En haveparasol er uundværlig på terrassen eller altanen, og den kan købes med mange forskellige funktioner og finesser. Fælles for alle parasoller på markedet er at de simple modeller med snoretræk og fast konstruktion er billigere, mens de avancerede modeller med vippefunktion og håndsving koster lidt mere. Vippefunktionen er dog rar at have, hvis du også ønsker at parasollen skal give skygge for den lavthængende aftensol ved middagsbordet.

I denne artikel har vi fundet frem til 17 smarte og flotte haveparasoller, som du kan læse mere om herunder:

Paris – rund haveparasol i træ med vippefunktion

Den flotte Paris haveparasol måler 3 meter i diameter og har vippefunktion. Den fås i flere varianter. Klik på billedet og se mere.
Haveparasollerne i Paris-serien har vippefunktion, således at de også giver skygge for den lavthængende aftensol. Vippefunktionen er desuden nyttig hvis du ønsker at skærme indkigget for nysgerrige blikke, så du kan få mere privatliv på din terrasse.

Paris er en stor haveparasol med en diameter på 300 centimeter, samt højde på 265 centimeter. Den er fremstillet af FSC-certificeret sycamore træ, som har flotte varme farvenuancer, og dugen er af kraftig polyester. Haveparasollens stok er 48 millimeter tyk, og ligeledes fremstillet af sycamore træ.

Haveparasollen slås op og ned ved hjælp af et simpelt snoretræk, og den vippes ved hjælp af et metalhængsel der sidder monteret i toppen af stokken lige under selve parasollen.

Du kan vælge mellem den viste haveparasol eller en model med stok i birketræ. Begge kan ses ved at klikke videre til forhandleren på linket herunder.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Sycamore træ og polyester
 • Kan vippes til siderne for ekstra skygge

Se pris på Paris haveparasollen hos ILVA

Balcony – halv haveparasol til altanen

Balcony haveparasollen er et ideelt valg til altanen. Klik på billedet og se mere.
Hvis pladsen er trang og du stadig ønsker skygge, kan Balcony haveparasollen være et godt valg. Den er udformet som en halv parasol med stokken i den ene side, således at den kan placeres helt tæt op ad en væg.

Der kræves ikke andet end en parasolfod til hjørne- eller vægplacering, og så kan du få denne haveparasol til at læne sig helt tæt op ad væggen.

Haveparasollen betjenes ved hjælp af et håndsving, som har tydelige markeringer for op og ned. Du drejer således håndsvinget den ene eller den anden vej for at slå parasoldugen op eller ned, og der er således ingen synlige snoretræk.

Parasoldugen er fremstillet af sort polyester, og stokken er af sortlakeret aluminium. Selve dugen er 265 centimeter lang og 135 centimeter dyb. Hele haveparasollen vejer kun 4 kilo, så den kan nemt flyttes rundt og gemmes væk for vinteren.

Detaljer:

 • Mål: 265 x 135 cm.
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Kan placeres op ad væg
 • Med håndsving

Se pris på Balcony haveparasollen hos ILVA

Dobbelt haveparasol på 4,6 x 2,7 meter

Denne dobbelte haveparasol er perfekt til den store terrasse, og den er overraskende billig. Klik på billedet og se mere.
Savner du en stor haveparasol, der kan give skygge på hele terrassen? Med denne dobbelte haveparasol kan du få skygge omkring hele havebordet, uanset om det er 2 eller 4 meter langt.

Haveparasollen måler nemlig 4,6 x 2,7 meter, og er således dobbelt så bred som andre parasoller. Den har en let konstruktion med stok i aluminium og dug i polyester, og designet er både klassisk og slankt.

Du slår nemt haveparasollen op ved hjælp af det indbyggede håndsving, som blot drejes den ene eller den anden vej for at slå dugen op eller ned.

Du kan få den med dug i flere farver, og på billedet er den vist med en beige dug. Ønsker du mere skygge, kan den også fås med mørkegrå, mørkeblå eller sort dug.

Detaljer:

 • Mål: 4,6 x 2,7 meter
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Med håndsving

Se pris på den dobbelte haveparasol hos Moreland

Fatboy Stripesol – stor haveparasol i unikt design

Fatboy Stripesol er en flot og anderledes haveparasol, som fås i mange farvevariationer. Klik på billedet og se dem alle.
Fatboy Stripesol er det perfekte valg til den moderne terrasse, hvor man ikke er bange for at lege med farverne. Haveparasollen fås nemlig i flere forskellige farver, og har et flot stribet mønster der danner cirkler over parasoldugen.

Haveparasollen har et Fatboy-logo i form af et lille rødt flag i toppen, hvorpå der står skrevet “Fatboy”. Derudover er der røde detaljer i form af snoretrækket. Stokken er af stål og har en diameter på 38 millimeter, og parasollens dug er af polyester med en diameter på 350 centimeter. Det er således en stor haveparasol, som dermed kan give masser af skygge på terrassen.

Fatboy haveparasollen fås som nævnt i en række forskellige spændende farver, og derudover kan der tilkøbes en matchende parasolfod, samt lille bord der kan monteres på stokken. Der er mange muligheder.

Hvis du klikker dig videre til forhandleren på linket herunder, kan du se haveparasollen i flere forskellige farver.

Detaljer:

 • Diameter: 3,5 meter
 • Materialer: Stål og polyester

Se pris på Fatboy Stripesol hos Frishop

Cinas Lizzano – stor haveparasol på 4 meter

Cinas Lizzano er en stor haveparasol med en diameter på hele 4 meter. Klik på billedet og se mere.
Cinas Lizzano er en stor haveparasol med en diameter på 4 meter, hvilket betyder at den giver skygge på selv store terrasser og omkring store haveborde.

Den er et godt valg for dig der ønsker en stor og robust haveparasol, og da den fås med dug i flere farver er der noget for enhver smag. Den sorte model, som er vist på billedet, er eksempelvis et rigtig godt valg til den meget solrige terrasse, hvor man samtidig også ønsker at kunne tone lyset lidt ned og dermed hvile øjnene under skyggen.

Haveparasollen er er massivt træ med en dug af polyester, og den kan højdejusteres fra 220 og op til 275 centimeter. Den har desuden snoretræk, således at du nemt og enkelt kan slå parasollen op eller ned.

Ved at klikke videre til forhandleren kan du se alle modellerne i denne serie.

Detaljer:

 • Diameter: 4 meter
 • Materialer: Træ og polyester

Se pris på Cinas Lizzano haveparasollen hos Frishop

Cinas Genova – firkantet parasol på 3 x 3 meter

Den flotte Genova-haveparasol giver god skygge på den solrige terrasse.
Genova-parasollen er en firkantet luksus parasol til en god pris. Stofdugen fås i både sort, grå eller cremefarvet dug og er lavet i vejrbestandigt materiale, ligesom skaftet er fremstillet i FSC-certificeret eucalyptustræ, som holder længe i det danske klima.

En firkantet parasol er fordelagtig til den store terrasse, da den giver maksimal skygge på selv store arealer. En anden stor fordel er at du kan kombinere flere firkantede parasoller, så de giver helt tæt skygge på større rektangulære områder. Dette er blandt andet nyttigt, når du får familie og venner på besøg og i gerne vil sidde udenfor.

Detaljer:

 • Mål: 3 x 3 meter
 • Materialer: Massivt eucalyptustræ
 • Stor firkantet haveparasol

Se pris på Cinas Genova haveparasollen hos Coop

Cinas Valencia – parasol i træ med vippefunktion

Cinas Valencia-parasollen kan vippes, så den også giver skygge for den lavthængende aftensol.
Valencia-parasollen har en smart rotationskip, som gør den nyttig om aftenen når solen hænger lavt på himlen. Her kan en almindelig haveparasol nemlig have svært ved at give skygge, og derfor kan det være praktisk at kunne vippe den. Dermed kan du skærme af for både solen og samtidig nyde lidt ekstra privatliv på terrassen.

Den store runde haveparasol har en diameter på hele 3,3 meter og en beige-farvet dug af gennemfarvet og vejrbestandigt materiale. Skaftet og ribberne er fremstillet i massivt FSC-certificeret eucalyptustræ, som er flot at se på og giver mere fleksibilitet i forhold til aluminium eller stål. Træet kan desuden males eller behandles med jævne mellemrum, så det holder længere.

Forhandleren anbefaler en god parasolfod på mindst 50 kilo til denne haveparasol.

Detaljer:

 • Diameter: 3,3 meter
 • Materialer: Massivt eucalyptustræ
 • Med vippefunktion

Se pris på Cinas Valencia haveparasollen hos Coop

Cinas Capri – billig haveparasol med snoretræk

Cinas-Carpi-Haveparasol
Cinas Capri er en fornuftig haveparasol til en lav pris. Dugen er lavet i olefin, som er et vejrbestandigt materiale. Den har en diameter på 3 meter.
Cinas Capri er en billig haveparasol med ribber og stok i træ og et simpelt snoretræk til at hæve og sænke dugen med.

Capri fås til en fornuftig pris og har et klassisk udseende. Dugen er naturligt hvid og lavet af Olefin, som er et vejrbestandigt materiale bestående af syntetiske fibre beregnet til udendørs brug. Du kan forlænge holdbarheden yderligere ved at købe et cover, som du kan pakke parasollen ind i når du ikke bruger den.

Når parasollen er helt udslået har den en diameter på 3 meter. Det er for de flestes vedkommende tilstrækkeligt. Der medfølger ikke parasolfod, men da stokken er i standartstørrelse kan du enten købe denne i din lokale byggehandel eller eventuelt bruge en fod, du allerede har.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Træ og olefin

Se pris på Cinas Capri haveparasollen hos Byghjemme.dk

Cinas Balcony – altanparasol til montering på gelænder

Cinas-Altanparasol
Den smarte Balcony altanparasol har beslag til horisontal montering på gelænderet, og så kan den vippes for bedre skygge.
Denne haveparasol kan både bruges på altanen eller rækværket i et lille hjørne af haven. Cinas Balcony altanparasollen fås med en beige dug og et skaft af massivt træ.

På altanparasollens skaft er der monteret et beslag til fastgørelse på gelænderet, og den smarte kip funktion gør at du kan vippe parasollen og få mest mulig skygge når solen hænger lavt. Altanparasollens diameter er 1,8 meter, hvilket er passende til den lille altan, terrasse eller balkon. Skaftet er fremstillet af massivt nyatoh træ, som er en hård træsort i stil med teak. Fra naturens side har nyatoh træ et højt olieindhold, så det holder længe i solen.

Detaljer:

 • Diameter: 1,8 meter
 • Materialer: Nyatoh træ
 • Fastgøres på gelænder/rækværk med maks. højde 5 cm.
 • Med kipfunktion

Se pris på Cinas Balcony haveparasollen hos Byghjemme.dk

Trip Trap Atlantis – firkantet luksus parasol i meranti træ

Trip-Trap-Atlantis-Haveparasol
Trip Trap Atlantis er konstrueret af det hårdføre meranti træ og er en rigtig luksusparasol.
Danske Trip Trap er velkendt for deres møbler og indretning udført i massive træsorter og høj kvalitet. Den firkantede Atlantis parasol er en stor markedsparasol på 3,3 x 3,3 meter og en solid konstruktion af massivt meranti træ.

Den kraftige og vejrbestandige polyesterdug er hvid, og du får således fin skygge uden at den skærmer for meget for lyset. Således får du optimalt lysindfald, og du behøver ikke slå parasollen ned når aftenen tilbringes ude på terrassen. Højden er på 2,85 meter, så der er god plads at bevæge sig rundt på under den.

Detaljer:

 • Mål: 3,3 x 3,3 meter – Højde 2,85 meter
 • Materialer: Meranti træ og polyester
 • Ekstra kraftig og vejrbestandig parasol

Se pris på Atlantis haveparasollen hos TrendyLiving

Stor hængeparasol med fod og LED-lamper

Flot hængeparasol til den store have. Den måler 3 meter i diameter og har et stel af aluminium, samt LED-lamper.
Dette er en flot og moderne hængeparasol med mørkegrå polyesterdug og et stel, hvorpå der er monteret små flotte LED-lamper. De drives af et batteri tilsluttet solcellemoduler, så du altid har strøm når du skal bruge det.

Hængeparasollen er ideel til brug over loungemøblerne eller blot det store havebord, og den kan drejes 360 grader efter behov. Således kan den eksempelvis drejes så den giver skygge over enten liggestole eller havebord, alt efter hvor i sidder henne.

Denne haveparasol er rund og har en diameter på 3 meter, hvilket er lidt større end gennemsnittet. Der medfølger en god fod, og så kan der tilkøbes et cover hvis det ønskes.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Polyester og aluminum
 • Kan roteres 360 grader
 • Indbygget LED-lys

Se pris på haveparasollen hos CDON

Rund hængeparasol med fod

Denne smarte hængeparasol måler 3 meter i diameter og giver ekstra god plads til havemøblerne på terrassen. Fordelen ved at vælge denne type haveparasol er nemlig, at den ikke behøver placeres i midten af terrassen for at give optimal skygge, men derimod ude i siden.

Dugen er fremstillet af vejrbestandigt polyester, og rørene er udformet af let aluminium, som samtidig er stærkt og rustfrit. Den ophængte haveparasol kan vippes til begge sider, så den også giver skygge om aftenen når solen hænger lavt.

Det anbefales at fylde den medfølgende parasolfod med sand og bruge denne til parasollen. Alternativt kan du forankre parasollen i underlaget, hvis forholdene tillader det.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Plast, aluminium og polyester
 • Kan vippes til siderne for ekstra skygge
 • Inkl. parasolfod

Se pris på den runde hængeparasol hos Havemoebelland.dk

Signe-serien – billig firkantet haveparasol på 3 x 3 meter

Denne billige firkantede haveparasol er produceret under Signe-serien, som forhandles af Havemøbelland. Den måler ligeledes 3 x 3 meter og fås i flere typer og farver – blandt andet i rundt design og i farverne grå, grøn, sand og sort. Den naturfarvede polyesterdug giver god skygge uden at tage for meget af lyset, og for enden af hver ribbe er dugen forstærket med kunstlæder.

Skaftet består af en kraftig træstok med en diameter på 4,8 centimeter. Denne kan med fordel behandles en gang årligt for at holde sig pæn – eksempelvis med linolie eller anden form for træolie. Højden på denne firkantede haveparasol er 2,75 meter, så der er god plads.

Til denne firkantede haveparasol anbefales en tung fod på mindst 45 kilo.

Detaljer:

 • Mål: 3 x 3 meter – Højde 2,75 meter
 • Materialer: Massivt træ og polyester med forstærkninger i imiteret læder
 • Fås i flere farver

Se pris på Signe haveparasollen hos Havemoebelland.dk

Rund haveparasol i klassisk design

Med kunstige læderforstærkninger for enden af alle ribberne er denne billige haveparasol robust og modstandsdygtig overfor hverdagens knubs. Polyester-dugen har en god diameter på hele 3 meter og træstokken måler 4,8 centimeter, så den passer ned i en række parasolfødder i standartstørrelse.

Signe-serien består af forskellige parasoller, som forhandles af Havemøbelland. Det er blandt andet derfor de kan sælges så billigt, på trods af at kvaliteten er god. Haveparasollen findes i flere farver, og med en højde på 2,65 meter er der god plads til alle.

Til denne runde parasol anbefales en fod på mindst 35 kilo.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Massivt træ og polyester
 • Med kunstige læderforstærkninger
 • Fås i flere farver

Se pris på den runde Signe haveparasol hos Havemoebelland.dk

Stor rektangulær haveparasol på 3 x 4 meter

Denne haveparasol er en speciel rektangulær model med en dug på 3 x 4 meter.

Med denne store haveparasol får du rigtig meget skygge for pengene. Den er rektangulær og måler således 3 x 4 meter, hvilket er perfekt til den store terrasse i haven.

Haveparasollen har en stok og fod af mørklakeret metal, og konstruktionen er robust og ligeledes af metal. Den åbnes og lukkes nemt og hurtigt ved hjælp af pushup-håndtaget, som fungerer ved at det skubbes op så skyggen foldes ud. Til parasollen medfølger en krydsfod, hvorpå der er monteret en drejesokkel. På den måde kan du nemt dreje haveparasollen efter behov.

Parasollen har en sort dug af polyester, som giver rigtig meget skygge. Den har ingen tiltfunktion, men grundet den rektangulære udformning giver den alligevel god skygge på selv store terrasser.

Detaljer:

 • Mål: 3 x 4 meter – Højde 2,68 meter
 • Materialer: Metal og polyester
 • Med pushup-håndtag
 • Krydsfod med drejesokkel

Se pris på denne haveparasol hos Havemoebelland.dk

Haveparasol i aluminium med indbygget håndsving

Felix-Haveparasol

Denne sorte haveparasol er lavet i aluminium og polyester, hvilket er med til at holde prisen nede. Materialevalget er desuden ensbetydende med en meget let haveparasol, der er nem at flytte rundt på og betjene.

Haveparasollen i aluminium giver, i kraft af den sorte dug, en rigtig god skygge. Den er således velegnet til dig der gerne vil have godt med skygge midt på dagen, hvilket eksempelvis er gavnligt hvis du gerne vil ligge og slappe af i din have.

Der er indbygget håndsving i stokken, så du nemt kan hæve og sænke dugen ved at dreje på håndtaget. Den har desuden en tiltfunktion, så du kan vippe parasollen for optimal skygge når solen hænger lavt.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Med vippefunktion
 • Med håndsving

Se pris på haveparasollen hos Havemoebelland.dk

Shanghai haveparasol med vippefunktion

Hvis du ønsker en haveparasol i et mere særpræget og sofistikeret design, så kan du med fordel vælge Shanghai haveparasollen. Den har desuden vippefunktion, således at der kan skærmes for den lavthængende aftensol og nysgerrige blikke.

Haveparasollen måler 2,7 meter i diameter, og og har en stok af aluminium med en rørdiameter på 38 millimeter. Selve haveparasollen er 245 centimeter høj, og dugen er af polyester.

Du kan få Shanghai haveparasollen i forskellige farver, og på billedet er den vist i mørkegrå. Herudover fås den også med dug i sandfarvet eller sort polyester.

Detaljer:

 • Diameter: 2,7 meter
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Kan vippes til siderne for ekstra skygge
 • Med håndsving

Se pris på Shanghai haveparasollen hos Moreland

Se også denne lignende artikel på vores side: Terrassevarmere – her er de bedste i test

Denne side er anmeldt af: Søren M. Rasmussen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar