Hvis du har problemer med fugt eller netop har fået en vandskade, er det vigtigt at komme igang med affugtning hurtigst muligt. Ellers risikerer du at se svampe-og skimmelvækst, hvilket kan være skadeligt for sundheden og svært at komme af med igen.

Vi har gennemgået de nyeste testresultater, og samlet 10 af de bedste og mest effektive affugtere i denne artikel.


Woods AD20 Hybrid – en affugter med flere funktioner

Redaktionens Anbefaling

Woods AD20 Hybrid

Denne hvide affugter fra Woods kan både rense og affugte rum. Det vil være ideelt at bruge den i rum, hvor der ofte kan opstå fugtskader, og dermed vil den altså være god i en eventuel kælder.

Den er effektiv og kan uden problemer fjerne fugt fra det pågældende rum. Hvis man ønsker at gøre noget godt for sit indeklima, er dette det rette produkt.

Brug af Woods AD20 Hybrid

Det er muligt at bruge produktet i forskellige slags indeklimaer. Den mindst mulige temperatur er 10 grader, men den kan også klare en temperatur helt op til 32 grader. Derudover kan den rense og affugte i store rum, og den kan uden problemer bruges i et stort rum på op til 100 m2.

Den har en vandtank på 4 liter, og når tanken er fuld, stopper affugteren automatisk. Affugteren har 4 forskellige hastigheder, og dermed kan du tilpasse det til det pågældende rum. Derudover er dens lydniveau 48 dB, og derfor vil man ikke opleve støj fra produktet.

Fordele

Produktet er i besiddelse af Woods’ Active ION HEPA-filter, hvilket er en meget effektiv metode, og dette er altså med til at skabe et godt indeklima. Fugt og støv kan være til stor gene for mennesker, og på grund af disse gode metoder, er denne maskine med til at fjerne disse problematikker fra dagligdagen.

Derudover kan man frit vælge, om produktet skal affugte eller blot rense luften i rummet. Hvis du ønsker et sundt indeklima, er det derfor ideelt for dig at anskaffe en Woods AD20 Hybrid. Du vil ikke kun få et sundt indeklima, men også et bedre helbred, når du bliver fri for eventuel fugt og støv.

Specifikationer

 • Højde: 61,7 cm
 • Bredde: 30 cm
 • Dybde: 34,3 cm
 • Vægt: 11 kg

Meaco DD8L Junior – Perfekt til regulering af forskellige temperaturer

Bedst til prisen

Meaco DD8L Junior

Hvis du har én eller flere rum, hvor en affugter ofte eller indimellem ville være gavnlig, så kan Meaco DD8L Junior være et godt bud. Det er en alsidig maskine, der er nem at transportere og derfor velegnet til et hjem, hvor behovet for den kan være skiftende.

Den fungerer godt i et stort temperaturspænd, dog over 0 grader. Den kan derfor sagtens fungere i en koldere kælder eller vaskerum, men også i husets lunere rum. 

Meaco DD8L Junior affugteren er meget stille og har et moderat strømforbrug. Den kan derfor også medbringes i for eksempel en båd eller autocamper. Den har meget hurtig vandudvinding og vil derfor sikre dig en mere optimal luftfugtighed, der beskytter dig og dit hjem mod de skader, som længerevarende fugtighed kan medføre. 

Den kompakte maskine fylder kun 50 x 35 x 19 cm og vejer 6,5 kg. Den er velegnet til at affugte rum på helt op til 100 kvadratmeter. Når vandtanken i affugteren er fyldt, stopper Meaco DD8L Junior affugteren selv, og du kan desuden fastsætte, hvor mange timer du ønsker, at den skal køre, da den har timer.

Det er især hurtig vandudvinding, og at den er nem at transportere, der høster gode anmeldelser på Which.co.uk – samlet set får modellen en testscore på 81% ud af 100 mulige. Den får også en positiv anmeldelse på Amazon.co.uk, hvor den scorer 4.6 ud af 5 stjerner, baseret på over 1000 brugeranmeldelser. 

Meaco DD8L Junior vs. markedet 

I forhold til lignende produkter på markedet, har DD8L Junior to fordele, der gør, at den skiller sig ud. Affugterens ydeevne i forhold til størrelsen gør den attraktiv til mange hjem, hvor den hurtigt og nemt kan flyttes rundt. 

Fordele

 • Trækker vand ud lynhurtigt
 • Meget støjsvag
 • Let at flytte

Ulemper

 • Vandopsamlingsskuffen er ikke så praktisk som andre

KGK 20L Affugter – praktisk og let håndterlig til de mindre hjem

Bedste billige valg

KGK 20L Affugter – praktisk og let håndterlig til de mindre hjem

KGK 20L Affugter-modellen er en lille og enkel model af en affugter. Den er brugervenlig og yderst håndterlig med sine blot 14 kilo og enkle men stilrene og moderne design. Dette gør det ikke blot nemmere at have den stående i dit hjem uden at tiltrække større opmærksomhed, men også alt fra håndtering til montering til generel brug bliver en lettere affære.

Disse funktioner gør også, at affugtningsmodellen 20L Affugter fra KGK er yderst ideel til de mindre boliger. Så hvis du bor i et lille hus eller i en lejlighed og har fugtighedsproblemer, så kan du endelig sætte din lid til denne affugtningsmodel fra KGK. 

En anden funktion, der gør denne model af affugter ideel til de mindre hjem, er, at den er let at håndtere. KGK 20L Affugter-modellen er udstyret med en såkaldt hydrostatstyret affugtningsautomatik. Dette betyder, at du kan vælge mellem syv luftfugtighedsværdier ved hjælp af en monteret drejekontakt på affugteren.

Desuden skal du hverken tænke på at tænde eller slukke for affugteren, da KGK 20L Affugter-modellen automatisk aktiveres, når den ønskede og indstillede luftfugtighed overskrides. Det samme gør sig gældende, når den automatisk slukker – når den ønskede og indstillede luftfugtighedsværdi er nået, så slukker affugteren automatisk.

Det er altså minimalt, hvad du skal tænke på, når først affugtermodellen fra KGK er monteret. 

Andre smarte funktioner ved KGK 20L Affugter-modellen:

 • Enkel konstruktion – nem at vedligeholde
 • Muligt at indstille udblæsningsretningen
 • Affugteren kan tilsluttes til eksternt kondensvandsafløb
 • Affugteren kommer med overfyldningsbeskyttelse med automatisk slukning
 • Smart LED-display til tjek af driftsstatus

KGK 20L Affugter-modellen kan siges at være en udmærket affugter at investere i ved fugtproblemer. Udover ovennævnte funktioner så er prisen på affugteren fra KGK også fordelagtig. Leder du efter en affugter til en mindre bolig, så kan KGK 20L Affugter anbefales.


Princess 353120 Smart Dehumidifier – effektiv i varme rum 

Princess 353120 Smart DehumidifierHvis du vil have en affugter, der kan holde fugtniveauet i din kælder eller vaskerum på et optimalt niveau, er Princess 353120 Smart Dehumidifier et oplagt valg.

Den er særligt effektiv i varme rum og har en stor vandtank, der kan indeholde maksimalt 6 liter. Det får den ros for i en test på Which.co.uk, hvor den blandt andet scorer 5 ud af 5 stjerner for Vandekstraktion ved stuetemperatur. 

Den er derfor oplagt til kælder eller vaskerum, da sådanne rum ofte er varme og fugtige, og det kan give behov for en affugter med en stor vandtank, hvilket er et job for Princess 353120 Smart Dehumidifier.

Hertil er det blot en tidsbesparende og ekstra luksus, at du kan styre din affugter med en app og derved kan undgå at skulle rende i kælderen eller vaskerum i tide og utide, din 353120 Smart Dehumidifier skal nok klare arbejdet for dig. 

Hvis du har flere rum, eller behov for at kunne flytte den rundt, så kan affugteren også dét. Den vejer 16 kg og fylder 59.5 x 25.1 cm, men teknologien i affugteren sikrer dig en hurtig og effektiv affugtning af dine rum.

Desuden har Princess 353120 Smart Dehumidifier et lavt energiforbrug og kan derfor fungere til større behov uden at koste dig noget særligt. Du kan nemt og effektivt få styr på luftfugtigheden i dit hjem med Princess affugteren. 

Princess 353120 Smart Dehumidifier vs. markedet 

I forhold til markedets lignende produkter er der funktioner ved Princess 353120, der er særligt smarte.

Det er blandt andet muligheden for fjernstyring via WIFI og app, der gør, at den adskiller sig fra lignende produkter. Men affugteren har også en stor vandtank, hvilket ikke er tilfældet for størstedelen af lignende affugtere. 

Fordele

 • Særligt effektiv i varme rum 
 • Kan fjernstyres med en app 
 • Lavt energiforbrug 
 • Stor vandtank – 6 liter 

Ulemper

 • Tung
 • Larmende på høje indstillinger

EcoAir DD1 MK5 – god luftstrøm på større areal 

EcoAir DD1 MK5Skal du have fat i en affugter, hvor der er tænkt over detaljerne, skal du tage et kig på EcoAir DD1 MK5 affugteren. Èn af de unikke ting ved EcoAir affugteren er, at den har ionisator til luftrensning og et sølvfilter, der ved kontakt dræber bakterier.

Den kan tilmed også spare op til 40% energi, da den automatisk kan skifte mellem forskellige indstillinger, hvilket er både energibesparende og sikrer dig den optimale luftfugtighed. 

Den har også håndtag på både affugteren og vandtanken, der gør flytning og tømning af vandtanken væsentligt nemmere, ligesom at vandtanken er placeret på siden og ikke bag på.

En anden funktion ved EcoAir DD1 MK5, der sørger for, at opretholde den optimale fugtighed i luften er, at den har Overdry Protection. Det er en funktion, der beskytter mod en overtørring af rummet. Den sparer energi og penge for dig, som kunne være gået til at betale for at få et for tørt rum. 

Det er funktioner som ovennævnte, der gør, at EcoAir DD1 MK5 – på Amazon.co.uk på baggrund af næsten 2.000 brugeranmeldelser – får 4.6 ud af 5 stjerner. På Telegraph.co.uk får den også en positiv anmeldelse og en 4. plads i en større test af affugtere.

EcoAir DD1 MK5 vs. markedet 

Affugteren EcoAir DD1 MK5 adskiller sig fra flere af markedets lignende produkter ved de energibesparende automatiseringer og muligheder. Den skaber også fordele for luftkvaliteten i rummet, da affugteren både har luftrensende og bakteriedræbende funktioner.

Den er derfor et oplagt valg for dig, der døjer med allergi, eller som ønsker at omgive dig med så ren og optimal luftfugtighed som muligt. 

Fordele

 • Mulighed for op til 40% energibesparende 
 • Overdry Protection 
 • Med håndtag til at gøre flytning af affugteren endnu nemmere

Ulemper

 • Integreret lys kan ikke slukkes
 • Larmende på høje indstillinger

KGK 33L Affugter – yderst effektiv affugter til erhverv og privat

KGK 33L Affugter – yderst effektiv affugter til erhverv og privatHar du brug for at få et større areal tørret for fugt fra for eksempel vandskade eller byggeri? Det kan være i forbindelse med erhverv eller blot i dit private hjem? Uanset hvilken udfordring, som du har med fugt, så vil denne model fra KGK model 33L Affugter kunne afhjælpe dit problem.

KGK-modellen her har en imponerende kapacitet på 33 liter, hvilket svarer til at kunne fugtafvænne at areal på omkring de 180m². Det er altså et stort område, som denne affugter fra KGK alene er i stand til at tørre.

Derfor kan KGK 33L Affugter-modellen på mange måder betragtes som en professionel affugter, da dens affugtningskapacitet samt areal tit er tilstrækkeligt til erhverv og i hvert fald i de fleste tilfælde tilstrækkeligt til privat brug i hjemmet.

KGK 33L Affugter-modellen er en maskine af robust konstruktion, praktisk i drift og driftssikker i brug. Derudover er modellen:

 • Udviklet til montering direkte til afløb, hvis dette findes nødvendigt
 • Betjeningsvenlig – med nemt styresystem
 • Nem at vedligeholde
 • Med indbygget timetæller
 • Velegnet til udlejning
 • Indbygget med såkaldt ”hot gas”-funktion – gør maskinen funktionel helt ned til 5°C

Affugteren her fra KGK kommer altså med mange praktiske funktioner som sikrer affugterens effektivitet i drift og gør den mulig at bruge i forskellige situationer indenfor tørring og affugtning.

KGK 33L Affugter-modellen er en affugtermodel på 27 kilo, så den er en robust maskine, som du ikke bare lige vælger at slæbe rundt med, men på trods af det, så gør dens effektivitet i brug i den grad op for vægten på den.

Desuden har affugteren her fra KGK et moderne og simpelt design som gør den mindre bemærket, hvilket jo altid er rart. Prisen på denne affugter fra KGK er også helt fin i forhold til funktionalitet og effektivitet i brug. 


Meaco DD8L Zambezi – En af Meacos bedste affugtere hidtil

Meaco DD8L Zambezi

 •     4,5 stjerner ud af 5 mulige hos britiske Kit.honestjohn.co.uk
 •       4,7 stjerner ud af 5 mulige hos Meaco.com
 •       9,2 stjerner ud af 10 mulige hos britiske Currys.co.uk
 •       9, stjerner ud af 10 mulige og 400 + anmeldelser hos Appliancesdirect.co.uk
 •       4,2 stjerner ud af 5 mulige hos Johnlewis.com
 •       Kåret som bedste køb med en rating på 81% ud af 100 på testmagasinet Which.co.uk

Derfor anbefaler vi den: Hos Kit.honestjohn.co.uk roser man affugteren for at være: “Perfekt til at forbedre luftkvaliteten og forhindre damp.” 

Meaco skriver selv på deres egen side, at de har udviklet og designet affugteren med hjælp fra deres kunder, og at det nok er verdens bedste affugter til brug i hjemmet.

Dette bekræfter flere forbrugere også i deres anmeldelser på Meaos egen side, og andre sider.

Vi har kigget på hvad der gør denne affugter så fantastisk at den scorer så mange stjerner rundt om på nettet.

Om: Affugteren har overvældende mange funktioner, der tillader dig at indstille stort set alt i det elektroniske display. Du kan selv vælge et mål for luftfugtigheden i rummet. Indstille en auto funktion, så maskinen selv går i gang ved en bestemt temperatur eller fugtighedsprocent i rummet.

Med et unikt filter affugter den ikke kun rummet men renser også luften for støv og andre partikler, og fjerner evt. begyndende skimmel eller mug i et rum. En ret vigtig funktion hvis man er astmatiker.

Meaco DD8L Zambezi vs. markedet

Denne affugter er måske lidt større og tungere end andre affugtere, og ligger i den dyre ende, men med de mange funktioner er der bestemt fornuftige grunde til det.

En helt særlig feature er affugterens energibesparende “tøjvask+ program” til tørring af tøj.

Fun fact : I displayet er der en tegning af en elefantunge, og ud over maskinens vægt refererer dette, sammen med navnet Zambesi, til en lille elefant der blev reddet af DSWF i Zambia. Meaco donerer 2 USD for hver solgte affugter til DSWF.

Specifikationer for Meaco DD8L Zambezi 

 • Arbejdsområde: Op til 120 kvm.
 • Affugtning v/20 gr. og 60% R.F.: 8 liter/døgn
 • Tank kapacitet: 3 liter
 • Lydniveau: 41-50 dB.
 • Arbejdstemperatur: 1°C – 37°C
 • Effekttrin: 3
 • Vægt: 7,8 kg.

Meaco 20L Platinum – Rummelig og effektiv til en god pris

Meaco 20L Platinum

 •   Kåret som bedste køb med en rating på 80% ud af 100 på Which.co.uk
 •       4,6 stjerner ud af 5 mulige hos hos Dehumidifier-reviews.co.uk
 •       4,9 stjerner ud af 5 mulige hos www.Argos.co.uk
 •       4,6 stjerner ud af 5 mulige hos Johnlewis.com
 •       9,3 stjerner ud af 10 mulige og 1000 +
 • anmeldelser hos Appliancesdirect.co.uk
 •       4,8 stjerner ud af 5 mulige hos #?

Derfor anbefaler vi den: Hos Which.co.uk skriver man at dette er en af de bedste affugtere de hidtil har testet.

Bl.a. fordi den er så god til at fjerne fugt i både varme og kolde rum, den er energivenlig og nem at bruge, og så er den stille.

Dette bekræfter forbrugerne, i deres anmeldelser, på appliancedirect.co.uk også, når de giver den 9 eller 10 stjerner og bl.a. skriver: “Den er bare imponerende, indtil videre den bedste affugter vi har haft.”

Om: Størrelsesmæssigt vs. hvor energibesparende denne affugter er kan man ikke gøre noget bedre køb.

Man kan manuelt stille på effekten, eller indstille et fugtniveau hvor den selv skal gå i gang på. Udover at affugte rummet kommer denne maskine også med et HEPA filter, der renser luften i rummet, filteret skal skiftes løbende.

Med den indbyggede timer kan du sætte maskinen til at køre alt fra 1 til 12 timer, hvilket er en god funktion hvis man gerne vil have maskinen til at køre, mens man er hjemmefra.

Meaco 20L Platinum vs. markedet

Hvis man har brug for en affugter med så stor tankkapacitet, får man ikke en bedre end denne. Taget størrelsen i betragtning er det virkelig en stille, og energi effektiv maskine.

Affugterne scorer højt på brugervenlighed. Kontrolpanelet er simpelt at bruge, og selvom den ikke har et program til tørring af tøj, klarer den opgaven.

Which.co.uk har et punkt i deres test, hvor de gør forbrugeren opmærksom på, hvad man skal “passe på med”, her har de ingen bemærkninger ved denne.

Specifikationer for Meaco 20L Platinum 

 • Arbejdsområde: Op til 100 kvm.
 • Affugtning v/30 gr. og 80% R.F.: 20 liter/døgn
 • Tank kapacitet: 6 liter
 • Lydniveau: 46 dB.
 • Arbejdstemperatur: 5°C – 35°C
 • Effekttrin: 2
 • Vægt: 12,6 kg.

Woods MRD-10 – lille affugter til små rum

MRD-10 er en særdeles populær og kompakt affugter, som får mange positive anmeldelser af køberne. Den roses blandt andet for at være støjsvag, effektiv og brugervenlig. Derudover koster den kun en brøkdel af andre affugtere, så den er et rigtig godt køb til mindre rum.

Derfor anbefaler vi den: Woods MRD-10 er en smart lille affugter, som kan bruges på arealer mellem 2 og 40 kvadratmeter. Den vejer ikke meget og har et fint neutralt udseende, der ikke fremtræder for markant i opholdsrummet. Det er desuden en yderst populær affugter, og med god grund. Den får generelt meget ros af køberne, som er glade for dens brugervenlighed og effektivitet på mindre arealer. Prisen er ligeledes meget attraktiv, så hvis du har brug for en lille og billig affugter, er MRD-10 det bedste køb netop nu.

Om: Woods MRD-10 er en lille og let affugter, som kan bruges i mindre rum fra 2 til 40 kvadratmeter. Den passer således fint til den lille kælder, vaskerummet eller andre små rum, hvor du til tider har problemer med for højt fugtniveau.

Den lille affugter kan affugte op til 10 liter per døgn ved 35 grader og 80% relativ luftfugtighed. Tankkapaciteten er desuden på 2,7 liter, og vægten ligger på 12 kilo. Den har også et kompakt ydre i et neutralt design, hvilket betyder at den er nem at placere i selv små rum.

Støjniveauet for MRD-10 er på 46 decibel, hvilket er fornuftigt. Det svarer til niveauet for en opvaskemaskine. Den kan desuden arbejde ved temperaturer fra 5 grader og op til 35 grader, og der er indbygget filter som renser luften og beskytter mod luftbårne partikler.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: Op til 40 kvm. (Anbefalet 2 – 40 kvm.)
 • Affugtning v/35 gr. og 80% R.F.: 10 liter/døgn
 • Tankkapacitet: 2,7 liter
 • Lydniveau: 46 dB.
 • Arbejdstemperatur: 5 – 35 grader
 • Effekttrin: 1
 • Vægt: 12 kg.

MEACO 12L Platinum 

MEACO 12LDenne affugter hjælper dig med at undgå unødig kondens i hjemmet og andre steder, hvor fugt kan finde på at snige sig ind. Selve maskinen har en kapacitet på 12 liter, hvilket kan siges at være en god størrelse til lejligheder eller små huse. 

Maskinens energiforbrug ligger på kun 163 watt ved 20 grader Celsius, hvilket giver et relativt lille aftryk på atmosfæren og din pengepung. Ikke at forglemme, er hjemmet også nemmere at opvarme, hvis luften er tørrere ved hjælp af din affugter, så her er der også indirekte flere penge at spare.

Selve apparatet er udformet i et design, som relativt diskret kan indgå i baggrunden i din lejlighed, eller hvor du ellers pønser på at sætte den op. Maskinen har et stort og tydeligt display, som hjælper dig med at holde øje med, hvordan det står til med fugten omkring apparatet – dette gøres ved hjælp af et simpelt og intuitivt farvekodesystem. Produktet kommer også med hjul, som du kan på- og afmontere efter behov.

Der er i det hele taget tænkt meget over, at produktet skal kunne indgå nemt og bekvemt i din dagligdag, uden at du behøver at bekymre dig om al den smarte teknologi, som ligger bag hele værket. Maskinen bruger for eksempel et dobbeltfilter til at fjerne både støv og lugt fra luften omkring affugteren ved hjælp af dens kombinerede filterteknologi.

Derfor anbefaler vi MEACO 12L Platinum

Affugteren kan siges at være et oplagt valg til dig med et mindre hjem, som godt kunne tænke dig affugtning, der leverer varen hver gang, men ellers ikke gør meget opmærksom på sig selv. Det at MEACO’s model nærmest er udformet som et hvilket som helst andet møbel i hjemmet er bestemt en stor del af grunden til, at den kan passe ind i rigtigt mange forskellige rum.

Samtidigt er produktets relativt lave energiforbrug en faktor, som hjælper med til, at du ikke behøver at bekymre dig om meget andet, end bare at trykke start og lade maskinen arbejde for dig. Enkeltheden i designet af produktets mekanik og brugerflade gør, at denne maskine er nem at komme i gang med at bruge, også selv om du er ny inden for verdenen af affugtere. 

 

Gode råd til affugtning

Du kan hos Bolius læse mere om affugtningen, og hvad du skal være opmærksom på. Bolius anbefaler blandt andet:

 • Sæt affugtning igang hurtigst muligt og fjern våde emner.
 • Luk vinduerne når affugtning er sat igang, da luftfugtigheden ofte er høj udenfor.
 • Hold varmen slukket, så du begrænser svampe- og skimmelvækst bedst muligt.
 • Være påpasselig med hvor længe affugteren kører, da luftfugtigheden ikke må komme længere ned end 12 – 15 %.
 • Vær tålmodig med affugtningen. Det kan tage 3 til 4 uger før du er i mål.
 • Du kan godt forvente at forsikringen vil betale affugteren og driften af dem, da det er af afgørende betydning at begrænse fugtskaderne mest muligt før det udvikler sig.
 • Hold øje med dit elforbrug, og kortlæg hvor meget strøm affugteren bruger. På den måde kan du lettere få forsikringen til at dække dette.
 • Sørg for god udluftning, især i gamle kældre og ældre huse.

Læs hele guiden hos Bolius

Læs også: Luftrenser test – her er de 5 bedste

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Which 

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

På Which.co.uk anmeldes både Meaco DD8L Junior og Princess 353120 Smart Dehumidifier. Begge produkter vurderes individuelt og på baggrund af både test og ekspertanmeldelser. Resultater af test og anmeldelse videreformidles i en beskrivelse af fordele og ulemper, en længere anmeldelse og en samlet testscore. 

Anmeldelsen af Meaco DD8L Junior er udført: September 2014 

Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Princess 353120 Smart Dehumidifier er udført: februar 2021 

Du kan se anmeldelsen her

Which.co.uk har testet Meaco DD8L Zambezi, der får en flot vurdering på 81%. Anmeldelsen bygger på tests af blandt andet ekstraktion af vand fra luften ved stuetemperatur, ved lave temperaturer, brugervenlighed og støjniveau. Generelt får Meaco DD8L Zambezi flotte karakterer, og den anbefales af Which.co.uk, fordi den stadig yder som en af de bedste, selvom modellen er et ældre produkt på markedet.

Anmeldelsen er udført: august 2016

Du kan se anmeldelsen her

Amazon

Amazon.co.uk er et af domænerne, der drives af Amazon fra hovedsædet i Seattle. Selskabet blev grundlagt tilbage i 1995, hvor visionerne bag oprettelsen var at skabe en online boghandel. Amazon er ikke længere kun en boghandel og har efterhånden mange produkter i en lang række kategorier og er blandt verdens største sider med internethandel. 

Blandt produkterne på Amazon.co.uk er de to affugtere Meaco DD8L Junior og EcoAir DD1 MK5. På baggrund af salget af de to på Amazon har flere kunder anmeldt produkterne. Meaco DD8L Junior får baseret på 1.001 kundeanmeldelser 4.6 ud af 5 stjerner og EcoAir DD1 MK5 får ligeledes 4.6 stjerner ud af 5 mulige baseret på 1.978 anmeldelser. 

Du kan se anmeldelsen af Meaco DD8L Junior her 

Du kan se anmeldelsen EcoAir DD1 MK5 her 

Telegraph 

Tilbage I 1855 blev grundlaget for Telegraph.co.uk grundlagt i en stor britisk avis, der nu har hovedsæde i London. På Telegraph.co.uk er der blandt andet artikler om sport, livsstil, erhverv og de seneste nyheder. Der er også produkttests og -anmeldelser. 

I en test af affugtere på Telegraph.co.uk er der blandt 6 affugtere også EcoAir DD1 MK5, som i testen får en 4. plads og blandt andet får ros for performance i forhold til størrelse. Kvaliteten af de forskellige affugtere vurderes blandt andet ud fra pris, ydeevne og størrelse. 

Testen er udført den: 29. oktober 2020 

Du kan se testen her 

Kit.honestjohn.co.uk

Kit.honestjohn.co.uk er en side med anmeldelser især indenfor teknik og biler. Du kan finde ærlige og gennemgående anmeldelser af en lang række forskellige ting, samt daglige tilbud på bestemte varer eller brands på forskellige sider.

Kit.honestjohn.co.uk har anmeldt Meaco DD8L Zambezi med en gennemgående oversigt over flere forskellige features. Modellen vurderes på baggrund af pris, funktioner, værdi, funktionalitet og design. Samlet scorer Meaco DD8L Zambezi en vurdering på 4,5 stjerner ud af 5, og det er derfor en topmodel. Kit.honestjohn.co.uk anbefaler den på baggrund af dens evne til at rense luften og forhindre fugt, men det er en dyrere model på markedet.

Anmeldelsen er udført den: 8. januar 2019

Du kan se anmeldelsen her

Dehumidifier Reviews

Dehumidifier Reviews er, som navnet antyder, en side fuldt dedikeret til anmeldelser af affugtere. Her kan du læse om mange forskellige affugtere. Du kan også finde et sammenligningsskema og en blog, hvor du kan få en bredere forståelse for affugtere.

Dehumidifier Reviews har testet Meaco 20L og giver med en gennemgående anmeldelse dig muligheden for at træffe det bedst mulige valg. Anmeldelsen kommer i dybden med funktioner, effektivitet, strømforbrug og brugervenlighed, hvor modellen klarer sig godt på alle parametre. Det eneste minus ved Meaco 20L er ifølge Dehumidifier Reviews, at den er stor og tung, når den skal flyttes med.

Anmeldelsen er opdateret den: 23. januar 2015

Du kan se anmeldelsen her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Meaco 25L Platinum SuperDry

Meaco 25L Platinum SuperDry

 •     4,8 stjerner ud af 5 mulige hos #?
 •       4,5 stjerner ud af 5 mulige hos Amazon.co.uk
 •       9,3 stjerner ud af 10 mulige hos Appliancesdirect.co.uk
 •       4,8 stjerner ud af 5 mulige hos Meaco.com

Derfor anbefaler vi den: Her har vi endnu en affugter fra Meaco der scorer topkarakterer hos forbrugerne. Meaco ligger forrest når det kommer til intelligente, effektive og brugervenlige affugtere.

Det kan selvfølgelig være svært at vælge mellem når alle deres modeller bare er gode, men det handler mest om at kigge på hvilke behov man har.

Simon skriver om denne affugter på Appliancesdirect.co.uk: “ Imponerende stærk affugter tørrer både tøj og værelser på ingen tid, og det ser ikke ud til den har meget indflydelse på elregningen” 

Om: Denne affugter kan nemt bruges i både store huse, og også huse med flere etager.
Den har et særligt lydløst program så hvis man ønsker at have den kørende om natten bliver man ikke forstyrret.

Affugteren er nem at betjene og kan indstilles på 4 hastigheder. Trods den smarte og innovative DC motor, bruger maskinen faktisk mindre strøm jo højere hastighed den kører på.

Man kan selvfølgelig også vælge at benytte auto-indstillingerne, så affugteren selv går i gang hvis nødvendigt.

Meaco 20L Platinum vs. markedet

Affugteren her er en af de eneste på markedet der kan konkurrere med, eller evt. erstatte en tørretumbler. Med et specielt tøjtørringsprogram tørrer tøjet hurtigt og effektivt når denne affugter står i rummet.

Så har man ikke plads til en tørretumbler, eller måske overvejer om det er for dyrt i brug så er denne affugter helt klart et godt og billigt alternativ. Undgå fugt, damp og skimmelsvamp om vinteren når der skal tørres tøj, ved blot at bruge tøjtørringsprogrammet. Samtidig kan man nyde godt af at luften i rummet bliver renset for diverse husstøvmider, pollen og andre allergifremkaldende partikler der flyver rundt.

Der er selvfølgelig hjul under, så affugteren er nem at flytte fra et rum til et andet.

Specifikationer for Meaco 20L Platinum 

 • Arbejdsområde: Op til 200 kvm.
 • Affugtning v/20 gr. og 60% R.F.: 10,9 liter/døgn
 • Tankkapacitet: 5 liter
 • Lydniveau: 42-50 dB.
 • Arbejdstemperatur: 5°C – 35°C
 • Effekttrin: 4
 • Vægt: 15 kg.

Mitsubishi MJ-E14CG

Denne affugter er topscorer hos Villaliv, hvor den har testens laveste støjniveau. Det bekræftes desuden af flere købere, som både roser den for at være støjsvag og effektiv. Den er således velegnet til affugtning af opholdsrum, da den kan stå tændt uden at være til gene.

Derfor anbefaler vi den: Mitsubishi MJ-E14CG klarer sig rigtig godt i test, og har samtidig et lavt støjniveau. Den kan desuden rense luften ved brug af ioner og et filter, hvorved den også kan indstilles til at fungere som luftrenser. Som affugter vurderes den at være både effektiv og brugervenlig, og den anbefales især til mindre rum med et areal på op til cirka 25 kvadratmeter.

Om: Mitsubishi MJ-E14CG er en kombineret affugter og luftrenser, som kan affugte rum med et areal op til cirka 25 kvadratmeter. Den kan desuden rense luften ved hjælp af at filter og ioner, så støv og andre luftbårne partikler ikke blot hvirvles ud igennem maskinen igen.

Affugteren fra Mitsubishi kan affugte op til 14 liter per dag ved en temperatur på 30 grader og en luftfugtighed på 80%. Den har desuden en tankkapacitet på 3,8 liter. Den har en række særlige funktioner som andre affugtere ikke har, deriblandt Intelligent Laundry-funktion som automatisk slukker for affugteren når vasketøjet er tørt. Af den grund kan du med fordel bruge den i et tørre- eller vaskerum, hvor luftfugtigheden ofte er højere end i resten af huset.

Støjniveauet for denne affugter er helt nede på 41 decibel, hvilket er markant lavere end andre modeller. Den kan desuden indstilles i 5 forskellige trin, afhængigt af luftfugtigheden. Derudover har den også timer-funktion, så du kan lade den køre i op til 9 timer før den automatisk slukker.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: Op til 25 kvm.
 • Affugtning v/30 gr. og 80% R.F.: 14 liter/døgn
 • Tankkapacitet: 3,8 liter
 • Lydniveau: 41 dB.
 • Arbejdstemperatur: Ukendt
 • Effekttrin: 5
 • Vægt: 11,7 kg.

Woods DK39FM 

Denne affugter er navnlig designet til at blive brugt i kældre, loftrum eller vaskerum med et areal på ca. 160 m2 – det modsvarer apparatets kapacitet på 12 liter. Derudover kan apparatet med sin størrelse også finde brug i garagen, campingvognen, husbåden eller andre steder, hvor du gerne vil have bugt med fugt.

Affugteren er udstyret med et dynamisk afrimningssystem, som er betydeligt mere effektivt end ældre modeller på markedet. Derudover er der indarbejdet nye smarte tiltag i denne model, som tager særlige hensyn til både miljøet og din pengepung. Woods DK39FM er nemlig udviklet med et nyt og fremtidstilpasset kølemiddel, som har et GWP (Global Warming Potential) helt nede på 1. Produktet er tilmed blevet honoreret med ISO 14001-certifikatet, hvilket vidner om dets miljøvenlighed.

Apparatets evne til at affugte bliver dog ikke kompromitteret af den gode grønne samvittighed, som kommer med i købet. Apparatet gennemstrømmer godt og vel 300 kubikmeter luft hver time, hvilket vidner om en kraftig og effektiv maskine. Derudover kan denne effektivitet og miljøvenlighed bakkes om med en 6 års totalgaranti fra fabrikanten – på denne måde er produktet fremtidssikret for dig på flere måder end én.

Derfor anbefaler vi Woods DK39FM

Denne model fra Woods kan være et særligt godt valg for dig, der leder efter en effektiv, men kompakt affugter til de lokaler, som du bruger til at lagre dine ejendele, hvor der er et generelt problem med fugt.  

Produktets størrelsesfaktor er bestemt et stort plus, når vi jo alle sammen godt ved, at de lokaler, som produktet egner sig særligt godt til, godt kan blive lidt fyldte med alle de ting, som vi finder på at opmagasinere. Med denne affugter har du mulighed for at sikre dine ejendele mod fugtskader på en simpel og miljøbevidst måde. 

Med produktets gode basisfunktionalitet, garantier og certifikater er du desuden så godt som sikker på, at du gør en investering med positive fremtidsudsigter. Affugtere er apparater, som bare skal kunne startes og fungere uden at gøre for meget opmærksomme på sig selv. Dette mål kan siges at være opnået for maskiner som Woods DK39FM, der er lavet til at være pålidelige arbejdsheste.


FAQ

Hvilke affugtere er de bedste på markedet?
Nogle af de bedste affugtere, som er på markedet, er blandt andre modellerne Woods AD20 Hybrid, Meaco DD8L Junior og KGK 20L affugter. Modellerne er blevet testet af en række forskellige testsider, hvor de har opnået nogle gode resultater på grund af deres smarte og praktiske funktioner og indstillinger.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en affugter?
Når du skal købe en affugter, så bør du sikre dig, at maskinen er kraftig nok til at affugte arealet af det område, hvor du regner med at bruge den. Dertil bør du også undersøge, hvor højt et støjniveau affugteren har, da en meget larmende model kan være relativt generende.
Hvad er fordelene ved at have en affugter?
Fordelene ved at have en affugter er, at du nemt og hurtigt kan forbedre indeklimaet i dit hjem, hvis du har problemer med en høj fugtighed. Da affugteren fjerner fugten fra luften, så er endnu en fordel ligeledes, at du minimerer risikoen for dannelsen af svamp i dit hjem.
Skal jeg lukke døren, når min affugter er tændt?
Ja, du bør lukke døre og vinduer indtil det rum, hvor din affugter står tændt. Ellers vil der konstant cirkulere frisk luft ind i rummet, som maskinen skal affugte. Dermed vil du opleve de bedste resultater, hvis du husker at lukke døre og vinduer ind til rummet med affugteren.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar