Kokkekniv Test – her er de 7 bedste knive til køkkenet

En god kokkekniv skal først og fremmest være skarp, men den skal også være holdbar og nem at arbejde med. Det konkluderes i flere uafhængige tests, hvor flere knive bliver testvindere på trods af at befinde sig i vidt forskellige prisklasser. Du behøver derfor ikke altid gå efter de dyreste, men du bør holde dig fra de billigste hvis du vil have en kokkekniv der holder.

Vi har kigget nærmere på de nyeste testresultater fra Danmark og resten af norden, og samlet 7 af de bedste kokkeknive i denne købsguide.

Herunder er vores top 3 over de bedste kokkeknive:

MAC Chef – testvinder med god balance i pris og egenskaber


Bedste pris: 756,00

Køb hos JP Knive

  • Testvinder – Tænk
  • Testvinder – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi MAC Chef: Denne kokkekniv klarer sig rigtig godt i test, og får en bedre bedømmelse end mange dyrere modeller. Kniven er både skarp og holdbar, hvilket er vigtige egenskaber i det travle hverdagskøkken. Den tåler dog ikke fald eller slag, hvilket skyldes stålets hårdhed. Dette gælder således for alle de bedste kokkeknive på markedet, så hvis du vil have en kniv i en ordentlig kvalitet skal du passe godt på den. MAC Chef er et godt bud på en uundværlig kokkekniv til en fornuftig pris, hvor de fleste kan være med. Dens holdbarhed betyder nemlig at du ikke skal ud og købe nyt i de næste mange år.

Om: MAC Chef med produktnummer BK-80 er en mellemstor kokkekniv. Den har således et knivblad på 20 centimeter, som er lavet af molybdæn stål med en hårdhed på 59 HRC. Den anbefales, ifølge producenten, til næsten alle typer frugt, grøntsager og kød.

Knivbladets tykkelse er på 2,5 millimeter, hvilket bringer vægten af kniven op på sammenlagt 195 gram. Skæftet er desuden lavet af træ, som har fået en laminering for ekstra holdbarhed.

MAC er en japansk knivproducent med al produktion beliggende i Japan. Kokkekniven er en del af Chef-serien, som hører til blandt de billigere knive i MAC’s samlede sortiment.

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 195 gram
  • Knivbladslængde: 20 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 59 HRC
  • Skæftemateriale: Lamineret træ
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
756,00 kr. 0,00 kr. 756,00 kr. Til butik »

Yaxell Zen – flot kokkekniv i meget robuste materialer


Bedste pris: 999,00

Køb hos JP Knive

  • Testvinder – Aftonbladet

Derfor anbefaler vi Yaxell Zen: Hos Aftonbladet har Markus Löfgren, som til dagligt er lærer på en svensk kokke- og restaurantskole, testet 13 forskellige kokkeknive. Ud af de testede modeller var Yaxell Zen den absolutte favorit, på trods af at den er markant billigere end konkurrenterne i testen. Kokkekniven får ros for at være lavet af robuste materialer, hvilket tæller en meget hårdfør VG10-stålkerne i knivbladet og et håndtag af micarta. Den er god at arbejde med, og det skarpe knivblad giver fine lige snit. Alt i alt et rigtig godt valg til dig, der ønsker en serie af flotte og højtydende knive i køkkenet.

Om: Yaxell er en japansk knivproducent med en historie der går helt tilbage til 1932. Dengang blev knivfabrikken grundlagt i Seki, som i næsten 800 år var anerkendt for deres produktion af katana – eller samuraisværd, som det også kaldes.

Zen-serien består af knive, der har et knivblad med en kerne af VG10-stål, som er kendt får at være meget hårdt. Kokkekniven har et knivblad på 20 centimeter, og det er lamineret med 37 låg stål, som af den grund har en helt unik overfladestruktur. Stålets hårdhed når op på 61 HRC.

Skæftet er lavet af micarta, som er et  kompositmateriale der ifølge producenten er særdeles robust og holdbart. Kokkekniven har en samlet vægt på 230 gram, og er velegnet til alt fra frugt og grønt til kød.

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 230 gram
  • Knivbladslængde: 20 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 61 HRC
  • Skæftemateriale: Micarta
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »
1.120,00 kr. 50,00 kr. 1.170,00 kr. Til butik »

Endeavour Big Chopper – stor kokkekniv i flot design


Bedste pris: 738,00

Køb hos Coop

  • Testvinder – Berlingske

Derfor anbefaler vi Endeavour Big Chopper: Da de to kokke skulle bedømme Big Chopper, var de enige: Kokkekniven har en rigtig god balance på trods af størrelsen af knivbladet på 24 centimeter. Den er således rigtig god at arbejde med, og selvom prisen er rimelig er dens knivblad udført i damaskus stål som er foldet 33 gange. Dette giver en god skarphed og holdbarhed, som normalt kendes fra meget dyrere kokkeknive. Du kommer således rigtig langt med denne kokkekniv, som på grund af det lange knivblad er særdeles alsidig.

Om: Endeavour Big Chopper er en stor kokkekniv med et knivblad på 24 centimeter, som ifølge producenten især er skabt til nem og hurtig hakning af større frugter og grøntsager.

Bag Endeavour står duoen Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som begge arbejder professionelt med madlavning af forskellige typer og stilarter. Kokkekniven er således udviklet til brug i såvel professionelle som private køkkener.

Kokkekniven har et knivblad af japansk damasceret stål, som ifølge Gyldendals Den Store Danske formentlig er navngivet således fordi Damaskus oprindeligt var centrum for handel med dette stål. Knivbladet har desuden 33 lag stål på hver side, hvilket er grunden til at den har en helt unik struktur i overfladen. Skæftet er af pakkatræ.

Detaljer:

  • Produktionsland: Knivblad fra Japan
  • Vægt: Ukendt
  • Knivbladslængde: 24 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 59-60 HRC
  • Skæftemateriale: Pakkatræ
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
699,00 kr. 39,00 kr. 738,00 kr. Til butik »

Global G2 – brugervenlig og populær topscorer


GLOBAL-G-2-Kokkekniv

Bedste pris: 999,95

Køb hos KopK

  • Topscorer – Tænk
  • Topscorer – Testfakta
  • Topscorer – TV2 Testbasen
  • Topscorer – Klikk.no
  • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Global G2: Den populære japansk producerede kniv er en letvægter blandt de bedste kokkeknive på markedet. Den er af testpanelerne målt til at veje mellem 160 og 170 gram, hvilket kan tilskrives det hule skæfte og smarte design uden samlinger. Global G2 får ros af testpaneler i både Danmark, Sverige og Norge. Det er en alsidig kokkekniv som kan bruges til mange forskellige opgaver, og så er den både skarp og holdbar. Har du planer om at starte en stor samling af gode køkkenknive, så har Global over 70 forskellige knive at vælge imellem. Global G2 anbefaler vi således især til dig der elsker at lave mad, og som ønsker at starte en samling af gode køkkenknive i meget høj kvalitet.

Om: Global G2 er en mellemstor kokkekniv med knivblad på 20 centimeter. Den hører til Global-serien som tæller over 70 forskellige køkkenknive til alverdens formål, og det er således en god kniv til dig der ønsker at starte en samling af knive til det du skærer mest i køkkenet.

Hårdheden i Globals G2 kokkekniv er ligeledes målt i Rockwell, og ligger i den høje ende med en hårdhed på mellem 56 og 58 HRC. Køkkenknivene blev oprindeligt designet af Komin Yamada i 1983, og produceres hos Yoshikin i Japan.

G2 kokkekniven er velegnet til både kød og grøntsager. Den er lavet i et design helt uden synlige samlinger og ligner derfor et enkelt stykke metal med hult skæfte, der er afbalanceret af fint sand.

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 170 gram
  • Knivbladslængde: 20 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 56-58 HRC
  • Skæftemateriale: Stål
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
839,96 kr. 0,00 kr. 999,95 kr. Til butik »

Tojiro Gyoto DP – robust kokkekniv med skarpt knivblad


Tojiro-Gyoto-DP-Kokkekniv-2

Bedste pris: 799,00

Køb hos Wupti

  • Topscorer – Tænk
  • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Tojiro Gyoto DP: Denne japansk producerede kokkekniv klarer sig rigtig godt i test, hvor den får en høj samlet bedømmelse. Den skærer både kød og grøntsager med et meget fint resultat, og kniven fås i 4 længder: 18, 21, 24 eller 27 centimeter. Kniven er fremstillet af 3 lag rustfrit stål, som er foldet og har en hårdhed på hele 60 HRC. Det betyder at kniven holder sig skarp i længere tid, og slides markant langsommere end andre billigere knive. Tojiro Gyoto DP er således et godt køb til dig der hakker, snitter og skærer ofte, og som ønsker en flot og funktionel kokkekniv med holdbart knivblad.

Om: Tojiro Gyoto DP er en del af DP-serien, der tæller 12 forskellige køkkenknive til mange forskellige formål. Gyoto DP-kokkekniven fås i 4 størrelser med knivbladslængde fra 18 til 27 centimeter, og du kan således selv vælge om du ønsker en stor kokkekniv til større udskæringer eller en mindre kokkekniv som er lettere at arbejde med.

Kokkekniven er foldet af 3 lag rustfrit stål, og det midterste lag har en hårdhed på 60 HRC. Til sammenligning med andre køkkenknive er det en imponerende hårdhed, som ifølge producenten betyder at kniven holder sig skarp længere og er mere robust at arbejde med. Skæftet er desuden lavet af træ, hvilket giver et mere elegant og rustikt look.

Tojiro Co.Ltd. producerer deres køkkenknive på en fabrik i Niigata-præfekturet, som er beliggende nord for Tokyo langs Japans vestkyst.

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 200 gram
  • Knivbladslængde: 18, 21, 24 eller 27 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 60 HRC
  • Skæftemateriale: Træ
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
799,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »
969,00 kr. 0,00 kr. 969,00 kr. Til butik »

Victorinox – billig kokkekniv til allround brug


Victorinox-22-cm-Kokkekniv

Bedste pris: 449,00

Køb hos Wupti

  • Topscorer – Klikk.no
  • Topscorer – TV2 Testbasen
  • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Victorinox: Producenten er nok mest kendt for de populære schweizerknive, men faktisk har de også et stort sortiment af køkkenknive til fornuftige priser. Denne kokkekniv klarer sig generelt godt i test, og roses blandt andet for at være fleksibel og brugervenlig. Grebet er godt, og knivbladet er skarpt nok til at snitte, skære og hakke i både kød og grøntsager. Alt i alt er det en rigtig god allround kokkekniv med en vægt målt til 176 gram og elegant træskæfte. Vi anbefaler især kniven til brug i hverdagen, hvor der ønskes en alsidig og brugervenlig kniv til forskellige opgaver.

Om: Victorinox fik i første omgang succes med deres smarte foldekniv, da der blev skrevet kontrakt med den Schweiziske hær om levering af disse. Siden er knivsortimentet blevet udvidet med flere typer foldeknive, køkkenknive og meget mere. “Victorinox” er en sammentrækning af firmaets oprindelige navn, Victoria, opkaldt efter ejerens afdøde mor, og “inox”, som er det franske ord for rustfrit stål.

Kokkekniven er formet ud af et enkelt stykke pladestål, som er hærdet til 55 HRC. Det betyder at kniven er god til allround brug, og at knivbladet er en smule mere fleksibelt end andre modeller. Fra samme producent findes desuden en række køkkenknive til forskellige formål, og du kan således fuldende samlingen af billige kokkeknive i høj kvalitet uden at gå på kompromis med ensartetheden i designet.

Victorinox kokkekniven har et skæfte af rosentræ, og tåler ikke maskinvask. Knivene er produceret på egne fabrikker i Schweiz.

Detaljer:

  • Produktionsland: Scweiz
  • Vægt: 176 gram
  • Knivbladslængde: 25 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 55 HRC
  • Skæftemateriale: Rosentræ
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
449,00 kr. 0,00 kr. 449,00 kr. Til butik »

Dick Premier Plus – holdbar topscorer med godt knivblad


Dick-Kokkekniv

Bedste pris: 939,00

Køb hos Wupti

  • Topscorer – Stiftung Warentest

Derfor anbefaler vi Dick Premier Plus: Denne kokkekniv er lavet til såvel professionelle kokke som madentusiaster, der gerne vil have en robust kniv med god holdbarhed og ergonomi. Det konkluderer Stiftung Warentest, som giver kokkekniven en god samlet bedømmelse og placerer den i toppen blandt de bedste knive til hjemmebrug. Kniven skærer uden problemer i mange forskellige råvarer, og holdbarheden er rigtig god. Knivbladet er hårdført og lavet af stål hærdet til 58 HRC, hvilket betyder at det tåler lidt af hvert. Alt i alt er Dick Premier Plus en rigtig god kokkekniv til dig der elsker madlavning, og som eksperimenterer med mange forskellige typer kød og råvarer.

Om: Friedr. Dick har produceret knive og andre redskaber til at snitte, skære og slibe siden 1778. Premier Plus-kokkekniven hører til blandt deres bedste knive, og produceres på deres egen fabrik i Tyskland. Den har et knivblad på 21 centimeter fremstillet af et enkelt stykke rustfrit stål, som er hærdet til 58 HRC, hvilket muliggør hårdhændet brug af kokkekniven.

I Premier Plus-serien findes mange forskellige typer køkkenknive, så du kan indkøbe en komplet samling af køkkenknive til netop de formål, de måtte ønske. Kokkekniven er dog en god start, da den kan bruges til alt fra udskæring af kød til hakning og snitning af grøntsager.

Kokkekniven har et sort skæfte formet ud af hård plast i en ergonomisk udformning. Plastik har den fordel at det er hygiejnisk og nemt at holde om, så i en hverdag hvor kokkekniven bruges til mange forskellige råvarer er det en god løsning.

Detaljer:

  • Produktionsland: Tyskland
  • Vægt: 260 gram
  • Knivbladslængde: 26 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 58 HRC
  • Skæftemateriale: Plastik
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
939,00 kr. 0,00 kr. 939,00 kr. Til butik »

Hvilken kokkekniv skal du vælge – og hvilke knive skal du ellers bruge?

At finde den rette kokkekniv er ofte et spørgsmål om temperament og behov. Skal den primært bruges til at skære kød er det vigtigt at den er så skarp som muligt, så den glider let og ubesværet igennem kødfibrene. Omvendt er det vigtigt at kniven har en god balance og et godt “rul”, når du skal skære, snitte og hakke friske frugter og grøntsager. Gastromand har lavet en lille men brugbar guide til valg af knive.

En kokkekniv er som udgangspunkt en universal køkkenkniv, forstået på den måde at den er designet til både at kunne skære, snitte og hakke. Nogen har dog glæde af at have både en kortere og en længere model. Den korte model er nemlig god til præcisionsopgaver, mens den længere model er god til “grove” opgaver.

Til grøntsagerne kan en santokukniv anbefales, da den er i stand til at snitte og hakke med meget stor præcision. Det kan den, fordi den både er skarp og har et fint smalt knivblad, der gør det muligt at skære meget tynde skiver. I Japan bruges santokukniven faktisk som primær kniv i køkkenet, mens vi i Europa bruger kokkeknive.

Udover kokkeknive og santokuknive findes også et utal af urteknive, udbenerknive, filetknive, brødknive og mange flere, som er specialiseret til hver deres formål. Det handler derfor om at du nøje overvejer hvilke behov du har i hverdagen, og hvad der er vigtigst for dig.

Men hvorom alting er, går man aldrig forkert ved at vælge en eller to kokkeknive som primære skæreredskaber i køkkenet. Så er man godt dækket ind.

Se evt. denne guide med Thomas Rode fra Kong Hans Kælder:

Testkilder

Vi har undersøgt test fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, for at kunne udpege de bedste kokkeknive lige nu. Herunder får du et overblik over hvilke test vi har undersøgt, og så kan du læse nærmere i de enkelte test hvordan alle knivene klarer sig i forhold til hinanden:

Mitt Kök (11. april 2017)

I denne test er 8 forskellige kokkeknive blevet testet af et panel bestående af amatørkokke og madentusiaster.

Hver kokkekniv er blevet testet og vurderet ud fra følgende faktorer:

  • Skæring af kød
  • Skæring af grøntsager
  • Skæring af kartofler

Som det ses i testen er der tale om både dyrere og billigere modeller, hvoraf de fleste klarer sig godt. Det er dog Fiskars Functional Form kokkekniven der ender med at klare sig bedst, og den får således 5 ud af 5 stjerner. Den roses blandt andet for at være let og bekvem at arbejde med, hvilket er vigtigt hjemme i køkkenet.

Hele testen er frit tilgængelig.

Aftonbladet (12. december 2016)

“Giv kniven kærlighed – så holder den længe uanset pris” er overskriften på denne test. Dette skal forstås som at alle knive kan holde længe, hvis de får den rette vedligeholdelse og for alt i verden undgår at komme i opvaskemaskinen.

I testen er 13 forskellige professionelle kokkeknive blevet testet af Markus Löfgren, som er lærer på en svensk kokke- og restaurantskole. Her underviser han i knivteknik, og derfor er han rette mand til at vurdere kokkeknive.

Det gøres klart i testen, at alle kokkeknivene var særdeles skarpe. Dog stikker japanske Yaxell Zen ud som værende bedst, og med en karakter på 5 stjerner er den testens vinder.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle knivene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet Plus.

Berlingske (26. marts 2016)

Berlingske har i marts 2016 testet 5 forskellige kokkeknive. Alle modellerne er testet ud fra disse kriterier:

  • Design
  • Kvalitet
  • Brugbarhed

Testpanelet består af Lasse Bertelsen, som er køkkenchef hos By Malene Birger, og Sarah Skarum, som er journalist på Berlingske.

I testen er det Endeavour Big Chopper, der klarer sig bedst blandt de testede modeller. Den får blandt andet ros for at ligge tungt i hånden, men balancen og tyngden er fin og kniven er rar at holde.

Flere dyrere kokkeknive fik en dårligere karakter, hvilket understreger at pris ikke altid er vigtigst.

Du kan læse hele testen gratis hos Berlingske.

TV2 Testbasen (15. april 2015)

Hos TV2 Norge er 7 kokkeknive blevet testet i april 2015. Bag testen står blandt andet to kokke og en knivsliber, og de 7 kokkeknive er blevet udvalgt fordi de er de bedst sælgende på det norske marked.

I testen indgår følgende delkriterier:

  • Slidstyrke
  • Skarphed
  • Balance
  • Greb
  • Design

Skarphed, balance og slidstyrke er de kriterier der vejer mest i den samlede bedømmelse.

For at finde frem til den bedste kniv, har testpanelet forsøgt at skære i forskellige råvarer. Blandt andet er der blevet skåret gulerødder og chili, som kan være en udfordring af skære. Knivsliberen har desuden vurderet knivenes skarphed fra fabrikken, samt slebet dem op igen og testet dem på nu.

MAC BK80 og Kai Shun DM0706 er de to kokkeknive der klarer sig bedst i testen, mens både Global G2 og Victorinox er med i toppen af testen.

Du kan læse resten af testen og se hvordan alle 7 kokkeknive klarer sig hos TV2 Testbasen.

Aftonbladet (19. marts 2015)

I denne test fra marts 2015 er 6 kokkeknive blevet testet. Den praktiske del af testen er foretaget af WiseGuide, som tester produkter for medier i bl.a. Sverige.

Kokkeknivene er blevet testet ved at skære i svinefilet, hakke løg og skære tomater.

I testen er kokkeknivene blevet vurderet ud fra følgende delkriterier:

  • Anvendelse/håndtering
  • Kapacitet
  • Kvalitet

Mac Mighty er den kniv i testen, som klarer sig bedst. Det er også den næstdyreste kniv i testen, mens den dyreste kniv (Kyocera Delux) får en middelmådig bedømmelse. Global G2 får også en god samlet bedømmelse, da den er velbalanceret og ligger godt i hånden. Kvalitetsindtrykket er også generelt godt.

Du kan læse hvordan alle kokkeknivene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Testfakta (10. marts 2015)

Testfakta har i marts 2015 fået testet 8 forskellige kokkeknive hos Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Hovedformålet med testen var at finde den skarpeste kniv blandt de testede modeller, men også styrke, fleksibilitet, anvendelse og udformning.

I testen er kriterierne fordelt således i den samlede bedømmelse:

  • Skarphed (ved levering og efter slibning) 70 %
  • Styrke og fleksibilitet 20 %
  • Anvendelse og udformning 10 %

OBH’s Arctic model 8420 er den kokkekniv, som klarer sig bedst i testen. Den overgår dermed kokkeknive fra blandt andet MAC, Chroma, Global og Mora of Sweden, og det er især skarpheden der imponerer.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta, hvor du kan se hvordan alle 8 kokkeknive klarer sig i forhold til hinanden.

Hus & Hem (4. februar 2015)

I februar 2015 blev 8 forskellige kokkeknive testet af et panel bestående af professionelle kokke, som undersøgte og vurderede de enkelte knive .

Der er tale om mellemstore kokkeknive med knivblade mellem 18 og 21 centimeter, og testen omfatter både billigere og dyrere modeller.

Ohishi VG-10 og Satake Professional stikker ud som testens bedste kokkeknive, da de begge får testens bedste bedømmelse på 5 ud af 5 stjerner. De roses blandt andet for at være skarpe, effektive og velafbalancerede.

Du kan læse hele testen gratis hos Hus & Hem.

Råd & Rön (15. januar 2015)

Hos Råd & Rön er 28 kokkeknive blevet testet i januar 2015. Der er primært tale om kokkeknive i rustfrit stål, men enkelte modeller er keramiske.

  • Skarphed 30 %
  • Holdbarhed 30 %
  • Brugertest 25 %
  • Brugervenlighed 10 %
  • Hårdhed 5 %

I testen klarer MAC Chef kokkekniven sig bedst og bliver dermed testvinder, mens både OBH Oden og Anders Petter Hacksta anbefales som gode køb. Tojiro DP, Global G2 og Victorinox klarer sig også godt i testen.

De to keramiske knive i testen klarer sig nogenlunde. Den ene, Kyocera FK-180WH, får en god bedømmelse, mens Bodum Bistro får en bedømmelse under middel.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle kokkeknivene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Forbrugerrådet Tænk (januar 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i januar 2015 testet 14 forskellige kokkeknive i prisleje fra 139 kroner og op til 1.800 kroner. Der er således tale om kokkeknive fra såvel Fiskars som Kai, og i testen kan det konkluderes at prisen ikke altid er lig med et godt testresultat.

Kokkeknivene er testet og vurderet ud fra følgende delkriterier:

  • Skarphed 30 %
  • Hårdhed 5 %
  • Holdbarhed 30 %
  • Brugertest 25 %
  • Brugervenlighed 10 %

I testen ender MAC Chef kokkekniven med at få den bedste samlede bedømmelse. Zwilling Miyabi 7000d Gyutoh, Tojiro DP og Global G2 kokkeknivene klarer sig ligeledes godt, og får alle en god samlet bedømmelse.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle kokkeknivene klarer sig i detaljer, ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Stiftung Warentest (12. december 2014)

I denne test har Stiftung Warentest kigget nærmere både kokkeknive, santokuknive og keramiske knive. Vi har i denne beskrivelse fokus på de 12 kokkeknive.

I testen er der fokus på følgende delkriterier:

  • Skære, snitte og hakke 60 %
  • Holdbarhed 30 %
  • Rengøring 10 %

Som det ses af delkriterierne, har testpanelet primært haft fokus på de praktiske funktioner. Den praktiske del af testen af afviklet af et hold bestående af 3 kvindelige og 3 mandlige amatørkokke, som har vurderet blandt andet skarphed og styrke. Ergonomi er også blevet vurderet.

I testen klarer Boker Forge og WMF Grand Class sig bedst, og opnår derfor den bedste samlede bedømmelse. Dick Premier Plus kokkekniven klarer sig dog også rigtig godt, og bider de to testvindere i knæhaserne med en samlet bedømmelse der nærmer sig testvinderne.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle kokkeknivene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Klikk.no (16. marts 2014)

I denne test fra marts 2014 er 10 forskellige kokkeknive blevet testet og sammenlignet mod hinanden. Der er tale om kokkeknive i alle prisklasser, fra den billigste Ikea-kniv til 59 norske kroner til den dyreste Satake kokkekniv til 1.699 norske kroner.

I testen indgår følgende kriterier:

  • Greb
  • Knivblad
  • Design
  • Anvendelsesmuligheder

Testpanelet består af to kokke fra Alex Sushi i Oslo, som har testet knivenes praktiske funktioner. Kokkeknivene er blevet vurderet ved at skære forskellige typer grøntsager og fisk, og ingen af knivene er blevet slebet før brug. De er derfor udelukkende blevet testet med deres fabriksslibning.

4 knive deles om testens bedste bedømmelse, som er 5 ud af 6 terningekast. Kai Shun bliver dog testvinder, da den overordnet vurderes at klare sig bedre end de andre modeller.

De andre topscorere i testen er Victorinox, Mac BK80 og Global G2, der alle klarer sig godt. Den billigste kokkekniv er dog også den dårligste. Ikea 365+ Gnistra dumper således med en dårlig samlet bedømmelse på 2 ud af 6.

Du kan læse hele testen gratis hos Klikk.no, hvor du kan se hvordan alle 10 modeller klarer sig.

Om forfatteren

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar