Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

De 8 bedste kontinentalsenge ifølge forbrugerne

De 8 bedste kontinentalsenge ifølge forbrugerne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Ifølge søvn-ekspert Mikael Rasmussen er det vigtigt sove, da det er her, vi mennesker restituerer og genopbygger kroppen. Hvis din seng ikke understøtter din krop ordentligt, vil du med stor sandsynlighed kunne mærke det i form af ømhed i kroppen den efterfølgende morgen.

Du tilbringer en stor del af døgnets timer på langs, så det en god idé at investere i en god seng. I vores artikel har vi fundet frem til en række af de bedste kontinentalsenge, så du nemmere kan finde den, der bedst passer til dig.

De 8 bedste kontinentalsenge i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

5 ting du skal overveje, før du køber kontinentalsenge

 • Størrelse

  Størrelsen af den kontinentalseng, du vælger, bør afhænge af hvor meget plads, du har til rådighed i dit soveværelse samt, om du sover alene eller ej. Du kan vælge mellem forskellige størrelser af kontinentalsenge, herunder enkeltmandssenge, halvandenmandssenge og dobbeltsenge. Hvis du har et lille soveværelse, foretrækker at sove alene eller sover med en person, du kan ligge tæt med, er en halvandenmandsseng på 140×200 cm et fint valg. Den mest almindelige størrelse for en kontinentalseng er 140×200 cm eller 160×200 cm, da begge størrelser kan rumme to personer, uden at sengen optager for meget plads. Vil du have en ekstra stor kontinentalseng, fås de også i størrelserne 200×200 cm eller 210×210 cm. De er oplagte til familier, der fra tid til anden måske har mindre børn i sengen samt dem, der har et stort og rummeligt soveværelse.

 • Madras

  De vigtigste egenskaber at se efter i en madras er fasthed og de anvendte materialer, da begge har indflydelse på, hvor hård eller blød sengen er. En kontinentalseng er en seng i tre lag bestående af en boxmadras som sengens fundament, en vendbar springmadras og en topmadras, som er det vigtigste lag. Sover du ofte på siden, kan en blød eller mellemfast topmadras i memory foam være et oplagt valg, da det giver bedre komfort. Topmadrasser i latex er også populære, da de er miljø- og allergivenlige. Sover du derimod på ryggen eller på maven, anbefales en mellemfast eller fast topmadras. I øvrigt anbefaler vi, at du vælger en kontinentalseng hos en forhandler, der giver dig mulighed for at vælge to forskellige fastheder på madrassen, samt tilbyder gratis ombytning i tilfælde af, at du vælger den forkerte.

 • Materialer

  Når du skal finde en sengeramme til din kontinentalseng, er det en god idé først og fremmest at finde ud af, om den er praktisk og holdbar. Sengerammer er typisk polstret, fremstillet i træ eller af metal. Vi anbefaler sengerammer i massivt træ, hvis du søger en holdbar løsning. Kontinentalsenge med trærammer er stærke og holder længe, og derfor leveres de normalt med lang garanti. Sengerammer i metal er tungere og kræver mindre vedligeholdelse, hvilket gør dem mere alsidige. Polstrede rammer henviser til en fælles betegnelse for rammer, som er indkapslet og dekoreret med stof, polstring og alt fra broderi til knapnitter.

  Se efter Oeko-tex-certificeret, svanemærket og FSC-certificeret træ samt andre bæredygtige materialer, hvis du går op i miljø og bæredygtighed. Materialer, der er “Made in Scandinavia”, er også et godt valg.

 • Pris

  De dyreste kontinentalsenge koster omkring 50.000 kr. og inkluderer en sengeramme i høj kvalitet, større dimensioner og en madras med flere komfortzoner, der giver optimal støtte til kroppen. Billigere alternativer koster typisk omkring 8.000-10.000 kr. og har ofte et mere enkelt design, mindre dimensioner og færre funktioner. Det er dog langt fra alle, der behøver at købe de dyre modeller for at være glad og tilfreds, da mange billigere modeller er mere end tilstrækkelige for en god nattesøvn.

 • Brugeranmeldelser

  Det er en god idé at læse, hvad tidligere kunder har at sige om en given kontinentalseng. Madrassens komfort og overordnede kvalitet er begge aspekter, du skal tænke over. Ud fra brugeranmeldelser kan du derfor vurdere, om du mener, sengen er pengene værd. Det er også en god idé at tjekke virksomhedernes eller forhandlernes bedømmelser på Trustpilot, inden du køber, da det giver en indikation af både kvalitet og service. Brugeranmeldelser er inkluderet nedenfor, så du nemmere kan træffe en informeret beslutning.

Vores favorit kontinentalsenge

Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

Vores anbefaling Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Snefrid Fjäll

Bedst designet kontinentalseng Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Norhland Prestige Eksklusiv Superior

Bedste kontinentalseng til prisen Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng

Bedste kontinentalseng på budget Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Emma Kontinentalseng

Bedste kontinentalseng i premium klassen Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Hästens Maranga kontinentalseng

Bedste valg til naturlige materialer Gå til bedste pris
123.800 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
123.800 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

Viking Hultaby Kontinentalseng

Bedste komfortvalg  Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Bedste moderne valg Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores anbefaling

Bedre Nætter Venus Kontinentalseng
OEKO-TEX og Svanemærket

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Venus Kontinentalseng :

 • Specielt udviklede 7 Better™-zoner
 • OEKO-TEX-certificeret og 100% naturlatex
 • Skandinaviske materialer

Grunde til at købe

 • Allergivenlig topmadras
 • 7 forskellige komfortzoner
 • 25 års garanti og 100 dages prøveperiode
 • Væghængt sengegavl medfølger

Grunde til at undgå

 • Få kunder synes at topmadrassen er lidt for blød
 • Forsinkelse kan opstå, men Bedre Nætter er hurtige til at løse problemet

Leder du efter en kontinentalseng i høj kvalitet, bør du overvejer Venus Kontinentalseng fra Bedre Nætter, som er deres første og mest solgte seng.

Anmeldelse og analyse

Detaljer

 • Dimensioner: 180 x 200
 • Tilgængelige farver: 4

Venus ligger i Bedre Nætters dyre ende, men til gengæld får du også luksus for pengene samt adskillige valgmuligheder – blandt andet i forhold til fasthed.

Modellen er en stor investering, men du kan prøve den i 100 dage, og er du ikke tilfreds, kan du bytte den til en anden variant.

Kontinentalseng med tre madrasser

Produktet er en såkaldt kontinentalseng, og det betyder, at den er bygget op i en træramme med tre forskellige madrasser.

Nederst finder du boksmadrassen, der udgør sengens fundament. Boksmadrassen sikres med en 12 cm tyk træramme af svensk fyrretræ, som kan holde stort set hele livet. Derfor ydes der også 25 års garanti på fjedre og rammebrud.

Det midterste lag består af en springmadras, som er den madras, der har den største indflydelse på din komfort og nattesøvn. Hos Venus er den specialdesignet og bygget op med pocketfjedre og komfortzoner. Pocketfjedre er små fleksible fjedre, der er skabt til at følge din krop, når du vender dig i løbet af natten. På den måde får du altid optimale støtte, der fremmer god søvn.

Dertil har sengen syv komfortzoner, som er særlige områder, hvor der ydes en større trykaflastning af kroppens punkter. Fjedrene er pakket ind i et åndbart lag, som både forlænger levetiden og forbedrer sundheden.

Svanemærket topmadras af latex

Øverst i kontinentalsengen er topmadrassen, som er den madras, din hud er mest i kontakt med. Derfor er det vigtigt, at den er så sund og klimavenlig som muligt. Hos Venus får du en Svanemærket topmadras, der er 100 % fri for skadelig kemi, hvilket er godt nyt til dig, der gerne vil undgå allergi.

Madrassen er 6 cm tyk og fremstillet af latex, som er et naturligt afkølende og svedafledende materiale, der er velegnet til dig med tendens til at svede om natten. Rundt om finder du et Rönd-betræk, der giver en ekstra antibakteriel profil.

Hvad siger forbrugere om Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

Brugerne er både tilfredse med Bedre Nætter generelt og Venus. På Trustpilot tildeler køberne virksomheden 4,7/5 stjerner i gennemsnit, og især bliver den gode service og produkterne af høj kvalitet fremhævet.

Venus er et af de produkter, og den modtager 4,5/5 stjerner baseret på over 600 anmeldelser. Købernes ros går især på, at man sover godt og at den er nem at sætte op. Designet får også pæne ord med på vejen, og det samme gælder de mange muligheder for farve, ben, fasthed og gavl.

Mere om Bedre Nætter Venus Kontinentalseng

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter
 • 180 x 210 centimeter
 • 210 x 210 centimeter

Bomagasinet's vurdering

På redaktionen er vi glade for Venus og begejstrede over den høje kvalitet, der blandt andet kommer til udtryk med både OEKO-TEX certificeringen og Svanemærket, som er din garanti for en ren seng uden skadelig kemi.

Vi vil også fremhæve de syv komfortzoner, der tilpasser støtten efter hver enkelt kropsdel, som gør, at du ligger optimalt og får den støtte, du skal bruge for at restituere.

Vi ser det også som en stor bonus, at der er en prøveperiode på 100 dage, så du får tid til at vurdere, om du har fundet et perfekt match.

Til trods for de mange roser oplyser enkelte kunder, at leveringen har været forsinket, og at madrassen er til den bløde sige.

Bedst designet kontinentalseng

Snefrid Fjäll
nordisk kontinentalseng i høj kvalitet

Dagens bedste priser og tilbud på Snefrid Fjäll:

 • Udviklet i Europas største sengetestcenter
 • Airflow-teknologi for et sundt sovemiljø
 • Stærk bundramme sikrer stabilitet i sengen

Grunde til at købe

 • Robuste kvalitetsmaterialer
 • Fantastisk sovekomfort
 • Naturlig latex

Grunde til at undgå

 • Gavl skal tilkøbes

Snefrid fra Nordic Dream er det oplagte valg til dig, der prioriterer høj komfort over alt andet.

Derfor anbefaler vi Snefrid fra Nordic Dream

Detaljer

 • Dimensioner: 180 x 200 cm
 • Tilgængelige farver: 4

På Trustpilot får Nordic Dream 4,9/5 stjerner, hvilket er højest af alle i sengebranchen. Kundernes anmeldelser er afgørende for vores vurdering af produkter og de flotte bemærkninger, som Snefrid får, bekræfter, at de har et af markedet absolut bedste kontinentalsenge.

Som en ekstra fordel tilbyder Nordic Dream 100 dages prøveperiode af sengen. Hvis din nye seng ikke lever op til dine forventninger, kan du uden omkostninger få ombyttet fastheden i sengen eller få afhentet den gratis på din adresse og få pengene retur. Alt det sammen med 25 års brudgaranti og højkvalitets topmadrasser og fjedre trækker op i vores vurdering.

Mere om Snefrid Fjäll

Om boxmadrassen og benene

Sengens træramme er 14 cm og udført i svensk fyrretræ. Du kan selv vælge mellem forskellige typer af ben i flere højder, så du får det rigtige udtryk.

Boxmadrassen er med pocketfjedre i 2 lag, der giver ekstra ergonomisk komfort. Den er derudover designet med en skridsikker overflade, så springmadrassen ligger sikkert.

Alle materialerne anvendt til Snefrid er bæredygtige, så du også passer på naturen, når du vælger ny seng. Oveni er alle tekstilerne certificerede af Oeko Tex, som er din garanti for, at de er miljø- og allergivenlige.

Om springmadrassen
Springmadrassen er som boxmadrassen fyldt med ergonomiske danskproducerede pocketfjedre, der ligger i dobbeltlag. Det særlige ved Snefrid er de 7 unikke komfortzoner.

Pocketfjedrene er forskellige alt efter hvor i madrassen, de er placeret. Omkring din lænd og hofteområdet er kroppen tungest, og derfor er der ekstra kraftige pocketfjedre i de områder, mens der er mindre kraftige pocketfjedre eksempelvis omkring skuldrene.

De 7 komfortzoner giver dig den rigtige ergonomiske trykaflastning, så din rygsøjle ligger behageligt hele natten igennem.

Fjäll topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Snefrid er i et enkelt og nordisk inspireret design. Du kan selv sætte dit præg på sengen ved at vælge mellem de 4 farver: lys grå, mørk grå, sand og blå. Der er derfor mulighed for at finde den helt rigtige farve, der passer til din indretning i soveværelset.

Om sengegavlen
Snefrid kan både leveres med og uden gavl. Hvis du vil have en gavl til din seng, koster det ekstra. Gavlen fås i de samme nuancer, som selve sengens møbelstof kommer i.

Snefrid kan fås i følgende størrelser

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste kontinentalseng til prisen

Norhland Prestige Eksklusiv Superior
Kontinentalseng med trykaflastende pocketfjedre

 • Høj kundetilfredshed med 4,5/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Eksklusiv Superior:

 • Valgfri topmadras
 • Høj komfort i 3 lag
 • Bambus madrasbetræk

Grunde til at købe

 • Produceret i Danmark og med 25 års garanti
 • Op til 11 komfortzoner med fleksible pocketfjedre
 • Mulighed for at vælge forskellige ben og farver
 • Vaskbar topmadras på 10 cm

Grunde til at undgå

 • Nogen synes topmadrassen er lidt for tynd
 • Enkelte kunder har oplevet problemer med længere levering

Prestige Superior er en moderne, dansk designet seng med god indstigningshøjde, der fås i fem forskellige farver og med fem forskellige designerben, så du kan gøre din seng unik.

Norhland Prestige Luksus Superior vs markedet

Detaljer

 • Dimensioner: 180 x 200 cm
 • Tilgængelige farver: 5

Prestige Superior fra Norhland er, som navnet antyder, en mere luksuriøs og eksklusiv seng end mange af konkurrenterne på markedet. Den er bygget af danske håndværkere, som har fokuseret på at skabe et moderne look. I modsætning til andre senge i test-oversigten har den op til 11 komfortzoner med pocketfjedre, hvilket giver en mere behagelig madras.

Takket være valget af fjedre og materialer får du her en seng i høj kvalitet, der giver individuel støtte til kroppens led og muskler, så du kan vågne veludhvilet op om morgenen uden at føle ubehag.

Hvad siger forbrugerne om Prestige Delux Superior?

På Trustpilot har Norhland fået 4,5/5 stjerner baseret på mere end 500 anmeldelser, og de har svaret på 100 % af den negative feedback, de har fået, inden for 24 timer. Deres gode service, rådgivning og det faktum, at kunderne føler, de får meget værdi for pengene, fremhæves især af tidligere kunder.

Nogle kunder har dog fundet topmadrassen for blød, selv når de har valgt en ekstra fast madraskerne. Andre nævner, at det øverste lag af topmadrassen af og til glider. Selv om Sengetid oplever nogle bump med deres leveringsservice, er de ofte hurtige til at løse eventuelle kundeklager eller problemer.

Mere om Norhland Prestige Eksklusiv Superior

Kontinentalseng med fleksible pocketfjedre

Prestige Superior er fremstillet af massivt træ med ben i enten naturlig eller sort eg.

Sengen har en boksmadras og en springmadras med op til 11 komfortzoner og den vendbare springmadras indeholder fleksible pocketfjedre, der reagerer på din krops konturer og bevægelser, så du får den bedst mulige søvn uanset din vægt. Skummet inde i sengen hjælper dertil med at opretholde en behagelig søvntemperatur natten igennem.

Kontinentalsengen er derudover udstyret med en vendbar, blød, åndbar og ventilerende topmadras med et vaskbart bambusbetræk, der sikrer den bedst mulige søvn.

Valgfri topmadras i latex eller wonderpur

Til elevationssengen medfølger en 9 cm topmadras i enten wonderpur eller latex-skum, alt efter dine personlige præferencer. Topmadrassen er betrukket med et tekstil i bambus, som beskytter skummaterialet.

Latex-skum regulerer varme og fugt, så du kan have en optimal og behagelig temperatur om natten – Også selvom du normalt sveder meget. Materialet mindsker samtidig trykket på skuldre, nakke og hofte.

Wonderpur er et tæt skummateriale, som følger og støtter din kropsform. Du synker mere ned i en topmadras af wonderpur skum og bliver derfor nærmest omgivet af madrassen. Af denne grund, er det er godt valg af materiale til dig, der har det køligt om natten.

Den eksklusive topmadras har sommer- og vinterside, så du kan tilpasse din topmadras efter sæson. Det betyder at sommersiden har bambusuld der er ventilerende, og på vintersiden er der fåruld, der hjælper med at holde på varmen. På den måde kan du blot vende topmadrassen om afhængigt af årstiden.

Bedste kontinentalseng på budget

Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng
7 komfortzoner og 25 års garanti

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng:

 • Åndbart, behageligt og fleksibelt komfortlag
 • Ramme af massivt, FSC-certificeret fyrretræ
 • Giver optimal støtte til kroppen

Grunde til at købe

 • Vurderet til 5/5 stjerner af brugerne
 • 7 komfortzoner, der hver især yder en særlig støtte til kroppen
 • Fleksible og medgørlige pocketfjedre
 • Ventilerende og åndbar latex-topmadras
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Grunde til at undgå

 • Ingen mulighed for at vælge anden type topmadras end latex
 • Gavl medfølger ikke

Vil du gerne have en seng fra Bedre Nætter, men har du ikke pengene til en af de dyrere modeller? I så fald skal du overveje kontinentalsengen Atlas, som er det danske mærkes prisvenlige mulighed. Her får du høj komfort, god kvalitet og samt lange garantier til en overkommelig pris.

Anmeldelse og analyse

Detaljer

 • Dimensioner: 180 x 200 cm
 • Tilgængelige farver: 3

Altas er Bedre Nætters lidt mere prisvenlige seng til dig, der vil have stor værdi for pengene. Der er tale om en flot og moderne seng, der fås i tre farver – beige, antracit og lysegrå. Stilen er enkel og skandinavisk i udtrykket, så den passer i de fleste soveværelser. Det er dertil muligt at tilkøbe en gavl, hvis du vil fuldende looket.

Da der er tale om en kontinentalseng, består sengen af tre lag. Bunden har en 8 cm tyk træramme, som danner fundamentet. Rammen er produceret af svensk fyrretræ, som du også finder hos Bedre Nætters dyrere modeller. I bunden ligger boksmadrassen med en behagelig skumkerne, der danner det nederste komfortlag.

Oven på boksmadrassen er springmadrassen. Laget består af små og fleksible pocketfjedre, som følger med dig, når du bevæger dig. Det betyder, at de kan støtte dig uanset hvilken position, du sover i. Fjedrene er inddelt i såkaldte komfortzoner, der er specialudviklede hos Bedre Nætter. Hver zone aflaster en bestemt kropsdel, så der ydes størst støtte der, hvor du har mest brug for det. Du finder i alt syv komfortzoner, som også er det antal, de mere eksklusive senge har.

Øverst er topmadrassen på 5 cm. Her er tale om den madras, du mest er i kontakt med og som udgør det øverste komfortlag. Tykkelsen er lidt til den tynde side, men åndbarheden er til gengæld i top. Det betyder, at topmadrassen selv er i stand til at lede sved og fugt væk, så soveklimaet forbedres. På den måde vågner du ikke op badet i sved på varme dage.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Atlas?

I skrivende stund har knap 3.000 brugere anmeldt Bedre Nætter på Trustpilot, som i alt har fået 4,7/5 stjerner. Kunderne hæfter sig især ved den gode service og kvalitetsprodukterne.

Derudover roser kunderne også de kompetente medarbejdere, som glædeligt hjælper til, og de 25 års garanti, som giver tryghed.

Brugerne er også begejstrede for Atlas, som de i gennemsnit tildeler 5/5 stjerner baseret på knap 100 anmeldelser. Det, kunderne særligt hæfter sig ved, er den gode støtte og den afstemte blød/hårdhed.

Dog nævner få kunder, at de havde foretrukket at kunne have valgt en skum-topmadras i stedet for en af latex. Skum giver et lunt klima, hvor latex giver et køligt.

Mere om Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter

Bomagasinet's vurdering

Vi er særligt betagede af sengens syv komfortzoner, som typisk kun findes hos de dyrere varianter. Det giver din krop en bedre aflastning, og med de fleksible pocketfjedre får du støtte hele natten – uanset position.

Den ventilerende topmadras er prikken over i’et i vores betragtning, og selvom den ikke er markedets mest eksklusive model, giver den med det allergivenlige latex et sundt klima i sengen. Derudover har sengen en moderne stil og er smuk at se på. Du skal dog være opmærksom på, at gavlen ikke medfølger, men skal tilkøbes.

Derudover vil vi også fremhæve den gode service, som Bedre Nætter tilbyder deres kunder. Ligesom køberne ser vi positivt på, at du får en 100 dages prøveperiode samt 25 års garanti på fjedre og rammebrud, hvilket i vores øjne vidner om høj kvalitet.

Bedste kontinentalseng i premium klassen

Emma Kontinentalseng
luksuriøs seng med elegant design

 • 4,8/5 stjerner på Emma.dk
 • Bedst i test - Testfakta 2021
 • 100 nætters prøveperiode og 10 års garanti

Dagens bedste priser og tilbud på Emma Kontinentalseng:

 • Dynamisk justering af fjedre
 • Førsteklasses komfort og ergonomi
 • Fremstillet i Skandinavien

Grunde til at købe

 • Ergonomisk madras med 7 komfortzoner
 • Inkluderer sengeramme, sengegavl, madras og topmadras
 • Kommer i 3 størrelser

Grunde til at undgå

 • Fås kun i én farve

Kontinentalsengen fra Emma er til dig, der vil have samme komfort og luksus i soveværelset som på et fint hotel. Sengen får flotte anmeldelser fra forbrugerne på Emma.dk, der er forhandler af produktet.

Modellen har en innovativ og ergonomisk madras, der støtter din krop i alle sovepositioner igennem natten. Nogle af kunderne skriver endda, at sengen har optimeret deres søvn, så de ikke længere har smerter eller vågner op i løbet af natten.

Derfor skal du vælge Emma Kontinentalseng

Detaljer

 • Dimensioner: 140, 160 eller 180 x 200 cm
 • Tilgængelige farver: 1

Emma Kontinentalseng har et stilrent design og et stort sengegærde. Sengens innovative madras har dertil gennemgået tests og kontrol under både udvikling og produktion. Den har samtidig 7 komfortzoner, som bidrager til bedre nattesøvn ligegyldigt hvordan, du ligger.

Materialerne er af høj kvalitet og samtidig OEKO-TEX Standard 100, Class 1 certificeret.

Mere om Emma Kontinentalseng

Om madrassen
Den ergonomiske madras er udviklet til at give dig en så komfortabel søvn som muligt. Komforten kommer i form af pocketfjedre, der tilsammen giver madrassen 7 komfortzoner.

Pocketfjedrene sikrer en dynamisk tilpasning til din krop, når du skifter sovestilling, så dine skuldre, hofter og din rygsøjle får maksimal støtte.

Om topmadrassen
Du kan vælge mellem 2 topmadrasser alt efter, om du ønsker en hård eller blød topmadras.

Den ene er den vendbare Flip-topmadras med en tykkelse på 6 cm, som giver en lidt hårdere overflade.

Ønsker du derimod en blødere topmadras, kan du vælge den temperaturregulerende diamond-topmadras, der er 9 cm tyk.

Om bunden
Sengen er udstyret med en Bonell-fjedring i bunden, som fungerer godt sammen med madrassen.

Om sengens dimensioner
Sengen fås i tre størrelser: 140 x 200, 160 x 200 og 180 x 200. Den måler desuden 66 cm fra gulv til topmadras. Sengegærdet er 115 cm højt med en dybde på 12 cm.

Bedste valg til naturlige materialer

Hästens Maranga kontinentalseng
Følelsen af vægtløshed

Dagens bedste priser og tilbud på Hästens Maranga kontinentalseng:

 • Silkesyning med Hästens' ikoniske terninger
 • Kun rene naturmaterialer
 • Topmadras med ekstra elasticitet

Grunde til at købe

 • Godt design
 • Temperaturregulerende egenskaber
 • Fås i 3 farver
 • Højt komfortniveau

Grunde til at undgå

 • Højere prisklasse

Maranga er hentet fra det svenske topbrand Hästens, og navnet henviser til maoriernes ord for ”vågn op”. Hästens har selv markedsført den med vendinger som ”skylignende komfort”, ”følelsen af vægtløshed” og ”en perfekt føjelighed” grundet de nøje udvalgte naturmaterialer, der er integreret med den klassiske Hästens-metode.

Hästens Maranga vs. markedet

Detaljer

 • Dimensioner: 180 x 200
 • Tilgængelige farver: 13

Hvis du skal investere i en Hästens-seng, skal du bruge en større sum penge. Til gengæld får du en langtidsholdbar seng af de absolut bedste naturmaterialer, der leder fugt væk på optimal vis og bibeholder den rette støtte år efter år – modsat mange billige senge.

Mere om Hästens Maranga kontinentalseng

Om rammen og madrassen
Maranga er bygget op omkring en 9,2 cm høj fyrretræsramme med Bonell-fjedre, mens madrassen tilbyder ekstra fasthed samt et unikt 13 cm højt posefjedersystem og forstærkede kantfjedre. Den vendbare madras er konstrueret med et 2-lags bomuldsbetræk, 2-lags krølhår og 8 lag med bomuld og uld, som vidner om en høj grad af omhu, hvor intet er overladt til tilfældigheder.

Om topmadrassen
Der er anvendt en BJX Luxury topmadras, der er opbygget i en række lag: 2-lags bomuldsbetræk, 2-lags bomuld og uld, 2-lags krølhår samt et enkelt lag bomuld og uld. Materialerne er klassiske for en Hästens-seng og omfavner kroppen på blødeste vis samtidig med, at optimal temperaturregulering bibeholdes.

Om farverne
Maranga fås i det klassiske ternede look, dog i flere farver end den velkendte blå. Du kan bl.a. vælge sølv, guld, sort, rosa og grå.

Om sengegavlen
Sengegavlen skal købes separat, og det samme gælder benene.

Bedste komfortvalg 

Viking Hultaby Kontinentalseng
unikt fjedersystem med specialaflastning til hofter og skuldre

Dagens bedste priser og tilbud på Viking Hultaby Kontinentalseng:

 • Specialzoner til hofter og skuldre
 • System med flere lag
 • Materialer med høj slidstyrke

Grunde til at købe

 • Unikt fjedersystem
 • Bygget med de bedste materialer fra svenske skove
 • Kommer i flere farver

Grunde til at undgå

 • Sengegavl og ben skal købes separat 

Viking Hultaby Kontinentalseng passer godt til den forbruger, der ønsker den bedste kontinentalseng i forhold til pris, valgmuligheder og særlig aflastning til de områder af kroppen, der påvirkes mest.

Derfor anbefaler vi Viking Hultaby Kontinentalseng

Vi anbefaler Viking Hultaby, da den er en af de bedste kontinentalsenge til dig, der leder efter en model med specialzoner til en overkommelig pris, hvor du samtidig har mulighed for at vælge mellem flere farver og fastheder.

Mere om Viking Hultaby Kontinentalseng

Detaljer

 • Tilgængelige farver: 5
 • Producent: Viking
 • Type: Kontinentalseng
 • Dimensioner: 160 x 200 cm

Få en individuelt tilpasset seng

Viking Hultaby er noget for dig, hvis du gerne vil kunne tilpasse din seng i forhold til din egen krop. Du får her muligheden for selv at bestemme madrassens fasthed, der er afgørende for, om du ligger hårdt eller blødt. Nogle foretrækker det ene og andre det andet, og fastheden bør i den forbindelse vælges ud fra egne behov samt vægt. Jo mere du vejer, jo fastere skal madrassen være.

Sengen måler 160 x 200 cm, hvilket er standardmål for en dobbeltseng. Fordi det er en dobbeltseng, får du ikke én, men to individuelle springmadrasser i stedet for én stor. Det gør du, da den person, du deler seng med, ikke nødvendigvis skal have samme fasthed som dig. På den måde kan I hver især få den type madras, der individuelt passer jer bedst.

Eftersom Viking Hultaby er en kontinentalseng, får du tre madrasser med i købet. Det giver en pæn økonomisk gevinst og meget værdi for pengene – især når du tager modellens pris i betragtning.

Øverst i sengen finder du topmadrassen, som arbejder sammen med de føromtalte madrasser for at yde optimal komfort til din krop. Der er tale om en topmadras af skum, som har flere fordele. Blandt andet giver det god komfort på grund af det bløde og føjelige materiale, der hurtigt former sig efter din krop og giver den rare ”synke ned” følelse. Læg mærke til, at skummet giver et lunt klima, så det er bedst til dig, der ofte fryser om natten.

Specialzoner til skuldre og hofter

Viking Hultaby har fokus på komfort, og det leverer den via det unikke Multi Zone Layers-system. Systemet tilgodeser generelt hele kroppen og ikke kun udvalgte dele af den, og det giver en bedre allround dækning af kroppens trykpunkter.

Dog vil nogle dele af kroppen altid blive mere belastede end andre, og det tager Viking hensyn til med deres specialzoner. Specialzonerne er skræddersyede til at imødekomme de belastede nøgleområder som hofter og skuldre, så afslapning og afspænding fremmes. Opbygningsmæssigt består produktet af to lag fjedre, som hver især er inddelt i zonerne. Det nederste lag har tre zoner, mens det øverste, som er tættest på kroppen, har fem.

Hultaby er skabt af det svenske mærke Viking, som fremstiller alle deres produkter af materialer fra de smålandske skove. Derfor er bæredygtighed, lokale ressourcer samt minimal miljøbelastning i fokus. Modellen er som endnu en bonus designet med en høj base, der fremmer den elegante stil, og alle anvendte tekstiler er slidstærke og miljøvenlige med OEKO TEX certifikat. Du skal dog være opmærksom på, at ben og gavl ikke medfølger og skal købes seperat. Du kan dog få begge i et matchende design, så udtrykket bliver ensartet.

Bedste moderne valg

Viva Lux Ergozone Elevationsseng
god komfort og nem betjening via app

Dagens bedste priser og tilbud på Viva Lux Ergozone Elevationsseng:

Grunde til at købe

 • Syv komfortzoner
 • Lys under sengen
 • To motorer fra Linak
 • Styres via trådløs fjernbetjening eller app
 • Lag med pocketfjedre

Grunde til at undgå

 • Høj pris
 • Sengegavl og ben skal købes separat

Viva Lux Ergozone passer til dig, der ønsker en elevationsseng i høj kvalitet, med høj komfort og med moderne teknologi.

Derfor anbefaler vi Viva Lux Ergozone

Detaljer

 • Producent: Viva
 • Type: Elevationsseng
 • Består af: Boksmadras, springmadras og topmadras
 • Komfortzoner: 7
 • Mål: 180 x 200 centimeter

Vi anbefaler Viva Lux Ergozone, fordi det er en af de bedste elevationssenge til dig, der gerne vil have en motoriseret og bevægelig seng med motorer fra Linak, der ikke er gået på kompromis med teknologien, som bl.a. inkluderer får app-styring og lys under sengen.

Mere om Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Let betjening via app eller fjernbetjening

Er du til hverdagsluksus og en bevægelig seng, er Lux Ergozone et godt valg. På grund af den eksklusive profil ligger prisen i den høje ende af skalaen sammenlignet med konkurrenter, men er prisen ikke en faktor for dig, er den værd at overveje.

For dine penge får du lov at opleve moderne features i en 180 x 200 cm dobbeltseng. Du bliver også forkælet med to kvalitetsmotorer fra danske Linak, som er en af de førende motorproducenter på markedet. Der er fem års garanti på motorerne og 25 års garanti mod fjederbrud.

Det smarte ved en elevationsseng er, at lamellerne er bevægelige, så du kan ændre på positionerne, som du ønsker. Du kan eksempelvis sidde op og læse eller se fjernsyn og have muligheden for at hæve og sænke benende/hovedgærde, som kan forbedre dit blodomløb og din komfort.

Du styrer selve motorikken via den medfølgende fjernbetjening, som oven i købet er trådløs, så du slipper for ledninger. Modellen kan også styres via din smartphone med den tilhørende app.

Komfort med pocketfjedre og komfortzoner

Elevationssenge er mest kendt for bevægeligheden, men Viva Lux Ergozone har også fokus på komfort. Du får en komplet sengekonstruktion bestående af tre madrasser, som inkluderer boksmadras, springmadras og topmadras. De tre lag arbejder sammen for at give dig den bedste komfort og aflastning, og du kan endda selv vælge fastheden. Eftersom Viva Lux er en dobbeltseng, er det muligt at vælge forskellige fastheder for dig og din sengekammerat, så I individuelt kan få den type, der passer til jer enkeltvis.

Madrasserne er opbygget af pocketfjedre, som er mindre end de fjedre, du normalt kender. På grund af den mindre størrelse er de mere fleksible, og derfor følger de lettere med dig, når du vender dig om natten. Fjedrene er inddelt i komfortzoner, der hver giver støtte til ét bestemt område af kroppen. Der er i alt syv komfortzoner i Viva Lux, som blandt andet er skræddersyet til lænden, skuldrene og hofterne.

Topmadrassen er det øverste lag og er fremstillet i det naturlige materiale latex. Latex har de fordele, at det er antibakterielt og samtidig giver et køligt klima i sengen. Hygiejnen under dynen optimeres derfor, og støvmider samt andre mikroorganismer får dårligere levevilkår.

Hvis du gerne vil have et lunere klima i sengen, kan du vælge en topmadras af memory-skum, som giver et varmere klima og husker din krops trykpunkter. Begge topmadrasser har en tykkelse på 8 cm.

Opsummering: De 8 bedste kontinentalsenge

Se hele tabellen

FAQ

Hvilke kontinentalsenge er blandt de bedste på markedet?
Der er mange gode kontinentalsenge på markedet, som kan være med til at give dig god nattesøvn. Eksempler på nogle af de bedste kontinentalsenge er Bedre Nætter Venus Kontinentalseng , Snefrid Älv og Norhland Prestige Luksus Superior.
Er kontinentalsenge gode?
Ja, kontinentalsenge kan være rigtig gode at sove i, da de er sammensat af tre forskellige lag, hvilket giver dig rig mulighed for at sammensætte dem, så de passer til lige præcis din krop.
Hvilken størrelse har en kontinentalseng?
Kontinentalsenge fås i en lang række forskellige størrelser. Det er derfor relativt nemt at finde en størrelse, der passer til dine behov.
Hvad anses som en god nats søvn?
En god nats søvn er kendetegnet ved, at du vågner frisk og udhvilet – både fysisk og mentalt. Det opnår du nemmest ved at sørge for, at du får optimal støtte samt nok søvn.

Hvad sker der i vores hjerne og krop, når vi sover?

Søvn er en anabolsk opbyggende tilstand, fortæller søvn-ekspert Mikael Rasmussen. Det betyder, at kroppen og hjernen restituerer og genopbygges, mens vi sover, så den kan fungere optimalt. Ifølge Rasmussen lukker vi af for sanseinput, mens vi sover, så hjernen har mulighed for at gennemgå en række processer. I løbet af natten skal vi opleve tre slags søvnstadier: dyb søvn, REM søvn og overfladisk søvn.

Den dybe søvn sørger for, at kroppen restituerer, mens hjernen frigiver væksthormon, så vores væv, knogler og muskler genopbygges. Det er specielt vigtigt for børn i voksealderen, da de skal bruge meget væksthormon. Derfor er søvnstadiet også kortere jo ældre, vi bliver. Det er også i den dybe søvn, at hjernen “vaskes” ren. Ifølge Rasmussen skyller hjernen 7 gram giftigt protein ud af hjernen hver nat og smider ubrugelig viden ud, så der er plads til næste dags påfyldning. Den dybe søvn giver også et boost til vores immunforsvar, så den er specielt vigtig i tider med influenza.

Eksperten anbefaler: Sådan indretter du bedst dit soveværelse

Søvn er enormt vigtigt for dit helbred. Uden søvn bliver du uoplagt, uskarp og i værste fald syg af et svækket immunforsvar.

Søvn-eksperten anbefaler, at du kun bruger soveværelset til at sove i, så hjernen ikke får blandede signaler, men klart og tydeligt ved, at når du kommer ind i rummet, er det tid til at sove. Derfor skal du efterlade alt, hvad der kan stimulere hjernen udenfor døren og undgå TV, tablets, mobiltelefoner og lignende, der holder hjernen i gang.

For at skabe de bedste sovevilkår, anbefaler Rasmussen, at dit soveværelse er mørklagt og at du gør dig fri af lys tæt på sengetid. Du kan med fordel sidde i fuldstændig mørke en times tid før sengetid for at gøre hjernen klar.

Dit soveværelse skal føles som en slags hule, du går ind i. Hold derfor rummet mørkt og også gerne lidt køligt. Når du falder i søvn, falder kropstemperaturen, så hvis du går ind i et køligt rum, sender det et signal til hjernen om, at du er træt, og så bliver det nemmere at falde til ro. Det er også vigtigt med en behagelig hovedpude der passer til dig, så nakken ikke ligger forkert når du sover.

Hvad er en kontinentalseng?

Opbygning af kontinentalseng med tværsnit af sammensætningen.

En kontinentalseng er formentlig den mest populære sengetype herhjemme lige nu, da de byder på et højt niveau af komfort og samtidig kan tilpasses i hver side, så både du og din partner kan ligge optimalt.

En kontinentalseng består typisk af følgende:

 • Bund: Boxmadras med ben eller sokkel.
 • Midte: Spring- eller skummadras.
 • Top: Topmadras.

Bunden: Boxmadrassen sørger for stabilitet
Det virker måske overflødigt med en boxmadras i bunden af en kontinentalseng, men den tjener faktisk flere formål. Blandt andet har boxmadrassen en kraftig træramme og er typisk fast, hvilket øger sengens stabilitet. Samtidig muliggør trærammen montering af enten ben eller sokkel.

Midten: Spring- eller skummadrassen sørger for liggekomforten
I midten ligger normalt en tyk spring- eller skummadras, som sørger for den nødvendige liggekomfort. Det er den madras, der støtter din krop på de rigtige punkter, hvilket er grunden til, at de fleste madrasser ofte er opdelt i forskellige zoner, der individuelt støtter forskellige dele af kroppen.

Toppen: Topmadrassen giver et ekstra lag komfort
Topmadrassen er det lille ekstra tilbehør, som er med til at personliggøre din kontinentalseng. Topmadrasser fås typisk med en form for skum eller memory skum. Memory skum holder bedre på varmen og giver mere støtte til kroppen.

Test af kontinentalsenge

Der er ikke foretaget mange uafhængige tests af kontinentalsenge, men svenske Testfakta har dog foretaget enkelte tests inden for de seneste par år.

I testen fremgår det, at kontinentalsenge generelt giver god støtte til kroppen, men at der i samme prisklasser kan være forskel på modellerne. Også byggekvaliteten kan svinge en smule, ligesom holdbarheden under belastningsprøverne svinger.

Du kan læse nærmere i de forskellige tests herunder:

Beskrivelse af kilder og test

Ekspert- og testkilder

AEH Corporate Health Experts

Nordic Dreams senge har gennemgået strenge tests i AEH’s Good Night’s SleepLab-laboratorium som har base i Schweiz. Disse undersøgelser hjælper med at fastslå sengens holdbarhed ved at tage hensyn til forskellige aspekter som f.eks. klima, renlighed og ergonomi i sengen.

For at vurdere, hvor effektivt sengesystemet eliminerer bakterievækst, lugtgener, mider og svamp, udføres der renheds- eller hygiejnetest. For at teste eksterne faktorer på sengene, der kan bidrage til ubehag, udsættes de for store ændringer i temperatur og fugtighed. De vurderer også komfortniveauet ved at se, hvor godt sengen tilpasser sig den enkeltes form.

 

Du kan læse mere omkring testen her.

Testfakta.dk

Testfakta er designet til at give kunderne mere information om de varer, de køber. Måden Testfakta formår, at forbrugerne større klarhed på er ved at udføre videnskabelige eksperimenter på en bred vifte af produkter. Det giver folk mulighed for selv at se, hvor godt produktet klarer sig i test.

Vi skal dog bemærke, at Testfakta er blevet anklaget for at præsentere varer fra virksomheder, der sponsorerer dem, hvilket kan sætte spørgsmålstegn ved legitimiteten af deres resultater.

Testfakta tester regelmæssigt sengetøjsforhandlere og analyserer aspekter som elasticitet, åndbarhed og holdbarhed. Bedre Nætter og Dunlopillo er to af de mere bemærkelsesværdige virksomheder, der tidligere er blevet undersøgt.

 

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

Kundeanmeldelser

TrustPilot.com

Trustpilot indeholder kundeanmeldelser af produkter og forhandlere fra hele verden, hvilket gør det til en af de mest pålidelige kilder til produktundersøgelser. Med over 200 millioner anmeldelser gør Trustpilot det nemt at finde præcise statistikker om, hvordan kunderne har oplevet forskellige produkter og forhandlere.

Vi undersøger ikke kun vores produkter grundigt, vi lægger også stor vægt på kundeanmeldelser, når vi træffer beslutninger om hvordan vi skal rangere produkter. Leveringstid, produktkvalitet, god service og hurtige svar på kundehenvendelser er nemlig alle vigtige faktorer for dig som forbruger.

 

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme