En haveparasol er uundværlig på terrassen eller altanen, og den kan købes med mange forskellige funktioner og finesser. Fælles for alle parasoller på markedet er at de simple modeller med snoretræk og fast konstruktion er billigere, mens de avancerede modeller med vippefunktion og håndsving koster lidt mere. Vippefunktionen er dog rar at have, hvis du også ønsker at parasollen skal give skygge for den lavthængende aftensol ved middagsbordet.

I denne artikel har vi fundet frem til 18 smarte og flotte haveparasoller, som du kan læse mere om herunder:

Paris – rund haveparasol i træ med vippefunktion


Paris-Haveparasol
Den flotte Paris haveparasol måler 3 meter i diameter og har vippefunktion. Den fås i flere varianter. Klik på billedet og se mere.
Haveparasollerne i Paris-serien har vippefunktion, således at de også giver skygge for den lavthængende aftensol. Vippefunktionen er desuden nyttig hvis du ønsker at skærme indkigget for nysgerrige blikke, så du kan få mere privatliv på din terrasse.

Paris er en stor haveparasol med en diameter på 300 centimeter, samt højde på 265 centimeter. Den er fremstillet af FSC-certificeret sycamore træ, som har flotte varme farvenuancer, og dugen er af kraftig polyester. Haveparasollens stok er 48 millimeter tyk, og ligeledes fremstillet af sycamore træ.

Haveparasollen slås op og ned ved hjælp af et simpelt snoretræk, og den vippes ved hjælp af et metalhængsel der sidder monteret i toppen af stokken lige under selve parasollen.

Du kan vælge mellem den viste haveparasol eller en model med stok i birketræ. Begge kan ses ved at klikke videre til forhandleren på linket herunder.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Sycamore træ og polyester
 • Kan vippes til siderne for ekstra skygge

Se pris på Paris haveparasollen hos (Produktet er udgået)

Dobbelt haveparasol på 4,6 x 2,7 meter


Dobbelt-haveparasol
Denne dobbelte haveparasol er perfekt til den store terrasse, og den er overraskende billig. Klik på billedet og se mere.
Savner du en stor haveparasol, der kan give skygge på hele terrassen? Med denne dobbelte haveparasol kan du få skygge omkring hele havebordet, uanset om det er 2 eller 4 meter langt.

Haveparasollen måler nemlig 4,6 x 2,7 meter, og er således dobbelt så bred som andre parasoller. Den har en let konstruktion med stok i aluminium og dug i polyester, og designet er både klassisk og slankt.

Du slår nemt haveparasollen op ved hjælp af det indbyggede håndsving, som blot drejes den ene eller den anden vej for at slå dugen op eller ned.

Du kan få den med dug i flere farver, og på billedet er den vist med en beige dug. Ønsker du mere skygge, kan den også fås med mørkegrå, mørkeblå eller sort dug.

Detaljer:

 • Mål: 4,6 x 2,7 meter
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Med håndsving

Se pris på den dobbelte haveparasol hos Moreland

Oktogon Parasol – Flot, stribet haveparasol


Oktogon ParasolØnsker du en haveparasol, der giver din have karakter og skiller sig ud fra det, man ellers ofte forbinder med en haveparasol, nemlig en ensfarvet stofdug? Så kan det være, at denne stribede haveparasol fra Oktogon er lige det, du leder efter.

En parasol både til stranden og haven

Udover at denne parasol fungerer godt i haveindretningen, er dette også en model, der er særdeles velegnet til en tur på stranden. Grundet modellens lethed, er der først og fremmest tale om en model, der er nem at transportere og derfor også oplagt til at tage med på stranden. 

Modellens materialer og mål

Parasollens dug er fremstillet i sort- og hvidstribet polyester, mens selve parasolstangen er fremstillet i solidt stål, der sørger for en lang levetid samt en solid og robust parasol. Modellen har en højde på 184 cm, mens parasoldugen har en diameter på 184 cm.

Se pris på Oktogon Parasol hos KitchenTime

Monza Parasol – Haveparasol i lys beige


Monza ParasolØnsker du lidt skygge i haven, hvor du kan dase på de varme sommerdage? Eller leder du efter en parasol, der kan dække over havebordet, når I samles for at nyde de hyggelige sommeraftener? Her er parasollen til alt det, du ønsker. Her får du en stor parasol, hvor både kvalitet og brugervenlighed er i absolut topklasse.

En robust model

Denne model er fremstillet med en hvid aluminiumsmast samt et fodkryds, der har til formål at sikre, at parasollen altid bliver stående, hvor den skal. Endvidere er aluminiumsstellet med til at forlænge parasollens levetid grundet materialets robusthed. Selve parasoldugen er fremstillet i UV-resistent polyester i en flot, lys beigefarve. Parasollen gør brug af en enkel og brugervenlig krumtapsmekanisme og kan endvidere drejes 360 grader rundt, så den altid kan tilpasses alt efter, hvor solen står på himlen. Parasollen til dig, der ikke vil nøjes.

Se pris på Monza Parasol hos (Produktet er udgået)

Ravenna Parasol – Haveparasol med rotationsfunktion


Ravenna ParasolHer er der tale om en yderst funktionel haveparasol, hvor brugervenligheden er i højsædet. Modellen kommer i en flot lys beigefarve, der skygger for solens stråler uden at tage alt lyset. Modellens mekanismer er moderne og nemme at betjene, designet er stilrent, og der er derfor tale om en parasol, der henvender sig til flere forskellige haveindretninger og behov.

Modellens funktioner og materialer

Først og fremmest er dette en parasol, der gør brug af en krumtapmekanisme, og derudover kan roteres 360 grader. Altså, har du altid mulighed for at skærme for solens stråler med denne parasol. Dugen er fremstillet i UV-resistent polyester, mens selve parasolstangen er designet med en justerbar arm og er belagt med teflon, der både er vejrbestandigt og rustfrit. 

Haveparasollens specifikationer

Parasollen har en højde på 236 cm, mens metalstolpen har en tykkelse på 50 mm. Parasollens samlede vægt er 14 kg.

Se pris på Ravenna Parasol hos (Produktet er udgået)

Savona Parasol – Haveparasol i mørkegrå


Savona ParasolØnsker du en diskret og stilren parasol, der passer ind i flere forskellige haveindretninger og både kan bruges ved havebordet eller et hyggeligt udendørs loungeområde? Så kan det være, at denne Savona-model er lige det, du leder efter. Her får du en stilren og brugervenlig haveparasol med kvalitet i topklasse. 

Udseende og funktioner

Savona-parasollen kommer med en flot mørkegrå dug i UV-resistent polyester, der giver en god skygge for solens stråler på de varme sommerdage. Selve stellet er udformet i hvid, der giver parasolmodellen et ekstra touch af elegance. Modellen kommer med en brugervenlig og enkel håndsvingsmekanisme og kan endvidere roteres 360 grader, så du altid kan skygge for solen, hvor end på himlen, den står. 

Parasollens mål

Denne model har en højde på 241 cm, mens metalstangen har en tykkelse på 4,5 cm, der gør den yderst robust og stabil. Parasollens samlede vægt er 15 kg.

Se pris på Savona Parasol hos (Produktet er udgået)

Calabria II – Haveparasol i lysegrå


Calabria IIDenne haveparasol med modelnavnet Calabria II er en yderst neutral haveparasol, der grundet det diskrete udseende nemt kan passe ind i flere forskellige haver og indretningsstile. Modellen kan bryste sig af en god kvalitet samt en høj brugervenlighed, der gør, at den kan betjenes af alle. Denne haveparasol henvender sig i høj grad til dig, der ønsker skygge ved en hyggekrog eller en parasol, der kan stå ved havebordet og give skygge, når grillmaden skal nydes.

Modelens materialer

Denne haveparasol har en flot lysegrå dug, der er fremstillet i 100% polyester og derudover er UV-ressistent. Parasolstangen er fremstillet i stål, aluminium og olefinfiber, der har til formål at sikre parasollen en lang levetid samt en høj robusthed. Modellen er endvidere med chic look og er hurtig og nem at sætte op. Denne parasol er ideel til dig, der hverken vil gå på kompromis med kvalitet, komfort eller brugervenlighed.

Se pris på Calabria II hos (Produktet er udgået)

Fatboy Stripesol – stor haveparasol i unikt design


Fatboy-Stripesol-Haveparasol
Fatboy Stripesol er en flot og anderledes haveparasol, som fås i mange farvevariationer. Klik på billedet og se dem alle.
Fatboy Stripesol er det perfekte valg til den moderne terrasse, hvor man ikke er bange for at lege med farverne. Haveparasollen fås nemlig i flere forskellige farver, og har et flot stribet mønster der danner cirkler over parasoldugen.

Haveparasollen har et Fatboy-logo i form af et lille rødt flag i toppen, hvorpå der står skrevet “Fatboy”. Derudover er der røde detaljer i form af snoretrækket. Stokken er af stål og har en diameter på 38 millimeter, og parasollens dug er af polyester med en diameter på 350 centimeter. Det er således en stor haveparasol, som dermed kan give masser af skygge på terrassen.

Fatboy haveparasollen fås som nævnt i en række forskellige spændende farver, og derudover kan der tilkøbes en matchende parasolfod, samt lille bord der kan monteres på stokken. Der er mange muligheder.

Hvis du klikker dig videre til forhandleren på linket herunder, kan du se haveparasollen i flere forskellige farver.

Detaljer:

 • Diameter: 3,5 meter
 • Materialer: Stål og polyester

Se pris på Fatboy Stripesol hos Frishop

Cinas Lizzano – stor haveparasol på 4 meter


Cinas-Lizzano-Haveparasol
Cinas Lizzano er en stor haveparasol med en diameter på hele 4 meter. Klik på billedet og se mere.
Cinas Lizzano er en stor haveparasol med en diameter på 4 meter, hvilket betyder at den giver skygge på selv store terrasser og omkring store haveborde.

Den er et godt valg for dig der ønsker en stor og robust haveparasol, og da den fås med dug i flere farver er der noget for enhver smag. Den sorte model, som er vist på billedet, er eksempelvis et rigtig godt valg til den meget solrige terrasse, hvor man samtidig også ønsker at kunne tone lyset lidt ned og dermed hvile øjnene under skyggen.

Haveparasollen er er massivt træ med en dug af polyester, og den kan højdejusteres fra 220 og op til 275 centimeter. Den har desuden snoretræk, således at du nemt og enkelt kan slå parasollen op eller ned.

Ved at klikke videre til forhandleren kan du se alle modellerne i denne serie.

Detaljer:

 • Diameter: 4 meter
 • Materialer: Træ og polyester

Se pris på Cinas Lizzano haveparasollen hos (Produktet er udgået)

Cinas Genova – firkantet parasol på 3 x 3 meter


Genova-Haveparasol
Den flotte Genova-haveparasol giver god skygge på den solrige terrasse.
Genova-parasollen er en firkantet luksus parasol til en god pris. Stofdugen fås i både sort, grå eller cremefarvet dug og er lavet i vejrbestandigt materiale, ligesom skaftet er fremstillet i FSC-certificeret eucalyptustræ, som holder længe i det danske klima.

En firkantet parasol er fordelagtig til den store terrasse, da den giver maksimal skygge på selv store arealer. En anden stor fordel er at du kan kombinere flere firkantede parasoller, så de giver helt tæt skygge på større rektangulære områder. Dette er blandt andet nyttigt, når du får familie og venner på besøg og i gerne vil sidde udenfor.

Detaljer:

 • Mål: 3 x 3 meter
 • Materialer: Massivt eucalyptustræ
 • Stor firkantet haveparasol

Se pris på Cinas Genova haveparasollen hos Coop

Cinas Valencia – parasol i træ med vippefunktion


Valencia-Haveparasol
Cinas Valencia-parasollen kan vippes, så den også giver skygge for den lavthængende aftensol.
Valencia-parasollen har en smart rotationskip, som gør den nyttig om aftenen når solen hænger lavt på himlen. Her kan en almindelig haveparasol nemlig have svært ved at give skygge, og derfor kan det være praktisk at kunne vippe den. Dermed kan du skærme af for både solen og samtidig nyde lidt ekstra privatliv på terrassen.

Den store runde haveparasol har en diameter på hele 3,3 meter og en beige-farvet dug af gennemfarvet og vejrbestandigt materiale. Skaftet og ribberne er fremstillet i massivt FSC-certificeret eucalyptustræ, som er flot at se på og giver mere fleksibilitet i forhold til aluminium eller stål. Træet kan desuden males eller behandles med jævne mellemrum, så det holder længere.

Forhandleren anbefaler en god parasolfod på mindst 50 kilo til denne haveparasol.

Detaljer:

 • Diameter: 3,3 meter
 • Materialer: Massivt eucalyptustræ
 • Med vippefunktion

Se pris på Cinas Valencia haveparasollen hos Coop

Skagerak Catania Parasol – populær hos forbrugerne


Skagerak Catania Parasol

Testresultat

Skagerak Catania Parasol er blevet vurderet til at få 4,5 stjerner ud af 5 fra kunder på Connox.dk.

Om Skagerak Catania Parasol

Det er det danske mærke, Skagerak, der står bag produktionen af denne stilfulde parasol. Ud over det smukke design, så er parasollen lavet af gode og holdbare materiale. Det betyder, at du kan have din parasol i flere sæsoner, og at den vil holde sig glat og pæn med holdbare farver.

Stolpen har en god størrelse, og da den er lavet af meranti-træ, så vil den være modstandsdygtig over for vind og vejr. Ribberne er lavet af den samme træsort.

Der er tale om en flot og elegant sekskantet parasol med hvidt stof og mørkt træ. Stolpen er forstærket med metal i top og bund for at stabilisere den. 

I forhold til Felix parasollen, som du kan læse om herunder, er Skagerak markant dyrere og har en flottere finish. Den er også tungere og står mere stabilt. Til gengæld har den ikke noget knæk, hvilket gør den mindre fleksibel.

Udvalgte specifikationer

 

 • Mærke: Skagerak
 • Mål: 270 x 250 cm
 • Stolpe: 3,8 cm
 • Farve: hvid
 • Materialer: polyester, meranti-træ og metal

Se pris på Skagerak Catania Parasol hos luxoliving.dk

Living Outdoor Felix parasol – 5 ud af 5 stjerner


Living Outdoor Felix parasol

Testresultat

Living Outdoor – Felix parasol er blevet tildelt 5 stjerner ud af 5 hos lomax.dk.

Om Living Outdoor – Felix parasol

I forhold til parasollen fra Skagerak, så er Felix markant billigere. Den er også lettere og dermed nemmere at flytte på. Den har et knæk, og den er derfor mere fleksibel.

Dette er en helt klassisk sekskantet haveparasol. Den har en diameter på 300 cm, og da stolpen er forsynet med tilt, så kan den skygge fra flere vinkler i løbet af dagen. Parasollen er nem at slå op og ned, da den er forsynet med hejs. Den er ikke særlig tung, og derfor er den nem at flytte rundt på. 

Selv om Living Outdoor – Felix parasollen er ret let, så vælter den ikke så nemt, fordi den er forsynet med sikkerhedsudluftning i toppen. Det giver den en vis stabilitet.

Udvalgte specifikationer

Den klassiske sorte parasol, Felix, har blandt andet følgende egenskaber:

 • Navn: Felix
 • Mål: højde: 250 cm, diameter: 300 cm
 • Vægt: 5,2 kg
 • Stolpetykkelse: 48 mm
 • Farve: sort
 • Materialer: polyester og aluminium
 • Sikkerhedsudluftning
 • Med hejs
 • Med knæk

Se pris på Skagerak Catania Parasol hos (Produktet er udgået)

Cinas Capri – billig haveparasol med snoretræk


Cinas-Carpi-Haveparasol
Cinas Capri er en fornuftig haveparasol til en lav pris. Dugen er lavet i olefin, som er et vejrbestandigt materiale. Den har en diameter på 3 meter.
Cinas Capri er en billig haveparasol med ribber og stok i træ og et simpelt snoretræk til at hæve og sænke dugen med.

Capri fås til en fornuftig pris og har et klassisk udseende. Dugen er naturligt hvid og lavet af Olefin, som er et vejrbestandigt materiale bestående af syntetiske fibre beregnet til udendørs brug. Du kan forlænge holdbarheden yderligere ved at købe et cover, som du kan pakke parasollen ind i når du ikke bruger den.

Når parasollen er helt udslået har den en diameter på 3 meter. Det er for de flestes vedkommende tilstrækkeligt. Der medfølger ikke parasolfod, men da stokken er i standartstørrelse kan du enten købe denne i din lokale byggehandel eller eventuelt bruge en fod, du allerede har.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Træ og olefin

Se pris på Cinas Capri haveparasollen hos (Produktet er udgået)

Cinas Balcony – altanparasol til montering på gelænder


Cinas-Altanparasol
Den smarte Balcony altanparasol har beslag til horisontal montering på gelænderet, og så kan den vippes for bedre skygge.
Denne haveparasol kan både bruges på altanen eller rækværket i et lille hjørne af haven. Cinas Balcony altanparasollen fås med en beige dug og et skaft af massivt træ.

På altanparasollens skaft er der monteret et beslag til fastgørelse på gelænderet, og den smarte kip funktion gør at du kan vippe parasollen og få mest mulig skygge når solen hænger lavt. Altanparasollens diameter er 1,8 meter, hvilket er passende til den lille altan, terrasse eller balkon. Skaftet er fremstillet af massivt nyatoh træ, som er en hård træsort i stil med teak. Fra naturens side har nyatoh træ et højt olieindhold, så det holder længe i solen.

Detaljer:

 • Diameter: 1,8 meter
 • Materialer: Nyatoh træ
 • Fastgøres på gelænder/rækværk med maks. højde 5 cm.
 • Med kipfunktion

Se pris på Cinas Balcony haveparasollen hos (Produktet er udgået)

Trip Trap Atlantis – firkantet luksus parasol i meranti træ


Trip-Trap-Atlantis-Haveparasol
Trip Trap Atlantis er konstrueret af det hårdføre meranti træ og er en rigtig luksusparasol.
Danske Trip Trap er velkendt for deres møbler og indretning udført i massive træsorter og høj kvalitet. Den firkantede Atlantis parasol er en stor markedsparasol på 3,3 x 3,3 meter og en solid konstruktion af massivt meranti træ.

Den kraftige og vejrbestandige polyesterdug er hvid, og du får således fin skygge uden at den skærmer for meget for lyset. Således får du optimalt lysindfald, og du behøver ikke slå parasollen ned når aftenen tilbringes ude på terrassen. Højden er på 2,85 meter, så der er god plads at bevæge sig rundt på under den.

Detaljer:

 • Mål: 3,3 x 3,3 meter – Højde 2,85 meter
 • Materialer: Meranti træ og polyester
 • Ekstra kraftig og vejrbestandig parasol

Se pris på Atlantis haveparasollen hos (Produktet er udgået)

Stor hængeparasol med fod og LED-lamper


4Living-Banana-LED-haengeparasol
Flot hængeparasol til den store have. Den måler 3 meter i diameter og har et stel af aluminium, samt LED-lamper.
Dette er en flot og moderne hængeparasol med mørkegrå polyesterdug og et stel, hvorpå der er monteret små flotte LED-lamper. De drives af et batteri tilsluttet solcellemoduler, så du altid har strøm når du skal bruge det.

Hængeparasollen er ideel til brug over loungemøblerne eller blot det store havebord, og den kan drejes 360 grader efter behov. Således kan den eksempelvis drejes så den giver skygge over enten liggestole eller havebord, alt efter hvor i sidder henne.

Denne haveparasol er rund og har en diameter på 3 meter, hvilket er lidt større end gennemsnittet. Der medfølger en god fod, og så kan der tilkøbes et cover hvis det ønskes.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Polyester og aluminum
 • Kan roteres 360 grader
 • Indbygget LED-lys

Se pris på haveparasollen hos (Produktet er udgået)

Læs også vores artikel om: Hængeparasol – 6 hængende parasoller til den store terrasse

Rund hængeparasol med fod


Rund hængeparasol 

Denne smarte hængeparasol måler 3 meter i diameter og giver ekstra god plads til havemøblerne på terrassen. Fordelen ved at vælge denne type haveparasol er nemlig, at den ikke behøver placeres i midten af terrassen for at give optimal skygge, men derimod ude i siden.

Dugen er fremstillet af vejrbestandigt polyester, og rørene er udformet af let aluminium, som samtidig er stærkt og rustfrit. Den ophængte haveparasol kan vippes til begge sider, så den også giver skygge om aftenen når solen hænger lavt.

Det anbefales at fylde den medfølgende parasolfod med sand og bruge denne til parasollen. Alternativt kan du forankre parasollen i underlaget, hvis forholdene tillader det.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Plast, aluminium og polyester
 • Kan vippes til siderne for ekstra skygge
 • Inkl. parasolfod

Se også denne lignende artikel på vores side: Terrassevarmere – her er de bedste i test

FAQ

???? Hvilke haveparasoller er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste haveparasoller på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes haveparasoller?

haveparasoller vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny haveparasol?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes haveparasoller til flere forskellige prisklasser.

Læs også Haveparasol: 13 bedste haveparasoller til terrasse og have udgivet af haveliv.dk.

Denne side er anmeldt af: Søren M. Rasmussen Rating 5/5

Author

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Write A Comment