Luftrenser Test – her er de 5 bedste

En luftrenser kan forbedre dit indeklima ved at nedbringe mængden af snavs, støv, pollen og lugte i hjemmet. Dermed kan du opnå en bedre søvnkvalitet, hvilket er afgørende for dit almene velbefindende. Der er dog stor forskel på luftrensernes effektivitet og egenskaber, så det kan være en god idé at tjekke de nyeste tests for at sikre dig at du vælger den bedste.

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste tests og anmeldelser af luftrensere. I alt har vi fundet frem til 5 af de bedste luftrensere, og du kan læse mere om dem herunder.

Blueair Classic 405 – bedste luftrenser til større rum

Denne luftrenser er bedst i test hos Testfakta. Den har testens højeste kapacitet ved støjsvag indstilling, og derfor er den velegnet til brug i større rum.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
4.499,00 kr. 0,00 kr. 4.499,00 kr. Til butik »
4.499,00 kr. 0,00 kr. 4.499,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Blueair Classic 405 er en god og effektiv luftrenser, der kan filtrere effektivt selv ved lav effekt. Det betyder at du kan have den stående i et større soveværelse, uden at blive generet af at have den kørende. Derudover er den også nem at betjene, og du kan tilkoble en app hvis du ønsker at styre den via en smartphone eller tablet. Med det neutrale look er den desuden et godt valg til det moderne indrettede hjem.

Om: Blueair Classic 405 er en luftrenser til større rum, og ifølge producenten fungerer den optimalt i rum på op til 41 kvadratmeter. Den kan desuden reguleres i 3 valgfri hastighedstrin, hvor støjniveauet er fra 32 til 52 decibel. Ifølge Testfakta er et acceptabelt støjniveau for luftrensere på 37 decibel, hvilket svarer til lyden fra en almindelig ventilator.

Luftrenseren fra Blueair har Wifi-forbindelse, hvilket betyder at du kan koble den til dit hjemmenetværk og styre den via din app. Dette er eksempelvis nyttigt når du ligger i sengen og ønsker at kontrollere luftrenseren uden at rejse dig.

Blueair Classic 405 renser luften ved hjælp af et klassisk partikelfilter og ionisering. Det monterede partikelfilter er af typen HEPA, og en indikator viser hvornår filteret skal udskiftes.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 41 kvm.
 • Støjniveau: 32 – 52 dB.
 • Filter/teknik: Partikelfilter og ionisering
 • Effekt: 15 – 90 Watt
 • Mulighed for app-styring: Ja (via Wifi)
 • Vægt: 14 kg.

Coway AP-1008CH – bedste luftrenser til mindre rum

Denne luftrenser er bedst i test hos Testfakta, hvor den fik en meget høj samlet bedømmelse. Den er således både effektiv, støjsvag og brugervenlig. Prisen er desuden meget fornuftig, så her får du meget for pengene.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1.999,00 kr. 0,00 kr. 1.999,00 kr. Til butik »
1.999,00 kr. 0,00 kr. 1.999,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Coway AP-1008CH er en let og billig luftrenser, der ifølge tests er effektiv og støjsvag. Den kan ifølge producenten klare rum på op til 73 kvadratmeter, men skal Astma & Allergiforbundets krav overholdes, er arealet på 19 kvadratmeter. Det hænger sammen med at luften bør renses mindst 2 gange i timen, hvilket denne luftrenser ifølge test kan klare i et rum på op til 19 kvadratmeter. Dette er dog mere end rigeligt for de fleste, da soveværelset som oftest er omkring 15 kvadratmeter eller mindre. Luftrenseren er således et godt køb til soveværelset i standardstørrelse.

Om: Coway AP-1008CH er en let luftrenser på kun 7 kilo, hvilket er lavere end tilsvarende modeller. Skal Astma & Allergiforbundets anbefalinger om luftgennemstrømning og -udskiftning følges, er luftrenseren egnet til brug på arealer op til 19 kvadratmeter. Dette er tilstrækkeligt for de fleste, da et soveværelse som regel er på cirka 15 kvadratmeter eller mindre.

Luftrenseren kan indstilles i 4 hastighedstrin, hvor støjniveauet bevæger sig fra kun 22 decibel og op til 48 decibel. Et tåleligt støjniveau ligger på højst 37 decibel, hvilket denne luftrenser således kan overholde.

Da prisen er i den lave ende, medfølger der ikke fjernbetjening eller mulighed for app-styring. Den har dog et betjeningspanel i toppen, så den nemt kan justeres efter behov. Filtreringen foregår via et antibakterielt kulfilter og et HEPA partikelfilter. Det medfølgende kulfilter kræver regelmæssig udskiftning, hvis det skal kunne opretholde sin effektivitet.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 73 kvm. (anbefalet op til 19 kvm.)
 • Støjniveau: 22 – 48 dB.
 • Filter/teknik: Partikelfilter og kulfilter
 • Effekt: 45 Watt
 • Mulighed for app-styring: Nej
 • Vægt: 7 kg.

Philips AC3259/10 – avanceret topscorer

Denne luftrenser er topscorer hos Testfakta, hvor den især roses for at være støjsvag og effektiv. Ved lav hastighed er den god til mindre rum, mens den ved højeste hastighed kan klare selv meget store rum.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
3.360,00 kr. 0,00 kr. 3.549,00 kr. Til butik »
3.360,00 kr. 0,00 kr. 3.810,00 kr. Til butik »
5.299,00 kr. 0,00 kr. 5.299,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Philips AC3259/10 er en god og effektiv topscorer, der enten kan bruges i mindre rum eller større rum afhængigt af hastighedstrinnet. Den har et af testens laveste opmålte støjniveauer ved lav hastighed, men alligevel kan den filtrere luften i rum på op til 18 kvadratmeter. Det svarer til et normalt soveværelse, hvilket den klarer uden problemer. Luftrenseren fra Philips har desuden luftsensor og mulighed for app-styring, så du hele tiden har et øjebliksbillede af luftkvaliteten og nemt kan styre luftrenseren fra sengen eller sofaen.

Om: Philips AC3259/10 er bedst egnet til mindre rum på op til 18 kvadratmeter, men ved højere hastigheder og tilsvarende højere støjniveau kan den filtrere luften i rum på op til 73 kvadratmeter. Dette ved testens laveste støjniveau, på kun 58 decibel.

Støjniveauet i denne luftrenser kan således variere fra cirka 30 decibel og op til 58 decibel, afhængigt af hastighedsindstillingen. Du kan indstille den i 5 forskellige hastigheder, fra “Sleep” til “Turbo Speed”. Altsammen kan enten indstilles via betjeningspanelet, eller fra den tilhørende app til smartphone eller tablet.

Philips luftrenseren anvender en kombination af partikelfilter og kulfilter til rensning af luften. Den har desuden en indbygget luftsensor, som måler kvaliteten af luften via et numerisk display og en lys-indikator. Det betyder at du hele tiden kender luftens kvalitet, og kan agere derefter.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 73 kvm. (anbefalet op til 18 kvm.)
 • Støjniveau: 30 – 58 dB.
 • Filter/teknik: Partikelfilter og kulfilter
 • Effekt: 60 Watt
 • Mulighed for app-styring: Ja
 • Vægt: 8,42 kg.

Dyson Pure Hot + Cool Link – luftrenser med varmeblæser

Luftrenseren fra Dyson er vinder af læserprisen hos Idényt. Den blev udvalgt af køberne som favorit blandt 3 smarthome-apparater, men derudover klarer den sig også godt i diverse tests.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
4.037,00 kr. 0,00 kr. 4.088,00 kr. Til butik »
4.037,00 kr. 0,00 kr. 4.088,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Dyson Pure Hot + Cool Link har et futuristisk design, hvilket er kendetegnet ved alle Dyson-produkter. Den renser ved hjælp af både partikelfilter og kulfilter, men derudover kan den også bruges til opvarmning af kolde rum. Den klarer sig godt i test hos både TrustedReviews og Techradar, som begge anpriser den for at være den mest teknisk avancerede luftrenser på markedet. Den er således det rette valg for dig der ønsker en moderne luftrenser til hjemmet.

Om: Dyson Hot + Cool Link er, som navnet antyder, mere end en almindelig luftrenser. Den kan nemlig også opvarme rummet med varm luft, eller sørge for ventilation om sommeren. Den indbyggede termostat gør det muligt at opvarme rummet til temperaturer mellem 1 og 37 grader, og lydniveauet er på højst 64 decibel. Du kan selv vælge om udblæsningen skal fokuseres eller spredes ud i hele rummet, ligesom du kan aktivere en natfunktion hvis du ikke ønsker at luftrenseren skal støje mens du sover.

Som luftrenser er den bedst til mindre rum. Det vurderer vi ud fra testresultaterne hos Testfakta af en tilsvarende model, som blev anbefalet til brug i rum på 11 kvadratmeter ved støjniveau under 37 decibel, eller rum på op til 25 kvadratmeter ved højeste hastighed og støjniveau på 58 decibel.

Dyson Hot + Cool Link renser luften med en kombination af et HEPA partikelfilter og et kulfilter.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 25 kvm. (anbefalet op til 11 kvm.)
 • Støjniveau: 36 – 58 dB. (anslået)
 • Filter/teknik: Partikelfilter og kulfilter
 • Effekt: 44 Watt (op til 2090 Watt med varme)
 • Mulighed for app-styring: Ja
 • Vægt: 6,52 kg.

Electrolux EAP300 – billig og populær topscorer

Luftrenseren fra Electrolux er både billig og god. Den er topscorer hos Testfakta, hvor den blandt andet roses for at have god luftfiltrering og lavt energiforbrug. Den er ligeledes populær hos køberne, som generelt er glade for den.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1.939,00 kr. 0,00 kr. 1.939,00 kr. Til butik »
1.939,00 kr. 0,00 kr. 1.939,00 kr. Til butik »
1.939,00 kr. 0,00 kr. 1.939,00 kr. Til butik »
2.199,00 kr. 0,00 kr. 2.199,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Med Electrolux EAP300 får du meget for pengene. Luftrenseren klarer sig godt i test, og anbefales især til mindre rum på op til 15 kvadratmeter hvis Astma & Allergiforbundets anbefalinger om støjniveau skal overholdes. Det svarer til et lille soveværelse eller børneværelse. Derudover er den også velegnet til større rum på op til 67 kvadratmeter, hvis den sættes på højeste hastighed. Dette er rigtig godt i forhold til luftrenserens pris, så her får du virkelig noget for pengene.

Om: Electrolux EAP300 er en billig luftrenser til mindre rum, men den kan også klare rum på op til 67 kvadratmeter. Støjniveauet øges dog tilsvarende meget, så hvis du skal opholde dig eller sove i rummet, anbefales denne luftrenser kun til rum på højst 15 kvadratmeter.

Luftrenseren fra Electrolux har ikke mulighed for app-tilslutning, men til gengæld medfølger der en fjernbetjening. Den renser luften ved hjælp af en kombination bestående af partikelfilter, kulfilter og ionisering.

Vægten på Electrolux EAP300 er i den lave ende, da den kun vejer 6,1 kilo. Dens støjniveau er desuden på mellem 26 og 55 decibel.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 67 kvm. (anbefalet op til 15 kvm.)
 • Støjniveau: 26 – 55 dB.
 • Filter/teknik: Partikelfilter, kulfilter og ionisering
 • Effekt: 60 Watt
 • Mulighed for app-styring: Nej
 • Vægt: 6,1 kg.

Læs mere om luftrensere

Hos Bolius kan du finde en grundlæggende guide til de forskellige typer luftrensere, der findes til privat brug.

Læs om luftrensere hos Bolius

Luftrenser Test – her er de 5 bedste
Hvad synes du om artiklen?

Skriv en kommentar