Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Knivsliber test-guide: De 9 bedste knivslibere til køkkenet

Knivsliber test-guide: De 9 bedste knivslibere til køkkenet

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Kokkeentusiaster ved, at en skarp kniv er vigtig i køkkenet. En sløv kniv kan gøre forberedelsesarbejdet frustrerende og endda farligt, hvilket kan føre til fejl og ulykker. Men det kan være en udfordring at finde den rigtige knivsliber, da der findes så mange forskellige på markedet.

I denne artikel har vi gennemgået de 9 bedste knivslibere, og vurderet dem ud fra flere nøglefaktorer, herunder korntype, materiale, pris og bruger- og ekspertanmeldelser.

Vi har lavet arbejdet, så du kan springe den del over og fokusere på at vælge den rigtige knivsliber til dine behov. Med vores hjælp kan du sige farvel til sløve knive og goddag til problemfri tilberedning af måltider uden besvær.

Sidste ændring: 19. januar 2023

Vi har rykket Cibumic Knivsliber inkl. fod til outlet sektionen.

5 ting du skal overveje, før du køber knivslibere

 • Type

  Der findes forskellige typer knivslibere, herunder manuelle, elektriske, slibesten og strygestål. Manuelle knivslibere er relativt billige og fungerer godt til almindelige køkkenknive, men de er ikke den bedste løsning til dyre knive og kan desuden være trættende at bruge. Elektriske knivslibere er dyrere og kan hurtigt slibe knive, mens slibesten og strygestål kan give en skarp kant. Slibesten og strygestål kræver dog lidt erfaring, hvis de skal bruges effektivt. Slibesten findes i forskellige materialer og med forskellige grit (kornstørrelse), så det er vigtigt at vælge den rigtige. Slibesten kan bruges til at slibe eller polere sløve knive, så de får en fin kant. Strygestål er typisk lavet af stål og bruges af kokke og slagtere før og efter skæring. De hjælper med at holde knivene skarpe ved at rette bladets kant op.

 • Grit

  Grit henviser til, hvor ru eller glat kniven bliver, når den bliver slebet. Der findes forskellige niveauer af grit afhængigt af hvor meget metal, der fjernes fra kniven. En knivsliber med grov grit er velegnet til beskadigede knive, hvorimod en knivsliber med medium grit er god til at slibe sløve knive, der ikke er beskadiget. Endelig kan en knivsliber med fin grit bruges til at forfine knives skarphed.

 • Materiale

  Der findes knivslibere i diamant, keramik, stål, japansk vandsten, arkansas sten og natursten. Knivslibere med diamant er hårde og kan gøre knive meget skarpe, men kan også slide bladet hurtigere ned. Keramiske knivslibere er også hårde og kan gøre dine knive skarpe, men de sliber ikke lige så godt som dem af diamant, hvilket til gengæld betyder, at de ikke slider bladet så hurtigt. Knivslibere i stål skærper ikke kniven, men finpudser kanten og fjerner ujævnheder for at glatte kniven og bringe den tilbage til oprindelig tilstand. Japanske vandsten er blødere end mange andre materialer, og så er de skånsomme mod kniven. Du skal dog huske at sætte dem i blød før brug. Knivslibere af arkansas sten er opkaldt efter novaculit, der udvindes i Arkansas’ stenbrud. Knivslibere af natursten varierer i hårdhed, men generelt for dem er, at du skal bruge en del kræfter for at få god effekt.

 • Pris

  De dyreste knivslibere er elektriske og koster omkring 1.500 kr. Normalvis har de justerbare vinkler og er lavet af diamant, hvilket gør dem robuste og langtidsholdbare. Billigere modeller er typisk manuelle og kan koste helt ned til omkring 100 kr.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Bruger- og ekspertanmeldelser kan være nyttige, når du køber en knivsliber. Brugeranmeldelser kan give et indblik i fordelene og ulemperne ved et produkt samt hvor nemt eller svært, det er at bruge. Ekspertanmeldelser kan derimod give en mere dybdegående forståelse af en knivslibers ydeevne og muligheder. Vi har derfor både inkluderet bruger- og ekspertanmeldelser i vores oversigt, så du på nemmeste vis kan lave et godt køb.

Vores favorit knivslibere

ONYX™ 4i1 knivsliber

Udvalgt af Bomagasinet Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Grain knivsliber 2000/5000

Bedst til alle knivtyper Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Diamant Strygestål

Bedst til knive med høj HRC Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Sanding Knivslibersæt, 5 sten
Lager

Sanding Knivslibersæt, 5 sten

Bedste alsidige valg Gå til bedste pris
579 Kr. hos Østjysk Hunting & Outdoor
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris I samarbejde med Pricerunner
579 Kr. hos Østjysk Hunting & Outdoor
Lager
Chef’s Choice Knivsliber
Lager

Chef’s Choice Knivsliber

Bedste premiumvalg Gå til bedste pris
1.429 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Global G-45 keramisk strygestål
Lager

Global G-45 keramisk strygestål

Bedste professionelle valg Gå til bedste pris
499 Kr. hos Kitchentime DK
Læs vores anmeldelse
Lager
MinoSharp MC 550 plus 3 vådsliber
Lager

MinoSharp MC 550 plus 3 vådsliber

Bedste brugervenlige valg Gå til bedste pris
239 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Miyabi Toishi Pro knife sharpener
Lager

Miyabi Toishi Pro knife sharpener

Bedste valg til japanske knive Gå til bedste pris
359 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Stelton Rig-Tig Slide-IT knivsliber
Lager

Stelton Rig-Tig Slide-IT knivsliber

Bedste budgetvalg Gå til bedste pris
218 Kr. hos Nordic Nest DK
Læs vores anmeldelse
Lager

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Udvalgt af Bomagasinet test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ONYX™ 4i1 knivsliber
knivsliberen til alt fra brødkniv til køkkensaks

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX™ 4i1 knivsliber:

 • Alsidig 4-i-1 slibemaskine
 • Praktisk og langtidsholdbart design
 • 100 dages returret

Grunde til at købe

 • Let og behagelig at bruge
 • Fremstillet af holdbare materialer
 • Godt greb
 • Lavere prisklasse

Grunde til at undgå

 • Ikke elektrisk

Med den smarte 4i1 knivsliber fra ONYX kan du let få skarpe knive til køkkenarbejdet. Det er tilmed en af de billigere modeller, da det ikke er en elektrisk knivsliber. Dog kan du slibe alle dine redskaber inklusiv køkkensaksen nemt og hurtigt med den manuelle knivsliber. 

Derfor anbefaler vi ONYX™ 4i1 knivsliber

Detaljer

 • 3 knivslidser og 1 sakseslidse
 • Strygestål: Diamant, wolfram og keramik.

Brugerne er glade for ONYX, hvilket tydeligt ses på deres Trustpilot. Knivsliberen er til dig, der vil have en billig løsning, som ikke går ned på kvalitet. Modellen kan det, den skal kunne, og leverer ganske fine resultater. Derudover har den et godt greb og 4 forskellige slibeslidser.

Mere om ONYX™ 4i1 knivsliber

Knivsliberen er udviklet til at passe til køkkenserien fra ONYX, hvor du også kan få et helt knivsæt. Designet er enkelt og ergonomisk, og knivene kan slibes med enten diamant, wolfram eller keramik alt efter hvilket strygestål, du foretrækker.

Har du eksempelvis japanske knive, er det mest effektivt med keramisk- eller diamantstrygestål, da det kan ordne æggen på det hårde stål.

Bedst til alle knivtyper test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Grain knivsliber 2000/5000
god slibesten til et knivskarpt finish

Dagens bedste priser og tilbud på Grain knivsliber 2000/5000:

 • Selve slibestenen kommer med en gummikant
 • Inkluderet bambusholder
 • Fremstillet med vinkel for lettere slibning

Grunde til at købe

 • Dobbeltsidet slibesten korn 2000/5000
 • Nem at benytte
 • Giver knive et flot finish
 • Bambusholder er inkluderet

Grunde til at undgå

 • Skal være i vand i 15-20 minutter inden brug

Hvis du vil give dine knive det ultimative finish, er Grain 2000/5000 fra Grinding Stone et godt valg, som du vil blive glad for i længden.

Derfor anbefaler vi Grain 2000/5000

Detaljer

 • Brand: Grinding Stone
 • Antal slibesider: 2
 • Længde: 18 cm
 • Bredde: 6 cm
 • Højde: 3 cm
 • Gummikant, vinkel og bambus holder medfølger

Grain 2000/5000 har to forskellige sider, du kan bruge til slibe din kniv, hvor den ene er mere finkornet. Inden slibning er det dog vigtigt, at slibestenen ligger i vand i 15-20 minutter for optimalt resultat. 

Når du køber knivsliberen får du en vinkel med, så du nemmere kan slibe din kniv.

 

Mere om Grain knivsliber 2000/5000

Modellen har en gummikant på slibestenen, som er med til give bedre kontrol over processen. 

Bedst til knive med høj HRC test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Diamant Strygestål
elegant design og høj kvalitet

Dagens bedste priser og tilbud på Diamant Strygestål:

 • Fremstillet af diamantjern af høj kvalitet
 • Hurtig slibning med langvarig skarphed
 • Ideel til knive med høj HRC

Grunde til at købe

 • Skarpe og langtidsholdbare resultater
 • Behagelig at bruge
 • Godt design
 • Robust og nem at bruge

Grunde til at undgå

 • Kræver lidt erfaring

Hvis du leder efter en knivsliber i et stilrent design med ibenholt træ, er Diamant Strygestål et oplagt bud. Modellen er en af vores klare favoritter på grund af den høje kvalitet, elegancen og ydeevnen, der altid sikrer skarpe knive i køkkenet. 

Derfor anbefaler vi Diamant Strygestål

Detaljer

 • Længde: 36 cm
 • Af kvalitets jern og mørkt ibenholt træ

Nogle knive er produceret med høj HRC, hvilket indikerer stålhårdheden, som modellen her er oplagt til hurtigt og effektivt at slibe. 

Den fylder tilmed heller ikke meget i skufferne eller i skabet.

 

Mere om Diamant Strygestål

Detaljer

 • Længde: 36 cm
 • Af kvalitets jern og mørkt ibenholt træ
Bedste alsidige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Sanding Knivslibersæt, 5 sten
nem og sikker løsning

Dagens bedste priser og tilbud på Sanding Knivslibersæt, 5 sten:

 • Multifunktionelt 5-stens knivslibesystem
 • Fremstillet af kraftig polymer
 • Designet til køkken, udendørs og hobby

Grunde til at købe

 • Hurtig slibning af knive
 • Simpel at bruge
 • Smart boks medfølger, så du kan holde styr på alle delene

Grunde til at undgå

 • Det kan være svært at få et godt greb

Sanding Knivslibersæt med 5 sten fra Lansky er et knivslibersæt, der særligt roses for at være nemt og sikkert at bruge, hvilket ses på Google Shopping, hvor det får 4,4/5 stjerner.

Derfor anbefaler vi Lansky Slibesæt

Detaljer

 • Brand: Lansky
 • Antal slibesten: 5 (ekstra grov, en grov, en medium, en fin og en ultra fin slibesten)
 • Slibeolie inkluderet

Med slibesættet fra Lansky får du 5 forskellige sten, som hurtigt sliber dine knive. De medfølgende slibesten er alle farvekoordineret, så du ved hvilket korn, du sliber med.

Du får en ekstra grov, en grov, en medium, en fin og en ultra fin slibesten med korn på hhv. 70, 120, 280, 600 og 1000. Du har derfor gode muligheder for at få selv de sløveste knive til at blive skarpe igen.

Mere om Sanding Knivslibersæt, 5 sten

Detaljer

 • Brand: Lansky
 • Antal slibesten: 5 (ekstra grov, en grov, en medium, en fin og en ultra fin slibesten)
 • Slibeolie inkluderet
Bedste premiumvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Chef’s Choice Knivsliber
elektrisk knivsliber med affjedring

Dagens bedste priser og tilbud på Chef’s Choice Knivsliber:

 • Sikrer præcis slibning på hele kanten
 • Tre sæt ridser til slibning
 • Høj fleksibilitet

Grunde til at købe

 • Brugervenlig
 • Diamantbelagte slibesten
 • Tilpasset både vestlige- og asiatiske knive
 • Fokus på funktionalitet

Grunde til at undgå

 • Højere prisklasse
 • Ikke støjsvag

Den elektriske knivsliber fra Chef’s Choice er kåret som favorit hos The Wirecutter grundet evnen til at lave skarpe kanter nemt og hurtigt. De beskriver produktet som: ”En knivsliber man kan regne med, som er hurtig, nem at bruge og frembringer skalpelskarpe kanter på alle typer knive”. Modellen er oplagt til det almindelige dagligdagskøkken.

Derfor anbefaler vi Chef’s Choice Knivsliber

Detaljer

 • Elektrisk knivsliber
 • 3 slidser og 2 trin
 • Diamantbelagte slibesten
 • Til både asiatiske og vestlige knive

Knivsliberen er elektrisk, og skiverne er affjedrende, så den ikke skader knivene ved at slibe skævt eller for meget.

Maskinen har 3 slidser, hvor 2 af dem har samme funktioner til henholdsvis asiatiske og vestlige knive. Herudover har den 2 slibetrin, hvor trin 1 danner den rette vinkel på kniven (15 grader på asiatiske og 20 grader på vestlige). Trin 2 finsliber og polerer derimod knivsægget, så det bliver skarpt og holdbart. Trin 2 kan også bruges til takkede knive.

Det særlige ved knivsliberen er de diamantbelagte slibesten, der aldrig ændrer form og potentielt kan ødelægge kniven.

Mere om Chef’s Choice Knivsliber

Detaljer

 • Elektrisk knivsliber
 • 3 slidser og 2 trin
 • Diamantbelagte slibesten
 • Til både asiatiske og vestlige knive
Bedste professionelle valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Global G-45 keramisk strygestål
knivsliber til knive af hårdt stål

 • 4,7/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Global G-45 keramisk strygestål:

 • Professionel kvalitet
 • Bevarer en skarp kant ved daglig brug
 • Skærper efter et par hurtige træk

Grunde til at købe

 • Nem at arbejde med
 • Keramisk materiale
 • Holdbar og stærk konstruktion

Grunde til at undgå

 • Kan ikke gå i opvaskemaskinen
 • Kræver lidt øvelse

I en test af knivslibere fra 2017 i Politiken gives der udtryk for, at professionelle kokke foretrækker strygestål, når de skal slibe knive. Det er en nem og hurtig måde at slibe knive på, når det skal gå stærkt.

Mere om Global G-45 keramisk strygestål

Detaljer

 • Keramisk strygestål
 • Længde: 36 cm
 • Tåler ikke opvaskemaskine

Strygestålet bruges til at rette knivæggen op samt at slibe og skærpe. Keramiske strygestål kan både rette kniven op og slibe den, mens konventionelle kun retter knivæggen op.

Strygestålet fra Global er keramisk og derfor velegnet til knive af hårdt stål, hvorimod normale strygestål potentielt kan slå små stykker af æggen af.

Bedste brugervenlige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

MinoSharp MC 550 plus 3 vådsliber
japansk finesse

 • Anbefalet af The Telepragh
 • 4,7/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på MinoSharp MC 550 plus 3 vådsliber:

 • Kan slibe alle symmetriske knive
 • Tre farvekodede slibeskiver
 • Brugervenlig, håndholdt slibemaskine

Grunde til at købe

 • God til både europæiske og japanske knive
 • Vådsliberen holder knivæggen kold
 • Sikker at anvende
 • Japansk kvalitet

Grunde til at undgå

 • Sliber ikke savtakkede knive

Den keramiske vådsliber fra MinoSharp anbefales af det engelske onlinemagasin, The Telegraph, da den er nem at bruge og god til både europæiske og japanske køkkenknive. Japanske knive har ofte meget smalle knivsæg, og det er derfor vigtigt at have in mente, når du køber en knivsliber. Ikke alle knivslibere passer til alle knive, men hvis du vælger denne knivsliber, behøver du ikke at bekymre dig.

Derfor anbefaler vi Mio Sharp MC 550 plus 3 vådsliber

Detaljer

 • Materiale: Keramisk
 • 3 hjul i forskellige niveauer – grov, medium og fin
 • Til alle symmetrisk knive
 • Kan bruges til europæiske og japanske knive

Vådsliberen fra MinoSharp har 3 hjul med forskellige niveauer, som giver muligheden for at slibe selv den sløveste kniv, hvis man starter fra det groveste hjul og bevæger sig op til det fineste. Hjulene er hhv. grov, medium og fin. Det grove hjul retter knivsæggen op og sliber det skarpt, mens det fine pudser og giver et flot finish.

Når man bruger en vådsliber, skal du undgå, at knivæggen bliver varm og dermed ødelægger hærdningen af stålet. Det tager længere tid, men i sidste ende kan resultatet bliver bedre.

Mere om MinoSharp MC 550 plus 3 vådsliber

Detaljer

 • Materiale: Keramisk
 • 3 hjul i forskellige niveauer – grov, medium og fin
 • Til alle symmetrisk knive
 • Kan bruges til europæiske og japanske knive
Bedste valg til japanske knive test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Miyabi Toishi Pro knife sharpener
meget knivsliber for pengene

 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Miyabi Toishi Pro knife sharpener:

 • Ideel til kvalitetsblade
 • Udstyret med en keramisk og diamantskive
 • Komfortabelt silikonehåndtag

Grunde til at købe

 • Har nemt ved at gøre knive skarpe
 • Komfortabel og nem at bruge
 • Egner sig godt til både højre- og venstrehåndede
 • Sikker at bruge

Grunde til at undgå

 • Designet specifikt til vinklen på japanske knive

Toishi Pro knife sharpener fra Miyabi er en vellidt knivsliber af forbrugerne.

På Google Shopping har modellen fået 4,5/5 stjerner, og på Amazon.com har den fået 4,3/5 stjerner, hvor de fleste af kommentarerne er positive.

Derfor anbefaler vi Toishi Pro knife sharpener

Detaljer

 • Brand: Miyabi
 • 2 slibehjul
 • Længde: 21 cm
 • Bredde: 6,8 cm
 • Højde: 4,2 cm

Knivsliberen er nem at betjene, fordi slibevinklen allerede er forudindstillet, når du benytter den til at gøre dine knive skarpe. Den er også sikker at benytte på grund af det smarte design.

Nogle knivslibere på markedet er ikke så nemme at bruge venstrehåndede, men det problem løser Toshi Pro, da den egner sig godt til både højrehåndede og venstrehåndede.

Mere om Miyabi Toishi Pro knife sharpener

Detaljer

 • Brand: Miyabi
 • 2 slibehjul
 • Længde: 21 cm
 • Bredde: 6,8 cm
 • Højde: 4,2 cm
Bedste budgetvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Stelton Rig-Tig Slide-IT knivsliber:

 • Praktisk trekantet form
 • Komfortabel korkoverflade
 • Indbyggede slibemoduler

Grunde til at købe

 • Let at slibe
 • Ligger godt i hånden
 • Prisbillig
 • Sliber hurtigt knivene

Grunde til at undgå

 • Mindre holdbar sammenlignet med andre modeller

Rig-Tig Slide-IT fra Stelton er en simpel knivsliber, hvor du hurtigt kan få dine køkkenknive skarpe igen. Det er anbefalet, at du blot trækker dine knive igennem den grove sliber 3-4 gange og derefter den fine 1-3 gange.

Derfor anbefaler vi Stelton Rig-Tig Slide-II knivsliber 15cm

Detaljer

 • Brand: Stelton
 • Materiale: Kork
 • Både groft og fint slibemodul
 • Højde: 6,2 cm
 • Bredde: 6 cm
 • Længde: 15 cm

Slide-It er praktisk med 2 slibemoduler og fremstillet primært i kork. 

Modellen er blandt de billigere modeller på markedet, så hvis du ikke har de store krav til design og variation, kan Slide-It være det gode økonomiske valg for dig.

Mere om Stelton Rig-Tig Slide-IT knivsliber

Detaljer

 • Brand: Stelton
 • Materiale: Kork
 • Både groft og fint slibemodul
 • Højde: 6,2 cm
 • Bredde: 6 cm
 • Længde: 15 cm

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte knivslibere

Se hele tabellen

Se 3 tidligere anmeldte produkter

Cibumic Knivsliber inkl. fod - høj brugervenlighed til en god pris

OBH Sharpx - elektrisk knivsliber, der tilpasser sig knivtypen

ONYX elektrisk knivsliber 

FAQ

Hvilken knivsliber er bedst at have i hjemmet?
Der er mange gode knivslibere på markedet, hvilket gør det svært at udkåre ét enkelt produkt som det allerbedste. Et godt bud på en god knivsliber til brug i hjemmet er dog KORN 1000/6000, som har fået positive anmeldelser.
Hvad bør jeg være opmærksom op, når jeg skal købe en knivsliber?
Når du skal købe en knivsliber, bør du først og fremmest overveje den såkaldte ”grit”, som referer til kornstørrelsen på knivsliberen. Dertil bør du også overveje, om knivsliberen størrelsesmæssigt passer til dine knive samt, om den skal være manuel eller elektrisk.
Er alle pull-through knivslibere dårlige for knivene?
Problemet med pull-through knivslibere er, at de har en tendens til at fjerne mere metal fra kniven end egentlig nødvendigt for at gøre den skarp. Dog er der stadig gode modeller på markedet, som du sagtens kan bruge til dine knive, uden de tager for meget skade.
Virker knivslibere overhovedet?
Ja, knivslibere virker. Sløve knive kan være farlige at arbejde med, hvilket gør knivslibere til brugbare redskaber.

Hvordan vælges den bedste knivsliber?

Valg af den bedste knivsliber bør bestemmes ud fra hvilket behov, du har. Er du en professionel kok, er der andre krav end til det almindelige familiekøkken.

Der er forskellige typer knivslibere, som du kan læse mere om herunder. Alt efter hvilken type knivsliber, du kigger på, dækker den specifikke behov.

Skærsliberen

En skærsliber er en professionel fagmand, som bruger slibemaskiner og andre redskaber til at slibe knive. Det er en nem måde at få slebet sine knive på, men det tager dog længere tid, end hvis du gør det derhjemme. Derudover koster det ca. 50-60 kroner pr. kniv.

Strygestål

Strygestål, som enten er keramisk- eller diamantbelagt, kan både skærpe og slibe en kniv. Hvis du køber en billigere model, kan den kun bruges til at tilrette kniven. Det gode ved et strygestål er, at det går hurtigt, hvis du først har lært teknikken, selvom det dog kræver en smule tålmodighed i starten.

Slibesten

Slibestenen er den sværeste teknik at lære, og det tager lang tid at slibe en kniv på den måde. Når du først har lært det, kan det dog gøre kniven virkelig skarp. Det er den mest effektive måde at få de skarpeste knive på, og det er typisk et håndværk, som kokke tillærer sig. Ulempen er, at det er en tidskrævende proces, der ikke altid er tid til i et travlt køkken.

Knivsliber

Der findes mange forskellige typer knivslibere, både elektriske og manuelle, hvor du blot “trækker” kniven igennem. Det er nemt at bruge en knivsliber, da du ikke behøver at være bange for at slibe knivsæggen skæv eller ødelægge den på anden vis. Typen er oplagt til blødere stål og kan ikke klare hårde ståltyper. Hvis du vælger en knivsliber, skal du være opmærksom på, om den har den rette vinkel til dine knive. Vinklen kan variere markant, og hvis ikke den passer, kan du ødelægge kniven.

Hvad skal du vælge?

Det kan være en god ide både at have et strygestål og en knivsliber, også hvis du blot laver mad i et almindeligt køkken. Et strygestål retter knivsæggen ud, da der over tid uundgåeligt kommer små hakker og skævheder, som forsvinder, når du bruge strygestålet. For at få helt skarpe knive kræver det dog mere end blot strygestål, og her kan det være en god ide at anskaffe dig en knivsliber eller slibesten, hvor en lille smule stål fjernes, så kniven bliver skarp igen.

Slibestenen er det bedste valg for at gøre kniven så skarp som muligt. Ulempen ved metoden er dog, at det er tidskrævende og en svær teknik at lære. Som almindelig hverdagskok er det ikke sikkert, at du vil investere tiden, men hvis du derimod går op i madlavning og køkkenudstyr, er det den bedste slibemetode.

Læs også: Billige knivslibere dur udgivet af politiken.dk

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

The Wirecutter

The Wirecutter er en produktanmeldelsesplatform, som er ejet af The New York Times Company. Siden fokuserer på at skrive detaljerede produktanmeldelser i forskellige kategorier. For at undgå bias bliver de ansatte hos The Wirecutter ikke informeret om hvilke kommissioner, de forskellige sider får – hvis de da overhovedet får nogen. Siden fokuserer særligt på produkter til hjemmet, elektronik og værktøj.

Anmeldelsen blev fundet: 3. december 2020
Du kan læse hele anmeldelsen her.

The Telegraph

The Telegraph er et prisvindende engelsk nyhedsmedie, som er synonymt med kvalitet, autoritet og troværdighed. Deres vision er at bringe journalistik af høj kvalitet til forbrugerne. The Telegraph udarbejder blandt andet tests og guides med fokus på troværdighed og gode kilder. Deres test af de bedste knivslibere er derfor brugt som inspiration til denne guide.

Anmeldelsen blev fundet: 16.februar 2021
Du kan læse hele anmeldelsen her.

Politiken

Politiken er en dansk avis, der udgives af JP/Politikens hus. Avisen udkommer dagligt og driver også en netavis. Avisen har meget forskelligt indhold, både fagligt gennemarbejdet stof og mere humoristiske klummer og indlæg.

Politiken oplyser og guider danskerne om nyheder, kultur, sport og filosofiske emner på en relevant og faglig måde. I denne guide over test af knivslibere er Politiken blevet brugt som troværdig testkilde.

Anmeldelsen blev fundet: 21.november 2017
Du kan læse hele anmeldelsen her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping gør det muligt at søge efter og sammenligne priser på varer, som ligger på online shoppingwebsteder. Google Shopping samler også alle brugeranmeldelser.

Der er samlet mere end 400 brugeranmeldelser af slibesættet Sanding Set With 5 Stones.

Du kan se anmeldelserne her

Toishi Pro knife sharpener er også at finde på Google Shopping.

Du kan se anmeldelserne her

Amazon

Amazon er en af giganterne indenfor internethandel, og brugere kan finde næsten alt, hvad hjertet begærer på siden.

Det er på Amazon muligt at anmelde de produkter, som brugeren har købt fra siden. Det har mere end 100 brugere gjort med Toishi Pro knife sharpener.

Du kan se anmeldelserne her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme