Du kender sikkert til det gamle udtryk ”Vinduerne er husets øjne”, og der er noget om snakken.

Ligesom du skal passe godt på dine øjne, skal du nemlig også passe godt på dine vinduer.

Det er for det første upraktisk, hvis dit hjems vinduer er beskidte. Er ruderne plettede med smuds og snavs, kan du ikke i samme grad nyde solopgangen, mens du drikker din morgenkaffe. Men beskidte vinduer sender også et signal til omverdenen om, at du er ligeglad med dit hjems fremtoning og velvære.

Selvom vinduesvasker-robotten er en relativt ny opfindelse, er markedet for teknologien allerede uoverskueligt stort. Du har muligvis svært ved at danne dig et overblik over dine muligheder, og derfor har vi sammenskruet denne lille guide.

Her foretager vi en sammenligning af de tests, som eksperterne har foretaget af de bedste vinduesvasker-robotter på markedet.

Guiden vil give dig en idé om, hvilken model der er den bedste i test, og vi håber desuden, at den vil hjælpe godt på vej til at finde den vinduesvasker-robot, som perfekt dækker netop dine behov.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Mamibot W120-T Vinduespudser – Særligt egnet til større vinduespartier


Mamibot W120-T VinduespudserModellen fra Mamibot er én af de mindre testede modeller på markedet. Dog er de få ord, som den har fået med på vejen, fortrinsvist positive.

Om Mamibot W120-T Vinduespudser

Mamibot W120-T Vinduespudser er trådløs, og den er udstyret med vaskbare mikrofiberpuder. Den har tre forskellige arbejdsmønstre. Du kan vælge mellem N-mønsteret, hvor robotten vasker vertikalt, Z-mønsteret, hvor den vasker horisontalt og det automatiske mønster, hvor den kombinerer de to indstillinger.

 

Mamibot W120-T Vinduespudser er særligt udviklet til at kunne rengøre større vinduespartier og vinduer i høje bygninger. Sidder du på øverste etage i en høj kontorbygning, kan det være farligt selv at forsøge sig med vinduesvasken, og så kan Mamibot W120-T Vinduespudser træde til. Denne model bør ikke erstatte den traditionelle vinduespudsning, men den er god til vedligeholdelse, så du slipper for selv ofte at skulle vaske vinduerne. Robotten kan fjernstyres via wifi og en app, som du downloader på din smartphone, og på roboteksperten.dk er robottens vejledende pris 2.999 kr.

Udvalgte specifikationer

Mamibot W120-T Vinduespudser har følgende udvalgte specifiktationer:

 • En vægt på 1,3 kg. og mål på 25 x 8,5 x 25 cm.
 • Modellen er fremstillet i et hvidt design
 • 100% trådløs og brugervenlig betjening
 • Tre forskellige arbejdsmønstre at vælge imellem

Hvad mener eksperterne?

Den tyske side Zuhause Ratgeber betegner Mamibot W120-T Vinduespudser som en yderst nyttig hjælper i hverdagen og skriver, at den har mange fordele. På siden komplementeres Mamibot både for robottens brugervenlighed, dens design og dens vaskeegenskaber. Zuhause Ratgeber fremhæver robottens sensorer som dens bedste kvalitet, for sensorerne sikrer en effektiv rengøringsproces, og de sørger desuden for, at robotten ikke glider ned ad vinduet eller går i stå, når den møder vinduets kanter. I denne anmeldelse pointeres det dog også, at du altid skal huske på at forventningsafstemme, før du køber en vinduesvasker-robot. Denne form for maskine er nemlig ikke egnet til at kunne fjerne kraftig tilsmudsning, så ønsker du et perfekt resultat, bør du selv supplere robottens arbejde.

Derfor skal du vælge Mamibot W120-T Vinduespudser

Mamibot W120-T Vinduespudser sælges til en fornuftig pris, og dens design rummer flere fordele. Hvis du skal bruge en vinduesvasker-robot på din arbejdsplads, er denne model det rigtige valg. Uanset arbejdspladsens etage vil ingen risikere at komme til skade, og Mamirobot W120-T Vinduespudser vil rengøre jeres ruder næsten lige så dybdegående som en professionel vinduespudser ville kunne.

Ecovacs Winbot X Vinduesvasker – Den lille model


Set til: 2.749,00

Køb hos RobotEksperten

Ecovacs Winbot X Vinduesvasker

Denne model er ligeledes produceret af Ecovacs, og den har også fået blandede men overvejende positive anmeldelser af roboteksperterne.

Om Ecovacs Winbot X Vinduesvasker

Køber du Ecovacs Winbot X Vinduesvasker, følger der en fjernbetjening, en lade-adapter, en sikkerhedsledning, cleaning pads og rengøringsmiddel med i prisen. Robotten giver dig mulighed for ledningsfri betjening, og dens rengøringsproces består af fire trin. Ligesom den anden model fra Ecovacs vil denne vinduesvasker-robot vælge den smarteste og mest effektive rute, hver gang du placerer den på ruden. Slår du funktionen Deep Clean Mode til, vil robotten gentage sin rute, indtil dine vinduer er helt rengjorte. Den vejledende pris for Ecovacs Winbot X Vinduesvasker er 3.999 kr. på roboteksperten.dk.

Udvalgte specifikationer

Ecovacs Winbot X Vinduesvasker har følgende udvalgte specifikationer:

 • Robotten vejer 3 kg. og måler 10,9 x 24,5 x 24,5 cm.
 • Produceret i et overvejende hvidt farvedesign
 • Batterilevetid på omtrent 50 minutter
 • Opladningstid lidt mindre end 3 timer
 • Udstyret med brugervenlig stemmekontrol

Hvad mener eksperterne?

Ecovacs Winbot X Vinduesvasker har høstet blandede anmeldelser blandt eksperterne. I den test, der er foretaget af TechHive, skriver anmelderen, at robotten både er en kende for dyr og for klodset i designet. Det påpeges, at robotten bruger omkring ti minutter på en stor rude, hvilket gør, at rengøringen faktisk ikke er mere effektiv, end når du gør det selv. TechHive fremhæver dertil, at robotten alt for nemt går i stå. Møder den noget på ruden, som den ikke er forberedt på, vil den begynde at bippe, indtil brugeren genstarter maskinen. Dette medvirker, at Ecovacs Winbot X Vinduesvasker i sidste ende er et meget tidskrævende produkt. TechHives anmelder runder af med at pointere, at du vil få mere ud af at hyre en professionel vinduesvasker end at overlade rengøringen til Ecovacs Winbot X Vinduesvasker.

TechRadars test af robotten er også lunken. Her får Ecovacs Winbot X Vinduesvasker pluspoint for brugervenlighed og rengøringskvalitet men kritik for effektivitetsniveau og batteritid. 50 minutter er nok til rengøring af mange vinduer, men ikke når robotten har det med at gå i stå. TechRadar påpeger desuden også, at robotten er alt lidt for dyr.

Youtube-kanalen Tech Guide har masser af ros tilovers for Ecovacs Winbot X Vinduesvasker. I deres anmeldelse fremhæves robottens sublime sugeevne, dens brugervenlighed og dens rengøringsresultater, og overordnet set vurderer Tech Guide, at robotten er en rigtig fornuftig investering.

Derfor skal du vælge Ecovacs Winbot X Vinduesvasker

Blandt eksperterne eksperterne er der enighed om, at Ecovacs Winbot X Vinduesvasker ikke er den mest effektive model på markedet. Dog giver den rigtige fine resultater, og hvis dette kriterium er det vigtigste for dig, vil modellen fint leve op til dine forventninger. Dertil er robottens beskedne størrelse bestemt et plus. Selv i et mindre hjem vil du nemlig sagtens kunne finde en holdeplads til den.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Cleanmate S5000 robot-vinduespudser


Cleanmate S5000 robot-vinduespudser

I dette afsnit giver vi dig en introduktion til Cleanmate S5000 robot-vinduespudser. Denne model er ikke blevet testet på specielt mange side, men omtalen, den har fået, har været meget positiv.

Om Cleanmate S5000 robot-vinduespudser

Cleanmate S5000 har overordnet set tre egenskaber: Den sørger for effektiv og nem vinduespudsning, dens skånsomme vask efterlader ikke spor på dine vinduer, og den er nem at flytte fra vindue til vindue.

 

 

Robotten er trådløs, og den navigerer ved hjælp af et kort, hvilket betyder, at den ikke vil bruge tid på at rengøre det samme sted flere gange. Du kan desuden selv bestemme dens rute ved at benytte dig af den medfølgende fjernbetjening. Robottens sensorer forhindrer dertil robotten i at falde ned, og når du skal flytte den fra et vindue til et andet, skal du blot trykke på den lille knap på robottens forside. Robotten er fremstillet i et sort farvedesign, og på roboteksperten.dk har den en vejledende pris på 3.999 kr. En gang imellem kan du være heldig at finde den på tilbud.

Udvalgte specifikationer

Cleanmate S5000 robot-vinduespudser har følgende udvalgte specifikationer:

 • Modellen vejer 4 kg. og måler 48,5 x 36,5 x 13 cm.
 • Den er fremstillet i et enkelt og sort farvedesign
 • Mulighed for 100% trådløshed og navigation via kort
 • Fjernbetjening tillader også brugeren selv at vælge rute

Hvad mener eksperterne?

Selvom Cleanmate S5000 ikke har fået mange anmeldelser, er der stadig god grund til at overveje en investering i produktet.

Den svenske side Prisjakt har længe hjulpet forbrugere verden over med at finde frem til det helt rigtige udstyr til hjemmet. I sidens kategori med robotter har Cleanmate S5000 fået en 41. plads ud af i alt næsten 500 forskellige produkter. Selvom det på siden ikke specificeres, hvorfor den har fået denne plads, har det utvivlsomt noget at gøre med det kompakte design, brugervenligheden og muligheden for både at benytte trådløs forbindelse og fjernbetjening.

Derfor skal du vælge Cleanmate S5000 robot-vinduespuder

Denne robot ligger i den dyre ende af prislejet, og hvis dine vinduer ofte når at blive møgbeskidte, før du får gjort noget ved dem, er denne løsning ikke den mest optimale. Men hvis det vigtigste kriterium er brugervenlighed, er Cleanmate S5000 robot-vinduespudser premium-valget.

Ecovacs Winbot 950 Smart Drive Vinduesvasker


Ecovacs Wianbot 950 Smart Drive Vinduesvasker

Ecovacs har længe været én af de førende producenter af vinduesvasker-robotter, og denne model er én af deres nyeste. Modellen har fået blandede men hovedsageligt positive anmeldelser af eksperterne.

Om Ecovacs Winbot 950 Smart Drive Vinduesvasker

Ecovacs Winbot 950 Smart Drive Vinduesvasker er udstyret med det sofistikerede styresystem Smart Drive. Systemet har en lang række sensorer, som både medvirker, at robotten nemt opdager forhindringer, og at den klarer selv det værste smuds helt uden problemer. Det indbyggede rengøringsstem har fire trin, og robotten skifter kontinuerligt mellem at pudse og tørre. Rengøringen er fuldstændigt lydløs, og robotten registrerer selv, når arbejdet er fuldført. Fjernbetjeningen giver dig desuden mulighed for selv at styre robotten, så den starter og stopper, som det passer dig. Ecovacs Winbot 950 Smart Drive har en vejledende pris på 3.099 kr. på roboteksperten.dk.

Udvalgte specifikationer

Ecovacs Winbot 950 Smart Drive Vinduesvasker har følgende udvalgte specifikationer:

 • Robotten vejer blot 2,4 kg. og den måler 27,3 x 27,3 x 12,3 cm.
 • Fremstillet i et simpelt og hovedsageligt hvidt farvedesign
 • Den er udstyret med en kabellængde på op til 1,2 meter
 • Fjernbetjening og rengøringsmidler følger med i prisen
 • Udstyret med det sofistikerede system Smart Drive

Hvad mener eksperterne?

Ecovacs Winbot 950 Smart Drive har fået blandede anmeldelser af eksperterne. Inputmag skriver, at robotten både er bruger- og prisvenlig.  Desuden påpeges det i deres test, at kabellængden er fin, og at modellen bliver siddende på vinduet, selv hvis strømmen går. Robotten har nemlig et indbygget backupbatteri, der holder maskinen i gang, indtil du har mulighed for at slukke den og fjerne den fra vinduet.

I Inputmag’s anmeldelse kritiseres robottens effektivitet dog også. Siden skriver, at de rengøringsfanatiske næppe vil være tilfredse med det endelige resultat. Er vinduerne meget beskidte, vil robotten tvære snavset rundt på ruden i stedet for at fjerne det.

Alt om Data er betydeligt mere begejstrede for Ecovacs Winbot 950 Smart Drive end Inputmag. For det første komplementerer de robottens brugervenlighed. Når du pakker den ud, går der nemlig kun 5-10 minutter, før du er klar til at sætte den i gang med rengøringen af dine vinduer.

Ifølge Alt om Data arbejder Ecovacs Winbot 950 Smart Drive mest effektivt, når den bevæger sig på store flader. Dog klarer robotten sig overordnet set fint, hvad end du bruger den til rengøring af små eller store vinduer. Dertil påpeger Alt om Data, at robotten klarer vinduesvasken rigtig flot, og at den effektivt fjerner både mindre pletter og stædigt, hårdt snavs.

Derfor skal du vælge Ecovacs Winbot 950 Smart Drive Vinduesvasker

De to tests, som vi har sammenlignet i dette afsnit, er på ét punkt uenige. Når det angår selve rengøringskvaliteten, mener Inputmag nemlig, at Ecovacs Winbot 950 Smart er for svag, mens Alt om Data vurderer, at den er lige, som den skal være.

Uanset hvad er Ecovacs Winbot 950 Smart Drive Vinduesvasker en både tilstrækkeligt effektiv og billig model. Vælg den, hvis du leder efter den vinduesvasker-robot, der er bedst til prisen.

 

Vinduespudserrobot Hobot 268


Vinduespudserrobot Hobot 268

Den sidste model i vores sammenligningsguide er Vinduespudserrobot Hobot 268, der hermed kåres som topscorer.

Om Vinduespudserrobot Hobot 268

Vinduespudserrobot Hobot 268 har en meget kraftfuld vakuum-motor, og dette gør, at Hobot suger sig godt fast på ruden, mens den pudser og polerer.

Hobot 268 er fuldautomatisk, men du kan også styre den med fjernbetjeningen og dermed selv bestemme robottens rute. Robotten egner sig særligt godt til mellemstore og store vinduer og vinduer, hvor det er vanskeligt at komme til.

 

268-modellen er en videreudvikling af Hobot 188, som løb med prisen CED Innovatio Award i 2015. Den nye model klarer vinduesvasken på markant kortere tid end 188-modellen. Hobot 268 er sat til salg på gloriamundicare for 3.195 kr.

Udvalgte specifikationer

Vinduespudserrobot Hobot 268 har følgende udvalgte specifikationer:

 • Modellen vejer 1,2 kg. og den måler blot 24 x 24 x 10 cm.
 • Fremstillet i et enkelt og gennemgående hvidt design
 • Fuldautomatisk robot som også kan styres med fjernbetjening
 • Én af de mest effektive vinduesvasker-robotter på markedet

Hvad mener eksperterne?

I 2019 foretog Modern Castle en omfattende sammenligning af fire modeller fra Hobot: 188, 198, 268 og 288. Af deres test fremgår det, at både Hobot 268 og Hobot 288 udmærker sig ved deres firkantede design. Designet medvirker, at de nemmere kan kommer ind i vinduernes hjørner, og at deres rengøring dermed er mere grundig end de to andre modellers. Dertil er Hobot 268 væsentligt mere effektiv end Hobot 188 og Hobot 198. Denne model kan nemlig rengøre én kvadratmeter på kun 2,5 minut, hvorimod de andre modeller bruger 4 minutter på samme størrelse område.

Hvad angår selve kvaliteten af rengøringen, er Hobot 268 ikke den mest grundige vinduesvasker-robot. Hobot 188 klarer nemlig en mere dybdegående rengøring. Dertil har Hobot 268 i modsætning til model 198 og 288 ikke en medfølgende app, og dette gør, at du ikke kan kontrollere den via wifi og Bluetooth. Desuden koster modellens mikrofiberpuder mere end puderne, der følger med Hobot 188 og Hobot 198. Derfor er den lidt dyrere i vedligeholdelse end de to andre modeller.

Derfor skal du vælge Vinduespudserrobot Hobot 268

Vinduespudserrobot Hobot 268 udnævnes som topscorer, fordi den uden tvivl er den mest effektive robot af de fem testede modeller. Den vil klare rengøringen markant hurtigere, end du selv ville kunne og dermed give dig mere tid til de sjovere ting i hverdagen.

 


Hvad er fordelene ved en vinduesvasker-robot?

Støvsuger-robotten har længe været fast inventar i rigtig mange forbrugerhjem, og gradvist får flere og flere forbrugere også øjnene op for vinduesvasker-robottens utallige fordele.

En vinduesvasker-robot klarer rengøringen grundigere og mere effektivt, end du selv ville kunne. Dette betyder dog ikke, at du skal bruge timer på at sætte dig ind i, hvordan robotten fungerer. Langt de fleste modeller har nemlig et simpelt og brugervenligt design.

De færreste mennesker sætter pris på at skulle vaske vinduer, og med én af de ovenstående fem modeller, vil du aldrig mere skulle bekymre dig om den sure og kedelige tjans.

Vælg modellen der dækker dine behov

De fem modeller, som vi i denne guide har sammenlignet, som kan lidt af hvert. Hvilken model, der er rigtig for dig, afhænger selvfølgelig af dine behov. Før du vælger et produkt, kan du med fordel gøre dig selv et par overvejelser.

Hvor mange penge vil du bruge på din vinduesvasker-robot? Kan du eventuelt vente, til den rette model kommer på tilbud? Hvilket kriterium er det vigtigste for dig? Brugervenlighed, grundighed eller effektivitet? Og skal din nye robothjælper være trådløs?

Hvis ovenstående modeller er for avancerede eller for dyre for dig, bør du tjekke vinduesvasker-modellerne fra Kärcher. Kärchers WV 6 Plus koster en del mindre, og selvom den i modsætning til de seks testede produkter ikke er automatiseret, vil den med garanti gøre din vinduesvask væsentligt nemmere og markant mere effektiv.

Sådan virker en vinduesvasker-robot

Blandt eksperterne lyder det, at du skal vaske dine vinduer mindst fire gange om året. Men hvis du bor i et hjem med mange ruder og dertil lever et travlt liv, kan det være noget af en udfordring at få sat tid af til rengøringsprocessen.

Du kan selvfølgelig vælge at hyre en professionel vinduespudser. Denne løsning har dog et par ulemper. Du skal nemlig både have flere penge op af lommen, end du nødvendigvis har lyst til, og sørge for at være hjemme, mens vinduesvasken står på.

En vinduesvasker-robot er et rigtig godt alternativ til både den professionelle vinduespudser og de irriterende beskidte ruder. Denne teknologi vil gøre med garanti gøre rengøringen nemmere.

Som regel vil en vinduesvasker-robot ikke fylde specielt meget, og oftest vil den være helt problemfri at anvende. Det eneste, du skal gøre, er at fylde maskinen med sæbevand og lade den suge sig fast på vinduet. Robotten klarer resten. Nemmere bliver det næsten ikke.

Se også : Robots: The Future of Cleaning? skrevet af servicesmag.org

Læs også: Vejrstation test – se masser af testresultater her

Se vores artikel om: Elradiator – et overblik over de bedste i test


Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar