Ligesom der findes et væld af forskellige knive, så findes der ligeså mange knivblokke at vælge imellem. 

Knivblokken skal helst være funktionel, så det er nemt at kaste sig over madlavningen, men den må også gerne være flot, så du har lyst til at have den stående fremme. Så hvordan forener man det praktiske med et fedt design?

Her på Redaktionen har vi fundet otte knivblokke, som vi har udvalgt på baggrund af udseende og funktionalitet. 

Vi præsenterer dig for knivblokkene, så du kan vælge den, der passer bedst til dit køkken og dine ønsker til redskabet. På listen kan du blandt andet finde vores favorit, den budgetvenlige variant og det luksuriøse valg.

Gode overvejelser inden du køber knivblok:

 • Placering: Har du god plads på køkkenbordet til at have knivblokken stående eller er det bedst med én, der kan hænges op på væggen? Eller foretrækker du at have knivene i skuffen?
 • Design: Hvor mange knive skal du have plads til? Hvilken størrelse har de? Knivblokkene har forskellig indretning indeni, så det er godt at have din knivsamling i tankerne, når du vælger, så der er plads til dem alle.
 • Udseende: Har du et industrielt køkken, hvor alt er minimalistisk og rustfrit stål? Eller har du et romantisk køkken fyldt med træ? Du kan få knivblokke af mange forskellige typer, så du kan finde dén, der passer bedst ind i din indretning.
 • Plads: Bor du i en 2-værelses lejlighed med begrænset bordplads eller har du et stort køkken med kogeø? Pladsen i dit køkken kan i nogle tilfælde begrænse dig i udvalget af knivblokke, så det er vigtigt at have det med i tankerne.

 

Qknives Stor Knivblok – ekstra opbevaring til knive i mørkt akacietræ

Redaktionens anbefaling


Med en flot lækker og mørk finish vil den store knivblok fra Qknives opfylde de flestes behov for opbevaring af knive. Det er en større model med plads til 8 knive i forskellige størrelser inklusiv plads til knivsliber og saks. Den optager en del plads, men den er elegant og står sikkert på overfladen med 4 gummifødder.

 • Fremstillet i mørkt akacietræ, der passer ind i ethvert køkken
 • Med 4 gummifødder for bedre stabilitet
 • Plads til 8 knive, knivsliber og en saks

Redaktionens vurdering 

Vi anbefaler Qknives Stor Knivblok til enhver, der gerne vil spare plads i skuffer og skabe og i stedet have deres gode køkkenknive lige ved hånden.

Med ekstra plads til flere knive, kan du opbevare alle dine køkkenknive i én knivholder sammen med din knivsliber og saks. Det giver mere plads i køkkenet, hvor det samtidigt bringer det flotte mørke akacietræ ind i din indretning i hjemmet.

Fordele

 • Plads til knive af forskellig størrelse
 • Står sikkert og stabilt på bordet
 • Med et stilet design i træ
Ulemper

 • Optager mere plads på køkkenbordet end andre modeller

Det skal du vide, før du køber Qknives Stor Knivblok

Med ekstra opbevaringsplads til alle dine knive

Det særlige ved Qknives Stor Knivblok er, at det er en af de største knivblokke i oversigten. Det giver god plads til alle dine knive, så de er samlet ét sted i køkkenet.

I alt er der plads til 8 knive i forskellige størrelser inklusiv din knivsliber og saks. Du behøver derfor ikke gå gennem skufferne efter den rigtige kniv, når du har dem til at stå i den store knivblok.

Har du ikke så meget bordplads, kan knivblokken fra Qknives blive for stor til dit køkken. Overvej derfor, om du har pladsen til at stille den store model på køkkenbordet.

Elegant og stabilt valg

Selvom Qknives Stor Knivblok er en større model, så står den sikkert på bordet. Knivblokken er fremstillet af ægte mørkt akacietræ, der giver den en samlet vægt på 3 kg. Træet er en flot tilføjelse til ethvert køkken, hvor den mørke og varme farve vil gøre sig godt.

Sammen med 4 gummifødder sørger tyngden for, at knivblokken ikke rykker sig, når du tager en kniv ud. Det gør den sikker at have til at stå på bordet, når du vil lave mad.

Specifikationer:

 • Antal knive: 8
 • Materiale: Akacietræ
 • Vægt: 3 kg

Se pris på den Q Kniveshos (Produktet er udgået)


Andersen Furniture Knivliste

Vores favorit


Andersen Furniture Knivliste – Vores favorit

Vi har udvalgt knivlisten fra Andersen Furniture som vores favorit. Det har vi, fordi den har et elegant og tidløst udseende, der ikke går af mode. Den er 32 cm lang og har plads til fem knive, så det er en super løsning til at have dine knive inden for rækkevidde. 

Plads til alle slags knive

Med knivmagneten er det ikke vigtigt, hvilket knivsæt du har. Holderen er en lang magnet på 32 cm, der giver dig plads til at hænge 4-5 knive alt efter hvilken størrelse, de har. Det giver dig frihed til at sammensætte de knive, du bruger mest, uden at løbe tør for plads til en bestemt størrelse. 

Magneten er kraftig og holder godt fast i dine knive, selvom de kun hænger på en del af bladet. En af de helt store fordele ved en knivmagnet i forhold til en knivblok er også, at den holder dine knive skarpe længere. Fordi æggen ikke skal sættes i en holder, kommer den ikke til at køre langs træet. Det holder kniven skarp og klar, så du hurtigt kan gribe fat i den, når du skal hakke og skære. 

Tidløst og moderne design

I øjeblikket ser vi mange hjem, hvor træ får lov til at dominere indretningen. Derfor er det en oplagt forlængelse af trenden at have en knivmagnet, der også er i træ. Den kraftige magnet er omkranset af lyst egetræ, der falder flot og diskret ind i omgivelserne. 

Samtidig er det også et super fint afbræk til et mere industrielt køkken, hvor rustfrit stål fylder meget på farveskalaen. Så kan knivblokken bringe lidt varme og farve ind i køkkenet uden at fylde for meget for øjet. 

Udover det smukke og diskrete udseende, er knivblokken også et godt valg for dig, der gerne vil gøre rengøringen så nemt som muligt. I modsætning til en traditionel knivblok med hullerne til knivene, der kan være bøvlede at gøre rent, kan den hurtigt tørres over med en fugtig klud. Der er heller ikke nogen kringelkroge, der skal skrubbes, når knivholderen skal gøres hovedrent. Derfor er den et praktisk valg til en travl hverdag.

Fordele

 • Elegant, tidløst design
 • Kraftig magnet
 • Holder knivene skarpe
 • Nem daglig rengøring
 • Frigør plads på køkkenbordet
Ulemper

 • Knivene hænger fremme hele tiden

Udvalgte specifikationer:

 • Knivliste i egetræ
 • Indbygget magnet
 • 32 cm lang
 • Plads til 4-5 knive

Se pris på den Andersen Furniture Knivlistehos KitchenOne


Dorre Hugo Knivholder 

Det budgetvenlige valg


Dorre Hugo Knivholder – Det budgetvenlige valg

Dorre Hugo knivholderen er en elegant magnetisk holder, du stiller på køkkenbordet. Det er et budgetvenligt valg, hvor du får rigtig meget for pengene. Her kan du opbevare fem knive på en god og skånsom måde.

Stor magnetisk overflade

Hele overfladen på knivblokken fra Dorre er magnetisk. Det giver dig en stor overflade at have dine knive på, så du behøver ikke være præcis, når du placerer dem. Der er plads til fem knive alt efter knivenes størrelse.

Den store overflade gør det til en skånsom måde at opbevare dine knive på. Det er skånsomt, fordi knivbladet ikke skal køre langs noget, når du sætter kniven på.

Det beskytter kniven fra at bøje og blive skæv, så den holder sig skarpe og i topkvalitet længst muligt. Derudover er det også en ekstra sikring for dine fingerspidser, der ikke kan komme til at røre ved knivsæggen, efter du har slebet knivene med en slibesten.

Bærdygtige materialer og et elegant design

Knivmagneten er fremstillet i bæredygtigt bambus i en diskret lys farve. Det er en særdeles elegant løsning på en knivblok, der skal stå på bordet. Den falder nemt ind i omgivelserne, specielt i et nordisk, minimalistisk køkken, men den kan give lidt varme og karakter til et industrielt køkken. 

Selvom der er god plads til knive på holderen, fylder den ikke meget i sig selv. Hvis du stiller den langs med væggen, vil den ikke fylde det store på køkkenbordet. Derfor tager den ikke plads fra din madlavning. Det er også et godt alternativ til en knivblok, der skal hænge på væggen, hvis du for eksempel har en fristående kogeø eller ikke har vægplads nok. 

Fordele

 • Elegant design
 • Skånsom opbevaring
 • God pris
Ulemper

 

 • Magneten kunne være lidt stærkere

Udvalgte specifikationer:

 • Magnetisk knivholder
 • Fremstille i bæredygtigt bambus
 • Plads til fem knive
 • Skal stå på køkkenbordet

Se pris på den Dorre Hugo Knivholder hos KitchenOne


Kasumi Magnetisk knivblok 

Premium valg


Kasumi Magnetisk knivblok – Premiumvalg

Den magnetiske knivblok er en stilren holder, der skal stå på køkkenbordet. Den har en magnetisk yderside, hvor der er plads til at sætte seks knive i forskellige størrelser. Designet er skånsomt for knivene, der holder sig skarpe længere.

Unikt design

Magnetiske knivblokke findes efterhånden i mange udgaver, men det er ikke tit, at knivene skal sættes uden på blokken, som de skal i dette tilfælde. 

Holderen har plads til seks knive: to små, to mellemstore og to store knive. Derfor er det altså en fordel at have et fuldendt knivsæt, hvor du har knive af alle størrelse. Når du har vænnet dig til knivenes placering på knivblokken, er det en effektiv måde at opbevare dem på. Fordi knivene skal sidde på de samme pladser hver gang, lærer du hurtigt, hvilken kniv du skal gribe fat i hvornår, mens du laver mad. 

Det er en særdeles skånsom måde at opbevare dine knive på. Det er skånsomt, fordi knivene ikke skal køre langs en overflade og derfor ikke blive sløve lige så hurtigt. Derudover er det også en god løsning, fordi hele knivbladet sidder på holderen, så du ikke risikerer at skære dig på æggen. 

Udover det unikke design, er det en elegant og tidløs løsning på knivopbevaring. Holderen er lavet i mat, sort plastik med lækre, bløde kanter. Overfladen gør den nem at gøre rent og udseendet gør den alsidig og passer godt i de fleste køkkener. 

Fordele

 • Enkelt og elegant design
 • Plads til seks knive
 • Skånsom opbevaring
Ulemper

 • Høj pris
 • Knivene skal have bestemte størrelser

Udvalgte specifikationer:

 • Magnetisk knivblok
 • Knive sidder fast uden på blokken
 • Plads til seks knive
 • Lavet i mat, sort plastik

Se pris på den Kasumi Magnetisk knivblok hos (Produktet er udgået)


Dorre Universal knivholder – knivblok med børster


Dorre Universal knivblok – god værdi for pengeneDen universelle knivblok fra Dorre er til dig, der gerne selv vil bestemme, hvordan knivene skal placeres. Den elegante, sorte holder er det mest budgetvenlige valg på vores liste, så den er det oplagte valg, hvis du vil have en funktionel og stilren holder, der ikke sprænger budgettet.

Fri placering af knive

Når du har en universel knivblok, er det ikke nødvendigt at have et fuldendt knivsæt, der består af en stor kniv, to mellemstore og to små eller lignende. Holderen har ikke nogen foruddefinerede huller, hvor det kun er en bestemt type knive, der passer i. Det giver dig frihed til at udvælge dine favoritknive og have plads til dem alle uanset størrelse. 

Inde i holderen er der en masse tynde plaststrå, der flytter sig og giver plads til knivene, når du sætter dem ned. Der er en perfekt mængde strå i, der nemt viger for kniven, men samtidig holder godt fast i den, så den ikke står usikkert og er i risiko for at vælte holderen. 

Du kan også have plads til saks og strygestål i holderen, så du kan have det hele samlet. 

Elegant design, der nemt gøres rent

Holderen har et stilfuldt og elegant design i sort plastik. Det er et diskret udseende, der passer ind i de fleste køkkener, fordi den ikke påkalder sig opmærksomhed. 

Derudover er den et oplagt valg, hvis du altid frygter at gøre knivblokken rent. Plaststråene kan nemt tages ud og så kan holderen lægges i blød i varmt sæbevand uden at tage skade. Det gør den månedlige hovedrengøring hurtigt overstået.

Fordele

 • Passer til alle knive
 • Elegant og stilrent udseende
 • God pris
Ulemper

 • Høje knive kan stikke lidt ud af toppen

Udvalgte specifikationer:

 • Universel knivblok
 • Fås i sort

Se pris på den Dorre Universal knivblok hos KitchenOne


Satake Kuro Magnetisk Knivholder – elegant knivmagnet


Satake Kuro Magnetisk Knivholder – elegant knivmagnetDen magnetiske knivholder fra Satake er et super alsidigt valg. Det er den, fordi du har mere end én mulighed for placering af knivblokken. Vi er også vilde med den, da den ikke er en helt almindelig knivblok, men har et karakteristisk og unikt udseende, der skiller den ud fra mængden. 

Unikt udseende

Knivholderen fra Satake er ikke knivmagnet, som du kender dem. Den har et mere rustikt udseende end den klassiske knivblok, men det har samtidig en enorm elegance over sig. Holderen er lavet i lyst træ og har en let brændt overflade, der giver den karakter. 

Skal knivmagneten stå på køkkenbordet, holdes den oppe af en buet stang i rustfrit stål. Skal den hænges på væggen, er det to små skruer, der holder den på plads. På den måde fylder det praktiske aspekt ikke meget i forhold til designet, der får lov til at skinne. 

Knivmagneten har en stor overflade at hænge dine knive på. Det giver en optimal beskyttelse af knivsæggen, der ikke hænger frit og risikerer at bøje eller at du skærer dig på den. 

Vælg selv placering

Det giver en enorm frihed at vælge Kuro knivblokken, da den ikke kun har én placeringsmulighed. Når du køber den, kan du vælge om du vil have den op og hænge på væggen eller om du hellere vil have den stående på køkkenbordet. 

På den måde kan du frigøre plads på bordpladen, hvis du skal bruge god plads til madlavningen. Omvendt kan du have knivene lige ved hånden, hvis du skal hakke og snitte på en kogeø, der ikke er omringet af vægge. 

Samtidig er det også en knivblok, du kan have i mange år, selv hvis du flytter, fordi du kan skifte mening, hvis du pludselig foretrækker den anden placeringsmulighed. Så skulle du ombestemme dig, behøver du ikke på udkig efter en ny knivblok.

Fordele

 • Flere placeringsmuligheder
 • Kraftig og stor magnet
 • Unikt udseende
Ulemper

 • Høj pris

Udvalgte specifikationer:

 • Magnetisk knivholder
 • Plads til fem knive
 • Kan hænge på væggen eller stå på bordet

Se pris på den Satake Kuro Magnetisk Knivholder hos KitchenOne


Continenta Knivblok – klassisk og smuk knivblok i træ


Continenta Knivblok – klassisk og smuk knivblokContinenta knivblokken er en klassisk knivblok, hvor knivene sættes i fra toppen. Det er en smuk knivblok, der er fremstillet i rødbrunt akacietræ, hvor der ikke er gået på kompromis med noget. 

Plads til fem knive

Knivblokken fra Continenta er den type knivblok, der har udskårne huller, som du sætter knivene ned i oppefra. Der er lavet plads til fem knive af forskellige størrelser, så alle dine bedste knive kan være der. Du kan også have plads til dit strygestål og køkkensaksen i holderen, så du har det hele samlet ét sted. 

Knivene kan være op til 25 cm lange uden at stikke op af toppen af hullerne, så selv dine store kokkeknive kan snildt være der. 

Når du sætter knivene ned i blokken, rører æggen ikke ved siden af hullerne, da knivene skal hænge på skaftet. Derfor er det en skånsom måde at opbevare din knive på, så de holder sig skarpere længere. 

Materialer i høj kvalitet

Der er på ingen måde indgået nogle kompromisser, når det kommer til udseendet af knivblokken. 

Den er fremstillet i smukt akacietræ i en rødbrun farve. Der er givet plads til, at træets naturlige udseende kan træde frem. Det er ikke overbehandlet, så de naturlige årer forsvinder. Det giver den et smukt og organisk udseende med lidt farvespil.

Knivblokken står solidt på køkkenbordet og flytter sig ikke så nemt. Det er en fordel, hvis du har tunge knive, da den ikke bliver tynget af knivenes vægt. Det sikrer, at den ikke vælter, når du tager en kniv ud, eller hvis du kun har knive i den ene side af holderen.

Fordele

 • Plads til mange knive
 • Sløver ikke knivene
 • Smukke materialer
Ulemper

 • Har forudbestemte huller, så knivene skal have bestemte størrelser

Udvalgte specifikationer:

 • Fremstillet i rødbrunt akacietræ
 • Plads til frem knive, saks og strygestål
 • Passer til op til 25 cm lange knive

Se pris på den Continenta Knivblok hos KitchenOne


Eva Solo Nordic Kitchen Knivblok – til dig, der vil have nem rengøring


Eva Solo Nordic Kitchen Knivblok – til dig, der vil have nem rengøringKnivblokken fra Eva Solo er designet med nordisk minimalisme i tankerne. Det er en stilren udgave af den klassiske knivblok, hvor du sætter knivene i fra toppen. Den er hurtig at gøre rent, så den gør din hverdag nemmere. 

Minimalistisk design

Knivholderen er en del af Eva Solos Nordic Kitchen serie. Serien er udviklet med særlig tanke på den skandinaviske/nordiske indretningsstil med diskrete farver og elegant design.

Den er formet som en træstub, hvor hullerne til knivene er skåret ud som en stjerne. Det giver dig plads til otte knive, hvor du selv bestemmer størrelsen. 

Ydersiden af knivblokken er sort og har ingen kanter, hvor der kan sætte sig støv og mados. Til hverdag kan du hurtigt tørre blokken af med en fugtig klud. 

Kernen er lavet af lyst træ, der kigger frem fra holderens top og bund. Det mest unikke ved denne knivholder er, at hullerne er skåret helt igennem den. Det betyder, at du ikke skal fiske gamle brødkrummer ud af holderen, fordi de er faldet helt igennem.

Nem rengøring

De gennemgående huller giver dig også en fordel, når det kommer til rengøring. Fordi hulleren er skåret helt igennem, kan du nemmere komme til at gøre dem rent, da du kan komme ind fra begge ender. 

Hele knivholderen er lavet i ét stykke, så der er ingen skjulte kanter eller samlinger, hvor der kan gemme sig støv og bakterier. Når du skal gøre den grundigt rent, kan du lægge den i blød eller lade sæbevandet løbe igennem.

Fordele

 • Plads til mange knive
 • Nem rengøring
 • Nordisk og minimalistisk design
Ulemper

 • Mellemhøj pris

Udvalgte specifikationer:

 • Plads til otte knive
 • Udskæringer går hele vejen igennem holderen
 • Kerne af lyst træ, der er malet sort udenpå

Se pris på den Eva Solo Nordic Kitchen Knivblok hos KitchenOne


Zone Singles Knivblok – når du vil have god plads til knivene


Zone Singles Knivblok – når du vil have god plads til kniveneKnivblokken fra Zone har plads til mange knive og du vælger selv, hvilke knive du vil have plads til. Den har et enkelt design, der passer ind i det fleste køkkener og som gør det dejligt nemt at gøre den ren. 

Funktionel knivblok med god plads

Knivblokken er universel, hvilket giver dig god plads til alle dine knive. Du behøver ikke have en række bestemte knive for at de passer, men kan frit placere dine yndlingsknive i holderen. Knivene bliver holdt på plads af en masse tynde plaststrå, der samler sig sammen om kniven og holder den sikkert fast. 

Denne knivblok er også den største her på listen, der har plads til flest knive. Derfor er den et oplagt valg til dig, hvis du har en stor samling knive eller har mange af den samme størrelse, som du skal have plads til. 

Enkelt design

Knivholderen har et elegant og stilrent design, der passer ind i de fleste køkkener. Den er lavet i sort plastik og har ingen kanter eller samlinger, der kan samle sig bakterier i. Derfor er den super nem at gøre rent. Til hverdag kan du tørre ydersiden af med en fugtig klud, og når du skal rengøre indersiden, kan du lægge den i blød i varmt sæbevand. 

Designet gør også, at det er en knivholder, som du har i mange år, da den ikke går af mode igen. Den falder diskret ind i omgivelserne og påkalder sig ikke en masse opmærksomhed. Derudover passer den stilmæssigt godt ind i flere forskellige slags køkkener, hvad end du har et industrielt køkken eller et af træ.

Fordele

 • Passer til alle knive
 • Fri placering af knivene
 • Enkelt og tidløst design
 • Nem rengøring
Ulemper

 • Høje knive kan stikke lidt ud i toppen

Udvalgte specifikationer:

 • Universel knivblok
 • Plaststrå indeni tilpasser sig knivene
 • Sort plastikskal, der nemt tørres af

Se pris på den Storkenæb Rose Clair hos KitchenOne


Gode råd til valg af knivblok

Når du skal købe ny knivblok, er der en række behov, der påvirker din beslutning. Nogle af dem er du måske meget bevidst om såsom pris og udseende, men der er også andre overvejelser at gøre sig. 

Type: til bordet, væggen eller skuffen?

I mange tilfælde er det udformningen på dit køkken, der afgør, hvilken type knivblok der er en den rette for dig. 

Hvis du har et køkken med masser af bordplads, kan det være, det ikke er så vigtigt for dig, hvis knivblokken tager lidt af din arbejdsplads. Omvendt kan det være, du har et lille køkken, hvor det er bedst at hænge knivblokken op på væggen. Hvis du har masser af skuffeplads til overs, kan du få en knivblok til skuffen.

I andre tilfælde er det din proces, når du laver mad, der afgør valget mellem de forskellige knivblokke. Hvis du kun laver mad engang imellem, foretrækker du måske at pakke knivene lidt væk. Bruger du derimod flere forskellige knive hver eneste dag, kan det være en fordel at have dem indenfor kort rækkevidde. 

Hvilke knive har du?

Det er ikke kun det ydre udseende, der kan spille ind i valget af knivblok. Den måde som knivene passer ind i knivblokken på, kan også påvirke dit valg i både positiv og negativ retning.

Er du professionel- eller amatørkok og har et væld af forskellige knive? Så kan du med fordel gå efter en knivblok med plads til mange knive, hvor det ikke er nødvendigt at have bestemte typer, for at de passer. 

Har du købt et godt, fuldendt sæt af knive, kan det være fint med den type knivblok, der har forudbestemte huller, fordi du er godt dækket ind med én af hver kniv. Har du derimod flere at samme type kniv, kan du have fordel af en universel knivholder.

Derfor er det en god idé at have din knivsamling i tankerne, når du skal på udkig, så du ikke står med en kniv tilovers, der ikke kan få en plads. 

Læs mere her.


Sådan holder du din knivblok ren

Knivblokken er tit en overset del af hovedrengøringen i køkkenet. Dit fokus ligger formentlig mere på, hvordan du holder dine knive skarpe og tænker ikke på, at vedligeholdet af knivblokken også spiller ind i knivenes renhed og levetid. 

Hvis du sætter knive, der ikke er helt rene eller tørre, i din knivblok, kan du skabe et godt miljø nede i hullerne, til at bakterier og mug kan gro. Hvis det er tilfældet, får du disse bakterier på knivene og på din mad, så det er en dum idé at lade der gå for længe mellem rengøringen. 

Du skal helst rengøre din knivblok grundigt én gang om måneden eller oftere, hvis du bruger knivene meget. Jo oftere du rengør den, jo nemmere bliver det at gøre den ren hver gang. 

Sådan rengør du din knivblok

Først skridt er naturligvis at tage knivene ud af knivblokken. Du kan bruge muligheden for at gøre alle knivene grundigt rene – også de knive, som du ikke har lige så ofte fat i. Hvis du rengør knivblokken, men ikke knivene, er du lige vidt.

Vend knivblokken på hovedet, så du får løsnet alle krummer, der ligger i bunden af hullerne. Har du stædige krummer, der ikke vil ud, kan du banke lidt på bunden eller bruge en piberenser til at komme ind i alle huller og ryste dem løs.

Når du har fået de værste krummer ud, skal du vaske knivblokken med vand og sæbe. Hvis din knivholder er lavet af et materiale, der kan tåle det, kan du med fordel lægge den i blød et stykke tid. Hvis din knivblok er lavet af et mere sart materiale, er det bedst at skrubbe med vand og sæbe på en piberenser og ikke lægge den i blød. Sørg også for at skrubbe ydersiden grundigt.

Skyl knivblokken godt med vand, så sæbevandet skylles ud. Efter en grundig vask, skal knivblokken desinficeres. Du kan vælge at bruge blegemiddel, hvid eddike eller brintoverilte. Bland lidt mildt blegemiddel eller hvid eddike op med vand og lad blandingen virke i et minuts tid. Når det har haft tid til at trække et øjeblik, er det vigtigt at skylle knivblokken grundigt med vand, så der ikke sidder rester af desinficeringsmiddel nogen steder.

Når du har rengjort knivblokken, er det vigtigt at give den god tid til at tørre. Stil knivblokken på hovedet ovenpå en ren overflade eller et viskestykke og lad den stå, indtil den er helt tør. Det er vigtigt, at den tørrer helt, inden du sætter knivene tilbage i holderen, for ellers kan overskydende vand ikke slippe ud og så kan der gro bakterier i hullerne. Hvis du ikke har tid til at vente på at den tørrer af sig selv, kan du bruge en hårtørrer eller blæser til at fremskynde processen. 

Knivlister og knivholdere skal rengøres på samme måde, men her er fordelen, at de ikke har huller, hvor der kan gemme sig krummer og som skal skures med en børste. Derfor kan du forkorte rengøringsprocessen lidt med sådan en type knivholder.

Læs mere her.


Så ofte bør du slibe dine knive

Vi forveksler ofte det at stryge kniven med at slibe den, men det er ikke det samme. 

Knive har en række små “tænder” på æggen, som bliver skæve over tid, når du bruger kniven. Når du stryger kniven, retter du tænderne op, så de bliver lige igen. Når du sliber kniven, fjerner du et lag metal, så den får en ny, frisk række tænder, der er klar til at hakke og skære. 

Alt efter hvor ofte du bruger knivene, kan det være nok at slibe dem et par gange om året. Bruger du dem hver dag, kan det være nødvendigt at slibe dem oftere. Du kan med fordel bruge strygestålet oftere og i nogle tilfælde er det smart at bruge det efter hver gang, du har brugt kniven. 

Hvis du vil passe godt på din kniv mellem slibning, kan du med fordel vaske knivene i hånden, da de ikke har godt af varmen og vandtrykket i opvaskemaskinen. Brug også den rigtige kniv til det rigtige formål, da det slider meget på kniven, hvis du for eksempel bruger en tynd japansk kniv som kødøkse. Læs mere her.


FAQ

🤩 Hvordan vælger man en knivblok?

Når du skal vælge en ny knivblok, skal du tænke på knivblokkens type, hvor mange knive du har og hvor den skal placeres. Skal den hænge på væggen, ligge i skuffen eller stå på bordet? Skal den have plads til et fuldendt knivsæt eller flere knive med samme størrelse? Endelig kan knivblokkens udseende spille ind i dit valg.

🤔 Er knivblokke gode for knivene?

Ved de fleste knivblokke hænger kniven på skaftet og rører ikke ved knivsæggen. Derfor sløver de ikke på knivene og holder dem beskyttet mod snavs og mados. Knivblokken kan dog være udsat for bakterier og mug i hullerne, så det er vigtigt at gøre den grundigt rent med jævne mellemrum.

🧐 Hvor ofte skal man rengøre en knivblok?

Du skal gøre knivblokken grundigt rent cirka én gang om måneden. Rengør den med sæbevand, desinficer den med blegemiddel eller hvid eddike blandet op med vand, skyl efter med vand og lad den tørre helt. Så holder du den fri for bakterier og mug.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar