Artiklen indeholder reklamelinks.

Fuldautomatiske espressomaskiner er populære som aldrig før, og med god grund. Du skal blot påfylde kaffebønner og vand, trykke på en knap og vupti – 30 sekunder efter har du en dampende varm espresso, kaffe, cappuccino, caffe latte eller hvad du ellers måtte trænge til. Maskinen klarer det hele for dig, og kan desuden tilpasses efter din personlige kaffesmag.

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste testresultater og ekspertanmeldelser for at finde de bedste fuldautomatiske espressomaskiner på markedet. Vi har også gennemgået købernes egne anmeldelser, for at få et godt overblik over hvilke maskiner der er de bedste. I alt har vi fundet frem til 14 maskiner, som du kan læse mere om i denne artikel.

I denne artikel finder du:

 • Bedste billige espressomaskiner til dig, der ønsker en god og simpel fuldautomatisk espressomaskine til en fornuftig pris.
 • Bedste mellemklasse-espressomaskiner til dig, der gerne vil have lidt mere – eksempelvis automatisk mælkeskummer.
 • Bedste luksus-espressomaskiner til dig, der vil have det bedste af det bedste – og mulighed for app-styring, stor farveskærm m.m.

Bedste billige espressomaskiner


Philips 3000 Series HD8821/01

philips-hd8821-espressomaskine

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Dig, der sætter pris på simplicitet og bare gerne vil have god fuldautomatisk espressomaskine uden for mange tekniske finesser.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.499,00 2.444,00 Til butik »
2.499,00 2.444,00 Til butik »
2.529,00 2.529,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Philips 3000 Series HD8821/01: En god fuldautomatisk espressomaskine behøver ikke være dyr, hvilket bekræftes i flere uafhængige testresultater. Philips 3000 Series HD8821/01 klarer sig faktisk bedre end mange dyrere modeller, og scorer blandt andet højt på kaffens smag, crema, bryggetemperatur og mælkeskummeren. Det er med andre ord en rigtig fin allround-maskine, der kan lidt af hvert. Denne fuldautomatiske espressomaskine er derfor velegnet til husstanden med forskellige behov.

Om: Philips 3000 Series HD8821/01 er en fuldautomatisk espressomaskine, som både brygger almindelig kaffe og espresso. Det sker ved tryk på en knap øverst på maskinen, hvorefter den brygger den valgte type. Det højdejusterbare udløb gør det muligt at brygge kaffen i glas med op til 15 centimeters højde, og den indbyggede mælkeskummer kan bruges når du skal lave forskellige kaffespecialiteter.

Den indbyggede keramiske kværn kan finjusteres i 5 trin, så du kan tilpasse malegraden til de bønner du bruger. Beholderen har plads til 250 gram bønner, og derudover er der en beholder med plads til 1,8 liter vand. Med denne fuldautomatiske espressomaskine bliver du i stand til at lave op mod 15 kopper, inden du skal tømme spildbakken for vand og kaffegrums. Til den daglige renholdelse er der automatiske rengøringsprogrammer, som maskinen selv afvikler. Bryggeenheden kan desuden tages ud af maskinen, når du skal foretage mere dybdegående rengøring.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Beholder til 250 gram bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Automatisk renseprogram
 • Huskefunktion til 1 profil
 • Autosluk
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

DeLonghi ECAM 21.117.B

delonghi-ecam21117b-espressomaskine

 • Testvinder – Råd & Rön

Velegnet til: Dig, der ønsker en god fuldautomatisk espressomaskine i flot retrodesign og med simpel betjening, der er nemt at finde ud af.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.159,00 2.159,00 Til butik »
2.159,00 2.159,00 Til butik »
2.159,00 2.171,00 Til butik »
2.160,00 2.171,00 Til butik »
2.224,00 2.224,00 Til butik »
2.260,00 2.260,00 Til butik »
4.699,00 4.699,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi DeLonghi ECAM 21.117.B: Den fuldautomatiske espressomaskine fra den italienske producent DeLonghi laver så god espresso, at den bliver bedst i test hos Råd & Rön. Flere købere roser ligeledes maskinen for at lave god kaffe, og så er den samtidig billig. De vigtigste begrundelser for det gode testresultat er den korrekte bryggetemperatur og den høje brugervenlighed. Det er vigtige parametre for dig, der ønsker en fuldautomatisk espressomaskine der laver god kaffe uden al besværet. Der er desuden monteret en steamer, så du kan skumme mælk til kaffespecialiteter. Alt i alt en rigtig god allround espressomaskine til hele familien.

Om: Den kompakte ECAM 21.117.B espressomaskine er fuldautomatisk med højdejusterbart udløb. Det betyder, at du både kan brygge espressoshots og almindelig kaffe, da udløbet blot tilpasses efter koppens størrelse. Derudover kan du justere på mængden af kaffe og vand i hver kop, så du kan tilpasse maskinen lige efter din smag.

ECAM 21.117.B er desuden i stand til at brygge 2 kopper ad gangen ved hjælp af dobbelt-udløbet, og skulle du glemme at slukke maskinen så er den udstyret med automatisk sluk funktion. Der er desuden en tænd/sluk knap, så du kan slukke maskinen helt og spare på strømmen.

Den indbyggede kaffekværn har en beholder til 200 gram kaffebønner, hvilket svarer til ca. 30 kopper kaffe eller espresso.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Beholder til 200 gram bønner
 • Manuel mælkeskummer
 • Automatisk renseprogram
 • Autosluk
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Coffeeness

Velegnet til: Dig, der ønsker en kompakt fuldautomatisk espressomaskine uden at gå på kompromis med brugervenligheden eller muligheden for at skumme mælk.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.767,00 2.767,00 Til butik »
2.549,00 2.767,00 Til butik »
2.767,00 2.767,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk: Den lille espressomaskine fra Melitta imponerer testpanelet hos Råd & Rön. Den klarer sig næsten lige så godt som en model der er 6 gange dyrere, og derfor anbefales den som et godt køb. Caffeo Solo & Perfect Milk er en kompakt espressomaskine med en bredde på kun 20 centimeter, og alligevel kan den lave op til 2 kopper kaffe ad gangen, ligesom den både kan varme og skumme mælk automatisk via den indbyggede dyse. Alt i alt et rigtig godt køb til dig der typisk laver en enkelt eller to kopper kaffe i løbet af dagen.

Om: Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en lille espressomaskine med et kompakt design. Dens bredde er på kun 20 centimeter, og derfor fylder den ikke meget på køkkenbordet. Af samme grund er kapaciteten også i den lave ende med en vandtank på 1,2 liter og en beholder til 125 gram kaffebønner.

Den indbyggede mælkedyse kan både skumme og opvarme mælken, og du kan selv vælge hvad du foretrækker ved at dreje på en knap på selve udløbet. Den fungerer ved at du stikker en slange direkte i mælkekartonen, hvorefter den trækker en passende portion mælk op.

Espressomaskinen betjenes fra fronten, hvor et oplyst display viser dine valg. Til venstre kan du justere doseringen, mens du til højre kan justere kaffens styrke og temperatur. Du kan også slukke espressomaskinen helt, så den ikke bruger unødig strøm i standby-tilstand. Når du tænder maskinen igen, vil den stadig huske dine personlige indstillinger.

Der er indbygget renseprogram, som automatisk skyller maskinen igennem efter behov. Det er selvfølgelig også muligt at skulle maskinen ad og afmontere bryggeenheden, når du engang imellem skal rengøre den i dybden.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,2 liter
 • Beholder til 125 gram bønner
 • Automatisk renseprogram
 • Indbygget mælkeskummer
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Melitta Caffeo Solo

 • Topscorer – Coffeeness

Velegnet til: Dig der kun drikker 1-2 kopper kaffe dagligt, og som ønsker en god fuldautomatisk espressomaskine, der er simpel at betjene.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.845,00 1.845,00 Til butik »
1.799,00 1.899,00 Til butik »
1.979,00 1.929,00 Til butik »
1.999,00 1.999,00 Til butik »
2.099,00 2.099,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Melitta Caffeo Solo: Denne fuldautomatiske espressomaskine klarer sig godt i test hos Coffeeness, hvor den især for at være simpel og nem at betjene. Her er der ingen overflødige funktioner, men til gengæld brygger den en formidabel kop kaffe eller espresso. Udover at brygge en god kaffe, er Melitta Caffeo Solo desuden kompakt. Kun 20 centimeter måler den i bredden, hvilket betyder at den ikke kræver megen plads på køkkenbordet. Alt i alt en meget fornuftig fuldautomatisk espressomaskine, som tilmed fås til en lav pris på nettet.

Om: Caffeo Solo er den tyske producents mest simple fuldautomatiske espressomaskine. Den brygger kaffe og espresso ved tryk på en enkelt knap, hvortil du selv kan bestemme kopstørrelsen og kaffens styrke.

Selvom maskinen kaldes Caffeo Solo, har den dobbelt udløb og dermed mulighed for at brygge op til 2 kopper samtidig. Under sidepanelet gemmer sig en aftagelig bryggeenhed, som dermed kan tages helt ud og rengøres i hånden. Dette er ganske normalt for fuldautomatiske espressomaskiner, men her konstaterer Coffeeness at bryggeenheden er identisk med de dyrere Melitta-modeller.

I denne fuldautomatiske espressomaskine er der kapacitet til 1,2 liter vand i beholderen, samt 125 gram bønner. Den har kapacitet til mellem 7,5 og 12 gram kaffebønner i kammeret.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,2 liter
 • Beholder til 125 gram bønner
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Automatisk renseprogram og afkalkningsprogram

Bedste mellemklasse-espressomaskiner


Melitta Caffeo Passione One Touch

 • Testvinder – Testfakta

Velegnet til: Dig, der søger en god fuldautomatisk espressomaskine i mellemklassen, som ikke er for dyr og har de mest nødvendige

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.175,00 3.999,00 Til butik »
3.699,00 3.999,00 Til butik »
4.175,00 4.175,00 Til butik »
4.275,00 4.275,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Melitta Caffeo Passione One Touch: Denne fuldautomatiske espressomaskine vinder stort i test af 7 forskellige modeller, som alle har mælkeskummer. Caffeo Passione One Touch laver en særdeles god og velsmagende espresso med perfekt balance, ligesom mælkeskummet vurderes at være lækkert og cremet. Maskinen er ligeledes nem at betjene på grund af det simple betjeningspanel, så den er perfekt til dig der bare ønsker at trykke på en knap for at fremstille den foretrukne kaffespecialitet.

Om: Melitta Caffeo Passione One Touch befinder sig i den billige ende af mellemklassesegmentet, men på trods af prisen har den flere nyttige funktioner. Eksempelvis en automatisk mælkeskummer med ekstern beholder, der gør det muligt at lave forskellige kaffespecialiteter ved tryk på en knap. Maskinen sørger selv for at skumme og dosere den rette mængde mælk, i forhold til hvilken kaffe du vælger at brygge.

Den fuldautomatiske espressomaskine har kapacitet til 1,2 liter vand og 125 gram kaffebønner, hvilket betyder at den egner sig bedst til den mindre husstand med 1-2 kaffedrikkere. Den er dog også kompakt i størrelsen, og måler således kun 25,3 centimeter i bredden.

Da modellen er med One Touch-betjening, betyder det at der er forprogrammeret 10 kaffespecialiteter som du kan lave ved tryk på en knap.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,2 liter
 • Beholder til 125 gram bønner
 • Mælkeskummer med ekstern beholder
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Automatisk renseprogram og afkalkningsprogram

Siemens EQ.3 series 100

espressomaskine

 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Klikk
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Dig, der gerne vil have en brugervenlig fuldautomatisk espressomaskine uden mælkebeholder men med slange til mælkekarton.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.125,00 3.125,00 Til butik »
3.125,00 3.125,00 Til butik »
4.999,00 4.999,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.3 series 100: Her får du meget fuldautomatisk espressomaskine for pengene. Den klarer sig godt i test og er blandt de mest brugervenlige espressomaskiner på markedet, hvilket er en stor fordel for dig der ønsker at det skal være så nemt som muligt. Den laver desuden en rigtig god kaffe, og mælkeskumningen foregår nemt og uproblematisk. Mælkeskummeren på EQ.3 series 100 er nemlig lavet til at blive stukket direkte i mælkekartonen, så du ikke behøver have en stor separat beholder stående i køleskabet. Den er således et godt valg for dig, der gerne vil give lidt ekstra for den øgede brugervenlighed.

Om: Siemens EQ.3 series 100 er en fuldautomatisk espressomaskine i mellemklassen. Det er den billigste model i serien, men de grundlæggende funktioner er identiske med resten af modellerne i EQ.3-serien.

Der er plads til 250 gram bønner og 1,4 liter vand, og dette anses for passende til husstanden bestående af mellem 2 og 3 kaffedrikkere. Der er en farveskærm i fronten med trykfølsomt betjening, der gør det muligt at vælge kaffedrik, styrke og kopstørrelse ved hjælp af få tryk.

Skal der brygges kaffedrikke som cappuccino og caffe latte, benytter du den medfølgende mælkeslange direkte i en mælkekarton. Derefter kan du vælge din drik, og mælkeskummeren sørger for at trække den ønskede mængde mælk op, hvorefter den skummer og opvarmer det.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,4 liter
 • Beholder til 250 gram bønner
 • Mælkeskummer med mælkeslange
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Automatisk renseprogram og afkalkningsprogram

DeLonghi Dinamica ECAM 350.55.B

 • Topscorer – Coffeeness

Velegnet til: Dig, der ønsker lidt mere af en fuldautomatisk espressomaskine, uden at det bliver for dyrt. Også til dig, der ønsker at skumme mælk til forskellige kaffespecialiteter.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.599,00 4.599,00 Til butik »
4.339,00 4.599,00 Til butik »
4.682,00 4.682,00 Til butik »
6.495,00 6.495,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi DeLonghi Dinamica ECAM 350.55.B: Denne fuldautomatiske espressomaskine klarer sig rigtig godt i test. Den imponerer testpanelet ved Coffeeness.de, hvor den får 5 ud af 5 stjerner for en overordnet fænomenal præstation. Den er desuden populær blandt køberne hos flere uafhængige netbutikker, deriblandt Amazon.de, hvor den har mere end 100 positive anmeldelser. Køberne roser den blandt andet for at være særdeles nem at anvende, og det indbyggede mælkeskummersystem fungerer rigtig godt. Det indbyggede display og berøringsfølsomme betjeningspanel fungerer desuden rigtig godt, og det er nemt at gennemskue hvad de forskellige knapper bruges til.

Om: DeLonghi Dinamica ECAM 350.55.B er en fuldautomatisk espressomaskine i mellemklassen, hvilket betyder at du får flere funktioner uden at prisen bliver for høj.

På denne model får du således en aftagelig mælkebeholder og automatisk mælkeskummer, således at du kan skumme mælk til mange forskellige kaffespecialiteter ved tryk på kun én eller få knapper.

Betjeningspanelet er berøringsfølsomt, hvilket gør rengøringen nem og enkel. De forskellige knapper er desuden tydeligt markerede, og displayet er diskret med sort baggrund og hvid tekst. Det er desuden muligt at vælge mellem flere forskellige kaffespecialiteter fra den indbyggede menu, og disse brygges automatisk når mælkebeholderen er påmonteret.

Espressomaskinen har kapacitet til 1,8 liter vand i vandtanken, og bønnebeholderen rummer i alt 300 gram.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Beholder til 300 gram bønner
 • Mælkeskummer med aftagelig beholder
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Huskefunktion til 1 profil
 • Automatisk renseprogram og afkalkningsprogram

Melitta Caffeo CI

Melitta-CAFFEO-CI-Espressomaskine

 • Testvinder – Aftonbladet
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer  – Stiftung Warentest

Velegnet til: Dig, der gerne vil have ekstra betjeningskomfort med automatisk mælkeskummer og digitalt display, der ligeledes gør det muligt at huske op til 4 forskellige profiler.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.749,00 4.749,00 Til butik »
4.529,00 10.167,00 Til butik »
9.629,00 11.010,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Melitta Caffeo CI: Espressomaskinen fra Melitta gør det rigtig godt på alle parametre. Det konkluderes i en uafhængig test foretaget af WiseGuide i samarbejde med Aftonbladet, som udnævner maskinen til bedst i test ud af otte forskellige modeller. Den brygger ved korrekte temperaturer, og så er den meget brugervenlig. Der medfølger desuden en ekstern mælkebeholder, som kan klikkes på efter behov.

Om: Melitta Caffeo CI hører til i luksusklassen, og henvender sig til dig der gerne vil nyde lækre kaffespecialiteter af forskellige varianter. Den har en dobbelt bønnebeholder, hvilket giver mulighed for at bruge to forskellige slags kaffebønner i maskinen. Det er blandt andet smart hvis du eksempelvis gerne vil nyde en espresso om morgenen og en almindelig kop sort kaffe om eftermiddagen. Det kan også være at du ønsker at kunne brygge koffeinfri kaffe om aftenen, og med den dobbelte bønnebeholder er det muligt.

Systemet har automatisk rensefunktion, som sørger for at skylle systemet igennem efter behov. Det dobbelte udløb er oplyst, og kan reguleres op til 140 mm hvis du ønsker at bruge store kopper eller glas.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Kværn med beholder til 300 g bønner
 • Automatisk renseprogram
 • Huskeprofil til 4 profiler
 • Indbygget mælkeskummer
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

DeLonghi ECAM 44.660.B

DeLonghi-ECAM-44660-Espressomaskine

 • Testvinder – Råd & Rön

Velegnet til: Dig, der ønsker en testvindende fuldautomatisk espressomaskine med alle gængse funktioner og let betjeningspanel.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.625,00 4.625,00 Til butik »
4.389,00 4.625,00 Til butik »
4.639,00 4.639,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi DeLonghi ECAM 44.660.B: I Sverige klarer DeLonghi maskinerne sig rigtig godt i test. Det gør sig blandt andet gældende for denne model, som hos Råd & Rön får ros for at have en god indbygget mælkeskummer, høj brugervenlighed og en korrekt bryggetemperatur. Tilsammen giver det mulighed for at lave en god kop kaffe uden at få sved på panden, og så er der gode muligheder for at eksperimentere med flere kaffespecialiteter og mængden af mælkeskum. Alt i alt et godt køb til dig der kan lide at drikke forskellige kaffespecialiteter, eller gerne vil imponere familie og venner med deres yndlings-varianter.

Om: DeLonghi Eletta Cappuccino, som maskinen også hedder, er en espressomaskine med fuldautomatisk brygning af espresso og andre kaffespecialiteter. Den har nemlig indbygget mælkeskummer, hvor der blot skal påfyldes mælk, og så er den klar til at brygge cappuccino, macchiato, caffe latte eller hvad du ellers måtte ønske. Derudover har maskinen automatiske rengøringsfunktioner i både bryggeenheden og mælkeskummeren.

På fronten af espressomaskinen er monteret den indbyggede mælkeskummer, en dyse til udtræk af varmt vand til te, kakao eller lignende og damp til at steame mælk med. I bunden er en aftagelig drypbakke, og to udløb gør det muligt at brygge op til to kopper kaffe/espresso ad gangen. På det touch-betjente panel øverst findes en række valgmuligheder, og du kan hele tiden følge med i processen på det digitale to-linjers display.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Beholder til 400 gram bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Automatisk rengøringssystem
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Miele CM 6350

 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Aftonbladet
 • Topscorer – Stiftung Warentest

Velegnet til: Dig, der måske i forvejen har Miele og som ønsker et intuitivt betjeningspanel og en velfungerende maskine i et elegant og stilrent design.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
9.069,00 9.069,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Miele CM 6350: Miele CM 6350 fås i enten hvid eller sort, og den placerer sig i toppen af test hos både Aftonbladet og Stiftung Warentest. Den roses for at være meget brugervenlig, og den leverer god kaffe og espresso med meget fin crema. Den indbyggede mælkeskummer skylles automatisk igennem efter hver dosering, og generelt har Miele CM 6350 mange spændende funktioner – deriblandt justering af alt fra kaffemængde til vandtemperatur. Alt i alt et godt køb for dig der ønsker det bedste af det bedste.

Om: Miele CM 6350 hører til Mieles Generation 6000 espressomaskiner. Det er en luksuriøs fuldautomatisk espressomaskine med integreret mælkeskummer og en række funktioner rettet mod dig der ønsker at tilpasse kaffen nøjagtigt efter din egen smag.

Som det også gælder for flere andre fuldautomatiske espressomaskiner, kan denne model brygge en eller to kopper ad gangen. Du indstiller blot hvad du ønsker at drikke på det berøringsfølsomme betjeningspanel, og derefter brygges de to kopper samtidig. Du kan indstille alle aspekter af bryggeprocessen fra mængde af kaffe per kop (6-14 gram), indstilling af vandtemperatur og indstilling af malegrad. Udløbet kan ikke reguleres, men der er plads til kopper på op til 14 centimeter i højden.

Hvis du skummer mælk til en cappuccino eller cafe latte, sørger maskinen selv for at sende varmt vand gennem alle mælkeledende dele. Det betyder at du ikke selv skal tænke på rengøringen, da maskinen selv gør det løbende.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Indbygget mælkeskummer
 • Automatisk rengøringsprogram
 • Huskefunktion til 10 profiler
 • Passer til glas op til 14 cm.

Siemens EQ.6 Series 500

espressomaskine

 • Topscorer – Test.de

Velegnet til: Dig, der sætter pris på Siemens og gerne vil have en brugervenlig espressomaskine med gode funktioner.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
6.999,00 6.999,00 Til butik »
6.999,00 6.999,00 Til butik »
7.888,00 7.888,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.6 Series 500: Denne fuldautomatiske espressomaskine får en meget høj karakter hos Stiftung Warentest (Test.de) og roses især for sit kompakte ydre og tekniske funktioner. Det er en meget luksuriøs og flot designet maskine med stor vandbeholder og et robust kabinet i rustfrit stål. En rigtig god topmodel.

Om: Siemens EQ.6 Series 500 er en af Siemens’ bedre mellemklassemodeller. Den fuldautomatiske espressomaskine har en masse smarte funktioner, som kan være nyttige for dig der gerne vil kunne tilpasse din kaffeoplevelse på så mange måder som muligt. EQ.6 Series 500 har en stor vandbeholder på 1,7 liter og en keramisk kværn med plads til 300 gram kaffebønner i beholderen, en indbygget mælkeskummer og et yderkabinet i rustfrit stål. Der er desuden et digitalt display, hvorpå du nemt kan vælge den kaffe du ønsker. Der er selvfølgelig også på denne espressomaskine mulighed for at indstille bryggetemperaturen og 8 forskellige smagsstyrker, ligesom den husker indstillinger for op til 2 personer.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,7 liter
 • Beholder til 300 gram bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Huskefunktion til op 2 profiler
 • Automatisk renseprogram og afkalkningsprogram

Bedste luksus-espressomaskiner


DeLonghi PrimaDonna S Evo ECAM 510.55.M

 • Testvinder – Tænk

Velegnet til: Dig der ønsker mere avancerede funktioner og mulighed for app-styring, uden at det bliver alt for dyrt.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.966,00 5.959,00 Til butik »
5.469,00 5.959,00 Til butik »
6.066,00 6.066,00 Til butik »
8.398,00 8.398,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi DeLonghi PrimaDonna S Evo ECAM 510.55.M: Den fuldautomatiske og avancerede DeLonghi PrimaDonna S Evo espressomaskine klarer sig rigtig godt i test, og bliver testvinder hos Forbrugerrådet Tænk. DeLonghi klarer sig generelt godt i test, og derfor er vi ikke i tvivl om at denne espressomaskine er rigtig god. Den roses også af flere købere for at lave en rigtig god espresso, ligesom mælkeskummet bliver lækkert og cremet. Har du en Android- eller iOS-smartphone kan du desuden installere DeLonghi Coffee Link og styre espressomaskinen fra din smartphone. Du får også nyttige tips og hjælp til den løbende rengøring og vedligeholdelse, så maskinen altid er i god stand. Med andre ord er denne fuldautomatiske espressomaskine det perfekte valg for dig, der ønsker lidt mere luksus i hverdagen.

Om: DeLonghi PrimaDonna S Evo ECAM 510.55.M er en avanceret fuldautomatisk espressomaskine med indbygget mulighed for app-styring, så du med din smartphone i hånden kan betjene de forskellige funktioner og brygge en kop kaffe uden at være i nærheden af den.

De fleste ydre detaljer er af rustfrit stål, og betjeningspanelet består af både knapper og et display hvorpå du har adgang til menuerne og alle indstillingsmulighederne. Ved hjælp af appen til Android- og iOS-enheder får du også tips og råd omkring rengøring og vedligeholdelse. Der er forprogrammeret 8 forskellige kaffespecialiteter.

I denne fuldautomatiske espressomaskine findes en vandbeholder på 1,8 liter og en bønnekværn med plads til 250 gram bønner, hvilket er tilstrækkeligt for en husstand med 2-3 kaffedrikkere.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Beholder til 250 gram bønner
 • Mælkeskummer: Ja, automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 3 profiler
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Indbygget WiFi – bruges sammen med Coffee Link appen

Siemens EQ.9 Connect

 • Editor’s Choice – Tech-Test
 • 5/6 stjerner – Gastromand
 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Feinschmeckeren der vil have det bedste af det bedste, sammen med nyeste teknologi og mulighed for app-styring.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
11.799,00 12.398,00 Til butik »
11.799,00 12.398,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.9 Connect: Dette er en af de mest avancerede fuldautomatiske espressomaskiner på markedet. Den klarer sig fantastisk i test, hvor den blandt andet roses for at brygge en fantastisk kaffe med god smag og perfekt fylde. Køberne er også generelt positive, og roser ligeledes maskinen for at lave en god kaffe og være nem at bruge. Som noget nyt kan du koble EQ.9 Connect til dit hjemmenetværk via Siemens Home Connect appen, som giver dig et samlet overblik over dine hvidevarer med WiFi-opkobling. Det betyder eksempelvis at du kan betjene din espressomaskine via din smartphone, og for den teknologibevidste forbruger er den det rene guf.

Om: Siemens EQ.9 Connect er Siemens’ flagskib blandt fuldautomatiske espressomaskiner, og p.t. eneste model med WiFi og opkobling til Home Connect appen. Den kan således betjenes via din smartphone, så du kan lave kaffe uden at rejse dig fra sofaen.

Med EQ.9 Connect får du mulighed for at finjustere alt. Den har desuden todelt bønnebeholder, hvilket eksempelvis er nyttigt hvis du både bruger mørk- og mellemristede kaffebønner. Der er plads til henholdsvis 200 og 235 gram i den todelte beholder. For at flere kan betjene den fuldautomatiske espressomaskine hurtigt og nemt, har Siemens gjort det muligt at lagre op til 6 kaffeprofiler på maskinen. Det betyder at du med tryk på en knap kan hente dine favoritindstillinger og brygge en kop kaffe der passer præcis til din smag.

Udover den store todelte bønnebeholder, er der også en vandtank på 2,3 liter. Den er således velegnet til husholdningen med 3-4 kaffedrikkere.

Specifikationer:

 • Vandtank på 2,3 liter
 • Beholder til 200 + 235 gram bønner
 • Mælkeskummer med integreret aftagelig beholder
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Huskefunktion til 6 profiler
 • Automatisk renseprogram og afkalkningsprogram
 • Indbygget WiFi – kan betjenes med app

DeLonghi PrimaDonna Exclusive ESAM 6900.M

 • Topscorer – TrustedReviews

Velegnet til: Det mindre kontor eller husstanden, der ønsker en god fuldautomatisk espressomaskine med mange muligheder.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.591,00 7.591,00 Til butik »
7.211,00 7.591,00 Til butik »
7.591,00 7.591,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi DeLonghi PrimaDonna Exclusive ESAM 6900.M: Denne fuldautomatiske espressomaskine er yderst populær blandt køberne, der generelt er meget glade for den. De roser den blandt andet for at brygge lækker kaffe og lave lækkert mælkeskum, men den er også nem at betjene og holde ren. Testpanelet hos TrustedReviews er enig i købernes betragtninger, og tilføjer desuden at espressomaskinen har mange tilpasningsmuligheder og smart betjeningspanel med knapper designeret til de mest populære varme drikke. Et godt valg til det lille kontor eller hjemmet, hvor hele familien skal kunne nyde varme drikke nemt og hurtigt.

Om: DeLonghi PrimaDonna Exclusive ESAM 6900.M er en fuldautomatisk espressomaskine, der befinder sig i luksusklassen. Det skyldes blandt andet det digitale display og de mange tilpasningsmuligheder, men også at der kan laves andet end kaffespecialiteter i denne maskine. Den har nemlig også en varm kakao-funktion, hvilket betyder at børn også kan få glæde af maskinen.

Den fuldautomatiske espressomaskine fra DeLonghi har en bønnebeholder med plads til 250 gram bønner, samt vandbeholder med plads til 1,4 liter. Det er tilstrækkeligt til den mindre husstand eller kontoret med 1-2 kaffedrikkere. Udløbet kan desuden justeres fra 8,8 til 14 centimeter, hvorved der både kan bruges små og store krus.

I maskinen findes også et automatisk mælkeskummersystem samt aftagelig mælkebeholder, der gør det muligt at fremstille forskellige kaffespecialiteter med mælk blot ved at trykke på en enkelt knap.

Der er huskefunktion til 6 profiler.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,4 liter
 • Beholder til 250 gram bønner
 • Mælkeskummer med aftagelig beholder
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Huskefunktion til 6 profiler
 • Automatisk renseprogram og afkalkningsprogram
 • Kakao-funktion

Dyre fuldautomatiske espressomaskiner er ikke altid bedre

En fuldautomatisk espressomaskine behøver ikke nødvendigvis at være dyr for at være god. Den høje pris betaler du typisk for et særligt design eller en række ekstra funktioner. Vi ser blandt andet eksempler på dette i uafhængige tests, hvor flere dyre espressomaskiner dumper på grund af ringe smag og besværlige funktioner. En høj pris er således ikke altid garant for en god kaffeoplevelse.

Nogen funktioner kan dog være gode at betale ekstra for – eksempelvis automatisk mælkeskummer, huskefunktion og meget andet. Det er ofte et spørgsmål om behov og personlig smag.

En god espressomaskine skal helt grundlæggende kunne opfylde følgende kriterier:

 • Korrekt bryggetemperatur
 • Korrekt dosering af kaffepulver
 • Ensartet maling af bønner
 • Hurtig og støjsvag brygning
 • God smag i kaffen
 • Evt. god konsistens i mælkeskum

Overvej hvilke ekstra-funktioner du har brug for

Dette gælder for alle fuldautomatiske espressomaskiner: Jo flere funktioner de har, jo længere tid går der med rengøring og vedligeholdelse. Har den eksempelvis indbygget mælkeskummer, så skal du sørge for at være grundig med rengøringen, og bruger du postevand skal du sørge for at afkalke maskinen regelmæssigt. Vandet i Danmark er nemlig meget kalkholdigt, og det går blandt andet ud over espressomaskinerne. Gode ekstra-funktioner er blandt andet justering af vand- og kaffemængde, automatisk rengøring og automatisk sluk-funktion.

Disse funktioner er gode at have:

 • Automatisk rengøringsprogram
 • Automatisk sluk funktion
 • Mælkeskummer (evt. manuel hvis du ikke bruger det så ofte)
 • Justering af vand- og kaffemængde
 • Personlige smagsprofiler til alle i husstanden

Testkilder

Vi undersøger løbende de europæiske forbrugermagasiner og testportaler, for at finde de bedste produkter. Således overvåger vi også løbende en række websites, for at finde nye tests af fuldautomatiske espressomaskiner. Herunder kan du læse mere om, hvilke testresultater der har haft indflydelse på vores anbefalinger:

Coffeeness

Coffeeness er en tysk kaffeportal, hvor du finder tests og ekspertanmeldelser af et stort antal fuldautomatiske espressomaskiner. Eksperten ved navn Arne tester maskinerne med stor entusiasme, og redegører i detaljer for hver enkelt model.

Til denne artikel har vi kigget nærmere på følgende tests:

I alle tests får du detaljerede billeder og eventuelt videoer af maskinerne, hvordan de fungerer i praksis og hvad de er gode/dårlige til. Det hele er gratis og frit tilgængeligt.

TrustedReviews (7. marts 2018)

Test af DeLonghi PrimaDonna Exclusive ESAM 6900.M.

I denne test kigges der nærmere på ovennævnte fuldautomatiske espressomaskine. Der gennemgåes følgende punkter:

 • Introduktion
 • Design og funktioner
 • Kaffens smag
 • Konklusion

Det konkluderes i denne test, at espressomaskinen er et rigtig godt valg. Designet er gennemført, og den har mange spændende funktioner.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

Testfakta (29. januar 2018)

Hos svenske Testfakta er 7 fuldautomatiske espressomaskiner med mælkeskummer blevet testet med formålet at finde den bedste maskine.

I testen er kriterierne fordelt således:

 • Espressoens smag 50 %
 • Betjening og funktioner 30 %
 • Mælkeskummer 20 %

Melitta Caffeo Passione One Touch ender med at blive testens vinder med en bedømmelse på 4,5 ud af 5. Den klarer sig således rigtig godt i testen, og der er et godt stykke vej ned til andenpladsen, som får 3,5 ud af 5.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta, hvor du også kan se et skema over alle de testede modeller og bedømmelsen af disse.

Forbrugerrådet Tænk (23. januar 2018)

Forbrugerrådet Tænk har i januar 2018 opdateret deres test af fuldautomatiske espressomaskiner, så den ny indeholder testresultater for 38 forskellige modeller.

Espressomaskinerne er testet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Mælkeskum 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Brygning i 2 kopper samtidig 5 %
 • Manual 5 %

Testen viser, at fuldautomatiske espressomaskiner generelt klarer sig godt, men enkelte modeller stikker alligevel ud fordi de klarer sig bedre end gennemsnittet. Det drejer sig både om dyre og billige modeller, og i alt bliver 4 fuldautomatiske espressomaskiner bedst i test.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk. Her kan du blandt andet læse hvordan de enkelte modeller klarer sig, og hvorfor de rangeres som de gør.

Tech-Test (25. september 2017)

Test af Siemens EQ.9 Connect.

I denne test har Tech-Test set nærmere på Siemens’ topmodel p.t., og det er der kommet en detaljeret artikel ud af.

I testen kan du læse nærmere om betjeningen af espressomaskinen, dens funktioner og meget mere.

Espressomaskinen klarer sig så godt, at det udløser en Gold- og en Editor’s Choice-award. Den får nemlig en samlet bedømmelse på 95 %, og roses for at være en fantastisk kaffemaskine.

Hele testen kan læses gratis hos Tech-Test.

Gastromand (15. april 2017)

Test af Siemens EQ.9 Connect.

I april 2017 udgav Gastromand en test af Siemens nuværende flagskib, EQ.9 Connect. I testen gennemgås følgende elementer:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Kvalitet og design
 • Praktisk test
 • Rengøring
 • Konklusion

I testen, som er foretaget af Familiefar, ender den fuldautomatiske espressomaskine med at få stor ros. Den opnår 5 ud af 6 stjerner, da den blandt andet laver en rigtig god kaffe.

Du kan læse hele testen gratis hos Gastromand, hvor du kan se billeder og læse i detaljer hvad den er god og dårlig til.

Råd & Rön (2. november 2016)

I november 2016 har Råd & Rön fået testet 24 nye espressomaskiner. Alle modellerne er blevet vurderet af et panel på 30 personer, som har fået til opgave at vurdere hver enkelt maskine ved en blindsmagning og vurdering af udseende m.m.

I forbindelse med bedømmelsen og rangeringen af espressomaskinerne, indgår følgende kriterier i den samlede bedømmelse:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Mælkeskum 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Brygning i 2 kopper samtidig 5 %
 • Manual 5 %

I testen bliver en af de dyreste fuldautomatiske espressomaskiner også bedst i test, men flere billigt modeller er også med i opløbet. Testvinderen er DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS, som klarer sig rigtig godt. Det vurderes dog at en espressomaskine som Philips 3000 series HD8821 og Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk, som kun koster en sjettedel i forhold til testvinderen, også er et rigtig godt køb. Det vurderes på baggrund af den samlede bedømmelse, som kun er henholdsvis 2 og 9 point lavere end testvinderen.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette et betalt medlemsskab til Råd & Rön.

Berlingske (17. januar 2016)

Hos Berlingskes Livsstil-sektion har man i januar 2016 udgivet en test af 5 forskellige fuldautomatiske espressomaskiner, hvoraf en enkelt er en auto-manuel model.

Hver maskine er bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Kaffens smag
 • Design
 • Brugervenlighed

Enkelte af maskinerne får en hård medfart, fordi de ikke formår at bringe kaffen op på et niveau svarende til prismærket. Sage The Oracle ender med at vinde, men også Melitta Caffeo Barista klarer sig godt og får en god samlet bedømmelse i testen.

Testen kan læses gratis hos Berlingske.

Aftonbladet (22. oktober 2015)

Aftonbladet har testet 6 forskellige fuldautomatiske espressomaskiner i samarbejde med WiseGuide og en kaffeekspert. Testpanelet kan i testen konstatere, at maskinerne har svært ved at holde de korrekte temperaturer. Dette kan forværre kaffens smag og tilføre en bitter nuance.

Hver maskine har brygget fire kopper kaffe lige efter hinanden, for at finde ud af hvordan de holder en fast gennemsnitstemperatur. Derudover er mælkeskummerne blevet testet og vurderet, for at finde ud af om konsistensen er skummet er tæt og lækker.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Betjening
 • Kapacitet
 • Ydeevne

Testvinderen bliver DeLonghi Eletta Cappuccino TOP, da den leverer en optimal bryggetemperatur ved alle fire brygninger. Den har en god rummelig beholder og så er den nem at betjene. Miele CM 6310 klarer sig også rigtig godt, og ender med at blive testens mest brugervenlige espressomaskine.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Tech-Test (9. april 2015)

Test af Saeco GranBaristo Avanti.

Tech-Test har i april 2015 testet ovennævnte fuldautomatiske espressomaskine. I testen gennemgås følgende punkter:

 • Fornemmelse og følelse
 • Funktioner og brugervenlighed
 • Kommer kaffefuglene til at synge?
 • Er GranBaristo Avanti pengene værd?

Den samlede vurdering ender på 85 %, hvilket udløser en bronze-award. Den får generelt ros for at være et spændende produkt, omend en smule dyr. Den ender dog med at blive anbefalet, på grund af de mange muligheder der følger med i prisen.

Hele testen kan læses gratis hos Tech-Test.

Klikk.no (4. marts 2015)

Klikk.no er et norsk baseret forbrugermagasin, som er opdelt i flere sektioner. Bolig-sektionen har således foretaget en test af 5 fuldautomatiske espressomaskiner, med henblik på at finde maskinen, der laver den bedste kaffe. Til den praktiske og sensoriske del af testen har magasinet udvalg de to eksperter, Tøri Lindvik og Jørgen Lindvik, som dagligt er at finde bag roret i det norske kafferisteri Den Gyldne Bønne.

De enkelte espressomaskiner er blevet testet med gode mellemristede kaffebønner, som stiller ekstra høje krav til de fuldautomatiske espressomaskiners kunnen. Det er nemlig en udfordring for selv dyre espressomaskiner at trække den rette mængde aromaer ud af de enkelte kaffebønner, hvilket i sidste ende afgør om kaffen bliver god eller bitter. Der er i den praktiske test blevet lavet både sort kaffe, espresso og cappuccino, hvorefter de enkelte smagsvarianter er blevet vurderet enkeltvis. På cappuccinoen er mælkeskummet ligeledes blevet vurderet. I et forsøg på at ramme den perfekte kaffesmag, er malingsgraden også blevet vurderet og finjusteret på de enkelte modeller.

Udover kaffens smag er maskinernes brugervenlighed også blevet testet. Det er blevet gjort ved at teste de enkelte modeller i en uges tid, hvor de er indgået i den daglige husholdning og udsat for lidt af hvert. Støjniveauet er desuden blevet målt, og som en del af brugervenligheden er det også blevet undersøgt hvor nemme maskinerne er at rengøre og vedligeholde.

De fuldautomatiske espressomaskiner blev således vurderet ud fra følgende hovedkriterier:

 • Kaffens smag
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau

Testens vinder blev DeLonghi Eletta ECAM 45.760.W, der også er den billigste blandt de 5 testede modeller. Den vinder især fordi den brygger kaffen med den bedste smag, hvilket også er det vigtigste kriterie i testen. Brugervenligheden er ikke helt i top, men kan du leve med at maskinen er en smule besværlig at rengøre, så kan du til gengæld få en rigtig god kop kaffe. Miele CM6310 er ligeledes topscorer, da den både er brugervenlig og brygger en god kaffe, som dog læner sig mod den skarpe side. Cappuccinoen er til gengæld rigtig god. Siemens EQ.6 klarer sig også godt i testen, og udmærker sig især på at være meget brugervenlig og nem at rengøre.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Råd & Rön (24. november 2014)

Det store svenske testmagasin Råd & Rön har testet 28 fuldautomatiske espressomaskiner og fundet 2 testvindere og en enkelt “Godt køb” anbefaling. Testen er udført i samarbejde med flere andre europæiske testorganisationer, og bygger på følgende kriterier:

 • Brugervenlighed 30 procent
 • Kaffens smag 20 procent
 • Temperatur 15 procent
 • Bryggetid 15 procent
 • Strømforbrug 10 procent
 • Mælkeskumning 5 procent
 • Manual 5 procent

Som det kan konstateres ud fra ovennævnte kriterier, er brugervenligheden vægtet højt i deres test, og det er der en god grund til: Fuldautomatiske espressomaskiner skal nemlig være lette at bruge, da det er hele formålet med dem. Derfor har man kigget ekstra meget på funktioner og enkeltheden.

I testen ender DeLonghi ECAM.21.117.B og ECAM.44.660.B på førstepladserne, mens både Siemens og Bosch espressomaskinerne kommer lige i hælene på dem.

Du kan læse hele testen på Råd & Röns hjemmeside mod betaling af 45 SEK.

Stiftung Warentest (20. november 2014)

Hos europas største testportal, Stiftung Warentest (Test.de), har de testet hele 41 fuldautomatiske espressomaskiner – seneste parti er testet den 20. november, men ellers er en del af maskinerne testet i tidligere år. Der sorteres løbende udgående modeller fra testen, så den er hele tiden opdateret med de modeller som markedsføres (primært i Tyskland).

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Kaffens smag
 • Funktioner
 • Brugervenlighed
 • Holdbarhed
 • Sikkerhed
 • Strømforbrug

Der gives en helhedsbedømmelse ud fra ovennævnte kriterier, og det er denne bedømmelse der afgør placeringerne i forhold til hinanden. Også på Test.de placerer DeLonghi sig i toppen, men også Philips Saeco bliver testvinder. Siemens og Bosch placerer sig ligeledes i toppen med flere af deres fuldautomatiske espressomaskiner, og Miele har en enkelt model med i deres Generation 6000 serie.

Hele testen kan læses hos Test.de mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Aftonbladet (24. september 2012)

Den uafhængige svenske testorganisation har testet 8 forskellige fuldautomatiske espressomaskiner. I testen er kaffen blevet vurderet ud fra dens smag og konsistens, ligesom der er forsøgt skummet mælk for at se hvor godt maskinerne brygger forskellige kaffespecialiteter.

I testen indgår følgende kriterier desuden:

 • Kapacitet
 • Design
 • Funktioner
 • Kvalitet
 • Pris

I testen, som omfatter premium espressomaskiner af lidt dyrere klasse, bliver Melitta CAFFEO CI bedst i test med en samlet bedømmelse på 5/5. Den klarer sig godt på alle punkter, da den brygger kaffen ved korrekte temperaturer samtidig med at den er nem at bruge. Mælkeskummeren fungerer også godt, og det er en fordel at bønnebeholderen kan deles i to.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Testfakta (25. oktober 2008)

Svenske Testfakta har tilbage i 2008 testet 9 forskellige fuldautomatiske espressomaskiner, som alle henvender sig til private forbrugere. I testen bliver det gjort klart, at de fuldautomatiske espressomaskiner først og fremmest har svært ved at brygge en god kop espresso. Enkelte modeller klarer sig dog generelt godt.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Brygning af espresso
 • Brygning af lungo
 • Skumning af mælk
 • Kvalitet og design
 • Hastighed
 • Brugervenlighed

Som det kan ses på kriterierne, er der fokus på brygning af espresso og lungo, men også de generelle egenskaber.

Testens vinder bliver Jura Impressa J5, mens både Electrolux Caffé Grande og Siemens Surpresso S70 kommer lige efter, med positive udtalelser.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta og gå i dybden med resultatet.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

6 kommentarer

 1. Jeg drikker aldrig espresso, men ønsker mig en maskine der kan lave perfekt skum, så jeg kan lave cappuccino og machiato. Men jeg har lidt svært ved at overskue hvilken der laver det bedste og varmt skum? Jeg har gigt i hænderne så kan ikke steame selv.

  • Thomas Svar

   Hej Charlotte

   Espressomaskinerne i mellemklasse-segmentet kan alle lave et godt mælkeskum. Det laves ikke helt på samme måde som på en professionel baristamaskine, men det opvarmes dog med damp og har således stadig en god og let konsistens.

   Hvis du ikke ønsker at investere i en stor fuldautomatisk espressomaskine blot for at få mælkeskummer-funktionen, kan du også bare investere i en mælkeskummer. De fås normalt fra få hundrede kroner og opefter, og vi har samlet nogle af de bedste modeller i denne artikel:
   https://bomagasinet.dk/maelkeskummer-test-de-bedste-maelkeskummere/

   Jeg håber du kan finde hvad du søger.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. Super fedt indlæg med godt oversigt. Er det muligt at I laver en oversigt over forskellige kaffetests, evt. test af kaffeabonnementer?

  Jeg kunne godt tænke mig at se nogle reviews af ØNSK Kaffe, http://www.ønsk.dk , Kaffe kollektivet , Risteriet, just coffeee, mfl.

  • Thomas Svar

   Tak for rosen.

   Det er ikke umiddelbart noget vi har planer om, men det lyder nu ellers spændende. Jeg har noteret det ned.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 3. Er det muligt at få oplyst hvorvidt maskinerne magter at lave en americano ved et enkelt tryk på knappen, flere tryk, eller slet ikke?

  • Thomas Svar

   Hej Martin

   Når der brygges en “normal” kop kaffe på en espressomaskine, er det typisk en americano der fremstilles. Americano er jo blot et espresso-shot med ekstra vand, og på espressomaskinerne har du typisk mulighed for (i større eller mindre grad) selv at justere styrken og mængden af kaffe og vand.

   Nogle maskiner gør det mere automatiseret end andre, og det handler i de fleste tilfælde om hvor meget den koster. Jo dyrere maskinen er, jo mere automatisering får du som regel.

   Hvis du er interesseret i en specifik espressomaskine, kan jeg anbefale dig at tjekke producentens hjemmeside. Der kan du normalt finde en brugsanvisning, hvori du kan få detaljerede informationer om præcis hvad du kan fremstille.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar