Montering af varmepumpe: Tips og vejledning til montering

Montering af varmepumpe: Tips og vejledning til montering

Der er ikke nogen tvivl om, at det er dyrt at skulle opvarme sin bolig – særligt gennem de mange vintermåneder, der jo i Danmark kan vare utroligt længe. Det stiller store krav til vores opvarmning af boligen, så det er til at være inden for, men der er mange af de velkendte løsninger, der er dyre og dårlige for klimaet.

Derfor er der altid mange, der er på udkig efter den næste løsning, der kan gøre det hele meget nemmere og billigere. Vi vil gerne kunne varme hjemmet op uden at skulle bruge alt for mange penge på elregningen.

Hvis du er en af dem, der har et oliefyr stående til opvarmning af din bolig, så er du ved at være klar til at finde en bedre løsning til opvarmningen af din bolig. Der findes en masse forskellige alternativer til at fyret i kælderen, og i denne artikel skal vi se nærmere på den bedste løsning: nemlig en varmepumpe.

Vi skal også se nærmere på monteringen af en varmepumpe, de forskellige typer af varmepumper og i det hele taget klæde dig langt bedre på, til når du skal ud at have din første varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

Der findes flere forskellige former for varmepumper, og vi skal nok nå at komme rundt om dem alle sammen i det her indlæg. Men først er det naturligvis vigtigt at finde ud af, hvad en varmepumpe egentlig er.

En varmepumpe er en form for varmeanlæg, du kan bruge i stedet for andre varmeanlæg til enten at opvarme hele din bolig eller hjælpe til med dele af opvarmningen.

Der hvor en varmepumpe er anderledes, er at den udnytter den varme, der allerede er i jorden eller i luften til at opvarme din bolig med.

Fordi denne varme allerede eksisterer, skal der ikke skabes varme på samme måde som med andre varmeanlæg som eksempelvis et fyr i kælderen.

Det gør det langt bedre for miljøet at bruge en varmepumpe som dit varmeanlæg – også selvom en varmepumpe bruger elektricitet. Det er nemlig sådan, at en varmepumpe kun bruger omkring en fjerdedel af den elektricitet, som du eksempelvis ender med at bruge, hvis du har en el-radiator som primær opvarmning af dit hus.

En varmepumpe er særligt en god løsning til dig, hvis du har et hus, der er godt isoleret. Det er en af de vigtigste krav til at din varmepumpe kan fungere optimalt og have en lang levetid.

Generelt set findes der tre forskellige typer af varmepumper, som du kan installere i din bolig, og vi kommer ind på alle tre i løbet af artiklen her. Det drejer sig om:

Sådan opvarmer en varmepumpe din bolig

Særligt for jordvarme og luft til vand varmepumpen, som vi kommer til at snakke mere om lige om lidt, bliver din bolig varmet op på virkelig svart vis ved at varme vand op.

Det betyder blandt andet, at din nye varmepumpe varmer din bolig op med en radiator, som du med garanti er vant til. Det betyder også, at du ikke skal til at vænne dig til noget nyt, du skal blot bruge din radiator, som du er vant til.

Derudover kan du også bruge varmepumpen til at koble sammen med gulvvarme, som jo er en fantastisk måde at varme din bolig op med. På den måde slipper du for at skulle have radiatorer i hjemmet, og du kommer aldrig nogensinde til at fryse om fødderne igen.

Det betyder altså, at varmepumpen bliver en skjult måde at varme din bolig op på – det er bare selve ressourcen for varmen tilkomst, der ændrer sig.

Men lad os se nærmere på de forskellige former for varmepumper, så du kan blive klogere på, hvordan de skal bruges.

Jordvarme – væske til vand varmepumpe

Jordvarme kaldes af nogen for væske til vand varmepumpe, og det er også et lidt mere beskrivende navn for denne type af varmeanlæg.

Den fungerer nemlig sådan, at den varme, der eksisterer i jordens øverste lag, bliver udnyttet ved at selve varmen ledes gennem en lang slange, der er fyldt med væske, hele vejen hen til varmepumpen. Slangen er placeret ca. 1 meter nede i jorden.

Denne form for varmepumpe er virkelig effektiv, også selve der kun er få graders forskel på temperaturen af væsken i slangen før og efter den har været ledt gennem jorden. Den høje effektivitet gør, at du sagtens kan bruge jordvarme som din eneste varmekilde i din bolig.

Du bestemmer selv, hvordan du ønsker at få opvarmet din bolig med denne metode. Selve varmepumpen overfører varmen fra jorden gennem en varmeveksler til den form for varmeinstallation, du har i din bolig. Her kan du både udnytte varmen til opvarmning af din bolig med radiatorer eller gulvvarme.

Du får også opvarmet dit brugsvand i boligen, hvilket igen kun er med til at gøre et jordvarmeanlæg til en virkelig god og brugbar måde at spare penge på i det lange løb. Vær opmærksom på, at du skal have mindst 300 kvadratmeter have for at kunne få et jordvarmeanlæg til at dække varmebehovet i en almindelig bolig.

Jordvarme – væske til vand varmepumpe

Pris og montering af jordvarmeanlæg

Hvis du er interesseret i at få jordvarme som din primære varmekilde til din bolig, er du med til at gøre noget godt for miljøet. Det er en af de bedste metoder til at spare på brugen af energi i din bolig, og det er dermed ikke kun noget, der vil være godt for din egen elregning, men også for vores alle sammens klima.

Det er smart at spare penge på varmeudgifterne hver måned, og det er noget, du helt sikkert vil komme til at kunne mærke, når du får jordvarme.

Det er ikke en billig løsning at få installeret, men den høje pris på jordvarme kommer til at betale sig selv hjem, og derfor kan det stadig sagtens være en god og fornuftig investering.

Prisen stiger blandt andet, da det er en omkostning at skulle grave slangen ned i jorden. Hvis du derimod har en sø i nærheden, kan du få lagt slangerne ned på bunden af søen i stedet, hvilket er med til at mindske prisen for monteringen af din nye varmepumpe.

Du skal være opmærksom på, at det kræver en tilladelse at installere jordvarme – uanset om du skal have slangerne gravet ned i haven eller lagt på bunden af en nærliggende sø. Denne tilladelse søger du gennem kommunen.

Som du nok kan se, er det et stort arbejde at montere en varmepumpe, og derfor er det noget, du skal have hjælp til at få gjort. Hvis du gerne vil have den helt nøjagtige pris på en varmepumpe, så er det en god idé at indhente tre tilbud på jordvarme og montering.

På den måde skal du kun udfylde informationer om din nøjagtige situation én gang, og så får du tre professionelle tilbud på jordvarme og montering, som du kan gå videre med, hvis du har lyst. Det er nemlig helt uforpligtende at modtage disse tilbud.

Det smarte er, at du kan få den rette pris, der passer til netop din situation. Prisen på jordvarme vil altid svinge ud fra de omstændigheder, du har. Så søg tre tilbud og få en pris på montering af jordvarme i netop din bolig.

Pris og montering af jordvarmeanlæg

Luft til vand varmepumpe – pris og montering

En luft til vand varmepumpe er anderledes end et jordvarmeanlæg, da den ikke kræver lige så meget plads, og da den ikke er ligeså dyr at få installeret. Den er til gengæld ikke helt så effektiv, men den er stadig god som varmekilde til din bolig.

Ligesom med jordvarmeanlægget kan du med en luft til vand varmepumpe også få opvarmet både din bolig og dit brugsvand. Det har præcis de samme fordele ved at du sparer en masse penge på din elregning, ligesom du også gør noget godt for miljøet ved at spare på dit energiforbrug i boligen.

En luft til vand varmepumpe fungerer ved at du har selve varmepumpen stående udenfor. Der er en ventilator, der suger luften ind i selve varmepumpen og leder varmen gennem et rør ind i din bolig. Her opvarmes din bolig og brugsvandet.

Varmepumpen fungerer også i de kolde måneder, og derfor er det en god metode til opvarmning af din helårsbolig.

Du skal være opmærksom på, at selve varmepumpen, der står udenfor, godt kan larme lidt, og derfor er det en god idé at have den stående ca. 10 meter fra skel, så du undgår at dine naboer bliver for trætte af den. Ellers kan du overveje at få en støjafskærmning op omkring varmepumpen for at dæmpe for støjen.

Selve prisen på en luft til vand varmepumpe er den del under den pris, du vil skulle betale for et jordvarmeanlæg, og den er derfor meget populær hos mange boligejere.

Du kan også indhente tre gode tilbud på en luft til vand varmepumpe via 3byggetilbud, som vil give dig tre uforpligtende tilbud på selve varmepumpen og montering af den. Det er en gratis mulighed og derfor har du ikke noget at miste ved at modtage tre tilbud her.

Luft til luft varmepumpe – pris og montering

Den sidste type af varmepumpe, vi gerne vil komme ind på i denne artikel, er en luft til luft varmepumpe. Dette er den billigste løsning af dem alle, men den er heller ikke lige så effektiv. Du kan ikke nøjes med en luft til luft varmepumpe i din bolig, og derfor er det ikke den bedste løsning, hvis du ikke i forvejen har elvarme, naturgas eller olie som andre opvarmningsmuligheder.

Luft til luft varmepumpen er derfor meget populær i eksempelvis sommerhuse, der jo ikke er helårsboliger, men som sagtens kan nøjes med at anvende denne form for opvarmning. Varmepumpen kræver heller ikke vandbåret radiatorsystem, da den ikke kan varme brugsvand op som de andre former for vandpumper.

En luft til luft varmepumpe er bedst til store rum, der hænger sammen. Igen – endnu en rigtig god grund til at få en luft til luft varmepumpe i dit sommerhus, der ofte er bygget med en mere åben struktur.

Nogle af disse varmepumper kan også bruges til at blæse kold luft og dermed køle din bolig ned i de varme måneder ligesom aircondition. Dette er en virkelig smart løsning til dit sommerhus, da det kan være med til at gøre dine varme somre her meget bedre.

Det er en rigtig god idé at få professionel hjælp, når du skal vælge den bedste luft til luft varmepumpe, og derfor kan vi kun anbefale dig, at du indhenter tre gode tilbud på en luft til luft varmepumpe, så du selv kan vælge den bedste løsning til dig.

Hvad koster en varmepumpe?

Som sagt er der meget stor forskel i prisen på de tre forskellige typer af varmepumper, som vi har talt om i dette indlæg.

Det er særligt den krævende installation og montering af varmepumpen, der bringer prisen op, og det betyder også, at du finder de højeste priser på særligt jordvarmeanlæg, der jo skal have gravet en slange ned i haven.

Den næstdyreste løsning er luft til vand varmepumpen, der også stadig er en stor udgift. Det er dog vigtigt at huske, at du med en varmepumpe kommer til at spare rigtig mange penge på din elregning.

Du får den største besparelse, hvis du nu har elvarme i dit hjem, som er den dyreste form for opvarmning af din bolig.

Derfor må du ikke lade dig afskrække af priserne på en varmepumpe, for i mange tilfælde har den tjent sig selv hjem på omkring 2,5 år. Det kan derfor godt betale sig at regne på, hvor stor besparelse du kan få, men den almene boligejer vil have sparet sin nye varmepumpe hjem på under 3 år!

Prisen på en varmepumpe kommer ikke kun an på, hvilken type varmepumpe du vælger, men også på selve monteringen. Der er også forskel på, hvilken varmepumpe der er behov for, alt efter hvor stor din bolig er.

Det kan derfor godt svare sig at få tre tilbud på en varmepumpe samt montering af den, så du kan få en bedre fornemmelse for, hvilken investering du skal gøre dig for at få en varmepumpe, så du kan komme i gang med at spare penge hvert år på din elregning.

Kan du montere din varmepumpe selv?

Det helt store spørgsmål er naturligvis også, om du kan installere din vandpumpe selv. Det er krævende og et stort arbejde at montere særligt jordvarmeanlægget, og derfor kunne det jo være smart, hvis du kunne stå for noget af det selv, så du slipper for at skulle bruge penge på selve monteringen af din varmepumpe.

Når det kommer til at montere en varmepumpe selv, så har du en del begrænsninger. Det er nemlig sådan, at man skal være autoriseret og dermed uddannet til at montere alt, der har med vand og varme at gøre.

Det skyldes naturligvis, at det er nogle vigtige dele af boligen, og derfor kan det gøre stor skade, hvis private kaster sig ud i at montere den slags alene.

Der er altså nogle store begrænsninger, når det kommer til montering af varmepumpe, og du skal dermed have fat i professionelle og autoriserede fagfolk, der kan klare det for dig.

Det eneste, du selv kan gøre, når det kommer til montering af varmepumpe, er fysisk at placere indedelen og udedelen af din luft til vand varmepumpe. Det er ikke noget, du kommer til at spare store summer på at gøre selv, men det er det eneste, du selv kan stå for, når varmepumpen skal monteres.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Hvis du er i tvivl om, hvilken varmepumpe du skal vælge, så er det klart vigtigt, at du tænker over, hvilke helt praktiske muligheder du har.

Hvis du ikke har en stor have eller en stor grund, så bliver det ikke nemt at få monteret jordvarme i din bolig. I den situation er den bedste løsning for dig at gå efter en luft til vand varmepumpe, der ikke kræver lige så meget plads.

Der er naturligvis en hel masse forskellige producenter af varmepumper, og derfor skal du også finde ud af, hvilken varmepumpe er den bedste til lige præcis dine behov.

Da varmepumpen skal installeres og monteres af professionelle, kan det være en god idé at indhente flere forskellige tilbud fra forskellige firmaer, så du også får mulighed for at vælge forskellige producenter.

Mange montører vil ofte have valgt at arbejde med én producent af varmepumper, og derfor bør du altid indhente tilbud fra flere forskellige montører, så du er sikker på at se forskellige mærker af varmepumper.

Det vigtigste, når du indhenter tilbud på varmepumper, er naturligvis at alle tilbuddene er indhentet på det samme grundlag. Den nemmeste måde at gøre det på er ved at bruge 3Byggetilbud, der giver dig mulighed for på nemmeste vis at indhente 3 forskellige tilbud på montering af varmepumper inden for de helt samme grundlag.

Det gør det meget nemmere for dig at gå med den montør, der kan give dig den bedste pris og udviser den største forståelse og viden for din situation.

Tilskud til varmepumpe

Som sagt kan det godt være dyrt at få en varmepumpe, men der findes faktisk nogle forskellige muligheder for at få tilskud til varmepumper i dagens Danmark, og de er smarte at søge, da du kan spare mange penge på din varmepumpe her.

At få en varmepumpe bliver set som en energirenovering af din bolig, da den er med til at sænke dit energiforbrug markant. Og faktisk er det sådan, at mange energiselskaber yder støtte til netop energibesparelser, da de har pligt til at være med til at reducere vores energiforbrug.

Besparelsen, du kan få gennem energiselskaberne, kommer også meget an på din præcise situation, og du kan få mere støtte, hvis du kommer til at spare meget energi. Så hvis du eksempelvis skal skifte fra elvarme til jordvarme.

Der kan også være særlige lokale tilskud til at energioptimere sin bolig. Derfor er det en rigtig god idé, at du spørger din kommune og forskellige energiselskaber, om der er mulighed for nogle tilskud til at energioptimere din bolig.

Du bør altid søge om disse tilskud, inden du går i gang med din montering af varmepumper eller jordvarmeanlæg. Du får mest ud af at spørge dem inden du går i gang, så du kan sammenligne de forskellige muligheder for støtte.

Derudover kan du også få håndværkerfradrag, som kan være med til at trække arbejdsomkostningerne fra til lønninger til dine håndværkere, der arbejder på at installere din varmepumpe. Du kan få dette fradrag og trække deres lønninger fra i skat, da der er tale om energirenoveringer og klimatiltag.

Det svinger meget fra energiselskab til energiselskab, hvor meget tilskud de kan være med til at give dig. Derfor er din bedste løsning at tage kontakt til så mange som muligt, så du kan få den største støtte til dit projekt.

Du kan også få energistøtte til efterisolering af dine ydervægge eller tag, så din bolig holder bedre på varmen. Derudover kan du også søge om støtte til udskiftning af vinduer, så du kan komme hele vejen rundt med en energioptimering af din bolig med støtte fra energiselskaberne.

Hvis du allerede er gået i gang med dit projekt, kan du dog ikke få støtte fra energiselskaberne. Det er derfor meget vigtigt, at du venter med at gå i gang med dit projekt, til du har en aftale i hus med dit energiselskab.

Når du søger tilbud til din montering af varmepumpe, er det også en god idé at spørge ind til tilskud til at betale for monteringen. Håndværkerne ved i mange tilfælde, hvor du får det største tilskud, og de kan derfor hjælpe dig videre i din ansøgningsproces.

Få håndværkerfradrag til monteringen af varmepumpe

Det er vildt smart at få håndværkerfradrag, så du kan trække prisen for arbejdstimer fra i skat. Det kan være med til at spare dig for mange penge, når du får en autoriseret håndværker til at stå for monteringen af din varmepumpe.

Det er underordnet, om der er tale om en lejebolig eller ejerbolig, håndværkerfradraget gælder begge dele. Her kan du få op til 12.000 kr. i fradrag for alle former for energirenoveringer. Fradraget er per person i husstanden, så hvis I er to voksne, svarer det til 24.000 kr. i fradrag.

Har I eksempelvis et barn boende på over 18 år, stiger fradraget til 36.000 kr. Det er altså mange penge, du slipper for at skulle betale skat af, og på den måde kan din energirenovering bedre og bedre betale sig.

Du kan søge om både håndværkerfradrag og tilskud fra energiselskaberne, når du skal til at have monteret varmepumpe i hjemmet.

Hvis du lægger til, at du også kommer til at spare en hel masse penge på din varmeregning om året, så er det pludselig en virkelig smart løsning, der lynhurtigt vil betale sig selv hjem for dig.

Varmepumpe til sommerhuset

Som nævnt er den smarteste varmepumpe til dit sommerhus en luft til luft varmepumpe, der kan være med til at spare dig en masse penge i dit sommerhus på årlig basis.

Det smarte her er også, at du kan få forskellige slags luft til luft varmepumper, der kan blæse kold luft ud også. På den måde har du også en mulighed for at køle sommerhuset ned.

Grunden til, at en luft til luft varmepumpe er smart til dit sommerhus, er at du ikke kan bruge denne type varmepumpe til din helårsbolig. Men den er en rigtig god løsning til dit sommerhus.

Den er også markant billigere end de andre typer af varmepumpe, men det betyder ikke, at du ikke også kan søge om tilskud til denne slags varmepumpe gennem dit energiselskab. Du bør spørge rundt hos de forskellige energiselskaber, hvad du kan få i besparelse, og så vælge den løsning, der sparer dig flest penge.

Det eneste krav for at blive godkendt til at få tilskud til en energiforbedring af dit sommerhus, er hvis du skifter væk fra elvarme til en luft til luft varmepumpe.

Derfor er varmepumpen det bedste for miljøet

Der bliver talt rigtig meget om miljøet i disse tider, og det er der en rigtig god grund til. Det er vigtigt, at vi alle sammen påtager os et ansvar og vælger nogle meget grønnere løsninger, der er gode for miljøet og hjælper os alle sammen med at spare ekstra meget på energien.

Når det kommer til grønne løsninger for energien og varmen i dit hjem, så findes der ikke en bedre løsning end at anskaffe sig en varmepumpe.

Særligt vil jordvarmen og luft til vand varmepumpen være en god løsning for miljøet. Det skyldes, at du kan få dit energiforbrug markant ned i forhold til andre former for opbevaring af hjemmet.

Du kommer nemlig til at udnytte den varme, vi allerede har både i jorden og i luften, og det betyder, at varmen pludselig ikke skal genereres på samme måde, som den skal med alle andre former for energidannelse og opvarmning af hjemmet.

Det er også grunden til, at der kommer flere og flere muligheder for at få tilskud til at lave disse energibesparende renoveringer af hjemmet. Og ikke nok med at du får en meget grønnere løsning til at få varme på derhjemme, så kommer du også til at spare penge hvert år med denne form for energirenovering.

Samtidig er jordvarme eller luft til vand varmepumpe et kæmpe plus, når du en dag skal sælge dit hus igen. Det er altså en ændring, der kommer til at betale sig på sigt for dig.

Derfor er varmepumpen det bedste for miljøet

Isoler din bolig godt, inden du investerer i en varmepumpe

Det er meget vigtigt, at du sørger for at få isoleret dit hjem grundigt, inden du investerer i en hel ny varmeløsning til din bolig. Det betyder blandt andet, at du skal kigge efter i dit tag, dine ydervægge og særligt dine vinduer også.

Dette er alle sammen områder, der kan være meget dårligt isoleret, og det ender med at gå ud over din varmepumpe, hvis du ikke sørger for at have styr på dette.

Det er også meget mere miljøvenligt at have god isolering af din bolig, og det er også noget af det, der vil hjælpe dig med at spare penge på sigt. Samtidig øger det din levestandard betydeligt at have en bedre isoleret bolig.

Hvor meget skal du vedligeholde din varmepumpe?

Det er naturligvis også vigtigt at kigge på, hvor meget vedligeholdelse der er i at have en varmepumpe eller jordvarme derhjemme.

Der er rigtig meget vedligeholdelse med mange andre former for varmeanlæg. Hvis du eksempelvis har et fyr, skal du huske på at skifte gas, fyre med træpiller og mange andre ting. Det betyder, at der er en del vedligeholdelse med disse former for varmekilder.

Det slipper du for, når det kommer til en varmepumpe eller jordvarme i din bolig. Her har du nemlig kun behov for at få et professionelt tjek af det hele en gang om året.

Det er heldigvis meget nemt og simpelt at få en sagkyndig til at kigge forbi årligt for at tjekke, om alting fungerer som det skal.

Ved dit årlige tjek kan du også få bedre råd til at energioptimere din bolig.

Hvis du i stedet har en luft til luft varmepumpe, så er det vigtigt, at du selv sørger for at tjekke det filter, der sidder i varmepumpen hyppigt. Hvis det er for beskidt, er det svært for varmepumpen at fungere optimalt.

Derfor bør du tjekke filteret en gang om måneden for at se, om det skal rengøres.

Hvis du sørger for at rengøre og vedligeholde din varmepumpe grundigt, så kan du øge dens levetid markant og dermed have glæde af den i mange år frem.

Så længe holder din varmepumpe

Vi har nævnt flere gange her i artiklen, at din varmepumpe kommer til at tjene sig selv hjem i de år, du har den. Faktisk oplever mange, at varmepumpen allerede har tjent sig selv hjem efter bare 2,5 år! Det er altså ikke længe, du skal have din varmepumpe, før du begynder at spare betydelige penge, som du kan bruge på mange andre sjove ting frem for varme.

Men det er naturligvis vigtigt også at kigge på, hvor længe du kan regne med, at din varmepumpe eller jordvarmeanlæg kommer til at holde, så du kan vurdere, hvor mange besparelser du kan nyde godt af.

For dit jordvarmeanlæg kan du regne med at have glæde af det i hele 20 år. Det er længe, særligt når du tænker på, hvor hurtigt det har tjent sig selv hjem igen. Der er ikke meget vedligeholdelse med dit jordvarmeanlæg, og så længe du sørger for at få en sagkyndig forbi til et tjek af anlægget en gang om året, så har du glæde af det i 20 gode år.

Men et luft til vand varmepumpeanlæg kan du regne med at have glæde af det i 15 år. Det kommer igen selvfølgelig an på, hvor godt du passer på det, men sørg for at holde det årlige tjek ved lige, så holder det længere.

Din luft til luft varmepumpe kan du forvente at have i 8-12 år. Det er selvfølgelig vigtigt, at du husker at tjekke filteret ofte og rengøre det, så du kan nyde godt af din varmepumpe i længere tid.

Fælles for alle varmepumperne er, at de kommer til at holde langt bedre, så længe dit hus er velisoleret. Derfor er det så vigtigt, at du sørger for at have en god isolering af din bolig, for så har du gavn af din varmepumpe i længere tid.

Montering af varmepumpe i hele landet

Varmepumper bliver mere og mere populære, særligt fordi de er så gode for miljøet, samtidig med at du kommer til at spare en masse penge på din elregning ved at få denne bedre form for opvarmning af din bolig.

Det betyder også, at der er flere og flere, der specialiserer sig i at montere varmepumper for dig. Som sagt er det meget begrænset, hvor meget af monteringen af din varmepumpe, du selv må stå for, og derfor er det enormt vigtigt, at du finder en god håndværker, der kan hjælpe dig med monteringen.

Der findes mange dygtige håndværkere og montører over hele landet, der kan hjælpe dig med at få monteret en varmepumpe, så du kan komme i gang med at spare penge på opvarmningen af din bolig hurtigst muligt.

Husk at undersøge de mange forskellige mærker af varmepumper, så du kan finde en montør, der er ekspert i den type, du gerne vil have installeret. Der findes dygtige fagfolk over alt i landet, og du kan derfor altid finde en, der bor tæt på dig og kan hjælpe dig med at få monteret din nye varmepumpe.

Tilbud på montering af varmepumpe

Uanset hvilken type af varmepumpe, du gerne vil have monteret, er det vigtigt at bide mærke i, at du ikke selv må stå for monteringen, med mindre du er uddannet og autoriseret inden for den slags.

Det er de færreste husejere, og derfor er det en god idé at få nogle gode tilbud på monteringen af varmepumpe. Det kan være svært at overskue de mange forskellige virksomheder, der tilbyder montering af varmepumper, og derfor er det en god idé at benytte sig af en service, der kan hjælpe med at samle tilbud ind for dig. Det gør det meget nemmere at overskue de forskellige muligheder og sammenligne de tilbud, du modtager.

Du kan eksempelvis bruge 3Byggetilbud som er en service, der giver dig mulighed for på nemmeste vis at indhente tre forskellige tilbud på monteringen af din nye varmepumpe.

Det smarte ved det er, at du får mulighed for at få tre tilbud, der er indhentet på det samme grundlag. Du fortæller blot om din situation og dine behov en gang, og herefter er der tre forskellige dygtige virksomheder, der er eksperter i at montere varmepumper, der byder ind på din opgave.

På den måde har du mulighed for at vælge det bedste tilbud og den montør, som du føler dig mest tryg ved og som bedst formår at beskrive din situation.

Her kan du også få et overblik over, hvor meget det kommer til at koste dig at få en håndværker til at klare monteringen af din varmepumpe. Herefter kan du så undersøge, hvor meget du kan få i håndværkerfradrag, ligesom du også bør undersøge videre om at kunne få tilskud fra et energifirma.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Nyt tag? Her er prisen, og den fulde købeguide til at finde det rette tag.

Hvor lang tid tager monteringen af en varmepumpe?

Det gode ved, at du ikke selv skal stå for monteringen af din varmepumpe er særligt, at du kan tage den med ro, mens hele dit hus for en kæmpe energiopdatering. Samtidig kan du være sikker på, at alting bliver ordnet i den fineste orden, så du ikke selv skal stresse over, om det er monteret korrekt.

Samtidig får du også en langt hurtigere proces, da du har med professionelle at gøre, der kan klare det hele langt hurtigere end du selv ville have mulighed for.

Heldigvis er det ikke noget, der tager lang tid at få monteret sådan en varmepumpe. Det kan godt tage længere tid at få monteret et jordvarmeanlæg, men her er det en god idé at tale med din montør, der kender til din situation, så du får en realistisk tidshorisont på, hvor lang tid det kommer til at tage.

Ellers kan du regne med, at selve monteringen af din varmepumpe kommer til at tage en halv til en hel dag for en professionel at montere. Det betyder, at du ikke kommer til at skulle vente ret længe, og at du lynhurtigt har din nye løsning oppe at køre.

Du bør altid finde et tidspunkt, der passer bedst for dig, så du kan være sikker på, at du kan overse monteringen af din varmepumpe. Dog vil du altid have noget garanti, og da du får hjælp af en dygtig montør, kan du altid få dem til at komme forbi igen, hvis du oplever nogle problemer.

Herefter er du klar til at spare en masse penge på din varmeregning hver måned, og du kommer hurtigt til at have tjent omkostningerne til din varmepumpe ind igen.

 

Se også denne artikel på dr.dk: Håndværk & Design

Læs også: gryde test bedste gryder kasseroller

Læs også vores artikel om: Røremaskine test – her er de 10 bedste

FAQ

Hvad er en varmepumpe?
En varmepumpe er en enhed, der bruger elektricitet til at trække varme ud af luften eller jorden og overføre den ind i dit hjem som varme.
Hvorfor skal jeg overveje at installere en varmepumpe?
En varmepumpe kan reducere dine energiomkostninger og er mere miljøvenlig end traditionelle varmesystemer. Det kan også give både varme og køling til dit hjem.
Hvordan monteres en varmepumpe?
En varmepumpe skal monteres af en professionel installatør, der evaluerer dit hjem og bestemmer det bedste sted at placere enheden. Installationen kan kræve boring af huller i vægge eller gulve og tilslutning til dit eksisterende varmesystem.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme