En knivmagnet er ikke bare en praktisk måde at opbevare dine knive på. Det er også både hygiejnisk og godt for knivenes æg – hvis du vel at mærke vælger den rigtige model. Opbevar knivene på den optimale måde og forlæng ikke bare deres levetid, men også skarpheden og renheden.

I dag er køkkenet mere end nogensinde før en del af vores hjem og indretning og ofte er det integreret i det store køkken alrum, der både rummer køkken, spisestue og stue i et. Derfor betyder de helt små detaljer også meget mere end tidligere, hvor køkkenet var et selvstændigt rum.

Qknives – Redaktionens anbefaling

Set til: 499,00

» Køb den billigst hos Qknives.dk «

Qknives - Knivmagnet

Qknives giver dig en flot knivmagnet i akacietræ med plads til 6 knive, som er praktisk og nem at hænge på væggen. Den har en indbygget kraftig magnet, så du skal ikke være bange for, at knivene falder af. 

Om

En knivmagnetholder er en af de mere klassiske, og det er der god grund til – du kan nemt hænge den op på væggen, så dine knive kan komme lidt ”af vejen” og ikke optage bordplads. Samtidig kan du vise dine knive og knivholder frem ved at have den hængende, og den kan blive beundret af dine gæster. Hvis du går op i madlavning og i dine knive, skal du have en ordentlig knivholder. Her hænger dine dyrebare knive trygt og godt. Det er også muligt at hænge en saks op eller noget andet stål, hvis du ønsker det.

En knivmagnet giver dig masser af plads. Her kan der hænge omkring 6 knive, alt efter størrelsen naturligvis. Hvis du har mange små urteknive, kan der naturligvis hænge lidt flere. For udseendets skyld kan det dog se godt ud, at der hænger knive i forskellige størrelser. Det er også en god idé at hænge dine bedste knive op, da de så ikke bliver beskadigede i en skuffe, eller hvor du ellers opbevarer dem. 

Knivmagneten har en kraftfuld magnet, som er skjult inde i træet. Den skal nok holde knivene hængende på deres plads. På bagsiden er der to huller til skruer og rawplugs. Du kan hænge den op med det samme, da det er gjort nemt for dig. 

Qknives bryster sig af at have udviklet en meget kraftfuld magnet, da deres oplevelse var, at mange knivmagneter ikke kunne holde de tungeste knive. Derfor har de gjort ekstra meget ud af magneten.  

Du får her en knivholder, der både er praktisk, men samtidig også er utrolig smuk i akacietræ. Det er et lille kunstværk i sig selv, samtidig med at det tjener dens formål til fulde. 

Udvalgte specifikationer

 • Akacietræ
 • 40 x 4,8 x 2 cm
 • Plads til 6 knive
 • Nem at hænge op
 • Skruer og rawplugs følger med
 • Indbygget kraftig magnet

Find en netforhandler her:

ONYX™ 25 cm magnetisk knivmagnet – Bedst til prisen

ONYX - Elegant knivmagnet

Set til: 199,00

» Køb den billigst hos Onyxcookware.dk «

Er du til et råt og stilrent udtryk? Så vil du elske denne knivmagnet fra ONYX. Der er noget over de rene linjer i ONYXs knivmagnet, som vil falde i de fleste danskeres smag. Det passer godt ind i den nordiske minimalisme, som vi kender så godt herhjemmefra. 

Om

ONYX knivmagnet er i sit design stilren og eksklusiv. Den er mindre, så du skal vælge den, hvis du ikke har mange knive og måske har et mindre køkken. Det kan også være, at det er dine 4 bedste knive, du gerne vil ”udstille”, når gæsterne kommer på besøg. Hvis du har nogle særligt gode knive, kan det være fedt både at vise dem frem, men også at have dem hængende, hvor de er mere beskyttet, end de er i en skuffe. Måske har du dem normalt i deres etui, men på en knivmagnet bliver det nemmere, da du ikke skal pakke dem frem og tilbage hele tiden. 

ONYX knivmagnet er overtrukket i blødt, ridsefrit silikone, så dine knive får den bedste behandling. Det er en kraftig magnet, og den passer godt med ONYX knive eller køkkenredskaber. Den kan naturligvis også bruges med andre knive fra et andet mærke. 

ONYX knivmagnet går næsten ubemærket hen, samtidig med at den får noget opmærksomhed i form af sit super fede design, der er neutralt, minimalistisk, men råt og moderne. Den vil kunne passe ind i alle køkkener, særligt i de hvide eller sorte, som vi ser mange af i dag. 

Ulempen ved knivmagneten kan være dens mindre størrelser, men måske har du i virkeligheden ikke flere knive, og så er det jo helt perfekt. 

ONYX er et mærke, som producerer innovativt køkkenudstyr, der er holdbart og moderne, hvilket denne knivmagnet er et godt eksempel på. 

Udvalgte specifikationer

 • 25 cm
 • Overtræk i blødt, ridsefast silikone
 • Plads til 4 knive
 • Rå og moderne i sit look

Find en netforhandler her:

Qknives – Knivholder i bæredygtigt akacietræ

Set til: 449,00

» Køb den billigst hos Qknives.dk «

Qknives - KnivholderKnivholderen er i bæredygtigt akacietræ og har en kapacitet helt op til 6 knive. Udover at få en smuk og kunstfærdig knivholder, får du samtidig et bæredygtigt materiale, som du kan have stående med god samvittighed.  

Om

Hvis du går en lille smule op i dine knive og at lave god mad med ordentlige knive, så er en flot knivholder et must. Knivholderen her er lavet, så den kan stå fremme og blive beundret af dig og dine gæster. Knivholderen er i sig selv et utroligt flot stykke håndværk. Det er tilmed til knivenes fordel, at de har deres egen plads i en knivholder. Det vil både gøre det mere praktisk for dig, men det vil også gøre det bedre for knivene, at de ikke bare ligger i en skuffe og kan blive beskadiget. På den måde kan de holde sig skarpere i længere tid.

Knivholderen har nogle kraftige magneter i træet, så knivene altid sidder godt fast og er nemme at sætte på holderen. Knivholderen passer til The Complete Set fra Qknives Original Series, men kan selvfølgelig også bruges med andre knive. Knivholderen har god plads, så knivene falder ikke af.

I et smukt og bæredygtigt akacietræ får du en knivholder, der er helt særlig, og som vil give en varme i køkkenet. Særligt hvis du har mange neutrale farver, er det oplagt at bruge nogle naturlige materialer i køkkenet. 

En knivholder skal kunne stå fremme, og den skal dermed være værd at se på. Der er ingen tvivl om, at alle vil beundre denne knivholder, der i sig er et lille stykke kunstværk. Den står desuden på en fin plade, så den står stabilt. Det er vigtigt, at en knivholder er stabil, så knivene ikke nemt falder af eller rykker rundt. Med de 275 x 210 x 100 mm skulle der være nok plads også til de lange køkkenknive. 

Udvalgte specifikationer

 • Bæredygtigt akacietræ
 • Mål: 275 x 210 x 100 mm
 • 1,6 kg
 • Magneter gemt inde i træet
 • Plads til 6 knive

Find en netforhandler her:

Andersen Furniture 32.0 cm – nordisk minimalisme i egetræ

Andersen Furniture 32.0 cmEr du til skandinavisk design med et minimalistisk udtryk, der emmer af kvalitet? Så er knivholderen fra Andersen Furniture noget for dig. 

Det er en knivholder med en smuk egetræsliste, der passer ind i det stilfulde hjem og holder på knivene ved hjælp af en magnet i kernen. 

Kunderne er glade for produktet, og den får hele 5 stjerner ud af 5 mulige baseret på anmeldelser hos KitchenOne.
Alle kunder, der har anmeldt produktet, er tilfredse. Der er dog en, der beskriver, hvordan store og tunge knive ikke sidder så godt fast, som hun kunne ønske sig.

Da egetræ er et levende materiale, vil knivlisten med tiden bare blive flottere og flottere. Derfor skal du ikke være nervøs for, at du snart skal ud at investere i en ny knivliste igen.

Fordele

 • Indbygget magnet
 • Flot og praktisk
 • Passer godt på dine knive
 • Stærk og sikker magnet

Ulemper

 • Kunne godt være længere
 • Passer ikke til den store knivsamling

Udvalgte specifikationer

 • Egetræ
 • Kraftig magnet indbygget 
 • 32 cm lang
 • Fremragende brugeranmeldelser hos KitchenOne

 

Fiskars Functional Form 854122 Knivmagnet – stærk og praktisk enkelthed

Fiskars Functional Form 854122 KnivmagnetMed sin serie Functional Form lægger Fiskars vægt på ergonomi og funktionalitet. Det er også tilfældet med Fiskars Functional Form 854122 knivmagneten, som bestemt opfylder behovet for nem og praktisk opbevaring til dine knive. 

Det samme siger kunderne hos KitchenOne, som giver den 32 cm lange knivmagnet 5 ud af 5 stjerner. Peter, en glad kunde hos Kitchenone, skriver: ”Købte en magnet til køkkenknive. Det er et særdeles godt produkt fra Fiskars. Med plads til cirka 6 knive”.

Fordele

 • Let at montere
 • Elegant udtryk
 • Let og sikker at anvende
 • Giver nem adgang til dine knive

Ulemper

 • Designet falder ikke i alles smag

Udvalgte specifikationer

 • Mat sort plastik front med metallisk kant
 • Kraftig magnet
 • 32 cm lang
 • Flot svævende montering
 • 5 ud af 5 stjerner hos KitchenOnes brugere

 

Global knivmagnet – den klassiske

Global knivmagnet
Klik på billedet for at se mere.

Er du glad for knivene fra Global, så vil du med garanti genkende det karakteristiske design på knivmagneten fra samme producent – det er nemlig det samme, som du kender fa knivenes skæfter.

Om Global knivmagnet

Det lækre design på denne knivmagnet vil gøre sig virkelig godt sammen med dine knive på væggen. Den skaber et lækkert, professionelt look i køkkenet og et godt overblik over dine knive.

Global magneten er fremstillet i samme rustfrie stål, som knivene og hænges let op ved hjælp af de medfølgende skruer. Du kan finde den i flere forskellige størrelser, alt efter, hvor mange knive du vil have plads til.

Udvalgte specifikationer:

 • Lækkert og gennemført design
 • Let at montere
 • Passer til dine Globalknive
 • Holder knivene skarpe
 • Fås i flere forskellige størrelser

Vælg denne model, hvis du er glad for det æstetiske og minimalistiske look, der giver en klar rød tråd fra dine knive til magneten de hænger på.

 

Kitchen Craft magnetliste – godt alternativ

Træ knivmagnet
Klik på billedet for at se mere.

Kitchen Craft magnetliste er lavet i akacie træ, der giver den det rustikke design. Det er et prismæssigt godt alternativ til de lidt dyrere knivlister.

Om Kitchen Craft knivmagnet i træ

Denne knivliste tilbyder et lækkert design i træ, der kan holde på samtlige knive på en stilfuld måde.

 

Det du får er en 45 cm lang, flot og glat træskinne i akacie træ.

Udvalgte specifikationer:

 • Smukt, enkelt, dansk design
 • Hygiejnisk
 • Let montering

 

Zwilling knivmagnet – den billige

Zwilling magnet
Klik her for at se mere

Denne magnet er designet, så der er en fin balance mellem selve skinnen i sort plast og de fire gennemgående magnetbånd. Sammen giver de to materialer et smukt og strømlignet udseende, der passer flot ind i ethvert køkken.

Om Zwilling knivmagnet

Når vi tænker på en knivmagnet vil de fleste af os nok tænke på Zwillings model. Det er en af de mest solgte herhjemme og det er ikke bare prisen, men også det fine design og den gode magnet, der kan takkes for det.

Udvalgte specifikationer:

 • Klassisk og strømlignet design
 • Fordelagtig pris
 • God magnet
 • Let at montere

Du skal altså vælge Zwilling, hvis du er glad for det helt klassiske look og gerne vil have noget, der bare virker – uden at være noget specielt.

 

CIBUMIC knivmagnet i træ

Set til: 765,00

» Køb den billigst hos Cibumic.dk «

Cibuimic knivmagnet i træ
Klik på billedet for at se mere.

Knivskinnernes Rolls Royce, så at sige. De danske designede knivmagneter er nemlig designet, så du får det mest æstetiske, enkelte og funktionelle design på markedet.

Om CIBUMIC knivmagnet i træ

Fordi de bruger en kraftig neodymium magnet i designet, bliver det muligt at skabe en knivmagnet, hvor hverken selve magneten eller skruer og ophæng er synligt.

Møbelsnedkeren bag denne model har skabt en illusion af et stykke svævende træ, der holder dine knive på væggen. Smukt, enkelte og funktionelt.

Det du får er en 40 cm lang, flot og glat træskinne i enten:

 • Egetræ
 • Røget egetræ
 • Valnøddetræ
 • Sortlakeret træ
 • Asketræ
 • Kirsebærtræ

Udvalgte specifikationer:

 • Træet er ikke hårdt for knivene og sløver derved ikke æggen, når du tager knivene ned eller hænger dem op
 • Smukt, enkelt, dansk design – OG dansk fremstillet
 • Markedets stærkeste neodymium magneter, der giver det optimale hold på dine knive – uanset vægt
 • Ingen forstyrrende synlige skruer eller ophæng
 • Hygiejnisk
 • Let montering

Det du får er en kraftig og praktisk knivmagnet med plads til omkring 6 knive.

Find en netforhandler her:


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


BergHOFF væghængt knivholder – elegant knivholder til overkommelig pris

 • 3,6 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Amazon

BergHOFF væghængt knivholderDen elegante knivholder fra BergHOFF er udført i lyst asketræ, og den er en smuk tilføjelse til dit hjem. Det elegante og minimalistiske materiale er anderledes fra andre typer af knivmagneter, der ofte er udført i stål eller metal.

En forbruger skriver på Amazon, at knivholderen er både ”smuk og praktisk”, og opfylder de krav, du måtte have til en knivmagnet. Anmeldelserne fra forbrugerne fremhæver den stærke magnet, der sikrer at dine knive bliver præcis, hvor de skal være. Knivholderen er en fin kombination af rustikt asketræ elegant design, der giver ethvert køkken et eksklusivt udtryk.

Om

Knivholderen er ikke kun en stilmæssig tilføjelse til dit køkken, men er også praktisk i brug. Knivholderen monteres nemt og holder dine knive fast på væggen. Så er de altid lige indenfor rækkevidde, når du står på din yndlingsplads i køkkenet. Det sparer dig for at optage unødigt plads på køkkenbordet, så der er mere plads til madlavningen.

Der er 5 magneter fordelt med samme mellemrum i træstykket, hvilket gør, at der maksimalt er plads til 5 knive ad gangen.

Knivmagneten er udført i asketræ, der er et yderst slidstærkt og hårdt materiale – foruden at være dekorativt. Materialevalget gør, at knivholderen har en lang levetid, og den kræver ikke meget vedligeholdelse.

Pros

 • Højkvalitets asketræ
 • Beskytter knivbladet
 • Nem montering
 • Pladsbesparende
Cons

 • Begrænset knivplads

Detaljer:

 • Materiale: Asketræ
 • Længde: 40 cm
 • Højde: 2,5 cm
 • Dybde: 5,5 cm
 • Vægt 490 g

 

ONYX™ Magnetisk Knivholder – Elegant magnetisk knivholder i træ

ONYX™ Magnetisk Knivholder – Elegant magnetisk knivholder i træ

Denne knivholder er noget for dig, der elsker godt og funktionelt design. Knivholderen er lavet i flot træ med en indbygget kraftig magnet, så du på hurtig og enkel vis kan få fat i de nødvendige knive, når du kokkerer i køkkenet.

Om ONYX™ Magnetisk Knivholder

Skal det være lidt ekstra lækkert, så er denne knivholder i træ et flot valg til dit køkken. Træet giver denne model et ekstra lækkert præg, der vil pynte i de fleste hjem.

Du skal ikke montere denne knivholder, da det er en stander, der gør det let at få fat i dine knive under madlavningen.

Der er plads til hele 5 knivskarpe køkkenknive på den flotte knivholder.

Udvalgte specifikationer:

 • Smart stander til dine køkkenknive
 • Elegant design i træ
 • Indbygget kraftig magnet
 • Plads til 5 knive

Du skal derfor vælge den elegante ONYX™ knivholder, hvis du gerne vil have en flot og funktionel plads til dine bedste køkkenknive.


Hvalsøe design knivmagnet i ecoboard

Knivmagnet i grå ecoboard

Er du vild med det helt stramme look, uden skruer eller magneter, der er synlige og forstyrre helhedsindtrykket, så er  denne model perfekt.

Om Hvalsøe design knivmagnet i ecoboard:

Det er en helt stilren og lækkert designet skinne i ecoboard, der har en overflade, der ligner cement eller beton, men er blød og glat, så dine knive ikke tager skade, når de skal op eller ned.

Ecoboard er en form for mdf, der fremstilles af genbrugstræ og helt uden brug af formaldehydprodukter. Derfor er det både bæredygtigt og økologisk, så du med god samvittighed kan hænge det på væggen derhjemme.

Udvalgte specifikationer:

 • Bæredygtig og økologisk
 • Blød og god for knivene
 • Let at montere
 • Smukt og enkelt design
 • Neodymium magneter, det kan hold knive i alle vægtklasser

Med denne knivmagnet får du ikke bare smukt design og en magnet, der er god for knivene, den er også god for miljøet og fremtiden.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon er en internethandelsvirksomhed, der i dag er kendt verden over. Den kaldes populært for ”The Everything Store”, men fokuserede til at begynde med udelukkende på bogmarkedet. Den amerikanske virksomhed er pt. en af verdens største aktører inden for e-handel.

Amazons brugere er flittige til at dele brugeranmeldelser af de forskellige produkter, der er købt via websitet. Det er bl.a. tilfældet med produktet BergHOFF Væghængt Knivholder. Gennemsnitskarakteren på 3,6 stjerner ud af 5. Bedømmelsen og forbrugernes anmeldelser giver et nuanceret billede af, hvad der er godt og mindre godt ved knivholderen.  

Du kan se anmeldelserne her


Læs også: Gør dine måltider mere spændende med nyt, flot bestik

Læs også Fire kendte kokke: Her er vores yndlingsknive udgivet af politiken.dk.

Se også denne lignende artikel på vores side: Router test – her er de 8 bedste trådløse routere

Se vores artikel om: Testoversigt: Her er de 5 bedste knivslibere

FAQ

Hvordan hænger jeg knive op i køkkenet?
Du kan vælge at hænge dine knive op i køkkenet på flere forskellige måder. Er dit køkken eksempelvis industrielt, kan du vælge at hænge dine knive på metalkroge eller rå knivmagneter. Du kan få knivmagneter med mange forskellige designs, der matcher din stil og dine behov.
Er magneter dårlige for køkkenknive?
Hvis du bruger en knivskinne eller en knivmagnet, der er lavet af metal, er der en lille risiko for, at knivsæggen kan blive beskadiget, hver gang du fjerner og sætter kniven på magneten. Det skal dog ikke afholde dig fra, at bruge magneter til opsætning af dine køkkenknive.
Kan keramiske knive klæbe til magneter?
Nogle keramiske knive kan klæbe til magneter, men det kommer dog an på, hvilke knive der er tale om. Ønsker du, at dine knive skal hænge på en knivmagnet på væggen, er det en god ide at købe knive, der kan klistre til magneten.
Skal knive være oppe eller nede på en magnet?
Noget af det vigtigste du skal huske, når du hænger knive på svævende knivmagneter i køkkenet er, at knivene altid skal vende med den skarpe side opad og mod loftet. Falder en kniv af knivmagneten med den skarpe side nedad mod jorden, kan det gå grueligt galt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar