De fleste kender følelsen af at bruge en knivskarp kniv, som med lethed skærer gennem alle typer af madvarer. Det er et tilfredsstillende element i madlavningen, når kniven gør, det den skal. Det kan på den anden side være et kæmpe irritationsmoment, når man er nødsaget til at skære gennem tomaten flere gange for til sidst at ødelægge den – blot fordi kniven ikke er skarp nok.

Dette kan undgås ved at have en knivsliber blandt resten af køkkenredskaberne. Ofte bruger man mange penge på at købe gode køkkenknive og for at disse holder længst muligt, er det en god ide også at investere i en god knivsliber. I denne oversigt over de bedste knivslibere er der samlet de bedste knivslibere på markedet. 

ONYX™ 4i1 knivsliber – Bedst til prisen


 • Smart manuel model med hele 4 slidser

Set til: 199,00

Køb hos Onyxcookware.dk

ONYX 4i1 knivsliber

Med den smarte 4i1 knivsliber fra ONYX kan du let få skarpe knive til køkkenarbejdet. Det er en af de billigere modeller i denne test, da den ikke er elektrisk. Dog kan du nemt og hurtigt få ordnet slibningen af alle dine køkkenknive inklusiv køkkensaksen med den smarte manuelle 4i1 knivsliber.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om ONYX™ 4i1 knivsliber

4i1 knivsliberen hedder sådan, fordi den har i alt 4 forskellige slibeslidser, hvor du kan slibe både den lille kniv, brødkniven og køkkensaksen i et snuptag. Den er udviklet til at passe perfekt til køkkenserien fra ONYX, hvor du også kan få et helt knivsæt.

Designet af 4i1 knivsliberen fra ONYX er enkelt og ergonomisk, og knivsliberen er god at holde ved med det effektive håndtag.

Denne model har 3 forskellige slidser til knive, så du kan få den optimale slibning af dine forskellige køkkenredskaber. Knivene kan blive slebet med enten diamant, wolfram og keramik alt efter, hvilket strygestål du foretrækker. Har du eksempelvis nogle gode japanske knive, så er det mest effektivt med keramisk- eller diamantstrygestål, da det kan ordne æggen selv på det hårde stål.

Specifikationer – ONYX™ 4i1 knivsliber

 • 4i1 knivsliber
 • 3 knivslidser og 1 sakseslidse
 • Strygestål: diamant, wolfram og keramik.

Cibumic Knivsliber inkl. fod – Billigste knivsliber


Cibumic Knivsliber inkl. fod – Bedst til prisenSet til: 139,00

Køb hos Cibumic.dk

Går du efter en god knivsliber til en budgetvenlig pris, bør du vælge denne Cibumic Knivsliber. Denne nævnes i flere forskellige danske testapparater, og beskrives som både nem at opbevare, billig og praktisk at rengøre. Har du ikke de store krav til en knivsliber, men har brug for én som kan sit kram, skal du tage et nærmere kig på denne fra Cibumic.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Cibumic Knivsliber inkl. fod

Dette er en knivsliber af typen knivaftrækker, som nemt kan bruges af alle. Det er en hurtig og nem måde at slibe dine knive på i dagligdagen, da den ikke kræver, at man lærer teknikken, som ved et strygestål eller en slibesten. Her trækker du blot kniven gennem knivsliberen og efter få træk vil du have et knivsskarpt blad.

Kniven føres ned mellem to metalbøjler, så den bagerste del af kniven hviler på dem. Herefter trækker du kniven bagud og ind mod dig selv, så hele knivens klinge føres gennem bøjlerne.

Man skal være opmærksom på, at en knivaftrækker aldrig vil kunne slibe knivene ligeså skarpe, som en slibesten og et strygestål. 

Specifikationer – Cibumic Knivsliber inkl. fod

 • Manuel knivaftrækker
 • Med 2 metalbøjler
 • Grov slibning
 • Materiale: Wolfram carbide og ABS

Chef’s Choice Knivsliber


Chef’s Choice Knivsliber – Bedst i testSet til: 1.308,00

Køb hos Skousen

Denne knivsliber fra Chef’s Choice er kåret som favorit hos The Wirecutter grundet dens evne til at lave fantastisk, skarpe kanter på en nem og hurtig måde. De beskriver den, som: ”En knivsliber man kan regne med, som er hurtig, nem at bruge og frembringer skalpelskarpe kanter på alle typer knive”. Dette er den perfekte knivsliber til det almindelige dagligdagskøkken.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Chef’s Choice Knivsliber

Denne knivsliber er elektrisk og skiverne i sliberen er affjedrende, så den ikke kommer til at skade dine knive ved at slibe skævt eller slibe for meget af.

Maskinen har 3 slidser. 2 af dem har de samme funktioner til henholdsvis asiatiske og vestlige knive. Herudover har den 2 slibetrin. Trin 1 danner den rette vinkel på kniven (15 grader på asiatiske og 20 grader på vestlige). Trin 2 finsliber og polerer knivsægget, så det bliver skarpt og holdbart. Trin 2 kan også bruges til takkede knive.

Det særlige ved denne knivsliber er de diamantbelagte slibesten. Diamant er verdens hårdeste materiale og kan ikke blive varmt. Det ændrer derfor aldrig form og vil ikke ødelægge kniven.

Specifikationer – Chef’s Choice Knivsliber

 • Elektrisk knivsliber
 • 3 slidser og 2 trin
 • Diamantbelagte slibesten
 • Til både asiatiske og vestlige knive

Global G-45 keramisk strygestål – Premium (Bedst til professionelle)


Global G-45 keramisk strygestål – Premium (Bedst til professionelle)Set til: 800,00

Køb hos KitchenOne

I en test af knivslibere fra 2017 i avisen Politiken gives der udtryk for at professionelle kokke foretrækker strygestål, når de skal slibe knive. Det er en nem og hurtig både at slibe knivene på, når det skal gå hurtigt i det professionelle køkken. Det kræver dog, at man sætter sig ind i teknikken for ikke at ødelægge knivsæggen. Denne Global knivsliber beskrives som nem at arbejde med og sliber hverken for groft eller for fint.

Om Global G-45 keramisk strygestål

Strygestålet bruges til at rette knivsæggen op, samt slibe og skærpe. Det er vigtigt at holde kniven i den samme vinkel under hele slibningen for, at den ikke blive skæv. Den anbefalede vinkel til Globalknive er 10-15 grader. Keramiske strygestål, som dette fra Global, kan både rette kniven op og slibe den. Mens de konventionelle kun kan rette knivæggen op, så hvis man søger et strygestål, der kan begge dele, er det værd at være opmærksom på.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Da dette strygestål er keramisk er det også velegnet til knive af hårdt stål. Et konventionel strygestål kan risikere at slå små stykker af æggen på kniven.

Specifikationer – Global G-45 keramisk strygestål 

 • Keramisk strygestål
 • Materiale: stål
 • Længde: 36 cm
 • Tåler ikke opvaskemaskine

OBH Sharpx Knivsliber – Populær blandt forbrugere


OBH Sharpx Knivsliber – Populær blandt forbrugereSet til: 474,00

Køb hos KitchenOne

OBH Sharpx Knivsliber har opnået gode forbrugeranmeldelser, eksempelvis: ”Nu ligger der skarpe knive i skuffen”. Den er populær i børnefamilier, da den er nem at bruge i hverdagens køkkenudfoldelser. Den gør madlavningen effektiv og let, da man undgår irritationsmomenter over sløve knive. Madlavning skal ikke være stressfyldt, men være en kilde til hyggeligt samvær og afslapning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om OBH Sharpx Knivsliber

Denne elektriske knivsliber fra OBH Nordica har et stilrent design. Den indeholder et patenteret slibehjul med 20 keramiske stave, der giver et godt resultat hver gang. Slibehjulet er affjedret, så det automatisk justeres til de fleste slags knive. Man skal dog være opmærksom på, at den ikke egner sig til de savtakkede knive, som eksempelvis brødknive er.

Specifikationer – OBH Sharpx Knivsliber

 • Elektrisk knivsliber
 • Slibehjul med 20 keramiske stave
 • Slibningsvinkel på 40 grader
 • Passer ikke til savtakkede knive

MinoSharp MC 550 plus 3 vådslibere – japansk finesse


MinoSharp MC 550 plus 3 vådslibere – japansk finesseSet til: 362,00

Køb hos KitchenOne

Denne keramiske vådsliber fra MinoSharp anbefales af the engelske onlinemagasin The Telegraph, da den er nem at bruge og særligt god til både europæiske og japanske køkkenknive. Japanske knive har ofte meget smalle knivsæg og det er derfor vigtigt at have in mente, når man køber en knivsliber. Ikke alle knivslibere passer til alle knive. Hvis man vælger denne knivsliber, behøver man ikke at bekymre sig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Mio Sharp MC 550 plus 3 vådslibere 

Vådsliberen fra MinoSharp har 3 hjul med forskellige niveauer. Dette giver muligheden for at slibe selv den sløveste kniv, hvis man starter fra det groveste hjul og bevæger sig op til det fineste. Hjulene er hhv. grov, medium og fin. Det grove hjul retter knivsæggen op og sliber det skarpt, mens det fine pudser og giver en flot finish.

Når man bruger en vådsliber, vil man undgå, at knivæggen bliver varm og dermed ødelægger hærdningen af stålet. Det tager længere tid, men i sidste ende kan resultatet bliver bedre ved brug af en vådsliber.

Specifikationer – Mio Sharp MC 550 plus 3 vådslibere

 • Keramisk vådsliber
 • 3 hjul i forskellige niveauer – grov, medium og fin
 • Til alle symmetrisk knive
 • Kan bruges til europæiske og japanske knive

Testkilder der er brugt til denne guide

For at give dig den bedste og mest overskuelige oversigt er der indsamlet og gennemgået adskillige tests af basforstærkere i både ind- og udland. Kilderne er af høj kvalitet og med fokus på at gøre markedet gennemskueligt.

The Wirecutter

The Wirecutter er en produktanmeldelsesplatform, som er ejet af The New York Times Company. Siden fokuserer på at skrive detaljerede produktanmeldelser i forskellige kategorier. For at undgå bias bliver de ansatte hos The Wirecutter ikke informeret om hvilke kommissioner, de forskellige sider får – hvis de da overhovedet får nogen. Siden fokuserer særligt på produkter til hjemmet, elektronik og værktøj.

The Telegraph

The Telegraph er et prisvindende engelsk nyhedsmedie, som er synonymt med kvalitet, autoritet og troværdighed. Deres vision er at bringe journalistik af høj kvalitet til forbrugerne. The Telegraph udarbejder blandt andet tests og guides med fokus på troværdighed og gode kilder. Deres test af de bedste knivslibere er derfor brugt som inspiration til denne guide.

Politiken

Politiken er en dansk avis, der udgives af JP/Politikens hus. Avisen udkommer dagligt og driver også en netavis. Avisen har meget forskelligt indhold, både fagligt gennemarbejdet stof og mere humoristiske klummer og indlæg.

Politiken oplyser og guider danskerne om nyheder, kultur, sport og filosofiske emner på en relevant og faglig måde. I denne guide over test af knivslibere er Politiken blevet brugt som troværdig testkilde.

Hvordan vælges den bedste knivsliber?

At vælge den bedste knivsliber bestemmes ud fra hvilket behov du har. Skal det være hurtigt og effektiv at slibe knive, er det en god ide at have dette i baghovedet, når knivsliberen skal købes. Hvis man er professionel kok, vil der være andre krav, end til det almindelig familiekøkken.

Der er forskellige typer af knivslibere, som du kan læse mere om herunder. Alt efter hvilken type knivsliber, vil den dække specifikke behov.

Skærsliberen

En skærsliber er en professionel fagmand, som bruger slibemaskiner og andre redskaber til at slibe knive. Dette er en nem måde at få slebet sine knive på og du behøver ikke at være bange for, at det ikke bliver gjort ordentligt og i sidste ende kan ødelægge dine knive. Det tager dog længere tid, end hvis du gør det derhjemme og vil også koste mellem 50-60 kroner pr. kniv.

Strygestål

Strygestål, som er keramiske eller diamantbelagte, kan både skærpe og slibe en kniv. Hvis du køber en billigere konventionel udgave, vil den kun kunne bruges til at tilrette kniven. Det gode ved et strygestål er, at det er utrolig hurtigt, hvis du først har lært teknikken. Det kræver dog en smule tillæring, før du kan teknikken. Nogle tør ikke begive sig ud i det af frygt for at ødelægge deres fine knive.

Slibesten

Slibestenen er dog den sværeste teknik at tillære sig. Det tager lang tid at slibe en kniv på en slibesten, men når først du har lært det, kan den gøre kniven utrolig skarp. Det er den mest effektive måde at få de skarpeste knive. Dette vil typisk være et håndværk, som kokke tillærer sig. Ulempen er dog, at det er en tidskrævende proces, som der ikke altid er tid til i et travlt køkken.

Knivsliber

Der findes mange forskellige typer af knivslibere, som både er elektriske og som du blot kan trække kniven igennem. Disse findes til alle pengepunge og kan fås fra få hundrede kroner til flere tusinde kroner. Det er nemt at bruge en knivsliber, da du ikke behøver at være bange for at slibe knivsæggen skæv eller ødelægge den på anden måde. Denne type er god til blødere stål, men kan ikke klare meget hårde ståltyper. Hvis du vælger en knivsliber som disse, skal du være meget opmærksom på, om den har den rette vinkel til dine knive. Vinklen kan variere meget og hvis ikke den passer, vil du ødelægge kniven.

Hvad skal du vælge?

Det kan være en god ide både at have et strygestål og en knivsliber, også hvis du blot laver mad i et helt almindeligt køkken. Et strygestål retter knivsæggen ud, da der over tid vil komme små hakker og skævheder. Disse vil forsvinde, når du bruge strygestålet. For at få knivskarpe knive kræver det mere end blot strygestål og her kan det være en god ide at anskaffe sig en knivsliber eller slibesten. Her bliver der fjernet en lille smule stål, så kniven bliver skarp igen.

Slibestenen er klart det bedste valg for at gøre kniven så skarp som muligt. Ulempen ved denne metode er dog, at det er tidskrævende og en svær teknik at lære. Som almindelig hverdagskok er det ikke sikkert, at du vil investere tiden i dette. Hvis du derimod går op i madlavning og køkkenudstyr, vil dette være det bedste valg af slibemetode.

Ved at vælge en knivsliber får du en nem metode, der gør dine knive skarpe på få sekunder. Denne foretrækker mange i hverdagskøkkenet, da mange ved, at de får den brugt mere fremfor en slibesten.

I denne artikel har du nu fået en guide over de bedste knivslibere på markedet. Vi har undersøgt markedet for dig og samlet det hele. Du er dermed fri for at selv at skulle danne dig et overblik over de mange valgmuligheder. Herudover har du også fået viden om, hvilke knivslibere, der passer bedst til forskellige behov. Du er nu klar til selv at gå på jagt efter den perfekte knivsliber.

Læs også: Gør dine måltider mere spændende med nyt, flot bestik

Læs også: Billige knivslibere dur udgivet af politiken.dk

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

KORN 1000/6000 


KORN 1000 6000

 • En dobbeltsidet slibesten med 1000 og 6000 korn

Denne slibesten får gode anmeldelser hos den danske forhandler qknives.dk. Her skriver en glad bruger: ”Jeg er tilfreds, gummikanten og vinklen gør den nem at bruge og glider ikke rundt på bordet”. En anden bruger roser også slibestenen: ”Den vinkel der medfølger, gør den supernem og bruge”. Derfor anbefaler vi denne Korn 1000/6000 slibesten.

 

Om KORN 1000/6000:

Denne slibesten er næsten en nødvendighed at have. Den opfylder dit ønske om at bibeholde knivens gode kvalitet og skarphed over længere tid. Det er en dobbeltsidet slibesten med to forskellige funktioner, som alt i alt kan det samme. Husk på at slibestenen ikke kan reparere din kniv, hvis kniven har fået dybe revner i knivsæggen. Her er det bedst at gå til en professionel knivsliber.

Når du skal bruge denne knivsliber, bør du altid gøre den våd før brug. Den må gerne ligge i vand i 15 minutter. Den ene side på slibestenen er på 1000 kort. Det betyder, at denne side er til det grovere slibearbejde. Denne side kan du bruge til at rette din kniv til, hvis der er kommet en ujævnhed eller lignende.

Den anden side af stenen er på 6000 korn. Den er specielt egnet til at lægge den sidste finpudsning på slibningen. Hermed er kniven helt aldeles klar til brug og meget skarp igen. Målene på slibestenen er 18 x 6 x 3 cm. Med til slibestenen følger der en gummikant, en vinkel samt en bambusholder.

Udvalgte fordele ved KORN 1000/6000:

 • Dobbeltsidet slibesten med 1000 og 6000 korn
 • En gummikant medfølger
 • En vinkel til kniv medfølger
 • En bambusholder medfølger

KORN 1000/6000 vs. markedet:

Denne slibesten fås til ca. kr. 400. Alt efter evne og kvalitet kan slibere fås fra kr. 50 til over kr. 2.000. Derfor er dette en prisvenlig slibesten med gode funktioner, der gør, at du ikke går på kompromis med kvaliteten. Du kan nemt klare både det fine og det grove slibearbejde med denne slibesten.

Udvalgte specifikationer – KORN 1000/6000:

 • Længde: 18 cm
 • Bredde: 6 cm
 • Højde: 3 cm
 • Evne: 1000/6000 korn

ONYX elektrisk knivsliber 


ONYX elektrisk knivsliber – Den effektive knivsliberDenne effektive knivsliber er helt fantastisk og yderst nem at bruge. Da den er elektrisk, giver den dig helt skarpe knive på blot få sekunder. ONYX, som producerer knivsliberen, er kendt for deres innovative køkkenudstyr, som har fantastisk god holdbarhed, og som samtidig er yderst funktionsdygtigt. Det samme vil du opleve med denne elektriske knivsliber. 

Om ONYX elektrisk knivsliber 

ONYXTM har en vision om at skabe en udvidet oplevelse, når man laver mad. Når man laver mad, skal det være sjovt, nemt og let – og det kan det sagtens blive med det helt rigtige udstyr. 

Derfor har ONYX designet denne effektive knivsliber, der på kort tid giver dine knive et helt nyt liv. Denne elektriske knivsliber tager udgangspunkt i den klassiske slibesten, som sikrer lang levetid for dine knive. Fordelen ved denne knivsliber er blot, at den fungerer helt automatisk. Derfor er slibningen af dine knive nemt og hurtigt klaret. Knivsliberen er lavet i et elegant design og er meget karakteristisk med farverne rød og sort. ONYX knivsliberen anbefales som udgangspunkt til ONYX egne knive. 

Udvalgte specifikationer

 • Elektrisk knivsliber 
 • Sliber knivene på få sekunder 
 • Elegant design 
 • Farvekombination: Rød og sort 
 • Anbefalet til ONYX egne knive

FAQ

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en knivsliber?

Når du skal købe en knivsliber, så bør du først og fremmest overveje dens såkaldte ”grit”, som referer til størrelsen på slibepartiklerne inde i knivsliberen. Dertil bør du naturligvis også være opmærksom på, at knivsliberen størrelse passer dine knive, såvel som hvorvidt den skal være manuel eller elektrisk.

👍 Hvilken knivsliber er bedst at have i hjemmet?

Der er utroligt mange gode knivslibere på markedet, hvormed det kan være svært at udkåre ét enkelt produkt som det allerbedste. Et rigtig godt bud på den bedste knivsliber til brug i hjemmet er KORN 1000/6000, som har fået nogle utroligt gode og rosende anmeldelser med sig på vejen.

🤓 Er alle pull-through knivslibere dårlige for knivene?

Problemet med pull-through knivslibere er, at de har en tendens til at fjerne meget mere metal fra kniven, end egentlig er nødvendigt for at gøre den skarp. Dog er der stadig gode modeller på markedet, som du sagtens kan bruge til dine knive, uden at de tager for stor skade.

🤔 Virker knivslibere egentlig?

Ja, knivslibere virker, og de er generelt et essentielt redskab at have i køkkenet. Sløve knive kan være ganske farlige at arbejde med, hvormed det er en rigtig god ide at sørge for at slibe dine knive. Derfor er det oplagt at investere i en god og effektiv knivsliber.

Denne side er anmeldt af: Mike F. Frederiksen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar