Hulmursisolering pris - Komplet guide og rådgivning om isolering af hulmur

Hulmursisolering pris - Komplet guide og rådgivning om isolering af hulmur

Der er flere grunde til, at det er en god idé at få isoleret hulmurene i din bolig. Først og fremmest kommer du til at kunne spare penge på varmeregningen hvert år. Og for det andet vil din bolig stige i værdi, så du kan se frem til at få flere penge mellem hænderne, når dit hus engang skal sælges. Du kan endda montere nye termoruder, for at isolere boligen endnu mere.

Pris på hulmursisolering afhænger af flere forhold. Isoleringsteknikken kan ske på forskellige måder, og det vil altid være en hulmursisolerings pris pr. m2, der afgør det samlede beløb for projektet.

Hos 3byggetilbud.dk kan du oprette dit projekt og indhente tilbud fra forskellige håndværkerfirmaer i dit lokalområde.

Tilbud på prisen til et nyt tag

Få 3 gratis tilbud »

Hvad koster hulmursisolering?

Lige så vel som det er en god idé at orientere dig om pris for nyt tag, skal du også sætte dig ind i, hvad det cirka vil koste dig at få din bolig isoleret. Herved undgår du ubehagelig, økonomiske overraskelser, og du kan bedst planlægge dit projekt, så det passer med dine krav til materialer og håndværkernes ekspertise.

Der er flere forhold, som spiller ind på prisen for isolering af hulmuren. Hulmuren er det frie område mellem yder- og indermuren, der omgiver dit hus. Det er forskelligt, hvor stort dette område er. Det kan være alt fra 5-12cm. Det er ligeledes forskelligt, hvilke materialer der anvendes til isoleringen.

Isoleringsmetoden er populære herhjemme. Det er en tilgang, der anvendes i mange hjem af nyere dato. Og det er en simpel og effektiv metode til at spare på varmeregningen hvert år.

Når der bygges nyt, vil hulmursisolerings prisen være lavere end i forbindelse med efterisolering. Her har håndværkerne de mest smidige og enkle forhold til projektet.

Anderledes forholder det sig, når det kommer til isolering af hulmuren i huse af ældre dato. Det er primært datoen af huset, der afgør, hvilken teknik der skal anvendes.

Som udgangspunkt vil en komplet isolering af hulmuren i et klassisk, dansk parcelhus koste mellem 10.000-30.000 kroner. Når man allerede er i gang med at hulmurisolere, kan man også begynde at renovere resten af huset. Du kan få 3 tilbud på husrenoveringer her helt gratis.

Derfor skal du alliere dig med et professionelt håndværkerfirma til opgaven 

Det kræver viden om både bebyggelse, type af materialer og konstruktion af hus at opnå den bedste hulmursisolering. Selvom det kan være fristende at spare penge ved at stå for opgaven selv, skal du være i besiddelse af det rette udstyr, og du skal have helt styr på, hvilke materialer til isoleringsopgaven der skal anvendes til din bolig.

Når du samarbejder med et professionelt håndværkerfirma, kan du være sikker på, at opgaven bliver løst optimalt og med respekt for både bolig, materialer og miljø. Du slipper for selv at skulle leje specialudstyr, og du undgår at havne i en situation, hvor værdien på huset forringes, fordi isoleringsmaterialet ikke er godt nok, eller hvor fremgangsmåden er forkert (dette vil både forringe husets økonomiske værdi, og det kan påvirke forsikringen af huset).

Indenfor håndværkerfaget er hulmursisolering en udbredt type arbejdsopgave på samme måde som vandskuring og etablering af nye gulve. Dette er en stor fordel for dig som boligejer. Det betyder, at der vil være flere firmaer at vælge imellem i dit lokalområde, og dette kan betyde, at du kan få skarpe tilbud på din opgave.

Priseksempel på hulmursisolering

Når du får tilbud fra flere håndværkerfirmaer, skal du være opmærksom på, at du typisk vil få én samlet pris for hele opgaven. Mange firmaer giver overordnede, vejledende priser for opgaven, hvor omkostningen er angivet pr. m2. Når du indhenter tilbud, er prisen beregnet på din personlige opgave.

Det er vigtigt at huske på, at prisen for opgaven skal ses som en investering, der gør, at din bolig bliver mere værd, og at du kan se frem til årlige besparelser på varmeregningen i fremtiden.

Det kan være en hjælp for at opnå indtryk af opgavens økonomiske omfang at gøre brug af forskellige priseksempler.

Priseksempel 1: Parcelhus fra 1960’erne

  • Huset er 128kvm og har 2 gavle, der begge er muret op
  • Resten af husets facader er bygget op af træelementer
  • Det besluttes, at det kun er gavlene, der skal isoleres
  • Den samlede pris for isolering af begge hulmure på de 2 gavle er cirka 10.000 kroner

 

I dette tilfælde kan beboerne i huset se frem til en årlig besparelse på omkring 2.000 kroner. Det vil sige, at pris for hulmursisoleringen vil være tjent hjem eller 5 år.

Priseksempel 2: Villa fra 1920’erne

  • Huset er 110kvm og har dobbeltmurene vægge på ydersiderne
  • Der foretages en undersøgelse af tilstandene af husets vægge, før opgaven planlægges
  • Der blæses isoleringsgranulat ind i samtlige 4 facader
  • Den samlede pris for isolering af huset koster 35.000 kroner (inklusive forundersøgelsen)

 

Den årlige besparelse ligger på 6.000 kroner, da det er hele huset, der er blevet efterisoleret. Besparelsen gør, at opgaven hentes økonomisk hjem efter 6 år.

Kilde: Bolius.dk.

Hulmursisolering – gør-det-selv 

Du kan vælge at stå for opgaven med isolering af hulmurene i boligen selv, hvis du har adgang til det nødvendige specialudstyr, og hvis du har 100% styr på, hvilket materiale til isolering der skal bruges til dit hus.

Før du starter med at leje udstyr og forholde dig til isoleringsmateriale, skal husets mure undersøges. Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt at hulmusisolere samtlige 4 facader. Måske det er tilstrækkeligt og mest optimalt kun at isolere gavlene.

Det mest hensigtsmæssige vil være at alliere dig med en energi- eller byggerådgiver i starten af din opgave.

Når du vælger gør-det-selv løsningen, kan du tage udgangspunkt i denne fremgangsmåde:

  • Start med at kontakte en professionel til planlægningen af din opgave

En energirådgiver eller en byggesagkyndig kan rådgive og vejlede dig til at få tilrettelagt den bedste plan omkring dit kommende isoleringsprojekt.

Er du det mindste i tvivl om, hvordan du skal gribe opgaven an, eller hvilke særlige forbehold der skal tages med hensyn til beskyttelse af din bolig, skal du alliere dig med en professionel.

  • Tag kontakt til dit forsikringsselskab 

 

Af hensyn til dækningen skal du have styr på din husforsikring, før du starter med isoleringsopgaven. Der kan være brug for at tegne en særskilt forsikring, der dækker tyveri af materialer og udstyr.

  • Planlæg omfanget af isoleringen 

 

Når du har afklaret opgaven med en byggesagkyndig, kan du få hjælp til at planlægge, hvor omfangsrig isoleringsopgaven skal være. For at kunne indkøbe den rette mængde materiale skal du vide, hvor mange m2 der skal isoleres i din bolig.

  • Valg af materiale 

 

Det er uhyre vigtigt for effekten af isoleringen, at du vælger det helt rette materiale, der matcher typen af og tilstanden på dit hus. Når der først er blæst materiale ind mellem inder- og ydermur, kan det blive en endnu mere krævende, teknisk og ikke mindst dyr opgave at få det fjernet optimalt igen.

  • Kontrol af arbejde 

 

Det anbefales, at du får en fagperson til at efterse dit arbejde, når du er færdig med at blæse isolering ind enkelte eller alle hulmure. Mangelfuldt eller forkert udført arbejde kan medføre alvorlige skader på din bolig, som kan resultere i, at det er nødvendigt at renovere flere facader.

Hulmursisolering er en opgave, der kan være svært at gøre om. Det er derfor, det anbefales, at du får professionelle håndværkere til at stå for hele processen.

Skulle du komme til at have sat forkerte tagrender på din bolig, kan disse let og uden konsekvenser for husets værdi og tilstand fjernes igen. Sådan er det ikke med isolering.

Det er både nemt og enkelt at få flere tilbud på din opgave, så du kan vælge dén løsning, som måtte være den billigste.

I sidste ende kan gør-det-selv løsningen koste samme pris, som hvis du allierer dig med håndværkere.

Disse materialer skal du bruge

Pris for hulmursisolering pr. m2 afhænger af materialetype. Der kan vælges flere forskellige materialer, som har hver deres fordele og ulemper.

Isolering til mure opdeles i 2 overordnede kategorier – granulat og isoleringsmåtter. Måtterne anvendes til nybyggeri, og granulatet anvendes til efterisolering (her sprøjtes granulatet ind mellem yder- og indermur).

Det kommer dit hus og din økonomi på fremtidig basis til gode, at du sammenligner flere materialer. Herved kan du sammenligne muligheder og egenskaber, og du får de bedste vilkår for at vælge den type isolering, der skal være med til at spare dig for penge på varmeregningen i fremtiden.

Mineraluld

Mineraluld er et af de mest udbredte og anvendte isoleringsmaterialer. Fordelen ved det er, at det er relativt budgetvenligt, og at det er alsidigt. Materialet findes både som klassiske isoleringsmåtter og som granulat. Derved kan det bruges både til grundisolering og til efterisolering.

Du skal være opmærksom på, at mineraluld ikke afgiver fugt, når det anvendes direkte bag dampspærrer.

Papiruld

Papiruld har en række fordele, der har betydning for både miljøet og indeklimaet i din bolig. Ulden består af papirrester, hvor der er tilsat salt. Saltet sørger for at holde skadedyr og svamp på afstand. Papiruld er et åndbart materiale, som er i stand til at tørre hurtigt ved påvirkning af let fugt.

Hvis ikke der tilsættes lim til papiruld, vil det komme til at falde sammen med tiden.

Går du op i miljø og klima, kan papirulden være et godt valg for dig. Det er energivenligt at producere, og det er let at bortskaffe.

Sammenlignet med alle andre populære materialer, er papiruld den løsning, hvor du får den billigste pris på hulmursisolering.

Flamingo 

Er du på udkig efter et isoleringsmateriale, der skal være let at håndtere, kan flamingo være et godt valg. Materialet består af oppustet, genanvendt papir. Når der bruges til isolering, vil det bestå af op til 98% luft. Det er kun i brandsikre huse og konstruktioner, at flamingo må anvendes. Det er et særdeles brandfarligt materiale, og derfor stilles der ekstra krav til anvendelsesformålene med flamingo.

Alternative og bæredygtige isoleringsmaterialer

Igennem de seneste år er der kommet øget fokus på at bygge og renovere boliger ved brug af bæredygtige materialer. Der er mange boligejere, som foretrækker de biodynamiske løsninger, når boligen skal forbedres.

Der findes forskellige alternative materialer, som kan anvendes til hulmursisolering. Går du med ønske om at bruge træfiberisolering og perlite til dit isoleringsprojekt, kan du komme ud for, at mange håndværkerfirmaer ikke har den store viden om brugen af disse materialer.

Derfor kommer du til at skulle bruge ekstra tid på at finde frem til de firmaer, som sidder inde med specialviden og erfaring med at isolere med disse alternative materialer.

Særligt om regler, forsikring og lovgivning

Det anbefales, at du starter med at kontakte din forsikring som første step i dit projekt med isolering af hulmuren. I værste fald kan manglende kontakt med din forsikring gøre, at eventuelle skader eller uheld som måtte opstå i forbindelse med arbejdet ikke dækkes af selskabet.

Det vil være normalt at opleve, at præmien stiger i den periode, hvor arbejdet med isoleringen finder sted. Det kan være en god idé at tegne en særskilt forsikring, der dækker tyveri af materiale eller udstyr.

Vælger du at stå for opgaven selv, er det dit ansvar at sikre, at teknikken bliver udført på korrekt vis, og at der tages hensyn til husets konstruktion og alder.

Uanset om du bygger nyt, eller om du står overfor et efterisoleringsprojekt, skal du forholde dig til de gældende regler på området.

Der findes klare regler for, hvilke materialer der må bruges til boliger og nybyggeri. Det er dit ansvar som boligejer at sikre, at dit hus lever op til reglerne i Bygningsreglementet.

Du skal blandt andet have styr på minimumskrav til isoleringstykkelse, når du er i gang med at opføre nyt hus. Og du skal vide, hvornår det er et krav, at du efterisolerer. Bygningsreglementet stiller f.eks. krav til, at du skal efterisolere, når den årlige besparelse er rentabel i forhold til prisen for efterisoleringsarbejdet.

Kilde: Bolius.dk.

Hvornår bør jeg hulmursisolere mit hus?

Bor du i et hus med tynde ydervægge og med en hulmur, der ikke er isoleret, bør du få foretaget en hulmursisolering. Der kan også være andre grunde til, at det af sundhedsmæssige eller økonomiske årsager er en god investering af få isoleret hulrummet mellem inder- og ydermuren.

Det kan være, du er træt af træk i huset, eller at du vil have en lavere varmeregning. Uanset hvad din grund er, kommer din bolig til at stige i værdi, når du får udført en godkendt og korrekt efterisolering.

Når projektet udføres af professionelle, kan det tage få dage sammenholdt med, hvis du selv skulle stå for hele opgaven.

Kilde: Byggeri&energi.dk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme