Decra tag pris - Samlet købeguide og gode råd (+ 3 gode tilbud)

Decra tag pris - Samlet købeguide og gode råd (+ 3 gode tilbud)

Et Decra tag er et ståltag, som har en levetid på mellem 40-50 år, og som har været på markedet de sidste 25 år.

Decra er en producent, der er mest kendt for de to modeller; Decra Classic og Decra Elegance. De leverer høj kvalitet og har en produktgaranti på hele 30 år. Deres tage er både anvendelige som helt nye tage eller som renovering af eksisterende tage.

Undertag kan i nogle tilfælde undværes. De anbefaler kondensfang eller andet underlag ved montering af Decra® Elegance. Gør-det-selv eksperten Samuel Ringgaard Davey anbefaler at du altid forhører dig hos en rådgiver eller producenten selv, inden du planlægger en tagudskiftning.

Læs med og få den helt store købeguide til et nyt tag fra Decra, og hvad du kan forvente i forhold til både funktionalitet, design og pris.

Se videoen herunder om et nyt Decra tag:

Hvad kan du forvente af et Decra tag

Hvis du allerede har besluttet dig for, at du gerne vil have et ståltag, er modellerne for Decra et rigtigt godt valg. Med deres lange produktgaranti ved du, at du får et tag, som holder i lang tid.

Blandt nogle af grundene til, at du skal vælge et Decra tag, kan nævnes:

 • Lang levetid over 40 år
 • 30 års produktgaranti
 • Produceret i Danmark
 • 100% sne- og vandtæt
 • Kan bruges til renovering
 • Stormsikkert
 • Lydabsorberende
 • Nem vedligeholdelse
 • Fås i flere farver

Det er svært at finde et bedre mærke på markedet, når det kommer til ståltage. Decra tag har desuden altid en god pris. Især når du tager højde for den lange levetid. Hvis du vælger et Decra tag burde du ikke skulle skifte tag igen, mens du bor i din bolig.

Et Decra tag er både en god løsning til privatboliger, lejlighedsforeninger, fabrikker og gårde. Alle steder kan få glade af et Decra tag, fordi det er er let og billigt at opsætte. Så hvis du hyrer håndværker til at opsætte det, skal de ikke bruge land tid på at opsætte det. Du kan få et Decra tag i flere farver. Blandt andet sort, antik, rødbrun og rød.

Læs også: Naturskifertag pris – Hvad koster det at opsætte naturskifertag?

Forskellen på Decra Classic og Decra Elegance

Når du skal have et nyt Decra tag, har du mulighed for at vælge Decra Classic og Decra Elegance. Ved begge to får du samme høje kvalitet og dermed også 30 års produktgaranti. Hos de fleste håndværkere giver de en 15 års garanti på selve udførslen.

De har også begge en lang levetid, så det er heller ikke her, at du finder den helt store forskel. Begge modeller får du til konkurrencedygtige priser inden for Decra tag.

Decra Classic er, som navnet antyder, den første version af Decra tag. Det er også den, som er på flest hjem. Udover at kunne bruges til et nyt tag, så er denne model meget anvendelig, når det kommer til renovering, hvor pladerne sættes ovenpå dit gamle tag. Det gør Decra Classic god at bruge, hvis du skal renovere dit tagpap, eternit eller naturskifer.

Det fås i farverne sort, antik, rød og rødbrun. Vejret har ingen betydning for et Decra tag og derfor bliver det ved med at holde den valgte farve. Det er en god måde at give huset ekstra charme med de mange muligheder inden for farver.

Decra Elegance er deres nyeste model og er allerede manges favorit. Som navnet antyder, er det en elegant løsning, som er stilren. Det er et lettere produkt end Decra Classic, så du kan anvende det på alle tagkonstruktioner. Det er et godt valg for det minimalistiske hus, eller personen som gerne vil have et flot og simpelt tag. Det fås både med og uden acoustic system, som fungerer som lydisolering. Det betyder, at hvis det hagler udenfor, så fjerner det lyden inden i din bolig. Decra Elegance kommer typisk i forskellige nuancer af sort og grafit.

Hvis du allerede ved, at du vil have en af disse modeller, så kan du altid fortælle det til de håndværkere, som du skaffer tilbud fra. Det er helt klart muligt at få gode priser på Decra tag. Hvis du ikke fortæller en håndværker, hvad du har tænkt dig, så er det meget naturligt, at du får det tagmateriale, som er deres favorit.

Hos mange håndværkere vil det dog være ståltag fra Decra.

Hvad koster et nyt Decra tag?

Hvad koster et nyt Decra tag?

Prisen på et nyt Decra tag varierer efter, hvor stort et tagareal du har. En af de helt store fordele ved at vælge et Decra tag er, at det fås utrolig billigt. Prisen kombineret med, at det holder i så mange år, har gjort, at mange hjem har skiftet over til dem.

Det er svært at komme med en konkret pris, men du kan godt forvente noget i stil med 700 – 800 kr. pr. m2. Så det er tydeligt, at du får en god pris på et Decra tag.

Det har ikke den store betydning, hvilken farve du vælger at købe stålpladerne i. Hvis du selv vælger at købe Decra stålplader i dit lokale byggemarked, kan du forvente en pris på 125 kr. pr. plade med målene 370 mm x 1320 mm. Denne pris kan variere, men det var, hvad vi kunne finde stålpladerne til, da vi skrev dette indlæg. Hvis du vælger at opsætte et Decra tag selv, kan du spare mange penge, men hvis noget går galt, så dækker produktgarantien ikke. Deres produktgaranti dækker kun for selve stålpladerne, så hvis noget går i stykker på dit hjem, fordi du ikke har opsat dem korrekt, så skal du selv dække det.

Vi vil anbefale dig, at du benytter en håndværker til monteringen. Hvis du benytter en side som 3byggetilbud.dk, kan du få tre tilbud nemt og hurtigt. Det fungerer på den måde, at du udfylder dine informationer på siden og skriver kort om dit tagprojekt. Herefter kontakter 3 håndværkere dig. De vil typiske komme ud og se din bolig for at kunne give en pris på Decra tag. Det er meget almindeligt, når der er tale om sådan et stort projekt.

Herefter får du et tilbud på nyt tag og så vælger du det tilbud, som du bedst kan lide. Det er klart den letteste måde til at få et tilbud på.

Alternativ skal du selv ringe ud til håndværkere og få dem til komme forbi og afgive et tilbud på opgaven. Hvis du vælger selv at kontakte håndværkere, så skal du altid få flere tilbud, så du har en pris at sammenligne med. Det er også vigtigt, at du slår fast, hvis du vil have, at de bruger Decra stålplader, for ellers kan de finde på at give tilbud på andre materialer. På den måde kan de få deres tilbud til at se billigere ud, end det i virkeligheden er. Det er vigtigt, at du får et samlet tilbud, hvor alt er opdelt, så du ved, hvad du betaler. Du skal også bruge disse informationer for at benytte dit håndværkerfradrag.

Med 3byggetilbud.dk slipper du for alt besværet med selv at skulle indsamle tilbud og du er sikker på, at du får en god pris på Decra tag. For alle håndværkere på platformen ved godt, at de er i skarp konkurrence med andre håndværkere, så de er alle sammen interesseret i at give dig den bedst mulige pris.

Hvis du selv står for at indhente tilbud, bør du fortælle alle håndværkere, at du også modtager tilbud for andre firmaer. På den måde ved de, at deres tilbud bliver sammenlignet og de vil være mere tilbøjelig til at give dig en bedre pris.

Gør-det-selv: God eller dårlig idé?

Det er muligt at lægge et Decra tag selv. Det er op til dig, om du accepterer den risiko, som er forbundet, når du lægger dit eget tag. Det er klart, at dit tag er vigtigt, for er der problemer med dit tag, så er der problemer med hele dit hjem. Et utæt tag ville gøre, at der kommer vand direkte ind i din bolig og det kan ende med at koste dig langt flere penge, end hvis du havde hyret en håndværker fra starten af.

Du skal kun udføre tagarbejde selv, hvis du er helt sikker på, at du ved, hvad du laver. Så vi anbefaler det ikke, hvis du aldrig har lagt stålplader før. Det svære ved montering af Decra tag er, at du skal være uhyre præcis ved opsætning.

Hvis du ikke er meget omhyggeligt, så vil der komme vand ind mellem pladerne, så det er vigtigt, at de ligger tæt. Det er ikke det letteste tag at lægge af den grund.

For mange vil det være en bedre løsning at få en ekspert til at stå for det, da det let kan ende galt. Du får en ret god pris på Decra tag, så når man tager højde for, at det kan holde imellem 40-50 år, må det siges at være godt givet ud at bruge en professionel til at stå for det.

Tilskud til nyt tag

Tilskud til nyt tag

Når mange tænker på tilskud, så mener de ofte håndværkerfradrag. Du kan ikke få tilskud til dit tag, men du kan få tilskud til alt, som giver dig en energibesparelse. Det betyder, at du kan få tilskud til at isolere dit loft. I de fleste tilbud til tag vil man tage isolering med, fordi du kan få tilskud til det.

Selve taget har du mulighed for at få håndværkerfradrag til. Dog gælder det kun for arbejdstimer, da det er et fradrag, som skal hjælpe med arbejdspladser inden for håndværkerbranchen. Det betyder, at hvis du selv står for at lægge dit Decra tag, så får du ikke noget fradrag. Fradraget er på 12.000 kr. pr. år. Det gælder dog pr. person, så det giver et samlet fradrag på 24.000 kr., hvis I er to, som bor sammen.

Det er en rimelig god aftale, da det er relativt billigt at få lagt et Decra tag. Du får en fornuftig pris på et Decra tag og kombineret med dit fradrag, kan det virke fornuftigt at benytte håndværkere.

Håndværkere kan også hjælpe dig med at skaffe energitilskud. Det vil de typisk gøre ved, at isolering af loftet bliver en del af tilbuddet. På den måde får du en mindre varmeregning og du får generelt set et mere behageligt indeklima.

Der er visse regler, der er gældende jf. SKAT’s hjemmeside, hvis du vil have fradraget, som er:

 • Du skal betale elektronisk
 • Du skal gemme dokumentation for arbejdet
 • Det gælder kun for arbejdsløn, ALDRIG materialer

Det er ikke sådan, at fradraget gør dit tagprojekt gratis, men det er altid rart at få penge tilbage i SKAT. Så hvis du alligevel ville bruge håndværkere, er det rart, at du har muligheden for at modtage håndværkerfradrag.

Isolering af tag

Hvis du vil have adgang til tilskuddet for energiforbedringer, så skal du gøre noget, som giver boligen i energibesparelse. Her er isolering af tag oplagt, når du alligevel skal lægge et nyt tag. Som vi allerede har nævnt, så indgår tag i de fleste håndværkertilbud, fordi man ligeså godt kan udnytte muligheden for tilskuddet og spare penge i fremtiden på varmeregningen.

Det er også godt for miljøet, at du isolerer din bolig optimalt, så der er stor grund til at gøre det. Du kan ikke isolere direkte op mod en stålplade, fordi stålpladen kan danne kondens på bagsiden. Hvis du placerede isolering på bagsiden af stålpladen, ville det blive fugtigt. Det vil i værste tilfælde betyde, at du kunne risikere at få svamp og det skal du undgå.

Men der er stadigvæk rigeligt med muligheder for isolering i dit tagrum og du bør maksimere isoleringen.

Renovering af tag

Du kan sagtens benytte Decra stålplader som renovering. Det er dog værd at overveje, om det kan betale sig, da du kan få sådan en god pris på et nyt Decra tag.

Renovering af tag

Men hvis du foretrækker en midlertidig løsning, er renovering med Decra plader oplagt. Især hvis du har bølge- og skifereternittage er det let at placere Decra stålplader ovenpå. På den måde får du et flot tag, hvor dit gamle tag fungerer som undertag. Ofte vil det betyde, at dit tag får en ny levetid på mellem 10-20 år.

Så når vi kalder det for en midlertidig løsning, er det kun i lyset af, at et helt nyt Decra tag kan holde i 40-50 år. Om du vælger en renovering eller et helt nyt tag, er det en god idé at få en ekspert indover. En renovering er ofte ligeså kompliceret, som hvis du skulle lægge et helt nyt tag. Så det er værd at overveje, om du skal få nogle til at hjælpe dig med det.

Vedligeholdelse af Decra tag

Vedligeholdelse af Decra tag

Noget af det bedste ved Decra tag er, at det næsten ikke kræver noget vedligeholdelse. Det har den kæmpe fordel, at du ikke risikerer at skulle renovere det efter få år. Det er også grunden til, at Decra tilbyder 30 års produktgaranti på alle deres ståltage. De er sikre på, at der ikke sker noget med deres tage.

Men det er alligevel en god idé at vedligeholde dit tag, for på den måde kan det holde i mange år. Hvis du passer ordentligt på dit Decra tag, kan det holde helt op til 50 år. Dvs. at du kan have taget længere, end du bor i dit hjem. Det gør det også attraktivt for andre at købe dit hjem, hvis de ved, at de ikke skal udskifte taget i mange år.

Derfor er det så vigtigt, at du altid vedligeholder dit tag. Det gør du ved at holde øje med det både indenfor og udenfor. Især hvis du selv har opsat dit tag, bør du holde øje med det, for at du er sikker på, at du ikke har lavet nogle fejl. Her finder du oftest ud af det, hvis du kigger indenfor i dit tagrum, for hvis dit tag er utæt, er det herinde at problemer opstår.

Hvis du vil have minimal vedligeholdelse, bør du have håndværkere til at opsætte dit tag. I dag kan du få en god pris på Decra tag fra håndværkere, så der er ikke meget grund til selv at gøre det. Slet ikke hvis du ikke er ekspert.

Nyt tag til gammelt hus

Når det kommer til renovering, er det klart, at det ofte gælder, når det kommer til et gammelt hus. Hvis du har et gammelt hus og er i tvivl om du må få et ståltag, så finder du ofte svaret i Tingbogen. Her kan du slå op, om der er nogle særregler med dit gamle hus.

Nyt tag til gammelt hus

For det er sandt, at der kan være særregler med dit tag på ældre bygninger. Det gør sig især gældende, hvis du bor i en fredet bygning. Her har du ikke bare lov til at skifte taget, hvis du ønsker det. For de flestes vedkommende er der ingen regler, da vi bor i parcelhuse. Her er det kun lokalplaner, du skal være opmærksom på. For der kan være regler om farven på taget osv. Jeg tvivler på, at der er nogle grundejerforeninger, hvor du ikke må få sorte ståltag. Men det kan være, at der er specifikke regler for andre farver. Det er altid vigtigt at undersøge, inden du opsætter dit tag. For i værste tilfælde kan det ende med, at du bliver ned til at fjerne taget igen. Det bliver en dyr fornøjelse og det er vigtigt, at du har styr på reglerne, inden du hyrer nogle håndværkere.

For de fleste er der ingen problemer og du kan sagtens gå ud og finde gode priser på Decra tag. Det er meget almindeligt at ældre parcelhuse er begyndt at udskifte deres gamle tag med ståltag. Det er især prisen og den lette vedligeholdelse, der har fået dem til at skifte.

Du kan sagtens benytte Decra plader til både renovering eller nyt tag på dit gamle hus.

Hvornår skal jeg vælge et Decra tag?

Du kan vælge stålplader til dit hus, sommerhus, fabrikker, gårde, garage osv. Stålplader er smarte, fordi der nærmest ikke er nogen begrænsning på, hvor du kan anvende dem.

Modsat et tegltag så får du Decra tag til en god pris. Derfor vælger flere også at skifte over til stålplader fra Decra, når de skal have nyt tag. Ståltag er en god løsning, når du gerne vil have en billig løsning, som holder i mange år. Det er et utroligt minimalistisk udseende som et ståltag kan give en ejendom. Det kan se utrolig flot ud med et sort ståltag til et helt hvidt hus. Det er en smuk kontrast.

Et decra tag er et godt valg, hvis du går op i kvalitet, som er produceret i Danmark. Ved opsætning vil vi råde dig til at få en ekspert med indover. Enten i form af en rådgiver som kan hjælpe med, hvad du skal passe på med, når du opsætter taget. Men ellers kan du også overveje at betale for at få det monteret. Især fordi det er så besværligt at gøre det korrekt selv od du er fuldt dækket, hvis du bruger en håndværker til det. Med et Decra tag vil du ofte få en garanti på 15 år fra håndværkeren og selve stålpladerne har en produktgaranti på 30 år.

Det letteste er at benytte en side som 3byggetilbud.dk, hvor du hurtigt og let modtager 3 gode tilbud fra håndværkere. De kommer med en god pris på nyt Decra tag og alt du skal gøre er at vælge en af dem. Herefter står de for hele tagprojektet og du skal ikke gøre andet end at vente på at dit tag bliver færdig. Når du benytter 3byggetilbud.dk, får du endda en ekstra byggegaranti for op til 35.000 kr. ved fejl. Hos håndværkeren vil der også være en udførselsgaranti med, som typisk vil dække i 15 år. Når de kun dækker i 15 år, skyldes det, at hvis de havde lavet fejl, så ville du højst sandsynlig have oplevet problemerne inden for denne periode. Det er også grunden til, at du altid bør holde øje med dit tag, så du ikke ender med regninger for fejl. Inden de 15 år udløber bør du få en ekspert til at gennemgå taget.

Vi håber, du bliver glad for dit nye Decra tag. Hvis du passer godt på det, så er det din bedste ven de næste 50 år.

Se også denne artikel på fyens.dk: Boligejere har øjne på grønnere hjem

Hvis du skulle være intereseret i vores guides til andre tag dækker vi også:

Andet tag du kan overveje

Tegltag – Traditionel og tidløs æstetik

Tegltag er en klassisk valgmulighed, der tilbyder en traditionel og tidløs æstetik til dit hjem. Tegltag har været brugt i mange år på grund af deres holdbarhed, gode isoleringsegenskaber og æstetiske appel. Selvom Decra tag adskiller sig fra tegltag i materialesammensætning, kan tegltag stadig være en attraktiv mulighed for dem, der ønsker at bevare et mere traditionelt udseende på deres tag.

Termotag – Energibesparende og isolerende tagløsning

Termotag er en innovativ tagløsning, der er designet til at forbedre energieffektiviteten i dit hjem. Termotag består af flere lag isolering, der reducerer varmetabet og holder dit hjem køligt om sommeren og varmt om vinteren. Selvom Decra tag ikke har samme isoleringsegenskaber som termotag, kan det være værd at overveje termotag, hvis energibesparelse og miljøvenlighed er vigtige faktorer for dig.

Eternittag – En tidligere populær tagløsning

Eternittag blev tidligere brugt som et populært tagmateriale. Er du på udkig efter et budgetvenligt tagmateriale, der er effektiv at sætte op, kan bølgeeternitplader være det helt rette valg for dig. Eternittag kaldes også bølgeeternit eller tag i fibercement.

FAQ

Hvad er Decra tagsten lavet af?
En blanding af emulsion, sten og metal er det, der siden anden verdenskrig har udgjort Decras tagsten i mange hjem verden over. Det primære produkt er metal, mens en stenlakering beskytter dem og bidrager til den skinnende og flotte overflade.
Hvor ofte skal jeg skifte tag?
En normal levetid for et velholdt tag er på op mod 90 år, så flere generationer kan altså leve med samme tag, uden at bekymre sig. Lidt vedligeholdelse kan være nødvendigt, for eksempel algerens og lignende. Har du stråtag, kræver det en smule mere, og her kan supplering være nødvendigt.
Kan jeg selv installere et Decra tag?
Det er muligt at installere et Decra-tag selv, men det anbefales ikke, at amatører kaster sig ud i det. Taglægning er bedst at overlade til professionelle, og for at undgå skader på egen krop eller tag, er det bedst enten at få hjælp eller overlade arbejdet til andre.
Idet et Decra tag er metalbaseret, vil det før eller siden vise rust. Vedligehold taget indtil da, som du ville ethvert andet: Fjern mos og snavs. Specielle rengøringsmidler kan være nødvendige. Undgå produkter, der vil fremskynde rust, og hav altid sikkerhedsforanstaltninger, når du arbejder med taget.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme