berg Elite 430 Inground vs. markedet

Trampolinen har høj springkomfort, og både børn og voksne kan anvende den, da trampolinen har en maks. kapacitet på 120 kg.

Mere om Berg Elite 430 med sikkerhedsnet

Én af de ting, der får Bergs trampoliner til at skille sig ud på markedet, er Airflow-teknologien, der gør, at 50% mere luft slipper gennem dugen, hvilket resulterer i mindre luftmodstand. Berg Elite er oplagt til både børn og voksne, der vil forbedre deres færdigheder. Trampolinen indeholder de V-monterede TwinSpring Goldspring-fjedre og giver en både større og mere behagelig hoppezone, alt imens affjedringen og sikkerheden er i top.

Eftersom trampolinen må bruges offentligt, er den også forstærket på flere punkter. Eksempelvis er fjedrene galvaniserede, så de ikke ruster, samtidig med at rammen er zinkbelagt.

Godt valg til springende tricks test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Berg Grand Champion 520 Inground m/sikkerhedsnet
trampolin med ekstra god plads til spring

 • 4,8/5 stjerner på Google shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Grand Champion 520 Inground m/sikkerhedsnet:

 • Plads til akrobatik og øvelser
 • Tyk kantbeskyttelse
 • Gode hoppeegenskaber

Grunde til at købe

 • Oval form
 • God til at øve gymnastiskspring
 • Jævne og gode hop

Grunde til at undgå

 • Høj prisklasse

Berg Grand Champion 520 Inground sikrer dig både bedre og højere spring takket være Airflow-teknologien, der reducerer luftmodstanden med op til 50%.

Derfor anbefaler vi Berg Grand Champion 520 Inground

Detaljer

 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Højde: 27 cm
 • Diameter: 520 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Elsker du den ovale trampolinform, er Grand Champion 520 et af de bedste bud. Modellen minder en del om den runde Champion-model og har mange af de samme egenskaber. Den ovale form er dog et veloplagt valg til dig, der gerne vil have lidt ekstra springlængde, når du øver dine tricks. Trampolinen har fået en 6. plads i Expressens testbedømmelse, hvor panelet især fokuserer på den gode hoppekomfort og den høje kvalitet i forhold til prisen. Den eneste ulempe ifølge testpanelet er, at den skal graves ned, hvilket betyder, at monteringen kræver lidt ekstra forberedelse og hårdt arbejde.

Berg Grand Champion 520 Inground vs. markedet

Grand Champion 520 Inground er en del dyrere end traditionelle havetrampoliner, men kvaliteten er også det bedre. Berg er ganske enkelt en frontløber på trampolinmarkedet, hvor de forener kvalitet og sikkerhed. Taget i betragtning at det er et premium produkt, er prisen derfor i virkeligheden ganske fornuftigt.

Mere om Berg Grand Champion 520 Inground m/sikkerhedsnet

Trampolinen er bygget med de unikke TwinSpring Goldspring-fjedre – her monteret i en V-form, der resulterer i en større hoppezone.

Kantbeskyttelsen i vinyl er ekstra tyk og måler henholdsvis 38 cm i bredden og 3 cm i tykkelsen, så den både dækker fjedre og ramme.

Godt valg til flere brugere test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Berg Grand Favorit
oval trampolin med stort hoppeareal

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Grand Favorit:

 • Stor hoppeflade
 • Rustfri ramme af høj kvalitet
 • Holdbar og stærkt vævet springmåtte

Grunde til at købe

 • Springområde til flere brugere
 • Oval form
 • God til at øve gymnastiskspring
 • Gratis fragt og hurtig levering

Grunde til at undgå

 • Har ikke Airflow hoppedug

Berg Grand Favorit er en ny oval model i Favorit-serien med god plads at hoppe på. Favorit-serien er billigere, men har et højt niveau af sikkerhed og hoppekomfort. Til almindelige Grand Favorit-trampoliner med ben medfølger der altid et sikkerhedsnet, mens det kan tilvælges til inground modeller.

Derfor anbefaler vi Berg Grand Favorit

Detaljer

 • Diameter: 520 cm
 • Højde: 95 (275 med net) cm
 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Med den ovale trampolin er der mere plads at udfolde sig på, så du eller dit barn ikke skal begrænses. Grand Favorit er fremstillet i samme kvalitet som øvrige Berg modeller, og derfor vides det på forhånd, hvad man får: En god, robust og sikker trampolin, som giver timevis af sjov for børn og barnlige sjæle.

Mere om Berg Grand Favorit

Trampolinen findes kun i størrelsen 520 x 345 cm i oval form. Opspringet er lidt fastere og mere spændstigt end på den dyrere Champion-serie, og derfor er den bedst egnet til de lidt større børn og voksne.

Den kraftige kantbeskyttelse har en bredde på 38 cm, samt et lag skum på 20 mm over rammen og 10 mm over fjedrene. Selvom kantbeskyttelsen giver god sikkerhed, anbefales det dog stadig at hoppe korrekt og holde opsyn med børnene.

God trampolin i mellemstørrelse test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

JumpMaster 430
specielt god trampolin for børn

 • Topscorer hos PriceRunner med 4,5/5 stjerner

Dagens bedste priser og tilbud på JumpMaster 430:

 • Komplet sæt med sikkerhedsnet og stige
 • Praktisk selvlukkende sikkerhedsnet
 • Rustbestandigt stel af galvaniseret stål

Grunde til at købe

 • God hoppe kvalitet
 • Let at samle
 • Stige og sikkerhedsnet medfølger
 • Bred kantpolstring

Grunde til at undgå

 • Vejledningen kunne være mere klar

Trampolinen har en kantpolstring på 38 cm med 3 cm tyk skum. Affjedringen bliver karakteriseret som mellemhård. 

Derfor anbefaler vi JumpMaster 430

Detaljer

 • Diameter: 430 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Højde: 20 cm
 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Pricerunners test har JumpMaster 430 på en sikker 3. plads, hvor den er kåret som ”bedste lavprisvalg”, om end den ifølge testen har en konstruktion, der nærmere hører hjemme i mellemklassen. Både net og sikkerhedsnet og stige medfølger, og du får derfor stor værdi for pengene. Sikkerheden og holdbarheden er også forholdsvis høj sammenlignet med prisen. 

JumpMaster 430 vs. markedet

Selvom JumpMasters model betegnes som en lavprismodel, tilbyder den stadig mange af de funktioner, som gør trampolinstunderne sjove og sikre. De solide materialevalg gør, at trampolinen sagtens kan pryde haven de næste mange år. Du får med produktet en god affjedring, og modellen er derfor god til dig, der vil have en basismodel, der klarer sig flot i forbrugertests.   

Mere om JumpMaster 430

Især de runde trampoliner er et godt valg til børn, der skal prøve kræfter med sjove tricks på trampolinen. Den runde form sikrer, at børn lander mod midten og derfor ikke kommer i kontakt med net, kanter eller fjedre. 

Både ramme og ben er solide og tåler nemt timevis af intens leg. Rammen er desuden af galvaniseret stål, så den er modstandsdygtig over for rust. Pricerunner har i testen få kritikpunkter, men ét af dem går på svejsesamlingerne, der ifølge testpanelet er lidt ”sjuskede” og derfor er mere udsatte for rust. Der er dog 10 års garanti på rammen, hvis det skulle være tilfældet.

Salta Royal Baseground 305
flot og lydsvag trampolin

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Salta Royal Baseground 305:

 • Diskret og praktisk design
 • God og rolig springoplevelse
 • Fuldt optimeret luftstrøm

Grunde til at købe

 • Integreres fuldt ud i haven
 • Lydsvag model
 • Giver godt udsyn til haven
 • Beskyttet mod rust

Grunde til at undgå

 • Kræver nedgravning
 • Mindre diameter sammenlignet med andre modeller

Salta Royal Baseground har robuste paneler, dobbeltgalvaniserede metalrammer og en kantmåtte med netsystem, så du ikke kommer i kontakt med fjedrene. Trampolinen passer derfor både til børn og voksne, men er kun godkendt til børn ved brug af sikkerhedsnet. 

Derfor anbefaler vi Salta Royal Baseground 305

Detaljer

 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Højde: 3 cm
 • Diameter: 305 cm
 • Kantpude (bredde): 43 cm

Trampolinen kommer fra det anerkendte mærke, Salta, der har været på markedet siden 2012, men allerede er en veletableret spiller, der forener kvalitet med prisvenlige produkter. Royal Baseground 305 er en inground trampolin og udmærker sig ved den lave højde på 3 cm fra jorden, når den er monteret, som er væsentligt mindre end hos mange andre lignende trampoliner. Trampolinen er desuden et godt køb til dig, der ønsker en lydsvag model med en god hoppekomfort samt et visuelt attraktivt design.

Trampolinen fik en 5. plads i en test fra den svenske avis, Expressen.

Salta Royal Baseground 305 vs. markedet

Det eneste minus for Expressens testpanel er, at trampolinen skal graves ned. Monteringen kræver derfor lidt ekstra forarbejde, hvor du skal grave ca. 1 meter ned i jorden for at fastgøre trampolinen. Til gengæld bliver den efter monteringen fuldt ud integreret i havemiljøet. 

Mere om Salta Royal Baseground 305

Én af de ting, Expressens testpanel har fremhævet ved Salta Royal Baseground, er den gode hoppekomfort. Air Performance System optimerer luftstrømmen, så du får en god springkraft og masser af højde på de enkelte spring, og ifølge Expressen får du en lige så god hoppekomfort som med de dyrere Salta-modeller. 

Exit Silhouette Trampolin 366
god trampolin i lavprisklassen

 • Testvinder hos svenske Expressen

Dagens bedste priser og tilbud på Exit Silhouette Trampolin 366 :

 • Kompakt og enkelt design
 • System til beskyttelse af fødderne
 • Iøjnefaldende grøn lynlås

Grunde til at købe

 • Høj fjederkraft
 • Høj kvalitet og sikkerhed
 • Beskyttet mod rust
 • Lav prisklasse

Grunde til at undgå

 • Kan være vanskelig at installere

Exit Silhouette er rund, og formen passer derfor særligt godt til børn fra 3 år og opefter. Expressens testpanel noterer, at hoppefladen på modellen er lidt mindre, og den derfor er mest velegnet til 1-2 børn, der vil hoppe samtidigt. Skal der være plads til flere, er det bedre at vælge en lidt større model.

Derfor anbefaler vi Exit Silhouette 366

Detaljer

 • Diameter: 366 cm
 • Kantpude (bredde): 28,5 cm
 • Højde: 20 (203 med net) cm
 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Trampolinen er testvinder og løb med førstepladsen i Expressen tilbage i april 2020. Den fik tildelt titlen ”bedste budgetvenlige valg”, da du både får god hoppekomfort samt en sikker og stabil konstruktion til en relativt lav pris. Den er derfor et godt valg til dig, der søger en god begyndertrampolin og gerne vil give børnene mulighed for at brænde krudt af på en effektiv måde.  

Exits trampolin fås både med ben eller som inground model, hvor Expressens test tog udgangspunkt i modellen med ben. Begge modeller forhandles hos danske Coolshop. 

Exit Silhouette vs. markedet

Spiller prisen en væsentlig faktor, er Exit Silhouette et godt valg, hvor du stadig får det, man kan forvente, af en kvalitetstrampolin. Det er en lidt enklere model – dog stadig med god springkraft og gode sikkerhedselementer. Som nævnt i Expressens test har den ikke lige så mange high-end fjedre som nogle af de dyrere modeller, hvilket påvirker elasticiteten.    

Mere om Exit Silhouette Trampolin 366

Trampolinen giver god springkraft takket være de solide fjedre, og sikkerheden bliver optimeret med den matte polstring, der dækker fjedrene. Fodbeskyttelsessystemet er dertil integreret for at forhindre, at børnenes fødder kommer i klemme blandt fjedrene. Desuden er de buede stænger til sikkerhedsnettet placeret uden for nettet, så de ikke er i vejen under forskellige spring. Rammen er både galvaniseret og pulverlakeret, så du undgår rust.

Salta First Class
trampolin i god kvalitet og luksuriøst design

 • 3. plads hos svenske Expressen

Dagens bedste priser og tilbud på Salta First Class:

 • Støjsvage spring
 • Medfølgende stige for ekstra sikkerhed
 • Bred ekstra kantbeskyttelse

Grunde til at købe

 • Godt stabilt net
 • Godt design
 • Enkel samling

Grunde til at undgå

 • Indgangsåbningen til trampolinen kunne være større

Salta First Class er konstrueret med dobbelt koniske og ekstra lange fjedre, så springkomforten optimeres. Du får ganske enkelt mere kraft i dine spring samtidig med, at du lander blødt.

Derfor anbefaler vi Salta First Class

Detaljer

 • Diameter: 427 cm
 • Kantpude (bredde): 37 cm
 • Højde: 88 cm
 • Maks. brugervægt: 180 kg
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Saltas model hører til premium segmentet, hvor du får, hvad du betaler for: En sikker og langtidsholdbar konstruktion, der leveres komplet med sikkerhedsnet og stige. Den runde trampolin fik en tredjeplads i den svenske avis Expressen og blev her kåret til det bedste premiumvalg. De høje karakterer faldt primært i kategorierne hoppeegenskaber og sikkerhed. Det er også værd at bemærke, at trampolinen kan klare en maks. vægt på 180 kg, som er nok til, at 2-3 voksne personer kan hoppe samtidigt. 

Salta First Class Trampolin vs. markedet

Ifølge Expressens test er Salta First Class en trampolin, hvor du ikke betaler for mærket, men snarere, hvad du rent faktisk får for pengene. Salta er siden opstarten i 2012 blevet en stor aktør på trampolinmarkedet, og de er kendt for at levere kvalitetstrampoliner med et højt sikkerhedsniveau til en god pris. Er I både børn og voksne, der skal bruge havetrampolinen, tæller det også med i vurderingen, at trampolinen kan bære 180 kg.

Mere om Salta First Class

Det er bl.a. værd at notere, at First Class leveres med ekstra polstring på ramme og kantramme samt at toprammen er fikseret til bundrammen, så forbindelsen både bliver stabil og fast. Rammen bevæger sig ikke, og trampolinen er desuden lydsvag under brug. 

BERG FlatGround Champion 430
stor rund trampolin med godt opspring

 • 4,7/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på BERG FlatGround Champion 430:

 • Beskyttende kantstabilisator
 • Vævet polypropylenseng
 • Airflow-springmåtte

Grunde til at købe

 • Passer ind i haven
 • Støjsvag
 • Let at komme op på
 • Komfortable spring

Grunde til at undgå

 • Kræver nedgravning

FlatGround Champion 430 er en model til nedgravning med ekstra stor diameter. Den er forsynet med den Airflow hoppedug, som giver et markant bedre opspring, fordi der kommer 50 % mere luft igennem. Den er derfor velegnet til både at hoppe og springe, hvad enten det er for sjov eller for at træne. 

Mere om BERG FlatGround Champion 430

Detaljer

 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Højde: 3 cm
 • Diameter: 430 cm
 • Kantpude (bredde): 41 cm

Da modellen kan holde til personer med en vægt op til 120 kg, kan langt de fleste voksne også hoppe på den. At den er nedgravet, betyder blandt andet, at den er nem at komme op på og ned af igen. Desuden betyder den lave højde, at risikoen for faldulykker reduceres markant.

Den udmærker sig blandt andet også ved at være støjsvag, fordi stropperne, der sidder under kantpolstringen, er støjreducerende, da de lader luften under trampolinen slippe ud.

Selve kantpolstringen er ekstra tyk og måler 3 cm. Den er også med sine 43 cm ekstra bred, hvilket betyder noget for både komforten og sikkerheden. Hoppedugen er godt spændt ud på rammen med de 128 fjedre, der holder den stram og fast.

 

Berg Champion
bedste trampolin i test

 • Topscorer hos PriceRunner med 4,5/5
 • Bedst i test - Test fakta
 • Bedst i test - SVT REA
 • Topscorer - Leva & Bo

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Champion:

 • Berg's patenterede TwinSpring
 • Sikkerhedsnet udviklet specielt til Champion
 • Beskyttelseskant af holdbart vinyl

Grunde til at købe

 • Airflow hoppedug som forbedrer hoppeoplevelsen
 • Høj kvalitet og sikkerhed
 • God stabilitet og holdbarhed
 • Gratis fragt og hurtig levering

Grunde til at undgå

 • Stige medfølger ikke

Den nyeste udgave af Berg Champion har stabile sortlakerede ben, et kraftigt sikkerhedsnet og god hoppekomfort for selv små børn (fra 20 kg og derover). Den findes i 3 størrelser, hvor den mindste model måler 330 cm i diameter og den største model måler 430 cm i diameter. Vi anbefaler, at du vælger den størst mulige model, da der er bedre plads at udfolde sig på. Modellen på 330 centimeter er dog også god, og hoppekvaliteten er ens uanset størrelse.

Derfor anbefaler vi Berg Champion

Detaljer

 • Diameter: 380 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Højde: 90 (270 med net) cm
 • Maks. brugervægt: 110 kg
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Trampolinen fra Berg får gode bedømmelser i flere uafhængige tests.

Kantbeskyttelsen er stærk, fjedrene dynamiske og modstandsdygtige over for rust og byggekvaliteten er generelt i top. Sådan lyder konklusionen fra ​​både Testfakta og SVT REA, da de begge testede Berg Champion i 2008 og 2009.

Siden da er trampolinen forbedret, men de samlede egenskaber er de samme.

Mere om Berg Champion

Berg Champion findes også i en model til nedgravning: Berg InGround Champion. Den er dog ikke blevet vurderet i test, men vi anbefaler den som et pænt og diskret alternativ til den klassiske trampolin på ben. Hoppekvaliteten er den samme, da både dug og fjedre er ens på alle Champion-modeller.

 

Berg Champion udmærker sig ved at have en bedre kantbeskyttelse og et mere dynamisk opspring, der blandt andet gør den velegnet til de lidt mindre børn, men også større børn og voksne. Kantbeskyttelsen har en bredde på 38 centimeter og er polstret med 3 centimeter blødt og vejrbestandigt skum over både fjedre og ramme, så børnefødder ikke risikerer at falde igennem og komme i klemme.

Rammen og ben er fremstillet af 42 millimeter stålrør med en tykkelse på 2 mm, og så er de galvaniseret både indvendigt og udvendigt, så rust forebygges bedst muligt. Du får 10 års garanti på rammen, 5 års garanti på fjedrene og 2 års garanti på hoppedugen.

Berg Favorit
trampolin med tyk kantbeskyttelse

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Favorit:

 • Giver god kontrol
 • Særlige Goldspring-fjedre
 • Designet til ældre børn og voksne

Grunde til at købe

 • Fintmasket og holdbart net
 • Sikkerhedsnet medfølger
 • Tyk kantbeskyttelse
 • Gratis fragt og hurtig levering

Grunde til at undgå

 • Mindre maks. brugervægt sammenlignet med andre modeller

Ligesom på Berg Champion har du på Berg Favorit trampolinerne en kraftig kantbeskyttelse med en bredde på 38 centimeter. Tykkelsen på beskyttelsen er 20 millimeter over rammen og 10 millimeter over fjedrene. Du får dertil 5 års garanti på stålrammen, 2 års garanti på fjedrene og 2 års garanti på hoppedugen.

Derfor anbefaler vi Berg Favorit

Detaljer

 • Maks. brugervægt: 100 kg
 • Diameter: 330 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Højde: 85 (265 med net) cm
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Trampolinen er kåret som bedst i test hos det svenske testmagasin Bäst-i-Test.se på grund af den solide byggekvalitet, høje sikkerhed og gode hoppeegenskaber. Favorit er en suveræn trampolin til børn og voksne fra 30 kg og opefter, da hoppedugen og fjedrene er mere spændstige og faste end på Champion-trampolinerne.

Kantbeskyttelsen er i kraftigt materiale med 10 millimeter over fjedrene og 20 millimeter over rammen. Mange vælger Berg Favorit trampolinen på grund af den høje sikkerhed og den fornuftige pris.

Mere om Berg Favorit

Berg Favorit er en billig kvalitetstrampolin med høj sikkerhed og god hoppekomfort. Der medfølger sikkerhedsnet på de almindelige Favorit-trampoliner med ben, mens InGround-modellerne sælges uden sikkerhedsnet til lavere priser. Fordelen med InGround-trampolinerne er, at de graves ned i haven, så de ikke rager op i terrænet. Der er derudover også kortere afstand fra hoppedugen til jorden, så et eventuelt fald ikke er lige så voldsomt.

Berg Favorit findes i 4 størrelser: 270, 330, 380 eller 430 centimeter. Opspringet er fast og spændstigt på alle modellerne, hvilket skyldes de robuste Goldspring Solo fjedre, som sammen med stålrammen og benene er behandlede for bedre beskyttelse mod rust.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte trampoliner

Se hele tabellen

Se 1 tidligere anmeldte produkter

Berg Tattoo

FAQ

Hvilken trampolin er bedst?
BERG fremhæves ofte som ét af de bedste mærker. Deres trampoliner er især kendt for at have høj sikkerhed og for at holde længe. JumpMaster er også et populært mærke, og deres trampoliner ligger som regel i et lavere prisleje.
Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber en trampolin?
Når du vælger en trampolin, er det vigtigt at overveje, hvad den skal bruges til. Der er f.eks. forskel på trampoliner, der er beregnet til spring og gymnastik og trampoliner, der er beregnet til leg. Derudover er sikkerhed altid vigtigt at kigge efter.
Hvordan ved jeg hvilken størrelse trampolin, jeg skal købe?
Overvej om du vil lave spring og tricks eller bare lege. Jo større den er, desto mere plads er der til udfoldelse. Overvej dertil også hvor meget plads, du har i haven.
Er en rund eller rektangulær trampolin bedst?
En rektangulær trampolin er bedst egnet til tekniske og høje spring, da diameteren mellem fjedrene er kortere. Til gengæld er en rund trampolin mere sikker, da det er sværere at falde ud over kanten. En rektangulær trampolin er beregnet til 1-2 personer, hvor man kan være endnu flere på de største runde modeller.

Hvilken trampolin skal jeg vælge?

Trampoliner findes i forskellige størrelser og former. Den mest populære form blandt brugerne er cirkulær, da den fordeler vægten af fjedrene jævnt. En rektangulær trampolin er dog passende, hvis du har brug for ekstra plads til at øve tricks. Vær dog opmærksom på, at den ujævne form kan føre til hurtigere strækning på den ene side end den anden. Trampoliner findes i størrelser fra 180-450 cm i diameter. De mindste trampoliner er beregnet til børn, og de største kan rumme flere børn, teenagere eller voksne samtidigt. Når du placerer trampolinen i haven, skal du huske at have mindst 60 cm åben plads omkring den og 700 cm over den.

Rammen på trampolinen bærer hele konstruktionen og skal derfor være lavet af solide materialer, der kan tåle intensiv brug. Det anbefales at vælge en trampolin med en pulverlakeret eller galvaniseret stålramme, der modstår rust, selv hvis trampolinen står udenfor hele året. Det anbefales altid at vælge trampoliner med sikkerhedsfunktioner som polstring rundt om rammen og et net omkring springfladen for at mindske risikoen for skader. Du kan også overveje at tilføje trampolinstiger eller en indgangslukning for at gøre det mere sikkert og bekvemt for personer i alle aldre at hoppe.

Ved samling af trampolinen er det vigtigt at læse vejledningen grundigt, da nogle trampoliner kræver særligt udstyr eller viden. Trampoliner i jorden kræver normalt mere tid til at samle end trampoliner over jorden på grund af nødvendig udgravning. Samlingstiden kan variere fra et par timer til længere tid afhængigt af modellen og omfang. Hvis du har til hensigt at bruge din trampolin ofte og have den stående ude året rundt, bør du vælge en model med vandtæt eller UV-bestandigt stof.

Prisen på trampoliner varierer fra omkring 500 kr. for små billige modeller til 10.000 kr. eller mere for premium trampoliner. Det er vigtigt at overveje, hvor ofte du vil bruge trampolinen, når du vælger en model. Hvis den kun skal bruges sjældent, kan en billigere model være tilstrækkelig. Hvis trampolinen derimod bruges hyppigt, kan det betale sig at investere i en bedre model. Nogle trampoliner har ekstra sikkerhedsfunktioner som puder eller net, hvilket kan være årsagen til en højere pris.

4 gode grunde til ikke at købe en billig trampolin

En trampolin skal betragtes som et idrætsredskab, hvor fysiske udfoldelser skal kunne gennemføres trygt. Høje spring og intens leg stiller høje krav til trampolinens styrke, og flere uafhængige test konkluderer, at de billige trampoliner hverken opfylder basale sikkerheds- og holdbarhedskrav, hvilket kan føre til ulykker.

Herunder giver vi 4 gode grunde til at du ikke skal købe en billig trampolin:

 1. Dårlig sikkerhed. Mange billigere trampoliner har typisk kun en presenning-lignende kantbeskyttelse, som hverken kan afbøde fald eller ulykker med ben og fødder, der kommer i klemme.
 2. Dårlig konstruktion. En billig trampolin fremstilles typisk i Asien, hvor arbejdskraften er billig og standarden lav. Du kan blandt andet se det på svejsningerne, som ikke altid er pæne.
 3. Ingen eller mangelfuld vejrbeskyttelse. Materialerne i hoppedugen, kantbeskyttelsen og rammen er ikke UV-resistente eller rustbeskyttede, som betyder, at de hurtigt mørner, mens rammen risikerer at ruste – til fare for hoppeglade børn og voksne.
 4. Ingen reservedele. Da billige trampoliner typisk sælges fra lavprisvarehuse og byggemarkeder, kan du ikke forvente adgang til reservedele. Hvis en fjeder knækker, eller der går hul i hoppedugen, er hele trampolinen derfor ubrugelig.

Læs også vores artikel om: Inspiration: Find den perfekte hoppeborg til hjemmet og børnene

Hop med hovedet – sådan hopper du sikkert

Børneulykkesfonten har i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen og Forbrugerrådet Tænk oprettet en hjemmeside dedikeret til trampolin-hopperi.

På hjemmesiden Hop med hovedet kan du blandt andet finde følgende 5 gode trampolinråd:

 1. Hop altid én ad gangen
 2. Brug sikkerhedsnet
 3. Slå aldrig saltomortaler
 4. Børn under seks år skal overvåges af voksne
 5. Husk jævnligt at give trampolinen et sikkerhedstjek

 

Du kan finde en uddybende forklaring af de gode trampolinråd på Børneulykkesfondens kampagnehjemmeside her.

Ting du også kan tilføje til din have

Haven er et perfekt sted til at nyde udendørsaktiviteter og skabe en sjov og afslappende atmosfære. En havetrampolin er en fantastisk tilføjelse til din have, da den tilbyder unikke funktioner, der giver mulighed for leg, motion og underholdning for både børn og voksne.

Udover en havetrampoliner kan du også overveje andre spændende haveartikler, der kan bidrage til udendørs underholdning. En stor swimmingpool til haven er en oplagt mulighed for at skabe sjov og blive afkølet på i sommermånederne. Med en stor swimmingpool kan hele familien nyde vandaktiviteter og svømmeleg direkte i haven.

Derudover kan et fodboldmål til haven være en sjov tilføjelse, så du og din familie kan øve fodboldfærdigheder og organisere kampe og turneringer med familien og vennerne.

Hvis afslapning og hygge er i fokus, kan en hængesofa til haven være det perfekte valg. En hængesofa giver dig mulighed for at slappe af og nyde roen i din have. Det er en behagelig og stilfuld løsning til udendørs lounging og en perfekt måde at skabe et hyggeligt hjørne i haven.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Bäst-i-Test

I 2014 foretog den svenske testportal en test af 4 forskellige trampoliner, og testen er senest opdateret i maj 2017 hvor 4 nye modeller er tilføjet. Testen har stor fokus på sikkerhed, og det konstateres ligeledes at de fleste trampoliner solgt i Sverige er såkaldte lavpris-trampoliner til under 2.000 kroner.

Bäst-i-Test anbefaler desuden trampoliner som god motion, da børn fra 1 år og opefter forbedrer deres motoriske færdigheder og opnår god styrke i blandt andet ryg og ben.

I deres trampolin test er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Hoppeegenskaber
 • Sikkerhed
 • Byggekvalitet

Ud af de 8 testede trampoliner bliver Berg Favorit bedst i test. Det gør den fordi den er absolut sikrest at anvende, men både hoppeegenskaberne og byggekvaliteten er også helt i top. Trampolinen roses for at være både spændstig og fast, hvilket betyder at den er ekstra sjov at hoppe rundt og lege på. Sikkerhedsnettet udløser også roser, da det er overlappende ved indgangen. Dette betyder at indgangen ikke er et svagt punkt på sikkerhedsnettet.

I den anden ende af skalaen finder vi Jysk GILLELEJ, som er en lavpris-trampolin. Det konstateres i testen at den lave pris er ensbetydende med en række kompromisser i blandt andet rammens godstykkelse samt dårlige svejsninger. Dette medfører desværre at trampolinens holdbarhed falder drastisk, hvilket er en stor ulempe. Kantbeskyttelsen er ligeledes i en skuffende kvalitet, og hvor der på toppen er tale om PVC-materiale, så er bunden lavet af et billigt PE-plast, som typisk vil mørne efter få sæsoner. Opspringet på Jysk GILLELEJ trampolinen skuffer desuden testpanelet.

Du kan læse hele testen gratis hos Bäst-i-Test.

Leva & Bo

I april 2017 foretog Leva & Bo en test af 13 forskellige trampoliner i forskellige prisklasser. Testen er foretaget af SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, og det er i skrivende stund Skandinaviens største test af trampoliner.

I testen lægges vægt på følgende kriterier:

 • Hoppeegenskaber
 • Hoppedugens spændstighed
 • Kvalitet af kantbeskyttelsen
 • Kvalitet af beskyttelsesnettet
 • Kvalitet af ben- og rammekonstruktionen
 • Montering og brugsanvisning

Det blev konstateret, at flere af trampolinerne havde alvorlige sikkerhedsfejl, især ved kantbeskyttelsen som på flere trampoliner var utilstrækkelig. Derimod klarede de dyrere trampoliner sig generelt godt i testen, da de er mere stabile og har et generelt bedre niveau af sikkerhed.

Testens vinder blev Super Orbit, mens både Berg Champion, Jumpking Heavy Duty, Fly HD og North Challenger klarede sig godt og blev topscorere.

I den anden enden af testen finder vi Premium Silver fra Etan, der dumper på grund af fejl i sikkerhedsnettet, som ikke kunne monteres. Derudover fik den bundkarakter for en svag ramme og ben, der ikke virkede til at være særlig stabile.

Du kan læse hele testen gratis hos Leva & Bo

Vores Børn

God og kort artikel fra Vores Børn, om valget af den rette trampolin. Artiklen har overskriften ”Køb den rigtige trampolin til dit barn”, og du kan finde gode råd til hvad du skal kigge efter og hvad en god trampolin bør koste som minimum.

Artiklen er god læsning hvis du overvejer køb af ny trampolin. Der anbefales blandt andet en Berg Favorit og en Abilica trampolin.

SVT REA

I tv-programmet REA får vi syn for sagen, når en gruppe springgymnaster tester 3 trampoliner. I testen indgår kriterierne sikkerhed, hoppekvalitet og konstruktion, og der er her tale om et videoklip af 5 minutters varighed.

Allerede i starten af testen bliver det klart, at en enkelt trampolin ikke kan gennemføre. Den bukker ganske simpelt under efter at være blive flyttet, og derfor udgår den af hoppetesten.

Berg Champion bliver derimod bedst i test af de i alt 3 trampoliner. Det gør den blandt andet på grund af den fænomenale kantbeskyttelse, som altså holder til at blive gået på. Berg Champion er også den trampolin der giver det højeste og bedste hop, og derfor ender denne trampolin med at få en anbefaling i trampolin testen.

Hele testen ligger frit tilgængelig på Youtube.

Testfakta

I juli 2008 foretog den svenske testportal Testfakta en test af 7 forskellige trampoliner. I indledningen kan du læse, at Testfakta konstaterer alvorlige sikkerhedsbrister på flere af trampolinerne. De kan i værste tilfælde betyde alvorlige personskader.

Den detaljerede test har følgende kriterier som omdrejningspunkt:

 • Hoppeegenskaber
 • Fjedrenes styrke
 • Hoppedugens hårdhed
 • Beskyttelseskantens kvalitet
 • Test af beskyttelseskant
 • Kvalitet af rammer og ben

I testen uddeles point fra 1 til 5, hvor 1 er meget utilfredsstillende og 5 er meget godt.

Berg Champion får den absolut bedste bedømmelse i Testfaktas trampolin test. Det er blandt andet den suveræne kantbeskyttelse der trækker op, men også den kraftige stålkonstruktion og de gode fjedre. Det fremhæves desuden at benene kan fastlåses, så trampolinen kan flyttes rundt i haven.

I den anden ende af skalaen finder vi Globe-trampolinen, som dumper testen på både sikkerhed og hoppeegenskaber. Kantbeskyttelsen er utilstrækkelig, hvilket i sig selv er med til at trampolinen får så lav en karakter.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme