Artiklen indeholder reklamelinks.

Et køle-fryseskab skal være energivenligt, effektivt og støjsvagt, og så er det en fordel hvis det kan holde temperaturen ved en længere afbrydelse af strømmen. Det er også vigtigt at dets indretning passer til dit behov, da der er forskel på antallet af skuffer og hylder i de forskellige modeller. Derudover er NoFrost-funktionen også nyttig, så du ikke selv skal sørge for løbende afrimning.

I de sidste mange år har vi holdt øje med alle de nyeste testresultater fra både Danmark og udland, for at finde frem til de bedste fritstående køle-fryseskabe netop nu. I denne artikel finder du således en oversigt med de 9 modeller, som vi vurderer at være de bedste netop nu.

LG GBB59PZEFS (fritstående køle-fryseskab)

Klik på billedet for at se mere.
 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön

LG GBB59PZEFS er et særdeles godt og velfungerende NoFrost køle-fryseskab, som tilmed fås til en meget fornuftig pris på nettet.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.186,00 7.166,00 Til butik »
4.999,00 7.166,00 Til butik »

LG GBB59PZEFS klarer sig særdeles godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor det samlet set bliver testens vinder. I testen indgår flere dyrere køle-fryseskabe, men alligevel klarer denne billigere model sig bedre på flere parametre. Ligeledes er det et særdeles populært køle-fryseskab, som generelt roses af køberne for dets mange gode egenskaber. Deriblandt den støjsvage kompressor, den gode belysning, gode indretning, lave energiforbrug og generelle brugervenlighed.

I køle-fryseskabet findes også en NoFrost-funktion, som sørger for afrimningen helt automatisk. Det betyder at du ikke skal afrime det manuelt, og det forbruger således også mindre energi end et køle-fryseskab med rimfrost i fryserummet.

LG GBB59PZEFS er indrettet med en stor skuffe i bunden af kølesektionen, som kan bruges til kød og grøntsager. Derover findes desuden 4 hylder, hvoraf de 2 øverste kan højdejusteres. I døren er der ligeledes 3 hylder. Frysesektionen består af 3 skuffer med gennemsigtig front, hvor den midterste skuffe er en smule større.

Køle-fryseskabet fra LG er en A+++ model, hvilket betyder at det kun forbruger 172 kWh om året. Dets støjniveau er desuden helt nede på 37 decibel, hvilket er meget lavt. Der sidder et display indvendigt i kølesektionen, hvorfra du kan justere temperaturer samt indstille hurtigfrys.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbrug: 172 kWh/år
 • Støjniveau: 37 dB
 • Kølekapacitet: 225 liter
 • Frysekapacitet: 93 liter
 • H190 / B59,5 / D65 cm
 • Vendbar dør
 • NoFrost (automatisk afrimning)

Electrolux EN3791MOW (fritstående køle-fryseskab)

Klik på billedet for at se mere.
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Electrolux EN3791MOW er et funktionelt og rummeligt køle-fryseskab, som både har SuperFrys-, SuperKøl og NoFrost funktion så det er nemt at anvende i en travl hverdag.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.795,00 7.795,00 Til butik »
8.264,00 7.795,00 Til butik »
7.129,00 7.795,00 Til butik »

Electrolux EN3791MOW klarer sig rigtig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor det samlet set placeres højt blandt de testede køle-fryseskabe. Det betyder således at det er et godt valg for dig, der både ønsker et effektivt, energivenligt og generelt godt køle-fryseskab.

Iblandt de mange funktioner dette køle-fryseskab har at byde på, finder du eksempelvis betjeningspanelet med mulighed for at aktivere SuperFrys eller SuperKøl. Med disse funktioner bliver det muligt at sænke temperaturen for en begrænset periode, hvorved dine mad- eller drikkevarer køles ned så hurtigt som muligt, uden at du skal bekymre dig om at stille temperaturen tilbage efterfølgende. Derudover finder du i kølesektionens koldeste punkt en såkaldt 0-graders skuffe, som er ideel til opbevaring af kød, pålæg eller grøntsager som er ekstra sarte og derfor har behov for at opbevares ved lavere temperaturer end andre ting.

Køle-fryseskabet fra Electrolux har i kølesektionen en stor skuffe nederst, en 0-graders skuffe herover, 4 hylder hvoraf 3 er justerbare, en holder til flasker samt 4 hylder i lågen. I frysesektionen er der 3 skuffer, hvoraf den mellemste er større og dermed velegnet til opbevaring af større madvarer.

Electrolux EN3791MOW er et A++ køle-fryseskab, hvilket betyder at det har et forholdsvist lavt energiforbrug. A++ er nemlig den næstbedste energiklasse, og det årlige energiforbrug er på cirka 264 kWh. Der er plads til 228 liter i kølesektionen samt 109 liter i frysesektionen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug: 264 kWh/år
 • Støjniveau: 43 dB
 • Kølekapacitet: 228 liter
 • Frysekapacitet: 91 liter
 • H200,5 / B59,5 / D64,7 cm
 • Vendbar dør
 • NoFrost (automatisk afrimning)

AEG RCB63727OW (fritstående køle-fryseskab)

Klik på billedet for at se mere.
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

AEG RCB63727OW har særdeles god plads, og klarer sig rigtig godt i test. Det har mange funktioner som er nyttige i den travle hverdag, og det er således et rigtig god køb.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.599,00 6.368,00 Til butik »
6.269,00 6.368,00 Til butik »
6.749,00 6.749,00 Til butik »

AEG RCB63727OW er et rummeligt køle-fryseskab i tysk kvalitet. Det klarer sig ganske godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og til prisen er det således et rigtig godt køb. Det har desuden både NoFrost, SuperFrys og SuperKøl, hvilket betyder at det er nemt og effektivt at anvende i den travle hverdag. NoFrost overflødiggør nemlig den periodiske afrimningsproces hvor køle-fryseskabet skal tømmes og slukkes med jævne mellemrum. I stedet afrimer det sig selv løbende, hvilket også udløser en lavere elregning. SuperFrys- og SuperKøl funktionerne gør det desuden muligt at nedkøle dine mad- eller drikkevarer hurtigt ved at øge effektiviteten i en kortere periode, hvilket blandt andet er nyttigt hvis du har glemt at sætte noget i køle-fryseskabet i god tid.

Køle-fryseskabet fra AEG har en kapacitet på henholdsvis 228 liter i kølesektionen, samt 91 liter i frysesektionen. Det placeres i energiklasse A++ med et anslået årligt energiforbrug på 264 kWh, hvilket er ganske fornuftigt. A++ er den næstbedste energiklasse for køle-fryseskabe, og skal du op i A+++ er det på bekostning af kapaciteten samt til en væsentligt højere pris. A++ er således ofte et godt valg for de fleste, da det både er energivenligt og fås til en relativt lav pris.

I dette køle-fryseskab finder du en grøntsagsskuffe nederst, og lige over er placeret en 0-graders skuffe som er strategisk placeret i kølesektionens koldeste område. Her kan du med fordel opbevare kød, pålæg og grønt som kræver lavere temperature for at kunne holde sig. Herover finder du 4 hylder, hvoraf de 3 øverste kan justeres i højden. I døren er der 4 hylder. Frysesektionen byder ganske simpelt på 3 skuffer, hvoraf den midterste er større og dermed gør det muligt at opbevare pladskrævende madvarer.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug: 264 kWh/år
 • Støjniveau: 43 dB
 • Kølekapacitet: 228 liter
 • Frysekapacitet: 91 liter
 • H200,5 / B59,5 / D64,7 cm
 • Vendbar dør
 • NoFrost (automatisk afrimning)

Siemens KG36VVI32 (fritstående køle-fryseskab)

Klik på billedet for at se mere.
 • Gode anmeldelser

Siemens KG36VVI32 er et populært og billigt A++ køle-fryseskab, som får mange positive anmeldelser hos forhandlerne. Det roses blandt andet for at være funktionelt og robust.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.273,00 3.999,00 Til butik »
3.779,00 4.437,00 Til butik »
4.437,00 4.437,00 Til butik »

Siemens KG36VVI32 er et særdeles godt valg for dig der søger et billigt køle-fryseskab med gode egenskaber. Det er yderst populært blandt køberne, og det har med tiden fået mange positive anmeldelser. De fleste købere er blandt andet enige om at det er et flot og stilrent køle-fryseskab, men vigtigst af alt bemærker de fleste at det er støjsvagt og rigtig godt indrettet. Det er således nemt at udnytte pladsen i både køle- og frysesektionen, hvor hylder og bokse er gennemsigtige så der er godt overblik. Siemens klarer sig desuden normalt godt i test, og således er denne model et rigtig godt valg for dem der ønsker et billigt køle-fryseskab med gode egenskaber.

Køle-fryseskabet fra Siemens har plads til 215 liter i kølesektionen, samt 94 liter i fryseskabet. Det er således ganske rummeligt, på trods af at det kun er 186 centimeter højt. Det skyldes formentlig at indretning er holdt så simpel som muligt uden for mange gimmicks, der normalt ikke udretter andet end at optage værdifuld plads. Du for dig en flaskeholder med i købet, men denne kan du blot tage ud hvis du ikke skal bruge den.

Siemens KG36VVI32 er indrettet med en stor grøntsagsskuffe i bunden af kølesektionen, og herover er der 4 hylder hvoraf den øverste kan justeres i højden. Der er desuden 3 hylder i døren, og i frysesektionen finder du 3 skuffer hvor den midterste er større. Dermed er der mulighed for at opbevare selv større madvarer i fryseskabet.

Da køle-fryseskabet fra Siemens er en A++ model, forbruger det ifølge producenten 227 kWh om året. Dette er ganske fornuftigt, og ligger i den lave ende for køle-fryseskabe i denne energiklasse. Det har desuden et støjniveau på kun 39 decibel, hvilket også er i den lave ende.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug: 227 kWh/år
 • Støjniveau: 39 dB
 • Kølekapacitet: 215 liter
 • Frysekapacitet: 94 liter
 • H186 / B60 / D65 cm
 • Vendbar dør
 • LowFrost (halvautomatisk afrimning)

Electrolux EN3602MOW (fritstående køle-fryseskab)

Klik på billedet for at se mere.
 • Gode anmeldelser

Electrolux EN3602MOW er muligvis et af de billigste køle-fryseskabe i dets klasse, men ifølge de mange positive købere er det et særdeles godt køb.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.999,00 3.951,00 Til butik »
3.359,00 3.951,00 Til butik »

Electrolux EN3602MOW får af de mange købere stor ros for at være et dejligt simpelt køle-fryseskab, hvilket ligeledes er med til at holde prisen nede på et meget lavt niveau. Du kan således købe dette køle-fryseskab til en meget attraktiv pris på nettet, og med de positive anmeldelser er det således et rigtig godt køb. Du får dog ikke NoFrost-funktion, men det har dog en LowFrost-funktion som sørger for at holde rimfrosten på et ganske lavt niveau så du kun sjældent behøver at afrime det.

Køle-fryseskabet fra Electrolux befinder sig i energiklasse A++, og ifølge producenten forbruger det 239 kWh om året. Dette er i den lave ende i forhold til dets kapacitet, som er på henholdsvis 220 liter i kølesektionen samt 109 liter i frysesektionen. Der er desuden installeret LED-lys i kølesektionen, hvilket også er med til at holde energiforbruget nede og samtidig giver et godt og klart lys når døren åbnes.

Selvom indretningen er simpel, har dette køle-fryseskab alt hvad der behøves: Et par dybe grøntsagsskuffer i bunden, 3 hylder hvoraf de to øverste er justerbare, en flaskehylde som dog kan tages ud og 3 hylder i døren. I frysesektionen finder du desuden 3 skuffer, hvor den midterste er større end de to andre.

Støjniveauet for Electrolux EN3602MOW er på 40 decibel, hvilket er i den lave ende. Det kan således sagtens placeres i åben forbindelse med eksempelvis spisestuen og stuen, da støjniveauet er så lavt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug: 239 kWh/år
 • Støjniveau: 40 dB
 • Kølekapacitet: 220 liter
 • Frysekapacitet: 109 liter
 • H184,5 / B59,5 / D64,7 cm
 • Vendbar dør
 • LowFrost (halvautomatisk afrimning)

Whirlpool BLF 8121 OX (fritstående køle-fryseskab)

Klik på billedet for at se mere.
 • Gode anmeldelser

Whirlpool BLF 8121 OX er et særdeles populært og billigt køle-fryseskab, som får mange positive anmeldelser af køberne. Det roses blandt andet for at være støjsvagt og rummeligt.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.495,00 3.495,00 Til butik »
3.514,00 3.699,00 Til butik »

Whirlpool BLF 8121 OX er både billigt, funktionelt og rummeligt. Det kan hurtigt udledes af de mange positive anmeldelser, som køberne har skrevet på tværs af flere netbutikker. Derudover er støjniveauet særdeles lavt, og således får du samlet set et rigtig godt køle-fryseskab med plads nok til at opfylde behovet hos en mellemstor familie med et enkelt barn eller to børn.

Køle-fryseskabet fra Whirlpool er med front i rustfrit stål, hvorved det fremstår stilrent og flot i det mørke køkken. Med et støjniveau på kun 38 decibel er det desuden blandt de mest støjsvage modeller på markedet, hvorved det med fordel kan placeret i et køkken som ligger i åben forbindelse med både spisestue og stue.

Indretningen består af en stor grøntsagsskuffe nederst, 4 hylder hvoraf de 3 øverste er justerbare, samt 3 hylder i døren. I frysesektionen finder du 3 gennemsigtige skuffer. Køle-fryseskabet placeres energiklasse A+, og energiforbruget er således på 309 kWh om året.

Der er ingen automatisk eller halvautomatisk afrimningsfunktion i dette køle-fryseskab, så det anbefales primært til mindre husstande. Der må påregnes jævnlig afrimning, men er I gode til kun at åbne køle-fryseskabet hurtigt, behøver det ikke nødvendigvis udgøre et problem.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug: 309 kWh/år
 • Støjniveau: 38 dB
 • Kølekapacitet: 228 liter
 • Frysekapacitet: 111 liter
 • H188,5 / B59,5 / D65,5 cm
 • Vendbar dør

Gram KF 4376-90 FN (fritstående køle-fryseskab)

Klik på billedet for at se mere.
 • Topscorer – Tænk

Gram KG 4376-90 FN er et godt og effektivt A++ køle-fryseskab med NoFrost-funktion. Det er desuden støjsvagt og velindrettet.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.279,00 4.989,00 Til butik »
4.659,00 5.180,00 Til butik »
5.180,00 5.180,00 Til butik »
5.379,00 5.379,00 Til butik »
5.379,00 5.379,00 Til butik »

Det billige køle-fryseskab fra Gram klarer sig samlet set godt i Tænks test. Det er et effektivt og støjsvagt A++ skab, som har en smart NoFrost-funktion. NoFrost-funktionen modvirker dannelse af is i fryseren, så du ikke skal afrime med jævne mellemrum. NoFrost betyder også at fryseren kører bedre og mere effektivt, hvilket vil kunne ses på din elregning.

Gram KF 4376-90 FN er et mellemstort køle-fryseskab med en højde på 185 centimeter, hvilket fordeles over et køleskab på 219 liter og en fryser på 99 liter. Fronten er hvid og stilren med store håndtag i rustfrit stål. Døren kan vendes, så den enten åbner mod venstre eller højre. Køle-fryseskabet har NoFrost-funktion, hvilket betyder at det afrimer automatisk. Du behøver derfor ikke gøre det manuelt, og fryseren vil derfor altid køre optimalt og spare strøm.

I køleskabet finder du en FreshZone med teleskopudtræk nederst, hvor temperaturen er lidt lavere end resten af rummet. Den ligger således på mellem 0 til 3 grader, hvilket er ideelt for kød og fisk. Der er desuden 3 glashylder, en vinhylde til 5 flasker og 3 hylder i døren. I fryserummet finder du 3 bokse, hvor den nederste er en smule højere.

Der er alarm i køleskabet, som aktiveres hvis døren efterlades åben.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug: 264 kWh/år
 • Støjniveau: 43 dB
 • Kølekapacitet: 219 liter
 • Frysekapacitet: 99 liter
 • H185 / B59,5 / D65 cm
 • Vendbar dør

Samsung RB31FERNCSS/EF (fritstående køle-fryseskab)

Klik på billedet for at se mere.
 • Gode anmeldelser

Samsung RB31FERNCSS/EF er et yderst populært NoFrost køle-fryseskab, som høster rigtig mange positive anmeldelser fra køberne. Det roses blandt andet for at være støjsvagt og veldesignet.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.699,00 3.699,00 Til butik »
3.799,00 3.799,00 Til butik »
3.799,00 3.799,00 Til butik »
3.699,00 3.899,00 Til butik »
3.509,00 3.899,00 Til butik »

Samsung får normalt gode placeringer i test, og deres køle-fryseskabe fås til meget rimelige priser. Denne model indgår dog ikke nogle tests endnu, men den får til gengæld rigtig mange positive anmeldelser fra køberne. Det er således et yderst populært køle-fryseskab, som især anbefales til dig der søger et støjsvagt fritstående skab i rustfrit stål og med grebsfrit design.

RB31FERNCSS/EF er et mellemstort fritstående køle-fryseskab, hvor der er plads til 206 liter i kølerummet og 98 liter i fryserummet. Ifølge køberne er det både brugervenligt, støjsvagt, velbygget og godt indrettet, hvilket for de flestes vedkommende er de vigtigste kriterier. Derudover har det også NoFrost-funktion, hvilket betyder at afrimningen foregår helt automatisk.

Køle-fryseskabet er indrettet med et par store skuffer i bunden af kølesektionen, som er lavet til opbevaring af henholdsvis kød og fisk, samt frugt og grønt. Ovenover er der 3 justerbare hylder samt en flaskeholder, og i døren er der placeret 4 hylder hvoraf 2 er små og kan højdejusteres. I frysesektionen er der 2 store skuffer og en mindre skuffe, alle i gennemsigtig plast.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug: 257 kWh/år
 • Støjniveau: 39 dB
 • Kølekapacitet: 206 liter
 • Frysekapacitet: 98 liter
 • H185 / B59,5 / D66,8 cm
 • Vendbar dør
 • NoFrost (automatisk afrimning)

Bosch KGN36VI45 (fritstående køle-fryseskab)

Bosch-kgn36vi45-Koele-Fryseskab
Klik på billedet for at se mere.
 • Gode anmeldelser

Bosch KGN36VI45 er et flot og stilrent NoFrost køle-fryseskab, som tilmed har et særdeles lavt støjniveau på kun 36 decibel. Det roses desuden for at være let at anvende og energivenligt.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.430,00 7.430,00 Til butik »
6.689,00 7.430,00 Til butik »
7.430,00 7.430,00 Til butik »
7.530,00 7.530,00 Til butik »
7.530,00 7.530,00 Til butik »

Dette køle-fryseskab er så stilrent, som det overhovedet kan blive. Selve fronten er i rustfrit stål og helt fri for greb og lysende digitale displays, hvilket er smart hvis du ønsker et rent køkken i minimalistisk stil. I stedet er grebene integreret langs siderne i dørene, som kan monteres til både venstre- og højreåbning. Støjniveauet er et af de laveste vi har fundet, og med 36 dB kan det næsten ikke høres. Bosch klarer sig desuden altid godt i test af hvidevarer, og derfor tøver vi ikke med at anbefale denne model.

Bosch KGN36VI45 er et stort og rummeligt køle-fryseskab med en række bekvemme funktioner, der gør hverdagen en smule lettere. En af de bedste egenskaber er den indbyggede NoFrost-funktion, som gør at køle-fryseskabet afrimes automatisk. Du skal derfor ikke være bange for at fryseren iser til og bliver ineffektiv, da den løbende sørger for at afrime sig selv.

Kølesektionen er på 237 liter, som er fordelt over en stor grøntsagsskuffe i bunden, 2 mindre skuffer til kød og fisk samt 3 hylder hvoraf de 2 kan justeres i højden. I døren er der ligeledes 3 hylder, hvoraf den midterste kan justeres i højden. I fryseren er der kapacitet til 87 liter, hvilket er fordelt over en mindre skuffe i bunden samt 2 store skuffer. Alle tre i gennemsigtig plast.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbrug: 173 kWh/år
 • Støjniveau: 36 dB
 • Kølekapacitet: 237 liter
 • Frysekapacitet: 87 liter
 • H186 / B60 / D59 cm
 • Vendbar dør
 • NoFrost (automatisk afrimning)

Energistyrelsen: Det bør du gå efter

Energistyrelsens rådgivningsportal til forbrugere og erhverv, SparEnergi.dk, har udgivet en vejledning der hjælper dig med valg af rette køle-fryseskab, samt optimal anvendelse.

Overvejelser før køb:

Kort fortalt anbefaler Energistyrelsen af du går efter modeller i energiklasse A++ eller A+++, og hvis muligt bør du vælge separat køleskab og fryser. Dette fordi separat køleskab og fryser typisk bruger mindre energi end et køle-fryseskab, der typisk har én kompressor der både skal holde køle- og frysesektionen kold. Det anbefales desuden at købe en model med digital termostat eller display, hvor det er muligt at se den præcise temperatur der indstilles.

Optimal anvendelse:

Det anbefales at holde en temperatur på højst 5 grader og mindst 3 grader. Dette er den optimale temperatur, hvis du både vil spare energi og have dine madvarer til at holde så længe som muligt. Fryseren skal holdes ved -18 grader, hvilket de fleste køle-fryseskabe er sat til som standard. Det anbefales desuden at optø i køleskabet, så kulden her de tøende madvarer kan udnyttes. Der skal desuden være plads til at luften kan passere frit i både køle- og frysesektionen, hvilket betyder at du ikke bør proppe rummene. Dermed undgår du blandt andet dannelse af rimfrost, og temperaturen holdes på et mere stabilt niveau. Derudover skal tætningslisten tjekkes og rengøres med jævne mellemrum, så det sikres at den altid slutter tæt hele vejen rundt.

Læs mere her: SparEnergi.dk

Testkilder

Herunder får du overblik over nogle af de kilder vi har benyttet os af i vores research for at finde de bedste køle-fryseskabe på markedet netop nu. På den måde kan du få et indblik i hvad der præcist ligger til grund for de gode testresultater samt på hvilken baggrund vi anbefaler de enkelte køle-fryseskabe.

Forbrugerrådet Tænk (12. april 2018)

Hos Forbrugerrådet Tænk er 30 forskellige køle-fryseskabe blevet testet i april 2018. Det drejer sig om mange forskellige mærker, som alle er blevet testet efter en række fastlagte kriterier.

Der er i testen fokus på følgende delkriterier:

 • Funktion 45 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Støj 10 %
 • Kvalitet 5 %

Som det ses er selve køle- og fryseevnen i fokus, da kriteriet afvejes med næsten halvdelen af den samlede bedømmelse. Effektiviteten vurderes således fortsat at være den vigtigste, hvilket også er med god grund. Det forøger nemlig holdbarheden på dine madvarer. Energiforbrug og brugervenlighed er ligeledes fortsat vigtige kriterier, mens støjniveau og kvalitet spiller en mindre rolle i den samlede bedømmelse. De fleste køle-fryseskabe er dog i dag ganske støjsvage.

Testens vindere bliver en billig og en dyr model, hvilket indikerer at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem pris og effektivitet, når det handler om køle-fryseskabe. Derudover klarer flere modeller sig godt, men flere modeller dumper også testen.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle køle-fryseskabene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (21. marts 2018)

I denne nye test af køle-fryseskabe, har Råd & Rön undersøgt og vurderet 35 forskellige køle-fryseskabe. Det drejer sig udelukkende om fritstående modeller af flere forskellige mærker i den mellemstore størrelse, som typisk er tilstrækkeligt for den gennemsnitlige husholdning.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Køl og frys 45 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Støjniveau 10 %
 • Byggekvalitet 5 %

Det ses at flere af køle-fryseskabene klarer sig godt i testen, og det er ikke et bestemt mærke der er repræsenteret i toppen. Faktisk klarer mange forskellige mærker sig godt i denne test, og det kan således anbefales at undersøge testresultaterne da der heller ikke er sammenhæng mellem pris og ydeevne.

Hele testen kan læses hos Råd & Rön, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (16. januar 2017)

45 køle-fryseskabe er blevet testet hos svenske Råd & Rön, og der er især blevet stillet skarpt på deres evne til effektivt at nedkøle madvarerne til henholdsvis køle- og frysetemperatur, da det jo som bekendt er sådan madvarerne holder sig bedst. Derudover har energiforbruget og brugervenligheden ligeledes udgjort en væsentlig del af den samlede bedømmelse.

I denne test er der fokus på følgende kriterier:

 • Effektivitet 45 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Støjniveau 10 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Byggekvalitet: 5 %

Som det ses i fordelingen af procenterne, er der i denne test ekstra stort fokus på selve effektiviteten og nedkølingen af madvarerne i denne test, hvilket især er vigtigt for dig der eksempelvis laver mad og køler det ned til flere dage ad gangen.

Blandt de testede modeller klarer flere modeller sig rigtig godt, mens enkelte modeller falder igennem med et middel/dårligt resultat.

Hele testen kan læses ved oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Stiftung Warentest (22. juli 2016)

Den store tyske testportal, Stiftung Warentest, er sandsynligvis den største af slagsen i Europa. Hver måned testes hundredvis af forskellige produkter, som vurderes under professionelle forhold med et testpanel eller på et laboratorium.

I juli 2016 blev 30 køle-fryseskabe testet ud fra følgende kriterier:

 • Køleevne 10 %
 • Fryseevne 10 %
 • Temperaturstabilitet 15 %
 • Energiforbrug 30 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Støj 5 %
 • Vibrationer 5 %

I denne test ser vi, at fokus har ligget meget på energiforbruget, hvilket for de fleste forbrugere udgør en væsentlig faktor ved køb af nyt køle-fryseskab. Således bliver de mest energivenlige køle-fryseskabe naturligvis placeret højt i den samlede bedømmelse, men også temperaturstabiliteten er vigtig, da det har afgørende betydning for madvarernes holdbarhed, at de nedkøles korrekt og ved stabile temperaturer.

Vi erfarer desuden, at flere af de testede køle-fryseskabe er mindre modeller med fryserum øverst. Der er dog også større varianter med, og de store varianter klarer sig bedst.

Tre køle-fryseskabe klarer sig rigtig godt i denne test: Siemens KG49EBI40, Bosch KGE36AW42 og Liebherr CBP 4043 Comfort BioFresh. Disse tre modeller har lavt energiforbrug og en god temperaturstabilitet, hvilket trækker den samlede bedømmelse godt op.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Forbrugerrådet Tænk (2. maj 2016)

Tænk har i maj 2016 opdateret deres køle-fryseskab test, så den nu inderholder en oversigt over 46 forskellige modeller. Køle-fryseskabene er blevet testet løbende, siden december 2014.

I testen er køle-fryseskabene blevet vurderet og undersøgt på flere forskellige måder, og de har hver især fået målt både køle- og fryseevne. Der har ligeledes været fokus på temperaturstabiliteten – dvs. hvor godt køle-fryseskabene holder en bestemt temperatur uden for store udsving og så er isoleringsevnen også blevet testet for at finde ud af hvor længe køle-fryseskabene holder sig kolde under et strømsvigt.

En anden vigtig faktor er energiforbruget, som ligeledes har haft høj prioritet i testen, ligesom både støjniveaue og køle-fryseskabenes byggekvalitet er blevet afmålt og vurderet.

Tænk har bedømt køle-fryseskabene ud fra følgende kriterier i deres køle-fryseskab test:

 • Funktion 45 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Støj 10 %
 • Kvalitet 5 %

I testen er der i alt 3 køle-fryseskabe, der klarer sig så godt at de bliver bedst i test. Derudover får flere modeller en god bedømmelse, mens enkelte modeller falder igennem med et middel/dårligt resultat.

Du kan læse alt om hvordan de enkelte modeller klarer sig i test, ved at oprette betalt medlemsskab hos Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerrådet Tænk (27. november 2012)

Testen er udgået fra Tænks arkiver.

Selvom testen er fra slutningen af år 2012 er den stadig relevant. Køle-fryseskabene er nemlig stadig i handelen, og det er disse modeller du vil støde på i forretningerne. Her er det især testvinderne fra Bosch og Siemens, der stadig forhandles i butikkerne.

Herunder kan du se hvilke kriterier Tænk har testet køle-fryseskabene ud fra:

 • Kølekapacitet 20 %
 • Indfrysningskapacitet 18,5 %
 • Strømforbrug 17,5 %
 • Anbefalet indstilling 15 %
 • Brugervenlighed 10 %
 • Isolering 5 %
 • Støj og vibrationer 5 %
 • Afrimning 5 %
 • Temperaturstabilitet i køleskab 2 %
 • Temperaturstabilitet i fryser 2 %

Desuden bemærker Tænk, at et dårligt resultat i en af de to nederste punkter vil trække den samlede bedømmelse yderligere ned.

Som du kan se herover går en stor del af bedømmelsen hos Tænk på økonomien og selve kapaciteten. Det er derfor vigtigt at du læser testen detaljeret, hvis der er bestemte kriterier du ønsker skal være i top.

Bosch KGN36AW32 og Siemens KG36NAW32 er identiske køle-fryseskabe. De bliver bedst i test, da de klarer sig godt på alle parametre.

Råd & Rön (19. november 2012)

Testen er udgået fra Råd & Röns arkiver.

19 store køle-fryseskabe er testet i Råd & Röns test, der er foretaget ud fra de samme kriterier som hos Tænk.

Testen er ligeledes fra år 2012, men også denne test er relevant – 17 af køle-fryseskabene fås nemlig stadig i handelen, og er stadig den dag i dag markedets bedste.

Også i denne test er der meget høje bedømmelser til testvinderne fra Bosch og Siemens, men der er også et par køle-fryseskabe som skraber den absolutte bund i bedømmelserne. Primært de billige mærker, som dumper på grund af et for stort energiforbrug og højt støjniveau.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar