Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Test-oversigt gryder: Her er de 7 bedste gryder og kasseroller

Test-oversigt gryder: Her er de 7 bedste gryder og kasseroller

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Gryder og kasseroller er fast inventar i alle køkkener og uundværlige i det daglige, hvilket automatisk stiller krav til både kvaliteten og holdbarheden af produkterne. Varmen fra kogepladen skal fordeles jævnt over hele bunden, og så skal du kunne hælde væske fra uden at brænde fingrene eller tabe grøntsager ned i vasken.

Vi har undersøgt de nyeste testresultater og har til vores oversigt fundet nogle af de bedste gryder og kasseroller på markedet, som du med den rette vedligeholdelse vil kunne bruge i mange år fremadrettet.

Sidste ændring: 16. oktober 2022

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af gryder, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

20. januar 2023

Vi har rykket Tescoma gryde med nonstick-belægning til outlet sektionen.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste gryder i test-guiden 2023:

6 ting du skal overveje, før du køber gryder

 • Størrelse

  Uanset om du vælger en for stor eller for lille gryde, kan det resultere i ineffektiv madlavning. Der findes mange forskellige størrelser af gryder, typisk fra 5,5-19 L. Hvis du vil have en gryde til alle formål, kan du vælge en 7,5-11 liter stor gryde, så du både kan lave små og store mængder mad. En anden mulighed er kasserollen, som standard måler 20 cm i diameteren.

 • Materialer

  Gryder fås i forskellige materialer og med forskellige belægninger. Gryder med non-stick er populære, fordi de er mere praktiske at rengøre, da du ikke behøver olie under madlavningen. Gryder med naturlig finish er derimod mere velegnede til højere temperaturer, som er ideelle til at stege kød. Aluminium har gode varmeledningsegenskaber, men er ikke kompatibelt med induktion. Rustfrit stål er et populært materiale, fordi det er holdbart, let at rengøre og ikke ruster. Til gengæld har det dårlig varmeledningsevne. Kobber er et andet materiale at overveje, fordi det er en god varmeleder og kan holde hele livet.

 • Tykkelse

  Tykkelsen varierer fra 35-50 mm afhængigt af diameteren. Den bedste tykkelse til dine behov afhænger af, hvad du vil bruge gryden til. Hvis du laver mad på et elektrisk eller keramisk komfur, skal du have en gryde med tyk bund, så den ikke bøjer ud af form. Hvis du er glad for slow cooking skal du ligeledes have en tyk bund, så varmen fordeles mere jævnt. Det kan tage længere tid at varme en tykkere gryde op, men det er også lettere at holde temperaturen, når den først er nået.

 • Pris

  Hvis du er på udkig efter en kvalitetsgryde, kan priserne variere meget. Dem i den højere prisklasse koster 2.000 kr. eller mere, men består oftest af rustfrit stål af høj kvalitet, hvilket betyder, at de holder længere. De billigere køkkengryder har en keramisk non-stick belægning og en ekstra tyk bund og koster normalvis omkring 200 kr. Selvom de måske ikke er lige så robuste som den dyrere løsning, kan det stadig fungere godt for nogen.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Anmeldelser fra eksperter og brugere kan begge være nyttige, når du skal købe en køkkengryde. Ekspertanmeldelser kan f.eks. give dig en idé om grydens kvalitet og hvordan den klarer sig sammenlignet med lignende produkter. På den anden side kan brugeranmeldelser give en indsigt i, hvordan gryden fungerer i den virkelige verden samt hvad folk kan og ikke kan lide ved den.

 • Kemikalier

  Vær opmærksom på, om gryden indeholder fluorstoffer, som kan være til skade for din sundhed og miljøet. Selvom flere af de skadelige fluorstoffer er ulovlige i Danmark, som PFOA og PFOS, er det ikke alle.
  Non-stick belægninger (som PTFE, teflon og tefal) på pander og gryder indeholder nemlig ofte PFAS grundet dets vand- og fedtafvisende egenskaber.
  Vil du gerne undgå disse, så kig efter produkter med anprisninger som: PFC fri, PFAS-fri, uden fluorstoffer og Fluorcarbonfri, og vær særligt opmærksom på, at PFOA-fri og PFOS-fri IKKE er en garanti for, at du undgår alle miljøbelastende fluorstoffer, men kun de, som allerede er ulovlige i Danmark, og derfor er helt standard. Disse gryder kan godt indeholde PFAS.

Vores favorit gryder

ONYX gryde, 24 cm (5 liter)

Bedste gryde i holdbart design Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Gastrotools Gryde

Bedste gryde i støbejern Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Tefal Intuition
Lager

Tefal Intuition

Bedste grydesæt til prisen Gå til bedste pris
799 Kr. hos SA-Service
Læs vores anmeldelse
Lager
Le Creuset 3-PLY
Lager

Le Creuset 3-PLY

Bedste gryde i test Gå til bedste pris
1.849 Kr. hos GrydeGuru.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Eva Trio
Lager

Eva Trio

Bedste gryde i budgetklassen Gå til bedste pris
699 Kr. hos Alstrøm
Læs vores anmeldelse
Lager
Rösle Elegance
Lager

Rösle Elegance

Bedste gryde til det alsidige køkken Gå til bedste pris
899 Kr. hos Coop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
OBH Nordica C-Smart
Lager

OBH Nordica C-Smart

Bedste værdi for pengene Gå til bedste pris
989 Kr. hos GrydeGuru.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste gryde i holdbart design test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ONYX gryde, 24 cm (5 liter)
patenteret design med PFOA-fri non-stick belægning

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX gryde, 24 cm (5 liter):

Grunde til at købe

 • Non-stick overflade
 • Nem at rengøre
 • Passer på alle varmekilder

Grunde til at undgå

 • Til den tunge side

ONYX producerer en række køkkenudstyr, som alle sammen er en drøm at bruge – primært på grund af produkternes innovative non-stick-funktion. Det fremhæves og understreges også af de 4,5 stjerner, som de har fået på Trustpilot.

 

Derfor anbefaler vi ONYX gryde, 24 cm

Detaljer

 • Kapacitet: 5 l
 • Materiale: Aluminium, keramik
 • Diameter: 24 cm
 • Vægt: 1,53 kg

Til trods for grydens effektive non-stick funktion, så er det muligt at få en helt sprød overflade på det kød du steger. Gryden er ovnfast, hvilket betyder, at du kan sætte den direkte ind i en varm ovn, uden at den tager skade af det. Yderligere gør den patenterede non-stick, at du uden fedtstof kan stege din mad, samtidigt med, at du undgår, at det brænder på.

Mere om ONYX gryde, 24 cm (5 liter)

ONYX kasserolle, 24 cm – innovativ non-stick-funktion
Her får du en gryde, som er forsynet med PFOA-fri, non-stick funktion i verdensklasse. Det er et patenteret laser-graveret design med de karakteristiske hexagon-mønster, der giver produkterne denne særlige egenskab, at intet sætter sig fast på dem. Desuden udmærker produktet sig ved en stor holdbarhed, og det kan tilmed tåle, at du anvender redskaber af metal på dem. Det gør også, at du nemt kan rengøre med ståluld, når maden sætter sig fast, hvilket vi i vores test af gryden fandt super brugbart, da det gør rengøring af gryden til en leg.

Bomagasinet's vurdering

ONYX Cookware reklamere med deres patenterede non-stick teknologi, og her på redaktionen er vi helt vilde med den. Dét ikke at skulle bekymre sig om, om man ridser belægningen gør, at man kan slappe mere af i køkkenet, som ellers godt kan være et halv-stresset sted. Derudover gør det den kedelige del af madlavning – rengøringen – til en leg, da man nemt kan få madrester af med ståluld, hvilket man normalt ikke kan bruge på non-stick.

Vi kan altså på redaktionen nemt anbefale gryden fra ONYX Cookware.

Bedste gryde i støbejern test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gastrotools Gryde
non-stick belægning uden skadelige kemikalier

Dagens bedste priser og tilbud på Gastrotools Gryde:

 • Naturlige non-stick-egenskaber
 • Stærk og rustfri konstruktion
 • Tyk bund på 4,3 mm for jævn varmefordeling

Grunde til at købe

 • Fungerer også til keramiske kogeplader og induktion
 • Optimal varmefordeling
 • Indvendige ringe, der forebygger kondens
 • Rengøringsvenlig konstruktion via 3-lags TOMATEC®-emalje

Grunde til at undgå

 • Håndtaget kunne have varmeisolering

Gastrotools’ Gryde har unikke egenskaber, der gør den til en af de bedre non-stick gryder på markedet. Gastrotools producerer gryder og pander med en olieabsorberende emalje, der sikrer en naturlig non-stick effekt.

 

Det skal du vide, inden du køber Gastrotools Gryde

Ikke giftig non-stick for nem rengøring
Gryden har en diameter på 24 cm, og du kan også finde gryden i størrelsen 5 L og 26 cm. Emaljens naturlige non-stick effekt bidrager desuden til, at maden ikke sætter sig fast under tilberedningen og samtidig, at det også er nemmere at rengøre gryden, der er bygget op om 3-lags TOMATEC®-emalje.

Flot design i støbejern
Eftersom det er en emaljeret støbejernsgryde, skal du også være OBS på flere ting. Emaljen kan f.eks. revne ved stød eller fald. Samtidig kan grydens håndtag blive varmt, hvilket dog kan afhjælpes ved at benytte grydelapper eller isolerende læderhåndtag.

Husk også at følge producentens anvisninger for rengøring. Gør du det, får du en gryde, der holder i mange år.

Gryden kan bruges med alle varmekilder helt uden risiko for skadelig kemi, som andre non-stick belægninger kan udlede.

Mere om Gastrotools Gryde

Detaljer

 • Materiale: Støbejern
 • Diameter: 24 cm
 • Kapacitet: 4 L
 • Bundtykkelse: 4,3 mm

Redaktionens vurdering

Hos Bomagasinet vi anbefaler Gastrotools’ gryde og kårer den som det “bedste energieffektive valg”. Takket være kombinationen af god styrke, varmekonduktivitet og varmelagring, der bliver hjulpet godt på vej af en tyk og solid konstruktion, holder gryden effektivt på varmen.

Det er dertil værd at fremhæve de indvendige ringe i gryden, som sikrer, at der ikke bliver efterladt kondensvand.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste grydesæt til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Tefal Intuition
gryder med god anvendelighed på alle komfurtyper

 • Testvinder på norske Klikk.no
 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Intuition:

 • Komplet sæt til enhver madlavningsopgave
 • Egnet til alle varmekilder og opvaskemaskine
 • Praktisk måleskala inde i gryden

Grunde til at købe

 • Ridsefast
 • Indbygget dampventil
 • Ergonomisk og robust håndtag
 • Holdbar og varmeledende konstruktion

Grunde til at undgå

 • Tager lidt tid om at blive varm

Tefal Intuition er velegnet til dig, der ønsker smarte og funktionelle gryder med pladsbesparende og rengøringsvenlige låg.

Derfor anbefaler vi Tefal Intuition gryderne

Detaljer

 • Kapacitet: 1,3 - 4,9 l
 • Diameter: 16 - 24 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: ?

Intuition-serien er en nyere tilføjelse til de populære kollektioner af gryder og kasseroller fra Tefal. Gryderne klarer sig godt hos Klikk.no, som blandt andet er begejstrede for glaslåget og den nemme rengøring efter brug, da både gryder og låg tåler maskinopvask.

 

Mere om Tefal Intuition

Detaljer

 • Kapacitet: 1,3 - 4,9 l
 • Diameter: 16 - 24 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: ?
Bedste gryde i test test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Le Creuset 3-PLY
flot design med livstidsgaranti

 • Topscorer i test ved norske Klikk.no
 • 4,9/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Le Creuset 3-PLY:

 • Tætsluttende låg af tre lag
 • Effektiv varmeledning
 • Brugervenlig

Grunde til at købe

 • Flot design
 • Livstidsgaranti
 • Jævn varmefordeling
 • Ovnsikker

Grunde til at undgå

 • Højere prisklasse
 • Til den tunge side

Le Creusets gryde er til dig, som sætter pris på et rustikt design og kvalitet, der holder hele livet.

Derfor anbefaler vi Le Creuset 3-PLY kasserollen

Detaljer

 • Kapacitet: 6 L
 • Diameter: 24 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: 2,9 kg

Grydens låg er tætsluttende og dermed god til simreretter og suppe, som skal stå og passe sig selv i længere tid. Den kan desuden tåle en tur i ovnen med temperaturer på op til 260 grader, hvilket giver mulighed for alsidig madlavning.

Gryder og kasseroller i 3-PLY-serien tåler maskinopvask.

Mere om Le Creuset 3-PLY

Serien består af både små kasseroller og større gryder, som i testen hos Klikk.no udmærker sig ved et robust design og god varmefordeling. Samtidig bærer de det elegante design, som er ikonisk for Le Creuset. Dertil gør håndtagene det nemt at arbejde med gryden, som har indvendige måleenheder på siden.

Den jævne varmefordeling skyldes, at Le Creuset har designet bunden med en aluminiumskerne indkapslet i rustfrit stål.

Bedste gryde i budgetklassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Eva Trio
grydesæt fra dansk producent

 • Topscorer i test ved norske Klikk.no
 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Eva Trio:

 • Praktiske, brede håndtag
 • Kan bruges på alle typer komfurer
 • Sæt med 3 allround produkter

Grunde til at købe

 • Let at opbevare
 • Prisbillig
 • Flot og elegant design
 • Let at vedligeholde og tåler opvaskemaskine

Grunde til at undgå

 • Håndtaget kan blive varmt

Eva Trios grydesæt er oplagt til dig, der vil have klassiske gryder med lang holdbarhed samt mulighed for udvidelse med ekstratilbehør.

Derfor anbefaler vi Eva Trio

Detaljer

 • Kapacitet: 1,1 - 3,6 l
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Diameter: 13 - 20 cm
 • Vægt: ?

Eva Trios serie af gryder og kasseroller er fremstillet af rustfrit stål, som er nemt at holde og tåler alt fra rengøring med skuresvamp til maskinopvask. Derudover kan der tilkøbes en forskellige grydelåg alt efter smag.

I serien findes små kasseroller helt ned til 1,1 liter og store suppegryder på 10 liter. På grund af grydens design er det nemt at hælde væske fra.

Alle Eva Trio gryder og kasseroller er produceret i 3 forskellige diametre, så du kan bruge de samme låg på flere forskellige modeller.

Mere om Eva Trio

Den ikoniske serie af gryder og kasseroller er kendt i Danmark og har overlevet længe på grund af kombinationen af det tidløse design og det faktum, at gryderne og kasserollerne er virkelig slidstærke.

I Klikk.no’s grydetest klarer Eva Trio sig fint, men det bemærkes, at låget ikke er så nemt at hælde med.

Bedste gryde til det alsidige køkken test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Rösle Elegance
grydesæt med 4 dele

Dagens bedste priser og tilbud på Rösle Elegance:

 • Allround sæt
 • Elegant konstruktion i rustfrit stål
 • Inkl. glaslåg til gryderne

Grunde til at købe

 • Hurtig og jævn varmefordeling
 • Praktisk design
 • Tidløs tysk kvalitet
 • Let at vedligeholde

Grunde til at undgå

 • Kasserollen leveres ikke med låg

Rösle Elegant er en serie af gryder og kasseroller i høj kvalitet. Sættet består af 3 gryder og en enkelt kasserolle, hvor de fleste købere roser sættet for at være i høj kvalitet, nemt at rengøre og lette at anvende.

Grydesættet består af følgende:

 • Høj gryde 5,9 liter, ø24 cm.
 • Høj gryde 3,6 liter, ø20 cm..
 • Høj gryde 2 liter, ø16 cm.
 • Kasserolle på 1,5 liter, ø16 cm.

 

Mere om Rösle Elegance

Detaljer

 • Kapacitet: 1,5 - 5,9 l
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: ?
 • Diameter: 16 - 24 cm

Hele sættet er af rustfrit stål med låg af glas, og de kan bruges på alle varmekilder. Derudover kan gryderne også tåle at blive sat i ovnen ved temperaturer på højst 180 grader.

Der er litermål på grydernes indersider, og der medfølger låg til alle gryderne. Der medfølger dog ikke låg til kasserollen.

Bedste værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

OBH Nordica C-Smart
grydesæt 6 dele

Dagens bedste priser og tilbud på OBH Nordica C-Smart :

 • Indbyggede si og hældningsstudser
 • Smart og brugervenligt sæt
 • Indvendige måleenheder på siden

Grunde til at købe

 • Godt design til enhver madlavningsopgave
 • Fordeler varmen jævnt
 • Holdbare og robuste materialer
 • 6 potter er inkluderet i sættet

Grunde til at undgå

 • Opvaskemaskine anbefales ikke for at bevare non-stick effekten

OBH C-Smart klarer sig godt i test og udmærker sig ved, at du får høj værdi for pengene. På trods af den lave pris får du en serie bestående af gryder og kasseroller i store og små størrelser med låg og med indbygget si og hældetud, som også tåler maskinopvask.

Mere om OBH Nordica C-Smart

Detaljer

 • Kapacitet: 1,5 - 5 l
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: ?
 • Diameter: ?

Seriens gryder og kasseroller kan desuden stables, og der er måleenheder indvendigt på siden, så du nemt kan måle hvor meget væske, du har hældt i.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte gryder

Se hele tabellen

Se 3 tidligere anmeldte produkter

Tescoma gryde med nonstick-belægning - praktisk gryde fra populært køkkenmærke

Gastrolux POT 2.5 L - stor gryde af genanvendt aluminium fra Sverige

OBH Supreme Steel

FAQ

Hvordan vælger jeg en god gryde?
Når du skal vælge en gryde, bør du overveje størrelsen og formen. Runde modeller er gode til supper og lignende, imens ovale er gode til at stege kød i. Ligeledes bør du vælge en størrelse, som har plads til det, du vil tilberede.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber gryder og kasseroller?
Når du skal købe nye gryder og kasseroller, er der en række ting, du bør være overveje. F.eks. bør du gå efter produkter i god kvalitet, der er nemme at bruge. Dertil er størrelsen også vigtig, så du er sikker på, de passer på dit komfur.
Hvad kan jeg bruge en kasserolle til?
Du kan bruge kasseroller til at tilberede en lang række forskellige emner. Eksempelvis er de velegnet til at koge æg, tilberede sauce og lave havregryn i.

Hvad skal du se efter, før du vælger en ny gryde?

Anvendelighed
Hvis du eksempelvis har et gas eller induktionskomfur, er det vigtigt, du sikrer dig, at de gryder, du har i kikkerten, er kompatible med din komfurtype. I dag fungerer langt de fleste gryder med induktion, men det er stadig langt fra alle gryder, der kan sættes i ovnen eller sågar på grillen. Derfor er det vigtigt at have en idé om, hvad du forventer, din nye gryde skal kunne klare.

Materiale
Gryder kommer i forskellige materialer, som alle har forskellige styrker og svagheder. En gryde i rustfrit stål er ofte let, hvor en gryde i støbejern modsat er noget tungere. Derfor kan du med fordel overveje, om vægten af gryden er af betydning for dig.

Udover at være lette har gryder i rustfrit stål tit den fordel, at de kan puttes i opvaskemaskinen, hvor en gryde i støbejern skal gøres ren i hånden, da den ellers kan tage skade. Gryder af rustfrit stål fås ofte i flere størrelser og vil derfor være gode til allround brug. De er hurtige at varme op, og er derfor gode til en bred vifte af formål.

Gryder af støbejern har god varmefordeling, holder godt på varmen og nogle modeller er ligefrem designet til at kunne anvendes til bagning eller direkte på en grill. Støbejern kan desuden tåle høje temperaturer.

Grydens belægning har desuden betydning for hvilke redskaber, du bør bruge i gryden. De fleste gryder med slip-let, også kaldet non-stick, tåler kun redskaber af plast eller træ. Det samme gør sig gældende i nogle støbejernsgryder med emaljebelægning, da emaljen kan tage skade af metalredskaber.

Rengøring
Nogen gryder kan gå i opvaskemaskinen og andre kan ikke. Derfor er det væsentligt for dig at overveje, om du gider vaske dine gryder op i hånden. Nogen typer gryder, som støbejern, er tåler generelt ikke opvaskemaskine, hvor mange gryder i rustfrit stål gør. Det er også forskellige fra mærke til mærke, om grydelågene må vaskes i en opvaskemaskine eller ej.

Mærke
Det er individuelt, om grydens mærke har betydning for dig. Den gastronomisk interesserede foretrækker måske en støbejernsgryde fra Le Creuset til simreretter, hvor amatørkokken måske foretrækker gryderne fra ONYX og design-nørden måske går efter grydeserien EVA TRIO.

Eksperterne har vurderet både dyre og billigere produkter, fra kendte såvel som fra mindre kendte mærker, og de understreger, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem mærke og kvalitet. I kilderne nederst i vores artikel kan du finde links til tests udført af eksperter og læse deres kommentarer om de enkelte produkter og deres egenskaber.

Hvad er en gryde?

En gryde er en essentiel del af enhver køkkenopsætning. Det er en beholder lavet af forskellige materialer som kobber, rustfrit stål, aluminium eller støbejern, der bruges til at tilberede mad på komfuret eller i ovnen. Gryder kan bruges til at lave alt fra supper og gryderetter til at koge pasta og grovfoder. En gryde har typisk to håndtag og en tætsluttende låg, der holder maden varm og opretholder dampen under tilberedningen.

Hvordan er gryder relateret til stegepander og ovne?
Mens gryder kan bruges til at tilberede forskellige slags retter, er stegepander mere specialiserede til opvarmning af madvarer i høje temperaturer og til stegning. Stegepander er flade pander, der typisk har en non-stick belægning og en langt håndtag, der giver koge mulighed for hurtigt at røre rundt i maden og flytte den fra komfuret til ovnen eller til bordet.

Køkkenredskaber

Gryder er kendt for deres alsidighed og evne til at tilberede forskellige retter. En grundlæggende gryde har et rummeligt design, der gør det muligt at tilberede alt fra supper og saucer til risretter og gryderetter. En af de unikke funktioner ved gryder er deres evne til at holde og regulere varmen jævnt, hvilket bidrager til en ensartet madlavning.

Det kan også være værd at lære mere om wokpander. En wokpande er et populært køkkenredskab til asiatisk madlavning. Den har en unik form med høje kanter og en buet bund, der gør det nemt at lave hurtige og lækre wokretter. Wokpanden er velegnet til stegning, ristning og sautering af grøntsager, kød og ris, og den giver dig mulighed for at opnå autentiske smagsoplevelser.

En anden type gryde, der er værd at udforske, er en støbejernspanden. Støbejernspander er kendt for deres robusthed og evne til at opretholde og distribuere varme effektivt. De er perfekte til stegning og sautering af forskellige ingredienser og er ideelle til retter, der kræver langsom og jævn varmebehandling. Støbejernspander er også populære til bruning og bagning af brød og kager.

For dem der elsker grillning, kan en grillpande være et værdifuldt tilbehør til køkkenet. Grillpander har riller, der giver maden en karakteristisk grill mærkning og muliggør sund og fedtfattig madlavning. De er ideelle til tilberedning af kød, fisk, grøntsager og endda frugt, og de kan bruges både på komfuret og i ovnen.

Beskrivelse af tests og kilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Aftonbladet

Aftonbladet har i august 2017 testet 9 forskellige kasseroller, som alle indgår i serier af gryder og kasseroller i forskellige størrelser. De testede modeller fås til vidt forskellige priser, og der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem pris og testresultat.

Testen er ikke en holdbarhedstest, men udelukkende en test af kasserollernes kvalitet og brugervenlighed.

I testen er en liter vand bragt i kog for at måle hvor hurtigt de forskellige kasseroller klarer dette. Herefter er det blevet målt hvor varme håndtagene bliver på de enkelte modeller. De er derefter blevet fyldt med 1,5 liter vand og båret rundt på, for at vurdere hvor god balance der er i kasserollerne og hvor nemme de er at håndtere i en travl hverdag.

Den ultimative test bestod i at opvarme en bechamelsauce i hver kasserolle. Dette for at se hvor godt varmen fordeles i bunden af kasserollen, men også for at kunne teste hvor nemt det er at hælde saucen ud af kasserollen. Til sidst er hver sauce blevet brændt på, for at vurdere hvor nemt det er at gøre kasserollerne rene.

Flere af kasserollerne klarer sig godt i denne test, og i toppen finder vi blandt andet modeller fra OBH Nordica, Professional Secrets og Scanpan. Testvinderen bliver dog Greenpan Brussel, som er eneste kasserolle med testens højeste bedømmelse.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab af Aftonbladet.

Klikk.no

Norske Klikk.no har i deres boligsektion testet hele 17 forskellige gryder og kasseroller. Jagtet gik på at finde den bedste og mest praktiske gryde til hverdagsbrug, og ved testpanelet sad Morten Leiren og Jan Mårtensson, der begge er kokke.

Samtlige gryder er blandt andet blevet testet på hvor hurtige de er til at koge vand, og her er der blevet doseret 1 deciliter per diameter gryden måler i bunden. Under denne test er det blevet noteret hvordan gryderne opfører sig med og uden låg, samt hvordan det var at hælde vandet ud af gryderne igen. Derudover er der blevet kogt en deciliter mælk i hver gryde ved middel varme, for at undersøge hvor nemt mælken brænder sig fast i gryderne. Efterfølgende blev det testet hvor nemme gryderne var at rengøre. Gryderne er alle blevet testet på samme temperaturer og på den samme kogeplade, for at sikre et helt ensartet testresultat.

Samtlige gryder er blevet testet på induktionskogeplade.

Gryderne er blevet testet og vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Sikkerhed
 • Effektivitet
 • Varmefordeling
 • Materialer

Testens klare vinder blev Eva Solo Gravity, der som den eneste gryde fik 6 ud af 6 stjerner. Le Creuset 3-PLY og OBH C-Smart klarer sig også rigtig fint i testen, og begge får 5 ud af 6 stjerner. I bunden finder vi henholdsvis en dyr og en billig gryde. Det drejer sig om Høyang Polaris All Steel og Invite Solid, der bliver testens tabere med 2 ud af 6 stjerner.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle gryderne og kasserollerne klarede sig, ved at klikke dig ind på Klikk.no.

Kundeanmeldelser

Trustpilot

På Trustpilot.com kan forbrugere anmelde brands og virksomheder, som regel med det formål at advare mod eller anbefale visse webshops. Man kan give brandet eller virksomheden en rating på 1-5 stjerner, samt skrive en anmeldelse.

Mærket ONYX, som har lavet ONYX kasserolle, 24 cm (5 liter) fra denne oversigt, er blevet anmeldt på trustpilot.com, og har fået en samlet rating på 4.5/5 stjerner. Her bliver både kvaliteten af produkterne og deres kundeservice rost.

Læs alle anmeldelserne her

Google shopping

På Googles shopping platform udbydes et væld af forskellige forbrugsgoder og diverse andre produkter, gennem forskellige webshops. Det er ligeledes muligt for forbrugerne at anmelde produkterne, for at andre på denne måde at gavne af deres erfaringer.

Ved at indsamle online forbrugeranmeldelser viser Google Shopping dig forbrugernes mening om et produkt.

Gastrolux POT 2.5 L har fået 4,8 ud af 5 stjerner fra 15 anmeldelser på Google Shopping.

Du kan se alle anmeldelserne her
Se anmeldelse af EVA TRIO kasserollen her.
Se anmeldelse af Le Creuset 3-PLY kasserollen her.

Læs også: Stegepande test og om de bedste wokpander i test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme