Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Bedste stegepande: Guide til de bedste og vejledning til rengøring

Bedste stegepande: Guide til de bedste og vejledning til rengøring

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Hvis du er glad for at lave mad, bør du ikke gå ned på køkkenudstyr. Der findes mange forskellige stegepander på markedet, og i vores oversigt præsenterer vi dig for en række af de bedste stegepander baseret på anmeldelser og tests fra både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Stegepanderne er vurderet på parametre som holdbarhed, varmefordeling og hvorvidt maden brænder fast eller nemt slipper panden. Før du kaster dig ud i at købe en ny stegepande, kan du med fordel læse med herunder, så du nemmere kan finde den rigtige model.

Vores favorit stegepander

ONYX Cookware stegepande

Bedste non-stick stegepande Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Tescoma 24 cm
Lager

Tescoma 24 cm

Bedste praktiske valg Gå til bedste pris
489 Kr. hos Gourmetshoppen
Læs vores anmeldelse
Lager
Greenpan Barcelona
Lager

Greenpan Barcelona

Bedste keramiske stegepande Gå til bedste pris
492 Kr. hos Nordic Nest
Læs vores anmeldelse
Lager
Eva Trio Stainless Steel Ceramic Coating
Lager

Eva Trio Stainless Steel Ceramic Coating

Bedste langtidsholdbare valg Gå til bedste pris
299 Kr. hos Pricestar
Læs vores anmeldelse
Lager
Scanpan CTX
Lager

Scanpan CTX

Bedste stegepande i test Gå til bedste pris
699 Kr. hos Coop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Ronneby Bruk Ultra Light Original
Lager

Ronneby Bruk Ultra Light Original

Bedste miljøvenlige valg Gå til bedste pris
359 Kr. hos Nordic Nest
Læs vores anmeldelse
Lager
Le Creuset Toughened Non-Stick Shallow
Lager

Le Creuset Toughened Non-Stick Shallow

Bedste valg til hurtig tilberedning Gå til bedste pris
879 Kr. hos GrydeGuru.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
WMF Comfort Ceradur
Lager

WMF Comfort Ceradur

Bedste stegepande i test Gå til bedste pris
349 Kr. hos GrydeGuru.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Fiskars Brasserie
Lager

Fiskars Brasserie

Bedste stegepande med nem vedligeholdelse Gå til bedste pris
364 Kr. hos Nordic Nest
Læs vores anmeldelse
Lager
Skeppshult Professional
Lager

Skeppshult Professional

Førsteklasses valg Gå til bedste pris
1.334 Kr. hos Butch
Læs vores anmeldelse
Lager
Tefal Ceramic Control
Ukendt Lager

Tefal Ceramic Control

Bedste stegepande med varmeindikator Gå til bedste pris
299 Kr. hos Punkt1
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
Le Creuset Volcanic
Lager

Le Creuset Volcanic

Bedste stegepande med livstidsgaranti Gå til bedste pris
1.639 Kr. hos GrydeGuru.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af stegepander, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

4. oktober 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

6 ting du skal overveje, før du køber stegepander

 • Størrelse

  Det er en god idé at overveje hvilke madvarer, du ofte steger samt hvor mange personer, du skal lave mad til, når du skal vælge størrelse på din non-stick pande. Med en pande på 20-24 cm i diameter kan du nemmere styre temperaturen. Det er eksempelvis brugbart, hvis du skal tilberede en omelet eller mindre retter til frokost eller aftensmad. Lidt større pander fra 26-28 cm er gode til saucer, tilberedning af grøntsager eller til at stege mellemstore stykker kød. Store stegepander (ca. 30 cm) er beregnet til større mængder. De er alsidige, og du kan tilberede alt fra 3-4 æg til store stykker kød.

 • Materiale

  De fleste pander med non-stick er fremstillet af aluminium eller rustfrit stål. Panderne i aluminium varmer hurtigt op, men de fordeler ikke varmen ligeså jævnt. De kan derudover kun bruges på induktion, hvis der er svejset en rustfri stålplade på bunden. Pander i rustfrit stål fordeler varmen jævnt og holder til højere temperaturer, men er til gengæld tungere og lidt dyrere end aluminiumspander. De kan også tage længere tid at rengøre efter brug.

 • Type af belægning

  Der findes to typer belægninger, der anvendes på non-stick-pander. Den ene kaldes PTFE og er en vandafvisende syntetisk belægning, hvor den anden er keramisk og silica-gelbaseret. Begge typer forhindrer, at maden klæber sig fast til panden, men PTFE holder normalt længere. Det er vigtigt at følge retningslinjerne for pleje af begge typer, så du ikke ridser og ødelægger belægningen.

 • Kemikalier

  Vær opmærksom på, om panden indeholder fluorstoffer, som kan være til skade for din sundhed og miljøet. Selvom flere af de skadelige fluorstoffer er ulovlige i Danmark, som PFOA og PFOS, er det ikke alle. Non-stick belægninger (som PTFE, teflon og tefal) på pander og gryder indeholder nemlig ofte PFAS grundet dets vand- og fedtafvisende egenskaber. Vil du gerne undgå disse, så kig efter produkter med anprisninger som: PFC fri, PFAS-fri, uden fluorstoffer og Fluorcarbonfri, og vær særligt opmærksom på, at PFOA-fri og PFOS-fri IKKE er en garanti for, at du undgår alle miljøbelastende fluorstoffer, men kun de, som allerede er ulovlige i Danmark, og derfor er helt standard. Disse pander kan godt indeholde PFAS.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Ved at læse bruger- og ekspertanmeldelser kan du nemmere afgøre, om en stegepande passer til dine behov. Brugere kan fortælle dig hvor god kvaliteten af belægningen er, hvor let den er at bruge og rengøre og om den føles tung. Eksperter kan derimod give oplysninger om, hvor godt et specifikt produkt har klaret sig i test samt hvordan det klarer sig i forhold til lignende modeller.

 • Pris

  Dyrere stegepander koster omkring 1.500 kr. og er normalt fremstillet af rustfrit stål, hvor billigere alternativer fås til omkring 150-300 kr. Den vigtigste forskel vedrører antal lag af non-stick belægning og hvor grundigt, de påføres. Vi anbefaler, at du betaler nok til at få en robust pande, men samtidig ikke for meget, da høj pris ikke altid er en garanti for høj kvalitet eller lang levetid.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte stegepander

Se hele tabellen

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste non-stick stegepande test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ONYX Cookware stegepande
revolutionerende hybrid non-stick teknologi

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX Cookware stegepande:

Onyxcookware.dk
På lager
599 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Non-stick-belægning af høj kvalitet
 • Uden PFOA og andre skadelige stoffer
 • Kan tåle brug af metalredskaber

ONYX stegepanden er både nem at bruge, let at vedligeholde og samtidig elegant i designet. 

Den primære fordel ved stegepanden er non-stick belægningen, som ifølge producenten er fremstillet uden PFOA skadelige stoffer. Belægningens design og udformning gør desuden, at du kan anvende metalredskaber på panden uden at beskadige den. En anden fordel er, at den tåler at komme i opvaskemaskinen, hvilket gør oprydningen i køkkenet nemmere. 

Grunde til at købe

 • Uden PFOA og andre sundhedsskadende stoffer
 • Tåler opvaskemaskine
 • Passer til alle varmekilder

Grunde til at undgå

 • Ingen varmeindikator

Mere om ONYX Cookware stegepande

Detaljer

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Rustfrit stål, aluminium
 • Vægt: 1,2 kg
 • Type belægning: PTFE, keramik

Pandens yderside fremstår i mat, rustfrit stål, der både er tidsløst og passer til ethvert køkken. I selve panden er der graveret et sekskantet mønster, der giver et moderne look. 

Modellen måler 26 cm, hvilket betyder, at det er mellemstørrelse. Den passer til alle typer komfurer, herunder både el, gas og induktion. Alt i alt en god kvalitets stegepande, hvor alle detaljer er nøje gennemtænkte. 

Bomagasinets vurdering

Ved første øjekast fangede ONYX Cookware-stegepanden øjeblikkeligt vores opmærksomhed. Dens tre vigtigste egenskaber er imponerende: holdbarhed, varmefordeling og non-stick-belægning. Pandens robuste konstruktion sikrer, at den holder i årevis, mens den fremragende varmefordeling garanterer jævn tilberedning hver gang. Non-stick-belægningen fungerer fremragende og gør madlavning og rengøring til en leg.

Vi ville dog ønske, at der fulgte et låg med, da det ville have gjort den endnu mere alsidig. På trods af denne lille ulempe anbefaler vi ONYX Cookware-stegepanden som den bedste non-stick-pande på markedet.

Bedste praktiske valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Tescoma 24 cm
stegepande med aftageligt håndtag

Dagens bedste priser og tilbud på Tescoma 24 cm:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Praktisk, aftageligt håndtag
 • Kan bruges på alle varmekilder
 • Hurtig opvarmning, der også holder maden varm

Det populære italienske mærke, Tescoma, står bag et smart design med en 24 cm stor non-stick pande med aftageligt håndtag, der ovenikøbet passer til alle varmekilder. Du får derfor både høj kvalitet og funktionalitet med samme produkt.

Grunde til at købe

 • Non-stick belægning
 • 5 års garanti
 • Bund af rustfrit stål af høj kvalitet

Grunde til at undgå

 • Kan ikke maskinvaskes

Det skal du overveje, inden du køber Tescoma stegepande 24 cm

Detaljer

 • Kapacitet: 5 l
 • Diameter: 24 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: 0,9 kg
 • Type belægning: Non-stick PTFE

Praktisk størrelse på 24 cm og smart håndtag
Med en størrelse på 24 cm kan du tilberede mange forskellige madvarer – og håndtaget, der kan klikkes af i én enkelt bevægelse, er særlig smart, hvis du f.eks. vil brune kødet af på blusset og derefter stege det videre i ovnen.

Aluminium – kan ikke maskinvaskes
Det anbefales, at du bruger nylon- eller træredskaber til at rengøre panden, da metal kan ridse og skade belægningen.

Maskinvask af kvalitespander er aldrig en god ide, da kemien kan være skadelig. I stedet skal du vaske dem i hånden.

Mere om Tescoma 24 cm

Detaljer

 • Kapacitet: 5 l
 • Diameter: 24 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: 0,9 kg
 • Type belægning: Non-stick PTFE

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Tescoma 24 cm med andre produkter og identificeret tre hovedfordele. For det første sikrer non-stick-belægningen ubesværet madlavning og nem rengøring. For det andet garanterer det holdbare materiale en langvarig ydeevne. Endelig er varmefordelingen fremragende, hvilket resulterer i jævnt tilberedte måltider. Vi kan især godt lide det ergonomiske håndtag, som giver et behageligt greb under brug.

Vi ville dog ønske, at panden havde et låg, så man kunne lave mad på flere måder. Alt i alt kan vi varmt anbefale Tescoma 24 cm som det bedste praktiske valg på grund af dens pålidelige non-stick-egenskaber, holdbarhed og effektive varmefordeling.

Bedste keramiske stegepande test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Greenpan Barcelona
keramisk stegepande uden teflon

 • 4,8/5 stjerner Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Greenpan Barcelona:

 • Håndtag med et behageligt stay-cool greb
 • Unik induktionsteknologi
 • Ovnsikker konstruktion

Velegnet til: Dig, der ønsker en stegepande uden kemi, som både er nem at rengøre og let at anvende.

Grunde til at købe

 • Keramisk, non-stick belægning
 • Tåler ovn og opvaskemaskine
 • Fås i flere størrelser
 • Velegnet til induktion

Grunde til at undgå

 • Høj prisklasse

Mere om Greenpan Barcelona

Detaljer

 • Materiale: Aluminium
 • Diameter: 28 cm
 • Vægt: 1 kg
 • Type belægning: Keramik

Greenpan klarer sig godt med deres Barcelona-serie og er blevet kåret som testvinder blandt 16 testede stegepander. Det er dog ikke kun testresultaterne, der er positive. Generelt er kunderne også glade for Barcelona-stegepanden, der roses for at have en god keramisk non-stick belægning, som gør den nem at anvende og rengøre. Derudover fremhæves det, at den er designet med stålhåndtag, så den kan tåle en tur i ovnen.

Barcelona-serien omfatter kogegrej i flere forskellige typer og størrelser. Stegepanden har en keramisk belægning, som ifølge producenten tåler både metal-, træ- og plastikredskaber. Ifølge producenten frigiver den keramiske belægning heller ingen kemikalier, og samtidig slipper du for, at maden brænder fast.

Greenpan Barcelona fås i flere størrelser og tåler både ovn og maskinopvask. Det anbefales dog altid at vaske stegepanden i hånden, da maskinopvask slider mere på overfladebelægningen end håndvask.

Bomagasinets vurdering

Vi har analyseret Greenpan Barcelona baseret på eksterne tests, brugeranmeldelser, specifikationer og funktioner. Det, vi har lagt mærke til, er tre vigtige funktioner. For det første sikrer den keramiske non-stick-belægning, at maden slipper ubesværet, hvilket gør madlavning og rengøring til en leg. For det andet garanterer den holdbare konstruktion med en forstærket bund i rustfrit stål en jævn varmefordeling og dermed ensartede resultater. Endelig giver det ergonomiske håndtag et behageligt greb under madlavningen.

Vi stødte dog på et par funktioner, som vi ikke var særligt begejstrede for. Pandens non-stick-belægning ser ud til at blive slidt lidt hurtigere end forventet, og den er heller ikke kompatibel med induktionskogeplader, hvilket kan være en begrænsning for nogle.

På trods af disse ulemper kan vi stadig varmt anbefale Greenpan Barcelona som den bedste keramiske stegepande, hvis du søger en alsidig, holdbar og brugervenlig stegepande.

Bedste langtidsholdbare valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Eva Trio Stainless Steel Ceramic Coating
ideel stegepande til ovn uden PFAS

 • 4,6/5 stjerner på Imerco.dk 

Dagens bedste priser og tilbud på Eva Trio Stainless Steel Ceramic Coating:

 • Eva Trios ikoniske design
 • Tåler op til 400°C
 • Ideel til alle madlavningsopgaver

Trio Ceramic Coating er en robust pande i et klassisk og stilfuldt design, hvilket er ikonisk for Eva Solo. Panden har, som navnet antyder, en keramisk non-stick belægning, som er PFAS-fri, der gør, at den kan tåle op til 400 grader. Den er derfor velegnet til stegning af kød, da du med så høje temperaturer kan opnå optimale stegeskorper. 

Grunde til at købe

 • Ekstra stærk belægning
 • Let at rengøre
 • Modstandsdygtig overfor ridser
 • Multifunktionel

Grunde til at undgå

 • Håndtaget kunne være mere komfortabelt

Mere om Eva Trio Stainless Steel Ceramic Coating

Detaljer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Tykkelse: 6,2 mm
 • Vægt: 1,5 kg
 • Type belægning: Keramisk

Trio Ceramic er udført i højglanspoleret rustfrit stål, som gør panden slidstærk, nem at rengøre samtidig med, at det bidrager til et klassisk og stilrent look. Pandens varmefordeling er hyppigt rost i anmeldelserne hos Imerco.dk, og er derfor det oplagte valg til dig, der ønsker en robust pande med velfungerende non-stick, der samtidig kan klare høje temperaturer.

Bomagasinets vurdering

Vi har undersøgt Eva Trio Stainless Steel Ceramic Coating grundigt og har fundet tre hovedårsager til, at den skiller sig ud fra konkurrenterne. For det første sikrer den slidstærke keramiske belægning en langtidsholdbar ydeevne. For det andet garanterer non-stick-overfladen, som desuden er uden PFAS, nem tilberedning og rengøring. Endelig er varmefordelingen exceptionel, hvilket resulterer i jævnt tilberedte måltider hver gang.

Vi ville dog gerne have set et større udvalg af størrelser. Alligevel kan vi varmt anbefale Eva Trio Ceramic Coating som det bedste langtidsholdbare valg til dit køkken.

Bedste stegepande i test test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Scanpan CTX
testvindende pande med keramisk belægning

 • Bedst i test hos PriceRunner med 4,5/5 stjerner
 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Scanpan CTX:

 • Konstruktion med 5 lag
 • Kommerciel kvalitet
 • Praktiske buede sider

Velegnet til: Dig der ønsker en god stegepande, der giver et flot stegeresultat og er nem at rengøre efterfølgende.

Grunde til at købe

 • Let at vedligeholde
 • Steger jævnt
 • Giver flot stegeskorpe
 • Ergonomisk håndtag

Grunde til at undgå

 • Høj prisklasse

Mere om Scanpan CTX

Detaljer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: 1,4 kg
 • Type belægning: Keramisk, Non-stick, Titanium

Scanpan CTX har en belægning af keramisk titanium og en konstruktion af rustfrit stål med en aluminiumskerne, der sørger for at fordele varmen hurtigt og jævnt. Stegepanden fås i størrelser fra 20-32 cm, hvilket betyder, at du kan vælge mellem både store og små modeller.

Ifølge producenten kan stegepanden blive brugt sammen med køkkenredskaber af metal, men vi anbefaler alligevel, at du holder dig til redskaber af eksempelvis træ, melamin eller plast.

Bomagasinets vurdering

Når det kommer til Scanpan CTX, sætter vi virkelig pris på dens tre hovedstyrker. For det første sikrer non-stick overfladen ubesværet madlavning og nem rengøring. For det andet sikrer den holdbare konstruktion med en yderside i rustfrit stål og en kerne i aluminium en jævn varmefordeling. Endelig giver det ergonomiske håndtag komfort og kontrol.

Vi synes dog, at panden er til den tungere side, hvilket gør den lidt besværlig at håndtere. Vi savner også et låg, der følger med gryden, da det ville gøre madlavningen mere alsidig.

På trods af det kan vi varmt anbefale Scanpan CTX takket være dens overlegne non-stick-egenskaber, holdbarhed og behagelige greb.

Bedste miljøvenlige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ronneby Bruk Ultra Light Original
letvægts stegepande i støbejern

 • Top 3 på Pricerunner.dk 
 • God anmeldelse og kundefavorit på Testat.nu

Dagens bedste priser og tilbud på Ronneby Bruk Ultra Light Original:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Let konstruktion
 • Klassisk og enkelt design

Hvis du vil have en pande af støbejern, men med samme lethed og anvendelighed som en almindelig stegepande, er Bruk Ultra Light fra Rønneby et godt bud. Med den får du alle gode kvaliteter fra en støbejernspande, men i en let og håndterbar udgave.

Grunde til at købe

 • Opvarmer hurtigt og jævnt
 • Let at bruge takket være det komfortable og sikre greb
 • Håndtag af rustfrit stål
 • Bevarer varmen godt
 • Ovnsikker

Grunde til at undgå

 • Svær at rengøre
 • Lidt mindre stegeflade

Mere om Ronneby Bruk Ultra Light Original

Detaljer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Støbejern
 • Vægt: 1.5 kg
 • Type belægning: Behandlet med brændt rapsolie

Panden tåler op til 220 grader i ovnen og bliver samtidig hurtig varm. Den kan tilmed, som de fleste andre stegepander, fungere på alle varmekilder, inklusiv induktion.

På grund af den gode holdbarhed og lange levetid bliver modellen hos Pricerunner udnævnt til “Bedste Miljøvalg”. Det gør den især attraktiv for de miljøbevidste forbrugere, der vil investere i robuste og slidstærke køkkenredskaber.

Modellen er skabt i et klassisk og tidsløst design og er let og håndterbar. Den er 28 cm, hvilket er en passende størrelse til de fleste hjem. Dertil kommer kåringen som “Bedste Miljøvalg” som endnu en fordel. 

Bomagasinets vurdering

Vi har undersøgt Ronneby Bruk Ultra Light Original grundigt, og baseret på eksterne tests, brugeranmeldelser, specifikationer og funktioner er vi overbeviste om, at vi kan anbefale det til dig. Dette kogegrej har tre fremtrædende egenskaber: dets ultralette design, exceptionelle holdbarhed og effektive varmefordeling. Vi var især imponerede over non-stick-overfladen, som gør det nemmere at lave mad og gøre rent.

Der mangler dog et låg, hvilket ville have været en værdifuld tilføjelse. På trods af denne ulempe mener vi, at Ronneby Bruk Ultra Light Original er et rigtig godt valg, hvis du søger en let, kvalitetspande.

Bedste valg til hurtig tilberedning test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Le Creuset Toughened Non-Stick Shallow
non-stick pande med livsgaranti

 • Kåret som Bedste Køb hos T3.com
 • 4,9/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5/5 stjerner på Amazon.com
 • 84/100 hos Bedst-i-test.nu

Dagens bedste priser og tilbud på Le Creuset Toughened Non-Stick Shallow:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Tætsluttende låg
 • Multifunktionel brug
 • Minimalt brug af fedt

Panden her er et oplagt valg for dig, der skal have en model, der kan holde til stort set alt. Faktisk er den så holdbar, at Le Creuset giver livstidsgaranti på panden. Den er derfor velegnet til ethvert køkken og især til hverdagsbrug, da den både tåler ovn op til 260 grader samt opvaskemaskine.

Grunde til at købe

 • Slidstærk og effektiv non-stick belægning 
 • Livstidsgaranti 
 • Anmelderrost
 • Tilbereder maden jævnt

Grunde til at undgå

 • Bedst til lavere varme

Mere om Le Creuset Toughened Non-Stick Shallow

Detaljer

 • Diameter: 24 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Vægt: 1,4 kg
 • Type belægning: Non-stick PTFE

Den 3-lags non-stick belægning gør, at panden er velegnet til stegning med minimalt brug af fedtstof. Belægningen er også den primære årsag til de mange positive anmeldelser, der eksempelvis ses på T3.com. Her roses den for at være hårdfør og ideel til tilberedning af næsten alt. Også på Amazon, hvor den har fået over 300 anmeldelser, klarer den sig godt og får 4,5/5 stjerner, som indikerer, at panden generelt er vellidt af brugere.   

Med anmeldelserne samt livstidsgarantien i mente kan du altså være sikker på, at du får et kvalitetsprodukt, du kan bruge i mange år fremadrettet. 

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Le Creuset Toughened Non-Stick Shallow baseret på eksterne tests, brugeranmeldelser, specifikationer og funktioner. Og for os at se er de tre vigtigste elementer ved dette produkt dets holdbarhed, non-stick og hurtige opvarmningsevne. Vi sætter også pris på dens evne til at fordele varmen jævnt og dens rengøringsvenlige design.

Vi ville dog ønske, at den havde et låg for at gøre den mere alsidig. På trods af dette kan vi varmt anbefale Le Creusets pande som det bedste valg til hurtig madlavning. Dens imponerende ydeevne og holdbare konstruktion gør den til et pålideligt valg til ethvert køkken.

Bedste stegepande i test test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

WMF Comfort Ceradur
stegepande til ovnen

 • Bedst i test - Stiftung Warentest
 • Bedst i test - Råd & Rön
 • 4,6/5 stjerner hos Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på WMF Comfort Ceradur:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Ergonomisk greb
 • Fuldt beskyttet med Cromargan
 • Højere kant - velegnet til flere retter

Velegnet til: Dig der ønsker en god stegepande med et godt greb, som i øvrigt har en god og holdbar non-stick belægning.

Grunde til at købe

 • Godt greb
 • Praktisk læbe, der er nem at hælde af
 • Høj materialekvalitet
 • Tåler temperaturer op til 400 grader
 • Tåler opvaskemaskine

Grunde til at undgå

 • Tåler kun ovntemperaturer op til 180 grader

Mere om WMF Comfort Ceradur

Detaljer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Type belægning: Keramik
 • Vægt: 1,5 kg
 • Tykkelse: ?

Tyske WMF står bag denne stegepande, som har en keramisk non-stick belægning og en konstruktion i stål. Den tåler kogeplade temperaturer på op til 400 grader, og så kan den også klare at komme i en ovn, så længe temperaturen er på højst 180 grader. Stegepanden er velegnet til alle varmekilder, og således også induktion. Den kan også klare en tur i opvaskemaskinen, men det anbefales altid at vaske stegepander i hånden.

Bomagasinets vurdering

Vi har analyseret WMF Comfort Ceradur baseret på eksterne tests, brugeranmeldelser og specifikationer. Der er tre hovedårsager til, at vi anbefaler dette produkt. For det første sikrer dens non-stick overflade ubesværet madlavning og nem rengøring. For det andet garanterer den holdbare konstruktion langvarig brug uden at gå på kompromis med dens ydeevne. Endelig giver det ergonomiske håndtag et behageligt greb, som forbedrer kontrollen og sikkerheden under madlavningen. Vi sætter især pris på den jævne varmefordeling, som giver ensartede og præcise madlavningsresultater.

Vi savner dog et låg, så man kan lave mad på flere måder. På trods af denne lille ulempe er WMF Comfort Ceradur for os at se et rigtig godt valg, hvilket bekræftes af dens flotte placeringer i forskellige tests.

Bedste stegepande med nem vedligeholdelse test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Fiskars Brasserie
stegepande i emaljeret støbejern

 • Testvinder hos Testfakta

Dagens bedste priser og tilbud på Fiskars Brasserie:

 • Beskyttende, industriel porcelænsemalje
 • Flot træhåndtag
 • Robust og ovnfast konstruktion

Velegnet til: Dig der ønsker en støbejernspande med porcelænsemalje, som ikke kræver løbende vedligeholdelse.

Grunde til at købe

 • Beskyttet mod rust
 • Kræver mindre vedligehold end en støbejernspande
 • Tåler vand og sæbe
 • Håndtag overfører ikke varme

Grunde til at undgå

 • Tåler ikke maskinopvask

Mere om Fiskars Brasserie

Detaljer

 • Diameter: 27 cm
 • Materiale: cast iron
 • Vægt: 3.1 kg
 • Tykkelse: 11 mm
 • Type belægning: Emalje

Fiskars Brasserie er en robust og tung stegepande af støbejern, som er porcelænsemaljeret. Selvom den ikke kræver løbende pleje og vedligeholdelse med olie, anbefales det at være forsigtig, når du vasker den. På samme måde råder vi dig ikke til at bruge køkkenredskaber af metal, når du vasker den. Brug i stedet redskaber af træ eller melamin, så porcelænsemaljen holder bedst muligt.

Stegepanden er en del af en større serie, som både omfatter gryder og pander. Stegepanden fås i 3 størrelser: 24 centimeter, 27 centimeter og 29 centimeter. Den har desuden et håndtag af træ, der ikke bliver varmt.

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig glade for Fiskars Brasserie stegepanden på grund af dens beskyttende porcelænsemalje, smukke træhåndtag og robuste ovnfaste konstruktion. Den rustbeskyttede overflade gør den holdbar og kræver mindre vedligeholdelse end andre støbejernspander.

De eneste små minusser er, at den ikke kan bruges i opvaskemaskinen og at den ikke fås i forskellige størrelser. Vi anbefaler dog alligevel Fiskars Brasserie som den bedste støbedignspande til dig, der vil have nem vedligeholdelse.

Førsteklasses valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Skeppshult Professional
stegepande i støbejern

 • 4,5/5 stjerner på Amazon
 • Topscorer hos Aftonbladet
 • Anbefalet af Gastromand Forum

Dagens bedste priser og tilbud på Skeppshult Professional:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Oplagt til bøffer og kød generelt
 • Øsken til ophængning
 • Robust konstruktion i støbejern

Velegnet til: Dig der foretrækker at stege på støbejernspander, og som vil have en af de bedste på markedet.

Grunde til at købe

 • Flot stegeresultat
 • Håndtag bliver ikke varmt
 • Håndtag på begge sider
 • Non-stick funktion

Grunde til at undgå

 • Rengøring med sæbe anbefales ikke

Mere om Skeppshult Professional

Detaljer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Støbejern
 • Vægt: 2.65 kg
 • Tykkelse: 5 mm
 • Type belægning: Økologisk non-stick

Skeppshult Professional er en stor rund støbejernspande med en diameter på 28 centimeter. Den er en del af en større serie stegepander og henvender sig til madentusiaster, der gerne vil ofre lidt ekstra på køkkengrejet. Det smarte ved modellen er håndtaget i rustfrit stål, du kan holde mens panden er varm. Derudover er der også et håndtag i den anden side af panden, så du med en grydelap kan løfte panden med begge hænder samtidig.

Støbejernspanden er produceret på egne fabrikker i Sverige, hvor der benyttes rent og godkendt støbejern til produktionen. Efter panden er støbt, bliver den fra fabrikken indbrændt med rapsolie. Det sikrer pandens non-stick funktion, da jernets porrer lukkes af og dækkes af et fint lag olie. Af præcis den grund må du ikke vaske en støbejernspande med sæbe, da det ødelægger belægningen, så jernet kan ruste.

Derimod kan du med fordel rense panden ved at opvarme den og fordele et lag salt i den, hvorefter den skal have lov at stå lidt. Herefter dækker du bunden til i olie, og gentager processen – så er støbejernet beskyttet og pandens non-stick funktion intakt.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet forskellige muligheder og fundet ud af, at Skeppshult Professional er en af de bedste støbedignspander på markedet. Med sin robuste konstruktion og non-stick-funktioner leverer panden nemlig enestående madlavningsresultater. Vi kan især godt lide, at den har et håndtag på begge sider, hvilket gør den nem at løfte og manøvrere. Håndtaget i rustfrit stål er også en god egenskab, da det forbliver køligt, selv når panden er varm.

Vi savner dog muligheden for at rengøre den med sæbe, da den kræver en særlig rengøringsmetode. Derfor kan det være en smule besværligt at vedligeholde den.

Alt i alt kan vi varmt anbefale Skeppshult Professional som et førsteklasses valg til dig, der foretrækker at lave mad på støbedignspander og gerne vil have en af de bedste muligheder, der findes.

Bedste stegepande med varmeindikator test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Tefal Ceramic Control
hvid stegepande med varmeindikator og uden PFAS

 • Topscorer hos Icakuriren

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Ceramic Control:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Hård, ridsefast keramik
 • Elegant, hvidt design
 • Fremstillet af robuste materialer

Velegnet til: Dig der ønsker en billig og funktionel stegepande uden PFAS med effektiv non-stick belægning.

Grunde til at købe

 • Gode stegeegenskaber
 • Robust keramisk overflade
 • Behageligt håndtag
 • Varmeindikator

Grunde til at undgå

 • Tåler kun ovntemperaturer op til 175 grader

Mere om Tefal Ceramic Control

Detaljer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Vægt: 0.9 kg
 • Type belægning: Keramik

Modellen er udført i aluminium med en keramisk belægning uden PFAS og en diameter på 28 centimeter. Den er derfor passende til de flestes behov, og kan desuden bruges i ovnen, hvor den tåler temperaturer op til 175 grader.

Stegepanden er designet til alle kogeplader, og fungerer derfor også med induktion. Derudover er den også udstyret med Tefals Termospot, som er en lille rød varmeindikator i midten af stegepanden, der viser, hvornår din stegepande er varm og klar til brug.

Ifølge producenten tåler panden at blive vasket i maskine, selvom det dog anbefales, at du primært vasker den i hånden.

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Tefal Ceramic Control-panden på grund af dens tre hovedfunktioner. For det første sikrer den hårde og ridsefaste keramiske belægning fremragende non-stick-egenskaber uden PFAS, hvilket betyder, at maden ikke hænger fast – det gør virkelig rengøringen nemmere. For det andet tilfører det elegante hvide design et strejf af raffinement til dit køkken. Og for det tredje er panden lavet af holdbare materialer, hvilket betyder, at den vil holde i lang tid.

En ekstra funktion, vi sætter særlig pris på, er Tefal Termospot – en lille rød varmeindikator i midten af panden. Den fortæller dig præcis, hvornår panden er varm og klar til brug, hvilket er ekstremt nyttigt.

Vi savner dog muligheden for at bruge panden ved højere ovntemperaturer. Med en maksimal ovntemperatur på kun 175 grader begrænser det nemlig mulighederne for visse opskrifter, og det er ærgerligt.

Alt i alt kan vi varmt anbefale panden som en god stegepande med varmeindikator til dig, der vil have præcis madlavning ved de helt korrekte temperaturer.

Non Stick Pande - 30 cm
med langtidsholdbar belægning

Dagens bedste priser og tilbud på Non Stick Pande - 30 cm:

Onyxcookware.dk
På lager
799 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 100 % PFOA-fri
 • Holder temperaturen konstant
 • Kan tåle opvaskemaskine

Da panden er 100 % PFOA-fri, er den et mere sikkert valg til madlavning, da den ikke afgiver skadelige dampe eller kemikalier til din mad. Det betyder, at det er et sundere valg for dig og din familie. Vi har taget et kig på denne model og vurderet alle dens funktioner.

Grunde til at købe

 • Jævn varme over hele stegefladen
 • Kan klare store mængder mad
 • Hurtig at rengøre
 • Afgiver ikke lugt efter stegning

Grunde til at undgå

 • I en højere prisklasse

Før du foretager et køb, skal du være opmærksom på

Detaljer

 • Diameter: 30 cm

Stor tilberedningsflade

Den rummelige pande er ideel til tilberedelse af et måltid for mange mennesker. Du kan lave mere mad på én gang på grund af dens store overflade. Den er også fremragende til at holde på varmen, så dine retter holder sig varme i længere tid. Det skyldes den konstante varmespredning i hele overfladen, hvilket forhindrer, at der opstår brændte eller underkogte områder. Desuden bevarer den varmen godt, så din mad forbliver varm, selv efter at du har slukket for komfuret. Nonstick-overflader er også meget nemme at rengøre. Du kan sætte denne pande i opvaskemaskinen, og den vil komme ud som ny hver gang. Den er også nem at rengøre med en fugtig klud, efter at du har ladet den køle af.

Ingen ubehagelige lugte under madlavning

Den afgiver ikke nogen ubehagelige lugte efter stegning, hvilket er fantastisk. Non-stick-panden har et lidt højt prisniveau, men den er en fremragende tilføjelse til ethvert køkken, uanset om du er professionel kok eller lige er begyndt. Panden vil rumme tilberedning af store mængder mad.

Mere om Non Stick Pande - 30 cm

Detaljer

 • Diameter: 30 cm

Bomagasinets vurdering

Denne 30 cm pande tilbereder mad jævnt og ensartet og holder temperaturen i lang tid. Den afgiver heller ikke skadelige dampe eller lugte, hvilket altid er et plus. Dette er en god model, hvis du ikke har noget imod at betale lidt ekstra for en større kogeflade, der giver mulighed for flere tilberedningsmuligheder.

Bedste stegepande med livstidsgaranti test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Le Creuset Volcanic
æstetisk stegepande til køkkenet

Dagens bedste priser og tilbud på Le Creuset Volcanic:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Designet til madlavning ved høj temperatur
 • Universel kompatibilitet til alle varmesorter
 • Indvendig sort mat emalje

Volcanic panden er endnu en holdbar stegepande fra Le Creuset, så holdbar og robust, at de også på panden her tilbyder livstidsgaranti. Det understreger, at panden her er af den velkendte og anerkendte Le Creuset kvalitet.

Grunde til at købe

 • Producenten tilbyder livstidsgaranti 
 • Smuk og slidstærk stegepande 
 • Flere fordele i forhold til varmefordeling og evne til at holde på varmen 
 • Kræver mindre fedtstof til madlavning

Grunde til at undgå

 • Tung

Mere om Le Creuset Volcanic

Detaljer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Støbejernspande 
 • Vægt: 2,6 kg
 • Varmekilder: Fungerer på alle varmekilder
 • Type belægning: Emalje , Non-stick

Volcanic panden her er på ingen måde en undtagelse, da der er tale om en slidstærk støbejernspande, der er nem at rengøre, pragtfuld i forhold til varmefordeling og god til at holde på varmen, så du med fordel kan udnytte eftervarmen fra panden her. En anden fordel ved Volcanic panden fra Le Creuset er, at den kræver mindre fedtstof end normalt. 

Men faktisk så er det slet ikke materiale og dens funktioner i praksis, som panden her får ekstraordinært meget ros for, det er for udseende. Panden her har en smuk orange farve og et stilfuldt træhåndtag. Volcanic panden her, er det rigtige valg af stegepande for dig, der ønsker en smuk pande, med et særpræget og farverigt udseende. Hos Telegraph.co.uk bliver den af anmelderen kaldt pæn, charmerende og rustik. Den er et sikkert valg, hvis du søger den perfekte kombination af farver og kvalitet i dit køkken. 

Bomagasinets vurdering

Le Creusets Volcanic-stegepande er utrolig holdbar og leveres med livstidsgaranti, hvilket viser den berømte Le Creuset-kvalitet. Det betyder, at du kan være sikker på, at panden vil holde i lang tid og give mange gode madlavningoplevelser.

For det andet giver dens design mulighed for madlavning ved høj temperatur, og den er kompatibel med alle varmekilder. Det betyder, at du kan bruge panden på gasblus, induktionskomfur eller endda i ovnen, og den vil altid levere gode resultater.

Endelig har gryden en sort, mat emaljefinish, som ikke kun gør den æstetisk flot, men også gør den nemmere at lave mad med og rengøre. Du behøver heller ikke bekymre dig om, at maden brænder fast – rengøringen er altså enkel og hurtig.

Dog savner vi en non-stick-belægning på denne stegepande. Selvom den er lavet af robust støbedign og har en fremragende varmefordeling og evne til at holde på varmen, ville en non-stick overflade have været en værdifuld tilføjelse. Det ville have gjort madlavningen endnu nemmere og gjort det muligt at bruge mindre olie eller fedtstof.

Alt i alt anbefaler vi Le Creuset Volcanic-stegepanden som den bedste løsning til dig, der søger en visuelt holdbar pande, der nærmest kan bruges resten af livet.

Se 4 tidligere anmeldte produkter

Gastrotools Stegepande Emaljeret - dansk designet kvalitetspande med non-stick

Cuisine Lab Non Stick Pande - 24 Cm - stegepande med kort opvarmningstid

Cuisine Lab Non Stick Pande - 28 Cm - klassisk design og høj effektivitet

Circulon Ultimum

FAQ

Hvilken stegepande er bedst?
Der findes mange gode stegepander på markedet, og det er ikke rigtigt til at sige hvilke, der er de bedste, da den vurdering er op til den individuelle bruger. ONYX Cookware stegepande er dog vurderet til at være bedst til prisen i tests.
Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber en stegepande?
Med en god stegepande kan du nemmere lave god og velsmagende mad, og derfor er det vigtigt, at du køber den rette model. Du kan med fordel vælge en non-stick pande, hvis du er træt af stegepander, der aldrig bliver helt rene.
Hvilken stegepande er sundest?
Der er ikke nogen stegepander på markedet, der er deciderede usunde. Dog er pander af rustfrit stål det absolut sundeste valg - og så bruner den ifølge kokke også maden bedre.
Hvilken non-stick stegepande er den sikreste?
Der er ikke nogen stegepander på markedet, der ikke er sikre. ONYX sauterpande er dog et godt bud på et sikkert valg, hvis du er interesseret i høje kanter.

Hvordan måler man en stegepande?

En stegepande måles altid ovenfra. Det er diameteren, der er gældende, og den måles fra kant til kant på stegepandens øvre flade. Hvis du køber en pande fra ny, er diameteren ofte angivet på indpakningen. 

De fleste personer har både gavn af at have en lidt mindre pande på fx 24 cm til mindre måltider samt en større på 28-30 cm, hvis der skal laves mad til flere mennesker. 

Hvordan gør man en stegepande ren? 

Hvordan du skal rengøre din pande afhænger af typen. 

Keramisk og non-stick belægning
Brugen af keramiske eller non-stick pander gør rengøringen nem, fordi maden ikke så let brænder fast. 

Skulle det dog alligevel ske, kan det typisk fjernes med opvaskemiddel og vand. Det er vigtigt at fjerne madrester hurtigst muligt, da pandens levetid ellers kan forkortes.

Er der tale om mere hårdføre madrester kan du:

 1. Putte et par spiseskefulde opvaskemiddel eller en opvasketab på panden og hæld varmt vand over.
 2. Bring vandet langsomt i kog
 3. Sluk for varmen efter et par minutter og lad panden stå natten over
 4. Vask panden som normalt. 

Har du en stegepande med honeycomb, som f.eks. en ONYX stegepande, så kan du også nemt smide panden i opvaskemaskinen, da deres patenterede non-stick er lavet til, at kunne klare det.

Støbejern
Som udgangspunkt tåler støbejernspander ikke vand og sæbe, så her skal du have mere kreative metoder i spil.

 1. Stil din pande på det varmeste blus. Hæld 1 kg fint salt på panden og tænd blusset på højeste varme. 
 2. Lad panden stå i cirka 30 minutter, mens du rør i salten hver femte minut. Sørg for, at det rene salt hele tiden befinder sig nederst. 
 3. Sluk for blusset og lade panden køle lidt af. Smid saltet ud og vask støbejernspanden i varmt vand. Tør den ikke af, men stil den tilbage på blusset ved medium varme, til vandet er fordampet. 
 4. Hæld 1-2 liter madolie i panden og lad den stå ved medium varme i et kvarters tid. Sluk for varmen og lad panden stå med olien i 12 timer. 
 5. Varm olien op igen i 15 minutter og lad derefter panden stå med olien i 12 timer. 
 6. Hæld olien ud og vask panden grundigt med varmt vand. 
 7. Tør efter med en smule madolie, så overfladen bliver pæn igen.

Hvis du er på udgik efter nogle lidt mere specifikke slags pander, så har vi skrevet en artikel om æbleskivepander, hvor vi har fundet nogle af det bedste.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testfakta

I februar 2018 foretog svenske Testfakta en test af 7 støbejernspander. Testen er foretaget på det tyske laboratorium SLG, og her er følgende egenskaber blevet undersøgt og vurderet:

 • Varmeegenskaber 20 %
 • Stegeresultat 60 %
 • Anvendelse og sikkerhed 20 %

I testen vinder Fiskars Brasserie stegepanden, fordi den har gode varmeegenskaber. Den bliver hurtigt varm, og er den bedste til at holde på varmen. Derudover er den let at rengøre, og håndtaget bliver ikke varmt.

Hele testen kan læses hos Testfakta, hvor du gratis kan læse om alle 7 testede modeller.

 

Den svenske testportal foretog i februar 2012 en test af 8 forskellige stegepander med non-stick belægning.

Kriterierne i denne test er som følger:

 • Holdbarhed 60 %
 • Varmefordeling 20 %
 • Varmeevne 20 %

Som det ses af ovenstående kriterier, har Testfakta vægtet stegepandernes holdbarhed særdeles højt. Om man er enig i dette eller ej kan diskuteres, men det er en vigtig oplysning, da det har afgørende betydning for testens endegyldige resultat.

Således bliver Le Creuset Toughened Non-stick bedst i test, mens ICA Selection og Ikea 365+ også klarer sig godt. Varmefordelingen på test-topscorerne er dog også i top, men maks-temperaturerne i testens vindere kommer ikke op over 300 grader. Og det kan gå ud over bøffernes stegeskorpe.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Gastromand

Under overskriften “Den bedste pande nogensinde testet”, har Gastromand taget et nærmere kig på 4 stegepander fra Fiskars. I testen nævnes det blandt andet at Raadvad er blevet til Fiskars, og at Raadvad All Steel er den stegepande der har klaret sig bedst i Gastromands køkken. Raadvad All Steel er nu blevet til Fiskars All Steel, og denne stegepande er blandt de 4 testede modeller.

I testen gennemgås følgende punkter for hver stegepande:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Kvalitet og design

Konklusionen af testen er at Fiskars stegepander generelt er meget højtydende, men Fiskars All Steel skiller sig alligevel ud som den bedste. Den får som den eneste 6 ud af 6 stjerner, mens Rotisser+ og Hard Face får 5 ud af 6 stjerner, og den billige Functional Form ender på 4 ud af 6 stjerner. Alt i alt vurderes det, at Fiskars er en værdig arvtager efter Raadvad.

Du kan læse testen gratis og se hvordan alle stegepanderne klarede sig i praksis, ved at klikke dig videre til Gastromand.

Således har de også haft Raadvaad All Steel stegepanden til test, og den har blandt andet gennemgået følgende prøvelser: Opvarmning til meget høje temperaturer og overhældning med koldt vand. Desuden vurderes udseende og førstehåndsindtryk, materialevalg og kvalitet, og samlet udløser testen en bedømmelse på 5 ud af 6 stjerner og en varm købsanbefaling fra testpanelet.

Aftonbladet

Aftonbladet har i samarbejde med en kok fra Restaurangakademien i Stockholm testet 8 forskellige stegepander i forskellige materialer og prisklasser.

I testen forsøgte man at stege løgringe, brune hakkebøffer og lave pandekager, for at afgøre hvilke stegepander der giver det bedste og mest jævne resultat. Der har overordnet været fokus på disse kriterier:

 • Varmefordeling
 • Ydeevne
 • Belægning
 • Håndtering

Scanpan CTX ender med at blive testens vinder, og som den eneste får den 5 stjerner. Derudover klarer Skeppshult Professional sig også godt, ligesom Anders Petter Stenfors anbefales som et godt køb. Helt nederst finder vi en stegepande fra Kökskungen, der dumper testen på grund af et utilfredsstillende resultat.

Hele testen kan læses mod oprettelse af et betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Den svenske avis har i samarbejde med WiseGuide fået testet 6 forskellige stegepander med non-stick belægning. I artiklen gennemgås fordelene ved stegepander med non-stick belægning, hvor den største fordel blandt andet er at stegepanderne er lettere og kræver mindre fedtstof for at opnå en god stegeskorpe.

Tefal Jamie Oliver Professional bliver bedst i test, da den udmærker sig på ydeevnen og tilpasningsevnen til alle former for kogeplader – også induktion.

Du kan læse hele testen hos Aftonbladet mod oprettelse af betalt Plus medlemsskab.

Icakuriren

I denne test er 6 pander med teflon og 4 pander med keramisk belægning blevet testet.  Den praktiske del af testen er foretaget ved at stege 36 pandekager på hver pande, samt 1 kilo pølse. Dette er gjort for at blandt andet at undersøge stegepandernes egenskaber og regelmæssighed. Slidstyrken er desuden blevet testet ved brug af særligt udstyr, der simulerer dagligdagens brug.

Det vurderes i testen, at 3 stegepander klarer sig rigtig godt. Det drejer sig om Clas Ohlson Coline 34-3176, ICA Selection og Tefal Ceramic Control, som alle får testens højeste samlede bedømmelse. Her er både stegeegenskaber og slidstyrke helt i top.

Menuett Frying Pan bliver derimod testens taber, og det eneste positive der siges om denne model er at håndtaget er udformet så det er let at holde om. Den dumper derfor på både stegeegenskaber og slidstyrke.

Hele testen kan læses hos Icakuriren, hvor den er tilgængelig for alle.

 

Det svenske mad- og forbrugermagasin Icakuriren har testet 10 forskellige stegepander med forskellige typer af non-stick belægninger.

Testen tager udgangspunkt i følgende kriterier:

 • Stegeegenskaber
 • Holdbarhed

Stegepanderne er blevet afprøvet med tilberedning af forskellige madvarer, og herefter er deres præstationer blevet vurderet ved at give karakter for resultatet.

I testen bliver Hackman Matador stegepanden bedst, men OBH Nordica Eco Kitchen får også en flot bedømmelse.

Du kan læse hele testen gratis hos Icakuriren.

Søndagsavisen

Søndagsavisen har i samarbejde med Testfakta foretaget en test af 7 forskellige stegepander med non-stick belægning. I testen konstateres det generelt, at stegepander med keramiske belægninger er mere modstansdygtige mod ridser på bekostning af holdbarheden, mens den sartere teflon-belægning holder bedre, så længe den ikke udsættes for metal-redskaber.

De testede stegepander vurderes ud fra følgende kriterier:

 • Belægningens holdbarhed 40 %
 • Bundens stabilitet 10 %
 • Varmefordeling 20 %
 • Evne til at holde på varmen 20 %
 • Energieffektivitet 10 %

I testen overrasker den billige OBH Nordica Supreme Steel. Den får stor ros for en god byggekvalitet og en stabil bund, der sikrer en god varmefordeling over hele stegefladen. Raadvad All Steel og Eva Solo Gravity overrasker ligeledes positivt, men mister lidt på den ringere holdbarhed.

Hele testen kan læses gratis hos Søndagsavisen.

Klikk

I det norske forbrugermagasin har et testpanel undersøgt 13 forskellige stegepander med non-stick belægning. De er alle testet over en periode på 4 uger, hvor de har indgået i almindelig madlavning til stegning af blandt andet bøffer, kyllingfilet, spejlæg og pandekager.

Testen tager udgangspunkt i følgende kriterier:

 • Stegeegenskaber
 • Varmefordeling
 • Brugervenlighed
 • Helhedsindtryk

Der er således fuld fokus på stegepandernes præstationer i køkkenet, og her vinder Woll Induction Line, da stegepanden er helt suveræn på alle punkter. Den steger godt, effektivt og jævnt, men til gengæld er den en smule tung. OBH Nordica Supreme klarer sig også godt i testen, hvor den indtager tredjepladsen.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.

Politiken

Politikens Forbrug & Liv sektion har i november 2012 testet 10 forskellige stegepander med nonstick belægning, og her skuffer flere af modellerne på deres konstruktion og præstationer.

Stegepanderne er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Opvarmningsformåen
 • Stegeegenskaber
 • Udformning
 • Overflade
 • Håndtag
 • Brugervenlighed
 • Rengøringsvenlighed
 • Holdbarhed

Således er der medtaget en større række kriterier, som testpanelet er blevet bedt om at vurdere på en skala fra 1 til 6, hvor 6 er bedst.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Politiken.

 

Politikens Tjek  sektion har tilbage i marts 2010 testet 8 forskellige stegepander med non-stick belægning. Her skuffer flere ældre modeller, som dog er mere eller mindre udgået fra det danske marked.

Testen er blevet foretaget ud fra følgende kriterier:

 • Stegeegenskaber
 • Pandernes udformning
 • Pandernes vægt

I testen bliver OBH Nordica Supreme bedst i test. Flere dyre stegepander skuffer imidlertid fælt, da siderne er for høje og stegeegenskaberne generelt dårlige.

Hele testen kan læses hos Politiken mod oprettelse af betalt medlemskab.

Råd & Rön

(Denne test er desværre ikke online længere.)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har foretaget denne test i samarbejde med et uvildigt testpanel, dog retter en del af stegepanderne sig til det svenske marked, da der er tale om en række private labels, som kun føres i de svenske butikker.

WMF Comfort bliver også bedst i test hos Råd & Rön, ligesom OBH Nordica Supreme Steel får en andenplads med topkarakter.

Du kan læse hele testen gratis hos Råd & Rön, da den er af ældre dato.

Stiftung Warentest

Den tyske testportal foretager en række omfattende test af alt udstyr til hjemmet, således også stegepander, hvor hele 19 forskellige modeller er blevet testet ud fra bundens materiale.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Belægning 35 %
 • Stegeegenskaber 35 %
 • Håndtering 25 %
 • Sikkerhed 5 %

Stiftung Warentest går således mod strømmen, og prioriterer stegeegenskaberne højt i den samlede bedømmelse. Det kommer WMF Comfort Ceradur stegepanden til fordel, da den vurderes god på alle punkter. Også Tefal Pro Series får en høj score, ligesom Woll Induction Line roses for sine gode egenskaber.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Test.de.

Kockhuset

Kokkehuset.se er en svensk hjemmeside, der opstod som følge af en mangel på hjemmesider med viden fra uddannede kokke. Grundideen bag siden er, at kyndige, erfarne kokke kan dele deres viden især i forhold til køb af køkkenudstyr. Sidens anbefalinger til dette sker på baggrund af tests, undersøgelser og anbefalinger. 

Kockhuset.se har på baggrund af en gennemgang af de mest populære stegepander skabt en testoversigt over de 5 stegepander, der er bedst i test. Blandt de 5 er Fiskars All Steel, der lige som testens øvrige stegepander vurderes ud fra kvalitet, belægningens holdbarhed, varmefordeling, pris og design. Her beskrives Fiskars panden som meget populær. 

Læs hele testen her

Køkkenunivers 

Koekkenunivers.dk er en dansk hjemmeside, der samler ekspertanmeldelser, tests og vurderinger af køkkengrej. På siden finder du alt fra længere artikler med dybdegående anmeldelser til tests af flere produkter i en produktkategori. 

I en test af stegepander beskriver Koekkenunivers.dk fordele og produktdetajler ved 7 stegepander. Desuden så inddrager de også testresultater på flere stegepander, blandt andet Fiskars All Steel panden, der kåres som testvinder. 

Testen er opdateret den: 4. marts 2021
Læs hele testen her

Produktexperter

Den svenske side Produktexperter.se har mere en 300 forskellige produktanmeldelser, mere end 5000 besøgende og er anerkendt som en af de mest populære anmeldelsesider. De har produkttests af alt fra produktkategorier som skønhed og til elektronik. 

I en test af top-5 bedste stegepander gennemgår de hver stegepandes fordele, ulemper, specifikationer og en samlet oversigt. I denne top-5 nævnes Fiskars All Steel panden og får især tod for jævn varmefordeling og for at være en alsidig stegepande, der kan klare det meste. 

Testen er opdateret den: 8. marts 2021
Læs hele testen her

Mandens 

Mandens.dk er en dansk blog med hovedsæde i Frederiksberg. Sidens indhold er primært målrettet mænd, og siden er skabt med formålet at kunne give læsere det hurtige overblik, de rigtige svar og inspiration, til alle aspekter af en mands liv, både arbejdsdag, hobby, drømme og ønsker. 

I en test af stegepander har Mandens.dk fundet de 7 bedste stegepander til madlavning. Det har de på baggrund af test af de bedste modeller i forskellige typer og prisklasser. Blandt testens 7 stegepander er Fiskars All Steel stegepanden, som får en 3. plads og ros for at være en holdbar stegepande i god kvalitet. 

Læs hele testen her

Testat 

Den svenske side Testat.nu blev lanceret tilbage i 2017, og tankerne bag stiftelsen var at udarbejde uafhængige tests og anmeldelser af forskellige produkter, for at give forbrugere de bedste betingelser for at købe de bedste produkter. 

I testen på Testat.nu, hvis resultater er nævnt i artiklen her, er der testet 6 stegepander i forholdende varme, ergonomi, non-stick evner samt design og udformning. Resultatet af disse tests er en beskrivelse af fordele og en samlet beskrivelse af produktet. Blandt de 6 pander er også panderne Ronneby Bruk Ultra Light Original og Tefal Jamie Oliver Everyday SS. 

Læs hele testen her

T3 

T3.com er blandt de førende websider omhandlende forbrugerlivsstil i UK. Tankerne bag siden er at finde og vise de produkter, der kan hjælpe sidens brugere til at leve et bedre og smartere liv. Måden de eksekverer dette på, på T3.com er ved at udgive tests og guides, der leder deres forbrugere til de bedste køb. 

I en test på T3.com bliver 13 pander beskrevet ud fra hvilke årsager der er til at købe eller undgå de forskellige stegepander og deres individuelle specifikationer. Blandt testens 13 pander er Le Creuset Toughened Non-Stick Shallow og Tefal Expertise, der begge får en positiv anmeldelse, for henholdvis holdbarhed og pris. 

Testen er opdateret den: 26. januar 2021
Læs hele testen her

Bedst i test 

Bedst-i-test.nu er et testmagasin med hovedsæde i Sverige, der gennem produkteksperters samling af testvinder fra mere end hundrede andre medier bringer de vigtigste oplysninger til sine læsere. Med det formål at give sine brugere de bedste betingelser for at gøre sig det bedste køb på et marked der ofte kan være uigennemskueligt. 

På Bedst-i-test.nu er der lavet en test af 9 stegepander, på parametre som værdi, kvalitet, vedligeholdelse, design og materialer. To af de pander, der er testet og vurderet ud fra alle disse kriterier, er Le Creuset Toughened Non-Stick Shallow og Tefal Expertise, hvis resultalter, der her i artiklen er nævnt. 

Læs hele testen her

Which

Fra hovedsædet i London drives Which.co.uk, der er blandt verdens største forbruger- og testmagasiner. Bag sidens artikler sidder eksperter der løbende tester produkter fra mange forskellige produktkategorier. De forskellige tests bliver efterfølgende en del af anmeldelser af de mange produkter. 

I testen på Which.co.uk bliver 9 pander testet på følgende områder: spild, varmefordeling, rengøring, non-stick og ridsemodstand. Tefal Intuition panden er blandt de 9 pander og den udmærker sig i særdeleshed i forhold til non-stick evner. 

Testen er opdateret den: 29. marts 2021
Læs hele testen her

Goodhousekeeping 

Goodhousekeeping.com er et amerikansk kvindemagasin, der har eksisteret siden 1885. I magasinet bringes der artikler om alt, hvad der kan interessere kvinder, det gælder alt fra litterære artikler til opskrifter og produkttests. Sidstnævnte udføres af magasinets The Good Housekeeping Institute. 

Det ovennævnte institut har testet og anmeldt stegepanden Intuition fra Tefal. Omkring panden beskriver de fordele og bemærker, at de ingen større kritikpunkter har til Tefal Intuition panden, som scorer 95 ud af 100 mulige point på baggrund af vurdering af anvendelighed, anvisninger, performance og design. 

Anmeldelsen er opdateret den: 22. maj 2018
Læs hele anmeldelsen her 

Telegraph 

Den britiske avis Telegraph blev grundlagt i 1855 og har hovedsæde i London. På Telegraph.co.uk bringer avisen artikler omhandlede både seneste nyheder, sport, livsstil og erhverv. Der er også artikler, som på baggrund af omfattende undersøgelser og tests beskriver grundige anmeldelser og tests af produkter. 

I en test af 8 stegepander, blandt dem Le Creuset Volcanic, Tefal Expertise og Circulon Ultimum, testes hver stegepande i forskellige typer madlavning, heriblandt at stege æg, sautere grøntsager og brune kød, hvorefter de bedømmes i forhold til vægt, brugervenlighed, rengøring og mængden af olie der er nødvendig for madlavningen. 

Testen er opdateret den: 12. februar 2021
Læs hele testen her

Warenvergleich

Warenvergleich.de er en tysk hjemmeside, hvor ønsket bag er at oplyse læsere på siden på en tidsbesparende og nem måde omkring produkter og kategorier. Det gør de i ønsket om at hjælpe sine brugere på en uafhængig baggrund til at købe det bedste af det bedste. 

I en test af stegepander bliver Le Creuset Volcanic panden testet blandt 16 øvrige pander. På siden listes al information omkring de inkluderede stegepander i en overskuelig tabel, hvor det er nemt at danne sig et overblik over særlige fordele, kvalitet og pris. Det er blandt andet muligt at se, at Volcanic panden er PFOA-fri og fungerer på induktion. 

Testen er opdateret den: 9. april 2021
Læs hele testen her

Kundeanmeldelser

Imerco

Imerco er blandt de største isenkramkæder i Danmark og Scandinavien med over 150 butikker fordelt over hele landet og en online webshop. Visionen bag Imerco.dk og butikkerne af samme navn er at være Danmarks bedste inden for køkkenudstyr, borddækning, boligtilbehør og gaver. 

Blandt de mange produkter som sælges i Imerco er Eva Solo Trio Ceramic Coating panden, som på Imerco.dk får 4.6 ud af 5 stjerner på baggrund af 61 forbrugeres anmeldelser. I flere anmeldelser roses den for høj kvalitet og god varmefordeling. 

Du kan se anmeldelserne her

Amazon 

Amazon.com er blandt verdens største inden for internethandel. Virksomheden har hovedsæde i Seattle og blev stiftet tilbage i 1995, hvor den oprindelige årsag til stiftelsen var ønsket om at skabe en online boghandel. Amazon sælger nu varer i langt flere kategorier og til en stor del af verdens lande. 

I artiklen her er anmeldelser fra Amazon.com nævnt, da de mange brugere af Amazon afgiver anmeldelser af produkter, hvilket derfor bliver valide anmeldelser. Panderne Le Creuset Toughened Non-Stick Shallow og Tefal Jamie Oliver Everyday SS har begge 4.6 stjerne ud af 5 på baggrund af over 300 brugeranmeldelser. 

Du kan se anmeldelsen for Le Creuset her

Du kan se anmeldelsen for Tefal Jamie Oliver her

Glamourmagazine

Glamourmagazine.co.uk er et online kvindemagasin, der indeholder artikler om alt fra livsstil og underholdning til mode og makeup. Magasinet bringer blandt andet også tests og anmeldelser. Det er udgivet af Condé Nast Publications og har eksisteret siden 1939. 

I en test af stegepande, som de har lavet i forbindelse med verdens pandekage dag, nævnes panderne Tefal Intuition og Circulon Ultimum. De nævnes blandt 9 andre pandekager, der i artiklen listes i forhold til deres evner til at sikrer brugere de bedste pandekager. 

Testen er opdateret den: 3. februar 2021
Læs hele testen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme