Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Kaffekværn test-oversigt: De 9 bedste kaffekværne i test

Kaffekværn test-oversigt: De 9 bedste kaffekværne i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

En god kaffekværn skal male kaffen ensartet hver gang, og så skal den samtidig være nem at rengøre og anvende. Der er stor forskel på, om du skal male kaffebønner til stempelkande eller espresso, og det kan være en videnskab at finde den rette kværn, især hvis du vil brygge espresso.

Vi har derfor gennemlæst en række test og anmeldelser fra eksperter, kaffeentusiaster og forbrugere og kan i vores artikel nu præsentere et udpluk af de bedste kaffekværne på markedet.

Sidste ændring: 27. oktober 2022

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af kaffekværne, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste kaffekværne i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

5 ting du skal overveje, før du køber kaffekværne

 • Kapacitet

  De mest almindelige kapaciteter er små (30-60 g), mellemstore (60-100 g) og store (100+ g). En lille kværn bør være tilstrækkelig, hvis du kun drikker en eller to kopper kaffe dagligt, hvorimod en større kværn er mere praktisk, hvis du drikker mere, eller hvis du ofte har gæster på besøg. En anden faktor, der skal tages i betragtning, er kværnstørrelsen. Kaffekværne har typisk indstillinger, der spænder fra meget fint til meget groft. Den rigtige kværnstørrelse afhænger af den bryggemetode, du bruger. Hvis du f.eks. bruger en fransk presse, skal du male grovere, end hvis du bruger en espressomaskine.

 • Effekt

  Den mest almindelige effekt ligger mellem 100 og 500 watt, men nogle high-end modeller kan gå op til 1.000. Generelt gælder det, at jo højere effekt, jo hurtigere kan bønnerne kværnes. Det er dog også vigtigt at tage hensyn til kværnens størrelse og den type bønner, du skal kværne. For eksempel vil en kværn med lavere effekt være fin, hvis du kun skal kværne en lille mængde kaffebønner ad gangen. Hvis du derimod planlægger at kværne en stor mængde bønner, skal du bruge en kraftig kværn til at klare opgaven hurtigt og effektivt.

 • Funktioner

  Kaffekværne kommer med forskellige funktioner, der giver bedre kaffe og samtidig gør dem nemmere at bruge. Uanset om du ønsker grov maling til franskpresset kaffe eller en fin maling til espresso, skal du sørge for, at den kværn, du vælger, har de indstillinger, du har brug for. En anden ting, du skal kigge efter, er en timerfunktion. Det kan eksempelvis være nyttigt, hvis du vil indstille kværnen og lave noget imens velvidende om, at den automatisk slukker efter den ønskede tid. Endelig skal du overveje, om kværnens dele tåler opvaskemaskine.

 • Pris

  Kværne kan koste fra omkring 300 kr. til 2.000 kr. eller mere. Generelt er dyrere kaffekværne af bedre kvalitet og har flere funktioner, der giver en finere formaling. Der findes dog også mange prisbillige muligheder til hjemmebrug, som normalt har lavere kapacitet, men som stadig kan lave en god kop kaffe.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Bruger- og ekspertanmeldelser er altid nyttige, da de hjælper med at give et velafrundet billede af, hvad man kan forvente af en bestemt model. Brugeranmeldelser kan f.eks. fortælle dig hvor let kværnen er at bruge, og om der har været problemer med den, mens den har været i brug. På den anden side kan ekspertanmeldelser bedre informere dig om kværnens kvalitet og funktioner, idet du kan se, hvordan den sammenligner sig med lignende modeller. For at hjælpe dig i din beslutningsproces har vi derfor både inkluderet bruger- og ekspertanmeldelser.

Vores favorit kaffekværne

Wilfa WSCG-2
Lager

Wilfa WSCG-2

Bedste kaffekværn til prisen Gå til bedste pris
499 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Baratza Encore
Lager

Baratza Encore

Bedste kaffekværn i premiumklassen Gå til bedste pris
1.185 Kr. hos Berry&Bean
Læs vores anmeldelse
Lager
OBH Nordica
Lager

OBH Nordica

Bedste kaffekværn i budgetklassen Gå til bedste pris
383 Kr. hos Korsør Hvidevarecenter
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris I samarbejde med Pricerunner
383 Kr. hos Korsør Hvidevarecenter
Lager
Graef CM800
Lager

Graef CM800

Bedste kaffekværn for begyndere Gå til bedste pris
1.099 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
DeLonghi KG79
Lager

DeLonghi KG79

Bedste brugervenlige valg Gå til bedste pris
439 Kr. hos KaffeKapslen.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Krups GVX242
Lager

Krups GVX242

Bedste værdi for pengene Gå til bedste pris
488 Kr. hos happii.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Bodum Bistro
Lager

Bodum Bistro

Bedste praktiske valg Gå til bedste pris
877 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Melitta Molino
Lager

Melitta Molino

Bedste kompakte valg Gå til bedste pris
299 Kr. hos Coop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Kundefavorit test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

AIVIQ Inspire Pro KG-01
lille og støjsvag kaffekværn

Dagens bedste priser og tilbud på AIVIQ Inspire Pro KG-01:

 • Unikt slibesystem til høj præcision
 • 31 indstillinger
 • Konstruktion i rustfrit stål

Grunde til at købe

 • Støjsvag
 • Den lave hastighed sikrer langsom varmeopbygning
 • Let at vedligeholde

Grunde til at undgå

 • Beholderen til den færdigkværnede kaffe kunne godt være større

Inspire PRO KG-01 omtales positivt af tilfredse kunder, der i deres anmeldelser blandt andet skriver: ”Den lever fuldt op til mine behov”, og ”Super lækker kaffekværn til en fair pris. Jeg er meget tilfreds”.

AIVIQ Inspire Pro KG-01 vs. markedet

I forhold til markedet for kaffekværne skiller maskinen fra Sense sig blandt andet ud ved at kværne ensartet og ved at have et patenteret system, der gør, at alle partikler måler under 0,425 mm.

Herudover er det unikt, at du har 31 forskellige finheder at vælge imellem.

Dertil betyder den støjsvage motor også meget. Den står og arbejder stille og roligt, mens den kværner den mængde bønner, du har puttet i.

Mere om AIVIQ Inspire Pro KG-01

Detaljer

 • Strøm: 180 W
 • Dimensioner: 33 x 18 x 12 cm
 • Kapacitet: 320 g
 • Justerbare kværnindstillinger *

Når vi anbefaler kaffekværnen fra Sense, er det blandt andet fordi, den arbejder stabilt, støjsvagt og jævnt. Dertil anbefales den grundet de 31 forskellige finheder, som giver stor fleksibilitet, så alle i hjemmet kan få deres kaffe kværnet præcis, som de ønsker det.

Kaffekværnen er nem at bruge, den har et stilrent design og så kværner den stille og roligt bønnerne, så de er klar til brug.

Der er tale om en lille elegant kaffekværn, som er pæn nok til at have stående fremme i køkkenet. Den giver ikke meget lyd fra sig, da den arbejder ved 69 dB. Den kværner desuden ved lav hastighed for at reducere både lyden og varmeopbygningen.

Kaffebønne-beholderen kan indeholde 320 g, og beholderen til den færdigkværnede kaffe kan indeholde 130 g.

Bedste kaffekværn til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Wilfa WSCG-2
brugervenlig elektrisk kaffekværn

 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,4/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Wilfa WSCG-2:

 • Effektive koniske slibeknive
 • Justerbart slibeniveau
 • Elegant og kompakt

Grunde til at købe

 • Praktisk elektronisk timer
 • Aftagelig kop, der kan vaskes i maskine
 • Tager ikke meget plads
 • Stærk motor

Grunde til at undgå

 • Designet kunne være bedre

Wilfa WSCG-2 bliver bedst i test hos både Icakuriren, Smartson og Helsingborgs Dagblad, der alle fremhæver kværnen for at være brugervenlig og robust.

Derfor anbefaler vi Wilfa WSCG-2

Detaljer

 • Strøm: 160 W
 • Dimensioner: 12 x 16,5 x 27 cm
 • Kapacitet: 250 g
 • Automatisk slukning *
 • Justerbare kværnindstillinger *

Kaffekværnen vurderes hos Smartson, Icakuriren og Helsingborgs Dagblad til at være den bedste billige elektriske kaffekværn. Råd & Rön giver den  en god samlet bedømmelse på alle parametre.

I skrivende stund er der 31 anmeldelser hos Whiteaway, og mange af anmeldelserne er positive og fremhæver, at den er nem og hurtig at bruge, hvilket er grunden til, at vi giver den prisen som “bedst til prisen”.

Mere om Wilfa WSCG-2

Wilfa WSCG-2 er en smart og praktisk elektrisk kaffekværn til få penge. Den har en kapacitet på 250 g i bønnebeholderen, og maler kaffen på tid – fra 0 til 30 sekunder. Kaffen males direkte ned i beholderen, hvilket mindsker friktionen og dermed den statiske elektricitet, som ellers normalt kan få kaffen til at “klistre” på siderne af beholderen.

Selve kværnen er i rustfrit stål, og du kan justere kværnegraden fra grovmalet kaffe til stempelkande og ned til en helt fin kværngrad, der kan bruges til espresso. Vores vurdering er imidlertid, at du er bedre tjent med en kraftigere kværn, hvis du udelukkende skal bruge den til at male bønner til espresso.

Bedste kaffekværn i premiumklassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Baratza Encore
kaffekværn rost af professionelle

 • 4,5/5 stjerner på TechGearLab
 • 4,7/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5/5 stjerner på PriceRunner

Dagens bedste priser og tilbud på Baratza Encore:

 • Professionel kvalitet
 • God størrelse til enhver køkkenplade
 • Præcisionsskårne stålslibninger

Grunde til at købe

 • Enkel at bruge og justere
 • Lydsvag drift
 • Kraftig motor
 • 40 slibningsindstillinger

Grunde til at undgå

 • Uden timerfunktion
 • Højere prisklasse

Baratza Encore får gode anmeldelser af forbrugere fra hele verden og vurderes til at være en oplagt begynder-kværn til den spirende entusiast.

Derfor anbefaler vi Baratza Encore

Detaljer

 • Strøm: 70 W
 • Dimensioner: 12 x 16 x 35 cm
 • Kapacitet: 142 g
 • Justerbare kværnindstillinger *

Hos både Amazon og Seattle Coffegear får Baratza Encore gode anmeldelser, der alle har købt og testet den i hjemmet. Den kan male kaffen helt fint, så du kan bruge den til brygning af espresso på mindre espressomaskiner, og så får du en flot og ensartet kaffe hver gang. Kaffekværnen er udstyret med timer på siden, indstilling af kværngrad og en smart on/off knap i fronten, hvis du kværner kaffe direkte i bajonetten.

Mere om Baratza Encore

Encores koniske knive leverer et ensformigt og pænt resultat, uanset om du maler fint eller groft. Kværnen vejer 3 kg og kan derfor være tung at flytte rundt på. Den er derfor bedst egnet til at have en fast plads på køkkenbordet.

Kværngraden kan desuden indstilles i 40 niveauer, og rummer 227 g bønner i beholderen.

Bedste kaffekværn i budgetklassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

OBH Nordica
lille kaffekværn på budget

Dagens bedste priser og tilbud på OBH Nordica:

 • Kværner kaffen perfekt efter din smag
 • Kan kværne fra 2-12 kopper på samme tid
 • 9 kaffeindstillinger

Grunde til at købe

 • Let at betjene
 • Aftagelig beholder
 • Godt design
 • Praktisk og brugervenlig

Grunde til at undgå

 • Kan være støjende

OBH Nordica klarer sig godt i test hos Råd & Rön, hvor den kåres til testvinder.

Derfor anbefaler vi OBH Nordica

Detaljer

 • Strøm: 110 W
 • Dimensioner: 20 x 16 x 26,6 cm
 • Kapacitet: 125 g
 • Automatisk slukning *
 • Justerbare kværnindstillinger *

Den billige kaffekværn fra OBH Nordica klarer sig godt hos både Råd & Rön og Familiejournal, som har givet den topkarakterer for at male kaffe, for at være brugervenlig og for en overbevisende byggekvalitet.

Kaffekværnen er desuden let og kompakt i størrelsen, og med integreret beholder til den kværnede kaffe er den nem at arbejde med. Alt i alt vurderer vi, at den er et godt køb for dig, der ønsker en billig og alsidig kaffekværn med gode egenskaber.

Mere om OBH Nordica

OBH Nordica med modelnavnet ‘Grind Expert’ er en lille og kompakt kaffekværn med indbygget beholder til både bønner og den færdigmalede kaffe. Den har en konisk kværn, som knuser kaffebønnerne i 17 forskellige malegrader.

Kaffekværnen har en gennemsigtig bønnebeholder med tætsluttende låg i toppen og en konstruktion i plast og børstet stål. På siden kan du indstille malegraden i 17 niveauer, og på fronten kan du tænde kværnen og indstille antallet af kopper, du vil kværne kaffe til.

Kaffekværnen har også en indbygget sikkerhedsfunktion, der gør, at kværnen kun kan starte, hvis låget til bønnebeholderen og kaffebeholderen er sat på plads i maskinen. Du kan aftage selve kværnen, så den kan rengøres for kafferester løbende.

Bedste kaffekværn for begyndere test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Graef CM800
testvinder til begynder-entusiaster

 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Graef CM800:

 • Unik pladsbesparende kegleformet design
 • Stor bønnebeholder til 350 gram
 • 1-40 slibningsniveauer

Grunde til at købe

 • Solidt bygget
 • Let at betjene
 • Stærk og pålidelig slibemaskine
 • Let at vedligeholde

Grunde til at undgå

 • Færre funktioner sammenlignet med andre modeller

Graef CM800 vinder i test hos Icakuriren, og på Amazon.de scorer den topkarakter hos 166 forbrugere.

Derfor anbefaler vi Graef CM800

Detaljer

 • Strøm: 128 W
 • Dimensioner: 23 x 39,7 x 13,5 cm
 • Kapacitet: 350 g
 • Justerbare kværnindstillinger *

Den sølvlakerede aluminiumskværn fra tyske Graef er både flot at se på og samtidig nem at anvende. I test hos Icakuriren får den højeste karakter i maling af bønner til både filterkaffe og espresso, og vinder dermed testen.

Der medfølger et greb til bajonetter på henholdsvis 60 og 70 mm, og den er nem at montere. Hos Råd & Rön klarer kaffekværnen sig ligeledes godt, og den udmærker sig især på fintmalet kaffe.

Dertil har 198 forbrugere hos Amazon anmeldt den og givet den 4,2/5 stjerner.

Mere om Graef CM800

Graef CM800 markedsføres som en god begynderkværn og høster overvejende ros hos de tyske forbrugere. Du får en kaffekværn med holder til bajonet, en stor bønnebeholder til 350 g bønner, koniske knive i rustfrit stål og et væld af funktioner. Motoren er i den mindre kategori med sine 128 W, men det ser ikke ud til at påvirke malingen af kaffebønner.

Kværnen er udstyret med solide gummifødder, så den står godt og sikkert på køkkenbordet. Der medfølger desuden en rensebørste, hvilket er en fin lille feature.

Bedste brugervenlige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

DeLonghi KG79
billig topscorer til begynderen

Dagens bedste priser og tilbud på DeLonghi KG79:

 • Justerbart slibeniveau
 • Producerer kaffegrums uden rod
 • Moderne design

Grunde til at købe

 • Skridsikre gummifødder
 • Let at bruge
 • Prisbillig
 • Let at vedligeholde knivene i rustfrit stål

Grunde til at undgå

 • Mindre kapacitet

DeLonghi KG79 klarer sig godt i test hos Råd & Rön og Helsingborgs Dagblad, hvor den roses for at være nem og behagelig at anvende.

Derfor anbefaler vi DeLonghi KG79

Detaljer

 • Strøm: 110 W
 • Dimensioner: 16 x 13 x 26 cm
 • Kapacitet: 120 g
 • Automatisk slukning *
 • Justerbare kværnindstillinger *

Kaffekværnen fra italienske DeLonghi er blandt de mest populære på markedet. Den koster ikke meget og klarer sig dertil godt i test hos Råd & Rön og Helsingborgs Dagblad, hvor den bliver topscorer med høje samlede bedømmelser.

Modellen roses for at være brugervenlig, robust og behagelig at anvende, og så er den god til både stempelkaffe og filterkaffe, men også fintmalet kaffe til espresso. Hos Amazon giver 604 personer i skrivende stund maskinen 4,2/5 stjerner, hvilket vidner om, at det er en god og populær kværn.

Mere om DeLonghi KG79

KG79 er en robust kaffekværn i et konventionelt design. Den har en firkantet bønnebeholder øverst til 120 gram kaffebønner og betjenes ved hjælp af to drejeknapper. I fronten vælger du hvor mange kopper, du vil kværne kaffebønner til, og på siden vælger du hvor fint eller groft kaffebønnerne, skal males.

I alt kan du vælge mellem 12 indstillinger for kaffens malingsgrad, og den færdigmalede kaffe sendes ned i en gennemsigtig beholder, som trækkes ud, når kværnen er færdig.

DeLonghi kaffekværnen står på skridsikre fødder for øget stabilitet.

Bedste værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Krups GVX242
bedst i test

 • Testvinder hos Radron.se

Dagens bedste priser og tilbud på Krups GVX242:

 • Knive af professionel kvalitet
 • Giver velmalet kaffe med 17 indstillinger
 • Møllesystem med kværn

Grunde til at købe

 • Let at holde ren
 • Sikkerhedsfunktioner
 • Præcisionsformaling
 • Holdbar og robust konstruktion

Grunde til at undgå

 • Støjende ved høje indstillinger

Kaffekværnen fra Krups er en effektiv kaffekværn med flere gode funktioner.

Derfor anbefaler vi Krups GVX242 

Detaljer

 • Strøm: 100 W
 • Dimensioner: 16 x 20 x 28 cm
 • Kapacitet: 200 g
 • Automatisk slukning *
 • Justerbare kværnindstillinger *

På samme vis får den ros for dens brugervenlighed og hvor nem, den er at rengøre.

Råd & Rön har ligeledes testet den og placerer den i toppen af testen som den bedste på markedet.

Over 800 anmeldelser på baristadelcaffe.com giver den i øvrigt en samlet score på 4/ 5 stjerner.

Krups GVX242 vs andre kaffekværn på markedet

Du får en god kværneevne til en ret lav pris. Du skal indstille dig på, at modellen har et lidt højere støjniveau og er en smule langsommere om at kværne end andre kaffekværne på markedet.

En køber skriver følgende i sin 5 stjernede anmeldelse: ”Har haft en i 6 år i fast brug, og den fungerer stadig fint. Finhedsgrad kan indstilles til fint og groftmalet samt alt derimellem. Vil helt sikkert købe den igen. Eneste anke er støjniveauet”.

Mere om Krups GVX242

Her er der tale om en prisvenlig kaffekværn, der er ideel til dig, der skal give dig i kast med at kværne kaffe for første gang. Kaffekværnen kan kværne med forskellige indstillinger, herunder fin, grov og mellem. Den er supernem at betjene, hvad end du skal kværne kaffe eller rengøre kaffekværnen efter brug.

Maskinen kan kværne 200 gram kaffe af gangen, hvilket giver cirka 12 kopper kaffe. Den kan kværne til både stempelkande og almindelig filterkaffe, ligesom den også er god til espresso. Den giver dig et ensartet kværne-resultat hver gang, og så er der tænkt på sikkerheden, da den ikke kan køre uden låg.

Bedste praktiske valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bodum Bistro
gennemtænkt kaffekværn med gode egenskaber

Dagens bedste priser og tilbud på Bodum Bistro:

 • Opvaskemaskine-sikkert borosilikatglas
 • Fuldt justerbare slibningsindstillinger
 • Statisk fri glasbeholder

Grunde til at købe

 • Elegant design
 • Let og nem at opbevare
 • Ideel til mindre køkkenborde
 • Forskellige funktioner

Grunde til at undgå

 • Slibningsevnen af olieholdige bønner kunne være bedre

I Søndagsavisens kaffekværn test klarer Bodum Bistro sig bedst, da kværnen både er god til groft- og fintmalede bønner. Desuden har den lufttæt låg.

Derfor anbefaler vi Bodum Bistro

Detaljer

 • Strøm: 160 W
 • Dimensioner: 17,5 x 0,17 x 17,5 cm
 • Kapacitet: 220 g
 • Justerbare kværnindstillinger *

Denne kaffekværn fås i flere forskellige farver, og den klarer sig godt i Søndagsavisens kaffekværn test. Her vurderer coffee-master og barista-træner Katrine Buhl Erikson, at kværnen er god til både grov- og finmaling af kaffebønnerne, ligesom designet er gennemtænkt selv ned i små detaljer.

Eksempelvis er låget lufttæt, og maskinen kan nemt skilles helt ad for rengøring. Hos Råd & Rön bliver kaffekværnen ligeledes topscorer, hvor den især klarer sig godt til fint- og grovmalet kaffe. Alt i alt et godt køb til den spirende kaffeentusiast.

Mere om Bodum Bistro

Bodum Bistro har en konisk kværn i rustfrit stål, og overfladen er belagt med et tyndt lag gummi, som giver et mat udseende. Kaffekværnen fås desuden i flere forskellige farver, så du selv kan vælge hvilken variant, der passer bedst til dit køkken.

Beholderen har plads til 220 gram kaffebønner, mens det tætsluttende låg sikrer, at beholderen er lufttæt. Kværnen har en drejeknap øverst til indstilling af tid, som kan sættes fra 0 til 20 sekunder. Du kan desuden dreje selve beholderen for at indstille malingsgraden fra helt fin til grov. Forskellige ikoner illustrerer hvilken malingsgrad, der skal bruges til espresso, filterkaffe og stempelkaffe.

Modellen har bløde gummifødder og ledningsoprul i bunden.

Bedste kompakte valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Melitta Molino
billig testvinder til filter- og stempelkaffe

Dagens bedste priser og tilbud på Melitta Molino:

 • Energibesparende
 • Praktisk, kompakt design
 • To holdbare slibeskiver

Grunde til at købe

 • Let at bruge, aftageligt låg
 • Automatisk slukfunktion
 • SGS testet sikkert
 • Prisbillig

Grunde til at undgå

 • Mindre kapacitet kræver ofte genopfyldning

Melitta Molino bliver bedst i tysk test, hvor den udmærker sig i maling af kaffebønner til espresso og filterkaffe.

Derfor anbefaler vi Melitta Molino

Detaljer

 • Strøm: 100 W
 • Dimensioner: 21,8 x 15,2 x 29,5 cm
 • Kapacitet: 200 g
 • Automatisk slukning *
 • Justerbare kværnindstillinger *

Melitta er kendt for at designe produkter i god kvalitet til fornuftige priser. Hos tyske ETM Testmagazin bliver Molino kåret som bedst i test, da den er meget brugervenlig og giver et godt resultat ved maling af kaffe til henholdsvis espresso og filter. Det eneste sted, den halter en smule, er ved ensartet grovmaling, som ellers er nødvendigt, hvis du eksempelvis skal lave stempelkaffe.

Hos Amazon har 17 kunder givet deres mening til kende, og de er generelt positive. Flere købere vurderer, at kværnen sagtens kan bruges til stempelkaffe, men at den ikke er fin nok til espresso.

Vi vurderer på baggrund af anmeldelser og ekspertvurderinger, at denne billige kaffekværn er bedst egnet til filterkaffe og stempelkaffe, som kræver en lidt grovere maling af bønnerne.

Mere om Melitta Molino

Melittas kaffekværn er velegnet til dig, der ønsker friskkværnede bønner til din filter- eller stempelkaffe. Dens formalingsgrad kan indstilles i 17 forskellige trin, hvor trin 1 er til espresso, trin 5-10 filterkaffe og trin 12-17 er til stempelkaffe. Du kan naturligvis selv vælge hvilket trin, du finder bedst til netop din kaffe, hvilket generelt er en smagssag. Mængden af kaffe justeres på modellen via en drejeknap, der lader dig vælge antallet af kopper. Du kan således kværne kaffe til 2-14 kopper ad gangen, mens andre modeller rummer en timer-funktion, der giver mulighed for mere præcis justering.

Melitta Molino maler kaffen ved hjælp af to formalingsskiver. Der er desuden automatisk slukningsfunktion i maskinen, og der er plads til 200 gram kaffebønner i den øvre beholder. Opsamlingsbeholderen er transparent og fuldt aftagelig.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte kaffekværne

Se hele tabellen

Se 3 tidligere anmeldte produkter

Bosch MKM6003 - kundernes favorit

Grundig CM 4760 - lille og handy

Mazzer Mini - anmelder-rost kaffekværn til entusiaster

FAQ

Hvilken kaffekværn er bedst?
Den bedste kaffekværn afhænger af dine personlige behov og præferencer. Et bud på en god kaffekværn er dog AIVIQ Inspire Pro KG-01, som kan kværne alt fra stempelkande til espresso.
Hvad er værd at vide om kaffekværne?
Når du skal købe en kaffekværn, er det godt at vide hvilken type, du skal gå efter. Der er forskel på typerne af kaffekværne samt måden hvorpå, de kværner kaffen. Ved at vide hvilken slags kaffe, du foretrækker, kan du nemmere finde den rette kaffekværn.
Er det pengene værd at købe en kaffekværn?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en kaffekværn. Med en kaffekværn kan du kværne bønnerne lige inden, du skal lave kaffen, så olierne og aromaerne i bønnerne er helt friske.
Har kaffekværne forskellige indstillinger?
De fleste kaffekværne har som sådan ikke forskellige indstillingsmuligheder, som du kender fra kaffemaskiner, men du kan dog indstille, hvor fint kaffen skal kværnes.

Overvejelser inden køb

 

Før du køber din nye kaffekværn, er det vigtigt, du har gjort dig nogle overvejelser om dit behov. Skal du male kaffebønner til stempel- og filterkaffe? Eller har du lige investeret i en dyr espressomaskine, hvor kravet til malingsgraden er højere?

Uanset hvilken type kaffe, du måtte foretrække, er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i de forskellige tests og anmeldelser, da du typisk vil kunne finde mange gode råd.

Kaffekværnen skal kunne male ensartet

Fælles for alle kaffekværne gælder, at de skal være i stand til at male så ensartet og jævnt som overhovedet muligt. Og det er især vigtigt, hvis du skal male bønner til en espressomaskine. Er der ujævnheder i de fintmalede bønner, vil der dannes frie passager i bajonetten, og det varme vand vil løbe for hurtigt ned i koppen, hvilket resulterer i en bitter espresso, som ikke er værd at drikke. En anden vigtig detalje er typen af kværn. Generelt anbefales det at vælge en model med konisk kværn eller skiver, da friktionen og varmedannelsen er minimal. Bliver kværnen varm mens der males kaffebønner, risikerer du, at det går ud over de æteriske olier i bønnerne, så smagen ændres/forværres i den færdigbryggede kop kaffe.

Køb dyrt fra start - og spar penge

En billig kaffekværn er designet til at dække simple behov, som f.eks. at male bønner til stempelkande eller filterkaffe. Men er du kaffeentusiast, eller ønsker du at bruge din kaffekværn mange gange dagligt, risikerer du at skulle udskifte en billig kværn lidt for ofte.

Her kan det godt betale sig at kigge efter en af de dyrere kaffekværne med et mere industrielt design og kabinet i metal, da de typisk holder længere. Du kan evt. kigge efter en brugt kaffekværn på DBA, hvis du synes det er en dyr investering fra ny af. En brugt kaffekværn i høj kvalitet burde også kunne holde i mange år frem.

 

Prøv dig frem – test gerne flere malingsgrader

Kaffens smag afhænger af hvilke bønner, du bruger, men i høj grad også af, hvordan de er malet. I en espressomaskine har det også stor betydning, hvordan den pulverfine kaffe er blevet stampet i bajonetten.

Hvis du netop har investeret i en dyr kaffekværn, men ikke helt synes, du har ramt den gode kaffesmag, du ønskede, så prøv at justere en lille smule på hvor fint kaffebønnerne bliver malet. Der er nemlig stor forskel på de enkelte espressomaskiner, i forhold til hvor hurtigt og kraftigt de pumper vandet igennem bajonetten. En optimal gennemløbstid ligger på mellem 22 og 30 sekunder og er kaffen malet og stampet korrekt, får du et smukt espressoshot med en herlig creme på toppen. Læs evt. mere her, hvis du vil lære at lave den perfekte espresso.

Hvordan renser man en kaffekværn?

Rengøring af en kaffekværn er et vigtigt skridt for at lave den perfekte kop kaffe, da kaffegrums kan klumpe sig sammen og påvirke kaffens smag. Heldigvis er der flere enkle trin, du kan følge, for at holde din kaffekværn ren og velfungerende.

Det første skridt i rengøringen af din kaffekværn er at fjerne den kaffegrums, der måtte sidde fast i den. Start med at tænde for kaffekværnen i et par sekunder og lad den køre, indtil alt kaffegrums er faldet ud gennem skuffen. Brug derefter en fugtig klud eller svamp til at tørre kværnens indvendige overflader af, idet du skal være forsigtig med ikke at få vand ind i den eller i de elektriske komponenter.

Når du er færdig med at rengøre kaffekværnen, er det vigtigt at tørre den grundigt. Du kan bruge et kaffekrus eller en anden lille beholder til at opbevare kaffegrums, mens du tørrer kaffekværnen. På den måde undgår du, at kaffegrums falder ned i skuffen, hvor det uundgåeligt vil blive malet igen og få din kaffe til at smage dårligt.

Når din kaffekværn er ren og tør, kan du begynde at lave din yndlingskaffedrik med fuld tillid om, at din kaffe bliver perfekt brygget hver gang. Uanset om du foretrækker espresso, stempelkande eller en anden metode til at tilberede kaffe, som at bruge en almindelig kaffemaskine, er det vigtigt at bruge en ren kaffekværn for at sikre maksimal smag og nydelse hver gang, du brygger en kop kaffe.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön

Den svenske forbrugerorganisation, Råd & Rön, har i april 2016 testet 18 forskellige kaffekværne til hjemmet. Der er tale om modeller fra 300 til 1.900 svenske kroner, hvilket er det prisniveau, de fleste kaffekværne til hjemmet købes i.

Der er fokus på følgende kriterier i denne kaffekværn test:

 • Maling af bønner 45 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Støjniveau 15 %
 • Kvalitetsindtryk 10 %

I testen er det blandt andet blevet testet, hvor gode kaffekværnene er til at male fint-, medium- og groftmalet kaffe. Dette er gjort for at give et indtryk af hvor gode de forskellige modeller er til at male forskellige typer kaffe. Brugervenligheden fylder også en del i denne test, da det er vigtigt at betjeningen af kaffekværnen kan foregå nemt, hurtigt og korrekt. Støjniveau og kvalitetsindtryk har også betydning, dog ikke i lige så høj grad.

Krups GVX2 klarer sig rigtig godt og bliver bedst i test. Den er god til at male både fint, medium og groft, og så er den brugervenlig. Wilfa WSCG-2, DeLonghi KG79,Graef CM800 og Bodum Bistro klarer sig også godt, og fælles for dem alle er at de kan male både fint og groft, og så er de nemme at anvende.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

ETM Testmagazin

Tyske ETM Testmagazin har i maj 2015 testet 11 forskellige kaffekværne af forskellige typer. Det drejer sig primært om kaffekværne med konisk kværn eller maleskiver, som er de foretrukne typer ved fin og nøjagtig maling af kaffebønner. De billige og hånddrevne modeller har typisk knive, som ikke egner sig til finmaling.

I testen er fokus på følgende kriterier:

 • Formaling
 • Brugervenlighed
 • Støj
 • Materialekvalitet
 • Brugsanvisning

I testen ender Melitta Molino med at blive bedst i test. Den klarer sig rigtig godt til maling af kaffe til både espresso og filterkaffe, mens den skuffer en smule til stempelkaffe. Den er desuden let at bruge. I samme klasse finder vi også Severin KM 3874, som klarer sig næsten lige så godt. De to kværne er billige og lette at bruge.

Du kan læse hele testen mod betaling af et engangsbeløb, hvilket giver adgang til at downloade hele artiklen i PDF-format.

Søndagsavisen

Hos Søndagsavisen er 7 billige kaffekværne blevet testet og sammenlignet.  Testen er foretaget af Katrine Buhl Eriksen, der til dagligt er Coffee-master og baristatræner hos Baresso.

Katrine har vurderet kværnenes evner til at grov- og finmale kaffen, hvor hurtigt de maler kaffen og hvor hurtige og nemme de er at rengøre og håndtere. Kværnene er ikke blevet vurderet ud fra deres pris, men derimod har helhedsindtrykket udløst den samlede bedømmelse.

I testen ender Bodum Bistro med at vinde, mens en billig kaffekværn af mærket C3 tager andenpladsen og “Bedst til Prisen” titlen.

(se testskema som PDF-fil her)

Helsingborgs Dagblad

Hos Den svenske avis har man i samarbejde med WiseGuide testet 8 forskellige kaffekværne til hjemmebrug.

For at finde den bedste kaffekværn har WiseGuide malet hele kaffebønner på tre forskellige malingsgrader: Fin, mellem og grov. Dette for at undersøge, hvordan de forskellige kværne klarer sig på de forskellige malingsgrader.

Kaffekværnene er testet ud fra følgende delkriterier:

 • Design
 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Pris

Wilfa WSCG-2 bliver bedst i test med en meget høj bedømmelse. Den har et rigtig godt design, høj kapacitet og så er den nem at bruge. DeLonghi KG79 bliver desuden topscorer, da den både er nem og behagelig at bruge.

Du kan læse hele testen gratis hos Helsingborgs Dagblad.

Icakuriren

I begyndelsen af år 2012 testede Icakuriren 10 kaffekværne. Flere af kværnene får dårlige karakterer på grund af et meget højt støjniveau og fordi de er svære at rengøre.

Icakuriren har testet kaffekværnene ved at dosere 34 gram kaffebønner per gang, og foretaget mellem 3 og 6 malinger ved forskellige malingsgrader, for at vurdere om kværnene maler jævnt og ensartet. De færdigmalede kaffebønner er desuden blevet sammenlignet med formalet kaffe, for at vurdere resultatet. Brugsanvisninger, montering, håndtering, beholdere, støjniveau og rengøring er ligeledes blevet vurderet i testen.

Graef CM800 ender med at vinde i testen, da den scorer topkarakter i maling af bønner til både espresso og filterkaffe.

Familiejournalen

En husholdningslærer og hans elever har foretaget en uvidenskabelig test af 5 kaffekværne/møller for Familiejournalen. De er blevet testet i forhold til hvor hurtige og nemme de er at bruge, og de er udelukkende blevet vurderet ud fra deres evne til at male bønner til filterkaffe.

Krups GVX 2 Burr Griner ender med at vinde testen, da den er nemmest at bruge og rengøre, ligesom sikkerheden omkring processen er god. Den færdigbryggede kaffe har en god og frisk smag.

Politiken

Hos Politikens Forbrug & Liv sektion har de testet 10 kaffekværne og -møller for at finde den bedste.

Det er levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken, der står for selve testen, og alle maskinerne er blevet testet for deres evne til at male kaffebønnerne både fint og groft. Hver test er foregået ved at dosere 1 dl kaffebønner i beholderen, hvorefter der er blevet målt på hastighed og støjniveau under processen. Desuden er prisen indgået i bedømmelsen.

Meget overraskende er det en billig kaffemølle der lander på førstepladsen over en række dyrere alternativer.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Politiken.

Smartson

Hos testmagasinet Smartson har man testet 8 kaffekværne for deres evne til at male kaffen præcist og godt. Alle maskinerne er blevet vurderet ud fra deres evne til at male kaffen ensartet på den fineste malingsgrad muligt, og så er de desuden blevet vurderet på deres kapacitet, kvalitet, funktioner, design og prisværdi. Alle kaffekværnene er blevet vurderet på en karakterskala fra 0 til 25, hvor 25 er bedst.

I testen vinder Baratza Virtuoso, mens Wilfa CGR-1 får en andenplads og vurderes som “Bedst til prisen”. Wilfa CGR-1 er forløberen for den nye Wilfa WCGR-2.

ETM Testmagazin

7 kaffekværne er blevet testet og sammenlignet hos ETM Testmagazin, der har vurderet hver enkelt kværn ud fra hvor godt de maler kaffen, hvor nemme de er at bruge og hvor god byggekvaliteten føles. Alle kriterierne har udløst en delkarakter på 0 til 100, hvor 100 er bedst.

I testen vinder KitchenAid kaffekværnen, som ender med et resultat på hele 93,6 %, hvilket er langt bedre end testens andre 6 deltagere, der ligger mellem 88 og 83 %.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme