Hvis du har problemer med fugt eller netop har fået en vandskade, er det vigtigt at komme igang med affugtning hurtigst muligt. Ellers risikerer du at se svampe-og skimmelvækst, hvilket kan være skadeligt for sundheden og svært at komme af med igen.

Vi har gennemgået de nyeste testresultater, og samlet 5 af de bedste og mest effektive affugtere i denne artikel.


Mitsubishi MJ-E14CG – støjsvag affugter med luftrenser

Denne affugter er topscorer hos Villaliv, hvor den har testens laveste støjniveau. Det bekræftes desuden af flere købere, som både roser den for at være støjsvag og effektiv. Den er således velegnet til affugtning af opholdsrum, da den kan stå tændt uden at være til gene.

Derfor anbefaler vi den: Mitsubishi MJ-E14CG klarer sig rigtig godt i test, og har samtidig et lavt støjniveau. Den kan desuden rense luften ved brug af ioner og et filter, hvorved den også kan indstilles til at fungere som luftrenser. Som affugter vurderes den at være både effektiv og brugervenlig, og den anbefales især til mindre rum med et areal på op til cirka 25 kvadratmeter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Om: Mitsubishi MJ-E14CG er en kombineret affugter og luftrenser, som kan affugte rum med et areal op til cirka 25 kvadratmeter. Den kan desuden rense luften ved hjælp af at filter og ioner, så støv og andre luftbårne partikler ikke blot hvirvles ud igennem maskinen igen.

Affugteren fra Mitsubishi kan affugte op til 14 liter per dag ved en temperatur på 30 grader og en luftfugtighed på 80%. Den har desuden en tankkapacitet på 3,8 liter. Den har en række særlige funktioner som andre affugtere ikke har, deriblandt Intelligent Laundry-funktion som automatisk slukker for affugteren når vasketøjet er tørt. Af den grund kan du med fordel bruge den i et tørre- eller vaskerum, hvor luftfugtigheden ofte er højere end i resten af huset.

Støjniveauet for denne affugter er helt nede på 41 decibel, hvilket er markant lavere end andre modeller. Den kan desuden indstilles i 5 forskellige trin, afhængigt af luftfugtigheden. Derudover har den også timer-funktion, så du kan lade den køre i op til 9 timer før den automatisk slukker.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: Op til 25 kvm.
 • Affugtning v/30 gr. og 80% R.F.: 14 liter/døgn
 • Tankkapacitet: 3,8 liter
 • Lydniveau: 41 dB.
 • Arbejdstemperatur: Ukendt
 • Effekttrin: 5
 • Vægt: 11,7 kg.

Woods MRD-10 – lille affugter til små rum

MRD-10 er en særdeles populær og kompakt affugter, som får mange positive anmeldelser af køberne. Den roses blandt andet for at være støjsvag, effektiv og brugervenlig. Derudover koster den kun en brøkdel af andre affugtere, så den er et rigtig godt køb til mindre rum.

Derfor anbefaler vi den: Woods MRD-10 er en smart lille affugter, som kan bruges på arealer mellem 2 og 40 kvadratmeter. Den vejer ikke meget og har et fint neutralt udseende, der ikke fremtræder for markant i opholdsrummet. Det er desuden en yderst populær affugter, og med god grund. Den får generelt meget ros af køberne, som er glade for dens brugervenlighed og effektivitet på mindre arealer. Prisen er ligeledes meget attraktiv, så hvis du har brug for en lille og billig affugter, er MRD-10 det bedste køb netop nu.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Om: Woods MRD-10 er en lille og let affugter, som kan bruges i mindre rum fra 2 til 40 kvadratmeter. Den passer således fint til den lille kælder, vaskerummet eller andre små rum, hvor du til tider har problemer med for højt fugtniveau.

Den lille affugter kan affugte op til 10 liter per døgn ved 35 grader og 80% relativ luftfugtighed. Tankkapaciteten er desuden på 2,7 liter, og vægten ligger på 12 kilo. Den har også et kompakt ydre i et neutralt design, hvilket betyder at den er nem at placere i selv små rum.

Støjniveauet for MRD-10 er på 46 decibel, hvilket er fornuftigt. Det svarer til niveauet for en opvaskemaskine. Den kan desuden arbejde ved temperaturer fra 5 grader og op til 35 grader, og der er indbygget filter som renser luften og beskytter mod luftbårne partikler.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: Op til 40 kvm. (Anbefalet 2 – 40 kvm.)
 • Affugtning v/35 gr. og 80% R.F.: 10 liter/døgn
 • Tankkapacitet: 2,7 liter
 • Lydniveau: 46 dB.
 • Arbejdstemperatur: 5 – 35 grader
 • Effekttrin: 1
 • Vægt: 12 kg.

Gode råd til affugtning

Du kan hos Bolius læse mere om affugtningen, og hvad du skal være opmærksom på. Bolius anbefaler blandt andet:

 • Sæt affugtning igang hurtigst muligt og fjern våde emner.
 • Luk vinduerne når affugtning er sat igang, da luftfugtigheden ofte er høj udenfor.
 • Hold varmen slukket, så du begrænser svampe- og skimmelvækst bedst muligt.
 • Være påpasselig med hvor længe affugteren kører, da luftfugtigheden ikke må komme længere ned end 12 – 15 %.
 • Vær tålmodig med affugtningen. Det kan tage 3 til 4 uger før du er i mål.
 • Du kan godt forvente at forsikringen vil betale affugteren og driften af dem, da det er af afgørende betydning at begrænse fugtskaderne mest muligt før det udvikler sig.
 • Hold øje med dit elforbrug, og kortlæg hvor meget strøm affugteren bruger. På den måde kan du lettere få forsikringen til at dække dette.
 • Sørg for god udluftning, især i gamle kældre og ældre huse.

Læs hele guiden hos Bolius

Denne side er anmeldt af: Alberte N. Villadsen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar