Hvis du er på udkig efter den tagtype, som holder i længst tid, så er det naturskifertag. Hvis det bliver vedligeholdt, så kan det holder i over 100 år. I forhold til den lange levetid så har taget en fornuftig pris.

Der er tale om et naturligt tag, da det skabes af leraflejringer. Det gør det til en god klimavenlig løsning, fordi der bruges så let Co2 på at skabe det. Desuden holder det i så mange år, hvor du ikke behøver nyt tag. Det er da også en tagtype, som flere er begyndt at interessere sig for.

Hvad koster et nyt tag?

Et naturskifertag er faktisk ikke så galt i prisen i forhold til levetiden. Det koster mellem 1.000-1.100 kr. pr. m2. Dog vil du skulle lægge priser oveni for at lægge dem, medmindre du selv vælger at gøre det. Det må siges at være en rimelig pris, når det nu holder så lang tid og sviner så lidt målt i Co2.

Når mange alligevel ikke vælger, så skyldes det bl.a., at det er de færreste af os, som kommer til at leve til vi er 100 år. Så der er ikke mange, der får glæde af, at deres tag holder i så mange år. Du vil sjældent opleve, at huset får en merværdi i højere grad, end hvis du lige havde fået andet nyt tag. Når det kommer til værdiens af ens bolig, så handler det mest, om der er en stor udgift lige rundt om hjørnet. Hvis der ikke er det, så er alle nogenlunde tilfredse og boligen vil have en fin værdi.

Men det kommer helt sikkert til at fylde mere herhjemme i fremtiden, fordi det er sådan en god klimavenlig løsning.

Vi anbefaler, at man tager imod 3 gratis og
uforpligtende tilbud på opsætning af natur skifertag

   Relateret billede?   3 gratis tilbud – helt uden binding.

   ?   Nemt og risikofrit at skrive sig op til.

   ?   Bliv bedre stillet til at træffe den rigtige beslutning.

» Klik her for 3 gratis og uforpligtende tilbud «

Se videoen herunder om reparation af natur skifertag:

Skal man have undertag til naturskifertag?

Faktisk blev det ikke anbefalet før, da et godt naturskifertag holder vand ude. Men i dag anbefales det for at undgå sne og slagregn på loftet.

Det er klart, at det bliver dyrere at få et naturskifertag, når du også skal have et undertag. Når du får tilbud på opgaven, så burde du få en samlet pris for det hele. Den dyreste metode er fast undertag, som er et bræddetag med tilsat tagpap.

En anden mulighed er banevareundertag, som er en billigere løsning, da man her spænder plast ud mellem spærene. Levetiden på det er ikke ligeså lang som ved et fast undertag. Hvis du får et tilbud fra en håndværker på at lægge dit tag, vil vi anbefale, at du hører dem om mulighederne. Det er muligt, at det allerede indgår i deres pris på naturskifertag, så du slet ikke skal bekymre dig om det. Her kan du dog få uddybet, hvor længe de mener, at undertaget holder.

Læs også: Tagpap pris – prisen på at opsætte nyt tagpap

Nyt tag tilskud

Det kan være fristende at vide, om man kan få et tilskud til nyt tag, da det er en stor udgift. Men det er ikke almindeligt, at du kan få tilskud til dit tag. Du kan dog få noget gratis rådgivning, hvor du kan høre mere om, hvilket tag der er bedst for miljøet. Men for at få tilskud til din bolig, kræver det, at du foretager noget, som giver en energibesparelse. Det gør dit tag som sådan ikke.

Men du kan få tilskud til isolering af dit tag, derfor er det også blevet almindeligt, at når du får en pris på nyt naturskifertag, så vil der typisk indgå en pris på ekstra loftisolering. Det giver en direkte energiforbedring og derfor er det muligt at få tilskud til det.

Herudover har du også mulighed for at benytte dit håndværkerfradrag til at lægge nyt tag. Det håndværkerfradrag er på 12.000 kr. pr. år. For ægtepar eller partnere der bor sammen, vil I begge kunne bruge jeres håndværkerfradrag og dermed ende på 24.000 kr. Det er vigtigt at påpege, at det kun gælder for arbejdstimer og ikke byggematerialer, så du kan ikke få et håndværkerfradrag, hvis du selv har stået for projektet.

Vi anbefaler heller ikke, at du selv står for det, da der er alt for meget, der kan gå galt ved montering af tag. Dit tag er så vigtigt, at vi altid vil anbefale, at du får et tilbud fra en håndværker i stedet for.

Tilbud på nyt tag

Hvis du allerede har besluttet dig for, at du gerne vil have naturskifertag, men du gerne vil have en god pris på nyt naturskifertag, så er der faktisk noget du kan gøre. For vi anbefaler ikke, at du selv lægger taget, så det er en god idé at få gode tilbud på nyt tag.

Du kan selv ringe ud til en masse håndværkere for at få dem til at sende dig gode tilbud. Men der er en meget lettere løsning, da du i dag kan udfylde dine informationer og beskrive din opgave på 3byggetilbud.dk. Når du har gjort det, vil du blive kontaktet af tre håndværkerfirmaer, som vil afgive tilbud på opgaven.

Når du har fået tilbud på nyt tag, skal du ikke gøre andet end at vælge, hvem du gerne vil benytte. På platformen sørger du for at udfylde, at du gerne vil have en pris på nyt naturskifertag. På den måde giver de dig kun tilbud på det. Det er den hurtigste og letteste løsning af få gode tilbud på, så du er sikker på, at du får markedets bedste priser på nyt tag.

I deres tilbud burde der også indgå, hvor lang tid garanti de giver for udførslen. Dvs. hvis det er dem, som har gjort noget forkert. Selve materialet har typisk en garanti på 30 år, fordi det er et materiale, der holder i så mange år.

Naturskifertag er en god løsning, hvis du gerne vil have markedets mest klimavenlige løsning. I en tid hvor vi alle sammen skal tænke på miljøet, er det værd at overveje det af den grund og så, fordi det har en levetid på mere end 100 år. Hvis du har et hus, der går igen i generationer, så er det rart at vide, at dine børn ikke skal bekymre sig om at lægge tag i fremtiden.

Se også Boligejere har øjne på grønnere hjem skrevet af fyens.dk.

Se vores artikel om: Fladskærm test – her er 6 af de bedste fladskærme

This post has a rating of 4.7 stars based on 10 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar