Røremaskine Test – her er de 6 bedste røremaskiner

En røremaskine er praktisk når der skal æltes, røres eller blandes i længere tid ad gangen. Den sørger for at ingredienserne blandes ensartet og korrekt, så du kan koncentrere dig om at dosere og holde overblik.

Vi har undersøgt test og anmeldelser fra Danmark og Sverige, og kommer i denne artikel med 6 konkrete anbefalinger: En dansk kraftkarl og 5 gode alternativer.

Herunder er vores top 3 med de røremaskiner, vi vurderer som de bedste lige nu:

Vi har sammenholdt en række tests og anmeldelser fra Danmark og Sverige, og så har vi undersøgt hvad kunderne mener om de forskellige røremaskiner. Herunder får du vores anbefalinger af i alt 6 gode røremaskiner i forskellige prisklasser:

Bjørn Teddy Varimixer

Kraftfuld og støjsvag testvinder. Teddy Varimixer er sandsynligvis den bedste røremaskine på markedet. Den er blandt andet bedst i test hos Tænk og får 6 ud af 6 stjerner hos Gastromand.


Bjoern-Teddy-Koekkenmaskine

Bedste pris: 6.879,00

Køb hos Skousen

 • Testvinder – Tænk
 • 6/6 stjerner – Gastromand
 • Gode anmeldelser

Danske Wodschow & Co. står bag produktionen af denne kraftige røremaskine, der bliver bedst i test hos Tænk og roses af flere madbloggere på nettet.

Du får med denne røremaskine noget der ligner industrielle egenskaber og en kraftig motor, der hverken larmer eller buldrer under høje hastigheder. Den produceres i Danmark, på linje med store professionelle maskiner til bagerforretninger og restauranter. Wodschow & Co. producerer nemlig ikke kun til private men også til erhverv og industri, og det kan både mærkes på byggekvaliteten og prisen. Den er nemlig umulig at slide op, og det koster selvfølgelig en smule mere. Ifølge anmelderne er den dog alle pengene værd.

Bjørn Teddy køkken- og røremaskinen er unik, idet der ikke medfølger en masse billigt plastik-udstyr. Du får en stor 5-liters skål i rustfrit stål med tilhørende låg, et kraftigt sikkerhedsgitter, en ifyldningsbakke og tre stykker udstyr: Dejkrog, ballonpiskeris og spartel i rustfrit stål.

Vi anbefaler Bjørn Teddy røremaskinen til dig der ønsker at bruge den hyppigt. Den er blandt andet god til bagning af brød og rugbrød, da den kraftige motor kan ælte hvad som helst. Maskinen er ikke billig, men hvis du nyder at lave brød, kager og andre retter fra bunden, er den et must i det velassorterede køkken. Og skal man tro de mange ejere, kan den holde i flere årtier.

Inkluderet tilbehør: Skål på 5 liter med låg, dejkrog, ballonpiskeris, spartel og ifyldningsbakke.

Specifikationer:

 • Materiale udvendigt: Plast og rustfrit stål
 • Vægt: 20 kg
 • Skålstørrelse: 5 liter
 • Dejkapacitet: 2 – 2,5 kg
 • Hastighedstrin: 5
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
6.191,00 kr. 0,00 kr. 6.879,00 kr. Til butik »
6.191,00 kr. 0,00 kr. 6.879,00 kr. Til butik »
6.999,00 kr. 0,00 kr. 6.999,00 kr. Til butik »

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium

Maskulin røremaskine med høj kapacitet. Kenwood Chef XL Titanium sammenlignes af Gastromand med den dyrere Teddy Varimixer, og får 6 ud af 6 stjerner for en absolut toppræstation.


Bedste pris: 4.685,00

Køb hos Skousen

 • 6/6 – Gastromand
 • Gode anmeldelser

Britiske Kenwood har et stort arsenal af røremaskiner i forskellige klasser, og som kan tilsluttes en masse ekstratilbehør. Chef XL Titanium hører til på deres øverste hylde, og er en særdeles kraftfuld røremaskine med høj kapacitet. Den får 6 ud af 6 stjerner hos Gastromand, hvor den roses for at være noget nær perfekt.

Røremaskinen har en kraftig motor som alligevel er relativt støjsvag, og med de ekstra udtag kan du tilkøbe en masse udstyr som udvider røremaskinens arbejdsområde til alt fra pastamaskine til kødhakker. I modsætning til andre billigere røremaskiner fra Kenwood har Chef XL Titanium en aluminiumskonstruktion, og dejkrog, k-pisker samt ballonpiskeris er alle i kraftigt rustfrit stål.

Kampvægten på denne røremaskine er på 11 kilo, hvilket er i den absolut høje ende. Den klarer da også op til 2,5 kilo dej, 4,5 kilo kageblanding eller op til 16 æggehvider ad gangen i den 6,7 liter store skål, så det kræver naturligvis en vis tyngde.

Chef XL Titanium er det perfekte køb for dig, der ønsker en kraftfuld og multifunktionel røremaskine med masser af udvidelsesmuligheder. Ifølge Gastromand vurderes den at kunne det samme som Teddy Varimixer, uden at prisen er helt på samme niveau. Der kan således være penge at spare ved at vælge Chef XL Titanium maskinen i stedet, og med 10 års garanti på motoren er den yderst interessant.

Inkluderet tilbehør: Skål på 6,7 liter, dejkrog, ballonpiskeris, k-pisker og spartel.

Specifikationer:

 • Materiale udvendigt: Aluminium
 • Vægt: 11 kg
 • Skålstørrelse: 6,7 liter
 • Dejkapacitet: 2,5 kg
 • Hastighedstrin: Trinløs
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.217,00 kr. 0,00 kr. 4.685,00 kr. Til butik »
3.999,00 kr. 0,00 kr. 4.685,00 kr. Til butik »

Ankarsrum AKM 6220

Støjsvag testvinder i smart design. Ankarsrum røremaskinen er kompakt, støjsvag og velegnet til røreopgaver. Den har et markant anderledes system, men bliver stadig bedst i test hos Politiken og Expressen.


Ankarsrum-Assistent-Koekkenmaskine

Bedste pris: 3.376,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Politiken
 • Testvinder – Expressen.se
 • 5/6 stjerner – Gastromand
 • Gode anmeldelser

Ankarsrum AKM 6220 er markant anderledes end andre røremaskiner. Her er det nemlig selve skålen der roterer, og tilbehøret monteres således på en metalarm i skålen. På trods af dette er den fuldt på højde med andre gode røremaskiner, og faktisk er den blandt markedets mest støjsvage modeller. Det bemærkes hos både Politiken og Expressen.se, hvor den begge steder er bedst i test.

Udover at være støjsvag, bemærker køberne også at den er fornøjelig at arbejde med. Den fastmonterede dejskraber sørger nemlig for at dejen ikke klæber til skålens sider, og den ælter og blander upåklageligt hver gang. Skålen er desuden helt åben i toppen, så du nemt kan tilsætte yderligere ingredienser under omrøring.

Den kendte blogger fra Valdemarsro, Ann-Christine, har også investeret i denne røremaskine, og efter et par måneders test er hun blevet rigtig glad for den. Det tog lidt tid at vænne sig til at det er skålen der roterer, men derudover vurderes maskinen både at være god og nem at bruge.

Du får med andre ord en funktionel og kompakt røremaskine i et flot design, som fås i mange farvevariationer. Den medfølgende skål er på 7 liter, hvori der kan æltes op til 5 kilo dej ad gangen.

Vi anbefaler denne røremaskine til dig der hyppigt har behov for at mikse, blande og ælte mindre portioner til husbehov. Maskinen klarer glimrende en række alsidige opgaver, og du får rigtig meget for pengene her. Designet er også rigtig flot, så den kan sagtens tåle at stå fremme på køkkenbordet.

Inkluderet tilbehør: Skål på 7 liter, ekstra skål på 3,5 liter, dejrulle, dejkniv, dejskraber, piskeris og dejkrog.

Specifikationer:

 • Materiale udvendigt: Metal
 • Vægt: 8,6 kg
 • Skålstørrelse: 7 liter
 • Dejkapacitet: 5 kg
 • Hastighedstrin: Trinløs
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.376,00 kr. 0,00 kr. 3.376,00 kr. Til butik »
4.046,00 kr. 0,00 kr. 4.495,00 kr. Til butik »

Kenwood Classic Major KM636

Billig testvinder. Kenwood KM636 er en rigtig god røremaskine til en fornuftig pris. Det konkluderer testpanelet hos Råd & Rön, hvor den bliver bedst i test.


Kenwood-KM636-Koekkenmaskine

Bedste pris: 2.379,00

Køb hos De3bedste

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Med Kenwood KM636 får du en god, billig og holdbar røremaskine. KM636 bliver bedst i test hos Råd & Rön da den klarer sig godt på alle parametre, og så får den 5 top-anmeldelser hos Which.co.uk, som alle roser den for at være holdbar og god.

KM636 røremaskinen er en del af Kenwoods Classic-serie og kommer med 3 forskellige kraftudtag, så du kan påmontere ekstra tilkøbte redskaber. Eksempelvis en blender, en saftpresser eller en kødhakker. Desuden kan du tilkøbe en ismaskine som du kan montere, hvis du ønsker at producere den egen is. Alt i alt byder den på mange spændende udvidelsesmuligheder, på trods af den meget fornuftige pris.

Vi anbefaler Kenwood KM636-maskinen til dig der godt kan lide at fremstille madvarerne fra bunden, hvor du selv har kontrol med alle råvarerne. Kenwood byder nemlig på en række ekstra udstyr, der gør det muligt for røremaskinerne at varetage en lang række funktioner. Den er desuden et rigtig godt køb til prisen, og den kan sagtens tåle at blive brugt flere gange i løbet af ugen.

Inkluderet tilbehør: Skål på 6,7 liter, stænklåg, dejskraber, plastblender, k-spade, dejkrog og piskeris.

Specifikationer:

 • Materiale udvendigt: Plast
 • Vægt: 9,1 kg
 • Skålstørrelse: 6,7 liter
 • Dejkapacitet: 2,4 kg
 • Hastighedstrin: Trinløs
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.379,00 kr. 0,00 kr. 2.379,00 kr. Til butik »
2.790,00 kr. 29,00 kr. 2.819,00 kr. Til butik »

Kenwood Premier Major KMM770

Rummeligt kraftcenter med godt udstyr. Kenwood KMM770 har større motor og god kapacitet. Den klarer sig godt hos Tænk og Råd & Rön, og fås med masser af ekstraudstyr.


Kenwood-Premier-Major-KMM770-Koekkenmaskine

Bedste pris: 2.216,00

Køb hos Skousen

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Her får du en kraftig røremaskine fra Kenwoods Premium-serie. Den har en større motor, der klarer selv meget krævende opgaver. KMM770 klarer sig godt hos både Tænk og Råd & Rön, og køberne er ligeledes positive. Den pisker, rører og ælter upåklageligt, og til en meget fornuftig pris.

Der kan desuden tilkøbes en masse ekstraudstyr, heriblandt en glasblender, som kan monteres i udtaget på toppen. Derudover har du med denne model mulighed for at tilkøbe ekstraudstyr som ismaskine, kødhakker, kartoffelskræller, pastamaskine og råkostapparat. Du opnår med andre ord en række funktionaliteter, som blandt andet kendes fra en foodprocessor.

Vi anbefaler denne røremaskine til hjemmet hvor den gerne skal kunne bruges til mange forskellige formål, og gerne må fungere som en multifunktionsmaskine. Du får rigtig meget for pengene her, samt gode muligheder for tilkøb af ekstraudstyr, så du kan spare plads i køkkenskabene.

Inkluderet tilbehør: Skål på 6,7 liter, k-spade, dejkrog, piskeris, dejskraber og stænklåg.

Specifikationer:

 • Materiale udvendigt: Plast
 • Vægt: 10,2 kg
 • Skålstørrelse: 6,7 liter
 • Dejkapacitet: 2,4 kg
 • Hastighedstrin: Trinløs
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.994,00 kr. 0,00 kr. 2.216,00 kr. Til butik »
2.399,00 kr. 0,00 kr. 2.399,00 kr. Til butik »

Bosch MUM5 – godt køb til begynderen

Godt køb til begynderen. Bosch MUM5 er en fin og billig røremaskine med masser af tilbehør. Den anbefales af både Tænk, Råd & Rön og eReviews som et godt køb, da den fås til en god pris og klarer sig godt i de fleste opgaver.


Bedste pris: 1.699,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – eReviews

Her har du et godt og billigt alternativ til de dyrere røremaskiner. Bosch MUM5 klarer sig godt i flere forskellige tests i både Danmark og Sverige, og brillerer på mange punkter i forhold til dens meget lave pris.

Denne røremaskiner taber lidt på brugervenligheden, hvilket også konkluderes i de forskellige tests, men til gengæld er den yderst funktionel og kan opfylde mange formål i køkkenet. Den klarer således de fleste køkkenmaskine-opgaver, og substituerer både foodprocessor og blender. Dette kan lade sig gøre, fordi der medfølger en stor udstyrs- og tilbehørspakke til røremaskinen. Hos eReviews roses røremaskinen også for netop alsidigheden, men også for det pæne neutrale design.

Desuden kan du med den medfølgende taske nemt opbevare udstyret i køkkenskabet, så du altid har det lige ved hånden.

Vi anbefaler denne røremaskine til dig der ikke skal bruge den dagligt, men derimod gerne vil have en multifunktionsmaskine som kan bruges til mange forskellige opgaver, og som ikke optager meget plads i køkkenskabene.

Inkluderet tilbehør: Skål på 3,9 liter, beskyttelseslåg, taske til opbevaring af tilbehør, dejkrog, groft piskeris, fint piskeris, hurtigsnitter og mikser.

Specifikationer:

 • Materiale udvendigt: Plast og rustfrit stål
 • Vægt: 6,73 kg
 • Skålstørrelse: 3,9 liter
 • Dejkapacitet: 1,9 kg
 • Hastighedstrin: 7
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.699,00 kr. 0,00 kr. 1.699,00 kr. Til butik »
1.995,00 kr. 0,00 kr. 2.095,00 kr. Til butik »
1.775,00 kr. 0,00 kr. 2.095,00 kr. Til butik »

Testkilder

Herunder vil vi liste de forskellige test og anmeldelser, som vi har sammenholdt for at finde frem til de bedste røremaskiner i denne artikel:

Gastromand

Gastromand er en uformel madblog, som drives af en flok madglade mænd. I weekend og hverdag tester og anmelder de en lang række forskellige produkter, og det er både i de lidt højere og lavere prislag.

Generelt gennemgås en række forskellige faktorer ved hvert produkt:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Kvalitet og design
 • Praktisk test
 • Rengøring

De forskellige tests finder typisk sted hjemme hos gastromændene selv, og der er typisk vedlagt en lang række gode og beskrivende billeder af de testede produkters formåen.

Herunder kan du se hvilke røremaskiner der er testet hos Gastromand:

Ovennævnte tests er alle gratis at tilgå.

eReviews (3. juli 2016)

Test af Bosch MUM5 røremaskine.

I denne test kigges der nærmere på ovennævnte røremaskine, som er vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Funktionalitet
 • Design
 • Pris

I testen får du et godt indblik i hvad der er inkluderet med røremaskinen fra Bosch, og der er en masse billeder som giver dig overblik over tilbehøret og funktionerne.

Røremaskinen udsættes for en række discipliner, som det måtte forventes ved hverdagsbrug. Deriblandt æltning, piskning, skæring og blendning. Det fører til en god samlet bedømmelse, og røremaskinen roses for at være alsidig, funktionel, pæn og brugervenlig.

Hele testen kan læses gratis hos eReviews, hvor du også kan se tests af andet elektronik til hjemmet.

Loui & Bearnaisen (17. juni 2015)

Louise driver madbloggen Loui & Bearnaisen, og her kan du finde masser af opskrifter, billeder, anmeldelser og inspiration til madlavning og køkkenudstyr.

I juni 2015 fik hun en Bjørn Teddy røremaskine stillet til rådighed, og denne har hun testet og afprøvet over en længere periode.

Du kan i hendes test læse mere om følgende:

 • Design
 • Teknik
 • Udstyr
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau
 • Sikkerhed
 • Muligheder for ekstra tilbehør

Bjørn Teddy Varimixeren får mange positive ord med på vejen i Louises test, hvor du kan se en række gode billeder af maskinens funktioner og egenskaber under brug.

Janus’ noter (28. marts 2015)

Under overskriften “Æltemonstret fra Brøndby” har bloggeren Janus testet og anmeldt Bjørn Teddy røremaskinen. Du kan i indlægget se en række gode billeder af maskinens funktioner og egenskaber under brug, og så har Janus delt en række billeder med forskellige typer brød, som er blevet fremstillet ved brug af Bjørnen i køkkenet.

Janus har testet røremaskinen med al dens udstyr, hvilket betyder at både piskeriset, spartlen og dejkrogen er blevet afprøvet ved forskellige opgaver. Du kan også læse lidt om hvordan maskinen er at betjene.

Icakuriren (28. november 2014)

I slutningen af 2014 foretog det svenske madmagasin Icakuriren en røremaskine test. I alt er 9 røremaskine blevet testet og vurderet ud fra deres evne til at blande, mixe, ælte og piske. Desuden er kapaciteten blevet vurderet, ligesom der er overvejet fordele og ulemper ved hver enkelt maskine.

Alle røremaskinerne er blevet sat til at producere en dej af hvedemel, ligesom de er blevet sat på en mere krævende opgave med en portion rugbrødsdej. Den færdigæltede dej er derefter blevet bagt for at vurdere konsistensen, krummen og smagen af det færdige resultat. Der er også forsøgt at piske æggehvider til en stiv masse, og alle testscenarierne er blevet gentaget 2-3 gange for at give et så præcist resultat som muligt.

Den generelle brugervenlighed og støjniveauet er også blevet vurderet.

I testen får hele 5 af røremaskinerne den højeste bedømmelse (5 hjerter), men kun en enkelt maskine vinder testen. Krups KA990T42 bliver bedst i test, mens Electrolux EKM 4100, Kitchenaid Artisan, Kenwood KMM 023 og Ankarsrum Assistent AKM 6290PB fik højeste karakter uden at blive bedst i test.

Du kan læse hele testen gratis hos Icakuriren.

Expressen.se (15. november 2013)

Expressens Leva & Bo sektion foretog i november 2013 en test af 8 røremaskiner. Her var der fokus på byggekvaliteten, kapaciteten, brugervenligheden og håndteringen.

Testen giver ikke udtryk for at være foretaget under videnskabelige omgivelser, ligesom det heller ikke nævnes hvem der står bag testen. Dog tegner testen et billede af nogle tendenser der går igen i andre tests af røremaskiner, hvorfor vi mener at denne test også bør være med i vores udvælgelsesproces.

Tænk (13. maj 2013)

Forbrugerrådet Tænk er en uafhængig dansk organisation, hvor missionen er at sammenligne produkter i forskellige og populære kategorier. Tænk har så stor indflydelse på markedet, at et positivt testresultat direkte kan være med til at påvirke efterspørgslen på et bestemt produkt. Derfor går de altid meget kritisk til værks, og sørger for at teste produkterne i professionelle omgivelser. I røremaskine-testen har Tænk vurderet markedet og efterspørgslen, hvorefter de har udvalgt de 13 mest populære røremaskiner og sendt dem til et laboratorium.

I testen er røremaskinerne blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Tilberedning (bl.a. æltning og piskning): 50 %
 • Brugervenlighed: 40 %
 • Kvalitetsindtryk: 10 %

Ud af de 13 testede røremaskiner er der kun en enkelt, der bliver bedst i test. Bjørn Teddy Varimixer løber således med titlen. Kenwood og Bosch klarer sig også godt, og placerer sig i toppen med flere modeller.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (16. april 2013)

Hos den svenske forbrugerorganisation er 27 røremaskiner blevet testet i april 2013. Testen er meget omfattende og alle røremaskinerne har været igennem en række simulerede prøver og vurderinger på et uafhængigt laboratorium, som benyttes i fællesskab af flere europæiske forbrugerorganisationer.

I Råd & Röns røremaskine test er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Tilberedning (bl.a. æltning og piskning): 50 %
 • Brugervenlighed: 40 %
 • Kvalitetsindtryk: 10 %

Her ser vi, at 50 % af den samlede bedømmelse beror på hvor godt røremaskinerne formår at ælte og røre de forskellige ingredienser, mens hele 40 % af bedømmelsen udgør betjening af maskinen, heriblandt rengøring og på- og afmontering af det forskellige udstyr. Kvalitetsindtryk vægtes med 10 % og dækker over design, æstetik og valg af materialer på maskine og udstyr.

I testen bliver Kenwood KM636 bedst i test, mens Bosch MUM5 vurderes at være et godt køb med en meget høj samlet bedømmelse. Kenwood KMM770 placerer sig ligeledes i toppen, og får samme høje bedømmelse som den billigere Bosch MUM5.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Søndagsavisen (december 2012)

Søndagsavisen benytter Testfakta.se som kildeangivelse i deres artikel, hvor de har fremhævet 6 af markedets bedste røremaskiner netop nu.

I testskemaet får du en tabel over testresultaterne, som er baseret på en række tests, hvor maskinerne er blevet udsat for piskning af æggehvider, blanding af kagedej og æltning af brød. Desuden blev der på laboratoriet målt og vejet volumen, ligesom der blev holdt øje med om dejen steg over dejkrogen, og om alt forløb som det skulle i processen.

Der blev desuden vurderet på brugervenlighed samt stænk og spild, hvilket er to vigtige parametre hvis man gerne vil kunne integrere røremaskinen i en ellers travl hverdag.

Politiken (14. marts 2011)

Politiken havde levnedmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken i laboratoriet, hvor der blev testet otte forskellige røremaskiner.

Røremaskinerne blev under testen udsat for en sandkagedej og en lidt mere genstridig rugbrødsdej, som fik lov at stå og ælte i 10 minutter. For at give en så ensartet oplevelse som muligt, er der blevet benyttet færdige melblandinger fra supermarkedet.

Der er desuden blevet taget stilling til funktionaliteten, designet og anvendeligheden i forhold til prisen på røremaskinen.

Du kan læse detaljerede bedømmelser af alle testede røremaskiner, ved at oprette betalt medlemsskab hos Politiken.

Om forfatteren

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Jeg har faktisk erfaring med at sælge Bjørn Røremaskiner, men til restauranter og andre erhvervsdrivende. Og den feedback man får fra restaurantejere og andre i branchen er altså at Bjørn maskinerne er de klart bedste. Selv i professionelle køkkener holder de i mange år. Så det er vel lidt af en blåstempling, set i forhold til at de også kan købes af private i almindelige butikker.

  • Hej Mark

   Tak for dit input. Jeg er også selv stødt på de store Bjørn røremaskiner hos både bagere, restauranter og storkøkkener, når jeg har været rundt omkring i landet.

   Hvis jeg havde pladsen, så er jeg også sikker på at jeg vil vælge en Bjørn maskine, på trods af den lidt højere pris – i sidste ende er den nok alle pengene værd, og så har jeg opfattelse af at den taber meget lidt værdi med årene, simpelthen fordi den er så svær at slide op.

Skriv en kommentar