Blenderen er blandt de bedste køkkenhjælpere du kan ønske dig. Den hakker, knuser, blander og purerer upåklageligt, så du får lækre sunde smoothies og cremede supper på kun få minutter. Men hvilke blendere er bedst, og hvad skal du kigge efter?

Vi har undersøgt de nyeste testresultater fra både Danmark og udlandet, og fundet frem til 8 af de bedste blendere netop nu.

Opsummering – her er de bedste blendere

Vi har gennemgået hundredvis af testresultater og anmeldelser, for at finde de bedste blendere på markedet. Herunder kan du se hvilke blendere vi vurderer til at være de bedste i hver deres kategori:

KitchenAid Artisan

Bedste all-round blender

 • Testvinder – Politiken
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Smartson.se
 • Topscorer – Søndagsavisen

Bedste pris: 1.429,00

Køb hos Whiteaway

Braun JB 5160

Bedste lavpris blender

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – TrustedReviews

Bedste pris: 629,00

Køb hos Whiteaway

KitchenAid Artisan – flot retroblender med gode testresultater


KitchenAid Artisan blenderen vinder i Politikens blender test, og så får den topplaceringer flere andre steder. Den klarer sig generelt godt og anbefales til krævende opgaver.

Bedste pris: 1.429,00

Køb hos Whiteaway

 • Testvinder – Politiken
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Smartson.se
 • Topscorer – Søndagsavisen

Rigtig mange forskellige magasiner er enige om at denne blender fra KitchenAid er den bedste. Det kan ses i kraft af flere uafhængige test, hvor den klarer sig rigtig godt og bliver enten testvinder eller topscorer. Hos blandt andet Politiken roses denne blender for sine egenskaber, og kaldes både “sublim” og “drømmemaskine” i overskrift samt underrubrik. Det er en god blender til krævende opgaver som isknusning og smoothies, og så er den både stabil og robust. Både på grund af den lidt højere vægt, men også på grund af den kraftige byggekvalitet. Hos Søndagsavisen havde man lidt udfordringer med at knuse nødder i denne maskine, men det var dog ikke noget stort problem.

Konklusionen er at denne blender er særdeles velfungerende og samtidig flot at se på, hvilket betyder at man sagtens kan have den stående fremme på køkkenbordet. Og det er et plus, da den vejer lidt over 5 kilo. Den høje kampvægt betyder dog at blenderen står rigtig stabilt på bordet, hvilket test resultaterne også påpeger som et stort plus. De fleste produkter fra KitchenAid fås i flere forskellige farver.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 550 Watt
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Metal med glaskande

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Braun JB 5160 – testvindende blender til en fornuftig pris


Braun JB 5160 er en rigtig god blender, som fås på nettet til en fornuftig pris. Den klarer sig godt i test og kan bruges til lidt af hvert.

Bedste pris: 629,00

Køb hos Whiteaway

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – TrustedReviews

Braun JB 5160 er en rigtig god blender til prisen. Den bliver bedst i test og anbefales til lidt af hvert, men på trods af dette koster den langt under 1.000 kroner. Blenderen er med andre ord oppe i en liga blandt meget dyrere modeller, så den er et rigtig godt køb for dig med små behov. Udover at være testvinder hos Tænk får den også en meget høj samlet bedømmelse hos TrustedReviews, som blandt andet roser den for de mange indbyggede programmer, hastigheder og lette betjening.

De fleste kan med fordel nøjes med at købe en billig blender til cirka 1.000 kroner plus eller minus, da du i denne prisklasse kan få rigtig meget for pengene. Det gælder ikke mindst for Braun JB 5160, som har et blenderglas på 1,6 liter, aftagelig kniv, 11 hastigheder og 3 indbyggede programmer: Smoothie, suppe og is.

Da kniven er aftagelig bliver rengøringen lettere, fordi du nemt kan komme til i bunden af glasset. På mange blendere sidder kniven ellers fast i bunden af glasset, og det kan besværliggøre rengøringen.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1000 Watt
 • Kapacitet: 1,6 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Fod i plast og glaskande

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Blendtec Designer 625 – måske verdens stærkeste blender?


Blendtec Designer 625 er en stor og kraftfuld blender med mange nyttige funktioner, der gør den velegnet til den seriøse bruger.

Bedste pris: 3.648,00

Køb hos KitchenOne

 • 6 / 6 – Gastromand

For de flestes vedkommende er en Blendtec Designer 625 en voldsom investering, men hvis du vil have rå amerikansk muskelkraft, høj kapacitet og masser af brugervenlighed, så findes der ikke bedre blendere. Det konkluderes blandt andet hos Gastromand, hvor den store blender vækker begejstring i test. Den roses blandt andet for at have et særdeles velovervejet og funktionelt design, gode egenskaber og kræfter til stort set alt man måtte ønske at blende. Og som en smart detalje kan du tilkøbe flere eller større kander efter behov. Blendtec benytter desuden en fælles platform, som gør det muligt at bruge alle kander med alle blendere i deres sortiment.

Udover de positive testresultater husker du måske “Will It Blend?“-videoerne, hvor der igennem tiden er blevet blendet alt fra iPhones til golfbolde i de robuste Blendtec-blendere. Videoerne har samlet set opnået cirka 275 millioner afspilninger på Youtube, og alene dette er en bedrift i sig selv.

Blendtec Designer 625 er udstyret med et betjeningspanel, der gør det muligt at indstille program og hastighed. Den har selvfølgelig også pulsfunktion, og det hele er designet som et berøringsfølsomt panel der hurtigt kan rengøres med en fugtig klud.

Denne blender er velegnet til både sportsudøvere, kokke og entusiaster, der har brug for en robust maskine som både er effektiv, nem at betjene og hurtig at rengøre.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1550 Watt
 • Kapacitet: 1,7 liter (kan udvides med ekstra kande på 2,9 liter)
 • Kande: BPA-frit plastik
 • Byggemateriale: Fod i plast og BPA-fri plast-kande

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Braun JB 7192 PowerBlend 7 – kraftfuld blender med ekstra kopper


Braun JB7192 PowerBlend 7 klarer sig godt i test, og der medfølger et par ekstra kopper der blandt andet kan bruges til smoothies.

Bedste pris: 949,00

Køb hos Whiteaway

 • 4,5 / 6 – Gastromand

Braun JB 7192 PowerBlend 7 er en god og kraftfuld blender, som klarer hverdagens gøremål ganske fornuftigt. Den får en positiv bedømmelse i test hos Gastromand, hvor den blandt andet roses for at være kraftfuld og nem at håndtere. En ekstra fordel er tilbehøret, da du udover den store glaskande får et par små kopper med egen kniv. Dermed kan du blende smoothies nemt og hurtigt, og efterfølgende sætte låg på og bringe kopperne med dig.

Blenderen fra Braun er forholdsvis tung, og vejer i alt 4,8 kilo. Det skyldes primært motoren, som er på 1.000 Watt, hvilket også er årsagen til at blenderen hører til i den kraftfulde ende af skalaen. Den primære blenderkande er på 1,6 liter, og lavet af glas. Derudover medfølger et par små kopper med egen kniv, som blandt andet kan bruges til smoothies.

Der er 5 hastigheder i blenderen, og derudover har den puls- og isknusningsfunktion. Kande, kopper og lag tåler maskinvask, mens knivene skal vaskes i hånden.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1000 Watt
 • Kapacitet: 1,6 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Fod i plast og glaskande
 • 2 ekstra kopper medfølger

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

OBH Nordica Ultimate Blend – kraftfuld mellemklasseblender i diskret design


OBH Nordica Ultimate Blend er en kraftfuld mellemklasseblender med høj kapacitet. Den klarer sig godt i test hos Aftonbladet, hvor den anbefales som godt køb.

Bedste pris: 1.269,00

Køb hos Whiteaway

 • Godt køb – Aftonbladet

Denne blender klarer sig rigtig godt i en stresstest af 10 forskellige modeller, som et testpanel hos Aftonbladet har organiseret. Den er ikke blandt de mest støjsvage modeller i testen, men til gengæld er den i stand til at fremstille alt fra pesto til smoothies og suppe helt uden problemer. Blenderen er endda så god at den laver testens bedste smoothie, som har en perfekt konsistens og er godt blandet. Du går således ikke galt i byen med OBH Nordica Ultimate Blend, som tilmed har høj kapacitet i den 2 liter store beholder.

Den første forskel du vil bemærke ved denne blender i forhold til de billigere modeller, er dens betjeningspanel. En række trykfølsomme knapper gør det nemlig muligt at vælge mellem 6 forskellige programmer: Frugt og grønt, isknusning, suppe, frø og nødder, smoothie og rengøring. Derudover kan du manuelt indstille hastigheden i 6 trin og fastsætte hvor lang tid blenderen skal køre, samt aktivere pulsfunktionen hvis du føler det nødvendigt. Det hele via trykfølsomme knapper, der lyser op når blenderen er sat i stikkontakten.

Blenderens rengøringsprogram lader den køre i 60 sekunder, hvorved madrester løsnes og du nemt kan fjerne dem efterfølgende med opvaskebørste eller i opvaskemaskinen. Den BPA-fri plastbeholder er desuden varmebestandig, så du kan hælde varme supper direkte i den.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1500 Watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Kande: BPA-frit plastik
 • Byggemateriale: Fod i plast og BPA-fri plast-kande

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Magimix Le Blender – topscorer til smoothies og isknusning


Magimix Le Blender
Magimix Le Blender er topscorer hos Råd & Rön, da den har rigtig gode blenderegenskaber.

Bedste pris: 72,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – Råd & Rön

Hos testpanelet ved Råd & Rön er der enighed: Denne blender er rigtig god. Når det kommer til blenderegenskaberne får den topkarakterer hos Råd & Rön, og så trækker det op at den har et lavt støjniveau. Den har desuden et simpelt styrepanel og kommer med 4 hastigheder opkaldt efter det de er velegnede til: Dessert, suppe, is og smoothies. Hos Råd & Rön bemærkes det at glasset ikke kan fæstnes til motorblokken, hvilken under høje hastigheder vil betyde at man skal holde på blenderen for at sikre stabiliteten. Det ville man nu alligevel gøre på det fleste blendere, for at sikre at låget ikke hopper af.

Konklusionen er at denne blender er meget velegnet til dig der hyppigt mixer smoothies, pureer, knuser is og bær med mere. Med det lave støjniveau er den til at holde ud at høre på og den generelt høje byggekvalitet fra franske Magimix gør den til en fornøjelse at bruge.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1200 Watt
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Hård plast, sort eller mat krom og glaskande

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Wilfa Power Fuel – kraftfuld blender til kolde og varme retter


Wilfa Power Fuel er en kraftfuld blender med en beholder, der tåler temperaturer op til 100 grader. Den klarer sig rigtig godt i test og er meget populær.

Bedste pris: 1.199,00

Køb hos Whiteaway

 • 9,4 / 10 hos Testpilot
 • Gode anmeldelser

Wilfa Power Fuel er efterfølgeren til Wilfa Raw Fuel, der beskrives herunder. Blenderne er identiske, og beskrivelsen omhandler tidligere Wilfa Raw Fuel.

Der findes ikke mange blendere i denne prisklasse, som får så mange gode anmeldelser på tværs af flere forskellige netbutikker. Eksempelvis får den 5 stjerner i 20 ud af 20 anmeldelser hos KitchenOne, mens den hos Whiteaway og Skousen er anmeldt af 25 personer der giver den en bedømmelse på 4,9 ud af 5. Køberne er blandt andet begejstrede for blenderens mange kræfter, og så bemærker flere at den er nem at arbejde med. Hos Testpilot, som er en testportal under DinSide.no, anbefaler 10 ud af 10 testpiloter desuden blenderen efter at have testet den på flere forskellige måder. Her får den ligeledes ros for at være kraftfuld og effektiv, og så er det rart at maden kan opvarmes mens den blendes. Det kan Wilfa Power Fuel nemlig, da den kan køre uden afbrydelser i 10 minutter hvorved friktionen opvarmer maden.

Power Fuel er den kraftigste blender fra norske Wilfa, som har udviklet og designet den med henblik på at anvende den til mange forskellige formål. Ifølge Wilfa kan den køre ved 22.000 omdrejninger i minutter i op til 10 minutter, hvorimod andre blendere højst må køre i 2-3 minutter ad gangen. Den er således mere varmeresistent end andre modeller, og hvis du eksempelvis blender en suppe kan denne opvarmes imens.

Blenderen styres ved hjælp af en drejeknap, som gør det muligt at vælge et af de i alt 3 forhåndsindstillede programmer: Varm suppe, kold smoothie eller grøntsagsdrik. Du kan desuden justere drejeknappen mod højre for selv at regulere antallet af omdrejninger, og med et tryk på knappen kan du enten aktivere pulsfunktionen eller tænde/slukke for blenderen.

Med til blenderen får du en madstav, som bruges til at røre ingredienser i blenderen med. Den har desuden et indbygget termometer, som kan anvendes ved opvarmning. Der medfølger desuden en plastkande på 1,5 liter i Tritan-plast, som tåler temperaturer på op til 100 grader.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1200 Watt
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Kande: Tritan-plast
 • Byggemateriale: Plast og rustfrit stål med plastkande

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Raw Pro X1500 – kraftfuld hverdagsblender til lidt af hvert


Raw Pro X1500 er en rummelig og kraftfuld blender, som generelt får ros fra køberne. Den er perfekt til alt fra smoothies til supper.

Bedste pris: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

 • Gode anmeldelser

Raw Pro X1500 er den fornuftige mellemvej for dig der ønsker en kraftfuld blender, som ikke koster en formue. Den er hverken for billig eller for dyr, men med de mange nyttige funktioner og den høje brugervenlighed er den en god investering til hverdagsbrug. Den har endnu ikke optrådt i nogen tests, men brugernes egne erfaringer er generelt meget positive.

Mange købere udtrykker blandt andet tilfredshed med blenderens styrke, hvilket betyder at den kan fremstille luftige smoothies og cremede supper på meget kort tid. Derudover får den også ros for at være nem at rengøre, hvilket gør den meget anvendelig i hverdagen.

Kanden på Raw Pro X1500 har plads til 2 liter, hvilket er en smule over gennemsnittet. Blenderen har en vægt på 4,5 kilo, hvilket betyder at den står stabilt under brug. Den trinløse hastighedsregulering gør det muligt at starte motoren op fra 0 omdrejninger, så du får en blød opstart og undgår at flydende indhold hvirvles op over kanten af beholderen i starten.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1500 Watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Kande: Plast
 • Byggemateriale: Hård plast

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Sådan vælger du den rigtige blender

Selvom blender tests måske kan pege dig i retning af hvilke blendere der er gode, er det vigtigt at du kender dine behov, hvis du ikke skal ende op med en for blender der har været for dyr og blot ender med at stå i skabet og fylde.

Knusning af is og frosne bær samt pestofremstilling kræver muskler

Helt grundlæggende fungerer de fleste blendere fint til fremstilling af en omgang Gazpacho eller et par smoothies i ny og næ, og de kan også nemt pakkes væk og gemmes i skabet. Men hvis du har et større behov, og ønsker at blenderen skal kunne udføre flere forskellige opgaver uden bøvl, eksempelvis knusning af is, frosne bær eller fremstilling af pesto, så er det en rigtig god idé at kigge efter en af de lidt dyrere modeller,  fra blandt andet Magimix eller KitchenAid.

Så hvis du har en forventning om at skulle bruge din blender til et par smoothies i ny og næ, kan du roligt vælge en af de billige blendere. Hvis du derimod vil gøre brug af din nye blender dagligt, og eventuelt ønsker en lidt pænere løsning der kan tåle at stå fremme på køkkenbordet, så bør du gå efter den lidt dyrere blender fra KitchenAid eller Magimix.

Testkilder

For at kunne vurdere hvilke blendere der er bedst lige nu, har vi undersøgt en række testresultater. Herunder får du et overblik over de artikler og testresultater, som har haft størst indflydelse på vores vurderinger og anbefalinger:

Aftonbladet (6. februar 2018)

I denne test er 10 forskellige blendere blevet udsat for lidt af hvert, for at finde frem til de bedste modeller. Der er blevet fremstillet pesto, smoothie, knust is og suppe, ligesom det er blevet undersøgt hvor nemme blenderne er at anvende i hverdagen.

Testen af blenderne tager udgangspunkt i følgende kriterier:

 • Blenderegenskaber
 • Rengøring
 • Opbevaring

Testens vinder er Sage by Heston Blumenthal The Boss, men et par andre blendere er også gode. Deriblandt OBH Nordica Ultimate Blend, der anbefales som et godt køb og laver testens bedste smoothie.

Du kan læse hele testen hos Aftonbladet mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Tænk (11. januar 2018)

Forbrugerrådet Tænk har i starten af 2018 testet i alt 20 blendere i forskellige prisklasser. De er blevet testet ud fra deres egenskaber til at lave blandt andet smoothies, pandekagedej, babymos og knust is.

Brugervenligheden er desuden undersøgt og vurderet i forhold til hvor nemme de testede blendere er at anvende og rengøre efter brug, da det helst skal være både nemt og hurtigt at bruge blenderne i hverdagen.

Byggekvaliteten har også haft en indflydelse, ligesom støjniveauet er blevet målt for at vurdere hvor larmende den er.

Herunder vises oversigten over kriterierne, som Tænk vurderer blenderne ud fra:

 • Blenderegenskaber 50 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Byggekvalitet 10 %
 • Støj 10 %

I testen klarer flere blendere sig godt, men et par enkelte modeller skiller sig alligevel ud og bliver bedst i test.

Hos Tænk kan du læse hele testen hvis du opretter et betalt medlemsskab.

Gastromand (7. januar 2018)

Test af Braun JB 7192 PowerBlend 7.

Familiefaren, som er en del af Gastromand, har i januar 2018 testet Brauns PowerBlend 7 blender oven på jule- og nytårs strabadserne. I løbet af testen er følgende punkter gennemgået:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Kvalitet og design
 • Testen
 • Rengøring

I den praktiske del af testen er der blendet suppe og smoothies, hvorefter det er blevet vurderet hvor nem den er at rengøre.

Blenderen bedømmes af Gastromand til 4,5 ud af 6 stjerner, da den overordnet set er en ganske god blender. Den mangler dog lidt “Gastromand-faktor”, indforstået at den ikke er helt så lækker designmæssigt som andre (og dyrere) blendere.

Hele testen kan læses gratis hos Gastromand.

Gastromand (6. maj 2017)

Test af Blendtec Designer 625.

Webmasteren, som er en del af Gastromand, har i maj 2017 testet den kraftige Blendtec Designer 625 blender. Denne er testet og vurderet ud fra følgende:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Materialevalg og kvalitet
 • Funktionalitet (Will it really blend?)

Testen er forløbet over et år, hvor den har været udsat for lidt af hvert. Og ifølge Webmasteren, som har testet blenderen hjemme hos sig selv, kan den klare alt hvad han har udsat den for. Den knuser eksempelvis is på 5 sekunder uden de mindste problemer, den blender smoothies af frossen frugt på under 20 sekunder, består pestoprøven og meget mere.

Webmasteren vurderer Blendtec Designer 625 til at være “det mest gennemførte produkt jeg har haft igennem mit køkken”, og kvitterer med 6 ud af 6 stjerner.

TrustedReviews (23. oktober 2015)

Test af Braun JB 5160.

I denne test er der fokus på Braun JB 5160. I testen gennemgås følgende punkter:

 • Introduktion – inkl. billede af blenderen.
 • Design og funktioner
 • Hvordan fungerer blenderen?
 • Bør jeg købe blenderen?
 • Konklusion

I testen ender Braun JB 5160 med en meget høj samlet bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner. Den roses for at være bedre end andre modeller i samme prisklasse, og så er den nem at anvende og rengøre. Den får således en velfortjent plads på køkkenbordet, da den gør det rigtig godt og derfor anbefales af testpanelet.

Du kan læse hele testen gratis hos TrustedReviews.

Testpilot (13. oktober 2015)

Test af Wilfa Raw Fuel (identisk med Wilfa Power Fuel).

Testpilot, som er en sektion under DinSide.no, har i oktober 2015 testet den kraftige Wilfa Raw Fuel blender. Et testpanel på 10 personer har fået en blender hver, som er testet hjemme hos dem selv i en måned.

Blenderen er vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Udseende
 • Hastighed
 • Knusning
 • Beholder

I testen ender 10 ud af 10 testpiloter med at anbefale blenderen. Den får en samlet karakter på 9,4 ud af 10, hvilket er rigtig godt. På den positive side nævnes blandt andet styrken, muligheden for opvarmning og effektiviteten. Til gengæld trækker det ned, at blenderen har et relativt højt støjniveau på nogen programmer, ligesom det er svært at komme ned i bunden af beholderen og denne mangler en hældetud.

Tweak (24. maj 2015)

Test af Philips Problend 6 HR2195.

På det danske hardware-site Tweak er Philips Problend 6 HR2195 blevet testet tilbage i maj 2015. Blenderen er udlånt af Philips, og i testen kigges der nærmere på følgende:

 • Det første kig
 • Brug

I testen kan du se en række billeder af blenderen, samt læse hvordan den klarer sig i praksis. Generelt får den ros for at være kraftguld og robust, og blenderopgaverne klarer den rigtig godt. Prisen er desuden ganske fornuftig, set i forhold til hvad den kan, vurderer Tweak. Til den negative side vurderet den indbyggede Quiet-funktion at være overflødig.

Du kan læse hele testen gratis hos Tweak.

Klikk.no (6. maj 2015)

Det svenske forbrugermagasin, Klikk.no, har i maj 2015 testet 9 forskellige blendere. Testen er udført af kok og kogebogsforfatter Jan Ivar Nykvist, og blenderne er indkøbt i forskellige norske elektronikforretninger. Alle modellerne havde ved testens indledning en udsalgspris på mellem 299 og 1.179 norske kroner.

For at finde den bedste blender er alle modellerne blevet brugt og vurderet i en måned. I den periode er blenderne blevet brugt til smoothies med frosne bær, knusning af is, supper og grøntsagspurering.

I testen er blenderne vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Design og funktioner

Philips Problend 6 HR2195 ender med at blive testens vinder med den bedste samlede bedømmelse. Den roses for at være stabil med en kraftig motor, og designet virker godt og gennemtænkt.

Wilfa S BL-1200 klarer sig også godt, men kritiseres for at larme en del under brug.

Du kan læse hele testen gratis hos Klikk.no, hvor du også kan læse en vurdering af hver enkelt blender.

Aftonbladet (17. februar 2015)

I samarbejde med svenske WiseGuide har Aftonbladet fået testet 6 forskellige blendere. Der er taget udgangspunkt i smoothies, supper og isknusning, og faktorer som tidsforbrug og støjniveau er blevet målt under testen.

I testen konkluderes det, at pris ikke altid hænger sammen med kvalitet, når det kommer til blendere. På førstepladsen finder vi den dyre Omniblend TM-800, men lige under finder vi Kenwood kMix og Electrolux Masterpiece Collection på en delt andenplads, selvom Electrolux-blenderen er cirka dobbelt så dyr.

Du kan læse hele testen ved oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Råd & Rön (9. januar 2014)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har ligeledes testet blendere, og her vinder Braun og Magimix også. Der er ligeledes blevet testet 22 blendere, men i modsætning til Tænk, er ingen blendere blevet bedst i test. De får dog de samme bedømmelser, og enkelte blendere vurderes i stedet som værende et godt køb.

I Råd & Rön’s test er blenderne blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Blenderegenskaber 50 %
 • Brugervenlighed 40 %
 • Byggekvalitet 5 %
 • Støj 5 %

Braun MX 2050, Magimix Le Blender og Philips HR 2095 bliver alle topscorere med den højeste samlede bedømmelse. Derimod er det kun Braun MX 2050, Philips HR2095 og Andersson BLR 3.0, der anbefales som gode køb, grundet den lave pris.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Hus & Hem (27. februar 2013)

Det svenske magasin Hus & Hem foretog i februar 2013 en test af 8 blendere, for at se hvilken der klarer sig bedst i 3 delprøver: Knusning af is og blending af suppe og smoothies.

I testen vurderes blenderne ud fra kriterierne kvalitet, kapacitet, design, funktion og værdi for pengene. Ikke overraskende er det Wilfa BL-1200 der vinder testen, da det er en billig og samtidig kraftig blender, som er nem og hurtig at bruge. Eneste kritikpunkt er støjniveauet, der hælder en anelse til den høje side.

Politiken (25. februar 2013)

Politikens Lørdagsliv har fået Hotel- og Restaurantskolen i København til at teste og bedømme 10 blendere. Her stod to kokke og en række elever bag selve testen, og blenderne blev testet i deres evne til at fremstille suppe, pesto samt knuse is.

Kriterierne der ligger til grund for bedømmelserne i testen er blendernes effektivitet, brugervenlighed, støjniveau, rengøringsvenlighed og byggekvalitet.

Denne test går lidt mod strømmen, da KitchenAid Artisan blenderen vinder med et meget overbevisende resultat. Den roses for at blende meget stabilt, og så vurderes den som den bedste til både at knuse is og fremstille pesto.

Hos Politiken kan du læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab, hvor du også kan gå i dybden med hver enkelt model og se hvordan de klarer sig i forhold til hinanden.

Søndagsavisen (2. december 2012)

I Søndagsavisens test af blendere, har man kigget nærmere på 6 modeller, der primært befinder sig i den billige ende af prisskalaen. I testen blev der lavet smoothies, blendet kartofler, gulerødder og nødder, ligesom blenderne også skulle vurderes på hvor godt de knuser is. I alle testscenarierne er blenderne blevet vurderet på hvor hurtigt og jævnt de har klaret at blende eller knuse ingredienserne til en ensartet masse.

Wilfa BL-1200 ender med at vinde denne test med en bedømmelse, som er lige så god som den tre gange dyrere KitchenAid blender.

Støj og brugervenlighed er desuden blevet vurderet, og de to kriterier har haft indflydelse på den samlede bedømmelse.

Testen kan læses i en PDF-udgave af den trykte avis fra 2. december 2012.

Smartson (11. marts 2012)

Det svenske forbrugermagasin Smartson foretog i starten af 2012 en test af 8 blendere ud fra kriterierne kvalitet, kapacitet, design, funktionalitet og værdi. Også hos Smartson har man testet blenderne ud fra deres evne til at fremstille en lækker cremet suppe, en smoothie samt knuse is.

Philips vinder denne test, mens KitchenAid blenderen kommer lige i hælene på vinderen. Her er det dog værd at bemærke, at den testvindende Philips HR2181 blender koster næsten 3.000 kroner i Philips egen danske webshop.

Hos Smartson kan du gratis læse hele testen.

Denne side er anmeldt af: Cecilie T. Kristensen Rating 10/10

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

6 Comments

 1. Winnie Danielsen Reply

  Jeg er i tvivl om jeg skal ofre 7300,- kr på en vitamix Ascent 3500 series, der kan lave varm suppe – så jeg ikke behøver, at skulle blende og så over i en gryde og opvarme suppen i en gryde. Er der her nogle bud på en mindre kostbar blender der via omdrejninger har samme kvalitet ?

  • Thomas Reply

   Hej Winnie

   Godt spørgsmål. Jeg kender desværre ikke den pågældende blender, og ved ikke om nogen af de i artiklen anbefalede blendere kommer i nærheden kvalitetsmæssigt.
   Jeg håber det er OK at jeg lader dit spørgsmål stå, i tilfælde af at andre måske kan svare på det.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. Jonathan G Rasmussen Reply

  Jeg vil lige tilføje en lille ting.
  Vi har haft en kitchenaid´en i en ca 8 år og den her en ret ærgelig bagdel. Drevet/koblingen der forbinder motor og kande har en skidt tendens til at gå i stykker/miste tænderne, især hvis man som mig godt kan lide at ryste lidt rundt i blenderen for at få det hele blendet .
  Vi bruger ikke vores meget og skal til at skifte den ud for 4. gang. Ikke så meget, men ret irriterneede

  • Thomas Reply

   Hej Jonathan

   Tak for dit input, som jeg vil bringe videre når artiklen opdateres. Det er sådanne informationer der er gode at have med i den løbende research, fordi de mange produkttests på nettet kun sjældent tager højde for funktionaliteten efter længere perioders brug.
   For nylig blev en anden blender fjernet fra artiklen, og jeg har nu noteret at der skal laves mere grundig research af KitchenAid blenderen og så evt. udskifte den med en anden model.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 3. Hej Thomas,
  Fin side og god ide at give andre et overblik . Du skal dog vide at på tænk.dk har brugerne rated Braun blenderen som elendig.
  /Kim

  • Thomas Reply

   Hej Kim,

   Tak for de pæne ord og tippet ang. Braun blenderen. Det er faktisk et stykke tid siden jeg har opdateret artiklen om blendere, og den stod allerede på listen over artikler der skal opdateres snart. Jeg var ikke opmærksom på brugernes bedømmelser af Braun blenderen hos Tænk, men det er noget jeg vil undersøge nærmere og evt. finde en alternativ model der kan anbefales i stedet (sig endelig til, hvis du har en anbefaling).
   Jeg har nu rykket artiklen højere op på listen, så jeg får den opdateret hurtigst muligt.

   God weekend.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Write A Comment