En tur i et vildmarksbad er en super god måde at slappe af efter en lang dag. Du kan tilbringe lidt kvalitetstid med familien og forlænge sommeraftenerne eller varme kroppen op i de kolde frostmåneder.

Vildmarksbade er ikke kun godt for sjælen, de har også en række fordele for dit helbred. Hvis du har en stresset hverdag, bruger meget tid på at restituere efter træning eller har problemer med hjertet eller leddene, så kan det varme vand have positive effekter på din krop og dit sind.

Det skal du overveje, inden du køber nyt vildmarksbad:

 • Opvarmning: Skal den have en indvendig eller udvendig ovn?  Fordelen ved en indvendig ovn er, at den kan være lidt hurtigere til at opvarme vandet. Til gengæld er en udvendig ovn nemmere at gøre rent og tømme for aske.
 • Størrelse: Hvor mange personer skal der være plads til? Skal der være en bænk, I kan sidde på?
 • Materiale: Skal den være lavet af træ, polypropylen eller glasfiber? Træ har et meget naturligt udseende, men kræver mere vedligehold end de andre typer.

Her på redaktionen har vi fundet seks lækre vildmarksbade, så du kan nyde naturen,  mens du slapper af. På listen kan du se, hvilken udendørsspa vi anbefaler, og hvilket vildmarksbad du skal vælge, hvis det æstetiske udtryk er vigtigt for dig.

Vi viser dig også to gode redskaber til at gøre din oplevelse i vildmarksbadet endnu bedre.

Mspa Tuscany Udendørsspa 6-personers – helårs spa med luksuriøs boblemassage

https://www.iwao.dk/shop/mspa-tuscany-udendoersspa-312741p.html

 • Flot topkarakter hos Amazon – 4,4/5
 • God feedback på Google Shopping – 4,2/5

Den udendørs spa Mspa Tuscany er et fremragende valg til dig, der vil have en både stor og billig spa til 6 personer. Den giver dig en luksuriøs boblemassage med flere Hi-Tech-indstillinger, mens den trælignende konstruktion bidrager med et både flot og holdbart look i ethvert havemiljø. Med Mspa Tuscany får du en udendørs spa, som har vundet kundernes hjerter og samtidig har begejstret vores redaktionsmedarbejdere.

 • Luksuriøs og unik boblemassage
 • Med Hi-Tech betjening
 • Fleksible sider med en god holdbarhed

Redaktionens vurdering

Vi har udpeget  Mspa Tuscany, som vores foretrukne valg blandt de udendørs spabade. Mspa Tuscany kunne sagtens have været vores bud på den mest prisvenlige model, men med elementer som den bærbare funktion, et antibakterielt rensesystem og det moderne Hi-Tech akryldesign med plads til 6 personer er spaen ikke kun at foretrække grundet prisen.
Vi har derfor udpeget den som vores favoritprodukt.

Fordele

 • Stort og rummeligt design – desuden bærbart
 • Antibakterielt rensesystem, der udrydder skadelige mikroorganismer
 • Prisvenlig spa med et moderne akryl-look, der imiterer træ
Ulemper

 • Låget kunne godt være bedre bygget

Det skal du vide, inden du køber Mspa Tuscany:

Helårsspa til 6 personer
En 6-personers spa er en af de største inden for segmentet udendørs spa. Der er derfor god plads – helårsspaen har de udvendige mål 193 x 193 cm og en højde på 73 cm. Normalt anbefaler eksperter en minimumshøjde på 50 cm for at få den fulde effekt af massagestrålerne. Mspa Tuscany er klassificeret til en vandkapacitet på 1000-1200 liter.

Først og fremmest vil vi fremhæve den favorable pris, som ligger langt under de priser, du ser for de allerdyreste modeller. Der er plads til 6 personer i den rummelige spa, der ikke går ned på massagefunktioner med tre indstillingsmuligheder.

Design med nem opsætning
Producenten oplyser, at det normalt vil tage 10-15 minutter at montere spaen. Mens Mspas andre spabade er oppustelige, udmærker Tuscany sig ved udelukkende at være bærbar.

Boblemassagen med tre indstillinger og 138 airjets er den særlige ting ved Mspa Tuscany, der dog også er forsynet med mere basale funktioner som antifrost-system, børnelås og en energibesparende funktion.

Det moderne look er smart, tiltalende og ikke mindst holdbart.

Hvad siger forbrugerne og eksperterne?

Kunderne hos Google Shopping og Amazon har bedømt Mspa Tuscany til karakterniveauet 4,2-4,4. Generelt er der mange positive bemærkninger fra såvel nybegyndere som de mere erfarne brugere, der understreger, at det er nemt at betjene spaen.

 

Specifikationer:

 • 6-personers
 • 138 airjets
 • Opvarmning – op til 40 gader
 • Vandkapacitet: 1000-1200 liter
 • Udvendige mål: 193 x 193 cm
 • Indvendige mål: 173 x 173 cm
 • Vægt: 72 kg
 • Varmeelement på 1500W

 

DenForm Vildmarksbad – til dig, der elsker friluftslivet

DenForm Vildmarksbad

Plads til det naturlige udseende
DenForm Vildmarksbad er en udendørs spa med fokus på simplicitet. Spabadet er lavet i lyst grantræ, der er behandlet til at kunne modstå store vandmængder, men som ikke ser overbehandlet ud. Der er givet plads til træets naturlige udseende, så det er et optimalt valg, hvis du gerne vil beholde et naturligt udseende i din have.

Badet har plads til en stor mængde vand – omkring 2000 liter – så der er god mulighed for at synke skuldrene ned under vandoverfladen og nyde varmen fra top til tå.

Det har en siddebænk langs indersiden, der fylder lidt mere end halvdelen af karrets omkreds. Her kan I sidde cirka fem personer og nyde dagens sidste solstråler.

I resten af karret sidder ovnen beskyttet bag et gitter af træ, der lader varmen slippe ud og opvarme vandet, men uden der er risiko for at komme til at røre ovnen og komme til skade.

Behandling af træet
I fremstillingen af vildmarksbadet er der ikke kun give plads til det naturlige udtryk, der er også tænkt på fremtiden. Det er lavet af grantræ, der har særlige egenskaber, som gør, at det kan modstå forrådnelse. Derudover er det behandlet med et naturligt middel, der forhindrer svampe- og bakterievækst.

Alle disse forbedringer er lavet, for at vildmarksbadet er en sikker investering, som du kan have stående i din have i mange år med det rette vedligehold.

Bor du ved kysten, vil du heller ikke opleve nogen udfordringer med saltet i blæsten, da både kar, ovn og skorsten tåler saltvand.

Fordele

 • Tåler saltvand
 • Grantræet modstår forrådnelse
 • Behandlet med middel mod svampe- og bakterievækst
Ulemper

 • Trappe medfølger ikke

Udvalgte specifikationer:

 • Ø172 cm
 • Vandmængde 2000 liter
 • Plads til 5 personer

Davidsen Vildmarksbad – Til den stilbevidste

Davidsen Vildmarksbad

Elegant vildmarksbad

Vildmarksbadet fra Davidsen er lavet i kvalitetstræ, der er bejdset sort. Det giver det et enormt stilrent look, der passer godt ind i haver ved skovkanten eller i mere urbane omgivelser. Det er et alsidigt bad, som du med fordel kan placere i haven, på terrassen eller ved sommerhuset.

Inden er karret beklædt med grå plastik, der gør det nemt at gøre det rent og det forlænger badets levetid, da plastikken ikke påvirkes af at være fyldt op med vand konstant.

Der er siddeplads hele vejen langs kanten, så der er god plads til hele familien. I kan være 5-6 personer, så ingen skal vente på deres tur i baljen.

Effektiv udvendig ovn

Det lækre ved vildmarksbadet er, at du kan forlænge de lune sommeraftener ved at krybe i det varme vand, når solen går ned og temperaturen falder. Der medfølger også et sort cover, som du kan lægge over badet om natten.

Det hjælper med at holde varmen på vandet, så ovnen ikke skal arbejde helt ligeså hårdt for at varme det op igen dagen efter. Det beskytter også mod dyr og blade, der kan gøre vandet beskidt, så du skal gøre det rent, inden du hopper i.

Når det kommer til ovnen, får du en særdeles effektiv af slagsen med dette vildmarksbad. Det er en udvendig ovn, der varmer med 30 kW, så du ikke skal vente længe på varmen.

Fordele

 • Effektiv udvendig ovn
 • Grå plastikindsats for nem rengøring
 • Beskyttelsescover til balje og skorsten medfølger
Ulemper

 • Skorstenen får flyverust og bliver rødbrun

Udvalgte specifikationer:

 • Ø180 cm
 • Vandmængde: 1100 liter
 • Plads til 6 personer

 


Gode råd til valg af vildmarksbad

Hvad skal vildmarksbadet være lavet af?

Der findes overordnet set tre forskellige materialer, som vildmarksbade laves af. Du kan få udgaven helt i træ, i polypropylen og i glasfiber. Hver type har sine fordele og ulemper, så der er flere faktorer, der kan spille ind, når du skal vælge.

Af de tre typer skiller træbadet sig mest ud, mens dem af polypropylen og glasfiber kan være sværere at skelne fra hinanden. Her er det typisk de små marginaler, der afgør sagen for dig. Vi har sammenlignet de tre typer, så du kan vælge den type, der passer bedst til dine ønsker.

Vildmarksbad i træ
Hvis du vil have en udendørsspa, der er helt naturlig i udseendet, så kan én i træ være et godt bud. Du kan typisk vælge mellem træsorter som gran, lærk, termotræ og rød ceder. Det giver et naturligt udtryk, at der ikke er brugt kunstige byggematerialer, så det kan være et godt valg, hvis den skal falde i et med naturen. Når træet varmes op, kan det også udgive en dejlig duft, der kilder sanserne.

Træbade fås i størrelser med plads fra 4-12 personer, og så er det typisk det billigste materialevalg. Omvendt vil det typisk også være det tungeste materiale, så hvis du skal flytte en hel masse rundt på spaen, kan det være en udfordring med vægten.

Dog kan vildmarksbade i træ være lidt sværere at gøre rent end andre typer, fordi den er bygget op af planker og fordi træet er en levende organisme, der ikke altid opfører sig som forventet.

Generelt kræver de lidt mere vedligeholdelse. For eksempel skal der altid stå mindst 10 cm vand i det, så man undgår at træet trækker sig sammen. Du kan også forvente små lækager de første dage du bruger den, fordi træet er tørt, når du får den leveret, og skal have tid til at udvide sig og tætne.

Vildmarksbad i polypropylen
Polypropylen er et hårdt, termoplastisk materiale. Du kan få denne type vildmarksbade i forskellige former og størrelser. Formen vil have en påvirkning på, hvor mange der er plads til. De runde modeller vil typisk have plads til 4-12 personer, mens de firkantede ofte har plads til 6-16 personer.

Du kan også tilpasse bænkene i spabadet med denne type. Du kan få lukkede bænke, der sparer vand, åbne bænke med bedre plads til benene og træbanke for et mere naturligt look.

Med dette materiale har du mulighed at varmeisolere væg, bund og dæksel totalt, hvilket er en fordel, hvis du ikke vil vente ligeså længe på, at det iskolde vand varmes op.

Plastmaterialet er super nemt at gøre rent og vedligeholde, da der ikke på samme måde er samlinger som i et vildmarksbad af træ og fordi panelerne er solide. Du kan også vælge farve på karret, så du har flere tilpasningsmuligheder med denne type, hvis du har en specifik æstetik i tankerne.

Det er et oplagt valg til dig, der gerne vil have lidt ekstra luksus i hverdagen, for i denne type karbad kan du installere et komplet spa system med bobler, vandmassage og LED-lys. På trods af al det ekstraudstyr, du kan tilkøbe, så får du et vildmarksbad, der vejer væsentligt mindre end et i træ, så det er muligt at flytte på det, hvis det er nødvendigt.

Vildmarksbad i glasfiber
Den sidste type er glasfiber. Denne type vildmarksbad er den mindste og letteste udgave af de tre typer. Det har en lidt mindre vandkapacitet, men der er stadig god plads til hele familien.

Fordi det er en lidt mindre model, er den også betydeligt lettere og væsentligt mere kompakt. Det kan gøres endnu mere kompakt ved at vælge et indbygget brændefyret varmeapparat og så er materialet ideelt til indbygning i for eksempel terrassen. Det kan tilpasses i flere forskellige farver, så du kan få det udseende, der passer bedst ind i dine omgivelser.

Glasfiber vildmarksbade bliver lavet med en bestemt støbningsteknologi, der gør, at der ikke er nogen svejsede sammenføringer. Derfor er det også dejligt nemt at rengøre og vedligeholde og du risikerer ingen lækager.

Fordi de støbes, kan sidepanelerne tilpasses og formes, så du får den optimale siddekomfort. Det er en fordel, hvis du skal bruge det til at hjælpe restitutionen efter træning og har brug for den mest afslappende siddestilling muligt.

Også denne type vildmarksbad kan fås med fuldt wellness system med bobler, vandmassage og LED-lys.

Hvilken ovn skal du vælge?

Vildmarksbade er typisk brændefyret af en ovn, der manuelt opvarmer vandet. Du kan få dem med indvendig eller udvendig ovn. De udvendige ovne er typisk lavet af rustfrit stål, mens de indvendige ovne kan være lavet af aluminium. Hvis det er tilfældet, skal karret fyldes helt med vand, for at ovnen ikke brænder sammen.

Fordelen ved en indvendig ovn er, at den kan være lidt hurtigere til at opvarme vandet. Til gengæld er en udvendig ovn nemmere at gøre rent og tømme for aske.

Uanset ovntype kan det være svært at regulere varmen, fordi det er manuel opvarmning. Den anbefalede badetemperatur ligger på omkring 37 grader og skal helst ikke være højere end 42 grader, hvis det ikke skal føles ubehageligt. Hvis vandet bliver for varmt, kan du fylde lidt koldt vand i karret for at sænke temperaturen.

Skal jeg vælge et vildmarksbad med eller uden akrylindsats?
En akrylindsats kan være en fordel, hvis du gerne vil gøre det lidt nemmere at gøre dit vildmarksbad rent. Den solide overflade gør, at der ikke slipper snavs og bakterier ind mellem plankerne. Det modvirker også lækager. Det første stykke tid vil et vildmarksbad af træ være lidt utæt, fordi træet er tørt og når du fylder vand i karret vil det udvide sig og blive tæt.

Omvendt kan akrylindsatsen tage lidt af det naturlige udtryk fra vildmarksbadet. Så hvis du skal have det stående i naturomgivelser og gerne vil have det til at falde diskret ind, så kan du med fordel vælge en model uden akrylindsats, så det naturlige træ får lov til at træde frem.

Læs mere her: Vildmarksbadtre, DenForm


Sådan tænder du bedst op i dit vildmarksbad

Har du købt et vildmarksbad eller går du med tanker om det, men er ikke helt sikker på, hvordan det fungerer i praksis? Det er nemt at tænde op i vildmarksbadet, når du først får det lært.

De fleste vildmarksbade varmes op af en ovn, der fungerer på samme måde som almindelige brændeovn, så det er også i store træk samme måde, du tænder op i vildmarksbadet på.

Det skal du bruge for at tænde op:

 • Kviste eller små stykker træ, der er let at optænde
 • Aviser, papir eller optændingsblokke
 • Brænde til fyring – brug aldrig trækul, koks eller grillbriketter, da de kan brænde hul i bunden af ovnen.
 • En paddel til omrøring af vandet
 • Et vandtæt termometer
 • En haveslange

Før du tænder ovnen, skal du fylde vand i vildmarksbadet. Hvis vildmarksbadet er beklædt med plastik indeni, vil det smelte, hvis vandet ikke køler ovnen ned. Hvis den indvendige ovn er lavet af aluminium, skal vandet dække ovnen helt, så den ikke brænder sammen.

Sådan fylder du vand i dit vildmarksbad:

 1. Sæt proppen sikkert i afløbet, så vandet ikke løber ud igen.
 2. Tænd vandslangen og begynd påfyldningen af vand. Alt efter tryk på slangen og vildmarksbadets literindhold tager det cirka 1-1½ time at fylde det helt op.
 3. Når vildmarksbadet er fyldt op til over ovnen eller omkring øverste tøndebånd, må du påbegynde optændingen af ovnen.

Sådan tænder du op i brændeovnen:

 1. Start med småt brænde som aviser eller optændingsblokke i bunden af ovnen.
 2. Når ilden har fået godt fat i papiret eller optændingsblokken, kan du begynde at fylde på med lidt større kviste.
 3. Lad ilden få orden fat, før du fylder den helt op med brænde.
 4. For at få en hurtigere optænding, er det vigtigt at holde temperaturen i ovnen høj hele tiden. Fyld derfor ovnen godt op med brænde, så der er masser af brændværdi i kammeret.
 5. Lad lågen stå åben de første 5-10 minutter og luk den så. Brug herefter askeskuffen og ovnens låg til at styre iltindtaget gennem ovnen og skorstenen.
 6. Rør rundt i vandet med en paddel eller lignende. På grund af fordampning vil vandet altid være mest varmt i det øverste vandlag, så for at få en jævn temperatur i hele vandet, skal det roteres lidt.
 7. Sørg for at tømme asken jævnligt.

Det vil typisk tage 2-4 timer at varme vandet op afhængigt at vind og vejr. Bruger du vildmarksbadet om vinteren, vil vandet være koldere, så derfor tager det også længere tid at varme vandet op til en passende temperatur. Den mest optimale temperatur er mellem 37 og 40 grader. Når du har god varme på ovnen, skal du gøre badevandet klar til at sætte jer i karret.

 1. Dosér vandet med klortabletter for at desinficere vandet for bakterier.
 2. Rør rundt i vandet og vent fem minutter inden I hopper i vandet.

Husk at tjekke temperaturen løbende under badning. Fordi der tændes manuelt op, kan det være svært at styre temperaturen. Hvis vandet bliver for varmt, kan du fylde lidt koldt vand fra haveslangen i karret, så det igen får en dejlig temperatur.

Læs mere her: Wellmore, FriShop


Vedligeholdelse af vildmarksbade

Når du har installeret dit vildmarksbad, så er det vigtigt at passe godt på det og vedlige holde det rigtigt. Både for at forlænge levetiden på badet, men også for din egen hygiejnes skyld.

Vedligehold inden brug

Hvis du køber et vildmarksbad i træ, kan du forvente, at det lækker lidt de første 5-10 dage. Det er fordi, træet leveres tørt, og når du fylder vand i karet, vil træet udvide sig og stoppe for lækager.

I nogle tilfælde vil træet være malet, men ofte leveres det ubehandlet. Derfor skal det gerne have en gang træbeskyttelse, inden du tager det i brug og udsætter det for vind og vejr. Du skal kun give træbeskyttelse på karrets yderside. Du kan med fordel duppe lidt ekstra træbeskyttelse i enderne af træet, da det er denne del af træet, der oftest vil være mest udsat. Husk også at behandle træet under tøndebåndene, men løsn dem kun én ad gangen.

Alt efter hvor du stiller vildmarksbadet, er vedligeholdelsesniveauet forskelligt. Derfor skal du efterbehandle det efter behov, men en god tommelfingerregel er at gennemgå det hvert halve år.

Hvor tit skal du skifte vandet i et vildmarksbad?

Der er flere faktorer, der spiller ind i, hvor ofte vandet skal skiftes. Hvis I sørger for at rengøre jer før hvert eneste brug, kan det skiftes sjældnere. Hvis I er få personer, der bruger karret, kan I skifte vandet efter et par uger eller måneder. Er I mange, der bruger det, skal det gerne skiftes oftere og i nogle tilfælde efter hver brug.

Det er en smagssag, hvor rent man gerne vil have vandet. Så det er en god idé at holde øje med vandets renlighed eller købe et måleapparat, der kan måle bakterieniveauet, så du kan skifte det, når det bliver nødvendigt.

Du kan forlænge tiden mellem rengøring ved at lægge et overdæk over karret, når det ikke er i brug, så der ikke kommer snavs og blade ned i det.

Sådan rengør du dit vildmarksbad

Når du har tømt vildmarksbadet for vand, er den bedste rengøringsmetode den med vand og sæbe. Til et vildmarksbad af træ skal du gerne bruge brun sæbe.

Den nemmeste måde at gøre det rent på, er ved at skifte vandet. Hvis du gerne vil genbruge vandet og spare på det, kan du bruge klortabletter. Kloren går ind og dræber eventuelle bakterier. Læs op på, hvor meget du skal bruge, så du ikke bruger for meget, og sørg for at teste pH-værdierne i vandet.

Man kan også tilkøbe et sandfilter, der kan kobles til vildmarksbadet. Det sørger for at holde vandet rent og klart. Ulempen er, at det skal køre døgnet rundt for ikke at frostspringe, medmindre du afmonterer det, mens du ikke bruger vildmarksbadet.

Når du skal rengøre ovnen, kan du nogle gange opleve, at der ligger lidt vand i bunden af den, hvis det har regnet meget. Det sker der ikke noget ved – det fordamper næste gang, du tænder for ovnen. Tøm jævnligt ovnen for aske og brug passende rengøringsmiddel, hvis du skal rengøre det rustfrie stål på ovn, skorsten og tøndebund. Gå det rustfrie stål over hvert år for at mindske risikoen for rustpletter.

Vedligeholdet er forskelligt ud fra årstiden

Om sommeren skal du sørge for at have vand i karret hele tiden. Ellers kan du risikere, at træet tørrer så meget ud, at det flækker. Hvis vildmarksbadet står tomt i et par dage i varmt vejr, vil træet trække sig sammen og så kan det blive utæt i en periode igen, som da du modtog det. Hvis du skal have vildmarksbadet tømt i en periode, skal det helst ikke være længere tid end et par uger, og så skal du være forberedt på, at det skal have tid til at tætne igen.

Om vinteren er det en god idé at tømme vildmarksbadet og sætte det indenfor for at beskytte det mod frost. Nogle vildmarksbade har en anti-frost funktion, der holder vandet frostfrit, men langt de fleste skal tømmes helt for vand.

Læs mere her: Viking Outdoor, PoolWorld


Helbredsfordele ved vildmarksbade

Vildmarksbade er ikke kun et afslappende tidsfordriv, det har også en række helbredsfordele for dig.

Slip af med stressen

Når du slapper af i et vildmarksbad, kan du opleve at stressen så småt flyder ud af kroppen og efterlader dit sind dejligt roligt.

Det varme vand har en positiv effekt på både krop og sjæl, og hvis du kombinerer det med andre stress-nedsættende ting som let musik, lav belysning eller aromaterapi, kan det have en stor effekt.

Løsn stramme muskler

Det er også en god metode til at løsne stramme og ømme muskler. Varmt vand og bobler kan varme dine muskler op, så de afspændes. Derfor er det et godt supplement til din restitution efter træning.

Hvis du varmer musklerne op i vildmarksbadet inden træning, kan du også minimere risikoen for skader.

Bedre søvn

Forskere har fundet frem til, at en tur i boblebad kan hjælpe dig til at falde nemmere i søvn og sove mere roligt.

Smertelindring

Hvis du har ømme muskler, led eller ledbånd, kan lidt tid i vildmarksbadet hjælpe med at lindre nogle af smerterne. Har du gigt, kan det også have en positiv effekt. Når du flyder i vand, tager du noget af presset af dine led, hvilket kan forbedre din fleksibilitet og mobilitet.

Sænk blodtrykket

Ifølge forskere kan det hjælpe på blodtrykket og din hjertefunktion at tilbringe tid under vand. Fordi kroppen varmes op passivt, kan det hjælpe med at nedbringe hjerteproblemer, specielt hos folk der ikke kan motionere så nemt. Varmen udvider dine blodkar, så blodet nemmere kan cirkulere.

Kalorieafbrænding

Hvis du tilbringer længere tid i varmt vand, kan du i nogle tilfælde afbrænde lige så mange kalorier som på en gåtur. Derfor kan det være et godt supplement til din regulære motion.

Sådan får du mest udbytte for dit helbred

Det kan være fristende bare at lægge sig i blød i vildmarksbadet, når det har så mange gode egenskaber.

Det er dog vigtigt, at du holder temperaturen under 40 grader, for det ikke bliver ubehageligt for kroppen. Sørg også for at drikke godt med vand, så du ikke dehydrer.

Begræns tiden i det varme vand, specielt hvis du ikke er vant til det. Bliv derfor kun i vandet i en 10-15 minutter. Hvis du oplever svimmelhed, kvalme, vejrtrækningsbesvær eller rødmen på huden, er det tid til at komme op igen.

Sørg også for at vaske kroppen grundigt bagefter, men undgå at gå direkte under det kolde vand, da det kan hæve dit blodtryk.

Læs mere her: Healthline, WebMD, The Guardian


FAQ

🤩Hvilken vildmarksbad skal man vælge?

Vi anbefaler vildmarksbadet fra Swim-Fun. Vi er vilde med det, fordi det er en rummelig udendørsspa med plads til seks personer. Det har et naturligt og smukt udseende og så har det en god pris, hvor du får meget for pengene.

🤔Hvad koster et vildmarksbad?

Du kan få vildmarksbade til en pris mellem cirka 10.000 og 20.000 kr. Størrelsen på karret, finish og varmekilde påvirker prisen. Du kan også vælge, hvor meget ekstraudstyr du gerne vil have med som paddel, cover m.m., hvilket også trækker prisen lidt opad.

🧐Hvordan fungerer et vildmarksbad?

Et vildmarksbad fungerer ved, at du fylder et kar op med vand. Badet har en ovn, som du tænder op i med brænde. Ovnen varmer vandet op, så du kan nyde de lune sommeraftener i haven. Det tager et par timer for vandet at blive varmt.

😎 Hvordan fyrer man op i vildmarksbad?

Du fyrer op i et vildmarksbad på samme måde som en almindelig brændeovn. Start med avispapir eller tændblokke og fyld gradvist større stykker brænde på, indtil ilden har godt fat. Rør rundt i vandet under opvarmning, så varmen bliver fordelt i hele karret.

😏Hvor varmt skal vandet være i et vildmarksbad?

Den bedste temperatur til vandet i vildmarksbadet er et sted mellem 35-40 grader. Bliver det varmere end det, vil det føles ubehageligt. Derfor er det en god idé at holde øje med temperaturen løbende, så du kan lukke for ovnens ilttilførsel, så ilden bliver lidt mindre, eller hælde lidt ekstra koldt vand i.

🙃 Kan man bruge træbriketter i vildmarksbad?

Det er forskelligt, om vildmarksbadet kan tåle, at du bruger træbriketter. De fleste kan bedst holde til, at du kun bruger brænde, men læs instruktionerne til dit specifikke vildmarksbad, så du bruger den korrekte brændingskilde.

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået:

Swim-Fun Vildmarksbad – stilren udendørsspa med god plads

Swim-Fun VildmarksbadNaturligt udseende
Vildmarksbadet fra Swim-Fun er en stilren udendørsspa og er vores favorit. Vi er vilde med det, fordi der er tanke for naturen i det æstetiske look.

Spaen er lavet af varmebehandlet grantræ, som er behandlet med økologisk tjære. Det gør, at badet har en naturligt udseende, der passer fint ind i omgivelserne udenfor.

Samtidig betyder overfladebehandlingen, at det er modstandsdygtigt og kan stå imod vind og vejr. Det gør det også nemmere at gøre det rent, så vedligeholdet ikke er så stort.

God plads til alle
Vildmarksbadet varmes op med en brændeovn, der tændes op med træ. Den yder cirka 25 kW varme, så vandet varmes hurtigt op.  Brændeovnen er lavet af rustfrit stål, som fint kan tåle vandet uden at blive slidt.

Indeni er vildmarksbadet 87 cm højt fra topkant til bund og udenpå et det 105 cm højt. Det har en stor rundbænk langs kanten, hvor der er plads til op til seks personer ad gangen, så hele familien kan nyde varmen samtidig.

Brændeovnen er skjult bag en træplade, så du ikke kan komme til at røre ved den ved et uheld og brænde dig.

Fordele

 • God pris
 • Rummelig med plads til seks personer
 • Naturligt udseende
Ulemper

 • Intern fyring

Udvalgte specifikationer:

 • Ø187 cm
 • Lavet af varmebehandlet gran
 • Vandmængde 800 liter
 • Rundbænk med plads til ca. 6 personer
 • Brændeovn, der yder ca. 25 kW

Swim-Fun Overtræk til vildmarksbad – beskyttelse til din udendørsspa

Swim-Fun Overtræk til vildmarksbad

 

Overtrækket fra Swim-Fun kan lægges henover vildmarksbadet, når du er færdig med at bruge det. Det har flere funktioner. Den vigtigste er, at den beskytter vandet fra skidt, snavs og faldne blade. Derfor skal du ikke til at rense vandet inden du kan hoppe i karret.

Derudover kan det også hjælpe med at holde lidt på varmen fra vandet, hvis du ved, at du skal bruge vildmarksbadet igen i morgen. Så kan du afkorte opvarmningsprocessen en smule, fordi vandet ikke bliver helt ligeså koldt. Vent dog med at lægge coveret på, til ovnen er kølet af.

Overtrækket passer til et rundt vildmarksbad på Ø187 cm og sættes fast ved hjælp af en snor, som du strammer til om karret. Der er plads til at skorstenen kan stikke ud af toppen.

MaXXwell NÒLSOY – simpelt og elegant spabad

MaXXwell NÒLSOY

Et klassisk udseende

MaXXwell NÓLSOY er et vildmarksbad med et enkelt og klassisk udtryk. Det er lavet i lærk og har fået lov til at stå i sin naturlige, lyse glans. Det er behandlet med træolie, hvilket beskytter træet mod bakterier og sollys, så du kan have det stående i haven i mange år.

Spaen har en indvendig ovn, men ekstern fyring. Det er en fordel, når du skal gøre den rent, fordi du kan tilgå den fra ydersiden. Derfor behøver du ikke tømme vandet ud eller risikere at gøre vandet beskidt. Det gør det også nemmere at have badet varmet op i længere tid, fordi du nemmere kan lægge mere brænde på.

Plads til hele familien

Spabadet har en stor omkreds, hvor en stor del af den har siddebænke. Det betyder, at der er god plads til hele familien, hvor I kan sidde 5-6 personer alt efter størrelse.

Hvis I har drinks med ude til vildmarksbadet, kan I stille dem i de medfølgende drinkholdere, så de står sikkert, når I ikke drikker af dem.

Der medfølger også en smart paddel, der fungerer som en stor rørepind. Med den kan du cirkulere vandet, mens det varmer op, så varmen bliver jævnt fordelt, så alle pladser bliver lige gode at sidde på.

Fordele

 • Ekstern fyring
 • Nem at gøre ren
 • Ekstraudstyr medfølger
Ulemper

 • Det ubehandlede træ skal have olie for at bevare udseendet

Udvalgte specifikationer:

 • Ø180 cm
 • Plads til 5-6 personer
 • Topcover, trappe, paddel og drinkholder medfølger

MaXXwell ALASKA – Premiumvalg

MaXXwell ALASKANem rengøring af ovnen

MaXXwell Alaska er et eksklusivt vildmarksbad. En af de store fordele ved badet er, at det har ekstern fyring. Det betyder, at det har en indvendig ovn, der varmer vandet dejligt op, men at du slipper for svineriet i vandet. Ovnen skal nemlig tømmes for aske via en luge i ydersiden, så du nemt kan komme til at gøre den rent.

Ovnen er lavet i 1,5 mm rustfrit stål, som er adskilt fra siddeområdet af et beskyttelsesgitter i træ.

Vildmarksbadet er lavet i lyst grantræ og har en grå plastikindsats, der gør det nemt at rengøre. Det har afløb i bunden, så du nemt kan tømme tanken for vand. Hvis du behandler det med træolie, kan du beskytte det yderligere mod bakterier og sollys og forlænge badets levetid.

Fuldendt vildmarksbad

Vildmarksbadet leveres samlet og har bænke med plads til 5-6 personer langs siden. Ovnen fylder ikke meget i selve badet, men du kan være sikker på, at du ikke rører ved den ved et uheld, mens den varmer vandet jævnt og hurtigt.

Du træder op i badet via en trætrappe og kan røre rundt i vandet og fordele varmen med den medfølgende træpaddel. Hvis du har en drink med ud i spaen, kan du stille den fra dig i drinkholderen, så du ikke skal forsøge at balancere glasset på kanten.

Når du er færdig med at lune dig i spaen en sommeraften, kan du dække vildmarksbadet til med det medfølgende træcover, så du ikke behøver skifte vandet, hvis det har regnet eller der er faldet blade ned i det.

Fordele

 • Ekstern fyring
 • Topcover i træ
 • Ekstraudstyr medfølger
Ulemper

 • Høj prisklasse

Udvalgte specifikationer:

 • Ø180 cm
 • Plads til 5-6 personer
 • Ekstern fyring
 • Drinkholder, topcover, trappe og paddel medfølger

Davidsen Træpaddel – jævn varme til hele vildmarksbadet

Davidsen Træpaddel

Træpaddelen er et godt værktøj til dit vildmarksbad. Det er en robust pind, som du bruger til at røre vandet rundt i karret.

Når du rører rundt i vandet under opvarmning, fordeler du den varme, som kommer fra ovnen, så det varme vand spredes og det kolde vand sendes hen i nærheden af varmekilden. På grund af fordampning lægger det varme vand sig typisk ovenpå, så det skal røres rundt for at du ikke får et kuldegys længere nede i baljen.

Padlen er 147 x 95 x 28 mm og er fremstillet i holdbart grantræ.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar