Vidste du at en god hovedpude, er meget vigtig for din søvn og velbefindende? Hvis din hovedpude ikke passer til dine behov, kan det resultere i nakkeproblemer, hovedpine og andre gener. Hovedpuden skal støtte dit hoved og din nakke på den helt rigtige måde, og det kan være meget forskelligt fra person til person.

Rigtig mange danskere har problemer med nattesøvnen og over tid vil dette kunne have store konsekvenser for livskvaliteten. I denne guide over test af de bedste hovedpuder får du også viden om hvilke hovedpuder, der passer bedst til dine behov.

Emma Original Puden – Populær blandt forbrugerne


Set til: 449,50

Køb hos Emma-madras.dk

Emma Original Puden – Populær blandt forbrugerneDen originale pude fra Emma er blevet testet og vurderet af mere end 100 glade kunder hos Emma-madras.dk. Her bliver den vurderet til 4,4 ud af 5 mulige stjerner. Én glad kunde, Nanna, skriver således: ”Jeg har skumpuden siden to måneder nu, og den er fantastisk! Jeg sover så meget bedre og har ingen nakkesmerter mere!

Om Emma Original Puden

Den originale hovedpude fra producenten Emma er perfekt til dig, der gerne vil investere en smule mere for at få en hovedpude i meget høj kvalitet.
Puden er skabt i tre lag, som kan tilpasses efter dine præferencer. De tre lag består af henholdsvis memory skum, HRX-skum og Airgocel-skum. Tilsammen danner de tre lag en pude, der giver dig den optimale støtte, og som derved reducerer smerter i både nakke og ryg.

Det kan tage lang tid at vælge den rette pude. Og det er vigtigt at træffe det rette valg, da det kan påvirke din dagligdag. Derfor kan du få en risikofri prøveperiode på 100 dage, når du køber den originale pude fra Emma.

Derfor bør du vælge denne

 • Afhjælper smerter i nakke og ryg
 • Tilpasser sig din sovestilling
 • Meget høj kvalitet

Emma Original Puden vs. Markedet

Emma Original Puden er langt fra den billigste på markedet. Men hvis du vil finde en lignende pude, der giver samme støtte, og som er lige så populær som denne, skal du lede længe. Vi vurderer, at den originale pude fra Emma skiller sig ud fra markedet gennem forholdet mellem pris og kvalitet. 

Hvis du vil have den ultimative hovedpude til en fair pris, så vælg denne!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Snedronningen Rungsted Dun – Bedst i test


Set til: 1.199,00

Køb hos Soveland

Hovedpude

Med denne pude fra Ringsted Dun er du garanteret en pude af høj kvalitet og er testet bedst i test hos flere danske testapparater. Puden kan vælges i forskellige udgaver og kan derfor tilpasses til alle sovestillinger.
Hos en specifik forhandler har denne hovedpude udelukkende fået positive anmeldelser. En kommentar lyder fx: ”Fantastisk pude, støtter nakken”. Hos Soveland har puden fået 4 ud af 5 mulige stjerner fra forbrugerne.

Om Snedronning 

Hovedpuden fra Rungsted Dun indeholder europæiske gåsedun/fjer og er betrukket med bomuldsbatist betræk. Dette er en 3-lagspude, som giver optimal støtte til nakke og hoved. Kernen er opbygget af støttende småfjer og dun, mens de 2 ydre lag er fyldt med gåsedun.

Denne pude er en pude i topklasse og er certificeret af både Oeko-Tex, NOMITE og DownAfresh, hvilket betyder, at puden er allergitestet og deklareret i forhold til Oeko-tex standarden.

Puden kan købes i både lav, mellem og høj udgave, så den kan støtte dit hoved præcis, som du har brug for. Den tåler også vask og tørretumbling, og grundet den høje kvalitet vil puden holder sin form efter hver eneste vask.

Udvalgte specifikationer

 • 3-lags gåsedunspude
 • Fyld: gåsedun/småfjer
 • Størrelser: lav, mellem og høj
 • Certificering: Oeko-tex, NOMITE og DownAfresh
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/ja

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Balance by BN – bedst til prisen


Set til: 1.199,00

Køb hos Soveland

Hovedpude

Med Balance by BN er der skruet op for kvaliteten og ned for prisen. Hvis du ikke har det store budget til køb af ny hovedpude, men stadig gerne vil have en kvalitetspude, som kan støtte dig optimalt hele natten, vil denne pude være et godt bud til dig. 

Denne pude har fået meget fine forbrugeranmeldelser hos Bedrenætter. 23 ud af 24 anmeldelser giver denne pude 4 eller 5 ud af 5 stjerner. 

Om Balance by BN

Hovedpuden fås i forskellige højder, så du kan købe den, der passer bedst til din krop og sovestilling. Den fås i lav, mellem og høj. Fyldet i hovedpuden er af andedun, som gør puden let og fyldig. Puden har tre kamre, hvor det midterste kammer er fyldt med småfjer, som giver støtte til nakken. De to andre kamre er fyldt med moskusdun, der gør puden rigtig blød og lækker at ligge på.

Puden er Oeko-Tex certificeret, som betyder at det er en kvalitetspude. Herudover har den også NOMITE certifikatet, som sikrer, at den er fri for støvmider. Disse certificeringer er gode at lægge mærke til, når du skal købe ny pude, da det viser, at puden er af høj kvalitet.

Udvalgte specifikationer

 • Dunpude med 3 kamre
 • Fyld: andedun
 • Størrelser: lav, mellem og høj
 • Certificering: Oeko-tex, NOMITE og DownAfresh
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/ja

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Tempur hovedpude Traditional – Premium valg


Set til: 1.049,00

Køb hos ILVA

Hovedpude

Denne pude er en traditionel og let pude, som kan formes præcis, som du ønsker. Puden giver en komfort, som du får lyst til at kramme, og hvis ikke du vil gå på kompromis med pudens kvalitet og følelse, skal du helt sikkert tage et nærmere kig på denne Tempur.

Om Tempur Traditional

Puden er udviklet med det unikke Tempur materiale, som også findes i deres madrasser og vil støtte dig hele natten igennem. Puden er opbygget af viskoelastiske celler, der former sig efter dit hoved, nakke og skuldre. Dette sikrer en god nattesøvn og optimal komfort. Puden passer til alle sovestillinger og kroppe og er designet for at skabe en traditionel og krammevenlig pude.

Pudebetrækket er vaskbart og Oeko-Tex certificeret, så du er sikker på, at denne pude ikke er sundhedsskadelig over tid.

Puden kan vælges i en blød, medium eller fast udgave, så du kan bestemme, hvor meget dit hoved skal synke ned i puden. Det vigtigste, når du vælger pude er, at du vælger en pude, hvor dit hoved ligger i naturlig forlængelse af din rygsøjle.

Udvalgte specifikationer

 • Pude med unikt Tempur materiale
 • Fyld: syntetisk fyld
 • Størrelser: blød, medium og fast
 • Certificering: Oeko-tex 
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/nej

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dunlopillo Contour – ergonomisk hovedpude


Set til: 790,00

Køb hos Dinseng.dk

Hovedpude

Søger du en ergonomisk formstøbt hovedpude, som sikrer maksimal støtte til din nattesøvn, så læs med her. Denne pude er mere fast end en traditionel hovedpude og for nogen kan det kræve tilvænning at benytte denne. Når først du har vænnet dig til den, vil din nakke og hoved få stor gavn af den gode støtte.

Om Dunlopillo Contour

Dunlopillos pude er fremstillet i naturmaterialer, som sikrer rigtig god støtte og komfort til din nattesøvn. Puden holder den ergonomiske form i rigtig lang tid, da kvaliteten af produktionen og materialerne er høj.

Puden er selvventilerende, hvilket betyder, at klimaet i puden er optimalt og der er mindre risiko for udvikling af sundhedsfarlige bakterier. Dunlopillo Contour fås i 2 udgaver, som er soft og medium. Hvilken udgave, du skal vælge, afhænger af din vægt, kropsform og sovestillinger og kan være svært at bestemme uden at have afprøvet puden.

Udvalgte specifikationer

 • Pude i naturmateriale
 • Størrelser: soft og medium
 • Puden er selvventilerende – sikrer et godt klima
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/ja

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Cocoon – Danskeres førstevalg lige nu


Set til: 178,00

Køb hos Naturebaby

 • Populær hos den danske forhandler Parcellet
 • Den mest populære i kategorien ”Økologiske puder” hos den danske forhandler REN velvære 

Udvalgte fordele 

 • Populær blandt forbrugerne
 • 100 % økologisk
 • Allergivenlig
 • Vegansk og fri for skadelig kemi
 • Bæredygtig produktion

Om Cocoon juniorpude

Cocoon juniorpuden er et helt igennem sundt valg af hovedpude til dit barn. Den håndlavede pude til junior er 100 % økologisk og uden skadelige tilsætningsstoffer. 

For at opnå høj komfort består designets yderside af økologisk certificeret bomuld, og fyldet er kapok. Kapok er et meget skånsomt materiale til dit barn. Det er et naturligt og allergivenligt fyldmateriale, hvor støvmider og bakterier ikke kan overleve. 

Takket være kapoks unikke struktur holder Cocoon juniorpuden sig tør og blød gennem hele natten. Strukturen sørger nemlig for, at der ikke absorberes fugt fra barnets krop i fibrene. Fibrene har en optimal isolerende effekt, og fyldmaterialet sørger for enestående varmeregulering natten igennem. 

Puden kan bruges året rundt og har en årelang holdbarhed, så den kan gå i arv. Det populære design har de anbefalede standardmål for en juniorpude på 40 x 45 centimeter. Den tåler 60 graders maskinvask, så hygiejnen er i top. Derudover tåler puden grundig tørretumbling med bolde efter vask. 

Vælger du Cocoon juniorpuden støtter du op om bæredygtig produktion og bevaring af regnskove.

Cocoon juniorpude vs. markedet

Cocoon juniorpuden er danskernes foretrukne økologiske pude hos REN Velvære, og det er ikke ubegrundet. Puden adskiller sig positivt fra mængden ved producentens store hensyntagen til miljøet og barnets sundhed. Her får du et helt igennem økologisk og allergivenligt produkt uden skadelig kemi. 

Hovedpuden udmærker sig også ved sin enestående evne til isolation og varmeregulering. Det medfører, at barnet altid ligger tørt og blødt. 

Udvalgte specifikationer

 • Juniorpude
 • Fyld: Kapok
 • Størrelse: 40 x 45 centimeter
 • Certificering: GOTS
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/ja

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

AeroSleep Sleep Safe – Populært valg til baby


Set til: 269,00

Køb hos Jollyroom

 • Placering 15 i kategorien ”Dyner & Puder” hos den danske forhandler Jollyroom

Udvalgte fordele

 • Populær blandt forældre
 • Innovativt 3D-design
 • Høj sikkerhed for børn i vugge
 • Ideel komfort
 • Føles tør og varm natten igennem

Om AeroSleep Sleep Safe

Sleep Safe puden fra AeroSleep giver ideel komfort og sikkerhed til børn, der sover i vugge. Som navnet ”Sleep Safe” indikerer, kan du som forælder trygt lukke øjnene om natten, for designet er yderst gennemtænkt til at beskytte dit barn. 

Puden er udstyret med to fyldninger, som kan anvendes sammen eller hver for sig. Med pudens innovative 3D-design er den sikker for barnet at ligge på. Hvis barnet kommer til at vende ansigtet nedad, kan det nemlig ånde igennem puden. 

Strukturen i hovedpuden sørger for at lede savl fra barnet ned i pudens sugende lag, så den føles tør og varm for dit barn. Takket være pudens vandtætte nederste lag forbliver fyldet rent natten igennem.  

Puden har et blødt betræk af polyester, som er et stærkt materiale uden krøltendens. Det anbefales, at du styrer uden om at anvende bomuldsbetræk, fordi det kan mindske luftgennemstrømning i puden. 

For optimal hygiejne kan AeroSleep Sleep Safe hovedpuden maskinvaskes ved op til 60 grader. Betrækket af polyester tørrer hurtigt efter vask. Hovedpuden måler 30 x 46 centimeter og fås i tre højder på henholdsvis 3, 4 og 6 centimeter.

AeroSleep Sleep Safe vs. markedet

Sleep Safe puden fra AeroSleep er blandt markedets bedste til at sikre, at dit barn ligger bekvemt og sikkert gennem hele natten. Selv hvis barnet vender ansigtet nedad, sørger pudens 3D-design for, at barnet kan ånde. Det ergonomiske design har derfor vundet stor popularitet hos blandt andet den danske forhandler Jollyroom. 

Udvalgte specifikationer

 • Barnepude
 • Fyld: HR28-koldskum
 • Størrelse: 30 x 46 x 3/4/6 centimeter
 • Vask: 60 grader

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Night & Day – Populær hos danske forhandlere


Set til: 179,00

Køb hos Coolshop

 • Placering 11 i kategorien ”Dyner og puder” hos den danske forhandler Coolshop
 • Den mest populære pude i kategorien ”Børneværelse” ved den danske forhandler Hverdag.dk

Udvalgte fordele

 • Flot kategori-placering hos danske webshops
 • 100 % bomuld
 • Høj åndbarhed
 • Fri for skadelige stoffer
 • Tåler maskinvask og tørretumbling

Om Night & Day barnepude

Night & Day barnepuden er en attraktiv løsning til dig, der er på udkig efter en ekstra blød høj hovedpude til baby eller junior. Her får du en allergivenlig hovedpude med fyld af silikoniseret dunfiber. 

Fyldet af dunfiber giver hovedpuden en høj åndbarhed og regulerer barnets kropstemperatur, så komforten er upåklagelig. Fyldvægten er på 150 gram. Materialet er 100 % bomuld, så her er at gøre med et naturligt kvalitetsprodukt. 

Den bløde Night & Day barnepude er certificeret med OEKO-TEX® STANDARD 100. Det er din garanti for, at du her får et produkt helt uden stoffer, der kan være skadelige for dit barns sundhed. 

Hovedpuden er dejlig bekvem at holde frisk og ren, da den tåler maskinvask ved 60 grader. En god detalje ved netop dunfiber er, at form og fyld ikke ændrer sig ved gentagen vask. Ved lav varme tåler puden også tørretumbling. 

Hovedpudens mål på 40 x 45 centimeter lever op til anbefalingerne til baby og junior. 

Night & Day barnepude vs. markedet

Night & Day barnepuden er blandt de bedst sælgende barnepuder på markedet. Hos den danske forhandler Hverdag.dk fremgår den som den mest populære barnepude lige nu. 

Puden brillerer ved på samme tid at være unik og genkendelig. Mange danskere foretrækker velkendt dunfiber i hovedpuder, da de her er sikret gedigen kvalitet, blødhed og høj åndbarhed. Produktet bliver enestående ved at være økologiske certificeret og helt fri for skadelige stoffer. 

Udvalgte specifikationer

 • Baby-/juniorpude
 • Fyld: Dunfiber
 • Størrelse: 40 x 45 centimeter
 • Certificering: OEKO-TEX® STANDARD 100
 • Vask/tørretumbler: 60 grader/ja

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder der er brugt til denne guide

For at give dig den bedste og mest overskuelige oversigt er der indsamlet og gennemgået adskillige tests af westernguitarer i både ind- og udland. Kilderne er af høj kvalitet og med fokus på at gøre markedet gennemskueligt.
Udover de nedenstående kilder har vi udelukkende valg produkter, der er populære blandt forbrugerne. 

Amazon.co.uk

URL: https://www.amazon.com/ref=nav_logo

Amazon er en amerikansk internethandelsvirksomhed, som er ifølge en undersøgelse fra FDIH, den netbutik, som er næstmest brugt i Danmark. Her kan man finde gode priser på stort set alle varekategorier og det er nemt for forbrugerne at komme med anmeldelser af de købte produkter. Denne hjemmeside er brugt som kilde til forbrugeranmeldelser af de forskellige hovedpuder, som er beskrevet i denne guide af test. Siden er også god til at sammenligne priser og finde hovedpude tilbud.

Good Housekeeping (2. Januar 2020)

URL: https://www.goodhousekeeping.com/home-products/pillow-reviews/a19289/best-pillows/

Good Housekeeping er et engelsk testapparat, som tester alt lige fra skønhedsprodukter til køkkenudstyr, rejser og produkter hus og hjem. Siden 1900 har deres eksperter testet produkter for at sikre, at du ikke spilder dine penge og tid. Deres team af eksperter spænder bredt over alle de produkter, som de tester. Du kan derfor være sikker på, at testene er udarbejdet af kompetente fagfolk.

Jysk

URL: https://jysk.dk/guide/pudeguide

Jysk er er en international virksomhed med hovedsæde i Brabrand. Da de åbnede i 1979 profilerede de sig ved at sælge alt til boligen lidt billigere end alle andre steder. I begyndelsen kaldte de deres butikker sengetøjslagre, da de kombinerede sengetøj med andet møblement.

Jysk er blandt andet brugt som kilde til at indhente baggrundsviden omkring puder og hvad man skal være opmærksom på, når man skal købe en ny hovedpude.

Hvordan vælger du den rette hovedpude?

Hvis du har svært ved at sove eller oplever gerne i skulder, nakke eller hovedet vil det være en rigtig god ide at skifte hovedpuden ud.

Der er nogle overordnet retningslinjer, som du kan følge, når du skal vælge en ny hovedpude. Hovedet skal støttes, så du ligger i den samme stilling, som hvis du stod oprejst med en neutral kropsholdning. Hvis puden er for blød til din kropstype, vil dit hoved synke for langt ned i puden, og du vil opleve at få nakken belastet for meget. Hvis puden er for hård vil nakken komme til at føles stiv, da hovedet ikke har mulighed for at synke ordentlig ned i puden.

Det er ikke sikkert, at din fortrukne pude, er den type, som støtter dit hoved optimalt, så måske skal du gå på kompromis med den umiddelbare følelse og vælge en anden end dit førstevalg. Du behøver dog ikke at være bange for ikke at vænne dig til en ny type pude – det går hurtigt.

Nedenunder gennemgås de vigtigste faktorer, som du skal overveje, når du vælger en ny hovedpude.

Pudens højde

Puder fås ofte i en lav, medium og høj udgave. Når du skal vælge højde, skal du vælge den udgave, som får din rygsøjle til at ligge helt lige i forlængelse af ryggen. Om det er på ryggen, siden eller maven er underordnet, men du skal vælge ud fra den stilling, som du foretrækker at sove i.

Pudens indhold

Hovedpuder kan løbes med tre forskellige slags fyld; naturfyld, syntetisk fyld og specialfyld.

Naturfyld består primært af dun og fjer – det kan dog også være andre naturmaterialer. Denne type af pude føles blød og indholdet i puden kan flyttes rundt, som du ønsker det. Dette kan være en fordel, hvis du har brug for at kunne justere pudens højde alt efter, hvordan du ligger.

Syntetisk fyld er f.eks. fiberpuder og disse virker mere elastiske end puder med naturfyld. Disse har nogenlunde de samme egenskaber, så det er mere en smagssmag ift. om man bedst kan lidt natur- eller syntetisk fyld.

Specialfyld kan f.eks. være memory skum eller latex. Disse puder giver maksimal støtte og er lavet af mere kompakte materialer. Mange synes, at det kræver en del tilvænning at sove med disse puder, men når først du har vænnet dig til det, bliver du blive glad for den ekstra støtte. Memory skum er trykaflastende og giver særligt god aflastning for muskler og led. Skummet tilpasser sig til din krop og sovestilling og støtter både skuldre og nakke. På denne måde kan du sove godt og undgå spændinger og hovedpine.

Pudens opbygning

Puder kan købes med ét eller flere kamre, og det skal overvejes alt efter, hvad du foretrækker. Hvis du gerne selv vil kunne forme puden, så den passer til din smag, skal du vælge en pude med blot ét kammer.

En pude med flere kamre kan være med forskellige kombinationer af materialer, som støtter på en særlig måde. Jo mere formstøbt en pude er desto bedre henvender den sig til én bestemt sovestilling. Ved du, at du foretrækker at sove på én bestemt måde, så vil det være en fordel for dig at vælge pude til denne sovestilling.

Husk at holde din pude ren

En hovedpude kan opsamle rigtig mange bakterier, og derfor er det vigtigt at holde hygiejnen i top, så du ikke ender med at blive syg på grund af din hovedpude. En voksen person kan svede helt op til 1 liter sved i løbet af en nat og noget af dette optages i din hovedpude. Derfor er det vigtigt at vaske hovedpuden engang imellem på samme måde, som du også vasker dit sengetøj. Herudover kan puderne også kun holde i få antal år, da de slides efter mange timers brug hver eneste nat. Bolius anbefaler, at du vasker dine hovedpuder 2 gange årligt. Det er en god ide altid at læse pudens etikette, når du skal vaske denne, da det er ærgerligt at ødelægge puden ved forkert vask. Det er en god ide efterfølgende at tørre puden i tørretumbleren, så dun og fjer bliver banket ud i hele puden igen. Hvis du har en pude med syntetisk fyld anbefales det, at puden ligger til tørre et par dage inden brug, så der ikke udvikles svamp

 

Se vores artikel om: En oversigt over de bedste elevationssenge

Se også denne artikel på bt.dk: Din soveposition bestemmer din hovedpude

Denne side er anmeldt af: Lykke Henriksson Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar