Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Firkantet parasol Guide: 3 firkantede parasoller med masser af skygge

Firkantet parasol Guide: 3 firkantede parasoller med masser af skygge

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Parasoller med firkantet dug giver god skygge på den store terrasse, og fås i forskellige størrelser. Stokken fås af enten træ eller metal, og parasollen fås som hængende eller almindelig type.

En firkantet parasol er også et godt valg til altanen, og findes således også i mindre udgaver hertil. Men hvilke skal du helt præcist vælge?

Vi har besøgt flere butikker, og undersøgt deres udvalg. Herunder finder du både flotte og gode parasoller, der alle er firkantede.

Se dem alle herunder, og få inspiration til din terrase.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste parasoller i test-guiden 2023:

5 ting du skal overveje, før du køber parasoller

 • Type:

  Du kan få mange forskellige slags haveparasoller, der ser vidt forskellige ud og har forskellige funktioner. Der er både elektriske parasoller og de gamle manuelle. En elektrisk parasol er smart og kan ofte håndteres med en fjernbetjening.
  Vælg en model, der både matcher din plads, dine behov og passer til din terrasse eller altan. 

 • Størrelse:

  Det er en god ide, hvis du vælger en haveparasol, der dækker det område, du gerne vil have er i skygge for solen. Vælg gerne en model, der er cirka halvanden meter større, end det sted, du vil sidde.

 • Materiale:

  Haveparasollens materiale skal både være let, robust, let at vedligeholde og nemt at folde sammen. Parasollen skal ikke føles let, skrøbelig eller billig. Det er bedre at bruge lidt ekstra penge på et ordentligt produkt.

 • Form:

  Når det kommer til formen på selve din parasol, så er der tre ting, du skal have in mente: Formen på det område, du vil have skygge over, fysiske forhindringer i omgivelserne og selvfølgelig din egen æstetiske præference.

 • Pris:

  Haveparasoller er nødvendige i sommervarmen, men de kommer i vidt forskellige prisklasser. Vælger du en dyrere model, vil den ofte være lavet i gode materialer og have smarte ekstra funktioner. Det kan derfor godt være en fordel at investere ekstra i bedre kvalitet.

Vores favorit parasoller

Outfit Egon
Ukendt Lager

Outfit Egon

Gå til bedste pris
3.199 Kr. hos Bilka.dk
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
VidaXL 300x300cm
Lager

VidaXL 300x300cm

Gå til bedste pris
1.514 Kr. hos VidaXL DK
Læs vores anmeldelse
Lager
Cane-Line Lux Parasol 300cm
Lager

Cane-Line Lux Parasol 300cm

Gå til bedste pris
6.998 Kr. hos Jacobsen Møbler
Læs vores anmeldelse
Lager

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Outfit Egon
eftertragtet firkantet parasol

Dagens bedste priser og tilbud på Outfit Egon:

Egon fra Outfit er elegant i sit design med den firkantede polyesterdug og de teakfarvede detaljer -og så har den en god størrelse på 3 x 3 meter. Den har en højde på 2,5 meter, hvilket både gør den funktionel og og indbydende på terrassen. 

Parasollen har en polyesterdug med 8 ribber, og har et stilfuldt udtrykt med teak og aluminium. Den har hejs, så du nemt kan justere den alt efter hvordan den skal give skygge.

Med en parasol som Egon kan du nemt forlænge sommerdagene og nyde den danske sommer i fulde drag. 

Grunde til at købe

 • Kan give skygge til større områder
 • Nem at opsætte
 • Robust og stabil konstruktion

Grunde til at undgå

 • Begrænsede farvemuligheder
 • Er ikke den bedste under blæst

Mere om Outfit Egon

Detaljer

 • Dimensioner: 250 cm (h), 300 cm (b), 300 cm (l)
 • Materiale: Aluminium, polyester
 • Ribs: 8
 • Type: Hængeparasol

Hængeparasollen er praktisk til dig, som gerne vil have skygge i haven om sommeren uden at den tager unødig plads. Modellen opsættes nemt, da den er med hejs, stangen er 2,5 meter og skyggen er 3 meter bred.

Parasollens fod fylder i øvrigt ikke meget, hvilket gør, at der ikke optages mere plads end højst nødvendigt. 

VidaXL 300x300cm
Firkantet hængeparasol med tilt og aluminiumsstel

Dagens bedste priser og tilbud på VidaXL 300x300cm:

VidaXL store firkantede hængeparasol måler 300 x 400 centimeter, og har et solidt stel af aluminium. Den passer perfekt over et sofaarrangement og ved det store havebord.

Parasollens firkantede dug kan nemt vinkles i lige præcis den vinkel du ønsker. Når den skal slås op eller ned, gøres det nemt ved at dreje håndtaget.

Du skal ikke bekymre dig om hverken rust, mug eller andet. Parasollens stok og ribber er lavet af aluminium, og dugen er af PA-coated polyester.

Grunde til at købe

 • Uv-beskyttelse i parasoldugen
 • Fleksibel skygge
 • Solidt stel

Grunde til at undgå

 • Vindfølsom

Mere om VidaXL 300x300cm

Detaljer

 • Dimensioner: 300 cm (l), 300 cm (b), 258 cm (h)
 • Materiale: Polyester med PA-belægning og pulverlakeret aluminium
 • Ribs: 8
 • Type: Hængeparasol

Dugen er lavet af et UV-beskyttende materiale, så du bliver beskyttet mod solens strøler. Den er let at holde ren, og holder ekstra længe hvis du bruger et overtræk til den.

Dagens bedste priser og tilbud på Cane-Line Lux Parasol 300cm:

Cane-line Hyde er en eksklusiv firkantet parasol, der leveres i et komplet sæt med både fod og 4 x 25 kilo stenfliser. Så du er sikker på at parasollen står godt fast på terrassen.

Den firkantede Cane-line parasol har en dug i farven “dusty white”, og den er lavet af olefin som er vandafvisende.

Parasollen kan roteres og tiltes efter behov, således at den kan bruges på mange forskellige måder. Den måler 300 x 300 centimeter.

Mere om Cane-Line Lux Parasol 300cm

Detaljer

 • Dimensioner: 270 cm (h), 300 cm (b), 300 cm (d)
 • Materiale: Stel i aluminium og 100% polyester
 • Ribs: 8
 • Type: Hængeparasol

FAQ

Hvilken parasol er den bedste?
Det er ikke nemt at sige, hvilken én bestemte parasol er den bedste, men vi har udvalgt vores personlige favoritter. Den parasol, der er bedst til dig, er én af god kvalitet, som kan skærme mod sol og let regn, og som er nem at vedligeholde.
Hvor stor skal en parasol være?
Parasolens størrelse bør matche det område, du ønsker at skygge. Overvej størrelsen på dit udendørs møbelarrangement og tillæg lidt ekstra plads for at sikre fuld dækning.
Hvilken parasol skal jeg vælge?
Valget af parasol afhænger af dit specifikke behov: overvej faktorer som lokation, vejrbestandighed og brugsmønster. Sørg for at vælge en parasol, der passer til din stil, er lavet af holdbare materialer og tilbyder de funktioner, du ønsker.

Sådan vælger du den rette firkantede haveparasol

Når du skal finde en firkantet haveparasol, så er det en god idé at måle din terrasse og se, hvor stort et område skal dækkes. Normalt måler en firkantet parasol 2×2 til 3×3 meter, men hvis det er for stort til dig, skal du finde en mindre én.

Det er også vigtigt med funktioner, du er komfortabel med. En elektrisk parasol er smart, men hvis du ikke ønsker eller har behov for det, kan du også finde de traditionelle manuelle udgaver.
Hvis du har et havemøbelsæt, der matcher, så se, om samme producent har lavet en firkantet haveparasol indenfor dit budget. Det ser flot ud, når det hele passer sammen. Ellers kan du nå langt ved at matche farverne.

Undgå gerne sort, når du vælger din haveparasol. Det kan blive utrolig varmt, når solen står på, og modarbejde parasollens egentlige formål.
Din parasol skal skærme mod solen, så find én i mørkt, tykt materiale og et design, du kan lide. Den må også gerne være tyk nok til, at den kan skærme for en smule let regn, og stærk nok til at holde til lidt vind.

Bemærk, at en haveparasol ikke er beregnet til at skærme mod tung regn og hård blæst. Ved regn og blæst skal parasollen slås sammen. Slå den ud igen, når der er tørvejr, så den kan tørre og ikke mugner. Ved blæst kan du bruge et læhegn for at undgå vinden. Husk at vælge den rigtige parasolfod, så din parasol står stabilt. Hvis du gerne vil kunne flytte din parasol, så vælg en med hjul under.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme