Et godt knivsæt er uundværligt i køkkenet, og meget fordrende for glæden ved at lave god og sund mad. Det er desuden en oplagt gaveidé til hende eller ham der netop er flyttet hjemmefra, eller som for første gang skal ud og have et rigtig godt sæt knive.

Vi har besøgt en række butikker og undersøgt udvalget, hvilket har ført til 9 anbefalinger. Vi har fundet knivsæt i en række forskellige prisklasser, og fælles for dem alle er at der medfølger en god universal kokkekniv samt 2-4 forskellige tilbehørsknive. Der er med andre ord noget for enhver smag og pengepung.

Se alle knivsættene herunder:

Qknives The Complete set – de bedste knive på markedet hvis man sammenligner på både pris og kvalitet

Køb knivsættet fra Qknives her!

Derfor anbefaler vi Qknives ”The Complete set”: Sættet består af 6 knive, som alle stammer fra Qknives ”Original Series”. Knivene er alle samme lavet af samme høje kvalitetsmaterialer og smedet efter damascus metoden.

I sættet får du 6 knive, så du kan klare alle tænkelige udskæringsopgaver du bliver udsat for i et køkken. Selve sættet består af én kokkekniv, én nakiri kniv, én santoku kniv, én brødkniv samt én kort og én lang urtekniv.

Om: The Complete set er lavet af høj kvalitets carbon-stål og er smedet i 67 lag. Selve skæfterne på knivene er lavet i vandafvisende pakketræ, hvilket gør dem utrolig slidstærke og derudover gør at de er utrolig gode, at arbejde med i køkkenet selvom man har våde hænder.

Når du skal vælge et knivsæt er det ligeledes vigtigt at kende hårdheden på stålet som knivbladene er lavet i. Hårdheden betegnes ud fra den anerkendte Rockwell skala (HRC). Alle knivene i QKnives Original Series har en HRC på 62 efter skalaen. Normale europæiske knive ligger normalvis i omegnen af midt 50’erne i skalaen, og derfor ligger knivsættet fra QKnives i den høje del af skalaen. Kort sagt betyder det, at knivene holder deres skarphed i lang tid og du behøver derfor ikke at slibe dem særlig ofte.

Et par anmeldelser af Qknives knive lyder:

Kan kun sende mine varmeste anbefalinger til holdet bag Qknives for enestående produkter i høj kvalitet til en (vanvittig) god pris.”

Og

”Super fed service og lækre produkter. Bestilling og forsendelse har været perfekt. Har købt 3 knive hos Qknives og jeg nyder hver gang jeg tager knivene frem og bruger dem. Kan kun anbefale.”

 • 6 knive: kokkekniv, nakiri kniv, santoku kniv, brødkniv, lang urtekniv, kort urtekniv
 • 67 lags stål smedet efter damascus metoden
 • 62 HRC efter Rockwell skalaen
 • Vandafvisende skæfte i pakkatræ
 • 5/5 stjerner på Trustpilot

Elite – knivsættet til personen der vil have det bedste

Elite Knivsæt

Derfor anbefaler vi Elite knivsættet: Elite knivsættet i 5 dele, består af japanske knive fra den ekstremt populære Elite serie.

De 5 dele består af Gyuto kniven (som du kan læse meget mere om her!), filet kniv, grøntsags kniv, universalkniv og en urtekniv. Så du har alt hvad du skal bruge i køkkenet.

Om: Elite knivsættet er foldet af 37 lag stål med en hamret overflade af klingen, som hedder Tschime.

De 37 lag japansk VG-10 damaskus stål, er behandlet på en måde så smukke åretegninger fremtræder, det ligner og er et unikt kunstværk på hvert enkel kniv.

Tsuchime designet er en traditionel japansk metode at fremstille knive på. Det giver fornemmelsen af den håndsmedede japanske kniv, samt et virkelig lækkert udtryk i klingen. De små fordybninger i klinken er medvirkende til at fødevare ikke klæber sig fast.

Det damasceret stål har en hårdhed på 60HrC, som er lidt højere end den mere gennemsnitlige hårdhed på 57HrC. Hårdheden er med til at holde knivsbladet skarpt i længere tid, hvorfor kniven ikke skal slibes ofte.

Det japanske knivsstål VG-10 er testvindende og rost til skyerne. Det bedste indenfor rustfrie knive.

 • 5 knive: (Gyuto) kokkekniv, grøntsagskniv, filet kniv, universalkniv, urtekniv
 • VG-10 stål

Se pris på Elite knivsættet hos Cibumic.dk

Yaxell Ran – knivsættet til madentusiasten

Yaxell’s Ran-serie er storebror til Zen-serien, som er bedst i test hos Aftonbladet. Knivsættet er perfekt til madentusiasten.
Derfor anbefaler vi Yaxell Ran knivsættet: Yaxell omfavner den japanske funktionalitet og simplicitet i denne knivserie, der har fået navnet “嵐”, som udtales “Ran”. Serien er fra 2006, og du får således et moderne knivsæt i en særdeles høj kvalitet. Ran er storebror til Zen-serien, der klarer sig godt i test, og deres egenskaber minder meget om hinanden. Knivsættet er til den seriøse madentusiast, som ønsker et komplet knivsæt i samme serie.

Om: Yaxell Ran-knivsættet er lavet af damaskus stål, som er foldet i 69 lag og har gennemgået en hærdningsproces, der giver stålet en hårdhed på 61 HrC. Hårdheden er vigtig for knivsættets skarphed, som betyder at du nemt kan skære, partere, filetere og hakke.

Håndtaget er lavet af micarta, som er et syntetisk materiale der efterligner strukturen i træ. I forhold til træ er dette en mere hygiejnisk løsning, da der ikke kan sætte sig madrester og andet snavs i åbninger og sprækker.

Med til knivsættet får du en flot knivblok i bøgetræ, en urtekniv med bladlængde på 8 centimeter, en santoku kniv med bladlængde på 12,5 centimeter, en kødkniv med bladlængde på 18 centimeter, en kokkekniv med bladlængde på 20 centimeter og en brødkniv med bladlængde på 23 centimeter.

 • 5 knive: Kokkekniv, urtekniv, santoku kniv, kødkniv, brødkniv
 • VG-10 stål
 • Ran-serien består af mange forskellige knive

Se pris på Yaxell Ran knivsættet hos hw-homeware

Voodoo – sjovt knivsæt med 5 knive

Voodoo-Knivsaet
Dette er det originale Voodoo-knivsæt, designet af Raffaele og produceret af CSB Commodities, Inc. Det er et sjovt sæt til køkkenbordet, og det fås i rød og sort.
Derfor anbefaler vi Voodoo knivsættet: Dette knivsæt er det perfekte køb til spasmageren, der samler på sjove og finurlige objekter til hjemmet. I tidernes løb er der lavet mange kopier af netop dette knivsæt, men dette er altså det originale Voodoo-sæt designet af Raffaele og produceret af CSB Commodities, Inc. Knivsættet er lavet af rustfrit stål i en blanding af molybdæn og vanadium, som er skarpere og mere slidstærkt end almindeligt rustfrit stål. Du får hele 5 knive i dette sæt, så alt i alt er det et rigtig godt begyndersæt.

Om: Voodoo er et sjovt knivsæt bestående af en holder af ABS-plast, formet som en mand der står oprejst. Han “holder” de 5 medfølgende knive med kroppen, og alle knivene sidder sikkert og godt i hver sit gennemsigtige hylster. Der er altså ingen fare for at du ved et uheld skærer dig på knivbladene bag holderen, da de alle er skærmet af.

I sættet får du et godt udvalg af knive, og der medfølger således både en kokkekniv, en brødkniv, en forskærerkniv, en urtekniv og en grøntsagskniv. I alt 5 knive.

 • 5 knive: Kokkekniv, brødkniv, forskærerkniv, urtekniv og grøntsagskniv
 • Molybdæn og vanadium stål
 • Nemme at rengøre
 • Originalt Voodoo-knivsæt

Se pris på Voodoo knivsættet hos Coolstuff

Fiskars Edge knivsæt –  5 knive og knivblok

Fiskars-Edge-Knivsaet
Fiskars Edge knivsættet er et stilrent og billigt knivsæt i en høj kvalitet.
Derfor anbefaler vi Fiskars Edge knivsættet: Fiskars er kendt for at producere billige køkkenredskaber i en god kvalitet, og dette knivsæt med tilhørende knivblok er ingen undtagelse. Fiskars Edge knivsættet får rigtig flotte bedømmelser hos Amazon i Tyskland, hvor 72 forbrugere giver knivene 5 ud af 5 stjerner. Sættet er perfekt til førstegangskøberen, da der er en kniv til ethvert behov, fra brødkniv til stor kokkekniv.

Om: Fiskars Edge knivsættet består af 5 knive: Urtekniv på 8 cm, Tomatkniv på 13 cm, Brødkniv på 23 cm, Stor kokkekniv på 19 cm og en Santokukniv på 17 cm. Knivbladene er fremstillet af japansk stål og har en hårdhed på 53 HrC. Knivene er belagt med en slip-let PFTE-belægning, og tåler maskinopvask. Rigtig godt sæt til dig der netop er flyttet hjemmefra, eller blot ønsker dig et godt og billigt knivsæt.

 • 5 knive: Kokkekniv, Santokukniv, Tomatknit, Urtekniv og Brødkniv
 • Hårdhed: 53 HrC
 • Kan gå i opvaskemaskinen
 • Slip-let PFTE-belægning
 • Japansk stål
 • Inkl. knivblok der både kan stå og hænge

Se pris på Fiskars Edge knivsættet hos KitchenOne

SABATIER Knifeset 3 stk

Derfor anbefaler vi Sabatier Knifteset: Dette knivsæt fra Sabatier kommer med de mest essentielle knive, man har brug for i et velfungerende køkken. Dermed er der gode muligheder for dig der søger en homogen samling af knive, da du kan få lige den type du ønsker. Sabatier er et rigtig godt udgangspunkt, hvis du ønsker at samle på disse knive, da knivsættet indeholder de mest brugte knive i det danske køkken: Den klassiske kokkekniv, en urtekniv og en universalkniv. Knivsættet er lavet af japansk stål og kendt for den gode balance og det robuste design. Alt i alt et rigtig godt knivsæt til dig der er seriøs med madlavningen og godt vil eksperimentere i køkkenet.

 • 3 knive: Santokukniv, kokkekniv og grøntsagskniv
 • Japansk rustfrit stål (CROMOVA 18)

Se pris på Sabatier Knifeset hos Skousen

Jamie Oliver T1 – fornuftigt knivsæt med 3 dele til begynderen

Jamie-Oliver-T1-Knivsaet
Jamie Oliver T1 er et billigt knivsæt bestående af 3 knive: Kokkekniv, universalkniv og urtekniv. Kort sagt de 3 knive, du har mest brug for i køkkenet.

Derfor anbefaler vi Jamie Oliver T1 knivsættet: Knivsættet fra Jamie Oliver er et perfekt startsæt til ham eller hende, der lige er flyttet hjemmefra. Det består af de 3 mest brugte knive i det danske køkken: En kokkekniv, en universalkniv og en urtekniv. Designet er enkelt og nemt at holde rent, og du kan endda putte knivene i opvaskemaskinen. Vi anbefaler dog altid at du vasker knivene i hånden, da de slides af at komme i opvaskemaskinen.

Om: Den folkekære TV-personlighed Jamie Oliver har i mange år slået på tromme for at god mad ikke behøver at være dyrt eller svært at lave. I årene der er gået er hans TV-optræden blevet til en hel serie af køkkenudstyr, som altsammen fås til overkommelige priser. Nøjagtigt i Jamie Olivers ånd. Knivsættet er selvfølgelig ingen undtagelse, og selvom de er lavet af japansk stål fås sættet til under 1.000 kroner.

I dette knivsæt får du en 19 centimeter kokkekniv, en 15 centimeter universalkniv og en lille urtekniv på 11 centimeter.

 • 3 knive: Kokkekniv, universalkniv og urtekniv
 • Japansk stål

Se pris på Jamie Oliver T1 knivsættet hos Whiteaway

Victorinox knivsæt – 3 flotte knive med træskæfte

Victorinox-Knivsaet
Victorinox knivsættet består af to kokkeknive og en pyntekniv, alle med træskæfte og knivblad i DAUPHINOX stål.

Derfor anbefaler vi Victorinox knivsættet: Det ekstremt højtydende, skarpe og lækre knivsæt fra Victorinox er i en god kvalitet, som gør knivene velegnede til dig der sætter pris på god madlavning. Victorinox knive får utroligt mange flotte anmeldelser på nettet, eksempelvis på Amazon, hvor mere end 4.000 forbrugere har givet deres knive særdeles positive anmeldelser. Træskæftet er ergonomisk udformet og nemt at holde om, ligesom knivens balance vurderes at være på professionelt niveau.

Om: Det lækre knivsæt er fremstillet af Victorinox, der har mere end et århundrede med knivfremstilling bag sig. Karl Elsener, grundlæggeren af Victorinox, står blandt andet bag de populære scweizer-lommeknive brugt i den Schweiziske hær og kopieret af et utal af producenter verden over.

Skæftet på dette knivsæt er udskåret af rosentræ og knivbladene er fremstillet af DAUPHINOX stål. Knivsættet rummer i alt tre knive: 22 cm kokkekniv, 19 cm kokkekniv og en 12 cm pyntekniv.

 • Knivblade af DAUPHINOX stål
 • Træskæfte af rosentræ
 • Hårdhed: 55 HrC
 • Knivbladenes længder: 12, 19 og 22 cm

Se pris på Victorinox Knivsæt hos Wupti

Tojiro Flash knivsæt – luksuriøse knive til entusiasten

Tojiro-Flash-Knivsaet
Tojiro Flash knivsættet er et fantastisk lækkert og luksuriøst knivsæt, der leveres i en smuk sort gaveæske.

Derfor anbefaler vi Tojiro Flash knivsættet: Japanerne er kendt vidt og bredt for at fremstille usammenligneligt skarpe knive i en uhørt høj kvalitet. I den amerikanske webshop Everten er der næsten udelukkende 5-stjerners anmeldelser af Tojiro Flash knivene, ligesom der hos Amazon i Tyskland er en række positive anmeldelser af selvsamme knive. Tojiro Flash knivsættet er til dig der arbejder med finere madlavning, og du vil opleve at knivbladene glider let og ubesværet igennem alle råvarer.

Om: Tojiro Flash knivsættet leveres i en flot sort gaveæske, som bærer producentens logo. Sættet består af en kokkekniv på 21 cm, en pyntekniv på 13 cm og en pyntekniv på 9 cm. Tojiro Flash knivbladet er fremstillet med 63 lag stål, og skæftet er af typen “micarta”. Knivene er særdeles velegnede til stort set alle opgaver, bortset fra arbejde med ben og frosne fødevarer, hvor du risikerer at det utroligt skarpe knivblad ødelægges. Dette knivsæt forventes at holde hele livet, men er naturligvis en større investering, så det anbefales udelukkende at indkøbe dette knivsæt til den absolutte entusiast.

Se pris på Tojiro Flash knivsættet hos Wupti

Scanpan Classic knivsæt – 3 knive i tyskproduceret stål

Scanpan-Classic-Knivsaet
Scanpan Classic knivene er fremstillet i Danmark af tysk produceret stål, og roses for at være i høj kvalitet.

Derfor anbefaler vi Scanpan Classic knivsættet: Scanpan er dansk, og derfor er alt deres køkkenudstyr også rettet mod de skandinaviske køkkener. Ikke desto mindre har Scanpan efterhånden en stor eksport, og i udlandet vækker Classic-knivene stor begejstring. Hos KitchenwareDirect er der eksempelvis samlet 50 anmeldelser fra tilfredse forbrugere, der roser knivene for at være skarpe og i en god kvalitet.

Om: Scanpan Classic knivsættet består af tre knive: Kokkekniv på 20 cm, Forskærerkniv på 20 cm og en Urtekniv på 9 cm. Knivene er fremstillet af tysk produceret stål, og har et rundt og ergonomisk håndtag, der sikrer en god balance og vægtfordeling mellem knivbladet og skæftet.

 • 3 knive: Kokkekniv, Forskærerkniv og Urtekniv
 • Tyskproduceret rustfrit stål

Se pris på Scanpan Classic knivsættet hos KopK

Stelton Pure Black – stilrent sort knivsæt

Stelton-Pure-Black-Knivsaet
Stelton Pure Black er et sofistikeret og stilrent knivsæt, fremstillet ud af ét stykke stål med matsort belægning.

Derfor anbefaler vi Stelton Pure Black knivsættet: Stelton er kendt for at producere køkkenudstyr i en god kvalitet, og de står bag flere klassiske design ikoner. Blandt andet Stelton termokanden, der har været kendt i årtier efterhånden. Hos Amazon i Tyskland får flere af knivene meget gode anmeldelser, hvilket gør knivene til et oplagt førstegangskøb grundet den fornuftige pris.

Om: Stelton Pure Black knivsættet består af: Stor kokkekniv, brødkniv og urtekniv. Pure Black-serien er, som navnet antyder, belagt med en 100% matsort belægning, og knivene er produceret ud af ét stykke stål, så du får en flydende overgang fra knivblad til skæfte. De yderste 5 mm af knivæggen er i rent stål, så de kan stadig slibes uden risiko for at belægningen får skrammer eller ridser. Knivene er superflotte, og kan med fordel hænges på en magnetskinne.

 • 3 knive: Kokkekniv, brødkniv og urtekniv
 • Matsort belægning
 • Fremstillet ud af ét stykke stål
 • Nemme at rengøre

Se pris på Stelton Pure Black knivsættet hos KitchenOne

Når man kigger efter køkkenknive er det også vigtigt, at man præsenterer sine knive ordentligt med nogle stilfulde knivmagneter.

Se vores artikel om: Testoversigt: Her er de 5 bedste knivslibere

Se også vores artikel om knivmagneter her.

Denne side er anmeldt af: Nina N. Jespersen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar