Er du på udkig efter en ny, god kokkekniv til madlavningen? En god kokkekniv skal først og fremmest være skarp, men den skal også være holdbar og nem at arbejde med. Det er konklusionen i flere uafhængige tests.

Vores research-team har kigget nærmere på de nyeste testresultater fra Danmark og resten af Norden og samlet 21 af de bedste kokkeknive i denne oversigt. Et udvalg, som eksperterne er begejstrede for.

Det skal du overveje, før du køber en kokkekniv: 

  • Brug og funktion
  • Skaft og ergonomi
  • Rockwell-skalaen
  • Budget

Vi anbefaler, du overvejer, hvad du skal bruge din nye kokkekniv til – herunder hvilke projekter du ofte kaster dig over i køkkenet, og hvilke funktioner kniven skal have for at løse sin opgave.

Det er også rart med en kniv, der er behagelig at have i hånden. Derfor kan du med fordel kigge efter en kokkekniv, som er lavet med øje for et ergonomisk skæfte, der ligger godt og trygt i håndfladen.

Du skal også kigge efter knivens HRC, hvilket giver en indikation af stålets hårdhed – det bliver målt på baggrund af den såkaldte Rockwell-skala. Rockwell-skalaen siger noget om kvaliteten på kniven, og hvor godt kniven holder sin skarphed. En europæisk køkkenkniv har ofte en HRC på mellem 50 og 55, hvorimod japanske kokkeknive har en lidt højere HRC, der typisk ligger på omkring 62.

Det sidste, du med fordel kan overveje er dit budget. Der findes heldigvis kokkeknive i mange forskellige prisklasser, og vi har sørget for at give dig valgmuligheder i både den dyre og den billige ende. Du behøver dog ikke altid gå efter de dyreste, men du bør holde dig fra de billigste, hvis du vil have en kokkekniv, der holder.

Onyx kokkekniv

Vores anbefaling og Bedste kokkekniv til under 500 kr.


Onyx kokkekniv - 5-stjernet kvalitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

En kokkekniv fra Onyx er produceret ved hjælp af en hidtil ukendt hybrid-teknologi. Der er tale om virkelig gennemført kvalitet, og det afspejles også tydeligt i anmeldelserne fra de tilfredse kunder.

Æggen er lavet af Onyx’ patenterede keramiske stål, der sikrer, at kniven har en ultimativ skarphed og en særdeles lang holdbarhed på knivsæggen. En 5 mm tyk plade keramisk stål bliver svejset direkte op stålkernen, så knivsæggen bliver utroligt år.

Selve knivsæggen har en hårdhed på 64 HRC, hvilket sikrer den en helt unik skarphed og beholder den længere end noget andet tilsvarende produkt. Klingen er lavet af tysk højkvalitets-stål i kernen og forstærket med titanium. De to materialer legeres, og derfor slides klingen mindre ved brug.

På grund af sammensætningen i materialerne er det muligt at bruge mere aggressive slibemetoder end normalt, så den kan blive endnu skarpere end andre knive.

Klingen er lavet af stål, der forstærkes med en titanium legering. Modsat belægninger falmer det ikke over tid, så det holder overfladen ekstra hård og slidresistent.

Desuden er kniven forsynet med et elegant glasfiberhåndtag med ergonomisk korrekt antislip, som vejer minimalt, og som har en helt perfekt balance. Det gør kniven til at redskab, der er en drøm at arbejde med. 

Fordele

  • Skarpere end andre knive
  • Ergonomisk antislip håndtag
  • Tåler opvaskemaskine
Ulemper

  • Høj prisklasse

Detaljer: 

  • Smuk, let og ergonomisk rigtig kokkekniv
  • 20 cm
  • Af patenteret hybrid keramisk tysk stål og titanium
  • Unik og holdbar skarphed
  • Med let og afbalanceret glasfiber-skæfte
  • Let at rengøre

 

Japansk kokkekniv fra Qknives

Bedste kokkekniv til prisen


Japansk kokkekniv

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Japansk kokkekniv fra Qknives:
Denne kokkekniv er utrolig god til prisen. Den er lavet i kvalitetsmaterialer, som giver knivstålet en høj HRC på Rockwell-skalaen. Den høje HRC på 62 betyder, at knivstålet er meget slidstærkt og holder skarpheden i meget lang tid. Det gør den mere holdbar end andre knive, der typisk ligger på omkring 55 HrC.

Ifølge de japanske kokke er en god kokkekniv ikke bare et stykke værktøj, men en forlængelse af din arm. Derfor er det vigtigt at vælge en kokkekniv, som passer godt til dig – og her er kokkekniven fra Qknives er et rigtig godt bud.

Kokkekniven er smedet i 67 lags carbonstål. De mange lag stål og skæftet i pakkatræ gør, at kniven er utrolig slidstærk, og du har derfor en fantastisk kokkekniv i rigtig mange år. Det forudsætter selvfølgelig, at du behandler kniven ordentligt.

Kniven er smedet efter damascus-metoden, hvilket giver den et helt unikt og eksklusivt look. Smedemetoden gør, at de mange lag stål kan ses langs knivbladet, hvilket giver kniven et meget karakteristisk udseende.

Skæftet er rundt og lavet af sammenpresset pakkatræ. Det er en type træ, der er utroligt hårdt og slidstærk. Skæftet er også vandafvisende, så du ikke risikerer at miste grebet om kniven, når du arbejder med våde råvarer.

Kniven er 33 cm og bladet er 20,5 cm. Kniven vejer kun 224 gram, så derfor ligger den godt i hænderne og er rar at arbejde med selv i længere tid.

Qknives har et stort udvalg af japanske køkkenknive og tilbehør samt priser fra 299 kr. med gratis fragt på alle ordre – uanset størrelse.

Fordele

  • Skæfte i vandafvisende pakkatræ
  • 67 lags stål
  • Ekstra hårdt og holdbart blad
Ulemper

  • Rundt skæfte kan være lidt hårdt at bruge i længden

Detaljer:

  • Længde: 33 CM
  • Blad længde: 20,5 CM
  • Bladets hårdhed: 62 HRC efter Rockwell-skalaen
  • 67 Lags højkvalitets stål
  • Skæfte i vandafvisende pakkatræ
  • Altid gratis fragt og dag til dag levering

Qknives Black Series japansk kokkekniv

Bedste premiumvalg


Qknives Black Series japansk kokkekniv

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Om Qknives Black Series kokkekniv
Den japanske kokkekniv fra Qknives Black Series er en skarp og flot kokkekniv, der gør sig bemærket hos eksperter. 

Den danske madblog Mad & Monopolet har testet og vurderet kniven, og de roser Qknives’ produkter. Kniven scorer en samlet rating på 5/6 stjerner og får anerkendelse på en række områder. 

Det bliver for eksempel fremhævet, at knivene fra Qknives ligger virkelig godt i hånden, og at de er utroligt skarpe. 

I konklusionen lyder det blandt andet: ”Indtil videre så holder de sig skarpe utrolig godt. Videre ligger de godt i hånden og de holder sig pæne efter brug. Prisen er en vigtig faktor – her er QKnives godt med”. 

Generelt er den japanske kokkekniv fra Qknives Black Series kendetegnet ved det praktiske og flotte håndtag, der er af god kvalitet. 

Skæftet er vigtigt for en kokkekniv, fordi du skal kunne holde ordentligt på kniven, hvis du skal kunne bruge den optimalt. 

Modellen kommer med et håndtag, der er tilpasset din håndform, og som er fremstillet i G-10 komposit. I praksis vil det sige, at du kan være sikker på, at kniven ikke pludselig glider ud af din hånd, når du bruger den. 

Fordi kokkekniven er så skarp og god at holde på, kan du bruge den til mange ting, når du laver mad. Det kan være udskæring af forskellige former for kød, men den er også praktisk i det vegetariske køkken. 

Her kan du for eksempel bruge kniven til at skære grøntsager, hakke urter eller eventuelt skære brød ud. 

Knivens blad er ekstremt hårdt og fremstillet i 67 lags carbonstål, og den har en lækker finish. 

Fordi kniven er fremstillet i så god kvalitet, kan du have den i rigtig mange år, hvis du passer ordentligt på den. Det kræver blandt andet, at du ikke putter den i opvaskemaskinen, og at du sliber den regelmæssigt. 

Qknives Black Series kokkekniv vs. markedet
Kniven skiller sig ud på markedet ved at være praktisk, flot og af meget høj kvalitet. Det gør kniven særligt velegnet til dig, der er villig til at betale lidt ekstra for en kvalitetskniv. 

Med kokkekniven får du ikke bare en fremragende kniv, du får også et stykke indretning til dit køkken. Kniven er kendetegnet ved sit unikke design og det smukke mønster, der pryder bladet. 

Derudover er kniven ekstremt hård og skarp, og den scorer 62 ifølge Rockwell-skalaen, der beskriver knives hårdhed. 

Til sammenligning ligger europæiske køkkenknive typisk mellem 50 og 55, så modellen er klart i den høje ende. 

Den japanske kniv har også klaret sig fornuftigt i en test foretaget af madbloggen Mad & Monopolet, hvor den scorer 5/6 stjerner. 

Fordele

  • 62 HRC ifølge Rockwell-skalaen
  • 67 lags carbonstål
  • Skæfte, der er tilpasset din håndform
  • Unikt design
Ulemper

  • Mindre håndtag kræver tilvænning

Detaljer: 

  • 33 cm (bladet udgør 21 cm)
  • Vægt: 244 gram
  • Skæfte i sort G-10 komposit

 

Qknives Bright Series

Bedste kokkekniv med lyst skaft


Qknives Bright Series

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Om Qknives Bright Series kokkekniv
Den japanske kokkekniv fra Qknives Bright Series en skarp kniv i rigtig god kvalitet, som kommer i et elegant design. 

Når du køber en køkkenkniv fra Japan, køber du generelt et godt håndværk, og det er også tilfældet her. 

Den japanske kokkekniv kommer med et fast, flot skæfte, der er fremstillet i pakkatræ. Det er derfor ikke bare en kniv, du får, men også et rigtig smukt håndværk af høj kvalitet. 

Den japanske kokkekniv er kendetegnet ved at være smedet på en helt speciel måde, som bliver kaldt Damascus-metoden. 

Det er en smedemetode, hvor den samme slags stål bliver påført i flere og flere lag ovenpå hinanden. Det betyder, at kniven bliver endnu skarpere end normale knive, og at den kan holde sin skarphed i længere tid end ellers. 

I praksis er det en stor fordel for dig, fordi du ikke hele tiden skal være bekymret for, at din kniv går i stykker eller bliver sløv. 

Damascus-metoden betyder også, at knivens blad bliver ekstra hård og får et helt særligt, flot udseende. Bladet vil komme til at se banket og hamret ud, hvilket giver nogle smukke, unikke mønstre. 

Kokkekniven ligger på 62 ifølge HRC-skalaen, som beskriver knives hårdhed. Til sammenligning ligger en europæisk køkkenkniv normalt på omkring 50-55 på skalaen. Det vil sige, at kniven er i den høje ende, når det kommer til bladets hårdhed. 

Du bør som udgangspunkt ikke putte en kokkekniv i opvaskemaskinen. Det er også tilfældet med kniven. 

Det skyldes, at en opvaskemaskine slider mere på din kniv, så den lettere kan gå i stykker. Vil du gerne passe bedst muligt på din kniv, bør du bruge de ekstra minutter på at vaske den op ved håndkraft. 

Qknives Bright Series kokkekniv vs. markedet
Den japanske kokkekniv fra Qknives Bright Series skiller sig ud på markedet ved sin gode kvalitet og smukke udseende. 

Kokkekniven er særligt velegnet til dig, der gerne vil betale ekstra for at få en kvalitet, der er helt i top. 

Med den japanske kniv får du et produkt, der er mere holdbart end ellers, fordi kniven er smedet efter Damascus-metoden. Den gode holdbarhed er et stort plus for dig, fordi du på den måde ikke skal skifte din kniv ud i tide og utide. 

Damascus-metoden betyder også, at knivens blad er ekstra hårdt, hvilket øger skarpheden. Det gør modellen oplagt for dig, der leder efter en kniv, der er skarpere end normalt. 

Kokkekniven er derudover særligt kendetegnet ved det flotte udseende. Med modellen får du ikke bare en skarp og god kniv, men også et fantastisk, japansk håndværk. 

Fordele

  • 62 HRC ifølge Rockwell-skalaen
  • 67 lags carbonstål smedet efter Damascus-metoden 
  • Fremragende håndværk
  • Superhøj kvalitet
Ulemper

  • Mindre håndtag kræver tilvænning

Detaljer: 

  • 33 cm (bladet udgør 20,5 cm)
  • Vægt: 224 gram
  • Skæfte i vandafvisende pakkatræ

Zwilling Miyabi 7000D – Meget skarp japansk kniv


  • 64 lags stål
  • Opvaskemaskinesikker
  • Meget holdbar

 

Zwilling Miyabi 7000D

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Den 20 centimeter lange og skarpe japanske kniv er lavet af 64 lag stål og er af typen Gyuto kokkekniv. Skæftet er Micarta og lavet af stål med en hårdhed HRC 60. Kniven er særlig populær, fordi den er hårdfør og tilmed sikker at komme i vaskemaskinen. 

Zwilling Miyabi 7000D har en flot finish. I stedet for et billigt plastik udseende får du en kokkekniv på højt niveau, og den helt ekstremt skarpe kniv vil gøre din madlavningsproces meget nemmere.

Zwilling Miyabi 700D vs. Markedet
Miyabi 7000D har fået en flot andenplads i Forbrugerrådet Tænks test af kokkeknive og generelt rigtig gode anmeldelser på de specifikke punkter. Det eneste sted, Forbrugerrådet Tænk har givet kniven en bedømmelse under ”God” er ved brugervenlighed, hvor den har fået ”Middel”.

Også hos svenske Råd&Rön er kniven blevet placeret på en andenplads. 

Pris og kvalitet følges selvfølgelig ad, når det kommer til gode knive. Ud over den gode ydeevne, har Miyabi 7000D også et lækkert design, der skiller den ud fra den almene kokkekniv.

Fordele

  • Lækkert design
  • Tåler opvaskemaskine
  • Hårdfør
Ulemper

  • Brugervenlighed kunne være bedre

Detaljer:

  • Længde: 20 cm
  • Væg: 227,5 gram
  • Bladhøjde: 45 mm
  • Kan komme i opvaskemaskinen

 

Original Series Japansk Nakirikniv – Bedste kokkekniv til at hakke grøntsager


Original Series Japansk Nakirikniv

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi en japansk nakirikniv fra Qknives:
Den japanske nakirikniv er et godt valg til dig, der går efter specialiserede kokkeknive i kvalitetsmaterialer. Du kan købe grøntsagskniven hos Qknives og får her et gennemtestet produkt, der med stor succes har taget vejen fra de japanske køkkener til det europæiske marked. Den kan håndtere store og små grøntsagsopgaver med stor kontrol og præcision, takket være det genkendelige rektangulære knivblad. Kniven har desuden en hårdhed på 62 HRC og holder sin skarphed via et 67-lags carbonstål, smedet efter Damascus-metoden.

Den japanske nakirikniv har en god tyngde med sine 254 gram. Den ligger også godt i hånden grundet skæftet i vandafvisende pakketræ, der bibeholder det gode greb, selvom du arbejder med fugtige råvarer. Skæftet er desuden slidstærkt – præcis som stålet på det 30 cm lange knivblad. Du får en kniv, der er yderst langtidsholdbar. Knivbladet er uden logo, men bidrager med masser af karakter takket være det hamrede look, hvor stålet kommer til sin ret og fungerer som en flot kontrast til det sorte skæfte.

Kniven bliver leveret i en gaveæske og er en perfekt gaveidé til familiens mesterkok, den professionelle kok eller dig, der gerne vil i gang med at udvikle dine færdigheder i køkkenet.

Original Series Japansk Nakirikniv vs markedet:
Kvalitet og pris spiller ikke altid sammen – men det gør det med valget af en japansk nakirikniv.

Er du på jagt efter den ultimative grøntsagskniv, får du med nakirikniven de bedste forudsætninger for at kunne hakke og snitte dine grøntsager, som du ønsker det. Mens nakirikniven brillerer i disciplinen grøntsager, er den mindre velegnet til f.eks. at afpudse kød. Du skal derfor forvente, at du her primært får en specialiseret kokkekniv. Du skal afgøre med dig selv, om du hellere vil gå efter de mere universale kokkeknive, der er gode til lidt af det hele, men ikke er specialiserede inden for ét bestemt område.

Vælger du den japanske nakirikniv får du både stor kontrol, en langtidsholdbar skarphed samt et stilrent look.

Fordele

  • Langtidsholdbar sharphed
  • Stilrent look
  • Stor kontrollérbarhed
Ulemper

  • Ikke velegnet til at afpudse kød

Detaljer:

  • Type: Japansk kniv
  • Vægt: 254 g
  • Knivbladslængde: 30 cm
  • Knivbladets hårdhed: 62 HRC
  • 67-lags carbonstål
  • Skæfte: Pakkatræ

 

Black Series Japansk Santokukniv – Bedste japanske santokukniv


Black Series Japansk Santokukniv

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi en japansk santokukniv fra Qknives:
Flere af de japanske knive er specialiserede til ét bestemt felt, og det gælder også for santokukniven fra Black Series lanceret af Qknives. Den er særligt velegnet til dig, der enten vil hakke, snitte eller skære dine grøntsager med største præcision. Kniven har rødder i samuraitraditionen – og udstyret med din santokukniv kan du som en anden samurai kaste dig over enhver grøntsag, du vil byde op til kamp.

Santokukniven fra Black Series bør hovedsageligt anvendes som en grøntsagskniv, men kan ifølge Qknives også benyttes til eksempelvis kød, dog kun hvis du ikke har en mere velegnet kokkekniv til rådighed.

Japanske knive er kendetegnet ved høje håndværksmæssige standarder, der er blevet raffineret gennem århundreder. Knivenes design er derfor baseret på flere af markedets bedste produktionsteknikker. Rent designmæssigt adskiller santokukniven sig fra de traditionelle europæiske kokkeknive ved at have et bredere samt lidt kortere blad. Kniven tilbyder desuden et godt greb via det sorte skæfte, der er ergonomisk udformet, så det passer perfekt til håndfladen.

Stålet er en vigtig del af santokukniven, der er produceret af intet mindre end 67-lags stål. Det hamrede look på knivbladet understreger med al tydelighed den robusthed, der ligger bag knivens design. Stålet er smedet i henhold til Damascus-metoden. Det er en type stål, der krydser en optimal hårdhed med en skarp æg samt stor elasticitet. Den høje skarphed og gode holdbarhed er én af hemmelighederne bag de japanske knives store popularitet.

Black Series Japansk Santokukniv vs markedet
Vil du have en decideret grøntsagskniv, er Black Series’ santokukniv et godt bud med sit holdbare stål, det ergonomisk korrekte design og den store præcision uanset opgave. Samtidig har kniven med sine 247 gram en god tyngde, så den ikke smutter ud af hånden i tide og utide. Rent prismæssigt får du fuld valuta for pengene, og takket være knivens hårdhed på 62 HRC går der lang tid, inden den skal slibes. Den holder ganske enkelt sin skarphed længere end de billigere knive.

Fordele

  • Ergonomisk design
  • Holder skarpheden længe
  • God elasticitet
Ulemper

  • Bedst til grøntsager

Detaljer:

  • Type: Japansk kniv
  • Vægt: 247 g
  • Knivbladslængde: 30 cm
  • Knivbladets hårdhed: 62 HRC
  • 67-lags carbonstål
  • Skæfte: G-10 komposit

 

Yaxell Zen – Flot kokkekniv i meget robuste materialer


  • Testvinder – Aftonbladet

Yaxell Zen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Yaxell Zen:
Hos Aftonbladet har Markus Löfgren, som til dagligt er lærer på en svensk kokke- og restaurantskole, testet 13 forskellige kokkeknive.

Ud af de testede modeller var Yaxell Zen den absolutte favorit, på trods af at den er markant billigere end konkurrenterne i testen. Kokkekniven får ros for at være lavet af robuste materialer, hvilket tæller en meget hårdfør VG10-stålkerne i knivbladet og et håndtag af micarta. Den er god at arbejde med, og det skarpe knivblad giver fine lige snit. Alt i alt et rigtig godt valg til dig, der ønsker en serie af flotte og højtydende knive i køkkenet.

Yaxell er en japansk knivproducent med en historie der går helt tilbage til 1932. Dengang blev knivfabrikken grundlagt i Seki, som i næsten 800 år var anerkendt for deres produktion af katana – eller samuraisværd, som det også kaldes.

Zen-serien består af knive, der har et knivblad med en kerne af VG10-stål, som er kendt får at være meget hårdt. Kokkekniven har et knivblad på 20 centimeter, og det er lamineret med 37 låg stål, som af den grund har en helt unik overfladestruktur. Stålets hårdhed når op på 61 HRC.

Skæftet er lavet af micarta, som er et  kompositmateriale der ifølge producenten er særdeles robust og holdbart. Kokkekniven har en samlet vægt på 230 gram, og er velegnet til alt fra frugt og grønt til kød.

Fordele

  • Lavet af robuste materialer
  • Fine lige snit
  • Velegnet til flere formål
Ulemper

  • Mellemhøj prisklasse

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 230 gram
  • Knivbladslængde: 20 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 61 HRC
  • Skæftemateriale: Micarta

 

Tojiro Gyoto DP – Robust kokkekniv med skarpt knivblad


  • Topscorer – Tænk
  • Topscorer – Råd & Rön

Tojiro Gyoto DP

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Tojiro Gyoto DP:
Denne japansk producerede kokkekniv klarer sig rigtig godt i test, hvor den får en høj samlet bedømmelse.

Den skærer både kød og grøntsager med et meget fint resultat, og kniven fås i 4 længder: 18, 21, 24 eller 27 centimeter. Kniven er fremstillet af 3 lag rustfrit stål, som er foldet og har en hårdhed på hele 60 HRC. Det betyder at kniven holder sig skarp i længere tid, og slides markant langsommere end andre billigere knive. Tojiro Gyoto DP er således et godt køb til dig der hakker, snitter og skærer ofte, og som ønsker en flot og funktionel kokkekniv med holdbart knivblad.

Tojiro Gyoto DP er en del af DP-serien, der tæller 12 forskellige køkkenknive til mange forskellige formål. Gyoto DP-kokkekniven fås i 4 størrelser med knivbladslængde fra 18 til 27 centimeter, og du kan således selv vælge om du ønsker en stor kokkekniv til større udskæringer eller en mindre kokkekniv som er lettere at arbejde med.

Kokkekniven er foldet af 3 lag rustfrit stål, og det midterste lag har en hårdhed på 60 HRC. Til sammenligning med andre køkkenknive er det en imponerende hårdhed, som ifølge producenten betyder at kniven holder sig skarp længere og er mere robust at arbejde med. Skæftet er desuden lavet af træ, hvilket giver et mere elegant og rustikt look.

Tojiro Co.Ltd. producerer deres køkkenknive på en fabrik i Niigata-præfekturet, som er beliggende nord for Tokyo langs Japans vestkyst.

Fordele

  • Holder sig skarp længe
  • 3 lag rustfrit stål
  • Elegant og rustiskt look
Ulemper

  • Andre knive er hårdere end denne

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 200 gram
  • Knivbladslængde: 18, 21, 24 eller 27 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 60 HRC
  • Skæftemateriale: Træ

 

Njord kokkekniv – Lækker kniv i smukt design


NJORD KOKKEKNIV

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Denne elegante kokkekniv fra Njord er perfekt for dig, som ønsker en skarp og lækker kniv, der ikke kun har et smukt design, men som også føles god og let i hånden. 

Kokkekniven fra Njord er smedet i Japan af 33 lags VG!0 San Mai stål, der giver et smukt og unikt design, der ikke er at finde på mange andre knive. Du kan bruge den til både kød og grøntsager, så der er altså ingen undskyldninger for ikke at forkæle din familie og venner med nogle lækre retter.

Njord kokkekniv vs markedet
I forhold til mange andre knive på markedet tåler denne lækre kniv fra Njord intenst slid. Skæftet er udformet i ask og eg, som er hårde og ekstra slidstærke træsorter. Derfor kan du let slå dig løs med kniven i køkkenet uden at skulle bekymre dig om, at kniven pludseligt går i stykker. Det er bare med at få fat på kokkekniven fra Njord og komme i køkkenet.

Fordele

  • Unikt design
  • Føles god og let i hånden
  • Ekstra slidstærk
Ulemper

  • Høj pris

Detaljer:

  • Stål: 33 lag VG10 San Mai stål
  • Hårdhed: 60 HRC
  • Klinge længde: 21,5 cm
  • Fuld længde: 34,8 cm
  • Vægt: 150 gram

 

Wüsthof Classic – Den bedste all-round kniv på markedet


  • Fremragende beskyttelsesdesign
  • God skarphed

Wusthof Classic

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Wüsthof Classic
Wüsthof Classic er en simpel og elegant kniv, der både vil være nydelig og funktionel i dit køkken.

Det er én af de bedste all-round knive på markedet – det vil sige, at du kan bruge den til rigtig mange forskellige ting. Det fantastisk beskyttelsesdesign og den imponerende skarphed går ikke ud over komforten.

Wüsthof Classic er udført i specialhærdet, rustfrit stål og har et ergonomisk design, så den ligger godt i din hånd. Kniven er ret speciel. I modsætning til andre, er den ikke designet med ét bestemt formål. Det er altså ikke en kød- eller grøntsagskniv. Du kan selv vælge længden, så det er dig, der bestemmer, om den skal bruges til noget bestemt.

Wüsthof Classic vs. Markedet
Wüsthof Classic er testvinder hos HealthyKitchen101, hvor den har slået 7 andre knive. Det eneste, der har trukket den ned på listen, er prisen og det almindelige udseende.
Hos Forbrugerrådet Tænk får den en fjerdeplads. Den bliver kun trukket ned af brugervenlighed og opvaskemaskine sikkerhed, men hos Råd&Rön kravler den op på en tredjeplads. Generelt ligger kniven altså i top, og hos CNet har den også fået en rigtig flot bedømmelse.

Fordele

  • Funktionel kniv
  • Flere længder at vælge mellem
  • Klassisk design
Ulemper

  • Tåler ikke opvaskemaskine

Detaljer:

  • Længde: Du kan selv vælge længden, der starter ved 12 cm og slutter ved 32. Der er 8 længder at vælge imellem.
  • Udført i rustfrit stål
  • Egner sig knap så godt til opvaskemaskinen

 

Kai Shun Classic – én af markedets bedste muligheder


  • Japansk blad
  • Rustfri

Kai Shun Classic

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Kai Shun Classic
Ligesom Zwilling Miyabi 7000D er Kai Shun Classic en japansk kokkekniv, og det er én af de bedste valgmuligheder på markedet. Den er rustfri og har et stærkt blad, så den burde kunne holde i rigtig lang tid.

Kniven har et flot design og gør sig godt i ethvert køkken. Den er elegant og simpel, men har stadig den kølige skarphed, en god kniv bør have.

Det er muligt at få den klassiske kniv i to forskellige størrelser, så den kan dække forskellige behov. Skæftet er lavet af birketræ, der giver et komfortabelt greb samt et lækkert design. Selve bladet er lavet af 32 lag rustfri stål. Det gør den ekstremt skarp og slidstærk.

Kai Shun Classic vs. Markedet
Kai Shun Classic egner sig til stort set alle opgaver. Kniven ligger i den lidt dyrere ende, men den kan også tjene sig selv ind. Den store klinge på 25,5 cm er fantastisk til at skære hårde grøntsager og frugter, og du får meget nemmere ved at tilberede din mad. 

Hos Råd&Rön ligger kniven som nummer 7 ud af 23, og hos FoodsGuy ligger den som nummer ét. Generelt er forbrugerne også begejstrede. Hos KitchenOne har kniven fået en bedømmelse på 5 rene stjerner ud af 5.

Fordele

  • Rustfrit blad
  • Flot design
  • Behageligt greb
Ulemper

  • Mellemhøj prisklasse

Detaljer:

  • Længde: Du kan vælge mellem 20,5 cm eller 25,5 cm
  • Skæftet er udarbejdet af ægte træ (birk)
  • Stålkerne af VG-Max, en videreudvikling af VC-10
  • Lavet til højrehåndede 

 

Fiskars Raadvad Norr – Billig, men alsidig kniv


  • Billig kniv til de fleste jobs
  • Meget hård
  • Fantastisk skarphed efter slibning
  • Let

Fiskars Raadvad Norr

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Fiskars Norr
Finske Fiskars har over 365 års erfaring i produktion af jernprodukter, og deres produkter er i dag verdenskendte.

Raadvad Norr er ingen undtagelse: Det er én af listens billigere knive, men den formår at fuldføre sit job. Den er hård, men let, og har en fantastisk skarphed efter slibning. Skæftet er udført i miljøvenlig Kebont, der er 40% hårdere end det typiske teaktræ.

Hos Forbrugerrådet Tænk ligger kniven på syvendepladsen over de bedste kokkeknive. Opvaskemaskine sikkerheden trækker lidt ned i forhold til andre testede produkter.
Hos Råd&Rön bliver Raadvad Norr sat på en flot femteplads, og svenske ProduktExperter giver den prisen for ”Mest Prisværdig”.

Fiskars Raadvad Norr vs. Markedet
Selvom kniven ligger i den billigere ende, er det et godt produkt. Den egner sig perfekt til dem, der ikke er de store madlavningsentusiaster, men stadig gerne vil have nogle ordentlige redskaber. Det simple design og den gode kvalitet gør også Raadvad Norr til en ideel indflyttergave til den studerende, der gerne vil have lidt godt i sit køkken.

Fordele

  • Miljøvenligt træskaft
  • God pris
  • God begynderkniv
Ulemper

  • Tåler ikke opvaskemaskine

Yderligere detaljer:

  • Længde: 20 cm
  • Flot og enkelt design
  • God hårdhed – men stadig let og behagelig

Endeavour Big Chopper – Testvindende, dansk kokkekniv


Endeavour Big Chopper

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Endeavour Big Chopper:
Den flotte kniv fra Endeavour er testvinder på det danske marked ifl. Berlingske (marts 2016) og fungerer fantastisk også til professionelt brug. Den har en enestående balance og er udført i damaskusstål. Knivbladets midte er på hver side omgivet af hele 33 lag sammensmedet stål. Derfor får du en hård, skarp og holdbar kniv, der er perfekt til at skære kød samt grøntsager og rodfrugter.

Det er kendte navne inden for dansk gastronomi, nemlig Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, der har skabt Endeavour-serien. De har selv udviklet knivene, og det har resulteret i en serie af flotte, professionelle og slidstærke knive.

Endeavour Big Chopper vs. Markedet
Hos GastroWorld bliver kniven kåret som testvinder, og  hos Coop er kunderne vilde med den flotte kniv. Her får den en samlet bedømmelse på 4,9 ud af 5 stjerner, og dét endda ud af mere end 50 anmeldelser. Både eksperter og forbrugere er altså enige i, at det her er en helt formidabel kniv.

Fordele

  • Damaskusstål
  • Skarp og holdbar kniv
  • Udviklet til professionelt brug
Ulemper

  • Bedst til grøntsager

Detaljer:

  • Længde: 24 cm
  • Håndtag af Pakka træ

 

Elite Japansk Gyuto – Den bedste kokkekniv til en fornuftig pris


Elite Japanese Gyuto

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Elite Japansk Gyuto:
Denne kokkekniv er til dig, som sætter pris på kvalitetsmaterialer. Den bedste kniv i testen. En flot, unik og utrolig skarp kokkekniv.

Cibumic Japanske Gyuto kniv er en seriøs lækker kniv smedet af 37 lag stål med en hamret overflade af klingen, som hedder Tschime. Klingen har en masse fordybninger. De 37 lag japansk VG-10 damaskus stål, er behandlet på en måde så smukke åretegninger fremtræder, det ligner og er et unikt kunstværk.

Tsuchime designet er en traditionel japansk metode at fremstille knive på. Det giver fornemmelsen af den håndsmedede japanske kniv, samt et virkelig lækkert udtryk i klingen. De små fordybninger i klinken, er medvirkende til at fødevare har mindre tendens til at klæbe sig fast.

Det damasceret stål har en hårdhed på 60HrC, som er lidt højere end den mere almindelig hårdhed på 57HrC. Hårdheden er med til at holde knivsægget skarp i længere tid, hvorfor kniven ikke skal slibes så ofte.

Det japanske knivsstål VG-10 er testvindende og er det bedste inden for rustfrie knive.

Fordele

  • Fødevarer klæber sig ikke fast
  • Lang skarphed
  • Flot design
Ulemper

  • Mellemhøj prisklasse
  • Andre knive på listen er hårdere

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ukendt
  • Knivbladslængde: 24 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 60 HrC
  • 37 lag af stål
  • Skæftemateriale: Rosentræ
  • 1 års skarphedsgaranti

 

Læs også: Knivsæt – her er de 11 bedste!

Njord Santoku – Funktionel og præcis kniv


Njord Santoku

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Den lækre kokkekniv fra Njord er perfekt, hvis du ønsker grøntsager snittet og skåret helt præcist og flot. Kniven er unik, da den er håndlavet i en blanding af ask og eg, som både er enormt smukke, men også slidstærke træsorter. 

Njord Santoku kniven er en lækker grøntsagskniv i fantastisk kvalitet. Ved køb af denne grøntsagskniv får du en nyfortolkning af den klassiske grøntsagskniv – ikke nok med, at Njord Santoku kniven har et smukt design, så skærer den også både skarpt og præcist. 

Njord Santoku kniv vs markedet
I forhold til mange andre grøntsags knive på markedet er denne Njord Santoku kniv håndlavet. Dette gør hver enkelte kniv helt unik, og det gør derudover også, at den er blevet finpudset og finjusteret, indtil den fik det helt rigtige design og den helt præcise skarphed. Det er bare med at få fat på Njord Santoku grøntsagskniven og få kreeret nogle lækre retter til familie og venner.

Fordele

  • Præcist og flot snit
  • Slidstærkt håndtag
  • Håndlavet
Ulemper

  • Bedst til grøntsager

Detaljer: 

  • Stål: 33 lag VG10 San Mai stål
  • Hårdhed: 60 HRC 
  • Klinge længde: 16,5 cm
  • Fuld længde: 29,0 cm
  • Vægt: 144 gram

 

MAC Chef – Testvinder med god balance i pris og egenskaber


  • Testvinder – Tænk
  • Testvinder – Råd & Rön

MAC Chef

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi MAC Chef:
Denne kokkekniv klarer sig rigtig godt i test, og får en bedre bedømmelse end mange dyrere modeller.

Kniven er både skarp og holdbar, hvilket er vigtige egenskaber i det travle hverdagskøkken. Den tåler dog ikke fald eller slag, hvilket skyldes stålets hårdhed. Dette gælder således for alle de bedste kokkeknive på markedet, så hvis du vil have en kniv i en ordentlig kvalitet skal du passe godt på den. MAC Chef er et godt bud på en uundværlig kokkekniv til en fornuftig pris, hvor de fleste kan være med. Dens holdbarhed betyder nemlig at du ikke skal ud og købe nyt i de næste mange år.

MAC Chef med produktnummer BK-80 er en mellemstor kokkekniv. Den har således et knivblad på 20 centimeter, som er lavet af molybdæn stål med en hårdhed på 59 HRC. Den anbefales, ifølge producenten, til næsten alle typer frugt, grøntsager og kød.

Knivbladets tykkelse er på 2,5 millimeter, hvilket bringer vægten af kniven op på sammenlagt 195 gram. Skæftet er desuden lavet af træ, som har fået en laminering for ekstra holdbarhed.

MAC er en japansk knivproducent med al produktion beliggende i Japan. Kokkekniven er en del af Chef-serien, som hører til blandt de billigere knive i MAC’s samlede sortiment.

Fordele

  • God pris
  • Let i vægt
  • All-round kniv
Ulemper

  • Tåler ikke fald eller slag

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 195 gram
  • Knivbladslængde: 20 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 59 HRC
  • Skæftemateriale: Lamineret træ

 

Elite Japansk Santoku – Billig pris men meget skarp og smuk


Elite Japansk Santoku

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Elite Japansk Santoku:
Med Elite Japansk Santoku vil din kniv blive forenet med kunst og en utrolig smuk skulptur.

En lidt billigere, men stadig utrolig lækker og skarp kokkekniv.

Elite Japansk Santoku er smedet af 37 lag stål med en særlig behandling af klinken kaldet Tsuchime, som efter lader klingen med fordybninger, som gør at grøntsager og andre fødevarer ikke sidder fast på bladet.

Kniven har en hårdhed på 60 HrC som er en smule hårdere end den mere almindelig hårdhed på 57 HrC.

Stålet består af det japanske knivstål ved navn VG-10. VG-10 er testet og bedømt til at være det bedste rustfrie stål til knive.

Kniven er fremstillet i det sydlige af Japan og er lavet af de bedste materialer for, at give dig en super god kokkekniv til pengene.

Fordele

  • Maden sætter sig ikke fast på bladet
  • VG-10 testet rustfrit stål
  • Smedet af 37 lag stål
Ulemper

  • Mellemhøj prisklasse

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Total længde: 31 cm.
  • Knivbladets længde: 18 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 60 HrC
  • 37 lag af stål
  • Skæftemateriale: Rosentræ
  • 1 års skarphedsgaranti

 

Endeavour Big Chopper – stor kokkekniv i flot design


  • Testvinder – Berlingske

Endeavour Big Chopper

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Endeavour Big Chopper:
Da de to kokke skulle bedømme Big Chopper, var de enige: Kokkekniven har en rigtig god balance på trods af størrelsen af knivbladet på 24 centimeter.

Den er således rigtig god at arbejde med, og selvom prisen er rimelig er dens knivblad udført i damaskus stål som er foldet 33 gange. Dette giver en god skarphed og holdbarhed, som normalt kendes fra meget dyrere kokkeknive. Du kommer således rigtig langt med denne kokkekniv, som på grund af det lange knivblad er særdeles alsidig.

Endeavour Big Chopper er en stor kokkekniv med et knivblad på 24 centimeter, som ifølge producenten især er skabt til nem og hurtig hakning af større frugter og grøntsager.

Bag Endeavour står duoen Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som begge arbejder professionelt med madlavning af forskellige typer og stilarter. Kokkekniven er således udviklet til brug i såvel professionelle som private køkkener.

Kokkekniven har et knivblad af japansk damasceret stål, som ifølge Gyldendals Den Store Danske formentlig er navngivet således fordi Damaskus oprindeligt var centrum for handel med dette stål. Knivbladet har desuden 33 lag stål på hver side, hvilket er grunden til at den har en helt unik struktur i overfladen. Skæftet er af pakkatræ.

Fordele

  • God balance trods størrelsen
  • Alsidig kniv
  • Udviklet til professionelt og privat brug
Ulemper

  • Langt blad kan være svært at styre

Detaljer:

  • Produktionsland: Knivblad fra Japan
  • Vægt: Ukendt
  • Knivbladslængde: 24 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 59-60 HRC
  • Skæftemateriale: Pakkatræ

 

Global G2 – Brugervenlig og populær topscorer


  • Topscorer – Tænk
  • Topscorer – Testfakta
  • Topscorer – TV2 Testbasen
  • Topscorer – Klikk.no
  • Topscorer – Råd & Rön
  • Topscorer – Aftonbladet

Global G2

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Global G2:
Den populære japansk producerede kniv er en letvægter blandt de bedste kokkeknive på markedet. Den er af testpanelerne målt til at veje mellem 160 og 170 gram, hvilket kan tilskrives det hule skæfte og smarte design uden samlinger. Global G2 får ros af testpaneler i både Danmark, Sverige og Norge. Det er en alsidig kokkekniv som kan bruges til mange forskellige opgaver, og så er den både skarp og holdbar. Har du planer om at starte en stor samling af gode køkkenknive, så har Global over 70 forskellige knive at vælge imellem. Global G2 anbefaler vi således især til dig der elsker at lave mad, og som ønsker at starte en samling af gode køkkenknive i meget høj kvalitet.

Global G2 er en mellemstor kokkekniv med knivblad på 20 centimeter. Den hører til Global-serien som tæller over 70 forskellige køkkenknive til alverdens formål, og det er således en god kniv til dig der ønsker at starte en samling af knive til det du skærer mest i køkkenet.

Hårdheden i Globals G2 kokkekniv er ligeledes målt i Rockwell, og ligger i den høje ende med en hårdhed på mellem 56 og 58 HRC. Køkkenknivene blev oprindeligt designet af Komin Yamada i 1983, og produceres hos Yoshikin i Japan.

G2 kokkekniven er velegnet til både kød og grøntsager. Den er lavet i et design helt uden synlige samlinger og ligner derfor et enkelt stykke metal med hult skæfte, der er afbalanceret af fint sand.

Fordele

  • Let i vægt
  • Alsidig kniv
  • Ingen synlinge samlinger
Ulemper

  • Ikke den hårdeste HrC hårdhed

Detaljer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 170 gram
  • Knivbladslængde: 20 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 56-58 HRC
  • Skæftemateriale: Stål

 

Victorinox – Billig kokkekniv til allround brug


  • Topscorer – Klikk.no
  • Topscorer – TV2 Testbasen
  • Topscorer – Råd & Rön

Victorinox

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Victorinox:
Producenten er nok mest kendt for de populære schweizerknive, men faktisk har de også et stort sortiment af køkkenknive til fornuftige priser. Denne kokkekniv klarer sig generelt godt i test, og roses blandt andet for at være fleksibel og brugervenlig. Grebet er godt, og knivbladet er skarpt nok til at snitte, skære og hakke i både kød og grøntsager. Alt i alt er det en rigtig god allround kokkekniv med en vægt målt til 176 gram og elegant træskæfte. Vi anbefaler især kniven til brug i hverdagen, hvor der ønskes en alsidig og brugervenlig kniv til forskellige opgaver.

Victorinox fik i første omgang succes med deres smarte foldekniv, da der blev skrevet kontrakt med den Schweiziske hær om levering af disse. Siden er knivsortimentet blevet udvidet med flere typer foldeknive, køkkenknive og meget mere. “Victorinox” er en sammentrækning af firmaets oprindelige navn, Victoria, opkaldt efter ejerens afdøde mor, og “inox”, som er det franske ord for rustfrit stål.

Kokkekniven er formet ud af et enkelt stykke pladestål, som er hærdet til 55 HRC. Det betyder at kniven er god til allround brug, og at knivbladet er en smule mere fleksibelt end andre modeller. Fra samme producent findes desuden en række køkkenknive til forskellige formål, og du kan således fuldende samlingen af billige kokkeknive i høj kvalitet uden at gå på kompromis med ensartetheden i designet.

Victorinox kokkekniven har et skæfte af rosentræ, og tåler ikke maskinvask. Knivene er produceret på egne fabrikker i Schweiz.

Fordele

  • Fleksibel
  • Brugervenlig
  • Godt greb
Ulemper

  • Tåler ikke opvaskemaskine

Detaljer:

  • Produktionsland: Scweiz
  • Vægt: 176 gram
  • Knivbladslængde: 25 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 55 HRC
  • Skæftemateriale: Rosentræ

 

Hvilken kokkekniv skal du vælge – og hvilke knive skal du ellers bruge?

Når du skal finde den rigtige kokkekniv, er det ofte et spørgsmål om temperament og behov. Skal den primært bruges til at skære kød er det vigtigt at den er så skarp som muligt, så den glider let og ubesværet igennem kødfibrene. Omvendt er det vigtigt at kniven har en god balance og et godt “rul”, når du skal skære, snitte og hakke friske frugter og grøntsager. Gastromand har lavet en lille men brugbar guide til valg af knive.

En kokkekniv er som udgangspunkt en universal køkkenkniv, forstået på den måde at den er designet til både at kunne skære, snitte og hakke. Nogen har dog glæde af at have både en kortere og en længere model. Den korte model er nemlig god til præcisionsopgaver, mens den længere model er god til “grove” opgaver.

Til grøntsagerne kan en santokukniv anbefales, da den er i stand til at snitte og hakke med meget stor præcision. Det kan den, fordi den både er skarp og har et fint smalt knivblad, der gør det muligt at skære meget tynde skiver. I Japan bruges santokukniven faktisk som primær kniv i køkkenet, mens vi i Europa bruger kokkeknive.

Udover kokkeknive og santokuknive findes også et utal af urteknive, udbenerknive, filetknive, brødknive og mange flere, som er specialiseret til hver deres formål. Det handler derfor om at du nøje overvejer hvilke behov du har i hverdagen, og hvad der er vigtigst for dig.

Men hvorom alting er, går man aldrig forkert ved at vælge en eller to kokkeknive som primære skæreredskaber i køkkenet. Så er man godt dækket ind.

Se evt. denne guide med Thomas Rode fra Kong Hans Kælder:


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön (20. juni 2018)

Hos Råd & Rön er 23 kokkeknive blevet testet i juni 2018. Der er primært tale om kokkeknive i rustfrit stål, men enkelte modeller har desuden en keramisk belægning.

  • Skarphed 35 %
  • Holdbarhed 35 %
  • Brugertest 25 %
  • Hårdhed 5 %

I testen klarer MAC Chef kokkekniven sig bedst og bliver dermed testvinder, mens både Fiskars Norr og IKEA 365+ anbefales som gode køb. Flere andre modeller klarer sig også godt i testen.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle kokkeknivene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Aftonbladet (29. november 2017)

I denne stortest er 20 forskellige kokkeknive testet, og der er i testen inkluderet både de billigere og dyrere modeller.

Den praktiske del af testen omfattede skæring af knoldselleri for at teste hvordan kokkeknivene klarer det grove arbejde, hvorefter disse blev skåret i tern og hakket for at vurdere hvordan kokkeknivene generelt er at arbejde med i et køkken. Derudover er kokkeknivene blevet brugt til at skære tomater og snitte porrer, og så er de blevet slebet for at se hvordan de klarer dette.

Testen tager udgangspunkt i følgende kriterier:

  • Praktisk test
  • Ergonomi
  • Brugervenlighed

Flere japanske knive får topkarakterer i denne test, og Yaxell Zen ender som testvinder. Den roses blandt andet for at være skarp, afbalanceret og have et godt greb, hvilket er vigtige faktorer for en kokkekniv der ofte bruges i det travle køkken.

Hele testen og alle de testede modeller kan ses ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Mitt Kök (11. april 2017)

I denne test er 8 forskellige kokkeknive blevet testet af et panel bestående af amatørkokke og madentusiaster.

Hver kokkekniv er blevet testet og vurderet ud fra følgende faktorer:

  • Skæring af kød
  • Skæring af grøntsager
  • Skæring af kartofler

Som det ses i testen er der tale om både dyrere og billigere modeller, hvoraf de fleste klarer sig godt. Det er dog Fiskars Functional Form kokkekniven der ender med at klare sig bedst, og den får således 5 ud af 5 stjerner. Den roses blandt andet for at være let og bekvem at arbejde med, hvilket er vigtigt hjemme i køkkenet.

Hele testen er frit tilgængelig.

Aftonbladet (12. december 2016)

“Giv kniven kærlighed – så holder den længe uanset pris” er overskriften på denne test. Dette skal forstås som at alle knive kan holde længe, hvis de får den rette vedligeholdelse og for alt i verden undgår at komme i opvaskemaskinen.

I testen er 13 forskellige professionelle kokkeknive blevet testet af Markus Löfgren, som er lærer på en svensk kokke- og restaurantskole. Her underviser han i knivteknik, og derfor er han rette mand til at vurdere kokkeknive.

Det gøres klart i testen, at alle kokkeknivene var særdeles skarpe. Dog stikker japanske Yaxell Zen ud som værende bedst, og med en karakter på 5 stjerner er den testens vinder.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle knivene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet Plus.

Berlingske (26. marts 2016)

Berlingske har i marts 2016 testet 5 forskellige kokkeknive. Alle modellerne er testet ud fra disse kriterier:

  • Design
  • Kvalitet
  • Brugbarhed

Testpanelet består af Lasse Bertelsen, som er køkkenchef hos By Malene Birger, og Sarah Skarum, som er journalist på Berlingske.

I testen er det Endeavour Big Chopper, der klarer sig bedst blandt de testede modeller. Den får blandt andet ros for at ligge tungt i hånden, men balancen og tyngden er fin og kniven er rar at holde.

Flere dyrere kokkeknive fik en dårligere karakter, hvilket understreger at pris ikke altid er vigtigst.

Du kan læse hele testen gratis hos Berlingske.

TV2 Testbasen (15. april 2015)

Hos TV2 Norge er 7 kokkeknive blevet testet i april 2015. Bag testen står blandt andet to kokke og en knivsliber, og de 7 kokkeknive er blevet udvalgt fordi de er de bedst sælgende på det norske marked.

I testen indgår følgende delkriterier:

  • Slidstyrke
  • Skarphed
  • Balance
  • Greb
  • Design

Skarphed, balance og slidstyrke er de kriterier der vejer mest i den samlede bedømmelse.

For at finde frem til den bedste kniv, har testpanelet forsøgt at skære i forskellige råvarer. Blandt andet er der blevet skåret gulerødder og chili, som kan være en udfordring af skære. Knivsliberen har desuden vurderet knivenes skarphed fra fabrikken, samt slebet dem op igen og testet dem på nu.

MAC BK80 og Kai Shun DM0706 er de to kokkeknive der klarer sig bedst i testen, mens både Global G2 og Victorinox er med i toppen af testen.

Du kan læse resten af testen og se hvordan alle 7 kokkeknive klarer sig hos TV2 Testbasen.

Aftonbladet (19. marts 2015)

I denne test fra marts 2015 er 6 kokkeknive blevet testet. Den praktiske del af testen er foretaget af WiseGuide, som tester produkter for medier i bl.a. Sverige.

Kokkeknivene er blevet testet ved at skære i svinefilet, hakke løg og skære tomater.

I testen er kokkeknivene blevet vurderet ud fra følgende delkriterier:

  • Anvendelse/håndtering
  • Kapacitet
  • Kvalitet

Mac Mighty er den kniv i testen, som klarer sig bedst. Det er også den næstdyreste kniv i testen, mens den dyreste kniv (Kyocera Delux) får en middelmådig bedømmelse. Global G2 får også en god samlet bedømmelse, da den er velbalanceret og ligger godt i hånden. Kvalitetsindtrykket er også generelt godt.

Du kan læse hvordan alle kokkeknivene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Testfakta (10. marts 2015)

Testfakta har i marts 2015 fået testet 8 forskellige kokkeknive hos Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Hovedformålet med testen var at finde den skarpeste kniv blandt de testede modeller, men også styrke, fleksibilitet, anvendelse og udformning.

I testen er kriterierne fordelt således i den samlede bedømmelse:

  • Skarphed (ved levering og efter slibning) 70 %
  • Styrke og fleksibilitet 20 %
  • Anvendelse og udformning 10 %

OBH’s Arctic model 8420 er den kokkekniv, som klarer sig bedst i testen. Den overgår dermed kokkeknive fra blandt andet MAC, Chroma, Global og Mora of Sweden, og det er især skarpheden der imponerer.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta, hvor du kan se hvordan alle 8 kokkeknive klarer sig i forhold til hinanden.

Hus & Hem (4. februar 2015)

I februar 2015 blev 8 forskellige kokkeknive testet af et panel bestående af professionelle kokke, som undersøgte og vurderede de enkelte knive .

Der er tale om mellemstore kokkeknive med knivblade mellem 18 og 21 centimeter, og testen omfatter både billigere og dyrere modeller.

Ohishi VG-10 og Satake Professional stikker ud som testens bedste kokkeknive, da de begge får testens bedste bedømmelse på 5 ud af 5 stjerner. De roses blandt andet for at være skarpe, effektive og velafbalancerede.

Du kan læse hele testen gratis hos Hus & Hem.

Forbrugerrådet Tænk (januar 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i januar 2015 testet 14 forskellige kokkeknive i prisleje fra 139 kroner og op til 1.800 kroner. Der er således tale om kokkeknive fra såvel Fiskars som Kai, og i testen kan det konkluderes at prisen ikke altid er lig med et godt testresultat.

Kokkeknivene er testet og vurderet ud fra følgende delkriterier:

  • Skarphed 30 %
  • Hårdhed 5 %
  • Holdbarhed 30 %
  • Brugertest 25 %
  • Brugervenlighed 10 %

I testen ender MAC Chef kokkekniven med at få den bedste samlede bedømmelse. Zwilling Miyabi 7000d Gyutoh, Tojiro DP og Global G2 kokkeknivene klarer sig ligeledes godt, og får alle en god samlet bedømmelse.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle kokkeknivene klarer sig i detaljer, ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Stiftung Warentest (12. december 2014)

I denne test har Stiftung Warentest kigget nærmere både kokkeknive, santokuknive og keramiske knive. Vi har i denne beskrivelse fokus på de 12 kokkeknive.

I testen er der fokus på følgende delkriterier:

  • Skære, snitte og hakke 60 %
  • Holdbarhed 30 %
  • Rengøring 10 %

Som det ses af delkriterierne, har testpanelet primært haft fokus på de praktiske funktioner. Den praktiske del af testen af afviklet af et hold bestående af 3 kvindelige og 3 mandlige amatørkokke, som har vurderet blandt andet skarphed og styrke. Ergonomi er også blevet vurderet.

I testen klarer Boker Forge og WMF Grand Class sig bedst, og opnår derfor den bedste samlede bedømmelse. Dick Premier Plus kokkekniven klarer sig dog også rigtig godt, og bider de to testvindere i knæhaserne med en samlet bedømmelse der nærmer sig testvinderne.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle kokkeknivene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Klikk.no (16. marts 2014)

I denne test fra marts 2014 er 10 forskellige kokkeknive blevet testet og sammenlignet mod hinanden. Der er tale om kokkeknive i alle prisklasser, fra den billigste Ikea-kniv til 59 norske kroner til den dyreste Satake kokkekniv til 1.699 norske kroner.

I testen indgår følgende kriterier:

  • Greb
  • Knivblad
  • Design
  • Anvendelsesmuligheder

Testpanelet består af to kokke fra Alex Sushi i Oslo, som har testet knivenes praktiske funktioner. Kokkeknivene er blevet vurderet ved at skære forskellige typer grøntsager og fisk, og ingen af knivene er blevet slebet før brug. De er derfor udelukkende blevet testet med deres fabriksslibning.

4 knive deles om testens bedste bedømmelse, som er 5 ud af 6 terningekast. Kai Shun bliver dog testvinder, da den overordnet vurderes at klare sig bedre end de andre modeller.

De andre topscorere i testen er Victorinox, Mac BK80 og Global G2, der alle klarer sig godt. Den billigste kokkekniv er dog også den dårligste. Ikea 365+ Gnistra dumper således med en dårlig samlet bedømmelse på 2 ud af 6.

Du kan læse hele testen gratis hos Klikk.no, hvor du kan se hvordan alle 10 modeller klarer sig.

HealthyKitchen101

HealthyKitchen101 blev først oprettet som LunaRegina.com i 2017 og var egentlig en side, hvor Luna Regina delte hjemmeopskrifter og tips om sin hobby. På kort til er siden vokset ud over en personlig blog og er nu et mekka for folk, der elsker madlavning. HealthyLiving101 tror på sundhed som vejen til et bedre liv, og selvom siden fokuserer på at skabe en samling af sunde opskrifter, så har de også masser af artikler med det bedste udstyr til madlavning.

HealthyKitchen101 har lavet en købsguide på deres side, der dækker knive i 2021. Den indeholder desuden også anmeldelser, så deres læsere har de bedst mulige vilkår til at vælge en god køkkenkniv. De gennemgår desuden en række kriterier, de kendetegner en god kniv ved. Artiklen er skrevet på engelsk.

Testen er udført den: 9. december 2020
Læs hele testen her

CNet

CNet er en global nyhedsside, der leverer nyheder om teknologi, kultur, videnskab og meget mere. De leverer nyheder, kommentarer, analyser, anmeldelser og FAQ’er, alt sammen for at hjælpe andre og hinanden med at forstå nye ting.

CNet har lavet en liste over de bedste kokkeknive i 2021. Deres liste er noget kortere end de foregående med kun 5 knive, men i stedet for at gennemgå en masse forskellige, har de rangeret dem som de bedste i deres kategori – for hvorfor skulle du få brug for andet? Nederst i artiklen kan du desuden læse om, hvordan de har testet knivene. Artiklen er på engelsk.

Testen er udført den: 28. februar 2021
Læs hele testen her

FoodsGuy

FoodsGuy er en uafhængig blog drevet af madentusiasten Jaron. Han kører siden udelukkende drevet af passion for mad, og siden er fyldt med gode madlavningsråd, opskrifter, artikler og mere. Siden samarbejder med Amazon Services LLC Associates Program og fungerer også som affilialside, der modtager reklamebetaling ved at linke til Amazon.

Listen dækker over de 5 bedste 8-inch (8 inch/tommer = 20,32 cm) i 2021. Foruden knivene kan du læse om, hvad deres bedømmelse dækker på, og hvordan du bedst muligt vælger en god kokkekniv.

Testen er udført den: 6. januar 2021
Læs hele testen her

ProduktExperter

ProduktExperter er en svensk hjemmeside, der samarbejder med diverse reklameprogrammer (udviklet af AdTraction, TradeDoubler) for at levere produktanmeldelser, så siden kan tjene penge på annonceindtægter. Hjemmesiden anmelder forskellige produkter, men skriver også artikler og fungerer som et nyhedsvæsen.

Den korte liste på siden her dækker også over de 5 bedste køkkenknive, men i stedet for at gå i dybden med produkterne, får du en simpel, samlet vurdering og forskellige links, så du kan tjekke priser på diverse sider. Artiklens primære fokus er forskellige ting, du bør overveje, når du vælger en kokkekniv, og hvilke materialer, de ofte er lavet af. Artiklen er på svensk men kan oversættes oppe i URL-feltet med hjælp fra Google Translate.

Læs hele testen her

GastroWorld

Gastroworld.dk er en dansk side skabt af madentusiaster. Dens formål er at gøre det nemmere for den almene dansker at finde køkkenredskaber, der kan bruges til noget og faktisk holder, samt levere en række lækre madopskrifter, der kan pifte hverdagen op. Siden er reklamefinansieret og bliver betalt, når der købes via ét af de link, de tilbyder på siden.

GastroWorld dækker de 6 bedste knive på en nem og overskuelig liste, hvor du enten kan tage et overfladekig eller gå i dybden. Sidst finder du en guide til, hvordan du vælger den bedste kokkekniv, og du kan læse om deres fremgang ift. bedømmelsesprocessen.

Testen er udført den: 1. januar 2021
Læs hele testen her

Mad & Monopolet

Mad & Monopolet er en mad- og livsstilsblog, der skriver artikler om mange hverdagsbetragtninger, og de anmelder madoplevelser og køkkenredskaber. Skaberen af Mad & og Monopolet er Mads Schytte, der blandt andet står bag den succesfulde madblog Gastromand.

Mad & Monopolet giver Qknives Black Series japansk kokkekniv mange rosende ord med på vejen. Knivene holder sig skarpe utrolig godt, de ligger godt i hånden, og de holder sig pæne efter brug. Knivene scorer højt på Rockwell skalaen, som er udgangspunktet for testen af knivenes hårdhed.

Anmeldelsen er udført den: 7. september 2019
Du kan se anmeldelsen her


FAQ

Hvilke er de bedste kokkeknive?

Det er forskelligt, hvilken kniv der er bedst, og der findes mange gode på markedet. Vi anbefaler, at du overvejer dit behov, og hvor meget du skal bruge din nye kniv. Det kan have stor indflydelse på hvilke funktioner, du skal lægge vægt på, når du skal vælge.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en ny kokkekniv?

Du skal overveje, hvad dit budget er. Kokkeknive kan hurtigt koste en del, men du kan også finde nogle gode knive, som ikke er de dyreste. Når du køber en kniv, vil du ofte se betegnelsen HRC, og så et tal efter dette. Her måles knivbladets hårdhed på Rockwell-skalaen.

Hvilke mærker foretrækker de professionelle?

Du skal kigge på, hvilke knive, der har opnået gode testresultater. Det kan for eksempel være fra Forbrugerrådet Tænk eller Råd & Rön. Qknives og Onyx er nogle af favoritterne, men der findes også mange andre kvalitetsmærker, som de professionelle ynder at bruge.

Er kokkeknive gode?

Kokkeknive er gode, men det kommer også an på, hvilke du vælger. Det er derfor en god idé at købe én, som har klaret sig godt i tests, og som brugerne også er glade for. Så er du sikret en god kokkekniv.

 

Se vores artikel om: Testoversigt: Her er de 5 bedste knivslibere

Læs også: Her er de bedste køkkenmagneter.

Denne side er anmeldt af: Emilie J. Olsen Rating 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar