Gardiner til dit hjem - guide og anbefalinger (+ gode råd)

Gardiner til dit hjem - guide og anbefalinger (+ gode råd)

Gardiner står ikke nødvendigvis højest på listen, når du skal indrette dit hjem — og ofte ender det med en standardløsning, fordi det er nemmest.

I langt de fleste tilfælde risikerer du dog et mindre godt resultat ved at vælge standardløsninger, da det sjældent passer harmonisk med den øvrige indretning.

Det mener vi er en skam, netop fordi der findes et væld af muligheder for skræddersyede gardiner — og det behøver ikke være en kæmpe opgave at finde.

Derfor har vi herunder samlet nogle populære løsninger, du kan læse mere om for at blive inspireret til at finde de helt perfekt gardiner til netop din bolig.

Hvorfor vælge skræddersyede gardiner?

Skræddersyede gardiner fås i alle tænkelige materialer, typer, farver, mønstre og størrelser, der passer til forskellige behov.

I dit soveværelse har du måske brug for mørklægning, i stuen vil du gerne kunne skærme for solen uden at lukke den helt ude, og i badeværelset er det en fordel med gardiner, der er lette at rengøre.

Og selvom du ikke vælger samme type gardin i alle rum, kan du sagtens få gardiner, der har et ens udtryk, så du bibeholder ”den røde tråd” i din indretning.

Lad os se nærmere på nogle af de forskellige gardintyper:

Rullegardiner

Et rullegardin er typisk ét stykke stof, der nemt kan rulles ned og op ved enten at trække i selve gardinet eller via en snor.

Rullegardiner er en populær løsning, da de er enkle i udtrykket og ikke gør meget væsen af sig, når de er rullet op – eller ned for den sags skyld. Rullegardiner fås også ekstra mørklæggende.

Se eksempler på rullegardiner

eller

Få et gratis og uforpligtende besøg af en Gardinbus

Persienner

Persienner er blandt de mest hyppigt anvendte gardintyper, og det er ganske forståeligt. De er nemlig billige og praktiske, og så skærmer de godt for solen. Mange vælger at have persiennerne rullet ned døgnet rundt og blot indstille lamellerne alt efter, om de ønsker at lukke lyset ude eller ej. Det giver også lidt mere privatliv i løbet af dagen.

Persienne er i øvrigt gode til badeværelset, bryggerset og køkkenet, da de nemt vedligeholdes og tørres af.

Se eksempel på aluminium persienner

eller

Få et gratis og uforpligtende besøg af en Gardinbus

Plisségardiner

Plisségardiner er yderst populære og er faktisk ideelle i de fleste rum, da de tilbyder et væld af fleksible løsninger; flere typer solafskærmning, lysreflektion, isolerende effekt og mulighed for at placere gardinet flere steder i vinduet, så der kun afskærmes der, hvor det er nødvendigt.

Med plisségardiner slipper du desuden for snore, da gardinerne kan indstilles blot ved at skubbe eller trække i dem.

Se eksempler på plisségardiner

Eller

Få et gratis og uforpligtende besøg af en Gardinbus

Lamelgardiner

Lamelgardiner er smukke og passer især godt i store, åbne vinduespartier. De lange, elegante lameller giver nærmest indtryk af, at rummet er større, end det faktisk er, og så fylder de minimalt, når de er trukket fra.

Lamelgardiner fungerer meget som persienner, idet de kan bruges til at styre lysindfaldet – en praktisk funktion især i de store vinduer, hvor der kan komme rigtig meget lys og varme ind. Lameller fås fra let lysafskærmende til komplet mørklæggende.

Se eksempler på lamelgardiner

Eller

Få et gratis og uforpligtende besøg af en Gardinbus

Stofgardiner

Stofgardiner fylder visuelt mere end f.eks. rulle- og plisségardiner, og de kan medvirke til at sætte prikken over i’et i dit hjem. De gør sig rigtig godt i store rum med højt til loftet, b.la. stuen og alrummet.

Stofgardiner kan dog også være florlette og nærmest gennemsigtige, men de kan også være rustikke og ”tunge” (og alt derimellem).

Mange vælger stofgardiner, fordi de matcher indretningen, men bruger dertil f.eks. et rullegardin eller en persienne i vinduet for ideel afskærmning. Stofgardiner kan dog også fås som mørklæggende, så du behøver ikke nødvendigvis investere i ekstra gardiner.

Se eksempler på stofgardiner

Eller

Få et gratis og uforpligtende besøg af en Gardinbus

Få flere muligheder og fordele når du køber gardiner

Hvis du vælger én gardinforhandler frem for at købe mange forskellige steder, får du ofte både mere for pengene samt langt flere muligheder. Hos Gardinbussen får du fx – uden forpligtelse – et besøg af en Gardinbus. Dvs. du får et decideret besøg af en Gardinbus, som har et stort udvalg og kan hjælpe dig med at finde den/de løsninger til netop dit hjem.

FAQ

Hvordan vælger jeg de rigtige gardiner?
Du bør tage højde for rummets stil, farve, lysindfald og formål med gardinerne, når du skal vælge de rigtige gardiner. Overvej dertil også den "røde tråd" i hjemmet.
Hvilke typer gardiner findes der?
Der findes mange typer gardiner, herunder rullegardiner, persienner, plisségardiner, lamelgardiner, panelgardiner m.m.
Hvordan rengør jeg gardiner?
Afmonter gardinerne forsigtigt og følg producentens instruktioner for vask og rengøring. Brug ikke stærke kemikalier og lad gardinerne tørre helt, før de hænges op igen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme