Artiklen indeholder reklamelinks.

En god kaffemaskine skal kunne brygge kaffen ved korrekt temperatur, og så må vandet hverken løbe for hurtigt eller for langsomt igennem filteret. Det ødelægger nemlig kaffens smag, og du risikerer at den bliver bitter og kedelig. Desuden må den gerne være effektiv og støjsvag, så du hurtigt kan få kaffe på alle tider af dagen.

Vi har gennemgået en række af de nyeste testresultater og anmeldelser, for at finde de bedste og mest effektive kaffemaskiner lige nu. Her er noget for enhver smag og pengepung – fra den billige Braun-testvinder til den lækre Moccamaster-klassiker. I alt har vi fundet 12 gode kaffemaskiner, der alle klarer sig godt i test og får positive anmeldelser af køberne.

Opsummering – her er de bedste kaffemaskiner

Herunder kan du se, hvilke kaffemaskiner vi mener er bedst af alle modeller nævnt i denne artikel. De skiller sig typisk ud ved at have et større antal positive anmeldelser, der gør dem til interessante køb netop nu.

Moccamaster Clubline

Bedste kaffemaskine for de fleste

 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – Familie Journal
 • Testvinder – Coffeeness

Bedste pris: 1.239,00

Køb hos Skousen

Braun KF 7020

Bedste billige kaffemaskine

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Bedste pris: 459,00

Køb hos Skousen

Læs også: Kaffemaskine med kværn til FRISK kaffe?

Moccamaster Clubline – støjsvag kaffemaskine i aluminium

Moccamaster-KB741-AO-Kaffemaskine

 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – Familie Journal
 • Testvinder – Coffeeness
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Tænk
 • Anbefalet – DinSide.no

Moccamaster Clubline håndsamles hos Technivorm i Holland og bliver bedst i mange uafhængige tests. Den brygger hurtigt en velsmagende og varm kaffe, og så er den ganske støjsvag.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.239,00 kr. 0,00 kr. 1.239,00 kr. Til butik »
1.179,00 kr. 0,00 kr. 1.239,00 kr. Til butik »
1.239,00 kr. 0,00 kr. 1.239,00 kr. Til butik »
1.339,00 kr. 0,00 kr. 1.339,00 kr. Til butik »
1.339,00 kr. 0,00 kr. 1.339,00 kr. Til butik »

Det er ikke uden grund at Moccamaster kaffemaskiner ser ud som de altid har gjort: Designet er velkendt for at levere en præstation i høj kvalitet, og så holder den i flere årtier ved korrekt brug og vedligeholdelse. Udvendigt er kaffemaskinen af aluminium, og den fås i mange forskellige farver. Den blankpolerede model som vist på billedet er dog den klassiske variant, og formentlig også den mest populære. Til Moccamasters kaffemaskiner er det desuden muligt at købe reservedele, så du løbende kan skifte ud hvis noget går i stykker. Der kan eksempelvis købes nye kander og tragter, hvilket er en fordel da disse dele er aftagelige og derfor mere udsatte for uheld.

Moccamaster Clubline er en klassisk kaffemaskine med drypstop og separat holder til tragten, således at du kan tage kaffekanden ud uden at skulle løfte filteret. På de billigere modeller skal man ellers normalt tage filteret af, før man kan tage kaffekanden ud.

Der ydes 5 års producentgaranti på denne kaffemaskine, og hvis du registrerer den på Moccamasters hjemmeside får du yderligere 5 års garanti.

Vi anbefaler denne Moccamaster kaffemaskine til dig der ønsker en flot klassisk kaffemaskine i en høj kvalitet, og som ikke har behov for alverdens ekstra funktioner. I den tilhørende kande kan der brygges op til 1,25 liter kaffe, hvilket svarer til cirka 10 kopper. Den har både automatisk sluk-funktion og drypstop.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Autosluk
 • Drypstop
 • Aluminium med sorte plast-elementer

Braun KF 7020 – billig kaffemaskine med timer

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Braun KF 7020 er bedst i test hos Tænk, og anbefales som et godt køb på grund af den lave pris og de mange nyttige funktioner.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
470,00 kr. 0,00 kr. 459,00 kr. Til butik »
439,00 kr. 0,00 kr. 459,00 kr. Til butik »
775,00 kr. 0,00 kr. 775,00 kr. Til butik »

Braun KF 7020 er en billig og alsidig kaffemaskine, som har mange funktioner og dermed kan bruges til lidt af hvert. Den opfylder desuden flere forskellige behov, og klarer sig samlet set rigtig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön. Hos Tænk er den testvinder, mens den hos Råd & Rön for en godt køb-anbefaling. Godt køb-anbefalingen tildeles typisk produkter, som får en god bedømmelse samtidig med at prisen er fornuftig. Det er således en indikation for at du får rigtig meget med pengene hvis du køber denne Braun kaffemaskine.

Af de mange nyttige funktioner er blandt andet værd at nævne knappen til brygning af 1-4 kopper, hvilket hæver den samlede bryggetid for at optimere smagen i kaffen selvom du kun brygger få kopper ad gangen. Det er desuden muligt at vælge styrke af kaffen, således at du selv kan vælge om du ønsker en mild eller stærk kop kaffe.

Kaffemaskinen er i sort plastik med sølvgrå detaljer. Betjeningspanelet sidder øverst, og der er blandt andet stort display og tydelige knapper til betjening af de forskellige funktioner. Kanden er selvfølgelig af glas, og den har plads til 1,7 liter.

Specifikationer:

 • 12 kopper (1,7 liter)
 • Autosluk med timer-funktion
 • Afkalknings varsel
 • 1-4 kop knap til brygning af få kopper
 • Drypstop

Siemens TC86303 – billig testvinder med gode funktioner

Siemens-tc86303-kaffemaskine

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Stiftung Warentest
 • Testvinder – Icakuriren
 • Godt køb – Råd & Rön

Siemens TC86303 brygger en god og velsmagende kaffe ved rette temperatur, og fås til en ganske fornuftig pris på nettet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
608,00 kr. 0,00 kr. 608,00 kr. Til butik »
616,00 kr. 0,00 kr. 648,00 kr. Til butik »
799,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »
979,00 kr. 39,00 kr. 1.018,00 kr. Til butik »

Siemens TC86303 bliver bedst i test hos Tænk, Icakuriren og Stiftung Warentest (test.de), hvor den klarer sig bedre end mange dyrere kaffemaskiner. Den færdigbryggede kaffe vurderes som meget velsmagende, hvilket skyldes at maskinen brygger kaffen ved perfekt temperatur samtidig med at gennemløbstiden er nøje tilpasset, så der ikke trækkes bitter smag med i kanden.

Vandbeholderen har en stor åbning og er nem at opfylde. Derudover er det hurtigt og let at isætte kaffefilter, da tragten svinges ud med et enkelt træk. Maskinen har indikator der blinker når den skal afkalkes, og så kan du holde kaffen varm i op til 2 timer efter brygning. Glemmer du at slukke for maskinen, går den automatisk på standby herefter.

Der er drypstop og to separate varmelegemer i denne kaffemaskine, hvilket sikrer korrekt temperatur ved både brygning og i kanden. Kaffemaskinen justerer desuden selv gennemløbstiden i forhold til hvor mange kopper du brygger.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Autosluk
 • Drypstop
 • Aftagelig vandbeholder
 • Rustfrit stål, sort

Electrolux EKF7800 – funktionel testvinder

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Electrolux EKF7800 klarer sig særdeles godt i test, og den har mange nyttige funktioner. Den anbefales ligeledes som et godt køb, på grund af den lave pris.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
512,00 kr. 0,00 kr. 512,00 kr. Til butik »
1.299,00 kr. 0,00 kr. 1.299,00 kr. Til butik »

Electrolux EKF7800 er en god og funktionel kaffemaskine, der er i stand til at brygge op til 1,6 liter velsmagende kaffe. Den klarer sig rigtig godt i uafhængige tests, og bliver således bedst i test hos Tænk. Råd & Rön placerer den ligeledes i toppen af listen, og tildeler den et “godt køb”-mærkat fordi den både får en god bedømmelse og fås til en fornuftig pris.

På trods af kaffemaskinens lave pris, har den mange forskellige funktioner. I modsætning til andre kaffemaskiner, hvor betjeningspanelet typisk er monteret på siden eller højere oppe, er det på denne model placeret forrest lige under kanden. Det gør kaffemaskinen velegnet til en hjørneplacering, men den passer derudover også fint ind i det lille køkken.

Electrolux EKF7800 har mange funktioner, som er brugbare i hverdagen. Den har blandt andet anti-dryp funktion som modvirker dryp fra kaffetragten efter kanden er fjernet, samt automatisk slukfunktion efter 40 minutter. Du kan således holde kaffen varm mens der spises morgenmad, og du behøver ikke bekymre dig om du huskede at slukke maskinen efterfølgende.

Du har også mulighed for at justere kaffens aroma, således at kaffens styrke kan ændres efter ønske. Du kan aflæse alt på det lille indbyggede display, hvor tiden også vises. Det er desuden muligt at indstille in timerfunktion, så du kan vælge hvornår kaffen skal brygges.

Specifikationer:

 • 12 kopper (1,6 liter)
 • Autosluk med timer-funktion
 • Afkalkningsfunktion
 • Aromavælger til valg af kaffens styrke
 • Drypstop

Melitta Aroma Signature Deluxe – effektiv testvinder med gode egenskaber

melitta-aroma-signature-deluxe-kaffemaskine

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Tænk

Melitta Aroma Signature Deluxe er en flot kaffemaskine med rigtig gode egenskaber. Den brygger hurtigt en god kaffe, og så er den nem at anvende.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
749,00 kr. 0,00 kr. 749,00 kr. Til butik »
799,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »
739,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »
899,00 kr. 0,00 kr. 899,00 kr. Til butik »

Melitta Aroma Signature Deluxe skiller sig positivt ud i test hos Råd & Rön. Kaffemaskinen brygger en god kaffe hurtigt og nemt, så du har en fuld kande på kun lidt over 7 minutter og en kop på halvandet minut. Temperaturstabiliteten er også rigtig god, og så får den ros for at være meget støjsvag. Drypstoppet er også velfungerende, så hvis du er utålmodig kan du sagtens fjerne kanden uden at kaffen spildes ned på varmepladen og ud over køkkenbordet.

Designmæssigt minder Melitta Aroma Signature Deluxe om Moccamasters klassiske kaffemaskine, dog har Melitta tilført den et mere moderne finish med lidt hårdere kanter.

Når kaffemaskinen er færdig, giver den en lille biplyd fra sig. Derudover har den også en indikator der viser hvornår den skal afkalkes, samt indbygget afkalkningsprogram. Den har også LED-belyst vandtank og LED-belyste knapper, og alle løse dele tåler maskinvask.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Autosluk med timer-funktion
 • Automatisk kalkprogram
 • Drypstop

Moccamaster Cup-one – kaffemaskine til en enkelt kop kaffe

 • Topscorer (90%) – Tech-Test
 • 5/6 stjerner – Gastromand

Moccamaster Cup-one er det perfekte valg for dig, der kun brygger en enkelt kop kaffe ad gangen. Den fås i mange friske farver, som kan ses ved at klikke videre til forhandleren herunder.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.149,00 kr. 0,00 kr. 1.149,00 kr. Til butik »
1.349,00 kr. 0,00 kr. 1.349,00 kr. Til butik »
1.179,00 kr. 0,00 kr. 1.349,00 kr. Til butik »
1.499,00 kr. 0,00 kr. 1.499,00 kr. Til butik »

Moccamaster Cup-one er det perfekte valg til solodrikkeren, der ønsker en kaffemaskine der er designet til brygning af en enkelt kop. Fordelen herved er at gennemløbstiden er optimeret til brygning af en enkelt kop kaffe, hvilket betyder at kaffens gode smag bibeholdes.

Den smarte lille Cup-one kaffemaskine klarer sig ganske godt i test, og får således en topplacering hos både Tech-Test og Gastromand. Den roses blandt andet for at være velbygget, men kaffens smag trækker også op i den samlede bedømmelse. Den er således et af de bedste valg for dig, der er ene kaffedrikker i husstanden og sætter pris på en god og velsmagende kop filterkaffe.

Moccamaster Cup-one har en konstruktion af metal, og fås i flere forskellige farver. Der medfølger 2 krus i porcelæn samt 10 take-away krus i pap med låg, som du ligeledes kan brygge kaffen direkte ned i.

Kaffemaskinen brygger 0,3 liter kaffe på cirka 4 minutter.

Specifikationer:

 • 1 kop (0,3 liter)
 • Automatisk sluk når beholder er tom

Bosch ComfortLine – billig testvinder i klassisk design

 • Testvinder – Tænk

Bosch ComfortLine er en rigtig god og billig kaffemaskine. Den har de mest gængse funktioner og brygger en god kop kaffe ved rette temperatur.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
327,00 kr. 0,00 kr. 327,00 kr. Til butik »
469,00 kr. 39,00 kr. 508,00 kr. Til butik »
569,00 kr. 0,00 kr. 569,00 kr. Til butik »

Denne Bosch kaffemaskine klarer sig rigtig godt i test, samtidig med at den er billig. Det er en hurtig maskine med integreret afkalkningsprogram og en alarm, der giver lyd når det er tid til afkalkning. Dermed bliver det let at holde styr på vedligeholdelsen, da det hele kan gøres næsten automatisk. Kaffemaskinen brygger god kaffe ved de rette temperaturer, og dermed er den et rigtig interessant køb for dig der ikke ønsker at ofre en stor sum penge på en god ny kaffemaskine.

Bosch ComfortLine har et klassisk design med vandbeholder på siden, hvor der nemt kan aflæses vandniveau. Filterholderen er af den klassiske type som svinges ud, og designet fås i enten hvid eller sort plast. Den har selvfølgelig også automatisk slukfunktion, hvilket mbetyder at kaffemaskinen slukkes efter enten 20, 40 eller 60 minutter, alt efter hvad du indstiller den til. Derudover er der drypstop, og vandtanken kan tages af efter behov.

Kaffemaskinen er velegnet til den lille husstand, som ønsker at brygge op til 1 liter kaffe ad gangen. Den kan med fordel købes til sommerhuset eller lejligheden, hvor der lejlighedsvis nydes en kop kaffe.

Specifikationer:

 • 8 kopper (1 liter)
 • Autosluk med timer-funktion
 • Drypstop
 • Afkalkningsprogram
 • Fås i hvid eller sort

Bosch Styline – billig testvinder med gode funktioner

Bosch-TKA-8013-Kaffemaskine

 • Testvinder – Icakuriren
 • Topscorer – Tænk
 • Anbefalet – DinSide.no

Den billige Bosch Styline kaffemaskine stryger til tops i flere tests. Den brygger en god kaffe ved korrekt temperatur.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
445,00 kr. 0,00 kr. 439,00 kr. Til butik »
409,00 kr. 0,00 kr. 439,00 kr. Til butik »
445,00 kr. 0,00 kr. 445,00 kr. Til butik »
849,00 kr. 39,00 kr. 888,00 kr. Til butik »

Styline-serien er en billig testvinder fra Bosch. Den brygger kaffen ved perfekt temperatur, og ligesom på Moccamasters kaffemaskiner har den en automatisk anordning, der forlænger bryggetiden til de ideelle 5-6 minutter, når man kun brygger små mængder kaffe ad gangen. Desuden har denne kaffemaskine som en ud af få billige modeller en afkalkningsfunktion, så det bliver let at afkalke kaffemaskinen.

Når det så er sagt, så er denne maskine fremstillet i plastik, og man skal ikke regne med at den holder lige så længe som Moccamasteren. Desuden er denne kaffemaskine mere støjende, hvilket ikke nødvendigvis behøver at være en gene, da det jo kun er 5-6 minutter den støjer.

Denne kaffemaskine klarer sig rigtig godt i mange uafhængige tests, og får derfor vores anbefaling. Det er en billig kaffemaskine som opfylder alle behov og regler omkring kaffebrygning, dog skal man ikke forvente at den holder i lige så lang tid som de dyrere og mere robuste maskiner.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Autosluk
 • Automatisk kalkprogram
 • Fås i sort, hvid og sort/rustfrit stål

OBH Nordica Legacy – retro inspireret testvinder

 • Testvinder – Tech-test
 • Testvinder – Icakuriren

Den flotte retro inspirerede OBH Nordica Legacy kaffemaskine er nem at anvende og ser godt ud på køkkenbordet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
719,00 kr. 0,00 kr. 739,00 kr. Til butik »
843,00 kr. 0,00 kr. 843,00 kr. Til butik »
779,00 kr. 0,00 kr. 843,00 kr. Til butik »
879,00 kr. 0,00 kr. 879,00 kr. Til butik »
933,00 kr. 0,00 kr. 933,00 kr. Til butik »
1.299,00 kr. 0,00 kr. 1.299,00 kr. Til butik »

OBH Nordica Legacy er en flot og retro inspireret kaffemaskine, som brygger en god kaffe ved rette temperaturer. Den bliver bedst i test blandt 10 testede kaffemaskiner hos Icakuriren og får højeste placering hos Tech-test blandt 3 testede modeller. Den roses blandt andet for at levere en lækker og velsmagende kaffe, og så er den nem at betjene. Kanden er eksempelvis nem at holde på og hælde ad, og så er det rart med 40 minutters automatisk slukfunktion. Kalkindikatoren og ledningsskjuleren er også nyttige funktioner.

Kaffemaskinen i Legacy-serien fås i flere farver, så her er der gode muligheder for at finde en model der passer til dit køkken. Blandt andet fås den i sort, sølv, mintgrøn og cremehvid. Som en del af dens retro inspirerede design har den bløde kanter, en fast kaffetragt og skjult vandbeholder med indikator for vandets niveau på siden. Kaffemaskinen tændes ved hjælp af en drejeknap.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Autosluk
 • Kalkindikator
 • Fås i sort, hvid, sølv og mintgrøn

Moccamaster KBGT741 – luksus kaffemaskine med termokande

Moccamaster-KBGT741-Kaffemaskine

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Icakuriren

Moccamaster KBGT741 brygger kaffen direkte i termokanden. Den brygger hurtigt en god kaffe og er særdeles støjsvag.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.500,00 kr. 0,00 kr. 1.500,00 kr. Til butik »
1.500,00 kr. 0,00 kr. 1.500,00 kr. Til butik »
1.500,00 kr. 0,00 kr. 1.500,00 kr. Til butik »
1.600,00 kr. 0,00 kr. 1.600,00 kr. Til butik »
1.600,00 kr. 0,00 kr. 1.600,00 kr. Til butik »

Denne Moccamaster kaffemaskine virker i første øjekast afskrækkende på grund af den lidt høje pris, men her skal man tage højde for at det er høj byggekvalitet og håndsamlet hos Technivorm selv, som også garanterer at maskinen kan holde i 5 år. Og hvis du registrerer din kaffemaskine, får du yderligere 5 års garanti – i alt 10 års garanti fra producenten, der tror rigeligt på deres produkter til at yde dette.

Selve designet på denne kaffemaskine er flot og tidløst. Der er egentlig ikke kælet meget for detaljerne, men det er heller ikke Moccamasters varemærke. Til gengæld er funktionaliteten i top og du får en rigtig god kop kaffe ud af denne maskine, der brygger kaffen direkte i termokanden. Dermed holder kaffen sig varm uden at du skal bruge strøm eller manuelt hælde det over i en termokande.

Vi anbefaler denne kaffemaskine til dig der går efter høj kvalitet, og som gerne vil have en god kop kaffe hurtigt. Måske vil du gerne have mulighed for at holde kaffen varm i længere tid, og det klarer termokanden fint.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Med termokande
 • Drypstop
 • Rustfrit stål, sort

Philips Café Gaia HD7546/20 – billig kaffemaskine med termokande

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Coffeeness

Philips Café Gaia HD7546/20 er en god, billig og yderst populær lille kaffemaskine, som leveres med termokande.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
427,00 kr. 0,00 kr. 427,00 kr. Til butik »
427,00 kr. 0,00 kr. 428,00 kr. Til butik »
409,00 kr. 0,00 kr. 428,00 kr. Til butik »
452,90 kr. 0,00 kr. 452,90 kr. Til butik »
477,00 kr. 29,00 kr. 506,00 kr. Til butik »
519,00 kr. 0,00 kr. 519,00 kr. Til butik »
799,00 kr. 39,00 kr. 838,00 kr. Til butik »

Philips Café Gaia HD7546/20 er en god og billig lille kaffemaskine, som leveres med en funktionel termokande. Det gør det muligt at brygge varm kaffe direkte ned i termokanden, hvorved det holdes varmt i længere tid end hvis det blot står i glaskanden. Du sparer dermed også plads på køkkenbordet, hvis du i forvejen anvender en kaffemaskine og termokande hver for sig.

Kaffemaskinen fra Philips klarer sig godt på flere punkter hos både Tænk og Coffeeness, og den roses ligeledes af hundredvis af købere på tværs af danske netbutikker. Det fremhæves blandt andet at den kun optager minimal plads på køkkenbordet, og så er den særdeles nem at anvende. Den slukker desuden af sig selv efter endt brygning, hvilket er en stor fordel for dig der har tendens til at glemme dette.

På trods af den kompakte størrelse, har Philips HD7546/20 kapacitet til 1,2 liter, hvilket svarer til cirka 10 kopper. Udvendigt er den fremstillet af rustfrit stål med elementer af skinnende sort plastik, og der er vandmåler forrest på beholderen. Dermed kan du nemt aflæse mængden af påfyldt vand, så du ved præcist hvor meget du skal fylde på.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,2 liter)
 • Drypstop
 • Autosluk
 • Rustfrit stål og sort plast

Hamilton Beach BrewStation 48463 – kaffemaskine med dispenser system

 • Gode anmeldelser

BrewStation er en anderledes kaffemaskine, som har et smart indbygget doseringssystem. Kaffen holdes varm i en lukket beholder, og du kan således skænke en kop kaffe direkte fra maskinen.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
559,00 kr. 0,00 kr. 564,00 kr. Til butik »
509,00 kr. 0,00 kr. 564,00 kr. Til butik »

Hamilton Beach BrewStation 48463 er en gennemgående anderledes kaffemaskine, der adskiller sig fra andre klassiske modeller på flere områder. Her brygges kaffen nemlig ikke i en aftagelig kande, men derimod i en indvendig beholder som så kan holdes varm i op til 4 timer. Når du skal skænke kaffen sætter du blot din kop eller kande ind under maskinen og trækker den mod udskænkningsknappen, hvorefter kaffen lige så fint hældes i din kop eller kande. Når du har fået nok, slipper du blot knappen og kaffemaskinen stopper udskænkningen.

Kaffemaskinen indgår endnu ikke i nogle tests, men den er særdeles populær blandt køberne i både Danmark og udlandet. Eksempelvis får den en høj samlet bedømmelse blandt 138 købere på Amazon.com, hvilket vidner om at den er et godt valg.

Hamilton Beach BrewStation brygger op til 1,5 liter kaffe ad gangen, hvilket svarer til cirka 15 kopper. Der er desuden indbygget timer, så du kan indstille tidspunkt for brygning samt antal timer du ønsker at kaffen skal holdes varm efterfølgende.

Det er også muligt at vælge kaffens styrke, således at du kan få en mild eller stærk kop kaffe.

Specifikationer:

 • 15 kopper (1,5 liter)
 • Drypstop
 • Autosluk
 • Timerfunktion
 • Kaffedispenser

Testkilder

Vi har gennemset og vurderet et stort antal testresultater for at finde de bedste kaffemaskiner i denne artikel, og for at du kan få indblik i vores research, har vi listet vores vigtigste kilder herunder, så du selv kan gå i dybden med de forskellige test:

Coffeeness

Hos tyske Coffeeness tester kaffeeksperten Arne en lang række kaffemaskiner af forskellige typer. Alle tests er grundige og gennemarbejdede, så her finder du omfattende gennemgange af alle testede kaffemaskiner.

Vi har til denne artikel medtaget følgende tests:

I de forskellige tests kan læses om blandt andet design, førstehåndsintryk, brugervenlighed, bryggeegenskaber og meget mere. Du får også opridset fordele og ulemper ved hver enkelt model.

European Coffee Brewing Centre (ECBC)

ECBC har kontor i Oslo, og tester løbende nye kaffemaskiner for deres egenskaber i forhold til at brygge kaffe ved korrekte temperaturer og gennemløbstid. Det er nemlig afgørende for kaffens smag, at den brygges ved korrekt temperatur og at vandet får lov at gennemløbe i et passende tempo.

De er gennem årene blevet en anerkendt autoritet, og deres “seal of approval” kan ofte findes rundt omkring i de forskellige butikker og på kaffemaskinernes emballage. Som udgangspunkt er alle Moccamaster kaffemaskinerne godkendt i deres test, ligesom de har testet og godkendt et stort antal kaffemaskiner fra bl.a. Melitta, Braun, Philips, Severin, Wilfa og OBH med flere.

Ved at klikke dig ind på deres side kan du se en komplet liste over godkendte kaffemaskiner.

Tænk (13. december 2018)

Hos Forbrugerrådet Tænk er 21 nye kaffemaskiner blevet testet, og resultaterne udgivet i december 2018. Derudover findes endnu en test fra 2017 med 29 modeller. Det drejer sig udelukkende om kaffemaskiner med filtre, som er den klassiske type kaffemaskiner der findes i næsten alle hjem.

En lang række faktorer har spillet ind i forbindelse med vurderingen af de forskellige kaffemaskiner, og kriterierne fordeler sig således:

Fra 2018 (ny test):

 • Kaffebrygning 35 %
 • Smag 30 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Energiforbrug 5 %

Til og med 2017 (tidligere test):

 • Bryggetid 5 %
 • Temperatur 5 %
 • Termokande 10%
 • Energiforbrug 5%
 • Afkalkning 10%
 • Brugermanual 5%
 • Smagstest 20%
 • Brugervenlighed 25%
 • Ekstraktionseffektivitet 5%

Kaffen fra de testede maskiner er blevet smagt og vurderet af et testpanel på 10 professionelle smagstestere. Derudover er der blevet foretaget en række målinger, for at kortlægge kaffemaskinernes temperaturer og tidsforbrug. Energiforbruget er også målt, ligesom der har været fokus på brugervenligheden i forbindelse med brygning og rengøring/vedligeholdelse.

I testen klarer flere kaffemaskiner sig ganske godt, og det er ikke altid prisen der afgør om en kaffemaskine er god eller ej.

Du kan læse hvordan alle kaffemaskinerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (21. november 2018)

Råd & Rön har i november 2018 udgivet en ny test af kaffemaskiner, hvor de samlede bedømmelser af de forskellige maskiner er sammensat af ændrede kriterier.

Herunder kan du se hvilke kriterier der vægtes i den samlede bedømmelse:

 • Kaffens smag 30 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Brygning 35 %
 • Energiforbrug 5 %

Vægten af kaffens smag og brugervenlighed er således ikke ændret, men brygning vægtes nu højest med 35 %. Under brygning vurderes temperaturen i løbet af processen, samt tidsforbrug.

I testen klarer i alt 3 kaffemaskiner sig rigtig godt, og de anbefales alle som gode køb. Du kan læse hele testen og se hvordan alle de testede modeller klarede sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Tech-Test (17. november 2018)

Test af Moccamaster Cup-one.

I denne test kigges der nærmere på Moccamaster Cup-one, som er en kaffemaskine der brygger en enkelt kop kaffe ad gangen.

Kaffemaskinen vurderes ud fra følgende punkter:

 • Design
 • Brygning

Kaffemaskinen fra Moccamaster klarer sig samlet set godt i test, og får en Silver-award med en samlet bedømmelse på 90 %.

Du kan læse hele testen gratis, ved at klikke dig videre til Tech-Tests hjemmeside.

Test-Test (7. november 2018)

I denne test er der taget et nærmere kig på 3 forskellige kaffemaskiner i forskellige prisklasser.

Der er tale om følgende kaffemaskiner: OBH Legacy, Moccamaster KBGC982 AO og KitchenAid Pour Over.

I testen gennemgås følgende punkter:

 • Design og materiale
 • Brygningstiden
 • Kaffesmagen

Blandt de testede modeller klarer den billige OBH Legacy sig samlet set bedst, og tildeles således en Gold-award. Moccamaster kommer ind på andenpladsen med en Silver-award, mens KitchenAid Pour Over indtager bundplaceringen med en samlet vurdering på 75 %.

Hele testen kan læses gratis, ved at klikke videre til Test-Test på linket herover.

Råd & Rön (8. november 2016)

I Råd & Röns test er der testet hele 47 kaffemaskiner, så du får her et godt overblik over hvordan de mange modeller klarer sig i forhold til hinanden.

Hos Råd & Rön er kaffemaskinerne blevet testet ud fra følgende kriterier, som er nøjagtigt magen til dem hos Tænk:

 • Kaffens kvalitet 30 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Temperatur 20 %
 • Bryggetid 5 %
 • Bryggeproces 5 %
 • Energiforbrug 5 %
 • Brugsanvisning 5 %

Som det ses ud fra testkriterierne, er det altså kun 30 % af den samlede bedømmelse, der udgør den færdigbryggede kaffes kvalitet, hvilket altså betyder at kaffemaskinerne vurderes ud fra hvilke maskiner der klarer sig bedst all-round.

I testen imponerer Melitta Aroma Signature Deluxe med den højeste samlede bedømmelse, men flere andre kaffemaskiner er også med i top. Det gælder blandt andet Electrolux EKF3300, Moccamaster Clubline, Philips HD7546, Bosch TKA8011, Philips Grind & Brew HD7765 og flere andre, som alle klarer sig godt på flere parametre.

Du kan læse hele testen og få adgang til resultaterne for de enkelte modeller, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Icakuriren (4. april 2016)

I denne test er 10 kaffemaskiner blevet vurderet af et testpanel, som har undersøgt en række parametre for at finde den bedste.

De forskellige modeller er således blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Bryggetemperatur
 • Brugervenlighed

Der er overordnet fokus på bryggetemperaturen, som er vigtig for kaffens smag. Heriblandt bryggetemperaturen, men også den temperatur som kaffen holdes varm ved.

Testpanelet kommer frem til, at prisen følger temperaturen på kaffen. Således finder du de bedste temperaturer i de lidt dyrere modeller, mens de billige modeller har svært ved at varme kaffen ordentligt op.

OBH Nordica Legacy ender med at blive bedst i test og får, som den eneste kaffemaskine, 5 hjerter. Den brygger kaffen ved korrekt temperatur, og så er den brugervenlig. Flere af de testede kaffemaskiner klarer sig ligeledes godt, hvilket blandt andet gælder for Moccamaster KBGC982 AO, KitchenAid 5KCMO802, Melitta Aroma Signature Type 1007 og Wilfa Classic CCM-1500S.

Du kan læse hele testen gratis og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at gå til Icakuriren.

Icakuriren (10. april 2015)

I april 2015 testede det svenske forbrugermagasin Icakuriren 10 forskellige kaffemaskiner med tilhørende termokande. Der er i de fleste tilfælde tale om almindelige modeller med termokande i stedet for den sædvanlige glaskande.

De forskellige kaffemaskiner er blevet testet og vurderet på deres temperaturer under brygning og i selve termokanden, for at finde ud af om kaffen blev brygget korrekt og holdt varm ved korrekt temperatur. Derudover er temperaturen blevet målt efter en time i termokanden, for at undersøge hvor god isolering der er heri. Byggekvaliteten og betjeningen indgår også som kriterier i testen.

Siemens TC86503 bliver bedst i test, da den har en række gode funktioner. Den brygger desuden kaffen ved korrekt temperatur, ligesom den også holdes varm ved rette temperatur. Dermed undgår du at kaffen bliver bitter eller smagløs. Bosch TKA8653 og Braun KF610 får også topkarakter, men bliver ikke bedst i test. Disse to modeller brygger og holder ligeledes kaffen ved de korrekte temperaturer.

Du kan læse hele testen gratis hos Icakuriren.

Familie Journal (16. marts 2015)

Magasinet Familie Journal har i marts 2015 testet seks kaffemaskiner i forskellige prisklasser. I testen konkluderes det, at pris og kvalitet oftest hænger sammen. Det ses på testresultatet, hvor den dyreste kaffemaskine således er testvinder, mens den næstdyreste ender på andenpladsen og såfremdeles.

Familie Journal har til denne test allieret sig med husholdningslærer Camilla Andersen fra Linieskolen, som er en fri fagskole. Familie Journal udvalgte de seks kaffemaskiner, og Camilla Andersen afviklede den praktiske test af disse.

Der har i testen været fokus på følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Bryggetid
 • Bryggetemperatur
 • Sensoriske indtryk*

*En række kaffeeksperter har smagt på den færdigbryggede kaffe, og givet hver deres vurdering af kaffens aroma.

De individuelle kriterier samles til en helhedsbedømmelse, og der gives en karakter mellem 1 og 6, hvor 6 er bedst.

Moccamaster Clubline bliver bedst i test, da den klarer sig rigtig godt. Den er nem at betjene og brygger effektivt ved korrekte temperaturer. Denne kombination er desuden med til at give den bedste smag i testen, og således også den høje karakter. OBH Nordica Gravity følger i hælene på Moccamaster, og leverer testens næstbedste resultat. Den har en højere bryggetid, men bryggetemperaturen er til gengæld fuldstændig korrekt.

Du kan læse hele testen gratis hos Familie Journal.

DinSide.no (9. november 2014)

I november 2014 kiggede det norske forbrugermagasin DinSide.no på 10 kaffemaskiner i vidt forskellige prisklasser. Der er således tale om modeller af forskellige typer med priser fra kun 199 kroner og op til 2.500 kroner.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Temperatur i tragt og kande
 • Bryggetid
 • Funktioner
 • Udseende og materialevalg

En interessant detalje ved denne test er at de har valgt at dele kaffemaskinerne ind i tre kategorier: Klassiske kaffemaskiner, programmerbare kaffemaskiner og kaffemaskiner med lodret gennemløb.

I testen ender tre kaffemaskiner med at blive anbefalede som bedst i deres kategori: Moccamaster Clubline, Bosch TKA8651 og OBH Nordica Gravity. Alle tre kaffemaskiner brygger god kaffe ved korrekte temperaturer, og så fungerer de godt.

Du kan læse hele testen hos DinSide.no gratis.

Gastromand (14. september 2014)

Test af Moccamaster Cup-one.

Gastromand testede Moccamaster Cup-one tilbage i 2014. I testen gennemgås følgende punkter:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Materialevalg og kvalitet
 • Selve testen
 • Dommen

Kaffemaskinen får en bedømmelse på 5 ud af 6 stjerner, og roses for at have en rigtig god byggekvalitet. Den laver desuden en god kop kaffe, og der er ifølge testpanelet ikke noget at sætte en finger på i forhold til kvaliteten.

Helsingborgs Dagblad (26. januar 2013)

I denne test er der fokus på lette kaffemaskiner, og der er testet 8 af slagsen. Testen er udført af Wise Guide, og der er taget udgangspunkt i disse kriterier:

 • Design
 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Værdi

Testen er gratis at læse, og giver godt indblik i præstationen hos nyere kaffemaskinemodeller.

Icakuriren (17. juli 2012)

Det store forbrugermagasin i Sverige, Icakuriren, har foretaget en omfattende test af 10 kaffemaskiner. Bag testen står Birgitta Rasmusson, som er tidligere chef ved ICA Provkök.

I denne test har man haft fokus på følgende kriterier:

 • Bryggetemperatur
 • Drikketemperatur
 • Kvalitet
 • Funktioner

Også denne test slår fast, at der er stor forskel på kaffemaskiner der sælges i butikkerne idag.

Testen er gratis at læse, og du kan i skemaet nemt få overblik over testresultaterne, selvom det er på svensk.

Stiftung Warentest (24. november 2011)

“Testvinder til 25 Euro” lyder overskriften til denne test fra 2011, hvor Stiftung Warentest afprøver 22 forskellige kaffemaskiner til priser mellem 18 og 196 Euro. Testpanelet konkluderer, at det er andre parametre end prisen og byggekvaliteten, der afgør hvorvidt kaffen er velsmagende eller ej.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Sensorisk test (smag og temperatur)
 • Brygning (tidsforbrug)
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau
 • Rengøring
 • Sikkerhed

Siemens TC86303 bliver bedst i test og både Bosch Styline, Braun Aromamaster Classic og Melitta Enjoy får gode bedømmelser. Det er især kaffens perfekte smag og temperatur, der begejstrer testpanelet.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Test.de

TV2 Testbasen (3. december 2009)

Her er det TV2 Norge og deres testmagasin Testbasen, der har testet kaffemaskiner i samarbejde med Norsk Kaffeinformasjon. Her er der i alt testet 37 kaffemaskiner, hvoraf 12 af dem er godkendt efter de krav, der stilles om korrekt bryggetemperatur, korrekt gennemløbstid og korrekt drikketemperatur.

Der er desuden blevet testet på en lang række andre faktorer, og du kan læse en udtalelse om alle 37 kaffemaskiner gratis på TV2 Testbasen.

Din Side (24. november 2009)

Hos det norske forbrugermagasin Din Side har man kigget nærmere på en kaffemaskine test foretaget af Intertek laboratoriet i England på vegne af Testfakta i Sverige. I denne test har man udvalgt 8 kaffemaskiner, hvoraf det kun er 3 kaffemaskiner, der går igennem testen med et tilfredsstillende resultat.

Du kan i denne test læse bedømmelser af alle 8 kaffemaskiner, samt se hvilke karakterer de fik.

Testfakta (20. november 2009)

Hos Testfakta har man kigget nærmere på kaffemaskiner, og vurderet dem på en karakterskala fra 0 til 5. Tre kaffemaskiner stryger helt til tops, mens de resterende fem har forskellige problemer i deres test.

Testens 2 kriterier er som følger:

 • Bryggepræstation (80 %)
 • Brugervenlighed (20 %)

Du kan gratis få adgang til testen hos Testfakta.

Smartson (8. april 2009)

Selvom denne test er den ældste af vores kilder, så er der stadig en række kaffemaskiner med i deres test, som stadig findes på markedet.

Smartson har testet hvor lang tid de forskellige kaffemaskiner er om at brygge en liter kaffe med 60 gram kaffepulver. Under brygningen har de målt vandets temperatur under selve brygningen i filteret, og derefter i kanden. Desuden måles kapaciteten og prisen vurderes i forhold til kvaliteten.

Du kan læse testen gratis hos Smartson.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar