Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
10 af de bedste termotage til udestuer: En omfattende test-oversigt og købsrådgivning

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

10 af de bedste termotage til udestuer: En omfattende test-oversigt og købsrådgivning

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

Et termotag er oplagt til udestuer og drivhuse, fordi du på den måde kan få maksimalt udbytte af solens varme og lys. Der findes dog et stort udvalg af tagtypen, og hvilket specifikke tag, du bør vælge, afhænger blandt andet af dit formål, samt hvor selve overdækningen skal monteres. 

Herunder finder du inspiration til at vælge lige præcis den overdækningsløsning, som passer til dine ønsker og behov.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores favorit termotage

Rias 5X Rodena
Lager

Rias 5X Rodena

Gå til bedste pris
979 Kr. hos Netbyggemarked
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte termotage

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Rias 5X Rodena
Bedste og billigste termotag

Dagens bedste priser og tilbud på Rias 5X Rodena:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Robust og holdbar X-struktur
 • Velegnet til forskellige afdækninger
 • Giver et behageligt lysindfald

5X Rodena er løsningen til dig, der har brug for et kvalitetsprodukt til en fornuftig pris. 5X strukturen betyder nemlig, at hver enkelt plade er nem at montere i forlængelse af den forrige, og så er holdbarheden dertil helt i top.

Grunde til at købe

 • Produkt af høj kvalitet til en rimelig pris
 • Nem at installere med 5X-strukturen
 • Holdbar og langtidsholdbar
 • Velegnet til forskellige typer belægninger
 • Leveres med 10 års producentgaranti

Grunde til at undgå

 • Ingen oplysninger om installationsprocessen

Mere om Rias 5X Rodena

Detaljer

 • Funktion: Særlig 5X struktur der hindrer friktion mellem pladerne
 • Egner sig til de formål, hvor der er brug for god isolering 
 • Garanti: 10 års garanti fra producentens side 
 • Dimensioner: 3500 x 980 x 16 mm

Termotaget er fremstillet med UV-beskyttelse, så du kan læne dig tilbage og nyde omgivelserne i vinterhaven eller udestuen – pladerne kan også anvendes som overdækning på carporte eller skure.

Du har altså masser af muligheder med Rodena, hvilket gør det til et godt alsidigt valg.

Farven er desuden opalhvid, hvilket skaber et naturligt og behageligt lysindfald. 

 

Bomagasinets vurdering

Vi har grundigt sammenlignet og analyseret Rias 5X Rodena Thermoroof, selv om vi ikke selv har testet det. De tre vigtigste fordele ved dette produkt er den rimelige pris, den nemme montering med 5X-strukturen og holdbarheden. Vi kan godt lide konstruktionen af høj kvalitet og muligheden for at forbinde hvert panel uden problemer. Desuden giver producenten en betryggende 10-års garanti.

Et aspekt, vi dog fandt mangelfuldt, er manglen på information om installationsprocessen. Vi synes, det ville være nyttigt med mere vejledning og flere instruktioner.

På trods af denne lille ulempe kan vi varmt anbefale Rias 5X Rodena Thermoroof på grund af dets alsidighed og funktionalitet. Dets evne til at give god isolering og producere et naturligt og behageligt lys gør det til et godt valg til forskellige anvendelser.

FAQ

Hvad er termotag?
Et termotag er en type tag med termoeffekt, hvilket er en oplagt løsning til f.eks. udestuen eller drivhuset, hvor solens lys og varme skal udnyttes.
Har drivhuse brug for gennemsigtigt tag?
Vi anbefaler, at du går efter et gennemsigtigt tag til dit drivhus, da det optimerer både temperatur og lysindfald.
Ja, det er muligt at isolere et hus for meget. Det sker, når du isolerer huset til en sådan grad, at det ikke længere ’kan trække vejret’. I sådanne tilfælde kan fugt samles mellem isoleringen, hvilket kan føre til svamp.

Hvordan forholder jeg mig til montering af termotag?

Modsat tagsten er det nemt at lægge overdækning med termotag. Selvom der findes mange forskellige udgaver og muligheder, er alle produkter designet som plader, der skal sættes sammen og monteres ved hjælp af skruer. 

Der skal som udgangspunkt ikke lægges understøtning før montering af termotag, da tagtypen er let i vægt. Sørg dog altid for at undersøge hvilken hældning, den pågældende tagtype egner sig til. F.eks. skal minimumshældning på dit tag være 3 cm pr. meter med Rias tagplader. Derudover skal du undersøge, om dit termotag er beregnet til bestemte typer af tagkonstruktioner såsom spær- og lægtekonstruktioner. 

Rias og Plastmo tilbyder begge et stort udvalg af tilbehør til montering, og vi anbefaler altid, at du vælger dæklister fra samme mærke som dine tagplader.

Læs også: Her er prisen for at skifte tegltag

Hvad er forskellen på 10mm og 16mm termotag?

Med hensyn til at vælge termoplader i forhold til isoleringsevne, skal du forholde dig til de forskellige tykkelser, som typisk er på hhv. 10 mm og 16 mm. Vi anbefaler 10 mm til ikke-isolerede rum samt rum, du ikke skal opholde og slappe af i – f.eks. et skur eller en garage. 

Skal du derimod have købt termoplader til din udestue, drivhus eller orangeri, bør du vælge plader på minimum 16 mm, da de isolerer markant mere effektivt. Med Rias kan du endda finde plader med en tykkelse på helt op til 55 mm. 

Til de rum, hvor du skal være i længere tid, er det en god idé også at forholde dig til, om pladerne er fremstillet med UV-beskyttelse. Med tiden kan solens stråler nemlig skade tagets overflade. 

Både Rias og Plastmo fremstiller tagplader med UV-beskyttelse på enten yderside, inderside eller begge flader.

Hvis du gerne vil finde ud af, hvor meget dit termotag kan holde til ift. vægt, så kan du overveje at investere i en industrivægt. En industrivægt bliver typisk brugt af virksomheder, men flere personer er også begyndt at købe dem privat, da de er funktionelle og præcise.

Læs også: Grønne stueplanter – bring grøn natur indenfor

Se også denne artikel på bygtek.dk: Nyt termotag sikrer masser af dagslys i udestuen

Læs også: Vil du spare penge på elregningen? Her er de 6 bedste solcellelamper fra test

Læs også: Pris på eternittag – guide til køb og valg af bedste tagplader i bølgeeternit

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme