I køkkenet er det altid en god ide, at du har gode og skarpe køkkenknive, der gør det nemt at skære og snitte. Gode japanske knive er kendt for at være af høj kvalitet, hvor der både er brugt gode materialer, men de også er flotte at se på.
Vi har hos redaktionen på Bomagasinet.dk fundet de bedste japanske knive, så du kan arbejde i køkkenet uden at ærgre dig over sløve og ubrugelige knive. I stedet kan du snitte, skære og hakke som en drøm med ét af vores bud på de bedste japanske knive.
Det skal du overveje, før du køber japanske knive:
- Type: Der er forskellige typer af japanske knive, der egner sig til forskellige opgaver i køkkenet:
- Kokkekniv
- Brødkniv
- Grøntsagskniv
- Knivsæt
Vælg den kniv, der matcher dit behov.
- Materiale: I dag er knive lavet af forskellige materialer, der hver især har deres fordele og ulemper. Det er afgørende, du ved, hvad du er på udkig efter og hvilke materialer, der passer bedst til dig.
- Vægt: Vægten på din kniv skal være balanceret, så blad og håndtag sikrer den bedste oplevelse. Hvis håndtaget er for tungt, vil du ikke få et optimalt snit. Hvis bladet er for tungt, kan kniven være ukomfortabel at bruge.
- Håndtag: Du kan få japanske knive med vidt forskellige håndtag både i forhold til materialer og design. Håndtaget vil have stor betydning for, hvor komfortabel din kniv er, men også hvordan den ser ud.
- Pris: Japanske knive er ikke de billigste på markedet, men du betaler også for kvaliteten. Japanske knive er kendt for at være af høj kvalitet, meget skarpe, velbalancerede og lette at kontrollere. Det kan være en fordel at gå efter kvalitet, når det kommer til dine køkkenknive, du bruger dagligt.
- Hvad siger forbrugere og eksperter: Inden du køber en af de smarte japanske knive i oversigten, er det en god ide, at du tjekker anmeldelser af både eksperter og forbrugere. De kan give et indblik i, hvad forbrugere og eksperter mener om produktet i praksis.
Qknives Santoku kniv Original Series – alsidig test-vinder blandt japanske knive
Redaktionens anbefaling
- 5 ud af 6 stjerner hos den danske madblog Mad & Monopolet
Vi anbefaler dig blandt de mange gode bud på japanske knive Santoku kniv fra Qknives’ Original Series. Den får ros hos eksperterne, der særligt påpeger, hvor komfortabel den ligger i hånden, og hvor skarp bladet holder sig.
Med et flot design i carbon-stål for optimal skarphed og vandafvisende håndtag for let vedligeholdelse.
- Optimal skarphed og funktion
- Lavet i carbon-stål i høj kvalitet
- Vandafvisende og meget holdbart håndtag
Redaktionens vurdering
Vi anbefaler fra redaktionen Santoku kniv fra Original Series til enhver kok, om du er begynder eller professionel. Den er særligt god til at skære alt fra kød og fisk til grøntsager, så du får en alsidig kniv, der er nem at styre og forbliver skarp i lang tid.
Med et veludført design og god balance er kniven let at styre, men kan kræve tilvænning. Et vandafvisende håndtag gør, at kniven er pæn, selvom du bruger den til mange hakke-, snitte- og skæreopgaver i hverdagen.
Fordele
|
Ulemper
|
Det skal du vide, før du køber Qknives Santoku kniv Original Series
Lækre og holdbare materialer
Qknives Santoku er en oplagt kniv til de fleste allround-opgaver, du skal ordne i køkkenet. Den har et enkelt og veludført design, der giver dig god kontrol over knivens skarpe blad i carbon-stål.
Det er ikke kniven til de små opgaver som at filetere fisk, men den kan både skære kød, fisk og grøntsager.
For nogle forbrugere kan kniven være til den store side, og det kan du komme over med tilvænning. Når du først lærer den japanske kniv at kende, er den en fast ven i køkkenet.
Komfortabelt håndtag med god balance
Håndtaget er fremstillet i pakkatræ, der er både flot, men også er udstyret med en ekstra fordel. Materialet er gjort vandafvisende, så skidt og snavs ikke sætter sig på skæftet, når du bruger kniven. Det gør både madlavningen, men også rengøring og vedligeholdelse af din japanske knive lettere.
Til prisen får du en kniv, der både performer godt til mange forskellige typer af opgaver i køkkenet, mens den samtidigt er elegant i designet.
Hvad siger forbrugere og eksperter om Qknives Santoku kniv Original Series?
Eksperterne hos den danske madblog Mad & Monopolet har testet Santoku fra Qknives over 2 måneder. Bedømmelsen er, at de holder sig meget skarpe, ligger godt i hånden og holder sig pæne efter brug. I alt får kniven bedømmelsen 5 ud af 6 stjerner.
Specifikationer:
- Længde: 31 cm
- Bladlængde: 17,5 cm
- Materiale: Carbon-stål
- Vægt: 212 g
Onyx™ nakiri grøntsagskniv – japansk kniv i patenteret hybrid keramisk-stål
Bedst til prisen
Skal du bruge en mindre og praktisk grøntsagskniv, kan du få Onyx™ nakiri japansk kniv til en god pris. Bladet er fremstillet af et unikt og patenteret keramisk-stål hybrid-materiale, der har titaniumbelægning for ekstra skarp kant.
Håndtaget er lavet med en ergonomisk facon i glasfiber, hvor der er anti-slip for ekstra sikkerhed.
- Patenteret hybrid keramisk-stål
- Ekstremt skarp med titanium-belægning
- Ergonomisk håndtag i glasfiber med anti-slip
Redaktionens vurdering
Redaktionen anbefaler Onyx™ nakiri, hvis du har behov for en skarp og effektiv grøntsagskniv. Enhver uanset niveau kan bruge kniven, der ligger godt i hånden og har en let vægt. Prisen er oveni meget fordelagtig.
For let vedligeholdelse sætter vi pris på, at du kan komme kniven direkte i opvaskemaskinen. Det keramiske stål med titanium-belægning kan tåle opvaskemaskinen, og den holder sig skarp i lang tid.
Fordele
|
Ulemper
|
Det skal du vide, før du køber Onyx™ nakiri grøntsagskniv
Let grøntsagskniv i unik keramisk stål
Når du skal snitte grøntsager, er det en fordel, at du har en grøntsagskniv til formålet. Onyx™ nakiri grøntsagskniv er særligt lavet til grøntsager, så du hurtigt kan hakke, snitte eller skære.
Knivens blad er lavet i et patenteret hybrid keramisk-stål, der har fået en ekstra belægning med titanium. Det giver dig en meget skarp kniv, der holder til selv at komme i opvaskemaskinen.
Selve skæftet er i glasfiber og formet ergonomisk, så kniven ligger godt i hånden. Med anti-slip på håndtaget, har du fuld kontrol over kniven.
Kan komme i opvaskemaskinen for let vedligeholdelse
Materialerne Onyx™ nakiri grøntsagskniv er lavet i, gør at den kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Samtidigt er det en let kniv, der ikke er tung at arbejde med – selv ikke i lang tid ad gangen.
Dog skal du være opmærksom på, at Onyx™ nakiri grøntsagskniv ikke egner sig til at skære eksempelvis kød, hvor det er bedre med en japansk kokkekniv.
Specifikationer:
- Længde: 32 cm
- Bladlængde: 18 cm
- Materiale: Keramisk-stål
Qknives Knivsæt The Allround Set Bright Series– komplet sæt med japanske knive
Bedste premiumvalg
Vil du have et komplet sæt med gode japanske knive, så kan du få 4 knive med knivsættet fra Qknives. Det koster lidt ekstra, når du køber et sæt, men du sparer samtidigt penge i forhold til at købe 4 knive af højeste kvalitet.
Skæftet på knivene er lavet af Sycamore-træ, mens bladet er lavet i carbon-stål, der er meget hårdført.
- Knivsæt med 4 knive
- Uniktskæfte lavet i Sycamore-træ
- Med blad af stål i højeste kvalitet
Redaktionens vurdering
The Allround Set fra Qknives består af 4 knive, der er perfekt til enhver kok – amatør eller professionel, der skal have en kniv til enhver situation. Du får stor alsidighed med en kokkekniv, Nakiri kniv, brødkniv og urtekniv, der har skarpe knivsblad og er lette at kontrollere.
Vi anbefaler The Allround Set som det bedste premiumvalg i vores oversigt, fordi du skal op i pris, men får det bedste kit af alsidige japanske knive.
Fordele
|
Ulemper
|
Det skal du vide, før du køber Qknives Knivsæt The Allround Set Bright Series
The Allround Set: Kokkekniv, Nakiri kniv, brødkniv og urtekniv
Med The Allround Set får du et sæt af japanske knive med 4 forskellige modeller fra Qknives. Sættet indeholder: kokkekniv, Nakiri kniv, brødkniv og urtekniv. Det er som udgangspunkt det perfekte sæt, om du lige er flyttet hjemmefra eller er ferm i køkkenet og ønsker gode knive at arbejde med.
Det er et sæt med et bredt udvalg af knive, som de fleste står og har brug for i hverdagen. Du får 4 knive samlet, så du ikke behøver supplere med andet end en brødkniv, før du har et komplet knivsæt.
Materialer af høj kvalitet
Sættet med knive fra Qknives er lavet i unikke materialer. Skæftet er fremstillet i flot Sycamore-træ, mens bladet er lavet af carbon-stål. Håndtaget er udformet, så knivene er lette at holde og arbejde med, når du står i køkkenet.
Bladet i carbon-stål er meget solidt og hårdt med en hårdhed på 62 HCR, så du ikke behøver slibe dine køkkenknive så ofte. Det er samtidigt skarpe knivsblade, så du nemt kan skære med præcision.
Specifikationer:
- Knive: 4 stk.
- Indhold: Kokkekniv, Nakiri kniv, brødkniv og urtekniv
- Hårdhed: 62 HRC
- Materiale: Carbon-stål
Qknives Utility kniv Bright Series– japansk kniv
Bedste japanske kniv til mindre opgaver med stor præcision
Der er mange opgaver i køkkenet, hvor knive skal være mindre og mere præcis. Det kan eksempelvis være, når du snitter løg, hvor det er svært at stå med den helt store kokkekniv.
Qknives Utility kniv sikrer dig meget præcise snit, med et blad af stål i højeste kvalitet og et lækkert og ergonomisk skæfte i Sycamore-træ.
- Høj præcision til små opgaver
- Skæfte er formet efter hånden i Sycamore-træ
- Blad i stål af højeste kvalitet
Redaktionens vurdering
Qknives Utility kniv bliver herfra anbefalet til dig, der har brug for en kortere kniv til samlingen, der er ideel til at skære mindre ting med. Bladet er kortere end andre modeller, men det giver også en lavere vægt, der er komfortabel, når du arbejder.
I forhold til andre knive er Qknives Utility kniv let at vedligeholde, fordi det superskarpe blad i carbon-stål er let at rengøre og holde.
Fordele
|
Ulemper
|
Det skal du vide, før du køber Qknives Utility kniv Bright Series
Mindre kniv med stor præcision
Når du skal skære, snitte og hakke mindre ting, er det rarest at kniven matcher opgaven. Qknives Utility kniv er en af de mindre knive i oversigten, hvor bladet måler 13,3 cm. Det gør dog ikke kniven mindre effektiv, den egner sig bare bedst til mindre opgaver, der kræver en højere præcision og kontrol.
Bladet er fremstillet i solidt carbon-stål, så den både er skarp og let at vedligeholde. Kniven kræver ikke så ofte en slibning, fordi bladet forbliver skarpt i længere tid.
Flot design med lav vægt
Mens bladet på Qknives Utility kniv er lavet i carbon-stål, giver skæftet i Sycamore-træ en flot kontrast. De tydelige årer i træet er en fin detalje, men skæftet er ikke kun flot at se på, men også komfortabelt at arbejde med.
Kniven ligger rigtigt i hånden, hvor en lav vægt gør, at du uden problemer kan bruge kniven, hvis du har svagere hænder. Den egner sig dog bedst til de mindre opgaver, så du skal se Qknives Utility kniv som et supplement til dit knivsæt.
Specifikationer:
- Længde: 25,8 cm
- Bladlængde: 13,3 cm
- Materiale: Carbon-stål
- Vægt: 115 g
Qknives Brødkniv Original Series – japansk kniv med savtakker til brød
Bedste japanske brødkniv
Det er de færreste danskere, der ikke holder af friskbagte rundstykker søndag morgen, men der skal en god brødkniv til. Med Qknives Brødkniv får du japansk kvalitet, hvor bladet er fremstillet af hårdt carbon-stål. Du kan sætte de skarpe savtænder i alle typer brød, hvor den vil skære gennem med lethed for pæne skiver.
- Skærer nemt gennem alle typer brød
- God hårdhed med carbon-stål
- Skrape tænder på bladet
Redaktionens vurdering
Qknives Brødkniv er en anbefaling til dig, der skal bruge en god japansk kniv til brød eller andre lignende opgaver i køkkenet. Vi er særligt imponerede af den høje hårdhed, som carbon-stålet har i bladet, hvor udformningen med tænder gør, at kniven glider gennem brødet.
Du kan ikke bruge Qknives Brødkniv til mange andre opgaver, men den er let at styre, har en lav vægt i forhold til størrelsen og et knivblad med en perfekt vinkel til at skære brød.
Fordele
|
Ulemper
|
Det skal du vide, før du køber Qknives Brødkniv Original Series
Japansk kniv til brød og andet bagværk
Qknives Brødkniv er det gode valg, når du skal bruge en brødkniv, der kan holde stort set livet ud.
Kniven er designet, så den ligner en almindelig brødkniv med et langt blad på 20,5 cm. Selve bladet har savtakker, der griber brødet og andre glatte overflader, så du nemt kan lave pæne, lige skiver. Det er her Qknives Brødkniv adskiller sig fra andre i oversigten, fordi savtakkerne er unikke for brødkniven.
Med en vinkel på 15 grader har bladet det rigtige snit, der gør det at skære brød ud enkelt.
Solid kniv med lav vægt
Carbon-stålet, som Qknives Brødkniv er lavet i, har mange fordele: Det er meget hårdt, har en lav vægt og kan holde år efter år. Bladet kræver meget lidt vedligeholdelse, og det er skarpt og holder sig skarpt i lang tid, selvom du bruger den dagligt.
Håndtaget er også lavet med en lavere vægt, så balancen er optimal mellem blad og skæfte for den bedste kontrol. Det ergonomiske håndtag er komfortabelt at holde ved, når du skærer med Qknives Brødkniv.
Specifikationer:
- Længde: 33 cm
- Bladlængde: 20,5 cm
- Materiale: Carbon-stål
- Vægt: 191 g
Qknives Filetkniv/Udbener kniv Original Series – japansk kniv til kød og fisk
Bedste premium-design med høj præcision
Udbener og fileterer du ofte selv dine fisk, er det afgørende med en god kniv til formålet. Qknives Filetkniv/Udbener kniv er netop lavet til formålet, hvor det smalle blad gør det nemt at fange små ben og skære rundt om uønskede dele. Med et skarpt blad i carbon-stål kan du bruge kniven med stor præcision.
- Smalt blad sikrer enorm kontrol
- Perfekt design til filetering og udbening
- Blad lavet i hårdt carbon-stål i høj kvalitet
Redaktionens vurdering
Vi anbefaler dig Qknives Filetkniv/Udbener kniv, hvis du skal bruge en kniv til særligt at skære, udbene og filetere fisk eller arbejde med andre typer kød som kylling, svin og okse.
Kniven er en mindre model med en bladlængde på 14,2 cm, men det er knivskarpt i carbon-stål. Det er vores bud på det bedste premium-design, hvor der er fokuseret på alle detaljer, mens du får en ekstrem præcision med et skarpt og smalt blad.
Fordele
|
Ulemper
|
Det skal du vide, før du køber Qknives Filetkniv/Udbener kniv Original Series
God til fisk, kylling og kød generelt
Qknives Filetkniv/Udbener kniv er designet til, at du nemt skal kunne styre kniven, når du arbejder med fisk, kylling eller andet kød. Prisen er i den høje ende, men alle materialer er af højeste kvalitet, og du får stor præcision.
Bladet på kniven er fremstillet i det meget hårde carbon-stål, der minimerer risikoen for en sløv kniv under arbejdet. Med et længere og mere smalt design er det nemt at skære ud, filetere og udbene, fordi designet er skabt til at ligge godt i hånden, når du holder om knivens skæfte.
De helt rigtige materialer til formålet
Stålet brugt til Qknives Filetkniv/Udbener kniv er carbon-stål, der har en meget høj hårdhed og derfor også slidstyrke. Bladet har et flot og anderledes design, hvor den er smedet efter Damaskus-metoden, men har en fin tekstur i toppen.
Knivens skæfte er også ekstra nemt at vedligeholde, fordi det er lavet i det vandafvisende pakka-træ. Kombineret med et flotte knivsblad, kan du uden problem have Qknives Filetkniv/Udbener kniv hængende fremme på din knivmagnet.
Specifikationer:
- Længde: 28,2 cm
- Bladlængde: 14,2 cm
- Materiale: Carbon-stål
- Vægt: 157 g
Qknives Gyuto kokkekniv Black Series – japansk kniv med ergonomisk håndtag
Bedste alsidige japanske kniv
En kokkekniv er meget alsidig i køkkenet, og det er derfor altid en god ide, at du har mindst én lige ved hånden. Qknives Gyuto kokkekniv har et ergonomisk håndtag, der former sig efter hånden og gør det nemt, når du skal skære præcist.
Designet af Qknives Gyuto kokkekniv er unikt og i høj kvalitet, hvor stålet er smedet efter Damaskus-metoden.
- Ergonomisk håndtag, der former sig efter hånden
- Unikt og funktionelt design i høj kvalitet
- Fremstillet i carbon-stål med Damaskus-metoden
Redaktionens vurdering
Hos Bomagasinet.dk anbefaler vi Gyuto kokkekniv fra Qknives til alle, der laver mad og leder efter en alsidig japansk kniv af høj kvalitet. Særligt den store alsidighed ser vi som et plus, fordi du kan bruge kniven til flere opgaver i køkkenet.
Modellen er derudover skarp med carbon-stål, der gør, at bladet er meget skarpt og holder sig skarp længe med høj hårdhed.
Fordele
|
Ulemper
|
Det skal du vide, før du køber Qknives Gyuto kokkekniv Black Series
Alsidig kokkekniv til forskellige opgaver
Med Gyuto kokkekniv kan du både skære kød og grøntsager uden problemer, og det er derfor en af de mere alsidige knive i oversigten.
Materialet til bladet på kniven er Qknives kendte carbon-stål, der har en høj hårdhed. Stålet er smedet med Damaskus-metoden, hvor der kommer flere lag ovenpå hinanden for at bygge hårdheden op.
Du slipper for at skulle slibe din kniv ofte, mens den er holder sig god i længere tid. Prisen er også i den højere ende, men alsidigheden vejer op, fordi du kan bruge Gyuto kokkekniv til stort set alt skære- og snittearbejde.
Komfortabelt skæfte med anti-slip
Vægten på Gyuto kokkekniv er balanceret og ligger på 244 g, der er i den høje ende sammenlignet med andre japanske knive. Vægten er dog balanceret optimalt, så du let kan styre knivens blad.
Når du holder på Gyuto kokkekniv, vil den ligge godt i hånden med et godt design og ekstra anti-slip. Du risikerer derfor ikke at fingrene smutter, når du anvender kniven i køkkenet, mens det ergonomiske design er komfortabelt selv under lang tids brug.
Specifikationer:
- Længde: 33 cm
- Bladlængde: 21 cm
- Materiale: Carbon-stål
- Vægt: 244 g
Qknives Nakiri kniv Original Series – japansk kniv til grøntsager med rektangulær form
Bedste japanske kokkekniv til grøntsager
Når grøntsagerne til aftensmaden skal snittes, er det en god ide at have gode japanske køkkenknive som Qknives Nakiri. Med en rektangulær form er kniven let at kontrollere, og den giver god stabilitet og balance, når du skærer.
Med et flot og stilet blad og håndtag i træ, er det også en flot tilføjelse til din samling af japanske knive.
- Rektangulær form for god kontrol og stabilitet
- Håndtag fremstillet i træ
- God balance og følelse med kniven
Redaktionens vurdering
Vi anbefaler Qknives Nakiri til enhver, der er i køkkenet på fast basis og ofte skal skære grøntsager. Bladet er skarpt og holder sig skarpt i lang tid, fordi bladet er fremstillet i gode materialer med et stilet design.
Leder du efter den bedste grøntsagskniv indenfor japanske køkkenknive, så skal du gå med Qknives Nakiri, der er komfortabel for alle at bruge. Den er dog ikke så alsidig som andre japanske knive i oversigten.
Fordele
|
Ulemper
|
Det skal du vide, før du køber Qknives Nakiri kniv Original Series
Knivskarp til grøntsagerne
Qknives Nakiri er en meget skarp kniv, der er særligt udviklet til at skære grøntsager med stor præcision. Bladet er fremstillet i carbon-stål, der har et unikt design og er meget holdbart. Din kniv vil derfor holde sig skarp i lang tid.
Vægten på 254 g er balanceret, så kniven ligger godt i hånden, og du får stor kontrol med dine snit. Det er en komfortabel udgave af de japanske knive, der er nem at bruge for enhver i køkkenet.
Flot design til samlingen
Designet af Qknives Nakiri gør den flot, hvor selve carbon-bladet er lavet med et unikt mønster. Håndtaget er også fremstillet i træ, der giver en flot kontrast til bladet med tekstur.
Skal du bruge en flot kniv, der skal hænge på knivmagneten eller stå fremme i knivholderen, er Qknives Nakiri en flot tilføjelse. Dog skal du investere i andre knive til kød og andet end grøntsagerne, hvis du vil have en komplet samling.
Specifikationer:
- Længde: 30 cm
- Bladlængde: 17 cm
- Materiale: Carbon-stål
- Vægt: 254 g
Hvilke japanske knive skal jeg vælge?
Når du skal vælge en af de mange japanske knive, der er mulige at købe, er det vigtigt, du gør dig nogle overvejelser.
Skal du flytte hjemmefra eller have udskiftet de gamle, sløvede og blandede køkkenknive, kan du få komplette japanske knive sæt. Det sikrer, at du ikke mangler nogle knive i samlingen.
Har du allerede nogle køkkenknive, men vil tilføje en ekstra god japansk kniv eller flere, så overvej, hvilke du bruger mest, og hvilke du eventuelt mangler. Det er altid en god ide, at du har følgende knive, så du nemt kan skære sikkert og præcist:
- Brødkniv
- Kokkekniv
- Grøntsagskniv
- Urtekniv
Japanske knive kommer i alle former, størrelser og til ethvert formål, så du let kan få en komplet knivsamling med de vigtigste. Er det en stor udgift at skifte alle knivene ud, kan du starte med dem, du anvender mest, så du altid har det bedste værktøj til de mest hyppige opgaver i køkkenet.
Hvordan og hvor ofte skal man slibe japanske knive?
Fordelen ved at vælge japanske kokkeknive er, at de holder sig skarpe længe, hvis du vedligeholder dem korrekt. Det sparer dig og irritation over sløve knive og tid med at slibe dem skarpe igen.
Generelt er det en god ide, at du med faste mellemrum sørger for at slibe dine knive til køkkenet, så de holder sig skarpe.
Du har flere muligheder, når du skal slibe din japanske kniv, hvor du kan vælge mellem:
- Strygestål: Med et strygestål kan du lade kniven glide med bladets skarpe kant langs stålet, så det sliber bladet. Det kræver en smule teknik, og det er vigtigt, du ikke risikerer at skade kniven, når du anvender slibestålet.
- Slibesten: En slibesten er lavet, så du kan holde den i hånden, mens du lader bladet på kniven glide langs stenen. Hvis du holder den rette vinkel, kan du nemt få bladet skarpt med en slibesten, men det kræver som strygestålet en smule træning.
- Professionel knivslibning: Har du ikke mod på at slibe dine knive selv, kan du enten købe en knivsliber-maskine eller finde en professionel knivsliber, som kan ordne alle dine knive. En maskine kan være en nem løsning, men du har ikke samme føling med slibningen som med de håndholdte.
Hvis du vil minimere gangene, du skal slibe din japanske kniv, skal du beskytte bladet, når den ikke er i brug. Det er en god ide, du enten opbevarer din kniv i en knivholder eller endnu bedre en knivmagnet.
Er japanske knive bedre end tyske?
Japanske og tyske knive er begge kendt for deres kvalitet, men de japanske knive adskiller sig på flere punkter.
Japanske køkkenknive er som udgangspunkt fremstillet i andre materialer end de tyske. Selvom de begge anvender en type af stål til bladet, kan forskellen være betydelig. De japanske knivproducenter foretrækker som udgangspunkt en mere hård type stål, der også scorer højere på den såkaldte Rockwell-skala. Skalaen bruges til at inddele stål i hårdhed, og jo hårdere stål, jo højere nummer.
De tyske producenter laver som udgangspunkt knive med en hårdhed på mellem 56 og 58. De anvender rustfrit stål, hvor der er tilsat krom, som sænker hårdheden.
Japanske producenter anvender derimod carbon-stål eller kulstof-stål, der er hårdere og derfor holder sig skarpere i længere tid. På skalaen vil hårdheden for japanske knive ligge mellem 60 til 61 og højere.
Når du anvender knivene, vil du som udgangspunkt opleve, at de japanske knive holder sig meget skarpe og er præcise at anvende. De tyske knive er dog kendt for at være mere hårdføre end japanske knive.
Beskrivelse af kilder og tests
Den danske madblog Mad & Monopolet anmelder blandt andet spisesteder, men også udstyr og redskaber til køkkenet.
Eksperten hos Mad & Monopolet har testet kniven Qknives Santoku fra Original Series, hvor den får en flot anmeldelse efter 2 måneders test i praksis.
Anmeldelsen er opdateret den: 7. september 2019
Du kan se anmeldelsen her