Tegltag pris - En komplet guide og nødvendig viden til at lægge tegltag

Tegltag pris - En komplet guide og nødvendig viden til at lægge tegltag

Det er en stor beslutning at skulle have nyt tag og én af de ting, der kommer til at gøre en stor forskel for din bolig.

Der eksisterer forskellige former for tag, du kan vælge imellem, men noget af det flotteste er helt sikkert det traditionelle tegltag, som findes i mange forskellige farver og udtryk, og som ser fantastisk ud på enhver bolig.

Nogle enkelte håndværkerbureauer tilbyder 3 gratis og uforpligtende tilbud, såsom 3byggetilbud.dk. Disse tre tilbud vil være gode at tage i betragtning før man beslutter sig om man skal have udskifte sit tag.

Det er vigtigt, at du husker at kigge efter i din lokalplan, om der er nogle bestemmelser for hvilke former for tag, du kan vælge i dit område. Det sker af og til, at der er bestemmelser om typer af tag, du kan vælge, og derfor er det vigtigt, at du har styr på det, inden du træffer en beslutning.

Derfor skal du vælge tegltag

Der er ikke nogen tvivl om, at danskernes favorit er det traditionelle tegltag. Denne type tag er flot, klassisk og kan være med til at ændre udtrykket på dit hus markant.

Spørg en arkitekt hvis du er i tvivl. Det kan være du også skal have lavet andre ting ved huset i samme ombæring, som også er med til at ændre husets udtryk. Dette anbefales af vores gør-det-selv ekspert, Samuel Ringgaard Davey

Det er muligt at bestille teglstensprøver hos de fleste teglproducenter. Det kan være en rigtig god idé inden der vælges en sten.

Her vil du i mange tilfælde finde tegltaget. Det kan være en god inspiration til også at vælge hvilken type af tegltag, du skal vælge til dit hus. Når du henter inspiration fra det oprindelige udseende af dit hus, kommer du også til at få et flot og traditionelt udtryk.

Derudover er et tegltag en tagtype, der holder rigtig længe. Du kan forvente, at dit tegltag kommer til at holde i 50-75 år, og det er jo helt fantastisk. Det er også noget af det, der kan være med til at trække prisen op på dit hus, når du en dag skal sælge det igen, da alle ved at et nyt tag er en stor udgift. Så hvis du allerede har et nyt tag på huset, så tæller det gevaldigt op i værdien af dit hus.

En af de overvejelser, du skal gøre dig, inden du bestiller en håndværker til at komme og lægge tegltag på dit hus, er om huset kan holde til det tunge tegltag.

Tegltag er en meget tung type af tag, og derfor er det ikke alle huse, der er bygget til det. Du bør derfor altid undersøge, hvorvidt dit hus kan holde til det nye, tunge tag, før du begynder at bestille det.

Hvad er prisen på et nyt tegltag?

Det er altid vigtigt at tænke på, hvor meget det koster at få lagt nyt tag. Det er en stor udskrivning og derfor noget, der hurtigt kan løbe op i et højt beløb. Det er altid en god idé som husejer at lægge nogle penge til side til et nyt tag – særligt hvis du ved, at der ikke er mange år til den udgift kommer.

Det kommer naturligvis an på mange ting, hvor dyrt det bliver at få lagt nyt tegltag. Det er noget af det, der skal vurderes for den enkelte opgave, men der er alligevel nogle få ting, der er at sige om prisen på et nyt tegltag.

Du kan finde billige teglsten hos Davidsenshop.dk

Prisen på et nyt tegltag kommer blandt andet an på, hvor stort dit hus er og dermed hvor mange kvadratmeter, dit nye tag kommer til at skulle dække.

Derudover er det også prisforskelle på de forskellige tagsten og den måde, du gerne vil have dem lagt på, og det hele er altså med til at bestemme prisen for dit nye tegltag.

Du kan generelt set regne med, at dit nye tegltag kommer til at koste et sted mellem 200 og 2300 kr. pr. kvadratmeter. Det vil altså sige, at det almindelige tag kommer op på over 100.000 kr. i alt.

Et klassisk rødt tegltag på en helt almindelig villa kan godt løbe op i en samlet pris på 250.000-300.000 kroner. Dette eksempel er udregnet ud fra en kvadratmeter på 110 for taget i alt. Et projekt som dette kan vare ca. 18-20 arbejdsdage.

Hvad er prisen på et nyt tegltag?

Tilbud på nyt tegltag

Der er som sagt mange forskellige faktorer, der spiller ind, når du skal have lagt nyt tegltag på dit hus. Og du er helt sikkert meget i tvivl om, hvem du skal få til at hjælpe med at lægge dit nye tag.

Heldigvis er det blevet meget nemmere at få et godt tilbud på nyt tegltag med en side som 3byggetilbud.dk. Her kan du nemlig gå ind og få tre gratis og uforpligtende tilbud på dit nye tag.

Det fungerer på den måde, at du opretter dit projekt og giver så meget information som muligt om det nye tegltag, du har mulighed for. Herefter vil tre forskellige fagfolk henvende sig til dig med hver sit tilbud på opgaven.

På den måde har du mulighed for at sammenligne nogle forskellige tilbud på dit nye tag, så du kan vælge den håndværker, du føler dig mest tryg ved. Det er jo et stort projekt, og det er derfor vigtigt, at du har masser af tiltro til det firma, du vælger at få hjælp af.

Det smarte ved denne service er også, at du har mulighed for at sammenligne nogle forskellige firmaer, der alle sammen har givet dig et tilbud ud fra de samme forudsætninger. Det giver dig en større tiltro til, at du får en god pris på opgaven.

Det er meget vigtigt, at du sørger for at beskrive opgaven så godt som overhovedet muligt, så håndværkerne har mulighed for at få den bedst mulige forståelse for din opgave.

Det er også en god idé at fortælle mere om, hvornår du regner med at ville have det nye tag til at være færdigt, samt hvilke krav du har til materialer. Som vi så på ovenfor er der jo nogle forskellige typer af teglsten, som du kan vælge, og jo mere specifik du kan være, når du søger tilbud, des nemmere bliver det for håndværkeren at give dig et godt og realistisk tilbud på opgaven.

Er der nogle ulemper ved tegltag?

Vi har været inde på, hvor flot og klassisk tegltaget er, men det er også meget tungt og af virkelig høj kvalitet, hvilket også betyder, at det har en noget højere pris en visse andre tagtyper.

Det kan godt være med til at afskrække mange, men der er absolut en grund til, at tegltag kommer med et højere prismærke end de fleste andre tagtyper.

For det første er kvaliteten af et tegltag meget bedre end de andre tagtyper, og det kan du også se på den vildt høje levetid for tegltag.

Derudover kræver et tegltag også en vis form for vedligeholdelse, så der ikke for meget skidt på det, hvilket kan være med til at skade taget.

Men vi vil sige, at det er disse få ulemper værd, da tegltaget er et flot tag og kommer til at holde i rigtig mange år frem i forhold til mange andre tagtyper.

Se også denne ligende artikel på vores side: Naturskifertag pris – Hvad koster det at opsætte naturskifertag?

Er der nogle ulemper ved tegltag?

Hvilke typer tegltag findes der?

Der er stor forskel på, hvilke former for tegltag du vælger. Det er mest udseendet af selve taget, der skifter, og det er derfor en stor beslutning, du skal træffe, når du skal vælge den rette type tegl til dit tag.

Der findes generelt set to forskellige former for tegltag:

  • Vingetegl
  • Falstagsten

Vingetegl er den traditionelle type af teglsten, der er blevet fremstillet siden 1500-tallet, og som nok er den type, de fleste tænker på, når de tænker på tegltag. Denne type har en dyb bue og vinge, der går ind over den forrige tagsten. Det skaber et flot og sammenhængende look.

Falstagsten er noget nyere og er blevet produceret her i landet siden begyndelsen af 1900-tallet. Disse tagsten er presset med en glat overflade og false, der får tagstenene til at slutte tæt sammen.

Hvilke former for teglsten kan du vælge imellem?

Der er ikke kun forskellige hovedtyper af tegltag, som vi gennemgik ovenfor, men der findes også forskellige former for teglsten og behandlinger, du kan vælge.

Først og fremmest kan du vælge naturtegl, der ikke har fået nogen overfladebehandling, og som du kender som den helt almindelige røde teglsten, som er så kendt herhjemme. Det røde tegltag passer rigtig godt til langt de fleste former for huse. Denne type fås også i en blåsort farve, der også er rigtig flot til mange forskellige hustyper. Den reflekterer ikke sollys grundet den mere matte overflade.

Derefter findes der det glaserede tegltag. Dette er en meget populær og klassisk form for tag, der særligt er udbredt ved klassiske villaer og store palæer. Det er ofte helt sorte teglsten, der skinner grundet glaseringen, og det gør også, at det ikke er en tagtype, der passer lige godt til alle forskellige hustyper. Denne type tag kan sagtens virke malplaceret på et mindre hus. Sollys reflekteres fra dette, så derfor kan du overveje, om det vil genere dine naboer, hvis du får glaseret tegltag på dit hus.

Den sidste type tag, vi vil præsentere dig for her, er engoberet tegltag. Ved første øjekast kan det godt ligne det glaserede tegltag, men her har teglstenene fået en overfladebehandling, der gør, at de reflekterer langt mindre sollys og virker mere matte i udtrykket. Hvis du har naboer tæt på, kan dette derfor være en god løsning, så de ikke bliver generet.

Kan du få tilskud til dit nye tegltag?

Det forholder sig sådan, at der er i dag, er mulighed for at søge tilskud til energibesparende renoveringer af sit hjem, og det betyder blandt andet, at hvis du kan vise, at du foretager en stor energibesparende renovering af dit hus, så kan du muligvis få tilskud til selve renoveringen.

Det er en virkelig god mulighed, og hvis du har et gammelt hus, der virkelig trænger til nyt tag og du gør en masse for at isolere ekstra godt med dit nye tag, så kan det være, at du kan få tilskud til det.

Du kan søge om at få tilskud, hvis du vælger at efterisolere dit nye tag, så det er altid en god mulighed – på den måde nedbringer du også energiforbruget i din bolig. Spørg din håndværker om mulighed for fradrag her.

En anden mulighed er at benytte dit håndværkerfradrag. Her er der ikke tale om et tilskud, så der er ikke tale om penge, som du får. Du har et årligt håndværkerfradrag på 12.000. Hvis I er et ægtepar, så har I begge et håndværkerfradrag og dermed vil I have et håndværkerfradrag på 24.000 for det år. Det er vigtigt at påpege, at håndværkerfradraget kun går til arbejdstimer, så du kan ikke få penge til tagmateriale. Når du benytter håndværkere, burde det ikke have nogen betydning, da arbejdstimerne er en stor del af tagprojektet. Men det er værd at tænke over, når du får en pris på et nyt tegltag, at du faktisk kan benytte dit håndværkerfradrag.

Alt der kan gøre et nyt tag billigere er kærkomment.

Kan du selv lægge dit nye tegltag?

Det er relevant at overveje, om du selv kan lægge dit nye tegltag, for måske kan du spare nogle penge den vej igennem og dermed sænke prisen for dit helt nye tag?

Det er absolut en mulighed, men det er værd at overveje, om det er en god idé – særligt hvis du aldrig før har prøvet at lægge nyt tag.

Det kræver nemlig en hel del viden sådan at lægge et nyt tag. Det er en stor opgave, og der er rigtig mange forskellige ting, du skal have styr på, før du begynder at lægge dit nye tag helt selv.

Blandt andet ved erfarne håndværkere meget om, hvor på taget de kan stå, for ikke at brase direkte igennem og komme til skade. Der er nemlig nogle helt klare retningslinjer, de følger, så de ikke kommer noget til.

Derfor skal du virkelig tænke dig om, inden du vælger at forsøge at lægge dit nye tag helt selv. Det kan have store konsekvenser for dig, og du sætter din sikkerhed over kurs ved at prøve at lægge dit tag selv.

Når du bruger en dygtig håndværker, kan du med ro i maven få lagt dit nye tag. Du ved, at der er en professionel ind over, og at der derfor ikke er nogen, der kommer til skade.

Samtidig ved du, at du får et tag, der er lagt korrekt, hvilket er grundlæggende for hvor længe dit tag kan holde. Det er vigtigt, at taget er lagt korrekt, så du ikke ender med at få vand ind, at tagstenene falder ned eller noget andet. Det sørger du for, når du får en professionel til at lægge dit nye tegltag. Det er smart at regne med ind i prisen, når du skal have nyt tag.

Se også denne lignende artikel på vores side: Ståltag – Guide til køb af ståltag der matcher dit projekt

Nyt tag til gammelt hus

Når man skal have nyt tag på et gammelt hus, skal man altid finde ud af, om der er nogle regler, som man skal overholde. Hvis du er interesseret i tegltag, burde det ikke være tilfældet, da det er de fleste steder, at man tillader det, da det er helt almindeligt at bruge til at lægge tag.

Men det kan være, at der er lokalplaner, hvor de ikke tillader bestemte farver, men det burde også være det. Hvis du bor i en fredet bygning, kan der være regler om, at du skal vælge noget bestemt tag, eller du skal vedligeholde det tag, som du har nu. Hvis du bor i en fredet bygning, vil vi gætte på, at du allerede ved det. Men det er i hvert fald vigtigt at være opmærksom på.

Du skal også altid overveje, om du kan nøjes med en renovering, eller om du skal have nyt tag. Du er ofte bedre stillet med at få et nyt tag med det samme. Et nyt tegltag vil holde i 50-75 år, så det giver god mening at få det med det samme. Men nogle gange kan der være grunde til, at du gerne vil udskyde det et par år.

Vi vil anbefale dig, at du får et tilbud for en renovering. For her kan håndværkeren også fortælle dig, om det overhovedet et realistisk med en renovering, eller om det er tid til, at du får et nyt tag.

Nyt tag til gammelt hus

Vedligeholdelse af tegltag

For at mindske risikoen for renovering og for at dit tegltag holder alle 75 år, så bør du hele tiden vedligeholde dit tag. Det gode ved vedligeholdelse er, at du godt selv kan gøre det, hvorimod vi ikke anbefaler, at du lægger dit eget tag.

Det er vigtigt, at du hele tiden holder øje med, at der ikke er alger på dit tag. Især også fordi de gør dit tag utrolig grimt og det er faktisk relativt let at fjerne alger, hvis du bruger det rigtige algebehandler til det.

Det anbefales, at du tjekker dit tag to gange om året. Her er det meget almindeligt, at du gør det hver gang at vejret skifter. Så du kan se tagets tilstand efter vinteren og efter sommeren. Her fjerner du blade fra tagrender osv. Samtidig gennemgår du dit tag for at finde ud af, om det er utæt nogle steder. Hvis du har en tagsten, som er gået i stykker, er det vigtigt, at du erstatter den med det samme. Det er simpelt at erstatte en enkelt tagsten og du altid vedligeholde dit tag, når du har mulighed for det.

Det gode ved tegltag er, at det ikke kræver den store vedligeholdelse, når du sørger for at holde styr på, om nogle af dine tegl er revnet og ellers bare alger. Den lette vedligeholdelse er også en god grund til, at vi vil anbefale dig at få en god pris på nyt tegltag. For det er rart ikke at skulle gøre andet med sit tag over de næste 50-70 år.

Læs også: Pris på eternittag – guide til køb og valg af bedste tagplader i bølgeeternit

Vedligeholdelse af tegltag

Hvad betyder et tegltag for husets værdi?

Det store spørgsmål, når du står overfor en kæmpe udgift til din bolig, er, om det giver en øget værdi af boligen. En øget værdi af din bolig er selvfølgelig ikke det vigtigste, før du gerne vil sælge din bolig, men det er rart at vide, om det rent faktisk gør en forskel.

Svaret er, at det gør det. Det er ofte langt lettere at sælge boliger med tegltag, fordi det netop har en levetid på de 50-75 år. Det betyder, at uanset hvem der køber dit hus, så er der en god sandsynlighed for, at de aldrig behøver at skifte tag.

Derfor er det en god idé at få en god pris på nyt tegltag fra en håndværker, så du kan finde ud af, hvilke muligheder du har.

Selvom det er langt dyrere på kort sigt at vælge et tegltag, så er det vigtigt, at du tænker over det på den lange bane. For hvis du sælger dit hus om 20-30 år, så vil dit tag fortsat være relativt nyt for en køber. Så du ender ikke med at skulle give nedslag i prisen, fordi der er noget galt med dit tag. Faktisk vil du oftere få en højere pris end mange andre hjem, fordi mange godt kan lide udseende og kvaliteten af tegltag.

Det er dyrt at få et nyt tegltag, men det er også grunden til, at vi anbefaler, du benytter muligheden for at få 3 gode tilbud med siden 3byggetilbud.dk. For ved hjælp af den side har du hurtig en god pris på nyt tegltag. Siden hjælper dig med at få det bedste tilbud, fordi der er skarp konkurrence mellem håndværkerne på platformen. Det er i sidste ende til din fordel, da du er sikker på, at du altid får markedets bedste pris.

Med de gode tilbud, du får her, giver det ikke mening selv at lægge sit tag. For med håndværkere får du garanti for, at alt er, som det skal være.

Om du skal vedligeholde, allerede har tegltag eller om du overvejer tegltag, så bliver du glad for det.

Du kan vælge mellem følgende andre tagtyper:

FAQ

Hvor tit bør jeg skifte mit tag?
Et tegltag kan typisk holde 50-75 år og det er derfor en god investering i fremtiden, og kan øge værdien af dit hus. Hvis taget er nyskiftet, så ved køber at det er en udgift de ikke skal bekymre sig om i mange år.
Hvad er normalprisen på et nyt tag?
Prisen på et nyt tag regnes pr. kvadratmeter, og kan variere fra leverandør til leverandør. Sørg for at få flere tilbud at sammenligne med. Kvadratmeterprisen er på ml. 200 og 2300 kr. På en almindelig dansk villa vil det typisk koste ml. 250.000 og 300.000 at få nyt tag.
Hvad er den bedste tid på året til at skifte tag?
Du kan få skiftet taget hele året. Dog kræver det mange mandetimer og resten af huset er virkelig eksponeret under processen. Derfor er det nemmest at gøre det om sommeren, da det med det danske vejr, vil give de mest optimale arbejdsforhold.
Skal jeg også udskifte mine tagrender når jeg får nyt tag?
Ved udskiftning af taget vil mange vælge også at skifte tagrender i samme ombæring. Det er dog muligt at genbruge eksisterende tagrender og rendejern. Ønsker du at spare på budgettet eller blot optimere allerede eksisterende ressourcer er dette bestemt en måde at gøre det på.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme