Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Bedste kokkeknive? Vores anbefalinger baseret på test og kundeerfaringer

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Bedste kokkeknive? Vores anbefalinger baseret på test og kundeerfaringer

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

Interessant nok kan det rigtige valg af kniv faktisk forbedre dine madlavningsfærdigheder, da vægt, materiale og håndtag spiller en stor rolle i skæreprocessen.

Vi har nøje vurderet knivene ud fra faktorer som pris og anmeldelser fra både forbrugere og eksterne eksperter. Uanset om du er en professionel kok eller amatør, kan vores artikel give dig værdifuld indsigt. Vi har dækket alle vigtige aspekter for at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning.

Vores favorit kokkeknive

Qookware Gyuto Rose Kokkekniv

Bedste kokkekniv i premium klassen Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

ONYX Cookware™ kokkekniv 20 cm

God og alsidig køkkenkniv Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Gastrotools Gyuto køkkenkniv

Bedste allaround kokkekniv Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Qookware Gyuto Kokkekniv Black Series

Bedste praktiske valg Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Victorinox Kokkekniv
Lager

Victorinox Kokkekniv

God kokkekniv på budget Gå til bedste pris
295 Kr. hos ComputerSalg
Læs vores anmeldelse
Lager
Zwilling Four Star Kokkekniv
Lager

Zwilling Four Star Kokkekniv

Bedst til prisen Gå til bedste pris
379 Kr. hos ComputerSalg
Læs vores anmeldelse
Lager
MAC Chef
Lager

MAC Chef

Bedst i test hos svensk testpanel Gå til bedste pris
745 Kr. hos ComputerSalg
Læs vores anmeldelse
Lager
Wüsthof Classic
Lager

Wüsthof Classic

Bedste professionelle valg Gå til bedste pris
979 Kr. hos ComputerSalg
Læs vores anmeldelse
Lager
Global G2
Lager

Global G2

Bäst i test kokkekniv enligt CNET Gå til bedste pris
549 Kr. hos Alstrøm
Læs vores anmeldelse
Lager

Qookware Black Series Santokukniv

Bedste kokkekniv til brug Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af kokkeknive, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

14. februar 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte kokkeknive

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

    1
  • Officielle og upartiske produkttests
  • 2
  • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
  • 3
  • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
  • 4
  • Data og viden om vores læsers præferencer
  • 5
  • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste kokkekniv i premium klassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qookware Gyuto Rose Kokkekniv
specialdesignet kokkekniv med designbeskyttet skæfte

Dagens bedste priser og tilbud på Qookware Gyuto Rose Kokkekniv:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Ergonomisk håndtag i palisandertræ
  • Klingekerne af VG-10 stål
  • Testet og udviklet sammen med professionelle

Den japanske Gyuto kokkekniv fra Qookware’ Rose serie er designet sammen med professionelle kokke og er fremstillet af 67-lags rustfrit stål og med et ergonomisk, beskyttet håndtag.

Grunde til at købe

  • Stålkerne af VG-10
  • Ergonomisk og designbeskyttet håndtag
  • Meget skarp, samt holder skarpheden godt selv efter 3 måneder
  • Udviklet i samarbejde med professionelle kokke

Grunde til at undgå

  • Kan ikke tåle at komme i opvaskemaskinen

Mere om Qookware Gyuto Rose Kokkekniv

Detaljer

  • Længde: 34 cm
  • Bladlængde: 21 cm
  • Materiale: Rustfrit stål med en kerne af VG-10 stål
  • Skæfte: Palisandertræ
  • Vægt: 220 g
  • Stålets hårdhed: 62 HRC

Ergonomisk håndtag udført i palisandertræ
Qknives Gyuto Rose kokkekniv er unik i forhold til andre topsælgende knive på grund af det ergonomiske håndtag i palisander. Det giver et meget bedre greb og en generel god følelse i hånden, hvilket vi oplevede under vores testproces med forskellige skæreopgaver.

Indflydelse fra professionelle kokke
Hvis du er kok eller bare godt kan lide at lave mad derhjemme, så ved du, at de fleste knive på markedet i dag stort set er det samme produkt. Her adskiller Gyuto Rose sig dog en smule, da den netop er designet fra bunden sammen med professionelle kokke for at sikre, at den lever op til deres standarder – noget som de fleste andre knive ikke kan prale af.

Test af skarphed
Kokkekniven er ekstremt skarp, så du skal være forsigtig. Vi testede skarpheden ved at skære en tomat i skiver og bemærkede, at kniven nærmest uden pres bare skar direkte igennem tomaten i ét direkte, fint snit.

Knivens kerne er fremstillet af VG-10 stål, hvilket betyder, at den har et højere kulstofindhold end andre modeller. Det giver mulighed for længere brug af kniven, da den har højere hårdhed. Du får altså en kokkekniv, der holder skarpheden længere end normalt.

Vi udførte forskellige test i løbet af en 3 måneders periode og fandt ud af, at skarpheden stort set var uændret, ift. da vi først modtog kniven.

En god måde at vurdere kokkeknive på er, hvor tyndt de kan skære. Og vi må indrømme, at kokkekniven er så skarp, at den kan skære en tomatskive mindre end 1 mm uden problemer – hvilket siger en hel del.

Det eneste lille problem vi har med kniven er, at den ikke tåler opvaskemaskine.

Derfor anbefaler vi Qknives Gyuto Rose kokkekniven:

Efter at have testet kokkekniven fandt vi ud af, at den var meget imponerende. Kniven er stadig ekstremt skarp efter 3 måneders brug og skærer madvarer effektivt godt i tern. Selv når vi arbejdede med kniven i længere tid, oplevede vi aldrig noget ubehag på grund af det ergonomiske håndtag. Den eneste ulempe er, at kniven ikke kan holde til at komme i opvaskemaskinen. Det er dog alligevel noget vi generelt vil fraråde alle, der har en kvalitetskniv.

Alt i alt får du en premiumkniv, der med lethed kan skære enhver vare.

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig glade for Qknives Gyuto Rose kokkekniv af tre hovedårsager. For det første er det unikke ergonomisk designede palisanderhåndtag en fornøjelse at holde i hånden, hvilket forbedrer vores skæreoplevelse markant. Samarbejdet med professionelle kokke under designprocessen sikrer også, at kokkekniven opfylder høje standarder, som nogle andre knive mangler.

Vi har udført forskellige tests over tre måneder, og vi har opdaget, at skarpheden på denne kniv forbliver konstant takket være VG-10-stålkernen. Den imponerende skarphed betyder, at denne kokkekniv ubesværet skærer igennem enhver ingrediens. Det eneste, der kunne gøre det endnu bedre, er hvis kniven tåle opvaskemaskine.

Samlet set anbefaler vi Qknives Gyuto Rose kokkekniv som den bedste kokkekniv i premiumklassen, i og med den både er behagelig at arbejde med og skærer igennem ingredienserne med lethed.

God og alsidig køkkenkniv test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ONYX Cookware™ kokkekniv 20 cm
kokkekniv med unikt look

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX Cookware™ kokkekniv 20 cm:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Ultimativ skarphed og lang levetid
  • Titaniumbelægning
  • Stålkerne af høj kvalitet

Kokkekniven fra ONYX Cookware™ er produceret med en hidtil ukendt hybrid-teknologi. Der er tale om gennemført kvalitet, som afspejles tydeligt i anmeldelserne fra tilfredse kunder.

Grunde til at købe

  • Ligger godt i hånden
  • Ergonomisk antislip håndtag
  • Tåler opvaskemaskine
  • Unikt look

Grunde til at undgå

  • Kan se beskidt ud, selv efter rengøring

Mere om ONYX Cookware™ kokkekniv 20 cm

Detaljer

  • Længde: 34 cm
  • Bladlængde: 20 cm
  • Materiale: Hybrid keramisk tysk stål og titanium
  • Skæfte: Afbalanceret glasfiber-skæfte
  • Vægt: 260 g
  • Stålets hårdhed: 64 HRC

Æggen er fremstillet af ONYX Cookwares™ patenterede keramiske stål, der sikrer, at kniven er skarp og har lang holdbarhed. Kniven har en hårdhed på 64 HRC, hvilket er ensbetydende med stor skarphed, der holder længere end noget andet tilsvarende produkt.

Klingen er dertil af tysk højkvalitets-stål i kernen og forstærket med titanium. De to materialer legeres, og derfor slides klingen mindre ved brug.

På grund af sammensætningen i materialerne er det muligt at bruge mere aggressive slibemetoder end normalt, så den kan blive endnu skarpere end andre knive.

Desuden er kniven forsynet med et elegant glasfiberhåndtag med ergonomisk korrekt antislip, hvilket gør kniven nem og behagelig at arbejde med.

Derfor anbefaler vi ONYX Cookware™kokkekniv

ONYX Cookware™ er populært blandt forbrugerne og får rigtige gode anmeldelser på Trustpilot. Derudover har vi hos Bomagasinet.dk selv testet kniven, og redaktionen synes specielt godt om, hvordan kniven ligger i hånden.

Den har en god vægt, hvilket sammen med skarpheden gør, at kniven glider ubesværet gennem grøntsager. Derudover finder fingrene nemt deres plads ved skaftet uden at blive generet af skarpe kanter.

Rent æstetisk har overfladen en flot mørk farve, som vi ikke har set på andre knive. Det gør, at den skiller sig ud blandt konkurrenterne og får et mere “stealthy” udseende. Det gør dog også, at kniven kan komme til at se lidt beskidt ud, selv efter rengøring. Derudover ligner det, at håndtaget er af træ, hvilket giver et flot look, selvom det er glasfiber. Til sidst er vi begejstret for, at kniven tåler opvaskemaskine, hvilket håndtaget ikke har taget skade af.

 

Læs mere om ONYX Cookware™ her og læs også vores in-depth anmeldelse af ONYX kokkeniv.

Bomagasinets vurdering

ONYX Cookware™ kokkekniv på 20 cm er særlig imponerende på grund af sit unikke udseende og kvalitet, som mange tilfredse kunder har nævnt. Vi har bemærket, at knivens håndtag er både behageligt og ergonomisk, hvilket gør det til en fornøjelse at arbejde med den. En ekstra bonus er, at kniven også kan tåle at komme i opvaskemaskinen, hvilket gør den ekstra praktisk.

Vi er især imponerede over bladet, som er lavet af ONYX Cookwares™’ patenterede keramiske stål. Dette sikrer ikke blot en exceptionel skarphed, men også en imponerende holdbarhed. Knivens tyske stålkerne, forstærket med titanium, mindsker desuden slid og får bladet til at holde længere end mange andre knive.

En mindre ulempe ved denne kniv er dog, at den nogle gange kan se beskidt ud, selv efter rengøring.

Alt i alt har vi set fremragende anmeldelser fra forbrugerne, og vores egne tests bekræfter dens overlegne ydeevne.

Bedste allaround kokkekniv test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gastrotools Gyuto køkkenkniv
En eksklusiv allround kniv med ergonomisk skæfte

Dagens bedste priser og tilbud på Gastrotools Gyuto køkkenkniv:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Alsidig kokkekniv
  • Høj hård- og skarphed
  • Holder skarpheden i lang tid

Gastrotools Gyuto er en oplagt kniv til din samling, hvis du har brug for en skarp, holdbar og alsidig model. Knivens kerne er VG10-stål, som er omgivet af i alt 66 lag rustfrit stål. Modellen har et ergonomisk skæfte, ligger godt i hånden og har mange anvendelsesformål.

Grunde til at købe

  • Meget skarp
  • Ligger godt i hånden
  • Elegant design
  • Holdbar og lang levetid

Grunde til at undgå

  • Kræver tilvænning for uerfarne brugere

Mere om Gastrotools Gyuto køkkenkniv

Detaljer

  • Bladlængde: 21 cm
  • Materiale: Rustfrit stål
  • Skæfte: G10 komposit
  • Vægt: 228 g
  • Længde: ?
  • Stålets hårdhed: 60-61 HRC

Kokkekniven har en hårdhed på 60-61 HRC, mens almindelige køkkenknive ligger på 55-56 HRC. De 66 lag er hamret sammen, som, sammen med det sorte skæfte, giver et unikt og elegant udtryk.

Alsidig model med ergonomisk greb

Håndtaget er ergonomisk formet til at ligge godt i hånden, når du skærer og snitter, selvom det kan tage lidt tilvænning at styre kniven.

Bladet er 21 cm langt og kan skære alt fra kød og frugter til grøntsager og krydderurter. Med en god bredde på bladet er det også let at flytte emnerne på skærebrættet, når de er snittet.

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig begejstrede for Gastrotools Gyuto køkkenkniven af tre hovedårsager. For det første er den utrolig skarp, hvilket gør det nemt for os at skære i skiver og tern. For det andet ligger det ergonomiske håndtag perfekt i vores hænder og sikrer et sikkert greb. Og endelig tilfører knivens elegante design et strejf af raffinement til vores køkken.

Der er dog et par ting, vi gerne ville have forbedret. Kniven kræver en lille tilvænningsperiode, specielt for uerfarne brugere. Desuden ville det være en fordel, hvis bladets længde var angivet i produktbeskrivelsen.

På trods af disse mindre ulemper anbefaler vi Gastrotools Gyuto som den bedste allround kokkekniv på grund af dens alsidighed, holdbarhed og ergonomiske design.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste praktiske valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Qookware Gyuto Kokkekniv Black Series:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Tilpasser sig til din naturlige håndform
  • Håndtag er af skridsikkert G-10 komposit
  • Leveres i en flot gaveæske

Den japanske kokkekniv fra Qookware Black Series er en skarp og flot model, der gør sig bemærket hos eksperter.

Grunde til at købe

  • 62 HRC ifølge Rockwell-skalaen
  • 67 lags carbonstål
  • Unikt design

Grunde til at undgå

  • Kræver tilvænning

Mere om Qookware Gyuto Kokkekniv Black Series

Detaljer

  • Længde: 33 cm
  • Bladlængde: 21 cm
  • Materiale: Carbon stål
  • Skæfte: I G-10 komposit
  • Vægt: 244 g
  • Stålets hårdhed: 62 HRC

Den danske madblog, Mad & Monopolet, har testet og vurderet kniven og roser Qknives’ produkter. Kniven scorer en samlet rating på 5/6 stjerner og får anerkendelse på en række forskellige områder.

Det fremhæves for eksempel, at knivene fra Qknives ligger godt i hånden, og at de er skarpe.

I konklusionen lyder det blandt andet: ”Indtil videre så holder de sig skarpe utrolig godt. Videre ligger de godt i hånden og de holder sig pæne efter brug. Prisen er en vigtig faktor – her er QKnives godt med”.

Generelt er den japanske kokkekniv kendetegnet ved det praktiske og flotte håndtag, som er vigtigt for en kokkekniv, fordi du skal kunne holde ordentligt på kniven for at kunne bruge den optimalt.

Modellen kommer med et håndtag, der er tilpasset din håndform, og som er fremstillet i G-10 komposit. I praksis vil det sige, at du kan være sikker på, at kniven ikke pludselig glider ud af din hånd, når du bruger den.

Fordi kokkekniven er så skarp og god at holde på, kan du bruge den til mange ting, når du laver mad. Det kan være udskæringer af forskellige former for kød, men den er også praktisk i det vegetariske køkken.

Knivens blad er fremstillet i 67 lags carbonstål og har et flot finish.

Fordi kniven er fremstillet i god kvalitet, kan du have den i mange år, hvis du passer ordentligt på den. Det kræver blandt andet, at du ikke putter den i opvaskemaskinen, og at du sliber den regelmæssigt.

Derfor skal du vælge Qknives Black Series kokkekniv

Kniven skiller sig ud på markedet ved at være praktisk, flot og af høj kvalitet. Det gør kniven særligt velegnet til dig, der er villig til at betale lidt ekstra for en kvalitetskniv.

Med kokkekniven får du ikke bare en god kniv, du får også et stykke indretning til dit køkken.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet og analyseret Qknives Gyuto Kokkekniv Black Series baseret på eksterne tests, brugeranmeldelser, specifikationer og funktioner. Vi var positivt overraskede over knivens tre vigtigste salgsargumenter: et skarpt og stilfuldt design, en høj Rockwell-hårdhed på 62 HRC og et blad af 67-lags kulstofstål.

Vi kan virkelig godt lide, hvordan Qknives knivene passer i vores hænder, og hvor skarpe de er. Vi ville dog gerne have set nogle ekstra funktioner for at gøre produktet endnu bedre. På trods af dette, anbefaler vi stadig Gyuto kokkekniven som det bedste praktiske valg for dig, der leder efter en japansk kokkekniv af høj kvalitet.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

God kokkekniv på budget test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Victorinox Kokkekniv
Skarp og let kokkekniv

  • 4,7/5 stjerner på Amazon
  • 4,8/5 på TheSpruceEats.com
  • "Budget pick" af NYtimes.com
  • "Bästa köp" på TechGearLab

Dagens bedste priser og tilbud på Victorinox Kokkekniv:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Skridsikkert håndtag
  • Effektivt design
  • Skarpt blad

Kokkekniven fra Victorinox er et godt valg til dig, der leder efter en billig og robust kokkekniv. Modellen har et skridsikkert TPE-håndtag og kan bruges til mange forskellige opgaver.

Grunde til at købe

  • Du får et bredt stålblad
  • Håndtaget er behageligt under anvendelse
  • Høj kvalitet og let vægt

Grunde til at undgå

  • Madrester kan sidde fast på håndtaget efter brug

Anmeldelse: Produktanalyse af Victorinox Kokkekniv

Detaljer

  • Længde: 35 cm
  • Bladlængde: 22 cm
  • Materiale: Rustfrit stål med højt kulstofindhold (stemplet)
  • Skæfte: Polypropylen (TPE)
  • Vægt: 140 g
  • Stålets hårdhed: 56 HRC

Brand fra Schweiz
Victorinox er et schweizisk mærke, der har fremstillet knive og andre husholdningsredskaber i mange år. Knivkollektionerne omfatter Swiss Modern, Fibrox, Wood og Grand Maitre, og priserne varierer afhængigt af kollektionen. Modellen vi fremhæver, er en kokkekniv fra Fibrox.

Ideel til at skære med svingende bevægelser
Kokkekniven har et rimelig standard design med et bredt, buet blad, der er ideelt til at skære med svingende bevægelser. Knivens overflade er også tekstureret og skridsikker, så den kan bruges til større skære- eller snitteopgaver uden ubehag.

Skarp og let
Det skarpe og lette blad på kokkekniven er af rustfrit stål, og kniven opbevares nemt i det medfølgende plastik cover. Ved at opbevare kniven i det medfølgende cover, før du lægger den i skuffen, undgår du skrammer og ridser på bladet, og på den måde holder kniven sig skarpere i længere tid. Såfremt du vil opbevare kokkekniven i en knivblok, er det også muligt.

Hvad siger brugere og eksperter om Victorinox Kokkekniv?

Kokkekniven er blevet modtaget ganske pænt med 4,7/5 stjerner på Amazon og en høj vurdering på 4,8/5 stjerner på TheSpruceEats.com. NYtimes.com har også udnævnt kokkekniven som et godt “budgetvalg” på grund af knivens lave pris, høje skarphed og behagelige brug.

Mere om Victorinox Kokkekniv

Detaljer

  • Længde: 35 cm
  • Bladlængde: 22 cm
  • Materiale: Rustfrit stål med højt kulstofindhold (stemplet)
  • Skæfte: Polypropylen (TPE)
  • Vægt: 140 g
  • Stålets hårdhed: 56 HRC

Redaktionens vurdering

Kokkekniven er designet med et bredt blad, hvilket gør den både klassisk og praktisk. Det er en prisbillig kniv, der ikke går på kompromis med kvaliteten, og lige netop derfor er den et super godt budgetvalg.

Bedst til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Zwilling Four Star Kokkekniv
Holdbarhed og kvalitet i topklasse

  • 4,7 på Amazon
  • "Bedste overordnede kniv" af TechGearLab.com

Dagens bedste priser og tilbud på Zwilling Four Star Kokkekniv:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • FRIODUR® ishærdet blad
  • Smedet i ét stykke stål
  • Håndtaget er ergonomisk

Zwilling Four Star kokkekniven er et godt valg for dig, der ønsker en både behagelig og sikker kniv at bruge. Det ergonomiske håndtag sikrer, at du kan holde godt fast i kniven, så den ikke glider når du bruger den.

Grunde til at købe

  • FRIODUR®-blad
  • Glidende overgang mellem skæfte og blad
  • Smedet i stedet for stemplet
  • Ergonomisk håndtag

Grunde til at undgå

  • Bladet er en smule tykt

Anmeldelse: Produktanalyse af Zwilling Four Star Kokkekniv

Detaljer

  • Længde: 33 cm
  • Bladlængde: 20 cm
  • Materiale: Rustfrit stål med højt kulstofindhold (smedet)
  • Skæfte: Polypropylen
  • Vægt: 195 g
  • Stålets hårdhed: 58 HRC

Holder skarpheden godt
Zwilling Four Star Kokkekniv har et blad på 20 cm af tysk stål med et høj indhold af kulstof. Den høje mængde af kulstof gør, at kniven forbliver skarp i lang tid samt, at kokkekniven har svært ved at ruste. Kniven udskiller sig fra konkurrenterne, da den er smedet i stedet for at være stemplet. Det øger knivens kvalitet og holdbarhed. Prisen på kniven bliver dog lidt dyrer, da processen er mere kompliceret.

SIGMAFORGE®
Zwilling kokkekniven er mere holdbar, fordi bladet er smedet af et enkelt stykke metal, hvilket resulterer i et tykkere og stærkere blad. Denne type kokkekniv har også en tendens til at holde sig skarp længere end stemplede kokkeknive, så du behøver ikke at slibe den så ofte.

Skær alt mellem grøntsager og kød
Det skarpe blad, der ubesværet går over i et behageligt greb med fingerskærm, gør Zwilling kokkekniven perfekt til enhver køkkenopgave. Du kan skære alt fra grøntsager til kød nemt og sikkert.

Hvad siger brugere og eksperter om Zwilling Four Star Kokkekniv?

Zwilling’s kokkekniv får 4,7/5 stjerner på Amazon, hvor den roses for at være ergonomisk, holdar og skarp. TechGearLab.com var også vilde med kniven og gav den deres pris for “bedste samlede valg” i en anmeldelse, der detaljeret beskrev, hvor velafbalanceret og alsidig kokkekniven er.

Mere om Zwilling Four Star Kokkekniv

Detaljer

  • Længde: 33 cm
  • Bladlængde: 20 cm
  • Materiale: Rustfrit stål med højt kulstofindhold (smedet)
  • Skæfte: Polypropylen
  • Vægt: 195 g
  • Stålets hårdhed: 58 HRC

Redaktionens vurdering

Zwilling kokkekniven har et tidløst design med et elegant sort håndtag. Selv om bladet er tykt og kan få maden til at sidde fast, er det en fremragende værdi for prisen på grund af SIGMAFORGE®-bladet af stor kvalitet, der giver mulighed for præcise snit.

Bedst i test hos svensk testpanel test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

MAC Chef
Testvinder med god balance i pris og egenskaber

  • Bäst i test enligt oberoende svensk testpanel

Dagens bedste priser og tilbud på MAC Chef:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Komfortabelt håndtag i lamineret birk
  • Rustfrit og ekstra holdbart
  • Knivskarp

MAC Chef klarer sig godt i test og får bedre bedømmelser end mange dyrere modeller.

Grunde til at købe

  • God pris
  • Let i vægt
  • Allround kniv

Grunde til at undgå

  • Tåler ikke fald eller slag

Mere om MAC Chef

Detaljer

  • Produktionsland: Japan
  • Bladlængde: 20 cm
  • Materiale: Japansk stål
  • Skæfte: Træ
  • Vægt: 195 g
  • Længde: 33,7 cm
  • Stålets hårdhed: 61 HRC

Kniven er både skarp og holdbar, hvilket er vigtige egenskaber i et travlt hverdagskøkken. Den tåler dog ikke fald eller slag, hvilket skyldes stålets hårdhed. Det gælder dog for alle gode kokkeknive på markedet, så hvis du vil have en kniv i ordentlig kvalitet, skal du passe på den.

MAC Chef er et godt bud på en god kokkekniv til en fornuftig pris, da den lange holdbarhed gør, at du ikke skal ud og købe ny kniv i de næste mange år.

Knivbladet er 20 cm og fremstillet af molybdæn-stål med en hårdhed på 59 HRC. Ifølge producenten anbefales den til næsten alle typer frugt, grøntsager og kød.

Knivbladets tykkelse er på 2,5 millimeter, hvilket bringer vægten af kniven op på 195 g. Skæftet er desuden udført i træ, som har fået en laminering for ekstra holdbarhed.

MAC er en japansk knivproducent med al produktion beliggende i Japan. Kokkekniven er en del af Chef-serien, som hører til blandt de billigere knive i det samlede sortiment.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet og analyseret MAC Chef, og vi må sige, at vi er imponerede. Kniven tilbyder en god balance mellem pris og funktioner, hvilket gør den skiller sig ud fra konkurrenterne. Det, der virkelig får os til at kunne lide MAC Chef, er dens lange levetid. Du behøver ikke at købe en ny kniv i årevis.

Bladet på er dertil fremstillet af molybdænstål med en hårdhed på 59 HRC. Det gør kniven velegnet til næsten alle typer frugt, grøntsager og kød. Bladets tykkelse på 2,5 mm giver en vis vægt, så kniven vedig i alt 195 g. Håndtaget er lavet af lamineret træ for ekstra holdbarhed og har et behageligt greb.

Selvom MAC Chef mangler et par ekstra funktioner, som kunne gøre den endnu bedre, vil vi stadig anbefale den som den bedste kokkekniv i test – netop pga. dens præstationer i forskellige eksterne tests. Dens holdbarhed og ydeevne gør den altså til et godt valg til et travlt køkken.

Bedste professionelle valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Wüsthof Classic
Den bedste allround kokkekniv på markedet

  • Bästa tunga kokkekniv enligt CNET
  • Redaktörernas val på TechGearLab

Dagens bedste priser og tilbud på Wüsthof Classic:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Smedet af ét stykke rustfrit stål
  • Professionel kvalitet
  • Fås med flere bladlængder

Wüsthof Classic er en simpel, elegant og funktionel kniv, hvor komforten ikke begrænses af beskyttelsesdesignet og skarpheden.

Det er én af de bedste allround knive på markedet, hvilket vil sige, at du kan bruge den til mange forskellige ting.

Grunde til at købe

  • Funktionel kniv
  • Flere længder at vælge mellem
  • Klassisk design

Grunde til at undgå

  • Tåler ikke opvaskemaskine

Mere om Wüsthof Classic

Detaljer

  • Længde: 33,7 cm
  • Bladlængde: 20 cm
  • Materiale: Rustfrit stål
  • Skæfte: Polyoxymethylene (POM)
  • Vægt: 241 cm
  • Stålets hårdhed: 58 HRC

Kokkekniven er udført i specialhærdet, rustfrit stål og har et ergonomisk design, så den ligger godt i din hånd. I modsætning til andre knive er den ikke designet med ét bestemt formål.

Det er altså ikke en kød- eller grøntsagskniv – Du kan selv vælge længden og derfor også, hvad den skal bruges til.

Bäst i test kokkekniv enligt CNET test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Global G2
Brugervenlig og populær topscorer

  • Bäst i test enligt CNET
  • Topscorer enlight oberoende svensk testpanel

Dagens bedste priser og tilbud på Global G2:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • God kontrol med kniven
  • Brugervenligt designet
  • Modstandsdygtig

Den populære japansk producerede kniv er en letvægter blandt de bedste kokkeknive på markedet. Den er af testpanelerne målt til at veje mellem 160-170 g, hvilket kan tilskrives det hule skæfte og smarte design uden samlinger.

G2 får ros af testpaneler i både Danmark, Sverige og Norge for at være en alsidig kokkekniv, der kan bruges til mange forskellige opgaver. Har du planer om at anskaffe dig en stor samling af gode køkkenknive, så har Global over 70 forskellige knive at vælge imellem.

Grunde til at købe

  • Let i vægt
  • Alsidig
  • Ingen synlinge samlinger

Grunde til at undgå

  • Ikke den bedste HRC hårdhed

Mere om Global G2

Detaljer

  • Produktionsland: Japan
  • Længde: 33 cm
  • Bladlængde: 20 cm
  • Materiale: Rustfri stål
  • Skæfte: Cromova18 rustfri stål
  • Vægt: 170 g
  • Stålets hårdhed: 58 HRC

Global G2 er en mellemstor kokkekniv med et knivblad på 20 centimeter. Den hører til Global-serien, som tæller over 70 forskellige køkkenknive og har en hårdhed på mellem 56-58 HRC, som er ganske fornuftigt.

Køkkenknivene blev oprindeligt designet af Komin Yamada i 1983, men produceres af Yoshikin i Japan.

G2 er velegnet til både kød og grøntsager og er fremstillet i et design uden synlige samlinger. Derfor ligner den et enkelt stykke metal med hult skæfte, der er afbalanceret af fint sand.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet forskellige køkkenknive baseret på eksterne tests, brugeranmeldelser, specifikationer og funktioner, og vores bedste valg til amatørkokke er Global G2. Denne populære japanske kniv udmærker sig nemlig ved sit brugervenlige design og enestående ydeevne. Den er blevet rost af testpaneler i Danmark, Sverige og Norge for sin alsidighed i håndteringen af forskellige opgaver.

Vi sætter især pris på letvægtskonstruktionen, designet og den brede vifte af knivmuligheder, som Global tilbyder. Der er dog et område, hvor den kommer til kort, og det er dens HRC-hårdhed sammenlignet med nogle af konkurrenterne. Alligevel anbefaler vi Global G2 som det bedste valg til amatørkokke på grund af dens nemme håndtering og fremragende ydeevne.

Med denne kniv kan du nemt klare enhver opgave i køkkenet.

Bedste kokkekniv til brug test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qookware Black Series Santokukniv
ergonomisk køkkenkniv

Dagens bedste priser og tilbud på Qookware Black Series Santokukniv:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Lidt bredere blad
  • Effektiv og præcis
  • Flot og stilfuldt design

Flere af de japanske knive er specialiserede til ét bestemt felt, og det gælder også for santokukniven fra Black Series lanceret af Qookware, der har rødder i samuraitraditionerne. Den er særligt velegnet til dig, der enten vil hakke, snitte eller skære dine grøntsager med stor præcision.

Grunde til at købe

  • Ergonomisk design
  • Holder skarpheden længe

Grunde til at undgå

  • Bedst til grøntsager

Mere om Qookware Black Series Santokukniv

Detaljer

  • Type: Japansk kniv
  • Længde: 30 cm
  • Bladlængde: 18 cm
  • Materiale: Carbon stål
  • Skæfte: G-10 kompsoit
  • Vægt: 247 g
  • Stålets hårdhed: 62 HRC

Santokukniven fra Black Series bør hovedsageligt anvendes som en grøntsagskniv, men kan ifølge Qknives også benyttes til eksempelvis kød, hvis ikke du har en mere velegnet kokkekniv til rådighed.

Japanske knive er kendetegnet ved høje håndværksmæssige standarder, der er blevet raffineret gennem århundreder. Knivenes design er derfor baseret på flere af markedets bedste produktionsteknikker.

Rent designmæssigt adskiller santokukniven sig fra de traditionelle europæiske kokkeknive ved at have et bredere samt lidt kortere blad. Kniven tilbyder desuden et godt greb via det sorte skæfte, der er ergonomisk udformet, så det passer perfekt til håndfladen.

Santokukniven er produceret af intet mindre end 67-lags stål, og det hamrede look på knivbladet understreger robustheden, der ligger bag knivens design.

Black Series Japansk Santokukniv vs. markedet
Vil du have en decideret grøntsagskniv, er Black Series’ santokukniv et godt bud med sit holdbare stål, det ergonomisk design og den store præcision. Samtidig har kniven med sine 247 g en god vægt. Rent prismæssigt får du høj værdi for pengene og takket være knivens hårdhed på 62 HRC, går der lang tid, inden den skal slibes.

Bomagasinets vurdering

Black Series Santokukniv har et ergonomisk design, der giver dig mulighed for at hakke og skære i tern på en komfortabel og præcis måde. Dertil holder knivens skarphed i lang tid takket være den holdbare stålkonstruktion. Endelig er den yderst præcis i håndtering af grøntsager.

Selvom Black Series Santokukniv primært er designet til grøntsager, kan den også bruges til kød. Sammenlignet med traditionelle europæiske kokkeknive skiller kniven sig ud med sit bredere og lidt kortere blad. Vi kan også lide det sorte håndtag, der giver et sikkert og behageligt greb, der passer perfekt til håndfladen. Knivens blad, der er fremstillet af 67 lag stål, viser også den robusthed, der ligger bag designet.

Selvom vi er imponerede over Black Series Santokuknivs funktioner, ville vi gerne have set, at kniven var mere alsidig og kunne bruges til andre madlavningsopgaver end grøntsager. Men alt i alt kan vi varmt anbefale denne kniv til brug i et ergonomisk køkken.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

5 ting du skal overveje, før du køber kokkeknive

  • Vægt

    For at finde den bedste kniv, anbefaler vi, at du er opmærksom på knivens vægt. Generelt er en tungere kniv bedre til kød eller hårde grøntsager, hvorimod en en lettere kniv er bedre til at hakke og er nemmere at styre – især hvis du ikke er vant til at bruge kokkeknive. Det er i sidste ende op til dig at afgøre, hvad der føles bedst for dig. Vi anbefaler, at du tænker over hvilket formål, du skal bruge kokkekniven til og tager det med i overvejelserne, når du ser på knivens vægt.

  • Materiale

    Kokkeknive fås med blade fremstillet af flere forskellige materialer, og de kommer med forskellige fordele. Kulstofstål er hårdere og skarpere end rustfrit stål, men det er også mere skørt og mere modtageligt overfor rust, hvilket betyder, at det kræver mere vedligeholdelse. Det ændrer dog ikke på, at kulstofstål er et oplagt materiale til knive. De fleste kokkeknive er fremstillet af rustfrit stål, som er modstandsdygtigt overfor rust, men som til gengæld kan være sværere at holde skarpe. Damaskusstål er et mønstersvejset stål, der er usædvanligt skarpt og æstetisk flot. Det bliver ofte brugt til at lave dyre japanske knive, selvom det kan være svært at slibe. Keramiske knive er lette og ekstremt skarpe, men de er også skrøbelige og kan ikke slibes derhjemme.

  • Håndtag

    Håndtaget på kokkeknive er ofte fremstillet i træ, metal, plast og kompositmaterialer. Håndtaget er ofte beskrevet som knivens “akkileshæl,” og det er derfor vigtigt at vedligeholde håndtaget på din kokkekniv. Vi anbefaler, at du vasker din kniv i hånden, da opvaskemaskinen i nogle tilfælde kan beskadige håndtaget – særligt hvis det er af træ. De fleste moderne knive med træhåndtag har dog et tyndt gennemsigtigt plastlag for at beskytte det mod skader. De fleste kokkeknive er designet med dobbelte skråkanter, så både højre- og venstrehåndede kan bruge dem. Nogle knive har dog kun én skråkant, hvilket gør, at bladet kun er skarpt på højre side.

  • Pris

    Dyrere kokkeknive fås typisk til 1.500 kr. og opefter, og de er typisk produceret af gode materialer som f.eks. kulstofstål. Vil du derimod have en billigere kokkekniv, kan du sagtens finde modeller til 400-500 kr. I den forbindelse er det en god idé at overveje, hvad du vil bruge kokkekniven til. Vi mener, at en kokkekniv til 400-500 kr. er ganske fin, hvis du blot laver mad derhjemme. Men går du op i mere avanceret madlavning, eller skal du bruge den i professionelle sammenhænge, anbefaler vi, at du køber en dyrere kokkekniv af højere kvalitet.

  • Forbruger- og ekspertanmeldelser

    Forbrugeranmeldelser kan give dig nyttig information om, hvordan andre forbrugere har oplevet en given kokkekniv. Ekspertanmeldelser kan derimod give et mere teknisk indblik i bladets materiale samt hvilke specifikationer og kvaliteter, materialet har. Eksperter har ofte kendskab til en række forskellige producenter og kan komme med forslag til hvilke knive, der er bedst til specifikke formål.

FAQ

Hvilke kokkeknive er de bedste?
Det er forskelligt hvilke kokkeknive, der er bedst, og der findes mange gode på markedet. I artiklen har vi udvalgt Qookware Gyuto Rose Kokkekniv som den bedste kokkekniv. Vi anbefaler dog, at du overvejer dit behov samt hvor meget, du skal bruge din nye kniv, da det kan have stor indflydelse på hvilke funktioner, du skal lægge vægt på, når du skal vælge.
Du skal overveje, hvad dit budget er. Kokkeknive kan hurtigt koste en del, men du kan også finde gode modeller til billigere priser. Derudover skal du være opmærksom på betegnelsen HRC, som er en værdi, der indikerer knivbladets hårdhed på Rockwell-skalaen.
Er kokkeknive gode?
Kokkeknive er generelt gode, men kvaliteten afhænger selvfølgelig af hvilke, du vælger. Det er derfor en god idé at købe én, som har klaret sig godt i tests, og som brugerne er glade for. På den måde er du sikret en god kokkekniv.

Hvilken kokkekniv skal du vælge – og hvilke knive skal du ellers bruge?

Skal din kniv primært bruges til at skære kød, er det vigtigt at den er så skarp som muligt, så den glider let og ubesværet igennem fibrene. Der er derfor vigtigt at slibe din kniv med en slibesten, for at mest ud af kniven. Hvis du ikke er tryg ved at bruge en slibesten, kan du også bruge en knivsliber, hvilket er mere sikker at bruge. Omvendt er det vigtigt, at kniven har en god balance og et godt “rul”, hvis du skal skære, snitte og hakke frugt og grøntsager. Gastromand har lavet en kort, men brugbar guide til valg af knive.

En kokkekniv er som udgangspunkt en universal køkkenkniv forstået på den måde, at den er designet til både at kunne skære, snitte og hakke. Nogen har dog glæde af både at have en kortere og en længere model. Den korte model er god til præcisionsopgaver, mens den længere model er god til “grove” opgaver.

Til grøntsagerne kan en santokukniv anbefales, da den er i stand til at snitte og hakke med stor præcision. Det kan den, fordi den både er skarp og har et fint smalt knivblad, der gør det muligt at skære tynde skiver. I Japan bruges santokukniven som primær kniv i køkkenet, mens vi i Europa bruger kokkeknive.

Udover kokkeknive og santoku knive findes der også mange urteknive, udbenerknive, filetknive, brødknive m.m., som er designet til hver deres formål. Det handler derfor om, at du nøje overvejer hvilke behov, du har i hverdagen, og hvad der er vigtigst for dig. Med et knivsæt har du knive til næsten alle slags opgaver du vil støde på, når du forberede din mad.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

CNet

CNet er en global nyhedsside, der leverer nyheder om teknologi, kultur, videnskab og meget mere. De leverer nyheder, kommentarer, analyser, anmeldelser og FAQ’er, alt sammen for at hjælpe andre og hinanden med at forstå nye ting.

CNet har lavet en liste over de bedste kokkeknive i 2021. Deres liste er noget kortere end de foregående med kun 5 knive, men i stedet for at gennemgå en masse forskellige, har de rangeret dem som de bedste i deres kategori – for hvorfor skulle du få brug for andet? Nederst i artiklen kan du desuden læse om, hvordan de har testet knivene. Artiklen er på engelsk.

Testen er udført den: 20. maj 2024
Læs hele testen her

Mad & Monopolet

Mad & Monopolet er en mad- og livsstilsblog, der skriver artikler om mange hverdagsbetragtninger, og de anmelder madoplevelser og køkkenredskaber. Skaberen af Mad & og Monopolet er Mads Schytte, der blandt andet står bag den succesfulde madblog Gastromand.

Mad & Monopolet giver Qknives Black Series japansk kokkekniv mange rosende ord med på vejen. Knivene holder sig skarpe utrolig godt, de ligger godt i hånden, og de holder sig pæne efter brug. Knivene scorer højt på Rockwell skalaen, som er udgangspunktet for testen af knivenes hårdhed.

Anmeldelsen er udført den: 7. september 2019
Du kan se anmeldelsen her

TheSpruceEats.com

TheSpruceEats.com bestræber sig på at hjælpe og inspirere deres publikum ved at dele lækre madopskrifter, cocktails, populære ingredienser og “how-tos”. De udgiver ikke kun forskellige madopskrifter, men tester og anmelder også en række forskellige køkkenudstyr.

 

Anmeldelse offentliggjort d. 22 maj, 2024

Du kan læse den her

NYtimes.com

Hvis du er på udkig efter indsigtsfulde og velskrevne anmeldelser, er New York Times’ websted et godt sted at starte. Deres anmeldere giver deres tanker om alle mulige emner, lige fra bøger og film til dagligdags ting som køkkenredskaber.

Anmeldelse offentliggjort d. 30 november, 2023

Du kan læse den her

TechGearLab.com

TechGearLab.com er et fremragende websted for brugere, der ønsker at købe teknologiprodukter, da det tilbyder omfattende og pålidelige produkttests med gennemtænkte vurderinger, priser og indsigt fra brancheeksperter. 

Anmeldelse offentliggjort d. 24 april, 2024

Du kan læse den her

PrudentReviews.com

PrudentReviews.com blev grundlagt i 2018 med det formål at hjælpe kunderne med at vælge de bedste produkter til deres hjem gennem analyse, test og produktsammenligninger. Udover anmeldelser og sammenligninger giver hjemmesiden også vejledninger til produkter.

Anmeldelse offentliggjort d. 20 september, 2023

Du kan læse den her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon.com blev oprettet i 1995 og er hurtigt vokset til verdens største onlinebutik. Et af Amazons vigtigste salgsargumenter er, at kunderne kan skrive anmeldelser og bedømme de produkter, de har købt, så andre forbrugere kan få et indtryk af kvaliteten, inden de køber.

Victorinox Kokkekniv kundeanmeldelser kan findes her

Zwilling Four Star Kokkekniv kundeanmeldelser kan findes her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme