Hvilken trampolin er både bedst og sikrest i test? I denne artikel sammenligner vi test og anmeldelser af trampoliner fra flere lande, og så finder vi frem til de 2 bedste trampoliner lige nu.

Berg Champion – bedste trampolin i svensk test

Billigste forhandler online: Abilica (fra 5.979,00)

Bedst i test: Berg Champion er suveræn og bedst i både Testfaktas og SVT REA’s trampolin test. Se alle modellerne HER.
 • Bedst i test – Testfakta
 • Bedst i test – SVT REA

Derfor anbefaler vi Berg Champion: Trampolinen fra Berg Toys klarer sig suverænt bedst i to uafhængige test. Kantbeskyttelsen er kraftig, fjedrene er dynamiske og modstandsdygtige overfor rust, og så er byggekvaliteten generelt i top. Det konkluderer både Testfakta og SVT REA, da de testede Berg Champion trampolinen i henholdsvis 2008 og 2009.

Om: Den nyeste udgave af Berg Champion trampolinen har stabile ben, et kraftigt sikkerhedsnet, stige og god hoppekomfort for selv små børn (fra 20 kg og opefter). Den findes i tre størrelser, hvor mindste model måler 330 centimeter i diameter og største model måler 430 centimeter.

Berg Champion findes også i en model til nedgravning: Berg InGround Champion. Denne trampolin er ikke blevet vurderet i test, men vi anbefaler den som et pænt og diskret alternativ til den klassiske trampolin. Hoppedug og fjedre er de samme som på Berg Champion.

Berg Champion udmærker sig fra den billigere Berg Favorit trampolin ved at have en bedre kantbeskyttelse og et mere dynamisk opspring. Det gør den velegnet til de lidt mindre børn, men også større børn og voksne vil have stor glæde af hoppedugen og de kraftige Twinspring Gold fjedre. Kantbeskyttelsen har en bredde på 38 centimeter, og så er den polstret med 30 mm blødt og vejrbestandigt skum over både fjedre og ramme, så børnefødder ikke risikerer at komme i klemme.

Rammen og ben er fremstillet af 42 mm stålrør med en materialetykkelse på 2 mm, og så er de galvaniseret både indvendigt og udvendigt, så rust forebygges bedst muligt. Du får 10 års garanti på rammen, 5 års garanti på fjedrene og 2 års garanti på hoppedugen.

Egenskaber:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 42 mm stålrør i 2 mm tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm og tykkelse 3 cm
 • Fjedre: Twinspring Gold

Top 3 Berg Champion trampoliner

Vi har udvalgt 3 af de mest interessante modeller lige nu:

Se alle Berg Champion trampoliner

Berg Favorit – godt køb og topscorer i test

Billigste forhandler online: Abilica (fra 3.789,00)

Berg Favorit trampolin
Bedst i Test: Berg Favorit vurderes bedst af Bäst-i-Test og anbefales af Vores Børn. Se alle modellerne HER.
 • Bedst i Test – Bäst-i-Test.se
 • Anbefalet af Vores Børn

Derfor anbefaler vi Berg Favorit: Denne Berg trampolin er bedst i test hos det svenske testmagasin Bäst-i-Test.se. Den vinder titlen på grund af den solide byggekvalitet, høje sikkerhed og hoppeegenskaber. Favorit er en suveræn trampolin til børn og voksne fra 30 kg og opefter, da hoppedug og fjedre er mere spændstige og faste end på Champion trampolinerne. Kantbeskyttelsen er i kraftigt materiale med 10 mm over fjedrene og 20 mm over rammen. Mange vælger Berg Favorit trampolinen på grund af den høje sikkerhed og den gode pris.

Om: Berg Favorit er en billig kvalitetstrampolin med høj sikkerhed og god hoppekomfort. Der medfølger sikkerhedsnet og stige på de almindelige Favorit-trampoliner, mens InGround-modellerne sælges uden sikkerhedsnet til lavere priser. Fordelen med InGround-trampolinerne er at de graves ned i haven, så de ikke rager op i terrænet.

Berg Favorit findes i tre størrelser: 330, 380 eller 430 centimeter. Opspringet er fast og spændstigt, hvilket skyldes de robuste Goldspring Solo fjedre. De er selvfølgelig behandlede for bedre rust-forebyggelse, ligesom selve stålrammen og -benene også er det.

Ligesom på Berg Champion har du på Berg Favorit trampolinerne en kraftig kantbeskyttelse med en bredde på 38 centimeter. Tykkelsen på beskyttelsen er 20 mm over rammen og 10 mm over fjedrene. Du får 5 års garanti på stålrammen, 2 års garanti på fjedrene og 2 års garanti på hoppedugen.

Egenskaber:

 • Størrelser: Diameter på 330, 380 eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 38,1 mm stålrør i 1,5 mm tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm og tykkelse 1-2 cm
 • Fjedre: Goldspring Solo

Top 3 Berg Favorit trampoliner

Vi har udvalgt 3 af de mest interessante modeller lige nu:

Se alle Berg Favorit trampoliner

Berg Tattoo – opgrader testvinderen med et hoppespil

Berg-Tattoo-Trampolin
Berg Tattoo trampolinerne er ekstra sjove og fås som både Favorit og Champion modell. Se begge modeller HER.

Billigste forhandler online: Abilica (fra 4.899,00)

Berg Tattoo er en genial trampolin, der både fås som den billige Favorit-trampolin og den lidt dyrere Champion-trampolin. Eneste forskel fra de klassiske modeller er hoppedugen, som har et spil påtrykt. Det betyder at der nu kan laves sjove tricks på trampolinen, hvor venner kan konkurrere mod hinanden i et sjovt spil. Det er både godt for motorikken og balancen, og så bliver aktiv leg pludselig sjovt igen.

Sådan fungerer spillet på Berg Tattoo trampolinen:

Tattoo-trampolinerne har på hoppedugen printet et spil med 6 hoppeområder i forskellige farver og motiver. De 6 tegninger i hoppeområderne kaldes for “tattoos”. En tattoo er en instruktion, der viser dig hvordan du skal lande for at blive på trampolinen. Den næste hoppe skal så råbe numrene op til hopperen, og så gælder det for hopperen om at lande korrekt på de numre der råbes.

De 6 tattoos har følgende instruktioner:

 1. Hop på knæ og fødder, med ansigt mod midten
 2. Hop med fødderne, og ansigt mod midten
 3. Hop med bagdelen, og ansigt mod midten
 4. Hop med hænder og fødder
 5. Hop med fødderne, og ansigt væk fra midten
 6. Hop med ryggen og armene ud til siden

Konkurrenceelementet består så i at blive længst på trampolinen, og gennemføre den længste rækkefølge af tattoos. Når du fejler et hop er din tur ovre, og du skal lade den næste deltager hoppe. Hvis i er to spillere, er det således din tur til at råbe tallene op til hopperen.

Berg Tattoo er en stor trampolin på 4,3 meter, så der er god plads til at børn og barnlige sjæle kan spille spillet på en tryg og sjov måde.

Berg Tattoo fås i følgende to varianter:

4 gode grunde til ikke at købe en billig trampolin

En trampolin skal betragtes som et idrætsredskab, hvor store fysiske udfoldelser skal kunne gennemføres trygt og godt. Høje spring og intens leg stiller høje krav til trampolinens styrke, og flere uafhængige test konkluderer at de billige trampoliner hverken opfylder basale sikkerheds- og holdbarheds-krav. Og det kan føre til nogle kedelige ulykker, som du kan forebygge ved at købe en ordentlig trampolin og indføre nogle regler for brugen af den.

Herunder giver vi 4 gode grunde til at du ikke skal købe en billig trampolin:

 1. Dårlig sikkerhed. De billige trampoliner har typisk kun en presenning-lignende kantbeskyttelse, som hverken kan afbøde fald eller ulykker med ben og fødder der kommer i klemme.
 2. Dårlig konstruktion. En billig trampolin fremstilles typisk i Asien eller andre lande, hvor arbejdskraften er billig og standarden lav. Du kan se det på blandt andet svejsningerne, som ikke altid er lige pæne.
 3. Ingen eller mangelfuld vejrbeskyttelse. Materialerne i hoppedug, kantbeskyttelse og ramme er ikke UV-resistente eller rustbeskyttede. Det betyder at de syntetiske materialer hurtigt mørner, mens rammen risikerer at ruste – til fare for hoppeglade børn og voksne.
 4. Ingen reservedele. Da billige trampoliner typisk sælges fra lavprisvarehuse og byggemarkeder, så kan du ikke forvente adgang til reservedele. Hvis en fjeder knækker eller der går hul i hoppedugen, så er hele trampolinen derfor ubrugelig.

Hop med hovedet – sådan hopper du sikkert

Børneulykkesfonten har i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen og Forbrugerrådet Tænk oprettet en hjemmeside dedikeret til trampolin-hopperi.

På hjemmesiden Hop med hovedet kan du blandt andet finde disse 5 gode trampolinråd:

 1. Hop altid én ad gangen
 2. Brug sikkerhedsnet
 3. Slå aldrig saltomortaler
 4. Børn under seks år skal overvåges af voksne ved trampolinen
 5. Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt

Du kan finde en uddybende forklaring af de gode trampolinråd på Børneulykkesfondens kampagnehjemmeside HER.

Herunder kan du se hvordan hoppeoplevelsen er på en Berg trampolin:

Testkilder

Til denne artikel har vi undersøgt en række test og anmeldelser for at finde ud af hvilke trampoliner der klarer sig bedst. Herunder får du et indblik i det materiale, der har haft indflydelse på vores vurderinger i denne artikel:

Bäst-i-Test (2014)

I 2014 foretog den svenske testportal en test af 4 forskellige trampoliner. Testen har stor fokus på sikkerhed, og det konstateres ligeledes at de fleste trampoliner solgt i Sverige er såkaldte lavpris-trampoliner til under 2.000 kroner.

Bäst-i-Test anbefaler desuden trampoliner som god motion, da børn fra 1 år og opefter forbedrer deres motoriske færdigheder og opnår god styrke i blandt andet ryg og ben.

I deres trampolin test er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Hoppeegenskaber
 • Sikkerhed
 • Byggekvalitet

Ud af de 4 testede trampoliner bliver Berg Favorit bedst i test. Det gør den fordi den er absolut sikrest at anvende, men både hoppeegenskaberne og byggekvaliteten er også helt i top. Trampolinen roses for at være både spændstig og fast, hvilket betyder at den er ekstra sjov at hoppe rundt og lege på. Sikkerhedsnettet udløser også roser, da det er overlappende ved indgangen. Dette betyder at indgangen ikke er et svagt punkt på sikkerhedsnettet.

I den anden ende af skalaen finder vi Jysk GILLELEJ, som er en lavpris-trampolin. Det konstateres i testen at den lave pris er ensbetydende med en række kompromisser i blandt andet rammens godstykkelse samt dårlige svejsninger. Dette medfører desværre at trampolinens holdbarhed falder drastisk, hvilket er en stor ulempe. Kantbeskyttelsen er ligeledes i en skuffende kvalitet, og hvor der på toppen er tale om PVC-materiale, så er bunden lavet af et billigt PE-plast, som typisk vil mørne efter få sæsoner. Opspringet på Jysk GILLELEJ trampolinen skuffer desuden testpanelet.

Du kan læse hele testen gratis hos Bäst-i-Test.

Vores Børn (juli 2011)

God og kort artikel fra Vores Børn, om valget af den rette trampolin. Artiklen har overskriften ”Køb den rigtige trampolin til dit barn”, og du kan finde gode råd til hvad du skal kigge efter og hvad en god trampolin bør koste som minimum.

Artiklen er god læsning hvis du overvejer køb af ny trampolin. Der anbefales blandt andet en Berg Favorit og en Abilica trampolin.

SVT REA (oktober 2009)

I tv-programmet REA får vi syn for sagen, når en gruppe springgymnaster tester 3 trampoliner. I testen indgår kriterierne sikkerhed, hoppekvalitet og konstruktion, og der er her tale om et videoklip af 5 minutters varighed.

Allerede i starten af testen bliver det klart, at en enkelt trampolin ikke kan gennemføre. Den bukker ganske simpelt under efter at være blive flyttet, og derfor udgår den af hoppetesten.

Berg Champion bliver derimod bedst i test af de i alt 3 trampoliner. Det gør den blandt andet på grund af den fænomenale kantbeskyttelse, som altså holder til at blive gået på. Berg Champion er også den trampolin der giver det højeste og bedste hop, og derfor ender denne trampolin med at få en anbefaling i trampolin testen.

Hele testen ligger frit tilgængelig på Youtube.

Testfakta (12. juli 2008)

I juli 2008 foretog den svenske testportal Testfakta en test af 7 forskellige trampoliner. I indledningen kan du læse, at Testfakta konstaterer alvorlige sikkerhedsbrister på flere af trampolinerne. De kan i værste tilfælde betyde alvorlige personskader.

Den detaljerede test har følgende kriterier som omdrejningspunkt:

 • Hoppeegenskaber
 • Fjedrenes styrke
 • Hoppedugens hårdhed
 • Beskyttelseskantens kvalitet
 • Test af beskyttelseskant
 • Kvalitet af rammer og ben

I testen uddeles point fra 1 til 5, hvor 1 er meget utilfredsstillende og 5 er meget godt.

Berg Champion får den absolut bedste bedømmelse i Testfaktas trampolin test. Det er blandt andet den suveræne kantbeskyttelse der trækker op, men også den kraftige stålkonstruktion og de gode fjedre. Det fremhæves desuden at benene kan fastlåses, så trampolinen kan flyttes rundt i haven.

I den anden ende af skalaen finder vi Globe-trampolinen, som dumper testen på både sikkerhed og hoppeegenskaber. Kantbeskyttelsen er utilstrækkelig, hvilket i sig selv er med til at trampolinen får så lav en karakter.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar