Et godt vaffeljern skal være hurtigt og nemt at bruge, så du kan lave lækre sprøde vafler til dig selv og familien. Alternativt kan du også bruge det til en sund omelet eller opgradere den klassiske vaffel med havregryn og banan, som mætter og giver energi i hverdagen. Vaffeljernet er med andre ord en meget alsidig køkkenmaskine, der stort set er lige så nem at betjene som brødristeren.

Vi har gennemgået en række testresultater fra Danmark og udland, og du kan i denne artikel se vores anbefalinger af de 8 bedste vaffeljern på markedet.

Opsummering – her er de bedste vaffeljern lige nu

I artiklen har vi samlet alle de vaffeljern, som vi mener er bedst netop nu. Herunder får du et overblik over hvilket vaffeljern vi mener er bedst i dets respektive kategori.

Wilfa WAS-623

Bedste enkelte vaffeljern

 • Testvinder – Familie Journal
 • Testvinder – Klikk.no
 • Testvinder – Expressen
 • Testvinder – DinSide.no

Bedste pris: 444,00

Køb hos Elgiganten

Wilfa DWA-516

Bedste dobbelte vaffeljern

 • Testvinder – Tek.no

Bedste pris: 388,00

Køb hos KitchenOne

Sage The Smart Waffle

Bedste belgiske vaffeljern

 • Topscorer – Gastromand
 • Topscorer – DinSide.no

Bedste pris: 1.699,00

Køb hos Elgiganten


Bedste enkelte vaffeljern

De enkelte vaffeljern kan kun fremstille én vaffel ad gangen, men til gengæld er de pladsbesparende, billige og nemme at anvende. De anbefales især til mindre husholdninger. Herunder finder du de bedste små enkelte vaffeljern.


Wilfa WAS-623

wilfa-was-623-vaffeljernSet til: 444,00

Køb hos Elgiganten

 

 • Testvinder – Familie Journal
 • Testvinder – Klikk.no
 • Testvinder – Expressen
 • Testvinder – DinSide.no

Brugervenlig testvinder til flotte vafler. Wilfa WAS-623 er en af de bedste vaffeljern lige nu. Den klarer sig rigtig godt i flere uafhængige tests, og laver sprøde ensartede vafler.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Wilfa WAS-623 klarer sig rigtig godt i flere uafhængige tests, og der er bred enighed om at det er et af de bedste vaffeljern på markedet. Det skyldes ikke mindst at det er nemt at bruge grundet den indbyggede timer, men også at vaflerne bliver bagt ensartet og perfekt sprøde hver gang.  Vaffeljernet er desuden designet til at kunne opbevares stående, så du sparer plads i køkkenskabet.

Wilfa WAS-623 er et stort vaffeljern med effekt på 1.400 Watt og en diameter på 23 centimeter. Det laver store vafler som er delbare i op til 6 hjerter, og du kan selv indstille bagetiden for hver enkelt vaffel. Dermed behøver du ikke holde øje med hver enkelt, men nøjes med at tage vaflerne ud og påfylde nyt dej når alarmen bipper.

Til vaffeljernet medfølger en øseske du kan bruge ved tilberedningen.

Specifikationer:

 • Vaffeltype: 6 stk. dybe hjerteformede
 • Diameter: 23 cm.
 • Justerbar temperatur/timer: Ja
 • Inkluderet: Øseske

Cloer 1621

cloer-1621-vaffeljernSet til: 269,00

Køb hos Elgiganten

 

 • Testvinder – Stiftung Warentest

Fornuftigt vaffeljern med gode funktioner. Cloer 1621 er et kompakt vaffeljern til en god pris. Det bliver bedst i test i Tyskland, hvor det blandt andet roses for at være brugervenligt.

Cloer 1621 er det oplagte valg til dig der ønsker et mindre vaffeljern til en fornuftig pris. Det bliver testvinder hos tyske Stiftung Warentest, der i al sin enkelthed roser det for at være godt og nemt at gå til. Vaffeljernet laver nogle fine vafler uden den store dramatik, og så er det både nemt at betjene og rengøre efterfølgende. Det har optisk slutsignal på låget og trinløs drejeknap til indstilling af bruningsgrad, så du får perfekte vafler uanset opskrift. Også dette vaffeljern kan opbevares stående med ledningen rullet op i bunden, så du sparer plads i køkkenskabet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dette vaffeljern er det oplagte valg til dig der ønsker en mindre løsning. Det bager en rund vaffel med 5 hjerter i hver og en tykkelse på 1,2 centimeter, hvilket er normalt for de vafler vi kender i Danmark og resten af norden.

Specifikationer:

 • Vaffeltype: 5 stk. hjerteformede
 • Diameter: 16,5 cm.
 • Justerbar temperatur/timer: Ja

OBH Elite Single

obh-elite-single-vaffeljernSet til: 281,00

Køb hos Proshop

 

 • Topscorer – DinSide.no
 • Topscorer – Expressen

Smart lille vaffeljern med termostat. OBH Elite Single er et fint vaffeljern, som laver små vafler med 4 hjerter i hver. Vaffeljernet har desuden en termostat, som indstiller varmen i 5 niveauer.

OBH Elite Single er det perfekte vaffeljern til dig, der ønsker at lave små vafler bestående af 4 hjerter i hver. Vaffeljernet klarer sig rigtig godt i både svensk og norsk test, hvor det blandt andet roses for at lave flotte sprøde vafler med ensartet bruning. Derudover er det nemt at rengøre og blandt de hurtigste i den norske test, på trods af at det fås til en rigtig god pris på nettet.

Dette vaffeljern har en termostat, som kan justeres i 5 varmetrin. Testpanelet anbefaler at indstille det på højeste varmeniveau, da vaffeljernet har en indbygget timer der passer til dette niveau. Du kan dog også justere varmeniveauet ned, hvis du ønsker vaflerne mindre brune.

Vaffeljernet fra OBH er relativt længe om at blive varmt, men derimod hurtigt til at bage vaflerne.

Specifikationer:

 • Vaffeltype: 4 stk. dybe hjerteformede
 • Diameter: Ukendt
 • Justerbar temperatur/timer: Ja

Bedste dobbelte vaffeljern

Et dobbelt vaffeljern kan fremstille to vafler på samme tid. Dermed er de mere effektive end de små enkelte vaffeljern, og du kan således hurtigere lave vafler til hele familien. Herunder finder du de bedste dobbelte vaffeljern.


Wilfa DWA-516

Set til: 388,00

Køb hos KitchenOne

 

 • Testvinder – Tek.no

Brugervenlig testvinder i kompakt design. Wilfa DWA-516 er et rigtig godt dobbelt vaffeljern, som laver flotte sprøde vafler uden at optage for meget plads i køkkenskabet.

Wilfa DWA-516 er bedst i test hos Tek.no, og anbefales således som det bedste dobbelte vaffeljern netop nu.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det er et godt dobbelt vaffeljern, som ikke optager alt for meget plads i køkkenskabet, på trods af at den har plads til to vafler ad gangen. Designet er så minimalt som muligt, uden at der er gået på kompromis med egenskaberne eller funktionaliteten. Den justerbare termostat sidder eksempelvis ved håndtaget og gør det muligt at indstille temperaturen i 5 trin, så den ikke optager unødig plads men alligevel giver dig mulighed for at tilpasse temperaturen efter dine egne personlige præferencer.

Udover at have termostat er dette vaffeljern forholdsvist simpelt. Det er hvidt og har en lille indikatorlampe i midten, som viser hvornår vaffeljernet er varmet tilstrækkeligt op. Det laver to vafler ad gangen med 5 hjerteformede vafler i hver.

Specifikationer:

 • Vaffeltype: 5 stk. hjerteformede
 • Diameter: 15 cm.
 • Justerbar temperatur/timer: Ja

Åviken 910 Elegance

Set til: 449,00

Køb hos CDON

 

 • Topscorer – Tek.no

Sværvægter med gode egenskaber. Åviken 910 Elegance laver flotte ensartede vafler på kort tid, har aftagelig ledning og kan slukkes helt uden at tages ud af stikkontakten.

Åviken 910 Elegance klarer sig rigtig godt i test, og anbefales af Tek.no på baggrund af dets gode egenskaber. Det er et større og tungere vaffeljern end gennemsnittet, og af den grund kræver det også lidt ekstra plads i køkkenskabet. Til gengæld er ledningen aftagelig så den kan lægges pænt sammen og opbevares ved siden af vaffeljernet, frem for at skulle hænge fra vaffeljernet og rode i skabet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vaffeljernet har en god stor termostatknap på toppen, samt indikator der tydeligt signalerer når vaflerne er klar og når vaffeljernet er varmt. Det laver 4 store hjerteformede vafler ad gangen, og vaflerne har et areal på cirka 15 x 17 centimeter.

Specifikationer:

 • Vaffeltype: 4 stk. hjerteformede
 • Diameter: 15 – 17 cm.
 • Justerbar temperatur/timer: Ja

OBH Select Double

Set til: 292,00

Køb hos Proshop

 

 • Topscorer – Tek.no

Billigt dobbelt vaffeljern med gode basisfunktioner. OBH laver mange gode vaffeljern, og Select Double er ingen undtagelse. Det fås til en meget fornuftig pris på nettet.

OBH Select Double er et godt, funktionelt og billigt vaffeljern. Det klarer sig godt i test hos Tek.no, og roses af testpanelet blandt andet for den fornuftige pris, men også fordi den laver flotte ensartede vafler. Derudover er den både lille og let, hvilket er perfekt til det mindre køkken.

Til forskel fra flere andre vaffeljern mangler OBH Select Double en færdig-indikator, men dette vurderes ikke at være et stort problem. Du skal blot selv holde øje med hvornår vaflerne er færdige, hvilket normalt ikke tager særlig lang tid.

Vaffeljernet fra OBH laver vafler med en diameter på 15,5 centimeter, og det fremstiller 2 vafler som kan deles op i 5 hjerteformede vafler af hver.

Specifikationer:

 • Vaffeltype: 5 stk. hjerteformede
 • Diameter: 15,5 cm.
 • Justerbar temperatur/timer: Ja

Bedste belgiske vaffeljern

Belgiske vafler er i en klasse for sig. De er tykke, bløde og luftige, så der stilles andre krav til tilberedningen. Herunder kan du derfor finde de bedste belgiske vaffeljern.


Sage The Smart Waffle

sage-the-smart-waffle-vaffeljern

Set til: 1.699,00

Køb hos Elgiganten

 • Topscorer – Gastromand
 • Topscorer – DinSide.no
 • Gode anmeldelser

Belgisk vaffeljern for feinschmeckere. Hvis kun det bedste er godt nok, skal du vælge dette vaffeljern. Det er udviklet af stjernekokken Heston Blumenthal, og det er overlegent på alle områder.

Sage har et stort sortiment af luksusartikler til køkkenet, og bag mærket står kokken Heston Blumenthal. Dette belgiske vaffeljern er selvfølgelig ingen undtagelse, og skal du have det bedste af det bedste skal du ikke lede længere. Prisen er selvfølgelig også derefter, men kigger man på anmeldelserne er testpersonerne enige om at vaffeljernet er overlegent på alle områder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hos både Gastromand og DinSide.no er man begejstrede for vaffeljernets mange egenskaber og evner til at lave både vafler, omeletter og alverdens andre ting til perfektion. Vaffeljernet er med andre ord ikke kun i stand til at bage perfekte sprøde belgiske vafler, det er også i stand til at bage alverdens andre ting. Langs kanten er en stor spildrende, hvor overskydende dej nemt kan løbe ud og samle sig. Derudover kan du indstille både timer og temperatur efter din smag, og vaffeljernet kommer med 4 forudindstillede programmer: Belgiske vafler, klassiske vafler, chokoladevafler og kærnemælksvafler.

Du behøver ingen smørelse til dette vaffeljern, som er i stand til at bage 2 belgiske vafler ad gangen.

Specifikationer

 • Vaffeltype: 2 stk. belgiske
 • Justerbar temperatur/timer: Ja

Cloer 1445

Set til: 492,00

Køb hos Computersalg

 • Gode anmeldelser

Populært belgisk vaffeljern. Cloer 1445 får mange positive anmeldelser fra køberne, der generelt er glade for det. Det fås til en meget god pris, og laver lækre luftige vafler.

Dette belgiske vaffeljern indgår ikke i nogle tests, men det får til gengæld rigtig mange positive anmeldelser fra køberne, der har testet det i deres egne køkkener efter køb. De fleste købere er enige om at det er et rigtig godt vaffeljern, som laver nogle flotte, lækre og luftige belgiske vafler. Da prisen er meget lav, er det selvfølgelig et simpelt vaffeljern, men det er ikke ensbetydende med at vaffeljernet er dårligt.

Cloer 1445 laver to rektangulære belgisk vasker ad gangen, og disse får en tykkelse på op til 1,7 centimeter. Hele bagepladen måler 18,5 x 22 centimeter, hvilket betyder at hver belgiske vaffel måler cirka 18,5 x 11 centimeter.

På vaffeljernet finder du en termostat samt lysindikator, der hjælper dig ved at vise hvornår vaflen er klar.

Specifikationer:

 • Vaffeltype: 2 stk. belgiske
 • Størrelse: 2 x 18,5 x 11 cm.
 • Justerbar temperatur/timer: Ja

Testkilder

Herunder får du overblik over de testresultater, vi har undersøgt for at finde det bedste vaffeljern på markedet. Vi har både undersøgt test fra Danmark men også fra resten af Skandinavien samt Tyskland.

Tek.no (24. marts 2018)

Hos Tek.no har man i marts 2018 kigget nærmere på hele 9 forskellige dobbelte vaffeljern.

De forskellige vaffeljern befinder sig i forskellige prisklasser, fra 850 norske kroner og helt ned til små 99 norske kroner. De er alle blevet testet ud fra en række forudbestemte kriterier, hvoraf det mest afgørende var om vaflerne blev flotte og jævnt brunede.

Testens vinder blev Wilfa DWA-516, som laver nogle suverænt flotte vafler. Derudover fik flere testede modeller en anbefaling, og OBH Select Double fik en godt køb-anbefaling.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle 9 vaffeljern klarede sig, ved at gå til Tek.no’s hjemmeside. Testen er gratis tilgængelig.

Expressen Mitt kök (21. marts 2017)

Hos svenske Expressen’s Mitt kök sektion, har de i marts 2017 testet 6 forskellige vaffeljern. Det har de gjort i forbindelse med den internationale vaffeldag 25. marts, som naturligvis fejres med vafler.

Vaffeljernene blev testet i alt to omgange, hvor der blev tilstræbt en sprød og gyldenbrun vaffel. De blev alle tilberedt ved højest mulige temperatur, og der blev anvendt en færdig vaffelblanding.

I testen klarer 3 vaffeljern sig godt. Det drejer sig om Clas Ohlson, OBH Elite Single og Wilfa WAS-623, hvor sidstnævnte blev bedst i test med højeste bedømmelse. Alle vaffeljernene vurderedes at være nemme at rengøre grundet en god nonstick-belægning, og ingen af dem gav unødigt meget røg i køkkenet. Alligevel blev vaflerne tilberedt under en emhætte, hvilket i alle tilfælde anbefales.

Du kan læse hele testen gratis hos Expressen, hvor du kan gå i dybden med vurderingen af alle 6 vaffeljern.

DinSide (14. marts 2016)

Norske DinSide har i marts 2016 testet 9 forskellige vaffeljern, i jagten på den bedste vaffel. Testen indeholder alt fra billige små 150-kroners vaffeljern til store dyre luksusjern, der koster over 2.000 kroner.

I testen bliver vaffeljernene bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Bagning
 • Brugervenlighed

Denne test er interessant, fordi den blandt andet indeholder billeder med sammenligninger af de forskellige vaffeljerns færdige produkter. Vafler er nemlig ikke bare vafler, og der er meget stor forskel på hvor pæne de bliver i de forskellige jern.

Testens vinder er Wilfa WAS-623, som roses for at være rigtig på alle punkter. Den eneste lille ulempe er at jernet er en smule større end hos konkurrenterne, men så kan du til gengæld lave større vafler. Sage Smart Waffle er også med i toppen, og her er det faktisk kun den lidt høje pris og så bagetiden, der trækker lidt ned.

Hele testen kan læses gratis hos DinSide.

Letliv (2. november 2015)

Letliv.dk har i 2015 bragt en test af 6 vaffeljern, som oprindeligt blev publiceret i en udgave af Familie Journal fra 2011. Vaffeljernene fås dog stadig i forretningerne, og testen er derfor stadig aktuel.

Bag testen stod husholdningslæreren Camilla Andersen fra Linieskolen, og hun har vurderet vaffeljernene ud fra følgende delkriterier:

 • Brugervenlighed
 • Rengøring
 • Bagning

Wilfa WAS-623 bliver bedst i test, fordi vaffeljernet overordnet er rigtig godt. Det giver signal når jernet er varmt og når bagningen er færdig, og så bager det jævnt og giver vaflerne en flot farve. Det er desuden nemt at gøre rent. OBH Compact Smart fik testens andenplads, og blev anbefalet som bedst til prisen. Det er et billigt vaffeljern, som roses for at bage vaflerne jævnt med en god sprødhed. Den er ligeledes nem at gøre ren.

Hele testen kan læses gratis hos Letliv.dk.

Klikk.no (2. juli 2015)

Norske Klikk Mat har i 2015 testet 5 forskellige vaffeljern for at finde det bedste. De er blevet testet af en professionel vaffelmager ved navn Jonathan Larsson, som til hverdag driver Haralds Vaffel i Oslo.

Hvert vaffeljern blev testet med 5-10 vafler per jern, og derefter blev de alle rengjort.

Den samlede bedømmelse tager udgangspunkt i følgende delkriterier:

 • Brugervenlighed
 • Bagning
 • Rengøring
 • Design

I testen vinder Wilfa WAS-623, da det klarer sig suverænt bedst. Det laver perfekte vafler og er nemt at bruge, men samtidig er det også en smule dyrere end de andre vaffeljern. Testpanelet er heller ikke vilde med designet, men funktionen er den bedste i testen.

Du kan læse hele testen gratis hos Klikk.no.

Stiftung Warentest (28. december 2010)

Tyske Stiftung Warentest har tilbage i december 2010 testet hele 18 forskellige vaffeljern. Det drejer sig om 14 klassiske vaffeljern og 4 kombimodeller, der også kan tilberede andre ting.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Bagning
 • Brugervenlighed
 • Udvendig temperatur
 • Rengøring
 • Strømforbrug

I testen klarer Cloer 1621 sig bedst, og bliver dermed vinder. Den er bedst til selve bagningen, og giver det pæneste resultat. Den er desuden hurtig, samt let at rengøre efterfølgende. Eneste minus er at den kan blive temmelig varm i bunden af apparatet. Cloer 1329 klarer sig næsten lige så godt som testvinderen, mens kombimaskinerne skuffer en smule.

Hele testen er gratis tilgængelig hos Stiftung Warentest.

FAQ

???? Hvilket vaffeljern er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste vaffeljern på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes vaffeljern?

Vaffeljern vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange vaffeljern?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes vaffeljern til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Emilie M. Christiansen Rating 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar