En god espressomaskine skal kunne brygge en god kop kaffe ved korrekte temperaturer, og så skal den være nem at bruge. Modeller med mælkeskummer skal ligeledes kunne skumme mælken godt op, så den får en ensartet og cremet konsistens.

Hos Bomagasinet har vi igennem flere år gennemgået de nyeste testresultater og anmeldelser, for at finde de bedste espressomaskiner på markedet. Det har resulteret i intet mindre end 16 konkrete anbefalinger, som du kan læse mere om her. For at gøre det nemt har vi inddelt espressomaskinerne i 4 kategorier: Fra de billige til de professionelle modeller.

Opsummering – her er vores anbefalinger

Alle de espressomaskiner, som omtales i artiklen, er rigtig gode. Enkelte modeller er dog efter vores vurdering det bedste valg netop nu, fordi de både klarer sig godt i test og får ros af køberne. Herunder er de i alt 4 espressomaskiner, som vi mener er bedst lige nu:

DeLonghi ECAM 21.117.B

Bedste billige espressomaskine

 • Testvinder – Råd & Rön

Denne espressomaskine er både simpel, brugervenlig og et godt valg for dig, der ved særlige lejligheder ønsker at lave forskellige specialiteter.

Bedste pris: 2.199,00

Køb hos Wupti

Melitta Caffeo Passione One Touch

Bedste mellemklasse espressomaskine

 • Testvinder – Testfakta

Er du ude efter lidt mere automatik og generel lækkerhed, er denne espressomaskine sagen. Her får du automatisk mælkeskummer og flere programmer med i købet.

Bedste pris: 4.144,00

Køb hos Wupti

DeLonghi PrimaDonna S Evo ECAM 510.55.M

Bedste luksus espressomaskine

 • Testvinder – Tænk

Skal det være elegant og teknisk avanceret, er denne espressomaskine det rette valg. Den kan blandt andet styres via app til smartphone og tablet.

Bedste pris: 5.968,00

Køb hos Wupti

Sage The Oracle

Bedste professionelle espressomaskine

 • Testvinder – Berlingske

Skal du have baristaoplevelsen hjem i køkkenet, er denne espressomaskine det helt rigtige valg. Den både kværner, brygger og skummer til perfektion.

Bedste pris: 16.999,00

Køb hos KitchenOne


Bedste billige espressomaskiner


DeLonghi ECAM 21.117.B

delonghi-ecam21117b-espressomaskine

 • Testvinder – Råd & Rön

Velegnet til: Dig, der ønsker en simpel og brugervenlig espressomaskine til lejlighedsvis brygning af kaffe og espresso. Mælkesteameren gør det desuden muligt at lave specialiteter som cappuccino, caffe latte m.m.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.199,00 kr. 0,00 kr. 2.199,00 kr. Til butik »
2.159,00 kr. 0,00 kr. 2.299,00 kr. Til butik »
2.159,00 kr. 0,00 kr. 2.299,00 kr. Til butik »
4.699,00 kr. 0,00 kr. 4.699,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi DeLonghi ECAM 21.117.B: DeLonghi ECAM 21.117.B overrasker hos den svenske testportal Råd & Rön, hvor den bliver bedst i test. Den er ikke blandt de hurtigste maskiner i testen, men til gengæld brygges både espresso og andre kaffespecialiteter ved korrekte temperaturer, hvilket har stor betydning for kaffens smag. Desuden er maskinen god til at skumme mælk, og så er den særdeles nem at betjene og rengøre. Alt i alt en suveræn espressomaskine til en god pris.

Om: DeLonghi ECAM 21.117.B er en kompakt fuldautomatisk espressomaskine. Den har indbygget kværn og manuel mælkeskummer (steamer), og ved at dreje på den store runde knap i midten kan du justere kaffens smagsstyrke.

Du kan vælge om du ønsker at brygge én eller to kopper ad gangen, og på betjeningspanelet kan du vælge mellem tre forskellige bryggetemperaturer, alt efter hvad du foretrækker.

I maskinen sidder et thermoblock-system. Det er dette element, der sørger for at kaffen brygges ved korrekt temperatur.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,8 liter
 • Bønnebeholder: 200 gram
 • Mælkeskummer: Ja, manuel
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Nej
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Philips 3000 Series HD8821/01

philips-hd8821-espressomaskine

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Dig, der ønsker en god og brugervenlig espressomaskine uden en masse fiksfakserier. Den kan brygge én eller to kopper ad gangen, og mælkesteameren gør det muligt lave specialiteter som cappuccino og caffe latte.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.699,00 kr. 0,00 kr. 2.633,00 kr. Til butik »
2.699,00 kr. 0,00 kr. 2.633,00 kr. Til butik »
3.509,00 kr. 0,00 kr. 3.509,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Philips 3000 Series HD8821/01: Denne espressomaskine klarer sig rigtig godt i test, og fås samtidig til en rigtig god pris på nettet. Espressomaskinen får blandt andet topkarakter for kaffens smag og crema, og bryggetemperaturen er perfekt. Temperaturen på vandet har stor betydning for kaffens smag, og dette kombineret med en god mælkeskummer udmønter i en god espressomaskine. Den har desuden en huskefunktion til en enkelt profil og separate knapper til kaffe eller espresso, hvilket gør det nemt og enkelt at brygge mange kaffetyper uden forudgående indstilling af bryggeenheden. Alt i alt et rigtig godt køb til familien med forskellig kaffesmag.

Om: Philips HD8821/01 er en billig og fuldautomatisk espressomaskine, der både kan brygge kaffe og espresso. Den har også en mælkeskummer, som blandt andet gør det muligt at lave caffe latte, cappuccino og latte macchiato, og du indstiller nemt maskinen til at brygge espresso eller kaffe ved hjælp af to knapper. Kværnen kan også indstilles manuelt i 5 trin, hvis du ønsker at finjustere kaffens smag.

Espressomaskinen har beholder til 250 gram kaffebønner og 1,8 liter vand. Den kan lave op til 15 kopper kaffe inden grumsbeholderen skal tømmes, og den har automatisk rengøringsfunktion som hjælper med at holde systemet rent.

Udløbet kan justeres op til 15 centimeters højde, så du kan brygge kaffe direkte i selv høje caféglas.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,8 liter
 • Bønnebeholder: 250 gram
 • Mælkeskummer: Ja, manuel
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 1 profil
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Siemens EQ.3 s300

 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Infoboard

Velegnet til: Dig, der søger en nyskabende og simpel espressomaskine, der primært skal bruges til brygning af kaffe og espresso. Den kan også skumme mælk, så der kan også laves forskellige kaffedrikke.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
3.499,00 kr. 0,00 kr. 3.499,00 kr. Til butik »
3.499,00 kr. 0,00 kr. 3.499,00 kr. Til butik »
3.499,00 kr. 0,00 kr. 3.499,00 kr. Til butik »
5.599,00 kr. 0,00 kr. 5.599,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.3 s300: Denne espressomaskine klarer sig rigtig godt i test, og roses blandt andet for at lave en god og velsmagende kaffe. Det hele foregår ved tryk på en enkelt knap, og generelt er espressomaskinen meget let at betjene. Det er dog stadig muligt for den erfarne kaffedrikker at justere kaffens styrke, og skal der skummes mælk kan det nemt gøres ved at skubbe mælkeskummeren ned i glasset eller kruset. Mælken bliver således i koppen eller glasset, hvilket eliminerer behovet for ekstra beholdere og dertilhørende regelmæssig rengøring. Her er det kun selve dyssen fra mælkeskummeren, der skal vaskes efter brug – enten i hånden eller i opvaskemaskinen. Med en pris helt nede på cirka 3.000 kroner, får du her en rigtig god og brugervenlig espressomaskine.

Om: Siemens EQ.3 s300 er en billig espressomaskine, som dog har et delvist nyskabende design. Mælkeskummeren er nemlig placeret midt i udløbet, og dermed skal koppen eller glasset kun placeres ét sted. Mælkeskummeren skubbes dernæst ned i glasset eller koppen med kold mælk, hvorefter den skummes op mens espressoen brygges. Dernæst tilsættes espressoen, og din kaffedrik er klar. Efter brug kan mælkeskummeren afmonteres og vaskes i hånden eller i opvaskemaskinen, så behovet for rengøring er minimalt.

Espressomaskinen fra Siemens har et oneTouch-betjeningspanel, som muliggør brygning af de mest gængse kaffespecialiteter via tryk på en enkelt knap: Espresso, cappuccino eller latte macchiato. Der kan også vælges styrke på kaffen, og kopperne kan opvarmes på toppen af maskinen før brug.

Denne espressomaskine er bedst til husholdninger med 1-2 kaffedrikkere, da vandbeholderen er på små 1,4 liter. Den har dog en bønnebeholder på 250 gram, så der kan brygges relativt mange kopper kaffe før der skal fyldes nye bønner på.

Udløbet kan justeres og tilpasses høje eller lave kopper og glas.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,4 liter
 • Bønnebeholder: 250 gram
 • Mælkeskummer: Ja, semi-automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Nej
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Aftagelig mælkeskummer kan maskinvaskes

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Dig, der ønsker en simpel og kompakt espressomaskine, som dog stadig kan skumme mælk og brygge op til to kopper ad gangen.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.767,00 kr. 0,00 kr. 2.767,00 kr. Til butik »
2.767,00 kr. 0,00 kr. 2.799,00 kr. Til butik »
2.767,00 kr. 0,00 kr. 3.549,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk: Hos flere uafhængige testpaneler klarer denne espressomaskine sig næsten lige så godt som dyrere modeller, og den koster kun en brøkdel af prisen. For få tusinde kroner får du således en rigtig god lille espressomaskine, der med en bredde på kun 20 centimeter optager minimal plads på køkkenbordet. I test udmærker den sig på kaffens smag, korrekt bryggetemperatur og en høj brugervenlighed. Og på trods af den lave pris får du en automatisk mælkeskummer, som kan indstilles til flere typer mælkeskum. Alt i alt en rigtig god og alsidig lille espressomaskine til dig der typisk laver 1-3 kopper ad gangen.

Om: Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en lille og kompakt espressomaskine, som er lavet til dig der typisk brygger 1-3 kopper kaffe ad gangen. Den har en vandtank på 1,2 liter og en bønnebeholder med plads 125 gram, hvilket for de flestes vedkommende er rigeligt.

Espressomaskinen har en bredde på kun 20 centimeter, og på trods af den ringe størrelse er der alligevel fundet plads til et højdejusterbart udløb og en mælkeskummer, som både kan opvarme og skumme mælken efter hvad du ønsker. Mælkeskummeren fungerer ved at du stikker en slange i en beholder med mælk, hvorefter den automatisk trækkes op og opvarmes/skummes inden den sendes ned i glasset eller koppen.

Betjeningspanelet i fronten består af en tænd/sluk knap til venstre, som gør det muligt at slukke helt for espressomaskinen når den ikke bruges. Således bruger den ingen standby-strøm, men den husker stadig dine indstillinger. Derudover er der en drejeknap til justering af kopstørrelse og en til kaffestyrke og -temperatur, så du kan justere din kaffe efter personlig smag.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,2 liter
 • Bønnebeholder: 125 gram
 • Mælkeskummer: Ja, automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Nej
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Melitta Caffeo Solo

 • Topscorer – Coffeeness

Velegnet til: Dig der ønsker en god og simpel espressomaskine, som er mere end tilstrækkelig hvis du drikker 1-2 kopper kaffe dagligt.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.868,00 kr. 0,00 kr. 1.868,00 kr. Til butik »
2.849,00 kr. 0,00 kr. 1.899,00 kr. Til butik »
2.481,00 kr. 0,00 kr. 2.181,00 kr. Til butik »
3.999,00 kr. 0,00 kr. 3.999,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Melitta Caffeo Solo: Denne espressomaskine er populær blandt køberne, og så klarer den sig godt i test hos Coffeeness. Den roses især for at være nem at betjene på grund af det simple design og de få funktioner, som til gengæld gør det muligt at brygge en god og velsmagende espresso eller kaffe uden at du skal bryde hovedet med et overflødighedshorn af avancerede funktioner. Den kan det mest nødvendige, og drikker du typisk almindelig kaffe eller espresso, er den et rigtig godt valg. På nettet fås den desuden til en særdeles god pris, så her kan du gøre et rigtig godt køb.

Om: Melitta Caffeo Solo er en lille fuldautomatisk espressomaskine med et simpelt design og kun få knapper på betjeningspanelet. Det er nemlig en simpel espressomaskine til en lav pris, som gør det nødvendige og intet andet. Dette er naturligvis en fordel for dig der ikke ønsker mælkeskum i kaffen, men som fortrinsvis nyder den sort.

Espressomaskinen har en knap til justering af kopstørrelsen og derudover mulighed for at justere styrken, og så har den et dobbelt udløb som gør det muligt at brygge to kopper ad gangen. Her har du mulighed for at brygge kaffen i glas eller kopper der er op til 13,5 centimeter høje, eller du kan brygge i helt små kopper.

Melitta Caffeo Solo har plads til 1,2 liter vand i den aftagelige beholder, samt 125 gram kaffebønner. Under brygning tager den mellem 7,5 og 12 gram kaffebønner i kammeret, afhængigt af din styrkeindstilling.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,2 liter
 • Bønnebeholder: 125 gram
 • Mælkeskummer: Nej
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Nej
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Bedste mellemklasse espressomaskiner


Melitta Caffeo Passione One Touch

 • Testvinder – Testfakta

Velegnet til: Dig, der ønsker en billig espressomaskine med mælkeskummer og et smart betjeningspanel, der gør det nemt at fremstille kaffespecialiteter.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
4.144,00 kr. 0,00 kr. 4.144,00 kr. Til butik »
4.144,00 kr. 0,00 kr. 4.349,00 kr. Til butik »
4.495,00 kr. 0,00 kr. 4.495,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Melitta Caffeo Passione One Touch: I en test af 7 forholdsvist dyre espressomaskiner klarer Melitta Caffeo Passione One Touch sig overlegent, og bliver derfor udvalgt som bedste espressomaskine i test. Den får en markant højere bedømmelse end konkurrenterne i testen, og testpanelet er enigt om at den laver en rigtig god espresso med god balance og behagelig eftersmag. Den er desuden nem og enkel at betjene, og det på trods af at der kan fremstilles 10 forskellige forudindstillede specialiteter.  Som det ses medfølger der en separat mælkebeholder, som kan afmonteres og sættes i køleskabet når den ikke bruges. Espressomaskinen kan lave en god og cremet mælkeskum, hvilket er en fordel for dig der godt kan lide at lave forskellige kaffespecialiteter.

Om: Melitta Caffeo Passione One Touch er en billig mellemklassemaskine med et lille farvedisplay og en ekstern mælkebeholder, der skal kobles på udløbet før der kan laves skum til din kaffe.

Der er kapacitet til 1,2 liter vand i den indbyggede beholder samt 125 gram kaffebønner, hvilket er i den lave ende. Til gengæld er espressomaskinen meget kompakt, med en bredde på kun 25,3 centimeter. Kapaciteten i vand- og bønnebeholder er tilstrækkeligt til en mindre husstand med 1-2 kaffedrikkere.

One Touch-konceptet betyder at der er forprogrammeret 10 forskellige kaffespecialiteter, som kan vælges ved et enkelt tryk på en knap. Derudover kan du følge dine valg på den indbyggede farveskærm, som giver dig nøjagtig information under brygningen.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,2 liter
 • Bønnebeholder: 125 gram
 • Mælkeskummer: Ja, automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Nej
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Melitta Caffeo CI

Melitta-CAFFEO-CI-Espressomaskine

 • Testvinder – Aftonbladet
 • Testvinder – Coffeeness
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer  – Stiftung Warentest
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Dig, der ønsker mere betjeningskomfort i form af automatisk mælkeskummer, digitalt display med mulighed for at vælge mellem flere kaffespecialiteter og mulighed for at huske op til 4 personlige kaffeprofiler.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
11.010,00 kr. 0,00 kr. 4.299,00 kr. Til butik »
4.999,00 kr. 0,00 kr. 4.999,00 kr. Til butik »
11.010,00 kr. 0,00 kr. 11.010,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Melitta Caffeo CI: Denne espressomaskine klarer sig godt på alle parametre. Det vurderer den uafhængige testorganisation WiseGuide i samarbejde med Aftonbladet, som kårer denne espressomaskine som testvinder blandt otte forskellige modeller. Den brygger kaffe ved korrekte temperaturer, det er let at justere smagsstyrke og dosering under brygning, og så medfølger der en ekstern mælkebeholder når der skal skummes mælk. Maskinen er let at betjene med det simple display og de enkelte knapper, og vi kan godt lide det stilrene design.

Om: Melitta CAFFEO CI er en luksuriøs espressomaskine til dig der gerne vil hurtigt og nemt igang med at brygge kaffe- og espresso specialiteter. Den har desuden en todelt beholder til kaffebønner, så du kan skifte mellem to slags efter smag. I vandbeholderen er der plads til 1,8 liter vand, og systemet har en automatisk rensefunktion, så den holder sig ren uden du skal gøre noget.

Udvendigt har CAFFEO CI et simpelt betjeningspanel og et display, der lader dig vælge mellem forskellige slags kaffespecialiteter. Det dobbelte udløb er desuden oplyst, og kobles mælkebeholderen på kan den også opvarme og skumme mælk.

Kaffeudløbet kan justeres op til 140 mm, hvis du ønsker at brygge kaffe i høje glas eller kopper.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,8 liter
 • Bønnebeholder: 270 gram
 • Mælkeskummer: Ja, automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 4 profiler
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Siemens EQ.6 series 300

 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Klikk
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Dig, der søger en god fuldautomatisk espressomaskine, der både laver velsmagende espresso og mange forskellige kaffespecialiteter. Den er desuden nem at anvende, så her kan de fleste være med.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
5.999,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.6 series 300: Denne espressomaskine udmærker sig især på kvaliteten af den bryggede espresso og brugervenligheden, som vurderes at være helt i top. Den klarer sig godt i test hos både Coffeeness og Klikk, og er et rigtig godt køb for dig der søger avancerede funktioner i en brugervenlig indpakning. Espressomaskinen kan brygge diverse kaffespecialiteter helt automatisk, og mælken trækkes automatisk op og skummes ved hjælp af den påmonterede slange der blot sættes i mælkekartonen før brygning. Dette overflødiggør behovet for en ekstra mælkebeholder, hvilket letter rengøringen markant. Alt i alt et godt valg for dig der gerne vil give en lille smule ekstra for øget betjeningskomfort.

Om: Siemens EQ.6 series 300 er billigste model i serien, men de grundlæggende funktioner er identiske. Den har en indbygget kaffemenu som gør det muligt at fremstille forskellige kaffedrikke ved tryk på en enkelt knap, og den er ligeledes i stand til at rengøre sig selv automatisk ved hjælp af varmt vand.

Espressomaskinen har plads til 300 gram bønner og 1,7 liter vand, hvilket er passende til en husstand med 2-3 kaffedrikkere. Den har ikke nogen huskefunktion, men til gengæld kan kopstørrelse og styrke indstilles direkte via det integrerede digitale display og berøringsfølsomme betjeningspanel.

Brygning af kaffedrikke foregår ved at du stiller mælkeslangen ned i en beholder, eksempelvis direkte i mælkekartonen. Herefter suger den selv den rette mængde mælk op, hvorefter den skummes og opvarmes. Efter brug rengøres slangen med varmt vand, og du kan desuden tage den af og rengøre den efter behov.

Udløbet kan justeres op til 15 centimeters højde, så du kan brygge kaffe direkte i selv høje caféglas.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,7 liter
 • Bønnebeholder: 300 gram
 • Mælkeskummer: Ja, automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Nej
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Saeco Incanto HD8917/01

 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Dig der ønsker en lækker og alsidig espressomaskine med flot finish, uden at det bliver for dyrt. Her får du et ydre af rustfrit stål og mange nyttige funktioner, såsom automatisk mælkeskum og huskefunktion til en enkelt profil.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
5.975,00 kr. 0,00 kr. 5.975,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Saeco Incanto HD8917/01: Den Philips-ejede italienske producent af espressomaskiner, Saeco, klarer sig rigtig godt i test hos både Coffeeness, Tænk og Råd & Rön. Incanto får blandt andet ros for at brygge en kaffe med god smag og balance, hvilket foregår under de rette temperaturer og med et godt lag mælkeskum på toppen. Espressomaskinen er tilmed blandt de billigere modeller i testen, så her får du altså en rigtig god og brugervenlig espressomaskine til en meget fornuftig pris. Mælkeskumssystemet er desuden integreret i fronten af espressomaskinen, så der kræves ikke yderligere plads til en stor beholder ved siden af.

Om: Saeco Incanto HD8917/01 er en fuldautomatisk espressomaskine med indbygget automatisk mælkeskummer, hvortil der medfølger en aftagelig mælkebeholder til køleskabet. Espressomaskinen fås også som HD8914/01, som er den model Tænk og Råd & Rön har testet. Forskellen er at HD8914/01 har ekstern mælkeskummer, så du selv tilføre mælken og dosere den til dine kaffedrikke. Derudover er maskinerne ens. Espressomaskinen fås derudover også i en sort udgave, med modelnavnet HD8916/01 og HD8911/01

Saeco Incanto er en simpel espressomaskine med 3 knapper til betjening på hver side af udløbet, samt display og tænd-sluk knap i midten. Den har en 5-trins keramisk møllekværn i toppen med plads til 250 gram kaffebønner, og betjeningsknapperne er forudindstillede med kaffespecialiteter som espresso, espresso lungo, cappuccino og latte macchiato. Der er også en huskefunktion, som gør maskinen i stand til at huske din foretrukne kaffeprofil.

Ifølge producenten er systemet lavet til at kunne modstå kalk over en længere periode, hvilket skyldes det indbyggede AquaClean-filter. Således bliver du i stand til at brygge op til 5.000 kopper kaffe, inden espressomaskinen skal afkalkes manuelt. Filteret skal dog udskiftes med jævne mellemrum, men dette kan til dels undlades hvis du brygger espresso med kildevand og/eller kalkfrit vand.

Der er naturligvis indbygget automatisk renseprogram, og hele bryggeenheden kan tages ud og rengøres.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,8 liter
 • Bønnebeholder: 250 gram
 • Mælkeskummer: Ja, automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 1 profil
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Bedste luksus espressomaskiner


DeLonghi PrimaDonna S Evo ECAM 510.55.M

 • Testvinder – Tænk

Velegnet til: Dig der ønsker en elegant espressomaskine med rigtig mange nyttige funktioner pakket i et brugervenligt ydre.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
5.968,00 kr. 0,00 kr. 5.968,00 kr. Til butik »
5.968,00 kr. 0,00 kr. 6.999,00 kr. Til butik »
5.968,00 kr. 0,00 kr. 6.999,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi DeLonghi PrimaDonna S Evo ECAM 510.55.M: Denne espressomaskine kombinerer elegance med moderne funktioner, og det har vist sig at være en opskrift på succes. Maskinen bliver nemlig testvinder hos Tænk, og generelt roses den af køberne for at fremstille en lækker og velsmagende espresso. Der er ligeledes integreret mælkeskummer, og med denne maskine bliver skummet lækkert og cremet. Espressomaskinen kan selvfølgelig app-styres ved hjælp af DeLonghi Coffee Link App, som findes til både Android og iOS. Appen er en nyttig lille hjælper, der både kan fjernstyre espressomaskinen og give dig nyttige informationer om rengøring og vedligeholdelse. Alt i alt er denne espressomaskine det rette valg for dig der både sætter pris på det klassiske og det moderne.

Om: DeLonghi PrimaDonna S Evo ECAM 510.55.M er en fuldautomatisk og app-styret espressomaskine, som er designet med et ydre af rustfrit stål. Den kan både betjenes ved hjælp af det avancerede betjeningspanel eller via DeLonghi Coffee Link App, hvor sidstnævne også giver dig løbende informationer om vedligeholdelse og rengøring.

Espressomaskinen har kapacitet til 1,8 liter vand og 250 gram bønner, hvilket er perfekt til husholdningen med 2-3 kaffedrikkere. Der er desuden et 2,8 tommer LCD display og  8 indbyggede kaffespecialiteter, som kan fremstilles uden en masse forudindstillinger.

Den indbyggede huskefunktion gør det muligt at programmere en række profiler, så yndlingskaffen gemmes i systemet. Det er blandt andet muligt at indstille kaffens temperatur og styrke, så den tilpasses din personlige smag.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,8 liter
 • Bønnebeholder: 250 gram
 • Mælkeskummer: Ja, automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 3 profiler
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Indbygget WiFi – bruges sammen med Coffee Link appen

Siemens EQ.9 Connect

 • 5/6 stjerner – Gastromand
 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Dig der vil have det hele i en moderne indpakning med WiFi og app-styring, indbygget mælkebeholder, todelt bønnebeholder til flere slags kaffe og meget mere.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
12.997,00 kr. 0,00 kr. 13.998,00 kr. Til butik »
12.997,00 kr. 0,00 kr. 13.998,00 kr. Til butik »
12.997,00 kr. 0,00 kr. 13.998,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.9 Connect: Denne ultramoderne espressomaskine er det perfekte legetøj til det moderne hjem. Den klarer sig godt i test hos både Gastromand og Coffeeness, hvor den får ros for at brygge en usædvanligt god og velsmagende kaffe. Dertil får den flere gode anmeldelser fra køberne, der generelt er meget begejstrede for de mange avancerede indstillingsmuligheder. Espressomaskinen kan også lave mælkeskum, og det hele foregår ved hjælp af en indbygget mælkebeholder, som derfor ikke behøver stå fremme på bordet. Da den har indbygget WiFi, kan den kobles på Siemens Home Connect og styres ved hjælp af appen af samme navn. Det er en dyr espressomaskine, men for den teknologibevidste feinschmecker er den alle pengene værd.

Om: Siemens EQ.9 Connect er Siemens’ flagskib indenfor espressomaskiner, og ligeledes den dyreste model i selvsamme serie. Det er da også modellen med flest funktioner og eneste model med Home Connect, som gør det muligt at styre espressomaskinen ved hjælp af en app til din smartphone.

EQ.9 Connect har mange mere eller mindre avancerede funktioner, og kort sagt kan du finjustere alting. Der er desuden todelt bønnebeholder på toppen – eksempelvis en til brygning af espresso og en til brygning af almindelig kaffe, så der er noget for enhver smag. Via den store farveskærm og betjeningspanelet har du adgang til flere forskellige kaffedrikke, og derudover kan espressomaskinen lagre op til 6 tilpassede brugerprofiler.

Den todelte bønnebeholder rummer i alt 435 gram, fordelt på 235 og 200 gram. Der er desuden en indbygget vandtank til 2,3 liter vand, og den aftagelige mælkebeholder indsættes i en åbning i siden af maskinen. På den måde slipper du for at have mælkebeholderen stående på køkkenbordet, mens du brygger kaffe.

Specifikationer:

 • Vandtank: 2,3 liter
 • Bønnebeholder: 235 + 200 gram
 • Mælkeskummer: Ja, automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 6 profiler
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Indbygget WiFi – bruges sammen med Home Connect-appen

Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01

 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Tech-Test
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Teknologinørden, der vægter smarte funktioner og velbrygget kaffe lige højt. Espressomaskinen har Bluetooth, og kan betjenes med app.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
11.068,00 kr. 0,00 kr. 11.068,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01: GranBaristo Avanti er en gennemført og lækker espressomaskine, vurderes det i flere uafhængige tests. Den har indbygget Bluetooth og kan derfor betjenes via din smartphone, hvilket kun er et ekstra plus for betjeningskomforten. Når det kommer til kaffens smag, skuffer den dog ikke – her er testpanelerne stort set enige om at kaffen er særdeles velsmagende, og med de mange indstillingsmuligheder kan den tilpasses efter netop din personlige smag. Så om du er til stærk eller mild kaffe, spiller ingen rolle – et tryk på en knap, og maskinen brygger kaffen nøjagtigt som du ønsker det. Mælkeskummeren er selvfølgelig automatisk, og der medfølger en beholder som sættes til venstre for udløbet. Alt i alt en rigtig god og avanceret espressomaskine, som helt automatisk brygger velsmagende kaffedrikke.

Om: Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01 er produceret af Philips-ejede Saeco, og det er en fuldautomatisk espressomaskine med Bluetooth. Det betyder at du kan styre den via din smartphone, hvorpå du får adgang til en app med kaffemenu og overblik over maskinens status og indstillinger.

Espressomaskinen har en vandtank på 1,7 liter og bønnebeholder på 270 gram, hvilket er passende til en husstand bestående af 2-3 kaffedrikkere. Derudover medfølger en mælkebeholder, som monteres til venstre for udløbet og derefter kan sættes tilbage i køleskabet. Den skummer og opvarmer automatisk mælken, som efterfølgende hældes i krusene eller glassene sammen med den friskbryggede espresso.

I den medfølgende app kan der lagres op til 18 forskellige kaffedrikke, og derudover kan der gemmes 6 forskellige profiler på selve espressomaskinen.

Udløbet på denne model kan justeres helt op i 16,5 centimeters højde, så her kan der brygges kaffespecialiteter i selv meget høje café glas.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,7 liter
 • Bønnebeholder: 270 gram
 • Mælkeskummer: Ja, automatisk
 • Renseprogram: Ja, automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 6 profiler
 • Autosluk: Ja
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
 • Indbygget Bluetooth – bruges sammen med Saeco Avanti-appen

Bedste professionelle espressomaskiner


Sage The Oracle

 • Testvinder – Berlingske
 • Topscorer – Tech-Test
 • 9/10 stjerner – TrustedReviews

Velegnet til: Entusiasten, der søger den ultimative espressomaskine og den helt rigtige caféoplevelse hjemme i køkkenet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
16.999,00 kr. 0,00 kr. 16.999,00 kr. Til butik »
16.999,00 kr. 0,00 kr. 16.999,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Sage The Oracle: Er det en fuldautomatisk eller manuel espressomaskine? Synet kan nemt bedrage, men Sage The Oracle er faktisk så tæt på begge dele som muligt. I samarbejde med Michelin-kokken Heston Blumenthal, er Sage The Oracle blevet udviklet ud fra en mission om at bringe den gode caféoplevelse hjem i folks egne køkkener. Espressomaskinen klarer alt det svære for dig, såsom at dosere den rette mængde kaffebønner, stampe den fintmalede kaffe ensartet i bajonetten og skumme mælken til den ønskede temperatur og konsistent. Altsammen kan finjusteres ned til mindste detalje, og dette er noget som flere uafhængige testpaneler synes rigtig godt om. Eksempelvis hos Berlingske, hvor smagsdommerne ikke er i tvivl: Det ER en rigtig kop espresso. Så hvis du ønsker at kunne fremtrylle espresso og ægte cafédrikke hjemme i dit eget køkken, er Sage The Oracle den rette investering.

Om: Ved første øjekast ligner Sage The Oracle en avanceret espressomaskine, der kræver årelang erfaring at betjene. Men hele formålet med denne maskine er netop det modsatte: Det skal være nemt at fremstille en rigtig espresso hjemme i køkkenet. Og en rigtig espresso frembringes kun, hvis kaffen er kværnet helt fint og ensartet, stampet korrekt i bajonetten og derefter ekstraheret ved korrekt temperatur og tryk. Ønskes en kaffedrik som eksempelvis caffe latte, cappuccino eller lignende, kræver det ligeledes en mælkeskum af den helt rette konsistens. Det hele er forsøgt simplificeret i denne espressomaskine, som dog rummer indstillingsmuligheder nok til at du kan lave de fleste slags kaffedrikke.

Sage The Oracle har en lufttæt bønnebeholder med plads til 280 gram bønner og en vandbeholder til 2,5 liter, hvilket er passende for en husstand med 2-3 kaffedrikkere eller mere. Da der er indbygget dobbeltkoger i maskinen, kan der både laves espresso og skummes mælk på samme tid.

Konstruktionen er af børstet rustfrit stål.

Specifikationer:

 • Vandtank: 2,5 liter
 • Bønnebeholder: 280 gram
 • Dobbeltkoger: Ja
 • Mælkeskummer: Ja, semiautomatisk

Sage The Barista Express

 • Editor’s Choice – CNET
 • Topscorer – ExpertReviews

Velegnet til: Dig, der har erfaring med brygning og ikke ønsker en pladskrævende kaffekværn ved siden af espressomaskinen. Der kan også skummes mælk, så du kan lave forskellige kaffedrikke efter egen smag.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
5.999,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »
5.999,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Sage The Barista Express: Hvis du synes det bliver for meget med både en kaffekværn og espressomaskine på køkkenbordet, men stadig gerne vil have en professionel løsning, så er Sage The Barista Express en god løsning. Espressomaskinen klarer sig rigtig godt i test, og opnår blandt andet en Editor’s Choice-titel hos CNET. Den roses blandt andet for at brygge en bedre espresso end flere dyrere modeller, og så er den både nem at anvende og nem at rengøre. Er du ude efter en professionel espressomaskine, som kan det hele og ikke koster en bondegård, så er Sage The Barista Express det rette valg.

Om: Sage The Barista Express er en forsimplet udgave af den markant dyrere Sage The Oracle, men dens grundlæggende funktioner er næsten identiske. Du skal dog gøre lidt mere af arbejdet selv, hvilket blandt andet involverer at stampe den fintmalede kaffe og skumme mælken til en passende konsistens og temperatur.

Sage The Barista Express har en vandtank på 2 liter og en bønnebeholder på 250 gram, samt en stamper monteret i en magnetisk holder ved siden af bajonetten. Maskinen fungerer ved at du tænder og giver bajonetten et tryk i holderen, hvorefter der kværnes en passende mængde kaffe direkte i bajonetten. Herefter skal du med stamperen komprimere kaffen og gøre overfladen lige, børste kaffe væk fra kanterne og fastgøre den i maskinen. Herefter trykker du på en knap, og opvarmet vand pumpes igennem bajonetten hvorved kaffen ekstraheres under et tryk på cirka 15 bar.

Mælkeskummeren fungerer på samme måde som på caféerne – med dampskud, der både opvarmer og skummer mælken op. Du skal således selv holde øje med temperaturen og konsistensen, så det kræver lidt ekstra arbejde i forhold til den dyrere Sage The Oracle.

Konstruktionen er af børstet rustfrit stål.

Specifikationer:

 • Vandtank: 2 liter
 • Bønnebeholder: 250 gram
 • Dobbeltkoger: Nej
 • Mælkeskummer: Ja, manuel

Sage The Duo-Temp Pro

 • 4,5/5 stjerner hos Amazon (50+ anmeldelser)

Velegnet til: Dig, der ønsker en professionel espressomaskine til en overkommelig pris, og som selv har erfaring med processen.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.980,00 kr. 0,00 kr. 2.980,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Sage The Duo-Temp Pro: Med denne espressomaskine bliver du i stand til at lave en lækker espresso, uden at du først skal sætte dig ind i en masse avancerede funktioner. Du kan bruge din egen kaffekværn til kaffebønnerne, eller du kan købe færdigkværnede bønner – her betaler du nemlig ikke ekstra for indbygget kværn, men slipper i stedet billigere imod at du selv skal gøre lidt af arbejdet. Ifølge køberne er denne espressomaskine et rigtig godt køb, netop fordi den fremstår velbygget og laver en rigtig god espresso. I maskinen er der også en mælkeskummer, så du kan skumme mælk til flere forskellige kaffedrikke. Alt i alt et rigtig god køb til dig, der ønsker en espressomaskine til en fornuftig pris.

Om: Sage The Duo-Temp Pro er en simpel espressomaskine og den billigste model i serien fra Sage, hvilket også betyder at funktionerne er skåret til et minimum. Det resultater i en enklere betjening, og så kræves der en separat kaffekværn og bønnebeholder.

Espressomaskinen leveres med stamper, der sidder i en magnetisk holder. Der er desuden en vandtank på 2 liter, samt mælkeskummer med damp. Der kan således både brygges espresso og forskellige slags kaffedrikke med denne espressomaskine.

Konstruktionen er af børstet rustfrit stål.

Specifikationer:

 • Vandtank: 2,5 liter
 • Bønnebeholder: 280 gram
 • Dobbeltkoger: Ja
 • Mælkeskummer: Ja, semiautomatisk

Rocket Appartamento

 • Anbefalet – Seattle Coffee Gear

Velegnet til: Dig, der ønsker en rigtig professionel espressomaskine, som kan alt hvad der kræves for at opnå en fejlfri caféoplevelse.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
9.999,00 kr. 0,00 kr. 9.999,00 kr. Til butik »
9.999,00 kr. 0,00 kr. 9.999,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Rocket Appartamento: Italienske Rocket laver både professionelle espressomaskiner til kaffebarerne, men de laver også mindre maskiner til hjemmebrug. Du kommer derfor ikke tættere på en rigtig professionel espressomaskine end denne, og så er den håndsamlet i espressoens hjemland. Er du espressoelsker, vil denne video med stor sandsynlighed overbevise dig om at Rocket Appartamento er det rette valg. Den klarer simpelt og smertefrit en fantastisk espresso med tyk crema, og mælkeskum laves på kort tid med den kraftige arm. Der er selvfølgelig dobbeltkoger i denne model, så du kan skumme mælken imens du laver espressoen.

Om: Rocket Appartamento er en italiensk håndproduceret espressomaskine, og et nyere skud på stammen fra den specialiserede italienske producent. Den er skabt med henblik på at optage mindre plads end andre modeller, og den fylder da heller ikke mere end en almindelig fuldautomatisk espressomaskine. Espressomaskinen er en professionel model i blankpoleret rustfrit stål og kobberkedel, samt et gruppehoved i forkromet messing som med Termo-Syphon systemet cirkulerer vandet rundt i bryghovedet og opretholder en stabil temperatur. Den stabile temperatur er vigtig for korrekt ekstrahering af kaffen, så du får en tilpas mængde smagsstoffer og olier med ned i koppen.

Espressomaskinen har også hane til udtræk af kogende vand, som enten kan bruges til te eller til skoldning af kopper.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,8 liter
 • Dobbeltkoger: Ja
 • Mælkeskummer: Ja, manuel

Hvilken espressomaskine skal du vælge?

Det kan måske virke uoverskueligt at finde ud af hvad du skal vælge, så herunder får du et par tips til de forskellige modeller, og hvad du skal være opmærksom på:

Fuldautomatisk espressomaskine – velegnet til nybegynderen

En espressomaskine af denne type maler selv bønnerne i den indbyggede kværn, doserer den rette mængde kaffe til den valgte drik og brygger denne under de korrekte temperaturer og tryk. Maskinerne betjenes let ved hjælp af knapper eller display, og har den fordel at de er meget nemme at bruge. Flere modeller har desuden et indbygget rensesystem, hvilket er praktisk hvis du vil undgå at skulle rengøre efter hver brygning.

Kan det betale sig at købe en dyr espressomaskine?

Hvis du er ude efter en god fuldautomatisk espressomaskine, kan du sagtens nøjes med at investere 2-3.000 kroner. Flere testresultater peger på at kaffens smag er den samme, og i nogle tilfælde bedre end i de dyrere espressomaskiner. Det skyldes som hovedregel, at der i de dyrere espressomaskiner er proppet en masse tekniske finesser i, som ikke gør noget for kaffens smag. Eksempelvis kan du få espressomaskiner med berøringsfølsom farveskærm, egen beholder til mælk og en masse andre ting. Men hvis du bare gerne vil have en god kop kaffe uden at investere en større sum, kan du sagtens købe en af de billige modeller vi anbefaler her i artiklen.

Professionel espressomaskine – perfekt til entusiasten

Hvis du søger den helt rigtige caféoplevelse i hjemmet, så kommer du ikke uden om en manuel espressomaskine. De findes i store og små udgaver, men generelt er prisen markant højere end fuldautomatiske modeller. Til gengæld er espressoen i de fleste tilfælde også markant bedre, forudsat at du har erfaring med at betjene maskinen.

Den professionelle espressomaskine fungerer markant anderledes end de fuldautomatiske ditto, og den afgørende forskel ligger i bajonetten, hvor kaffen ekstraheres fra.

En kombination af robust varmtvandsbeholder og pumpe presser vandet gennem bajonetten ved meget højt tryk, og giver en god og velafbalanceret espresso med med lækker crema på toppen. Denne type maskine kræver lidt kendskab til hvordan kaffen skal males, ligesom den skal stampes på en bestemt måde i den medfølgende bajonet, for at du kan få den optimale kaffeoplevelse. Den anbefales derfor til dig, der har stor interesse i kaffe og sætter pris på en rigtig god kop friskbrygget espresso. Du kan selvfølgelig bruge denne espresso til alle de specialiteter du ønsker – f.eks. cappuccino, café latte m.m., hvilket nemt kan lade sig gøre da der er indbygget en dyse til udtræk af damp.

Testkilder

Vi har gennemset en række tests og anmeldelser, som led i vores research. Herunder får du et indblik i de tests og anmeldelser, der har haft indflydelse på vores vurderinger af de bedste espressomaskiner:

Coffeeness

Hos Coffeeness finder du den tyske ekspert Arne, som har testet et meget stort antal espressomaskiner. Han fortæller med stor entusiasme om espressomaskinernes egenskaber, hvor de er produceret, hvilke komponenter de er produceret af og sågar hvilke fabrikker der har produceret de forskellige komponenter. Det er knowhow som dette, der er svært at finde hos andre end de ægte eksperter.

I denne artikel har vi kigget nærmere på tests af disse espressomaskiner:

Alle hans tests er frit tilgængelige og indeholder et stort antal billeder, video og detaljerede beskrivelser af alle de testede espressomaskiner.

TrustedReviews

TrustedReviews tester et stort antal produkter, som rangeres ud fra vigtigste funktioner og fokuspunkter.

I denne artikel har vi medtaget tests af følgende espressomaskiner:

Deres tests tager udgangspunkt i en introduktion af produktet, design og funktioner, brugervenlighed, kaffens smag, og til sidst rundes af med en købsvurdering.

Alle tests er gratis at læse.

Tech-Test

Hos Tech-Test finder du tests af diverse elektronikprodukter og gadgets, som primært er rettet mod teknologi- og teknik-interesserede. Deriblandt også espressomaskiner, og dem er der blevet testet et par stykker af.

Herunder kan du se hvilke tests vi har researchet i forbindelse med denne artikel:

I testen finder du uddybende og meget dybdegående informationer om produkterne, samt billeder og nogen gange også video af det testede produkt.

Testfakta (29. januar 2018)

I denne test finder du 7 forskellige espressomaskiner i mellemklassen, som alle har mælkeskummer. Espressomaskinerne befinder sig dog i forskellige prisklasser, og testens resultat afspejler ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet.

I testen er følgende kriterier vægtet:

 • Espressoens smag 50 %
 • Betjening og funktioner 30 %
 • Mælkeskummer 20 %

Som det ses herover vægtes espressoens smag højt, hvilket er forståeligt. Smagsmæssigt vinder Melitta Caffeo Passione One Touch, og den ender ligeledes med at blive bedst i test med en samlet bedømmelse på 4,5 ud af 5. Andenpladsen i testen går til DeLonghi Eletta, som kun opnår en bedømmelse på 3,5 ud af 5.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Forbrugerrådet Tænk (23. januar 2018)

Forbrugerrådet Tænk har i november 2016 ladet deres 2014-test af espressomaskiner udgå, hvorefter den blev erstattet af en test af 38 nye modeller, der er testet løbende siden efteråret 2016. Det drejer sig om 30 automatiske espressomaskiner med kværn og 8 manuelle espressomaskiner, så der nu er testresultater fra begge typer espressomaskiner.

I testen lægges der vægt på disse kriterier:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kvalitet af espresso 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Ensartethed ved brygning af 2 kopper 5 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Mælkeskumning 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Brugsanvisning 5 %

Espressoen er blevet smagt og vurderet af et testpanel på i alt 30 personer. Disse personer har vurderet kaffens konsistens, udseende, farve og crema, og ved smagstesten espressoen blandt andet blevet bedømt på dens aromaer, syrlighed, astringens, balance og en række andre kriterier, der alle er vigtige for smagsoplevelsen i helhed.

I toppen af testresultatet finder vi blandt andet Jura E8 Platin, Philips HD8821/01 og DeLonghi PrimaDonna Evo S ECAM 510.55.M, der alle bliver bedst i test. Flere andre modeller klarer sig ligeledes godt, men enkelte modeller lander tæt på en middel bedømmelse.

Hele testen kan læses hos Tænk, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Gastromand (15. april 2017)

Test af Siemens EQ.9 Connect.

Gastromand har den 15. april 2017 udgivet en test af ovennævnte espressomaskine, under overskriften “Fremtiden er her”.

Testen tager udgangspunkt i følgende:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Kvalitet og design
 • Praktisk test
 • Rengøring
 • Konklusion

Familiefar er meget positiv omkring denne espressomaskine, som får meget ros med på vejen. Den ender med at få en samlet bedømmelse på 5 ud af 6 stjerner, hvilket er rigtig godt.

Testen kan læses gratis hos Gastromand.

Infoboard (31. januar 2017)

Test af Siemens EQ.3 s300.

Tyske Infoboard har testet ovennævnte espressomaskine, og i testen gennemgås en række af de vigtigste punkter: Konstruktion, design, en praktisk test og rengøring.

Testens konklusion er at espressomaskinen synes meget velfungerende og i en generelt høj kvalitet, hvor kaffen er god og velsmagende.

Hele testen kan læses gratis hos Infoboard.

Råd & Rön (2. november 2016)

Svenske Råd & Rön har i november 2016 foretaget en ny test af espressomaskiner. Testen indeholder resultater og bedømmelser af 24 forskellige modeller. I testen vurderes det at espressomaskiner er en dyr investering, men mange forbrugere foretrækker den alligevel over de billigere kapselmaskiner, fordi de ikke ønsker at være låst til et enkelt system og gerne selv vil have indflydelse på kaffens smag, type og styrke.

I testen har 30 personer vurderet espressomaskinerne ved en blindsmagning, hvor de er blevet bedt om at give kaffen karakterer for smag og udtryk.

I vurderingen af de enkelte espressomaskiner er der lagt vægt på følgende delkriterier:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Mælkeskum 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Brygning i 2 kopper samtidig 5 %
 • Manual 5 %

DeLonghi ECAM 650.75 Prima Donna Elite MS ender med at blive bedst i test, da den klarer sig lidt bedre end de andre topscorere. Den er dog også testens højdespringer når det kommer til pris, og den koster mere end dobbelt så meget som andre espressomaskiner i toppen af testen. Som et billigt alternativ anbefales Philips 3000-Series HD8821 og Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk og, som kun får henholdsvis 2 og 9 point mindre i den samlede bedømmelse og dermed klarer sig næsten lige så godt som testvinderen.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön, og så kan du også se hvordan alle modellerne klarer sig i forhold til hinanden.

CNET (18. marts 2016)

Test af Breville Barista Express (Sage The Barista Express).

Da testen er amerikansk og Sage-produkterne markedsføres under Breville i EU, kan der opstå lidt forvirring omkring mærkerne. Maskinerne er dog ens, om de hedder Breville eller Sage. Heston Blumenthal dog navn til Sage-mærket, som en del af et reklamefremstød i EU.

Espressomaskinen er blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Ydeevne
 • Design
 • Funktioner
 • Rengøring

Da testpanelet er meget begejstrede for denne espressomaskine, får den en god samlet bedømmelse og en titel som Editor’s Choice.

Du kan læse hele testen gratis hos CNET.

Berlingske (17. januar 2016)

Berlingskes Livsstil-sektion har i januar 2016 testet 5 forskellige espressomaskiner, og bedømt dem ud fra følgende kriterier:

 • Kaffens smag
 • Design
 • Brugervenlighed

I testen får flere af espressomaskinerne en hård medført, men den dyreste bliver nu alligevel testvinder. Det drejer sig om Sage The Oracle, som udløser en bedømmelse på 5 stjerner.

Melitta Caffeo Barista får også en god samlet bedømmelse, og her er prisen markant lavere.

Testen kan læses gratis hos Berlingske.

Aftonbladet (22. oktober 2015)

Hos Svenske Aftonbladets Plus-sektion er 6 fuldautomatiske espressomaskiner blevet testet i oktober 2015. Testen er foretaget i samarbejde med WiseGuide og en kaffeekspert, som har stået for den praktiske del af testen. Testpanelet har brygget fire kopper kaffe i træk og målt gennemsnitstemperaturen, for at finde ud af hvor stabilt maskinerne holder varmen. Der er også brygget latte på maskinerne, for at teste mælkeskummet og cremaen på espressoen, som begge er blevet testet og vurderet separat.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Betjening
 • Kapacitet
 • Resultat

DeLonghi Eletta Cappucino TOP bliver bedst i test, da den leverer den bedste kop kaffe af alle maskinerne. Det er en luksusmaskine til en højere pris, og den er let at betjene med et fint resultat. Den stilfulde Miele CM 6110 bliver topscorer og får en andenplads. Den er testens mest brugervenlige maskine, og eneste minus er at mælkeskummet ikke er helt så fint og cremet som på den dyre testvinder.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Klikk.no (4. marts 2015)

Det norske forbrugermagasin, Klikk.no, har i deres Bolig-sektion foretaget en test af 5 high-end espressomaskiner. Der er tale om fuldautomatiske modeller med indbygget mælkeskummer og mulighed for at fremstille forskellige kaffespecialiteter.

Bag den praktiske test står et ekspertpanel bestående af Tøri Lindvik og Jørgen Lindvik, der til dagligt arbejder hos Den Gyldne Bønne, som er et norsk familieejet kafferisteri.

For at finde frem til de bedste espressomaskiner i testen, er der lagt stor vægt på de sensoriske indtryk, hvilket vil sige kaffens smag og optiske udtryk. Til testen er benyttet en mellemristet kaffe af høj kvalitet, da gode kaffebønner altid volder større udfordringer for espressomaskinerne sammenlignet med billigere bønner. I smagstesten indgår både sort kaffe, espresso og cappuccino, hvor mælkeskummet ligeledes er blevet vurderet. Som udgangspunkt er maskinerne blevet testet med deres fabriksindstillinger, hvorefter malingsgraden i maskinernes kværne er blevet finjusteret for at finde frem til den optimale smag.

Brugervenligheden er også et parameter i denne test, og for at undersøge hvor gode de enkelte espressomaskiner er til hverdagsbrug, er de blevet testet gennem en uges tid til almindelig hverdagsbrug. I testen af brugervenlighed er det blandt andet blevet undersøgt hvor meget de enkelte modeller støjer, hvor lette de er at vedligeholde og hvor lette de er at rengøre.

Følgende hovedkriterier er prioriteret i denne test:

 • Kaffens smag
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau

DeLonghi Eletta ECAM 45.760.W overrasker med testens bedste resultat på trods af at det er den billigste model. Den vinder i særdeleshed på kaffens meget gode smag, da brugervenligheden ikke er helt i top. Men kan du leve med at espressomaskinen er en smule besværlig at rengøre og vedligeholde, så får du altså en rigtig god kop kaffe. Miele CM6310 klarer sig også rigtig godt i testen, men kaffens smag er ikke helt på højde med DeLonghi. Til gengæld er den nemmere at rengøre og vedligeholde. Cappuccinoen er til gengæld rigtig god i denne model. Siemens EQ.6 klarer sig også rigtig godt og vinder især på brugervenlighed. Kaffen er dog en smule tynd.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

ExpertReviews (17. juni 2015)

Test af Sage The Barista Express.

ExpertReviews har testet Sage The Barista Express, og i testen finder du følgende punkter:

 • Opsætning og tilbehør
 • Fremstilling af espresso
 • Fremstilling af mælkeskum
 • Kværn
 • Rengøring
 • Konklusion

I testen får espressomaskinen fra Sage 4 stjerner ud af 5. Det trækker op at den har indbygget kaffekværn, og at mælkeskummet er fint og lækkert. Den laver en god espresso og alt i alt er den pengene værd selvom den er lidt dyrere end andre tilsvarende modeller.

Hele testen kan læses gratis hos ExpertReviews.

Råd & Rön (24. november 2014)

28 espressomaskiner har været til test hos svenske Råd & Rön for at finde den bedste. Der er blevet kåret i alt to testvindere og en enkelt har fået titlen som “godt køb”.

Herunder kan du se hvilke kriterier der er vurderet ud fra og deres indflydelse på den samlede bedømmelse:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Bryggetid 15 %
 • Strømforbrug 10 %
 • Mælkeskumning 5 %
 • Manual 5 %

Brugervenligheden vægtes højest i denne espressomaskine test, da den omhandler de fuldautomatiske espressomaskiner, hvor formålet er at de skal være nemme og hurtige at benytte.

Testens vindere bliver DeLonghi ECAM 21.117.B og ECAM 44.660.B, som får flotteste karakterer i testen. Men både Bosch og Siemens holder sig også i toppen af testen, som du kan læse i fuldt format mod betaling af 45 SEK.

Stiftung Warentest (20. november 2014)

Stiftung Warentest, eller Test.de som deres internetadresse hedder, er vel nok Europas største testportal. Her testet et stort antal espressomaskiner, og der kåres også her to vindere. Der er i alt testet 41 fuldautomatiske espressomaskiner siden testen første gang blev foretaget i år 2012. Med tiden er udgående modeller blevet fjernet fra testskemaet, som primært indeholder produkter rettet mod det tyske marked.

Hos Stiftung Warentest er espressomaskinerne blevet testet ud fra disse kriterier:

 • Kaffens smag
 • Funktioner
 • Brugervenlighed
 • Holdbarhed
 • Sikkerhed
 • Strømforbrug

Testens karakter gives ud fra ovennævnte kriterier, og her gælder det, at jo lavere karakteren er, jo bedre.

DeLonghi placerer sig i toppen sammen med Philips Saeco Moltio, der begge udnævnes til testvindere. Men også her er Bosch og Siemens med helt i top. Blandt de øvrige topscorere finder vi desuden Melitta CAFFEO CI, Siemens EQ.8 Series 300, Severin Piccola Premium og Siemens EQ.5 macchiato og macchiatoPlus, der alle klarer sig godt i testen.

Hele testen kan læses hos Test.de mod betaling af 5€.

Gastromand (9. februar 2014)

Test af Philips Minuto fuldautomatisk espressomaskine.

Gastromand har kigget nærmere på ovennævnte espressomaskine i deres weekend test i februar 2014, hvor de kigger nærmere på dens funktioner, bryggeegenskaber og kvalitet. Du kan i deres test se en række billeder og læse en dybdegående test. Maskinen ender med at få 4 af 6 stjerner, da den ikke kommer helt på højde med de dyre espressomaskiner fra eksempelvis Rocket, til gengæld så slipper du for at skulle sætte dig ind i hvordan man laver den bedste espresso, da maskinen laver det hele automatisk.

Testpatruljen (december 2013)

PriceRunners testpanel har testet fire fuldautomatiske espressomaskiner og bedømt dem efter deres styrker og svagheder. Et par kapselmaskiner er desuden indgået i testen.

Nespresso D110, som er en kapselkaffemaskine ender med at vinde testen, hvilket måske mere er et spørgsmål om smag og behag end egentlig kaffekendskab, da kapselmaskinerne ikke kommer på niveau med en ægte espressomaskine, som eksempelvis Krups Espresseria, der ender på andenpladsen.

The Independent (18. april 2013)

Top 10 liste over bedste espressomaskiner ifølge Independent. Avisen kårer her de 10 bedste espressomaskiner på markedet, og har flere modeller med, som også indgår i denne artikel, blandt andet DeLonghi Iconia og Rocket Evoluzione, der anses for at være de bedste espressomaskiner ifølge avisen.

Gastromand (5. februar 2013)

Test af Saeco Intelia “One Touch Cappucino” espressomaskine.

Gastromand tester endnu engang en espressomaskine, denne gang den dyrere og fuldautomatiske espressomaskine fra Philips Saeco, der kan lave kaffespecialiteter fra bunden af med blot et enkelt tryk på en knap.

Gastromand kigger på espressomaskinen i detaljen, og du kan se en række unikke billeder af maskinen, så du kan få indblik i hvordan den fungerer.

I testen får maskinen 4 af 6 kokkeknive, hvilket er en flot bedømmelse, men det trækker ned at maskinen er relativt dyr.

Aftonbladet (24. september 2012)

Den uafhængige svenske testorganisation, WiseGuide, tester løbende forskellige produkter for en række aviser og ugeblade i Sverige. I denne test har de kigget nærmere på 8 fuldautomatiske espressomaskiner, for at finde den bedste.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Temperatur
 • Mælkeskummer
 • Kapacitet
 • Design
 • Funktioner
 • Kvalitet
 • Pris

Denne test omfatter 8 premium modeller, som alle har et prismærke over 4.000 kroner. Af de testede modeller klarer Melitta CAFFEO CI sig bedst, da den opnår højeste bedømmelser på alle kriterier. Den roses for at brygge en god kop kaffe ved korrekt temperatur, og så er den nem at bruge.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

TV2 Beep (6. marts 2012)

Her får du indblik i de nyeste kaffegadgets. Det er med andre ord ikke en decideret test, men derimod en rundtur mellem de forskellige nye maskiner på markedet.

Beep kigger blandt andet på en Bugatti-maskine, en stempelkande samt flere slags kaffe- og espressomaskiner. Hvis du vil inspireres, er denne artikel derfor en rigtig god idé at læse.

Testfakta (25. oktober 2008)

Testfakta har testet 9 fuldautomatiske espressomaskiner, for at finde den bedste. Der er blevet testet ud fra kriterierne Smagskvalitet, Kvalitet på mælkeskumningen, Kvalitet på kaffekværnen, Hastigheden samt Montering og Håndtering.

Testen er foretaget af kaffekendere, der har vurderet det færdige resultat ud fra deres faglige ekspertise.

Du kan gratis læse Testfaktas test, samt se maskinerne i testskemaet.

Espressomaskine test – her er de 16 bedste
4.9 (97.5%) 8 votes

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Jeg har en DE’Longhi og den er rigtig god til mit behov. Jeg snupper som regel en espresso til morgen, men kan også finde på at lave en cappucino hvis jeg er i god tid. Man skal huske på at mælkeskummeren ikke kan hamle op med de dyre baristamaskiner, men hvis man bare laver en enkel kop eller to dagligt, så er den helt fin. Jeg var vant til at drikke Nescafe, så det var noget af et chok for smagsløgene da jeg drak den første espresso :-) Det er noget man lige skal vænne sig til, men det er pragtfuldt at kunne opleve en mere nuanceret og ren smag, og nu kunne jeg aldrig drømme om at drikke instant kaffe igen!

  • Thomas Svar

   Hej Peter

   Tak fordi du tog dig tid til at dele din erfaring med os. Det er også vores indtryk, at DeLonghi espressomaskiner er et godt valg til dig der typisk vil nyde en espresso til hverdag, men også vil have muligheden for at gøre lidt ekstra på særlige tidspunkter.
   Mælkeskummeren er bestemt rar at have, men som du selv skriver, så skal man op og vælge en af de dyre barista-maskiner, hvis man skal lave “ægte” mælkeskum med rigtig steamer.
   Er din DeLonghi maskine nem at lave cremet mælkeskum på?

   Mvh

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar