Findes der noget bedre end at krybe ind under dynen i en seng, hvor der lige er blevet skiftet sengelinned? Dynen og puden får en helt særlig duft og karakter, der gør det endnu bedre at gå i seng om aftenen.

Vi bruger store dele af vores liv på at sove, så hvorfor ikke sove i noget godt sengetøj, der passer til vores behov?

Hvad er sengelinned?

Sengelinned er en fællesbetegnelse for alt det linned, du bruger til at rede seng med, dvs. dynebetræk, pudebetræk og lagen. Sengelinned er en effektiv og æstetisk måde at beskytte din seng, dyner og puder mod bakterier, fugt og skidt på.

Sengelinned er i direkte kontakt med din krop, og derfor er det meget vigtigt, at du sætter dig ind i, hvor regelmæssigt sengetøj skal skiftes. Hvis sengelinned ikke bliver skiftet, vil din seng komme til at lugte, og risikoen for utøj i dit sengetøj bliver forhøjet betydeligt.

Ud over at sengetøj skal skiftes, er det også vigtigt, at sengelinned bliver vasket. Der er dog mange, der er i tvivl om, hvor ofte sengetøj skal vaskes.

Sengetøj og sengelinned er altså ikke bare for syns skyld. Når det er sagt, er det selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvordan sengelinned ser ud. Eller hvilket materiale det er lavet af.

Sengelinned kommer i en lang række pris- og kvalitetsklasser, alt efter hvilket materiale du ønsker dit sengetøj fremstillet af. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan dit sengelinned føles mod kroppen.

For nogle er det ekstremt vigtigt med blødt dyne- og pudebetræk, mens det for andre er vigtigere, at sengelinnedet er fremstillet af et bæredygtigt materiale. For helt andre personer skal sengetøjet være fremstillet af et særligt allergivenligt materiale, der mindsker risikoen for et allergiudbrud. For at undgå allergiudbrud er det også en god idé at sætte sig ind i, om skyllemiddel er en god idé.

Hvis du er på udkig efter specifikt sengelinned, kan du sagtens finde inspiration hos os på Bomagasinet. Vi kan hjælpe dig med inspirationstekster, uanset om du leder efter det bedste hvide sengetøj eller det bedste sorte sengetøj. Hvis du er meget kræsen, hvad angår materiale, har vi også hjælp til dig, der leder efter sengetøj i bomuldssatin. Hos os på Bomagasinet kan du finde inspirationstekster til alle dine behov.

Sengetøj er bestemt ikke bare sengetøj. Sengelinned skal passe til soveværelset og til de kroppe, der skal sove i det. Sengelinned er ikke bare sengelinned, og derfor har vi skrevet denne artikel, så du kan finde det sengelinned, der passer til dig.

I denne artikel vil vi gennemgå de 20 bedste bud på sengelinned, og vi vil gennemgå fordele og sammenligne produkterne, så du kan foretage det bedste indkøb som forbruger. Artiklen vil indbefatte økologisk sengelinned samt dynebetræk, pudebetræk og lagner fremstillet af de bedste materialer. Der vil være sengelinned til enhver smag og til ethvert budget.

Georg Jensen Damask Facet – Georg Jensen-sengelinned til livsnyderen


Georg Jensen Damask FacetDette Georg Jensen-sengelinned er vævet i 100 % egyptisk, kæmmet bomuld. Pudebetrækket er med kuvertlukning, og dynebetrækket lukkes med bændler. Du skal vaske dette sengetøj ved 60 grader, selvom hvidt sengetøj kan vaskes helt op til 95 grader. Som en sidste feature udmærker dette sengelinned fra George Jensen sig ved at have et thread count på 220.

Klassisk, hvidt sengelinned til den kvalitetsbevidste forbruger

George Jensen-sengelinnedet er til den inkarnerede livsnyder og er designet til dobbeltdyne. Det er vævet i et flot og elegant facetmønster, der med sin skarpe geometri skaber et roligt og behageligt look.

Med sin rene, hvide farve er Facet fra Georg Jensen en klassiker, og det eksklusive materiale gør dette sengelinned til et godt og stilsikkert valg.

Facet fra Georg Jensen-sengelinnedet passer ind i ethvert soveværelse, hvor det vil skabe et stilrent og tidløst look. Du får sengelinned til dobbeltdyne, dvs. dynebetræk til dobbeltdyne og to pudebetræk.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Facet her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • 100 % egyptisk, kæmmet bomuld
 • Pudebetræk med kuvertlukning
 • Dynebetræk lukkes med bændler
 • Vaskes ved 60 grader
 • Hvid med facetdesign

Georg Jensen Damask Northern Light – sengelinned inspireret af nordlyset


Georg Jensen Damask Northern LightNorthern Light er fremstillet af 100 % egyptisk bomuld. Pudebetrækket kommer med kuvertlukning, og dynebetrækket lukkes med bændler. Northern Light, der har et thread count på 220, vaskes ved 60 grader, selvom hvidt sengetøj kan vaskes ved op til 95 grader. 

Georg Jensen-sengelinned med et twist af nordlys

Hvor Facet fra Georg Jensen var holdt i en klassisk, hvid farve, er Northern Light designet i en elegant, gråblå farve, der leder tankerne hen på det smukke nordlys. Med Northern Light fra Georg Jensen kan du falde i søvn og drømme om eventyr, frostklare nætter og det dansende nordlys.

Northern Light giver med sin varme og elegante farve en følelse af luksus, og med dette Georg Jensen-sengelinned på sengen er det næsten, som om du og din partner er på hotel.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Northern Light her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • 100 % egyptisk bomuld
 • Pudebetræk med kuvertlukning
 • Dynebetræk lukkes med bændler
 • Designet i flot, gråblå farve

Hay Duo dynebetræk – sengelinned i økologisk bomuld


Hay Duo dynebetraekMed Duo-dynebetrækket fra Hay får du to ting, der adskiller sig fra Georg Jensen-sengelinnedet: Du får sengetøj fremstillet af et økologisk materiale, og du får billigt sengelinned.

Det miljøvenlige valg

Duo-dynebetrækket er fremstillet af økologisk bomuld og er derfor et miljøvenligt bud på sengelinned. Det økologiske bomuld gør, at du kan falde i søvn med god klimasamvittighed. Det er virkelig, hvad der adskiller dette stykke sengelinned fra de to sengesæt fra Georg Jensen.

Derudover kommer Duo-dynebetrækket i to flotte farvetoner på betrækkets bagside og forside. De to farver skaber tilsammen et elegant og raffineret udtryk, der nok skal pynte i dit soveværelse. Takket være de to farver kan du altid vende dynen om, hvis du bliver træt af den ene farve.

Se priser og tilbud på Hay Duo dynebetræk her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Fremstillet af økologisk bomuld
 • Tofarvet

Georg Jensen Ager – Georg Jensen-sengelinned i China Blue


Georg Jensen AgerLigesom de to andre sengesæt fra Georg Jensen er Ager fremstillet af 100 % egyptisk bomuld, hvor pudebetrækket kommer med kuvertlukning, og dynebetrækket lukkes med bændler. Sengesættet kan vaskes ved 60 grader og har et thread count på 220.

Sengelinned med naturens mønstre

Det, der adskiller Ager fra andet sengelinned fra Georg Jensen, er Agers farve og mønster. Ager kommer i den flotte farve China Blue, der giver det et eksotisk og eksklusivt præg. Mønstret har en organisk kvalitet, der minder om barken på et træ eller vandfyldte rismarker. Farven og det smukke mønster skaber et sengesæt, der giver ro til øjnene, og er derfor velegnet til den stilbevidste forbruger med sans for det eksklusive.

I soveværelset er det vigtigt med sengetøj i rolige farver og mønstre, så man sikrer sig en god nattesøvn. Hvis hjernen stimuleres for meget af voldsomme farver eller mønstre, kan det være svært at falde i søvn. Derfor er Ager fra Georg Jensen et rigtig godt valg.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Ager her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • 100 % egyptisk bomuld
 • Pudebetræk med kuvertlukning
 • Dynebetræk lukkes med bændler
 • Designet i China Blue

Margit Brandt sengesæt Hotel, grå – sengesæt i økologisk bomuldssatin


Margit Brandt sengesaet HotelSengesættet Hotel fra Margit Brandt er luksuriøst sengelinned til den kræsne forbruger. Det er fremstillet af 100 % økologisk og slidstærkt bomuldssatin og lukkes modsat sengesættene fra Georg Jensen med en lynlås.

Praktisk hotelluksus derhjemme

Det er bestemt ikke uden grund, at dette sengelinned hedder Hotel, for det vil give dit soveværelse en helt særlig, luksuriøs hotelstemning. Fremstillet af økologisk bomuldssatin smyger dette sengetøj sig om kroppen og tillader dig at falde i søvn med god samvittighed.

Modsat sengesættene fra Georg Jensen lukkes dette sengelinned ikke med stropper, men derimod med de indbyggede lynlåse. På den måde sikrer du, at dynen og puden ikke glider ud af betrækket, og det gør dette sengesæt helt særligt praktisk.

Se priser og tilbud på Margit Brandt sengesæt Hotel her:

Særlige specifikationer:

 • 100 % økologisk bomuldssatin
 • Gråt med printede striber
 • Lukkes med lynlås

Georg Jensen Damask Engesvik – Georg Jensen-sengelinned til den kræsne forbruger


Georg Jensen Damask EngesvikSengesættet Engesvik fra Georg Jensen er fremstillet af 100 % egyptisk bomuld med et pudebetræk med kuvertlukning og et dynebetræk, der lukkes med bændler. Sengelinnedet vaskes ved 60 grader og har et thread count på 220.

Elegant gittermønster mod marineblå baggrund

Hvad der adskiller Engesvik fra de andre sengesæt, er designet og mønstret. Det enkle og geometriske gittermønster er tegnet af designer Andreas Engesvik og er vævet ind i stoffet med en lys tråd, der efterligner designeres håndtegnede skitser.

Selve sengelinnedet er fremstillet i en flot, marineblå farve, og de lodrette og vandrette striber er indvævet med en tråd, der er en anelse lysere end stoffet. Det giver et meget sart og elegant design, der giver dette sengesæt en helt særlig elegance.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Engesvik her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • 100 % egyptisk, kæmmet bomuld
 • Pudebetræk med kuvertlukning
 • Dynebetræk lukkes med bændler
 • Designet i marineblå med lyse tern

Juna Diamant sengetøj, støvet blå – det elegante sengelinned til teenageren


Juna Diamant sengetojDiamant-sengetøjet fra Juna er et elegant valg. Dets vigtigste feature er det flotte diamantmønster på både pude- og dynebetræk. Sengetøjet er fremstillet af støvet, blåt stof og er udsmykket med lyslilla diamanter.

Sengelinned til efterskole eller højskole

Dette sengetøj er perfekt til dig, der har teenagebørn, der gerne vil have sengetøj i et voksent, men stadig legende mønster.

Med dette sengesæt får du et pudebetræk samt et dynebetræk med målene 220 x 140 cm. Det er derfor perfekt til enten din teenagedatter eller -søn og er et glimrende bud på sengetøj, der kan tages med på efterskole eller højskole. Dyne- og pudebetrækket er eksklusivt, men har stadig et sjovt og legende mønster – modent uden at være kedeligt.

Se priser og tilbud på Juna Diamant sengetøj her:

i samarbejde med PriceRunner

 

Særlige specifikationer:

 • Mål: 140 x 220 cm
 • Designet i støvet blå med diamantmønster

Georg Jensen Damask Percale – pudebetræk i økologisk bomuld


Georg Jensen Damask PercaleHovedpudebetrækket Percale fra Georg Jensen er fremstillet af 100 % økologisk bomuld og har en fin piping-detalje, broderet logo og kuvertlukning. Som en helt særlig feature har Percale-hovedpudebetrækket et naturligt og let krøl, der giver et helt unikt look.

Opgrader dit soveværelse med Percale

Med pudebetrækket Percale fra Georg Jensen kan du opgradere dit soveværelse og give det et mere luksuriøst twist. Uanset hvilket andet sengelinned du har, kan du altid matche det med et hvidt Percale-pudebetræk, der vil sikre dig komfort og en god nattesøvn.

Modsat det andet sengelinned fra Georg Jensen er Percale-pudebetrækket fremstillet af økologisk bomuld. Det er derfor ikke bare et æstetisk godt valg, men også et miljørigtigt valg.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Percale her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Fremstillet af 100 % økologisk bomuld
 • Piping-detalje, broderet logo og kuvertlukning
 • Pudebetræk med let og naturligt krøl

Mette Ditmer Domino sengesæt – sengesæt med Oeko-Tex-certifikat


Mette Ditmer Domino sengesaetDomino-sengesættet fra Mette Ditmer er fremstillet af 100 % Oeko-Tex-certificeret bomuldssatin. Det er derfor et produkt, du kan købe med rigtig god miljøsamvittighed.

Et miljørigtigt valg

Oeko-Tex-certificeringen er din garanti som forbruger for, at produktet er fremstillet på en bæredygtig og fornuftig måde. Denne økologiske certificering er det, der får Domino-sengesættet til at skille sig ud fra resten af sengelinnedet på denne liste.

Hvis du brænder for miljøet, er Mette Ditmers Domino-sengesæt helt bestemt værd at undersøge nærmere.

Ud over at være Oeko-Tex-certificeret skaber Domino-sengesættet også en rolig og behagelig stemning i soveværelset med sine nedtonede jordfarver. Domino-sengesættet er desuden designet i et flot, firkantet mønster, der giver din seng et minimalistisk udtryk.

Se priser og tilbud på Mette Ditmer Domino sengesæt her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Fremstillet af 100 % Oeko-Tex-certificeret bomuldssatin
 • Designet i flotte jordfarver

Kay Bojesen Abe junior sengesæt – sengelinned til de legesyge børn


Kay Bojesen Abe junior sengesaetHvis du har børn, er dette sengetøj det helt rette valg. Det er fremstillet af 100 % økologisk bomuld og måler 100 x 140 cm. Sengetøjet er derudover fremstillet af GOTS-certificeret materiale. GOTS-certifikatet er din garanti for, at dette sengesæt er fremstillet på den mest bæredygtige måde overhovedet.

Sengelinnedet til børn

Dette sengelinned skiller sig ud, fordi det er det eneste på vores liste, der er specifikt designet til børn. Hvis du er på udkig efter sengelinned til dine børn, er dette sengelinned uden tvivl værd at tjekke ud.

Med sine striber af Kay Bojesen-aber vil dette sengelinned uden tvivl sætte fut i dine børns fantasi. Stoffet er derudover fremstillet af økologisk bomuld, så du kan lægge dine børn i seng i miljøvenligt sengetøj.

Se priser og tilbud på Kay Bojesen Abe junior sengesæt her:

Særlige specifikationer:

 • Fremstillet af 100 % økologisk bomuld
 • Bomuld med GOTS-certifikat
 • Udsmykket med Kay Bojesen-aber

Bahne Interior sengesæt, blomstret – det miljørigtige sengelinned 


Bahne Interior sengesaetSengesættet fra Bahne Interior skiller sig ud fra alt andet sengelinned på denne liste, fordi det er det eneste sengelinned, der både er GOTS- og Oeko-Tex-certificeret. Det betyder, at dette sengelinned både er økologisk og ikke indeholder skadelige kemikalier.

Blomstret sengelinned og sommerstemning

Hvis bæredygtighed er vigtigt for dig, er sengesættet fra Bahne Interior lige sengesættet for dig. Derudover er sengelinnedet lyst med blå og rosa blomster. Det skaber et let og sart udtryk, der giver en rolig og behagelig stemning i soveværelset. Det blomstrede mønster skaber et frisk look og vil være perfekt til de varme og lyse sommernætter.

Se priser og tilbud på Bahne Interior sengesæt her:

Særlige specifikationer:

 • GOTS- og Oeko-Tex-certificeret
 • Blomstret stof

Georg Jensen Damask Hyrdetaske – pudebetræk designet af Arne Jacobsen


Georg Jensen Damask HyrdetaskePudebetrækket Hyrdetaske fra Georg Jensen er fremstillet af 100 % egyptisk bomuld og kommer med kuvertlukning. Du skal vaske pudebetrækket ved 60 grader, og dets thread count ligger på 220. Som en sidste feature er mønsteret designet af Arne Jacobsen.

Komplekst mønster inspireret af Arne Jacobsen

Modsat det andet pudebetræk fra Georg Jensen er Hyrdetaske ikke blot hvidt. Mønstret er baseret på en tegning af Arne Jacobsen, da han under sit eksil i Sverige under krigen drømte sig hjem til Danmark og til planten hyrdetaske.

Hyrdetaske er perfekt til dig, der ikke er bange for farver og luksus. Hyrdetaske er fremstillet af grønt stof med et broderet plantemønster i en sart, lys tråd. Det skaber et luksuriøst udtryk, der giver dit soveværelse et royalt look.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Hyrdetaske her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Vævet af 100 % egyptisk bomuld
 • Kuvertlukning
 • Mønster designet af Arne Jacobsen

Hay Été pudebetræk – pudebetræk til sommer og sol


Hay Ete pudebetraekÉté-pudebetrækket fra Hay er et stilrent stykke sengelinned, der passer perfekt ind i både sommerhuset og soveværelset om sommeren. Det er fremstillet af ren bomuld og er udsmykket med brede gule striber.

Perfekt til det sommerlige soveværelse

Det er vigtigt, at sengelinnedet også bliver skiftet i forhold til årstiderne. Om sommeren skal sengetøj og sengelinned være lyst og friskt. Derfor er pudebetrækket Été helt perfekt til dig, der gerne vil give dit soveværelse sommerligt sengelinned.

Été-pudebetrækket adskiller sig fra andre stykker sengelinned i denne artikel på grund af sit enkle design og sine flotte farver. Designet giver en stemning af badehotel, strand og sol og vil give dit soveværelse den helt rigtige sommerlige stemning.

Se priser og tilbud på Hay Été pudebetræk her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Fremstillet af ren bomuld
 • Perfekt til sommer
 • Måler 60 x 63 cm

Hay Duo pudebetræk – pudebetræk i økologisk bomuld


Hay Duo pudebetraekLigesom dynebetrækket er Duo-pudebetrækket kendetegnet ved at have to sarte farvetoner – en på oversiden og en på bagsiden. Derudover er Duo-pudebetrækket fremstillet af økologisk bomuld og er derfor et godt og miljøvenligt valg.

Kombiner med Duo-dynebetrækket

Fordi Duo-pude- og dynebetrækket passer sammen, kan du med de to stykker sengelinned skabe et rigtig flot og minimalistisk soveværelse, der emmer af skandinavisk enkelthed og stilrenhed. Både dynebetrækket og pudebetrækket kommer i en lang række sarte farvetoner, så du kan finde lige præcis den farvekombination, der passer til dig.

Se priser og tilbud på Hay Duo pudebetræk her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Fremstillet af økologisk bomuld
 • Designet i to farvetoner
 • Kan matches med Duo-dynebetrækket fra Hay

Georg Jensen Damask Older – klassisk Georg Jensen-pudebetræk


Georg Jensen Damask OlderPudebetrækket Older er en klassiker hos Georg Jensen. Dette stykke sengelinned er fremstillet af 100 % egyptisk, kæmmet bomuld og lukkes modsat andet sengelinned fra Georg Jensen med knapper. Stoffet har et thread count på 220 og skal vaskes ved 60 grader.

Sarte striber og knaplukning

Older adskiller sig fra det andet Georg Jensen sengelinned, fordi det er vævet sådan, at stoffet får forskelligartede lyse striber, der på en meget sart måde skiller sig ud fra baggrunden. Det skaber et meget yndefuldt og eksklusivt look, der giver dig følelsen af raffinement.

Pudebetrækket lukkes med knapper, og det giver Older en helt særlig praktisk side. Med knapperne kan du nemmere styre dynen inde i betrækket, og det giver dig en mere rolig og stabil søvn.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Older her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer

 • Fremstillet af økologisk bomuld
 • Lukkes med knapper
 • Vaskes ved 60 grader
 • Thread count på 220

Georg Jensen Damask Tripp – Georg Jensen-pudebetræk med et roligt design


Georg Jensen Damask TrippTripp er vævet af 100 % egyptisk, kæmmet bomuld og lukkes med en kuvertlukning. Stoffet har et thread count på 220 og skal vaskes ved 60 grader.

Pudebetræk med enkelt bølgemønster

Tripp-pudebetrækket udmærker sig ved, at stoffet kommer i en let, blå farvetone, der skaber pudebetrækkets kølige udtryk. Det enkle mønster minder om bølger, og sammen med den lette, blå farve giver Tripp-pudebetrækket fra Georg Jensen dig følelsen af at sejle på en stille sø.

Pudebetrækket er fremstillet af bomuld, og derfor er det et meget behageligt stykke sengelinned. Fra du har lagt dig til rette, går der ikke længe, før det bløde stof og dets beroligende mønster har afslappet dig helt.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Tripp her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Vævet af 100 % egyptisk bomuld
 • Pudebetræk med kuvertlukning
 • Geometrisk og beroligede design

Georg Jensen Damask Lagen til boxmadras – lagen i luksusklassen


Georg Jensen Damask Lagen til boxmadrasDette luksuriøse lagen i hvid fra Georg Jensen er vævet af 100 % langfibret bomuld og er lærredsvævet, så styrke og stabilitet øges. Det anbefales, at dette lagen vaskes ved 60 grader, selvom hvide lagner kan vaskes ved op til 95 grader.

En god nats søvn kræver lagner i god kvalitet

En god nattesøvn er i høj grad afhængig af et lagen, der ikke føles stift eller forvasket. Skal du købe et lagen, kan du lige så godt købe det bedste lagen, der findes.

Lagnet er faconsyet og har elastikker i hjørnerne, så det bedre kan lægges på plads. Lagnet passer til dobbeltboxmadras, men kan fås til boxmadrasser i alle størrelser.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Lagen til boxmadras her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Vævet af 100 % langfibret bomuld
 • Lærredsvævet for ekstra slidstyrke

Georg Jensen Damask Lagen til topmadras – gråt lagen i særklasse


Georg Jensen Damask Lagen til topmadrasDet grå lagen fra Georg Jensens sengelinned er lærredsvævet, så det kan modstå ekstra slid og sikre stabilitet. Lagnet skal derudover vaskes ved 60 grader.

Giv dit soveværelse dybde med et gråt lagen

Hvor et hvidt lagen, f.eks. det hvide lagen fra Georg Jensen, giver et mere klassisk look, giver et gråt lagen en mere sofistikeret dybde til soveværelset.

Et soveværelse i mørkere farver er beroligende og giver dig en dybere og mere stabil søvn. Dette grå lagen vil passe rigtig godt til sengelinned med mørke farver, så du kan skabe et soveværelse med en mørkere og mere intim, huleagtig stemning.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Lagen til topmadras her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Gråt lagen til topmadras
 • Grå giver en sofistikeret dybde

Georg Jensen Damask Lagen – mørkt og eksklusivt lagen


Georg Jensen Damask LagenDet mørkeblå lagen fra Georg Jensen er vævet af 100 % langfibret bomuld og er lærredsvævet for at øge slidstyrke og stabilitet. Derudover skal lagenet vaskes ved 60 grader.

Eksperimenter med farverne

Et mørkeblåt lagen kan skabe en helt særlig dybde og stemning. Hvis du vil eksperimentere med farver i soveværelset, er dette mørkeblå lagen derfor et rigtig godt sted at starte.

Du kan vælge at matche dit mørke lagen med andet mørkt sengelinned, men du kan også gå en vildere vej og spille det mørke lagen op mod en lys dyne og pude.

Se priser og tilbud på Georg Jensen Damask Lagen her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Mørkt lagen
 • Vævet af 100 % langfibret bomuld
 • Lærredsvævet for øget slidstyrke og stabilitet

Södahl kuvertlagen med elastik – syet specielt til at beskytte din topmadras


Sodahl kuvertlagen med elastikDette hvide kuvertlagen fra Södahl er fremstillet af 100 % bomuldssatinvævning og er et perfekt valg til dig, der skal finde et lagen til din topmadras.

Specialsyet beskyttelse til din topmadras

Et kuvertlagen er en særlig form for lagen, der er formsyet, så det kan dække og beskytte topmadrasser.

Kuvertlagnet er specielt fremstillet til at beskytte topmadrassen og kan derfor foretrækkes frem for andre lagner, der nemmere glider af topmadrassen. Det hvide kuvertlagen fra Södahl er fremstillet af en blanding af bomuld og satin og er derfor også ekstremt behageligt for din krop at ligge på.

Se priser og tilbud på Södahl kuvertlagen med elastik her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Særlige specifikationer:

 • Kuvertlagen til beskyttelse af topmadras
 • Fremstillet af 100 % bomuldssatinvævning
 • Både praktisk og behagelig for kroppen

Sengelinned for enhver smag

I denne testartikel har vi gennemgået 20 forskellige stykker sengelinned fra en række forskellige mærker, og vi har gennemgået de forskellige fordele ved hvert produkt. Vi har også sammenlignet de forskellige produkter, så du kan træffe det bedste valg som forbruger.

Vi har i denne artikel taget højde for både bæredygtighed, materialevalg, budget og en masse andre faktorer, så vores udvalg af sengelinned kan være så bredt som muligt.

Er det vigtigt for dig at have økologisk sengelinned, der er fri for kemikalier, har vi sengelinned til dig. Er du derimod mere interesseret i sengetøj i topkvalitet, har vi fundet luksuriøse produkter, der kan møde dine behov. Og hvis du blot vil have sengelinned i flotte farver og mønstre, har vi også sengetøj, der vil passe lige til dig.

Vi har alle behov for god søvn, så hvorfor ikke insistere på det bedste sengetøj? Livet er for kort til dårligt sengelinned.

FAQ

 1. Hvilket sengelinned skal jeg vælge, hvis jeg går op i bæredygtighed? Det blomstrede sengesæt fra Bahne Interior er både GOTS- og Oeko-Tex-certificeret og er derfor både økologisk og fri for kemikalier.
 2. Hvilket sengelinned skal jeg vælge, hvis jeg er på budget? Med sin normalpris på 399 kr. er Duo-dynebetrækket fra Hay det billigste, men du skal tilkøbe et pudebetræk til 99 kr. Samlet kommer et Duo-sengesættet fra Hay til at koste 498 kr.
 3. Hvilket sengesæt til enkeltmand er bedst til prisen? Det blomstrede sengesæt fra Bahne Interier måler 140 x 220 cm og koster på tilbud 269,95 kr. Du får mest enkeltmandssengesæt for pengene.

Sengelinnedtest – hvilke artikler har vi refereret til?

I udarbejdelsen af denne testartikel har vi refereret til en række testartikler. I det følgende vil vi kort gennemgå, hvilke hjemmesider og ekspertkilder vi har hentet disse artikler fra.

Bomagasinet.dk

Vi har tre gange refereret til artikler fra vores egen hjemmeside. Bomagasinet.dk er en hjemmeside, der giver dig testartikler om redskaber og genstande til hjemmet. I vores artikel har vi refereret til en testtekst om hvidt sengetøj, hvor 36 forskellige eksempler på hvidt sengetøj bliver gennemgået. Derudover har vi refereret til en artikel om sort sengetøj, og slutteligt har vi refereret til en artikel om de 17 bedste bud på sengetøj i bomuldssatin.

Samvirke.dk

Samvirke.dk er en hjemmeside, der i samarbejde med COOP deler gode råd og tips til madlavning og forbrug. I vores sengelinnedsartikel har vi refereret til en artikel fra samvirke.dk, hvor du får svaret på, hvor tit du skal vaske dit sengetøj.

Alt.dk

Alt.dk er en hjemmeside, der deler ud af gode råd og tips til alt, der handler om mode, sundhed og børn. I vores artikel om sengelinned har vi refereret til en artikel om, hvor ofte sengetøjet skal skiftes.

Danskrenseriforening.dk

Danskrenseriforening.dk er en hjemmeside, der først og fremmest fungerer som en portal til at finde dit nærmeste renseri. Det fungerer også som portal til deling af artikler om rensning, rengøring og vedligeholdelse af tekstiler. I vores sengelinnedsartikel har vi refereret til en artikel om, hvorvidt skyllemiddel er en god idé.

Denne side er anmeldt af: Anne E. Poulsen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar