Berg trampoliner er de mest populære på markedet, og med god grund. De testvindende Berg trampoliner er lavet i en rigtig god kvalitet og med høj sikkerhed, hvilket giver mange års hoppeglæde for børn og voksne.

I denne artikel tager vi et kig på de to testvindende Berg trampolin-serier Favorit og Champion, og så finder vi de bedste priser lige nu. Læs med herunder:

Berg Favorit – god trampolin til meget fornuftige priser


Berg Trampolin Favorit (billigst)
(Klik på billedet og se mere)
 • Testvinder – Bäst-i-Test

Berg Favorit er en rigtig god trampolin til de lidt større børn. Den fås både i en standard-udgave og til nedgravning (Berg InGround Favorit), og vi har fundet dem til de bedste priser lige nu. Se mere herunder:

Testresultater – her er Berg Favorit bedst i test:

Hos svenske Bäst-i-Test har man foretaget en test af 8 forskellige trampoliner. Berg Favorit bliver bedst i test, da byggekvaliteten og sikkerheden er i top. Den yder bedst af de 4 testede trampoliner, hvorfor den får karakteren 5 ud af 5.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe

Berg Favorit har et godt fast opspring, så du får et godt afsæt. Den er derfor velegnet til børn på 30 kilo og derover, mens de lidt mindre børn anbefales en Berg Champion, som er lidt mere dynamisk i springet. Den faste hoppedug betyder desuden at der kan hoppes hurtigt og intenst, hvilket er godt til børn med masser af krudt.

Byggekvalitet

Favorit trampolinen er monteret med en dug af et glat og UV-resistent materiale. Rammen er fremstillet af stål, som er galvaniseret både indvendigt og udvendigt. Det er med til at sikre en lang levetid, da galvaniseringen forebygger rustdannelse. Selve rammen har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter, mens benene har en diameter på 38,1 millimeter og en tykkelse på 1,5 millimeter.

Fjedre

berg-favorit-trampolin-beskyttelse
Goldspring Solo fjedre og beskyttelseskant på 10 – 20 millimeter betyder hoppeglæde og høj sikkerhed på Berg Favorit trampolinerne.

Berg Favorit er monteret med henholdsvis 72, 80 og 96 Goldspring Solo fjedre (se billede længere nede), alt efter hvilken størrelse trampolin du vælger. Goldspring Solo fjedrene er lavet specielt til Berg trampolinen, og er essentielle for hoppeoplevelsen. De er desuden zink-behandlede for optimal beskyttelse mod rust.

Sikkerhed

På en Berg Favorit trampolin er sikkerheden høj. Det ses i den 38 centimeter brede kantbeskyttelse, som måler 20 millimeter over rammen og 10 millimeter over fjedrene. Den kraftige PVC-beklædning og beskyttelsesskum i kanten er selvfølgelig vejrbestandigt og meget holdbart.

Sikkerhedsnettet til Berg Favorit er fintmasket og meget holdbart. Det sidder godt og stramt omkring trampolinen og det medfølgende stativ, og så er det op til 1,8 meter højt. Det fastspændes direkte på Berg trampolinens ben, og giver god plads på selve trampolinen. Metalstolperne er polstret med et sort hylster hele vejen op, så risikoen for at komme galt afsted er minimal med dette sikkerhedsnet. Der kan vælges mellem det almindelige Comfort sikkerhedsnet eller det lidt dyrere Deluxe sikkerhedsnet, som er en smule kraftigere i kvaliteten.

Garantier

På Berg Favorit trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 5 år
 • Fjedre: 2 år
 • Hoppedug: 2 år

Egenskaber – kort:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 38,1 mm. stålrør i 1,5 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm. og tykkelse 1-2 cm.
 • Fjedre: Goldspring Solo

Top 3 Berg Favorit trampoliner

Vi har udvalgt 3 af de mest interessante modeller lige nu:

Berg Favorit 380 + Comfort net

Bedste all-round Berg trampolin

Berg Favorit 380 har en fin størrelse, og passer til de flestes behov. Den er ikke for dyr, men har alligevel et godt sikkerhedsnet med i pakken.

Bedste pris: 4.469,00

Køb hos Abilica

Berg InGround Favorit 330

Bedste diskrete Berg trampolin

Berg InGround Favorit 330 er den billigste trampolin i Favorit-serien. Den skal nedgraves, og af den grund ser den ikke ud af meget i haven.

Bedste pris: 3.079,00

Køb hos Abilica

Berg Favorit 430 + Comfort net

Største Berg Favorit trampolin

Berg Favorit 430 har en diameter på hele 430 centimeter, så der er masser af plads at boltre sig på. Der medfølger desuden et godt Comfort sikkerhedsnet.

Bedste pris: 4.939,00

Køb hos Abilica

Berg Champion – god og sikker trampolin til store og små


Berg Trampolin Champion (billigst)
(Klik på billedet og se mere)
 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – SVT REA
 • Topscorer – Leva & Bo

Berg Champion er det rette valg til mindre børn og dig der søger en trampolin med høj sikkerhed. Beskyttelsen i både kant og net er kraftigere, og så er opspringet mere behageligt og dynamisk end på Favorit. Også denne Berg trampolin fås i en standard-udgave og til nedgravning (Berg InGround Champion), og vi har fundet dem til de bedste priser lige nu. Se mere herunder:

Testresultater – her er Berg Champion bedst i test:

Berg Champion udmærker sig hos både Testfakta og SVT REA, hvor den bliver bedst i test. Det er især hoppekvaliteten og den generelle byggekvalitet der gør forskellen, og dermed sendes denne Berg trampolin til tops i test.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe

Takket være de guldfarvede Twinspring Gold fjedre (se billede længere nede) er Berg Champion en oplevelse for sig selv. Springet er jævnt og behageligt, og så er den mere dynamisk end den billigere Berg Favorit. Det betyder at Berg Champion er velegnet til såvel mindre som større børn fra 20 kilo og opefter, da opspringet tilpasser sig bedre efter barnets vægt.

Byggekvalitet

Både stålramme og -ben er i en kraftig kvalitet. Diameteren er på 42 millimeter og tykkelsen er på hele 2 millimeter. Det betyder en mere robust trampolin, som også er mere modstandsdygtig overfor hård vind og intens leg. Både ramme og ben er galvaniseret indvendigt og udvendigt, og så er benene galvaniseret og sortlakerede for bedre holdbarhed og et mere stilrent udseende.

Fjedre

berg-champion-trampolin-beskyttelse
Twinspring Gold fjedre og kraftig beskyttelseskant på 30 millimeter giver optimal hoppeglæde og højere sikkerhed.

Til forskel fra den billigere Berg Favorit er Berg Champion monteret med Twinspring Gold fjedre, som er hovedårsagen til den mere dynamiske hoppeevne. På Berg Champion trampolinerne findes der enten 96, 112 eller 128 af disse fjedre, som altså overlapper hinanden hele vejen rundt i hoppedugens sider. Twinspring Gold fjedrene er selvfølgelig behandlede, så de holder længst muligt uden rust eller tæring. Det betyder også, at producenten kan give 5 års garanti på disse.

Sikkerhed

Berg Champion udmærker sig ved at have ekstra god beskyttelse i den 38 centimeter brede kant. Den dækker både metalramme, fjedre og mere til, så der ikke er nogen fare for at børnene får et ben eller en fod i klemme. Den kraftige beskyttelseskant er 3 centimeter tyk overalt, og det gør den både robust og ekstra holdbar.

Deluxe-sikkerhedsnettet er skræddersyet til Berg Champion trampolinen. Dets buede stolper med sort polstring og stramtsiddende net giver maksimal beskyttelse og modvirker de værste faldulykker. En anden fordel ved sikkerhedsnettet er at eksempelvis bolde og andre effekter bliver på trampolinen, så børnene kan lege uden fare for at legetøjet triller ned hele tiden. Sikkerhedsnettet har en højde på op til 1,8 meter, hvilket er tilstrækkeligt for selv større børn.

Garantier

På Berg Champion trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Hoppedug: 2 år
 • Kantpude 2 år

Egenskaber – kort:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 42 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm. og tykkelse 3 cm.
 • Fjedre: Twinspring Gold

Se vores artikel om: Havetrampolin – her er de 14 bedste udendørs trampoliner

Top 3 Berg Champion trampoliner

Vi har udvalgt 3 af de mest interessante modeller lige nu:

Berg InGround Champion 330

Bedste Berg trampolin til nedgravning

Berg InGround Champion 330 er en af de bedste trampoliner til nedgravning. Der kræves intet sikkerhedsnet til disse modeller, og derfor fås den til en fornuftig pris.

Bedste pris: 4.399,00

Køb hos Abilica

Berg Champion 430 + Comfort net

Bedste store Berg trampolin

Berg Champion 430 er den perfekte kombination af stor hoppedug og høj sikkerhed. Der er god kantbeskyttelse hele vejen rundt, samt godt sikkerhedsnet.

Bedste pris: 7.329,00

Køb hos Abilica

Berg Champion 330 + Comfort net

Bedste all-round Berg trampolin

Berg Champion 330 er den mindste trampolin i Champion-serien, og derfor er den perfekt til mindre haver. På trods af størrelsen har den samme gode egenskaber som resten af serien.

Bedste pris: 6.089,00

Køb hos Abilica

Berg Elite – bedste trampolin til større børn og gymnaster


Berg Trampolin Elite + Deluxe net
(Klik på billedet og se mere)
 • Bedste opspring

Berg Elite trampolinen er på alle punkter bedre: Den er mere holdbar, mere robust, mere stabil, mere sikker og så kan du hoppe højere end på både Favorit- og Champion trampolinerne. Den er således det perfekte valg for dig der eksempelvis går til springgymnastik, eller som bare ønsker at hoppe så højt som muligt. Vi har fundet Berg Elite til de bedste priser lige nu. Se mere herunder:

Berg Elite trampolinen er godkendt efter DS/EN 1176 standarden:

I modsætningen til størstedelen af trampolinerne der sælges til det private marked, er Berg Elite godkendt efter DS/EN 1176 standarden. Kort fortalt betyder det at denne Berg trampolin må opstilles og anvendes på en offentlig legeplads, da kvaliteten og konstruktionen er bygget til at kunne tåle dette. Du kan læse mere om DS/EN 1176 standarden hos Sikkerhedsstyrelsen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe

Berg Elite trampolinen er udstyret med Twinspring Gold fjedre, og sammen med hoppedugen giver den et rigtig godt og behageligt opspring. Det betyder at du kan hoppe højre end på både Berg Favorit- og Champion-trampolinerne, hvilket kan være nyttigt hvis du øver specielle spring eller bare gerne vil kunne hoppe så højt som muligt. Opspringet er desuden mere dynamisk end på de fleste billigere trampoliner, så her kan børn med en vægt på 20 kilo og derover sagtens være med.

Byggekvalitet

Stålramme og -ben er i en god og robust kvalitet. Rørene har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter, og som på andre Berg trampoliner er disse galvaniseret både indvendigt og udvendigt. Det betyder at stålkonstruktionen er bedre beskyttet mod rust end de billigere modeller, hvilket er fordelagtigt da trampolinen jo som bekendt står ude hele året. På Berg Elite trampolinen er benene desuden sortlakerede.

Fjedre

Beskyttelseskanten på Berg Elite er forstærket, og dækker bedre end både Favorit- og Champion trampolinerne. Den er nemlig hele 40 centimeter bred og 3 centimeter tyk.

Hoppedugen på Berg Elite trampolinen er monteret med Twinspring Gold fjedre, som giver et bedre og mere dynamisk opspring end billigere trampoliner. På denne model er der monteret fra 96 til 128 fjedre afhængigt af hoppedugens diameter, og på grund af opsætningen overlapper de enkelte fjedre hinanden. De er desuden behandlede mod rust og tæring, så de kan tåle det til tider barske danske udemiljø.

Sikkerhed

Berg Elite er markant dyrere end Favorit- og Champion-serierne, hvilket blandt andet skyldes den meget høje sikkerhed. Det medfølgende sikkerhedsnet er eksempelvis i en kraftigere kvalitet, og det sidder boltet direkte fast på stellet af trampolinen. Derudover er kantbeskyttelsen både bredere og mere robust, hvilket betyder at du har en 40 centimeter bred beskyttelse med et ekstra kraftigt betræk, der er lavet til at holde i mange år. Den store og tykke beskyttelseskant betyder at det bliver noget nær umuligt at få foden ned mellem fjedrene, og sammen med sikkerhedsnettet er du og dit barn særdeles godt beskyttet.

Garantier

På Berg Elite trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Hoppedug: 5 år
 • Kantpude: 5 år

Egenskaber – kort:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 42 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 40 cm. og tykkelse 3 cm.
 • Fjedre: Twinspring Gold

Læs også: Firkantet trampolin – 5 af de bedste trampoliner i firkantet design

Berg Tattoo – trampolinen med det sjove hoppespil


berg tattoo
(Klik på billedet og se mere)
Berg Tattoo findes både i Favorit- og Champion modellen, men skiller sig ud ved at have en hoppedug med et særligt hoppespil. Her skal der udføres særlige tricks i forskellige felter, og man kan konkurrere mod hinanden. Læs med herunder, hvor vi forklarer reglerne og finder de laveste priser:

Det går Tattoo-legen ud på:

Bergs Tattoo trampoliner har en hoppedug med 6 forskellige hoppeområder. Hvert hoppeområde har et nummer og en tilhørende tattoo. Hver tattoo forestiller en instruktion, der viser dig hvordan du skal hoppe. For at blive på trampolinen, skal du udføre de forskellige tattoos i den rækkefølge, som næste deltager i køen råber op til dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Sådan skal du hoppe ved de 6 forskellige tattoos:

 1. Hop på knæ og fødder, med ansigt mod midten
 2. Hop med fødderne, og ansigt mod midten
 3. Hop med bagdelen, og ansigt mod midten
 4. Hop med hænder og fødder
 5. Hop med fødderne, og ansigt væk fra midten
 6. Hop med ryggen og armene ud til siden

Udfordringen består i at blive ved med at gennemføre det hop, som den ventende i køen råber op til dig. Hvis du fejler et hop, skal du gå ned af trampolinen og lade næste deltager komme op. Herefter er det din tur til at råbe numre op til den der står på trampolinen.

Tattoo-spillet er både sjovt og lærerigt for små og store børn. Det giver nye muligheder for sjov og leg på din Berg trampolin, og det er en god og sikker måde at lade børnene udfolde sig på.

Sammenligning af Favorit-, Champion- og Elite trampolinerne

Berg Toys har lavet denne fine video, som illustrerer forskellene mellem deres forskellige trampoliner:

5 gode grunde til at vælge en Berg trampolin

Berg trampoliner er utvivlsomt de mest populære trampoliner herhjemme, og det med god grund. Trampolinerne fra den hollandske legetøjsproducent klarer sig rigtig godt i uvildige tests, hvor de især udmærker sig på sikkerhed og stabilitet.

Det er ikke nogen hemmelighed at Berg trampoliner er markant dyrere end dem du kan købe i lavprisvarehusene, men kvaliteten er også derefter. Og hvis du køber en Berg trampolin, findes der et stort udvalg af reservedele så du kan reparere den hvis den går i stykker eller hoppedugen er mørnet.

Herunder er 5 gode grunde til at vælge en Berg trampolin:

1. bedre opspring for store og små

Berg trampolinerne findes i forskellige serier, hvor opspringet er tilpasset efter målgruppen. Favorit-modellen har eksempelvis et mere fast opspring til større børn og voksne, mens Champion-modellen har et blødere og mere jævnt opspring til både mindre børn, større børn og voksne. Det betyder at der findes en trampolin til både store og små i Bergs sortiment.

2. stort udvalg af tilbehør

Til Berg trampolinen kan købes en række forskelligt tilbehør. Eksempelvis forankringssæt, cover, stige og lignende. Det betyder at du selv kan sammensætte din tilbehørspakke, eller købe nyt tilbehør når du får behov for det.

3. stort udvalg af reservedele

En af de nok største fordele ved at vælge en trampolin i et kendt mærke, er at der kan skaffes reservedele til den. Til Berg trampolinerne kan der blandt andet købes nye fjedre, ny hoppedug, nyt sikkerhedsnet, rammedele, beslag og ben. Så skulle trampolinen gå i stykker, kan den altid repareres.

4. høj sikkerhed forebygger ulykker

En trampolin er ikke helt ufarlig, og det kræver nogle gode sikkerhedsforanstaltninger at bringe ulykker ned på et minimum. På Youtube kan du se en række videoer af folk der hopper på deres Berg trampolin, og her kan du med egne øjne se hvordan sikkerhedsanordningerne fungerer.

Sikkerhedsanordningerne tæller sikkerhedsnettet, som følger med på alle almindelige modeller og kan tilkøbes til nedgravede modeller, sat kantbeskyttelsen. Sikkerhedsnettet er især vigtigt hvis du øver dig på forskellige tricks, hvor du risikerer at ramme skævt og miste balancen. Kantbeskyttelsen modvirker desuden at du falder ned gennem fjedrene, og så afbødes slagene hvis du falder på puden langs kanten.

5. Stort udvalg og nem at sælge brugt

Berg trampoliner fås i stort set alle former, størrelser og farver. Det betyder at du kan vælge en model der passer til netop dit behov og din have. Den lette adgang til reservedele betyder også, at trampolinen nemt kan sælges hvis den ikke skal bruges længere. Du har derfor ikke tabt alle dine penge, hvis trampolinen ender med at være uinteressant efter et halvt år.

Se vores artikel om: Reservedele og tilbehør til Berg trampoliner – komplet guide

Video: Sådan lærer du at hoppe på din Berg trampolin

Der er mange gode grunde til at sætte sig ordentligt ind i hvad man kan med en trampolin, og hvordan man bruger den bedst muligt. Herunder vil to hollandske springgymnaster vise et par sikkerhedsråd og nogle basishop, som du og dine børn kan øve jer på:

Fald- og springteknikerne i videoklippet er grundlæggende og vigtige for at du og dine børn kan hoppe sikkert og godt på Berg trampolinen. Den har nemlig masser af kraft og smidighed til at sende jer højt op i luften, så det er en god idé at indøve tingene korrekt fra starten.

Kilder og links

Herunder linker vi til kilder, som vi har benyttet i vores research. Du kan også finde links til blandt andet Forbrugerrådet Tænk, som har en guide til sikker brug af din nye Berg trampolin.

Børneulykkesfonden: 5 råd til sikker brug (af trampolin, red.)

Børneulykkesfonden har udgivet en god artikel med 5 råd til sikker brug af trampolinen. Artiklen handler blandt andet om at holde opsyn, sætte regler op for brug af trampolinen og så omtales der en app, som kan lære børnene at hoppe sikkert og godt på trampolinen.

Du kan læse hele artiklen HER.

Bäst-i-Test: Test af 4 trampoliner

Test opdateret i maj 2017.

Bäst-i-Test har testet 8 forskellige trampoliner. De er alle blevet vurderet ud fra sikkerhed, byggekvalitet og hoppeegenskaber, og det bliver hurtigt klart at Berg Favorit er bedst i test. Det bliver den på grund af den gode byggekvalitet, de gode hoppeegenskaber og den høje sikkerhed.

Du kan læse hele testen gratis HER.

Leva & Bo

Foretaget i april 2017.

I denne stortest kigges der på 13 forskellige trampoliner i forskellige prisklasser. Testen er foretaget af SP, Sveriges Tekniske Forskningsinstitut, og resultatet kan læses gratis hos Expressens Leva & Bo-sektion.

Testresultatet giver, ikke overraskende, en indikation af at det godt kan betale sig at købe en dyrere trampolin – eksempelvis en Berg trampolin. De billigere modeller skuffer nemlig fælt på blandt andet sikkerheden og stabiliteten, hvilket er kritisk.

Hele testen kan læses gratis HER.

Testfakta: Test af 7 trampoliner

Foretaget i juli 2008.

Den svenske testportal Testfakta foretog i 2008 en test af 7 forskellige trampoliner. Det konkluderes allerede i overskriften, at trampolinerne udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko. I testen er der både kigget på trampolinernes byggekvalitet, hoppeevne og sikkerhed.

Det er blandt andet kantbeskyttelsen, der afgør hvor sikre trampolinerne er, og her konkluderer Testfaktas testpanel at de billige trampoliner fra supermarkederne har en utilstrækkelig beskyttelse langs kanterne. Her er det typisk en presenning, som blot dækker fjedrene. Dette materiale er langt fra nok til at forhindre små fødder i at komme i klemme, og det får blandt andet Coops trampoliner kritik for.

Berg Champion trampolinen ender med at blive bedst i test, da både sikkerhed og byggekvalitet er i top. Kantbeskyttelsen er blød og jævn, og så dækker den både fjedre og ramme hele vejen rundt.

Du kan læse hele testen gratis HER.

SVT REA: Test af 3 trampoliner

Foretaget i 2009 af Sveriges Television.

I dette tv-program foretager et panel bestående af hoppeglade børn en særdeles reel test af 3 forskellige trampoliner. I testen konkluderes det hurtigt at trampolinerne er i en meget forskellig kvalitet, og den ene model bukker endda under inden testen når at komme rigtigt i gang – benene kan simpelthen ikke holde trampolinen, da en lille flytning får dem til at bukke under.

Berg Champion trampolinen ender med at blive bedst i test, da sikkerheden og hoppeegenskaberne er bedst af de 3 trampoliner.

Du kan se hele testen gratis HER.

Læs også vores artikel om: Inspiration: Find den perfekte hoppeborg til hjemmet og børnene

Læs også: Havetrampolin – her er de 14 bedste udendørs trampoliner

FAQ

🏆 Hvilke Berg trampolin er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Berg trampolin på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes Berg trampolin?

Berg trampolin vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny Berg trampolin?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Berg trampolin til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Lea V. Andersen Rating 5/5

Dette indlæg har fået 4.91 stjerner baseret på 11 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder.Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar