Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Hovedpude test-guide: De 11 bedste hovedpuder ifølge anmeldelser

Hovedpude test-guide: De 11 bedste hovedpuder ifølge anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Er du træt af at vågne op med ondt i nakken og hovedpine? Så er det måske på tide, at du investerer i en ny hovedpude. Det kan være noget af en udfordring at finde den rigtige pude, især hvis du ikke er sikker på, hvad du skal kigge efter.

I denne artikel giver vi dig en omfattende guide til at finde den perfekte pude. Vi har gennemgået 11 af de bedste puder på markedet, baseret på flere vigtige faktorer, herunder størrelse, åndbarhed, pudefyld og fasthed, pris, kunde- og ekspertanmeldelser. Vi har gennemsøgt eksterne kilder for at sikre, at vores anbefalinger er pålidelige.

Uanset om du foretrækker en blød eller fast pude til at støtte din nakke, har vi anmeldt et produkt der passer til dit behov.

Sidste ændring: 29. marts 2023

Vi har rykket Bambus hovedpude 60×63 til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

De 11 bedste hovedpuder i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

5 ting du skal overveje, før du køber hovedpuder

 • Størrelse

  Hovedpuder findes i mange forskellige størrelser og former, men det er din sovestilling er det vigtigste, når du skal vælge en hovedpude. Hvis du sover på siden, bør du kigge efter en forholdsvis høj eller tyk hovedpude, da dit hoved er mere hævet fra madrassen, end hvis du sover på ryggen eller maven. Hvis du sover på ryggen, skal du kigge efter en hovedpude, der støtter din nakke og rygsøjles naturlige position. Ofte vil det være en god idé at finde en hovedpude, der ikke er for høj eller tyk, da dit hoved vil være nogenlunde i niveau med madrassen, når du sover på ryggen. Hvis du sover på maven, bør du finde en blød og relativt tynd hovedpude. Selvom det ikke er naturligt at sove på maven, er der mange der finder det behagelig. Da denne sovestilling lægger relativt stor belastning på din nakke og rygsøjle, skal puden være blød og fleksibel for at kunne håndtere det pres, som din nakke vil være påført, når du ligger på maven. Det vigtigste er, at du finder en pude, som du føler dig godt tilpas med, og at du bruger disse forslag som en retningslinjer snarere end som regler.

 • Åndbarhed

  Det er vigtigt at finde en hovedpude, der tillade din hud at ånde i løbet af natten, så du ikke får det for varmt. Det er især vigtigt med en åndbar hovedpude, hvis du har astma eller allergi. Hovedpudens materiale og udformning har indflydelse på dens åndbarhed. En hovedpude med lufthuller giver f.eks. mere plads til at luften kan cirkulere end en fast hovedpude. Hovedpuder fremstillet med naturfibre, som bambus eller uld, vil også være mere åndbare end hovedpuder, der er fremstillet af syntetiske materialer. Hvis du ofte har det varmt i løbet af natten, så kan det være smart at lede efter en hovedpude med en kølende gel-funktion. Denne gel-funktion, som er vævet ind i stoffet, vil også få din pude til at føles som om, den er blevet nedkølet.

 • Pudefyld og fasthed

  Det mest almindelige fyld til hovedpuder er dun, memoryskum, latex og syntetiske fyldstoffer. Hovedpuder med dun er bløde og meget fluffy, men kræver mere pleje end andre typer fyld. Hovedpuder med memoryskum fås i forskellige fastheder. Hovedpuder med memoryskum, der er faste er designet til at give dig maskimal støtte, mens de blødere hovedpuder i memoryskum ikke er ligeså faste, men stadig giver dig en del støtte. Hovedpuder med latex giver mere støtte end dun- og memoryskum. De er gode til personer med nakkesmerter, fordi de tilpasser sig dit hoved og din nakke ligesom puder af memoryskum, men de er utrolig responsive, så de former sig hurtigt efter dit soveposition, hvis du bevæger dig om natten. Hovedpuder med syntetisk fyld er billigere end de andre modeller, men de giver ikke super meget støtte eller komfort.

 • Pris

  Hovedpudens pris afhænger overvejende af fyldet og den støtte, den giver. For eksempel vil en hovedpude med dun generelt være dyrere end en hovedpude fyldt med polyesterfibre. På samme måde vil en hovedpude med bomuldsbetræk normalt være billigere end en hovedpude med silkebetræk. Alt efter hovedpudens fyld, så kan en hovedpude koste mellem 200 og 1.000 kr. Så når du leder efter en hovedpude, er det vigtigt at finde en balance mellem pris og kvalitet.

 • Kunde- og ekspertanmeldelser

  Det kan være smart at læse både kunde- og ekspertanmeldelser. Kundeanmeldelser kan give dig en fornemmelse af, hvad folk, der rent faktisk har brugt en given hovedpude, mener om den. Det kan give dig en idé om hovedpudens komfort, holdbarhed og hvorvidt den lever op til dine krav. Ekspertanmeldelser kan give mere detaljerede oplysninger, f.eks. om hovedpudens design og materialer. I sidste ende kan begge typer anmeldelser give dig et godt billede af, om du vil kunne lide en hovedpude, inden du køber den.

Vores favorit hovedpuder

Nap Pillow™

Bedste hovedpude til allergikere Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Zenbed™ Cool Pillow

Blandt de bedste temperaturregulerende puder Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

PrettyPillow

God pude til alle sovestillinger Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Balance by BN

Bedste hovedpude i budgetklassen Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Hugged® Bambus Hovedpude

Bedste pude til rygsovere Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Snedronningen Rungsted Dun

Bedste hovedpude i test Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Emma Original Puden

Høj værdi for pengene Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Memory Foam - Shoulder

Bedste ergonomiske valg Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Bambus hovedpude baby/junior

Bedste hovedpude til børn Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Tempur hovedpude Traditional

Udvalgt af Bomagasinet Gå til bedste pris
800 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
800 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

Dunlopillo Contour

Bedste valg til nakkestøtte Gå til bedste pris
599 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
599 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Bedste hovedpude til allergikere

Nap Pillow™
hovedpude i naturligt materiale og smart design

Dagens bedste priser og tilbud på Nap Pillow™:

 • Hypoallergen og antibakteriel
 • Cold Touch®-teknologi
 • Ergonomisk design

Grunde til at købe

 • Hårdheden og højden kan nemt justeres
 • Både kold og varm side
 • Fremstillet med memory skum
 • 100% OEKO-TEX-certificeret

Grunde til at undgå

 • Bør ikke tørres i tørretumbler

Nap Pillow sikrer med sit ergonomiske design, at dit hoved, din nakke og din rygsøjle er i den korrekte position, mens du sover. Det er derfor et passende valg for dem, der ønsker en komfortabel pude med god støtte, der forebygger smerte.

TheNap fordele

Mere om Nap Pillow™

Detaljer

 • Materiale: Økologisk bambus og cold touch gel
 • Fyld: Memory skum
 • Dimensioner: 70 x 50 cm

For dem, der lider af allergier eller er bekymrede for bakterier, er Nap Pillow et optimalt valg. Modellen er fremstillet af økologisk bambus og er derfor naturligt allergivenlig og antibakteriel. Desuden er den OEKO-TEX-certificeret, hvilket betyder, at den er testet for skadelige kemikalier og stoffer. Desuden er bambus et mere bæredygtigt materiale, hvilket gør det til et mere miljøvenligt valg.

Puden har både en kølig side med Cold Touch® teknologi og en blød og varm af 100% økologisk bambus, der holder dig varm i de kolde måneder. Hovedpuden har dertil en YKK-lynlås, som er en af de mest populære lynlåse på markedet.

Bomagasinet's vurdering

Med Nap Pillow har du mulighed for selv at fjerne eller tilføje fyld, hvilket gør den justerbar og velegnet til ethvert behov. Selvom den ikke kan tørretumbles, kan betrækket tages af og vaskes i maskine ved 60 grader. Det indvendige betræk kan også tømmes for memory skum og vaskes ved 60 grader.

Blandt de bedste temperaturregulerende puder

Zenbed™ Cool Pillow
ergonomisk pude for optimal søvn og temperaturregulering

Dagens bedste priser og tilbud på Zenbed™ Cool Pillow:

 • Kølende gel-lag
 • Ergonomisk memoryskum
 • Vaskbart pudebetræk

Grunde til at købe

 • Høj åndbarhed og luftgennemstrømning
 • Temperaturregulerende
 • Giver lindring i alle sovestillinger

Grunde til at undgå

 • Kan være en smule tung

Zenbeds™ Cool Pude er fremstillet af ergonomisk memoryskum, der automatisk tilpasser sig netop din hovedform, så støtten og søvnkvaliteten optimeres mens ubehag i specielt nakken reduceres. Det er især nyttigt for dig, der lider af nakke- og skulderproblemer eller hovedpine, men i høj grad også dig, der bare ikke altid sover godt – måske pga. snorken, søvnapnø eller andre vejrtrækningsproblemer. Under alle omstændigheder kan hovedpuden på den ene eller anden måde gøre din nattesøvn bedre, så du er mere frisk og veludhvilet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Zenbeds cool pude

Detaljer

 • Materiale: 100% nylon
 • Vægt: 2,7 kg
 • Fyld: Memoryskum
 • Mål: 60 x 35 x 13 cm

Køleeffekt
Udover memoryskum, som i øvrigt er kendt for at give den absolut bedste søvnoplevelse, er Zenbeds hovedpude også designet med kølende gel i det øverste lag, som gør, at puden ikke holder på varmen. I stedet absorberer selve gelen varmen fra dit hoved, hvilket samtidigt også regulerer kropstemperaturen – på den måde behøver du aldrig vågne op til en svedig hovedpude igen. Modellen er dertil designet til at forbedre luftgennemstrømningen, hvilket gør den ideel til de varme sommernætter.

Optimal søvnoplevelse
Hovedpuden fra Zenbed™ fordeler trykket fra dit hoved, så du sover i en naturlig stilling, får forbedret blodgennemstrømning og undgår at belaste nakkemusklerne. For at sikre den optimale effekt af den kølende gel og det åndbare memoryskum er hovedpuden i den forbindelse også designet med et specielt pudebetræk med en robust underside og en skræddersyet ultratynd overside. Undersiden holder puden på plads og forhindrer, at den flytter sig eller glider rundt i løbet af natten, mens oversiden maksimerer åndbarheden og effekten af den kølende gel, hvilket sikrer komfort hele natten lang.

Hvad siger brugere og eksperter om Zenbeds™ cool pude?

Zenbed modtager 4,5/5 stjerner på TrustPilot, hvor langt de fleste komplimenterer den gode støtte samt hovedpudens justerbarhed. En bruger skriver endda: “Købte deres cool pude og er mere end tilfreds, kan kun anbefale.”

Mere om Zenbed™ Cool Pillow

Detaljer

 • Materiale: 100% nylon
 • Vægt: 2,7 kg
 • Fyld: Memoryskum
 • Mål: 60 x 35 x 13 cm

Redaktionens vurdering

Hovedpuden fra Zenbed skiller sig ud ved at have en innovativ, kølende effekt, der absorberer og derefter afgiver din varme for at holde dig kølig. Dens åndbare memoryskum optimerer dertil luftgennemstrømningen og gør den perfekt til dem, der tit får det varmt i løbet af natten. Pudens ergonomiske design giver desuden støtte til nakke og rygsøjle uanset sovestilling, hvorfor den er velegnet til alle, uanset om du lider af smerter eller bare vil have en bedre nattesøvn. Med en vægt på 2 kg ligger hovedpuden dog i den høje ende sammenlignet med andre puder, men er det noget, du kan leve med, vurderer vi, at modellen er blandt de absolut bedste temperaturregulerende hovedpuder på markedet.

God pude til alle sovestillinger

PrettyPillow
Rynkefri søvn uden nakkesmerter

Dagens bedste priser og tilbud på PrettyPillow:

 • Forlænger din naturlige skønhed
 • 6 sovezoner
 • Ortopædisk støtte forhindrer nakkesmerter

Grunde til at købe

 • Oeko-tex, SGS og CNAS certificeret
 • Anatomisk design
 • Modvirker og forebygger søvnrynker
 • 30 dages prøveperiode

Grunde til at undgå

 • Betræk er ikke inkluderet

Modellen fra PrettyPillows 6 sovezoner er designet til at give optimal støtte og komfort i mange forskellige sovestillinger. Hvis du vender og drejer dig hele natten, er den derfor et oplagt valg, eller til dig, der har har bestemte søvnpræferencer og ønsker en pude, der kan tilpasse sig deres behov.

PrettyPillow fordele

Anmeldelse: Produktanalyse af PrettyPillow - Rynkefri søvn uden nakkesmerter

Detaljer

 • Størrelse: 36cm x 54cm x 13cm
 • Vægt: 1 kg
 • Fyld: Memoryskum
 • Materiale: polyester

Ortopædisk støtte
PrettyPillow-hovedpuden er en ideel model for dig, der er på udkig efter en pude, der byder på ortopædisk støtte for at forebygge nakkesmerter under søvnen. Puden er fremstillet af memoryskum, som tilpasser sig hovedets og nakkens form, så du får en individuel tilpasset støtte. Ud over de ortopædiske fordele er modellen også designet til at forlænge den naturlige skønheds levetid ved at reducere udviklingen af rynker og folder i ansigtet, som kan opstå på grund af tryk fra traditionelle puder. Pudens unikke design minimerer trykket på ansigtet, og giver samtidig rigelig støtte til hoved og nakke.

Blødt og åndbart materiale
Hovedpudens ydermateriale er fremstillet af 100 % polyester, hvilket gør den blød og åndbar og sikrer en behagelig søvnoplevelse. Derudover kan betrækket tages af og vaskes i maskine ved højst 30 grader, så du vedligeholdelse og rens er let. Som kunde har du 2 års reklamationsret fra købsdatoen, så du trygt ved, at du gør et holdbart og pålideligt valg.

Tre troværdige certificeringer
Puden er ikke kun komfortabel og støttende, den er også certificeret af anerkendte instanser, såsom OEKO-TEX, SGS og CNAS. Certificeringerne bekræfter, at puden har gennemgået test, som sikrer, at den opfylder alle sikkerheds- og kvalitetskrav og er fri for skadelige stoffer.

Mere om PrettyPillow

Detaljer

 • Størrelse: 36cm x 54cm x 13cm
 • Vægt: 1 kg
 • Fyld: Memoryskum
 • Materiale: polyester

Redaktionens vurdering

Med PrettyPillow-hovedpudens memoryskum og anatomiske design får hoved og nakke individuel tilpasset støtte, så nakkesmerter undgås og rynker i ansigtet mindskes. En af de særlige egenskaber ved modellen er dens 30-dages prøveperiode, så du har mulighed for at prøve hovedpuden gennem en længere periode og sikre dig, at den lever op til dine ønsker. Prøveperioden sikrer, at du kan have ro i sindet, og har god tid til at træffe en kvalificeret beslutning. Selvom det er værd at bemærke, at hovedpuden ikke leveres med et medfølgende betræk, er det ikke nødvendigvis en afgørende ting. Det er nemlig muligt at købe et betræk separat, så du har god mulighed for at personliggøre dit soveværelse og søvn endnu mere.

Bedste hovedpude i budgetklassen

Balance by BN
god hovedpude til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Balance by BN:

 • Åndbare og allergivenlige materialer
 • Ergonomisk korrekt design
 • Har en række certificeringer

Grunde til at købe

 • Skånsomme og bløde materialer
 • Allergivenlig
 • Naturligt fyld
 • Fås i forskellige højder

Grunde til at undgå

 • Kan blive fladtrykt

Med Balance by BN får du god kvalitet til en fornuftig pris. Hvis du ikke har det store budget, men stadig gerne vil have en kvalitetspude, der kan støtte dig optimalt, har du her en god mulighed.

Puden har fået fine anmeldelser hos Bedrenætter, hvor 23 ud af 24 enten giver den 4 eller 5/5 stjerner.
Bedre Nætter Hovedpude

Mere om Balance by BN

Detaljer

 • Dimensioner: 60 x 63 cm
 • Materiale: 100% bomuldscambric
 • Fyld: Andedun
 • Størrelse: Lav, mellem og høj
 • Certificering: Oeko-tex, NOMITE og DownAfresh
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/ja

Hovedpuden fås i forskellige højder, så du kan købe den, der passer bedst til din krop og sovestilling. Den fås i en lav, mellem og høj udgave. Fyldet er andedun, som gør puden let og fyldig.

Derudover har den tre kamre, hvor det midterste er fyldt med småfjer, som giver støtte til nakken. De to andre kamre er fyldt med moskusdun, der gør puden blød og dejlig at ligge på.

Puden er både Oeko-Tex certificeret og har også NOMITE certifikatet, som sikrer, at den er fri for støvmider.

Bedste pude til rygsovere

Hugged® Bambus Hovedpude
hypoallergen pude med fast støtte

Dagens bedste priser og tilbud på Hugged® Bambus Hovedpude:

 • Antibakteriel og allergivenlig
 • 100 % økologisk bambus
 • Antistatisk

Grunde til at købe

 • Temperaturregulerende
 • Åndbart materiale
 • God til følsom hud
 • Forhindrer ophobning af sved og bakterier
 • OEKO-TEX-certificeret

Grunde til at undgå

 • Bør ikke tørres i tørretumbler

Bambus hovedpuden fra Hugged er på baggrund af sit materiale både allergivenlig og antibakteriel, hvilket gør den til et godt valg for allergikere og generelt folk med følsom hud. Dertil sørger den for solid, fast støtte, som lindrer nakke- og rygsmerter, og hjælper dit hoved, din nakke og din rygsøjle med at opnå optimale positioner, hvilket er særligt nyttigt for rygsovere.

Hugged Hovedpude

Anmeldelse: Produktanalyse af Hugged bambus hovedpude

Detaljer

 • Materiale: Økologisk bambus
 • Vægt: 900 g
 • Bredde: 60 cm
 • Længde: 63 cm

Støtte til en afslappende søvn
Bambus hovedpuden fra Hugged er fremstillet af 100 % økologisk bambus og har desuden satinvævet ydre polstring. Mens traditionelle dunpuder er lette og luftige, sørger fyldet i hovedpuden her derudover for, at du får solid støtte, så du altid sover så godt som overhovedet muligt. Bambus er dertil kendt for sin temperaturregulering og blødhed, så sved, og derved bakterier, ikke ophobes og potentielt vækker dig midt om natten.

Pleje og vedligeholdelse
For at bevare hovedpudens kvalitet og forlænge dens levetid bedst muligt, er det vigtigt at vaske den ved maks. 30 grader på skånsom cyklus (med lav centrifugering). På den måde forbliver fyldet intakt, og det ydre materiale slides ikke. Efterfølgende anbefales det at hænge hovedpuden til tørre fremfor at smide den i tørretumbleren, så du ikke risikerer, at den krymper.

Bemærk: Det er fint at bruge mildt vaskemiddel uden enzymer (uld/silkevaskemiddel er okay), men brug ikke blegemiddel eller blødgøringsmiddel. Undgå desuden at hælde vaskemiddel direkte på puden.

Mere om Hugged® Bambus Hovedpude

Detaljer

 • Materiale: Økologisk bambus
 • Vægt: 900 g
 • Bredde: 60 cm
 • Længde: 63 cm

Redaktionens vurdering

Bambuspuden fra Hugged er fremstillet af 100 % økologisk bambus og har mange fordele, herunder temperaturregulering, blødhed og fugtregulering, hvilket forhindrer ubehag og ophobning af sved og bakterier. Desuden giver puden betydelig mere støtte end traditionelle dunpuder, hvilket gør den til et fremragende valg for folk, der har nakke- og rygsmerter. Puden er desuden hypoallergen og certificeret fri for skadelige kemikalier, hvilket også gør den veloplagt til personer med allergi eller følsom hud. Puden er dog mindre ideel, hvis ikke du har mulighed for at tørre den, da maskintørring netop ikke anbefales. Samlet set vurderer vi dog, at hovedpuden er blandt de absolut bedste til dig med rygproblemer eller dig med allergi / følsom hud.

Bedste hovedpude i test

Snedronningen Rungsted Dun
Premium hovedpude

Dagens bedste priser og tilbud på Snedronningen Rungsted Dun:

 • 3-lags pude for optimal støtte
 • Øko-Tex-, NOMITE- og DownAfresh-certificeret
 • 100 % gåsedun i yderste lag

Grunde til at købe

 • Behagelig at bruge
 • Let at vedligeholde
 • Høj kvalitet
 • Understøttende små fjer

Grunde til at undgå

 • Leveres uden betræk

Med Snedronningen fra Ringsted Dun er du garanteret en pude af høj kvalitet, der er kåret som bedst i test hos flere danske sider. Puden kan vælges i forskellige udgaver og kan derfor tilpasses til alle sovestillinger.

Hos Soveland har puden fået 4/5 stjerner fra forbrugerne.

Mere om Snedronningen Rungsted Dun

Detaljer

 • Materiale: 100% bomuldsbatist
 • Dimensioner: 60 x 63 cm
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/ja
 • Certificering: Oeko-tex, NOMITE og DownAfresh
 • Størrelse: Lav, mellem og høj
 • Fyld: Gåsedun/småfjer

Hovedpuden indeholder europæiske gåsedun/fjer og er betrukket med bomuldsbatist betræk. Pudens kerne er opbygget af støttende småfjer og dun, mens de 2 ydre lag er fyldt med gåsedun.

Modellen er både certificeret af Oeko-Tex, NOMITE og DownAfresh, hvilket betyder, at puden er allergitestet og accepteret i forhold til Oeko-tex standarden.

Puden kan købes i både lav, mellem og høj udgave, så den kan støtte dit hoved præcis, som du har brug for. Den tåler også vask og tørretumbling, og grundet den høje kvalitet holder den sin form efter vask.

Derfor anbefaler vi Snedronningen
Snedronningen er anbefalingsværdig grundet den høje kvalitet samt muligheden for at vælge forskellige udgaver, så den kan tilpasses til den sovestilling, du foretrækker. Samtidig er den også kåret som “bedst i test” og har fået mange positive anmeldelser fra kunderne.

Høj værdi for pengene

Emma Original Puden
Populær blandt forbrugerne

Dagens bedste priser og tilbud på Emma Original Puden:

 • Fremstillet af åndbare fibre
 • OEKO-TEX 100 certificeret
 • Trykaflastende og tilpasningsdygtig

Grunde til at købe

 • God kvalitet
 • Innovativt Airgocell skumlag
 • Afhjælper smerter i nakke og ryg
 • 100 dages risikofri prøveperiode

Grunde til at undgå

 • Høj pris

Den originale pude fra Emma er blevet testet og vurderet af mere end 100 glade kunder hos Emma-madras.dk, hvor den får 4,4/5 mulige stjerner. En glad kunde skriver blandt andet: ”Jeg har haft skumpuden siden to måneder nu, og den er fantastisk! Jeg sover så meget bedre og har ingen nakkesmerter mere!

Mere om Emma Original Puden

Detaljer

 • Materiale: Airgocell® skum, HRX skum og viskoelastisk skum
 • Dimensioner: 70 x 40 cm

Emmas hovedpude er oplagt til dig, der gerne vil investere en smule mere for at få en hovedpude i høj kvalitet.
Puden er skabt i tre lag, som kan tilpasses efter dine præferencer. De tre lag består af henholdsvis viskoelastisk skum, HRX-skum og Airgocel-skum.

Det kan tage lang tid og være svært at vælge den rette pude, og derfor kan du risikofrit prøve hovedpuden fra Emma i 100 dage.

Bedste ergonomiske valg

Memory Foam - Shoulder
hovedpude med godt ortopædisk design

Dagens bedste priser og tilbud på Memory Foam - Shoulder:

 • Fyld af 100% memoryskum
 • Temperaturregulerende design
 • Kan vaskes i maskine

Grunde til at købe

 • Hovedpuden former sig efter hovedet og nakken
 • Sikrer en ortopædisk korrekt soveposition
 • 100 dages returret

Grunde til at undgå

 • Bolsteret er lavet af polyester

 

Memory Foam – Shoulder er lavet udelukkende af memory foam, hvilket gør, at den tilpasser sig dine skulder- og nakkekonturer og giver optimal støtte. Denne hovedpude er oplagt til alle, der leder efter en ergonomisk hovedpude, der kan fremme en mere behagelig nattesøvn. 

Anmeldelse: Produktanalyse af Memory Foam - Shoulder

Detaljer

 • Materiale: Polyester
 • Fyld: Memoryskumskum
 • Bredde: 32/40 cm
 • Længde: 58 cm
 • Højde (cm): 11.5 cm
 • Vægt: 1.100 g

Lindrer smerter og spændinger
Memory Foam – Shoulder er en trykaflastende hovedpude af memoryskum, der hjælper dig med at opnå en ortopædisk korrekt soveposition, hvilket giver dig en behagelig nattesøvn. Den er designet til at forme sig efter dit hoved og din nakke, hvilket giver dig super god støtte og komfort.

Smart design giver bedre nattesøvn
Hovedpuden har et temperaturregulerende design. Takket være de smarte lufthulder i hovedpuden, reguleres temperaturen i løbet af natten, så du ikke får det for varmt. Derudover tilpasser skulderpuden sig hurtigt til dit hoved og din sovestilling om natten, så du altid ligger behageligt – også selvom du ligger uroligt om natten.

Let at rengøre
Et stort plus ved denne hovedpude er, at den kan vaskes i vaskemaskinen. Det sikrer, at din hovedpude forbliver ren og frisk – men husk at følge vaskeanvisningerne. Desuden leveres produktet med 100 dages returret, så du kan levere den tilbage og få dine penge igen, hvis den ikke lever op til dine forventninger.

Mere om Memory Foam - Shoulder

Detaljer

 • Materiale: Polyester
 • Fyld: Memoryskumskum
 • Bredde: 32/40 cm
 • Længde: 58 cm
 • Højde (cm): 11.5 cm
 • Vægt: 1.100 g

Redaktionens vurdering

Memory Foam – Shoulder er et godt valg for dem, der leder efter en ortopædisk hovedpude. Hovedpuden former sig efter hovedet og nakken og sikrer den bedst mulige støtte i løbet af natten. Bolsteren er lavet af polyester, hvilket måske ikke er så behageligt som andre materialer, men skulle du, mod forventning, synes at det er et stort problem, kan du udnytte den 100 dages gratis returret og få dine penge tilbage. Alt i alt mener vi, at denne hovedpude er det “bedste ergonomiske valg.”

Bedste hovedpude til børn

Bambus hovedpude baby/junior
Bedste valg til børn

Dagens bedste priser og tilbud på Bambus hovedpude baby/junior:

 • Absorberende og temperaturregulerende
 • Velegnet til følsom hud
 • Fri for skadelige stoffer og hypoallergen

Grunde til at købe

 • 100% økologisk
 • Allergivenlig, vegansk og bæredygtig
 • Behagelig og skånsom mod huden
 • Holdbare materialer

Grunde til at undgå

 • Vaskemaskine frarådes

Børnene skal naturligvis også sove godt, hvilket de kan med Bambus baby/junior hovedpuden fra Wonder Living, som både er økologisk, allergivenlig og mere bæredygtigt fremstillet.

Mere om Bambus hovedpude baby/junior

Detaljer

 • Materiale: 100% bambus lyocell
 • Dimensioner: 40 x 45 cm
 • Certificering: Oeko-tex standard 100
 • Vaskeanvisning: Skånerens anbefales

Hovedpuden fra Wonder Living er Danmarks første hovedpude af 100% bambus. Det gælder både bolsteret, men også fyldet, som består af bambusfibre. Pudens bolster er satinvævet i 300 TC, som gør den blød og rar at sove på for dit barn.

Bambus hovedpuden er OEKO-TEX® standard 100 certificeret, så den er fri for sundhedsskadelige stoffer. Dertil er puden også FSC® C132484 certificeret, hvilket betyder, at du kan undersøge virksomhedens forsyningskæde. Du ved derfor, at den er lavet under ordentlige forhold og at der ikke høstes mere bambus, end det er muligt for skoven at reproducere igen.

Bambus er primært det, der gør, at puden adskilles fra andre på markedet. Bambussen gør, at den er god til at optage fugt, og puden afgiver fugten igen 2-3 gange hurtigere end en almindelig bomuldspude. Hvis dit barn har tendens til at svede om natten, kan modellen her være en god løsning.

Udvalgt af Bomagasinet

Dagens bedste priser og tilbud på Tempur hovedpude Traditional:

 • Fås i blød, medium eller fasthed
 • Antibakterielt behandlet
 • EasyClean™-teknologi

Grunde til at købe

 • Øko-tex 100 certificeret tekstil
 • Kan vaskes i maskine
 • Fri for bakterier, husstøvmider og allergener

Grunde til at undgå

 • Betrækket må ikke tørretumbles

EasyClean er en traditionel og let pude, der kan formes præcis, som du vil. Dertil er pudebetrækket vaskbart og Oeko-Tex certificeret, så du er sikker på, at der ikke er sundhedsskadelig kemi.

Mere om Tempur hovedpude Traditional

Detaljer

 • Dimensioner: 60 x 50 cm
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/nej
 • Certificering: Oeko-tex
 • Størrelse: Blød, medium og fast
 • Fyld: Syntetisk

Puden er udviklet med det unikke støttende Tempur materiale, som også findes i deres madrasser. Puden er produceret af viskoelastiske celler, der former sig efter dit hoved, nakke og skuldre og sikrer en god nattesøvn og optimal komfort.

Puden kan vælges i en blød, medium eller fast udgave, så du selv kan bestemme, hvor meget dit hoved skal synke ned i puden. Det vigtigste, når du vælger pude er, at du vælger en model, hvor dit hoved ligger i naturlig forlængelse af din rygsøjle.

Bedste valg til nakkestøtte

Dunlopillo Contour
ergonomisk hovedpude til dårlig nakke

Dagens bedste priser og tilbud på Dunlopillo Contour:

 • Findes i en blød og medium version
 • Naturlig latex kerne
 • Formet til optimal støtte for hoved og nakke

Grunde til at købe

 • Giver et sundt og rent sovemiljø
 • Testet fri for skadelige stoffer
 • Kan vaskes i maskine
 • Åndbare og ventilerende materialer

Grunde til at undgå

 • Kræver længere tilvænning

Søger du en ergonomisk formstøbt hovedpude, der sikrer maksimal støtte, bør du overveje Contour fra Dunlopillo. Puden er mere fast end en traditionel hovedpude, som for nogen kan kræve tilvænning. Når du dog først har vænnet dig til den, får din nakke og dit hoved stor gavn af modellen.

Mere om Dunlopillo Contour

Detaljer

 • Dimensioner: 60 x 40 cm
 • Materiale: Naturmateriale
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/ja

Dunlopillos hovedpude er fremstillet i naturmaterialer, som sikrer god støtte og komfort til din nattesøvn. Puden holder den ergonomiske form i lang tid, da materialernes kvalitet er høj.

Puden er selvventilerende, hvilket betyder, at klimaet i puden er optimalt, og at der er mindre risiko for udvikling af sundhedsfarlige bakterier. Dunlopillo Contour fås i blød og medium udgaver. Hvilken udgave, du skal vælge, afhænger af din vægt, kropsform og sovestilling.

Opsummering: De 11 bedste hovedpuder

Se hele tabellen

Se 4 tidligere anmeldte produkter

Bambus hovedpude 60×63 - høj værdi for pengene

Cocoon - Danskeres førstevalg lige nu

AeroSleep Sleep Safe - Populært valg til baby

Night & Day - Populær hos danske forhandlere

FAQ

Hvilken hovedpude er bedst?
Når du skal vælge den rigtige hovedpude til dig, er det vigtigt, du overvejer, hvad dine behov og præferencer er. For eksempel kan det være en stor fordel at få en allergivenlig hovedpude, hvis du døjer med støvallergi. Dertil bør du også overveje prisen på hovedpuden. Vi anbefaler Nap Pillow™, da mange kunder er tilfredse med den.
For de fleste tager det minimum 5 dage at vænne sig til en ny hovedpude. Du skal derfor ikke blive frustreret, hvis du ikke oplever en bedre søvn eller færre muskelsmerter lige med det samme. Giv dig selv tid til at vænne dig til puden.
Hvad sker der, hvis jeg sover uden en pude?
Hvis du sover på ryggen eller på siden uden at bruge en pude, strækker du musklerne i nakken og halsen for meget, hvilket kan give ømme og stive muskler samt hovedpine.
Hvilke soveposition er den sundeste?
Det er en skrøne, at nogle sovepositioner er sundere end andre. Det sundeste er at lytte til din krop og sove i de positioner, som føles behagelige for dig. Når du føler dig godt tilpas, slapper dine muskler af, hvilket er optimalt.

Hvilken hovedpude skal jeg vælge?

Hvis du har svært ved at sove eller oplever gener i skulder, nakke eller hovedet, kan det være en god ide at skifte hovedpuden ud.

Der er overordnede retningslinjer, du kan følge, når du skal vælge en ny hovedpude. Hovedet skal støttes, så du ligger i samme stilling, som hvis du stod oprejst med en neutral kropsholdning. Hvis puden er for blød til din kropstype, synker dit hoved for langt ned i puden, hvilket belaster nakken. Hvis puden derimod er for hård, kan nakken komme til at føles stiv, da hovedet ikke kan synke ned.

Det er ikke sikkert, at din fortrukne pude er den type, der støtter dit hoved optimalt, og du bør derfor ikke altid gå efter dit førstevalg. Du behøver dog ikke at være bange for ikke at kunne vænne dig til en ny type pude – det går hurtigt.

Nedenunder gennemgår vi de vigtigste faktorer, du skal overveje, når du vælger en ny hovedpude.

Pudens højde

Puder fås ofte i en lav, medium og høj udgave. Når du skal vælge højde, bør du vælge den udgave, der får din rygsøjle til at ligge i forlængelse af ryggen. Om det er på ryggen, siden eller maven er underordnet, men du skal vælge ud fra den stilling, du foretrækker at sove i.

Pudens indhold

Hovedpuder kan købes med tre forskellige slags fyld; naturfyld, syntetisk fyld og specialfyld.

Naturfyld består primært af dun og fjer – det kan dog også være andre naturmaterialer. Puder med naturfyld føles bløde og indholdet kan flyttes, som du vil. Det kan blandt andet være en fordel, hvis du har brug for at kunne justere pudens højde alt efter, hvordan du ligger.

Syntetisk fyld er f.eks. fiberpuder, som er mere elastiske end puder med naturfyld. De har nogenlunde samme egenskaber, så det er mere en smagssmag i forhold til, om du bedst kan lidt natur- eller syntetisk fyld.

Specialfyld kan f.eks. være memory skum eller latex. De giver maksimal støtte og er fremstillet af mere kompakte materialer. Mange synes, det kræver en del tilvænning at sove med specialfyldte puder, men når først du har vænnet dig til det, bliver du glad for den ekstra støtte. Memory skum er trykaflastende og giver god aflastning til muskler og led. Skummet tilpasser sig din krop og sovestilling og støtter både skuldre og nakke, så du kan sove godt og undgå spændinger og hovedpine.

Pudens opbygning

Puder kan købes med ét eller flere kamre, og det skal overvejes alt efter, hvad du foretrækker. Hvis du gerne selv vil forme puden, så den passer til din smag, skal du vælge en pude med ét kammer.

En pude med flere kamre kan være med forskellige kombinationer af materialer, som støtter på særlige måder. Jo mere formstøbt en pude er, desto bedre henvender den sig til én bestemt sovestilling. Ved du på forhånd, at du foretrækker at sove på en bestemt måde, er det en fordel at vælge en pude til den specifikke sovestilling.

Husk at holde din pude ren

En hovedpude kan opsamle mange bakterier, og derfor er det vigtigt at holde hygiejnen i top. En voksen person kan producere op til 1 liter sved i løbet af en nat, hvoraf en del af det optages i din hovedpude. Derfor er det vigtigt at vaske hovedpuden en gang imellem på samme måde, som du også vasker dit sengetøj. Herudover kan puderne også kun holde i få år, da de slides efter mange timers brug hver eneste nat.

Bolius anbefaler, at du vasker dine hovedpuder 2 gange årligt. Det er en god ide altid at læse pudens etikette, når du skal vaske den, så du ikke risikerer at ødelægge den. Det er dertil en god ide efterfølgende at tørre puden i tørretumbleren, så dun og fjer bliver banket ud i hele puden igen. Hvis du har en pude med syntetisk fyld anbefales det, at puden ligger til tørre et par dage inden brug, så der ikke udvikles svamp.

Se også følgende artikel på bt.dk: Din soveposition bestemmer din hovedpude

Hvor meget søvn bør man få?

Voksne i alderen 18-65 år bør ideelt set få mellem 7 og 9 timers søvn, ifølge anbefalinger. Mange af os får dog for lidt søvn. Behovet for søvn varierer indenfor dette interval og er i vid udstrækning genetisk bestemt. Det er op til den enkelte person at finde deres eget optimale søvnbehov.

Teenagere i alderen 14-17 år bør få mellem 8 og 10 timers søvn.
Skolebørn i alderen 6-13 år bør få mellem 9 og 11 timers søvn.
Førskolebørn i alderen 3-5 år bør få mellem 10 og 13 timers søvn.

Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med søvnens længde. Mange mennesker går på kompromis med dette, hvilket kan føre til, at både hjerne og krop ikke fungerer optimalt. Man kan vænne sig til at få for lidt søvn, men det er ikke sundt på længere sigt.

Andre faktorer der kan være det mere behageligt

Hovedpude er et vigtigt element for at sikre en god nattesøvn. En komfortabel hovedpude kan hjælpe med at lindre nakke- og skuldersmerter og samtidig give optimal støtte til hoved og nakke. For dem, der søger yderligere komfort, kan en kugledyne også bruges til at give en beroligende vægt til kroppen.

Ud over hovedpude og kugledyne kan valget af den rigtige sengelinned og dyne også bidrage til en bedre søvnoplevelse. Sengelinned er en vigtig faktor i reguleringen af kropstemperaturen under søvnen, mens den bedste dyne for dig, kan give varme og komfort. Ved at overveje alle disse faktorer kan den enkelte skabe et personligt og behageligt sovemiljø.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Good Housekeeping

Good Housekeeping tester alt lige fra skønhedsprodukter til køkkenudstyr, rejser og produkter til hus og hjem. Siden 1900 har deres eksperter testet produkter for at sikre, at du ikke spilder dine penge og tid. Deres team af eksperter spænder bredt over alle de produkter, som de tester, og du kan derfor være sikker på, at testene er udarbejdet af kompetente fagfolk.

Kundeanmeldelser

Amazon.co.uk

Amazon er en amerikansk internethandelsvirksomhed, som ifølge en undersøgelse fra FDIH, er den næstmest brugte netbutik i Danmark. Her kan du finde gode priser på stort set alle varekategorier, og det er nemt for forbrugerne at komme med anmeldelser af de købte produkter. Hjemmesiden er brugt som kilde til forbrugeranmeldelser af de forskellige hovedpuder, som er beskrevet i vores oversigt.

Jysk

Jysk er er en international virksomhed med hovedsæde i Brabrand. Da de åbnede i 1979, profilerede de sig ved at sælge alt til boligen billigere end alle andre steder. I begyndelsen kaldte de deres butikker sengetøjslagre, da de kombinerede sengetøj med andet møblement.

Jysk er blandt andet brugt som kilde til at indhente baggrundsviden omkring puder samt hvad, du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny hovedpude.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme