En damprenser er en god og hygiejnisk måde at komme skidt og snavs til livs på, da den ikke kræver kemikalier under brug. I stedet gør den brug af varm damp, som både renser overfladen og dræber bakterier på grund af de høje temperaturer.

Damprenseren kan bruges til det meste, og den er særligt effektiv på de fleste hårde overflader, samt på gulvtæpper, havemøbler, vinduer og spejle. Udvalget af damprensere spænder desuden over små lette modeller til større og mere professionelle maskiner, så der er gode muligheder for at finde en model der passer til netop dine behov.

Til denne artikel har vi undersøgt de nyeste tests og anmeldelser, for at finde de bedste damprensere netop nu.

Kärcher SC 1 EasyFix – håndholdt damprenser til det meste

Bedste pris: 699,00 (Skousen)

 • Bedste køb – ExpertReviews
 • Anbefalet – Trusted Reviews
 • Gode anmeldelser

Anvendelse: God til det meste, fra rengøring af gulve til armaturer, emhætte og komfur. Især velegnet til mindre behov, hvor der alligevel ønskes et højt niveau af alsidighed i en kompakt og let damprenser.

Derfor anbefaler vi Kärcher SC 1 EasyFix: Dette er den mindste damprenser fra Kärcher, og således også både den letteste og billigste model. På trods af dette klarer den sig overraskende godt i test, og den er ligeledes populær blandt køberne. SC 1 EasyFix er dejlig nem at anvende, og med et snuptag kan den forvandles fra en lille håndholdt maskine til en gulvrenser med det tilhørende udstyr. Den er især velegnet til mindre arealer, men på grund af den store tilbehørspakke kan den bruges til stort set alle formål.

Om: Kärcher SC 1 EasyFix er den mindste damprenser i serien, og således også den letteste og billigste model. Den har i sig selv en vægt på kun 1,6 kilo, men med udstyr påmonteret er vægten en lille smule højere.

Ifølge Kärcher anbefales denne model til rengøring af arealer på op til 20 kvadratmeter, og den er særligt egnet til rengøring af mindre elementer rundt omkring i hjemmet. Den indbyggede vandtank har kapacitet til 200 millimeter vand, og damptrykket er på op til 3 bar. Der er indbygget tragt til påfyldning af vand, og på grund af damprenserens beskedne størrelse kan den påfyldes direkte under vandhanen.

Til Kärcher SC 1 EasyFix får du en større tilbehørspakke bestående af: EasyFix gulvrengøringssæt, powerdyse, hånddyse, rundbørste, en mikrofiber gulvklud samt et mikrofiber overtræk til håndmundstykket.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 0,2 liter
 • Ledning: 4 meter
 • Vægt: 1,6 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
699,00 699,00 Til butik »
699,00 699,00 Til butik »
799,00 838,00 Til butik »

Kärcher SC 3 EasyFix – alsidig damprenser til det meste

Karcher-SC-3-Damprenser

Bedste pris: 1.155,00 (Skousen)

 • Anbefalet – Trusted Reviews
 • Gode anmeldelser

Anvendelse: God til det gennemsnitlige behov i et hjem på normal størrelse, hvor der ønskes en alsidig damprenser.

Derfor anbefaler vi Kärcher SC 3 EasyFix: Denne damprenser minder meget om Nilfisk Steamtec 312, som ligger i samme prisklasse. Den har dog en lidt anderledes tilbehørspakke og en lidt mindre vandtank, som dog i de fleste tilfælde er mere end tilstrækkeligt. Damprenseren får mange gode bedømmelser af forbrugerne i både Danmark og udlandet, og vi vurderer i vores damprenser test at den er et godt køb hvis du ønsker en damprenser med mange udvidelsesmuligheder. Det gælder nemlig for alle Kärcher-damprensere at du kan tilkøbe en masse ekstra udstyr, så du kan tilpasse den til netop dine behov. En smart detalje er desuden den indbyggede tragt, som gør at du nemt kan hælde vand ind og ud af damprenseren. Alt i alt et rigtig godt køb til dig, der ønsker en totalløsning med mange udvidelsesmuligheder.

Om: Kärcher SC 3 EasyFix er en kompakt damprenser med en stor tilbehørspakke. Der medfølger som standard et gulvmundstykke, et håndmundstykke, en lille dampdyse, en 2 meter slange, 2 x 0,5 meter forlængerrør, en afkalkningspatron, en mikrofiber gulvklud og et mikrofiber overtræk til håndmundstykke. Alle tilbehørsdelene kan monteres på forskellige måder, alt efter arbejdsopgaven.

SC 3 EasyFix damprenseren vejer 3,14 kilo uden tilbehør monteret og har en rustfri vandbeholder med kapacitet til 1 liter vand. Der er desuden et indbygget afkalkningssystem, som giver signal når afkalkningspatronen skal skiftes. Med en vandtemperatur på ca. 100 grader kommer Kärcher lidt efter større modeller, men temperaturen er høj nok til at være lige så desinficerende.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1 liter
 • Ledning: 4 meter
 • Vægt: 3,14 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.155,00 1.155,00 Til butik »
1.155,00 1.155,00 Til butik »

Kärcher SC 5 EasyFix – stor damprenser til krævende brugere

Bedste pris: 2.603,00 (Skousen)

 • Favorit – Trusted Reviews
 • Gode anmeldelser

Anvendelse: God til større behov, hvor der ønskes en kraftfuld og alsidig damprenser med høj kapacitet og stor tilbehørspakke.

Derfor anbefaler vi Kärcher SC 5 EasyFix: Med denne kraftfulde damprenser har du mulighed for at rengøre hele hjemmet nemt og enkelt, og det er da også én af årsagerne til at den er strøget ind som favorit hos testpanelet ved Trusted Reviews. Det er ren premium damprenser med en meget stor tilbehørspakke, samt kapacitet til rengøring af større arealer. Den roses både af testpanelet og af køberne for at være særdeles kraftfuld og effektiv i brug, men også nem og enkel at anvende. Du får således en rigtig god damprenser til det lidt større behov, eksempelvis det store hus eller den mindre virksomhed hvor hygiejnen ønskes i højsædet.

Om: Kärcher SC 5 EasyFix er den største og mest kraftfulde damprenser i serien, og den er således særligt anbefalet til brugeren med større behov end gennemsnittet.

Blandt de mange funktioner findes blandt andet VapyHydro-funktionen, som gør det muligt at tilføre varmt vand til dampskuddet. Det betyder at du nemmere kan fjerne eksempelvis fedtpletter fra komfuret, da disse hurtigt blødes op under tilføring af varmt vand.

På denne model er der en aftagelig vandtank, således at du hurtigere kan komme igang med rengøringen uden at skulle bære hele maskinen til vandhanen. Vandtanken tages nemlig blot af og påfyldes i køkkenvasken, og med en kapacitet til 2 liter vand rækker den til mange kvadratmeter.

Den tilhørende damppistel har børnesikring, og der medfølger både et gulvmundstykke, håndmundstykke og rundbørste. Du får desuden en række mikrofiber klude med i pakken, og ledningen er på 6 meter.

Uden tilbehør monteret vejer denne damprenser 6 kilo.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 2 liter
 • Ledning: 6 meter
 • Vægt: 6 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.603,00 2.603,00 Til butik »
2.603,00 2.603,00 Til butik »

Vileda Steam – billig damprenser til gulvet

Bedste pris: 373,00 (Frishop)

 • Topscorer – ExpertReviews
 • Gode anmeldelser

Anvendelse: God til hårde gulve og gulvtæpper. Primært egnet til mindre arealer på grund af damprenserens kapacitet.

Derfor anbefaler vi Vileda Steam: Vileda er kendt af de fleste for at fremstille en lang række redskaber til rengøring, og denne damprenser er særdeles populær hos køberne. Igennem tiden har den således fået rigtig mange positive anmeldelser, og generelt roses den af køberne for at være både nem og effektiv at anvende. Den er desuden dejligt let at håndtere, og udformningen af mundstykket gør det nemt at komme ind langs hjørner og kanter. Til prisen er denne damprenser således et rigtig godt valg, og den optager desuden kun minimalt plads under opbevaring på grund af det opretstående design.

Om: Vileda Steam er en billig damprenser med design som en gulvmoppe, der således gør den velegnet til rengøring af gulve. Designet er simpelt med et håndtag og en lille beholder til 400 millimeter vand, samt mikrofiberklud der fordeler dampen og sørger for at aftørre overfladen.

Damprenseren fra Vileda rækker til cirka 13-26 minutters brug, og ifølge Vileda kan den dræbe 99,9 % af bakterierne under brug. Der findes både et mundstykke til hårde gulve samt et tæppemundstykke, således at du kan rengøre flere forskellige typer gulve.

Vandtanken påfyldes ved hjælp af en lille åbning, og det anbefales således at benytte en skål eller en vandkande så der kan hældes fra en tud. Det er efterfølgende muligt at justere dampniveauet efter behov og gulvtype, og ifølge Vileda er damprenseren klar til brug på kun 15 sekunder. En LED-lampe vil desuden lyse grønt, når den er klar.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 0,4 liter
 • Ledning: 6 meter
 • Vægt: 2,5 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
373,00 373,00 Til butik »
489,00 489,00 Til butik »
489,00 489,00 Til butik »
599,00 638,00 Til butik »

Kärcher SC 2 EasyFix – billig basis damprenser

Bedste pris: 879,00 (Skousen)

 • Topscorer – Trusted Reviews
 • Gode anmeldelser

Anvendelse: God til mindre behov, hvor der stadig ønskes mulighed for hygiejnisk rengøring af flere områder i boligen. Heriblandt gulve, møbler, vinduer, komfur, emhætte og mere.

Derfor anbefaler vi Kärcher SC 2 EasyFix: Denne damprenser er en alsidig lille enhed, der med sine 8 tilbehørsstykker kan bruges til lidt af hvert. Den klarer sig godt i test hos Trusted Reviews, som roser den for at være effektiv, praktisk og alsidig. Altsammen i en mindre indpakning, der gør den ideel til opbevaring hvor pladsen er trang. Damprenseren får også ros af køberne, som generelt er glade for den. De fleste er enige om at den er effektiv til mange forskellige typer overflader, og at den er relativt nem at arbejde med. Når den ikke er i brug kan tilbehøret nemt opbevares “ombord” på damprenseren, da den har holdere til det mest pladskrævende af tilbehøret. Du slipper således for at have det hele liggende adskilt, og kan i stedet tage enheden med tilbehør ud af skabet på én gang. Alt i alt en ganske fin og billig damprenser, som dog alligevel er ganske effektiv.

Om: Kärcher SC 2 med EasyFix mundstykke kan bruges til mange forskellige opgaver. Ifølge producenten kan den bruges til: Rengøring af gulve, armaturer, håndvask, klinker, vinduer og spejle, emhætte og komfur. Der er således mange muligheder, og derudover er det også muligt at tilkøbe yderligere tilbehør efter behov. Deriblandt et glidemundstykke til brug på gulvtæpper, samt flere forskellige store og små mundstykker til brug såvel inde som ude.

Der medfølger i startpakken et EasyFix rengøringssæt med et par forlængerrør på 0,5 meter hver, et håndmundstykke, en punktstråledyse, en lille rund børste, samt et mikrofiberovertræk til håndmundstykket. Dampslange på 2 meter med pistol medfølger også.

Uden tilbehøret vejer damprenseren i sig selv 2,9 kilo, og vandbeholderen er på 1 liter. Ifølge Kärcher er opvarmningstiden på 6,5 minutter, hvorefter damprenseren er klar til brug. Den har et damptryk på 3,2 bar, og med den indbyggede vandbeholderstørrelse kan den dække et areal på 75 kvadratmeter per påfyldning.

Der er monteret en 4 meter lang ledning i denne damprenser.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1 liter
 • Ledning: 4 meter
 • Vægt: 2,9 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
879,00 879,00 Til butik »
879,00 879,00 Til butik »
1.129,00 1.168,00 Til butik »

Morphy Richards 720020 – alsidig damprenser til fornuftig pris

Bedste pris: 778,00 (Wupti)

 • Gode anmeldelser

Anvendelse: God til mange forefaldende opgaver. Morphy Richards 720020 klarer nemt både klinker og gulvtæpper, som den ifølge køberne efterlader pæne og rene.

Derfor anbefaler vi Morphy Richards 720020: Denne damprenser vurderes at være god til gulve, men grundet dens design kan den bruges til mange forskellige ting. Hvis du eksempelvis lider af støvallergi eller gerne vil rengøre dine gulve uden brug af kemikalier, så er denne Morphy Richards damprenser derfor et rigtig godt køb. Dampen dræber nemlig husstøvmiderne og desinficerer gulve og tekstiler, så de igen fremstår rene og pæne. Et stort plus er desuden at den medfølgende ledning måler hele 5 meter, hvilket giver en rigtig god aktionsradius. Alt i alt er Morphy Richards 720020 et godt køb til dig der ønsker en damprenser til nem og hurtig rengøring af gulvene samt pletfjerning på tæpper og møbler, og som ikke ønsker samme dybdegående rengøringsegenskaber som dyrere modeller.

Om: Morphy Richards 720020 er en damprenser med mange forskellige funktioner. Den er håndholdt og vejer kun 2,52 kilo, så den ikke er tung at arbejde med. Det specielle ved denne damprenser er at der medfølger håndtag til rengøring på gulve, men dette kan blandt andet også bruges til gardiner, møbler og lignende, da der medfølger en række forskellige mundstykker til rengøring på forskellige områder. Hvis der er trangt, kan du klikke damprenseren ud af håndtaget, så du får en lille bærbar enhed på størrelse med en håndstøvsuger.

Damprenseren har en vandtank med plads til 400 milliliter, og den er cirka 30 sekunder om at blive varm.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 400 ml.
 • Ledning: 5 meter
 • Vægt: 2,52 kg.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
778,00 778,00 Til butik »
849,00 849,00 Til butik »
849,00 849,00 Til butik »
999,00 1.038,00 Til butik »

Sådan har vi fundet de bedste damprensere

For at finde de bedste damprensere til hjemmebrug, har vi undersøgt udvalget i førende netbutikker. Herfra har vi valgt de mest populære modeller, og for at give dig overblik over mulighederne med en damprenser, har vi både udvalgt store gulvmodeller og mindre håndholdte modeller, så du kan danne dig et indtryk af hvad du har brug for.

Vi har desuden sammenlignet specifikationer på de forskellige damprensere for at kortlægge hvor deres individuelle styrker og svagheder ligger. Den praktiske test af de forskellige damprensere har vi ikke selv foretaget, men vi har til gengæld indsamlet brugeranmeldelser fra uafhængige kilder på nettet, så du kan få et indblik i hvordan damprenserne klarer sig ude i virkelige hjem hos rigtige forbrugere.

Vores damprenser test har derfor til formål at rådgive dig i hvilke modeller der findes på markedet, samt give dig et overblik over hvad der passer bedst til dine behov.

Sådan fungerer en damprenser

For at give dig et indtryk af hvordan en damprenser fungerer i praksis, har vi fundet et par videoklip som kan illustrere det. Se dem herunder:

Test af Kärcher SC3 damprenser:

Rengøring af fuger med damprenser:

Som det kan ses i videoklippene herover, er damprenseren ikke helt ufarlig. Den varme damp sendes ud af damprenseren under tryk, og der kan til tider også komme varmt vand ud hvis damprenseren har ligget et par minutter og varmet uden at blive brugt. Vær derfor altid opmærksom på dine omgivelser når du bruger damprenseren, og tag evt. handsker på for at beskytte dine hænder.

Damprenseren opløser snavs, men fjerner det ikke

Når du bruger din damprenser, er det vigtigt at vide at den ikke er lavet til at fjerne snavs. Den er lavet til at opløse og løfte snavset, så du nemt kan fjerne det efterfølgende ved brug af en tør klud eller et håndklæde. Damprenseren har den fordel at den kommer helt ind langs kanter og hjørner, fordi den “skyder” dampen mod det ønskede sted, samtidig med at dens børster hjælper med at opløse skidtet.

Du kan læse mere om hvor og hvordan du kan bruge din damprenser i denne artikel hos Idényt.

Damprenser testresultater

Vi har undersøgt damprenser test fra Danmark og udland, for at finde frem til de bedste damprensere på markedet. Der har dog ikke været foretaget mange test i nyere tid, hvorfor vi har ladet vores anbefalinger bero på forbrugeranmeldelser i større omfang end normalt.

Herunder får du overblik over test af damprensere i Danmark og udland:

 

Trusted Reviews (11. december 2018)

I denne artikel har Trusted Reviews samlet de 9 bedste damprensere, som de har testet i nyere tid.

Artiklen er således en opsamling af tidligere tests, som du kan klikke dig videre til så snart du har åbnet artiklen.

I artiklen placeres Kärcher SC5 EasyFix som favorit, mens både Kärcher SC3 og Kärcher SC1 ligeledes anbefales.

Hele artiklen kan læses gratis hos Trusted Reviews.

ExpertReviews (6. december 2018)

ExpertReviews har til denne artikel opsamlet 5 af de bedste damprensere, som de har testet i nyere tid.

Der er her fokus på damprensere til hjemmebrug, hvilket betyder at det primært er de kompakte modeller der indgår.

Kärcher SC1 anbefales således som den bedste all-round damprenser, mens Vileda Steam anbefales som en god basis damprenser.

Hele artiklen kan læses gratis hos ExpertReviews.

Trusted Reviews (20. november 2018)

Test af Kärcher SC 2 EasyFix.

I denne test indgår ovennævnte damprenser, og der gennemgås i testen følgende punkter:

 • Design og funktioner
 • Hvordan er den at anvende?
 • Købsvurdering
 • Bedømmelse

Testpanelet er overordnet set begejstrede for denne damprenser, som scorer 4 ud af 5 stjerner. Den roses for at være højtydende, kraftfuld og praktisk, men det trækker dog lidt ned at den er relativt dyr. Kablet kunne også godt være en smule længere, vurderede testpanelet.

Du kan læse hele testen gratis hos Trusted Reviews.

Smartson (24. april 2012)

Hos svenske Smartson er 8 forskellige damprensere i forskellige prisklasser blevet testet. Alle damprenserne er blevet testet på forskellige overflader, og her enkelt model har fået en skriftlig vurdering af testpanelet.

I denne damprenser test ender Kärcher SC1402 med at blive bedst i test. Nilfisk Steamtec klarer sig næsten lige så godt, og begge damprenserne får topkarakter for at levere høj varme ved et godt tryk. Deres slanger er desuden lange, hvilket gør det muligt at komme nemt omkring.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson, hvor du kan se hvordan alle modellerne klarede sig i forhold til hinanden.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

  • Bomagasinet Svar

   Hej Per,

   Jeg kender godt det respektive produkt, men har ingen praktiske erfaringer med det. Jeg har ej heller kunnet fremsøge nogen anmeldelser eller testresultater på den, da produktnavnet tilpas generisk til at Google ikke rigtigt kan levere nogen resultater.

   Måske er du bedre stillet ved at købe en tilsvarende damprenser i en fysisk butik eller – eksempelvis – kigge på sortimentet hos Coop.dk eller Wupti. Dampen er jo i sig selv effektiv uagtet hvilken model den kommer ud af, og den skal nok få bugt med støvmider og bakterier så længe du går i dybden med rensningen :) Husk dog at sikre dig, at tæpperne kan tåle at blive renset med damp.

   I de fleste byggemarkeder kan du i øvrigt også leje professionelle maskiner, deriblandt damprensere, hvilket kan anbefales hvis du kun skal bruge maskinen i en kort periode.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar