Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Bedste brusehoveder? En omfattende test-oversigt baseret på anmeldelser og research

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Bedste brusehoveder? En omfattende test-oversigt baseret på anmeldelser og research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

Hvad enten du skal renovere dit badeværelse, bygge et helt nyt eller blot vil opdatere dit nuværende badeværelse, kan du med fordel læse med her og blive klogere på hvilket brusehoved, du skal vælge.

Når det kommer til valg af brusehoved, kigger mange først og fremmest på brusehovedets design, hvilket også er en central del af beslutningen. Der er dog også andre vigtige parametre, som f.eks. vandforbrug.

Vi har derfor samlet en oversigt over 9 gode brushoveder og dertil samlet al den information om brusehoveder, du har brug for. 

Vores favorit brusehoveder

Luksus Shower-sæt 4-i-1

Det bedste valg til hjem med hårdt vand Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Oras Natura
Lager

Oras Natura

Gå til bedste pris
460 Kr. hos Staypro
Læs vores anmeldelse
Lager
Vola T216
Lager

Vola T216

Gå til bedste pris
1.257 Kr. hos Lavprisvvs.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Grohe New Tempesta 100
Lager

Grohe New Tempesta 100

Gå til bedste pris
182 Kr. hos TopVVS.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Damixa Fair Jet Plus
Lager

Damixa Fair Jet Plus

Gå til bedste pris
102 Kr. hos Proshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Grohe Rainshower Cosmopolitan
Lager

Grohe Rainshower Cosmopolitan

Gå til bedste pris
2.060 Kr. hos Lavprisvvs.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Hansgrohe Raindance E300
Lager

Hansgrohe Raindance E300

Gå til bedste pris
5.436 Kr. hos Rabat-vvs
Læs vores anmeldelse
Lager
Damixa Eliza
Lager

Damixa Eliza

Gå til bedste pris
1.655 Kr. hos Completvvs.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Grohe Rainshower SmartActive 310
Ukendt Lager

Grohe Rainshower SmartActive 310

Gå til bedste pris
6.313 Kr. hos Wattoo.dk
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte brusehoveder

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Det bedste valg til hjem med hårdt vand test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Luksus Shower-sæt 4-i-1
brusehoved der forbedrer vandkvaliteten

 • Brusefilteret.dk modtager 4,5/5 stjerner på TrustPilot

Dagens bedste priser og tilbud på Luksus Shower-sæt 4-i-1:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Øget vandtryk
 • ShowerFilter til forbedret vandkvalitet
 • Vandbesparende

Bor du i et område med hårdt vand, så skal du se nærmere her, fordi Luksus Shower-sættet indeholder et ShowerFilter, som er udviklet til at forbedre din vandkvalitetndkvaliteten hos dig. Filteret er i stand til at nedbryde både calcium og magnesium, samt reducere eller endda helt fjerne kalkaflejringer, hvilket er hyppig udfordring i områder med hårdt vand. Som en yderligere bonus, så kan du opleve, at du opnår blødere og glattere hud og hår, og du vil føle dig mere forfrisket, når du står under bruseren.

Grunde til at købe

 • Reducerer kalkaflejringer
 • Øger vandtrykket
 • Fås i farvekombinationen hvid/sølv og sort/guld

Grunde til at undgå

 • Filter skal skiftes hver 3. måned

Anmeldelse: Produktanalyse af Luksus Shower-sæt - 4-i-1

Blødgør hårdt vand
Vand kan kategoriseres som enten blødt eller hårdt baseret på mængden af calcium og magnesium, som det indeholder. Blødt vand har et lavt indhold af disse mineraler, og kan forekomme naturligt nogle steder som f.eks. i Vestjylland, hvor jordlagene mangler kalk. Hårdt vand har derimod et højt indhold af calcium og magnesium, hvilket afgør, hvor hårdt det er. Hvis du allerede har et brusehoved, kan du nøjes med at købe ShowerFilter, men for at opnå optimale resultater anbefales det at købe brusehovedet med de to indbyggede filterfunktioner. Det vil ikke kun blødgøre vandet, men også give en luksuriøs bruseoplevelse og mindske din vandregning.

Reduceret vandforbrug
Ud over de praktiske fordele har luksusbrusesættet også et flot og luksuriøst design og vil tilføre dit badeværelse ekstra elegance. Ifølge forhandleren øges vandtrykket med 200 %, og du sparer op til 30 % vand, så du kan få et effektivt brusebad, samtidig med, at du er skånsom mod miljøet. Med levering inden for 5 dage får du desuden glæde af dit nye brusesæt i løbet af ingen tid.

For at holde brusesættet i topform er det vigtigt at udskifte filteret ca. hver 3. måned. Desuden skal stålpladen i brusehovedet rengøres en gang imellem, hvilket er nemt med en klud eller en børste. Hvis der er tale om hårdere belægninger, kan du lægge pladen i blød på forhånd i eddike. Med en smule vedligeholdelse vil brusehovedet fortsat give dig en luksuriøs oplevelse i mange år fremover.

Hvad siger brugere om Luksus Shower-sæt?

Brugerne har sagt mange positive ting om luksus Shower-sættet fra Brusefilteret.dk, som får 4,5/5 stjerner på TrustPilot, og det siger noget om kvaliteten af deres produkter og kundetilfredshed. Deres høje bedømmelse viser, at størstedelen af kunderne har været yderst tilfredse med deres køb og det serviceniveau, som de har fået af producenten, herunder hurtig levering og kundeservice.

Flertallet af brugerne angav, at de oplevede en forskel i deres hår, reduceret tørhed i huden, en god vandstråle, og først og fremmest, så angav de, at luksus shower-sættet er værd at investere i.

Bomagasinets vurdering

Hvis du leder efter et brusesæt af høj kvalitet, der vil være med til at forbedre kvaliteten af dit hår og din hud, har en god vandstråle og holder i mange år fremover, så er dette helt sikkert et produkt, der er værd at overveje. Som vi allerede har nævnt kræves der et vist vedligeholdelsesniveau ved rengøring og udskiftning af filteret, men det er en lille pris at betale for en wellness-oplevelse efter en lang dag.

Oras Natura
Bedste brusehoved i Idényts brusehovedtest

Dagens bedste priser og tilbud på Oras Natura:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Eco-knap for lavere vandforbrug
 • Udstyret med kalkfilter
 • Attraktivt og stilfuldt design i krom

Oras Natura er kåret som testvinder i Idényts brusehovedtest, hvor den blandt andet vandt på baggrund af sit design, sin høje brugervenlighed og lave vandforbrug.

Grunde til at købe

 • Testvinder i Idényt's test af brusehoveder.
 • Eco-knap til lavere vandforbrug.
 • Stilfuldt design i krom.
 • Udstyret med et kalkfilter.

Grunde til at undgå

 • Højt vandforbrug uden eco-mode.
 • Begrænsede farvemuligheder (fås kun i krom)

Derfor skal du vælge Oras Natura

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Brusertilslutning: G 1/2

Oras Natura passer med sit krom-design ind i de fleste badeværelser, og fordi modellen dertil er udstyret med en eco-knap, hvor du kan spare 50 % af dit vandforbrug, er den også billig i drift. Faktisk har Oras Natura det laveste vandforbrug blandt de brusehoveder, Idényt har testet.

Brusehovedet forbruger 16 liter i minuttet uden eco-tilstand og 8 liter i minuttet med.

Mere om Oras Natura

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Brusertilslutning: G 1/2

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet flere brusehoveder, og Oras Natura skiller sig ud ved at være kåret som testvinder af Idényt, og det er ikke uden grund. Vi er vilde med det slanke design, de brugervenlige funktioner og det lave vandforbrug. Vores favoritfunktion er helt klart øko-knappen, som giver dig mulighed for at reducere vandforbruget med hele 50 %. Et andet positivt aspekt er kalkfilteret, som sikrer en ren og behagelig bruseoplevelse.

Dog ville vi ønske, at brusehovedet fandtes i flere farver, da det i øjeblikket kun fås i krom. Men alt i alt kan vi varmt anbefale Oras Natura til dig, der leder efter et stilfuldt og omkostningseffektivt brusehoved med fokus på både design og effektivitet.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Vola T216
Designklassiker

Dagens bedste priser og tilbud på Vola T216 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Unikt moderne design
 • Mulighed for at sammensætte dit eget design
 • Praktisk og nem at bruge

Vola T216 tager afsæt i Arne Jacobsens originale armaturdesign fra Nationalbanken i 1968, hvilket gør brusehovedet både unikt, elegant og eksklusivt.

Grunde til at købe

 • Et unikt og moderne design.
 • Designmuligheder som kan tilpasses.
 • Praktisk og nem at bruge.
 • Tidløs og elegant krom design
 • Håndholdt og alsidig til ethvert badeværelse.

Grunde til at undgå

 • Begrænset valg af farver.
 • Høj pris sammenlignet med andre brusehoveder

Derfor skal du vælge Vola T216

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Brusertilslutning: G 1/2
 • Længde: 150 cm

Brusehovedet er en designklassiker inden for brusehoveder og badeværelsesdesign, og det passer derfor ekstra godt på badeværelser i de hjem, hvor design og interiør er prioriteret.

Modellen er håndholdt, nem at bruge og har tidløse linjer, der gør, at du altid kan bruge den.

Mere om Vola T216

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Brusertilslutning: G 1/2
 • Længde: 150 cm

Bomagasinets vurdering

Vola T216 udstråler en følelse af unikhed, elegance og eksklusivitet. Desuden er det praktisk og brugervenligt, hvilket sikrer en problemfri oplevelse. Vi tror i dertil, at du vil sætte pris på den tidløse og elegante kromdesign, der tilfører et strejf af raffinement til ethvert badeværelse. Dog kunne vi godt ønske, at der var et bredere udvalg af farvemuligheder at vælge imellem – og så er prisen lidt højere.

På trods af det, mener vi, at Vola T216 er et must-have for dig, der prioriterer design og indretningsæstetik. Det er nemlig en investering, der vil gøre dit badeværelse endnu mere stilfuldt og funktionelt.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Grohe New Tempesta 100
brusehoved med højt tryk

Dagens bedste priser og tilbud på Grohe New Tempesta 100 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • ShockProof silikonebelægning
 • Universelt monteringssystem
 • Effektivt anti-kalk-system

New Tempesta 100 er et slidstærkt brusehoved, som er ekstra modstandsdygtig over for skader og slid. Derfor egner modellen sig særligt til familier med børn eller til hjem, hvor badeværelset skal kunne holde til lidt mere.

Grunde til at købe

 • Stødsikker silikonebelægning
 • Universelt monteringssystem
 • Effektivt anti-calc-system
 • Klassisk design i krom og plast.
 • Holdbar til børnefamilier eller med mange i hustanden.

Grunde til at undgå

 • Begrænset valg af farver.

Derfor skal du vælge Grohe New Tempesta 100

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Brusertilslutning: G 1/2
 • Funktioner: Antikalkfunktion

Brusehovedet har et klassisk design i krom og plastik, og brusehovedet er udstyret med en ShockProof-silikonering, som er den del, der giver brusehovedet ekstra slidstyrke.

Tempesta 100 er desuden også udstyret med et universelt monteringssystem, og derfor passer brusehovedet til alle standard-bruseslanger. Det kan altså nemt installeres i de fleste hjem.

Mere om Grohe New Tempesta 100

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Brusertilslutning: G 1/2
 • Funktioner: Antikalkfunktion

Bomagasinets vurdering

Grohe New Tempesta 100 er designet til at modstå skader og slid, hvilket gør den til et godt valg for familier med børn eller husholdninger, der har brug for et badeværelsesarmatur, der kan klare lidt mere. Vi kan især godt lide den stødsikre silikonebelægning, det universelle monteringssystem og det effektive anti-kalk-system. Derfor er vi sikre på, at dette brusehoved vil kunne opfylde dine krav hvad angår pålidelighed og funktionalitet.

Dog ville vi gerne have set flere farvemuligheder, så du kunne tilpasse det helt præcist til din personlige præference. Men selvom dette mangler, er vi stadig overbeviste om, at Grohe New Tempesta 100 er et pålideligt og funktionelt valg til dit badeværelse.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Damixa Fair Jet Plus
Vandbesparende brusehoved 

Dagens bedste priser og tilbud på Damixa Fair Jet Plus :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Damixa Fair Jet Plus har et klassisk krom-design og passer ind på de fleste badeværelser. Brusehovedet har et lavt vandforbrug på 9 liter i minuttet, og det er dertil udstyret med en vandsparefunktion, som gør brusehovedet til et effektivt valg.

Grunde til at købe

 • Et flot krom design.
 • Lavt vandforbrug (9 l/min)
 • Vandbesparende funktion.
 • Tre justerbare indstillinger.

Grunde til at undgå

 • Begrænsede indstillinger for brusehovedet.
 • Mangel på valg af farver

Derfor skal du vælge Damixa Fair Jet Plus

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Brusertilslutning: G 1/2
 • design i krom og plastik 
 • tre bruseindstillinger 
 • Rub Clean-effekt til fjernelse af kalk 
 • vandforbrug på 9 liter i minuttet 
 • har Eco-vandsparefunktion.

Brusehovedet har tre indstillinger, og du kan derfor justere og bruge det på præcis den måde, der passer dig bedst.

Modellen har også Rub Clean og Eco, så det både er nemt at fjerne kalk samt minimere vandforbruget.

Mere om Damixa Fair Jet Plus

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Brusertilslutning: G 1/2
 • design i krom og plastik 
 • tre bruseindstillinger 
 • Rub Clean-effekt til fjernelse af kalk 
 • vandforbrug på 9 liter i minuttet 
 • har Eco-vandsparefunktion.

Bomagasinets vurdering

Vi er imponerede over Damixa Fair Jet Plus’ klassiske kromdesign, der gør, at det passer perfekt ind i ethvert badeværelse. Dets lave vandforbrug på kun 9 liter pr. minut er dertil en stor bonus. Det har også en vandbesparende funktion, der gør det endnu mere effektivt. Desuden er vi glade for de tre justerbare indstillinger, der giver dig mulighed for at tilpasse din bruseoplevelse. Vi ville dog ønske, at der var flere farvemuligheder at vælge imellem.

Vi anbefaler dog alligevel brusehovedet på grund af dets praktiske egenskaber og slanke design. Det er et brusehoved, der passer til ethvert badeværelse og giver dig mulighed for at spare både vand og penge. Så hvis du er på udkig efter et brusehoved, der kombinerer effektivitet med æstetik, er Damixa Fair Jet Plus lige noget for dig.

Grohe Rainshower Cosmopolitan
Stort brusehoved 

Dagens bedste priser og tilbud på Grohe Rainshower Cosmopolitan :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Grohe Rainshower Cosmopolitan giver, som navnet indikerer, en regnoplevelse, når du går i bad, fordi brusehovedet er en såkaldt hovedbruser. Med modellen kan du derfor stille dig ind under det rindende vand og nyde en dejlig regn-agtig oplevelse, når du tænder for bruseren.

Grunde til at købe

 • En regnlignende bruseoplevelse.
 • Stor diameter på hele 210 mm.
 • Stilfuldt og enkelt kromdesign.

Grunde til at undgå

 • Ingen håndholdt funktion
 • Begrænset muligheder af design.

Derfor skal du vælge Grohe Rainshower Cosmopolitan 

Detaljer

 • flot og stilrent krom-design 
 • hovedbruser, der monteres i loftet
 • måler 210 millimeter i diameter 
 • sikrer en behagelig og luksuriøs badoplevelse.

Brusehovedet er stort og monteres i loftet på badeværelset. Modellen måler 210 millimeter i diameter, og du er derfor sikret en behagelig badoplevelse.

Brusehovedet er en hovedbruser og har derfor ikke en håndholdt funktion.

Designet er i krom og er enkelt og stilrent. 

Mere om Grohe Rainshower Cosmopolitan

Detaljer

 • flot og stilrent krom-design 
 • hovedbruser, der monteres i loftet
 • måler 210 millimeter i diameter 
 • sikrer en behagelig og luksuriøs badoplevelse.

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Grohe Rainshower Cosmopolitan af tre hovedårsager. For det første giver den dig en luksuriøs regnbruseoplevelse, da den har en stor diameter på 210 mm. Det betyder, at vandet spreder sig bredt og giver en behagelig og afslappende fornemmelse. For det andet tilfører det slanke kromdesign et stilfuldt touch til ethvert badeværelse. Det ser elegant ud og passer perfekt til moderne indretninger. Endelig er det et loftmonteret brusehoved, hvilket giver dig en unik og fordybende bruseoplevelse. Det er som at stå under en regnvejrsbruser, der virkelig gør det nemt at slappe af og lade tankerne flyve.

Dog er der et par ting, vi ville ønske var anderledes. Manglen på en håndholdt funktion begrænser dens alsidighed. Det betyder nemlig, at du ikke kan justere vinkel og stråle. Derudover er designmulighederne noget begrænsede.

På trods af disse ulemper kan vi alligevel varmt anbefale Grohe Cosmopolitan til enhver, der ønsker en behagelig og luksuriøs bruseoplevelse. Dens imponerende størrelse og elegante design garanterer en forfriskende og foryngende start på dagen.

Hansgrohe Raindance E300
Stort brusehoved i flot design 

Dagens bedste priser og tilbud på Hansgrohe Raindance E300 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hansgrohe Raindance E300 er en stor hovedbruser med rain-effekt, der kan købes i flere forskellige typer metaller. Du kan blandt andet få brusehovedet med i et messing-look eller i hvidt metal.

Grunde til at købe

 • Flotte designmuligheder.
 • Regneffekten giver en behagelig bruseoplevelse.
 • Nem installation i loftet.

Grunde til at undgå

 • Begrænsede tilpasningsmuligheder.
 • Højt vandforbrug.

Derfor skal du vælge Hansgrohe Raindance E300

Detaljer

 • Dimensioner: 30 x 30 cm
 • Materiale: Metal
 • Brusertilslutning: G 1/2
 • hovedbruser i flot design 
 • giver rain-effekt 
 • vandforbrug på 19 liter i minuttet 

E300 har et flot, kvadratisk design og måler 30 x 30 cm. Bruseren monteres i loftet i din bruseniche og fås desuden i flere forskellige design. Bruseren har et vandforbrug på 19 liter i minuttet, og med bruseren er du sikret den rain-effekt, mange efterspørger.

Mere om Hansgrohe Raindance E300

Detaljer

 • Dimensioner: 30 x 30 cm
 • Materiale: Metal
 • Brusertilslutning: G 1/2
 • hovedbruser i flot design 
 • giver rain-effekt 
 • vandforbrug på 19 liter i minuttet 

Bomagasinets vurdering

Ved første øjekast imponerer Hansgrohe Raindance E300-brusehovedet med sit flotte design og behagelige regneffekt. Vi blev tiltrukket af de mange forskellige metalvarianter, såsom messinglook og hvidt metal, der er tilgængelige. Regneffekten giver dig en virkelig behagelig bruseoplevelse, og vi sætter pris på, hvor nem installationsprocessen angiveligt er.

Det er dog vigtigt at bemærke, at E300 har begrænsede tilpasningsmuligheder, og det høje vandforbrug kan være en ulempe.

På trods af disse mindre ulemper anbefaler vi stadig Hansgrohe Raindance E300 på grund af det flotte design og dens tilfredsstillende bruseoplevelse.

Damixa Eliza
Væghængt brusehoved til en god pris

Dagens bedste priser og tilbud på Damixa Eliza :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Damixa Eliza er en hovedbruser med et stilrent og klassisk design i krom, som skal monteres i loftet.

Grunde til at købe

 • Et stilfuldt design med et klassisk udtryk.
 • Lavt vandforbrug i forhold til størrelse og type.
 • Nem at bruge med kun én funktion.

Grunde til at undgå

 • Begrænset funktionalitet
 • Relativt højt vandforbrug sammenlignet med almindelige brusehoveder

Derfor skal du vælge Damixa Eliza

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Diameter: 30,3 cm
 • vandforbrug på 14 liter i minuttet 

Eliza passer perfekt ind i de fleste hjem, både når det kommer til design og pris. Brusehovedet har et vandforbrug på 14 liter i minuttet, hvilket kan betragtes som forholdsvist lavt sammenlignet med dens størrelse og type.

Brusehovedet har én funktion, hvilket gør den nem at anvende og let at gå til. Du skal ikke indstille en masse og tage stilling til forskellige funktioner – du skal bare stille dig ind under, tænde og nyde badet. 

Mere om Damixa Eliza

Detaljer

 • Materiale: Krom
 • Diameter: 30,3 cm
 • vandforbrug på 14 liter i minuttet 

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Damixa Eliza brusehovedet fordi det tilfører et slankt og klassisk design i krom – et stilfuldt touch til ethvert badeværelse. Derfor passer det godt til de fleste hjem.

Det er dog vigtigt at bemærke, at funktionaliteten i Damixa Eliza er noget begrænset. Vi ville ønske, at den havde flere funktioner til at forbedre bruseoplevelsen. Derudover er vandforbruget, selvom det er lavere end gennemsnittet, stadig relativt højt sammenlignet med standardbrusehoveder.

På trods af disse ulemper kan vi stadig anbefale Damixa Eliza. Med dens flotte design og pris, er det en god mulighed for at opgradere dit badeværelse, hvis du leder efter et stilfuldt brusehoved med god ydeevne og en rimelig pris.

Grohe Rainshower SmartActive 310
rainshower brusehoved med to stråler

Dagens bedste priser og tilbud på Grohe Rainshower SmartActive 310:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Rainshower SmartActive 310 fra Grohe er en moderne hovedbruser i et flot, moderne design. Brusehovedet har dertil to stråleindstillinger, så du kan få to forskellige badoplevelser.

Grunde til at købe

 • To justerbare bruseindstillinger til at give en personlig bruseoplevelse.
 • Stort 310 mm regnbrusehoved til dækning af hele kroppen.
 • Stilfuldt og moderne kobber design.
 • Nem at rengøre grundet Grohe StarLight-belægningen på overfladen.
 • Praktisk 430 mm brusearm og plade til nem installation.

Grunde til at undgå

 • Begrænsede bruseindstillinger.
 • Kræver vægmontering

Derfor skal du vælge Grohe Rainshower SmartActive 310 

Detaljer

 • har to forskellige stråler 
 • SpeedClean-antikalksystem 
 • Diameter: 310 mm
 • Materiale: Kobber

Med SmartActive 310 får du en stor hovedbruser med to forskellige stråletyper, så du kan vælge ud fra, hvad du mest har lyst til (blandt andet rain-effekt).

Hovedbruserens brusearm måler 430 millimeter, mens selve brusepladen måler 430 millimeter. Brusehovedet monteres på væggen i din bruseniche, og overfladen på brusehovedet er designet med Grohe StarLight-belægning, der gør brusehovedet nemt at rengøre.

Mere om Grohe Rainshower SmartActive 310

Detaljer

 • har to forskellige stråler 
 • SpeedClean-antikalksystem 
 • Diameter: 310 mm
 • Materiale: Kobber

Bomagasinets vurdering

Vi har grundigt undersøgt Grohe Rainshower SmartActive 310 og sammenlignet det med andre muligheder på markedet. Dette moderne regnbrusehoved skiller sig ud med sit slanke design og to forskellige stråleindstillinger, der giver dig tilpassede bruseoplevelser. Vi er især glade for den store dækning på 310 mm og den nemme rengøring takket være Grohe StarLight-belægningen.

Vi erkender dog også, at de begrænsede strålemuligheder måske ikke er ideelle for alle. Ikke desto mindre kan vi varmt anbefale Grohe Rainshower SmartActive 310 for dets imponerende funktioner og stilfulde kobberdesign. Det er et pålideligt valg for dig, der søger en forfriskende og problemfri bruseoplevelse.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

6 ting du skal overveje, før du køber brusehoveder

 • Type
  • Faste brusehoveder: De monteres permanent på brusevæggen, hvilket giver et godt resultat uden meget besvær. Faste brusehoveder egner sig godt til dig, der foretrækker noget nemt til en overkommelig pris.
  • Håndholdte brusehoveder: Håndholdte brusehoveder giver dig mere fleksibilitet og er forbundet til en slange, så du kan tilpasse vandstrømmen præcis, som du ønsker. Håndholdte brusehoveder er især gode til familier med børn, personer med mobilitetsproblemer eller hvis du har kæledyr, der har brug for en skyller i ny og næ. Men hvis du foretrækker en mere stationær og robust vandgennemstrømning, er det måske ikke den bedste løsning.
  • Dobbelte brusehoveder: Du kan også vælge at kombinere faste og håndholdte brusehoveder. Det er en meget alsidig løsning, der tilbyder flere muligheder – et fast hoved til et almindeligt brusebad og et håndholdt til noget mere bestemt. De kan være lidt dyrere og kræve mere vedligeholdelse.
  • Brusehoveder med regnfald: Designet til at efterligne fornemmelsen af at stå i regnen, hvilket giver et luksuriøst, blidt flow. De er typisk større og monteret over hovedet, hvilket giver en bred dækning. Hvis du ønsker en spa-lignende oplevelse, så er det helt klart noget for dig. Husk på, at de ofte fungerer bedst i brusere med god plads og knap så ideelle til dem, der foretrækker brusere med et højt tryk.
  • Panelsystemer: Panelsystemer tilbyder den ultimative pakke med flere kropssprayere, som forvandler hele oplevelsen til det rene luksus. De er gode til dig, hvis du søger en omfattende, spa-lignende oplevelse. Systemerne kan dog være betydeligt dyrere og kræver typisk en mere kompleks installation.
 • Vandtryk og gennemstrømningshastighed

  Vandtrykket kan både være højt og lavt, hvor bestemte brusehoveder fungerer bedre under bestemte forhold. I et hjem med et lavt vandtryk skal du vælge et brusehoved, der er designet til at øge trykket, så du får en kraftigere bruser. Hastigheden på vandstrømmen, som måler, hvor meget vand der strømmer gennem brusehovedet, angives i gallon pr. minut (GPM). Generelt er en gennemstrømningshastighed på omkring 2,0 GPM eller mindre god, hvis du ønsker en vandbesparende løsning, der ikke koster dig for mange penge. På den anden side, hvis du foretrækker et kraftigere brusebad, giver en højere gennemstrømningshastighed på over 2,0 GPM dig netop det.

 • Tommelfingerregel

  Hvis du er usikker på vandtrykket i dit hjem eller gerne vil finde en balance mellem at spare på vandet og nyde dine brusebade, skal du vælge et brusehoved med en justerbar gennemstrømningshastighed. Dermed er du sikker på, at du vælger et brusehoved, der passer til dit hjem, og matcher dine personlige præferencer – alt imens det forbliver enkelt og ligetil.

 • Sprøjtemønster og yderligere funktioner
  • Blidt regnfald: Dette mønster efterligner den bløde og beroligende fornemmelse af regndråber. Det er godt til dig, der søger en afslappende, spa-agtig oplevelse i brusebadet.
  • Kraftige masserende stråler: Oplagt til dig, der nyder en mere intens oplevelse. Strålerne kan hjælpe med at lindre ømme muskler og give et forfriskende skyl. Vi anbefaler det dog ikke til personer med følsom hud eller børn.
  • Flere strålemuligheder: Der findes også brusehoveder, som tilbyder en række forskellige strålemønstre. På den måde kan du skifte mellem blide og kraftige stråler. Det kan være en rar alsidighed, som er oplagt til husholdninger med forskellige præferencer.

  Når du skal overveje ekstra funktioner til brusehoveder, skiller de indbyggede filtre og vandbesparende elementer sig ud. Indbyggede filtre er ideelle til hårdt eller kloreret vand, hvilket forbedrer vandkvaliteten og gør det mere skånsomt for hud og hår. De kræver dog regelmæssig vedligeholdelse og udskiftning af filtre. 

  På den anden side er vandbesparende brusehoveder, ofte mærket med WaterSense-mærker, designet til at reducere dit vandforbrug uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det hjælper med at reducere elregningen, hvilket også kan resultere i et lidt lavere vandtryk.

 • Pris
  • 100 DKK – 1000 DKK (budgetvenlig rækkevidde): Her finder du typisk basale faste og håndholdte brusehoveder. De har normalt et ret enkelt design med begrænsede indstillinger. Hvis du har brug for et funktionelt brusehoved uden ekstra funktioner, så er det nok lige noget for dig.
  • 1000 DKK – 4000 DKK (mellemklasse): I mellemklassen finder du mere sofistikerede muligheder som regnbrusehoveder i høj kvalitet, dobbelte brusehoveder og nogle brusepaneler med ekstra funktioner. Brusehovederne er velegnede til dig, der søger en god balance mellem kvalitet og overkommelige priser, hvor du også får lidt luksus.
  • 4000 DKK – 8000 DKK og derover (Premium Range): Her kan du virkelig forvente topmodeller med helkropspaneler, avancerede digitale muligheder, luksuriøse materialer og muligvis integration af smart teknologi. Brusehovederne er designet til dig, der ønsker en spa-lignende bruseoplevelse i første klasse derhjemme – her går du ikke på kompromis med noget som helst.
 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Med brugeranmeldelser kan du ofte finde specifikke detaljer om et brusehoveds vandtryk, strålemønstre og den generelle tilfredshed, der er med det pågældende produkt – ting du ikke finder i produktbeskrivelsen. 

  Derudover kan ekspertanmeldelser give dig et mere teknisk perspektiv. De evaluerer funktioner som effektiviteten af vandet, byggekvaliteten og funktioner – alt sammen ift. standarderne indenfor branchen. Ved at forholde dig til begge dele, kan du hjælpe dig selv med at træffe en mere velinformeret beslutning og sikre, at det brusehoved, du ender med at vælge, faktisk opfylder både dine forventninger og behov.

FAQ

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger brusehoved?
Hvad du konkret skal kigge efter afhænger af dine behov. Sørg for at fastlægge, hvad du præcis forventer af dit nye brusehoved, inden du foretager et køb. Skal det være stort, være vandeffektivt, være ekstra slidstærkt eller måske have en bestemt funktion?
Hvad er fordele og ulemper ved en håndholdt bruser og en hovedbruser?
Fordelen ved en håndholdt bruser er, at den er praktisk anvendelig, når du skal vaske dig forskellige steder på kroppen. Ulempen ved en håndholdt bruser er dog, at de ofte ikke har et særligt stort brusehoved - du får derfor ikke den helt store rain-effekt. Fordelen ved en hovedbruser er, at du blot skal tænde for vandet og stille dig ind under, når du skal i bad, hvilket er super nemt. En ulempe er dog, at den er stationær. Du kan altså ikke specifikt skylle forskellige områder. Derfor vælger mange at supplere deres hovedbruser med en lille håndholdt bruser.
Hvad er rain-effekt? 
Når man taler om hovedbrusere, nævnes den såkaldte "rain-effekt" ofte. Begrebet hentyder til, at man med en hovedbruser får fornemmelsen af, at man stiller sig ud i kraftigt, øsende regnvejr og bliver skyllet oppefra. Ligesom ved regnvejr skal man ved hovedbrusere ikke selv bevæge eller holde bruseren, da brusehovedet er monteret i loftet og derfor konstant skyller vand oppefra. 

Testkilder 

Herunder får du et indblik i hvilke tests, vi blandt andet har kigget nærmere på, da vi lavede vores research og fandt vores bud på de bedste brusehoveder.

Idényts brusehovedtest

Idényt har testet fem forskellige brusehoveder på markedet og sammenlignet dem på en række centrale parametre. Blandt andet har Idényt testet og sammenlignet brusehovedernes: 

 • vandforbrug
 • materiale 
 • forhandler 
 • kalkfilter
 • pris

Idényt har dertil givet brusehovederne en samlet karakter og givet en kort beskrivelse af, hvad brusehovedernes fordele og ulemper er. 

Undgå kalk og installer en kalkspalter

Bruseoplevelsen er en daglig luksus for mange af os, men når kalkaflejringer begynder at tage overhånd i vores brusehoveder, kan det reducere vandtrykket og forringe vandstrømmen betydeligt.

Heldigvis er der en effektiv løsning på dette problem: Installationen af en kalkspalter.

Kalkaflejringer opstår ofte i brusehoveder på grund af hårdt vand, hvor mineralerne i vandet kan bygge sig op over tid. En kalkspalter er en simpel og omkostningseffektiv enhed, der hjælper med at forhindre kalkaflejringer ved at reducere vandets hårdhed. Ved at installere en kalkspalter i dit brusehoved kan du forlænge dets levetid, forbedre vandstrømmen og bevare bruseoplevelsen, som du elsker. Så undgå besværet med at skrubbe kalk væk og invester i en kalkspalter for at nyde en vedvarende og kalkfri bruseoplevelse.

Ventilatorer til badeværelset - Det er vigtigt med et godt indeklima

Et godt indeklima er vigtigt i alle hjem, og det gælder også på dit badeværelse. Badeværelset er et vådrum, hvilket betyder, at der ofte er meget høj luftfugtighed, særligt efter et bad. Derfor kan der være stor værdi i at se nærmere på en ventilator, så du er sikker på, at sundheden for både dig, din familie og for selve rummet er i top. 

Et gennemført look på dit badeværelse: Det perfekte badeforhæng

Hvis du ønsker et gennemført look på dit badeværelse, kan du kigge nærmere på de andre detaljer i rummet, når du skal forny eller opgradere dit badeværelse. Det gennemførte og stilrene look ligger ofte i de små detaljer, og derfor kan du med fordel kigge nærmere på de små accessories på dit badeværelse, som for eksempel dit badeforhæng, der er nemme og økonomisk overkommelige at skifte ud.

Et gennemført look på dit badeværelse: Den rigtige bademåtte 

En bademåtte skal vaskes oftere, end mange tror, og faktisk er det også vigtigt, at du med jævne mellemrum skifter dine bademåtter helt ud af hygiejnemæssige årsager. En bademåtte er derudover endnu et eksempel på en af de accessories på dit badeværelse, som er nem at skifte ud, og som ikke koster meget, men som skaber en stor forandring og kan være medvirkende til, at du får skabt et gennemført look i rummet.

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Kundeanmeldelser

TrustPilot

TrustPilot er en af de største og mest kendte hjemmesider for anmeldelser, og deres vurderinger er betroet af millioner af mennesker verden over. De giver kunder mulighed for at videregive deres erfaring med bestemte virksomheder og produkter, samt at virksomhederne får en platform til at indhente feedback fra sine kunder. Vi har inkluderet produkter fra Brusefilteret.dk i vores oversigt, og du kan læse anmeldelser af dem her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme