Ståltag pris: DIY-guide, priser og tilbud fra fagfolk

Ståltag pris: DIY-guide, priser og tilbud fra fagfolk

Annoncer

Ståltag er et godt valg, når du vil have et tag med lang levetid, høj slidstyrke, masser af elegance og til en god pris. Tagtypen et billigere valg sammenholdt med teglsten, og du kan vælge den nuance, som passer til din bolig.

En anden betydningsfuld fordel ved tag af stål er, at materialet produceres i store designs. Dette gør, at monteringen foregår effektivt og smidigt. 

Ståltag kan bruges på boliger, hvor det skaber stil og elegance. Det er også blevet et populært valg, når det kommer til at overdække tilbygninger såsom udeskure, carporte og garager.

Selvom det kan være fristende selv at montere plader på din bolig eller tilbygning, anbefales det, at du allierer dig med et tømrerfirma, der klarer opgaven for dig. 

Det er forbundet med stor risiko for fald, når du selv vil lægge ståltag og befinder dig flere meter over jordoverfladen, mens du er i gang med at være praktisk.

Det er både nemt, enkelt og tidsbesparende at indhente tilbud på din specifikke opgave.

Du kan finde frem til det bedste tømrerfirma i dit lokalområde, når du gør brug af 3byggetilbud.dk. Her kan du på få minutter oprette din opgave, som vil blive sendt ud til de mange aktører og firmaer, som er tilknyttet 3byggetilbud.dk. 

Du får tømrerfirmaernes tilsendt til mail, så du selv kan vælge, hvilket et tilbud du ønsker at tage imod. 

Du sparer tid, penge og kræfter på denne måde, og din opgave med at få lagt ståltag kan blive klaret på den halve tid.

Guide til ståltag

Har du erfaring med at lægge tag, og har du adgang til det påkrævede sikkerhedsudstyr såsom stillads, kan du vælge at klare opgaven selv. 

Til de mindre projekter hvor der skal ny overdækning på terrasse, skur eller carport, kan opgaven løses af dig med gør-det-selv erfaringer. Når der skal nyt tag på boligen, er det en god idé at lade fagfolk om det krævende arbejde. 

Til de små projekter kan du bruge denne guide til opsætning af ståltag:

 • Start med at montere konsol- og rendejern

Før du begynder at lægge tagpladerne, skal du montere nedløbsrørene på den nederste lægte. Herved er du fri for at havne i en situation, hvor der ikke er plads til at skrue rendejernen fast, hvis du har startet med at lægge tagplader først. 

 • Start fra neden med at lægge den førsterække af tagplader

Det kan være en hjælp at spænde snor ud fra lægte til lægte. Dette gør vinklen synlig for dig, så du er sikker på at starte med at lægge tagpladerne lige.

 • Hav pladerne indenfor din rækkevidde

Det har stor betydning for din arbejdseffektivitet, at du har pladerne tæt på dig. Du kan stable 4-5 plader og placere dem i bunker, så du hele tiden kan fortsætte dit arbejde. Når først den nederste række med tagplader er monteret, går det nemmere med resten. Teknikken er den samme.

 • Korrekt montering

I takt med at du får dine plader lagt lige og korrekt, skal du montere hver enkelt tagplade. Der skal bruges skruer for hver plade, du får lagt. Ståltagpladerne skal fastgøres i hhv. bund og top, då de overlapper hinanden.

 • Tilpasning og afslutning

Til den øverste række vil der i langt de fleste tilfælde være brug for specialtilpasning af tagpladerne. Brug en stærk sav der nænsomt kan skære i pladerne, så du får de nøjagtige dimensioner på de sidste tagplader. 

Vælger du at lægge taget selv, er det en god idé at have en ven eller kammerat, der kan hjælpe dig. Der kan være brug for assistance i forhold til udskæring eller flytning af materialer undervejs i processen. Hav altid fokus på jeres sikkerhed når I monterer tagplader.

Før du begynder på dit projekt, kan det være en hjælp at bruge en hjælpevideo, der illustrerer processen med opsætningen.

Materialevalg – overvejelser i forbindelse med køb af ståltag

Når det bedste ståltag skal vælges, skal du forholde dig til følgende:

 • Nuance på tagplader
 • Antal tagplader i forhold til areal på tag
 • Særlige behov for letvægtsplader

 

Det bedste tag er en individuel sag. Du skal altid tage udgangspunkt i din bolig, når der skal vælges nyt tag. De klassiske nuancer på tagtypen er de mørke udgaver. Fordelene ved dem er, at de er i stand til at absorbere varme, som vil have positiv indflydelse på din bolig eller din garage. Det kan få stor betydning i tilbygninger, at du vælger tag i mørk farve, der kan tiltrække og holde på solens varmende stråler. 

Når du handler på nettet, får du hos mange online byggemarkeder mulighed for at bruge en mængdeberegner. Denne digitale regnemaskine kan klare arbejdet for dig med hensyn til at udregne, hvor mange stålplader du har brug for i henhold til arealet på din bolig eller tilbygning. 

Til de porøse tagkonstruktioner er det værd at overveje letvægtspladerne.  

Du skal ikke bekymre dig om larm og støj i forbindelse med nedbør. Decra pladerne har en lydabsorberende effekt, der optager støj fra regn.

Flere og flere boligejere har fået øjnene op for de mange egenskaber og fordele, som Decra stålplader giver. Det er det perfekte alternativ til et tag med tegl.

Værd at vide om Decra Ståltag

I Danmark er Decra det førende og mest populære brand, når det kommer til ståltagplader. Når du vælger Decra, får du tagplader, der er speciallavet til det danske klima. Det er tag, som egner sig til boliger. Pladerne findes i forskellige nuancer, så du kan vælge det look, der matcher din bolig og dine designønsker.

Decra tag er kendt for den høje modstandskraft. Det er særdeles slidstærkt og kan modstå både storm og skybrud. 

Ifølge Bolius er en af de helt store fordele ved tagtypen, at det kan monteres ovenpå et eksisterende tag. Det er det budgetvenlige valg i forhold til teglsten, og det har en forventet levetid på cirka 50 år. Sammenlignet med de klassiske teglsten kan du spare op imod 50%, når du vælger tagplader af stål.

Du skal ikke bekymre dig om larm og støj i forbindelse med nedbør. Decra pladerne har en lydabsorberende effekt, der optager støj fra regn.

Flere og flere boligejere har fået øjnene op for de mange egenskaber og fordele, som Decra stålplader giver. Det er det perfekte alternativ til et tag med tegl.

Ståltagspakke - Bedste ståltag til carport

Til de mindre projekter derhjemme kan denne pakke være den praktiske løsning. Du får slidstærke kvalitetsplader af stål, som egner sig til blandt andet carport, udeskur og garage.

Du sparer penge ved at købe en pakkeløsning. Du er fri for at skulle købe supplerende tilbehør, når du får det hele leveret ved at vælge dette komplette produkt. 

Tagpladerne er lavet i stål i bedste kvalitet, så du kan få en overdækning, der vil holde i mange år frem.

Når det gælder de mindre projekter, kan du selv sætte dit ståltag op. De store plader er med til at gøre arbejdet mere smidigt og effektivt.

Disse stålplader er lavet af det bedste materiale, så det både holder vand 100% ude, og så de absorberer lyde fra nedbør. Dette har særlig betydning, når du bruger tagplader af stål i værkstedet eller andre rum, hvor du opholder dig.

Ståltagspakke - Bedste ståltag til carport

Udvalgte specifikationer

 • Lydabsorberende effekt
 • 100% vandtæt
 • Nemt at arbejde med selv
 • Stilrent look
 • Budgetvenligt valg

Materialeliste til montering af ståltag

Med det rette udstyr og værktøj kan du selv sætte dit ståltag op, så det monteres i henhold til produktbeskrivelsen.

Du skal blandt andet bruge følgende udstyr og tilbehør:

 • Stillads eller stige
 • Arbejdshandsker
 • Boremaskine
 • Stærk sav til stålmateriale 
 • Snor 
 • Skruer til fastgørelse af pladerne i overlap
 • Tætningsfuge 

 

Du finder alt basisværktøjet hos forhandlere som Frishop.dk samt 10-4.dk. Hos dem kan du også finde særligt tilbehør, som er krævet i forbindelse med at opnå den rette montering af dine tagplader i stål. Der er brug for tagtrin, der sørger for at holder pladerne stabilt og sikkert på plads.

Materialeliste til montering af ståltag

Sørg for altid at læse produktbeskrivelsen til dit tag, så du er informeret om anbefalinger i forhold til brug af særligt tilbehør. 

Visse producenter stiller krav om, at du skal bruge en tætningsfuge af et bestemt mærke for at være dækket af produktgarantien. 

Dette skal du huske

Til de små projekter omkring garagen, redskabsskuret, brændeskuret eller carporten kan du vælge at sætte tagplader af stål op selv. 

Du får en stabil, vejrbestandig og elegant overdækning på tilbygningerne, som kan opretholde elegancen i mange år frem. 

Når tagtypen vælges som nyt tag på boligen, er der brug for et tømrerfirma til at klare monteringen. Det er risikabelt selv at lægge nyt tag, og der kan være særlige krav fra dit forsikringsselskabs side i forhold til opførelse. Flere selskaber kræver, at et nyt tag opføres af professionelle fagfolk. 

Det kan spare dig for udgifter til leje af stillads, og det kan frigøre dig for bekymringer om garanti og dækning i tilfælde af skade. 

Som boligejer skal du være opmærksom på, at det er din forpligtelse at sikre, at dit eksisterende tag ikke har skader, krakeleringer eller brud. Skulle der opstå skade på materiel i forbindelse med storm eller skybrud, er det ikke sikkert, at din forsikring dækker, hvis der kan dokumenteres skader på dit tag. 

Med et ståltag skaber du værdi og kvalitet omkring din bolig. Tagtypen er populær som følge af dens høje slidstyrke og modstandsdygtige karakter. Det har et stilfuld udseende, som afskyr alger, og som opretholder sin elegance i masser af år.

Se også Fordele og ulemper ved ståltag skrevet af Håndværker.dk.

Læs også: Pris på eternittag – guide til køb og valg af bedste tagplader i bølgeeternit

Læs også: Her er prisen for at skifte tegltag

FAQ

Hvilket metaltag er bedst?
Der findes mange forskellige slags metaltag. Et af de bedste er dog det klassiske ståltag. Ståltaget er især godt til carporte og tage, der skal være ekstra robuste. Ståltag er også et af de billigste typer af tage, så du også kan spare penge.
Hvornår bør jeg vælge et metaltag?
Det er op til dig at vurdere, hvornår du bør vælge et metaltag. Rigtigt mange vælger at skifte til et metaltag, når deres gamle tag er slidt. Et metaltag er relativt let at vedligeholde og kan derfor være en rigtigt god løsning for mange husejere.
Er det billigere at lægge et metaltag eller shingles?
Priserne på forskellige former for tag svinger en hel del. Et nyt shingles tag er som udgangspunkt en smule billigere end stål- og metaltag. Grunden til det er, at materialet er billigere at producere, og taget er let at sætte op.
Ruster metaltag?
Du kan sagtens være uheldig og opleve, at dit metal tag ruster. Det sker dog oftest efter mange år uden rengøring og hårdt slid. Skal du rengøre og fikse et rustent metal tag, er det vigtigt, at du bliver vejledt af professionelle, inden du går i gang.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme