Tag med termoeffekt er en perfekt løsning til udestuen eller drivhuset, hvor du ønsker at få maksimalt udbytte af solens varmende stråler samtidig med, at du får optimalt lysindfald. Der findes et stort udvalg af denne tagtype, og hvilken en model du skal vælge, afhænger blandt andet af dit formål, og hvor overdækning skal befinde sig. 

De største brands for tagtypen er hhv. Rias og Plastmo. Du kan finde tagelementer i mange forskellige tykkelser hos hvert brand.

Med termooverdækning i udestuen kan du benytte dig af dette rum selv i de køligere måneder, blot solen er fremme. 

Herunder finder du inspiration til at vælge den overdækningsløsning, som passer til dine ønsker, behov og anvendelsesformål.

Rias Riatherm LUX termotag (16mm) – Vores anbefaling


 • Glasklar tag med høj isoleringsevne

Set på Frishop

Når du vil have et godt, isolerende termotag, er det højden på hver tagplade, du skal være opmærksom på. Vil du have maksimal varmeudnyttelse og stort lysindfald, er denne model fra Rias et godt valg. Hver tagplade måler 16mm, hvilket er med til at skabe en høj isoleringseffekt. Du kan med fordel anvende Rias Riatherm LUX på steder, hvor der ønskes godt udsyn i kombination med varmende omgivelser. Det kan f.eks. være i drivhuset, overdækkede terrasser, orangerier eller udestuer.

Tagpladerne er fremstillet af bedste materiale i form af polycarbonat, så du kan få glæde af dit isolerende termotag i mange år frem. Det er ikke kun den høje slidstyrke, du kan få glæde af ved dette materiale. Det er også den lette vægt. Rias Riatherm LUX er et let tag, der ikke stiller store krav til underkonstruktionen. Du behøver ikke lave en understøtning selv ved brug af tagtypen på en 12 meters belægningsoverflade.

Én af de helt store fordele ved dette Rias produkt er, at det egner sig til montering på både plane og buede tagkonstruktioner.

Særlige produktfordele: 

 • Fremstillet af slidstærkt og hårdført polycarbonat
 • UV-beskyttelse på begge sider af tagpladerne
 • Kan anvendes til både plane og buede tagkonstruktioner
 • Særdeles let tag der ikke stiller store krav til understøtning 
 • Du får 20 års garanti fra producenten mod brud

 

Plastmo ClickLite (16mm) – Bedste billige


 • Klassisk termotag med nem klik-montering

Set på (Produktet er udgået)

Er du på udkig efter et klassisk termotag, er det ClickLite produkt fra Plastmo et godt valg. Det er et simpelt men velfungerende tag, der er nem at sætte sammen på grund af det effektive kliksystem. Hver tagplade er designet med riller, som gør det muligt at klikke pladerne sammen. 

Termotaget fra Plastmo skal monteres med skruer, og det endelige resultat er ensartet og harmonisk som følge af det smarte kliksystem. Når du har skruet 1 plade fast, skal den næste tagplade klikkes på den første.

Plastmo ClickLite er det ideelle tag for dig, som ønsker en vejrbestandig og enkel overdækning på et ikke-isoleret rum. Det kan være en udestue uden isolering, eller det kan være et skur eller redskabsrum. 

Før du bestiller dit Plastmo produkt, er det en god idé at gøre brug af en tagberegner, så du kan bestille den mængde tagplader, som skal bruges til at gennemføre din overdækning.

Hvad angår pris pr. m2, får du meget værdi for pengene, når du vælger Plastmo ClickLite. Hver pakke indeholder 4 plader, og de kan købes til konkurrencedygtig pris. 

Særlige produktfordele:

 • Nem montering på grund af det smarte kliksystem
 • Egner sig til ikke-isolerede rum
 • God isoleringsevne (termotag på 16mm)
 • Budgetvenlig pris

i samarbejde med PriceRunner

 

Rias Riatherm 7-lags termotag (25mm) – Mest eksklusive design


Set på Frishop

Der kan være forskellige behov, der gør sig gældende, når det kommer til at vælge tagløsning. Anvendelsesformål kan influere på, hvordan du ønsker dit tag skal se ud. Skal taget bruges på en udestue eller som overdækning til en entré, kan det være betydningsfuldt at vælge et elegant termotag med farve. 

Dette Rias Riatherm produkt er designet med en flot yderside i bronze look, der skaber et æstetisk og elegant udtryk. Indersiden på hver tagplade er opalhvid, så du stadig får lyst indfald i din udestue eller vinterhave. 

7-lags designet giver dig høj isoleringsevne, så du kan nyde din udestue både forår og efterår, så længe solen er fremme. Højden på hver tagplade måler 25mm, der ligger i højkvalitetsområdet, når det kommer til isoleringseffekt. 

Når du skal montere dit Rias termotag, kan du vælge toplister i samlingerne elle de klassiske, hvide dæklister af plastik. Rias har et stort udvalg af tilbehør til montering, opsætning og vedligehold til deres tag med termoeffekt. 

Kvaliteten og den lange holdbarhed er sikret, når du vælger Rias produkter, der er gennemtestet i forhold til brud. 

Særlige produktfordele:

 • Ekstra højde på 25mm der giver dig stor isoleringseffekt 
 • Eksklusivt design med bronze look
 • Kan monteres med både toplister i aluminium eller dæklister i plastik
 • Kan bruges i forbindelse med både nybyggeri og renoveringsprojekter

 

Rias Click-Step (16mm) – termotag med høj isoleringsevne til carport, terrasse og udestue


Set på Frishop

Rias er en dansk virksomhed, som siden grundlæggelsen i 1959 har produceret og designet produkter i plastik til både industri, erhverv og private. I takt med årene har Rias udviklet og udvidet deres sortiment, som i dag dækker over en bred vifte af kvalitetsprodukter i kategorien for tagplader. 

Vil du have en overdækningsløsning i bedste kvalitet til din carport, ikke-isoleret udestue eller din terrasse, er produkterne fra Rias et fornuftigt valg. 

Når monteringen skal foregå nemt og enkelt, er det en praktisk fordel at vælge dette Click-Step produkt, hvor hver tagplade skal klikkes sammen.

Disse tagplader skaber et harmonisk udtryk på overdækningen, da du er sikker på korrekt montering. Rias tilbyder forskellige Click-Step tagplader, der varierer i farve og nuance. Når det kommer til at vælge det produkt, som giver dig det bedste lysindfald, skal du vælge modellen i opalhvid eller klar farve.

Rias Click-Step er det økonomisk fornuftige valg, da du får 5 plader i hver pakke. Pladerne kan lægges på en hældning på minimum 8cm pr. meter.

Du får 10 års garanti mod brud, når du vælger dette Rias termotag. Alle plader er designet med UV-beskyttelse på ydersiderne. 

Særlige produktfordele:

 • Tagpladerne er nemme at montere
 • Skaber en harmonisk og ensartet overdækning
 • Egner sig til ikke-isolerede rum 
 • Produktet er fremstillet i opalhvid, der giver dig det mest klare lysindfald
 • 10 års garanti
 • Udvendig UV-beskyttelse

 

Plastmo TwinLite termoplade (16mm) – Plastmo termotag i stor udgave


Set på Frishop

Har du et større tagareal, der skal have overdækning, kan det være en effektiv løsning af vælge tagplader i stor udgave. Disse Plastmo tagplader måler 119x420cm og er fremstillet i ren plastik med høj slidstyrke og lang holdbarhed. 

Du kan vælge imellem 2 forskellige nuancer, så du kan vælge dig det look, som passer til dit anvendelsesformål. Pladerne giver god isoleringseffekt som følge af tykkelsen på 16mm. Du kan bruge Plastmo TwinLite som overdækning til din udestue eller i et orangeri. På denne måde kan du nyde udsigten til din have fra udestuen hele året rundt.

Når du bestiller store tagplader, skal du være opmærksom på, at leveringsformen kan være forskellig i forhold til at mindre tagplader. 

Disse TwinLite produkter bliver leveret direkte hjem til dig, så du er klar til at få i gang med monteringen på kort tid. 

Særlige produktfordele: 

 • Egner sig til formål, hvor der brug for overdækning på stort areal
 • Er i stand til at minimere kondens
 • Findes i 2 forskellige nuancer (hhv. opalhvid og røgfarvet)
 • Hver plade måler 119x420cm
 • God isoleringsevne

 

Rias Riatherm 7-lags termoplader med M-struktur – Termotag til udestue med UV-beskyttelse


Set på Frishop

Når du skal have overdækket din udestue, skal du først og fremmest vælge tagplader med god isoleringseffekt. I denne forbindelse skal du gå efter produkter med minimum 16mm tykkelse. 

Når du vil have de absolut bedste tagplader til din vinterhave eller udestue, er dette Rias Rieatherm produkt et ideelt valg.

Pladerne er designet i robust og vejrbestandigt polycarbonat, der giver den bedste beskyttelse mod brud. 

M-strukturen er Rias’ opfindelse, der er en særlig konstruktionsteknik, som kan give en energibesparelse på op til 20% sammenholdt med andre tagplader i samme tykkelse.

Den helt store, praktiske fordel ved dette Rias Riatherm produkt er dets Heatstop effekt. I praksis betyder det, at pladerne er i stand til at hæmme overophedning om sommeren samtidig med, at du får god kuldeisolering i din udestue i vinterhalvåret. 

Uanset om du befinder sig i udestuen i vinter- eller sommerperioden, er det vigtigt, at du skånes for solens skadelige UV-stråler. Termopladerne er fremstillet med UV-beskyttelse, som både kommer dig og termotaget til gode.

Når du har monteret dit Rias tag, vælger du selv, om du ønsker at afslutte taget med liste i aluminium, eller om du er til den klassiske dækliste i plast. Mens du kan klikke dæklister i plast på, skal du bruge skruer til korrekt afslutning med aluminiumslisterne.  

Særlige produktfordele:

 • M-struktur for forhøjet energibesparelse 
 • 32mm i tykkelse for bedste isoleringsevne 
 • Egner sig perfekt til vinterhaver og udestuer
 • Findes i 2 nuancer 
 • 15 års garanti på Heatstop pladerne 

 

Rias 5X-struktur Rodena – Bedste og billigste termotag


Set på Frishop

Du behøver ikke investere i de dyreste tagplader, når du vil have en overdækningsløsning, der både er slidstærk, harmonisk i design, og som samtidig giver god isoleringseffekt. 

Rias producerer tagplader med termoeffekt i mange produktudgaver. 

Dette 5X ”Rodena” produkt er for dig, som ønsker en konkurrencedygtig pris på din tagløsning i god kvalitet.

Den særlige 5X struktur handler om den måde, som hver plade er konstrueret på fra producentens side. Denne struktur gør det for det første nemt at montere pladerne i forlængelse af hinanden, og strukturen er derudover med til at skabe en stor holdbarhed om det færdige resultat.

Pladerne er fremstillet med UV-beskyttelse, så du kan læne dig tilbage og nyde dine naturlige omgivelser i vinterhaven eller udestuen. Pladerne kan også anvendes som overdækning på carporte eller redskabsskure. 

Farven på tagpladerne er opalhvid, hvilket skaber et naturligt og behageligt lysindfald. 

Du får masser af fleksible anvendelsesmuligheder med Rias Rodena, og med den lave produktpris kan du gennemføre dine projekter i helårsboligen eller ved sommerhuset. 

Særlige produktfordele: 

 • Særlig 5X struktur der hindrer friktion mellem pladerne
 • Egner sig til de formål, hvor der er brug for god isolering 
 • Kan købes med rabat
 • 10 års garanti fra producentens side 

 

Hvordan forholder jeg mig til montering af termotag?

Modsat tagsten er det nemt at lægge en overdækning med termotag. Selvom der findes mange forskellige udgaver og produktmuligheder af tag med termoeffekt, er alle produkter designet som plader, der skal sættes sammen og monteres ved hjælp af skruer. 

Uanset om du vælger Nordland termotag, Plastmo eller Rias, vil der følge en monteringsvejledning med til dit produkt, som du skal følge. 

Der skal som udgangspunkt ikke lægges understøtning før montering af termotag, da tagtypen er let i vægt. Sørg for altid at undersøge, hvilken hældning den pågældende tagtype egner sig til. F.eks. skal minimumshældning på dit tag være 3cm pr. meter med Rias tagplader. Derudover skal du undersøge, om dit tagprodukt er beregnet til bestemte typer af tagkonstruktioner såsom spær- og lægtekonstruktioner. 

Rias og Plastmo tilbyder begge et stort udvalg af tilbehør til montering. Det anbefales at vælge dæklister fra samme mærke som dine tagplader.

Læs også: Her er prisen for at skifte tegltag

Hvad er forskellen på termotag på 10mm og 16mm?

Når det kommer til at vælge termoplader i forhold til isoleringsevne, skal du forholde dig til de forskellige tykkelser. De primære tykkelser er på hhv. 10mm og 16mm. Det anbefales at vælge 10 mm termotag til ikke-isolerede rum, og hvor der ikke er behov for at anvende rummet til ophold og afslapning. Det kan være et redskabsskur, garageport eller terrasse. 

Skal du derimod have købt termoplader til din udestue, drivhus eller orangeri, skal du vælge plader på minimum 16mm. De er i stand til at isolere effektivt, og når du vælger Rias som brand, kan du finde plader med en tykkelse på helt op til 55mm. 

Når du er på udkig efter tagplader med god isoleringseffekt til din udestue eller andet sted, hvor du ønsker at opholde dig for at slappe af, skal du også forholde dig til, om pladerne er fremstillet med UV-beskyttelse. Med tiden kan solens kraftige stråler skade tagets overflade, og UV-bestrålingen skader samtidig din hud. 

Både Rias og Plastmo fremstiller tagplader med UV-beskyttelse på enten yderside, inderside eller begge flader.

Læs også: Grønne stueplanter – bring grøn natur indenfor

Se også denne artikel på bygtek.dk: Nyt termotag sikrer masser af dagslys i udestuen

Læs også: Vil du spare penge på elregningen? Her er de 6 bedste solcellelamper fra test

Læs også: Pris på eternittag – guide til køb og valg af bedste tagplader i bølgeeternit

FAQ

🧐 Hvad er termotag?

Som navnet indikerer, er termotag en type tag, som har termoeffekt. Termotag er den perfekte løsning til rum såsom udestuen eller drivhuset, hvor du gerne vil have rigtig meget lys ind, samtidig med at du vil kunne udnytte varmen fra solens stråler. Du kan skaffe termotag i flere forskellige typer.

🤓 Har drivhuse brug for gennemsigtigt tag?

Ja, du bør generelt altid gå efter et gennemsigtigt tag til dit drivhus, hvis du vil have det absolut bedste lysindfald muligt. Nogle gange kan du finde drivhuse med farvet tag, hvilket kan være tillokkende på grund af den visuelle effekt, men alle farver ud over gennemsigtig formindsker lysindfaldet.

🤔 Hvilke materialer er drivhustage lavet af?

Nogle af de mest almindelige materialer, som drivhustage ofte er lavet af, er glas, akryl, fiberglas mm. Dog er termotage også blevet mere og mere efterspurgte, da disse indeholder en række fordele, som du ikke får med de andre typer af materiale, hvormed det er værd at overveje tagtypen.

👍 Kan jeg isolere et hus for meget?

Ja, det er muligt at isolere et hus for meget. Det sker, når du isolerer huset til en sådan grad, at det ikke længere ’kan trække vejret’. I det tilfælde kan der samle sig i fugt imellem isoleringen, hvilket kan føre til svamp, hvilket naturligvis ikke er optimalt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar