Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
BERG trampolin test-oversigt: Vores analyserede udvalg af 10 af de bedste BERG trampoliner

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

BERG trampolin test-oversigt: Vores analyserede udvalg af 10 af de bedste BERG trampoliner

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

BERG trampoliner er blandt de mest populære på markedet — og med god grund. De testvindende BERG trampoliner fremstilles i høj kvalitet og med sikkerhed for øje, hvilket giver mange års hoppeglæde for både børn og voksne.

I vores oversigt tager vi et kig på de 7 bedste BERG trampoliner ifølge tests, så du lettere kan få et overblik over producentens udvalg.

Vores favorit berg trampoliner

BERG Favorit
Lager

BERG Favorit

Bedst til prisen Gå til bedste pris
5.079 Kr. hos Abilica Online
Læs vores anmeldelse
Lager
BERG CHAMPION 270 INGROUND
Lager

BERG CHAMPION 270 INGROUND

God til mindre haver Gå til bedste pris
2.962 Kr. hos Fitshop
Læs vores anmeldelse
Lager

BERG FAVORIT INGROUND 430

Meget god værdi for pengene Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Seneste ændring:

Den 21. juni 2024 opdaterede vi vores artikel for at inkludere BERG FAVORIT INGROUND 430 og BERG Champion 270, begge nedgravede trampolinmodeller, der er kendt for deres holdbarhed og fremragende ydeevne.

Tidligere ændringer:

27. november 2022

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af BERG trampoliner, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

22. november 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte berg trampoliner

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedst til børn test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

BERG Champion
BERG trampolin med maksimal beskyttelse

 • Topscorer hos PriceRunner - med en høj bedømmelse på 4,5/5
 • Testvinder - Testfakta
 • Testvinder - SVT REA
 • Topscorer - Leva & Bo

Dagens bedste priser og tilbud på BERG Champion:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Unikke patenterede TwinSpring fjedre
 • Sikkerhedsnet designet specifikttil Champion
 • Beskyttelseskant af holdbart vinyl

BERG Champion er et godt valg til mindre børn, da opspringet er mere behageligt og dynamisk end på Favorit. Også Champion fås i en standard udgave samt i en InGround udgave (BERG InGround Champion).

 

 

Grunde til at købe

 • God byggekvalitet, der gør den modstandsdygtig over for barskt vejr
 • Gode sikkerhedsfunktioner som polstrer hårde overflader
 • Robuste og holdbare materialer, som forhindrer rust og korrosion
 • 10 års garanti på rammen og 5 år på fjedrene

Grunde til at undgå

 • Er muligvis ikke egnet til ældre/tungere børn på grund af vægtgrænsen på 110 kg
 • Kræver nedgravning, hvilket gør den mindre flytbar

Mere om BERG Champion

Detaljer

 • Diameter: 380 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Højde: 90 (270 med net) cm
 • Maks. brugervægt: 110 kg
 • Sikkerhedsnet medfølger *

BERG Champion udmærker sig både hos Testfakta og SVT REA, hvor den bliver bedst i test. Det er især hoppekvaliteten og den generelle byggekvalitet, der gør, at den adskiller sig fra andre modeller.

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe
Takket være Twinspring Gold fjedrene er BERG Champion en oplevelse for sig selv. Springet er jævnt og behageligt, og så er den mere dynamisk end den billigere BERG Favorit. Det betyder altså, at Champion er velegnet til mindre børn fra 20 kg og opefter, da opspringet tilpasser sig bedre efter barnets vægt.

Byggekvalitet
Stålrammens diameter er på 42 millimeter og tykkelsen er på hele 2 millimeter, hvilket giver et robust fundament, som også er mere modstandsdygtig overfor hård vind og intens leg. Både ramme og ben er galvaniseret indvendigt og udvendigt, og så er benene galvaniseret og sortlakerede for bedre holdbarhed og et mere stilrent udseende.

Fjedre
Til forskel fra den billigere Favorit er BERG Champion monteret med Twinspring Gold fjedre, som er hovedårsagen til den mere dynamiske hoppeevne. På BERG Champion trampolinerne findes der enten 96, 112 eller 128 af fjedrene, som overlapper hinanden hele vejen rundt i hoppedugens sider.

Fjedrene er selvfølgelig behandlede, så de holder længst muligt uden rust eller tæring.

Sikkerhed
BERG Champion udmærker sig ved at have ekstra god beskyttelse i den 38 centimeter brede og 3 cm tykke kant, der både dækker metalramme og fjedre, så der ikke er nogen fare for, at børnene får et ben eller en fod i klemme.

Deluxe-sikkerhedsnettet er skræddersyet til BERG Champion for at undgå de værste faldulykker. En anden fordel ved sikkerhedsnettet er, at eksempelvis bolde og andet legetøj bliver på trampolinen, så børnene kan lege uafbrudt.

Sikkerhedsnettet har en højde på op til 1,8 meter, hvilket er tilstrækkeligt for selv større børn.

Garantier
På BERG Champion trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Hoppedug: 2 år
 • Kantpude 2 år

Bomagasinets vurdering

Ved første øjekast falder BERG Champion-trampolinen i øjnene med sine tre hovedfunktioner, som vi virkelig sætter pris på. Vi snakker om maksimal beskyttelse, førsteklasses byggekvalitet og en imponerende vurdering på 4,5/5 på PriceRunner. Hvis vi ser på hoppeevnen, så er den behagelig og dynamisk, hvilket gør Champion til det ideelle valg for yngre børn. Og den bedste del er, at den fås både som standardversion og InGround-version, hvilket giver ekstra bekvemmelighed.

Hvad der virkelig skiller Champion ud er dens ekstraordinære byggekvalitet. Den er konstrueret med robuste og holdbare materialer, der kan modstå rust. Og sikkerheden er bestemt også i top med funktioner som støddæmpning til hårde overflader. Og hvis vi taler om holdbarhed, så kan vi ikke ignorere den 10-års garanti på stellet og 5-års garanti på fjedrene. Champion er simpelthen bygget til at modstå tidens tand.

Det er dog værd at bemærke, at Champion måske ikke er det bedste valg for ældre eller tungere børn, da den har en vægtgrænse på 110 kg. Og den er heller ikke så transportabel, da den skal installeres i jorden. Men når det kommer til eksterne tests og brugeranmeldelser, er der ikke noget at komme efter.

Bedste premium valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

BERG Elite
BERG trampolin med ekstra kraftigt betræk

Dagens bedste priser og tilbud på BERG Elite :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ekstrem holdbar og ekstra polstret
 • Hoppemåtten er ideel til at øve tricks
 • UV-beskyttet

BERG Elite er på alle punkter opgraderet: Den er mere holdbar, mere robust, mere stabil, mere sikker og så kan du hoppe højere end på både Favorit- og Champion modellerne.

Den er derfor det oplagte valg til dig, der eksempelvis går til springgymnastik, eller som bare ønsker at hoppe så højt som muligt.

Grunde til at købe

 • Forbedret holdbarhed og stabilitet
 • Twinspring Gold-fjedre af høj kvalitet giver et godt dynamisk spring
 • Gode sikkerhedsfunktioner, herunder et sikkert sikkerhedsnet og tyk polstring
 • God garanti (10 år på stel, 5 år på fjedre, måtte og polstring)
 • DS/EN 1176-certificeret

Grunde til at undgå

 • Højt prisniveau

Godkendt efter DS/EN 1176 standarden:

I modsætningen til størstedelen af de trampoliner, der sælges til det private marked, er BERG Elite godkendt efter DS/EN 1176 standarden. Kort fortalt betyder det, at trampolinen må opstilles og anvendes på en offentlig legeplads, da kvaliteten og konstruktionen er bygget til at kunne tåle det.

Du kan læse mere om DS/EN 1176 standarden hos Sikkerhedsstyrelsen.

Mere om BERG Elite

Detaljer

 • Diameter: 330 cm
 • Kantpude (bredde): 42 cm
 • Højde: 85 (265 med net) cm
 • Maks. brugervægt: 100 kg
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe
BERG Elite er udstyret med Twinspring Gold fjedre, og sammen med hoppedugen giver den et rigtig godt og behageligt opspring. Det betyder, at du kan hoppe højere end på både BERG Favorit- og Champion-trampolinerne, hvilket kan være nyttigt, hvis du øver specifikke spring eller bare gerne vil kunne hoppe så højt som muligt.

Opspringet er desuden mere dynamisk end på de fleste billigere trampoliner, så her kan børn med en vægt på 20 kg og derover sagtens være med.

Byggekvalitet
Stålrammens rør har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter, og som på andre BERG trampoliner er de også galvaniseret både indvendigt og udvendigt, så de er beskyttet mod rust. På Elite er benene desuden sortlakerede.

Fjedre
Hoppedugen er monteret med Twinspring Gold fjedre, som giver et bedre og mere dynamisk opspring end billigere trampoliner. På Elite er der monteret fra 96 til 128 fjedre afhængigt af hoppedugens diameter, og på grund af opsætningen overlapper de enkelte fjedre hinanden. De er desuden behandlede mod rust, så de kan tåle det til tider barske danske klima.

Sikkerhed
BERG Elite er markant dyrere end Favorit- og Champion-serierne, hvilket blandt andet skyldes den meget høje sikkerhed. Det medfølgende sikkerhedsnet er eksempelvis i en kraftigere kvalitet, og så sidder det boltet direkte fast på stellet af trampolinen.

Derudover er kantbeskyttelsen bredere (40 centimeter), hvilket gør det noget nær umuligt at få foden ned mellem fjedrene.

Garantier
På BERG Elite trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Hoppedug: 5 år
 • Kantpude: 5 år

Bomagasinets vurdering

Vi har analyseret BERG Elite-trampolinen og fundet ud af, at den er vores bedste valg i premium-segmentet. Med dens opgraderede holdbarhed, stabilitet og sikkerhedsfunktioner er den perfekt til dig, der dyrker gymnastik eller simpelthen bare elsker at hoppe så højt som muligt. Vi kan lide, at den har Twinspring Gold-fjedre af høj kvalitet, der giver dig en dynamisk og behagelig hopoplevelse, der er endnu bedre end BERG Favorit- og Champion-modellerne. Vi sætter også pris på den robuste stålramme, der er galvaniseret både indvendigt og udvendigt, hvilket sikrer, at trampolinen holder længe. Og med den brede 40 cm polstring behøver vi ikke bekymre dig om at få en fødder i klemme mellem fjedrene. Sikkerhedsnettet er også solidt og sikkert fastgjort til rammen.

Dog skal det nævnes, at BERG Elite-trampolinen er ret dyr og så kunne vi godt tænke os, er der var en justerbar højdefunktion, så den kunne tilpasses forskellige præferencer. Men når vi tager den overlegne kvalitet, den fremragende garanti og overholdelsen af DS/EN 1176-standard for offentlige legeredskaber i betragtning, så anbefaler vi BERG Elite som vores bedste premium-valg.

Bedst til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

BERG Favorit
Højtscorende BERG trampolin til haven

 • Testvinder - Bäst-i-Test
 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på BERG Favorit:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Jævnt og godt hop
 • Særlige Goldspring-fjedre
 • Slidstærk hoppedug af høj kvalitet

BERG Favorit er en rigtig god trampolin til de lidt større børn, og så fås den både i en OnGround og InGround udgave (BERG InGround Favorit).

Modellen kåres som bedst i test hos svenske Bäst-i-Test, hvor de kiggede på 8 forskellige trampoliner. Det, der primært gør Favorit til den bedste trampolin i testen, er det høje sikkerhedsniveau samt den generelle byggekvalitet.

Grunde til at købe

 • Højt sikkerhedsniveau med et holdbart sikkerhedsnet og polstrede metalstænger
 • Goldspring Solo-fjedrene sikrer en meget fast hoppeflade
 • Langtidsholdbar og rustbestandig konstruktion med en galvaniseret stålramme
 • 5 års garanti på rammen
 • UV-bestandig måtte som sikrer lang holdbarhed

Grunde til at undgå

 • Højt prisniveau

Mere om BERG Favorit

Detaljer

 • Maks. brugervægt: 100 kg
 • Diameter: 330 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Højde: 85 (265 med net) cm
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe
BERG Favorit har et godt fast opspring, så du får et godt afsæt. Den er derfor velegnet til større børn, mens de lidt mindre børn anbefales en BERG Champion, som er lidt mere dynamisk i springet. Den faste hoppedug betyder desuden, at der kan hoppes hurtigt og intenst, hvilket er godt til børn med masser af krudt.

Byggekvalitet
Favorit er monteret med en UV-resistent dug, og så er rammen fremstillet af galvaniseret stål både indvendigt og udvendigt, hvilket sikrer lang levetid og rustbeskyttelse. Selve rammen har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter, mens benene har en diameter på 38,1 millimeter og en tykkelse på 1,5 millimeter.

Fjedre
BERG Favorit er monteret med henholdsvis 72, 80 og 96 Goldspring Solo fjedre alt efter hvilken størrelse trampolin, du vælger. Goldspring Solo fjedrene er designet specielt til BERG trampolinen og er en essentiel del af hoppeoplevelsen. De er desuden zink-behandlede for optimal beskyttelse mod rust.

Sikkerhed
På BERG Favorit er sikkerheden høj. Det ses blandt andet i den 38 centimeter brede kantbeskyttelse, som måler 20 millimeter over rammen og 10 millimeter over fjedrene.

Sikkerhedsnettet er fintmasket og meget holdbart. Det sidder godt og stramt omkring trampolinen og det medfølgende stativ, og så er det op til 1,8 meter højt. Metalstolperne er polstret med et sort hylster hele vejen op, så risikoen for at komme galt afsted minimeres markant med sikkerhedsnettet.

Du kan vælge mellem det almindelige Comfort sikkerhedsnet eller det lidt dyrere Deluxe sikkerhedsnet, som er en smule kraftigere.

Garantier
På BERG Favorit trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 5 år
 • Fjedre: 2 år
 • Hoppedug: 2 år

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide BERG Favorit-trampolinen af tre hovedårsager. For det første har den et højt sikkerhedsniveau med et holdbart sikkerhedsnet og polstrede metalstænger. Disse funktioner giver ekstra tryghed og sikkerhed, når dine børn hopper rundt. For det andet sikrer Goldspring Solo-fjedrene en fast hoppeoverflade, der giver dig en behagelig og sjov hoppeoplevelse. Og endelig garanterer den langtidsholdbare konstruktion med en galvaniseret stålramme og UV-resistent måtte lang holdbarhed.

Dog er prisen i den høje ende, hvilket kan være en ulempe for nogle – det er nemlig en større investering. Derudover ville vi gerne have set mere variation i de anbefalede vægt-/aldersgrupper. Det ville have gjort det nemmere for dig at vælge den rigtige størrelse og sikre, at trampolinen passer til dine behov.

På trods af disse mindre ulemper kan med sine høje sikkerhedsstandarder, solide konstruktion og fornøjelige hoppeoplevelse varmt anbefale BERG Favorit-trampolinen som den bedste til prisen.

God til mindre haver test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

BERG CHAMPION 270 INGROUND
Inground trampolin med airflow hoppedug

Dagens bedste priser og tilbud på BERG CHAMPION 270 INGROUND:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Varmegalvaniserede
 • Nem opsætning
 • Rummelig

På denne trampolin holder 64 fjedre hoppedugen oppe. Som ved så mange andre trampoliner til nedgravning rækker kanten blot 20 cm op over jorden, mens selve dugen ligger nogenlunde i plan med græsplænen.

Grunde til at købe

 • Nem at sætte op
 • God og stille
 • Ret rummelig, men ikke for stor

Grunde til at undgå

 • Max belastning kunne være højere

Mere om BERG CHAMPION 270 INGROUND

Detaljer

 • Maks. brugervægt: 70 kg
 • Diameter: 270 cm
 • Kantpude (bredde): 30 cm
 • Højde: 20 cm

Champion er en spydfører inden for BERG, da det faktisk var producentens første trampolin til nedgravning. De kom godt fra start, hvilket den solide konstruktion vidner om. Både fjedre og rammen er varmegalvaniserede, så trampolinen frit kan stå i haven i årevis, uden de metalliske dele ruster.

Det er et meget kærkomment træk ved enhver trampolin, og især nedgravningstrampoliner, der ligger i plan med jorden. Det giver Champion 270 lang levetid. Champion 270 tåler en maksimal belastning på 70 kg personvægt, så den er ikke forundt voksne at bruge, men kan give meget glæde til dit barn.

Du kan springe ekstra højt med hoppedugen på Champion trampolinen. Den er nemlig lavet ud fra AirFlow princippet, hvor der sikres let adgang af luft gennem dugen. For en nedgravet trampolin hjælper det til at modvirke iltfattighed i hullet, da den ikke på samme måde som en trampolin på ben får nogen luft ind fra siderne. Med AirFlow får du den ilt, du skal bruge.

Som ved de fleste andre trampoliner til børn er det ikke nogen stor kunst hverken at grave hullet til Champion 270 eller at sætte den sammen. Hullet skal have en diameter på 230 cm, og dybden skal være mindst 75 cm. Med de mål er du sikker på, trampolinen kan sættes op og bruges uden problem. Ved montering starter du med kanten, hvor nettet sættes på sidst.

Redaktørens vurdering

BERG Champion 270 InGround-trampolin imponerer os med sin nemme opsætning og gode størrelse, der skaber en god balance mellem rummelighed og funktionalitet. Trampolinens gode hoppehøjde og de stille fjedre bidrager til en god og behagelig oplevelse. Selvom Champion 270 kun har en maksimal belastningskapacitet på 70 kg, er trampolinen stadig ideel til yngre og lettere personer.

Derfor mener vi også, at BERG Champion 270 InGround er et solidt valg for dig, der søger en kompakt trampolin, der er nem at installere og ikke larmer. Trampolinen imødekommer især de yngre og lettere springere, hvilket gør den til en værdifuld tilføjelse til mindre haver.

Meget god værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

BERG FAVORIT INGROUND 430
nedgravet trampolin med stabil affjedring

Dagens bedste priser og tilbud på BERG FAVORIT INGROUND 430:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Stærk og stabil
 • Høj sikkerhed
 • Høj byggekvalitet og smart design

Berg Favorit har sikkerhed i højsæde. Den nedgravede trampolin er bygget i solide materialer og har en stærk stålramme og stabil affjedring, der giver god mulighed for høje spring.

Grunde til at købe

 • Fremragende affjedring
 • Bygget i høj kvalitet
 • Fornuftig pris
 • Meget sikker

Grunde til at undgå

 • Ingen instruktioner på dansk

Mere om BERG FAVORIT INGROUND 430

Detaljer

 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Diameter: 430 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Højde: 20 cm
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Formen er klassisk rund, og det er en sikker løsning for børn, der normalt vil lande midtpå. Der medfølger et kraftigt Berg Comfort sikkerhedsnet, som gør det trygt for børnene at hoppe og lege.

Det forbedrer i sig selv også sikkerheden, at trampolinen er beregnet til nedgravning – børnene har mindre risiko for at slå sig, hvis de falder. Trampolinen er også mere let tilgængelig for børnene, og InGround-designet er mere diskret i haven.

Den grå trampolin til nedgravning har et stort hoppeareal på 403 cm i diameter, og i højden måler den 20 cm. Den anbefalede maksimale brugervægt er på 120 kg.

Favorit trampolinen fra Berg er nem at holde ved lige. Rammens stålmateriale er galvaniseret på inder- og ydersiden, det vil sige beskyttet mod at ruste.

På undersiden har modellen et net, som forhindrer blandt andet blade og bolde i at slippe under overfladen. Hullet til nedgravning bør måle 390 cm i diameter og være minimum 75 cm dybt.

Berg Favorit klarer sig især godt på markedet, når det kommer til sikkerhed. Dens klassiske runde form, robuste byggekvalitet og de velvalgte sikkerhedsfunktioner gør trampolinen attraktiv for børnefamilien.

Redaktørens vurdering

BERG Favorit InGround 430 imponerer med sin kombination af fremragende affjedring og høj kvalitet, og skiller sig ud som en veludviklet mulighed for dig, der søger holdbarhed og ydeevne i deres baghaven. Trampolinens rimelige pris er særligt attraktiv, hvilket gør den til et tilgængeligt valg for de fleste. Trampolinens sikkerhedsfunktioner, især det smarte sikkerhedsnet, giver en solid beskyttelse, hvilket er en afgørende faktor for familier, der vægter sikkerhed frem for alt.

Selv om manglen på instruktioner på dansk kan være en udfordring i starten, er det en mindre ulempe, når man ser på trampolinens samlede fordele. Kvaliteten og de sikkerhedsfunktioner, trampolinen tilbyder, vil sandsynligvis blive værdsat af enhver, uanset sprogbarrierer.

Samlet set mener vi, at BERG Favorit InGround 430 er dine overvejelser værd, da du får meget for pengene, og hvor kvalitet, sikkerhed og en overkommelig pris går op i en højere enhed. Og så får du selvfølgelig trampolin, der vil sprede en masse glæde i jeres baghave.

BERG Ultim Favorit
god BERG trampolin til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på BERG Ultim Favorit:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Ultim Favorit er en rektangulær trampolin, der vil vække glæde hos både store og små. Den rektangulære form giver et godt afsæt, og så medfølger der et sikkerhedsnet. 

Grunde til at købe

 • Speciel ramme, der gør den stærkere end andre trampoliner i prisklassen
 • Udstyret med GoldSpring-Solo fjedre, der er kendt for at kunne give god højde
 • Mulighed for at vælge mellem inGround og alm model
 • Beskyttede kanter omkring stængerne
 • 5 års garanti på rammen og 2 års garanti på de resterende dele

Grunde til at undgå

 • Fås kun i en størrelse
 • Ikke ideel til professionelt brug

Mere om BERG Ultim Favorit

Detaljer

 • Diameter: 280 x 190 cm (ikke en rund form)
 • Kantpude (bredde): 39 cm
 • Højde: 60 (240 med net) cm
 • Maks. brugervægt: 70 kg
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Opspring og anbefalet alder
Trampolinen kan godt bruges til gymnastik, men er ikke den største model, hvilket kan begrænse dig en smule. Minimums alderen er desuden 3+ år.

Byggekvalitet
Ultim Favorit har et særligt stel, som gør den stærkere end mange andre trampoliner i denne størrelse. 

Fjedre
Modellen er udstyret med GoldSpring-Solo fjedre, der sørger for, at du kan lave mere smidige og kraftigere spring. Trampolinen er dog ikke beregnet til professionelle spring, men derimod rigtig god til hoppeglade børn. 

Sikkerhed
Du kan få trampolinen både som InGround uden sikkerhedsnet og som OnGround med sikkerhedsnet. Du kan derfor vælge den trampolin, der passer bedst til dine behov.

Kanten er beskyttet og har lang levetid grundet et øvre og nedre lag i PVC. Derudover har sikkerhedsnettet en selvlukkende indgang og tykt skum omkring pælene.

Garantier
Der findes 5 års garanti på rammen og 2 års garanti på de resterende dele.

 • Ramme: 5 år
 • Fjedre: 2 år
 • Hoppemåtte: 2 år
 • Beskyt border: 2 år

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig glade for BERG Ultim Favorit-trampolinen på grund af dens tre vigtigste egenskaber. Vi kan godt lide den særlige ramme, som gør den stærkere end andre trampoliner i samme prisklasse. GoldSpring-Solo-fjedrene giver dig dertil mulighed for at hoppe højt og kraftfuldt, hvilket er rigtig sjovt. Du har derudover også mulighed for at vælge mellem en inGround- eller almindelig model, hvilket er praktisk.

Vi synes dog, at det kunne være rart med en større model for at få mere variation – den er f.eks. ikke nødvendigvis god i professionelle sammenhænge. Men på trods af dette, vil vi varmt anbefale BERG Ultim Favorit-trampolinen på grund af dens robuste konstruktion og den sjove hoppeoplevelse, den både giver til børn og voksne. De beskyttede kanter og det medfølgende sikkerhedsnet gør den også attraktiv.

BERG Grand Favorit
stor oval BERG trampolin

 • Nr. 55 i sin kategori hos PriceRunner
 • 4,3/5 stjerner hos Fitshop

Dagens bedste priser og tilbud på BERG Grand Favorit:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Grand Favorit giver med sin ovale form styrken fra en rund ramme kombineret med hoppefladen fra en firkantet trampolin en god trampolin med høj hoppestyrke, som kan bruges til forskellige gymnastik tricks. 

Grunde til at købe

 • Høj vægtkapacitet på 120 kg
 • Kantpolstring på 2 cm over den ydre ramme og 1 cm over fjedrene
 • Galvaniserede Goldspring solofjedre som giver god rustbeskyttelse
 • Comfort-sikkerhedsnet med selvlukkende indgang og skum omkring stængerne
 • 8 års garanti på rammen og 2 år på resten

Grunde til at undgå

 • Vægtgrænsen på 120 kg gør den ikke egnet til mange på en gang

Mere om BERG Grand Favorit

Detaljer

 • Diameter: 520 cm
 • Højde: 95 (275 med net) cm
 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Sikkerhedsnet medfølger *

Fitshop har vurderet trampolinen til at rangere 3 på kvalitet og 4 på sikkerhed, hvilket er et ganske flot resultat.

Opspring og anbefalet alder/vægt
Den maksimale vægt på trampolinen er 120 kg, og der skal derfor holdes øje med hvor mange, der er på af gangen. Dog kan flere børn sagtens hoppe på samme tid, så længe der stadig er plads til alle.

Byggekvalitet
Grand Favorit er kendt for sin kantpolstring, som er 2 cm over den yderste ramme og 1 cm over fjedrene. Den er 39 cm bred og dækker fjedrene, så ingen kan få en fod i klemme. Kantpuden er fremstillet i PVC, og der er et PVC lag forneden og foroven i beskyttelseskanten, som giver trampolinen lang levetid. 

Fjedre
Fjedrene er lange og fleksible Goldspring solo, der er galvaniserede, så de er beskyttet mod rust.

Sikkerhed
Også med Grand Favorit får du et sikkerhedsnet med, hvilket i dette tilfælde er af typen “comfort”, som kommer med alle Favorit modellerne. Du får her en selvlukkende indgang og skum rundt om stængerne, som øger sikkerheden på trampolinen. 

BERG Grand Favorit vs. markedet

Med BERGS Grand Favorit får du en trampolin, som har plads til flere børn, og hvor de kan boltre sig på den store, ovale trampolin. Med sikkerhedsnettet får du den sikkerhed, du har brug for, når børnene hopper rundt og bliver vilde.

Garantier

 • Ramme: 8 år
 • Fjedre: 2 år
 • Beskyttelseskant: 2 år
 • Springdug: 2 år

Bomagasinets vurdering

Ved første øjekast skiller BERG Grand Favorit stor oval trampolin sig ud i sin kategori som nummer 55 anbefalet af PriceRunner, og den har endda fået en solid vurdering på 4,3/5 stdigner fra Fitshop. Vi sætter pris på den ovale form, som kombinerer styrken fra en rund ramme med springfladen fra en firkantet trampolin, hvilket resulterer i en højtydende og alsidig mulighed for forskellige gymnastiske tricks.

Trampolinen har en 2 cm polstring over den ydre ramme og 1 cm polstring over fjedrene for øget sikkerhed. Vi kan især godt lide de galvaniserede Goldspring-solofjedre, der giver god rustbeskyttelse, og komfort-sikkerhedsnettet med en selvlukkende indgang og skumpolstring omkring stolperne. Det er værd at bemærke, at rammen leveres med en imponerende 8-års garanti, mens resten af trampolinen er dækket i 2 år.

Dog er denne trampolin ikke egnet til at være vært for store grupper på én gang på grund af vægtgrænsen – så er i mange i husstanden, der vil hoppe på samme tid, skal I lede efter en anden model.

Men skal ét eller to bare bruge den, er Grand Favorit et super valg.

6 ting du skal overveje, før du køber berg trampoliner

 • Type
  • Standard BERG-trampoliner: er klassiske forhøjede trampoliner, der står på ben. De er meget alsidige og nemme at sætte op uden alverdens forarbejde. De egner sig godt til dig, der gerne vil have muligheden for at flytte din trampolin, eller ikke ønsker at skulle i gang med mere komplekse installationer. Derudover gør deres højde dem  mere synlige og kan kræve et sikkerhedsnet.
  • InGround BERG Trampoliner: er i jordhøjde. Det betyder altså, at installationen indebærer, at du graver et hul til trampolinen, hvilket kan være ret krævende. Til gengæld er de mere sikre med hensyn til faldhøjde og mindre påtrængende, men de er samtidig også permanente installationer og besværlige at flytte.
  • FlatGround BERG-trampoliner: flugter med jorden og er nok den mest diskrete løsning. Installationen er samtidig også den mest udfordrende, da den kræver en præcis udgravning, som ofte vil kræve professionel hjælp. De er ideelle til dig, der gerne vil tage spring og sikkerhed seriøst, men ikke til dig, der ønsker en let bærbarhed eller en nem opsætning.
 • Sikkerheds bemærkning

  Når du overvejer sikkerheden ved trampoliner, er det vigtigt at tage højde for brugen af sikkerhedsnet. Sikkerhedsnet kan være afgørende for at forhindre fald fra trampolinen, hvilket kan resultere i seriøse skader. Sikkerhedsnet omgiver typisk hele trampolinen og er fastgjort direkte til ramme, hvilket skaber en barriere, der forhindrer dig i at hoppe ud over trampolinen ved et uheld. Det er også vigtigt at sikre, at trampolinen og sikkerhedsnettet er godt vedligeholdt, og du regelmæssigt tjekker for slitage eller skader.

 • Form
  • Runde trampoliner: er velegnet til familier eller begyndere. Formen skubber naturligt den hoppende ind mod midten, hvilket giver en bedre sikkerhed. Trampolinen har en jævn fordeling af spændingen på fjedrene, hvilket giver dig et ensartet og kontrolleret hop. Til gengæld er formen måske ikke egnet til dig, som ønsker at tage dine spring eller gymnastik op på et højere niveau.
  • Ovale trampoliner: er et ret alsidigt valg – især til dig med begrænset plads. De giver dig et større hoppeareal end runde trampoliner, og giver dig mulighed for en række forskellige hoppemønstre. Ovale trampoliner er en god mellemvej, hvis du vil have mere plads end en rund trampolin, men ikke helt er klar til intensiteten, som man finder i en rektangulær trampolin.
  • Rektangulære trampoliner: er for dig, som er atlet, gymnast eller bare en rigtig dygtig springer. Formen giver dig mulighed for at opnå høje og kraftfulde spring, hvilket giver dig den mest professionelle oplevelse. Men fordi det er et mindre kontrolleret hop, betyder det, at trampolinen ikke anbefales til dig, som er begynder eller hvis den er til små børn.
 • Størrelse
  • Små trampoliner (ca. 180 cm i diameter): har en vægtkapacitet på omkring 50 kg, og egner sig derfor til små børn. Deres kompakte størrelse passer godt ind i mindre haver eller rum, hvilket gør dem til et praktisk valg for familier med begrænset begrænset plads.
  • Medium trampoliner (ca. 270 til 330 cm i diameter): er designet til at bære 70-100 kg, og kan derfor bruges af større børn og de fleste voksne. Den mellemstore størrelse giver en god balance mellem at tilbyde god plads, mens de passer ind i de fleste haver.
  • Store til ekstra store trampoliner (over 430 cm i diameter): kan bære over 100 kg og er gode til teenagere, voksne eller flere brugere. Trampolinernes store størrelse giver dig rigelig plads til avanceret spring og gymnastik – oplagt til mere erfarne brugere eller dig, der leder efter en trampolin, der kan rumme flere personer på én gang.
 • Pris
  • Budgetklasse (3.500 – 7.000 DKK): Trampoliner i budgetklassen er generelt mindre og ret basale. De kan være en glimrende mulighed til begyndere eller dig med begrænset plads. Da de ikke koster så meget, kan deres størrelser være begrænset, mens de mangler forbedrede funktioner, som ses i dyrere modeller. Det kan f.eks. være en forlænget levetid eller smarte sikkerhedsfunktioner.
  • Mellemklasse (7.000 – 11.000 DKK): Her kigger vi på et segment, der tilbyder en god balance mellem størrelse, funktioner og kvalitet. Trampolinerne er ideelle til familier, da de er mere holdbare og ofte tilbyder en bedre sikkerhed end budgetmodellerne. De matcher dog stadig ikke helt premium-serien med hensyn til størrelse og funktioner.
  • Premium-serien (11.000 – 15.000+ DKK): Her kigger vi på high-end-modellerne. Det er trampoliner, der tilbyder førsteklasses kvalitet, større størrelser og de bedste tilgængelige funktioner. De er perfekte til seriøse gymnaster/springere eller til dig, som søger en langsigtet investering til din have. Den eneste ulempe er prisen.
 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Brugeranmeldelser giver dig et direkte indblik i, hvordan en trampolin faktisk er i praksis. Her kan du blive klogere på områder som brugervenlighed, montering og hvor tilfredse folk egentlig er med den gældende trampolin. De giver indsigt i, hvordan trampolinen fungerer i den virkelige verden, og om der er eventuelle problemer eller fordele, som ikke fremgår af hos producenten. 

  Derudover giver ekspertanmeldelser dig et mere teknisk perspektiv. De vurderer trampolinens byggekvalitet, sikkerhedsfunktioner og overordnede værdi baseret på standarderne indenfor branchen. Anmeldelserne kan være særligt nyttige til at forstå trampolinens levetid og ydeevne på en mere objektiv måde.

FAQ

Hvilke BERG trampoliner er de bedste?
Alle BERG trampoliner er gode, så hvilken, der er den bedste, handler mere om, hvad du har brug for. Trampolinerne fra BERG findes både som "InGround" og "OnGround", hvor førstnævne graves ned, og sidstnævnte står i haven på ben. Vælg en hvilken som helst model fra BERG, og så er du sikret høj kvalitet og høj sikkerhed.
Er BERG trampoliner gode?
BERG fremstiller alle deres trampoliner med fokus på høj sikkerhed og lang levetid, og deres modeller anses generelt for at være blandt de bedste i verden.
Hvordan samler jeg en InGround trampolin?
En InGround trampolin skal graves ned, men hvordan den skal samles er forskelligt fra trampolin til trampolin. Det er derfor afgørende for sikkerheden, at du nøje følger de anvisninger, der følger med til den model, du køber.

Sammenligning af Favorit-, Champion- og Elite trampolinerne

Berg Toys har produceret nedenstående video, som fint illustrerer forskellene mellem deres forskellige trampoliner:

5 gode grunde til at vælge en BERG trampolin

BERG trampoliner er utvivlsomt de mest populære trampoliner herhjemme, og det med god grund. Trampolinerne fra den hollandske legetøjsproducent klarer sig rigtig godt i uvildige tests, hvor de især udmærker sig på sikkerhed og stabilitet.

Det er ikke nogen hemmelighed, at BERG trampoliner er markant dyrere end dem, du kan købe i lavprisvarehusene, men kvaliteten er også derefter. Og hvis du køber en BERG trampolin, findes der et stort udvalg af reservedele til BERG trampolinerne, så du kan vedligeholde og reparere din trampolin, hvis den går i stykker eller hoppedugen mørner.

Herunder er 5 gode grunde til at vælge en BERG trampolin:

1. Bedre opspring for store og små

BERG trampoliner findes i forskellige serier, hvor opspringet er tilpasset efter målgruppen. Favorit-modeller har eksempelvis et mere fast opspring til større børn og voksne, mens Champion-modeller har et blødere og mere jævnt opspring til både mindre børn, større børn og voksne.

2. Stort udvalg af tilbehør

Til BERG trampoliner kan der købes en masse forskelligt tilbehør. Eksempelvis forankringssæt, cover, stige og lignende. Det betyder, at du selv kan sammensætte din tilbehørspakke eller købe nyt tilbehør, når du får behov for det.

3. Stort udvalg af reservedele

En af de nok største fordele ved at vælge en trampolin fra et kendt mærke er, at der kan skaffes reservedele til den. Til BERG trampolinerne kan der blandt andet købes nye fjedre, ny hoppedug, nyt sikkerhedsnet, rammedele, beslag og ben. Så skulle trampolinen gå i stykker, kan den altid repareres.

4. Høj sikkerhed forebygger ulykker

En trampolin er ikke helt ufarlig, og sikkerheden skal derfor være i orden. På Youtube kan du se en række videoer af folk, der hopper på deres BERG trampolin, og her kan du med egne øjne se, hvordan sikkerheden har været i fokus.

Sikkerhedsnet medfølger ved køb af alle almindelige modeller og kan også tilkøbes til nedgravede modeller. Sikkerhedsnettet er især vigtigt, hvis du øver forskellige tricks, hvor du risikerer at ramme skævt og miste balancen. Kantbeskyttelsen er også vigtigt, da den gør, at du ikke falder ned gennem fjedrene.

5. Stort udvalg og nem at sælge brugt

BERG trampoliner fås i stort set alle former, størrelser og farver. Du kan både få runde og firkantede trampoliner. De tilbyder også nedegravede trampoliner i forskellige former og størrelse. Det betyder, at du kan vælge en model, der passer til netop dit behov og din have. Den lette adgang til reservedele betyder også, at trampolinen nemt kan videresælges, hvis den ikke skal bruges længere.

Video: Sådan lærer du at hoppe på din BERG trampolin

Der er mange gode grunde til at sætte sig ordentligt ind i, hvad man kan med en BERG trampolin samt hvordan, man bruger den bedst muligt. Herunder er en video af to hollandske springgymnaster, der giver et par sikkerhedsråd og nogle basishop, som du og dine børn kan øve jer på.

Fald- og springteknikerne i videoklippet er grundlæggende og vigtige for, at du og dine børn kan hoppe sikkert og godt.

Kilder og links

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Herunder linker vi til kilder, som vi har benyttet i vores research.

Ekspert- og testkilder

Børneulykkesfonden

Børneulykkesfonden har udgivet en god artikel med 5 råd til sikker brug af trampolinen. Artiklen handler blandt andet om at holde opsyn, sætte regler op for brug af trampolinen og så omtales der en app, som kan lære børnene at hoppe sikkert og godt på trampolinen.

Du kan læse hele artiklen her.

Bäst-i-Test

Test opdateret i maj 2017.

Bäst-i-Test har testet 8 forskellige trampoliner. De er alle blevet vurderet ud fra sikkerhed, byggekvalitet og hoppeegenskaber, og det bliver hurtigt klart at BERG Favorit er bedst i test. Det bliver den på grund af den gode byggekvalitet, de gode hoppeegenskaber og den høje sikkerhed.

Du kan læse hele testen gratis HER.

Leva & Bo

Foretaget i april 2017.

I denne stortest kigges der på 13 forskellige trampoliner i forskellige prisklasser. Testen er foretaget af SP, Sveriges Tekniske Forskningsinstitut, og resultatet kan læses gratis hos Expressens Leva & Bo-sektion.

Testresultatet giver, ikke overraskende, en indikation af at det godt kan betale sig at købe en dyrere trampolin – eksempelvis en BERG trampolin. De billigere modeller skuffer nemlig fælt på blandt andet sikkerheden og stabiliteten, hvilket er kritisk.

Hele testen kan læses gratis HER.

Testfakta

Foretaget i juli 2008.

Den svenske testportal Testfakta foretog i 2008 en test af 7 forskellige trampoliner. Det konkluderes allerede i overskriften, at trampolinerne udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko. I testen er der både kigget på trampolinernes byggekvalitet, hoppeevne og sikkerhed.

Det er blandt andet kantbeskyttelsen, der afgør hvor sikre trampolinerne er, og her konkluderer Testfaktas testpanel at de billige trampoliner fra supermarkederne har en utilstrækkelig beskyttelse langs kanterne. Her er det typisk en presenning, som blot dækker fjedrene. Dette materiale er langt fra nok til at forhindre små fødder i at komme i klemme, og det får blandt andet Coops trampoliner kritik for.

BERG Champion trampolinen ender med at blive bedst i test, da både sikkerhed og byggekvalitet er i top. Kantbeskyttelsen er blød og jævn, og så dækker den både fjedre og ramme hele vejen rundt.

Du kan læse hele testen gratis HER.

SVT REA

Foretaget i 2009 af Sveriges Television.

I dette tv-program foretager et panel bestående af hoppeglade børn en særdeles reel test af 3 forskellige trampoliner. I testen konkluderes det hurtigt, at trampolinerne er i meget forskellig kvalitet, og den ene model bukker endda under, inden testen når at komme rigtigt i gang – benene kan simpelthen ikke holde trampolinen, da en lille bevægelse får dem til at bukke under.

BERG Champion trampolinen ender med at blive bedst i test, da sikkerheden og hoppeegenskaberne er bedst af de 3 trampoliner.

Du kan se hele testen gratis HER.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme