ONYX er et dansk firma, som laver køkkenredskaber, gryder og pander til dig, der ønsker god kvalitet i et lækkert design. Vi har testet ONYX kokkekniv 20 cm, og her fået du vores mening om, hvordan den klarede sig på forskellige parametre, hvad vi synes var godt og hvad der kan forbedres.

Kokkekniven er blevet bedømt på disse testparametre:

Vægten af kniven – Afhængigt af, hvad du vil bruge den til, kan en tungere eller lettere kniv være at foretrække. Et større blad er sværere at bruge til at skære med på grund af dets kraft og styrke, men det kan skære igennem alt.

Bladets materiale og skarphed – Der er mange materialer at vælge imellem, og hvert materiale har fordele og ulemper. Kulstofstål er hårdere og skarpere end rustfrit stål, men det er også mere skørt og mindre modstandsdygtigt over for korrosion.

Håndtaget og følelsen i hånden – Knive fås med træ-, metal-, plast- eller en blanding. Det er vigtigt at holde håndtaget i god stand ud fra et vedligeholdelsessynspunkt. For enhver kniv af høj kvalitet anbefales håndvask. Med tiden kan opvaskemaskine få træskafter på knive til at tørre ud og gå i stykker.

arrow-more

ONYX Kokkekniv 20cm – Kvalitets kokkeniv med mørkt, unikt udseende

 • Ligger godt i hånden
 • Suveræn værdi for pengene
 • 64 HRC på Rockwell skalaen
 • 5 års garanti

ONYX kokkeniv med mad
Onyxcookware.dk
767 Kr. 599 Kr.
ONYX Cookware kører Black Week
Fordele

 • Ligger godt i hånden
 • Nem at skære med
 • God vægt
 • Tåler opvaskemaskine
 • Unikt udseende med flot håndtag
Ulemper 

 • Kan se lidt beskidt ud, selv efter rengøring pga. den unikke overflade

Detaljer om ONYX kokkekniv 20 cm: 

 • Smuk, let og ergonomisk kokkekniv
 • Mørkt look med glasfiber håndtag, der ligner træ
 • God vægt i hånden
 • Bladlængde: 20 cm
 • Af patenteret hybrid keramisk tysk stål og titanium
 • Unik og holdbar skarphed
 • Med let og afbalanceret glasfiber-skæfte
 • Tåler opvasker: Hverken skaft eller blad tog skade i vores test

Hvad følger med i pakken?

Når du åbner for pakken fra ONYX bliver du mødt af en flot knivæske med ONYX’ logo på toppen. Dette er en boks hvori du nemt vil kunne opbevarer kniven i dens levetid, hvis ikke du ønsker af have den fremme i køkkenet eller bare vil passe ekstra godt på den. Derudover medfølger der en brugsanvisning med information om kniven samt en mikrofiberklud, så du altid kan holde kniven så ren som muligt.

Onyx kokkekniv

Vægten af kniven

I vores test af kokkekniven fra ONYX var vi meget imponeret over, hvordan kniven føles i hånden. Den har en god tyngde, og man kan bestemt mærke, at man står med en kniv af høj kvalitet. Vægten er godt fordelt på kniven, så man føler ikke, at der er hverken for meget eller for lidt vægt i hånden. Dette gør det til en fryd at bruge ONYX kokkekniv i køkkenet, og gør det super nemt at skære diverse grøntsager og kød.

Bladets materiale og skarphed

Knivsægget er lavet af ONYX’ patenterede hybrid keramisk stål, hvor de har taget den ekstreme og langvarige skarphed fra keramisk kniv og kombineret den med levetiden og holdbarheden fra en stålkniv. Derudover har knivsægget en hårdhed på 64 HRC i Rockwell-skalaen. Klingen er lavet af højkvalitets stål, der er legeret med titanium for at give kniven en slidstærk overflade, som sikrer længere holdbarhed samt gør det nemmere både at skære fødevarer og at rengøre kniven.

Dette kan også mærkes og ses når du får kniven i hånden. Allerede ved første øjekast kan man se, at kniven er anderledes. Den har et flot mørkt look på klingen, som vi på redaktionen ikke har set før. Dette er med til at give kniven et meget “stealthy” look. Vi fandt dog, at dette unikke udseende gjorde, at kniven var let modtagelig overfor fingeraftryk. Den kunne derfor nemt komme til at se beskidt ud, selv efter en tur i opvaskeren og en pudsning med mikrofiberkluden.

Derudover gør knives skarphed – kombineret med tyngden – at kniven glider gennem fødevarer uden besvær. På mere bløde fødevarer var der nærmest ingen grund til at bruge kræfter, da kniven nærmest selv gled gennem uden problemer.

ONYX kokkekniv tæt på

Håndtaget og følelsen i hånden

Håndtaget på ONYX kokkekniven er lavet af glasfiber. Dette kan dog ikke ses, da det er lavet til at ligne træ, som er malet sort. Dette giver et lækkert look af træ, men samtidig har du mulighed for at smække den i opvaskemaskinen uden at skulle bekymre dig om, at håndtaget tager skade. I vores test vaskede vi kniven i opvaskemaskinen flere gange, og så ingen tegn på skade på håntaget eller knivbladet.
Håndtaget er dog ikke kun ren æstetik. Det ligger nemlig også rigtig godt i hånden. Som nævnt tidligere så er der en god tyngde i hånden når man står man kniven. Fingrene finder også nemt plads ved klingen, hvor vi ikke fandt nogen skarpe kanter eller andet, som kunne genrer oplevelsen af at bruge kniven.
Dette gør, at håndtaget ligger komfortabelt i hånden og giver følelsen af, at have fuld kontrol over, hvordan du manøvrerer kokkekniven.
Onyx kokkekniv håndtag

Konklusion – kan vi anbefale ONYX kokkekniv 20cm?

Svaret må blive et stort rungende “JA”. I ONYX’ kokkekniv finder du alt det du søger i en kokkekniv – og mere til. Du får en kniv i et unikt look, med glasfiber håndtag, som ligger godt i hånden, som kan gå i opvaskemaskinen, og med en skarphed, der kan hamle op med knive til den dobbelte pris.
Det eneste minus vi fandt var, at den godt kan komme til at se beskidt ud, selv efter en rengøring og pudsning med den medfølgende mikrofiberklud.
Der er virkelig smæk for skillingen her, og derfor vil vi klart anbefale denne kokkekniv. Hvis du køber deres knivsæt kan du endda spare helt op til 29%, hvilket bare giver endnu mere værdi for pengene.

 

FAQ

Er ONYX kokkekniv god?
Svaret er “ja”. ONYX’ kokkekniv giver dig alt det du har brug for i en kokkekniv – og mere til. Du får et unikt look og glasfiber håndtag, som ligger godt i hånden. Den kan gå i opvaskemaskinen, og har en skarphed, der kan konkurrere med knive, som koster det dobbelte.
Er ONYX kokkekniv nem at rengøre?
ONYX kokkekniv 20 cm er super nem at rengøre. På grund af deres patenterede klinge legering og glasfiberhåndtaget, så kan den nemt gå i opvaskemaskinen uden at tage skade. Det kan derfor ikke være nemmere at rengøre kokkekniven. Derudover medfølger der en mikrofiberklud så du nemt kan pudse den.
Hvad er ONYX kokkekniv lavet af?
Knivsiden består af ONYX’ unikke hybride keramiske stål, som kombinerer den ekstreme og langvarige skarphed fra keramiske knive med stålknives lange levetid og holdbarhed. Kniven har også en Rockwell-hårdhed på 64 HRC. For at give kniven en slidstærk overflade, der sikrer større holdbarhed samt gør det nemmere at hakke mad og rengøre den, er den fremstillet af stål af høj kvalitet legeret med titanium.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar