Der er noget helt særligt over at indrette med planter i hjemmet. De kan både bidrage med et harmonisk udtryk til indretningen og de kan sprede en behagelig duft. Derudover kan de være med til at rense luften, hvilket gør dit indeklima sundere og mere behageligt at opholde sig i. 

I denne oversigt kan du få inspiration til, hvilken type grønne stueplanter, du kan indrette med i dit hjem. Der er lidt for en hver smag og indretningsstil. Se med her og bliv inspireret til at gøre dit hjem grønnere. 

Sedum mix – fine og hårdføre sukkulenter


Set på Plantetorvet

grønne stueplanter

Sukkulenter er utroligt skønne at indrette med i hjemmet, da de har en anderledes – og sommetider eksotisk – charme over sig, som er ganske unik. Samtidig er de dekorative og meget nemme at holde, hvilket gør dem oplagte at bruge som pynt i stuen. 

Denne type sukkulent hedder Sedum, men kaldes populært for Pudret Stenurt. Det er en utroligt hårdfør plante, som tåler lange tørkeperioder, hvilket igen stille færre krav til dig i forhold til pasning. Som navnet indikerer, så kan Pudret Stenurt vokse mellem sten og klipper, og det gør den spændende at indrette med, da du har gode muligheder for at lave kreative dekorationer – enten til stuen eller altanen. 

Pudret Stenurt er karakteriseret ved sine tykke kødfulde blade, der sidder i små rosetter. Den blomstrer hovedsageligt om sommeren omkring juni og juli. Planten er svagt tæppedannende, hvilket betyder, at den breder sig over tid. Dog foregår dette langsomt, men du kan overveje at udplante med tiden, hvis den bliver for stor. 

Derfor bør du overveje denne grønne stueplante: 

 • Charmerende og flotte sukkulenter 
 • Pynter og er nem at holde 
 • Kræver meget begrænset vanding 
 • Tåler meget sol og tørke  
 • Blomstrer omkring juni og juli 

Se pris på Sedum mix hos Plantetorvet

Japansk myrte – blomstrer typisk hele sommeren


Set på Plantetorvet

grønne stueplanter

Japansk Myrte er en vidunderlig plante, der egner sig godt til at leve i en krukke. Den er fortrinlig i både stue og udestue. Det er en blomstrende grøn stueplante, som får yndige små lilla blomster, du kan nyde hele sommeren. På grund af den lange blomstringsperiode er Japansk Myrte en meget populær plante at indrette med. 

Det er vigtigt, at pottejorden holdes fugtig, men du skal samtidig passe på, at du ikke overvander. Der skal således ikke ligge overskydende vand i bunden af krukken. Japansk Myrte tåler meget sol og kan derfor sagtens stå et sted i stuen eller udestuen, hvor solen står på hele dagen. 

Denne grønne stueplante vil passe ind i en lang række forskellige indretningsstile, og på trods af det let østlige navn, vil den stadig kunne pynte i en skandinavisk eller ny-nordisk indretningsstil. 

Derfor bør du overveje denne grønne stueplante: 

 • Fine små lilla blomster 
 • Blomstrer typisk hele sommeren 
 • Tåler meget sol 
 • Skal blot vandes efter behov 
 • Passer ind i mange indretningsstile 

Se pris på Japansk myrte hos Plantetorvet

Krybende benved ‘Harlequin’ – perfekt til en mellemstor krukke 


Set på (AFP: Error loading reseller from price table)

grønne stueplanter

Der er en særlig charme over krybende benved, som er en fladt krybende eller klatrende løvfældende plante med langsom vækst. Typisk anvendes denne type plante udendørs, men du kan også have den i en mellemstor krukke i stuen, udestuen eller på altanen. Det vil være en anderledes og spændende grøn stueplante at indrette med, da den er stedsegrøn og giver et anderledes udtryk end typiske stueplanter med opret vækst. 

Denne type af krybende benved hedder Harlequin på grund af sine brogede mønstre i grøn og hvid. Planten vil være grøn hele året og vil blomstre omkring forårstid, hvor den får fine hvide blomster. Krybende benved ‘Harlequin’ kan tåle både sol og skygge. Den vil derfor passer godt ind i en plads i stuen eller udestuen, hvor den får direkte sollys en del af dagen. 

Planten vokser relativt langsomt, men kan udplantes hvis du synes, den bliver for stor med tiden. Du kan enten udplante den i nye krukker til at have i udestuen eller på altanen eller plante den i den have, hvis du har sådan en. Vælger du at udplante den udendørs, bør du dog sørge for, at den står lidt beskyttet for vind og vejr. 

Derfor bør du overveje denne grønne stueplante: 

 • Anderledes grøn stueplante med hvidbrogede blade 
 • Passer til både stuen, udestuen og altanen 
 • Meget dekorativ 
 • Blomstrer om foråret 
 • Får fine hvide blomster 

Se pris på Krybende benved ‘Harlequin’ hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Dværgmispel ‘Frieders Evergreen’ – ideel til reolen eller hængekrukken 


Set på Plantetorvet

grønne stueplanter

Her er der tale om en rigtig skøn hængeplante, som kan skabe et helt anderledes udtryk i din stue eller udestue. Den er karakteriseret ved sine næsten runde blade, der fremstår i en stærk grøn nuance. Derudover er det en plante med lav, overhængende vækst, hvilket gør den perfekt til at hænge op. For eksempel kan du hænge den i en flot krukke ned fra loftet eller stille den på toppen af en reol. Når planten så vokser, vil de lange grene bugte sig elegant nedad og gøre dit hjem grønnere. Det kan skabe en helt ny dimension i din indretning, hvor vertikale linjer pludselig bryder med de typisk dominerende horisontale træk. Netop derfor er en plante som Dværgmispel populær at indrette med. 

Den blomstrer allerede omkring maj måned og kan producere et væld af fine små hvide blomster. Planten er let at holde og kræver ingen særlige forudsætninger eller indsatser. Typisk kan du vælge at gøde den lidt omkring juli, hvor blomstringen ofte vil være overstået. Den tåler tørke godt og skal kun vandes ganske sjældent. Hvis du vælger at have den på en altan eller i din udestue, kan du nyde fordel af, at den tiltrækker bier og insekter. 

Derfor bør du overveje denne grønne stueplante: 

 • Spændende hængeplante
 • Hæng den i en krukke fra loftet eller stil på toppen af en reol 
 • Blomstrer omkring maj og juni måned 
 • Kræver meget lidt pasning og pleje
 • Er grøn og flot hele året rundt 

Se pris på Dværgmispel ‘Frieders Evergreen’ hos Plantetorvet

Lampepudsergræs – en anderledes og naturlig grøn plante


Set på plantetorvet.dk

Lampepudsegræs er en lidt speciel, men ganske attraktiv plante at indrette med. Lampepudsergræs har et lidt eksotisk udseende og kan på nogle punkter minde om den populære art guldpalme, som også bliver ganske høj. Lampepudsergræs har dog slankere blade, som er lange, akselignende og rødbrune, hvilket giver den et ganske unikt udseende. 

De kan blive ret store, også selvom du planter dem i en krukke. Faktisk bliver de typisk omkring 70 til 80 cm i højden, så det kan være en god idé at overveje på forhånd, hvor du gerne vil stille dem i dit hjem. Det er en plante, som trives bedst i sol og halvskygge, hvilket også er noget, du bør overveje, når du indretter med den. Typisk vil du gerne have, at den får direkte sollys en del af dagen, men ikke for mange timer ad gangen. 

Lampepudsergræs blomstrer omkring juli og september, hvilket gør den attraktiv at indrette med, hvis du i forvejen har andre planter, som blomstrer tidligere på året. På den måde kan du følge årstidernes gang gennem dine stueplanter. Når Lampepudsergræs blomstrer, får den flotte brunlige blomster, som på afstand kan minde lidt om en dunhammer. Den er således mere diskret i sin blomstring modsat mange andre typer af planter og blomster, som nogen finder for dominerende.

Derfor bør du overveje denne grønne stueplante: 

 • Eksotisk udseende plante 
 • Kan blive ganske stor 
 • Lange, akselignende rødbrune blade 
 • Blomstrer sent (omkring juli til september)
 • Fine brunlige blomster 

Se pris på Lampepudsergræs hos plantetorvet.dk

Vælg de rette grønne stueplanter til dit hjem 

De fleste danskere kan lide at indrette med blomster og grønne stueplanter, da det bringer en del af naturen indendørs. Dog kan det sommetider være svært at finde de rette planter at indrette med, da der er så mange at vælge mellem. For at gøre beslutningen lettere for dig selv både nu og fremover, kan du med fordel overveje følgende aspekter: 

Hvor meget pasning og pleje må planten indebære? Der er meget stor forskel på, hvor meget pasning og pleje blomster og grønne stueplanter behøver. Nogle skal vandes hyppigt og have særlige typer af gødning for at trives, mens andre klarer sig selv langt hen ad vejen. Hvis du gerne vil have det nemt, kan du for eksempel overveje en sukkulent som Pudret Stenurt. Hvis du ønsker lidt mere pasning og pleje, kan du vælge en plante som Japansk Myrte, der helst skal have fugtet jord hele tiden. 

Hvor store må de grønne stueplanter være? Nogle planter er små, mens andre hurtigt vokser sig ganske store. Alt efter hvor du ønsker at have dine planter, og hvad formålet med dem er, bør du med tænke størrelsen. Til vindueskarme, i reoler og på små borde bør du overveje mindre planter (for eksempel Dværgmispel), mens du i en større krukke i et hjørne af stuen kan have en plante som Lampepudsergræs uden problemer. 

Hvor meget må de koste? Lige som med alle andre ting, så er der stor forskel på pris, når det kommer til planter. Det kan være en god idé, hvis du gør dig tanker om dit budget, inden du forelsker dig i en plante. I denne oversigt har vi udvalgt nogle grønne stueplanter, som er relativt overkommelige rent økonomisk. Desuden kan du typisk spare mange penge ved at købe dine planter online. 

Vi håber, at du i denne inspirationsguide er blevet klogere på nogle nye, anderledes og atypiske grønne stueplanter, som kan pynte i netop dit hjem. 

Læs også vores artikel om: Smukke sommerblomster til krukker: Få inspiration her

Se vores artikel om: Få inspiration til nemme stueplanter

Se også denne lignende artikel på vores side: Store stueplanter – find flotte store planter til stuen her

Se også denne lignende artikel på vores side: Højbede – find de bedste kasserammer til bede i haven, på terrassen eller altanen

Læs også 10 grønne planter, som du skal have i dit hjem udgivet af costume.dk

 

Denne side er anmeldt af: Sara Lindland Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.