Gryder og kasseroller er fast inventar i alle køkkener, og de er uundværlige i det daglige. Det stiller selvfølgelig nogen krav til både kvaliteten og brugervenligheden, som helst skal være i top. Varmen fra kogepladen skal fordeles jævnt over hele bunden, og så skal du kunne hælde væske fra uden at brænde fingrene eller spilde grøntsagerne ned i vasken.

Vi har undersøgt de nyeste testresultater, og har til denne artikel fundet 7 af de bedste gryde- og kasserolleserier på markedet. De kan alle bruges til induktion da de er lavet af rustfrit stål, og af samme grund holder de i rigtig mange år.

Forhandlerlisten viser priser for mindste model – klik på links for at se priser på alle størrelser.


ONYX kasserolle, 24 cm (5 liter) – Bedste gryde til prisen

ONYX producerer en række køkkenudstyr, som alle sammen er en drøm at bruge – primært på grund af produkternes innovative non-stick-funktion. Det fremhæves og understreges også af de 4,5 stjerner, som de har fået på Trustpilot.

ONYX kasserolle, 24 cm (5 liter) – innovativ non-stick-funktion

Her får du en gryde, som er forsynet med PFOA-fri, non-stick funktion i verdensklasse. Det er et patenteret laser-graveret design med de karakteristiske hexagon-mønster, der giver produkterne denne særlige egenskab, at intet sætter sig fast på dem. Desuden udmærker produktet sig ved en stor holdbarhed, og det kan tilmed tåle, at du anvender redskaber af metal på dem.

Til trods for grydens effektive non-stick funktion, så er det muligt at få en helt sprød overflade på det kød, du steger. Gryden er ovnfast, hvilket betyder, at du kan sætte den direkte ind i en varm ovn, uden at den tager skade af det.

Alt i alt får du en gryde, som med sit innovative design er superlet, lækker og alsidig at bruge, og som er nem at rengøre.

Udvalgte specifikationer

 • Med PFOA-fri non-stick
 • Kan bruges på alle slags komfurer
 • Ovnfast op til 250 grader
 • Steger med sprød skorpe
 • Tåler opvaskemaskine
 • Tåler metal-køkkenredskaber

Se priser og tilbud på ONYX kasserolle, 24 cm (5 liter) her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER


Tefal Intuition Gryder – Testvinder

 • Testvinder – Klikk.no
 • Gode anmeldelsergryde

Velegnet til: Dig der ønsker smarte og funktionelle gryder med pladsbesparende og rengøringsvenlige låg.

Intuition-serien er en nyere tilføjelse til de meget populære kollektioner af gryder og kasseroller fra Tefal. Gryderne i Intuiton-serien klarer sig rigtig godt hos testpanelet hos Klikk.no, som blandt andet er begejstrede for glaslåget og den nemme rengøring efter brug.

Gryderne og lågene tåler maskinopvask, hvilket letter arbejdet i hverdagen.

Detaljer:

 • Samlet volume på 4,7 liter
 • Rustfrit stål
 • Indbygget dampventil i låget
 • Tåler maskinopvask
 • Kan bruges til induktion

Se priser og tilbud på Tefal Intuition Gryder her:

i samarbejde med PriceRunner

 


Le Creuset 3-PLY – Topscorer

le-creuset-3-ply-gryder-kasseroller

 • Topscorer – Klikk.no
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der sætter pris på rustikt design og gerne vil have gryder der holder hele livet.

3-PLY-serien bærer det elegante design, som er ikonisk for Le Creuset. Serien består både af små kasseroller og større gryder, som i testen hos Klikk.no udmærker sig ved et robust design og en rigtig god varmefordeling i den solide bund. Håndtagene gør det nemt at arbejde med gryden, som har indvendige måleenheder på siden.

Den gode jævne varmefordeling skyldes sandsynligvis at Le Creuset har designet bunden med en aluminiumskerne indkapslet i rustfrit stål. Aluminium er nemlig rigtig godt til at lede og fordele varmen hurtigt og jævnt, så du hurtigt når kogepunktet.

Le Creuset er til dig der ønsker gryder og kasseroller i et smukt design og i en meget høj kvalitet. Låget er tætsluttende og dermed godt til simreretter og suppe, som skal stå og passe sig selv i længere tid. Gryderne kan desuden tåle en tur i ovnen med temperaturer på op til 260 grader, hvilket giver mulighed for spændende madlavning.

Gryder og kasseroller i 3-PLY-serien tåler maskinopvask.

Detaljer:

 • 4 liter
 • Rustfrit stål med aluminiumskerne i bunden
 • Indvendige måleenheder på siden
 • Tåler maskinopvask
 • Kan bruges til induktion

Se priser og tilbud på Le Creuset 3-PLY her:

i samarbejde med PriceRunner

 


Eva Trio – Det klassiske langtidsholdbare grydesæt

eva-trio-rustfrit-staal-gryder-kasseroller

 • Topscorer – Klikk.no
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker klassiske gryder med noget nær evig holdbarhed og rige muligheder for udvidelse med ekstratilbehør.

Denne ikoniske serie af gryder og kasseroller er sandsynligvis den mest kendte og elskede herhjemme. Den har overlevet en halv menneskealder på markedet, og på trods af dette er serien stadig meget populær. Det skyldes sandsynligvis kombinationen af det tidløse design og så det faktum at gryderne og kasserollerne er noget nær uopslidelige.

I Klikk.no’s gryde test klarer Eva Trio-gryden sig også fint, men det bemærkes at låget ikke er så nemt at hælde med. Fordelen ved netop disse gryder er dog, at der findes rigtig meget tilbehør som gør hældningen langt nemmere.

Eva Trios serie af gryder og kasseroller er lavet af rustfrit stål, som er nemt at holde og tåler alt fra rengøring med skuresvamp til maskinopvask. Derudover kan der tilkøbes en masse forskellige grydelåg og indsatser, alt efter smag og behag.

I serien findes små kasseroller helt ned til 1,1 liter og store suppegryder på 10 liter. På grund af grydens design er det nemt at hælde væske fra, uden at tænke på hvilken vej du vender den.

Alle Eva Trio gryder og kasseroller i rustfrit stål kan maskinopvaskes, og gryder og kasseroller er lavet i kun 3 forskellige diametre så du kan bruge de samme låg på flere forskellige modeller.

Detaljer:

 • 7 størrelser:
  • 1,1 liter (kasserolle)
  • 1,8 liter (kasserolle)
  • 2,2 liter
  • 3,6 liter
  • 4,8 liter
  • 6,5 liter
  • 10 liter
 • Rustfrit stål
 • Tåler maskinopvask
 • Kan bruges til induktion

Se priser og tilbud på Eva Trio her:

i samarbejde med PriceRunner

 


Beskrivelse af tests og kilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Aftonbladet (1. august 2017)

Aftonbladet har i august 2017 testet 9 forskellige kasseroller, som alle indgår i serier af gryder og kasseroller i forskellige størrelser. De testede modeller fås til vidt forskellige priser, og der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem pris og testresultat.

Testen er ikke en holdbarhedstest, men udelukkende en test af kasserollernes kvalitet og brugervenlighed.

I testen er en liter vand bragt i kog for at måle hvor hurtigt de forskellige kasseroller klarer dette. Herefter er det blevet målt hvor varme håndtagene bliver på de enkelte modeller. De er derefter blevet fyldt med 1,5 liter vand og båret rundt på, for at vurdere hvor god balance der er i kasserollerne og hvor nemme de er at håndtere i en travl hverdag.

Den ultimative test bestod i at opvarme en bechamelsauce i hver kasserolle. Dette for at se hvor godt varmen fordeles i bunden af kasserollen, men også for at kunne teste hvor nemt det er at hælde saucen ud af kasserollen. Til sidst er hver sauce blevet brændt på, for at vurdere hvor nemt det er at gøre kasserollerne rene.

Flere af kasserollerne klarer sig godt i denne test, og i toppen finder vi blandt andet modeller fra OBH Nordica, Professional Secrets og Scanpan. Testvinderen bliver dog Greenpan Brussel, som er eneste kasserolle med testens højeste bedømmelse.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab af Aftonbladet.

Klikk.no (14. september 2015)

Norske Klikk.no har i deres boligsektion testet hele 17 forskellige gryder og kasseroller. Jagtet gik på at finde den bedste og mest praktiske gryde til hverdagsbrug, og ved testpanelet sad Morten Leiren og Jan Mårtensson, der begge er kokke.

Samtlige gryder er blandt andet blevet testet på hvor hurtige de er til at koge vand, og her er der blevet doseret 1 deciliter per diameter gryden måler i bunden. Under denne test er det blevet noteret hvordan gryderne opfører sig med og uden låg, samt hvordan det var at hælde vandet ud af gryderne igen. Derudover er der blevet kogt en deciliter mælk i hver gryde ved middel varme, for at undersøge hvor nemt mælken brænder sig fast i gryderne. Efterfølgende blev det testet hvor nemme gryderne var at rengøre. Gryderne er alle blevet testet på samme temperaturer og på den samme kogeplade, for at sikre et helt ensartet testresultat.

Samtlige gryder er blevet testet på induktionskogeplade.

Gryderne er blevet testet og vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Sikkerhed
 • Effektivitet
 • Varmefordeling
 • Materialer

Testens klare vinder blev Eva Solo Gravity, der som den eneste gryde fik 6 ud af 6 stjerner. Le Creuset 3-PLY og OBH C-Smart klarer sig også rigtig fint i testen, og begge får 5 ud af 6 stjerner. I bunden finder vi henholdsvis en dyr og en billig gryde. Det drejer sig om Høyang Polaris All Steel og Invite Solid, der bliver testens tabere med 2 ud af 6 stjerner.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle gryderne og kasserollerne klarede sig, ved at klikke dig ind på Klikk.no.

Trustpilot

På Trustpilot.com kan forbrugere anmelde brands og virksomheder, som regel med det formål at advare mod eller anbefale visse webshops. Man kan give brandet eller virksomheden en rating på 1-5 stjerner, samt skrive en anmeldelse.

Mærket ONYX, som har lavet ONYX kasserolle, 24 cm (5 liter) fra denne oversigt, er blevet anmeldt på trustpilot.com, og har fået en samlet rating på 4.5/5 stjerner. Her bliver både kvaliteten af produkterne og deres kundeservice rost.

Læs alle anmeldelserne her

Se også denne artikel på forbruger-test.dk : Test af de 5 bedste gryder

Læs også: Stegepande test – her er de 8 bedste stegepander


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


OBH Supreme Steel

 • Topscorer – Aftonbladet
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en billig og funktionel serie gryder, der både har glaslåg og et simpelt design med hældetud.

OBH Supreme Steel er en meget stor serie af gryder og kasseroller, som fås i et væld af størrelser. Der er først og fremmest lagt vægt på brugervenligheden, og gryderne er således udstyret med smart hældetud og riller i låget så det bliver nemt at hælde vandet fra uden at spilde.

Supreme Steel klarer sig godt i test, hvor gryderne blandt andet skiller sig ud på grund af de smarte dobbelthåndtag der gør det nemt at holde på både låg og gryde/kasserolle når der skal hældes. De er desuden nemme at vaske op, da madrester nemt løsnes med en skuresvamp. Er der ikke indtørrede madrester i gryden, kan den i øvrigt gå direkte i opvaskemaskinen.

Som med C-Smart-serien kan Supreme Steel-gryder og kasseroller stables, så du kan spare plads i køkkenet. Gryderne fås i 6 størrelser helt op til 10 liter, så der er gode muligheder for at finde en der passer til dit behov.

Detaljer:

 • 6 størrelser:
  • 1,5 liter (kasserolle)
  • 2 liter (kasserolle)
  • 3 liter
  • 5 liter
  • 6 liter
  • 10 liter
 • Rustfrit stål
 • Indvendige måleenheder på siden
 • Tåler maskinopvask
 • Kan bruges til induktion

Rösle Elegant grydesæt

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker et godt og komplet startsæt med 4 gryder og en enkelt kasserolle i alle de mest populære størrelser.

Rösle Elegant er en flot serie af gryder og kasseroller, og her får du et helt sæt i en meget høj kvalitet. Sættet består af 4 gryder og en enkelt kasserolle, og det er særdeles populært blandt køberne. Mange købere har anmeldt gryderne efter de har testet dem i egne køkkener, og den gennemsnitlige bedømmelse er særdeles høj. De fleste købere roser blandt andet dette grydesæt for at være i en høj kvalitet, nemme at rengøre og generelt lækre at anvende.

Grydesættet består af følgende:

 • Stor gryde på 5 liter, ø24 cm.
 • Mellem gryde på 3 liter, ø20 cm.
 • Mellem gryde på 2 liter, ø20 cm.
 • Lille gryde på 1,5 liter, ø16 cm.
 • Kasserolle på 1 liter, ø16 cm.

Hele sættet er af rustfrit stål med låg af glas, og de kan bruges ved alle varmekilder. Derudover kan gryderne også tåle at blive sat i ovnen, ved temperaturer på højst 180 grader.

Der er litermål på grydernes indersider, og der medfølger låg til alle gryderne. Der medfølger ikke låg til kasserollen.

Detaljer:

 • Sæt med 5 størrelser:
  • 1 liter
  • 1,5 liter
  • 2 liter
  • 3 liter
  • 5 liter
 • Rustfrit stål
 • Indvendige måleenheder på siden
 • Kan bruges til induktion

OBH C-Smart 

Gryde OBH C-Smart

 • Topscorer – Klikk.no
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der søger billige og hældevenlige gryder, som samtidig er funktionelle og har gennemsigtigt glaslåg.


OBH C-Smart klarer sig også rigtig godt i test, og udmærker sig desuden ved at kunne købes til en god pris på nettet. På trods af den lave pris får du altså en serie bestående af gryder og kasseroller i store og små størrelser med låg af glas og med indbygget si og hældetud, som endda tåler maskinopvask.OBH C-Smart er en smart og brugervenlig serie af gryder og kasseroller, som gør det til en leg at hælde væsken fra både pasta og grøntsager. Håndtagene er nemlig lavet så de passer ovenpå hinanden, hvilket betyder at du nemt og enkelt kan holde låget på plads med hænderne imens du hælder væsken fra. Det kan selvfølgelig også kun lade sig gøre fordi der er integreret hældetud og si i låget, så du ikke skal ud og indkøbe dette ved siden af.

Gryder og kasseroller i denne serie kan desuden stables, og der er måleenheder indvendigt på siden så du nemt kan måle hvor meget væske du har hældt i.

Detaljer:

 • 4 størrelser:
  • 1,5 liter (kasserolle)
  • 2 liter
  • 3 liter
  • 5 liter
 • Rustfrit stål
 • Indvendige måleenheder på siden
 • Tåler maskinopvask
 • Kan bruges til induktion

FAQ

🤔 Hvordan vælger jeg en god kasserolle?

Når du skal vælge en kasserolle, så bør du overveje størrelsen og formen. Runde kasseroller er for eksempel gode til supper og lignende, imens ovale kasseroller er gode til at stege stykker af kød i. Ligeledes bør du vælge en størrelse, som har plads til det, som du vil tilberede.

🧐 Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber gryder og stegepander?

Når du skal købe nye gryder og pander, så er der en række ting, som du bør være overveje. For eksempel bør du gå efter gryder og pander, som er af en god, solid kvalitet, såvel som at de ligger godt i dine hænder. Dertil er størrelsen også altid vigtig.

🤩 Hvilket ildfast fad er det bedste?

Du kan vælge mellem et hav af forskellige ildfaste fade på markedet, hvormed det er svært at udpege ét specifikt produkt som det bedste. I stedet bør du overveje dine behov i forhold til for eksempel størrelsen på fadet, sådan at du kan finde det bedste ildfaste fad for dig.

🤓 Hvad kan jeg bruge en kasserolle til?

Du kan bruge gryder og kasseroller til at tilberede en lang række lækre retter. De produkter kan du finde i en række forskellige designs, hvormed du kan finde mange nye måder at tilberede dine yndlings råvarer på, hvis du investerer i nye gryder og kasseroller til dit køkken.

Denne side er anmeldt af: Christina D. Kjeldsen Rating 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar