Fuldautomatiske espressomaskiner er populære som aldrig før, og med god grund. Du skal blot sørge for at påfylde dine yndlingskaffebønner, vand og eventuelt mælk, hvorefter du trykker på en enkelt knap for at få serveret en varm kop kaffe. Det hele tager få sekunder, så det er nemt og hurtigt når du har travlt.

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste testresultater og ekspertanmeldelser for at finde de 10 bedste fuldautomatiske espressomaskiner lige nu. Se dem alle herunder, hvor du også får et par gode råd med på vejen.

Herunder er vores top 3 anbefalinger:

DeLonghi Magnifica S – billig, brugervenlig og bedst i test

delonghi-ecam21117b-espressomaskine
Bedst i test: Den lille fuldautomatiske Magnifica S espressomaskine fra DeLonghi leverer en toppræstation og bliver bedst i test hos Råd & Rön.
Bedste pris: 2.269,00 (Skousen)

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi DeLonghi Magnifica S: Den fuldautomatiske espressomaskine fra den italienske producent DeLonghi laver så god espresso, at den bliver bedst i test hos Råd & Rön. Flere købere roser ligeledes maskinen for at lave god kaffe, og så er den samtidig billig. De vigtigste begrundelser for det gode testresultat er den korrekte bryggetemperatur og den høje brugervenlighed. Det er vigtige parametre for dig, der ønsker en fuldautomatisk espressomaskine der laver god kaffe uden al besværet. Der er desuden monteret en steamer, så du kan skumme mælk til kaffespecialiteter. Alt i alt en rigtig god allround espressomaskine til hele familien.

Om: Den kompakte Magnifica S espressomaskine er fuldautomatisk med højdejusterbart udløb. Det betyder, at du både kan brygge espressoshots og almindelig kaffe, da udløbet blot tilpasses efter koppens størrelse. Derudover kan du justere på mængden af kaffe og vand i hver kop, så du kan tilpasse maskinen lige efter din smag.

Magnifica S er desuden i stand til at brygge 2 kopper ad gangen ved hjælp af dobbelt-udløbet, og skulle du glemme at slukke maskinen så er den udstyret med automatisk sluk funktion. Der er desuden en tænd/sluk knap, så du kan slukke maskinen helt og spare på strømmen.

Den indbyggede kaffekværn har en beholder til 200 gram kaffebønner, hvilket svarer til ca. 30 kopper kaffe eller espresso.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Beholder til 200 gram bønner
 • Manuel mælkeskummer
 • Automatisk renseprogram
 • Autosluk
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.389,00 kr. 0,00 kr. 2.269,00 kr. Til butik »
2.389,00 kr. 0,00 kr. 2.269,00 kr. Til butik »
2.338,00 kr. 0,00 kr. 2.338,00 kr. Til butik »

Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk – kompakt topscorer anbefales som godt køb

Melitta-Caffeo-Solo-Perfect-Milk-Espressomaskine2
Godt køb: Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk er både billig, kompakt og rigtig god. Den anbefales som et godt køb af Råd & Rön, hvor den får en høj samlet bedømmelse.
Bedste pris: 2.935,00 (Wupti)

 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk: Den lille espressomaskine fra Melitta imponerer testpanelet hos Råd & Rön. Den klarer sig næsten lige så godt som en model der er 6 gange dyrere, og derfor anbefales den som et godt køb. CAFFEO SOLO & Perfect Milk er en kompakt espressomaskine med en bredde på kun 20 centimeter, og alligevel kan den lave op til 2 kopper kaffe ad gangen, ligesom den både kan varme og skumme mælk automatisk via den indbyggede dyse. Alt i alt et rigtig godt køb til dig der typisk laver en enkelt eller to kopper kaffe i løbet af dagen.

Om: Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk er en lille espressomaskine med et kompakt design. Dens bredde er på kun 20 centimeter, og derfor fylder den ikke meget på køkkenbordet. Af samme grund er kapaciteten også i den lave ende med en vandtank på 1,2 liter og en beholder til 125 gram kaffebønner.

Den indbyggede mælkedyse kan både skumme og opvarme mælken, og du kan selv vælge hvad du foretrækker ved at dreje på en knap på selve udløbet. Den fungerer ved at du stikker en slange direkte i mælkekartonen, hvorefter den trækker en passende portion mælk op.

Espressomaskinen betjenes fra fronten, hvor et oplyst display viser dine valg. Til venstre kan du justere doseringen, mens du til højre kan justere kaffens styrke og temperatur. Du kan også slukke espressomaskinen helt, så den ikke bruger unødig strøm i standby-tilstand. Når du tænder maskinen igen, vil den stadig huske dine personlige indstillinger.

Der er indbygget renseprogram, som automatisk skyller maskinen igennem efter behov. Det er selvfølgelig også muligt at skulle maskinen ad og afmontere bryggeenheden, når du engang imellem skal rengøre den i dybden.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,2 liter
 • Maleværk med beholder til 125 g bønner
 • Automatisk renseprogram
 • Indbygget mælkeskummer
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.935,00 kr. 0,00 kr. 2.935,00 kr. Til butik »
2.961,00 kr. 0,00 kr. 2.961,00 kr. Til butik »
3.299,00 kr. 0,00 kr. 3.299,00 kr. Til butik »
3.290,00 kr. 29,00 kr. 3.319,00 kr. Til butik »

Siemens TK53009 – billig og anbefalet i svensk test

Siemens-tk53009-Fuldautomatisk-Espressomaskine
Godt køb: Siemens TK53009 får en meget høj samlet bedømmelse og købsanbefaling hos svenske Råd & Rön. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 3.998,00 (KitchenOne)

 • Godt køb – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens TK53009 (Surpresso Compact): Siemens TK53009 får en købsanbefaling og kåres som “Godt køb” af svenske Råd & Rön, ligesom tilfredse kunder hos både Skousen og Whiteaway roser denne fuldautomatiske espressomaskine for at levere et rigtig godt resultat i forhold til den lave pris. Du kan desuden udtage varmt vand til f.eks. te, så du ikke behøver elkedel til dette. Temperaturen på kaffen er god, og maskinen er nem og enkel at betjene.

Om: Siemens Surpresso Compact TK53009 er en billig fuldautomatisk espressomaskine, som får en god bedømmelse i svensk test. Den har en indbygget kaffekværn med beholder til 250 gram bønner og en vandbeholder på 1,8 liter. Den har en simpel anordning, der gør det muligt at skumme frisk mælk. TK53009 har knapper så du kan udtage både espresso eller større kopper sort kaffe, og med mælkeskummeren kan du lave en række kaffespecialiteter. Der er desuden drypbakke under udløbet, og kabinettet er lavet i blankt sort plast. Du kan justere højden på udløbet, så du både kan benytte høje og lave glas/kopper.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Kaffekværn med beholder til 250 g bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.998,00 kr. 0,00 kr. 3.998,00 kr. Til butik »

Philips HD8821 – alsidig testvinder til fornuftig pris

philips-hd8821-espressomaskine
Bedst i test: Philips HD8821 klarer sig rigtig godt i test, og anbefales af Tænk og Råd & Rön. Det er en billig fuldautomatisk espressomaskine med mange nyttige funktioner.
Bedste pris: 2.899,00 (Skousen)

 • Testvinder – Tænk
 • Godt køb – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Philips HD8821: En god fuldautomatisk espressomaskine behøver ikke være dyr, hvilket bekræftes i flere uafhængige testresultater. Philips HD8821 klarer sig faktisk bedre end mange dyrere modeller, og scorer blandt andet højt på kaffens smag, crema, bryggetemperatur og mælkeskummeren. Det er med andre ord en rigtig fin allround-maskine, der kan lidt af hvert. Denne fuldautomatiske espressomaskine er derfor velegnet til husstanden med forskellige behov.

Om: Philips HD8821 er en fuldautomatisk espressomaskine, som både brygger almindelig kaffe og espresso. Det sker ved tryk på en knap øverst på maskinen, hvorefter den brygger den valgte type. Det højdejusterbare udløb gør det muligt at brygge kaffen i glas med op til 15 centimeters højde, og den indbyggede mælkeskummer kan bruges når du skal lave forskellige kaffespecialiteter.

Den indbyggede keramiske kværn kan finjusteres i 5 trin, så du kan tilpasse malegraden til de bønner du bruger. Beholderen har plads til 250 gram bønner, og derudover er der en beholder med plads til 1,8 liter vand. Med denne fuldautomatiske espressomaskine bliver du i stand til at lave op mod 15 kopper, inden du skal tømme spildbakken for vand og kaffegrums. Til den daglige renholdelse er der automatiske rengøringsprogrammer, som maskinen selv afvikler. Bryggeenheden kan desuden tages ud af maskinen, når du skal foretage mere dybdegående rengøring.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Bønnebeholder til 250 gram bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Automatisk renseprogram
 • Autosluk
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.899,00 kr. 0,00 kr. 2.899,00 kr. Til butik »
2.899,00 kr. 0,00 kr. 2.899,00 kr. Til butik »
2.899,00 kr. 0,00 kr. 2.899,00 kr. Til butik »

Melitta CAFFEO CI – brugervenlig testvinder med ekstern mælkeskummer

Melitta-CAFFEO-CI-Espressomaskine
Bedst i test: Melitta CAFFEO CI brygger en god kaffe ved korrekte temperaturer, og klarer sig godt på alle parametre. Det konkluderes i svensk test, hvor den opnår bedste bedømmelse.
Bedste pris: 4.271,00 (Wupti)

 • Testvinder – Aftonbladet
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer  – Stiftung Warentest

Derfor anbefaler vi Melitta CAFFEO CI: Espressomaskinen fra Melitta gør det rigtig godt på alle parametre. Det konkluderes i en uafhængig test foretaget af WiseGuide i samarbejde med Aftonbladet, som udnævner maskinen til bedst i test ud af otte forskellige modeller. Den brygger ved korrekte temperaturer, og så er den meget brugervenlig. Der medfølger desuden en ekstern mælkebeholder, som kan klikkes på efter behov.

Om: Melitta CAFFEO CI hører til i luksusklassen, og henvender sig til dig der gerne vil nyde lækre kaffespecialiteter af forskellige varianter. Den har en dobbelt bønnebeholder, hvilket giver mulighed for at bruge to forskellige slags kaffebønner i maskinen. Det er blandt andet smart hvis du eksempelvis gerne vil nyde en espresso om morgenen og en almindelig kop sort kaffe om eftermiddagen. Det kan også være at du ønsker at kunne brygge koffeinfri kaffe om aftenen, og med den dobbelte bønnebeholder er det muligt.

Systemet har automatisk rensefunktion, som sørger for at skylle systemet igennem efter behov. Det dobbelte udløb er oplyst, og kan reguleres op til 140 mm hvis du ønsker at bruge store kopper eller glas.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Maleværk med beholder til 300 g bønner
 • Automatisk renseprogram
 • Indbygget mælkeskummer
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.271,00 kr. 0,00 kr. 4.271,00 kr. Til butik »
4.466,00 kr. 0,00 kr. 4.499,00 kr. Til butik »
4.466,00 kr. 0,00 kr. 4.499,00 kr. Til butik »

DeLonghi ECAM 44.660 B – testvinder og nem at betjene

DeLonghi-ECAM-44660-Espressomaskine
Bedst i test: DeLonghi ECAM 44.660 B er bedst i svensk test. Råd & Rön roser blandt andet maskinen for at brygge ved korrekt temperatur og være nem at bruge.
Bedste pris: 4.990,00 (Wupti)

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi DeLonghi ECAM 44.660 B: I Sverige klarer DeLonghi maskinerne sig rigtig godt i test. Det gør sig blandt andet gældende for denne model, som hos Råd & Rön får ros for at have en god indbygget mælkeskummer, høj brugervenlighed og en korrekt bryggetemperatur. Tilsammen giver det mulighed for at lave en god kop kaffe uden at få sved på panden, og så er der gode muligheder for at eksperimentere med flere kaffespecialiteter og mængden af mælkeskum. Alt i alt et godt køb til dig der kan lide at drikke forskellige kaffespecialiteter, eller gerne vil imponere familie og venner med deres yndlings-varianter.

Om: DeLonghi Eletta Cappuccino, som maskinen også hedder, er en espressomaskine med fuldautomatisk brygning af espresso og andre kaffespecialiteter. Den har nemlig indbygget mælkeskummer, hvor der blot skal påfyldes mælk, og så er den klar til at brygge cappuccino, macchiato, caffe latte eller hvad du ellers måtte ønske. Derudover har maskinen automatiske rengøringsfunktioner i både bryggeenheden og mælkeskummeren.

På fronten af espressomaskinen er monteret den indbyggede mælkeskummer, en dyse til udtræk af varmt vand til te, kakao eller lignende og damp til at steame mælk med. I bunden er en aftagelig drypbakke, og to udløb gør det muligt at brygge op til to kopper kaffe/espresso ad gangen. På det touch-betjente panel øverst findes en række valgmuligheder, og du kan hele tiden følge med i processen på det digitale to-linjers display.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Indbygget kværn og beholder til 400 gram bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Automatisk rengøringssystem
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.990,00 kr. 0,00 kr. 4.990,00 kr. Til butik »

Siemens EQ.5 – billig topscorer i svensk test

Siemens-TE501205RW-Espressomaskine
Topscorer: Siemens EQ.5 får en god bedømmelse hos Råd & Rön. Den er nem at bruge og har en automatisk rensefunktion. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 6.199,00 (Coop)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.5: Den prisvenlige Siemens EQ.5 espressomaskine får en meget flot bedømmelse hos Råd & Rön. Den scorer høje karakterer på flere parametre, og klarer sig især godt på brugervenligheden, ved mælkeskumning og bryggetemperatur. Alt i alt får du rigtig meget espressomaskine for pengene, og den er et rigtig godt køb til dig der ønsker at nyde en kaffespecialitet ved særlige lejligheder.

Om: Siemens EQ.5 er en billig fuldautomatisk espressomaskine, der får god bedømmelse i Råd & Röns test. Den har indbygget vandpumpe med et tryk på 15 bar, en aftagelig vandtank med kapacitet til 1,7 liter og en keramisk kaffekværn med bønnebeholder til 300 g kaffebønner. Der er ikke noget display, men du kan betjene maskinen ved hjælp af en drejeknap og en række knapper, som lyser op når de er valgt til. Og så kan du justere udløbet i op til 15 centimeters højde, så det passer til både høje og lave glas/kopper. Den har desuden et helautomatisk afkalknings- og rengøringsprogram, som maskinen kører mellem hver brygning. Den renser automatisk sig selv når den tændes og slukkes.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,7 liter
 • Kaffekværn med beholder til 300 g bønner
 • Automatisk rense- og afkalkningsprogram
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
6.199,00 kr. 0,00 kr. 6.199,00 kr. Til butik »

Miele CM 6110 – stilren og brugervenlig topscorer

miele-cm6110-hvid-espressomaskine
Topscorer: Miele CM 6110 klarer sig rigtig godt i både svensk og tysk test, hvor testpanelerne har indtryk af at det er en brugervenlig espressomaskine i høj kvalitet.
Bedste pris: 7.176,00 (Wupti)

 • Topscorer – Aftonbladet
 • Topscorer – Stiftung Warentest

Derfor anbefaler vi Miele CM 6110: Miele CM 6110 fås i enten hvid eller sort, og den placerer sig i toppen af test hos både Aftonbladet og Stiftung Warentest. Den roses for at være meget brugervenlig, og den leverer god kaffe og espresso med meget fin crema. Den indbyggede mælkeskummer skylles automatisk igennem efter hver dosering, og generelt har Miele CM 6110 mange spændende funktioner – deriblandt justering af alt fra kaffemængde til vandtemperatur. Alt i alt et godt køb for dig der ønsker det bedste af det bedste.

Om: Miele CM 6110 hører til Mieles Generation 6000 espressomaskiner. Det er en luksuriøs fuldautomatisk espressomaskine med integreret mælkeskummer og en række funktioner rettet mod dig der ønsker at tilpasse kaffen nøjagtigt efter din egen smag.

Som det også gælder for flere andre fuldautomatiske espressomaskiner, kan denne model brygge en eller to kopper ad gangen. Du indstiller blot hvad du ønsker at drikke på det berøringsfølsomme betjeningspanel, og derefter brygges de to kopper samtidig. Du kan indstille alle aspekter af bryggeprocessen fra mængde af kaffe per kop (6-14 gram), indstilling af vandtemperatur og indstilling af malegrad. Udløbet kan ikke reguleres, men der er plads til kopper på op til 14 centimeter i højden.

Hvis du skummer mælk til en cappuccino eller cafe latte, sørger maskinen selv for at sende varmt vand gennem alle mælkeledende dele. Det betyder at du ikke selv skal tænke på rengøringen, da maskinen selv gør det løbende.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Indbygget mælkeskummer
 • Automatisk rengøringsprogram
 • Mulighed for at huske kaffeindstillinger
 • Passer til glas op til 14 cm.
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
7.176,00 kr. 0,00 kr. 7.176,00 kr. Til butik »

Siemens EQ.7 aromaSense – højtydende topscorer laver god kaffe

Siemens-te712201rw-Fuldautomatisk-Espressomaskine
Topscorer: Siemens TE712201RW får topkarakterer hos Råd & Rön og roses af køberne for at lave god kaffe. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 4.899,00 (Wupti)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.7 aromaSense: Den lækre og lidt mere eksklusive EQ.7-serie får flotte bedømmelser hos svenske Råd & Rön, ligesom den fuldautomatiske espressomaskine får 2 positive anmeldelser hos Whiteaway. Det er især den høje brugervenlighed, den korrekte bryggetemperatur og det lave energiforbrug, der trækker bedømmelsen og testresultatet i vejret, og så får den ros for at lave en yderst velsmagende kaffe.

Om: Siemens EQ.7 aromaSense får topkarakter i svensk test, og har en række gode funktioner til dig der går op i din kaffeoplevelse. Der er en stor indbygget vandbeholder på 2,1 liter og en meget stillegående keramisk kværn med beholder til 300 gram kaffebønner. Der er desuden indbygget mælkeskummer, og udløbet kan justeres så du både kan bruge høje og lave glas/kopper. Du har desuden et digitalt display, hvorpå du kan se præcis hvilken kop kaffe du er ved at brygge, og så kan du ligeledes indstille op til 6 kaffeprofiler, så alle i husstanden kan brygge deres favoritkaffe hurtigt og nemt uden at skulle foretage en masse indstillinger. Der er naturligvis også renseprogram og mulighed for at filtrere vandet gennem et BRITTA filter, som giver en bedre smag i kaffen.

Specifikationer:

 • Vandtank på 2,1 liter
 • Kaffekværn med beholder til 300 gram bønner
 • Automatisk renseprogram
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • IndividualCoffee System – mulighed for op til 6 kaffeprofiler
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.899,00 kr. 0,00 kr. 4.899,00 kr. Til butik »

Siemens EQ.8 Series 300 – lille fuldautomatisk espressomaskine med topkarakter

Siemens-te803209rw-Fuldautomatisk-Espressomaskine
Luksus topscorer: Hos Test.de scorer Siemens EQ.8 Series 300 en 4. plads ud af 41 testede fuldautomatiske espressomaskiner. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 5.299,00 (KitchenOne)

 • Topscorer – Test.de
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.8 300-Series: Denne fuldautomatiske espressomaskine får en meget høj karakter hos Stiftung Warentest (Test.de) og roses især for sit kompakte ydre og tekniske funktioner. Det er en meget luksuriøs og flot designet maskine med stor vandbeholder og et robust kabinet i rustfrit stål. En rigtig god topmodel.

Om: Siemens EQ.8 Series 300 er Siemens’ serie af topmodeller. Den fuldautomatiske espressomaskine har en masse smarte funktioner, som kan være nyttige for dig der gerne vil kunne tilpasse din kaffeoplevelse på så mange måder som muligt. EQ.8 Series 300 har en stor vandbeholder på 2,4 liter og en keramisk kværn med plads til 300 gram kaffebønner i beholderen, en indbygget mælkeskummer og et yderkabinet i rustfrit stål. Der er desuden et digitalt display, hvorpå du nemt kan vælge den kaffe du ønsker. Der er selvfølgelig også på denne espressomaskine mulighed for at indstille bryggetemperaturen og 8 forskellige smagsstyrker, ligesom den husker indstillinger for op til 6 personer.

Specifikationer:

 • Vandtank på 2,4 liter
 • Keramisk kaffekværn med plads til 300 gram bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • IndividualCoffee System – mulighed for op til 6 kaffeprofiler
 • Automatisk renseprogram og afkalkningsprogram
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
5.299,00 kr. 0,00 kr. 5.299,00 kr. Til butik »
7.499,00 kr. 0,00 kr. 7.499,00 kr. Til butik »

Dyre fuldautomatiske espressomaskiner er ikke bedre end billige modeller

En fuldautomatisk espressomaskine behøver ikke nødvendigvis at være dyr for at være god. Den høje pris betaler du typisk for et særligt design eller en række ekstra funktioner. Vi ser blandt andet dette i Råd & Röns test, hvor den fuldautomatiske WMF 500 espressomaskine får en bundplacering i testskemaet, på trods af en pris på mere end 10.000 kroner. Den kan kun lige præstere en middel karakter i kaffebrygningen, mens tids- og energiforbruget er uacceptabelt og udløser en karakter langt under middel. Nogle funktioner kan dog være gode at betale ekstra for – eksempelvis en rengøringsfunktion, som gør det nemt at holde maskinen ren indvendigt.

En god espressomaskine opfylder følgende kriterier:

 • Korrekt bryggetemperatur
 • Korrekt dosering af kaffepulver
 • Ensartet maling af bønner
 • Hurtig og støjsvag brygning

Overvej hvilke ekstra-funktioner du har brug for

Dette gælder for alle fuldautomatiske espressomaskiner: Jo flere funktioner de har, jo længere tid går der med rengøring og vedligeholdelse. Har den eksempelvis indbygget mælkeskummer, så skal du sørge for at være grundig med rengøringen, og bruger du postevand skal du sørge for at afkalke maskinen regelmæssigt. Vandet i Danmark er nemlig meget kalkholdigt, og det går blandt andet ud over espressomaskinerne. Gode ekstra-funktioner er blandt andet justering af vand- og kaffemængde, automatisk rengøring og automatisk sluk-funktion.

Disse funktioner er gode at have:

 • Automatisk rengøringsprogram
 • Automatisk sluk funktion
 • Mælkeskummer (evt. manuel hvis du ikke bruger det så ofte)
 • Justering af vand- og kaffemængde
 • Personlige smagsprofiler til alle i husstanden

Testkilder

Vi undersøger løbende de europæiske forbrugermagasiner og testportaler, for at finde de bedste produkter. Således overvåger vi også løbende en række websites, for at finde nye tests af fuldautomatiske espressomaskiner. Herunder kan du læse mere om, hvilke testresultater der har haft indflydelse på vores anbefalinger:

Forbrugerrådet Tænk (10. november 2016)

Forbrugerrådet Tænk har i november 2016 testet 24 fuldautomatiske espressomaskiner ud fra en række fastsatte kriterier, som er identiske med dem hos Råd & Rön:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Mælkeskum 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Brygning i 2 kopper samtidig 5 %
 • Manual 5 %

Testen viser, at fuldautomatiske espressomaskiner generelt klarer sig godt, men enkelte modeller stikker alligevel ud fordi de klarer sig bedre end gennemsnittet. Det drejer sig både om dyre og billige modeller, og i alt bliver 2 fuldautomatiske espressomaskiner bedst i test, mens en enkelt model anbefales som et godt køb. Philips HD8821/01 og Jura E8 Platin tager titlen som bedst i test, mens DeLonghi ESAM 3000 B Magnifica II anbefales som godt køb.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk. Her kan du blandt andet læse hvordan de enkelte modeller klarer sig, og hvorfor de rangeres som de gør.

Råd & Rön (2. november 2016)

I november 2016 har Råd & Rön fået testet 24 nye espressomaskiner. Alle modellerne er blevet vurderet af et panel på 30 personer, som har fået til opgave at vurdere hver enkelt maskine ved en blindsmagning og vurdering af udseende m.m.

I forbindelse med bedømmelsen og rangeringen af espressomaskinerne, indgår følgende kriterier i den samlede bedømmelse:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Mælkeskum 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Brygning i 2 kopper samtidig 5 %
 • Manual 5 %

I testen bliver en af de dyreste fuldautomatiske espressomaskiner også bedst i test, men flere billigt modeller er også med i opløbet. Testvinderen er DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS, som klarer sig rigtig godt. Det vurderes dog at en espressomaskine som Philips 3000 series HD8821 og Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk, som kun koster en sjettedel i forhold til testvinderen, også er et rigtig godt køb. Det vurderes på baggrund af den samlede bedømmelse, som kun er henholdsvis 2 og 9 point lavere end testvinderen.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette et betalt medlemsskab til Råd & Rön.

Aftonbladet (22. oktober 2015)

Aftonbladet har testet 6 forskellige fuldautomatiske espressomaskiner i samarbejde med WiseGuide og en kaffeekspert. Testpanelet kan i testen konstatere, at maskinerne har svært ved at holde de korrekte temperaturer. Dette kan forværre kaffens smag og tilføre en bitter nuance.

Hver maskine har brygget fire kopper kaffe lige efter hinanden, for at finde ud af hvordan de holder en fast gennemsnitstemperatur. Derudover er mælkeskummerne blevet testet og vurderet, for at finde ud af om konsistensen er skummet er tæt og lækker.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Betjening
 • Kapacitet
 • Ydeevne

Testvinderen bliver DeLonghi Eletta Cappuccino TOP, da den leverer en optimal bryggetemperatur ved alle fire brygninger. Den har en god rummelig beholder og så er den nem at betjene. Miele CM 6110 klarer sig også rigtig godt, og ender med at blive testens mest brugervenlige espressomaskine.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Klikk.no (4. marts 2015)

Klikk.no er et norsk baseret forbrugermagasin, som er opdelt i flere sektioner. Bolig-sektionen har således foretaget en test af 5 fuldautomatiske espressomaskiner, med henblik på at finde maskinen, der laver den bedste kaffe. Til den praktiske og sensoriske del af testen har magasinet udvalg de to eksperter, Tøri Lindvik og Jørgen Lindvik, som dagligt er at finde bag roret i det norske kafferisteri Den Gyldne Bønne.

De enkelte espressomaskiner er blevet testet med gode mellemristede kaffebønner, som stiller ekstra høje krav til de fuldautomatiske espressomaskiners kunnen. Det er nemlig en udfordring for selv dyre espressomaskiner at trække den rette mængde aromaer ud af de enkelte kaffebønner, hvilket i sidste ende afgør om kaffen bliver god eller bitter. Der er i den praktiske test blevet lavet både sort kaffe, espresso og cappuccino, hvorefter de enkelte smagsvarianter er blevet vurderet enkeltvis. På cappuccinoen er mælkeskummet ligeledes blevet vurderet. I et forsøg på at ramme den perfekte kaffesmag, er malingsgraden også blevet vurderet og finjusteret på de enkelte modeller.

Udover kaffens smag er maskinernes brugervenlighed også blevet testet. Det er blevet gjort ved at teste de enkelte modeller i en uges tid, hvor de er indgået i den daglige husholdning og udsat for lidt af hvert. Støjniveauet er desuden blevet målt, og som en del af brugervenligheden er det også blevet undersøgt hvor nemme maskinerne er at rengøre og vedligeholde.

De fuldautomatiske espressomaskiner blev således vurderet ud fra følgende hovedkriterier:

 • Kaffens smag
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau

Testens vinder blev DeLonghi Eletta ECAM 45.760.W, der også er den billigste blandt de 5 testede modeller. Den vinder især fordi den brygger kaffen med den bedste smag, hvilket også er det vigtigste kriterie i testen. Brugervenligheden er ikke helt i top, men kan du leve med at maskinen er en smule besværlig at rengøre, så kan du til gengæld få en rigtig god kop kaffe. Miele CM6310 er ligeledes topscorer, da den både er brugervenlig og brygger en god kaffe, som dog læner sig mod den skarpe side. Cappuccinoen er til gengæld rigtig god. Siemens EQ.6 klarer sig også godt i testen, og udmærker sig især på at være meget brugervenlig og nem at rengøre.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Råd & Rön (24. november 2014)

Det store svenske testmagasin Råd & Rön har testet 28 fuldautomatiske espressomaskiner og fundet 2 testvindere og en enkelt “Godt køb” anbefaling. Testen er udført i samarbejde med flere andre europæiske testorganisationer, og bygger på følgende kriterier:

 • Brugervenlighed 30 procent
 • Kaffens smag 20 procent
 • Temperatur 15 procent
 • Bryggetid 15 procent
 • Strømforbrug 10 procent
 • Mælkeskumning 5 procent
 • Manual 5 procent

Som det kan konstateres ud fra ovennævnte kriterier, er brugervenligheden vægtet højt i deres test, og det er der en god grund til: Fuldautomatiske espressomaskiner skal nemlig være lette at bruge, da det er hele formålet med dem. Derfor har man kigget ekstra meget på funktioner og enkeltheden.

I testen ender DeLonghi ECAM.21.117.B og ECAM.44.660.B på førstepladserne, mens både Siemens og Bosch espressomaskinerne kommer lige i hælene på dem.

Du kan læse hele testen på Råd & Röns hjemmeside mod betaling af 45 SEK.

Stiftung Warentest (20. november 2014)

Hos europas største testportal, Stiftung Warentest (Test.de), har de testet hele 41 fuldautomatiske espressomaskiner – seneste parti er testet den 20. november, men ellers er en del af maskinerne testet i tidligere år. Der sorteres løbende udgående modeller fra testen, så den er hele tiden opdateret med de modeller som markedsføres (primært i Tyskland).

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Kaffens smag
 • Funktioner
 • Brugervenlighed
 • Holdbarhed
 • Sikkerhed
 • Strømforbrug

Der gives en helhedsbedømmelse ud fra ovennævnte kriterier, og det er denne bedømmelse der afgør placeringerne i forhold til hinanden. Også på Test.de placerer DeLonghi sig i toppen, men også Philips Saeco bliver testvinder. Siemens og Bosch placerer sig ligeledes i toppen med flere af deres fuldautomatiske espressomaskiner, og Miele har en enkelt model med i deres Generation 6000 serie.

Hele testen kan læses hos Test.de mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Aftonbladet (24. september 2012)

Den uafhængige svenske testorganisation har testet 8 forskellige fuldautomatiske espressomaskiner. I testen er kaffen blevet vurderet ud fra dens smag og konsistens, ligesom der er forsøgt skummet mælk for at se hvor godt maskinerne brygger forskellige kaffespecialiteter.

I testen indgår følgende kriterier desuden:

 • Kapacitet
 • Design
 • Funktioner
 • Kvalitet
 • Pris

I testen, som omfatter premium espressomaskiner af lidt dyrere klasse, bliver Melitta CAFFEO CI bedst i test med en samlet bedømmelse på 5/5. Den klarer sig godt på alle punkter, da den brygger kaffen ved korrekte temperaturer samtidig med at den er nem at bruge. Mælkeskummeren fungerer også godt, og det er en fordel at bønnebeholderen kan deles i to.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Testfakta (25. oktober 2008)

Svenske Testfakta har tilbage i 2008 testet 9 forskellige fuldautomatiske espressomaskiner, som alle henvender sig til private forbrugere. I testen bliver det gjort klart, at de fuldautomatiske espressomaskiner først og fremmest har svært ved at brygge en god kop espresso. Enkelte modeller klarer sig dog generelt godt.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Brygning af espresso
 • Brygning af lungo
 • Skumning af mælk
 • Kvalitet og design
 • Hastighed
 • Brugervenlighed

Som det kan ses på kriterierne, er der fokus på brygning af espresso og lungo, men også de generelle egenskaber.

Testens vinder bliver Jura Impressa J5, mens både Electrolux Caffé Grande og Siemens Surpresso S70 kommer lige efter, med positive udtalelser.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta og gå i dybden med resultatet.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar