En damprenser er en god og hygiejnisk måde at slippe af med snavs og snavs, da det ikke kræver kemikalier under brug. I stedet bruger den varm damp, som både renser overfladen og dræber bakterier på grund af de høje temperaturer.

Damprenseren kan bruges til de fleste ting, og den er særlig effektiv på de fleste hårde overflader såvel som på tæpper, havemøbler, vinduer og spejle. Sortimentet af damprensere spænder også fra små, lette modeller til større og mere professionelle maskiner, så der er gode muligheder for at finde en model, der passer til dine særlige behov.

Til denne artikel har vi undersøgt de seneste tests og anmeldelser for at finde de bedste damprensere lige nu.

Kärcher SC 1 EasyFix – håndholdt damprenser for det meste


Kaercher-SC-1-EasyFix-Damprenser

Bedste Pris: 552,00 (Proshop)

 • Bedste køb – Ekspertanmeldelser
 • Anbefalet – Pålidelige anmeldelser
 • Gode ​​anmeldelser

Anvendelse: God til de fleste ting, fra gulvrengøring til inventar, emhætte og komfur. Specielt velegnet til mindre behov, hvor en høj grad af alsidighed ønskes i en kompakt og let damprenser.

Derfor anbefaler vi Kärcher SC 1 EasyFix: Dette er den mindste damprenser fra Kärcher og dermed også den letteste og billigste model. På trods af dette klarer det sig overraskende godt i test og er også populært hos købere. SC 1 EasyFix er dejligt let at bruge, og med et snap kan den omdannes fra en lille håndholdt maskine til et gulvrens med det tilhørende udstyr. Den er især velegnet til mindre områder, men på grund af den store tilbehørspakke kan den bruges til næsten ethvert formål.

Emne: Kärcher SC 1 EasyFix er den mindste damprenser i serien og dermed også den letteste og billigste model. Den har kun en vægt på 1,6 kg, men med monteret udstyr er vægten lidt højere.

Ifølge Kärcher anbefales denne model til rengøring af områder op til 20 kvadratmeter og er især velegnet til rengøring af mindre genstande rundt om i hjemmet. Den indbyggede vandtank har kapacitet til 200 millimeter vand, og damptrykket er op til 3 bar. Der er en indbygget tragt til påfyldning af vand, og på grund af den lille størrelse af damprenseren kan den fyldes direkte under vandhanen.

For Kärcher SC 1 EasyFix får du en større tilbehørspakke bestående af: EasyFix gulvrengøringssæt, strømdyse, hånddyse, rund børste, en mikrofiber gulvklud samt et mikrofiberdæksel til håndstykket.

Specifications:

 • Vandtank: 0,2 liter
 • Ledning: 4 meter
 • Vægt: 1,6 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Kärcher SC 3 EasyFix – versatile steam cleaner for the most part


Karcher-SC-3-Damprenser

Bedste Pris: 1.015,00 (Whiteaway)

 • Anbefalet – Pålidelige anmeldelser
 • Gode ​​anmeldelser

Anvendelse: God til de gennemsnitlige behov i et hjem i normal størrelse, hvor en alsidig damprenser ønskes.

Derfor anbefaler vi Kärcher SC 3 EasyFix: Denne damprenser ligner meget Nilfisk Steamtec 312, som er i samme prisklasse. Den har dog en lidt anden tilbehørspakke og en lidt mindre vandtank, som i de fleste tilfælde er mere end tilstrækkelig. Damprenseren får mange gode anmeldelser fra forbrugere i både Danmark og udlandet, og vi vurderer i vores damprenser-test, at det er et godt køb, hvis du ønsker en damprenser med mange udvidelsesmuligheder. For alle Kärcher damprensere kan du købe en masse ekstra udstyr, så du kan tilpasse det til dine specifikke behov. En smart detalje er også den indbyggede tragt, som giver dig mulighed for nemt at hælde vand ind og ud af damprenseren. Alt i alt et rigtig godt køb for dig, der ønsker en samlet løsning med mange udvidelser.

Emne: Kärcher SC 3 EasyFix er en kompakt damprenser med en stor tilbehørspakke. Inkluderet som standard er en gulvdyse, en hånddyse, en lille dampdyse, en 2 meter slange, 2 x 0,5 meter forlængerrør, en afkalkningspatron, en mikrofiber gulvklud og et mikrofiberhåndstykkedæksel. Alt tilbehør kan monteres på forskellige måder afhængigt af opgaven.

SC 3 EasyFix damprenser vejer 3,14 kg uden tilbehør installeret og har en rustfri vandtank med kapacitet til 1 liter vand. Der er også et indbygget afkalkningssystem, der giver et signal, når afkalkningspatronen skal udskiftes. Med en vandtemperatur på ca. Ved 100 grader kommer Kärcher lidt efter større modeller, men temperaturen er høj nok til at være lige så desinficerende.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1 liter
 • Ledning: 4 meter
 • Vægt: 3,14 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Morphy Richards Pro Steam Cleaner – skånsom for ryggen


Bosch Dammsugare BGL8530 – stilren støvsuger

Bedste pris: (Produktet er udgået) ((Produktet er udgået))

Anvendelse: 

Damprenseren giver dig muligheden for at vaske et væld af overflader i hjemmet både inden- og udendørs. Klinke- og trægulve samt glasruder vil være de mest typiske eksempler på snavsede overflader, som Pro Steam Cleaner med sin middel kapacitet på 600 ml kan rengøre.

Derfor anbefaler vi Morphy Richards Supersteam Pro Steam Cleaner:

Du får en effektiv damprenser mellem hænderne ved dette produkt fra Morphy Richards, der brillerer ved sine skånsomme features, der er unikke for netop denne model og gør, at det ikke tærer på ryggen at give klinker, trægulve, vinduer mv. en kraftig vask. Det dobbelte vandkammer har kapacitet på 600 ml, hvor de 200 ml er helliget brugen af damprenseren i dens håndholdte funktion til hævede overflader, mens de sidste 400 ml er til gulvrengøringen.

Om:

Muligheden for selv at tilpasse dampmængden får du mellem hænderne, så du kan skrue op, når overfladen kan tåle godt med væske. Damprenseren trækker ikke på kemikalier, når den udfører sin funktion, så den er både miljøvenlig, og du slipper for at have at skulle afsted til købmanden for at hente rengøringsmidler til den. Som noget andet slipper du også for at vente på, at renseren bliver klar til brug, for det tager den blot små 30 sekunder at varme op.

Med den integrerede ledningsbeholder bliver det en snild sag at stille Pro Steam Cleaner af vejen, når den ikke er i brug. Ledningen får ikke lov at hænge frit eller blive knudret, men finder vej tilbage i maskinen igen. Med sin vægt på 3,56 kg vejer renseren lidt mere end andre på markedet, hvilket både er fordel og ulempe – bedre kontrol kontra behovet for flere kræfter.

Specifikationer:

 • Giver ca. 30 minutters damp
 • Aftagelig håndholdt funktion
 • Fjerner bakterier effektivt

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Kärcher SC 5 EasyFix – stor damprenser til krævende brugere


Kaercher-SC-5-EasyFix-Damprenser

Bedste pris: 2.366,00 (Proshop)

 • Favorit – Trusted Reviews
 • Gode anmeldelser

Anvendelse: God til større behov, hvor der ønskes en kraftfuld og alsidig damprenser med høj kapacitet og stor tilbehørspakke.

Derfor anbefaler vi Kärcher SC 5 EasyFix: Med denne kraftfulde damprenser har du mulighed for at rengøre hele hjemmet nemt og enkelt, og det er da også én af årsagerne til at den er strøget ind som favorit hos testpanelet ved Trusted Reviews. Det er ren premium damprenser med en meget stor tilbehørspakke, samt kapacitet til rengøring af større arealer. Den roses både af testpanelet og af køberne for at være særdeles kraftfuld og effektiv i brug, men også nem og enkel at anvende. Du får således en rigtig god damprenser til det lidt større behov, eksempelvis det store hus eller den mindre virksomhed hvor hygiejnen ønskes i højsædet.

Om: Kärcher SC 5 EasyFix er den største og mest kraftfulde damprenser i serien, og den er således særligt anbefalet til brugeren med større behov end gennemsnittet.

Blandt de mange funktioner findes blandt andet VapyHydro-funktionen, som gør det muligt at tilføre varmt vand til dampskuddet. Det betyder at du nemmere kan fjerne eksempelvis fedtpletter fra komfuret, da disse hurtigt blødes op under tilføring af varmt vand.

På denne model er der en aftagelig vandtank, således at du hurtigere kan komme igang med rengøringen uden at skulle bære hele maskinen til vandhanen. Vandtanken tages nemlig blot af og påfyldes i køkkenvasken, og med en kapacitet til 2 liter vand rækker den til mange kvadratmeter.

Den tilhørende damppistel har børnesikring, og der medfølger både et gulvmundstykke, håndmundstykke og rundbørste. Du får desuden en række mikrofiber klude med i pakken, og ledningen er på 6 meter.

Uden tilbehør monteret vejer denne damprenser 6 kilo.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 2 liter
 • Ledning: 6 meter
 • Vægt: 6 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vileda Steam – billig damprenser til gulvet


Vileda-Steam-Damprenser

Bedste pris: 439,00 (Frishop)

 • Topscorer – ExpertReviews
 • Gode anmeldelser

Anvendelse: God til hårde gulve og gulvtæpper. Primært egnet til mindre arealer på grund af damprenserens kapacitet.

Derfor anbefaler vi Vileda Steam: Vileda er kendt af de fleste for at fremstille en lang række redskaber til rengøring, og denne damprenser er særdeles populær hos køberne. Igennem tiden har den således fået rigtig mange positive anmeldelser, og generelt roses den af køberne for at være både nem og effektiv at anvende. Den er desuden dejligt let at håndtere, og udformningen af mundstykket gør det nemt at komme ind langs hjørner og kanter. Til prisen er denne damprenser således et rigtig godt valg, og den optager desuden kun minimalt plads under opbevaring på grund af det opretstående design.

Om: Vileda Steam er en billig damprenser med design som en gulvmoppe, der således gør den velegnet til rengøring af gulve. Designet er simpelt med et håndtag og en lille beholder til 400 millimeter vand, samt mikrofiberklud der fordeler dampen og sørger for at aftørre overfladen.

Damprenseren fra Vileda rækker til cirka 13-26 minutters brug, og ifølge Vileda kan den dræbe 99,9 % af bakterierne under brug. Der findes både et mundstykke til hårde gulve samt et tæppemundstykke, således at du kan rengøre flere forskellige typer gulve.

Vandtanken påfyldes ved hjælp af en lille åbning, og det anbefales således at benytte en skål eller en vandkande så der kan hældes fra en tud. Det er efterfølgende muligt at justere dampniveauet efter behov og gulvtype, og ifølge Vileda er damprenseren klar til brug på kun 15 sekunder. En LED-lampe vil desuden lyse grønt, når den er klar.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 0,4 liter
 • Ledning: 6 meter
 • Vægt: 2,5 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Kärcher SC 2 EasyFix – billig basis damprenser


Kaercher-SC-2-EasyFix-Damprenser

Bedste pris: 784,00 (Proshop)

 • Topscorer – Trusted Reviews
 • Gode anmeldelser

Anvendelse: God til mindre behov, hvor der stadig ønskes mulighed for hygiejnisk rengøring af flere områder i boligen. Heriblandt gulve, møbler, vinduer, komfur, emhætte og mere.

Derfor anbefaler vi Kärcher SC 2 EasyFix: Denne damprenser er en alsidig lille enhed, der med sine 8 tilbehørsstykker kan bruges til lidt af hvert. Den klarer sig godt i test hos Trusted Reviews, som roser den for at være effektiv, praktisk og alsidig. Altsammen i en mindre indpakning, der gør den ideel til opbevaring hvor pladsen er trang. Damprenseren får også ros af køberne, som generelt er glade for den. De fleste er enige om at den er effektiv til mange forskellige typer overflader, og at den er relativt nem at arbejde med. Når den ikke er i brug kan tilbehøret nemt opbevares “ombord” på damprenseren, da den har holdere til det mest pladskrævende af tilbehøret. Du slipper således for at have det hele liggende adskilt, og kan i stedet tage enheden med tilbehør ud af skabet på én gang. Alt i alt en ganske fin og billig damprenser, som dog alligevel er ganske effektiv.

Om: Kärcher SC 2 med EasyFix mundstykke kan bruges til mange forskellige opgaver. Ifølge producenten kan den bruges til: Rengøring af gulve, armaturer, håndvask, klinker, vinduer og spejle, emhætte og komfur. Der er således mange muligheder, og derudover er det også muligt at tilkøbe yderligere tilbehør efter behov. Deriblandt et glidemundstykke til brug på gulvtæpper, samt flere forskellige store og små mundstykker til brug såvel inde som ude.

Der medfølger i startpakken et EasyFix rengøringssæt med et par forlængerrør på 0,5 meter hver, et håndmundstykke, en punktstråledyse, en lille rund børste, samt et mikrofiberovertræk til håndmundstykket. Dampslange på 2 meter med pistol medfølger også.

Uden tilbehøret vejer damprenseren i sig selv 2,9 kilo, og vandbeholderen er på 1 liter. Ifølge Kärcher er opvarmningstiden på 6,5 minutter, hvorefter damprenseren er klar til brug. Den har et damptryk på 3,2 bar, og med den indbyggede vandbeholderstørrelse kan den dække et areal på 75 kvadratmeter per påfyldning.

Der er monteret en 4 meter lang ledning i denne damprenser.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1 liter
 • Ledning: 4 meter
 • Vægt: 2,9 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Polti Vaporetto Eco Pro 3.0 – Forbrugernes favorit


Bedste pris: (Produktet er udgået) ((Produktet er udgået))

 • 5 ud af 5 stjerner af forbrugerne på pricerunner.dkPolti Vaporetto Eco Pro 3.0
 • 9 ud af 10 point på appliancesdirect.co.uk
 • 63 ud af 100 point på which.co.uk
 • 4,5 ud af 5 stjerner fra forbrugerne på johnlewis.com

Anvendelse:Den er en trofast assistent, som især er behjælpelig til deep cleaning og til brug på fx grill. Med sin 2 liters tank er denne damprenser perfekt til opgaver, der tager lang tid.

Derfor anbefales Polti Vaporetto Eco Pro 3.0:Denne damprenser er en formidabel rengøringsassistent, der er perfekt til dig, der har brug for en damprenser, der kan deep cleane. Den kan klare store mængder af rengøring, da den er udstyret med en meget kraftfuld højtrykskedel og en stor tank, hvilket også er en af de grunde til, at eksperterne på magasinet which.co.uk har vurderet den som den bedste i deres test. 

Derudover er der også stor ros fra forbrugerne, som beskriver den som nem at bruge, og at rengøringen er effektiv. Med denne damprenser får du en effektiv og kraftfuld rengøring og passer godt til dig, der skal have rengjort store flader. 

Om Polti Vaporetto Eco Pro 3.0: Polit Vaporetto Eco Pro 3.0 er produceret udelukkende med højkvalitets, italiensk rustfrit stål. Den fungerer til både fliser, glas, tekstil, marmor, plastik og kalksten.

Udover at den er udstyret med en gulvbørste, medfører der også en lille børste, som er exceptionel god til tekstiler og små hjørner, som fx sofaen, bilsæderne eller små glasvinduer.

Denne damprenser kan blive ved i over 40 minutter, hvilket gør, at din rengøring ikke bliver afbrudt af hele tiden at skulle ud og tømme tanken. Dette er en effektiv og dybdegående renser, der kan klare selv rødvinspletterne på dit gulvtæppe.

Polti Vaporetto Eco Pro 3.0 vs. markedet:I forhold til andre damprensere på markedet er denne renser et fantastisk stykke værktøj, der kraftfuldt og effektivt kan fjerne pletter på mange forskellige slags overflader. Den er en af maskiner, der kan holde længst uden at skulle fyldes op, hvilket gør, at du kan arbejde over større arealer i længere tid. 

Specifikationer :

 • Vægt: 4,9 kg
 • Mængde: 2,0 L
 • Strøm: 2000 W
 • Damptryk: 4,5 bar
 • Klar tid: 11 min

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ariete Xvapor Comfort – En af de populære


Bedste pris: 683,00 (Proshop)

 • Populær på pricerunner.dkAriete Xvapor Comfort
 • 4,2 ud af 5 stjerner fra køberne á over 300 anmeldelser på amazon.co.uk
 • 4,1 ud af 5 stjerner fra købernes anmeldelser på skroutz.gr
 • 4,5 ud af 5 stjerne fra købernes anmeldelser på kotsovolos.gr

Anvendelse:Denne damprenser er let, handy og utrolig grundig i dens rengøring. Den renser let fedtede overflader uden brug af kemikalier, og så har den en score på 99,9% inden for hygiejne. 

Derfor anbefales Ariete Xvapor Comfort: Dette er en damprenser, der kan klare de fleste overflader, og den har da også fået utrolig gode brugeranmeldelser. Køberne er utrolig imponeret over dens effektivitet, og på amazon.co.uk skriver en af dem, at hun har formået at fjerne år gamle pletter. 

Det, der også gør sig tydeligt hos forbrugerne, som har prøvet damprenseren i praksis, er, at den er grundig og let at have med at gøre. Det er også en renser, der kommer med mange tilbehørsdele, så du fx kan rense tekstil, vinduer og komme rundt til de snævre hjørner. 

Om Ariete Xvapor Comfort: Ariete Xvapor Comfort er en pragtfuld damprenser, der klarer de opgaver, som den bliver stillet for. Den er desuden lavet på rustfrit stål og kan køre i lidt over en halv time. 

Denne damprenser er til dig, der har brug for en lidt mere handy udgave, og som let kan flyttes rundt på. Det er en alsidig renser, der klarer sine opgaver til stor tilfredsstillelse hos forbrugerne. 

Den har et kraftfuldt damptryk og så kan den indeholde 1,2 L, hvilket gør den utrolig effektiv til særligt beskidte eller klistrede overflader. 

Ariete Xvapor Comfort vs. markedet: Med denne damprenser får du en rengøringsmaskine, der klarer mange forskellige slags opgaver. Det er en utrolig grundig maskine, der kan tage fat i selv de mest beskidte overflader.  

Specifikationer 

 • Vægt: 5,7 kg
 • Mængde: 1,2 L
 • Strøm: 1500 W
 • Damptryk: 5 bar
 • Klar tid: 6 min

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Clatronic DR 3280 – fleksible applikationsmuligheder, nem rengøring og brugervenlig


Bedste pris: 586,00 (Proshop)

Clatronic DR 3280

Testresultater: Clatronic DR 3280 er en brugervenlig damprenser, der klarer sig fint i en test og bedømmelse bragt af tyske Testberichte.de. 

Her får modellen en positiv vurdering, hvor anmelderne fremhæver flere fordele. Det gælder blandt andet det plus, at modellen har en stor beholder og et rum til tilbehør. 

I forhold til prisen får produktet ratingen ”Meget god”, hvilket vidner om den fine værdi for pengene. 

Det er dog ikke kun eksperter, der roser Clatronic DR 3280. Damprenseren bliver vurderet til en rating på 4.3/5 stjerner af forbrugerne hos Mediamarkt.de. 

En tilfreds køber giver produktet 5/5 stjerner og skriver: ”Virkelig fantastisk til prisen. Opvarmer hurtigt”. 

Også kunderne hos ebay.de anerkender fordelene ved Clatronic DR 3280. Over 55 kunder har bedømt produktet, der får en samlet score på 4.5/5 stjerner. 

En bruger roser modellen for at have en god ydeevne til prisen: ”En meget nyttig enhed til grundlæggende rengøring! Til prisen er ydeevnen helt i orden!”

Om Clatronic DR 3280: Clatronic DR 3280 er en fin damprenser i rustfrit stål, som er kendetegnet ved at være ganske billig, men velfungerende. 

Modellen kommer med en stor vandtank, der har en god kapacitet på 1,5 liter. 

Produktet er nemt for dig at bruge, hvilket er guld værd i praksis, fordi du på den måde kan koncentrere dig om at gøre rent. 

Damprenseren har desuden et rum til tilbehør, hvilket er praktisk for dig, når du er i gang med at rengøre hjemmet. 

Clatronic DR 3280 vs. markedet: Clatronic DR 3280 adskiller sig fra lignende damprensere ved at være til at betale, mens den samtidig gør et fint stykke arbejde. 

Du får med Clatronic DR 3280 et produkt, der har en fin ydeevne i forhold til prisen, og som er brugervenligt. Modellen er derfor særligt velegnet til dig, der gerne vil have en fin damprenser, men samtidig spare nogle penge på købet. 

Fordele 

 • Prisvenlig
 • Stor vandtank
 • Nem at bruge

Ulemper

 • Kort kabel
 • Larmer, når den er i gang
 • Bruger lang tid på at varme op

Udvalgte specifikationer

 • Tankens kapacitet: 1,5 liter
 • Damptryk: 4 bar
 • Rustfrit stål

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER


Sådan har vi fundet de bedste damprensere

For at finde de bedste damprensere til hjemmebrug, har vi undersøgt udvalget i førende netbutikker. Herfra har vi valgt de mest populære modeller, og for at give dig overblik over mulighederne med en damprenser, har vi både udvalgt store gulvmodeller og mindre håndholdte modeller, så du kan danne dig et indtryk af hvad du har brug for.

Vi har desuden sammenlignet specifikationer på de forskellige damprensere for at kortlægge hvor deres individuelle styrker og svagheder ligger. Den praktiske test af de forskellige damprensere har vi ikke selv foretaget, men vi har til gengæld indsamlet brugeranmeldelser fra uafhængige kilder på nettet, så du kan få et indblik i hvordan damprenserne klarer sig ude i virkelige hjem hos rigtige forbrugere.

Vores damprenser test har derfor til formål at rådgive dig i hvilke modeller der findes på markedet, samt give dig et overblik over hvad der passer bedst til dine behov.

Sådan fungerer en damprenser

For at give dig et indtryk af hvordan en damprenser fungerer i praksis, har vi fundet et par videoklip som kan illustrere det. Se dem herunder:

Test af Kärcher SC3 damprenser:

Rengøring af fuger med damprenser:

Som det kan ses i videoklippene herover, er damprenseren ikke helt ufarlig. Den varme damp sendes ud af damprenseren under tryk, og der kan til tider også komme varmt vand ud hvis damprenseren har ligget et par minutter og varmet uden at blive brugt. Vær derfor altid opmærksom på dine omgivelser når du bruger damprenseren, og tag evt. handsker på for at beskytte dine hænder.

Damprenseren opløser snavs, men fjerner det ikke

Når du bruger din damprenser, er det vigtigt at vide at den ikke er lavet til at fjerne snavs. Den er lavet til at opløse og løfte snavset, så du nemt kan fjerne det efterfølgende ved brug af en tør klud eller et håndklæde. Damprenseren har den fordel at den kommer helt ind langs kanter og hjørner, fordi den “skyder” dampen mod det ønskede sted, samtidig med at dens børster hjælper med at opløse skidtet.

Du kan læse mere om hvor og hvordan du kan bruge din damprenser i denne artikel hos Idényt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Trusted Reviews (11. december 2018)

I denne artikel har Trusted Reviews samlet de 9 bedste damprensere, som de har testet i nyere tid.

Artiklen er således en opsamling af tidligere tests, som du kan klikke dig videre til så snart du har åbnet artiklen.

I artiklen placeres Kärcher SC5 EasyFix som favorit, mens både Kärcher SC3 og Kärcher SC1 ligeledes anbefales.

Hele artiklen kan læses gratis hos Trusted Reviews.

ExpertReviews (6. december 2018)

ExpertReviews har til denne artikel opsamlet 5 af de bedste damprensere, som de har testet i nyere tid.

Der er her fokus på damprensere til hjemmebrug, hvilket betyder at det primært er de kompakte modeller der indgår.

Kärcher SC1 anbefales således som den bedste all-round damprenser, mens Vileda Steam anbefales som en god basis damprenser.

Hele artiklen kan læses gratis hos ExpertReviews.

Trusted Reviews (20. november 2018)

Test af Kärcher SC 2 EasyFix.

I denne test indgår ovennævnte damprenser, og der gennemgås i testen følgende punkter:

 • Design og funktioner
 • Hvordan er den at anvende?
 • Købsvurdering
 • Bedømmelse

Testpanelet er overordnet set begejstrede for denne damprenser, som scorer 4 ud af 5 stjerner. Den roses for at være højtydende, kraftfuld og praktisk, men det trækker dog lidt ned at den er relativt dyr. Kablet kunne også godt være en smule længere, vurderede testpanelet.

Du kan læse hele testen gratis hos Trusted Reviews.

Smartson (24. april 2012)

At Swedish Smartson, 8 different steam cleaners in different price ranges have been tested. All the steam cleaners have been tested on different surfaces, and here each model has a written assessment of the test panel.

In this steam cleaner test, Kärcher SC1402 ends up being the best in testing. Nilfisk Steamtec performs just as well and both steam cleaners get top marks for delivering high heat at good pressure. Furthermore, their hoses are long, which makes it easy to get around.

You can read the entire test for free at Smartson, where you can see how all the models did in relation to each other.

Testberichte.de

Testberichte.de er en tysk webside, der hovedsageligt beskæftiger med at teste varer og står bag vurderinger af over 500.000 produkter. Testberichte.de baserer deres bedømmelser på blandt andet testresultater og forskellige tekniske data. 

Vi har taget den tyske testside med, fordi de har bragt en test og vurdering af vores anbefalede Clatronic DR 3280. 

Eksperterne lægger vægt på flere fordele, blandt andet modellens store beholder og det praktiske rum til tilbehør. Produktet får vurderingen ”Meget god” på det parameter, der handler om prisen, hvilket vidner om den fine værdi, du får for dine penge. 

Testen er udført: juni 2011

Du kan se testen her

 

Se også Damprenser test 2020 – Find de bedste damprensere – Testvinder guide skrevet af forbrugsguiden.dk.

Læs også: Luftrenser test – her er de 5 bedste


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Polti Vaporetta Lecoaspira FAV30 – Anbefales af eksperter


 • 4,3 ud af 5 stjerner fra brugernes anmeldelser på pricerunner.dkPolti Vaporetta Lecoaspira FAV30
 • 4,1 ud af 5 stjerner fra brugernes anmeldelser på amazon.co.uk
 • 4,6 ud af 5 stjerner fra brugernes anmeldelser på lazada.com
 • Anbefalet i tv-review på QVC UK

Anvendelse: Dette er en håndvenlig damprenser, der gør det muligt for dig at komme nemt op til steder, der er snævre. Den er effektiv til deep clean og vakuum, som båder kan tage sig af våde og tørre artikler. 

Derfor anbefales Polti Vaporetta Lecoaspira FAV30: Det er ikke nogen overraskelse, at denne rengøringsmaskine har fået utrolig gode anmeldelser af brugerne, for selv eksperterne på QVC UK er utrolig imponeret over dens kraft og effektivitet. 

Dette er en damprenser, der både er let at anvende med et højt tryk til de dybereliggende pletter, men den er også en favorit hos køberne. De bider især mærke i vakuumets effektive, dybe rens, der virkelig efterlader overfladerne med et tilfredsstillende udseende. 

Om Polti Vaporetta Lecoaspira FAV30: Dette er en damprenser, der både kan dampe og vakuum med både tørt og vådt materiale, så det er ikke nødvendigt at bekymre sig om, hvorledes ens pletter er nye eller gamle. 

Polti Vaporetta Lecoaspira FAV30 er en forholdsvis tung damprenser, men med sit elegante rør, der er nemt at håndtere, er dette ikke et minus, fordi den kraftfulde dampning og vakuum gør op for vægten.

Der kommer 13 forskellige tilbehørsdele til denne damprenser, som også gør det muligt for dig at udnytte damperen og vakuumet til sit yderste. Damprenseren kan derudover håndtere materialer og overflader som aluminium, flise, glas, marmor, sten og tekstil.  

Polti Vaporetta Lecoaspira FAV30 vs. markedet: Det her er en elegant damprenser, hvor du både får damper og vakuum i en. I forhold til andre damprensere på markedet er dette et værktøj til dig, der godt vil have alt-i-en. Det får du nemlig med denne effektive renser, fordi den både har flere funktioner, men den går samtidig ikke ned på kvalitet. 

Specifikationer :

 • Vægt: 8,3 kg
 • Mængde: 1,1 L
 • Strøm: 2450 W
 • Damptryk: 4 bar
 • Klar tid: 11 min

Læs også: Hvilken tøjdamperen skal du vælge?

FAQ

Hvilken er den bedste damprenser at købe?
Markedet er fyldt med gode og effektive damprensere, men der er dog en, der skiller sig ud fra mængden. det er damprenseren SC 1 EasyFix fra det populære mærke Kärcher. Med damprenseren får du en lille, men yderst god damprenser med mange gode og yderst brugbare funktioner.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en damprenser?
Skal du købe en damprenser, er det blandt andet vigtigt, at du kigger efter de forskellige hoveder, der er til en damprenser. De er hver især lavet til noget bestemt, og har alle forskellige måder at rense i dybden på. Ved at købe det rigtige hoved, opnår du rent tøj.
Hvad kan jeg rengøre med en damprenser?
Med en damprenser kan du rengøre og rense stort set alt i dit hjem og din husholdning. Du kan eksempelvis rense og rengøre gulve, tekstiler og hvidevare. Varmen fra damprenseren dræber diverse bakterier og løsninger snavs fra revner og sprækker. Det er bare med at få fat i en damprenser!
Hvor lang tid tager damp om at dræbe bakterier?
Det kan tage rigtigt lang tid at dræbe bakterier med damp. Damp slår som udgangspunkt bakterier ihjel, men du skal ofte dampe bakterierne i op til 30 sekunder ad gangen, for at der er mulighed for, at de dør. Vær altid opmærksom når du damper bakterier.

Denne side er anmeldt af: Michelle T. Bruun 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

2 kommentarer

  • Bomagasinet Svar

   Hej Per,

   Jeg kender godt det respektive produkt, men har ingen praktiske erfaringer med det. Jeg har ej heller kunnet fremsøge nogen anmeldelser eller testresultater på den, da produktnavnet tilpas generisk til at Google ikke rigtigt kan levere nogen resultater.

   Måske er du bedre stillet ved at købe en tilsvarende damprenser i en fysisk butik eller – eksempelvis – kigge på sortimentet hos Coop.dk eller Wupti. Dampen er jo i sig selv effektiv uagtet hvilken model den kommer ud af, og den skal nok få bugt med støvmider og bakterier så længe du går i dybden med rensningen :) Husk dog at sikre dig, at tæpperne kan tåle at blive renset med damp.

   I de fleste byggemarkeder kan du i øvrigt også leje professionelle maskiner, deriblandt damprensere, hvilket kan anbefales hvis du kun skal bruge maskinen i en kort periode.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar