En hængeparasol er nyttig på den store terrasse, hvor der ønskes skygge over et større møblement. Den skal nemlig ikke placeres i midten af havemøblerne, men kan i stedet stå ude i et hjørne. Dermed får du bedre plads omkring bordet, og det er især smart ved dine lounge havemøbler.

Til denne artikel har vi fundet 6 flotte hængeparasoller, som du ikke må gå glip af:

Amalfi – firkantet sort hængeparasol

Malte-Sort-Haengeparasol
Klik på billedet og se mere.

Den sorte Amalfi hængeparasol er perfekt til dig der ønsker en terrasse med en hyggelig stemning. Det sorte polyester tager en god portion af sollyset, og du kan derfor hvile dine øjne og nyde lidt skygge, hvilket kan være rart hvis du har været ude i solen hele dagen.

Hængeparasollen er firkantet og måler 3 x 3 meter, hvilket er en god størrelse til et sæt lounge havemøbler eller til det store havebord. Den har desuden indbygget tiltfunktion, hvilket betyder at skyggen kan vippes når solen hænger lavt. Dermed er du sikret skygge på terrassen, selvom klokken er mange og solen er ved at gå ned.

Amalfi hængeparasollen har et stel af sortlakeret aluminium og en kraftig polyesterdug, så den er stort set vedligeholdelsesfri og meget vejrbestandig. Med til hængeparasollen hører desuden en krydsfod, hvorpå der skal lægges fliser eller – eksempelvis – et par sandsække.

Detaljer:

 • Mål: L300 x B300 x H260 cm.
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Farver: Sort
 • Med tiltfunktion
 • Med krydsfod (fliser ikke inkluderet)

Se pris på Amalfi hængeparasollen hos Coop

Firenze – rund sort hængeparasol

Elias-Sort-Haengeparasol
Klik på billedet og se mere.

Den sorte Firenze hængeparasol er det gode og billige alternativ. Den er rund og lavet i de sædvanlige vejrbestandige materialer med et stel af aluminium og en dug af polyester. Dens runde form gør den velegnet til brug på den lille terrasse, og så kan den frit justeres op og ned efter behov. Den er ikke helt så høj som andre dyrere hængeparasoller, men med en toalhøjde på 264 centimeter er den alligevel høj nok til de fleste.

Firenze hængeparasollen har en behagelig sort polyesterdug, som tager en god portion af solens stråler. Dermed kan du sidde i skygge og hvile dine øjne med en bog, eller du kan tage en lur i en hængekøje eller loungestol. Der er mange muligheder.

Den billige hængeparasol har en diameter på hele 3 meter, og der medfølger en sort parasolfod, hvori der kan påfyldes vand eller sand. Sand anbefales generelt på grund af den højere vægt, og fordi det ikke kan fosse ud hvis foden bliver utæt.

Detaljer:

 • Mål: L300 x B300 x H264 cm.
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Farver: Sort
 • Med plastfod (fyldes med vand eller sand)

Se pris på Firenze hængeparasollen hos Coop

Torino – stor rund hængeparasol med dug i mørk beige

Klik på billedet og se mere.

En hængeparasol behøver ikke være sort eller hvid. Den kan faktisk også være rigtig pæn i en mørk beige, hvilket denne Torino hængeparasol er et godt eksempel på. En mørk beige polyesterdug lukker stadig lidt lys igennem, og den vil ikke fremstå lige så dominerende som en helt sort hængeparasol. Desuden måler den hele 3,5 meter i diameter, så den er velegnet til den store terrasse.

Torino har en stok i sortlakeret aluminium, hvilket både er et let og robust materiale. Det kan nemlig ikke ruste, og du skal således ikke bekymre dig om løbende vedligeholdelse. Bevægelige led kan dog med fordel smøres hvis du føler at hængeparasolen binder eller piver under brug.

Hængeparasollen har ikke tiltfunktion, men den kan drejes 360 grader og hejses eller sænkes ved hjælp af et håndtag. Den leveres med krydsfod, som kræver 4 fliser eller sandsække for at stå stabilt.

Detaljer:

 • Mål: L350 x B350 x H260 cm.
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Farver: Mørk beige
 • Med krydsfod (fliser ikke inkluderet)

Se pris på Torino hængeparasollen hos Coop

Stor hvid firkantet hængeparasol

Stor-Natur-Haengeparasol
Klik på billedet og se mere.

Denne hvide hængeparasol er perfekt til den store terrasse. Den har nemlig at areal på 3 x 4 meter, så den giver rigtig god skygge. Hængeparasollen har en hvid polyesterdug med nedhæng, som betyder at den giver mere skygge end andre modeller. Derudover har en tiltfunktion, så du kan vippe skyggen når solen hænger lavt.

En stor hvid hængeparasol er perfekt til lounge havemøblerne eller det store havebord, hvor der ønskes godt med lys uden direkte solstråler. Den lader nemlig en stor del af lyset passere gennem den hvide dug, så du kan nyde den lyse sommeraften uden at sidde direkte i solen.

Hængeparasollen passer godt ind i den moderne have, hvor den står fint til eksempelvis teak-møbler. Der medfølger ikke en parasolfod, men det anbefales at købe en firedelt fod til fliser. Hvis du har en parasolfod i forvejen kan du også bare bruge den.

Detaljer:

 • Mål: L300 x B400 cm.
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Farver: Hvid
 • Med tiltfunktion
 • Parasolfod ikke inkluderet

Se pris på den store hvide hængeparasol hos Havemøbelland

Stor sort hængeparasol

Stor-Sort-Haengeparasol
Klik på billedet og se mere.

Denne sorte hængeparasol er perfekt til den krævende terrasse, hvor du gerne vil have god skygge uden at betale en formue for den. Den har monteret en god sort polyesterdug, som giver masser af skygge til dig der ønsker at hvile øjnene på de lyse sommerdage.

Hængeparasollen er rundt og har en diameter på 3,5 meter, hvilket er lidt større end gennemsnittet. Dermed er den velegnet som skyggegiver til et stort havemøbelarrangement bestående af borde, stole og sofaer.

På trods af en fornuftig pris medfølger en krydsfod, hvorpå der skal lægges sten, sandsække eller noget andet tungt. Du slipper derfor for meromkostninger, og kan istedet tage hængeparasollen i brug med det samme.

Detaljer:

 • Mål: L350 x B350 cm.
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Farver: Sort med gråt stål
 • Med krydsfod (fliser ikke inkluderet)

Se pris på den store sorte hængeparasol hos Havemøbelland

Firkantet hvid hængeparasol

Klik på billedet og se mere.

Denne hvide hængeparasol hører til blandt de billigere hængeparasoller på markedet, uden at der gås på kompromis med funktionaliteten. På trods af prisen måler den 3 x 3 meter og en smart parasolfod, der stabiliseres med fliser eller sandsække. Den er med andre ord et rigtig godt køb for dig, der ønsker en hvid hængeparasol der stadig lukker lys ind over terrassen.

Den hvide polyesterdug tager kun de kraftigste af solens stråler, men der kan stadig trænge lys igennem stoffet. Dermed kan du sidde under hængeparasollen og nyde lyset, uden at du bliver blændet eller forbrændt.

Til den hvide hængeparasol medfølger en smart krydsfod, som du kan købe betonfliser eller sandsække til. Vi anbefaler at du bruger fliser, da det er kønnest og fordi sandsække med tiden kan blive utætte og miste deres vægt.

Detaljer:

 • Mål: L300 x B300 cm.
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Farver: Sort stel og hvid dug
 • Med krydsfod (fliser ikke inkluderet)

Se pris på den firkantede hvide hængeparasol hos Havemøbelland

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar