Et stegetermometer hjælper dig med at ramme den perfekte temperatur hver gang, så du altid får saftigt og lækkert kød. De bedste stegetermometre er digitale og kan sidde i kødet under hele tilberedningen, hvor de kan give præcise målinger.

Vi har fundet 5 af de bedste stegetermometre lige nu, og du kan læse mere om de enkelte modeller herunder:

Grill’n’GO – trådløst stegetermometer til din smartphone

Grill’n’GO er et trådløst stegetermometer, som kan forbinde til din smartphone eller tablet via Bluetooth. Den fungerer ved hjælp af en app til iOS og Android.

Forhandler: Coop

(Set til 299,95 kr.)

Grill’n’GO er et smart lille trådløst stegetermometer, som enten kan fungere selvstændigt eller sammen med din smartphone. Så kan du sidde ved havebordet med dine gæster, mens stegetermometeret og din smartphone holder kødet under opsyn. Stegetermometeret er let og enkelt at bruge, og der kan hentes en gratis app til både iOS- og Android-enheder.

Selve stegetermometeret kan indstilles og aflæses ved hjælp at et par knapper og et digitalt display, som viser dig øjeblikstemperaturen og ønskede temperatur. Den har en helt almindelig sonde, som du stikker ind i kødet, men her stopper ligheden med andre konventionelle stegetermometre også. Den har nemlig indbygget Bluetooth, så du kan forbinde ved hjælp af en app på din smartphone eller tablet.

Fordelen ved denne type stegetermometer er desuden, at den tilhørende app bliver opdateret løbende. Det betyder, at den med tiden bliver forbedret med nye funktioner og andre brugbare ting. Du er således ikke bundet til stegetermometerets indbyggede funktioner, men med tiden kan du drage nytte af opdateringer og nye smarte funktionaliteter.

Grill’n’GO kan måle temperaturer op til 380 grader.

Egenskaber: 

 • Kan bruges med app (iOS og Android)
 • Forbinder via Bluetooth
 • Indbygget temperaturalarm
 • Detaljeret oversigt over stegeprocessen

iGrill Mini stegetermometer kan købes hos Coop

Eva Solo Cook N Time – smart 3 i 1 stegetermometer

Eva-Solo-Stegetermometer
Det stilrene Eva Solo stegetermometer kan også bruges som ur og timer. Det har en række indbyggede programmer, så du nemt kan komme igang.

Forhandler: KopK

(Set til 499,00 kr.)

Det smarte Eva Solo Cook N Time stegetermometer er et pænt alternativ til andre modeller. I standby-tilstand vises klokken, og derfor kan det sagtens ligge fremme på køkkenbordet, ved komfuret eller stå i vindueskarmen.

Udover at vise klokken er der også indbygget timer, så du eksempelvis kan tage tid på kagen i ovnen. Og når du indsætter sonden, kan du måle temperatur på kødet i ovnen eller på grillen.

Eva Solo har, i samarbejde med Det Danske Kokkelandshold, indbygget anbefalede temperaturer for 5 slags kød og fjerkræ. Derudover er der også indbygget den anbefalede smeltetemperatur for chokolade, så du kan komme igang hurtigt og nemt.

Under tilberedningen viser displayet den valgte indstilling, en øjeblikstemperatur samt sluttemperatur. Når sluttemperaturen er nået, sætter stegetermometerets alarm igang. Der medfølger desuden en brugsanvisning, hvor du kan læse mere om anbefalede temperaturer og hviletider.

Egenskaber:

 • 3-i-1 stegetermometer (ur, timer og termometer)
 • Forprogrammerede temperaturer
 • Lavet i aluminium, silikone og rustfrit stål

Eva Solo Cook N Time stegetermometer kan købes hos KopK

Nicolas Vahé Well Done – stegetermometer med mange funktioner

Nicolas-Vahe-Well-Done-Stegetermometer
Det stilrene Well Done-stegetermometer fra Nicolas Vahé har indbygget blueooth, så du kan koble din iPhone til senderen med den tilhørende app.

Forhandler: KitchenOne

(Set til 600,00 kr.)

Det stilfulde stegetermometer fra Nicolas Vahé har mange forskellige funktioner og forbindelsesmuligheder. Det består ikke blot af en sender og modtager, som kommunikerer trådløst med hinanden, men der er også indbygget bluetooth, som betyder at du kan hente en app og bruge din smartphone til temperaturmålinger.

Den tilhørende app kan dog ikke kun bruges til aflæsning af temperatur og planlægning af tilberedning – der er nemlig også indbygget en række forskellige opskrifter, som du kan printe i PDF-format. Den kommer desuden med forslag til spændende tilbehør til det valgte stykke kød, så du kan blive inspireret under tilberedningen.

Hvis du ikke ønsker at bruge stegetermometeret sammen med din smartphone, så kan du også nøjes med at bruge den medfølgende modtager-enhed. Her kan du indstille termometeret til at alarmere når kødet har nået den ønskede temperatur, og du kan selv vælge om det skal være rare, medium eller well-done.

Egenskaber:

 • Indbygget bluetooth
 • Kan bruges med smartphone (app til iOS)
 • Inkl. sonde, sender og modtager

Nicolas Vahé Well Done stegetermometer kan købes hos KitchenOne

OBH Taste Master – billigt og alsidigt stegetermometer

OBH-Taste-Master-Stegetermometer
Det billige Taste Master stegetermometer fra OBH er et rigtig godt køb til dig, der ikke har brug for en masse funktioner.

Forhandler: KitchenOne

(Set til 199,00 kr.)

Dette stegetermometer er perfekt til dig, der primært skal bruge det til tilberedning i ovnen. Modtageren kan nemlig placeres på køkkenbordet ved siden af ovnen, hvor det kan stå imens kødet steger i ovnen.

Af forudindstillede kødtyper er oksekød, kalvekød, svinekød, lammekød, kylling og kalkun. Kødtyperne kan indstilles til både rare, medium rare, medium og well-done. Du kan også nøjes med at bruge stegetermometeret som et måleapparat, hvor du kan aflæse temperaturen løbende.

Udover de forudindstillede kødtyper kan du også nøjes med at bruge stegetermometeret som en timer. Du kan således indstille antaller af timer og minutter, hvorefter det tæller ned og alarmerer når tiden er gået.

Egenskaber:

 • 6 forudindstillede kødtyper
 • 4 forudindstillede tilberedningsgrader
 • Indbygget timerfunktion

OBH Taste Master stegetermometer kan købes hos KitchenOne

Weber Style – dobbelt stegetermometer til multitasking

Weber-Style-Stegetermometer
Weber Styles er trådløst og har 2 medfølgende sonder, og kan således måle 2 forskellige temperaturer samtidig. Der er desuden indbygget timer.

Forhandler: Bauhaus

(Set til 400,00 kr.)

Weber Styles er et smart og funktionelt stegetermometer, som har 2 indbyggede følere. Det betyder at du kan tilberede 2 forskellige stykker kød samtidig, hvilket blandt andet er smart når du har hele familien på besøg til aftensmad.

Stegetermometeret fra Weber leveres med en række forudindstillede programmer, så du nemt kan finde den perfekte temperatur til rosa oksekød, gennemstegt flæskesteg og mange lignende stykker kød.

Sættet består af en modtagerenhed med bagbelyst skærm, sender og 2 sonder. Du kan således tage modtageren med indenfor, så du kan underholde dine gæster samtidig med at kødet passer sig selv i grillen eller ovnen. Ifølge producenten kan du tage modtageren op til 75 meter væk fra senderen.

Udover at måle temperaturen, kan du også bruge stegetermometeret som en timer. Du indstiller blot et antal minutter, hvorefter der tælles ned på modtagerenheden. Når tiden er gået, går en alarm igang.

Egenskaber:

 • Trådløs sender og modtager
 • Måler op til 2 temperaturer samtidig
 • Bælteklips i modtager
 • Indbygget timerfunktion

Weber Styles stegetermometer kan købes hos Bauhaus

Sådan får du mest muligt ud af dit stegetermometer

Et stegetermometer er et følsomt stykke elektronik, og selvom det er lavet til høje temperaturer, så er det en god idé at være opmærksom på brugen af det. Herunder har vi samlet et par gode råd til hvordan du får mest mulig glæde af dit stegetermometer.

Undgå sonder med plastikdele

De fleste stegetermometre har en sonde og ledning i metal, som tåler høje temperaturer. Men af uransagelige årsager er enkelte modeller udstyret med plastik, som tilsyneladende er monteret for at skåne fingrene for den høje temperatur i selve måleenheden. Plastik har dog den uheldige egenskab at det ikke tåler høje temperaturer, og skal du bruge dit stegetermometer under hele tilberedningen, så anbefales det at vælge en model uden dette.

Husk hviletiden

Når du tilbereder en stor steg, så er det vigtigt at tage det væk fra varmen i god tid. Kødets temperatur vil nemlig fortsætte med at stige under hviletiden, og det kan medføre at en medium-rare oksesteg pludselig er tæt på gennemstegt. Det anslås, at temperaturen i kødet vil stige med mellem 5 og 10 grader under hviletiden, og derfor er det meget vigtigt at tage det af i god tid.

Rengør stegetermometeret lige efter brug

Det kan være fristende at sætte sig til bords lige når maden er færdig, men gør dig selv den tjeneste at vaske nålen lige efter den er kommet ud af kødet. Hvis den får lov at ligge, risikerer du at kødresterne tørrer ind omkring nålen, og så bliver rengøringen mere omstændig.

Pas på at ledningen ikke kommer i klemme

Ledningen, som går fra sonden og ind i senderen, er i nogle tilfælde meget modtagelig overfor skader. Der er blandt andet set eksempler på stegetermometre, der ikke kan måle nøjagtigt fordi ledningen er blevet klemt under grillens låg eller ovnens dør, og derfor anbefales det at være forsigtig med anbringelse af ledningen, så den ikke kommer i klemme under skarpe kanter og lignende. Bruger du ledningen i grillen kan du eksempelvis trække ledningen ud gennem ventilationshullerne i låget, eller du kan montere en lille metalklips over kanten på grillen, så der er en 5 millimeter sprække ved låget.

Testkilder

Der er ikke blevet foretaget mange nye test af stegetermometre, men vi har alligevel fundet enkelte testresultater, som vi mener er relevante for denne artikel. Du kan læse mere herunder:

Aftonbladet (7. februar 2017)

Aftonbladet har testet 14 forskellige stegetermometre, deriblandt både analoge og digitale modeller. Der er desuden tale om både dyre og billige stegetermometre, og testen viser at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem pris og kvalitet.

I testen indgår disse kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Nøjagtighed
 • Hastighed

Generelt vurderes det, at de digitale stegetermometre er bedst og mest retvisende. Testens vinder bliver således Thermowire, som er en relativt simpel anordning der skal bruges med en smartphone. Derudover klarer Rösle stegetermometeret sig også godt, ligesom det appstyrede Gastromax stegetermometer også får ros i testen.

Du kan læse hvordan alle modeller klarer sig, ved at købe adgang til testen hos Aftonbladet.

DinSide.no (sommer 2011)

Test af iGrill stegetermometer.

I denne minitest har DinSide testet det nye iGrill stegetermometer, som i sin tid kun kunne bruges til iPhone eller iPad.

I testen kan du læse mere om selve stegetermometeret, se en række produktbilleder og hvordan den klarer sig i brug. Du kan også læse nærmere om hvordan den medfølgende app fungerer, og hvad den kan bruges til.

Testpanelet ender med at give iGrill stegetermometeret 5/6 stjerner. De vurderer den til at være praktisk og enkel i brug med en god rækkevidde. Den er nem at pakke sammen og opbevare, og så er der en god kabellængde som gør at den kan bruges i mange forskellige funktioner.

Du kan læse hele testen gratis hos DinSide.no.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar