Berg trampoliner er de mest populære på markedet, og med god grund. De testvindende Berg trampoliner er lavet i en rigtig god kvalitet og med høj sikkerhed, hvilket giver mange års hoppeglæde for børn og voksne.

I denne artikel tager vi et kig på de to testvindende Berg trampolin-serier Favorit og Champion, og så finder vi de bedste priser lige nu. Læs med herunder.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Berg Favorit – Højtscorende Berg trampolin til haven

Bedste trampolin til prisen


Berg Trampolin Favorit (billigst)

 • 60 dages fuld returret
 • Prismatch
 • Levering: 1-2 hverdage
 • Testvinder – Bäst-i-Test

Berg Favorit er en rigtig god trampolin til de lidt større børn. Den fås både i en standard-udgave og til nedgravning (Berg InGround Favorit), og vi har fundet dem til de bedste priser lige nu. Se mere herunder:

Testresultater – her er Berg Favorit bedst i test:

Hos svenske Bäst-i-Test har man foretaget en test af 8 forskellige trampoliner. Berg Favorit bliver bedst i test, da byggekvaliteten og sikkerheden er i top. Den yder bedst af de 4 testede trampoliner, hvorfor den får karakteren 5 ud af 5.

Se priser og tilbud på Berg Favorit her:

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe

Berg Favorit har et godt fast opspring, så du får et godt afsæt. Den er derfor velegnet til børn på 30 kilo og derover, mens de lidt mindre børn anbefales en Berg Champion, som er lidt mere dynamisk i springet. Den faste hoppedug betyder desuden at der kan hoppes hurtigt og intenst, hvilket er godt til børn med masser af krudt.

Byggekvalitet

Favorit trampolinen er monteret med en dug af et glat og UV-resistent materiale. Rammen er fremstillet af stål, som er galvaniseret både indvendigt og udvendigt. Det er med til at sikre en lang levetid, da galvaniseringen forebygger rustdannelse. Selve rammen har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter, mens benene har en diameter på 38,1 millimeter og en tykkelse på 1,5 millimeter.

Fjedre

berg-favorit-trampolin-beskyttelse
Goldspring Solo fjedre og beskyttelseskant på 10 – 20 millimeter betyder hoppeglæde og høj sikkerhed på Berg Favorit trampolinerne.

Berg Favorit er monteret med henholdsvis 72, 80 og 96 Goldspring Solo fjedre (se billede længere nede), alt efter hvilken størrelse trampolin du vælger. Goldspring Solo fjedrene er lavet specielt til Berg trampolinen, og er essentielle for hoppeoplevelsen. De er desuden zink-behandlede for optimal beskyttelse mod rust.

Sikkerhed

På en Berg Favorit trampolin er sikkerheden høj. Det ses i den 38 centimeter brede kantbeskyttelse, som måler 20 millimeter over rammen og 10 millimeter over fjedrene. Den kraftige PVC-beklædning og beskyttelsesskum i kanten er selvfølgelig vejrbestandigt og meget holdbart.

Sikkerhedsnettet til Berg Favorit er fintmasket og meget holdbart. Det sidder godt og stramt omkring trampolinen og det medfølgende stativ, og så er det op til 1,8 meter højt. Det fastspændes direkte på Berg trampolinens ben, og giver god plads på selve trampolinen. Metalstolperne er polstret med et sort hylster hele vejen op, så risikoen for at komme galt afsted er minimal med dette sikkerhedsnet. Der kan vælges mellem det almindelige Comfort sikkerhedsnet eller det lidt dyrere Deluxe sikkerhedsnet, som er en smule kraftigere i kvaliteten.

Garantier

På Berg Favorit trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 5 år
 • Fjedre: 2 år
 • Hoppedug: 2 år

Egenskaber – kort:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 38,1 mm. stålrør i 1,5 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm. og tykkelse 1-2 cm.
 • Fjedre: Goldspring Solo

Berg Champion – Berg trampolin med maksimal beskyttelse

Testvinder


Berg Trampolin Champion (billigst)

 

(Klik på billedet og se mere)

 • God og sikker trampolin til store og små
 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – SVT REA
 • Topscorer – Leva & Bo

Berg Champion er det rette valg til mindre børn og dig der søger en trampolin med høj sikkerhed. Beskyttelsen i både kant og net er kraftigere, og så er opspringet mere behageligt og dynamisk end på Favorit. Også denne Berg trampolin fås i en standard-udgave og til nedgravning (Berg InGround Champion), og vi har fundet dem til de bedste priser lige nu. Se mere herunder:

Testresultater – her er Berg Champion bedst i test:

Berg Champion udmærker sig hos både Testfakta og SVT REA, hvor den bliver bedst i test. Det er især hoppekvaliteten og den generelle byggekvalitet der gør forskellen, og dermed sendes denne Berg trampolin til tops i test.

Se priser og tilbud på Berg Champion her:

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe

Takket være de guldfarvede Twinspring Gold fjedre (se billede længere nede) er Berg Champion en oplevelse for sig selv. Springet er jævnt og behageligt, og så er den mere dynamisk end den billigere Berg Favorit. Det betyder at Berg Champion er velegnet til såvel mindre som større børn fra 20 kilo og opefter, da opspringet tilpasser sig bedre efter barnets vægt.

Byggekvalitet

Både stålramme og -ben er i en kraftig kvalitet. Diameteren er på 42 millimeter og tykkelsen er på hele 2 millimeter. Det betyder en mere robust trampolin, som også er mere modstandsdygtig overfor hård vind og intens leg. Både ramme og ben er galvaniseret indvendigt og udvendigt, og så er benene galvaniseret og sortlakerede for bedre holdbarhed og et mere stilrent udseende.

Fjedre

berg-champion-trampolin-beskyttelse
Twinspring Gold fjedre og kraftig beskyttelseskant på 30 millimeter giver optimal hoppeglæde og højere sikkerhed.

Til forskel fra den billigere Berg Favorit er Berg Champion monteret med Twinspring Gold fjedre, som er hovedårsagen til den mere dynamiske hoppeevne. På Berg Champion trampolinerne findes der enten 96, 112 eller 128 af disse fjedre, som altså overlapper hinanden hele vejen rundt i hoppedugens sider. Twinspring Gold fjedrene er selvfølgelig behandlede, så de holder længst muligt uden rust eller tæring. Det betyder også, at producenten kan give 5 års garanti på disse.

Sikkerhed

Berg Champion udmærker sig ved at have ekstra god beskyttelse i den 38 centimeter brede kant. Den dækker både metalramme, fjedre og mere til, så der ikke er nogen fare for at børnene får et ben eller en fod i klemme. Den kraftige beskyttelseskant er 3 centimeter tyk overalt, og det gør den både robust og ekstra holdbar.

Deluxe-sikkerhedsnettet er skræddersyet til Berg Champion trampolinen. Dets buede stolper med sort polstring og stramtsiddende net giver maksimal beskyttelse og modvirker de værste faldulykker. En anden fordel ved sikkerhedsnettet er at eksempelvis bolde og andre effekter bliver på trampolinen, så børnene kan lege uden fare for at legetøjet triller ned hele tiden. Sikkerhedsnettet har en højde på op til 1,8 meter, hvilket er tilstrækkeligt for selv større børn.

Garantier

På Berg Champion trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Hoppedug: 2 år
 • Kantpude 2 år

Egenskaber – kort:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 42 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm. og tykkelse 3 cm.
 • Fjedre: Twinspring Gold

Berg Elite – Berg trampolin med ekstra kraftigt betræk

Bedste Premium valg


Berg Trampolin Elite + Deluxe net

 

(Klik på billedet og se mere)

 • Bedste opspring
 • Bedste trampolin til større børn og gymnaster

Berg Elite trampolinen er på alle punkter bedre: Den er mere holdbar, mere robust, mere stabil, mere sikker og så kan du hoppe højere end på både Favorit- og Champion trampolinerne. Den er således det perfekte valg for dig der eksempelvis går til springgymnastik, eller som bare ønsker at hoppe så højt som muligt. Vi har fundet Berg Elite til de bedste priser lige nu. Se mere herunder:

Berg Elite trampolinen er godkendt efter DS/EN 1176 standarden:

I modsætningen til størstedelen af trampolinerne der sælges til det private marked, er Berg Elite godkendt efter DS/EN 1176 standarden. Kort fortalt betyder det at denne Berg trampolin må opstilles og anvendes på en offentlig legeplads, da kvaliteten og konstruktionen er bygget til at kunne tåle dette. Du kan læse mere om DS/EN 1176 standarden hos Sikkerhedsstyrelsen.

Se priser og tilbud på Berg Elite her:

Opspring og anbefalet vægt/aldersgruppe

Berg Elite trampolinen er udstyret med Twinspring Gold fjedre, og sammen med hoppedugen giver den et rigtig godt og behageligt opspring. Det betyder at du kan hoppe højre end på både Berg Favorit- og Champion-trampolinerne, hvilket kan være nyttigt hvis du øver specielle spring eller bare gerne vil kunne hoppe så højt som muligt. Opspringet er desuden mere dynamisk end på de fleste billigere trampoliner, så her kan børn med en vægt på 20 kilo og derover sagtens være med.

Byggekvalitet

Stålramme og -ben er i en god og robust kvalitet. Rørene har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter, og som på andre Berg trampoliner er disse galvaniseret både indvendigt og udvendigt. Det betyder at stålkonstruktionen er bedre beskyttet mod rust end de billigere modeller, hvilket er fordelagtigt da trampolinen jo som bekendt står ude hele året. På Berg Elite trampolinen er benene desuden sortlakerede.

Fjedre

Beskyttelseskanten på Berg Elite er forstærket, og dækker bedre end både Favorit- og Champion trampolinerne. Den er nemlig hele 40 centimeter bred og 3 centimeter tyk.

Hoppedugen på Berg Elite trampolinen er monteret med Twinspring Gold fjedre, som giver et bedre og mere dynamisk opspring end billigere trampoliner. På denne model er der monteret fra 96 til 128 fjedre afhængigt af hoppedugens diameter, og på grund af opsætningen overlapper de enkelte fjedre hinanden. De er desuden behandlede mod rust og tæring, så de kan tåle det til tider barske danske udemiljø.

Sikkerhed

Berg Elite er markant dyrere end Favorit- og Champion-serierne, hvilket blandt andet skyldes den meget høje sikkerhed. Det medfølgende sikkerhedsnet er eksempelvis i en kraftigere kvalitet, og det sidder boltet direkte fast på stellet af trampolinen. Derudover er kantbeskyttelsen både bredere og mere robust, hvilket betyder at du har en 40 centimeter bred beskyttelse med et ekstra kraftigt betræk, der er lavet til at holde i mange år. Den store og tykke beskyttelseskant betyder at det bliver noget nær umuligt at få foden ned mellem fjedrene, og sammen med sikkerhedsnettet er du og dit barn særdeles godt beskyttet.

Garantier

På Berg Elite trampolinen ydes der følgende garantier fra producenten:

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Hoppedug: 5 år
 • Kantpude: 5 år

Egenskaber – kort:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 42 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 40 cm. og tykkelse 3 cm.
 • Fjedre: Twinspring Gold

Se vores artikel om: Havetrampolin – her er de 14 bedste udendørs trampoliner

Læs også: Firkantet trampolin – 5 af de bedste trampoliner i firkantet design

Berg Tattoo – trampolinen med det sjove hoppespil


berg tattoo
(Klik på billedet og se mere)
 • 60 dages fuld returret
 • Prismatch
 • Levering: 1-2 hverdage

Berg Tattoo findes både i Favorit- og Champion modellen, men skiller sig ud ved at have en hoppedug med et særligt hoppespil. Her skal der udføres særlige tricks i forskellige felter, og man kan konkurrere mod hinanden. Læs med herunder, hvor vi forklarer reglerne og finder de laveste priser:

Det går Tattoo-legen ud på:

Bergs Tattoo trampoliner har en hoppedug med 6 forskellige hoppeområder. Hvert hoppeområde har et nummer og en tilhørende tattoo. Hver tattoo forestiller en instruktion, der viser dig hvordan du skal hoppe. For at blive på trampolinen, skal du udføre de forskellige tattoos i den rækkefølge, som næste deltager i køen råber op til dig.

Se priser og tilbud på Berg Tattoo her:

Sådan skal du hoppe ved de 6 forskellige tattoos:

 1. Hop på knæ og fødder, med ansigt mod midten
 2. Hop med fødderne, og ansigt mod midten
 3. Hop med bagdelen, og ansigt mod midten
 4. Hop med hænder og fødder
 5. Hop med fødderne, og ansigt væk fra midten
 6. Hop med ryggen og armene ud til siden

Udfordringen består i at blive ved med at gennemføre det hop, som den ventende i køen råber op til dig. Hvis du fejler et hop, skal du gå ned af trampolinen og lade næste deltager komme op. Herefter er det din tur til at råbe numre op til den der står på trampolinen.

Tattoo-spillet er både sjovt og lærerigt for små og store børn. Det giver nye muligheder for sjov og leg på din Berg trampolin, og det er en god og sikker måde at lade børnene udfolde sig på.

BERG Toys Trampoline Ultim Favorit – god til prisen


 • BERG Toys Trampoline Ultim FavoritNr. 83 i sin kategori på PriceRunner 

BERGS Ultim Favorit er en rektangulær trampolin, der vil vække glæde hos både de store og små. Den rektangulære form giver et godt afsæt. Trampolinen kommer med sikkerhedsnet. 

Opspring og anbefalet alder/vægt

Minimums alderen er 3+ år. Trampolinen kan godt bruges til gymnastik. Trampolinen er dog ikke den største, så det er begrænset, hvor meget man kan boltre sig og lave spring.

Se priser og tilbud på BERG Toys Trampoline Ultim Favorit her:

Byggekvalitet

Favorit har et særligt stel, som gør den stærkere end mange andre trampoliner i denne størrelse. 

Fjedre

BERG Toys Favorit trampolin er udstyret med GoldSpring-Solo fjedre. De sørger for, at man kan lave mere smidige og kraftigere spring end hidtil og end nogle af konkurrenterne. Fjedrene har stor betydning for dit valg af trampolin. Denne trampolin har gode fjedre, men er ikke beregnet til professionelle spring. Den er dermed et rigtig godt valg for hoppeglade børn. 

Sikkerhed

Du kan få trampolinen med både InGround uden sikkerhedsnet, med og Regular med sikkerhedsnet. Du kan derfor vælge den trampolin, der passer bedst til dine behov. Du kan dermed vælge at sænke trampolinen ned i jorden eller lade være. 

Kanten er beskyttet og har en lang levetid grundet et øvre og nedre lag i PVC. Derudover har sikkerhedsnettet en selvlukkende indgang, tykt skum omkring pælene, som er af god kvalitet. Her kan du hoppe i sikkerhed, og ingen vil slå sig på nogle af delene på trampolinen! 

Garantier

Der findes 5 års garanti på rammen og 2 års garanti på de resterende dele. 

 • Ramme: 5 år
 • Fjedre: 2 år
 • Hoppemåtte: 2 år
 • Beskyt border: 2 år

Fordele ved BERG Toys Trampoline Ultim Favorit

 • En rektangulær trampolin til mindre haver
 • God til prisen
 • Robust og sikker
 • Vægt: 77 kg

BERG Toys Trampoline Ultim Favorit  vs. markedet

Denne trampolin kommer til en rigtig god pris i forhold til den kvalitet, man får. BERG er anerkendt mærke, og deres materialer er i robust og god kvalitet. Trampolinen er 190 x 280 cm, så du får en god størrelse til en mindre have. 

Få masser af sjov i haven med denne trampolin, som med sin rektangulære form sørger for et ekstra godt afsæt. Hele familien kan være med eller se på, når der bliver hoppet højt. 

BERG Grand Favorit – stor oval form


 • BERG Grand FavoritNr. 55 i sin kategori hos PriceRunner
 • 4,33 ud af 5 stjerner hos Fitshop

BERGS Grand Favorit er nu i oval form, hvor der er masser af plads til de hoppeglade børn. Med en oval form sørger BERG for, at styrken fra en rund ramme kombineret med hoppefladen fra en firkantet trampolin, giver en ultimativ god trampolin med utrolig hoppestyrke, som kan bruges til gymnastik tricks. 

Er anbefalet af:

Fitshop har vurderet trampolinen til at rangere 3 på kvalitet, 4 på svingning og 4 på sikkerhed. Den har 4 støttefødder og 8 robuste ben, hvilket gør, at den står stabilt. Dette er altså en ganske fin vurdering.

Se priser og tilbud på BERG Grand Favorit her:

Opspring og anbefalet alder/vægt

Den maksimale vægt på trampolinen er 120 kg. Der skal derfor lige holdes øje med, hvor mange der er på af gangen. Det er altid godt at holde afstand og være forsigtige, når nogen laver gymnastik tricks på trampolinen. Hvis det blot er til for at hoppe, kan der hoppes løs op til 120 kg. 

Byggekvalitet

Grand Favorit er kendt for sin kantpolstring, som er 2 cm over den yderste ramme og 1 cm over fjedrene. Den er 39 cm bred og dækker fjedrene, så ingen skal slå sig på disse. Kantpuden er fremstillet i PVC, og der er PVC lag forneden og foroven i beskyttelseskanten, som sikrer trampolinen en lang levetid. 

Fjedre

Fjedrene er Goldspring solo fjedre, som er længere end mange af konkurrenterne, og det gør dem mere fleksible. Det betyder også, at de kan holde i længere tid. De er galvaniserede med solid zink coating, der modvirker rust. Der findes ikke noget værre end rustramte fjedre. Den kommer med hele 96 fjedre. 

Sikkerhed

Også med denne model af BERGS trampoliner får du sikkerhedsnet med. Det er comfort sikkerhedsnet, som kommer med alle BERGS Favorit modeller. Du får her en selvudlukkende indgang og skum rundt om stængerne, som øger sikkerheden på trampolinen. 

Garantier

 • Ramme: 8 år
 • Fjedre: 2 år
 • Beskyttelseskant: 2 år
 • Springdug: 2 år

Fordele ved BERG Grand Favorit

 • En stor, oval trampolin
 • Mål: 520 x 345 cm
 • Højde inkl. net: 275 cm
 • Goldspring solo fjedre

BERG Grand Favorit vs. markedet

Med BERGS Grand Favorit får du en trampolin, som har plads til flere børn, og hvor de kan boltre sig på den store, ovale trampolin. Med sikkerhedsnettet får du den sikkerhed, du har brug for, når børnene hopper rundt og bliver vilde. Derudover er den godt rangeret på sin sikkerhed, hvilket også kan give dig ro i hjertet. Dette er grundet dens gode kvalitet i materialerne. 

Her får du altså en masse for pengene, og der er lagt op til masser af leg og glade dage med denne trampolin i haven. 

BERG Ultim Champion – en optimeret hoppeoplevelse


 • BERG Ultim ChampionNr. 107 i sin kategori på PriceRunner

Ultim Champion trampolinen fra BERG er en ny udgave af EasyFit modellen. Modellen er 220 x 330 cm, hvilket er en helt ideel størrelse til en mindre have, som de fleste danskere er indehavere af. De firkantede trampoliner er nemmere at finde plads til end de runde, der kan optage mere plads. Der er altså god mulighed for masser af leg i haven hele året rundt. 

Trampolinen har et nyt design i sin hoppedug. Det er en AirFlow hoppedug, der lader 50 % mere luft komme igennem, når der hoppes. Dette sørger for mindre modstand, og samtidig kan man hoppe højere og bedre.

Se priser og tilbud på BERG Ultim Champion her:

Opspring og anbefalet alder/vægt

Den maksimale brugervægt er på 100 kg.

Byggekvalitet

Trampolinen har en kantpolstring på 30 mm, hvilken beskytter godt mod fjedrene. Kanten af trampolinen er 90 cm over jorden, der skal derfor bruges en stige til de mindste børn.

Den rektangulære form sørger for at hoppefladen er mere optimeret, og trampolinen kan nemmere passe ind i en mindre have. 

Fjedre

Trampolinen har TwinSpring Gold fjedre, som sørger for en god hoppeoplevelse til børnene. De ligger i en vinkel, så de bliver ekstra lange og smidige, og på den måde sikrer en ekstra god hoppeoplevelse. 

Sikkerhed

Der medfølger selvfølgelig et sikkerhedsnet med denne trampolin. Sikkerhedsnettet er Deluxe og er helt optimeret. Nettet er kraftigt med en åbning, så det er nemt at komme ind og ud. Det sørger også for, at man ikke kan falde gennem nettet. Stolperne er polstrede og bøjer udad, så børnene ikke slår sig på dem. 

Garantier

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Beskyttelseskant: 2 år
 • Hoppemåtte: 2 år

Fordele ved BERG Ultim Champion

 • AirFlow springmåtte
 • TwinSpring Gold fjedre
 • Ekstra sikkerhed med beskyttelseskant i PVC
 • Nem at samle

BERG Ultim Champion vs. markedet

Her kan du hoppe langt og længe. Dette sørger Ultim Champion for, da kvaliteten er i top og holdbarheden lang. Du får bedre og højere hop med AirFlow springmåtten. 

Denne trampolin egner sig godt til dig, der ikke har verdens største have. Her får du masser af kvalitet for pengene og en god hoppeoplevelse på lidt plads. Trampolinen kan benyttes af børn i alle aldre, dog skal de mindre børn have hjælp til at komme op i trampolinen.

Sammenligning af Favorit-, Champion- og Elite trampolinerne

Berg Toys har lavet denne fine video, som illustrerer forskellene mellem deres forskellige trampoliner:

5 gode grunde til at vælge en Berg trampolin

Berg trampoliner er utvivlsomt de mest populære trampoliner herhjemme, og det med god grund. Trampolinerne fra den hollandske legetøjsproducent klarer sig rigtig godt i uvildige tests, hvor de især udmærker sig på sikkerhed og stabilitet.

Det er ikke nogen hemmelighed at Berg trampoliner er markant dyrere end dem du kan købe i lavprisvarehusene, men kvaliteten er også derefter. Og hvis du køber en Berg trampolin, findes der et stort udvalg af reservedele så du kan reparere den hvis den går i stykker eller hoppedugen er mørnet.

Herunder er 5 gode grunde til at vælge en Berg trampolin:

1. bedre opspring for store og små

Berg trampolinerne findes i forskellige serier, hvor opspringet er tilpasset efter målgruppen. Favorit-modellen har eksempelvis et mere fast opspring til større børn og voksne, mens Champion-modellen har et blødere og mere jævnt opspring til både mindre børn, større børn og voksne. Det betyder at der findes en trampolin til både store og små i Bergs sortiment.

2. stort udvalg af tilbehør

Til Berg trampolinen kan købes en række forskelligt tilbehør. Eksempelvis forankringssæt, cover, stige og lignende. Det betyder at du selv kan sammensætte din tilbehørspakke, eller købe nyt tilbehør når du får behov for det.

3. stort udvalg af reservedele

En af de nok største fordele ved at vælge en trampolin i et kendt mærke, er at der kan skaffes reservedele til den. Til Berg trampolinerne kan der blandt andet købes nye fjedre, ny hoppedug, nyt sikkerhedsnet, rammedele, beslag og ben. Så skulle trampolinen gå i stykker, kan den altid repareres.

4. høj sikkerhed forebygger ulykker

En trampolin er ikke helt ufarlig, og det kræver nogle gode sikkerhedsforanstaltninger at bringe ulykker ned på et minimum. På Youtube kan du se en række videoer af folk der hopper på deres Berg trampolin, og her kan du med egne øjne se hvordan sikkerhedsanordningerne fungerer.

Sikkerhedsanordningerne tæller sikkerhedsnettet, som følger med på alle almindelige modeller og kan tilkøbes til nedgravede modeller, sat kantbeskyttelsen. Sikkerhedsnettet er især vigtigt hvis du øver dig på forskellige tricks, hvor du risikerer at ramme skævt og miste balancen. Kantbeskyttelsen modvirker desuden at du falder ned gennem fjedrene, og så afbødes slagene hvis du falder på puden langs kanten.

5. Stort udvalg og nem at sælge brugt

Berg trampoliner fås i stort set alle former, størrelser og farver. Det betyder at du kan vælge en model der passer til netop dit behov og din have. Den lette adgang til reservedele betyder også, at trampolinen nemt kan sælges hvis den ikke skal bruges længere. Du har derfor ikke tabt alle dine penge, hvis trampolinen ender med at være uinteressant efter et halvt år.

Se vores artikel om: Reservedele og tilbehør til Berg trampoliner – komplet guide

Video: Sådan lærer du at hoppe på din Berg trampolin

Der er mange gode grunde til at sætte sig ordentligt ind i hvad man kan med en trampolin, og hvordan man bruger den bedst muligt. Herunder vil to hollandske springgymnaster vise et par sikkerhedsråd og nogle basishop, som du og dine børn kan øve jer på:

Fald- og springteknikerne i videoklippet er grundlæggende og vigtige for at du og dine børn kan hoppe sikkert og godt på Berg trampolinen. Den har nemlig masser af kraft og smidighed til at sende jer højt op i luften, så det er en god idé at indøve tingene korrekt fra starten.

Kilder og links

Herunder linker vi til kilder, som vi har benyttet i vores research. Du kan også finde links til blandt andet Forbrugerrådet Tænk, som har en guide til sikker brug af din nye Berg trampolin.

Børneulykkesfonden: 5 råd til sikker brug (af trampolin, red.)

Børneulykkesfonden har udgivet en god artikel med 5 råd til sikker brug af trampolinen. Artiklen handler blandt andet om at holde opsyn, sætte regler op for brug af trampolinen og så omtales der en app, som kan lære børnene at hoppe sikkert og godt på trampolinen.

Du kan læse hele artiklen HER.

Bäst-i-Test: Test af 4 trampoliner

Test opdateret i maj 2017.

Bäst-i-Test har testet 8 forskellige trampoliner. De er alle blevet vurderet ud fra sikkerhed, byggekvalitet og hoppeegenskaber, og det bliver hurtigt klart at Berg Favorit er bedst i test. Det bliver den på grund af den gode byggekvalitet, de gode hoppeegenskaber og den høje sikkerhed.

Du kan læse hele testen gratis HER.

Leva & Bo

Foretaget i april 2017.

I denne stortest kigges der på 13 forskellige trampoliner i forskellige prisklasser. Testen er foretaget af SP, Sveriges Tekniske Forskningsinstitut, og resultatet kan læses gratis hos Expressens Leva & Bo-sektion.

Testresultatet giver, ikke overraskende, en indikation af at det godt kan betale sig at købe en dyrere trampolin – eksempelvis en Berg trampolin. De billigere modeller skuffer nemlig fælt på blandt andet sikkerheden og stabiliteten, hvilket er kritisk.

Hele testen kan læses gratis HER.

Testfakta: Test af 7 trampoliner

Foretaget i juli 2008.

Den svenske testportal Testfakta foretog i 2008 en test af 7 forskellige trampoliner. Det konkluderes allerede i overskriften, at trampolinerne udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko. I testen er der både kigget på trampolinernes byggekvalitet, hoppeevne og sikkerhed.

Det er blandt andet kantbeskyttelsen, der afgør hvor sikre trampolinerne er, og her konkluderer Testfaktas testpanel at de billige trampoliner fra supermarkederne har en utilstrækkelig beskyttelse langs kanterne. Her er det typisk en presenning, som blot dækker fjedrene. Dette materiale er langt fra nok til at forhindre små fødder i at komme i klemme, og det får blandt andet Coops trampoliner kritik for.

Berg Champion trampolinen ender med at blive bedst i test, da både sikkerhed og byggekvalitet er i top. Kantbeskyttelsen er blød og jævn, og så dækker den både fjedre og ramme hele vejen rundt.

Du kan læse hele testen gratis HER.

SVT REA: Test af 3 trampoliner

Foretaget i 2009 af Sveriges Television.

I dette tv-program foretager et panel bestående af hoppeglade børn en særdeles reel test af 3 forskellige trampoliner. I testen konkluderes det hurtigt at trampolinerne er i en meget forskellig kvalitet, og den ene model bukker endda under inden testen når at komme rigtigt i gang – benene kan simpelthen ikke holde trampolinen, da en lille flytning får dem til at bukke under.

Berg Champion trampolinen ender med at blive bedst i test, da sikkerheden og hoppeegenskaberne er bedst af de 3 trampoliner.

Du kan se hele testen gratis HER.

Læs også vores artikel om: Inspiration: Find den perfekte hoppeborg til hjemmet og børnene

Læs også: Havetrampolin – her er de 14 bedste udendørs trampoliner

FAQ

🤩 Hvilke Berg trampoliner er de bedste?

De moderne trampoliner fra BERG er lavet i høj kvalitet. Når du skal købe den bedste trampolin, skal du vælge type og model. BERG havetrampoliner findes både som “In Ground” modeller og “On Ground” udgaver. On Ground er de velkendte trampoliner, der står på jorden, og som har sikkerhedsnet.

🧐 Hvordan fungerer Berg trampoliner?

Trampolinerne fra BERG er nogle af de mest populære og eftertragtede blandt danske familier. Trampolinerne er lavet med fokus på høj sikkerhed og lang levetid. På mange af de nyeste modeller er der AirFlow springdug og TwinSpring fjedre. Det er muligt at købe sikkerhedsnet til alle modeller.

🤔 Hvordan samler jeg en In Ground trampolin?

Når du køber en kvalitetstrampolin, vil der altid følge en monteringsanvisning med, som du skal forholde dig til. Det er forskelligt fra trampolin til trampolin, hvordan den skal sættes op og samles. Det har afgørende betydning for sikkerheden, at du følger de anvisninger, som følger med til dit aktivitetsredskab.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar