Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Bedste japanske knive? En dybdegående test-oversigt baseret på anmeldelser og research

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Bedste japanske knive? En dybdegående test-oversigt baseret på anmeldelser og research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

I køkkenet er det altid en god ide at have skarpe køkkenknive, der gør det nemt at skære og snitte – og her er især japanske knive oplagte. De er nemlig kendte for at være af høj kvalitet samtidig med, at de designmæssigt er i top.

Vi har derfor taget et nærmere kig på 6 japanske knive, så du kan få den bedst mulige oplevelse i køkkenet, hvad enten du skal snitte og hakke til dig selv, familien eller til et større middagsselskab.

Vores favorit knive

Qknives Santoku kniv Original Series

Høj værdi for pengene Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Qknives Utility kniv Bright Series

Udvalgt af Bomagasinet Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Qknives Brødkniv Original Series

Udvalgt af Bomagasinet Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Qknives Filetkniv/Udbener kniv Original Series

Udvalgt af Bomagasinet Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Qknives Gyuto kokkekniv Black Series

Udvalgt af Bomagasinet Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Qknives Nakiri kniv Original Series

God til grøntsager Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte knive

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

    1
  • Officielle og upartiske produkttests
  • 2
  • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
  • 3
  • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
  • 4
  • Data og viden om vores læsers præferencer
  • 5
  • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Høj værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qknives Santoku kniv Original Series
alsidig test-vinder blandt japanske knive

  • 5/6 stjerner hos Mad & Monopolet

Dagens bedste priser og tilbud på Qknives Santoku kniv Original Series:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Optimal skarphed
  • Carbon stål
  • Vandafvisende og holdbart håndtag

Santoku kniven fra Qknives’ Original Series får ros hos eksperterne, der især påpeger, hvor komfortabelt den ligger i hånden, og hvor skarp bladet holder sig.

Med et flot design i carbon-stål for optimal skarphed og et vandafvisende håndtag er vedligeholdelse som en ekstra bonus rigtig let.

Grunde til at købe

  • Nem at styre
  • Godt og skarpt blad
  • Holder sig pæn selv efter brug
  • Veludført design

Grunde til at undgå

  • Kan være for stor til nogle forbrugere
  • Kan kræve tilvænning

Anmeldelse: Produktanalyse af Qknives Santoku kniv Original Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 31 cm
  • Bladlængde: 17,5 cm
  • Vægt: 212 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Lækre og holdbare materialer

Qknives Santoku er en oplagt kniv til de fleste allround-opgaver, du skal ordne i køkkenet. Den har et enkelt og veludført design, der giver dig god kontrol over knivens skarpe blad i carbon-stål.

Det er ikke kniven til de små opgaver som at filetere fisk, men den kan dog sagtens skære kød, fisk og grøntsager.

For nogle forbrugere kan kniven være til den store side, men det kan du komme over med tilvænning. Når du først lærer den japanske kniv at kende, bliver den med garanti en fast ven i køkkenet.

Komfortabelt håndtag med god balance

Håndtaget er fremstillet i pakkatræ, som både er flot, men også er udstyret med en ekstra fordel. Materialet er nemlig gjort vandafvisende, så skidt og snavs ikke sætter sig på skæftet, når du bruger kniven.

Det gør både madlavningen, men også rengøring og vedligeholdelse, meget lettere. Til prisen får du altså en kniv, der både performer godt til mange forskellige typer opgaver i køkkenet, mens den samtidigt er elegant i designet.

Hvad siger eksperter om Qknives Santoku kniv Original Series?

Eksperterne hos den danske madblog, Mad & Monopolet, har testet Santoku fra Qknives over 2 måneder, og bedømmelsen er, at kniven holder sig meget skarp, ligger godt i hånden og holder sig pæn efter brug. I alt modtager kniven 5/6 stjerner.

Mere om Qknives Santoku kniv Original Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 31 cm
  • Bladlængde: 17,5 cm
  • Vægt: 212 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Bomagasinets vurdering

Vi anbefaler Qknives’ Santoku kniv til enhver madentusiast, om du er begynder eller professionel. Den er god til at skære alt fra kød og fisk til grøntsager – du får altså en alsidig kniv, der er nem at styre og forbliver skarp i lang tid.

Med et veludført design og god balance er kniven let at styre, men kan kræve tilvænning. Det vandafvisende håndtag gør desuden, at kniven er pæn, selvom du bruger den til mange hakke-, snitte- og skæreopgaver i hverdagen.

Udvalgt af Bomagasinet test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Qknives Utility kniv Bright Series:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Høj præcision til små opgaver
  • Skæfte er formet efter hånden i Sycamore-træ
  • Blad i stål af højeste kvalitet

Der er mange opgaver i køkkenet, hvor knive skal være mindre og mere præcis. Det kan eksempelvis være, når du snitter løg, hvor det er svært at stå med den helt store kokkekniv.

Qknives Utility kniv sikrer dig meget præcise snit, med et blad af stål i højeste kvalitet og et lækkert og ergonomisk skæfte i Sycamore-træ.

Grunde til at købe

  • Superskarpt blad
  • Let vægt
  • Nem at vedligeholde
  • Solid og holdbar

Grunde til at undgå

  • Bedst egnet til mindre opgaver

Anmeldelse: Produktanalyse af Qknives Utility kniv Bright Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 25,8 cm
  • Bladlængde: 13,3 cm
  • Vægt: 115 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Mindre kniv med stor præcision

Når du skal skære, snitte og hakke mindre ting, er det rarest at kniven matcher opgaven. Qknives Utility kniv er en af de mindre knive i oversigten, hvor bladet måler 13,3 cm.

Det gør dog ikke kniven mindre effektiv, den egner sig bare bedst til mindre opgaver, der kræver højere præcision og mere kontrol.

Bladet er fremstillet i solidt carbon-stål, så den både er skarp og let at vedligeholde. Kniven kræver ikke så ofte slibning, fordi bladet forbliver skarpt i længere tid.

Flot design med lav vægt

Mens bladet på Qknives Utility kniv er lavet i carbon-stål, giver skæftet i Sycamore-træ en flot kontrast. De tydelige årer i træet er en fin detalje, men skæftet er ikke kun flot at se på, det er også komfortabelt at arbejde med.

Kniven ligger rigtigt i hånden, hvor den lave vægt gør, at du uden problemer kan bruge kniven, selv hvis du har svagere hænder. Den egner sig dog bedst til de mindre opgaver, så du skal se Qknives Utility kniv som et supplement til dit knivsæt.

Mere om Qknives Utility kniv Bright Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 25,8 cm
  • Bladlængde: 13,3 cm
  • Vægt: 115 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Bomagasinet's vurdering

Qknives Utility kniv bliver herfra anbefalet til dig, der har brug for en kortere kniv til samlingen, der er ideel til at skære mindre ting med. Bladet er kortere end andre modeller, men det giver også en lavere vægt, der er komfortabel, når du arbejder.

Udvalgt af Bomagasinet test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qknives Brødkniv Original Series
skarp brødkniv til præcise og pæne skiver

Dagens bedste priser og tilbud på Qknives Brødkniv Original Series :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Skærer nemt gennem alle typer brød
  • God hårdhed med carbon-stål
  • Skrape tænder på bladet 

Det er de færreste danskere, der ikke holder af friskbagte rundstykker søndag morgen – men der skal en god brødkniv til. Med Qknives’ brødkniv får du japansk kvalitet, hvor bladet er fremstillet af hårdt carbon-stål.

Grunde til at købe

  • Nem at kontrollere
  • 15 graders vinkel på knivsblad
  • Godt design
  • Let vægt

Grunde til at undgå

  • Bedst egnet til brød

Anmeldelse: Produktanalyse af Qknives Brødkniv Original Series

Detaljer

  • Materiale: carbon-stål
  • Længde: 33 cm
  • Bladlængde: 20,5 cm
  • Vægt: 191 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Japansk kniv til brød og andet bagværk

Qknives’ brødkniv er det gode valg, når du skal bruge en brødkniv, der kan holde stort set livet ud.

Kniven er designet, så den ligner en almindelig brødkniv med et langt blad på 20,5 cm. Selve bladet har savtakker, der griber brødet og andre glatte overflader, så du nemt kan lave pæne, lige skiver.

Det er her Qknives Brødkniv adskiller sig fra andre i oversigten, fordi savtakkerne er unikke for brødkniven. Med en vinkel på 15 grader har bladet det rigtige snit, der gør det at skære brød ud enkelt.

Solid kniv med lav vægt

Carbon-stålet, som brødkniven er fremstillet af, har mange fordele: Det er hårdt, har en lav vægt og kan holde år efter år. Bladet kræver meget lidt vedligeholdelse, og det er skarpt og holder sig desuden også skarpt i lang tid, selvom du bruger den dagligt.

Håndtaget er også lavet med en lavere vægt, så balancen er optimal mellem blad og skæfte for den bedste kontrol.

Mere om Qknives Brødkniv Original Series

Detaljer

  • Materiale: carbon-stål
  • Længde: 33 cm
  • Bladlængde: 20,5 cm
  • Vægt: 191 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Bomagasinet's vurdering

Brødkniven fra Qknives er en anbefaling til dig, der skal bruge en god japansk kniv til brød eller andre lignende opgaver i køkkenet. Vi er særligt imponerede af den høje hårdhed, som carbon-stålet har i bladet, hvor udformningen med tænder gør, at kniven glider gennem brødet.

Du kan ikke bruge Qknives Brødkniv til mange andre opgaver, men den er let at styre, har en lav vægt i forhold til størrelsen og et knivblad med en perfekt vinkel til at skære brød.

Udvalgt af Bomagasinet test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qknives Filetkniv/Udbener kniv Original Series
japansk kniv til kød og fisk

Dagens bedste priser og tilbud på Qknives Filetkniv/Udbener kniv Original Series:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Smalt blad sikrer enorm kontrol
  • Perfekt design til filetering og udbening
  • Blad lavet af hårdt carbon-stål

Udbener og fileterer du ofte selv dine fisk, er det afgørende med en god kniv til formålet – og her er filetkniv/udbener kniven fra Qknives oplagt til formålet. Det smalle blad gør det nemlig nemt at fange små ben og skære rundt om uønskede dele. Med et skarpt blad i carbon-stål kan du bruge kniven med stor præcision.

Grunde til at købe

  • Nem at styre
  • Stærkt og skarpt blad
  • Nem at vedligeholde
  • Flot og holdbart design

Grunde til at undgå

  • Høj pris

Anmeldelse: Produktanalyse af Qknives Filetkniv/Udbener kniv Original Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 28,2 cm
  • Bladlængde: 14,2 cm
  • Vægt: 157 g
  • Hårdhed: 62 HRC

God til fisk, kylling og kød generelt

Qknives’ filet/udbener kniv er designet til, at du nemt skal kunne styre kniven, når du arbejder med fisk, kylling eller andet kød. Prisen er i den høje ende, men alle materialer er af højeste kvalitet, og du får stor præcision.

Bladet på kniven er fremstillet af carbon-stål, og med et længere og mere smalt design er det nemt at skære ud, filetere og udbene, fordi designet er skabt til at ligge godt i hånden, når du holder om knivens skæfte.

Mere om Qknives Filetkniv/Udbener kniv Original Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 28,2 cm
  • Bladlængde: 14,2 cm
  • Vægt: 157 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Bomagasinet's vurdering

Vi anbefaler Qknives’ filet/udbener kniv, hvis du skal bruge en kniv til særligt at skære, udbene og filetere fisk eller arbejde med andre typer kød som kylling, svin og okse.

Kniven er en mindre model med en bladlængde på 14,2 cm, men det er knivskarpt i carbon-stål. Her er der fokus på alle detaljer, så du får ekstrem præcision med et skarpt og smalt blad.

Udvalgt af Bomagasinet test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qknives Gyuto kokkekniv Black Series
japansk kniv med ergonomisk håndtag

Dagens bedste priser og tilbud på Qknives Gyuto kokkekniv Black Series:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Ergonomisk håndtag, der former sig efter hånd
  • Unikt og funktionelt design i høj kvalitet
  • Fremstillet i carbon-stål med Damaskus-metode

En kokkekniv er meget alsidig i køkkenet, og det er derfor altid en god ide, at du har mindst én lige ved hånden. Qknives Gyuto kokkekniv har et ergonomisk håndtag, der former sig efter hånden og gør det nemt, når du skal skære præcist.

Designet af Qknives Gyuto kokkekniv er unikt og i høj kvalitet, hvor stålet er smedet efter Damaskus-metoden.

Grunde til at købe

  • Meget skarp
  • Alsidig brug
  • Ideel hårdhed af blad
  • Håndtag med anti-slip

Grunde til at undgå

  • Højere pris

Anmeldelse: Produktanalyse af Qknives Gyuto kokkekniv Black Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 33 cm
  • Bladlængde: 21 cm
  • Vægt: 244 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Alsidig kokkekniv til forskellige opgaver

Med Gyuto kokkekniven kan du både skære kød og grøntsager uden problemer, og det er derfor en af de mere alsidige knive i oversigten.

Materialet til bladet på kniven er Qknives’ kendte carbon-stål, der har høj hårdhed. Stålet er smedet med Damaskus-metoden, hvor der kommer flere lag ovenpå hinanden for at bygge hårdheden op.

Du slipper altså for at skulle slibe din kniv ofte, mens den holder sig skarp i længere tid. Prisen er derfor i den højere ende, men til gengæld får du en alsidig kvalitetskniv, der kan bruges til stort set alt skære- og snittearbejde.

Komfortabelt skæfte med anti-slip

Vægten på Gyuto er balanceret og ligger på 244 g, der er i den høje ende sammenlignet med andre japanske knive. Vægten er dog balanceret optimalt, så du let kan styre knivens blad.

Når du holder på Gyuto kokkekniven, vil den ligge godt i hånden pga. designet og anti-slip. Du risikerer derfor ikke at fingrene smutter, mens du bruger kniven.

Mere om Qknives Gyuto kokkekniv Black Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 33 cm
  • Bladlængde: 21 cm
  • Vægt: 244 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Bomagasinet's vurdering

Vi anbefaler Gyuto kokkekniven fra Qknives til alle, der elsker at lave mad og leder efter en alsidig japansk kniv af høj kvalitet. Særligt den store alsidighed ser vi som et plus, fordi du kan bruge kniven til flere opgaver i køkkenet.

Modellen er derudover skarp med carbon-stål, som gør, at bladet er skarpt og desuden også holder sig skarp længe.

God til grøntsager test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qknives Nakiri kniv Original Series
japansk kniv til grøntsager med rektangulær form

Dagens bedste priser og tilbud på Qknives Nakiri kniv Original Series:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Rektangulær form for god kontrol
  • Håndtag fremstillet i træ
  • God balance og følelse med kniven

Når grøntsagerne til aftensmaden skal snittes, er det en god ide at have gode japanske køkkenknive som Qknives Nakiri. Med en rektangulær form er kniven let at kontrollere, og den giver god stabilitet og balance, når du skærer.

Med et flot og stilet blad og håndtag i træ, er det også en flot tilføjelse til din samling af japanske knive.

Grunde til at købe

  • Skarp i lang tid
  • Fremstillet i gode materialer
  • Stilet knivsblad
  • Komfortabel at bruge

Grunde til at undgå

  • Ikke så alsidig som andre modeller, da den egner sig bedst til grøntsager

Anmeldelse: Produktanalyse af Qknives Nakiri kniv Original Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 30 cm
  • Bladlængde: 17 cm
  • Vægt: 254 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Knivskarp til grøntsagerne

Qknives Nakiri er en meget skarp kniv, der er særligt udviklet til at skære grøntsager med stor præcision. Bladet er fremstillet i carbon-stål, der har et unikt design og er meget holdbart. Din kniv vil derfor holde sig skarp i lang tid.

Vægten på 254 g er balanceret, så kniven ligger godt i hånden, og du får stor kontrol med dine snit. Det er en komfortabel udgave af de japanske knive, der er nem at bruge for enhver i køkkenet.

Flot design til samlingen

Designet af Qknives Nakiri gør den flot, hvor selve carbon-bladet er lavet med et unikt mønster. Håndtaget er også fremstillet i træ, der giver en flot kontrast til bladet med tekstur.

Skal du bruge en flot kniv, der skal hænge på knivmagneten eller stå fremme i knivholderen, er Qknives Nakiri en flot tilføjelse. Dog skal du investere i andre knive til kød og andet end grøntsagerne, hvis du vil have en komplet samling.

Mere om Qknives Nakiri kniv Original Series

Detaljer

  • Materiale: Carbon-stål
  • Længde: 30 cm
  • Bladlængde: 17 cm
  • Vægt: 254 g
  • Hårdhed: 62 HRC

Bomagasinet's vurdering

Vi anbefaler Qknives Nakiri til enhver, der er i køkkenet på fast basis og ofte skal skære grøntsager. Bladet er skarpt og holder sig skarpt i lang tid, fordi bladet er fremstillet i gode materialer med et stilet design.

Leder du efter den bedste grøntsagskniv indenfor japanske køkkenknive, så skal du gå med Qknives Nakiri, der er komfortabel for alle at bruge. Den er dog ikke så alsidig som andre japanske knive i oversigten.

FAQ

Hvilke japanske knive er bedst?
Vi har gode bud på nogle af de bedste japanske knive, hvor særligt Qknives Santoku skiller sig ud - dog kan andre modeller også være perfekte for dig.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber japanske knive?
Inden du køber en japansk kniv, skal du overveje, hvad du skal bruge den til. Har du brug for en grøntsagskniv, en kniv til kød eller en mere allround-kniv? Måske vil du også skifte hele din samling ud med gode japanske knive, så du har et komplet knivsæt.
Hvor længe holder japanske knive?
Hvis du vedligeholder dine knive korrekt, kan særligt de japanske kokkeknive holde hele livet ud. Vil du forlænge knivens levetid, bør du vaske den i hånden, undgå at bruge den direkte mod hårde overflader og slibe den med jævne mellemrum.

Hvilke japanske knive skal jeg vælge?

Når du skal vælge en af de mange japanske knive, er det vigtigt, du gør dig nogle overvejelser.

Skal du flytte hjemmefra eller have udskiftet de gamle, sløve køkkenknive, kan du få komplette japanske knivsæt – på den måde kan du få alle knive på én gang til ethvert behov.

Har du allerede nogle køkkenknive, men vil tilføje en ekstra god japansk kniv eller flere, så overvej, hvilke du bruger mest, og hvilke du eventuelt mangler. Det er altid en god ide, at du har følgende knive, så du nemt kan skære sikkert og præcist:

  • Brødkniv
  • Kokkekniv
  • Grøntsagskniv
  • Urtekniv

Japanske kokkeknive kommer i alle former, størrelser og til ethvert formål, så du let kan få en komplet knivsamling med de vigtigste. Er det en stor udgift at skifte alle knivene ud, kan du med fordel starte med dem, du anvender mest, så du altid har det bedste værktøj til de mest hyppige opgaver i køkkenet.

Hvordan og hvor ofte skal man slibe japanske knive?

Fordelen ved at vælge japanske kokkeknive er, at de holder sig skarpe længe, hvis du vedligeholder dem korrekt.

Generelt er det en god ide, at du med faste mellemrum sørger for at slibe dine kokkeknive, så de holder sig skarpe.

Du har flere muligheder, når du skal slibe din japanske kniv, hvor du kan vælge mellem:

  • Strygestål: Med et strygestål kan du lade kniven glide med bladets skarpe kant langs stålet, så det sliber bladet. Det kræver en smule teknik, og det er vigtigt, at du er forsigtig, så kniven ikke tager skade.
  • Slibesten: En slibesten er lavet, så du kan holde den i hånden, mens du lader bladet på kniven glide langs stenen. Hvis du holder den rette vinkel, kan du nemt få bladet skarpt med en slibesten, men det kræver ligesom strygestålet en smule træning.
  • Professionel knivslibning: Har du ikke mod på at slibe dine knive selv, kan du enten købe en knivsliber-maskine eller finde en professionel knivsliber, som kan ordne alle dine knive. En maskine kan være en nem løsning, men du har ikke samme føling med slibningen som med de håndholdte.

Hvis du vil minimere gangene, du skal slibe din japanske kniv, skal du beskytte bladet, når den ikke er i brug. Det er en god ide, du enten opbevarer din kniv i en knivholder eller endnu bedre en knivmagnet.

Er japanske knive bedre end tyske?

Japanske og tyske knive er begge kendt for deres kvalitet, men de japanske knive adskiller sig på flere punkter.

Japanske køkkenknive er som udgangspunkt fremstillet i andre materialer end de tyske. Selvom de begge anvender stål til bladet, er forskellen betydelig. De japanske knivproducenter foretrækker som udgangspunkt en mere hård type stål, der også scorer højere på Rockwell-skalaen, som bruges til at inddele stål i hårdhed – jo hårdere stål, jo højere nummer.

De tyske producenter laver som udgangspunkt knive med en hårdhed på mellem 56 og 58. De anvender rustfrit stål, hvor der er tilsat krom, som sænker hårdheden.

Japanske producenter anvender derimod carbon-stål eller kulstof-stål, der er hårdere og derfor holder sig skarpere i længere tid. På skalaen ligger hårdheden for japanske knive typisk mellem 60 til 61 og højere.

Når du anvender knivene, vil du som udgangspunkt opleve, at de japanske knive holder sig meget skarpe og er præcise. De tyske knive er dog kendt for at være mere hårdføre end japanske knive.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme