Berg trampoliner er de mest populære på markedet, og med god grund. De testvindende Berg trampoliner er lavet i en rigtig god kvalitet og med høj sikkerhed, hvilket giver mange års hoppeglæde for børn og voksne.

I denne artikel tager vi et kig på de to testvindende Berg trampolin-serier Favorit og Champion, og så finder vi de bedste priser lige nu. Læs med herunder:

Berg Favorit – god trampolin til meget fornuftige priser

Bedst i test: Berg Favorit er en rigtig god trampolin til en fornuftig pris. Den bliver desuden bedst i svensk test. Se alle modellerne HER.

Berg Favorit er en rigtig god trampolin til de lidt større børn. Den fås både i en standard-udgave og til nedgravning (Berg InGround Favorit), og vi har fundet dem til de bedste priser lige nu. Læs med herunder:

Forhandlere – her er Berg Favorit billigst:

 1. Abilica (priser fra 2.949 og gratis fragt)
 2. Coolshop (priser fra 2.949,00 og gratis fragt)

Testresultater – her er Berg Favorit bedst i test:

Hos svenske Bäst-i-Test har man foretaget en test af 4 forskellige trampoliner. Berg Favorit bliver bedst i test, da byggekvaliteten og sikkerheden er i top. Den yder bedst af de 4 testede trampoliner, hvorfor den får karakteren 9 ud af 10.

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe

Berg Favorit har et godt fast opspring, så du får et godt afsæt. Den er derfor velegnet til børn på 30 kg og derover, mens de lidt mindre børn anbefales en Berg Champion, som er lidt mere dynamisk i springet. Den faste hoppedug betyder desuden at der kan hoppes hurtigt og intenst, hvilket er godt til børn med masser af krudt.

Byggekvalitet

Favorit trampolinen er monteret med en dug af et glat og UV-resistent materiale. Rammen er fremstillet af stål, som er galvaniseret både indvendigt og udvendigt. Det er med til at sikre en lang levetid, da galvaniseringen forebygger rustdannelse. Selve rammen har en diameter på 42 mm og en tykkelse på 2 mm, mens benene har en diameter på 38,1 mm og en tykkelse på 1,5 mm.

Fjedre

berg-favorit-trampolin-beskyttelse
Goldspring Solo fjedre og beskyttelseskant på 10 – 20 mm betyder hoppeglæde og høj sikkerhed på Berg Favorit trampolinerne.

Berg Favorit er monteret med henholdsvis 72, 80 og 96 Goldspring Solo fjedre (se billede længere nede), alt efter hvilken størrelse trampolin du vælger. Goldspring Solo fjedrene er lavet specielt til Berg trampolinen, og er essentielle for hoppeoplevelsen. De er desuden zink-behandlede for optimal beskyttelse mod rust.

Sikkerhed

På en Berg Favorit trampolin er sikkerheden høj. Det ses i den 38 cm brede kantbeskyttelse, som måler 20 mm over rammen og 10 mm over fjedrene. Den kraftige PVC-beklædning og beskyttelsesskum i kanten er selvfølgelig vejrbestandigt og meget holdbart.

Sikkerhedsnettet til Berg Favorit er fintmasket og meget holdbart. Det sidder godt og stramt omkring trampolinen og det medfølgende stativ, og så er det op til 1,8 meter højt. Det fastspændes direkte på Berg trampolinens ben, og giver god plads på selve trampolinen. Metalstolperne er polstret med et sort hylster hele vejen op, så risikoen for at komme galt afsted er minimal med dette sikkerhedsnet. Der kan vælges mellem det almindelige Comfort sikkerhedsnet eller det lidt dyrere Deluxe sikkerhedsnet, som er en smule kraftigere i kvaliteten.

Garantier

På Berg Favorit trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 5 år
 • Fjedre: 2 år
 • Hoppedug: 2 år

Egenskaber – kort:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 38,1 mm stålrør i 1,5 mm tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm og tykkelse 1-2 cm
 • Fjedre: Goldspring Solo

Top 3 Berg Favorit trampoliner

Vi har udvalgt 3 af de mest interessante modeller lige nu:

Se alle Berg Favorit trampoliner

Berg Champion – luksuriøs og sikker trampolin til store og små

Bedst i test: Berg Champion er en lækker luksus-trampolin med høj sikkerhed. Den er velegnet til både store og små. Se alle modellerne HER.

Berg Champion er det rette valg til mindre børn og dig der søger en trampolin med høj sikkerhed. Beskyttelsen i både kant og net er kraftigere, og så er opspringet mere behageligt og dynamisk end på Favorit. Også denne Berg trampolin fås i en standard-udgave og til nedgravning (Berg InGround Champion), og vi har fundet dem til de bedste priser lige nu. Læs med herunder:

Forhandlere – her er Berg Champion billigst:

 1. Abilica (priser fra 3.999,00 og gratis fragt)
 2. Coolshop (priser fra 3.999,00 og gratis fragt)

Testresultater – her er Berg Champion bedst i test:

Berg Champion udmærker sig hos både Testfakta og SVT REA, hvor den bliver bedst i test. Det er især hoppekvaliteten og den generelle byggekvalitet der gør forskellen, og dermed sendes denne Berg trampolin til tops i test.

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe

Takket være de guldfarvede Twinspring Gold fjedre (se billede længere nede) er Berg Champion en oplevelse for sig selv. Springet er jævnt og behageligt, og så er den mere dynamisk end den billigere Berg Favorit. Det betyder at Berg Champion er velegnet til såvel mindre som større børn fra 20 kg og opefter, da opspringet tilpasser sig bedre efter barnets vægt.

Byggekvalitet

Både stålramme og -ben er i en kraftig kvalitet. Diameteren er på 42 mm og tykkelsen er på hele 2 mm. Det betyder en mere robust trampolin, som også er mere modstandsdygtig overfor hård vind og intens leg. Både ramme og ben er galvaniseret indvendigt og udvendigt, og så er benene galvaniseret for bedre holdbarhed.

Fjedre

berg-champion-trampolin-beskyttelse
Twinspring Gold fjedre og kraftig beskyttelseskant på 30 mm giver optimal hoppeglæde og højere sikkerhed.

Til forskel fra den billigere Berg Favorit er Berg Champion monteret med Twinspring Gold fjedre, som er hovedårsagen til den mere dynamiske hoppeevne. På Berg Champion trampolinerne findes der enten 72, 80 eller 96 af disse fjedre, som altså overlapper hinanden hele vejen rundt i hoppedugens sider. Twinspring Gold fjedrene er selvfølgelig behandlede, så de holder længst muligt uden rust eller tæring. Det betyder også, at producenten kan give 5 års garanti på disse.

Sikkerhed

Berg Champion udmærker sig ved at have ekstra god beskyttelse i den 38 cm brede kant. Den dækker både metalramme, fjedre og mere til, så der ikke er nogen fare for at børnene får et ben eller en fod i klemme. Den kraftige beskyttelseskant er 3 cm tyk overalt, og det gør den både robust og ekstra holdbar.

Deluxe-sikkerhedsnettet er skræddersyet til Berg Champion trampolinen. Dets buede stolper med sort polstring og stramtsiddende net giver maksimal beskyttelse og modvirker de værste faldulykker. En anden fordel ved sikkerhedsnettet er at eksempelvis bolde og andre effekter bliver på trampolinen, så børnene kan lege uden fare for at legetøjet triller ned hele tiden. Sikkerhedsnettet har en højde på op til 1,8 meter, hvilket er tilstrækkeligt for selv større børn.

Garantier

På Berg Champion trampolinen ydes der følgende garantier:

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Hoppedug: 2 år

Egenskaber – kort:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 42 mm stålrør i 2 mm tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm og tykkelse 3 cm
 • Fjedre: Twinspring Gold

Top 3 Berg Champion trampoliner

Vi har udvalgt 3 af de mest interessante modeller lige nu:

Se alle Berg Champion trampoliner

Berg Tattoo – trampolinen med det sjove hoppespil

Berg-Tattoo-Trampolin
Berg Tattoo trampolinerne er ekstra sjove og fås til både Favorit og Champion modellerne. Se begge modeller HER.

Berg Tattoo findes både i Favorit- og Champion modellen, men skiller sig ud ved at have en hoppedug med et særligt hoppespil. Her skal der udføres særlige tricks i forskellige felter, og man kan konkurrere mod hinanden. Læs med herunder, hvor vi forklarer reglerne og finder de laveste priser:

Forhandlere – her er Berg Tattoo billigst:

 1. Abilica (priser fra 4.899,00 og gratis fragt)
 2. Coolshop (priser fra 4.899,00 og gratis fragt)

Det går Tattoo-legen ud på:

Bergs Tattoo trampoliner har en hoppedug med 6 forskellige hoppeområder. Hvert hoppeområde har et nummer og en tilhørende tattoo. Hver tattoo forestiller en instruktion, der viser dig hvordan du skal hoppe. For at blive på trampolinen, skal du udføre de forskellige tattoos i den rækkefølge, som næste deltager i køen råber op til dig.

Sådan skal du hoppe ved de 6 forskellige tattoos:

 1. Hop på knæ og fødder, med ansigt mod midten
 2. Hop med fødderne, og ansigt mod midten
 3. Hop med bagdelen, og ansigt mod midten
 4. Hop med hænder og fødder
 5. Hop med fødderne, og ansigt væk fra midten
 6. Hop med ryggen og armene ud til siden

Udfordringen består i at blive ved med at gennemføre det hop, som den ventende i køen råber op til dig. Hvis du fejler et hop, skal du gå ned af trampolinen og lade næste deltager komme op. Herefter er det din tur til at råbe numre op til den der står på trampolinen.

Tattoo-spillet er både sjovt og lærerigt for små og store børn. Det giver nye muligheder for sjov og leg på din Berg trampolin, og det er en god og sikker måde at lade børnene udfolde sig på.

Berg Tattoo fås i følgende to varianter:

5 gode grunde til at vælge en Berg trampolin

Berg trampoliner er utvivlsomt de mest populære trampoliner herhjemme, og det med god grund. Trampolinerne fra den hollandske legetøjsproducent klarer sig rigtig godt i uvildige tests, hvor de især udmærker sig på sikkerhed og stabilitet.

Det er ikke nogen hemmelighed at Berg trampoliner er markant dyrere end dem du kan købe i lavprisvarehusene, men kvaliteten er også derefter. Og hvis du køber en Berg trampolin, findes der et stort udvalg af reservedele så du kan reparere den hvis den går i stykker eller hoppedugen er mørnet.

Herunder er 5 gode grunde til at vælge en Berg trampolin:

1. bedre opspring for store og små

Berg trampolinerne findes i forskellige serier, hvor opspringet er tilpasset efter målgruppen. Favorit-modellen har eksempelvis et mere fast opspring til større børn og voksne, mens Champion-modellen har et blødere og mere jævnt opspring til både mindre børn, større børn og voksne. Det betyder at der findes en trampolin til både store og små i Bergs sortiment.

2. stort udvalg af tilbehør

Til Berg trampolinen kan købes en række forskelligt tilbehør. Eksempelvis forankringssæt, cover, stige og lignende. Det betyder at du selv kan sammensætte din tilbehørspakke, eller købe nyt tilbehør når du får behov for det.

3. stort udvalg af reservedele

En af de nok største fordele ved at vælge en trampolin i et kendt mærke, er at der kan skaffes reservedele til den. Til Berg trampolinerne kan der blandt andet købes nye fjedre, ny hoppedug, nyt sikkerhedsnet, rammedele, beslag og ben. Så skulle trampolinen gå i stykker, kan den altid repareres.

4. høj sikkerhed forebygger ulykker

En trampolin er ikke helt ufarlig, og det kræver nogle gode sikkerhedsforanstaltninger at bringe ulykker ned på et minimum. På Youtube kan du se en række videoer af folk der hopper på deres Berg trampolin, og her kan du med egne øjne se hvordan sikkerhedsanordningerne fungerer.

Sikkerhedsanordningerne tæller sikkerhedsnettet, som følger med på alle almindelige modeller og kan tilkøbes til nedgravede modeller, sat kantbeskyttelsen. Sikkerhedsnettet er især vigtigt hvis du øver dig på forskellige tricks, hvor du risikerer at ramme skævt og miste balancen. Kantbeskyttelsen modvirker desuden at du falder ned gennem fjedrene, og så afbødes slagene hvis du falder på puden langs kanten.

5. Stort udvalg og nem at sælge brugt

Berg trampoliner fås i stort set alle former, størrelser og farver. Det betyder at du kan vælge en model der passer til netop dit behov og din have. Den lette adgang til reservedele betyder også, at trampolinen nemt kan sælges hvis den ikke skal bruges længere. Du har derfor ikke tabt alle dine penge, hvis trampolinen ender med at være uinteressant efter et halvt år.

Video: Sådan lærer du at hoppe på din Berg trampolin

Der er mange gode grunde til at sætte sig ordentligt ind i hvad man kan med en trampolin, og hvordan man bruger den bedst muligt. Herunder vil to hollandske springgymnaster vise et par sikkerhedsråd og nogle basishop, som du og dine børn kan øve jer på:

Fald- og springteknikerne i videoklippet er grundlæggende og vigtige for at du og dine børn kan hoppe sikkert og godt på Berg trampolinen. Den har nemlig masser af kraft og smidighed til at sende jer højt op i luften, så det er en god idé at indøve tingene korrekt fra starten.

Kilder og links

Herunder linker vi til kilder, som vi har benyttet i vores research. Du kan også finde links til blandt andet Forbrugerrådet Tænk, som har en guide til sikker brug af din nye Berg trampolin.

Børneulykkesfonden: 5 råd til sikker brug (af trampolin, red.)

Børneulykkesfonden har udgivet en god artikel med 5 råd til sikker brug af trampolinen. Artiklen handler blandt andet om at holde opsyn, sætte regler op for brug af trampolinen og så omtales der en app, som kan lære børnene at hoppe sikkert og godt på trampolinen.

Du kan læse hele artiklen HER.

Testfakta: Test af 7 trampoliner

Foretaget i juli 2008

Den svenske testportal Testfakta foretog i 2008 en test af 7 forskellige trampoliner. Det konkluderes allerede i overskriften, at trampolinerne udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko. I testen er der både kigget på trampolinernes byggekvalitet, hoppeevne og sikkerhed.

Det er blandt andet kantbeskyttelsen, der afgør hvor sikre trampolinerne er, og her konkluderer Testfaktas testpanel at de billige trampoliner fra supermarkederne har en utilstrækkelig beskyttelse langs kanterne. Her er det typisk en presenning, som blot dækker fjedrene. Dette materiale er langt fra nok til at forhindre små fødder i at komme i klemme, og det får blandt andet Coops trampoliner kritik for.

Berg Champion trampolinen ender med at blive bedst i test, da både sikkerhed og byggekvalitet er i top. Kantbeskyttelsen er blød og jævn, og så dækker den både fjedre og ramme hele vejen rundt.

Du kan læse hele testen gratis HER.

SVT REA: Test af 3 trampoliner

Foretaget i 2009 af Sveriges Television

I dette tv-program foretager et panel bestående af hoppeglade børn en særdeles reel test af 3 forskellige trampoliner. I testen konkluderes det hurtigt at trampolinerne er i en meget forskellig kvalitet, og den ene model bukker endda under inden testen når at komme rigtigt i gang – benene kan simpelthen ikke holde trampolinen, da en lille flytning får dem til at bukke under.

Berg Champion trampolinen ender med at blive bedst i test, da sikkerheden og hoppeegenskaberne er bedst af de 3 trampoliner.

Du kan se hele testen gratis HER.

Bäst-i-Test: Test af 4 trampoliner

Foretaget i 2014

Bäst-i-Test har i 2014 testet 4 forskellige trampoliner. De er alle blevet vurderet ud fra sikkerhed, byggekvalitet og hoppeegenskaber, og det bliver hurtigt klart at Berg Favorit er bedst i test. Det bliver den på grund af den gode byggekvalitet, de gode hoppeegenskaber og den høje sikkerhed.

Du kan læse hele testen gratis HER.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar