Artiklen indeholder reklamelinks.

En god nattesøvn er vigtig for dit helbred, og her spiller sengen ofte en altafgørende rolle. Hvis din seng ikke understøtter din krop ordentligt, vil du med stor sandsynlighed kunne mærke det i form af ømhed i kroppen den efterfølgende morgen. Og da du tilbringer en stor del af døgnets timer på langs, er det en god idé at investere i en god seng.

I denne artikel har vi besøgt en række sengebutikker og fundet frem til 8 af de bedste kontinentalsenge netop nu. De udmærker sig blandt andet ved at få mange positive anmeldelser fra køberne, men også ved at have en god konstruktion.

En af de største fordele ved en kontinentalseng er at det er en komplet seng, som hverken kræver sengeramme eller andet. Den består som oftest af et par boksmadrasser i bunden, et par springmadrasser samt en tyk topmadras. Der medfølger typisk et betræk der for kontinentalsengen til at fremstå pæn og dekorativ, og derfor er kontinentalsengen da også en meget populær sengetype til det moderne soveværelse.

Venus

Klik på billedet og se mere.

Venus er en yderst populær kontinentalseng, som får stor ros af hundredvis af købere. Det er især den høje komfort der roses i de mange anmeldelser, og så er den opdelt i to sektioner hvor der kan vælges individuel fasthed til hver.

Om boksmadrassen og benene:

Boksmadrasserne er på denne kontinentalseng opdelt i to elementer. De er fremstillet af fyrretræ fra svenske skove, og træet har en tykkelse på 14 centimeter. Til Venus kontinentalsengen har boksmadrassen en komfortskum-kerne.

Benene på boksmadrassen er runde, og du kan vælge mellem følgende til denne kontinentalseng: Champagne (aluminium), egetræ, pegasus (eg med alufod) og pegasus sort (sort med alufod).

Om springmadrassen:

Springmadrassen til Venus kontinentalsengen er betrukket med et enkelt betræk, for at få den til at fremstå som en enkelt madras. Den består dog af to individuelle madrasser, hvor man kan vælge forskellig fasthed til hver side. Der kan således vælges mellem medium til personer under 75 kilo, fast til personer mellem 75 og 95 kilo, samt xtra fast til personer på over 95 kilo. Dette for at sikre at kontinentalsengen giver optimal støtte uanset vægt. Fjedrene i denne madras er pocketfjedre, hvilke betyder at de hver især ligger i en lille stoflomme. Det bevirker at lyden i madrassen dæmpes til det uhørlige, hvorved det ikke føles som en klassisk springmadras. Derudover er madrassen også opdelt i komfortzoner, som støtter kroppen forskelligt i hver zone.

Om topmadrassen:

Topmadrassen er et vigtigt lag i enhver seng, men især på kontinentalsengen spiller den en stor rolle. Den sørger nemlig både for komfort og støtte, og på Venus kontinentalsengen består den af en skumkerne på 6 centimeter. Det betyder ikke mindst at vægten af topmadrassen øges, men sammen med det skridsikre underlag undgår du at den glider rundt på kontinentalsengen. Topmadrassen på Venus kontinentalsengen har desuden bambusbetræk. Du kan til denne kontinentalseng vælge mellem en Latex Lux- eller Celsius Lux-topmadras, og førstnævnte er det mest populære valg.

Om farverne:

Venus kontinentalsengen leveres med aftageligt betræk, og du kan derfor vælge mellem 4 forskellige variationer: Sort, lysegrå, antracit eller sand.

Om sengegavlen:

Til Venus kontinentalsengen medfølger der som udgangspunkt ikke en sengegavl. Du kan dog, mod ekstra betaling, købe en gavl i samme stofbetræk som resten af kontinentalsengen. Du har valget mellem 4 forskellige sengegavle, som du kan se nærmere på hos forhandleren.

Se pris på Venus kontinentalsengen hos Bedre Nætter

Bergen Plus

Klik på billedet og se mere.

Bergen Plus er en allergivenlig kontinentalseng med en række opgraderinger i forhold til billigere sengemodeller. Eksempelvis har den en Temprakon topmadras samt betræk med nano-behandling, der blandt andet hindrer adgangen for husstøvmider. Den høster særdeles meget ros fra køberne, der især er glade for kontinentalsengens høje komfortniveau.

Om boksmadrassen og benene:

Som med andre kontinentalsenge er boksmadrassen opdelt i to individuelle sektioner, som her har en træramme på 8 centimeter. Der er brugt svensk fyrretræ til rammen, og boksmadrassen på denne kontinentalseng fås med firkantede ben i eg.

Om springmadrassen:

Springmadrassen til Bergen Plus kontinentalsengen er todelt, men deler et fælles betræk. Dermed fremstår kontinentalsengen mere simpel, og du undgår revnen i midten. Der er monteret 300 pocketfjedre per kvadratmeter, hvilket ifølge forhandleren er mere end normalt. Normalt er der mellem 220 og 250 fjedre per kvadratmeter, og de ekstra pocketfjedre betyder flere støttepunkter. I denne kontinentalseng er der 5 komfortzoner, som er individuelt tilpassede til hver del af kroppen.

Om topmadrassen:

Den medfølgende Temprakon Advance topmadras giver kontinentalsengen en alsidig liggeflade, der er temperaturregulerende og dermed tilpasser sig din kropstemperatur i løbet af natten. Den har en 4 centimeter tyk kerne af Waterlilly skum, som ifølge forhandleren er særligt godt godt til trykudlignende støtte. Det betyder at den former sig efter din krop imens luften stadig kan passere gennem topmadrassen, hvorved den er åndbar og dermed ventilerende. Du har desuden mulighed for at lyne betrækket helt af og skille det i to dele, så det kan vaskes hver for sig. Dette er eksempelvis en fordel, hvis du ikke har en stor vaskemaskine til rådighed.

Om farverne:

Bergen Plus leveres med et sort betræk, som er AEGIS-behandlet. Dette er en nano-behandling som modvirker adgangen for blandt andet husstøvmider og bakterier i stoffet.

Om sengegavlen:

Der kan tilvælges en sengegavl hvis dette ønskes.

Se pris på Bergen Plus kontinentalsengen hos Bedre Nætter

Jupiter

Klik på billedet og se mere.

Jupiter er en god og billig kontinentalseng, hvortil der er gode muligheder for personlig tilpasning. Den høster positive anmeldelser fra køberne, der generelt er vilde med niveauet af komfort. Derudover er designet også simpelt, hvilket er et klassisk kendetegn for kontinentalsenge af denne type.

Om boksmadrassen og benene:

Boksmadrassen på Jupiter kontinentalsengen består af en ramme på 8 centimeter, og den er opdelt i to sektioner med 4 ben på hver. Hver boksmadras har, i lighed med andre kontinentalsenge, en skumkerne der øger støtten og stabiliteten ned igennem sengen.

Der kan til denne kontinentalseng vælges mellem runde ben af enten metal eller egetræ.

Om springmadrassen:

Springmadrassen i Jupiter kontinentalsengen består af to separate sektioner, der hver kan tilpasses individuelt. Det betyder at der kan vælges individuel fasthed i hver side, hvorved begge parter kan opnå højeste liggekomfort. Den kan til denne kontinentalseng vælges fasthederne medium til personer under 75 kilo, fast til personer mellem 75 og 95 kilo, samt xtra fast til personer over 95 kilo. Springmadrasserne er samlet i et enkelt betræk, som får kontinentalsengen til at fremstå hel.

Om topmadrassen:

Topmadrassen til Jupiter kontinentalsengen har en kerne af 4 centimeter latex, der er et åndbart materiale. Den tilfører også et ekstra lag støtte over springmadrassen.

Om farverne:

Jupiter kontinentalsengen fås i enten sort eller grå.

Om sengegavlen:

Der kan til denne kontinentalseng tilkøbes en væghængt sengegavl i samme betræk som resten af sengen.

Se pris på Jupiter No. 1 kontinentalsengen hos Bedre Nætter

Norland Luksus

Klik på billedet og se mere.

Norland Luksus er en særligt luksuriøs kontinentalseng, som navnet også antyder. Den er yderst populær, og fremstår stilren og simpel. Der er en god topmadras og flere muligheder for personlig tilpasning, hvilket gør denne kontinentalseng til et godt køb.

Om boksmadrassen og benene:

Boksmadrassen har en ramme af fyrretræ, som er 8 centimeter tyk. Denne står på ben, der som standard er 10 centimeter, men også fås i en højde på 19 centimeter. Der er i boksmadrassen indlagt både pocketfjedre samt en lamelbund med 12 centimeter bærende skum.

Der kan til denne kontinentalseng vælges mellem ben med en højde på enten 10 eller 19 centimeter, og du kan vælge mellem naturlig eg eller sortmalede ben.

Om springmadrassen:

Springmadrassen til denne kontinentalseng består af to sektioner, hvorved det er muligt at vælge individuel fasthed i hver side. Der kan således vælges mellem medium til personer under 75 kilo, fast til personer mellem 75 og 95 kilo, samt ekstra fast til personer over 95 kilo. Springmadrasserne samles efterfølgende til én stor springmadras med det tilhørende betræk. I springmadrassen finder du 5 komfortzoner, som støtter din krop individuelt på forskellige punkter.

Om topmadrassen:

Topmadrassen fås til denne kontinentalseng i to typer: Latex eller Wonderpur. De fleste vælger formentlig latex, som er åndbart og passer de flestes behov, mens Wonderpur består af en memoryskum, der husker din krops form og giver særligt god støtte, samt holder mere på varmen.

Om farverne:

Norland Luksus kontinentalsengen fås med enten mørkegråt eller lysegråt betræk, som kan sættes på og tages af efter behov.

Om sengegavlen:

Der medfølger som udgangspunkt ikke en sengegavl til denne kontinentalseng, men den kan tilkøbes hvis du ønsker det. Der findes i alt 4 typer sengegavle til Norland Luksus, og du kan se dem alle hos forhandleren.

Se pris på Norland Luksus kontinentalsengen hos Sengetid

Norland Superior ONE

Klik på billedet og se mere.

Norland Superior ONE tilfører en smule mere elegance end andre kontinentalsenge i samme prisklasse, da den fremstår mere simpel og har sokkel i stedet for ben. Det er samtidig en god og komfortabel kontinentalseng, hvortil der er gode muligheder for personlig tilpasning.

Om boksmadrassen og benene:

Boksmadrassen ligger på denne kontinentalseng på en sokkel, der enten fås i eg eller sort. Den skjules helt under betrækket, hvorved sengen får et mere simpelt helhedsudtryk.

Om springmadrassen:

Springmadrassen består af to separate sektioner, som kan tilpasses individuelt efter behov. Her kan du blandt andet vælge mellem forskellige fasthed i hver side, hvorved begge parter opnår optimal liggekomfort. Der kan vælges mellem fasthederne medium til personer under 75 kilo, fast til personer mellem 75 og 95 kilo, samt ekstra fast til personer over 95 kilo. Springmadrassen til Superior ONE kontinentalsengen består af 5 komfortzoner, som giver individuel støtte til hver del af din krop.

Om topmadrassen:

Topmadrassen har en samlet højde på 10 centimeter, og fås med enten latex- eller Wonderpur kerne. Den har desuden et betræk af ventilerende bambus, som kan tages af og vaskes efter behov.

Om farverne:

Kontinentalsengen fås med enten mørkegråt eller lysegråt betræk, som kan tages af og sættes på efter behov.

Om sengegavlen:

Der medfølger ikke som udgangspunkt en sengegavl til Norland Superior ONE kontinentalsengen, men du kan tilkøbe den hvis du måtte ønske det. Du kan vælge mellem 4 forskellige sengegavle, og disse fås med samme betræk som resten af kontinentalsengen.

Se pris på Norland Superier ONE kontinentalsengen hos Sengetid

Krone Kontinental Plus

Klik på billedet og se mere.

Denne kontinentalseng er en god og budgetvenlig model, der alligevel har alle muligheder for personlig tilpasning af komfortniveauet. Du kan eksempelvis vælge fasthed og topmadrastype, hvorved kontinentalsengen bedre opfylder dine egne behov.

Om boksmadrassen og benene:

Krone Kontinental Plus har to boksmadrasser med hver sine ben. De to boksmadrasser har pocketfjedre som giver bedre støtte op igennem springmadrassen, og sammen med en kraftig træramme giver kontinentalsengen stabilitet.

Du kan til denne kontinentalseng vælge mellem runde sorte ben eller runde ben i børstet stål, som normalt er 10 centimeter høje. Du kan dog også for en lille merpris få benene med en højde på 19 centimeter, hvis du ønsker at øge kontinentalsengens samlede højde.

Om springmadrassen:

Springmadrassen til denne kontinentalseng er vendbar, og kommer med 5 individuelt tilpassede komfortzoner, der hver især giver optimal støtte til forskellige dele af kroppen. Springmadrassen er sammensat af to individuelle sektioner, hvorved der kan vælges separat fasthed i hver side. Der kan enten vælges fasthed i medium til personer under 75 kilo, fast til personer mellem 75 og 95 kilo, samt ekstra fast til personer over 95 kilo. Springmadrassen består af pocketfjedre med en polstring hele vejen rundt, som giver god støtte og komfort.

Om topmadrassen:

Topmadrassen har en samlet højde på 10 centimeter, og kan enten vælges med latex- eller Wonderpur kerne. Latex er åndbart og det mest populære valg, mens Wonderpur er en slags memoery-skum der holder bedre på varmen og former sig efter kroppen.

Om farverne:

Krone Kontinental Plus fås med sort betræk.

Om sengegavlen:

Der medfølger ikke som udgangspunkt en sengegavl til Krone Kontinental Plus, men du kan tilkøbe denne i samme betræk som resten af kontinentalsengen. Sengegavlen er væghængt, og har en højde på 108 centimeter. Du kan se den hos forhandleren.

Se pris på Krone Kontinental Plus kontinentalsengen hos Sengetid

Wonderland Octave

Klik på billedet og se mere.

Wonderland Octave er en fin og budgetvenlig kontinentalseng, der fremstår i et simpelt look med et heldækkende betræk. Den har et godt komfortniveau i den tykke topmadras og springmadras med pocketfjedre.

Om boksmadrassen og benene:

I denne kontinentalseng består den nederste del af Basic pocketfjedre, der giver en god almen støtte. Herunder er en sokkel med en højde på 13 centimeter i den sorte farve Black 09, der passer fint til det sorte Nero 73 betræk.

Om springmadrassen:

Det øverste lag fjedre i denne kontinentalseng består af Standard pocketfjedre, og fastheden er medium hvilket passer de fleste. Betrækket er heldækkende og aftageligt, hvilket betyder at det kan vaskes efter behov.

Om topmadrassen:

Den medfølgende topmadras tilfører kontinentalsengen et blødt komfortlag. Den består af en 4 centimeter tyk skumkerne, der er åndbar og dermed sikrer en god ventilation mens du sover. Den har desuden et aftageligt betræk, som kan vaskes ved 60 grader.

Om farverne:

Kontinentalsengen fås med sort Nero 73 betræk, som er et heldækkende betræk.

Om sengegavlen:

Der medfølger ikke som standard en sengegavl, men der kan tilkøbes flere slags sengegavle hos forhandleren.

Se pris på Wonderland Octave kontinentalsengen hos ILVA

Nocturne Unique Star 4

Klik på billedet og se mere.

Nocturne Unique Star 4 er en flot og eksklusiv kontinentalseng med højt niveau af komfort og et flot stilrent look. Den passer fint til dig der søger en god liggekomfort og bedre støtte i form at opdelingen i komfortzoner.

Om boksmadrassen og benene:

Bunden af denne kontinentalseng består af en madras med 5-zonede pocketfjedre. Det betyder at din krop får optimal støtte i alle dele, hvilket giver bedre liggekomfort.

Der medfølger ikke ben til denne kontinentalseng, men disse kan tilkøbes.

Om springmadrassen:

Springmadrassen har pocket fjedre, og fastheden er medium-fast. Det betyder at de fleste opnår en god liggekomfort i denne kontinentalseng, da den giver optimal støtte op igennem kroppen.

Om topmadrassen:

Nocturne Coolmax-topmadrassen har en kerne af 4 centimeter latexskum, og et aftageligt betræk som kan vaskes ved 60 grader.

Om farverne:

Det medfølgende betræk til denne kontinentalseng er mørkegråt.

Om sengegavlen:

Der medfølger ikke som udgangspunkt en sengegavl til denne kontinentalseng, men du kan hos forhandleren tilkøbe en række forskellige sengegavle i samme stof.

Se pris på Nocturne Unique Star 4 kontinentalsengen hos ILVA

Hvad er en kontinentalseng?

Opbygning af kontinentalseng med tværsnit af sammensætningen.

En kontinentalseng er formentlig den mest populære sengetype herhjemme lige nu, og det er måske ikke så mærkeligt. Sengen byder nemlig på et højt niveau af komfort, og den kan tilpasses i hver side så både du og din partner kan ligge optimalt.

En kontinentalseng består typisk af følgende:

  • Bund: Boksmadras med ben eller sokkel.
  • Midte: Spring- eller skummadras.
  • Top: Topmadras.

Bunden: Boksmadrassen sørger for stabiliteten

Det virker måske overflødigt med en boksmadras i bunden af en kontinentalseng, men denne tjener faktisk flere formål. Blandt andet har boksmadrassen en kraftig træramme og er typisk meget fast, hvilket øger sengens stabilitet. Samtidig muliggør trærammen montering af enten ben eller sokkel.

Midten: Spring- eller skummadrassen sørger for liggekomforten

I midten ligger normalt en tyk spring- eller skummadras, som sørger for den nødvendige liggekomfort. Det er denne madras der støtter din krop på de rigtige punkter, hvorfor de fleste madrasser ofte er opdelt i forskellige zoner, der støtter individuelt.

Toppen: Topmadrassen giver et ekstra lag komfort

Topmadrassen er det lille ekstra tilbehør, som er med til at personliggøre din kontinentalseng. Topmadrasserne fås typisk med en form for skum eller memoryskum, hvor de fleste vælger en form for skum af latex eller lignende. Denne type skum er åndbar og giver således en god ventilation, mens memoryskummet holder bedre på varmen og giver mere støtte til kroppen.

Test af kontinentalsenge

Der er ikke foretaget mange uafhængige tests af kontinentalsenge, svenske Testfakta har dog foretaget enkelte tests indenfor de seneste par år.

Det ses i testen at kontinentalsenge generelt giver god støtte til kroppen, men at der i samme prisklasse kan være forskel på modellerne. Også byggekvaliteten kan generelt svinge en smule, ligesom holdbarheden under belastningsprøverne svinger.

Du kan læse nærmere i de forskellige tests herunder:

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar