En trampolin til nedgravning er både en god og sikker løsning. Den ser nemlig ikke ud af meget når den kun rager 10-20 centimeter op over græsplænen, og der er ikke så langt ned hvis uheldet er ude. Derudover er trampoliner til nedgravning generelt en smule billigere end almindelige trampoliner med høje ben.

I denne artikel kigger vi nærmere på en række gode trampoliner til nedgravning, som vi vurderer at være de bedste og sikreste på markedet. Læs mere om de enkelte modeller herunder:

Berg InGround Favorit – god testvinder til større børn

Berg InGround Favorit. (Klik på billedet og se mere)
Berg InGround Favorit er en særdeles populær serie af trampoliner til nedgravning, og her får du det bedste fra begge verdener: Høj kvalitet og en fornuftig pris. InGround Favorit er en god trampolin til de lidt større børn, der gerne vil have et mere fast opspring. Den bliver desuden bedst i test i Sverige, da byggekvaliteten og sikkerheden vurderes at være rigtig god.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
3.079,00 kr. 0,00 kr. 3.079,00 kr. Til butik »
3.099,00 kr. 0,00 kr. 3.099,00 kr. Til butik »

Velegnet til: 

Større børn over 30 kilo og voksne, som ønsker et mere fast opspring.

Om Berg InGround Favorit:

Berg InGround Favorit er en god trampolin til nedgravning. Den har et mere fast opspring end Berg InGround Champion, hvilket giver et bedre spring for børn over 30 kilo og voksne. Små børn kan dog stadig have masser af glæde af denne trampolin, især hvis de kan lide at hoppe hurtigt og intenst. Opspringet hjælpes på vej af de påmonterede GoldSpring Solo fjedre, som er monteret enkeltvis og behandlet mod rust.

Favorit-serien har en god kantbeskyttelse, som er markant bedre end på de helt billige trampoliner. Den er nemlig 38 centimeter bred og 20 millimeter tyk over stålrammen, mens den er 10 millimeter tyk over fjedrene. Kanten er på Favorit-serien betrukket med en kraftig grøn vinyl, som er modstandsdygtig overfor vind og vejr.

Selve rammen består af stålrør med en diameter på 42 millimeter. De har en tykkelse på 2 millimeter, og er zink-behandlede indvendigt og udvendigt. Dermed er rammen godt beskyttet mod rust, hvilket kan være svært at opdage på en trampolin til nedgravning.

Der kan til Favorit-serien vælges mellem modeller med eller uden sikkerhedsnet, ligesom det kan tilkøbes ved senere lejlighed.

Egenskaber:

 • Størrelser: 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme: 42 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: 38 cm. bred, 2 cm. tyk
 • Fjedre: GoldSpring Solo (velegnet til 30 kg. og opefter)

Berg InGround Champion – luksuriøs testvinder til små og større børn

Berg InGround Champion, her vist med sikkerhedsnet. (Klik på billedet og se mere)
Berg InGround Champion er en rigtig god og alsidig trampolin til nedgravning. Den har en god og robust hoppedug med et dynamisk opspring, der passer til både store og små. Beskyttelseskanten er desuden ekstra kraftig, og materialekvaliteten er generelt høj. Den almindelige Berg Champion-model er bedst i test hos både Testfakta og SVT REA, der blandt andet har testet stabiliteten, opspringet og det generelle sikkerhedsniveau.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
4.399,00 kr. 0,00 kr. 4.399,00 kr. Til butik »

Velegnet til: 

Store og små børn, samt barnlige sjæle. Opspringet i trampolinen er dynamisk og passer fint til både mindre børn, større børn og voksne.

Om Berg InGround Champion:

Berg InGround Champion er en god og sikker trampolin til nedgravning. Den udmærker sig blandt andet på sikkerheden, i og med at beskyttelseskanten er i en ekstra kraftig kvalitet. Beskyttelseskanten er nemlig hele 30 millimeter tyk og betrukket med slidstærk vinyl, som både dækker fjedrene og stålrammen. Dermed er risikoen for at komme i klemme minimeret, ligesom fald afbødes markant bedre end på billigere modeller. Der kan desuden tilkøbes et sikkerhedsnet, som kan være nyttigt hvis der ofte er flere børn på trampolinen samtidig. Det anbefales dog altid kun at hoppe én ad gangen. Det kan dog være svært for børnene at vente, og derfor er en trampolin til nedgravning et rigtig godt køb hvis flere børn gerne vil være på trampolinen samtidig.

Berg InGround Champion er monteret med guldfarvede og rustbeskyttede Twinspring Gold fjedre, som kendetegnes ved at være dobbeltmonteret. Det er disse fjedre, der giver det jævne opspring, som også vil være højere end på billigere trampoliner til nedgravning. Således kan selv små børn more sig på trampolinen, uden at det bliver for hårdt at hoppe. De 42 millimeter brede stålrør på 2 millimeters tykkelse, som udgør rammen, er galvaniseret både indvendigt og udvendigt. Dermed er rammen sikret mod rust, hvilket ellers kan være svært at afhjælpe på en trampolin som er nedgravet.

Egenskaber:

 • Størrelser: 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme: 42 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: 38 cm. bred, 3 cm. tyk
 • Fjedre: Twinspring Gold (velegnet til 20 kg. og opefter)

Berg FlatGround Champion – helt flad trampolin til nedgravning

(Klik på billedet og se mere)
Berg FlatGround Champion er, som navnet antyder, en trampolin til diskret nedgravning. Den er nemlig lavet så den kan graves helt ned i samme plan som græsplænen, hvilket gør den til en pæn og diskret løsning. Trampolinen er desuden en del af Champion-serien, hvilket betyder at den kan bruges af både børn og voksne med en vægt fra 20 kilo og opefter.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
5.590,00 kr. 0,00 kr. 5.699,00 kr. Til butik »

Velegnet til: 

Små og store børn, med en kropsvægt fra 20 kilo og op til 100 kilo. Opspringet er nemlig jævnt og mere dynamisk, hvilket betyder at du opnår en bedre højde end på trampoliner med et mere fast opspring.

Om Berg FlatGround Champion:

Berg FlatGround Champion har en konstruktion, som kan graves helt ned i samme højde som græsplænen. Det er en ny model i trampolin-sortimentet fra Berg, men ikke desto mindre er den et godt valg for dig der ønsker en diskret og tæt-på-usynlig løsning. Her får du alle de gode egenskaber fra Champion-trampolinen i kombination med et stel der kan graves helt ned, så haven fremstår pæn og ryddelig.

FlatGround Champion trampolinen har en tyk kantbeskyttelse på 30 millimeter, og denne måler 41 centimeter i bredden. Dette er nok til at dække både ramme og fjedre, så ben og fødder ikke kan komme i klamme. Under kantbeskyttelsen sidder Twinspring Gold-fjedrene monteret, og disse er selvfølgelig beskyttet mod rust.

Konstruktionen består af en ramme på 12 x 4 centimeter, hvilket er grundlæggende anderledes end på andre trampoliner. Rammen er selvfølgelig galvaniseret og sortlakeret, så den er beskyttet mod rust.

Du kan se en video af Berg FlatGround Champion her:

Egenskaber:

 • Størrelser: 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme: 12 x 4 cm. stålramme
 • Kantbeskyttelse: 41 cm. bred, 3 cm. tyk
 • Fjedre: Twinspring Gold (velegnet til 20 kg. og opefter)

Berg InGround Talent – billig model til mindre børn

(Klik på billedet og se mere)
Talent er den billigste serie fra Berg, og denne InGround-model er lavet til nedgravning. Den er det perfekte valg til mindre børn der elsker at hoppe, da den hverken er for stor eller særlig dyr. Den tåler en brugervægt på op til 50 kilo, så den kan bruges af selv de lidt større børn.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.459,00 kr. 0,00 kr. 1.459,00 kr. Til butik »

Velegnet til: 

Mindre og lidt større børn, med en kropsvægt på under 50 kilo. Trampolinen er primært egnet til leg.

Om Berg InGround Talent:

Berg InGround Talent er en billig trampolin til nedgravning, som fås i lidt mindre størrelser end de normale Berg trampoliner. Den er primært egnet til de små og lidt større børn, som godt kan lide at hoppe og tumle rundt.

På Berg InGround Talent er monteret en beskyttelseskant, som er 17 millimeter tyk og 29 centimeter bred. Dette er tilstrækkeligt til at dække helt for både fjedre og metalramme, så ulykker forebygges bedst muligt.

Denne trampolin til nedgravning fås i størrelserne 180, 240 eller 300 centimeter i diameter, hvilket er en smule mindre end Favorit- og Champion trampolinerne. Den har en bæreevne på 50 kilo for den lille og mellemste model, mens den store model på 300 centimeter kan bære op til 70 kilo.

Egenskaber:

 • Størrelser: 180, 240 eller 300 cm.
 • Ramme: Stålrør
 • Kantbeskyttelse: 29 cm. bred, 1,7 cm. tyk
 • Fjedre: GoldSpring Talent (velegnet til mindre børn)

Berg InGround EazyFit – firkantet trampolin til nedgravning

(Klik på billedet og se mere)
Hvis du ønsker bedre pladsudnyttelse i haven, er Berg InGround EazyFit det rette valg. Den firkantede trampolin er nemmere at finde plads til, og springarealet er rigtig godt. Den befinder sig kvalitetsmæssigt i samme klasse som Champion-trampolinen, og den er således velegnet til både børn og voksne.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
4.779,00 kr. 0,00 kr. 4.779,00 kr. Til butik »

Velegnet til: 

Børn med en kropsvægt på 20 kilo og derover, samt hoppeglade voksne. Opspringet er nemlig jævnt og dynamisk, så her kan selv mindre børn hoppe højt.

Om Berg InGround EazyFit:

Berg InGround EazyFit er en firkantet trampolin til nedgravning, hvilket betyder at du nemmere kan udnytte pladsen i din have uden at gå på kompromis med springarealet. De fleste haver er jo firkantede, og derfor kan en firkantet trampolin nemmere placeres uden at du får spildplads rundt om den.

EazyFit trampolinen kan bruges af børn fra 20 kilo og opefter, og den maksimale brugervægt er på 100 kilo. Den har Twinspring Gold-fjedre monteret, hvilket er de samme gode fjedre som på Berg Champion-trampolinerne, og disse fjedre giver et godt opspring. Ligeledes er kantpolstringen 30 millimeter tyk, og denne dækker både fjedrene og rammen.

Denne trampolin til nedgravning har en stålramme med en diameter på 50 millimeter og en materialetykkelse på 2 millimeter, og rammen er selvfølgelig zinkgalvaniseret for bedre holdbarhed og modstandsdygtighed mod rust.

Egenskaber:

 • Størrelse: 220 x 330 cm.
 • Ramme: 50 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: 40 cm. bred, 3 cm. tyk
 • Fjedre: Twinspring Gold (velegnet til 20 kg. og opefter)

Berg InGround Grand Champion – stor oval trampolin til nedgravning

(Klik på billedet og se mere)
Berg InGround Grand Champion er en stor oval trampolin til nedgravning. Den kræver god plads i haven, men fornøjelsen ved at hoppe på den er også tilsvarende større. Her kan man nemlig rigtigt folde sig ud, og øve mere vovede spring end på de almindelige små trampoliner.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
6.559,00 kr. 0,00 kr. 6.559,00 kr. Til butik »

Velegnet til: 

Store og små børn, der gerne vil hoppe for sjov eller for at øve forskellige spring og lignende.

Om Berg InGround Grand Champion:

Berg InGround Grand Champion er en oval udgave af Berg Champion trampolinen, og denne InGround-model er desuden til nedgravning. Den måler 515 x 365 centimeter, og er således en rigtig stor og pladskrævende trampolinen. På grund af længden kan der øves nogen mere avancerede spring end på de runde trampoliner, så har du et barn der eksempelvis går til springgymnastik, er den et godt valg.

InGround Grand Champion trampolinen minder i konstruktionen og kvaliteten om den almindelige InGround Champion-trampolin. Den har således også Twinspring Gold-fjedre som giver et bedre og mere dynamisk opspring, der passer til både børn og voksne fra 20 kilo og opefter, og kantbeskyttelsen er selvfølgelig også her på 38 centimeter i bredden og 3 centimeter i tykkelsen.

Rammen på denne trampolin til nedgravning er på 48 millimeter i tykkelsen, og den har en materialetykkelse på 2 millimeter. Derudover har den 8 dobbeltben som hjælper på stabiliteten, og den har en bæreevne på op til 120 kilo.

Egenskaber:

 • Størrelse: 515 x 365 cm.
 • Ramme: 48 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: 38 cm. bred, 3 cm. tyk
 • Fjedre: Twinspring Gold (velegnet til 20 kg. og opefter)

JumpMaster 430 InGround – stor og billig trampolin til nedgravning

(Klik på billedet og se mere)
JumpMaster 430 InGround er en stor trampolin til nedgravning, men på trods af størrelsen fås den til en fornuftig pris på nettet. Den er velegnet til større børn og voksne, der ønsker en stor springflade med en god kantbeskyttelse.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.999,00 kr. 0,00 kr. 2.999,00 kr. Til butik »

Velegnet til: 

Større børn og voksne, der ønsker en simpel og billig trampolin til nedgravning, uden at afskrive det store springareal .

Om JumpMaster 430 InGround:

JumpMaster 430 InGround er en stor trampolin til nedgravning. Som navnet antyder måler den 430 centimeter i diameter, hvilket er det samme som de største runde trampoliner til nedgravning fra Berg.

Selvom denne trampolin fås til en fornuftig pris, er kantbeskyttelsen bredere og tykkere end på andre modeller i samme prisklasse. Den måler nemlig 38 centimeter i bredden og har et 30 millimeter tykt lag skum, som både dækker rammen og fjedrene.

Der gives fra producentens side livstidsgaranti på stålrammen, og den kan bruges af personer med en vægt på op til 150 kilo.

Egenskaber:

 • Størrelse: 430 cm.
 • Ramme: Stålrør
 • Kantbeskyttelse: 38 cm. bred, 3 cm. tyk
 • Fjedre: 96 stk.

Salta InGround – lille og sikker trampolin til nedgravning

Salta-InGround-Trampolin-Til-Nedgravning
(Klik på billedet og se mere)
Salta InGround har en diameter på 244 centimeter, og er derfor en fornuftig lille trampolin til nedgravning. Den har en god kantbeskyttelse og en ventileret springdug, som sikrer en god luftgennemstrømning.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.399,00 kr. 0,00 kr. 2.399,00 kr. Til butik »

Velegnet til: 

Små og store børn. Salta InGround måler 244 centimeter i diameter, og passer derfor bedst til små børn. Men store børn kan også sagtens få glæde af denne trampolin til nedgravning, som i kraft af dens størrelse giver et mere fast opspring.

Om Salta InGround:

Salta InGround er en fin lille trampolin til nedgravning. Den har en diameter på 244 centimeter, hvilket er passende til den mindre have eller dig, der ikke ønsker en stor trampolin der optager meget plads.

På trods af den mindre størrelse er der hverken sparet på udstyret eller sikkerheden. Således medfølger der også til Salta-trampolinerne et forankringssæt, som også er standard på Berg InGround-modellerne. Kantbeskyttelsen består af en kraftig 34 centimeter bred kant, som er polstret med 20 millimeter EPE skum.

Langs kanten på Salta InGround trampolinen er ligeledes en beskyttende dug, som beskytter rammen mod vind og vejr.

Egenskaber:

 • Størrelse: 244 cm.
 • Ramme: 38,1 mm. stålrør i 1,5 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: 34 cm. bred og 20 mm. tyk
 • Fjedre: 54 stk.

Sådan installerer du en trampolin til nedgravning

Det behøver ikke være svært at installere trampolinen til nedgravning, hvis du blot gør det rigtigt i første omgang. Og har du ikke noget imod at smøge ærmerne op og tage fat når der skal graves, er det overstået på 1-2 dage.

Det første du skal gøre, er at samle rammen til trampolinen. Dermed har du en rettesnor som du kan grave efter. Start derefter med at grave langs rammen, så du danner en ring. Derefter kan du nemt grave resten af hullet og sikre at det bliver helt rundt og i den rette størrelse.

Du kan også sætte en pløk i midten og dernæst trække en snor i den radius din trampolin er i, hvorefter du går en tur hele vejen rundt med snoren spændt helt ud. Således kan du ridse langs plænen, så du ender op med en cirkel.

Herunder kan du se hvordan en Berg InGround Favorit trampolin installeres korrekt:

Derfor skal du ikke købe en billig trampolin

En trampolin er et redskab til intense fysiske udfoldelser, og som med andre redskaber i denne kategori er det vigtigt at materialerne er i orden. Eksempelvis skal hoppedugen helst være i en kraftig kvalitet, rammen og svejsningerne kraftige og pæne, beskyttelseskanten blød og robust på samme tid. Der stilles nemlig store krav til trampolinens formåen, når ungerne hopper løs i timevis uden pause.

Herunder får du vores 4 vigtigste grunde til at du bør fravælge en billig trampolin:

 1. Mangelfuld sikkerhed. De billige trampoliner har typisk ingen eller kun en meget tynd kantbeskyttelse, som primært er der for syns skyld. Skulle et barn eller en voksen være så uheldig at slå en fod, et ben eller hovedet mod kanten, er der således ikke meget til at afbøde slaget. De dyrere trampoliner fra eksempelvis Berg eller Salta har en tykkere kantbeskyttelse, som afbøder en del af slaget ved en faldulykke.
 2. Dårlig konstruktion. Billige trampoliner serieproduceres typisk på store fabrikker i Asien, hvor produktionsstandarden og kvalitetskontrollen er lav eller decideret mangelfuld. Derfor kan du risikere at alt fra svejsninger til hoppeduge ender med at give efter for dagligdagens brug, hvilket i sidste ende risikerer at føre til ulykker.
 3. Ingen eller mangelfuld vejrbeskyttelse. Der springes ofte over hvor gærdet er lavest på de billige trampoliner, og derfor risikerer du at stå med en trampolin som er lige til at smide ud efter få år. Hoppedugen er måske ikke UV-beskyttet og mørner i solen, og der samler sig rust omkring svejsninger og andre vitale dele af stålrammen.
 4. Ingen reservedele. Billige trampoliner sælges typisk fra lavprisvarehuse og byggemarkeder, som tager et bestemt parti hjem hvorefter der ikke ydes nævneværdig service på dem. Og hvis hoppedugen eksempelvis giver efter eller du mister et par skruer eller lignende, så er der typisk ingen hjælp at hente. Til Berg trampolinerne kan du eksempelvis købe en ny hoppedug eller andre vitale dele, hvis de bliver slidt op eller går i stykker.

For en trampolin til nedgravning er det særligt vigtigt, at du vælger en model som er ordentligt rustbeskyttet. Den er jo i sagens natur omgivet af fugt døgnet rundt, da der ikke kan trænge luft eller sollys ned til rammen der ligger nedsunket i jorden. Bergs trampoliner til nedgravning har en ramme af stål, som er behandlet mod rust både indvendigt og udvendigt.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Jeg søger en stor firkantet trampolinen til nedgravning – hvad er den største i har?

  Med venlig hilsen Karina

  • Thomas Svar

   Hej Karina
   Vi sælger desværre ikke selv trampoliner, men skrev for nylig en artikel om netop firkantede trampoliner:
   https://bomagasinet.dk/firkantet-trampolin/

   En model som Berg Ultim Champion kan være værd at overveje, men der findes også andre gode firkantede trampoliner til nedgravning. De er normalt op til 5 x 3 meter.

   Jeg håber det kan bruges.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar