Gode køkkenknive fortjener at blive plejet og slebet. Med jævnlig slibning af dine knive sikrer du, at de bibeholder deres kvalitet, og så slipper du for, at dine knive over tid bliver uduelige og besværlige at arbejde med.

I denne artikel har vi samlet markedets bedste slibesten, uanset om du er på jagt efter en slibesten i topkvalitet, en slibesten på budget eller en slibesten, der har den bedste brugervenlighed. Du kan blive meget klogere på, hvilken slibesten du skal vælge, og hvordan du bedst sliber dine køkkenknive med en slibesten til hjemmebrug.

 

Qknives slibesten – Korn 1000/6000: Vores anbefaling

Qknives slibesten Korn 1000/6000

Med den dobbeltsidede slibesten fra Qknives får du to funktioner i én slibesten. Slibestenens ene side er korn 1000, og den er velegnet til groft slibearbejde. Slibestenens anden side er korn 6000, og den er velegnet til at gøre kniven helt skarp igen. Slibestenen fra Qknives er vores anbefaling, og den forhandles med brugbart ekstraudstyr.

Derfor skal du vælge Qknives slibesten – Korn 1000/6000

Slibestenen Qknives slibesten – Korn 1000/6000 er den ideelle all round slibesten. Med de to slibesider kan du klare alt det slibearbejde, du kan klare hjemmefra med slibestenen. Den grove slibeside i korn 1000 er oplagt, hvis du skal rette op på ujævnheder i din kniv. Den fine slibeside i korn 6000 er oplagt, når du skal finpudse din kniv og gøre den helt skarp igen inden brug.

Slibestenen er udstyret med en gummikant, så du er sikker på, at slibestenen ikke glider fra dig, når du bruger den. Med til slibestenen følger også en vinkel, der hjælper dig med at slibe din kniv korrekt. Når du sliber din kniv ved hjælp af vinklen, vil du slibe den med en hældning på præcis 15 grader, og det sikrer et godt resultat.

Slibestenen leveres i en flot bambuskasse, der ikke kun er dekorativ, men som også tjener et praktisk formål. Du kan nemlig gemme din slibesten væk i bambuskassen, når du ikke bruger den, så du er fri for, at den bliver slidt, beskidt eller beskadiget i køkkenskuffen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

  • Dobbeltsidet slibesten til groft og fint slibearbejde
  • Slibestenen måler 180 x 60 x 30 millimeter
  • Slibestenens gummikant forhindrer skrid under brug
  • Medfølgende vinkel, som hjælper dig med at slibe i den korrekte vinkel
  • Leveres i en fin bambuskasse

 

Gastrotools slibesten #500/#1000: Kundernes favorit

Gastrotools slibesten #500/#1000

Med den dobbeltsidede slibesten fra Gastrotools får du en praktisk slibesten, der er perfekt til de små justeringer af din kniv, som du kan klare derhjemme. Slibestenens to sider har henholdsvis korn 500 og korn 1000, og du får derfor to funktioner i én slibesten med slibestenen fra Gastrotools. Slibestenen fra Gastrotools er kundernes favorit, og så forhandles den til en god pris.

Derfor skal du vælge Gastrotools slibesten #500/#1000

Slibestenen Gastrotools slibesten #500/#1000 er lavet af japansk vådslibesten, og den er perfekt, når du skal sikre, at din kniv er ultraskarp inden brug, eller når du skal rette op på små hakker i din kniv. Slibestenen er udstyret med en fin og en grovere side. Den grove side med korn 500 er oplagt, når du skal rette op på hakker, mens den fine side med korn 1000 er oplagt, når du skal sørge for, at din kniv er helt skarp inden brug.

Med til slibestenen følger en gummifod, som forhindrer, at slibestenen skrider eller glider fra dig, når du bruger den. Du får altså god sikkerhed og høj komfort med slibestenen fra Gastrotools.

Slibestenen har et flot og minimalistisk design, og den passer perfekt ind i Gastrotools japanskinspirerede univers. Slibestenen vil derfor sagtens kunne stå fremme i dit køkken, da den både er dekorativ og diskret. De fleste knive har godt af at blive slebet jævnligt, så derfor er der ingen grund til at pakke din slibesten alt for langt væk efter brug.

Specifikationer:

  • Dobbeltsidet slibesten med en fin og en grovere side
  • Slibestenens gummifod forhindrer, at stenen glider fra din under brug
  • Flot, minimalistisk design

 

Millarco slibesten til knive: Bedst på budget

Millarco slibesten til knive

Med slibestenen til knive fra Millarco får du en dobbeltsidet slibesten på budget. Med slibestenen kan du vedligeholde dine knive, så de bevarer deres skarphed og bliver ved med at være lige så gode, som da du købte dem. Hvordan du sliber en kniv, er en af de ting, du har brug for at vide om køkkenudstyr.

Derfor skal du vælge Millarco slibesten til knive

Slibestenen til knive fra Millarco er god til dig, der skal have en slibesten på budget. Slibestenen har to sider, og den udfylder de funktioner, du har brug for i en slibesten til hjemmebrug. Med slibestenen til knive får du en simpel og enkel, klassisk slibesten, du nemt kan hive frem fra køkkenskuffen, når du skal slibe dine knive inden brug.

Slibestenens to sider er til henholdsvis fint og groft slibearbejde, og du kan derfor rette eventuelle hakker i dine knive med den ene side og sikre skarphed med den anden side.

Hvis du sørger for at slibe dine knive jævnligt, vil slibearbejdet for det første ikke tage særligt lang tid pr. gang, og for det andet vil du hurtigt opnå det rette håndelag, der skal til, når du sliber knive. Hvis ikke du føler dig komfortabel ved at slibe dine knive med en slibesten, kan du i stedet overveje en elektrisk eller manuel knivsliber.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

  • Dobbeltsidet slibesten
  • God slibesten på budget

 

FOSS Slibesten, fin/grov: Bedst til prisen

FOSS Slibesten fin/grov

Med slibestenen FOSS Slibesten, fin/grov får du en god slibesten til prisen. Slibestenen har to sider, og den kan derfor bruges til forskellige slibeopgaver. Slibestenen er nem at tage frem, når du skal slibe dine køkkenknive, inden du skal bruge dem.

Derfor skal du vælge FOSS Slibesten, fin/grov

Med slibestenen FOSS Slibesten, fin/grov får du en kombineret slibesten med to slibesider. Den ene slibeside er grov og har korn 120, mens den anden slibeside er fin og har korn 320.

Den grove slibeside er god, når du skal rette op på hakker og ujævnheder i din knivs overflade, hvorimod den fine side er god, når du skal sikre din knivs skarphed.

FOSS Slibesten, fin/grov er en klassisk slibesten, som du nemt kan opbevare i din køkkenskuffe og tage frem, når dine knive trænger til en slibning.

Som så mange andre produkter og ting har dine knive godt af at blive vedligeholdt løbende. Mange glemmer at have øje for, at knive skal slibes, og da en kniv langsomt bliver sløv over tid, opdager mange først, hvor sløv deres kniv egentligt har været, når den er blevet slebet. Særligt hvis du bruger penge på at investere i gode kokkeknive, er det dumt ikke at sørge for, at de er så gode som overhovedet muligt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

  • Dobbeltsidet slibesten med en grov og en fin slibeside
  • Slibestenen måler 200 x 50 x 25 millimeter

 

Zwilling slibesten i læder: Bedste Zwilling-slibesten

Zwilling slibesten i læder

Slibestenen i læder fra Zwilling har et flot og eksklusivt design, og den både polerer og opretholder skarpheden på dine knive. Zwilling slibesten i læder er udråbt som den bedste Zwilling-slibesten, og det hænger blandt andet sammen med den behagelige og praktiske læderbase.

Derfor skal du vælge Zwilling slibesten i læder

Med slibestenen fra det tyske brand Zwilling kan du nemt og hurtigt vedligeholde og genoprette skæret på dine knive. Slibestenen fra Zwilling fjerner blandt andet stålstøv fra din kniv, og det er med til at forhindre, at bladet på din kniv bliver beskadiget.

Slibestenen fra Zwilling har også en polerende effekt på bladet, samtidigt med at slibestenen genopretter skarpheden på kniven og sikrer, at du har den bedste brugeroplevelse, når du bruger din køkkenkniv.

Slibestenen fra Zwilling er udstyret med en læderbase. Læderbasen er rar og komfortabel at holde om, og den er derfor med til at sikre, at du har en behagelig oplevelse, når du bruger slibestenen, men også at sikkerheden er i top, når du sliber dine køkkenknive.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

  • Slibestenen polerer og opretholder dine knives skarphed
  • Fjerner stålstøv fra knivens blad
  • Slibestenens læderbase er rar og komfortabel at holde om

 

Kasumi Kombinations slibesten (240/1000): Bedste japanske slibesten

Kasumi Kombinations slibesten

Slibestenen fra Kasumi er den bedste japanske slibesten, og den er udstyret med to slibesider. Den ene slibeside har et medium grit, mens den anden side har et rough grit. Slibestenen har et flot, japanskinspireret design, og den vil uden tvivl pynte i de fleste køkkener med den flotte overflade, de flotte farver og den medfølgende holder til slibestenen.

Derfor skal du vælge Kasumi Kombinations slibesten (240/1000)

Slibestenen Kasumi Kombinations slibesten (240/1000) er en flot, japansk slibesten med to sider. Slibestenen ligger i en lille sort holder, som præsenterer slibestenen flot, når du ikke bruger den. Med Kasumi Kombinations slibesten (240/1000) får du japansk topkvalitet.

Den orange side er med rough grit, og den er god, når du skal udføre mere groft slibearbejde. Den orange side er korn 240. Den hvide side er med medium grit, og den er god, når du skal udføre mere fint slibearbejde. Den hvide side er korn 1000. Slibestenens to sider supplerer hinanden godt, og de hjælper tilsammen med at forlænge levetiden på dine yndlingskøkkenknive.

Din kniv trænger til en grovere slibning, hvis den har fået ujævnheder eller hakker i overfladen, mens den trænger til en finere slibning, hvis den er ved at blive sløv, eller hvis du ganske enkelt vil sikre, at din kniv altid er ultimativt skarp inden brug.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

  • Flot, japansk slibesten i stilrent design
  • Dobbeltsidet slibesten med en grov og en finere side
  • Slibestenens ene side er korn 1000, mens den anden side er korn 240
  • Fint, sort holder til slibestenen medfølger

 

Wüsthof Slibesten 400/2000 Grit: Bedst i budgetklassen

Wüsthof Slibesten

Slibestenen Wüsthof Slibesten 400/2000 Grit er den bedste slibesten i budgetklassen. Slibestenens pris er overskuelig, samtidig med at slibestenens design og funktion er i top. Du behøver ikke en fancy diamant-slibesten, når du skal slibe dine knive. Mindre kan sagtens gøre det, og det kan du få med Wüsthof Slibesten 400/2000 Grit.

Slibestenen er dobbeltsidet og har to forskellige grits. Derfor sikrer slibestenen et godt og komplet resultat, når du sliber dine knive og øvrige stålredskaber i dit køkken.

Derfor skal du vælge Wüsthof Slibesten 400/2000 Grit

Slibestenen Wüsthof Slibesten 400/2000 Grit er en dobbeltsidet slibesten. Den ene side er korn 400, mens den anden side er korn 2000. Du kan bruge korn 400, når du skal grovslibe din kniv og rette op på hakker og ujævnheder i overfladen. Du kan bruge korn 2000, når du skal give din kniv det sidste touch og gøre kniven ekstra skarp.

Du kan bruge slibestenen på alle typer stålredskaber i dit køkken, og slibestenen skal lægges i blød i vand i cirka 5-10 minutter, inden du tager den i brug. Slibestenen har en høj kvalitet, og den egner sig som professionelt tilbehør. Det er altid vigtigt at sikre, at dine knive ikke mister deres skarphed, uanset om du er professionel eller ej. Der er nemlig ikke noget mere irriterende og frustrerende end en kniv, der er sløv og uskarp og derved gør madlavningen mere besværlig og langtrukken.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

  • Dobbeltsidet slibesten med en grov og en finere side
  • Velegnet som professionelt køkkenudstyr
  • Kan bruges til at slibe alle køkkenredskaber i stål

 

Lion Sabatier Slibesten: Bedste all round valg

Lion Sabatier Slibesten

Lion Sabatier Slibesten er det bedste all round valg, når du skal købe en slibesten. Slibestenen er dobbeltsidet, og den har både en fin og en grovere side. Du kan altså bruge slibestenen til flere forskellige formål, og den sikrer en god pleje af dine knive, som du kan klare derhjemme.

Derfor skal du vælge Lion Sabatier Slibesten

Dit bedste knivsæt fortjener at blive plejet og vedligeholdt, og det kan du gøre med slibestenen Lion Sabatier Slibesten. Slibestenens to sider er henholdsvis korn 240 og 800. Du kan bruge korn 240, hvis du skal give dine knive en lidt grovere slibning, mens du kan bruge korn 800, hvis du skal give dine knive en finere slibning.

Din kniv kan trænge til en grov slibning, hvis den har fået hakker i overfladen af brug. Det kan din kniv for eksempel få, hvis du skærer igennem hårde materialer som knogler, brusk eller lignende. Din kniv kan trænge til en finere slibning, hvis den en sløv eller blot trænger til at blive en smule skarpere, end den allerede er. Din kniv bliver en smule mere sløv, for hver gang du bruger den, og derfor kan du sagtens slibe din kniv ofte.

Slibestenen har et stilrent design med sider i flotte farver, og så leveres den i en fin, sort holder, som du kan opbevare slibestenen i, når ikke du bruger den.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

  • Dobbeltsidet slibesten med korn 240 og korn 800
  • All round slibesten, der er nem at bruge
  • Inklusive fin, sort holder til opbevaring af slibestenen

 

Kai Vådslibesten 300/1000: Det sikre valg

Kai Vådslibesten 300/1000

Vådslibesten 300/1000 er fra det japanske brand Kai, der producerer køkkenknive af god kvalitet. Kai Vådslibesten 300/1000 er det sikre valg, når du skal købe en slibesten. Den dobbeltsidede slibesten sikrer nemlig, at du både kan give dine knive en grov og en fin slibning, og derfor kan du fint give dine knive en god pleje til hjemmebrug.

Derfor skal du vælge Kai Vådslibesten 300/1000

Slibestenen fra Kai har et flot og minimalistisk design i flotte farver og med en flot, japansk udsmykning med et japansk tegn på slibestenens top. Med til slibestenen får du en stabil base, du kan opbevare slibestenen i, når du bruger den. Basen er nemlig skridsikker, så du er sikker på, at stenen ikke glider fra dig, når du bruger den. Du kan også opbevare din slibesten i basen, når du ikke bruger den, så du har styr på, hvor den er.

Slibestenens orange side er korn 300, og den er velegnet til en grov slibning. Giv din kniv en grov slibning, når du vil fjerne hakker og ujævnheder i overfladen. Slut derefter af med en slibning på slibestenens blå side. Den blå side er korn 1000, og den er derfor velegnet til en fin slibning. Giv din kniv en fin slibning, når du vil gøre din kniv ekstra skarp og sørge for, at den skærer lige igennem dine råvarer uden problemer.

Slibestenen fra Kai skal blødgøres i vand, inden du tager den i brug. Din slibesten skal altså være våd, når du bruger den, og du skal derfor have den liggende i vand i 5-10 minutter, inden du skal bruge den.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

  • Slibesten i fint, minimalistisk, japansk design
  • Skridsikker base medfølger, så slibestenen ikke glider fra din under brug
  • Dobbeltsidet slibesten med en fin og en grov side

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor ofte skal jeg slibe mine knive?

Du kan slibe dine knive, så ofte du vil. Nogle foretrækker at slibe deres knive inden brug hver gang, mens andre sliber deres knive en gang om ugen. Det er en fordel at slibe dine knive hyppigt, så du sikrer, at de aldrig bliver helt sløve, inden du får dem slebet igen.

Kan jeg ødelægge mine knive med en slibning?

Du kan selvfølgelig gøre mere skade end gavn, hvis du sliber dine knive helt forkert, men det er i langt de fleste tilfælde svært at ødelægge knivene ved en slibning. Hvis du er i tvivl om, hvordan man gør, kan du se film på YouTube, hvor det bliver vist, hvordan man gør. Du kan også læse, hvordan du gør, her.

Denne side er anmeldt af: Laurits F. Frederiksen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar