Hvis du går og leder efter en mere energi- og miljøvenlig varmekilde, er en varmepumpe sandsynligvis det rigtige valg for dig. Det kan også være, at du bare ønsker at udskifte din nuværende varmepumpe med en bedre model. Uanset hvad, er du kommet til det rigtige sted, hvor du vil blive præsenteret for de bedste varmepumper i test.

Spar penge og hjælp miljøet med en varmepumpe, der er bedst i test

En varmepumpe er et rigtig godt alternativ til andre energikilder, og ikke nok med, at det er bedre for miljøet at bruge en varmepumpe, så kan du også spare penge. Varmepumperne på listen har typisk et energimærke mellem D og A, og derfor vil du også kunne spare penge på dit elforbrug.  

Varmepumper er bedre for miljøet, fordi de mindsker dit CO2 udslip i forhold til, hvis du bruger et olie- eller gasfyr, der udleder en masse CO2. 

Vi hjælper dig med at vælge den rette varmepumpe

Det kan være svært at finde en god varmepumpe, der passer til lige netop dine behov. Det skyldes blandt andet at markedet hele tiden ændrer sig, og at du måske ikke har helt styr på, hvilken løsning egentlig er den bedste for dig. I denne varmepumpe test kan du altså få et bedre overblik over, hvad du skal kigge efter, når du søger ny varmepumpe. Herudover viser vi dig selvfølgelig også de varmepumper, der har gjort sig bedst i test. Uanset om du leder efter en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe er det helt sikkert, at du nok skal finde en, du kan bruge, på vores liste.

Modtag 4 tilbud – Luft til luft Modtag 4 tilbud – Luft til vand

COP-værdi, SCOP-værdi og SEER værdi – hvad er det, og hvilken betydning har det?

Hvis du allerede har været i gang med at kigge på nogle varmepumper, er du måske stødt på ord som COP, SCOP og SEER. Det er ikke lige nemt at gennemskue, hvad disse ord betyder, og hvad der menes med det, når SCOP-værdien f.eks. er 4,0. Herunder har vi samlet en lille guide til disse tre ord.

Hvis du tidligere har kigget på en varmepumpe eller måske endda har købt en, oplevede du måske, at du skulle kigge efter COP-værdien. COP står for Coefficient of Performance, altså ’virkningsgraden’. COP-værdien viser effektiviteten af din varmepumpe ved at måle forholdet mellem den mængde strøm, pumpen bruger, og den mængde varme, du får ud af den. COP-værdien bruges ikke længere, da man ikke kunne fastsætte varmepumpens aktuelle ydelse. Det skyldes, at COP-værdien ikke tager højde for sæsonbestemte temperatursvingninger. Her kommer SCOP-værdien ind i billedet. 

SCOP-værdien er den nuværende værdi, der fastsætter en varmepumpes effektivitet. SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance og giver altså en mere nøjagtig ide om varmepumpens effektivitet, end COP-værdien gør. Når vi kigger på hvilke varmepumper, der er bedst i test, er SCOP-værdien en stor del af udvælgelsesprocessen. Generelt set kan man sige, at SCOP-værdien definerer varmepumpens ydelse i løbet af året. Så, hvis din varmepumpe har en SCOP-værdi på 5,4 betyder det, at varmepumpen leverer 5,4 gange så meget energi, end den energi, den bruger. En høj SCOP-værdi er derfor en god SCOP-værdi.

En anden værdi, der er god at holde øje med, er SEER værdien, som er et tal, der beskriver, hvor godt et klimaanlæg virker. Jo højere SEER-tallet er, jo bedre er effektiviteten og jo lavere er energiregningerne på produktet. SEER-tallet skal du holde øje med, hvis du kigger på luft til luft varmepumper, da der ofte er indbygget aircondition i disse modeller. SEER-tallet er ikke relevant, hvis du leder efter en luft til vand varmepumpe. 

Husk også at holde øje med energimærket på pumpen. Energimærket kan give en ide om, hvorvidt pumpen er energieffektiv eller ej. Skalaen går fra G til A, hvor G er værst og A er bedst. Gå derfor efter pumper med energimærke A eller opefter. Det er som regel også disse pumper, der har den højeste SCOP-værdi. Pumperne med højest SCOP-værdi og bedst energimærke vil som regel også være dem, der er bedst i test.

Hvad er forskellen på luft til luft og luft til vand?

Generelt set er der en del ting, du skal overveje, før du beslutter dig for, om du har behov for den ene eller den anden løsning. Du bør især kigge på størrelsen af din bolig og hvor godt den er isoleret. 

Luft til luft varmepumper

Modtag 4 gratis tilbud

En luft til luft varmepumpe er som regel det rigtige valg, hvis du ønsker at supplere en anden form for varmekilde, du i forvejen har i din bolig. Det kan f.eks. være en brændeovn eller elvarme. Ved at bruge en luft til luft varmepumpe som supplement vil det blive langt billigere for dig at opvarme dit hus hele året rundt. 

Denne type varmepumpe er også den rigtige for dig, hvis du har en mindre bolig. Det kan enten være dit primære hjem, et sommerhus eller lignende. Mange gør også brug af en luft til luft varmepumpe i deres værksted. Da luft til luft varmepumpen ofte er ret lille i forhold til de større luft til vand varmepumper, passer den perfekt ind i mindre rum eller huse. 

Som du også vil kunne se i testen længere nede, er det også typisk, at der er integreret aircondition i luft til luft varmepumperne, hvilket kan ses som en win-win situation. 

Luft til luft varmepumpen er generelt en billigere løsning end luft til vand varmepumpen er, så hvis du kan nikke genkendende til de ovenstående punkter, bør du overveje en luft til luft varmepumpe. 

Fordele og ulemper ved en luft til luft varmepumpe:

Fordele:

 • Du sparer en masse på dine varmeudgifter.
 • En varmepumpe passer sig selv det meste af tiden, og derfor behøver du ikke at gøre mere, når først den er sat op.
 • Den er billigere at købe og installere end en luft til vand varmepumpe
 • Du har ikke behov for hverken radiatorer eller gulvvarme ???? varmepumpen klarer det selv

Ulemper:

 • Fungerer kun som supplement. Du kan altså ikke bruge en luft til luftvarmepumpe som din primære varmekilde i huset.
 • Den kan larme en smule.
 • Den varmer sjældent hele huset op, hvilket også er grunden til, at den blot er et supplement. Til gengæld kan det mærkes på pengepungen, at man pludselig bruger færre penge på elforbruget.
 • Det kan være svært at finde den rigtige pumpe, der ikke er for billig til at det kan være sandt. Nogle pumper er ikke skabt til det danske klima, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på.

Luft til vand varmepumper

Modtag 4 gratis tilbud

I modsætning til luft til luft varmepumperne bør du købe en luft til vand varmepumpe, hvis du ejer et større helhårshus med radiatorer og gas- eller oliefyr. 

Hvis en luft til vand varmepumpe skal fungere, skal du have radiatorer eller varmerør. Det vil altså sige, at det er en optimal løsning, hvis du ønsker at udskifte dit gas- eller oliefyr, og du i forvejen har radiatorer eller gulvvarme i huset. Det er vigtigt at bemærke, at radiatorerne skal leve op til nogle krav, for at din varmepumpe skal kunne fungere ordentligt. De må ikke være for små, og hvis det er tilfældet, bør man enten få dem udskiftet eller supplere med flere radiatorer. 

Med denne løsning vil du ikke blot kunne spare op mod 60% på din varmeregning, men du vil også opnå miljømæssige besparelser, fordi dit CO2-udslip falder samtidigt. 

Selvom luft til vand varmepumper generelt er mere effektive end luft til luft varmepumper, anbefales det, at man udelukkende bruger denne type i godt isolerede huse – derfor anbefales den også i helårshuse, der typisk er bedre isolerede end sommerhuse eller værksteder. 

Det er typisk, at en luft til vand varmepumpe er dyrere, end en luft til luft varmepumpe. Det skyldes dels at effektiviteten er højere ved en luft til vand varmepumpe, men også at den er skabt til at opvarme langt større arealer end luft til luft varmepumpen. Så hvis du leder efter et langholdbart varmesystem, der kan spare dig penge årligt, til dit primære hus, er det pengene værd at investere i en luft til vand varmepumpe. 

Fordele og ulemper ved en luft til vand varmepumpe:

Fordele:

 • Du kan spare en masse ved at skifte til en luft til vand varmepumpe. Faktisk kan du spare helt op til 50-60% på varmeregning i forhold til, hvis du har olie- eller gasvarme.
 • Det smarte ved en varmepumpe er, at den udnytter temperaturen, der er til stedet i luften, i stedet for at afbrænde eksempelvis olie eller kul. Det er bedre for miljøet, selvom varmepumpen også bruger elektricitet.
 • Varmepumpeanlæg er generelt langtidsholdbare, og derfor er du også sikret et godt stykke tid ud i fremtiden, at du kommer til at have et anlæg, der er billigt og derfor også overkommeligt for dit budget. 

Ulemper:

 • Prisen på selve varmepumpen varierer fra mærke til mærke, men generelt er denne type varmepumpe rimelig dyr i indkøb. Dog skal du huske på, at den hurtigt tjener sig selv ind igen.
 • En varmepumpe kommer til at larme. Det skyldes, at udedelen består af bl.a. en ventilator og en kompressor, som begge er ting, der larmer en del. Det betyder også, at du kommer til at have begrænsninger for, hvor du kan placere din nye varmepumpe. Undgå at placere den ved siden af vinduer til rum i huset, hvor du befinder dig ofte, og undgå at placere den for tæt på skellet til dine naboer. Det er nemlig imod reglementet at placere din pumpe for tæt på eventuelle naboer, da den muligvis kan komme til at være til gene for dem.
 • Et luft til vand varmeanlæg kræver blandt andet, at dine radiatorer er store nok. Det betyder måske, at du kan være nødt til at renovere en smule og få nye radiatorer installeret, før du kan komme i gang med at bruge din nye varmepumpe.

Modtag tilbud – Luft til luft Modtag tilbud – Luft til vand

Luft til luft varmepumper i test 

Hvis du ud fra den ovenstående guide har bestemt dig for, at det er en luft til luft varmepumpe, du leder efter, finder du her en lille liste. Herunder har vi samlet nogle af de bedste luft til luft varmepumper og deres specifikationer, hvilket gør det nemmere for dig at bedømme, hvilken model der passer godt til dig. Alle varmepumperne er forskellige og er derfor gode til forskellige behov – det eneste du behøver at gøre, er at kigge på beskrivelserne af varmepumperne og finde den, der passer til dine krav og behov.

Andersen Electric Apollo 12000 – billig varmepumpe

Apollo 12000 er en varmepumpe, som både kan opvarme og afkøle et rum. Den tilhører energiklassen C og er perfekt, hvis man har rum, som har brug for mere varme end andre. Det kan for eksempel være en garage eller et sommerhus, som har brug for lidt ekstra for at varme det op. 

Den er udstyret med integrerede HD-filtre, som renser luften for støvpartikler, og derved hjælper med at holde luften ren. Den har desuden en affugtningsfunktion, som også kan være behjælpelig særligt i sommerhuset eller garagen, som hurtigere kan blive kolde. 

Varmepumpen har et lavt støjniveau, så man ikke bliver forstyrret af den, hverken i dags- eller nattetimerne. 

Det er muligt at styre varmepumpen via en fjernbetjening, som har LCD display, eller via Wi-Fi og en app på ens smartphone ved at tilkøbe et Wi-Fi modul. Man kan derfor også placere varmepumpen steder, som man normalt ikke lige kan nå. Varmepumpen har altså en del gode funktioner og er derfor også bestseller hos Frishop.dk

Fordele

 • Lavt støjniveau 
 • Kan både varme og afkøle et rum 
 • Fjernbetjening
 • Energiklasse C
 • Affugtningsfunktion 

Andersen Electric Apollo 12000 vs. markedet

Denne Apollo varmepumpe adskiller sig særligt fra andre varmepumper i pris. Den tilbyder en del funktioner, som nogle dyrere varmepumper også tilbyder, men bare til en anden pris. Varmepumpen giver derfor en god værdi for pengene, da den tilbyder mange brugbare og vigtige funktioner til en god og lavere pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Daikin C35-R – den energivenlige varmepumpe

Denne Daikin varmepumpe er ikke bare som alle andre varmepumper. Den tilhører energiklassen A, som er den højeste energiklasse, og den er samtidig rigtig effektiv. Den skaber et sundt og behageligt indeklima og kan både varme og afkøle rummet. Den er derfor perfekt til hjemmet, sommerhuset eller andre steder. 

Varmepumpen er udstyret med en sensor, som registrerer, når du forlader rummet og skifter til en energibesparende tilstand. Sensoren registrerer også, hvor du er i rummet, så den ikke blæser luften direkte på dig. Den spreder i stedet for luftstrømmen rundt i hele rummet, så varmen eller kulden bliver fordelt i hele rummet. 

Varmepumpen er udstyret med et særligt filter, ”Flash Streamer”, som renser luften for skadelige partikler såsom skimmel, allergener, vira og lugte. Daikin giver altså ikke bare den perfekte temperatur i rummet. Den renser også luften, så man får et sundere indeklima. 

Daikin har også et lav støjniveau, så du næsten ikke kan høre den. Den er endda mere støjsvag om natten, så man ikke ligger søvnløs. Alt dette gør også, at den er meget populær blandt kunderne og er bestseller hos Frishop.dk

Fordele

 • Energiklasse A
 • SCOP-værdi: 5,1
 • SEER-værdi: 8,5
 • Renser luften og skaber et sundt indeklima 
 • Lavt støjniveau 

Daikin C35-R vs. markedet

Daikin er en dyrere varmepumpe, men den kommer også med en del gode og vigtige funktioner. Den opvarmer ikke kun rummet, men sørger for at skabe et sundt indeklima. Dette adskiller den tydeligt fra andre på markedet og gør den alle pengene værd.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Altech Sirius 12K varmepumpe til god pris

Selvom Sirius 12K er en forholdsvis lille varmepumpe, er den beregnet til rum helt op til 120-130 m2. Den kan levere stabil varme hele året rundt og sørger for, at du har det behageligt. Den kan bruges i mindre huse, som f.eks. sommerhus, men den er også velegnet som supplement til andre varmekilder i dit primære hus. Ved at bruge varmepumpen som supplement, vil du kunne nedsætte dine varmeudgifter markant. 

SCOP-værdien, der ligger på 5,1, er rigtig god, og desuden har varmepumpen en høj energiklasse, der sørger for, at det bliver billigt for dig at opvarme dit hus. SEER værdien ligger på 8,5 og er derfor også yderst god.

Fordele:

 • Indbygget wi-fi
 • Fjernbetjening
 • Høj SCOP (5,1)
 • Energieffektiv (A)
 • Kan også bruges som aircondition

Altech Polaris 12K lille varmepumpe med høj virkningsgrad

Polaris 12K er en af de mindre, og man kan derfor også sige, at denne model er bedst i test af små varmepumper. Fordi det er så lille en varmepumpe, egner den sig godt til mindre huse på omkring 70-80 m2, som f.eks. sommerhuse, udestuer eller lignende. 

Med en SCOP-værdi på 4,0 har Polaris 12K en høj årsvirkningsgrad, og det kan derfor betale sig at lade den køre året rundt – også om vinteren, hvor du måske ikke lige er i sommerhuset. På denne måde kan huset holdes frostfrit og derved få et bedre indeklima. 

SEER værdien ligger på 7, hvilket også er ret godt for en lille varmepumpe. 

Fordele:

 • Wi-fi styring
  • Kan styres fra mobil eller tablet
 • Højt SCOP (4,0)
 • Energieffektiv (C)
 • Støjsvag (min / max: 26-42 dBA)
 • Dobbelt anvendelse
  • Varmepumpe og aircondition

Altech Sirius 9K med høj SCOP-værdi

Denne Altech model er egnet til mindre huse. Til gengæld er denne varmepumpe en smule større, og kan derfor bruges til huse op til 90-100 m2

Denne model har en SCOP-værdi på 5,1 og er derfor i den højere ende af skalaen. SEER-værdien på 8,5 er også rimeligt god. Desuden har den en optimal energiklasse på A for både varme og køling. Den er altså meget billig i drift, og kan derfor bruges året rundt i udehuset eller hvor end, du beslutter dig for at placere den. 

Hvis du er træt af at dukke op til et koldt sommerhus, vil du også kunne få godt brug af wi-fi funktionen, der gør det muligt for dig at skrue op for varmen allerede inden, du kører hjemmefra. 

Fordele:

 • Fjernbetjening medfølger
 • Indbygget wi-fi
  • Kan derfor styres fra mobil/tablet
 • Støjsvag
 • Energieffektiv (A)
 • Kan også anvendes som aircondition

Se vores artikel om: Test af de 15 bedste trådløse Wifi forstærkere

Luft til vand varmepumper i test

Hvis du i stedet for besluttet dig for, at det er en luft til vand varmepumpe, du har brug for, kan du forhåbentligt finde én, der passer til lige netop dine behov, på nedenstående liste.

Bosch Compress 7000i AW-5 udedel med intelligent styring

Som det blev beskrevet i guiden til forskelle mellem luft til vand og luft til luft apparater, er denne type varmepumper skabt til større huse. Det er en udmærket model med et højt energimærke, der nemt får jobbet gjort effektivt. Det er endda sådan, at hvis man udskifter et normalt oliefyr med denne varmepumpe, vil den have tjent sig hjem inden for 5-7 år. Så selvom prisen umiddelbart kan virke som en del, skal du se på det som en investering, du hurtigt vil blive glad for. 

Compress 7000i AW-5 fra Bosch er en effektiv pumpe med intelligent styring. Den er skabt til at være nem at gennemskue og gør det derfor nemt for dig at lære den at kende. Du finder touch-styring på fronten, der søger for, at det er nemt for dig at styre apparatet. Modellen er en af Boschs mest energieffektive varmeløsninger, og derfor har den energimærke B, hvilket er rigtig godt. SCOP-værdien ligger også nydeligt. 

Denne model er blot en udedel, så det er vigtigt at være opmærksom på, at indedelen, den skal kombineres med, skal tilkøbes separat. 

Fordele:

 • Støjsvag (64 dB)
 • Energimærke B
 • SCOP-værdi: 4,9/3,31 lav-/højtemperatur
 • Nem at betjene

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Metroair 330 indedel med energimærke A

Denne varmepumpe er endnu en på den lidt dyrere side. Det er blot indedelen, så det er vigtigt at være opmærksom på, at du også skal anskaffe dig udedelen der passer til. Til gengæld har Metroair 330 indbygget styring, cirkulationspumper, el-patron og en masse andre smarte funktioner, hvilket betyder, at du faktisk ikke behøver at bruge penge på en masse ekstraudstyr. Varmepumpen er ikke energimærket separat, men kigger du på udedelen, kan du se, at den har energimærket A. 

En ting, der er vigtig at huske på er, at selvom nogle af varmepumperne, heriblandt denne, er på den dyrere side, er det alle pengene værd, når du modtager en varmepumpe, der holder i mange år fremover, og som kan spare dig en masse penge på længere sigt i form af billigere elforbrug. 

Fordele:

 • Energimærke A
 • Forbedret bufferbeholder på 55 liter = bedre SCOP-værdi
 • Med MyUpway kan du altid holde styr på varmepumpens energiforbrug og driftstatus
 • Diskret design

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bosch Compress 7000i AWM-17 indedel – støjsvag og nem at betjene

Som den tredje varmepumpe på listen har vi endnu en Bosch model. Denne model er en indedel, så derfor er det endnu en gang vigtigt at være opmærksom på, at man skal tilkøbe en udedel, der passer til modellen. Compress 7000i er en stilren varmepumpe, der er nem at styre – både fra selve maskinen og fra din mobil takket være det indbyggede IP Modul. 

Skal kombineres med udedel fra Bosch i model AW13 eller AW17.

Fordele:

 • Støjsvag
 • SCOP-værdi (udedel): 4,84/3,53 lav-/højtemperatur
 • Indbygget IP Modul – gør det nemt at styre via app
 • Stilrent udseende
 • Nem at betjene
 • Touch-styring
 • Energimærke B

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Panasonic CZ25 TKE sæt med høj ydeevne

Nu er vi nået til et varmepumpesæt. Det betyder, at du hverken behøver at købe en inde- eller udedel ved siden af, da begge dele følger med i prisen. Denne model fra Panasonic er i en forholdsvis god energiklasse, og med en SCOP-værdi på 4,10 ligger den også et helt fint sted effektivitetsmæssigt. Den leverer høj ydeevne og giver dig et behageligt indeklima året rundt.

Dine rum er frostsikre med denne pumpe, der sørger for, at temperaturen aldrig falder for meget. Dette skyldes grundvarmefunktionen, der ikke lader temperaturen komme under 8-10 grader i dine rum. 

Du kan snildt tilkøbe den såkaldte IC5 Remote Control, så du også kan styre pumpen via mobilen. Det er især effektivt for dig, der bruger pumpen i et sommerhus eller lignende, hvor du gerne vil have, at der er varmt, når du dukker op. Det er også en smart funktion, hvis du har været på ferie, og gerne vil komme hjem til et opvarmet hus. 

Fordele:

 • Energiklasse C
 • SCOP-værdi: 4,10
 • Støjsvag: 21-40 dB
 • Passer til 95-130 m2

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Læs også: her er de 8 bedste akku boremaskiner

Panasonic CZ35 TKE skabt til det danske klima

Den næste model er endnu en Panasonic i samme serie som den forrige pumpe. Panasonic har skruet op for energibesparelsen på denne model, og derfor er CZ35 TKE i energiklasse B. Pumpen har en SCOP-værdi på 4,10, hvilket er helt fint for en varmepumpe. 

Generelt har Panasonic sørget for, at alle deres varmepumper leverer den bedste ydeevne hele året rundt – især i det nordiske klima, vi har i Danmark. 

Ligesom den ovenstående model har denne varmepumpe også en grundvarmefunktion, der holder rummet frostfrit og behageligt at være i. 

Fordele:

 • Energiklasse B
 • SCOP-værdi: 4,10
 • Egnet til 120-165 m2
 • Lydniveau: 21-42 dB
 • Inkl. Fjernbetjening
 • Mulighed for tilkøb af IC5 Remote Control

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Panasonic HZ25 UKE med wi-fi-modul

Den næste på listen er også en Panasonic model, men denne gang har de virkelig taget den et skridt videre. Ikke nok med, at varmepumpen har energiklassen A, så har den også en SCOP-værdi på 5,20, hvilket er ret godt. Begge af disse ting betyder, at du vil få en lavere elregning og derved færre omkostninger i det lange løb. 

Det indbyggede Wi-fi-modul gør det nemt for dig at fjernstyre varmepumpen via mobiltelefonen. Du kan ikke blot tænde og slukke apparatet med appen, men du kan også regulere og overvåge pumpen – det er især effektivt, hvis den f.eks. er placeret i et sommerhus eller et værksted. 

Pumpen er effektiv helt ned til -35° og er derfor også rigtig god i det danske klima. Du vil altid have et godt indeklima med denne varmepumpe fra Panasonic. 

Fordele:

 • Energiklasse A
 • SCOP-værdi 5,20
 • Lydniveau: 18-45 dB
 • Egnet til 130-180 m2
 • Indbygget wi-fi

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ikke på lager
Ikke på lager
Ikke på lager

Panasonic HZ35 UKE med SCOP-værdi på 5,10 og høj energiklasse

Med denne Panasonic-model får du en højt udviklet pumpe til en forholdsvis lav pris. Den er i energiklasse A og har en SCOP-værdi på 5,10, så du får det meste ud af din nye varmepumpe. 

Det indbyggede wi-fi-modul hjælper dig med at styre og overvåge varmepumpen fra afstand. Så selvom du er væk fra huset, kan du stadig holde styr på forbruget og hvorvidt du vil have den tændt eller ej. 

Grundvarmefunktionen sørger for, at dit rum aldrig får frost, da den ikke tillader en temperatur under 8-10 grader. 

Fordele:

 • Energiklasse A
 • SCOP-værdi: 5,10
 • Passer til 140-195 m2
 • Fjernbetjening er inkluderet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Panasonic NZ35 TKE høj ydeevne

Generelt er Panasonics NZ-modeller skabt med henblik på, at de nemt kan udskifte ældre Panasonic modeller, og denne model er ingen undtagelse. Pumpen er konstrueret til virkelig gode energibesparelser og høj ydeevne. Samtidig skal du aldrig bekymre dig for, at dit indeklima bliver dårligt, da pumpen sørger for at holde rummet på en komfortabel temperatur hele året rundt. 

Nanoe systemet sørger for at rense luften, hvilket er et effektivt værn mod bl.a. mug og bakterier.

Fordele:

 • Energiklasse B
 • SCOP-værdi: 4,60
 • Passer til 130-180 m2
 • Nanoe system

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ikke på lager

Tilbud – Luft til luft Tilbud – Luft til vand

Prisen på din varmepumpe betyder noget

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle varmepumper, der koster det samme, og at der endda kan være ret store svingninger i prisen på varmepumperne. Når det er sagt, er det også vigtigt at huske på, at kvalitet og pris ofte hænger sammen. Det kan ikke betale sig bare at købe den billigste varmepumpe, da de ofte har problemer med at fungere i det klima, vi har i Danmark. På længere sigt er det billigere for dig at købe en varmepumpe, der er på den dyrere side, men som har energimærke C eller derover, da det er disse pumper, du kommer til at spare mest på grundet deres lave forbrug af strøm.

Installation af din nye varmepumpe

Nu har du sandsynligvis fået en ide om, hvilken type varmepumpe, du ønsker at få installeret, og forhåbentlig har du også fundet en bestemt model, du kan lide. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du bestiller varmepumpen. For det første skal pumpen sættes op af en person med et KMO-certifikat, og derudover er der muligvis også nogle regler og reguleringer i din kommune, du er nødt til at læse op på. 

KMO-certifikat

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at de fleste varmepumper skal installeres af en person med et KMO-certifikat for at fabriksgarantien gælder. Generelt set er det også en god ide, hvis du vil have din varmepumpe sat ordentligt og sikkert op. De fleste hjemmesider tilbyder montage til fastsatte priser. 

Et KMO-certifikat er et certifikat, der godkender, at en person er autoriseret til at behandle og arbejde med kølemidler i alle former. 

Generelt skal du sørge for at få fat i en autoriseret installatør, der kan installere din nye varmepumpe for dig, da det er lovpligtigt. 

Tilladelser

Forhør dig hos din kommune, inden du får din varmepumpe sat op. Skal du søge dispensation, til at sætte den op? Kommer din nye varmepumpe til at genere naboerne støjmæssigt? Og hvor langt skal den udendørs varmepumpe egentlig sidde fra skellet til naboen? Den generelle regel for det sidste spørgsmål er, at den skal placeres mindst 5 til 10 meter fra naboens grund. Overvej, om du vil have varmepumpen placeret lige op og ned ad soveværelset, eller om du på længere sigt vil blive irriteret over det.

Energitilskud

Hvis monteringen af varmepumpen medfører en energibesparelse i boligen, har du mulighed for at få tilskud til din varmepumpe. Disse tilskud gives både til helårshuse og sommerhuse. Ved sommerhuse ydes dog blot et 50% tilskud.

Når du kommer i gang med at bruge din nye varmepumpe

Der er ikke mange ting, der skal vedligeholdes ved en varmepumpe, så på det punkt burde du ingen problemer have. Sørg for at fjerne eventuelle blade fra udedelen, og så burde alt køre som smurt. Til gengæld er der en række andre ting, der kan være en god ide at holde øje med. 

For det første bør du holde øje med elmåleren på varmepumpen, så du har styr på dit elforbrug. Det er også en ting, der kan hjælpe dig, hvis der pludselig bliver et problem med varmepumpen eller lignende – så kan du se, hvornår der har været unormale udsving i forbruget, og kan derfor nemmere finde årsagen til problemet. Du bør også undersøge sagen nærmere, hvis du har problemer med at holde varmen i dit hus, får støj fra pumpen eller lignende. Hvis noget ikke er, som det skal være, og du ikke selv kan identificere problemet, er det en god ide at ringe til en installatør, der kan hjælpe dig med at løse problemet.

 

Læs også: Vælg den rette luft til vand varmepumpe

Læs også: Find den rette vindue og indhent en pris

Se også: 12 tip til klimaanlæg for at slå varmen Udgivet af angieslist.com

This page has been reviewed by: Storm Bertelsen Rating 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar