Hvis du vil have hurtigt internet uden afbrydelser, skal du have en god trådløs router. Det stiller nemlig høje krav til udstyret når der både skal streames, spilles og surfes på nettet i hele hjemmet.

Vi har gennemgået de nyeste tests og fundet 8 af de bedste routere lige nu. Du får også eksperternes råd til placering og vedligeholdelse af din trådløse router, så du får optimalt udbytte af signalet.

Opsummering – her er de bedste routere lige nu

Flere routere udmærker sig ved at klare sig rigtig godt i test, men enkelte modeller stikker alligevel ud af mængden ved at klare sig godt i flere uafhængige tests end gennemsnittet. Herunder har vi derfor samlet vores anbefalinger af de bedste routere netop nu.

Linksys EA7500 Max-Stream

Bedste router til den almindelige husstand

 • Testvinder – PC För Alla
 • Editors’ Choice – PCMag.com
 • Testvinder – Tek.no

Bedste pris: 843,00

Køb hos Computersalg

Asus RT-AC5300

Bedste router til den krævende bruger

 • Topscorer – Komputer For Alle
 • Topscorer – Techaeris
 • Topscorer – Digital Trends

Bedste pris: 3.159,00

Køb hos Computersalg

TP-Link M7350

Bedste mobile router

 • Topscorer – Tweak
 • Topscorer – Alt om Data

Bedste pris: 687,00

Køb hos Wattoo.dk

Linksys EA7500 Max-Stream – effektiv og alsidig testvinder


Bedst i test. Linksys EA7500 Max-Stream klarer sig rigtig godt i test, og har blandt andet MU-MIMO som betyder at kapaciteten kan optimeres ved flere tilkoblede enheder.

Set til: 843,00

Køb hos Computersalg

 • Testvinder – PC För Alla
 • Editors’ Choice –  PCMag.com
 • Testvinder – Tek.no
 • Topscorer – Alt om Data

Derfor anbefaler vi Linksys EA7500 Max-Stream: Denne trådløse router er perfekt til familien med blandede behov, der spænder over alt fra normal surfing på nettet til streaming og spil. Med MU-MIMO-teknologien er det nemlig muligt at udnytte kapaciteten i routeren optimalt så der kan streames, spilles og surfes på nettet uden forringelse af nettet. Den er desuden testvinder hos PC För Alla og Tek.no, mens den får en Editors’ Choice-award hos PCMag.com. Den er desuden topscorer hos Alt om Data. Generelt roses routeren for at have en god rækkevidde, samt være effektiv og brugervenlig. Og med en rimelig pris er den et rigtig godt valg til den almindelige husstand med mange forskellige trådløse enheder.

Om: Linksys EA7500 Max-Stream er en alsidig trådløs 802.11ac-router, hvilket betyder at den understøtter højere hastigheder end ældre og billigere routere. Det kan blandt andet lade sig gøre fordi routeren understøtter forbindelser på både 5 GHz og 2,4 GHz frekvensbåndene, og med MU-MIMO teknologien kan du administrere fordelingen af de tilsluttede enheders båndbredde. Dermed kan der tildeles flere ressourcer til enheder der streamer, eksempelvis fladskærmen, mens en tablet eksempelvis tildeles færre ressourcer hvis den blot anvendes til internetsurfing.

Ifølge Linksys anbefales EA7500 Max-Stream til en mellemstor bolig og en almindelig husstand, hvor forbrugsmønsteret ofte svinger fra stort til småt. På 2,4 GHz frekvensbåndet er der mulighed for hastigheder på op til 600 Mbps, mens der på det hurtigere 5 GHz frekvensbånd kan opnås hastigheder på op til 1.300 Mbps. I alt kan du således opnå en kombineret hastighed på op til 1.900 Mbps.

Routeren har en enkelt USB 3.0 port, en USB 2.0 port og 3 eksterne antenner. Du kan desuden styre Linksys-routeren ved hjælp af din iOS- eller Android-enhed, ved at hente Linksys Smart Wi-Fi appen, hvorved det bliver muligt at administrere det trådløse netværk direkte fra din smartphone eller tablet.

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/a/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: 2,4 Ghz: 600 Mbps / 5 GHz: 1.300 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100/1.000 Mbps
 • USB-porte: 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

TP-Link Archer C9 – god trådløs router til hjemmebrug


Topscorer med slag i. TP-Link Archer C9 klarer sig så godt, at den får topkarakterer af flere uafhængige kilder. Den anbefales blandt andet til hjemmet med flere trådløse enheder.

Set til: 785,00

Køb hos Proshop

 • Topscorer – PC För Alle
 • Topscorer – Tweak
 • Topscorer – Komputer For Alle
 • Topscorer – TrustedReviews

Derfor anbefaler vi TP-Link Archer C9: Denne router klarer sig samlet set rigtig godt i PC För Alles router test, som omfatter 7 forskellige modeller, og så får den både topkarakterer hos Tweak, Komputer For Alle og TrustedReviews. Den får blandt andet ros for at være hurtig, veldesignet og brugervenlig, og så har den god rækkevidde med et stabilt signal. På trods af størrelsen fremstår routeren diskret og pæn i den hvide farve, der ikke optræder for dominerende i et lyst indrettet rum. De tre antenner kan desuden afmonteres hvis der ikke er behov for dem, og med Tether-appen kan du nemt styre adgangen til routeren via smartphone eller tablet. Alt i alt er denne router et rigtig godt valg til hjemmet med mange trådløse enheder i forskellige rum.

Om: Archer C9 er en 802.11 AC-router, hvilket betyder at den understøtter forbindelse på 5 GHz frekvensbåndet i den nyeste netværksstandard. Det giver højere hastigheder og mulighed for at benytte et frekvensbånd, som ikke er helt så trafikeret. Den understøtter desuden samtidig forbindelse på begge frekvensbånd, så hastigheden kan udnyttes optimalt.

Routeren fra TP-Link har 4 LAN-porte og en WAN-port med hastighed på op til 1.000 Mbps, samt 2 USB-porte. Fordelen ved USB-portene er at der eksempelvis kan tilsluttes en printer eller harddisk, som så kan deles på hele det trådløse netværk.

Bagest på routeren sidder 3 antenner, som kan skrues af og på efter behov. Med alle antennerne skruet på, opnår du maksimal rækkevidde. Den trådløse router understøtter 802.11ac/n/a på 5 GHz frekvensbåndet, samt 802.11b/g/n på 2,4 GHz frekvensbåndet.

Routeren kan desuden betjenes ved hjælp af TP-Link Tether, som er en app til iOS- og Android smartphones. Ved hjælp af denne app kan du eksempelvis styre hvilke enheder der skal have adgang til hjemmenetværket, oprette gæste-forbindelser og tænde/slukke routeren.

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11b/g/n/a/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: 2,4 GHz: 600 Mbps / 5 Ghz: 1.300 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100/1.000 Mbps
 • USB-porte: 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

D-Link DIR-882 – god router til fornuftig pris


Topscorer. D-Link DIR-882 er en hurtig dual-band router til en fornuftig pris. Den har masser af hastighed til hjemmenetværket, og klarer sig generelt godt i test.

Set til: 833,00

Køb hos Computersalg

 • Topscorer – Alt om Data
 • Topscorer – IGN.com

Derfor anbefaler vi D-Link DIR-882: Denne router klarer sig rigtig godt i test hos blandt andet Alt om Data og IGN.com, hvor den roses for at være hurtig, langtrækkende og brugervenlig. Den fås desuden til en særdeles god pris, hvilket betyder at den er et rigtig godt køb. Routeren understøtter desuden dual-band og har MU-MIMO teknologi, der gør det muligt at optimere hastigheden for de tilkoblede enheder i forhold til hvor mange ressourcer de kræver.

Om: D-Link DIR-882 er en billig trådløs AC2600-router, der således understøtter den hurtige 802.11ac-standard. Det betyder med andre ord, at der kan opnås hastigheder på henholdsvis 1.733 Mbps og 800 Mbps, afhængigt af hvilket frekvensbånd der benyttes. Routeren har desuden MU-MIMO teknologi, så den automatisk optimerer forbindelsen til de tilkoblede enheder ved at administrere hvor mange ressourcer de hver tildeles. Eksempelvis kræver streaming og spil flere ressourcer end almindelig internetsurfing, hvilket betyder at routeren tildeler flere ressourcer dertil.

Routeren har, som de fleste andre modeller, USB-indgange så der kan tilkobles printer og/eller harddisk. Der er desuden 4 LAN-porte, der kan levere forbindelser på op til 1000 Mbps.

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/a/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: 2,4 Ghz: 800 Mbps / 5 GHz: 1.733 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100/1.000 Mbps
 • USB-porte: 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Asus RT-AC5300 – testvinder til den krævende bruger


Kraftfuld router til gaming. Asus RT-AC5300 er en kraftfuld og toppræsterende trådløs router, der kan bruges til lidt af hvert.

Set til: 3.159,00

Køb hos Computersalg

 • Testvinder – PC För Alla
 • Topscorer – Alt om Data
 • Topscorer – Tweak.dk

Derfor anbefaler vi Asus RT-AC5300: Denne kraftfulde router har mange gode egenskaber, og anbefales især til den krævende bruger der spiller tunge spil. Den bliver bedst i test ud af 5 avancerede routere hos PC För Alla, og derudover er den også topscorer hos både Alt om Data og Tweak.dk. Den roses generelt for at være særdeles hurtig i mindre lokaler, og den har mange nyttige ekstrafunktioner. Den tilhørende app er ligeledes yderst nyttig, hvis du eksempelvis har gæster på besøg som skal bruge den trådløse forbindelse eller du blot skal genstarte routeren eller lignende. Routeren understøtter desuden MU-MIMO teknologien, som muliggør optimerede forbindelse for flere enheder på samme tid.

Om: Asus RT-AC5300 er en kraftfuld trådløs AC5300 router, der således understøtter den hurtigere 802.11ac-standard. Routeren har således mulighed for hastigheder på op til 5334 Mbps, hvilket gør det muligt for flere enheder at spille og streame indhold med meget høje opløsninger.

Routeren fra Asus er en såkaldt tri-band router, hvilket betyder at det er muligt at tilkoble på hele 3 forskellige frekvensbånd. Mindre og langsommere enheder vil typisk blive koblet til det mindre 2,4 GHz frekvensbånd med hastigheder på op til 1.000 Mbps, mens hurtigere enheder såsom computere og fladskærme vil blive koblet på et af de to 5 GHz frekvensbånd med hastigheder på op til 2.167 Mbps.

Asus RT-AC5300 har i alt 8 antenner, som gør det muligt at sende kraftigt signal ud i alle retninger af rummet. Den har desuden en USB 2.0 port, samt en USB 3.0 port.

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/a/ac, 1024QAM
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: 2,4 Ghz: 1.000 Mbps / 2 x 5 GHz: 2.167 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100/1.000 Mbps
 • USB-porte: 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Linksys Velop – trådløst mesh-system med bedre dækning


Mesh-system til bedre netværksdækning. Linksys Velop klarer sig godt i test, og hvis du har problemer med dårlig netværksdækning kan mesh-systemet være en løsning.

Set til: 2.190,00

Køb hos Computersalg

 • Topscorer – Alt om Data
 • Topscorer – Mere Mobil
 • Topscorer – PC För Alla

Derfor anbefaler vi Linksys Velop: Mesh-systemet er et godt og funktionelt alternativ til den enkelte trådløse router, som ofte kan have svært ved at nå hele huset med fuld hastighed. Linksys Velop er et af de billigere systemer, men alligevel får dette router-system gode bedømmelser i flere tests – deriblandt hos Alt om Data som kårede det til “årets bedste 2018”, Mere Mobil og PC För Alla. Systemet er særligt velegnet til husstande der ofte har flere samtidige brugere på nettet, da hver af de små routere fungerer som koblingspunkt og dermed giver bedre fordeling af ressourcerne end den klassiske router. Til prisen er Linksys Velop med andre ord en seriøs overvejelse værd, hvis du ønsker et godt og stabilt hjemmenetværk.

Læs også: Her er de bedste mesh-netværker netop nu

Om: Linksys Velop er ikke en klassisk trådløs router, men derimod et mesh-system med 3 tilhørende enheder, der hver især fordeler signalet ud i hjemmet. Hvis man tager udgangspunkt i en almindelig router, vil signalet fra routeren nå ud i en vis radius, hvor det gradvis bliver svagere jo længere væk man kommer – og det svækkes ligeledes af mure, vægge og møbler. Med et mesh-system sendes signalet ud fra hele 3 enheder, der således kan dække et større område med højere styrke og bedre stabilitet.

Linksys har en beskrivelse af mesh-systemet på deres hjemmeside her.

En del af funktionaliteten i Linksys Velop er at de tilhørende enheder selv er i stand til at fordele ressourcerne imellem sig, og hvis én lukker ned kan de to andre tage over. Hver enhed har desuden et neutralt hvidt design, som ikke optager megen plads på eksempelvis en hylde eller skrivebord.

Linksys Velop understøtter derudover MU-MIMO teknologi, samt den hurtige 802.11ac-standard, der giver hurtigere forbindelse end på ældre routere. Der kan tilkobles via enten 2,4 GHz eller 5 GHz frekvensbånd, og hastigheden for disse ligger på henholdsvis op til 400 Mbps og 867 Mbps. for hver enhed.

Opsætningen af systemet klares via en tilhørende app, hvor der forbindes via Bluetooth. Der er desuden et par LAN-porte til rådighed for kablede forbindelser.

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: 2,4 GHz: 400 Mbps / 5 GHz: 867 Mbps
 • LAN-porte: 2 x 10/100/1.000 Mbps
 • USB-porte: Ingen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

TP-Link Archer C5400 – kraftfuld router til det krævende netværk


Bedst til tung trafik. TP-Link Archer C5400 er en kraftfuld trådløs router. Den klarer sig godt i test, og anbefales til hjemmenetværket med tung trafik fordelt over mange enheder.

Set til: 1.921,00

Køb hos Computersalg

 • Topscorer – Alt om Data
 • Topscorer – PC För Alla

Derfor anbefaler vi TP-Link Archer C5400: På trods af et udseende der minder om noget fra Star Wars, er der ikke meget science fiction over denne router. Den leverer bundreel power og anbefales således af både Alt om Data og PC För Alla, hvor den klarer sig rigtig godt i test. En funktion der er værd at fremhæve, er routerens Smart Connect-funktion. Funktionen flytter automatisk enhederne rundt mellem de tre tilgængelige frekvensbånd, så de fordeles ligeligt og hastigheden udnyttes optimalt. Du får således en rigtig god og kraftfuld router, som er i stand til at håndtere et trafikeret og tungt belastet hjemmenetværk uden at overophede.

Om: TP-Link Archer C5400 er en trådløs Tri-Band router. Det betyder at routeren opererer med tre forskellige kanaler, der fordeler sig over en enkelt på 2,4 GHz frekvensbåndet på 1.000 Mbps og to på 5 GHz frekvensbåndet på 2.167 Mbps hver. Med Smart Connect er routeren i stand til at fordele trafikken jævnt over de tre kanaler. Det fungerer ved at du kobler dig på netværket som normalt, hvorefter routeren automatisk vurderer din enheds behov i løbet af de første par minutter. Begynder du at streame film eller spille computer, flyttes du således over på en kanal med færre forstyrrelser, og surfer du på nettet vil routeren typisk placere dig på den mindre kanal på 2,4 GHz frekvensbåndet. Således udnyttes kapaciteten optimalt i den kraftige trådløse router.

Routeren har alle gængse tilslutningsmuligheder. På bagsiden findes således 4 LAN-porte og en WAN-port med hastigheder op til 1.000 Mbps, en enkelt USB 3.0-port og en USB 2.0-port. Der er desuden knapper i fronten af routeren, som gør det muligt at tænde/slukke det trådløse signal, tænde/slukke for routeren og tænde/slukke for LED-lysene. Sidstnævnte er eksempelvis brugbart hvis du ser film og gerne vil undgå forstyrrende lys.

I toppen er integreret 8 antenner, som kan klappes op og ned efter behov. Routeren kan opsættes ved hjælp af TP-Link Tether, som kan hentes og installeres på både iPhones og Android-smartphones. Der er også mulighed for at oprette gæstenetværk på denne router.

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/a/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 2 x 5 GHz
 • Hastighed: 2,4 GHz: 1.000 Mbps / 5 GHz: 2.167 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100/1.000 Mbps
 • USB-porte: 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

TP-Link Archer C7 – fornuftig lavprisrouter med gode egenskaber


TP-Link-Archer-C7-AC1750-Router
Godt køb. TP-Link Archer C7 understøtter nyeste standard, og routeren klarer sig godt i test. Den anbefales til mindre boliger, hvor der ønskes et stabilt og hurtigt netværk.

Set til: -0,02

Køb hos Gucca

 • Topscorer – PCAdvisor
 • Topscorer – Alt om Data

Derfor anbefaler vi TP-Link Archer C7: Denne router er velegnet for dig, der ønsker en fornuftig balance mellem ydeevne og pris. Den klarer sig nemlig godt i test, hvor den hos både PCAdvisor og Alt om Data udløser roser for blandt andet brugervenlighed og hastighed. Den understøtter desuden den nyeste 802.11ac-standard, hvilket betyder at du kan opnå højere hastigheder på dit hjemmenetværk i forhold til den ældre 802.11n-standard. Og med mulighed for at udnytte begge frekvensbånd samtidig, kan du opnå en ganske høj hastighed. Alt i alt er Archer C7 en hæderlig router til prisen, og den er velegnet til mindre boliger.

Om: TP-Link Archer C7 er en billig router med nyeste Wi-Fi standarder. Den understøtter både det mindre trafikerede 5 GHz frekvensbånd og det ældre 2,4 GHz frekvensbånd, og skal signalet række langt kan du montere de tre udvendige antenner.

Routeren leveres med 4 LAN-porte og en WAN-port, der alle understøtter hastigheder op til 1.000 Mbps. Derudover har den 2 USB 2.0-porte bagest, som kan bruges til en ekstern harddisk eller printer.

Hvis du benytter den nyeste 802.11ac-standard kan du opnå hastigheder på op til 1.300 Mbps i dit hjemmenetværk. Routeren giver dog mulighed for at udnytte begge frekvensbånd samtidig, og derfor kan den håndtere hastigheder på op til 1.750 Mbps i alt.

Archer C7 kan ikke betjenes ved hjælp af en app til smartphone, men kræver at du åbner et betjeningspanel i dit browservindue.

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/a/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: 2,4 GHz: 450 Mbps / 5 GHz: 1.300 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100/1.000 Mbps
 • USB-porte: 2 x USB 2.0

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

TP-Link M7350 – god trådløs 4G router til brug på farten


Mobil topscorer. TP-Link M7350 er en fin lille 4G router, som har indbygget batteri og dermed er fuldt mobil. Den klarer sig rigtig godt i test hos Tweak og Alt om Data.

Set til: 687,00

Køb hos Wattoo.dk

 • Topscorer – Tweak
 • Topscorer – Alt om Data

Derfor anbefaler vi TP-Link M7350: Hvis du ikke har adgang til internet via kabel, kan du med fordel købe en trådløs 4G router. Den kræver blot et SIM-kort, og så kan du tage internettet med dig overalt. TP-Link M7350 har nemlig indbygget batteri, og således er routeren perfekt at medbringe på farten. Routeren klarer sig rigtig godt i test hos både Tweak og Alt om Data, hvor den blandt andet roses for at være nem at bruge. Den har desuden en god og stabil forbindelse, og batteritiden er ganske fornuftig. Alt i alt et godt valg til dig, der enten ikke har adgang til kablet internet eller bare gerne vil kunne tage internettet med på farten.

Om: TP-Link M7350 er en mobil router med indbygget batteri, som understøtter forbindelser på op til 150 Mbps til 3G- og 4G LTE-netværk. Den har kapacitet til at understøtte 10 enheder samtidig, og det lille display giver dig blandt andet info om netværket, signalstyrken og batteriet.

Det indbyggede Li-Ion batteri er på 2.000 mAh, hvilket ifølge producenten giver op til 10 timers driftstid. Du kan desuden med fordel medbringe din powerbank, og så lade routeren op undervejs. Dermed forlænger du driftstiden markant.

Den lille 4G router har indbygget dual-band Wi-Fi, hvilket giver mulighed for at flytte enhederne rundt mellem 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbåndene. Således optimerer du forbindelseskvaliteten for alle tilsluttede enheder, som vil opleve et mere stabilt netværk.

M7350 kan selvfølgelig også betjenes ved hjælp af din smartphone og TP-Links egen app, tpMiFi. Med appen kan du blandt andet sætte begrænsninger for brugen af data, og du kan flytte data over på et Micro SD-kort, som kan tilkøbes og sættes direkte i routeren.

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/a
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: Op til 300 Mbps
 • Micro SD-kort læser (op til 32 GB)

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Placering af din router – 5 tips til at undgå langsomt internet

En god router gør det ikke alene. Det kræver også at den er placeret korrekt og opdateret med nyeste software. Det er ikke så svært som det måske lyder, og herunder har vi samlet 5 brugbare tips til et bedre og mere stabilt hjemmenetværk:

1 – Placer routeren centralt, højt og frit

Placeringen af routeren er ikke ligegyldig, og hvis du lader den samle støv under skrivebordet i en fjern krog af hjemmet, kan du ikke udnytte dens kapacitet ordentligt.

Monter i stedet routeren centralt og godt oppe i højden. Gerne en meter over gulvet eller mere. Signalet fra routeren sendes nemlig oftest i alle retninger og skråt nedad, hvilket betyder at du får bedre dækning ved at placere routeren centralt og højt. Den bør desuden stå frit og med god afstand til møbler og andre ting, der forhindrer signalet i at passere frit.

2 – Husk at pege antennerne i rigtig retning

Hvis din router har eksterne antenner, kan du opnå bedre signal ved at pege dem i den retning hvorfra du bruger netværket mest. Dermed forstærkes signalet i det område det bruges mest, og du opnår en hurtigere og mere stabil forbindelse.

3 – Pas på forstyrrende elektronik

Routerens signal kan forstyrres af mange forskellige enheder. De største syndere er blandt andet trådløse fastnettelefoner, mikrobølgeovne, Bluetooth-enheder og halogenlamper. Desuden er teknikskabe også et sandt mareridt for routeren. Placer derfor routeren med god afstand til forstyrrende elementer, så signalet ikke forvrænges.

4 – Anskaf en signalforstærker til store arealer

Hvis du har brug for at sende routerens signal over store afstande eller imellem flere etager, er det en god idé at anskaffe en enhed som kan forstærke signalet mellem etagerne eller over afstande.

Signalforstærkeren kaldes også for en Wi-Fi repeater eller extender, hvilket betyder at den gengiver og udvider routerens signal til at dække et større areal end routeren selv er i stand til.

5 – Hold din router opdateret med nyeste firmware

Din router fungerer i bund og grund som en lille computer, og derfor har den også brug for software for at fungere. I en router kaldes det også firmware, da det er lavet af producenten til at fungere specifikt med den pågældende routermodel.

For at din router skal fungere optimalt, er det en god idé at holde dens software opdateret til nyeste version. Det gøres ved at logge ind i routerens betjeningspanel eller ved hjælp af en app, hvis routeren understøtter dette.

Du kan med fordel finde hjælp til dette i den medfølgende brugsanvisning, hvor det står beskrevet i detaljer.

Måske kunne du også være interesseret i at læse om de bedste Wi Fi forstærkere på markedet.

Kilder med mere information:

Se vores artikel om: Bedste mesh-netværk i test: 6 mesh systemer til hurtig WiFi

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Router Test 2020 – De bedste routere ifølge eksperterne – Testvinder guide

Denne side er anmeldt af: Sille J. Johansen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Tusind tak for denne side, for mit internet er så dårligt!! bliver nødt til at købe en ny router :)

  • Thomas Svar

   Hej Mike

   Velbekomme. Jeg er glad for du kunne bruge informationerne på siden. Dårligt internet kan skyldes flere ting, og du kan evt. starte med at tjekke signalstyrken og hastigheden. Bor du i et område med mange trådløse netværk i nærheden, kan dit eget trådløse netværk også påvirkes af dette. Her kan en router med 5 Ghz frekvensbånd være en god løsning, da dette frekvensbånd har højere kapacitet og typisk har færre signalforstyrrelser end det lidt langsommere 2,4 Ghz frekvensbånd.

   Hastigheden kan testes her: http://www.speedtest.net/

   Er din router gammel og udtjent, er det dog formentlig denne der er flaskehalsen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar