Hvis du har søvnbesvær eller kropsuro, kan det være en rigtig god idé at prøve at gøre brug af en kugledyne. Kugledyner bliver brugt i behandling af autister såvel som folk med søvnbesvær, og selvom de oftest bruges til at øge søvnkvaliteten, kan de også bruges til at sikre større afslapning i vågen tilstand.

Det kan dog være svært at danne sig et ordentligt overblik over de mange muligheder, når det kommer til kugledyner. Derfor får du her en gennemgang af nogen af de bedste kugledyner på markedet, så du kan tage den rette beslutning og forhåbentligt øge din søvnkvalitet og din afslapning betragteligt.

Hugged kugledyne – Bedst til prisenBedste kugledyne til prisen | Hugged kugledyne


Set til: 899,00

Køb hos Hugged

Skal man investere i en kugledyne, så bør man ikke gå på kompromis med kvaliteten. Det kan dog være rart at finde en dyne, der sælges til en overkommelig pris, og hvor kvaliteten stadig er i højsædet – netop dette er tilfældet med Hugged kugledynen, hvorfor det er vores foretrukne dyne her hos Bomagasinet.

En kugledyne har for mange mennesker været en god investering, hvis de oplever urolig og afbrudt nattesøvn. Studier verden over har vist, at aktiveringen af berøringssanserne i kroppen via tyngden i kugledynen kan have en yderst positiv effekt på søvnkvaliteten. Det er en af grundene til, at kugledyner de seneste år er blevet så populære.

Om Hugged kugledynen

Hugged kugledynen er lavet af lækre materialer, hvor ydermaterialet blandt andet er produceret af 100% OEKO-TEX bomuld. Dynen består af 7 lag, som sikrer optimal komfort og effekt. De små glasgranulater, som dynen er fyldt op med, smyger sig nænsomt om kroppen og sikrer, at berøringssanserne stimuleres. Det kan være med til, at kroppen får lettere ved at finde ro. 

Kugledynen fra Hugged kan vælges i forskellige vægtstørrelser. Det sikrer, at du har mulighed for at vælge præcis den vægt, der passer til dig. På den måde opnås den bedst mulige virkning af en tyngdedyne.

Slutteligt kan det nævnes, at Hugged både tilbyder gratis fragt og 100% tilfredshedsgaranti. Du har desuden mulighed for billigt at tilkøbe et lækkert dynebetræk, som med smart 3-siders lynlåslukning gør det nemt at få dynebetrækket på den tunge dyne.

Specifikationer

 • Størrelse: 150 x 210 cm (dynebetræk med smart lynlåslukning kan tilkøbes billigt) 
 • Vægt: 3kg, 5kg (barn), 5kg (voksen), 7kg, 9kg, 11kg
 • OEKTO-Tex materiale
 • Lækkert blødt bomuld
 • Fyldt op med små fine glasgranulater

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Zenkuru kugledyne – Populært valg


Zenkuru kugledyne – bedst i test

Set til: 499,00

Køb hos Coolstuff

Testresultater

Hvis du er træt af at sove dårligt, så kan en kugledyne fra Zenkuru være præcis det du har brug for. Kugledynen fås i flere vægtklasser og vejer enten 5, 7, 9, 11, 13 eller 15 kilo, og kugledynen, der kan bruges til både søvn, afslapning og hygge er blevet rost ekstremt meget af Coolstuff.dk’s brugere, der har givet kugledynen 4,6 ud af 5 stjerner.

Om Zenkuru kugledynen

Zenkuru kugledynen er en vægtdyne, der giver dig en rolig og behagelig fornemmelse i kroppen. Dynens tyngde er med til at afslappe din krop, hvilket hjælper dig med at falde i søvn og giver dig en roligere og bedre søvn hele natten igennem.

Det, du skal være opmærksom på, når du anskaffer dig en Zenkuru kugledyne, er, at de mange forskellige størrelser relaterer sig til din kropsvægt. Det hænger nemlig sammen med, at jo tungere du selv er, jo tungere en kugledyne har du brug for. Ligeledes skal du være opmærksom på, at kugledynens pris varierer afhængigt af størrelsen.

En kugledyne, der vejer 5 kilo, er designet til personer, der vejer 35 – 50 kilo, og det er samtidig der hvor kugledynens pris er lavest. En kugledyne på 7 kilo er designet til personer med en kropsvægt på 50 – 70 kilo. En kugledyne på 9 kilo er designet til personer med en kropsvægt på 60 – 90 kilo. En kugledyne på 11 kilo er designet til personer med en kropsvægt på 70 – 110 kilo. En kugledyne med en vægt på 13 kilo er designet til personer med en kropsvægt på 85 – 130 kilo og en kugledyne på 15 kilo, er designet til folk med en kropsvægt på 100 – 150 kilo. Samtidig det også ved størrelserne på 13 og 15 kilo, hvor kugledynens pris er højest.

Specifikationer

 • Størrelse: 150 x 210 cm
 • Vægt: 5, 7, 9, 11, 13 og 15 kilo
 • Materiale: 100% økologisk bomuld
 • Fyld: Glasperler og polyestervat
 • Glasperlerne er ligeledes hypoallergene, giftfrie og lugtfrie.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Coop Kugledyne


Coop Kugledyne – bedst til prisen

Set til: 538,00

Køb hos Coop

Hvis du ikke er helt sikker på, om du har brug for en kugledyne, men stadig gerne vil forsøge at finde ud af, om det måske virker for dig. Så er det måske en idé at starte med at prøve en billigere kugledyne, og når kugledynens pris er lav og samtidig får 5 ud af 5 stjerner af coop.dk’s brugere, så er det bestemt et anbefalelsesværdigt forsøg.

Om Coops kugledyne

Coops kugledyne har en beroligende effekt, og det er faktisk helt fantastisk, hvad en tung dyne kan gøre for din søvn. Coops dyne er lavet med små glaskugler, hvilket gør den tungere end en almindelig dyne, hvilket er det, der giver den beroligende effekt.

Coops kugledyne er i den lettere ende af kugledyner, hvilket også gør den ideel til at forsøge sig med, da overgangen fra en almindelig dyne til en meget tung dyne, godt kan være lidt meget for nogen mennesker. Ligeledes kan det være en god idé at bruge dynen et stykke tid i vågen tilstand, inden du begynder at sove med den. Det kan for eksempel være, at du sidder med den i sofaen imens du ser fjernsyn.

Ligeledes er det en god idé altid at bruge betræk på kugledynen, da den ikke kan tåle at blive vasket, og selvom kugledynens pris er relativt lav, er det stadig ikke det sjoveste at skulle købe en ny, alene fordi den er blevet beskidt. 

Specifikationer

 • Størrelse: 135 x 200 cm
 • Vægt: 5,6 kilo
 • Materiale: 100% polyester
 • Fyld: Glaskugler
 • Må ikke vaskes.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Cura Pearl Kugledyne – premium valg


Cura Pearl Kugledyne – premium valg

Set til: 1.286,00

Køb hos CDON

Hvis du leder efter en kugledyne, der på det nærmeste har garanteret effekt, så bør du se nærmere på Cura Pearl kugledynen. Kugledynens pris er lidt over de andre modeller, til gengæld er der også tale om en kugledyne af rigtig høj kvalitet, der helt bestemt nok skal være med til at øge din søvnkvalitet betragteligt, og når det kommer til en ikke-behandlingsrelateret søvnforbedring kan den med lethed konkurrere med mærker som Protac.

Om Cura Pearl

Cura Pearl er en kugledyne der er designet med tanke på folk med almindelige søvnproblemer, selvom den også kan bruges af personer, der sover dårligt grundet sygdom og andre lidelser. Dynen omfavner dig, hvilket er med til at opbygge en massagelignende effekt, der kan hjælpe med at frigive hormoner som melatonin, der får dig til at falde hurtigere i søvn.

Cura Pearl er fyldt med 95% glasperler og 5% polyesterfibre, hvilket er det, der giver dynen sin beroligende tyngde. Den er ligeledes opdelt i flere små rum, hvilket sikrer, at du før en jævn fordeling af de små perler, hvilket yderligere øger søvnkvaliteten.

En af de helt store fordele ved Cura Pearl er, at den modsat mange andre kugledyner faktisk kan vaskes, hvilket er med til at gøre den til det oplagte valg, hvis du har tænkt dig at gøre brug af kugledynen i flere år, og ligeledes er kugledynens pris meget fornuftig.

Specifikationer

 • Størrelse: 135 x 200 cm
 • Vægt: 5 kilo
 • Materiale: 100% bomuld
 • Fyld: 95% glasperler og 5% polyesterfibre
 • Vaskes ved 60 grader
 • Kan ikke tørretumbles.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vægtdyne – et godt alternativ til den klassiske kugledyne


Vægtdyne – et godt alternativ til den klassiske kugledyne

Set til: 549,00

Køb hos CDON

En tredjedel af Sveriges befolkning er problemer med søvnen, og den mest almindelige årsag til disse søvnproblemer er stress. Indenfor sundhedsplejen har tyngdedyner længe været benyttet til at berolige og afstresse patienter, men det er også yderst funktionelt for helt almindeligt stressede mennesker, at gøre brug af en tyngdedyne, vægtdyne eller kugledyne

Om Vægtdynen

En vægtet dyne skaber en krammelignende effekt, når den ligger henover dig. Det tyngende kram får din krop til at frigive en række hormoner som melatonin og oxytoxin, der alle er sløvende, og derved hjælper på at få dig til at falde i søvn, samtidig med at det afslapper din krop og øger din overordnede søvnkvalitet.

Denne tyngdedyne, der måler 152 x 203 centimeter og vejer 6,8 kilo, tåler ikke maskinvask, men den tåler håndvask og skal tørres ophængt eller udstrakt. Dynen er fyldt med små glasperler, der er syet ind i små lommer i dynen, hvilket sikrer at tyngden fra dynen er fordelt jævnt udover hele dynens areal, hvilket er med til yderligere at øge din søvnkvalitet.

Specifikationer

 • Størrelse: 152 x 203 cm
 • Vægt: 6,8 kilo
 • Materiale: 100% bomuld
 • Fyld: Glasperler
 • Skal håndvaskes
 • Må ikke tørretumbles.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvilken kugledyne bør du vælge?

Når du skal vælge kugledyne, kan det være en rigtig god idé at afsøge markedet, så du finder den bedst mulige kugledyne til den bedst mulige pris. Derudover skal du også overveje, hvad du skal bruge kugledynen til.

Ligeledes er det vigtigt, at du vælger en kugledyne i den rigtige tyngde. Til behandlingskrævende søvnproblemer anbefales det, at du vælger en kugledyne der har en vægt på 10-15% af din egen kropsvægt. Hvis det er din første kugledyne, eller hvis du bare har brug for lidt hjælp til at falde i søvn, kan det dog sagtens gå an med en dyne, der er lidt lettere.

Kugledyne pris: Hvad koster en god kugledyne?

Ligeledes bør du overveje kugledynens pris. I udgangspunktet hænger pris og vægt sammen, og jo tungere en kugledyne er, jo mere koster den. Som udgangspunkt kan du finde kugledyner til alt fra 500 til 1500 kroner. Der findes dog også en protac kugledyne, der koster mere end 6.000 kroner.

Sådan fungerer en kugledyne

Vægten i en kugledyne får dynen til at lægge sig tæt rundt om din krop, hvilket får din krop til at reagerer på samme måde som ved et kram. Det betyder, at den kramme-lignende effekt får din krop til at frigive en række hormoner som melatonin og oxytoxin. De hormoner er med til at få din krop til at slappe af og samtidig mindsker det udsondringen af cortisol, der er kroppens stresshormon.

Ligeledes bruges vægtede dyner som kugledyner og kædedyner til behandling af stress, uro og angst, ligesom de bruges til at berolige særligt børn med autisme. Inden du påbegynder en reel behandling med en kugledyne, bør du altid konsultere din læge, særligt hvis der er tale om behandling af børn. Derudover er det vigtigt at huske, at kugledyner og andre vægtede dyner ikke må bruges af børn under fem år.

Testkilder

Da der er foretaget relativt få officielle, uvildige tests af forskellen på specifikke kugledyner, er denne liste baseret på en række anmeldelser, brugeranbefalinger samt officielle kilder.

Socialstyrelsens Hælpemiddelbase

Sansestimulerende dyner og tæpper

Socialstyrelsens hjælpemiddelbase har lavet en oversigt over en lang række godkendte sansestimulerende dyner og tæpper, og denne oversigt har været brugt i udarbejdelsen af denne gennemgang af de bedste kugledyner på markedet.

Coop.dk

Coop.dk tillader sine brugere at efterlade kommentarer og anmeldelser af deres køb. Brugernes anmeldelser af kugledyner, hvor der var stor fokus på kugledynens pris, har været brugt i denne gennemgang af de bedste kugledyner på markedet.

Coolstuff.dk

Coolstuff.dk tillader sine brugere at efterlade kommentarer og anmeldelser af deres produkter. Derfor har det været muligt at gøre brug af disse brugeranmeldelser, hvor der var stor fokus på kugledynens pris, i udarbejdelsen af denne gennemgang af de bedste kugledyner på markedet.

Se også Kugledyne Test – De bedste & guide skrevet af Produktviden.dk.

Denne side er anmeldt af: Albert Thorsen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar