Solcellelamper findes i et hav af forskellige afskygninger. Der er blandt andet indendørs solcellelamper, udendørs solcellelamper og solcellelamper med flamme. Fælles for dem alle er, at de er drevet af solenergi og dermed med til at mindske elregningen. Lamperne findes ydermere i forskellige designs og med diverse egenskaber, hvilket betyder, at der findes solcellelamper til en hver smag og et hvert formål.

Nedenfor finder du en testoversigt over de 8 bedste solcellelamper på markedet.

GP Safeguard Hybrid – En perfekt sikkerhedslampe


GP Safeguard Hybrid

GP Safeguard Hybrid er en innovativ og pålidelig sikkerhedslampe, der primært drives af solenergi, hvorfor den både er god for miljøet, men også for din elregning. Dog er det en hybrid, så den prioriterer solenergi, men slår over til batterierne, hvis ikke den har fået nok strøm fra solen – dette vil særligt være nødvendigt i vinterhalvåret, hvor det ofte er overskyet og gråvejr. Dette øger også lampens levetid, og på den måde sparer du på alle mulige måder.

Det genopladelige batteri holder i 100 dage, når det er fuldt opladet, og det medfølgende alkaline-batterier holder i 300 dage. Da lampen er fremstillet til udendørs brug, er den selvfølgelige modstandsdygtig overfor alt slags vejr, og derfor vil batterierne og den indvendige teknologi ikke vil tage skade af regn og frost.

Lampen kan betegnes som en sikkerhedslampe, da den tændes via bevægelsessensorer, der udløser de to forlygter samt har en projektør, der også drives af solenergi og batterier. Sensoren fanger alle bevægelser og aktiverer forlygterne hvert 10. sekund. 

GP Safeguard Hybrid har en justerbar rækkevidde indstilling, der kan nå helt op til 8 meter frem, så du kan tilpasse den til lige netop din bolig og dine behov.

GP Safeguard Hybrid vs. Markedet:

GP Safeguard er det perfekte valg til dig, der ønsker at spare penge, passe på miljøet, men stadig beskytte dit hjem og blive gjort opmærksom på bevægelse ude foran din bolig.

Denne lampe adskiller sig nemlig fra markedet, da den kan gøre alle tre ting på én gang. Lampen er nemlig udstyret med indbyggede solceller, der oplader et batteri, der kan holde strøm i helt op til 100 timer, når den er fuldt opladet, og selv hvis denne går tør, så har den også alkaline-batterier, der holder strøm i helt op til 300 timer. 

Disse energikilder driver lamper, der udløses ved bevægelse foran bevægelsessensorerne, der har en justerbar rækkevidde på helt op til 8 meter. 

Derfor bør du vælge Gp Safeguard Hybrid:

 • Drives primært af solenergi; benytter kun batterier i tilfælde af utilstrækkelig strøm via solcellerne. 
 • Er modstandsdygtig overfor alt slags vejr
 • Kan holde strøm i op til 100 timer på det genopladelige batteri, samt 300 timer på det medfølgende alkaline-batteri. 
 • Har en indbygget bevægelsessensor med en rækkevidde på op til 8 meter

Specifikationer:

 • 2 neutrale-hvide LED pærer
 • Svingbart lampehoved
 • Drives af batterier eller solceller
 • Har en indbygget bevægelsessensor, der registrerer alle bevægelser
 • Rækkevidden på bevægelsessensoren er justerbar på op til 8 meter

 

Dyberg Larsen DL20 – En alsidig lampe til ethvert udendørsområde


Dyberg Larsen DL20

Oplyser ethvert udendørs område

Med Dyberg Larsen DL20 får du et flot lys i din indkørsel, så du kan orientere dig, når du bakker ud, og et lys, der samtidig kan fremhæve de bedste områder i dine havebede, så du altid kan se disse, uanset hvor mørkt der er. 

Denne lampe er kort sagt perfekt til dig, der vil have en alsidig lampe, som du kan placere overalt i haven, uden den distraherer fra naturen.

Dyberg Larsen DL20 er en solcelle lampe, der giver et flot lys, uanset hvor du vælger at bruge den. Den er fremstillet i et flot skandinavisk design, der har et simpelt, men maskulint udtryk, hvorfor det særligt passer ind haven hos husholdningen, der omfavner det skandinaviske udtryk. 

God for elregningen, god for miljøet

Lampen er drevet af solceller, hvorfor den er praktisk, hvis ikke du ønsker en stigning på elregningen, blot fordi du ønsker lidt ekstra lys i haven. Derudover er det også bedre for miljøet, så du slår to fluer med et smæk, ved brug af netop denne lampe. 

Dyberg Larsen DL20 er fremstillet i farven mat sort, og den har en højde på 57 cm i og en diameter på 20 cm. Den har en G9 fatning og en lyskilde på 20 W – der medfølger ikke en G9 lyskilde, men denne kan tilkøbes.

Dyberg Larsen DL20 vs. Markedet

Dyberg Larsen DL20 adskiller sig fra markedet igennem sin alsidighed. Den er nemlig ikke fremstillet med et bestemt formål, men derimod blot med hensigt på, at du skal kunne oplyse lige netop det udendørsområde, som du gerne vil fremhæve.

Grundet dens skandinaviske og simpel udseende, der hælder mest til den maskuline side, så er den det perfekte valg til for eksempel at oplyse blomsterbedet om vinteren, så det altid er synligt, men uden at fjerne opmærksomheden fra den ægte skønhed.

Derfor bør du købe Dyberg Larsen DL20:

 • Får ikke elregningen til at stige, da den primært drives af solenergi
 • Har et simpelt, maskulint udseende, der passer ind i stort set enhver have
 • Er bedre for miljøet end mange andre lamper, der ikke drives af solceller 
 • Kan bruges til at oplyse ethvert udendørs område, som du ønsker at fremhæve 

Specifikationer:

 • Mærke: Dyberg Larsen
 • Type: G9
 • Farve: Mat sort
 • Højde: 57 cm
 • Diameter: 20 cm
 • Fatning: G9 
 • G9 Lyskilde medfølger ikke (kan tilkøbes)
 • Lyskilde: 20 W

HORTUS 1 LED/1 SMD – Ideel til vægmontering


HORTUS 1 LED 1 SMD

Næste produkt i oversigten over de 6 bedste solcellelamper er endnu engang en model fra HORTUS. Atter er der tale om en sensorstyret, udendørs solcellelampe. Denne model er ideel til ophæng ved terrassen, da den forbliver tændt, så længe en varmekilde registreres inden for dækningsfeltet. Når varmekilden forlader dækningsfeltet, vil lyset være tændt i 45 sekunder, inden det slukkes.

Solid, slidstærk og spækket med muligheder

Vælger du at investere i en HORTUS 1 LED/1 SMD er det kun din fantasi, der sætter grænser for, hvor du kan bruge den. Modellen er nemlig lavet til væghængt montering, og kan derfor sættes op, lige hvor du ønsker det. Køber du denne model, følger der da også plug og skrue med til monteringen, og i lampen finder man et ophængshul. Dog er det vigtigt, at du husker, at batteriet skal være fuldt opladt før montering. Modellen er endvidere yderst solid og slidstærk og tåler derfor både regn, sne og slud, samt svingende temperaturer, som vi jo i særdeleshed kender til her i Danmark.

Specifikationer

Når vi skal kigge på denne solcellelampes specifikationer, støder vi først og fremmest på følgende mål: en højde på 17 cm, en bredde på 4,8 cm og en længde på 7,4 cm. Herefter er det værd at bemærke, at lampen har to forskellige indstillinger. ”Auto”, hvilket er den indstilling, der skal bruges, når lampen skal kunne tænde ved registrering af bevægelse i dækningsfeltet. Den anden indstilling er ”OFF”, hvilket betyder, at lampen her vil være helt slukket og derved ikke vil tænde ved bevægelse inden for sensorens registreringsfelt.

 

Steinel Xsolar GL-s sølv 


Steinel Xsolar GL-s sølv

Sidste model i denne testoversigt over de 6 bedste solcellelamper er fra Steinel. Her er der tale om en noget dyrere model end de foregående, og hermed også om en solcellelampe, der henvender sig til den kræsne køber. Lampen er lavet med det formål at forbinde effektivitet og fleksibilitet på en stilren og elegant måde. Solcellelampen egner sig til brug mange forskellige steder. Blandt andet er den ideel til dig, der har en lang indkørsel, du ønsker oplyst. Herudover kan den bruges ved terrassen eller til at oplyse diverse bede eller planter. Modellen er udformet i solid sølvfarvet plast og har derfor en lang levetid.

Innovativ teknologi og lang levetid

Denne Steinel Xsolar GL-s solcellelampe anvender en innovativ teknologi, hvilket gør den i stand til at oplyse hele 30 kvadratmeter. Endvidere skal du ved køb af denne solcellelampe ikke bekymre dig om, hverken vedligeholdelse eller udskiftning af pæren, da der er tale om en LED-lyskilde, der holder i 50.000 timer, hvilket svarer til 30 år. Endvidere er lampen med sensor og er derfor også anvendelig i indgangspartier, hvor man ønsker lys.

Her er der altså tale om en stilren, brugervenlig og holdbar solcellelampe, der holder i mange år. Sidst, men ikke mindst, er det værd at bemærke, at lampen kan justeres i 3 forskellige højder, så den passer til det, du ønsker oplyst. Den første mulige højde er 45 cm, den anden er 63 cm og den sidste er 100 cm.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Mr. Solar Ø8 cm 


Mr. Solar Ø8 cm

Næste produkt i denne testoversigt over de 6 bedste solcellelamper er denne model fra Mr. Solar. Her er der tale om en prisvenlig solcellelampe til udendørsbrug. Modellen er designet i glas og børstet rustfrit stål, hvilket sikrer en lang levetid. Modellen har en LED lyskilde og er ideel til oplysning af diverse bed og planter. Endvidere kommer lampen på spyd, hvilket gør den nem at sætte i jorden, der hvor den ønskes placeret. Lampen har et Ni/mh 1.2v 100mAH genopladeligt batteri, der oplades gennem lampens solcellepanel via lys fra solens stråler. Det forventes at lampen, når den er fuldt opladt, kan lyse i hele 6 timer. Modellens design er diskret og stilrent, og der er derfor tale om en solcellelampe, der kan passe ind i langt de fleste haveindretninger. Til sidst er det værd at bemærke, at der her ikke er tale om en sensorstyret solcellelampe, men derimod en lampe, der lyser med en konstant lysstyrke så længe, der er strøm på batteriet.

 

 

Solcellelampe Spotlight 


Solcellelampe Spotlight

Første solcellelampe er en udendørs model. Denne har en højde på 32 cm og er udformet i solid plast. Modellen er sort og egner sig i særdeleshed til at oplyse en busk eller et træ i haven. Solcellelampen er udstyret med et spyd, hvilket gør den nem at sætte i jorden på det ønskede sted, og herudover gør det den også nem at dreje, så den peger på lige netop det, du ønsker oplyst. Her er der tale om en god udendørs solcellelampe med et kraftigt lys grundet den hvide LED-lyskilde, en høj brugervenlighed og ikke mindst en skarp pris, hvor alle kan være med. Modellen kommer med et genopladeligt Ni-MH 1.2V 150mAH batteri.

HORTUS 10 LED 


HORTUS 10 LEDNæste produkt i testoversigten over de 6 bedste solcellelamper er en model fra HORTUS. Her er der igen tale om en udendørs solcellelampe, men denne gang en med sensor. Modellen er lavet til at sikre en flot havebelysning, hvilket gøres ved hjælp af lampens genopladelige batterier. Batterierne oplades, når solens stråler rammer lampens solcellepanel. Modellen er designet således, at lyset tænder, så snart lampen registrerer en bevægende varmekilde inden for sensorens dækningsfelt. Dette betyder, at lampen er ideel til ophængning ved carporten eller haveindgangen, så du kan se, hvor du går, selv når det er mørkt. Lyset vil være tændt så længe varmekilden kan registreres, og når denne har forladt dækningsfeltet, går der et minut før lyset automatisk slukkes. Lampen har en højde på 13 cm, en bredde på 11 cm og en længe på 17 cm og er CE godkendt.

Optimal udnyttelse af solenergi

For at få det optimale udbytte af lampens lys og dermed også solens energi, anbefales det, at lampen placeres et sted, hvor den modtager mindst 6 timers sollys om dagen. Endvidere anbefales det, at man undgår at placere lampen i skyggefulde områder, da dette mindsker dens kapacitet. Og herudover bør lampen ikke placeres i nærheden af en tændt lyskilde, da dette kan påvirke lampen til at tænde, også når den ikke skal. Til sidst er det en god idé at placere solcellelampen 2 til 2,5 meter over det område, der skal belyses.

Lampens indstillinger

Denne solcellelampe har tre forskellige indstillinger, der kan benyttes. Den første er ”Auto”, hvilket betyder, at lampen her vil lyse konstant i mørket ved en svag styrke, der øges, når bevægelsessensoren opfanger en varmekilde. Det nu kraftige lys vil være tændt i et minut, inden det atter går tilbage til den svage lysstyrke. Lampens anden funktion er ”PIR”. Denne virker således, at lampen kun vil lyse, når den opfanger en bevægelse indenfor dækningsfeltet, og herudover vil den være slukket. Sidste funktion er ”OFF”, hvilket betyder, at lampen er helt slukket og derfor heller ikke vil tænde, hvis der er bevægelse inden for dækningsfeltet.

HORTUS LED 


HORTUS LEDNæste model er endnu engang fra HORTUS, og atter er der tale om en sensorstyret solcellelampe. Fordelen ved netop denne model er blot, at den er udformet i rustfrit stål og dermed er yderst robust og slidstærk, hvilket sikrer en lang levetid. Modellen fungerer således, at den i løbet af dagen oplades via solens stråler, så den om aftenen kan lyse op, når en varmekilde registreres inden for sensorens dækningsfelt. Lampen er ydermere med vægmontering, og der er derfor tale om en model, der er ideel til diverse indgangspartier samt terrasser og/eller andre spots, der ønskes oplyst ved registrering af bevægelse.

Specifikationer

HORTUS LED har en højde på 13 cm, en bredde på 9 cm og en dybde på 130 mm. I forhold til dens design er den, som allerede nævnt, udformet i slidstærkt, rustfrit stål i en stilren grå nuance, der gør den velegnet i langt de fleste haver. Modellen har en ”ON”- og en ”OFF”-funktion, hvor ”ON” er den funktion, der skal benyttes, når lampen ønskes tændt, mens ”OFF” slukker lampen helt, og derfor ikke lader den tænde selv ved bevægelse inden for dækningsfeltet.

Sådan virker den

Når du har købt din HORTUS LED solcellelampe, er det første du bør gøre at sikre dig, at batteriet bliver fuldt opladt inden montering. Dette gøres ved at først og fremmest skruer dækslet i bunden af lampen af og vælger funktion ”ON”. Herefter skruer du dækslet på og retter solpanelet mod solens stråler. Nu skal din solcellelampe oplade i 48 timer i sollys. Når de 48 timer er gået, er solcellelampens batteri fuldt oplad, og du kan derfor montere lampen, hvor den ønskes placeret. Til montering af lampen medfølger der plugs og skruer. Lampen har ydermere en monteringsplade, og kan også anvendes på en 9×9 cm stolpe, hvilket gør den ideel til belysning ved terrassehegn.

 


Derfor skal du vælge en solcellelampe

Der kan være mange grunde til at vælge en solcellelampe, hvad end det gælder indendørs- eller udendørs brug. For det første sparer solcellelamperne dig for en masse unødvendigt bøvl med grimme ledninger, der skal skjules. Herudover er solcellelamperne både fleksible og nemme at sætte op. De kan placeres lige der, hvor du ønsker det og kommer ofte med nemme opsætningsløsninger, hvad end det gælder vægmontering eller placering med spyd i et bed. En alt overskyggende faktor ved solcellelamperne er deres strømbekostning: solcellelamperne kører, som navnet antyder, på solenergi, hvilket betyder, at der er tale om en lampe, der koster 0 kroner på elregningen. Endvidere er solcellelamper kørende på grøn energi, hvilket betyder, at det er en yderst miljøvenlig løsning. Med andre ord er der mange gode grunde til at vælge en solcellelampe.

Se også SOLCELLELAMPER – EN GUIDE TIL VALG AF SOLCELLELAMPER skrevet af solarcamp.dk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.