Kaffemaskine Test: Her er de 7 bedste kaffemaskiner

En god kaffemaskine skal kunne brygge kaffen ved korrekt temperatur, og så må vandet hverken løbe for hurtigt eller for langsomt igennem filteret. Det ødelægger nemlig kaffens aroma, og du risikerer at den bliver bitter og udrikkelig. Desuden må den gerne være effektiv og støjsvag, så du hurtigt kan få din morgenkaffe i hverdagen.

Vi har gennemgået en række af de nyeste testresultater for at finde de bedste og mest effektive kaffemaskiner lige nu. Her er noget for enhver smag og pengepung – fra den billige Bosch-testvinder til den lækre Moccamaster-klassiker. I alt har vi fundet 7 gode kaffemaskiner, der alle klarer sig godt i test.

Herunder er vores top 3 over de bedste kaffemaskiner lige nu:

Siemens TC86303 – billig testvinder med gode funktioner

Siemens-tc86303-kaffemaskine

Bedst i test: Siemens TC86303 er billig og brygger en rigtig god kaffe ved rette temperatur. Den bliver bedst i test hos både Tænk, Icakuriren og Stiftung Warentest.

Bedste pris: 688,00 (Skousen)

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Stiftung Warentest
 • Testvinder – Icakuriren

Siemens TC86303 bliver bedst i test hos Tænk, Icakuriren og Stiftung Warentest (test.de), hvor den klarer sig bedre end mange dyrere kaffemaskiner. Den færdigbryggede kaffe vurderes som meget velsmagende, hvilket skyldes at maskinen brygger ved perfekt temperatur, samtidig med at gennemløbstiden er nøje tilpasset, så der ikke trækkes bitter smag med i kanden.

Vandbeholderen har stor åbning og er nem at fylde, og så er det hurtigt og let at isætte kaffefilter, da tragten svinges ud et enkelt træk. Maskinen har indikator, der blinker når den skal afkalkes, og så kan du holde kaffen varm i op til 2 timer efter brygning. Glemmer du at slukke for maskinen, går den automatisk på standby herefter.

Der er desuden drypstop og to separate varmelegemer, hvilket sikrer korrekt temperatur ved både brygning og i kanden, og så justerer maskinen selv gennemløbstiden efter hvor mange kopper du brygger.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Autosluk
 • Drypstop
 • Aftagelig vandbeholder
 • Rustfrit stål, sort
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
596.00 kr. 0.00 kr. 688.00 kr. Til butik »
699.00 kr. 39.00 kr. 738.00 kr. Til butik »
765.00 kr. 0.00 kr. 765.00 kr. Til butik »
Prisen er 92 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Moccamaster Clubline – effektiv og støjsvag testvinder

Moccamaster-KB741-AO-Kaffemaskine

Bedst i test: Moccamaster Clubline håndsamles hos Technivorm i Holland og bliver bedst i svensk test. Den brygger hurtigt en velsmagende kaffe uden at larme.

Bedste pris: 1.899,00 (Skousen)

 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – Familie Journal
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Tænk
 • Anbefalet – DinSide.no

Moccamaster kom til landet i 1969, og har siden været kendt for at lave kaffemaskiner i en særdeles høj kvalitet. Denne kaffemaskine kommer med 5 års garanti fra producenten, og registrerer du din Moccamaster kaffemaskine online får du yderligere 5 år. Dette vidner om at den hollandske producent tror på sine produkter, hvilket vi også gør: Moccamaster er nemlig en solid kaffemaskine i en gedigen kvalitet.

Moccamaster er ikke kendt for sine mange funktioner, så hvis du eksempelvis søger en kaffemaskine med indbygget afkalkningsprogram, timer og andre funktioner, så skal du ikke købe en Moccamaster. Til gengæld giver din Moccamaster dig en rigtig god kop kaffe, og den holder i rigtig mange år.

Vi anbefaler denne Moccamaster kaffemaskine til dig der er bevidst om kvalitet, og som ikke har behov for en lang række ekstra funktioner. Maskinen arbejder med et meget lavt støjniveau i test, og brygger kaffen med optimal gennemløbstid, optimal temperatur og holder den varm på anbefalet temperatur.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Autosluk
 • Drypstop
 • Rustfrit stål, sort
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,899.00 kr. 0.00 kr. 1,899.00 kr. Til butik »
1,899.00 kr. 0.00 kr. 1,899.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Melitta Aroma Signature Deluxe – effektiv testvinder med gode egenskaber

melitta-aroma-signature-deluxe-kaffemaskine

Bedst i test: Melitta Aroma Signature Deluxe er en højtydende kaffemaskine med rigtig gode egenskaber. Den får testens bedste bedømmelse hos Råd & Rön.

Bedste pris: 775,00 (Skousen)

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Tænk

Melitta Aroma Signature Deluxe skiller sig positivt ud i test hos Råd & Rön. Kaffemaskinen brygger en god kaffe hurtigt og nemt, så du har en fuld kande på kun lidt over 7 minutter og en kop på halvandet minut. Temperaturstabiliteten er også rigtig god, og så får den ros for at være meget støjsvag. Drypstoppet er også velfungerende, så hvis du er utålmodig kan du sagtens fjerne kanden uden at kaffen spildes ned på varmepladen og ud over køkkenbordet.

Designmæssigt minder Melitta Aroma Signature Deluxe om Moccamasters klassiske kaffemaskine, dog har Melitta tilført den et mere moderne finish med lidt hårdere kanter.

Når kaffemaskinen er færdig, giver den en lille biplyd fra sig. Derudover har den også en indikator der viser hvornår den skal afkalkes, samt indbygget afkalkningsprogram. Den har også LED-belyst vandtank og LED-belyste knapper, og alle løse dele tåler maskinvask.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Autosluk med timer-funktion
 • Automatisk kalkprogram
 • Drypstop
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
775.00 kr. 0.00 kr. 775.00 kr. Til butik »
729.00 kr. 0.00 kr. 775.00 kr. Til butik »
913.00 kr. 0.00 kr. 913.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Bosch ComfortLine – billig testvinder i klassisk design

Billig testvinder: Bosch ComfortLine er en rigtig god og billig kaffemaskine. Det vurderer testpanelet hos Tænk, hvor den får den bedste samlede bedømmelse af 31 modeller.

Bedste pris: 342,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk

Denne Bosch kaffemaskine klarer sig rigtig godt i test, samtidig med at den er billig. Det er en hurtig maskine med integreret afkalkningsprogram og en alarm, der giver lyd når det er tid til afkalkning. Dermed bliver det let at holde styr på vedligeholdelsen, da det hele kan gøres næsten automatisk. Kaffemaskinen brygger god kaffe ved de rette temperaturer, og dermed er den et rigtig interessant køb for dig der ikke ønsker at ofre en stor sum penge på en god ny kaffemaskine.

Bosch ComfortLine har et klassisk design med vandbeholder på siden, hvor der nemt kan aflæses vandniveau. Filterholderen er af den klassiske type som svinges ud, og designet fås i enten hvid eller sort plast. Den har selvfølgelig også automatisk slukfunktion, hvilket mbetyder at kaffemaskinen slukkes efter enten 20, 40 eller 60 minutter, alt efter hvad du indstiller den til. Derudover er der drypstop, og vandtanken kan tages af efter behov.

Kaffemaskinen er velegnet til den lille husstand, som ønsker at brygge op til 1 liter kaffe ad gangen. Den kan med fordel købes til sommerhuset eller lejligheden, hvor der lejlighedsvis nydes en kop kaffe.

Specifikationer:

 • 8 kopper (1 liter)
 • Autosluk med timer-funktion
 • Drypstop
 • Afkalkningsprogram
 • Fås i hvid eller sort
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
342.00 kr. 0.00 kr. 342.00 kr. Til butik »
381.00 kr. 0.00 kr. 381.00 kr. Til butik »
381.00 kr. 0.00 kr. 381.00 kr. Til butik »
349.00 kr. 39.00 kr. 388.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Bosch Styline – billig testvinder med gode funktioner

Bosch-TKA-8013-Kaffemaskine

Bedst i test: Den billige Bosch Styline kaffemaskine stryger til tops i flere tests. Den brygger en god kaffe ved korrekte temperaturer.

Bedste pris: 444,00 (Wupti)

 • Testvinder – Icakuriren
 • Topscorer – Tænk
 • Anbefalet – DinSide.no

Styline-serien er en billig testvinder fra Bosch. Den brygger kaffen ved perfekt temperatur, og ligesom på Moccamasters kaffemaskiner har den en automatisk anordning, der forlænger bryggetiden til de ideelle 5-6 minutter, når man kun brygger små mængder kaffe ad gangen. Desuden har denne kaffemaskine som en ud af få billige modeller en afkalkningsfunktion, så det bliver let at afkalke kaffemaskinen.

Når det så er sagt, så er denne maskine fremstillet i plastik, og man skal ikke regne med at den holder lige så længe som Moccamasteren. Desuden er denne kaffemaskine mere støjende, hvilket ikke nødvendigvis behøver at være en gene, da det jo kun er 5-6 minutter den støjer.

Denne kaffemaskine klarer sig rigtig godt i mange uafhængige tests, og får derfor vores anbefaling. Det er en billig kaffemaskine som opfylder alle behov og regler omkring kaffebrygning, dog skal man ikke forvente at den holder i lige så lang tid som de dyrere og mere robuste maskiner.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Autosluk
 • Automatisk kalkprogram
 • Fås i sort, hvid og sort/rustfrit stål
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
444.00 kr. 0.00 kr. 444.00 kr. Til butik »
468.00 kr. 0.00 kr. 468.00 kr. Til butik »
444.00 kr. 39.00 kr. 483.00 kr. Til butik »
487.00 kr. 0.00 kr. 487.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Moccamaster KBGT741 – topscorer med termokande

Moccamaster-KBGT741-Kaffemaskine

Tospcorer: Moccamaster KBGT741 brygger kaffe direkte i termokande, og bliver topscorer i flere uafhængige tests. Den brygger en god kaffe uden at larme.

Bedste pris: 1.480,00 (Wupti)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Icakuriren

Denne Moccamaster kaffemaskine virker i første øjekast afskrækkende på grund af den lidt høje pris, men her skal man tage højde for at det er høj byggekvalitet og håndsamlet hos Technivorm selv, som også garanterer at maskinen kan holde i 5 år. Og hvis du registrerer din kaffemaskine, får du yderligere 5 års garanti – i alt 10 års garanti fra producenten, der tror rigeligt på deres produkter til at yde dette.

Selve designet på denne kaffemaskine er flot og tidløst. Der er egentlig ikke kælet meget for detaljerne, men det er heller ikke Moccamasters varemærke. Til gengæld er funktionaliteten i top og du får en rigtig god kop kaffe ud af denne maskine, der brygger kaffen direkte i termokanden. Dermed holder kaffen sig varm uden at du skal bruge strøm eller manuelt hælde det over i en termokande.

Vi anbefaler denne kaffemaskine til dig der går efter høj kvalitet, og som gerne vil have en god kop kaffe hurtigt. Måske vil du gerne have mulighed for at holde kaffen varm i længere tid, og det klarer termokanden fint.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Med termokande
 • Drypstop
 • Rustfrit stål, sort
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,480.00 kr. 0.00 kr. 1,480.00 kr. Til butik »
1,479.00 kr. 0.00 kr. 1,482.00 kr. Til butik »
1,479.00 kr. 0.00 kr. 1,482.00 kr. Til butik »
1,480.00 kr. 0.00 kr. 1,483.00 kr. Til butik »
Prisen er 2 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

OBH Nordica Gravity – nyskabende topscorer i moderne design

OBH-Nordica-Gravity-Kaffemaskine

Topscorer: Den moderne Gravity kaffemaskine får en andenplads hos Familie Journal, hvor den bl.a. roses for korrekt bryggetemperatur og god udnyttelse af kaffebønnerne.

Bedste pris: 1.039,96 (KopK)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Familie Journal
 • Anbefalet – DinSide.no

Med Gravity har OBH Nordica taget kaffemaskinens traditionelle udseende og funktionalitet til et helt nyt niveau. Her pumpes vandes ikke længere fra en beholder gennem et varmelegeme og ned i tragten, men koges i stedet i den øverste beholder hvorefter det langsomt siver lodret ned i kaffetragten og gennemløber dine kaffebønner. Det er så enkelt som det kan være, og når temperaturerne samtidig er korrekte får du en rigtig god kop kaffe ud af det.

OBH Nordica Gravity klarer sig rigtig godt i test hos Tænk, Familie Journal og DinSide.no, hvor den blandt andet roses for at være behagelig at bruge, effektiv og med en korrekt bryggetemperatur. En ekstra positiv detalje er desuden at vandspredningen er rigtig god, hvilket betyder at kaffebønnerne udnyttes særdeles godt. Testpanelet hos Familie Journal tilføjer desuden, at kaffen får en god sødme som et resultat af at vandet får lov at koge op inden selve brygningen.

Når det kommer til kapacitet og funktionalitet ligner Gravity andre gængse kaffemaskiner. Den har således kapacitet til 1,25 liter eller hvad der svarer til 10 kopper, samt drypstop og automatisk slukning efter to timer.

Som eneste kaffemaskine fra OBH Nordica er Gravity godkendt hos ECBC, hvilket betyder at den blandt andet er testet og godkendt for korrekt bryggetemperatur og gennemløbstid.

Specifikationer:

 • 10 kopper (1,25 liter)
 • Drypstop
 • Autosluk
 • Børstet aluminium
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,039.96 kr. 0.00 kr. 1,039.96 kr. Til butik »
1,299.00 kr. 0.00 kr. 1,299.00 kr. Til butik »
Prisen er 240 kr højere end i sidste uge Se prisudvikling

Testkilder

Vi har gennemset og vurderet et stort antal testresultater for at finde de bedste kaffemaskiner i denne artikel, og for at du kan få indblik i vores research, har vi listet vores vigtigste kilder herunder, så du selv kan gå i dybden med de forskellige test:

European Coffee Brewing Centre (ECBC)

ECBC har kontor i Oslo, og tester løbende nye kaffemaskiner for deres egenskaber i forhold til at brygge kaffe ved korrekte temperaturer og gennemløbstid. Det er nemlig afgørende for kaffens smag, at den brygges ved korrekt temperatur og at vandet får lov at gennemløbe i et passende tempo.

De er gennem årene blevet en anerkendt autoritet, og deres “seal of approval” kan ofte findes rundt omkring i de forskellige butikker og på kaffemaskinernes emballage. Som udgangspunkt er alle Moccamaster kaffemaskinerne godkendt i deres test, ligesom de har testet og godkendt et stort antal kaffemaskiner fra bl.a. Melitta, Braun, Philips, Severin, Wilfa og OBH med flere.

Ved at klikke dig ind på deres side kan du se en komplet liste over godkendte kaffemaskiner.

Tænk (11. januar 2017)

Hos Forbrugerrådet Tænk er 31 kaffemaskiner blevet testet, og resultaterne offentliggjort i januar 2017. Det drejer sig udelukkende om kaffemaskiner med filtre, som er den klassiske type kaffemaskiner der findes i næsten alle hjem.

En lang række faktorer har spillet ind i forbindelse med vurderingen af de forskellige kaffemaskiner, og kriterierne fordeler sig således:

 • Bryggetid 5 %
 • Temperatur 5 %
 • Termokande 10%
 • Energiforbrug 5%
 • Afkalkning 10%
 • Brugermanual 5%
 • Smagstest 20%
 • Brugervenlighed 25%
 • Ekstraktionseffektivitet 5%

Kaffen fra de testede maskiner er blevet smagt og vurderet af et testpanel på 30 personer. Derudover er der blevet foretaget en række målinger, for at kortlægge kaffemaskinernes temperaturer og tidsforbrug. Energiforbruget er også målt, ligesom der har været fokus på brugervenligheden i forbindelse med brygning og rengøring/vedligeholdelse.

I testen overrasker både Bosch og Siemens, da de placerer sig helt i top. De får således rigtig gode bedømmelser, på trods af at de to kaffemaskiner fås til meget fordelagtige priser. Moccamaster, Melitta og Philips er også med i toppen.

Du kan læse hvordan alle kaffemaskinerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (8. november 2016)

I Råd & Röns test er der testet hele 47 kaffemaskiner, så du får her et godt overblik over hvordan de mange modeller klarer sig i forhold til hinanden..

Hos Råd & Rön er kaffemaskinerne blevet testet ud fra følgende kriterier, som er nøjagtigt magen til dem hos Tænk:

 • Kaffens kvalitet 30 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Temperatur 20 %
 • Bryggetid 5 %
 • Bryggeproces 5 %
 • Energiforbrug 5 %
 • Brugsanvisning 5 %

Som det ses ud fra testkriterierne, er det altså kun 30 % af den samlede bedømmelse, der udgør den færdigbryggede kaffes kvalitet, hvilket altså betyder at kaffemaskinerne vurderes ud fra hvilke maskiner der klarer sig bedst all-round.

I testen imponerer Melitta Aroma Signature Deluxe med den højeste samlede bedømmelse, men flere andre kaffemaskiner er også med i top. Det gælder blandt andet Electrolux EKF3300, Moccamaster Clubline, Philips HD7546, Bosch TKA8011, Philips Grind & Brew HD7765 og flere andre, som alle klarer sig godt på flere parametre.

Du kan læse hele testen og få adgang til resultaterne for de enkelte modeller, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Icakuriren (4. april 2016)

I denne test er 10 kaffemaskiner blevet vurderet af et testpanel, som har undersøgt en række parametre for at finde den bedste.

De forskellige modeller er således blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Bryggetemperatur
 • Brugervenlighed

Der er overordnet fokus på bryggetemperaturen, som er vigtig for kaffens smag. Heriblandt bryggetemperaturen, men også den temperatur som kaffen holdes varm ved.

Testpanelet kommer frem til, at prisen følger temperaturen på kaffen. Således finder du de bedste temperaturer i de lidt dyrere modeller, mens de billige modeller har svært ved at varme kaffen ordentligt op.

OBH Nordica Legacy ender med at blive bedst i test og får, som den eneste kaffemaskine, 5 hjerter. Den brygger kaffen ved korrekt temperatur, og så er den brugervenlig. Flere af de testede kaffemaskiner klarer sig ligeledes godt, hvilket blandt andet gælder for Moccamaster KBGC982 AO, KitchenAid 5KCMO802, Melitta Aroma Signature Type 1007 og Wilfa Classic CCM-1500S.

Du kan læse hele testen gratis og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at gå til Icakuriren.

Icakuriren (10. april 2015)

I april 2015 testede det svenske forbrugermagasin Icakuriren 10 forskellige kaffemaskiner med tilhørende termokande. Der er i de fleste tilfælde tale om almindelige modeller med termokande i stedet for den sædvanlige glaskande.

De forskellige kaffemaskiner er blevet testet og vurderet på deres temperaturer under brygning og i selve termokanden, for at finde ud af om kaffen blev brygget korrekt og holdt varm ved korrekt temperatur. Derudover er temperaturen blevet målt efter en time i termokanden, for at undersøge hvor god isolering der er heri. Byggekvaliteten og betjeningen indgår også som kriterier i testen.

Siemens TC86503 bliver bedst i test, da den har en række gode funktioner. Den brygger desuden kaffen ved korrekt temperatur, ligesom den også holdes varm ved rette temperatur. Dermed undgår du at kaffen bliver bitter eller smagløs. Bosch TKA8653 og Braun KF610 får også topkarakter, men bliver ikke bedst i test. Disse to modeller brygger og holder ligeledes kaffen ved de korrekte temperaturer.

Du kan læse hele testen gratis hos Icakuriren.

Familie Journal (16. marts 2015)

Magasinet Familie Journal har i marts 2015 testet seks kaffemaskiner i forskellige prisklasser. I testen konkluderes det, at pris og kvalitet oftest hænger sammen. Det ses på testresultatet, hvor den dyreste kaffemaskine således er testvinder, mens den næstdyreste ender på andenpladsen og såfremdeles.

Familie Journal har til denne test allieret sig med husholdningslærer Camilla Andersen fra Linieskolen, som er en fri fagskole. Familie Journal udvalgte de seks kaffemaskiner, og Camilla Andersen afviklede den praktiske test af disse.

Der har i testen været fokus på følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Bryggetid
 • Bryggetemperatur
 • Sensoriske indtryk*

*En række kaffeeksperter har smagt på den færdigbryggede kaffe, og givet hver deres vurdering af kaffens aroma.

De individuelle kriterier samles til en helhedsbedømmelse, og der gives en karakter mellem 1 og 6, hvor 6 er bedst.

Moccamaster Clubline bliver bedst i test, da den klarer sig rigtig godt. Den er nem at betjene og brygger effektivt ved korrekte temperaturer. Denne kombination er desuden med til at give den bedste smag i testen, og således også den høje karakter. OBH Nordica Gravity følger i hælene på Moccamaster, og leverer testens næstbedste resultat. Den har en højere bryggetid, men bryggetemperaturen er til gengæld fuldstændig korrekt.

Du kan læse hele testen gratis hos Familie Journal.

DinSide.no (9. november 2014)

I november 2014 kiggede det norske forbrugermagasin DinSide.no på 10 kaffemaskiner i vidt forskellige prisklasser. Der er således tale om modeller af forskellige typer med priser fra kun 199 kroner og op til 2.500 kroner.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Temperatur i tragt og kande
 • Bryggetid
 • Funktioner
 • Udseende og materialevalg

En interessant detalje ved denne test er at de har valgt at dele kaffemaskinerne ind i tre kategorier: Klassiske kaffemaskiner, programmerbare kaffemaskiner og kaffemaskiner med lodret gennemløb.

I testen ender tre kaffemaskiner med at blive anbefalede som bedst i deres kategori: Moccamaster Clubline, Bosch TKA8651 og OBH Nordica Gravity. Alle tre kaffemaskiner brygger god kaffe ved korrekte temperaturer, og så fungerer de godt.

Du kan læse hele testen hos DinSide.no gratis.

Helsingborgs Dagblad (26. januar 2013)

I denne test er der fokus på lette kaffemaskiner, og der er testet 8 af slagsen. Testen er udført af Wise Guide, og der er taget udgangspunkt i disse kriterier:

 • Design
 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Værdi

Testen er gratis at læse, og giver godt indblik i præstationen hos nyere kaffemaskinemodeller.

Icakuriren (17. juli 2012)

Det store forbrugermagasin i Sverige, Icakuriren, har foretaget en omfattende test af 10 kaffemaskiner. Bag testen står Birgitta Rasmusson, som er tidligere chef ved ICA Provkök.

I denne test har man haft fokus på følgende kriterier:

 • Bryggetemperatur
 • Drikketemperatur
 • Kvalitet
 • Funktioner

Også denne test slår fast, at der er stor forskel på kaffemaskiner der sælges i butikkerne idag.

Testen er gratis at læse, og du kan i skemaet nemt få overblik over testresultaterne, selvom det er på svensk.

Stiftung Warentest (24. november 2011)

“Testvinder til 25 Euro” lyder overskriften til denne test fra 2011, hvor Stiftung Warentest afprøver 22 forskellige kaffemaskiner til priser mellem 18 og 196 Euro. Testpanelet konkluderer, at det er andre parametre end prisen og byggekvaliteten, der afgør hvorvidt kaffen er velsmagende eller ej.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Sensorisk test (smag og temperatur)
 • Brygning (tidsforbrug)
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau
 • Rengøring
 • Sikkerhed

Siemens TC86303 bliver bedst i test og både Bosch Styline, Braun Aromamaster Classic og Melitta Enjoy får gode bedømmelser. Det er især kaffens perfekte smag og temperatur, der begejstrer testpanelet.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Test.de

TV2 Testbasen (3. december 2009)

Her er det TV2 Norge og deres testmagasin Testbasen, der har testet kaffemaskiner i samarbejde med Norsk Kaffeinformasjon. Her er der i alt testet 37 kaffemaskiner, hvoraf 12 af dem er godkendt efter de krav, der stilles om korrekt bryggetemperatur, korrekt gennemløbstid og korrekt drikketemperatur.

Der er desuden blevet testet på en lang række andre faktorer, og du kan læse en udtalelse om alle 37 kaffemaskiner gratis på TV2 Testbasen.

Din Side (24. november 2009)

Hos det norske forbrugermagasin Din Side har man kigget nærmere på en kaffemaskine test foretaget af Intertek laboratoriet i England på vegne af Testfakta i Sverige. I denne test har man udvalgt 8 kaffemaskiner, hvoraf det kun er 3 kaffemaskiner, der går igennem testen med et tilfredsstillende resultat.

Du kan i denne test læse bedømmelser af alle 8 kaffemaskiner, samt se hvilke karakterer de fik.

Testfakta (20. november 2009)

Hos Testfakta har man kigget nærmere på kaffemaskiner, og vurderet dem på en karakterskala fra 0 til 5. Tre kaffemaskiner stryger helt til tops, mens de resterende fem har forskellige problemer i deres test.

Testens 2 kriterier er som følger:

 • Bryggepræstation (80 %)
 • Brugervenlighed (20 %)

Du kan gratis få adgang til testen hos Testfakta.

Smartson (8. april 2009)

Selvom denne test er den ældste af vores kilder, så er der stadig en række kaffemaskiner med i deres test, som stadig findes på markedet.

Smartson har testet hvor lang tid de forskellige kaffemaskiner er om at brygge en liter kaffe med 60 gram kaffepulver. Under brygningen har de målt vandets temperatur under selve brygningen i filteret, og derefter i kanden. Desuden måles kapaciteten og prisen vurderes i forhold til kvaliteten.

Du kan læse testen gratis hos Smartson.

Om forfatteren

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar