Det danske vejr får ofte hug for at være både ustadigt og utilregneligt, og der er ingen som danskerne, der planlægger tøj og transportmiddel efter vejret. Således går de fleste danskere ganske meget op i, hvordan vejret ser ud i løbet af dagen, og det bliver meget gerne tjekket flere dage i forvejen.

Der findes et meget stor antal af vejrstationer, der alle konkurrerer mod hinanden om at være de bedste af de bedste. Priserne ligger i alle prisklasser, og da der samtidig findes uendeligt mange vejrstation tests, kan det være svært at skabe sig et overblik over, hvilken vejrstation du skal investere i

Vi har gennemgået en lang række af vejrstation tests fra forskellige medier og magasiner for at kunne give dig de bedste muligheder for at finde en vejrstation, der matcher dit behov. Vi bringer her resultaterne af flere forskellige vejrstation tests.
Produkterne i denne vejrstation test er alle blevet omtalt positivt og/eller er blevet kåret som de bedste i test.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gå efter, og hvad du skal have fokus på ved gennemgangen af vejrstation test, så scroll ned i bunden af denne artikel, hvor vi vejleder dig om, hvad en vejrstation skal kunne, og hvor den skal placeres for at give dig den mest korrekte vejrmelding.

NetAtmo Wifi vejrstation – bedst i test


Set til: 1.081,00

Køb hos Frishop

NetAtmo Wifi vejrstation

Testresultater
Denne vejrstation har været genstand for utallige tests, og den har bestået alle dem, vi har kunnet finde, med bravur. Således får den ros for både design, enkelthed og funktioner af for eksempel altomdata.dk, 99mac.se og tek.no. Den er således kåret som bedst i vejrstation test adskillige gange, og det er en fuldt fortjent førsteplads.

Om NetAtmo Wifi vejrstation test

Du skal ikke undersøge ret længe, før du vil få øje på denne vejrstation, der er utroligt populær i rigtigt mange vejrstation tests.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Designmæssigt er den helt enestående med sine elegante aluminiumsrør, og allerede på designfronten skiller denne vejrstation sig markant ud fra sine konkurrenter. Man har virkelig lyst til at have disse to rør hængende i og uden for hjemmet.

Men det er ikke kun det æstetiske, der spiller godt. Funktionerne på NetAtmo er nemlig også lidt ud over det sædvanlige. Den har både et indendørs og et udendørs modul. Måling indendørs sker gennem en Co2 sensor, der helt automatisk giver dig besked, når det er ved at være tid til at lufte ud, så luften kan blive renset.

Det udendørs modul holder dig opdateret på vejret udenfor, og det gør den via live-opdateringer på din smartphone. Her kan du holde øje med vindforhold, luftfugtighed og temperatur, ligesom du kan få en 7-døgnsprognose for det område, du bor i. Du kan desuden se grafer og data for udviklingen i vejret gennem app’en.

Denne vejrstation er desuden så smart, at du kan indstille den til at holde dig underrettet om de forhold, der har betydning for dig. Det kan være vindstyrke af en vis størrelse, eller hvis temperaturen rammer frysepunktet. Dermed kan du planlægge udendørs aktiviteter i god tid.

Endelig kan den måde barometrisk tryk, hvis du interesserer dig for det.

Udvalgte specifikationer

 • Kommer med både indendørs og udendørs modul
 • Temperaturmåling
 • Barometrisk trykmåling
 • Co2 måling
 • Luftfugtighedsmåling
 • Vejrudsigt for 7 dage
 • Termometervægt: Både Celsius og Fahrenheit
 • Medfølgende app, der understøtter både iOS og Android
 • Trådløs forbindelsesteknologi
 • Maks afstand udenfor: 100 meter
 • Indstilling af alarm i forhold til relevante vejrmæssige begivenheder for dig
 • Medfølgende app
 • Kører på wifi

Ventus W155 trådløs vejrstation – bedst til prisen


Set til: 455,00

Køb hos Frishop

Ventus W155 trådløs vejrstation

Hvorfor er denne bedst til prisen?

Er dit budget i den lave ende, men vil du alligevel gerne have en ordentlig vejrstation, som kan tilbyde en variation af funktioner? Så er denne model fra Ventus et rigtigt godt bud. Den har nemlig et utal af funktioner, et pænt design og en god pris på lige omkring 500 kroner.

Om Ventus W155 trådløs vejrstation test

I modsætning til mange af de øvrige vejrstationer i denne test, er denne vejrstation uden wifi. Og dermed kan prisen holdes i den absolut lave ende. Vejrstationen har dog et trådløst anemometer, som måler både temperatur og fugtighed i luften. Den måler desuden også regn og lufttryk, ligesom den kan fortælle dig det, du har brug for at vide, om vindstyrken i dit lokale område. Ligeledes afgiver Ventus W155 en stormalarm, så du ikke bliver overrasket, hvis Danmark skulle rammes af storm. Den viser dig endda hvilken af 16 forskellige vindretninger, vinden kommer fra, ligesom den måler vindens hastighed – både i forhold til vindstød og i forhold til gennemsnitshastighed.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Regnmåleren giver dig målinger over nedbør per dag, per uge og per måned, så du kan få overblik over mængden af nedbøren, der kommer – det er både godt for den haveinteresserede og dig, der cykler på arbejde.

Den indhenter desuden data fra dit lokale område, så du kan være sikker på, at du ikke modtager en bred vejrmelding, der risikerer ikke at holde stik. Og så kan måleren i forhold til temperatur, hygrometer, dugpunktsmåling og varmeindeks både håndtere forholdene indendørs og udendørs. Varmeindekset indeholder i øvrigt informationer om, hvordan det føles at være uden for i det pågældende vejr. Det kan være relevant og meget mere sigende end en temperatur eller vindstyrke.

Det skorter således ikke just på antallet af funktioner i denne vejrstation, og det er da også den primære årsag til, at den har klaret sig så strålende i diverse vejrstation tests.

Udvalgte specifikationer

 • Temperaturmåling
 • Dugpunktsmåling
 • Hygrometer
 • Regnmåler
 • Vejrudsigt
 • Lufttrykmåling
 • Trådløst anemometer
 • Fungerer både med kabel og batteri
 • Måling af vindstød og -hastighed
 • Indbygget stormalarm

Rosenborg 66787 trådløs vejrstation – oplagt til begynderen


Set til: 159,00

Køb hos Frishop

Rosenborg 66787 trådløs vejrstation

Om Rosenborg 66787 trådløs vejrstation test

Er du ny i en verden af utallige vejrstationer, og vil du gerne bare prøve det af, er denne model fra Rosenborg en supergod start. Til en pris på cirka 200 kroner risikerer du ikke alverden, hvis det viser sig, at du ikke får den brugt alligevel.

Denne model er ekstremt simpel og giver dig mulighed for at holde øje med vejret i dit lokale område, uden at det bliver alt for kompliceret. Vejrstationen kan måle temperaturen både inden for og uden for, ligesom den også kan måle den luftfugtighed, I har i huset. Det kan være en god hjælp til at sikre et godt, sundt og behageligt indeklima, og det kan samtidig indikere, hvis der trænger til at blive luftet ud.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Desuden kan Rosenborg 66787 give dig en konkret vejrudsigt, der vises med små ikoner på skærmen. Vejrudsigten dannes på baggrund af ændringer i lufttrykket. Desuden har vejrstationen et indbygget ur og kører på batterier – og vejrstationen advarer dig, når batterispændingen er ved at være lav.

Udvalgte specifikationer

 • Temperaturmåling både indendørs og udendørs
 • Vejrudsigt baseret på ændringer i lufttrykket
 • Måling af luftfugtighed indendørs
 • Radiokontrolleret ur
 • Batteriindikator med visning af batterispænding
 • Simpel, nem og uden kompliceret oversigt

Ventus Vejrstation W177 – til dig, der kan lide at nørde


Set til: 502,00

Køb hos Frishop

Ventus Vejrstation W177

Om Ventus W177 vejrstation test

Som netop nævnt ovenfor er der mange forbrugere, der godt kan lide det avancerede og det nørdede, og til dem er denne vejrstation helt oplagt. Den er netop én af de mere avancerede vejrstationer på markedet, og den er perfekt til dig, der gerne vil nørde med mange forskellige målinger. Prisen er derfor også i den høje ende, dog uden at den bliver urealistisk dyr.

Målingerne foregår som altid i lokalområdet, så du får så præcis en måling som muligt. Du kan både måle temperaturer ude og inde, ligesom måling af luftfugtighed både ude og inde også er en mulighed. Dernæst kan den måle lufttrykket ved hjælp af de trådløse sensorer, der desuden også kan fortælle dig om vindens hastighed og retning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Og ikke nok med det; Denne vejrstation kan nemlig også udregne kuldeindeks og varmeindeks, det vil sige, at den kan fortælle dig, hvor koldt eller varmt det føles uden for. Temperaturen kan være én ting, men nogle gange vil du opleve, at temperaturen vil føles markant koldere eller varmere, end den er. Og dét kan denne vejrstation oplyse dig om, allerede inden du går ud af døren med for meget eller for lidt tøj på.

Du får også vejrudsigt med denne vejrstation, og overblikket er ganske nemt at skabe med de fine ikoner af sol, skyer, regns, torm og sne, som toner frem på skærmen. Desuden måler vejrstationen også nedbør og beregner det på måneds-, uge- og dagsbasis.

Og så er vejrstationen i øvrigt skabt i et ganske pænt design. Flere vejrstation tests viser, at dette ikke er helt uden betydning, da vejrstationerne ofte er placeret et sted, hvor de er meget synlige for dig.

Udvalgte specifikationer

 • Temperaturmåling indendørs og udendørs
 • Dugpunktsmåling
 • Måling af luftfugtighed indendørs og udendørs
 • Nedbørsmåler på dags-, uge- og månedsbasis
 • Vejrudsigt med ikoner
 • Måling af vindretning of vindhastighed
 • Beregning af varme- og kuldeindeks
 • Trådløse sensorer
 • Avanceret og ideel til den nørdede bruger

OBH Vejrstation 4832 – til dig, der foretrækker det simple


Set til: 466,00

Køb hos Proshop

OBH 4832

Om OBH 4832 vejrstation test

Nogle mennesker foretrækker vilde gadgets med utroligt mange funktioner, vilde effekter og utallige muligheder. Og andre mennesker foretrækker det simple, enkle og overskuelige. Og her er OBH 4832 et rigtigt godt bud. Den er nemlig ekstremt nem at anvende og har kun enkelte funktioner at arbejde med.

Den kan således måle og vise dig temperaturen både indenfor og udenfor, idet den har et trådløst termometer, som virker inden for en rækkevidde på 30 meter. Udgangspunktet er som altid i de lokale forhold, så du får så præcis en måling som muligt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Du kan tilslutte tre sendere til vejrstationen, og den har desuden en alarmfunktion, som kan advare dig om forskellige udsving i temperaturen. Vejrstationen har desuden indbygget ur.

Denne vejrstation har udelukkende temperaturmåling, og den kan således ikke give dig andre målinger eller komme med forudsigelser om vejret. Har du blot brug for at kende temperaturen og vejret her og nu, er den et glimrende bud, ligesom den prismæssigt ligger i den billige ende.

Udvalgte specifikationer

 • Trådløs
 • Temperaturmåling både indendørs og udendørs
 • Mulighed for at tilslutte 3 ekstra sendere
 • Indbygget ur
 • Alarmfunktion

Jacob Jensen 32001 – mange funktioner, lav pris


Jacob Jensen 32001 – mange funktioner, lav pris

Set til: 739,00

Køb hos Checkfrank

Om Jacob Jensen 32001 vejrstation test

De fleste danskere kender formentlig i forvejen brandet, Jacob Jensen. Og nu har de altså skabt denne vejrstation, som der kan foretage en stribe af målinger og alligevel formå at ligge i den prisvenlige ende af skalaen.

Jacob Jensen er kendt for minimalistisk og rent design, og denne vejrstation er da heller ingen undtagelse. Den giver dig desuden nemt og hurtigt et overblik over vejr og vejrforhold i det lokalområde, hvor vejrstationen er placeret. Jacob Jensen 32001 kan foretage målinger på henholdsvis temperaturer både ude og inde. Her vises således den højeste og den laveste temperatur, så du ved, hvilket temperatur spektrum du skal forvente.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Vejrstationen kan desuden måle lufttrykket indenfor, ligesom den kan måle luftfugtighed indenfor. I forhold til luftfugtigheden angives denne i værdier, og den angiver samtidigt, om indeklimaet i dit hjem og er for fugtigt, eller om det er lige, som det skal være.

Dernæst har denne vejrstation også en trådløs regnmåler, der måler mængden af regn ved hjælp af henholdsvis opsamlingsbeholdere og modtagestationer. Regnmåleren gemmer her på data fra de seneste 9 dage, ligesom vejrstationen i øvrigt alarmerer, hvis der er udsigt til kraftig regn inden for nærmeste fremtid.

Vejrstationen har desuden et trådløst ur og alarm, som kan indstilles, så du advares om de for dig relevante vejrmæssige begivenheder.

Udvalgte specifikationer

 • Trådløs
 • Temperaturmåling både indendørs og udendørs
 • Måling af lufttryk og luftfugtighed indendørs
 • Regnmåler baseret på opsamlingsbeholder og modtagestationer
 • Gemmer regnvejrsmæssig historik i 9 dage
 • Udsender alarm, hvis der er kraftigt regnvejr på vej
 • Simpel, nem og uden kompliceret oversigt
 • Trådløst ur med 24 timers visning samt alarm

Ventus W831 trådløs vejrstation – til dig der kræver præcise data


Ventus W831 trådløs vejrstation – til dig der kræver præcise data

Set til: 194,00

Køb hos Computersalg

Om Ventus W831 vejrstation test

Betragt denne vejrstation som en slags storebror til Ventus W155, der er nævnt ovenfor under ”bedst til prisen”. Denne vejrstation har et lidt højere niveau og nogle lidt mere præcise målinger, og prisen er derfor også noget højere.

Først og fremmest kan denne vejrstation give dig en præcis vejrudsigt, og den har også indbygget regnmåler, som fortæller dig om regnen på dagsbasis, ugebasis og månedsbasis. Alle målinger sker med udgangspunkt i de lokale område, hvor vejrstationen er placeret, og vejrstation tests viser udelukkende, at dette er den eneste måde at måle præcist på. Denne model har desuden så kraftige sensorer, at de resultater du får vist, er både præcise og meget pålidelige.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Desuden kan vejrstationen måle luftfugtigheden både udenfor og indenfor. Dermed kan du bedre sikre dig et behageligt indeklima og samtidig sikre dig mod kruset hår på vej på cyklen mod arbejde.

Endelig viser vejrstationen alle de nødvendige informationer om vind, herunder retning, hastighed og stød. Og som prikken over i’et, fortæller den dig også kuldeindekset – det vil sige, hvordan temperaturen føles. Det er nemlig ikke altid, at temperaturen føles lige så varm eller kold eller som den er.

Udvalgte specifikationer

 • Trådløs
 • Temperaturmåling både indendørs og udendørs
 • Måling af luftfugtighed indendørs og udendørs
 • Regnmåling på dagsbasis, ugebasis og månedsbasis.
 • Måling af vindhastighed, vindstød og vindretning.
 • Informationer om kuldeindeks
 • Kraftige sensorer, der sikrer dig en pålidelig og præcis måling
 • Vejrudsigt i forhold til sol, regn, storm og skyer

Rosenborg 66830 trådløs vejrstation – til dig der vil have alle funktionerne uden besværet


Link til produktet

Rosenborg 66830 trådløs vejrstation

Om Rosenborg 66830 vejrstation test

Når du gennemgår vejrstation tests vil du opleve, at mange af de vejrstationer, som er spækkede med funktioner, samtidig også er ganske avancerede og kræver noget teknisk snilde at sætte op og sætte sig ind i. Men denne vejrstation er lidt anderledes. Her er man gået væk fra det avancerede men bibeholdt de mange lækre funktioner. Resultatet bliver en vejrstation, der er nem at betjene, uden at du behøver at gå på kompromis med de forskellige funktioner.

Du kan her foretage målinger af temperaturen både indendørs og udendørs, og på samme vis kan du også måle luftfugtigheden både indendørs og udendørs. Displayet viser vejret og vejrets udvikling med vejr-ikoner og pile. Det giver et lækkert og nemt overskueligt look, og da displayet i øvrigt er i farver giver det designet et ekstra pift af noget elegant og pænt. Der er desuden touch-skærm, så vejrstationen er enormt nem og simpel at betjene.

Desuden har skærmen både et ur og en kalenderfunktion.

Udvalgte specifikationer

 • Trådløs
 • Temperaturmåling både indendørs og udendørs
 • Måling af luftfugtighed indendørs og udendørs
 • Vejrudsigt
 • Display i farve
 • Touch-betjening
 • Kalenderfunktion og digitalt ur
 • Elegant design

NSH Nordic Lonobox W920 – Premium valg


Hvorfor er denne premium valget

Denne vejrstation er noget af det bedste, der findes på markedet, og har du ikke noget imod at betale godt for et godt produkt, bør du læse mere om NSH Nordic Lonobox, der giver forbrugeren noget af det fineste. Selvom vejrstationen er dyr, får du virkelig meget for pengene, da der er et utal af funktioner.

 Om NSH Nordic Lonobox W920 vejrstation test

Denne vejrstation kobles op på din smartphone, hvortil den sender dig alle de vejrdata, du har brug for og har bedt om. Du kan naturligvis også koble din tablet, computer eller bærbare til vejrstationen. Det hele foregår via wifi, og du har derfor altid dine data tilgængelige, uanset om du er hjemme eller på farten.

Med Lonobox W920 kan du både måle lufttryk og luftfugtighed, ligesom du selvfølgelig hurtigt kan måle, hvor varmt eller koldt det er og bliver, om der er regn på vej, og hvordan vindforholdene forventes at blive. Målingen sker lokalt, så du er sikker på, at forudsigelserne rent faktisk også gælder for dit lokale område.

Og derudover kan Lonobox W920 noget virkelig smart for dig, der ofte rejser. Du kan nemlig tilgå et kort, hvor alle Lonobox’ vejrstationer er tilkoblet over hele verden. Her kan du hente vejrdata ned, så du kan se vejrforholdene, temperaturer og så videre i andre dele af verdenen. Det er supersmart, når du skal ud at rejse, og gerne vil have en præcis vejr-måling, så du kan pakke det rigtige tøj i kufferten.

Du kan desuden tilgå ældre vejr-data ved at gå ind i historikfunktionen på app’en.

Udvalgte specifikationer

 • Temperaturmåling
 • Nedbørsmåling
 • Måling af vindretning og vindhastighed
 • Vejrudsigt
 • Lufttrykmåling
 • Måling af luftfugtighed
 • Data sendes direkte til smartphone, tablet eller computer
 • Du kan hente internationale vejrdata fra hele verden
 • Har historik-funktion

Hvad er en vejrstation?

De fleste mennesker har stiftet bekendtskab med det traditionelle termometer og barometer, der også kan fortælle dig om, hvordan vejret er her og nu. En vejrstation er anderledes, og den er meget mere intelligent. Den kan både fortælle dig, hvordan vejret er her og nu, men den kan også fortælle dig, hvordan vejret bliver senere på dagen samt i den kommende tid.

Afhængig af, hvilken vejrstation du vælger efter gennemgangen af denne vejrstation test, vil du også kunne få en masse informationer om vind og vindretning. Det kan være rart, hvis du skal cykle på arbejde, men det er også en klar fordel, hvis du gerne vil ud at kitesurfe i weekenden. Desuden kan en vejrstation fortælle dig, hvornår solen går op og ned, hvordan luftfugtigheden er, hvor meget nedbør der er faldet og vil falde og så videre.

Flere af produkterne i de vejrstation tests, vi har gennemgået, kan desuden også måle temperatur og luftfugtighed indenfor. Det kan være med til at sikre et sundt og godt indeklima i dit hjem.

Hvorfor skal du købe en vejrstation?

Det danske vejr er som bekendt temmelig uforudsigeligt, og solen kan skinne fra en skyfri himmel det ene øjeblik, hvorefter himlen åbner sig, og regnen vælter ned det næste øjeblik. Mange danskere cykler til og fra arbejde, ligesom vi i det hele taget er et ganske aktivt udendørsfolk. Derfor er det rart at kende både temperatur og forventninger til nedbør på forhånd, så man rent praktisk kan planlægge sin dag i forhold til påklædning, transport og aktiviteter.

Desuden vil en vejrstation også kunne fortælle dig om glatte veje og fortov, så du kan tage dig dine forholdsregler, allerede inden du går ud ad døren. Den er også sublim, hvis du dyrker en sportsgren, der i et vist omfang er afhængig af vejret. Det kan for eksempel være, hvis du dyrker udendørs cykling – her er det rart at vide alt om nedbørsmængde, vindretning og vindstyrke, så du ved, hvordan du skal lægge ruten, og om du skal have ekstraudstyr eller særligt tøj med. På samme måder gælder for flere forskellige former for surfing, hvor du i høj grad er afhængig af vind og vejr for at kunne præstere.

Og det er da også netop af alle de ovenstående grunde, at vejrstationer er blevet så populære, og at vejrstation tests ofte benyttes for at kunne finde den bedste til den enkeltes behov.

Fordele ved at have en vejrstation

Fordelen ved en vejrstation er, at den fortæller, hvordan vejret er lokalt, og du slipper derfor for de mere generelle meldinger om vejret i hele Danmark, og som sjældent holder stik mere end få steder i landet. Her foretages måling med udgangspunkt i vejrstationens placering, og dermed får du en meget mere præcis måling af vejr, temperatur, luftfugtighed, kuldeindeks og så videre, end du ville kunne få med en generel melding for hele landet.

Hvad skal din vejrstation kunne?

Som du nok har kunnet lure ud fra vejrstation tests, findes der utroligt mange forskellige vejrstationer med vidt forskellige funktioner og udseende. Det kan derfor godt være en smule svært at gennemskue, hvilken vejrstation der er den bedste til dig, og det afhænger i høj grad af, hvilke informationer du har brug for. Hvis du cykler meget, dyrker udendørssport eller surfer, kan det være en god idé at vælge en vejrstation med vindmåler. Hvis du ikke orker regn, kan det være en god idé at vælge en vejrstation med regnmåler.

Det kan også være, at du har brug for, at vejrstationen skal kunne forudsige vejret i mange dage frem? Her er der nogle, der er bedre og mere dybdegående end andre. Vil du gerne kunne tilgå vejrstationen fra din telefon, er det en god idé at vælge en trådløs vejrstation med wifi. Her kan du nemlig tilgå den, uanset hvor du befinder dig.

Temperatur

Alle vejrstationer i ovenstående vejrstation test kan måle lufttemperaturen. For at få en god måling er det en fordel at hænge lufttermometeret to meter oven over jordens overflade, da temperaturer kan have udsving afhængig af højden.

I forhold til lufttermometeret i vejrstationen er det helt afgørende at vedligeholde og rengøre den løbende. Det skyldes, at lufttermometeret måler sin egen temperatur, og derfor skal du altid have god luft og ventilation omkring lufttermometeret. En enkelt eller to gange om året kan du desuden med fordel vaske strålingsafskærmningen. Den bliver nemlig uundgåeligt snavset, og hvis den ikke er ren, vil lufttermometeret vise en højere temperatur i luften, end der reelt er.

Temperaturmåling er oftest én af de vigtigste grunde til, at danske forbrugere gerne vil investere i en vejrstation.

Nedbør

Mange vejrstationer kan desuden måle mængden af nedbør, og det gælder i teorien både regn, slud, sne og hagl. Ved vejrstationer, der foretager nedbørsmålingen via en vippeskål, vil det dog være svært at ramme en præcis måling i forhold til det mere hårde nedbør, såsom hagl og sne. Det skyldes, at vippeskålen udelukkende fungerer ved, at vand flyder ned i skålen, og hvert enkelt dryp bliver således målt. Dermed fungerer vippeskålen heller ikke, når det er frostgrader.

Da langt de fleste vejrstationer har vippeskål, skal du derfor blot være opmærksom på, at nedbørsmålingen kan være upræcis, når det kommer til hagl og sne.

Nedbørsmåleren bør placeres et fladt sted, så målingen sker horisontalt. Du skal også være sikker på, at nedbørsmåleren ikke placeres under træer eller buske, da dryp fra træerne kan give et helt skævt målingsresultat.

Da vinden ofte blæser fra vest i Danmark, kan du med fordel placere nedbørsmåleren i læ fra vest og gerne med en højde på cirka 150 cm. Dette vil give den allermest præcise måling.

Nedbørsmåling er – ligesom med temperaturer – én af de ting, der typisk vægtes højt, når danske forbrugere er på jagt efter en vejrstation.

Vind

Som du også kan se i vejrstation testen, kan flere og flere vejrstationer desuden foretage målinger af vind, herunder både vindhastighed og vindretning. For at opnå en præcis måling her, kræver det dog, at vindmåleren sættes 10 meter op i luften. Desuden skal vindmåleren helst være meget langt væk fra eventuelle høje genstande – ideelt set op til 10 gange genstandens højde. Det betyder, at hvis huset er 10 meter højt, skal vindmåleren ideelt set placeres 100 meter horisontalt væk fra huset.

Dét kan dog i den grad være svært at opfylde, medmindre du har uanede mængder af plads på din grund – her er du derfor i et vist omfang nødt til at leve med udsving i målingerne, der netop påvirkes af omkringliggende højere genstande.

Til gengæld kræver vindmåleren kun et minimum af vedligeholdelse. Så længere propeller og fane er frie og kan bevæge sig helt frit, vil måleren kunne foretage målinger. Måling af vind er ofte relevant for dig, der gerne vil have en vejrstation, idet vind- og vindretning kan være afgørende for, om du skal cykle på arbejde, hvad du skal have på, om du kan dyrke sport udendørs og så videre.

Luftfugtighed og lufttryk

Som du kan se i vejrstation tests rundt omkring har mange vejrstationer et såkaldt hygrometer, som kan måle luftfugtigheden. Den ligger som en integreret del af vejrstationen.

Nogle enkelte vejrstationer har desuden mulighed for at måle lufttrykket, og disse vejrstationer er således udstyret med et barometer. Når du måler lufttryk, kan du måle to forskellige typer af lufttryk. Det ene er det tryk, som barometeret selv mærker ud fra den enkelte placering. Det andet tryk er det lufttryk, som ville være til stede, hvis barometeret i stedet stod ved havets overflade. Det første tryk er altid lavere end det andet, idet lufttrykket er lavere jo højere op, du kommer. Det skyldes, at luften er tyndere.

Måling af lufttryk er næppe relevant for den gennemsnitlige forbruger, medmindre du har en helt særlig interesse for det. De fleste kan således sagtens undvære måling af lufttryk på deres vejrstation.

Måling af solstråler

Denne funktion er én af de absolut mest nørdede, og det er da også kun få vejrstationer, der kan prale af at kunne måle solens stråler. Dette kaldes også et pyranometer, og går i al sin enkelthed ud på at måle solens indstråling på en horisontal overflade. Målingen kræver, at vejrstationen står præcis i vater, og at der er så meget sol som muligt i det område, den er placeret. Det er således ikke en god idé at placere den tæt på huse og træer.

Det er de færreste forbrugere, der har behov for eller lyst til at måle solens stråler, og medmindre du har en nørdet interesse indenfor globalstråling og måling af solens stråler, kan du sagtens undvære denne funktion.

Udseende

Udseendet er oplagt mindre vigtigt end funktionerne, men det gør selvfølgelig ikke noget, at vejrstationen er pæn at se på. Heldigvis har langt de fleste producenter stort fokus på enkelt design og æstetik i udviklingen af vejrstationerne, og derfor er langt de fleste super pæne at se på. Desuden placerer mange mennesker deres vejrstation, så de rent faktisk kan se på den hver eneste dag, og også derfor er udseendet ikke helt uden betydning.

Hvor skal du placere vejrstationen?

Placeringen af vejrstationen kan være vigtig for at opnå en helt præcis måling. Som du også vil kunne se af en lang række vejrstation tests, skal du – for at få den mest korrekte og præcis måling af vejret – sørge for at opsætte vejrstationen meteorologisk korrekt. Det er ikke nødvendigvis helt problemfrit, idet en masse forskellige aspekter skal tages i betragtning.

For det første skal vejrstationen placeres på en vandret overflade, og lad den ikke stå alt for tæt på bakker, husmure, træer eller skrænter, da vejrstationen bør placeres på et så åbent område som muligt. Det giver nemlig mulighed for målinger, der rækker lidt længere end blot til næste træ-

Hvis din vejrstation har en indbygget måling af solstråler, bør den altid placeres i en sydlig retning i forhold til huset og eventuelle omkringliggende træer, idet disse nemt kan skygge for målingen.

Hvis du udelukkende er interesseret i målinger fra nærområdet, er det ganske fint at placere vejrstationen på terrassen eller tæt på huset. Du skal blot være opmærksom på, at hvis der er skygge eller læ i det område, hvor du har placeret vejrstationen, vil det være dét, vejrstationen måler. I et sådant tilfælde bliver målingen således upræcis.

Som du kan læse af ovenstående, er det ikke helt uden betydning, hvor eller hvordan du placerer din nye vejrstation, men det afhænger dog også en del af, hvad du gerne vil måle, og hvor avanceret en vejrstation, du har valgt.

Afhængig af dit behov og dine ønsker til funktioner kan du få prisvenlige vejrstationer i Power, Elgiganten, Ventus og Bilka, eller du kan gå efter mærkevarerne hos Jacob Jensen, Rosenborg, OBH, Natamo og Georg Jensen. Pris og kvalitet følges i visse tilfælde ad, og derfor vil de allerbilligste ofte ikke kunne hjælpe dig med at forudsige ret meget.

Testkilder

Altomdata.dk

Altomdata.dk er et dansk datamagasin, og de har haft NetAtmo vejrstationen under luppen i en vejrstation test. Her udnævnes NetAtmo til at være et godt, fleksibelt og nemt alternativ til en komplet vejrstation.

Mobil.se

Dette svenske teknik-magasin har ligeledes haft NetAtmo i kikkerten og lavet en komplet vejrstation test af den. Her får vejrstationen blandt andet ros for at være et utroligt smukt design og for at have et enkelt set-up.

99mac.se

Vil du gerne dybere ned i, hvad NetAtmo vejrstationen kan, så bør du gennemgå det svenske tech magasin 99mac.se’s vejrstation test, hvor vejrstationens funktioner er udførligt testet og gennemgået.

BT.dk

Også danske BT har haft fingrene i NetAtmo i forbindelse med en vejrstation test og testet denne model igennem. Også her roses vejrstationen for at være rørende enkel og nem at sætte op samtidig med, at den får stor ros for dens smukke design.

M3.se

Denne side er én af Sveriges allerstørste gadget sites, og her kan du finde masser af vejrstation tests, så du kan blive klogere på, hvad der rører sig, og hvad der er værd at kaste penge efter.

Dinside.no

Også dette site har lavet en vejrstation test over NetAtmo og gennemgår ganske udførligt, hvad du kan forvente, og hvilke funktioner den indeholder. Testerne bag denne artikel er ekstremt begejstrede for både vejrstationen og den medfølgende app.

Tek.no

Det norske tech magasin har også i en vejrstation test testet NetAtmo og er særligt begejstrede for dens mange funktioner og dens fleksible styring og målinger via wifi og app.

Tilhusoghave.dk

Tilhusoghave.dk er en dansk hjemmeside med fokus på alt til dit hjem og haven. De har lavet en vejrstation test, hvor flere forskellige af ovenstående produkter indgår. Testerne bag giver et godt indblik i de forskellige vejrstationers funktioner, og fortæller godt om både for og imod.

Se også Automatic Weather Stations skrevet af www.aweimagazine.com

Se vores artikel om: Elradiator – et overblik over de bedste i test

Se også artiklerne: Sammenligning af tests: 5 fede vinduesvasker-robotter

Denne side er anmeldt af: Rolla Kjær 10/10

Dette indlæg har fået 4.62 stjerner baseret på 29 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar