Eternittag pris - Holdbarhed og elegance i én løsning (få 3 tilbud)

Eternittag pris - Holdbarhed og elegance i én løsning (få 3 tilbud)

Der findes mange forskellige typer af tagmaterialer på markedet, og de har hver deres egenskaber, fordele og anvendelsesmuligheder. Er du på udkig efter et budgetvenligt tagmateriale, der er effektiv at sætte op, kan bølgeeternitplader være det helt rette valg for dig. Eternittag kaldes også bølgeeternit eller tag i fibercement.

Før i tiden var tagmaterialet udskældt, da det indeholdt det sundhedsfarlige stof, asbest. Siden 1988 anvendes der ikke asbest i fremstillingen, og bølgeeternitplader er 100% sikre at bruge til såvel private boliger samt erhvervsbygninger.

Pris på eternittag afhænger af, hvilken udgave af tagpladerne du vælger, samt hvor mange m2 du har brug for til dit hus.

Det anbefales fra både forsikringsselskaber og fra producenter i byggebranchen, at du får et håndværkerfirma til at klare den krævende opgave for dig.

Professionelle håndværkere har styr på den korrekte teknik, og de har adgang til specialværktøj.

Du skal være opmærksom på, at garantien på dit tag kan blive forringet, hvis du selv har stået for opgaven, og der senere opstår brud eller utætheder på dit tag.

Når du vil have den bedste pris på eternittag med hensyn til montering, skal du oprette din opgave hos https://www.3byggetilbud.dk/.

Her kan du på få minutter beskrive din opgave, hvorefter forespørgslen vil blive sendt ud til håndværkerfirmaer i dit lokalområde. De vil byde ind på opgaven med et tilbud, hvor du kan se deres priser. Du kan sammenligne forskellige tilbud og vælge dét, der passer til dine krav og ønsker.

Guide til montering af eternittag

Til de kyndige og erfarne gør-det-selv folk kommer det til at få stor betydning for dit tagprojekt, at du sætter dig grundigt ind i teknik på forhånd. Du skal have styr på fremgangsmåden, så dit arbejde kommer til at gå problemfrit og i henhold til anbefalingerne for korrekt montering.

Du kan bruge følgende guide til at komme godt i gang med dit projekt.

 • Overlap er det vigtigste

Som tommelfingerregel skal du i hele dit taglægningsarbejde huske på, at dine bølgeplader skal overlappe hinanden og gerne med minimum 6cm.

For at få succes med taglægningen er det afgørende, at du kommer godt fra start. Det vil sige, at den nederste række af bølgeplader er den vigtigste. Når først den nederste række ligger korrekt, går det nemmere med resten.

 • Opmåling af plader i henhold til lægter

Der er i langt de fleste tilfælde brug for tilpasning af de plader, som ligger yderst på dit tag. Det er muligt at bruge en stiksav eller geringssav til formålet.

Start altid med at lægge den første række plader løst. Der kan være brug for ændring af deres placeringer i takt med, at du få alle plader lagt ud.

 • Huller der matcher tagkonstruktionen

Du skal sikre dig, at pladerne kan skrues fast på lægterne på dit tag. Her skal du, ifølge Bolius, være opmærksom på, at det er et krav, at du udskifter lægter og isolering, når du monterer nyt tag.

Når du monterer nye lægter, skal du gøre det i henhold til den tagtype, du har valgt til din bolig. Her er afstanden det afgørende.

 • Montering med boremaskine

Mens nogle bølgeeternitplader er forborede, er andre det ikke. Typisk finder du den laveste pris på eternittag, når du vælger produkterne uden skruehuller.

Det kan komme dig til gode at vælge tagplader med huller. Herved får du en nemmere montering, og du er fri for at bore for.

Det kan være en fordel at bruge en topbit på din skruemaskine. Et topnøglesæt kan også anvendes.

 • Vælg skruer med skiver på (og brug plastikdæksler)

Vil du have den mest glidende og problemfrie montering, kan det være værd at købe skruer med skiver på. Her slipper du for selv at samle dem.

I samme forbindelse kan det være en fordel at købe plastikdæksler til dine skruer, som forlænger holdbarheden af dem. Plastikdækslerne er nemme at banke på ovenpå dine skruer med en hammer.

 • Brug selvklæbende tætningsbånd til den øverste række tagplader

Når du kommer frem til den øverste og sidste række plader, skal du starte med at sætte et tætningsbånd fast på den vandrette lægte øverst på dit hus.

Båndet sikrer, at pladerne ikke skrider, og at der ikke kommer regnvand ind under dem.

Selvom første række er lagt korrekt, betyder det ikke, at du blot kan udføre de andre rækker uden kontrol. Sørg for jævnligt at tage kontrolmål af det tag, så pladerne ikke skrider for dig, og du til sidst opdager skæv montering.

 

Fordelene ved at alliere dig med en håndværker

Selvom det umiddelbart kan virke fristende selv at kaste sig ud i gør-det-selv projektet og montere tag på egen hånd, er det ikke nødvendigvis den billigste løsning.

Du skal gøre dig overvejelser om dækning på taget, og du skal have tænkt sikkerheden grundigt igennem. Du kan få den bedste pris på eternittag, når du booker et firma til opgaven.

Herved sparer du både tid og penge, da du slipper for at skulle leje stillads og købe specialværktøj. Derudover undgår du at bruge kræfter på at sætte dig ind i teknik og metode til at montere hver tagplade.

Når du står 3-4 meter over jordens overflade og befinder sig på et skråt tag, skal du have styr på tagteknikken.

Eternittag pris: Hvad koster et nyt eternittag?

Pris på eternittag afgøres af følgende forhold:

 • Type af tagplader i fibercement
 • Antallet af tagplader i henhold til antal m2 til din bolig
 • Valg af monteringsmetode (gør-det-selv eller hjælp fra håndværker)

Vælger du fibercement med skruehuller, vil din pris på eternittag være højere sammenholdt med bølgeplader uden de forborede huller. Vil du selv stå for opgaven, er det en praktisk og sikkerhedsmæssig fordel at vælge fibercementplader med huller.

Har du et håndværkerfirma til at stå for opgaven, kan du vælge den billigere løsning uden skruehuller.

Når du undersøger forskellige priser på eternittag, skal det være anvendeligheden af tagpladerne, der er det afgørende element.

Du skal sørge for at undersøge, at tagpladerne kan bruges til din bolig. Her skal du undersøge pladernes anvendelighed i forhold til hældningen på dit tag.

De fleste bølgeeternitplader kan anvendes vil hældning på minimum 14 grader.

Hvordan finder jeg tilbud på sådan et tag?

Før du køber bestemte tagplader, er det vigtigt, at du har undersøgt forskellige produkter. Der kan være nogle bølgeplader, er bedre egnet til dit hus end andre.

Ved sammenligning får du også anledning til at finde den bedste pris på eternittag.

På nettet kan du holde øje med tilbud, som giver dig mulighed for at kunne spare penge på dit materiale.

Der er flere kvalitetswebshops på nettet, som tilbyder forskellige typer af bølgeeternit. Her får du vigtig information om dimensioner, anvendelighed i forhold til hældning på tag, farve på tagpladerne (de fleste findes i grå og sort), pris samt særlige fordele.

Der kan være tagpladeprodukter, som er overfladebehandlede. Disse er bedre i stand til afsky fugt og dannelse af mos og alger.

Materialevalg – hvilke bølgeeternitplader skal jeg vælge?

Herunder finder du forskellige udgaver af og priser på eternittagplader, der varierer i farve, dimensioner og særlige fordele. Des grundigere du undersøger dine valgmuligheder, des større er chancen for, at du får det tag, der passer bedst til din bolig, dine krav og designønsker samt dit budget.

Cembrit Bølgeplade (B6-S)
Bedste pris på eternittag i premiumkvalitet

 • Næsten 100% vedligeholdelsesfrie tagplader
 • Elegant og stilfuldt udtryk
 • Holdbar og støjreducerende konstruktion

Grunde til at købe

 • Høj materialekvalitet og holdbarhed
 • Velegnet til både boliger og erhvervsbygninger
 • Lang levetid med minimal vedligeholdelse
 • 15 års garanti
 • Elegante og stilfulde designmuligheder

Grunde til at undgå

 • Eternitplader kræver professionel installation

Når der snakkes om bølgeeternit, vil mange håndværkere sige ”Cembrit”. Cembrit er ét af de førende mærker på markedet indenfor denne tagtype.

Cembrit producerer deres produkter med koder. Det kan være B6 som dette produkt eller B7, B5 eller B9. Fælles for alle produktudgaver er den høje materialekvalitet og lange holdbarhed.

Tagplader fra Cembrit bliver brugt på både private boliger og til erhvervsbygninger. Det er de betydningsfulde egenskaber såsom lang levetid, slidstærkt og elegant design samt det så godt som vedligeholdelsesfrie materiale, der gør Cembrit pladerne til et populært valg.

Ønsker du, at dit kommende tag på boligen skal kunne holde i masser af år, er dette B6-S produkt et godt valg.

Ved korrekt montering får du 15 års garanti med på bølgeeternittag. B6-S er designet til at matche den danske byggestil. Produktet kan bruges til både nybyggeri og renoveringsprojekter.

Mere om Cembrit Bølgeplade (B6-S)

Detaljer

 • Tykkelse: 6 mm
 • Farve: 6 farver
 • Dimensioner: Fås i forskellige størrelser

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

https://youtu.be/4E8NshHbZmc

Cembrit bølgeplader (B7)
Laveste pris på eternittag til renovering og nybyggeri

 • Ideel til moderne dansk byggestil
 • Fås i fuld kantet design og hjørneafskæringer
 • Velegnet til store facadeflader

Grunde til at købe

 • Stilfuld og holdbar tagløsning
 • Velegnet til forskellige typer huse og bygninger
 • Forbedrer æstetikken i dit hjem med sit blå/sorte look
 • Kan installeres på tage med en hældning på mindst 14 grader
 • Mulighed for tilpasning af kantdesign og skruehuller

Grunde til at undgå

 • Begrænsede farvemuligheder

Er du specifikt på udkig efter den laveste pris på eternittag, er B7 produktet fra Cembrit et godt valg. Her får du en klassisk og slidstærk tagløsning, der kan bruges til både rækkehuse, parcelhuse, carporte og fritidshuse.

Pladerne er lavet i et blå/sort look, der giver et smukt, stilfuldt farvespil på din bolig. Bølgepladerne er anvendelige på tage med over 14 graders hældning. I tilfælde af at du har et tag med 20 graders hældning eller derover, kan du undvære undertag. På den måde kan du holde dine boligudgifter nede.

Når du bestiller B7-pladerne, kan du selv vælge, om du skal være fuldkantede, og om du ønsker skruehuller. De mange valgmuligheder gør det muligt for dig at få den tagløsning, der matcher dine ønsker og krav til montering.

Vil du selv sætte dem op, kan det være det rette at vælge produktudgaven med forborede huller.

Mere om Cembrit bølgeplader (B7)

Detaljer

 • Tykkelse: 6 mm
 • Farve: 6 forskellige farver
 • Dimensioner: Fås i forskellige størrelser

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

https://youtu.be/pXI0plpbpeE

Cembrit Toscana
Bedste valg til dig der har taghældning på over 20 grader 

 • Høj slidstyrke og stor modstandskraft
 • Robust og vejrbestandig
 • Overfladebehandlet og diffusionsåbent

Grunde til at købe

 • Intet behov for undertag - billigere og enklere installation
 • Moderne og stilfuldt look - Design med lavere profil
 • Produktion af høj kvalitet
 • Langtidsholdbar og vejrbestandig

Grunde til at undgå

 • Over tid kan eternitplader ændre farve eller falme

Har du et tag, der hælder mere end 20 grader? Vælger du Cembrit Toscana, kan du i denne situation slippe for at bruge undertag. Dette kan gøre dit bygge- eller renoveringsprojekt billigere og monteringen mere simpel.

”Toscana” pladerne skiller sig ud fra de andre produkter hos Cembrit. Toscana har en lavere profil, der giver et æstetisk, stilrent og moderne look.

Tagpladerne er produceret i samme, høje kvalitet, som er kendetegnende for hele produktlinjen hos Cembrit.

Du får en god pris på eternittaget, når du vælger Toscana, der egner sig perfekt till parcelhuse og carporte.

Pladerne er overfladebehandlet, så du får en længere holdbarhed på dit tag. De elegante bølgeeternitplader er i stand til at modstå det omskiftelige og til tider kraftfulde, danske vejr.

Mere om Cembrit Toscana

Detaljer

 • Farve: Sort
 • Tykkelse: 6 mm
 • Dimensioner: 1166 x 1166 mm

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

https://youtu.be/4E8NshHbZmc

Cembrit bølgeplader (B9-S)
Bedste valg til ejendomme med store tagflader

 • Stærk fibercementkonstruktion
 • Velegnet til større tagflader
 • Moderne mørkegråt look

Grunde til at købe

 • Unikt og stilfuldt mørkegråt udseende
 • Velegnet til bygninger med store tagflader
 • Holdbar konstruktion af fibercement
 • Alsidig til forskellige typer af projekter

Grunde til at undgå

 • Kun tilgængelig i mørkegrå

Det er ikke kun hældning og praktiske forhold, du skal være opmærksom på, når du vælger nyt tag. Du skal også forholde dig til design og look, så du får en tagløsning, der matcher dine ønsker.

Pris på eternittag fra Cembrit findes i alle klasser. Der er de billigste tagplader, der kan være egnede til skur eller carport, og der er de eksklusive produkter til parcelhuset og nybyggeriet.

Vil du have et unikt tag i et mørkegråt look, er B9-S pladerne et oplagt valg.

Her får du specielle og smukke tagplader, der egner sig til bygninger, der har store tagflader.

Ligesom det gør sig glædende med de andre kvalitetsprodukter fra Cembrit, får du bølgeeternitplader i slidstærkt design med B9-S.

Mere om Cembrit bølgeplader (B9-S)

Detaljer

 • Dimensioner: 1180 x 1025 cm
 • Tykkelse: 6 mm
 • Farve: Mørkegrå

Værd at vide når du skal købe, montere og vedligeholde dit tag af bølgeeternit

 

 • Cembrit giver 15 års garanti på alle deres tagplader

Når du vælger de populære og slidstærke produkter fra Cembrit, kan du forvente en levetid på 20-30 år.

Én af de primære årsager til tagmateriale popularitet er det minimale omfang af vedligehold. Det er dit ansvar som boligejer at sikre dig, at der ikke er revner, krakeleringer eller utætheder i dit tag. Skulle der opstå en vand- eller stormskade, og kan det dokumenteres, at dit tag har været utæt, er det ikke sikkert, din forsikring dækker.

 • Sådan vedligeholder du dit eternittag

Med årene kan der opstå mos på dine bølgeplader. Dette kan du nemt fjerne selv med en stiv kost.

Med et så godt som vedligeholdelsesfrit tag, skal du ikke bekymre dig om rengøring, rensning og algefjerner.

 • Er der krav om undertag?

Fra Byggestyrelsen er der intet krav om, at du skal montere undertag, når du bruger eternitplader. Tagpladerne kan monteres på tage med hældning ned til 14 grader.

 • Renovering og udskiftning af eternitplader

Med årene vil det danske vejr sætte sine spor på tagpladerne. De bliver mere hårde, stive og porøse, og de vil miste deres modstandskraft overfor temperaturskift, vand og blæst.

Sørg for at tjekket et ældre tag med fibercement, så du kan nå at opdage revnedannelse i tide. Du behøver ikke udskifte hele taget. Det er muligt at udskifte den plade, som har begyndende revner.

 • Sådan forlænger du levetiden på dit tag

Når du tjekker taget efter, kan du blive opmærksom på pladernes tilstande. Ved at udskifte tagplader i tide, undgår du risiko for fugtskader i tagkonstruktionen, og du slipper for større renoveringsprojekter. Revner i tagplader får fugt til at trænge ind. Når temperaturen skifter, er der stor risiko for frostsprængninger og dermed store utætheder.

Med en tagrensning kan du forlænge holdbarheden og det smukke udseende på dit tag.

 • Tag maling af bølgeeternit

Med årene kan dit tag blive mat og ’træt’. Dette har ikke nødvendigvis noget at gøre med, at taget er porøst eller mangler slidstyrke.

 • Her kan du vælge at få dit eternittag malet.

Bruger du Cembrit-plader, må du kun overmale de plader, som var overfladebehandlede, da du købte dem.

Kilde: https://www.bolius.dk/tag-med-boelgeeternitplader-19005

Dette skal du være opmærksom på

 

Tagplader i bølgeeternit bliver et mere og mere populært valg hos boligejere, der ønsker et slidstærkt, budgetvenligt og elegant tag.

Bølgeplader i fibercement findes i forskellige typer. Der er varianter med forborede skruehuller, udgaver med overfladebelægning og produkter, der er egnet til tage med særlig, lav hældning.

Når du skal vælge de rette tagplader, skal du undersøge flere produktudgaver. Dette giver dig mulighed for at sammenligne de forskellige typer.

Du skal vælge tagplader i henhold til din bolig, dine designønsker og din metode, du har valgt til montering.

Når du får et professionelt håndværkerfirma til at stå for opgaven, kan du få den bedste pris på eternittag ved at spare penge på udgifter til leje af sikkerhedsudstyr og specialværktøj.

Derudover slipper du for at bruge tid, kræfter og lang forberedelse på at sætte dig ind i teknikken med korrekt opsætning.

Det er ikke kun for prisens skyld, at det kan svare sig at alliere sig med et tømrerfirma. Det er også af sikkerheds- og dækningsmæssige årsager.

Der kan være krav i din husforsikring, som kræver, at nyt tag skal monteres af håndværkere. Det samme gælder i forhold til garantien på dine tagplader.

For at få adgang til garantien, er det som udgangspunkt et krav, at dine tagplader er forsvarligt og korrekt monteret.

Når du har professionelle håndværkere til at stå for opgaven, kan du være sikker på, at opgaven udføres i henhold til gældende krav, anbefalinger og regler.

FAQ

Hvilken slags tagsten er de bedste?
En af de bedste former for tagsten er eternit. Eternit er et bæredygtigt materiale, som består af cement, vand, fibre og nogle mineraler. Hvis du vælger at lægge et eternittag på dit hjem, så vil vedligeholdelsen af det være minimalt, da det kan modstå både fugt og svamp.
Hvordan vælger jeg tagsten til mit tag?
Når du skal vælge sten til dit tag, så bør du overveje, hvilke egenskaber du ønsker, at dit tag skal have. Hvis du for eksempel lægger et eternittag, så vil du ikke skulle bruge meget tid eller midler på at vedligeholde det. Eternit afviser af sig selv fugt og svamp.
Er at tagsten af plastik gode?
Ja, plastik tagsten er gode, og de indeholder tilmed en række fordele, som kan gøre dem til et godt valg, når du skal vælge tagsten. Dog kan tagsten af plastik også være en af de dyrere løsninger, hvilket naturligvis ikke er optimalt for alle købere.
Hvor ofte bør jeg udskifte mine tagsten?
Hvor ofte du skal skifte dine tagsten, det varierer alt efter, hvilken slags tagsten du har på dit hus. Dog kan de fleste typer af tagsten holde fra 50 år og op til over hundrede år, førend de vil trænge til at blive skiftet, hvis stenene er i god kvalitet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme