Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere
Bedste varmepumpe? Vores anbefalinger af varmepumper baseret på test og erfaringer
Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.
Hvis du går og leder efter en mere energivenlig varmekilde, er en varmepumpe sandsynligvis det rigtige valg for dig. Det kan også være, at du bare ønsker at udskifte din nuværende varmepumpe med en bedre model. Uanset hvad, er du kommet til det rigtige sted, hvor du vil blive præsenteret for 3 af de bedste varmepumper.
Vores favorit varmepumper
Bosch Compress 7000i AW-5 udedel
Gå til bedste prisBosch Compress 7000i AWM-17 inder del
Gå til bedste prisSeneste ændring:
I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.
Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte varmepumper
Produkt
|
|
|
|
Pris | 62.959 kr. | 27.895 kr. | 33.895 kr. |
Energiklasse |
Energiklasse A++ |
Energiklasse A |
Energiklasse B |
Effekt |
Effekt 17 kW (Varmeeffekt) |
Effekt 9 kW (Varmeeffekt) |
Effekt 17 kW (Varmeeffekt) |
Dimensioner |
Dimensioner 58 x 168 x 120 cm (udendørsdel) |
Dimensioner 61,5 x 180 x 60 cm (indendørsdel) |
Dimensioner 65 x 185 x 60 cm (indendørsdel) |
Gå til pris | Gå til pris | Gå til pris |
Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet
I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.
Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:
- Officielle og upartiske produkttests
- Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
- Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
- Data og viden om vores læsers præferencer
- Garantier, service og omdømme hos forhandleren
Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.
Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.
Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.
Luft til vand varmepumper
Hvis du i stedet for besluttet dig for, at det er en luft til vand varmepumpe, du har brug for, kan du forhåbentligt finde én, der passer til lige netop dine behov herunder:
Bosch Compress 7000i AW-5 udedel
med intelligent styring
Dagens bedste priser og tilbud på Bosch Compress 7000i AW-5 udedel :
- Energieffektiv
- Tilpasser sig automatisk til vejrforholdene
- Pladsbesparende kompakte dimensioner
Bosch Compress 7000i er en luft til vand varmepumpe, som gør den oplagt til større huse. Faktisk er den så effektiv, at hvis du udskifter et normalt oliefyr med varmepumpen, vil den have tjent sig hjem inden for 5-7 år. Så selvom prisen umiddelbart kan virke høj, skal det anses som værende en investering.
Bosch’ varmepumpe har touch-styring på fronten, der sørger for høj brugervenlighed, maskinen er energimærke A++ og så er SCOP-værdien også god.
Vær dog opmærksom på, at modellen her blot er en udedel, og at inderdelen, som den skal kombineres med, skal tilkøbes separat.
Grunde til at købe
- Støjsvag (64 dB)
- SCOP-værdi: 4,9/3,31 lav-/højtemperatur
- Nem at betjene
Grunde til at undgå
- Indedelen skal købes separat
Mere om Bosch Compress 7000i AW-5 udedel
Detaljer
- Dimensioner: 58 x 168 x 120 cm (udendørsdel)
- Effekt: 17 kW (Varmeeffekt)
- Energiklasse: A++
Bomagasinets vurdering
Vi har sammenlignet Bosch Compress 7000i AW-5 varmepumpe med andre modeller, og vi har fundet tre hovedårsager til, at den skiller sig ud. For det første er dens energieffektivitet imponerende, med en energimærkning på A++ og en solid SCOP-værdi. Det betyder, at den er meget økonomisk i brug og kan spare dig for penge på din varmeregning.
For det andet gør touchscreen-kontrolpanelet på forsiden den utroligt brugervenlig. Du kan nemt justere indstillingerne og få fuld kontrol over temperaturen i dit hjem. Det er let at forstå og betjene, selv for dig uden teknisk ekspertise.
Endelig er dens evne til automatisk at tilpasse sig skiftende vejrforhold et klart plus. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at justere indstillingerne manuelt, når vejret ændrer sig. Varmepumpen klarer det for dig og sikrer optimal ydeevne og komfort.
Der er dog nogle mindre ulemper, som du skal være opmærksom på. Udendørsenheden sælges separat, så husk at inkludere det i dine overvejelser. Desuden kan støjniveauet på 64 dB være en smule højt for nogle.
På trods af disse mindre ulemper anbefaler vi Bosch Compress 7000i AW-5 varmepumpe som den bedste løsning til større områder.
Metroair 330 inder del
med energimærke A+++
Dagens bedste priser og tilbud på Metroair 330 inder del :
- Egnet til forskellige typer centralvarmeanlæg
- Diskret design i danske standardmål
- Komplet og økonomisk varmesystem
Metroair 330 er endnu en model til den lidt dyrere side, i og med du også her kun får inder delen. Til gengæld har maskinen indbygget styring, cirkulationspumper, el-patron og en masse andre smarte funktioner, hvilket betyder, at du faktisk ikke behøver at bruge penge på en masse ekstraudstyr.
En ting, der er vigtig at huske på er, at selvom nogle af varmepumperne, heriblandt denne, er til den dyrere side, kan den på sigt spare dig for rigtig mange penge.
Grunde til at købe
- Energimærke A+++
- Forbedret bufferbeholder på 55 liter = bedre SCOP-værdi
- Med MyUpway kan du altid holde styr på varmepumpens energiforbrug og driftstatus
- Diskret design
Grunde til at undgå
- Høj pris
Mere om Metroair 330 inder del
Detaljer
- Energiklasse: A
- Dimensioner: 61,5 x 180 x 60 cm (indendørsdel)
- Effekt: 9 kW (Varmeeffekt)
Bomagasinets vurdering
Metroair 330 har tre hovedfunktioner, der for os at se gør den til det bedste energieffektive valg. For det første sikrer dens imponerende A+++ energimærkning betydelige langsigtede besparelser.
For det andet øger den forbedrede 55-liters buffertank dens SCOP-værdi, hvilket gør den endnu mere effektiv. Denne funktion giver dig mulighed for at nyde en konstant og pålidelig varmekilde, samtidig med at du minimerer dit energiforbrug.
Endelig giver MyUpway-funktionen mulighed for nem overvågning af energiforbrug og driftsstatus. Dette betyder, at du altid kan have kontrol over dit varmesystem og gøre eventuelle nødvendige justeringer for at optimere energieffektiviteten.
Vi sætter også pris på det diskrete design og det faktum, at Metroair 330 leveres med indbyggede styringer, cirkulationspumper og et elektrisk varmelegeme. Disse ekstra funktioner eliminerer behovet for dyrt ekstra tilbehør, hvilket gør det til en mere økonomisk og praktisk løsning.
Selvom prisen på Metroair 330 måske kunne være lavere, mener vi stadig, at dens samlede ydeevne og potentiale for energibesparel
Bosch Compress 7000i AWM-17 inder del
støjsvag og nem at betjene
Dagens bedste priser og tilbud på Bosch Compress 7000i AWM-17 inder del :
Endnu en Bosch model, denne gang Compress 7000i AWM-17 i stedet. Også her skal du huske, at udedelen skal tilkøbes.
Compress 7000i er en stilren varmepumpe, der er nem at bruge – både fra selve maskinen og fra din mobil takket være det indbyggede IP Modul, som gør hele processen samt overvågningen meget nemmere.
Modellen har energimærke B og skal kombineres med en udedel fra Bosch i model AW13 eller AW17.
Grunde til at købe
- Støjsvag
- SCOP-værdi (udedel): 4,84/3,53 lav-/højtemperatur
- Indbygget IP Modul – gør det nemt at styre via app
- Stilrent udseende
- Touch-styring
Grunde til at undgå
- Udedel skal købes separat
Mere om Bosch Compress 7000i AWM-17 inder del
Detaljer
- Effekt: 17 kW (Varmeeffekt)
- Dimensioner: 65 x 185 x 60 cm (indendørsdel)
- Energiklasse: B
Bomagasinets vurdering
Vi har nøje evalueret Bosch Compress 7000i AWM-17, og vi er imponerede over dens enestående egenskaber. For det første har den en bemærkelsesværdig støjsvag drift, som sikrer et fredeligt miljø for dig og din familie. Så slapper du nemlig af uden at blive forstyrret af unødig støj. For det andet giver det indbyggede IP-modul dig mulighed for enkel kontrol og overvågning fra din smartphone. Dette betyder, at du kan styre varmepumpen fra hvor som helst, hvilket øger bekvemmeligheden i din hverdag.
Det skal dog nævnes, at udendørsenheden skal købes separat, hvilket kan være en lille ulempe. Det er vigtigt at have dette i tankerne, når du overvejer køb af varmepumpen.
På trods af denne lille ulempe kan vi varmt anbefale Bosch Compress 7000i AWM-17 som et pålideligt og effektivt valg. Varmepumpen er ideel til alle, der ønsker en støjsvag og brugervenlig opvarmningsløsning. Med dens fremragende støjreduktion, intuitive betjeningspanel og stilfulde design vil den helt sikkert tilføje værdi til dit hjem.
FAQ
Prisen på din varmepumpe betyder noget
Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle varmepumper, der koster det samme, og at der endda kan være ret store svingninger i prisen på varmepumperne. Når det er sagt, er det også vigtigt at huske på, at kvalitet og pris ofte hænger sammen. Det kan ikke betale sig bare at købe den billigste varmepumpe, da de ofte har problemer med at fungere i det klima, vi har i Danmark. På længere sigt er det billigere for dig at købe en varmepumpe, der er på den dyrere side, men som har energimærke C eller derover, da det er disse pumper, du kommer til at spare mest på grundet deres lave forbrug af strøm.
Installation af din nye varmepumpe
Der er nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du bestiller en varmepumpe. For det første skal pumpen sættes op af en person med et KMO-certifikat, og derudover er der muligvis også nogle regler i din kommune, du er nødt til at læse op på.
KMO-certifikat
Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at de fleste varmepumper skal installeres af en person med et KMO-certifikat for at fabriksgarantien gælder. Generelt set er det også en god ide, hvis du vil have din varmepumpe sat ordentligt og sikkert op. De fleste hjemmesider tilbyder montage til fastsatte priser.
Et KMO-certifikat er et certifikat, der godkender, at en person er autoriseret til at behandle og arbejde med kølemidler i alle former.
Tilladelser
Forhør dig hos din kommune, inden du får din varmepumpe sat op. Skal du søge dispensation, til at sætte den op? Kommer din nye varmepumpe til at genere naboerne støjmæssigt? Og hvor langt skal den udendørs varmepumpe egentlig sidde fra skellet til naboen? Den generelle regel for det sidste spørgsmål er, at den skal placeres mindst 5 til 10 meter fra naboens grund. Overvej, om du vil have varmepumpen placeret lige op og ned ad soveværelset, eller om du på længere sigt vil blive irriteret over det.
Energitilskud
Hvis monteringen af varmepumpen medfører en energibesparelse i boligen, har du mulighed for at få tilskud til din varmepumpe. Disse tilskud gives både til helårshuse og sommerhuse. Ved sommerhuse ydes dog blot et 50% tilskud.
COP-værdi, SCOP-værdi og SEER værdi – hvad er det, og hvilken betydning har det?
Hvis du allerede har været i gang med at kigge på nogle varmepumper, er du måske stødt på ord som COP, SCOP og SEER. Det er ikke lige nemt at gennemskue, hvad disse ord betyder, og hvad der menes med det, når SCOP-værdien f.eks. er 4,0. Herunder har vi derfor samlet en lille guide:
Hvis du tidligere har kigget på en varmepumpe eller måske endda har købt en, oplevede du måske, at du skulle kigge efter COP-værdien. COP står for Coefficient of Performance, altså ’virkningsgraden’. COP-værdien viser effektiviteten af din varmepumpe ved at måle forholdet mellem den mængde strøm, pumpen bruger, og den mængde varme, du får ud af den. COP-værdien bruges ikke længere, da man ikke kunne fastsætte varmepumpens aktuelle ydelse. Det skyldes, at COP-værdien ikke tager højde for sæsonbestemte temperatursvingninger. Her kommer SCOP-værdien ind i billedet.
SCOP-værdien er den nuværende værdi, der fastsætter en varmepumpes effektivitet. SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance og giver altså en mere nøjagtig ide om varmepumpens effektivitet, end COP-værdien gør. Når vi kigger på hvilke varmepumper, der er bedst i test, er SCOP-værdien en stor del af udvælgelsesprocessen. Generelt set kan man sige, at SCOP-værdien definerer varmepumpens ydelse i løbet af året. Så, hvis din varmepumpe har en SCOP-værdi på 5,4 betyder det, at varmepumpen leverer 5,4 gange så meget energi, end den energi, den bruger. En høj SCOP-værdi er derfor en god SCOP-værdi.
En anden værdi, der er god at holde øje med, er SEER værdien, som er et tal, der beskriver, hvor godt et klimaanlæg virker. Jo højere SEER-tallet er, jo bedre er effektiviteten og jo lavere er energiregningerne på produktet. SEER-tallet skal du holde øje med, hvis du kigger på luft til luft varmepumper, da der ofte er indbygget aircondition i disse modeller. SEER-tallet er ikke relevant, hvis du leder efter en luft til vand varmepumpe.
Husk også at holde øje med energimærket på pumpen, som kan give en ide om, hvorvidt pumpen er energieffektiv eller ej.
Hvad er forskellen på luft til luft og luft til vand?
Generelt set er der en del ting, du skal overveje, før du beslutter dig for, om du har behov for den ene eller den anden løsning. Du bør især kigge på størrelsen af din bolig og hvor godt den er isoleret.
Luft til luft varmepumper
En luft til luft varmepumpe er som regel det rigtige valg, hvis du ønsker at supplere en anden form for varmekilde, du i forvejen har i din bolig. Det kan f.eks. være en brændeovn eller elvarme. Ved at bruge en luft til luft varmepumpe som supplement vil det blive langt billigere for dig at opvarme dit hus hele året rundt.
Denne type varmepumpe er også den rigtige for dig, hvis du har en mindre bolig. Det kan enten være dit primære hjem, et sommerhus eller lignende. Mange gør også brug af en luft til luft varmepumpe i deres værksted. Da luft til luft varmepumpen ofte er ret lille i forhold til de større luft til vand varmepumper, passer den perfekt ind i mindre rum eller huse.
Luft til luft varmepumpen er generelt en billigere løsning end luft til vand varmepumpen er, så hvis du kan nikke genkendende til de ovenstående punkter, bør du overveje en luft til luft varmepumpe.
Fordele og ulemper ved en luft til luft varmepumpe:
Fordele:
- Du sparer en masse på dine varmeudgifter.
- En varmepumpe passer sig selv det meste af tiden, og derfor behøver du ikke at gøre mere, når først den er sat op.
- Den er billigere at købe og installere end en luft til vand varmepumpe
Ulemper:
- Fungerer kun som supplement. Du kan altså ikke bruge en luft til luftvarmepumpe som din primære varmekilde i huset.
- Den kan larme en smule.
- Den varmer sjældent hele huset op, hvilket også er grunden til, at den blot er et supplement.
- Nogle pumper er ikke skabt til det danske klima.
Luft til vand varmepumper
I modsætning til luft til luft varmepumperne bør du købe en luft til vand varmepumpe, hvis du ejer et større helhårshus med radiatorer og gas- eller oliefyr.
Hvis en luft til vand varmepumpe skal fungere, skal du have radiatorer eller varmerør. Det vil altså sige, at det er en optimal løsning, hvis du ønsker at udskifte dit gas- eller oliefyr, og du i forvejen har radiatorer eller gulvvarme i huset. Det er vigtigt at bemærke, at radiatorerne skal leve op til nogle krav, for at din varmepumpe skal kunne fungere ordentligt. De må ikke være for små, og hvis det er tilfældet, bør man enten få dem udskiftet eller supplere med flere radiatorer.
Selvom luft til vand varmepumper generelt er mere effektive end luft til luft varmepumper, anbefales det, at man udelukkende bruger denne type i godt isolerede huse – derfor anbefales den også i helårshuse, der typisk er bedre isolerede end sommerhuse eller værksteder.
Typisk er en luft til vand varmepumpe dyrere end en luft til luft varmepumpe. Det skyldes dels at effektiviteten er højere ved en luft til vand varmepumpe, men også at den er skabt til at opvarme langt større arealer end luft til luft varmepumpen. Så hvis du leder efter et langholdbart varmesystem, der kan spare dig penge årligt, til dit primære hus, er det pengene værd at investere i en luft til vand varmepumpe.
Fordele og ulemper ved en luft til vand varmepumpe:
Fordele:
- Spar op til 50-60% på varmeregning i forhold til, hvis du har olie- eller gasvarme.
- Varmepumpen udnytter luftens temperatur i stedet for at afbrænde eksempelvis olie eller kul.
- Varmepumpeanlæg er generelt langtidsholdbare, og derfor er du også sikret et godt stykke tid ud i fremtiden.
Ulemper:
- Prisen på selve varmepumpen varierer fra mærke til mærke, men generelt er denne type varmepumpe rimelig dyr i indkøb.
- En varmepumpe kommer til at larme. Det skyldes, at udedelen bl.a. består af en ventilator og en kompressor.
- Et luft til vand varmeanlæg kræver, at dine radiatorer er store nok, hvilket betyder, at du måske skal renovere en smule.
Når du kommer i gang med at bruge din nye varmepumpe
Der er ikke mange ting, der skal vedligeholdes ved en varmepumpe, så på det punkt burde du ingen problemer have. Sørg for at fjerne eventuelle blade fra udedelen, og så burde alt køre som smurt. Til gengæld er der en række andre ting, der kan være en god ide at holde øje med.
For det første bør du holde øje med elmåleren på varmepumpen, så du har styr på dit elforbrug. Det er også en ting, der kan hjælpe dig, hvis der pludselig bliver et problem med varmepumpen eller lignende – så kan du se, hvornår der har været unormale udsving i forbruget, og kan derfor nemmere finde årsagen til problemet. Du bør også undersøge sagen nærmere, hvis du har problemer med at holde varmen i dit hus, får støj fra pumpen eller lignende. Hvis noget ikke er, som det skal være, og du ikke selv kan identificere problemet, er det en god ide at ringe til en installatør, der kan hjælpe dig med at løse problemet.
Læs også: Vælg den rette luft til vand varmepumpe
Læs også: Find det rette vindue og indhent en pris
Se også: 12 tip til klimaanlæg udgivet af angieslist.com