En trampolin skal selvfølgelig være sjov at hoppe på, men den skal også have en robust konstruktion og god sikkerhed. Flere tests viser at de billige trampoliner dumper på både sikkerhed og hoppekvalitet, så hvis du skal have en god trampolin skal du holde dig fra de billigste modeller.

Vi har igennem flere år gennemgået de nyeste tests og anmeldelser, for at finde de bedste og sikreste trampoliner netop nu. Herunder kan du se vores nyeste anbefalinger og få gode råd til sikker leg på trampolinen.

Berg Champion – testvinder og bedste all-round trampolin


Set på Abilica

Bedst i test: Berg Champion er suveræn og bedst i både Testfaktas og SVT REA’s trampolin test. Se alle modellerne HER.
 • Bedst i test – Testfakta
 • Bedst i test – SVT REA
 • Topscorer – Leva & Bo

Derfor anbefaler vi Berg Champion: Trampolinen fra Berg Toys klarer sig suverænt bedst i flere uafhængige tests. Kantbeskyttelsen er kraftig, fjedrene er dynamiske og modstandsdygtige overfor rust, og så er byggekvaliteten generelt i top. Det konkluderer både Testfakta og SVT REA, da de testede Berg Champion trampolinen i henholdsvis 2008 og 2009. Siden da er trampolinen selvfølgelig forbedret af flere omgange, men de overordnede egenskaber er de samme. Da Champion trampolinen har et mere dynamisk opspring, er den velegnet til selv mindre børn på 20 kilo og derover.

Om: Den nyeste udgave af Berg Champion trampolinen har stabile sortlakerede ben, et kraftigt sikkerhedsnet og god hoppekomfort for selv små børn (fra 20 kilo og derover). Den findes i 3 størrelser, hvor den mindste model måler 330 centimeter i diameter og den største model måler 430 centimeter i diameter. Vi anbefaler at du vælger den størst mulige model, da der er bedre plads at udfolde sig på. Modellen på 330 centimeter er dog også rigtig god, og hoppekvaliteten er ens uanset størrelse.

Berg Champion findes også i en model til nedgravning: Berg InGround Champion. Denne trampolin er ikke blevet vurderet i test, men vi anbefaler den som et pænt og diskret alternativ til den klassiske trampolin på ben. Hoppekvaliteten er selvfølgelig den samme, da både dug og fjedre er ens på alle Champion-modeller.

Berg Champion udmærker sig fra den billigere Berg Favorit trampolin ved at have en bedre kantbeskyttelse og et mere dynamisk opspring. Det gør den velegnet til de lidt mindre børn, men også større børn og voksne vil have stor glæde af hoppedugen og de kraftige Twinspring Gold fjedre. Kantbeskyttelsen har en bredde på 38 centimeter, og så er den polstret med 3 centimeter blødt og vejrbestandigt skum over både fjedre og ramme, så børnefødder ikke risikerer at falde igennem og komme i klemme.

Rammen og ben er fremstillet af 42 millimeter stålrør med en materialetykkelse på 2 mm, og så er de galvaniseret både indvendigt og udvendigt, så rust forebygges bedst muligt. Du får 10 års garanti på rammen, 5 års garanti på fjedrene og 2 års garanti på hoppedugen.

Egenskaber:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 42 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm. og tykkelse 3 cm.
 • Fjedre: Twinspring Gold

Se pris på Berg Champion hos Abilica

Top 3 Berg Champion trampoliner

Herunder er 3 af de bedste og mest populære Berg Champion trampoliner netop nu:

Berg InGround Champion 330

Bedste trampolin til nedgravning

Berg InGround Champion 330 er en flot trampolin med et diskret ydre, da den skal graves ned i jorden. Hoppeoplevelsen er selvfølgelig den samme som på andre modeller i serien.

Bedste pris: 4.399,00

Køb hos Abilica

Berg Champion 430 + Comfort net

Bedste store trampolin

Berg Champion 430 er seriens største trampolin, og har du plads i haven er den det bedste køb. Det bliver nemlig både sjovere og sikrere at hoppe, når der er god plads.

Bedste pris: 7.329,00

Køb hos Abilica

Berg Champion 330 + Comfort net

Bedste all-round trampolin

Berg Champion 330 er et godt valg til dig der ønsker en mindre trampolin, uden at gå på kompromis med hoppekvaliteten. Det er af de mest populære Berg trampoliner netop nu.

Bedste pris: 6.089,00

Køb hos Abilica

Berg Favorit – godt køb til større børn og voksne


Set på Abilica

Bedst i Test: Berg Favorit er testvinder hos Bäst-i-Test og anbefales af Vores Børn. Se alle modellerne HER.
 • Bedst i Test – Bäst-i-Test.se
 • Anbefalet af Vores Børn

Derfor anbefaler vi Berg Favorit: Denne trampolin er bedst i test hos det svenske testmagasin Bäst-i-Test.se. Den vinder titlen på grund af den solide byggekvalitet, høje sikkerhed og gode hoppeegenskaber. Favorit er en suveræn trampolin til børn og voksne fra 30 kilo og opefter, da hoppedugen og fjedrene er mere spændstige og faste end på Champion trampolinerne. Kantbeskyttelsen er i kraftigt materiale med 10 millimeter over fjedrene og 20 millimeter over rammen. Mange vælger Berg Favorit trampolinen på grund af den høje sikkerhed og den fornuftige pris.

Om: Berg Favorit er en billig kvalitetstrampolin med høj sikkerhed og god hoppekomfort. Der medfølger sikkerhedsnet på de almindelige Favorit-trampoliner med ben, mens InGround-modellerne sælges uden sikkerhedsnet til lavere priser. Fordelen med InGround-trampolinerne er at de graves ned i haven, så de ikke rager op i terrænet. Dermed er der også kortere afstand fra hoppedugen til jorden, så et eventuelt fald ikke er lige så voldsomt som på trampoliner med ben.

Berg Favorit findes i 4 størrelser: 270, 330, 380 eller 430 centimeter. Opspringet er fast og spændstigt på alle modellerne, hvilket skyldes de robuste Goldspring Solo fjedre. De er selvfølgelig behandlede for bedre beskyttelse mod rust, ligesom selve stålrammen og benene også er det.

Ligesom på Berg Champion har du på Berg Favorit trampolinerne en kraftig kantbeskyttelse med en bredde på 38 centimeter. Tykkelsen på beskyttelsen er 20 millimeter over rammen og 10 millimeter over fjedrene. Du har fra producenten 5 års garanti på stålrammen, 2 års garanti på fjedrene og 2 års garanti på hoppedugen.

Egenskaber:

 • Størrelser: Diameter på 270, 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 38,1 mm. stålrør i 1,5 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm. og tykkelse 1-2 cm.
 • Fjedre: Goldspring Solo

Se pris på Berg Favorit hos Abilica

Top 3 Berg Favorit trampoliner

Herunder er 3 af de bedste og mest populære Berg Favorit trampoliner netop nu:

Berg Favorit 380 + Comfort net

Bedste all-round trampolin

Berg Favorit 380 er en god stor trampolin, som passer til de fleste. Der medfølger et Comfort sikkerhedsnet, så det er en komplet pakke der er lige til at sætte op.

Bedste pris: 4.469,00

Køb hos Abilica

Berg InGround Favorit 330

Bedste diskrete trampolin

Berg InGround Favorit 330 er den billigste trampolin i Favorit-serien, og da den skal graves ned fremstår den flot og diskret.

Bedste pris: 3.079,00

Køb hos Abilica

Berg Favorit 430 + Comfort net

Største Berg Favorit trampolin

Berg Favorit 430 giver mest mulig plads at boltre sig på, og der medfølger et godt Comfort sikkerhedsnet.

Bedste pris: 4.939,00

Køb hos Abilica

 

Berg Grand Favorit – stor oval trampolin


Set på Abilica

Endnu større: Berg Grand Favorit er en større version af den klassiske runde Favorit-trampolin. Se alle modellerne HER.
 • Måler 520 x 345 centimeter

Derfor anbefaler vi Berg Grand Favorit: Med denne ovale trampolin er der mere plads at udfolde sig på. Nu skal du (eller dit barn) ikke længere begrænses til et rundt hoppeareal, men kan i stedet hoppe frem og tilbage og boltre jer på et endnu større areal, hvor diameteren fra den ene side er 520 centimeter, og fra den anden side er 345 centimeter. Berg Grand Favorit er fremstillet i den typiske kvalitet for den testvindende Favorit-serie, og du ved derfor hvad du får: En god, robust og sjov trampolin, som giver timevis af sjov for børn og barnlige sjæle.

Om: Berg Grand Favorit er en ny model i Favorit-serien, som er oval og dermed giver mere plads at hoppe på. Favorit-serien er billig men har alligevel et højt niveau af sikkerhed, og hoppekomforten er ligeledes god. Til almindelige Grand Favorit-trampoliner med ben medfølger der altid et sikkerhedsnet, mens det kan tilvælges til modeller til nedgravning.

Trampolinen findes kun i størrelse 520, og her er den 520 x 345 centimeter og udformet med en oval hoppeflade. Opspringet er også her lidt fastere og mere spændstigt end på den dyrere Champion-serie, og derfor er den bedst egnet til de lidt større børn og voksne.

Den kraftige kantbeskyttelse har en bredde på 38 centimeter, samt et lag skum på 20 millimeter over rammen og 10 millimeter over fjedrene. Der er således kun minimal risiko for at komme galt afsted, da kantbeskyttelsen effektivt forebygger ulykker. Det anbefales dog stadig at hoppe korrekt og lade børnene være under opsyn af en voksen, således at risikoen for ulykker kan minimeres.

Egenskaber:

 • Størrelser: Oval, L520 x B345 cm.
 • Ramme og ben: 38,1 mm. stålrør i 1,5 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm. og tykkelse 1-2 cm.
 • Fjedre: Goldspring Solo

Se pris på Berg Grand Favorit hos Abilica

Berg Tattoo – opgrader testvinderen med et hoppespil


Berg-Tattoo-Trampolin
Berg Tattoo trampolinerne er ekstra sjove og fås som både Favorit og Champion modell. Se begge modeller HER.
Set på (AFP: Error loading reseller from price table)

Berg Tattoo er en rigtig smart trampolin, der fås som den billige Favorit-trampolin og den lidt dyrere Champion-trampolin. Eneste forskel fra de klassiske modeller er hoppedugen, som har et spil påtrykt. Det betyder at der nu kan laves sjove tricks på trampolinen, hvor venner kan konkurrere mod hinanden i et sjovt spil. Det er både godt for motorikken og balancen, og så bliver aktiv leg pludselig sjovt igen.

Sådan fungerer spillet på Berg Tattoo trampolinen:

Tattoo-trampolinerne har på hoppedugen printet et spil med 6 hoppeområder i forskellige farver og motiver. De 6 tegninger i hoppeområderne kaldes for “tattoos”. En tattoo er en instruktion, der viser dig hvordan du skal lande for at blive på trampolinen. Den næste hopper skal så råbe numrene op til hopperen, og så gælder det for hopperen om at lande korrekt på de numre der råbes.

De 6 tattoos har følgende instruktioner:

 1. Hop på knæ og fødder, med ansigt mod midten
 2. Hop med fødderne, og ansigt mod midten
 3. Hop med bagdelen, og ansigt mod midten
 4. Hop med hænder og fødder
 5. Hop med fødderne, og ansigt væk fra midten
 6. Hop med ryggen og armene ud til siden

Konkurrenceelementet består så i at blive længst på trampolinen, og gennemføre den længste rækkefølge af tattoos. Når du fejler et hop er din tur ovre, og du skal lade den næste deltager hoppe. Hvis i er to spillere, er det således din tur til at råbe tallene op til hopperen.

Berg Tattoo er en stor trampolin på 4,3 meter, så der er god plads til at børn og barnlige sjæle kan spille spillet på en tryg og sjov måde.

Berg Tattoo fås i følgende to varianter:

Se pris på Berg Grand Favorit hos (AFP: Error loading reseller from price table)

4 gode grunde til ikke at købe en billig trampolin

En trampolin skal betragtes som et idrætsredskab, hvor store fysiske udfoldelser skal kunne gennemføres trygt og godt. Høje spring og intens leg stiller høje krav til trampolinens styrke, og flere uafhængige test konkluderer at de billige trampoliner hverken opfylder basale sikkerheds- og holdbarheds-krav. Og det kan føre til nogle kedelige ulykker, som du kan forebygge ved at købe en ordentlig trampolin og indføre nogle regler for brugen af den.

Herunder giver vi 4 gode grunde til at du ikke skal købe en billig trampolin:

 1. Dårlig sikkerhed. De billige trampoliner har typisk kun en presenning-lignende kantbeskyttelse, som hverken kan afbøde fald eller ulykker med ben og fødder der kommer i klemme.
 2. Dårlig konstruktion. En billig trampolin fremstilles typisk i Asien eller andre lande, hvor arbejdskraften er billig og standarden lav. Du kan se det på blandt andet svejsningerne, som ikke altid er lige pæne.
 3. Ingen eller mangelfuld vejrbeskyttelse. Materialerne i hoppedug, kantbeskyttelse og ramme er ikke UV-resistente eller rustbeskyttede. Det betyder at de syntetiske materialer hurtigt mørner, mens rammen risikerer at ruste – til fare for hoppeglade børn og voksne.
 4. Ingen reservedele. Da billige trampoliner typisk sælges fra lavprisvarehuse og byggemarkeder, så kan du ikke forvente adgang til reservedele. Hvis en fjeder knækker eller der går hul i hoppedugen, så er hele trampolinen derfor ubrugelig.

Hop med hovedet – sådan hopper du sikkert

Børneulykkesfonten har i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen og Forbrugerrådet Tænk oprettet en hjemmeside dedikeret til trampolin-hopperi.

På hjemmesiden Hop med hovedet kan du blandt andet finde disse 5 gode trampolinråd:

 1. Hop altid én ad gangen
 2. Brug sikkerhedsnet
 3. Slå aldrig saltomortaler
 4. Børn under seks år skal overvåges af voksne ved trampolinen
 5. Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt

Du kan finde en uddybende forklaring af de gode trampolinråd på Børneulykkesfondens kampagnehjemmeside HER.

Herunder kan du se hvordan hoppeoplevelsen er på en Berg trampolin:

Testkilder

Til denne artikel har vi undersøgt en række test og anmeldelser for at finde ud af hvilke trampoliner der klarer sig bedst. Herunder får du et indblik i det materiale, der har haft indflydelse på vores vurderinger i denne artikel:

Bäst-i-Test (maj 2017)

I 2014 foretog den svenske testportal en test af 4 forskellige trampoliner, og testen er senest opdateret i maj 2017 hvor 4 nye modeller er tilføjet. Testen har stor fokus på sikkerhed, og det konstateres ligeledes at de fleste trampoliner solgt i Sverige er såkaldte lavpris-trampoliner til under 2.000 kroner.

Bäst-i-Test anbefaler desuden trampoliner som god motion, da børn fra 1 år og opefter forbedrer deres motoriske færdigheder og opnår god styrke i blandt andet ryg og ben.

I deres trampolin test er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Hoppeegenskaber
 • Sikkerhed
 • Byggekvalitet

Ud af de 8 testede trampoliner bliver Berg Favorit bedst i test. Det gør den fordi den er absolut sikrest at anvende, men både hoppeegenskaberne og byggekvaliteten er også helt i top. Trampolinen roses for at være både spændstig og fast, hvilket betyder at den er ekstra sjov at hoppe rundt og lege på. Sikkerhedsnettet udløser også roser, da det er overlappende ved indgangen. Dette betyder at indgangen ikke er et svagt punkt på sikkerhedsnettet.

I den anden ende af skalaen finder vi Jysk GILLELEJ, som er en lavpris-trampolin. Det konstateres i testen at den lave pris er ensbetydende med en række kompromisser i blandt andet rammens godstykkelse samt dårlige svejsninger. Dette medfører desværre at trampolinens holdbarhed falder drastisk, hvilket er en stor ulempe. Kantbeskyttelsen er ligeledes i en skuffende kvalitet, og hvor der på toppen er tale om PVC-materiale, så er bunden lavet af et billigt PE-plast, som typisk vil mørne efter få sæsoner. Opspringet på Jysk GILLELEJ trampolinen skuffer desuden testpanelet.

Du kan læse hele testen gratis hos Bäst-i-Test.

Diverse tests 2019

Alle tre hjemmesider har opdateret deres guides i 2019/2020. De gennemgår de mest populære trampoliner som Berg både nedgravet og fritstående.

Du kan læse alle tre tests her, her og her.

Leva & Bo (11. april 2017)

I april 2017 foretog Leva & Bo en test af 13 forskellige trampoliner i forskellige prisklasser. Testen er foretaget af SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, og det er i skrivende stund Skandinaviens største test af trampoliner.

I testen lægges vægt på følgende kriterier:

 • Hoppeegenskaber
 • Hoppedugens spændstighed
 • Kvalitet af kantbeskyttelsen
 • Kvalitet af beskyttelsesnettet
 • Kvalitet af ben- og rammekonstruktionen
 • Montering og brugsanvisning

Det blev konstateret, at flere af trampolinerne havde alvorlige sikkerhedsfejl, især ved kantbeskyttelsen som på flere trampoliner var utilstrækkelig. Derimod klarede de dyrere trampoliner sig generelt godt i testen, da de er mere stabile og har et generelt bedre niveau af sikkerhed.

Testens vinder blev Super Orbit, mens både Berg Champion, Jumpking Heavy Duty, Fly HD og North Challenger klarede sig godt og blev topscorere.

I den anden enden af testen finder vi Premium Silver fra Etan, der dumper på grund af fejl i sikkerhedsnettet, som ikke kunne monteres. Derudover fik den bundkarakter for en svag ramme og ben, der ikke virkede til at være særlig stabile.

Du kan læse hele testen gratis hos Leva & Bo.

Vores Børn (juli 2011)

God og kort artikel fra Vores Børn, om valget af den rette trampolin. Artiklen har overskriften ”Køb den rigtige trampolin til dit barn”, og du kan finde gode råd til hvad du skal kigge efter og hvad en god trampolin bør koste som minimum.

Artiklen er god læsning hvis du overvejer køb af ny trampolin. Der anbefales blandt andet en Berg Favorit og en Abilica trampolin.

SVT REA (oktober 2009)

I tv-programmet REA får vi syn for sagen, når en gruppe springgymnaster tester 3 trampoliner. I testen indgår kriterierne sikkerhed, hoppekvalitet og konstruktion, og der er her tale om et videoklip af 5 minutters varighed.

Allerede i starten af testen bliver det klart, at en enkelt trampolin ikke kan gennemføre. Den bukker ganske simpelt under efter at være blive flyttet, og derfor udgår den af hoppetesten.

Berg Champion bliver derimod bedst i test af de i alt 3 trampoliner. Det gør den blandt andet på grund af den fænomenale kantbeskyttelse, som altså holder til at blive gået på. Berg Champion er også den trampolin der giver det højeste og bedste hop, og derfor ender denne trampolin med at få en anbefaling i trampolin testen.

Hele testen ligger frit tilgængelig på Youtube.

Testfakta (12. juli 2008)

I juli 2008 foretog den svenske testportal Testfakta en test af 7 forskellige trampoliner. I indledningen kan du læse, at Testfakta konstaterer alvorlige sikkerhedsbrister på flere af trampolinerne. De kan i værste tilfælde betyde alvorlige personskader.

Den detaljerede test har følgende kriterier som omdrejningspunkt:

 • Hoppeegenskaber
 • Fjedrenes styrke
 • Hoppedugens hårdhed
 • Beskyttelseskantens kvalitet
 • Test af beskyttelseskant
 • Kvalitet af rammer og ben

I testen uddeles point fra 1 til 5, hvor 1 er meget utilfredsstillende og 5 er meget godt.

Berg Champion får den absolut bedste bedømmelse i Testfaktas trampolin test. Det er blandt andet den suveræne kantbeskyttelse der trækker op, men også den kraftige stålkonstruktion og de gode fjedre. Det fremhæves desuden at benene kan fastlåses, så trampolinen kan flyttes rundt i haven.

I den anden ende af skalaen finder vi Globe-trampolinen, som dumper testen på både sikkerhed og hoppeegenskaber. Kantbeskyttelsen er utilstrækkelig, hvilket i sig selv er med til at trampolinen får så lav en karakter.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Læs også vores artikel om: Inspiration: Find den perfekte hoppeborg til hjemmet og børnene

Se også denne lignende artikel på vores side: Berg trampolin – hvilke er bedst i test?

Denne side er anmeldt af: Pernille S. Nørgaard Rating 5/5

Dette indlæg har fået 4.69 stjerner baseret på 13 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar